Elmarad a kanadai magyarság idei konferenciája

2010 augusztus 5 10:01 de. Elmarad a kanadai magyarság idei konferenciája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vannak olyan pillanatok egy ember életében, amit nehéz feldolgozni. Ez egy magyar szervezet életében is előfordul.

Közel egy éve tele izgalommal készültünk az első Magyar-Kanadai Identitás Konferenciára. Tudtuk, hogy mire vállalkozunk, tudtuk kik lesznek a vendégeink, tudtuk mit akarunk. A Waterloo-i Egyetemen megrendezett Konferencián hazai vendégeinkkel ölelkezve probáltuk egymás terveit megélni, segiteni a másiknak, és felelőséggel az ügyet szolgálni. Kitünő hangulatot tudtunk teremteni a tanárok és a hazai vendégeink közt ezeken a módszertani órákon. Éreztük egymást.

A kanadai és hazai üzletemberek tapasztalataikat megosztották egymással és az üzleti életben szerzett tapasztalataikra támaszkodva, már új távlatokat kerestünk, kiszélesitve a megkezdett útat. Az identitás meghatározása, megfogalmazása nagyobb feladatot ró ránk, mint a hazai vendégeinkre. Ezt szerettük volna az idén folytatni!

Már a múlt év végétől kezdődően dolgoztunk az idei programon. A tavalyi Waterloo-i Konferencia után az idén Windsorban terveztük a találkozót. Ehhez nagyszerü támogatókra találtunk a windsori Magyar Kultúrközpont – Mindszenty Hall vezetőségében.

Az augusztus végére időzitett találkozónkon ismét fontos helyet kapott volna a pedagógusaink és a hazai pedagógusok 3 napos találkozója. Nem maradt volna el az üzletemberek találkozója és a kanadai-magyar szervezetek, egyházi vezetők találkozója sem. Tavalyi vendégeink nagy része jelezte, hogy idén is velünk lesznek és megoszthatják velünk a tapasztalataikat. A Windsor-i Egyetem és Főiskola valamint a Kultúrközpont helyet adott volna egy-egy előadásunknak, továbbá mezőgazdasági szakemberek egy csoportja is meghivást kapott a Konferenciánkra. S most jön az a pillanat amikor emlékeztetnem kell Önöket, hogy úgy kezdtük levelünket, vannak olyan pillanatok egy ember életében, amit nehéz feldolgozni. Ez egy magyar szervezet életében is előfordul.

Egy ilyen nagyszabású rendezvénysorozatot hazai anyagi támogatás, az óhaza segitsége nélkül nem lehet létrehozni. Tavaly megkaptuk ezt a támogatást, illetve az idén is, de a közbeeső parlamenti választások illetve az abból adodó bonyodalmak megakadályozzák e pillanatban, hogy a Konferencia létrejöjjön az eredetileg tervezett időpontban. Azon illetékes intézmények, kormányszervek, akikkel hosszú évek alatt végre tavaly megértésre találtunk, most egy olyan átszervezésen mentek keresztül, amelyik megakadályozta, hogy az idén is – ebben az időpontban-lebonyolithassuk a korábbi sikeres rendezvényünket. Reméljük, hogy egy későbbi időpontban folytathatjuk azt a nemes munkát, amelyet veletek karöltve tavaly megvalósitottunk. Szíves elnézéseteket kérjük és azonnal jelentkezünk ahogy bármi konkretizálodik, az anyagi támogatást megkapjuk és indithatjuk biztos anyagi hátérrel a Konferenciánk szervezését.

Kosaras Vilmos  és Takács Katalin

Tags:

Comments are closed