Másfél millió forintért készült festmény Orbán Viktorról

2011 november 9 8:40 de.1 comment

Orbán Viktor miniszterelnök is szerepel az egyik festményen, mely az új magyar alkotmány állami pénzből készített bőrkötésű verziójába kerül. Az 1,6 millió forintos illusztráció Nagy Imre mártír miniszterelnök temetését ábrázolja és egy óriási, narancssárga nyelvű kameleon lebeg a Hősök Tere felett. Amikor nagyobb felbontásban vizsgáljuk a képet, egy fiatal Orbán Viktor látható, miközben híres beszédét mondja az 1989-es újratemetés alkalmából.

Először az MSN magyar változatában hozták le a hírt, hogy az éppen regnáló magyar kormányfőt közpénzből festették le. Kerényi Imre, a húsz millió forintos, az alkotmány díszkiadását „gazdagító” projekt kivitelezője pedig még az ATV adásában igérte, hogy nem festik le Orbánt közpénzből. „A miniszterelnök felesége megkért, hogy eszembe ne jusson lefestetni a férjét, mert akkor ő engem megöl”–mondta Kerényi az ATV-nek.

Mégis minden bizonnyal ott látható a kormányfő. Orbánnál azonban a Gábriel arkangyalt helyettesítő kameleon sokkal érdekesebb. Hiszen valóban igaz, hogy Orbán nagyon hosszú utat tett meg a nyolcvanas és korai kilencvenes évek antikommunista, szabadelvű és szekuláris politikájától, világnézetétől.

1 Comment

  • Georgina Bojana*

    Kinagyítottam a képet, de a figura – eléggé le van egyszerűsítve. Nem ismertem fel Orbán „atyust”. A színek nagyon rikítóak. A festménynek az ára – bicskanyitogatásra ingerel… Nem csodálkoznék „atyuson”…. Mert nagyon el van szállva magától, rendesen… Megjelent egy könyv, melynek a borítóján egy idősebb asszony a KEZÉT CSÓKOLJA…. már ettől a fotótól hányingerem lett… A többi húzásáról nem is beszélve… A lényeg, az jó, hogy le merek ilyet írni, s nem jön értem sem az AVH, sem a Gestapo…
    Igaz, kiabálva, de saját nyomorunkban belepusztulhatunk… De legalább kiabálhatunk…
    S, ami felháborító, soha nem kérdeznek meg minket, hogy az ország mit lát(na) jól, miben legyünk benne… Ők mennek a saját fejük után és ha rossz a választásuk, akkor mi isszuk meg a levét.
    *
    Hallottatok a HITELTÁRSULÁSRÓL?
    A http://www.hiteltarsulas.hu-n meg lehet nézni, próbálunk kitörni a svájci franc szorításából. Alapító tag vagyok. Istennek hála, egy olyan csapat verődött össze, akik NEM PÉNZÉRT, de közülünk valók – francosok – és keresik a megoldásokat. Fent vagyunk a YouTube-on is, mint hiteltársulás címen. Ott előadások hallgathatóak. Félelmetesen jók, igazak és megszívlelendőek. Akár van valakinek hitele, akár nem.
    Örök igazságokat hallani, s betartandó jó tanácsokat! Mindenkinek ajánlom!
    *
    Most 11-én lesz a következő „dobásunk”.
    *
    Ez sokkal jobban izgat, mint „atyus” lepingáltatja-e magát, avagy nem. Az már jogosan bosszant(ana), ha mindezt közpénzből tetetné…
    De hát régen tudjuk, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze…
    Ez nem újdonság…
    Sajna…
    *
    Mi pedig isszuk a levet, a feketét… S, az ország lakossága egyre depressziósabb, betegebb, kilátástalan élethelyzetben, bizonytalanságban. Rettenet!
    *
    Most reménykedem. Nem foglalom le sem az agyamat, sem a gondolataimat „atyuskával” – azért hívom így, mert régen a Cár atyuskát – „becézték” hasonló módon. No, Orbán Viktornak is hasonlóak nem az adottságai, de az elvárásai saját maga felé… Véleményem szerint cezaromániás.
    Istennek adok hálát, hogy nem vagyok a munkatársa. Kibírhatatlan főnök, szerintem.
    De ez legyen már annak a kínja, aki mellette-vele dolgozik.