Fideszes feudalizmus: „akit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás”

2011 július 19 1:43 du. Fideszes feudalizmus: „akit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011. július 19: A Fidesz-KDNP parlamenti képviselője pártpolitikai alapon osztja szét a régióknak és önkormányzatoknak a fejlesztési pénzeket. Ez derült ki abból a kiszivárgott telefonbeszélgetésből, melyben Balázs József fideszes képviselő azt mondta Gyöngyöspata újonnan megválasztott jobbikos polgármesterének, hogy ne számitson fejlesztési pénzre. „Forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás”–mondta nemes egyszerűséggel a fideszes képviselő Juhász Oszkár polgármesternek.

Az országgyűlési képviselő szerint aki a Fideszt kritizálja az nem kaphat állami fejlesztési támogatást. „Az nem kaphat támogatást, aki az embernek a személyét, vagy bármi egyéb munkáját gyakorlatilag kritizálja”–jelentette ki Balázs József telefonbeszélgetésében. A beszélgetés teljes hanganyagát a Jobbikhoz tartozó Barikád cimű internetes lap hozta nyilvánosságra.

A Fidesz-KDNP jogállami elkötelezettsége (amennyiben még egyáltalán lehet ilyenről beszélni) azt diktálná, hogy Balázs József azonnali lemondását követelje a pártszövetség vezetése és vizsgálatot inditson arról, hogy eddig milyen kritériumok mentén osztották ki a fejlesztési pénzeket.

Comments are closed