Ostrommentalitás – Szentesi Zöldi László a náciellenes tüntetés után a jobboldali törzsközönséghez szól

2012 december 3 10:30 de.37 hozzászólás

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a kormányoldalon kettős beszéd folyik. Van olyan kommunikáció amit a külvilágnak szánnak, legyen az éppen az Európai Unió, az Egyesült Államok, vagy Budapesten szolgáló nagykövetek és diplomaták. És aztán van az ezzel gyakran ellentétes üzenet, amit a Fidesz-KDNP támogatóihoz intéznek, és általában ott is csak az igazán kemény pártkatonáknak meg a szlogenek leegyszerűsített világára vevő törzsközönségnek. Vasárnap Rogán képviselte a magyar jobboldal szebb, toleránsabb és mértéktartóbb  arcát a külvilág felé, de néhány órán belül a már megszokott hangnemben nyugtatták az idegenszívűekről értekezlő törzsközönséget Széles Gábor Magyar Hírlapjában. Szentesi Zöldi László főszerkesztő-helyettes olyan hangvételű cikket írt, ami egyszerűen elképzelhetetlen, hogy – például – a kanadai konzervatív National Post napilapban megjelenhetne. Szentesi szerint a magyarországi náciveszélyt Bajnai Gordonék találták ki, és szerencsére Magyarország nem olyan mint a nyugat, ahol állítólag szégyelni kell ha valaki férfi, fehér és heteroszexuális.

Szentesi Zöldi László (Forrás: MH)

Szentesi annak ellenére Bajnait teszi felelőssé a náciveszély esetleges  túldimenzionálása miatt, hogy a Haza és Haladás vezetője mondta a vasárnapi náciellenes tömegtüntetés legbékülékenyebb, legközéppártibb és legkevésbé politikusi beszédét. De nem is ez a legnagyobb probléma Szentesi Zöldi László írásával, hanem ez:

„Bajnaiék (…)  ezt az én mondom meg, ki a demokrata, és hű, a nácikkal egy szót se váltsunk című játékot Nyugatról nyalták. Csakhogy mi, magyarok lényegesen különbözünk a nyugati nemzetektől. Nem robbantottunk ki világháborúkat, gyarmataink sem voltak, és szerencsére nem tartunk ott, mint a holland, német és angol polgárok jelentős része, hogy reggel már bele sem mernek nézni a tükörbe, annyira szégyellik, hogy fehér, heteroszexuális, családos, európai férfiak. Nem, még nem tartunk itt – egyelőre.”–irja Szentesi. „Ha nem vigyázunk, azon kaphatjuk magunkat, ami egyik-másik nyugat-európai és skandináv országban már bekövetkezett: a feministák kikövetelik, hogy ők is állva vizelhessenek, aztán betiltják a karácsonyt, hogy ne sértsék az éppen dzsihádra készülő muszlimok érzékenységét, a homokosok pedig gyermekeket fogadnak örökbe, és senki nem meri nekik megmondani, hogy ezzel alaposan túllőttek a célon”–teszi hozzá Szentesi.

Döbbentően ízléstelen Szentesi Zöldi László szövege, különösen annak fényében, hogy éppen az elítélendő antiszemitizmusra reflektál. A magyar kormányoldalon tehát úgy ítélik el az antiszemitizmust és a zsidók listázását, hogy mindjárt hozzá biggyesztik:  az idegenszívű  balliberálisok számára  a „dzsihádra készülő muszlimok” és az „állva fizelő” nők érzékenysége a fontos, nem pedig a Karácsony, meg a heteroszexuális családi élet.

Tegnap Balog Zoltán, Magyarország erőforrás minisztere elmondta, hogy szerinte a szűz Mária azért sír, mert nem elég erős a magyarok közti összetartás. De ha ez igaz, akkor Jézus édesanyja bizonyára Szentesi Zöldi Lászlóért is hullat  néhány könnycseppet, aki a következőket találta mondani:

„Nem állhatunk egy táborba Németh Sándorral, Ungváry papával, Bajnaival, Gyurcsánnyal és a többi díszpinttyel. Ezek az emberek mindent le akarnak rombolni, ami nekünk szent. Ezek az emberek hadviselést folytatnak a régi, szívünknek kedves Magyarország ellen. El akarják söpörni a Föld színéről a „modern eszmék”, a „haladás”, de főleg a saját perverz érvényesülési vágyuk miatt mindazt, amit az őseinktől megőrzésre átvettünk és továbbörökítünk. (…) S hogy mit kell tennünk? Egy lépést se a túloldalra, semmi közünk hozzájuk. (…) A tegnapi nácizók nincsenek benne a mi köreinkben, mi sem vagyunk az övékében – ők is tudják, mi is tudjuk”–ássa tovább az árkot Szentesi.

Lehet, hogy végülis pozitív, hogy létezik és mélyül az árok. Csak Szentesi azt nem veszi észre, hogy a frontvonal már nem ott húzódik meg  ahol 2010-ben. Ha egy percre félretenné a nyomtatott pártsajtót és belenézne a Mandinerbe, a VéleményVezérbe, de még akár Török Gábor blogjába, biztosan látná, hogy a békemenetesek tábora, a politikai,  nacionalista  és álkeresztény giccsre vevő közönség egyre szűkül. És talán ezért látszik Szentesi gondolatmenetében  az ostrommentalitás.

37 hozzászólás

  • Ez várható volt!Hiszen Rogánnak nem is szabadott volna felszólalni!Ő mint elvtársai kettős beszédet folytatnak.A Magyar Hirlapról csak annyit hogy a fidesz és a szélsősségesek szekerét tolja!Mi várható el Széles Gábor lapjáról?Semmi jó!Az az ujságiró aki irta kirekesztésre kell itélni,mert egy valamilyen magára adó ujságiró nem ir ilyet!Szégyelje magát!

  • nehogymar ez a nobol attetovaltatott buzi mondja meg, merre menjen az orszag es mik a modern eszmek….meg neki is gyakorolnia kell az allvavizelest…leginkabb kussoljon, igaz ti magyarok tenyleg kulonboztok a nyugati nemzetektol, mert ott mar bortonben taglalhatna a naci jovokepet ez a barom!

  • Egyetértek a cikkel, sajnálom! Lehet anyázni…..

  • Egyetértek a MAgyar Hírlap cikkével, bocsi!

  • en ertelek figyelo, amit nem ertek, minek jarsz ide erre a demokratikus lapra?

  • Jávorszky Mária

    Istentől való ajándék a magyar nemzet számára az olyan nagy igazságérzettel megáldott ember, mint Szentesi Zöldi László!

  • Kíváncsi vagyok hogy Sz. Z. László találkozott e már valaha holland, német és angol polgárokkal, illetve „állva vizelő” skandináv nőkkel? 😀

    Tipikusan magyarországi magyar: csak a felületes hülyeségeket utánozzák, a jó dolgokat pedig nem. Legyen az a borzasztó német szappanoperák magyar verziója, vagy az amerikai republikánus legbutább és cikibb szlogenjei, mint amit pld a cikkében irt. Szerintem túl sokat nézte a Pat Robertson 700 club műsort…..

  • kérdés, Jávorszky, neked ki az Istened. Ahogy így elolvasgatlak, a Hazugság Atyja.
    Szentesi Zöldi László ugyanazt a húzd meg, ereszd meg politikát játssza, amit az alcsúti lótolvaj-mentalitású. Egy lépés előre, kettő hátra. Rogán kinyilatkoztatott valamit a világ számára vasárnap, most Szentesi megnyugtatja a forrongó jobbikosokat.

  • Mária, Tudom mi az Ön baja. Isten és az ördög fogalmát állandóan felcseréli. Egy egyszerű módszerrel ez orvosolható: Amikor leírja az Isten szót, gyorsan javítsa át az Ön saját Istenére, vagyis az ördög-re és máris eltűnik az ellentmondás a hozzászólásaiból. Minden jót kívánok,

  • Mit?
    MIT örököltek EZEK ??
    A hazaáruló hazai jobboldal és uram-bátyám-uralkodóósztály gyakorlatilag elveszejtette a Haza kétharmadát !
    Pusztán úri szeszélyből.
    Ezek beszélnek ??????????

  • Szarember ez a Zöldi. Dehát mit lehetett várni ?

  • szerintem meg keressuk fel…ha jol emlexem csak vizet kell onteni ra..:)

  • Figyelő:
    De NEKÜNK mi közünk ahhoz hogy maga miféle szennylap cikkjeivel ért egyet ?
    Muszály minket folyton terhelnie számunkra semmitmondó véleményeivel ?

  • Figyelő:
    Most akor ilyen alapon elkezdhetném itt dícsérni meg felsorolni a ” Hazai Gombateremesztés , lószaros-zsákokban és egyébb magas nitráttartalmú alapanyagokon ” c. folyóirat -számomra- érdekfeszítő cikkeit , melyeket nagyratartok és soha kinem hagynék egyet sem , de akkor a többiek megútálnának engem , csakúgy mint Magát.
    ( Engem zavarna. Magát biztos nem zavarja hogy útáljuk Magát , mint paraszt a kukorica-gölődint.)

  • Ki a bánat figyelne egy percig is oda erre az emberre, ha nem írna hülyeségeket? Neki ez az egyetlen esélye!

  • Gay-za!
    Ezt jol megmondtad!De mit???
    Ha netan, meg akarod magyarazni, javallom, hogy torold le a habot a szadrol!!!

  • „A kormánypárti jelöltek fölényes győzelmét hozták a hétvégi időközi önkormányzati választások, míg az MSZP ismételten Kelet-Magyarországon szenvedett súlyos vereséget. A Fidesz–KDNP még egy olyan településen is 60 százalék fölötti eredményt ért el, ahol 2010-ben még jelöltet sem állított.”
    Csak ugy mondom.

  • Milyen jó is nekünk itt ebben a honban! Rohamos léptekkel szegényedünk -valamennyien, nem csak a baloldaliak meg a libsik -, ám a polgári lét helyett kapunk rovásirást, meg turult! Ezen túl meg utálhatjuk a piszkos komcsikat, a cigányokat, a munkanélkülieket, a rokkantakat, a nyugatot, és dagonyázhatunk ebben a mocsokban, mert mi akkor érezzük jól magunkat, ha rabszolgák vagyunk, és nem kell gondolkodnunk. Mert mi vagyunk az árja magyarok, akik mind Verecknél jöttek be annak idején a Kárpát medencébe! Mi nem leszünk olyanok, mint a modern európaiak, mi csakazértis megmaradunk bunkó, maradi, árvalányhajas magyarnak! Az az ötvenezer ember pedig, akik tüntetni mertek advent első vasárnapján,sőt azok is, akik megnézték a tüntetést az ATV-n, igen azok mind idegenszivű, zsidóbérenc mocskos komcsilibsihatvannyolcas hazaárulók! Az igazi hazafiak azok, akik voltak olyan bátrak, hogy a tüntetés alatt mocskos zsidóztak! Igen, mert mi mondjuk meg ki tartozik a nemzethez és ki nem! Mert „A haza nem lehet ellenzékben”, sőt a ” a baloldal mindig ráront nemzetére!” Az igazi árja magyar igenis Gyöngyösi testvér, mert volt olyan bátor, hogy listázni akarta a más hitű magyar állampolgárokat! Csak azért, hogy ne arról beszéljünk, hogy jövőre minden magyar zsebéből – az árja magyarokéból is – havi 7-8000,-Ft-ot vesz ki a kormány az új megszoritásokkal, hogy ne arról beszéjünk, hogy az új választási törvénybe bele van kódolva a választási csalás, stb., stb.
    Igaz-e kedves magyar „jobboldali” testvéreim?! Mondjátok, mikor jutunk már el oda, hogy ti a „nemzeti oldal” kiirtsátok a nem nemzetieket?! Mert megérdemlik! Aztán majd boldogan dagonyázhattok tovább mind a másfél millióan a saját ürüléketekben!
    Szebb jövőt, éljen Szálasi!

  • Jávorszky Mária

    todor48,ezennel felvilágosítom, hogy minden magyarnak nemzeti érzelműnek kell lennie, vagyis nemzetinek.Mert ha nem az,akkor csak egy magyar nyelven beszélő kakadu amely azt ismételgeti, hogy éljen Szálasi.

  • Látod látod Jumbó-öcsi millen jól megmondtam mgint ?
    Ha nem teccik húzz el mint a vadlibák.

  • Mariskám drága kisnyilaska :
    Szálasi már nem tud élni…még valamikor negyvenkilenc táján akasztottuk fel őkelmét !

  • Gay-za!
    Szoval megint egy ujabb neven firkalsz!???Csak elfelejtetted a paradicsomot odabiggyezteni, pedig lagalabb mutassad mi van a fejedben.Minden neved melle tedd oda, legyszives!!!
    még valamikor negyvenkilenc táján akasztottuk fel őkelmét.irod te. 56-ban is akasztottatok eleg szepszamban. Azaz 56 utan.Ez a mestersegtek…

  • Jávorszky Mária

    Geyza! Ezt mond a – todor48-nak, december4,2012.12:55 de.

  • Ilyen a politika !Az idegenszivüek akarjàk megmenteni az orszàgot.2007-ben figyelmeztették Svàjcbol Simort és kormànyt a CHF-ban valo eladosodàs veszélyeire „tanuljanak meg a magyarok a pénzzel bànni”vàlaszolta Simor külföldön. Simor kezdeményezésére-valoszinüleg Bajnai tudtàval 2008-ban 20 Milliàrd £ kölcsönt kértek az IMF-töl 2012-es törlesztési kezdettel/2012-2014 között a felét visszakell fizetni/.Most együtt aggodnak-DK és a többiek az orszàgért-2009-ben nem, amikor az IMF pénzével és utasitàsaival majdnem 7 %-os gazdasàgivisszaesést produkàltak,ami kirivo volt a környezö orszàgokhoz képest.

  • Dénes ERŐS!
    Teljesen igaza az „idegenszivü” egy enyhe,visszafogott…
    kifejezés kár,hogy az eszüket nem minősítette gondolom
    azért,… mert szép szavakkal nagyon nehéz lenne.!
    Még az kéne,hogy ők mentség meg az országot,inkább saját
    magukat!

  • Geyza
    Neked nem tetszett Izraelben? Miért kellett emigrálnod? Talán még ott is túl hülye és fröcskölő voltál? 🙂

  • heheheheheeeheheh
    hogy megvadult a sok náci…biztos szívügyük ennek a Szálasinak a kivégzése.
    ( Sajnálják a ” Nemzetvezető Testvérüket „.)

    Jimbókám:
    Nem áll jól magának a nick-kitalálósdi.
    Ahhoz maga kevés .
    Próbálkozzék inkább keresztrejtvénnyel.
    Vagy gombatermesztésel. Lószaros zsák helyett használhattya a saját ” termőtalaját ” is , csak majd ne vigye ki a piacra. Ha megfőzi magának , legalább cirkulál a kalória . :DDDD

  • Szentesi zöldi egy kretén. Akárcsak a többi kretén a fideszes üzemi lapban.
    Van egy nagyon szűk réteg, amelyik ugrik erre a témára. Nekik írnak ezek a szerencsétlenek, na és mert félnek már. Féltik a koncot, ezért támadják Bajnait, mert tudják: nagy eséllyel megnyeri a választásokat egy széles összefogással.
    Ezeknek a kis nyikhajoknak aztán annyi (nézzetek rá).

  • ombre!

    Libát ne tarts,mert libajnai ellopja.

  • capata hát ez meg miféle ócska duma már megint ?
    Ha valamit idehazudsz , hazudj mellé legalább valami ténynek látszó írást is.

  • geyzám!nem az eszedért szeretünk.Csak figyelmeztettelek,hogy az elvtársaid lopnak,libajnaival az élen.remek volt ez a kis időutazás az 50-es évekbe.látom,hogy a büdös szájú munkásőrök kölykei milyen remekül harcolnak,persze már csak itt.

  • Kire gondolsz Cupa ?
    Akik most vannak a korményrúdnál ?
    Mert azok bizony tökélyre vitték a ” zeszmét „

  • Tudod ugye Zapa ?
    ” A párttal a néppel egy az utunk …”
    TE mikor énekelted utoljára ?
    Gondolom jó régen.
    Pedig MOST megint időszerű !
    Csak azért frissítem fel emlékezetedet , nehogy a kövcsi Polgári körös öszetartáson görbén nézznek rád a genossék.

  • Dr. Gay-za!
    Ugyancsak sziporkazol ittennek.Tevedsz,ha azt hiszed jol all neked.Meg a pradicsom keped is savanyunak latszik.

  • Jőmbó:
    Had tévedjek már egyszer én is !
    Miért csak TE és a magadfajták dőzsölhetnek ebben az emberi gyönyörűségben ??
    ” Tévedni emberi dolog,de isteni érzés…./ Mae West/ „

  • Bakos Róbert

    Loptak éjjel, loptak nappal, nem kis teljesítmény, le a kalappal. Eladták a hazát egy tál lencséért, látja ezt aki kicsit is hozzá ért. Ami megmaradt most lopják szét, hogy törné el a Jóisten mindnek a kezét !!! Bakos Róbert 3-ik verse. Hogy teccik Gejza ?