Senkit nem hagyunk az út szélén…

2013 augusztus 6 7:38 de.86 hozzászólás

Kegyetlen kánikula, rekkenő nagy meleg van hetek óta, és már-már szinte afrikai hőség tombol hazánkban. A városok járókelőinek hideg palackos vizet osztanak, az utak forró aszfaltját pedig locsoló kocsik hűtik. Miközben hallgatom és olvasom a hőségriasztás miatt kiadott meteorológusok és orvosok ilyenkor szokásos bölcs intelmeit, hogy mit tegyünk, és mit ne tegyünk, önkéntelenül is eszembe jut a nagy parasztköltőnk, Arany János Toldi trilógiájának kezdő sora:

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja,

Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta;

Nincs egy árva fűszál a tors közt kelőben,

Nincs tenyérnyi zöld hely nagy határ mezőben”.

Szóval, ahogy azt itt mifelénk Zalában népiesen mondják: kutya nagy meleg van. Van bizony, így hát mi sem természetesebb, hogy mi a kutyánk táljában óránként cseréljük a friss vizet, és én még kitettem neki az udvarra egy általunk már nem használt fürdőkádat is, hadd pancsoljon és hűsöljön az a jámbor eb, ha már egyszer becsülettel őrzi a házat. Megérdemli.

Borsodban azonban más a helyzet. Ott, a hatalommal felruházott urak az egyes kisembereket kutyaszámba sem veszik, merthogy olvasom, Ózdon a legnagyobb hőségben zárták el a közkutak vizét a cigánytelepeken. Tudom, hogy közkút nem azt jelenti, hogy ott ingyen van a víz. Nincs ingyen, mert a közkutakból nyert vizet a vízművek mindenhol kiszámlázzák az önkormányzatoknak. S tették azt Ózdon is. Az ivóvíz tehát nincs ingyen. Hogy is lehetne, amikor kutat kell fúrni, és hogy a víz eljusson a háztartásokhoz, vízvezeték hálózatot kell kiépíteni, s azt pedig üzemeltetni kell. A vizet szűrni, fertőtleníteni kell, szóval, ingyért senki nem fog kutat fúrni, nem fog vízvezeték hálózatot kiépíteni, karbantartani, a szivattyúk, a tisztítóberendezések energiaigényét fedezni, az alkalmazottak bérét kifizetni, és a többi, etc., tehát neked valójában nem is a vízért kell ám fizetned, hanem azért az üzemeltetési szolgáltatásért, amiért a víz, tisztítva eljut hozzád.

Ózdon csökkentették, illetve helyenként elzárták a vízet a 40 fokos kánikulában.

Ózdon csökkentették, illetve helyenként elzárták a vízet a 40 fokos kánikulában.

Igen ám, de mert az ózdi önkormányzat sokallta az évi 11-12 millió forintot, amiért a közkutaknál elhasznált vízért kellett fizetniük a vízműnek, a képviselőtestület tagjai azt javasolták, hogy zárják le, illetve csökkentsék a víznyomást 123 kútból 89-nél.

Erre a manőverre pedig a múlt hét szerdáján és csütörtökén került sor, s lett is a vizüket lassan csordogáló közkutak előtt a tikkasztó hőség ellenére az ötvenes évek fílingjét idéző hosszú sorban állás, amit Ózd Fideszes polgármestere így kommentált:

„Egyesek felfújják az ügyet. Másfél hónapja döntöttek a kutak elzárásáról. Évi 13 milliós kárt okoztak ezek a településnek. A korlátozással együtt is mindenki ivóvízhez jut, ahogy a törvény előírja, csak nem 50 liter jön a kútból percenként, hanem öt. A fürdést és a pocsékolást meg kell akadályozni. Lehet, hogy az emberek többségének jó érzés lopni, de valakinek meg fizetni kell. A többség fizeti a lakbért meg a vízdíjat rendesen, ők joggal háborodtak fel. Nincs ingyen víz”.

Közhelynek minősülő állítás, amikor azt mondom, hogy az ivóvíz mindenkinek alapvető életszükséglete. Gazdagnak és szegénynek egyaránt az ivóvíz alanyi jogon jár, még olyan szegény államokban is, mint Dél-Afrika, ahol a víz szinte aranyat ér. Hazánkban sem kellene, hogy ez másként legyen. Már csak azért sem, mert a kormányunk büszkén lobogtatja a szociális érzékenység zászlaját, amelynek jelmondata, hogy senkit nem hagyunk az út szélén. De mindez csak látszat, és hazugság csupán. Mostanság ugyanis a hatalom urai a torz értékrenddel bíró emberek ösztöneiből fakadó, azok zsigereiben szunnyadó és onnan minduntalan kitörni vágyó aljas és alantas érzelmeire épít, a gyűlöletre.

Az ózdi képviselőtestület ezt a szégyenletes döntést állítólag egyhangúan szavazta meg. Megszavaztak egy embertelen javaslatot, jóllehet tudták, hogy olyan mélyszegénységben élő családoktól és azok gyermekeitől veszik el önhatalmúan az ivóvizet, akiknek az ivóvíz vételezésére máshol egyáltalán nincs lehetősége, s arra számukra egyedül csak a közkutak kiváltsága jut. Megszavazták, mert tudták, hogy lesznek emberek, akikben az embertelenségükben követőkre találnak.

Ez ma Magyarország. A sorban állók országa lettünk, pedig a Fidesz-kormány azt ígérte, hogy senkit nem hagy az út szélén. Egy olyan ország, ahol télen metsző hidegben emberek állnak órák hosszat sorban egy tál meleg ételért, de immár kánikulai hőségben is, egy pohár egészséges ivóvízért.

Ózd város képviselői szerint, az általuk hozott lépésre azért került sor, mert szerintük a romák lopják a vizet és pazarolnak. A közkutak ugyanakkor olyan rossz állapotban vannak, hogy még a csapokat sem lehet elzárni. No de számoljunk csak egy kicsit, hogy lássuk, mennyi az annyi.

Ha egy csapon egy perc alatt 5 liter víz folyik ki, akkor 1 óra alatt 60×5 liter, ami egyenlő 300 liter vízzel. Ha ezt megszorozzuk 24-gyel, az annyi, mint napi 7200 liter víz. A havi elpocsékolt víz pedig 30×7200, ami egyenlő 216000, azaz kétszáztizenhatezer liter vízzel. Az évi kárba veszett vizet pedig már ki sem merem számolni, de egyértelmű, hogy az ózdi önkormányzat a romáknak felrótt 12 milliós veszteségéből, minimum tízmillió forint a hanyag és nemtörődöm városvezetés számlájára írandó. Tessék mondani – a folyó csap, vagy csapok miatt elpocsékolt víz árát, kinek, kiknek fogja kiszámlázni az ózdi vízmű?

És, kérdem én – ha már az ózdi önkormányzat másfél hónapja döntött a kutak elzárásáról és mindenképp meg kellett hozniuk ezt az embertelen döntést, miért az év legmelegebb időszakát választották arra, hogy korlátozzák a közkutak vizét? Nem kellett volna várni addig, amíg legalább véget ér a kánikula?

Bogdán Géza

86 hozzászólás

  • Bizony, ez nagyon brutalis dontes volt az onkormanyzat reszerol. Szerintem a kormanynak bele kellene szolni.Ez is a kormanyzashoz tartozna, vagy mi a fene?
    Ugy latszik a rakosifelekiskiralyok (videken)meg ma is meg vannak, cask beoltoztek FIDESZ gunyaba.

  • Miért nem köttetnek be rendesen vizet vizórával ?
    Mert nagyrészük illegálisan lakik ezekben a lakásokban.
    Lusták.
    Nem járnak utána csak hőbörögnek.
    A Törvény rájuk is vonatkozik, nekik kötelességük elsősorban a kiskoru gyermekeik megfelelő ellátásáról gondoskodni, nem az államnak, meg önkormányzatnak.

  • Ezek a képen lévő épületek nem lakó épületek , nem lehet benne lakni tehát az üres utcában minek viz?

    ja hogy az Illegalitás , az öntörvényüség már jogokat ad a romáknak?

    Egy gyönyörü nyári este néhány dózer elrendezhetné a terepet ahol HIVATALOSAN nemlakik senki(csak illegálisan) és KÉSZ! .

    Süssünk szalonnát locsoljunk füvet…mi fizetünk érte.

  • Tetszik amikor egy atlétatrikós önmagáról gondoskodni nem akaró munkanélküli osztja az észt hogy az önkormányzatnak mit kéne csinálni közterületen, az ő házának meg 3 fala van meg nincs teteje. Ja és nem is az övé , csak benne lakik.

    Magyarország 2013 egy liberalizmussal megmérgezett ember önvallomása a videó.

    tudom mindjárt le rasszistáznak.
    Tényleg miért nem egy Magyar szegény negyedet mutatnak be?

  • asher alexander

    -„senkit se hagyunk az utszelen…”-
    hat ja!!
    ott az arok is!!majd oda rugdaljak!!

  • Erről miért kellett egy másik topic-ot nyitni?
    http://kanadaihirlap.com/2013/08/05/lumpen-rekkeno-kanikula-viz-nelkul-a-ciganytelepeken/#comments

    Ez nem elég, vagy több is lesz még bizonyítandó, hogy mennyire rasszista ország vagyunk??

    Épp az az ország akarja bebizonyítani ezt, amely úgy vágta vissza a cigányokat hozzánk, hogy a lábuk sem érte a földet?
    Nevetséges…

  • „És, kérdem én – ha már az ózdi önkormányzat másfél hónapja döntött a kutak elzárásáról és mindenképp meg kellett hozniuk ezt az embertelen döntést, miért az év legmelegebb időszakát választották arra, hogy korlátozzák a közkutak vizét? Nem kellett volna várni addig, amíg legalább véget ér a kánikula?”

    Kedves Bogdán Géza!

    És te meg fizetted volna az addig elfolyt vizet mi? Vagy olyan természetes hogy fizessenek a magyarok?

  • Direkt megy a felhajtás. itt is 2 cikk van dettó ugyanabban a témában.

  • Sok hozzászólónak semmi intelligenciája nincs – fizetségről beszel, amikor ez közkutak, közpénzből fizetendő, márpedig SF1,7 milliárd Svájci alapból, amit a Fidesznyikok lenyúltak és zsebrevágtak. A cigány lop öt vödör vizet, a polgármester lop SF1,7 milliárdot. Évek óta mondom, a gyűlölet növekszik és a társadalom megérdemli, hogy hatalmas polgárháború legyen, mert annyira lezüllött a moralitás, a humanitás, hogy sokan olyan kegyetlenek és embertelenek, hogy nem érdemlik meg, hogy tovább éljenek,

  • Christopher Adam

    „Évi 13 milliós kárt okoztak ezek a településnek.”

    Ózd egy 35 ezer fős város. Mégis mióta jelent olyan horribilis nagyságú tételt 13 millió forint egy város számára?

    Erre az egészre szerintem két magyarázat létezhet:

    1. Ózd városvezetése minden emberiségéből kivetkőzött.

    2. A Fidesz központi kampányának része a viz elzárása, és ezzel ismét a kissé megerősödött Jobbik szavazóit próbálja megszerezni a kormánypárt.

  • „gybognarjr” írja, hogy „évek óta mondja”, hogy „gyűlölet növekszik” (!) „és a társadalom megérdemli, hogy hatalmas polgárháború legyen, mert annyira lezüllött a moralitás, a humanitás, hogy sokan olyan kegyetlenek és embertelenek, hogy nem érdemlik meg, hogy tovább éljenek,”

    Had találjam ki, ezt mind bázisdemokratikus emberbaráti szeretetből kívánja…hogy „hatalmas polgárháború”-ban dögöljön meg mindenki aki…

    A „gyűlölet”-et nem éppen a „gybognarjr”-ok „növesztik”, a KMH segítségével (is)?

    „123 közkútból 28-at elzártak Ózdon, 61-nél pedig csökkentették a víznyomást. Mindezt arra hivatkozva lépte meg az önkormányzat, hogy egyesek ipari mennyiségben viszik el a vizet, így pedig év végére a vízszáma elérné a 13 millió forintot. Az ózdi cigánytelepek nagy részén viszont nincs is bekötve a víz.”

  • Simon Attila
    2013 augusztus 6
    9:19 de.
    Há tígedetis üdvözűlek jókomám!
    Örülünkitten, hogy gyütté. Mer’ köll a zigazmagyar!
    Szal kírdísedre a tanittóur atta mega válaszot, hogy csinyájjá bloggujjságot, aszt abba csak ajjelenik meg, ami tenekednek teccik.
    haemmeg nemteccik, akkómeg neóvassad.
    Asztatmegmácsak énteszem hozzá, hogy vegyé a gípedhő nyomorgatót, (tod, emellik kinyomgya neked a zirottbörüt papiruszra) aszt demiskárláskíppen(vagy mijafrancaneve) abbacsomagúhatod az ozsonnádat.
    maradunk itten tisztülette teirányodba zsiroskenyérileg (ha van hagyma asztatis tegyé rá!!)

  • „Egyesek felfújják az ügyet. Másfél hónapja döntöttek a kutak elzárásáról. Évi 13 milliós kárt okoztak ezek a településnek. A korlátozással együtt is mindenki ivóvízhez jut, ahogy a törvény előírja, csak nem 50 liter jön a kútból percenként, hanem öt. A fürdést és a pocsékolást meg kell akadályozni. Lehet, hogy az emberek többségének jó érzés lopni, de valakinek meg fizetni kell. A többség fizeti a lakbért meg a vízdíjat rendesen, ők joggal háborodtak fel. Nincs ingyen víz”.

    Hadd kérdezzem meg, hogy ebben mi a rasszista és a kirekesztő? Országos szinten kéne úgy cselekedni az ingyenélőkkel, mint ahogy Ózdon is tették.

  • Varga Sándor: A polgárháborút azért nevezik annak, mert azt a polgárok egymás közt vívják, egymás ellen, maguk robbantják ki. Ez törvényszerűen bekövetkezek, amikor az elégedetlenség és az emberek egymás elleni gyűlölete békés keretek között nem megoldható. Minden polgárháború megérdemelt, mint ahogy minden bűnös megérdemli a büntetést. Ezt azonban ön, hasonlóan, mint a magyar társadalomban élők sok-sok lezüllött tagja nem fogadja el. A Magyarországon élők tetemes része minden hibát csak másokra akar kenni, ami a magyar nemzeti kultúra legalapvetőbb és tipikus része lett az évszázadok alatt, a kormányok erre alapítják uralmukat. Olvassa el a magyar történelemnek nevezett toldozott-foldozott irományt amit 4-8 évenként újra írat a regnáló kormány és abban évszázadok óta minden bajt külső ellenségekre kennek, az angyali kuruckodó, magyarkodó 1,000 éves kultúrával mellüket döngető mélymagyarok. Szerintük, (mert nem bizonyított) 895 A.D körül egy nagy csoport vándorló ember, hét vezetőjével az élen, nem ismervén az iránytűt, amit Ázsiában a Kínaiak már ezer évvel előttük (206 B.C.) sikerrel használtak, betévedt a Kárpát medencébe. A mélymagyaroknak eszükbe sem jut, hogy az őseik Ázsiából bevándorolt új lakosok Európában, ahol kultúrák, népek léteztek több ezer évvel előttük és civilizációk, birodalmak alakultak, hanyatlottak le, amikor a magyarok a csodaszarvast kergették képzeletükben. Ez a hatalmas kultúrális lemaradás ma is meglátszik, most éppen Ózdon, előtte Gyöngyöspatán, más helyeken is az emberek hiányos értékrendszerében, becstelenségében, korrupciós életstílusukon és a főleg a pöcegödörré vált Parlamentben. Sok sikert, tudom maga szerint Magyarország Jobban Teljesít! Hazugságokban és önámításban!

  • Vipera
    2013 augusztus 6
    10:33 de.
    Jóllátod drága nemzettezsvér eltárs, Vipera!!
    Iga, hogy a kutakat ezárnise lehet, mermá öregek, meg fojik belüllüka viz ijje-nappa, de e mellíkvonal!
    A línyegalínyeg, drága viperaeltárs: a zeggyegíszhétmillijó zejuspízt nemkőccsük a cigányeltársak vizellátására, mera köll zönkormányozhatatlansági eltársaknak kavijározspözsgőre, meg rákosszenvicsre.

  • Ózd a világ végén van, a kutya nem figyel a gondjaikra, a város pedig már nem bírja fizetni a közkutak fogyasztását, csak a polgármesteri jutalmat.

    „Sebaj, Fürjes Pál felelős polgármester takarékos ember, aki korábban magától értetődőnek tartotta, hogy neki és alpolgármester párttársának félévente egyhavi illetményüknek megfelelő jutalom jár, ami a járulékokkal együtt körülbelül évi hárommillió forint. Nos, Fürjes szerint, ahogy ezt ki is nyilatkoztatta, »ez az összeg csekély tétel a város milliárdos költségvetéséhez viszonyítva«. Vagyis az ő és alpolgármestere jutalompénze, hárommillió forintjuk, úgy aránylik a cigányok által a közkutaknál elfolyatott évi 11-12 millió forinthoz, mint a mintaszerű szerénység az úrhatnám pazarláshoz, csakhogy míg az előbbit bőven elviseli a városi költségvetés, az utóbbit már nem bírja.

    Fürjes Pál nyilván éjjel-nappal azon jártatja az eszét, hogy miként tudná kiverekedni a telepieknek, hogy legyen vezetékes vizük. A 16 ózdi telep közül ugyanis néhányban egyáltalán nincs. Biztosan fáradhatatlanul szervez, pénzt kutat, pályáztat, hogy az áldatlan állapotot megszüntesse, ám kísérletei valamiért rendre kudarcba fulladnak. Ózd a világ végén van, a kutya nem figyel a gondjaikra, a város pedig már nem bírja fizetni a közkutak fogyasztását, csak a polgármesteri jutalmat.
    Hát igen senkit sem hagyunk az út szélén már régen berugdalták az árokba a szegényeket legyen az cigány vagy nem cigány, mindenki annyit ér amennyije van megmondta ezt már Lézer Jani

  • IGEN !
    Senkit nem hagy dicső kormányunk az út szélén ! Ha nem nyalja ki a VEZÉR seggét, belelökik az árokba !!!

  • Ózdi Polgárok !
    Kölcsön kérnék olyan Vízműtől minden egyes kútra egy
    vízmérő órát, aki nem kormányfüggő !!!
    Kiderülne, hogy a ” Rózsadomb ” fogyaszt legtöbbet, pedig ott …..

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 6
    8:34 de.
    ugye nem sértődik meg azon, ha azt mondom, ha ez a dózer a kedves mamáját is lerendezte volna, egy ilyen mentális környezetszennyezéssel, mint maga, kevesebb lenne a világon?
    és még fizetnének is az mentesítésért!

  • Azon kívül, hogy itt a fityisz hatalom megszállottja, az embertelenség csúcsa, még (sztem) próbáztat is bennünket (magyar népességet), hogy meddig mehet el? Tényleg: meddig mehet ez még így???
    Pedig, elmondhatom magamról, h a cigányokat (kevés kivételtől eltekintve) sohasem kedveltem.
    DE AMI SOK, AZ SOK!
    A hős és az embertelen között keskeny a határvonal.
    Van, aki még ezt sem ismeri, Hírből sem.
    Véged legyen, fidesz!

  • Vipera
    2013 augusztus 6
    10:33 de.
    nos, kétségtelen, hogy fingja sincs arról, mi az, hogy közellátás.

    „A fürdést és a pocsékolást meg kell akadályozni. ”
    mi lett volna, ha a kedves mamájának is megakadályozták volna mindezt, miután – a világ szégyenére – magát megszülte? igaz, így is elég korcs lett.
    ingyenélő? a kedves mamája, aki ki tud jönni a segélyből!
    „A többség fizeti a lakbért meg a vízdíjat rendesen, ők joggal háborodtak fel. Nincs ingyen víz”.
    hülyegyerek, a közkút nem ebbe a kategóriába tartozik!

  • Találtam a Facebookon egy témába vágó képet, amelynek tanulsága szerint az Ózdon is ivóvizet szolgáltató ÉRV-nél, pont 12 millió Ft-ot keres egy Fideszes országgyűlési képviselő. Sebestyén László azonban azt a + 12 milliót nem ivóvízre kapja, hanem a parlamenti fizetése mellé, ami szintén 12 millió Ft. évente.
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p526x296/12339_632332916791901_1313215023_n.jpg

  • Ami az említett polgárháborút illeti, ahhoz kellene hogy legyen az uralkodó fasizmussal szemben egy kiforrott ellen-ideológiával rendelkező polgári-demokratikus, liberális baloldali, marxista stb. hasonlóan erős ellenzék, mint mondjuk a harmincas években Spanyolországban, vagy manapság Szíriában. Itt viszont csak fasizmus van, ami meg ellenzéknek nevezi magát, az viccnek is rossz… Nem polgárháborútól kell tartani, hanem attól, hogy azoknak akiknek hatalmuk van, leszámolnak a gyengékkel, a kiszolgáltatottakkal, illetve a másként gondolkodó kisebbséggel… Aki teheti meneküljön ebből a pokolból…

  • Ille István
    2013 augusztus 6
    12:52 du.

    Engedelmeddel, én kulturált stílusban válaszolok.

    Nagyszüleim egész életüket végigdolgozták, pirkadattól alkonyatig nap mint nap a dohányföldeken még gyermekként Horthy idejében, majd később, a szocializmus idején nagyapám kubikosként, nagymamám textilüzemi munkásként.
    Apám már 17 éves korától dolgozott autószerelőként, a katonaság után pedig busz-majd kamionsofőrként, édesanyám pedig postai hivatalnokként 21 éves kora óta.

    Keményen dolgoztak, nem az államtól meg az önkormányzattól/járástól/tanácstól várták a sültgalambot.

    Mi is használtunk közkutat, de mi csak jóformán csak öntözésre, azt sem sűrűn. Pedig ott van a szomszéd ház előtt. Sőt, nemrég furattunk egy kutat a hátsó udvarba, meg vettünk hozzá szivattyút, így már a nyári melegben a növények öntözése is meg van oldva.
    Nagyszüleimnek is volt az udvarban saját kútjuk, abból hozták a vizet maguknak inni, fürödni, meg a jószágnak is.

    A közkút nem azt jelenti, hogy most én azt használhatom vezetékes víz helyett, korlátlan mennyiségben, ingyen. A közkút nem ingyenes, azt valaki más kifizeti. Jelen esetben az adófizetők, így én is.

    Tessék végre megtanulni, hogy:
    – ha valami számomra ingyen van, az azt jelenti, hogy valaki más dolgozott/fizetett érte
    – a jogok mellé KÖTELESSÉG is kell, hogy társuljon.

  • Kedves Géza!
    A cikkben maga is elismerte szépen levezette,hogy bizony
    mindennek,így a víznek is ára van,, amit az önkormányzatnak ki kell fizetni!
    A probléma az,hogy nem csak a romák között vannak szegények
    és másoknál kikapcsolják a szolgáltatásokat, ha nem fizetnek és
    ugye vannak önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő emberek
    akik próbálnak fizetni vagy átmenetileg részletfizetési
    kedvezményt kérni és persze munkát keresni,de nem évekig
    potyázni,mert nekik minden jár…..
    Egyébként nem elzárták,csak korlátozták a vízfogyasztást!
    Ha valaki maguk közül nézi esetleg a TV-t tegnap az ott élő FIZETŐ! cigányok is elítélték a követelődzőket…..!
    Aztán tényleg ismétlés a téma,a KMH előző cikke is erről
    szólt.Viperának,Cirrmurrnak és Vargának teljesen igazuk
    van,na meg is kapták a magukét „putri stílusban”(anyázás….)a „Fővajdától”!

  • kérem ne feledjék!Kanadát A Fejlett országok csoportba sorolják a világon, mint gazdasági,mint gondolkodásbeli oldalról nézve!Még Magyarországot a fejlődő országok csoportjában szerepel.Nagy a különbség.Magyarországon élek!Sajnos itt, nem kell valakinek romának vagy zsidónak lennie hogy utálják!A magyar a magyart sokszor nem tűri meg!Egymásra mutogatunk!Ha van valamink!Szép autó,szép lakás.Hencegünk!Média a sztár világból meríti,már az átlagembert is ingerli,hogy vannak „Tv” meg „Fitneszguruk” akik kegyetlenül panaszkodnak hogy,hány milliót buktak milliárdos vagyonukból.Még hogy a szegényt akinek lehetne egy kis pénze így vagy úgy!De a kocsmák játékgépeibe dobálták.Gyerek meg éhezik otthon.Őszintén kinek higgyek!?SENKINEK!Egy valakinek!: 87éves nagyapámnak!Aki kis parasztként nulláról kezdte és két családi házat adott 2gyerekének /anyukám és testvére/munkából! Így nagyon fiatalon már a média nálam nem rúg labdába.Hitemet nagyapámnak adom.Nem politikusoknak,nem médiamoguloknak!ÜDV..

  • Géza!
    Igaz nem kapcsolódik a témához szorosan és nem akarok vitatkozni,de a cikkben Arany Jánostól mint „parasztköltőtől” idézett (Toldi).
    Nos Arany nemesi családból jobbágysorba süllyedt költő volt
    aki ugyan érettségivel nem rendelkezett,de Debrecenben tanult,majd segédtanító,később színész lett és sokat olvasott.Egyébként a földet és a nemesi rangot Bocskai
    Istvántól kapták amiért később (Mária Terézia idején)
    pereskedtek stb..

  • Helyesbítés: nemesi családból jobbágysorba süllyedő szülök
    gyermeke volt!Nem volt egyértelmű az előző hozzászólásom!
    Egyébként nem lényeges,hogy paraszt vagy nemesi származású
    költő valaki a lényeg a tehetség és az hogy maradandó
    értéket,gyönyörű verseket alkotott.

  • A körülményekből nem derül ki, hogy a cigányok nem fizetnének a vízért, hiszen nincs mérőórával ellátott vezetékes víz a háztartásokban. Ha lenne, úgy csak technikai kérdés a közmnunkadíjból vagy a segélyből levonni a víz árát. Másrészt, ki-ki csak a saját fogyasztásáért felelne.

    A hálózat bevezetés esetén, nem tudom elképzelni, hogy a fizikai munkának számító árokásásban ne vennének részt a cigányok. Ki-ki legalább a saját portájára.

  • Mielőtt ezt is becumizzák, hogy azért zárták el a vizet, mert 13 millió forintos kárt okoznak éves szinten a vorásonak a rekkenő hőségben, túlzottan és indokolatlanul vizet használók, -tessenek tájékozódni is egy kicsit. Olvassák el Ózd városának honlapján található „Ózd város ivóvíz-ellátási infrastruktúra és elosztási rendszer fejlesztése és fenntartható irányítása” Programot.

    Svájci-Magyar együttműködés keretében 1,72 milliárd forintot kapott a város, hogy elavult vízvezetékét felújítsa és bevezesse a vízet azokba az utcákba is ahol most el vannak zárva a kutak. Ez az 1,72 milliárd miért nem hiányzik senkinek ami arra hivatott, hogy az indokolatlan vízfogyasztás alapfeltételét megteremtsék és rendes vízhálózatot létesítsenek a városban és környékén. Nem gondolják, hogy a rekkenő hőségben elzárni a csapokat, az egy hatalmas pofátlanság, főleg az ismert indokok, magyarázatok alapján? Hol van ez a pénz??? Mi ez a 13 millió forint az 1,72 milliárdhoz képest?

    Fejenként napi 20 liter víz alanyi jogon jár minden egyes polgárnak legyen akár katasztrófahelyzet, vagy műszaki hiba még akkor is. Magyarországon az önkormányzatoknak feladatuk biztosítani az ivóvízellátást, illetve a víziközmű-szolgáltatást.

    A fentiek értelmében az önkormányzatok kötelezettsége kiterjed arra az esetre is, ha a lakossági ivóvíz-szolgáltatás valamilyen okból felfüggesztésre vagy korlátozásra kerül (például szennyeződés, díjhátralék). Ezekben az esetekben megoldás lehet a közkút – hivatalos nevén közkifolyó –, de szóba jöhet a zacskós víz vagy a lajtos kocsi is.

    De mekkora pofátlanság kell ahhoz, hogy az önkormányzat saját maga idéz elő vízhiányt, maga függeszti fel a közkutak használatát ráadásul kánikula kellős közepén, amit semmilyen módon nem pótol az emberek részére?? Ez megmagyarázhatatlan és szégyenletes és döbbenet!!!

    Tökéletesen igaz, hogy nincs ingyen semmi, de azért ne legyenek már hülyék, hogy mindent elhisznek a nemzeti ügyek kormányának! Az okokat kell megszűntetni. Ha valóban medencéket töltenek és autókat mosnak hektoliter számra a helyiek, akkor vegyék ennek az elejét
    úgy ahogy az elvárható egy magát civilizáltnak mondott országban. Nem pedig olyanok egészségét is veszélyeztetni akiknek nincsen megteremtve a feltétele, hogy máshonnan vizet vételezzenek, pláne a 40 fokban. Pedig a feltételekre a pénz megvolt. Még egyszer: Hol a Svájci-Magyar együttműködésből származó 1,72 milliárd forint, illetve az abból elkészült vízvezetékhálózat??

    Simon Attila
    2013 augusztus 6
    9:19 de. hozzászólásának második feléhez pedig:

    A romákat nem azért küldi vissza Kanada mert ők romák, kár is kanadai rasszizmust sugallnia. Kanada számára teljesen irreleváns, hogy milyen a bőrszíne, etnikai/vallási hovatartozása annak aki menedékjogot kér.

    Maradok Tisztelettel

  • Kedves Boda Marcsi!
    Ebben a nagy melegben akárkikről is legyen szó, de szerintem embertelen cselekedetnek minősül, ha úgy büntetik meg őket, hogy a számukra éltető vizet korlátozzák nekik. Mivel én nem demagóg közhelyfrázisokkal érvelek, mint azt egyesek teszik a kurucról bemásolva ide gyűlölködő kommenteket, én elismertem, hogy az ivóvíznek igenis ára van. Ára van, de biztos vagyok benne, hogy ezek az emberek szívesen fizettek volna az általuk közkutakból elfogyasztott vízért, akár még havi átalánydíjat is. Lehetőségként felajánlották nekik? Nem. Azt a vádat indokként pedig egyszerűen aljas hazugságnak és ócska rágalomnak tartom, hogy ipari méretekben lopták a vizet. Ha ez így lett volna, az már a büntetőkategória része, tehát egy bűncselekmény. Miért nem tett az ózdi városvezetés a rendőrségen feljelentést ellenük? Azért, kedves Boda Marcsi, mert ez is egy hazugság csupán, de jó kifogás, sosem rossz, és politikai haszonszerzésre, magukhoz édesgetni a Jobbik szavazóit, arra ugyanakkor kifejezetten tökéletes. A Fidesz politikája hazugságokra épül, és immár a napnál is világosabb, hogy megbukott. Példa rá, hogy most „ezek” a mélyszegénységben élő emberek is megkapták a Fidesz-kormánytól a rezsicsökkentést: csökkentették nekik az ivóvizet a legnagyobb kánikulában. Az itt olvasható gyűlölettől fröcsögő sablonszerű kommentekből pedig én azt szűrtem le, hogy az ózdi Fideszes városvezetés ezt a felettébb kegyetlen döntését azért tudta kivitelezni, mert számított az olyanok támogatására, akikből már kiveszett az emberség és a tolerancia legkisebb szikrája is.

  • Vipera
    2013 augusztus 6
    3:37 du.
    a közkút a használók számára ingyenes, ezen kár is vetyengeni. hogy ki, mit fizet, az csak szofisztika.
    annak költsége az önkormányzat költségvetését terheli, az pedig a helyi adókból és az állami támogatásból áll össze.
    az állami részbe valóban az adózó állampolgárok része számít, azonban nem „pántlikázottan”, azaz nem tudhatja, hogy a magáéból ózd közkútjaira mennyit szánnak.
    használták a közkutat ÖNZÖZÉSRE, és még ezek után itt adja elő?
    amúgy mit szól az elsikkasztott 1,7 milliárdhoz?

  • Valahogy megakadtam az ipari méretű vízfogyasztás szónál.
    Mire használja a cigány ipari méretben a vizet?

    Ha állandóan folyik a közkút, az karbantartási probléma. A cigánynak nincs úszómedencéje, nem locsolja a pázsitot. Akkor milyen ipari méretekről beszélünk?

  • Szép napot!Kedves Géza!Boda Marcsinak igaza van, amugy Svájcban ezt nem csinálhatják, mert ott meg kell fizetni azt is ha tönkre vágják a lakást, itt mindent ingyen akarnak kapni,ja egy roma ember azt mondta, „amig egy magyar él addig a cigány jól él”””””

  • Emberek!
    Egyetlen egy dolgot tessenek már végre megmagyarázni. Nem kell hozzá egyetem vagy felsőfokú végzettség. Nevezetesen azt, hogy a nincsből hogyan lesz? Most egyesek majd jönnek a jólbeidegelt szöveggel, hogy lusták zsigereikben benne van, hogy ingyenélők tolvajok legyenek. Nem igaz. Bármely népcsoport rendelkezik ilyen elemekkel. A magyarról sem lehetne megmintázni a munka dicsőségét de egy nemzetről sem. Kérdem és joggal: hogy lakjon normális házban az, akinek az alapvető emberi jogát elveszik és nem mehet el dolgozni. Mert az nem igaz, hogy nem akar és az állam adja neki a segítséget minek is dolgozzon. Tessenek egy gyors számítást csinálni. Nem élek Magyarországon(erre mondják azt nekem hogy ne akarjam megmondani mi a frankó ha nem élek ott)csupán csak európai viszonylatban irom. Tegyük fel valakinek vagyon öt gyermeke. Egy fejlett nyugateurópai országban ez azt jelenti, hogy havonta cirka ezerhat kétezer euró üti a tenyerét. Namármost lakini kell, költségei vannak a lakásnak mint világítás viz ez az. A legjobb esetben is cirka mindez olyan ezerötszáz euró. marad jó esetben egy ötdarab százas. Ebből a pujákat etetni oktatni öltöztetni fizikai lehetetlen. Ha a kedves szülők munkanélküliek és kapnak munkanélküli segélyt(maximum 1500 euró de ez csak nagyon ritka mert az átlag alig kapja meg az ezer eurót)akkor az ezerötszáz. Mondjuk a család női tagja is hazavisz valamit. Legyen olyan kétezer euró ami marad. Tessenek elosztani hetessel. Nem egészen háromszáz euró per kopoltyu. Nem mondom hogy kevés és valahogy szükösen kilehet jönni belőle. Most ha ezt átszámitjuk magyar viszonylatra(nem ám átszámolva az eurót ha nem jó magyar forint) akkor az ugy fest hogy: lakás százezer, rezsi 150 ezer, egyébb 100 ezer. Csak hasra ütve irom de én is csupán csak az ujságok és ottélők alapján számolok. Szóval legyen olyan 350 ezer. Nos ezt héttel osszuk olyan ötven ezer. Magyarán minimálbér sem per kop. A kedves olvasónak meg tisztában kell lennie azzal is, hogy ez csak duma, hogy egy héttagú családnak ennyi befolyik. Már viz sem a tetőn mert kánikula van és nem esik de ha esne akkor sem. Mert nincs egy saját odoju sem ahova folyhatna. Megkérdezném ugyan honnan fizessen lakbért(mert valahol laknia kell ugyi) és honnan fedezze a napi vizköltségét amit rá akarnak terhelni? Gondolkozzanak épp ésszel még a fajmagyarok is. Minden embernek joga van emberi körülmények közt élni (persze ott ahol a rasszizmus ilyen mérvű elterjedése népi szinten nem megengedett)Manapság még európa legszegényebb országában (nem tudom most nagy hirtelen melyik, Albánia vagy Bosznia) ott is megvan az a joga még a legszegényebbnek is, hogy lakjon valahol. Ha fedélnélküli akkor is léteznek menhelyek ahol kaphat valami meleg ételt tisztálkodni is tud meg álomra hajthatja a fejit. Van ilyen Magyarországon? Létezik, de ez is amolyan kiváltságokat élvezőknek van mert sajnos még ezek közt az emberk közt is sikerült létrehozni egyfajta osztályellentétet. Pontosabban ha cigány nincs az a hely ahol kapna helyet és sorolhatnám a kirekesztés jólismert formáit ami ott divik. Száljanak már kicsit magukba. Mit tenne ön ha egyszer egy olyan helyzetbe kerülne, hogy nem lakhat, mert nincs hol, nem tisztálkodhat mert nincs rá. és nem ehet nem ihat mert arra pláne nincsen. Nem azt akarom mondani, hogy az állam adjon nekik mert akkor jogos lenne amit mindig is hallani, ingyenélők. Munkalehetőséget tessenek adni, megélhetési lehetőséget. Ha közmunka közmunka, de valami olyant amiből a nap napi szükségleteket fedezni lehet. Mert ugye fogyasztás és prosperítás csak ugy lehet ha pénz is van hozzá. Ha nincs akkor lesz gond, amiket ugye tetszenek ismerni, szegénység létbizonytalanság munkanélküliség stb. A kormány lapáttal szórja ki a pénzt mindenféle baromságra pedig ha azt a pénzt nem muytizná el haverokra meg kormánypárti néphülyitésre sok mindere telne. Nem akarom itt megemlíteni azt a 470 millát amit csak a külföldön élő magyarságra van kihajítva, hogy ne felejtse el, hogy magyar. De nem sorolom. Csupán csak azt akarom ezzel mondani, hogy fejítől büdös a hal. A polgár legalább is a hülyéje meg ugye a cigányt a zsidót és a szerintük ingyen élő lumpen prolikat vádolja. Még itt Bécsben sem olyan hülye mindenki( pedig sok idióta van itt is), hogy ezt el higgye. Pontosan tudják mire és kikre ment el egy országnyi pénz. Csakhogy itten (és sok más helyen) most lekapják mindegyiket a husz körmiről és le is csukják az ilyeneket. Tessenek mondani megtetszenek még majd azt élni, hogy Magyarországon egy Orbánt egy Kövért és ki tudja számon tartani a sok kiskirály nevét egyszer is megbüntessenek ne adj Isten megfosszanak minden vagyonától? A zsidókkal megtették és utána hogy ne legyenek élő tanuk és esetleg visszakövetelők megölték őket. Ezt tennék most is csak, kevés a zsidó, ott van helyette a cigány. És mi lesz ha elfogynak a cigányok? Akkor ki lesz az ellenség a gyülölet céltáblája? Megmondom! Őn kedves polgár aki szemet szur a szomszédjának, hogy magának ásott kútja van, vizvezetéke, kertje stb. Mert a gyülöletnek ez az alapja és azon verik le aki a legszegényebb legvédtelenebb. Ismerik azt a mondást, hogy szerez meg valamit a cigány a zsidó és a magyar? Nos a cigány ellopja, a zsidó lepénzeli. A magyar meg agyonveri. Bármennyire sértő ez a magyarságra nézve de ez sajna igy van mai napig.

  • asher alexander

    elolvasva a sok-sok agymenest az Ozd-i vizugyrol,az ugrott be!!
    a magyatok nem is mosnak autot ugye?medenceje sincsen egynek se ugye?
    csak is a ciganyok es a zsidok!!!
    vajon hany zsido el most ozdon??nem sok lehet!!

  • Kedves liberálisok !

    Szerintetek nem a szülő feladata elsősorban a gyermek ivóvízhez, táplálékhoz, ruházathoz juttatása??

    Mert hogy a kommunizmusnak vége.

    A szülők mit tesznek azért hogy legyen otthon ivóvíz? Követelőznek?

  • asher alexander

    Avi Bar Giora!
    nagyon-nagyon igaz amit irtal liber haver!!
    -es hat amig ez a vilagnezet-„magyar meg agyonveri,mert hatugye uberalles”-nem valtozik………….jobbra ne is remeljen senki!!
    tegnap este lattam egy internetes oldalon-(ez egy adok-veszek oldal)-ilyet!
    egy felvarro piros alapon fekete nagy nyilaskereszt felette „magyar vagyok” alatta „es buszke vagyok ra”!!
    hat kerem arra-„nyilaskereszt”-lehet is buszke valaki!!-valaki aki helybol hulyebb mint mas nekifutasbol sem!!!

  • asher alexander

    cirrmurr!
    te egyedul vagy ennyire hulye,vagy esti tagozaton orakat veszel!!??
    -es mibol vegyen vizet az a szulo pl akinek meg lakhatasi lehetoseget sem biztosit az allam???
    mibol vagyen az a nyugdijas akitol mindent elvesznek allamilag??

  • Cirrmurr: Igaza van. A szülőnek a kötelessége. De ha nem teszi meg, akkor a társadalom kötelessége a gyerekek etetése, itatása, öltöztetése és emberré nevelése. Ez utóbbit sajnos a maga szülei is elfelejtették.
    Írja „Mert hogy a kommunizmusnak vége.”. Maga tényleg ilyen buta? Hol és mikor volt kommunizmus?

  • Olvastam,hogy a belügyminiszter elvitárs(nem ur az aki ilyen) megkérte az údi polgármestret, hogy azonnal állítsák vissz az eredeti rendszert. Ez már nagyon tóllépte a vörös határt és főleg EU berkekben. Erre már nem lehet azt mondani, hogy a magyar nem antiszemita nem rasszista és nincs államilag támogatva.
    Ezt a különlegességet meg nemrégen találtam. Ha figyelmesen nézitek a bal sarkot a képen ott vigyorog Viktor. Ha már rendes kaja és lassan viz sem jut a magyar ifjúságnak legalább legyen néki kis kokain ami nem hiányozhat az elhülyítéséhez.
    http://index.hu/szarvas/2013/08/07/szarvas_ozora/

  • erre varrjatok gombot:
    http://nol.hu/belfold/leleplezo_foto_az_ozdi_vizlopasokrol

    cirrmurr, ha lehet, magyarázza már meg, milyen rohadt libsibolsi hazugság ez 😀

  • asher alexander
    2013 augusztus 7
    9:36 de.
    keményen gyúr rá 😀
    ahogy elnézem a többiek hozzászólását, csoportos tréning lehet 😀

  • asher alexander
    2013 augusztus 7
    9:36 de.

    „es mibol vegyen vizet az a szulo pl akinek meg lakhatasi lehetoseget sem biztosit az allam???”

    Az én szüleimnek nem biztosított lakhatási lehetőséget az állam, így ők a munkabérükből építettek egy házat, és a munkabérükből vettek vizet.

    A nagyszüleimnek sem biztosított lakhatási lehetőséget az állam, meg munkahelyet sem, így ők a saját kertjüket művelték meg. Ott volt kút, és voltak jószágok, meg gyümölcsfák és veteményesek. Ha épp nem volt munka, akkor a ház körül dolgoztak. Rendbentartották a portát, lemeszelték a falakat, lefestették a kerítést, kigyomlálták a gazt.

    Nem mentek követelőzni jobbra-balra, hogy „nekik a víz jár” hanem megdolgoztak érte.

    Ahol a jog nem jár kézenfogva a kötelességgel, ott megette a fene az egészet.
    Ott még nagyobb a baj, ahol úgy értelmezik, hogy egyeseknek joga van, másoknak meg kötelessége.

  • Ahol meg viperák élnek nagy számban , azt a helyét mégjobban megette a fene..

  • Idióta Cirrmúr :
    Kommunizmus még sehol nem volt eddig.
    Még az is meglehet hogy jó. Ki tudhatja?

  • JIMBO most azt akarja beadni nekünk , hogy ennek az embertelenségnek a kiagyalói nem IGAZI , demokratikus , emberséges , jóságos , vérbeli FIDESZ.-esek , hanem Rákosista-Gyurcsányista beépült ügynökök , akik azért férkőztek-furakodtak be a Jóság pártszövetségébe ( FIDESZ-KDNP ) hogy lerongálják annak jóhírnevét , amit pedig Moszkvától Damaszkuszig mindenki csak meghatódottsággal említ.

  • 39 Ft másfél liter ásványvíz, szóval hagyjuk már ezt a szarkavarást. Nekem 26 éve van vezetékes vizem és még egy kortyot sem ittam belőle, a nagy többség így van vele felénk.

  • Bogdán Géza bemutatkozásában egyébként még 2 napja az állt:
    „Ő az egyetlen írástudatlan szerzője az oldalnak.”

    Csodálkoztam is, akkor hogy lehet középfokú végzettsége, meg úgy egyébként is furcsálltam, de látom, egyedül ezt a nagy marhaságot töröltétek, az összes többi hasonló kaliberű írás itt maradt. 🙂

  • Happy and van, és új fejlemény!
    Ma estétől a lezárt közkutak nagy részében a rendkívüli hőség miatt állítólag újra lesz víz Ózdon. Lehet, hogy a miniszterelnök úr ráeszmélt arra, hogy emiatt a kormány roma stratégiája is könnyen hiteltelenné válhat, így most Pintér Sándoron keresztül mégis újra visszaállíttatja a vízszolgáltatást Ózdon?
    http://www.origo.hu/itthon/20130807-este-visszakapcsoljak-a-kutakat-ozdon.html

    Szintén új fejlemény, hogy bár Fürjes Pál, Ózd Fideszes polgármestere ugyan eddig még soha nem bajnaizott, ám mától úgy tűnik, ő is beáll a bajnaizó kormánytagok széles táborába, és már ő is javában bajnaizik.
    http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=160826

  • Cirrmurr

    Ille kükdött neked egy linket, amivel körbejárhatod a várost. Vagyis közlekedni tudsz a képpel. Keresd már meg nekem azokat a sokat emlegetett tető nélküli putrikat.

  • A parittyás hangja

    Ennek a víz-ügynek a több mint aljas embertelenségéről nincs mit vitatkozni! Aki erről vitatkozni mer a negyven fok árnyékban, a kis gyermekes családok, a tiszta víz legalapvetőbb emberi szükségletének fényében, azt ki kellene zárni az emberi fajból!
    Több mint döbbenet, hogy egy európai országban ilyen megtörténhet, és több mint döbbenet, hogy egy európai ország kormány gyakorlatilag cinkos mosollyal tűrte ezt ahelyett, hogy büntetőjogi felelősségre vonást kezdeményezne közveszélyokozás miatt. Lehet nem ez a paragrafus, nem vagyok jogász, de hogy ez már büntetőjogi kategória az hétszentség!

    Ennek a rezsimnek a szociális „érzékenységét” tökéletesen jellemzi a KÖZSZOLGÁLATI tv honlapján megjelent HIVATALOS vélemény: „A baloldali pártok a potyázók pártjára álltak Ózdon.”
    Mi van?! Potyázók??? Mert ők is tiszta vízben szeretnék fürdetni a gyermekeiket? A kurva anyád!!!

    Ennek a rezsimnek a vérlázító arroganciáját tökéletesen jellemzi Fürjes fa…opó polgármester nyilatkozata: „Nem sejtettük, hogy ilyen meleg lesz”
    Erre már nem is lehet mit mondani! Nem tűrné a nyomdafestéket!

  • A parittyás hangja

    Ezzel az egész -cigányság helyzete Magyarországon- témával viszont az van, ha kihúzzuk a két nem normális hozzáállást, a szélsőjobbosét, aki szerint nincs mit kezdeni velük mert csak állatok, illetve a humánumot páncélként hordó liberálisét aki (elvben…) akkor is bárgyú mosollyal cirógatná a cigány buksiját mikor az a tárcájában kotorászik, marad az objektív valóság, hogy a rendszerváltás óta egyik politikai erőben sem volt soha valós akarat, pláne képesség, hogy működő megoldást találjon erre a legégetőbb társadalmi problémára!
    Mondhat bárki bármit akkor is tény marad, hogy a történelemben először és utoljára a Kádár-rendszer tudta a hétköznapok szintjén is érezhető módon kezelni ezt az ügyet, még akkor is ha bizonyos tekintetben az is csak tüneti kezelés volt. Aztán jött a rendszerváltás, és az istenbarmai első intézkedésként szétverték a cigányság gyakorlatilag egészének munkát és biztos megélhetést biztosító szövetkezeti mezőgazdaságot, és nehézipart. Százezrek kerültek utcára és a kiúttalanságba, és a politika egyetlen válasza pedig erre a tüneti kezelést sem nyújtó, ellenben (nem teljesen alaptalan…) társadalmi feszültségeket generáló segélyek bevezetése volt. Még mindig ez volt a legolcsóbb opció mert a felzárkóztatás, a célzott munkahely teremtéssel, az iskoláztatással, népműveléssel, közegészségüggyel, és az ezekhez elengedhetetlen infrastruktúra kiépítésével, sokszorosába került volna, és -valljuk be- mindenkinek, mindig is, ez volt a legutolsó dolog amire a feltétlenül szükségesnél többet akart költeni…
    így aztán most itt tartunk, a tíz éves cigány gyerek riporteri kérdésre, hogy mi szeretne lenni, kaján vigyorral vágja rá, segélyes, amiért az egyik oldal tüzet hány, a másik sóhajtozik, viszont -lássuk be- halvány fogalma sincs senkinek mit is kellene csinálni ezzel a kérdéssel!
    Marad a „jól bevált” módszer, az egymásra mutogatás, miközben a cigányság nagy része lassan de biztosan egyre távolabb kerül az integrálódástól, a tisztességes élettől, a társadalmi elfogadottságól!
    Szégyen ez az egész úgy ahogy van mindannyiunkra nézve!

  • Kedves kommentelők!
    Megint a sárdobálás. Inkább nézzék meg ezt a videót,
    utána le lehet vonni a levonandót!

    http://most.444.hu/2013/08/07/barcsak-valaki-bekuldene-egy-kepet-amin-az-ozdi-kozkutrol-lopja-valaki-a-vizet/

  • Asher!

    Már megint kitört az üldözési mániája,hogy a zsidókat
    emlegeti,holott a cikkben róluk szó sem volt.!!!
    Abban viszont kivételesen teljesen egyetértünk,hogy Ózdon
    biztosan kevés zsidó él,meg más szegény telepeken az
    országban,ugyanis ők mindig megtalálják a módját,hogy jól
    éljenek jobbik esetben munkával,de sokan „fifikával” ügyeskedéssel,kapcsolatokkal munka nélkül is…….!vagy
    kárpótlásból,egyetlen munkanélkülit vagy hajléktalant nem
    láttam közöttük.

  • Felvinczy Károly

    Nem értem: én dolgozom és fizetek a vízért.
    Más nem dolgozik és követeli az ingyen vizet az én adómból. Miért ??? De tényleg, miért???

  • Válasz kérdésére: Azért van ingyen a víz az ózdi közkutaknál, mert a közkutak vizét mindenki ingyen használhatja – még maga is, annak ellenére, hogy négy napja olvashatja a híreket és még most sem esett le a tantusz. A közkutak vizét, szellemi állapot minősítése nélkül mindenki használhatja, közpénzből fizetik, ezért maga is jogosulr rá volna. Kár.

  • Felvinczy Károly
    2013 augusztus 7
    5:40 du.
    Merre jártál eddig barátom?
    Két cikk is foglalkozik ezzel a témával itt. Ha a kommenteket is elolvastad volna, tudnád, még vízvezeték sincs, csak közkút.

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 7
    3:55 du.
    Az üzleti élet ön előtt is nyitva áll, nem csak a zsidók előtt.
    Tessék befektetni, kockáztatni a vagyonát, és gazdagabb lehet a zsidók elitjénél is. Tátott szájjal nem megy!

  • szigetlako
    2013 augusztus 7
    3:34 du.
    Mint a beillesztett linken, amit már Ille is beillesztett, csak más url címmel, mit látunk? A csóró cigány lopja a vizet, vagy éppen egy fehérbőrű?
    Viszont ajánlom figyelmébe pont az ön kommentje felett, -A parittyás hangja – két hozzászólását.

    A vízlopással kapcsolatban. Feltételezem, hogy az említett fehérbőrű patkánynak ráadásul be is van vezetve a víz, ha már szuzukira is tellett. A tény szabálysértés, aminek megfelelő büntetési tétele van. A közlemények szerint 12-13 milla évente. Ózd kisváros, kell egy biciklis emberke, vagy legyen autója, akkor is fel lehetne deríteni, és intézkedni a tolvajokkal szemben. Nem vétlenek egészségét kockára tenni, szándékos katasztrófa helyzetet előidézve.

  • Remélem, a cigányság tanult az esetből, és megfelelően kompenzálja 2014 -ben a csuti disznópásztornak.

  • asher alexander

    felvinczy karoly!
    2013-ban megemlekezni,tereket elnevezni egy 44-ben fasiszta allamforol aki harom honappal a masodik vilaghaboru kitorese elott zsidorendeletetket-torvenyeket irt ala-( 1939 evi IV.ik TC!-( eletbelepett Magyarorszagon 1939 ev Majus ho 05-en!!masodik zsidotorveny)-
    na EZ az Orvosi eset fiam!!

  • A legfonosabb és talán az egésznek a megértése álljon itt a végin. Annó amikor a marhavagonokban szállították a zsidókat a lágerekbe egy csep vizet sem kaptak. Nos mi a fészkes fenét csodálkozunk el, hogy úgy hatvan évvel ezelőtti dolgok megismétlődnek? Más szinezettel de a lényege ugyan az. Dögöljenek meg nem magyarok. Ilyen nyiltan nem mondják ki persze de nem hazudtolják meg magukat. Magyarország dacára annak, hogy már jó hatvan éve megszünt a nácibarát nyilas uralom mai napig ebben leledzik. Mert ilyenre amit megtettek arra minden olyan ember ugrana akiben van némi emberség és kicsit ismeri is az eredeti történelmet(nem az agyon gyomáltat amit minden uralmon levő kormány gyakorolt eddig is)
    Marcsika! Ma ga szerint ki volt a legnagyobb magyar költő és iró? Pityafi Sándor ugyi. Arany azért nagyobb volt nála is nemhiába fordította le Shakespearet magyarra. Hogy nem volt nemesi rangja? Attól még magyar volt nem? Olyan negyvenezer szót tudott izes anyanyelvünkön. Maga mennyit tud ebből( a ba… meget meg ku.., anyádat leszámítva) kétlem hogy akár tizezret is tudna, de hagyjuk.

  • Felvinczy Károly
    2013 augusztus 7
    5:40 du.
    nem a maga adójából.
    amúgy maga, fiam, a saját felhasználású vízéért fizet, nem a máséért.
    az ingyen víz nem a maga adójából jár.
    úgy hívják, közellátás.
    alanyi jogon.
    az állam – és közvetve az önkormányzat – köteles gondoskodni róla.
    persze, finanszírozásába a maga által fizetett adó is bele tartozik, de nem címzetten. az ugyanis a nagy kalapba megy.
    de a baromarcú fideszes turulban született seggfej szelektíven alkalmazta a kikapcsolást, pedig azóta számtalanszor bebizonyosodott, hogy a maga fajta fajmagyar ózdiak nyúlják le kocsimosásra, kertlocsolásra a közösségi használatú vizet, ami, ugyebár, köztudottan a pérókon folyik el feleslegesen, mivel ott azután garmadával állnak a lemosandó kocsik és a locsolandó kertek!

  • Felvinczy Károly
    2013 augusztus 7
    5:40 du.
    „Nem értem: én dolgozom és fizetek a vízért.
    Más nem dolgozik és követeli az ingyen vizet az én adómból. Miért ??? De tényleg, miért???”
    Szerintem kedves Felvinczy Károly, te nagyon is jól érted, hogy miért, csak a romák iránt érzett gyűlöleted nagyon elvakítja a tudatod. Úgy gondolod, hogy a mélyszegénységben élő emberek, csak azért, mert nekik nincs munkájuk és méltányosságból segélyben részesülnek, és még a víz is ingyen van nekik, az egy annyira irigylésre méltó állapot? Mondd kedves Felvinczy Károly kötelező neked dolgoznod és adót fizetned? Nem. Semmi nem kötelező! Mondj fel a munkahelyeden, és éljed a munkanélküliek felhőtlen boldog életét! Tudod milyen romantikus, ha este gyertyát gyújtasz, és azzal világítasz, mert nincs áramod? Tudod milyen jó, sperhelten melegített ingyen vízből lavórban fürdeni a konyha flaszterján? Tudod mennyire fog örülni a kedves asszonypajtásod, ha összegyűlik a család szennyese, ő pedig boldogan lemehet vele a patakpartjára, vagy a folyópartra, és mángorolhat egyet? Vagy követeld te is az ingyen vizet, hiszen akkor már jár neked, és az asszonypajtásod otthon, teknőben is tud mosni. Ügyelj rá, nehogy közmunkát vállalj, mert az bizony egy adóköteles tevékenység, és lehet, hogy még egy kecskét is rád sóznak. Tudod, a Pintér Sanyi bá’ megmondta, 47 ezerből is meg lehet élni, ha van hozzá egy kecskéd…
    Folytassam? A lényeg, hogy neked kedves Felvinczy Károly addig jó, amíg van munkád, és fizethetsz adót. Tudod, én mit szeretnék? Azt, hogy bárcsak havi egymillió forint adót kelljen fizetnem az államnak. Vagy többet. Engem, egy cseppet sem érdekelne, hogy azt az állambácsi a szegényekre költi.
    Végezetül még csak annyit hogy én sejtem ám, hogy mi a te bajod. Tudom én, miért utálod a romákat, irigyled szegényektől a segélyt és az ingyen vizet. Azért kedves Felvinczy Károly, mert szerintem te annak ellenére, hogy becsülettel dolgozol és húzod az igát, mégis máról holnapra élsz. Keveset keresel, ezért irritál téged a mások segélye és ingyen vize. Eltaláltam? Hát persze, ne is tagadd. De én megértelek, mert ugye, ennek nem így kellene, hogy legyen: tisztességes munkáért, tisztességes bér járna. Igazad van, de nem fogsz kapni! Amíg téged, és még hozzád hasonlóan sokakat, rátudnak uszítani a szegényekre, és ti a gyűlölettől fröcsögve ilyen kérdéseket tesztek fel, addig a hatalom urainak jó ez így, nagyon jó. „Nem értem: én dolgozom és fizetek a vízért.
    Más nem dolgozik és követeli az ingyen vizet az én adómból. Miért ??? De tényleg, miért???”

  • http://nol.hu/belfold/ujabb_kut-csapolas_ozdrol?ref=sso

    vérszagra gyűl az éji vad!
    te tetted ezt, viktor?

  • Don Ovuz
    2013 augusztus 7
    11:04 du.
    tátott szájjal nem megy?
    dehogy nem!
    az pont az ő üzleti modellje!
    deep thorath!

  • Az ózdi FideSS polgármester letojja Pintér Sanya pofáját, és nem hajlandó még a katasztrófa helyzetre való tekintettel sem megnyitni a kutakat.
    Csak a fidesz! Magyarország jobban teljesít! (Embertelenségben, és rasszizmusban. Ez elvitathatatlan tény!)

  • Ille István
    2013 augusztus 8
    9:54 de.
    Úgy néztem a képen, ez is fehérbőrű.

    Ille István
    2013 augusztus 8
    9:59 de.
    🙂 Az egyenlőre elmenekült, amikor kiértékeltük a személyét.
    Bár ki tudja.

  • A kizsákmányoltaknak, elnyomottaknak akár romák akár nem, az lenne a leginkább érdeke, hogy összefogjanak és elküldjék ennek az országnak az uralkodó rétegét a jó büdös francba. A 4 millió létminimumon vagy az alatt élőnek lassan nem marad veszíteni valója. Mindenesetre a primitív, rasszista, antiszemita etnikai kártya kijátszásával az ország uralkodó rétege ( folytatva az 1945 előtti hagyományokat ) sikeresen csatornázza a gengszterváltás után kialakult
    osztálykonfliktusokat a leggyengébbek, legkiszolgáltatottabbak ellen. Széles kispolgári rétegek kaphatóak a társadalomból kirekesztettekkel való leszámolásra, látszik ez például a hajléktalanok immáron „alkotmányos” szintre emelt meghurcolásán is, vagy némely itteni „jobboldali” szenteskedő hozzászóláson is, bizonyítva Magyarország civilizációs szintjét… Civilizált országokban ( persze kérdés eléri e ezt a szintet bármikor is ez az ország ) tized annyi gazságért mint amit ez az uralkodó horda elkövetett, tömegtüntetések, általános sztrájkok buktatják meg az uralmon levőket. Szégyen az egoista, magát ellenzékinek nevező ( Ráadásul baloldali ellenzékinek! Csak mert a legreakciósabb fasiszta szélsőjobbhoz képest balra álló kispolgári egoista, provinciális banda, attól még nem baloldaliak… ) sunyi, álszent, hazug kollaboránsokra, nem különbek erkölcsileg az orbáni garnitúránál!!!

  • Don Ovuz!

    Én becsületes munkával kerestem a kenyeremet,nem ügyeskedtem
    sefteltem és nem másokból éltem.
    Válásom után egyedül neveltem fel a fiamat,akit később is segítettem,jelenleg nyugdíjas vagyok és képzelje fizetem
    a rezsimet!Így aztán nincs mit befektetnem!
    Na ennyi!Talán az ózdi romáknak javasolja,hogy „fektessenek”
    be egy kicsit a „közbe” amiért mások fizetnek!

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 8
    3:06 du.
    A zsidó is szatócsbolttal kezdte, kicsiben.

    A cigány kérdést vegye ketté. Van egy katasztrófahelyzet, aminek nincs köze a bőr színéhez, vagy rasszokhoz. Ennek kezelése, vagy éppenséggel generálása itt az alaptéma. Ami megint nem rassz kérdés, és ha megnézte a fotókat, pontosan a magyarok lopták a vizet minden fotón! Cumi!

    Az ivóvíz ellátás alapjog. Erre ugyan van egy számítási alap, de az nem törvényi szám. A törvény szükséges mennyiségről beszél.

    A közmű kiépítése nem a cigányok döntése, vagy nem döntése, hanem önkormányzati. Erre pénzt is kaptak, 1,7 milliárd svájci frank. Átszámítva?
    Akkor miért nincs vízhálózat a kerületben? Ez nem ideológiai kérdés!
    Először ki kell építeni a hálózatot, utána lehet agonizálni a fizet-nem fizet kérdésen.

    Ha viszont nincs vízhálózat, milyen jogon veszi el a vizet? Nem érti, hogy ezen háborgunk? Még egyszer a gyengébbek kedvéért.
    NINCS KÖZMŰ AZON A RÉSZEN.

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 8
    3:06 du.
    -Én becsületes munkával kerestem a kenyeremet,nem ügyeskedtem sefteltem és nem másokból éltem.-

    Feltételezem, hogy önellátó parasztgazdasága volt, és társadalmon kívül élt. Abban az esetben, ha már alkalmazott volt, nem termelte meg azt az értéket amiből élt. Másokból élt, még akkor is, ha szükséges volt a munkája. Hiszen nem közvetlenül értékteremtő, termelőmunkát végzett.
    De az a gazda, aki megtermeli a terményt, eladja a piacon vagy egy nagyobb cégnek, már másokból él, ügyeskedik. Hiszen a végösszeg nem nullszaldó.
    Már hogy a gondolatmenetét kövessem.
    Más dolog irigykedni, és megint más tenni is valamit a haladás érdekében.

  • Don Ovuz!
    Én nem írígykedtem és nem a gazdálkodó DOLGOZÓKRÓL volt szó,
    hanem az ügyeskedő zsidókról,amit maga vetett fel(mielőtt
    antiszemitizmussal vádolna)
    Figyeljen oda miket irkál!!!és mire válaszolnak!!!!

  • Bogdàn Géza!
    A történtek ténylek szerencsétlen idöben történtek.Hibàs döntés volt.
    A tovàbbiakban egy idézet a néhai Kenedy elnöktöl „Ne azt kérdezd,
    hogy az àllam mit ad Neked,hanem Te mit adsz az àllamnak”.
    Csak azok az àllamok gazdagok,ahol az egyének megtesznek mindent a sajàt és a közösség felemelkedése-gazdagulàsa-érdekében.Ez vonatkozik mindanyiunkra,nemcsak a mélyszegénységben élökre.
    Kisàllattenyésztés,kiskertek…,mert mindenki a sajàt szerencséjének a kovàcsa-elsösorban-.Mit tettek -föleg a nyugat- németek a hàboru utàn? A meglévö jo példàkat kell
    ismertetni,követni.

  • Dénes ERÖS
    2013 augusztus 11
    5:09 de.
    Klasszikusokat csak pontosan szabad idézni.
    -Ne azt kérdezd, hogy a hazád mit tesz érted, hanem azt, te mit tehetsz a hazádért!

  • jesszusom, don ovuz!
    ez a boda már tényleg nem tudja, mit beszél! ügyeskedő zsidókat említ, de azért nem antiszemita a lelkem 😀
    miért nincs benne annyi bátorság, hogy felvállalja: zsidógyűlölő vagyok, na és? mit tudtok tenni ellene?

    kétségtelen: semmit. tudomásul vesszük, hogy kiírta magát a 21. század társadalmából.
    amúgy megint önigazolással van teli a kommentje.
    csak egyet nem értek: mindent az annyira utált rendszertől kapott: a diplomáját, az állását, a lakását, tán még a gyerekét is.
    mitől szállt el ennyire az agya? vesztes lenne? aligha.
    adott volna neki orbán valamit? aligha?
    akkor meg?
    szegény, szerencsétlen, egyedül álló anya!
    peche van.
    orbán basi aktuális választási jótéteménye szerint most ő is kaphatna adókedvezményt.
    hát, nem kap 😀
    amúgy, ha nem fizetné a rezsijét, kikapcsolnák nála a gázt, a vizet, jelzálogot rakna a ház a közös költség tartozás okán a lakására. így hát, fizeti.
    nem honleányi öntudatból, büszkén dagadó kebellel, dehogy!
    mert muszáj neki 😛

  • Ille István
    2013 augusztus 12
    3:00 du.
    Minden antiszemita így kezdi: Én ugyan nem vagyok az, de…és jön a duma.

    Valahol vallási eredetet vélek felfedezni a korábbi hozzászólásai alapján. Az ismerethiány alapprobléma nála, alig fedezhető fel hivatkozás valós ismeretekre, tényekre. Ezért is vihető be az erdőbe szlogenekkel, hangzatos jelszavakkal.
    De akár családi örökség is lehet. Más ingatlant örököl, ő világnézetet. Az ember alaptermészete pubertáskorban alakul ki. Ha a család nem nyitott világnézetű, hozta magával.
    Mindegy. Önnönmagát vállalni kell az embernek.

  • A parittyás hangja

    Don Ovuz
    2013 augusztus 13
    6:30 de.

    Jó meglátás! A legalapvetőbb gondok a nagyon komoly tájékozatlansággal vannak nála. De a katalizátor talán nem családi örökség, hanem a sok-sok felhalmozódott frusztráció ami roppant fogékonnyá teszi az olyan ideológiákra amik elhitetik vele, hogy különbnek érezheti magát másoknál, jelen esetben a zsidóknál, a cigányoknál, a komenistáknál. Ez a lúzerek drogja! Komoly gond, hogy tényleg erős „függőséget” okoz, lásd a magyar társadalom „kézcsókos” részét, amelyik minden racionális tapasztalata ellenére vakhittel rajong a nemzetvezetőjéért. Ez a réteg egyszerűen értelmezhető képeket akar amikre ráhúzhatja saját hibáit, sérelmeit. Nemzetáruló, tolvaj, kommunista. „Hoppá! Igen! Ők azok!” És már meg is nyugodott, a hatalom kibúvott adott neki saját szerencsétlenségéből. Írtam már, roppant aljas dolog a lélekmérgezés…

  • A parittyás hangja
    2013 augusztus 13
    3:43 du.
    Eredetileg hosszúra sikerült az elemzés.
    Abban sok minden benne volt. De rájöttem, nem akarok Boda disszertációt írni, így a küldés gomb előtt meghúztam a kommentet.
    Boda valahol légüres térben mozog.

  • A parittyás hangja

    Don Ovuz
    2013 augusztus 14
    12:13 de.

    „Boda valahol légüres térben mozog.”

    Ha, tényleg!:) Ez a legprecízebb megfogalmazása a jelenségnek!

  • Ha egy csapon egy perc alatt 5 liter víz folyik ki, akkor 1 óra alatt 60×5 liter, ami egyenlő 300 liter vízzel. Ha ezt megszorozzuk 24-gyel, az annyi, mint napi 7200 liter víz. A havi elpocsékolt víz pedig 30×7200, ami egyenlő 216000, azaz kétszáztizenhatezer liter vízzel. A évi kárba veszett vizet pedig már ki sem merem számolni, de egyértelmű, hogy az ózdi önkormányzat a romáknak felrótt 12 milliós veszteségéből, minimum tízmillió forint a hanyag és nemtörődöm városvezetés számlájára írandó. Tessék mondani – a folyó csap, vagy csapok miatt elpocsékolt víz árát, kinek, kiknek fogja kiszámlázni az ózdi vízmű?

  • Bogár László, a szélsőséges nézeteiről híres közgazdász ismét érdekes megnyilvánulást tett, ezúttal a Széles Gábor birodalmához tartozó Echo Tv értékes perceit tisztelte meg véleményével.

    „Mindössze annyit kellene elbeszélni, hogy a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen.” Az idézett szöveg a közgazdász „Polgárháború külföldi megrendelésre” című munkájából való, ugyanis szerinte a magyarországi széthúzó, kirekesztő magatartás, a fokozódó gyűlölet még véletlenül sem a jelenlegi kormánypárt és az attól jobbra esők produktuma. Hiszen, ezek amúgy végtelenül békés emberek. Nem, itt bizony az aljas külföld akarja egymásnak ugrasztani a magyarokat. Igaz, hogy Bogár Lászlónak és barátainak egyéni véleménye van arról is, hogy kik lehetnek a magyarok. A logika viszont itt borul, hiszen, ha csak ők a magyarok, akkor mitől polgárháború. Ha pedig elismerik, hogy mindenki magyar, nem csupán azok, akiket ott jobbon annak tartanak, akkor mi is a probléma?
    Teljes káosz.
    Szóval Bogár László, aki korábban elhíresült azon kijelentéséről, hogy legalább az ország harmadát igenis az út szélén kell hagyni (esetleg árokba rugdosni, hogy ne csúfítsák a magyar horizontot), most a cigányságot tömegpusztító fegyverként jellemzi, amelyet a magyarság ellen irányítanak. Ez után a mondat után, csak egy kérdésem van: ki is akar itt polgárháborút, és ki operál a széthúzással?

    ez az ember Orbán tanácsadója. van még kérdés?