Csak a Viktor!

2013 július 11 10:08 de.20 hozzászólás

Olvasom, hogy milyen rút támadást intézett nemzetünk ellen az EU, liberális, kommunista utódpárti baloldala, valamint a pomogácsok. Vezérünk csodálatosan védte nemzetünk érdekeit, és a rezsicsökkentést. Mondjuk, ez utóbbit könnyen tette, mivel a tárgyalásnak a rezsicsökkentés nem volt témája. Asszem, a támadók részéről ez szóba sem került… De mindegy, mert a rezsicsökkentést megvédjük. Kerül, amibe kerül – nekünk.

Aztán úgy visszaemlékeztem az utóbbi huszonhárom évére Vezérünknek… Politika pályafutására – ha ez annak nevezhető(?) mert például, ha egy pártelnök választást veszít, akkor ott, ahol nincs rezsicsökkentés, és különben is lemaradtak már mert Magyarország jobban is teljesít, szóval ezekben a gyenge államokban a Vezért, aki választást veszít, azt leváltják. Akkor nem, ha a például a Vezér, valami egyház vezére, – de az egyházak nem vesznek részt választásokon – vagy Hazafias Népfontos elvtárs a Vezér. Különben de, – leváltják. Aztán eszembe jutott, hogy milyen volt liberálisként. Messze vezetett a közvélemény kutatásokon. Liberálisként. ’92-93-ban. Aztán megvilágosodott a mi Vezérünk, hogy a liberális gondolkodás a meggyőzésen alapul. A szabad gondolkodáson, az ötleteken. Szóval, nem a konzultáción. Mármost ötletekkel teli embereket nehéz meggyőzni. Sokkal jobb a tekintélyuralom. Ott nincs duma. Illetve de, Oroszországban, de arra már lőttek is. Lett is az én Vezéremből nyakkendős konzervatív… Hát ma is marha hüjjén néz ki benne, de akkor -’93-94-ben – egyenesen szánalmas volt. Lett is a választásokon éppen parlamentben maradás. Úgy látszik, nem csak nekem tűnt fel, hogy a nyakkendő, és a konzervatívizmus, a jobboldaliság, szimpla hazugság. Így telt ellenzékben a politikai karrierre Vezéremnek ’94-98 közt.

Orbán Viktor

Orbán Viktor

Aztán a kisgazdakeblekre borulással megkezdődött a haza fényre derülése – 6.600 milliárdos adósságállománnyal kezdődően, 5% közeli gazdasági növekedés mellett (Bokros Lajosnak legyen hála érte!) de a végére kétéves költségvetéssel, 2,7% gazdasági növekedéssel, és 9.000 valahányszázmilliárdos adósságállománnyal. Az adósságállomány növekedése nagyjából 50% volt akkor – de ebben benne lehet a chilei cseresznye biznisz is … Nagyon Orbánhoz volt méltó a Torgyán-Orbán kormány. Akkor látszott meg, hogy ki a vezér… Csúcspontja volt a kétéves költségvetés, mert azt már egyedül nem tudták megszavazni. A kezdete ennek a kisgazdás-fideszes szerelemnek az volt, hogy 80 valahányan a kisgazdáktól visszaléptek a fideszeseknek. Nem sok ám a különbség a kékcédulás választásoktól. Nincs önálló gondolat – a fideszeseknél ezt már régen kiírtották, már Hegedűs Istvánnál, és Fodor Gábornál – hanem menni kell szavazni, és akire mondják, hogy szavazz, na, arra kell szavazni. Itt nem olyan sokat számít a demokrácia. Csak a párt – egyház – fegyelem.

Aztán jött, a „kétmillíóan vagyunk a téren,” és a „mindenki hozzon magával még egy embert!” Én is vittem. Az is a szocikra szavazott.

Aztán jött a hídfoglalás. Aztán az el nem ismert vereség. Polgári körök – ekkor tűnt fel Kerényi Hoppmester, aki aztán az alkotmány asztalával végleg maradandót alkotott… (A PÖCS-körökből kiábrándultunk a Vezérrel, mert sok lett a vélemény) Aztán a D-209… Na erről van egy történetem: valamikor réges-rég, – long time ago, külföldiül – rendezhettem ilyen pol-haknikat… Egy alkalommal jött a vidéki városba a Vezérünk. Kérdeztem, hogy hová ül majd a Vezér, mielőtt felszólal, és miután felszólal? Mondták, hogy ide az első sorba, a D-210-es székre. Mondtam, hogy remek… Mindjárt, ide a D-209 mellé… Átrendezték futtában, de szó szerint futásban a termet. Megmentettem a Vezért – látod? Nagyon kell figyelni!

Aztán népszavazások sora, mind bukottak, érdektelenek… Mindben a Vezér vitte a vörös zászlót. Illetve nem vörös volt, csak arra emlékeztetett. Aztán öszödi beszéd, amiben az volt a fura, hogy miért ők vannak felháborodva, amikor ők jól döntöttek, és nem szavaztak Gyurcsány Ferencre? Miért nem azok a szocik akadtak ki, akik megszavazták? Mert nekik kellett volna… Nem értettem, de így alakult a Vezér politikai karrierje – ha ezt annak lehet nevezni(?)… Szépen szétverték Budapestet. Nem kell a szöveg, hogy az nem fideszesek műve volt – dehogynem.

Aztán már minden annyira szarrá volt rombolva, mert nyolc év alatt egyetlen előremutató javaslatot, egyetlen az ország fejlődése érdekében teendő konszenzusos javaslatot a fideszesek nem fogadtak el, – kezdve a 13. havi nyugdíjtól, a pedagógus béremelésig, semmit, – hogy már akár Orbán is kormányfő lehetett megint… 2010-ben ez bekövetkezett. Egy lélekben, erőben romokban levő országnak Orbán Viktor lett a miniszterelnöke. Minden program nélkül. Az nem kellett, mert minden annyira volt tönkrezúzva, hogy nem kell program… Konzultáció, színház, mutatványosok… – ez kellett csak.

Semmi más. Egy morálisan alacsony színvonalú országnak, amivé tették, nem kell sok. Orbán Vezér pont elég. Élt, él is a lehetőséggel – ÉLJEN A KÖZGÉP! Kétharmados KÖZGÉP állam lettünk. Mindenki egy kicsit KÖZGÉP-es lett. Ebben sincs senki más akinek hálát lehet rebegni, hogy ez a megtiszteltetés ért bennünket, hogy KÖZGÉP-esek lehetünk, mint Orbán Viktor, Vezér!

Van azonban egy régi aggodalmam… Még valakinek eszébe jut… Helmut Schmidt.

Ő azt mondta – nagyon támogatottsága volt az NSZK képviselőházában – „Inkább egy jó törvényt egyetlen szavazattal, mint egy rosszat kétharmaddal” – mondjuk Ő politikus volt. Nem egy Orbán Viktor, Vezér…

Ebből kifolyólag azért is aggódom, hogy valaki rájön arra a Tavares-jelentésből, hogy itt nincs másról szó ebben a jelentésben, csupán arról, hogy amit a Vezérünk három év alatt alkotott, az Európában – jó, hogy a szakadék felé rohannak, és rosszabbul teljesítenek – szóval, hogy Európában, amit Orbán csinált, az minden szar, és nem képvisel politikát, nemzeti érdekeket, felelősséget, képviseletet…

Nagyon aggódom. De a dolog nagyon gyanús, hogy lehet… Csak azért, mert én ugyan imádom a Vezért – mindig mosolygok rajta – de a felorolt politikai pályafutásában egyetlen dolog nem volt benne sehol sem: az ország, a nemzet. Hivatkozunk erre, de Lincoln óta tudjuk, hogy „a kókler utolsó mentsvára, a nemzet.”

Aztán aggódom, hogy valakinek feltűnik egy régi plakát, ami bizonyítja is, hogy Európa nem a magyaroknak, az országnak, a magyar embereknek, a nemzetnek ment neki, hanem pusztán a Vezérnek. Mert itt volna ez a plakát: http://www.kormanyozz.hu/wp-content/uploads/gallery/plakatok-fidesz/fidesz_9.jpg

Teleszórták vele az országot 2010-ben…

Szóval mégiscsak Orbánról lehet szó ebben az EU támadásban, hogy méltatlan a magyarokhoz – lehet ez is benne volna… Mégis csak őt támadhatják, mert ezen a plakáton is látszik: CSAK A VIKTOR! Nincs nemzet, nincs párt, – még párt sincs – nincs semmi…

CSAK A VIKTOR. Talán ezért…

Magyarország jobbat érdemel!

Kósa-Somogyi László

*

Kósa-Somogyi László a KMH legújabb szerzője. Köszöntjük hasábjainkon! Így ír magáról: „Ha vannak karrierdiplomaták, én karriermunkás vagyok. Rendezőként, producerként dolgozom, – ma már inkább saját üzleti tevékenységem mellett, de a televíziózás örök szerelem. Munkám gyakran köt Ausztriába, illetve Svájcba. Televíziós szakemberként dolgoztam az MTV-ben, összesen, és megszakításokkal, mintegy 25 évet, a NAP-Kelte műsorát, a NAP TV-ben csinálhattam 1991-től, 2000-ig, dolgoztam a Hírtévében, alapító munkatársa voltam az Echo TV-nek, de dolgoztam az ATV-ben, és csináltam műsorokat a Duna Tv-nek is. Manapság más, de hasonló területeken, másik országban kívánom kamatoztatni csekély-sekély képességeimet. 2012 eleje óta vendégművész vagyok a hazámban. Ha akarom, töröm a magyart. – de csak azért, hogy néhányan megpukkadjanak! Profán ember vagyok, – egy bemutatkozást sem tudok komolyan venni.”

20 hozzászólás

  • A cikk nem cikk, gyenge magyartalan fogalmazás!
    Talán olvassa el előbbi írásom tagtársa cikkéhez”::Nem tudunk beszélni…”
    Szerintem a fenti cikk írójának, az a problémája, hogy a magyarok többsége megszavazta többséggel Orbánt.Vajon miért?
    Gondolom azért, mert elegük volt a hazug szoci-utódok működéséből.
    Most az fáj egyeseknek és az EU-nak, hogy Orbán népszerűségét nem képes egy mai politikus sem utolérni.Nagy bűn.
    A cikkíró jól teszi a külföldön akar érvényesülni, nincs szükség ilyen felfogású emberre Magyarországon.

  • De, mit tesz egy demograta? Hőbörög, szégyenkezik, pirul, elhatárolódik? A lópimpilit! Orbán háborog! A DEMOGRATA ismét választást veszít, és ármánykodik, jurópiába áskálódik, sorosan bajnai mellett!

  • „CSAK A VIKTOR”
    Már 2009.IX.05-én Kötcsén a következő elméletet vázolta híveinek, hogy mit is szeretne végrehajtani, 2010 után ha hatalomra kerül.
    *”“…olyan kormányzati rendszert próbálunk felépíteni, amely minimálisra csökkenti a duális erőtér visszaállásának esélyét, és helyette hosszú távon egy nagy centrális erőtérben rendezi el a politikai kérdéseket…””

    Ez magyarán azt jelenti, hogy Orbán nem akar polgári demokráciát.
    „CSAK A VIKTOR”

  • Én erre a plakátra emlékszem, csak nem találtam meg nagyban. Hiába, törpének kis plakát. Ez híven tükrözi is

    http://www.mommo.hu/media/ORBAN_KET_ARCA

  • Azt kell megérteni, hogy az EU-val a harmonizációs egyeztetést az első Orbán-kormány tárgyalta le, (Orbán szerint is a 90 %-át)
    Az elfogadott Tavares-jelentés, ezt kéreti számon, az új egypárti ‘alaptörvény-en’ és sok más törvényeken ami nem egyeztethető össze az EU értékrendjével, amit annak idején aláírtunk

    Aki azt mondja, – nem kell a demokrácia – az a maffia/gengszter/nemzeti politikusokat támogatja, mert nincs független intézmény ki ellenőrizze Őket!
    De ha akar egy jót nevetni nézze meg:
    http://www.youtube.com/watch?v=s_W8fVAB-rM&feature=player_embedded —-svájci

  • makokriz: Köszönöm. Jól indult a napom. De azt hiszem, zárt ajtók mögött, ilyesmi zajlott le.

  • Csabai András

    Magyarország jobbat érdemel! Sokkal jobbat, mint a
    Kósa-Somogyi Lászlók!

  • Csabai András
    2013 július 12
    5:36 de.

    Ennyi? 🙂
    Azt hittem, szépen felsorolod a zsebsztálinod érdemeit, előnyeit!
    Hát, ez kevés volt, még egy fideSS hívőtől is! 🙂

  • Csabai András
    2013 július 12
    5:36 de.
    itt a nagy pillanat! alkosson jobbat, és vállukra fogják emelni a fajtársai!
    amúgy: argumentum ad personam.

  • Csabai!
    Ne izgassa magát ..)pille-ille elővette egyetlen kedvenc
    (és ismert)latin bölcsességét!

  • Az !
    Pfuújj..!!
    Az a piszkos-komcsi balliberális Európa !
    Rohatt sztálinista mind !!!
    Élükön a rothadó amerikai kommunista-kapitalista nagytőkével .
    Éjjen az árvalányhaj , éljen Turul , fel fel magyar a gyepűkre !

  • Magyarorszàg jobbat érdemel?
    Olyanokat,akik lezüllesztették az orszàgot?,2002-ben „hiszen van itt pénz,nem értem,hogy Orbàn miért nem adott többet”!? Lendvai I.
    De 2008-ban màr Vészsegély kellett,aki alàirta mär nem /sajnos késön/.2009-ben Bajnai a friss IMF Milliàrdokkal,megszoritàsokkal
    és legjobb tanàcsokkal minusz 6,8 %-al-szintén-messze alulmulta a környezö konkurenseinket,pedig -a baràtjaik révén elérték-nem kellett a Vészsegély törlesztését elkezdeni,ezt csak 2012-töl kell törleszteni.
    Ezt a leszerepelt szoc.-lib koaliciot uj névvel? Nem!
    Küldjük,vagy tartsuk öket ott, ahova „eredményeik utàn”valok.

  • Boda Marcsi
    2013 július 13
    3:44 du.
    nem akartam magát zavarba hozni, azért nem vettem elő mást 😀
    amúgy van több kedvenc latin mondásom is, de nem fárasztom vele, hogy előkeresse a jelentését 😀

  • Dénes ERÖS
    2013 július 15
    8:01 de.
    árulja már el, kedves tudor, hogy most akkor miből fogjuk előtörleszteni az IMF-tartozást?
    mert hát kusza szem bukszabirtokosnak ez a terve, mi több, be is kívánja záratni az imf budapesti irodáját.
    mert attól tartok, szeretett vezére is hamarosan ugyanarra az égtájra küldetik, ahová való!
    persze, a vezér nem züllesztette le az országot, csak elszegényítette.
    maga a számok tudora, ugyan, idézze már ide az ezen tárgyú ksh-adatokat!

  • Ille!
    Én nem tagadom,hogy közgazdasági végzettséggel nincs „latinos”műveltségem,de az embert ha valami érdekli
    utána olvas,meg egyáltalán olvas.
    Maga sem úgy született…..és nem járt orvosira,nem szégyen
    ha az ember valamit,vagy valakit idéz.
    Most tényleg nem akartam kötekedni,de magától már többször
    csak ezt az egy mondatot hallottam,és mindig kiokító,lekezelő módon!
    „Tudni kell,mi az,amiről elmélkedünk,mert különben okvetlenül teljesen elhibázzuk a dolgot”……(Platón)

  • Ille István
    2013 július 15
    9:39 de.
    Érdekes, hogy orbán csak rombolni tud.
    Az IMF iroda bezárása logikusan két dolgot feltételez. Az egyik nem több, mint egy durcás kisgyerek reakciója, aki mindenáron vissza akarna „ütni”. Még akkor is, ha az neki fáj jobban. Ez így nevetséges. A másik dolog, hogy az UNIO októberig nem szankcionál. Vagyis ennyi ideje lenne korrigálni a dolgokat. Az október utáni szankciókat akarja előjátszani, hogy-hát nem is a jelentés, hanem az iroda, meg miegymás. Az eddigi politikájuk alapján ez a valószínűbb, ez illik bele a karakterükbe.

  • Ha már a Heti Nyálas is illesmire vetemedett, akkor nagy a baj…

    http://hetivalasz.hu/vilag/orban-buldozerkent-vonul-keresztul-a-politikai-szinteren-66142

  • Boda Marcsi
    2013 július 15
    5:04 du.
    azért van egy másik is: argumentum ad hominem.
    ezt is sokszor olvashatta tőlem.
    egyik sem lekezelő, hanem tökéletesen kifejezi a hozzászólás indítékát. ennél többet adott esetben a kommenthez fűzni nem érdemes.
    főleg kiegészítve a 😀 (kiröhögöm) és 😛 (nagyon kiröhögöm)jelekkel. na, AZ tényleg lejkezelő. kinek, mit, érdeme szerint.
    fogalma sincs arról, hogy’ és hova születtem, tehát ezt inkább hagyja. latint nem csak az orvosin használnak, amúgy sem tudnék mit kezdeni az orvosi latinnal.
    a latinos műveltséget nem lehet egyetlen diplomával sem megszerezni. ahhoz olvasni kell. sokat olvasni.

  • Előre közlöm, nem olvasom a Kurucinfót.
    Ezt egy ismerősöm küldte Washingtonból, aki jól beszél magyarul (is).
    Döntsétek el ti, mi az, ami ebből hihető, mi az, ami nem..
    http://kuruc.info/r/9/94946/

  • Az valóban igaz,hogy nem csak az orvosin tanítanak latint és
    hogy műveltséget nem csak diplomával lehet szerezni,(már kinek van) más módon is ha valaki képes rá!
    persze erről egy művelt emberrel érdemes elbeszélgetni,akire
    az ember fel tud nézni……..!
    Ebben egyetértünk!