Április 6-án lehetnek az Országgyűlési választások

2013 augusztus 27 8:55 de.36 hozzászólás

Az atv.hu információi szerint mégsem május 25-én – egy időben az Európai Parlamenti választással – szavazhatnak a magyarok a Nemzeti Együttműködési Rendszer sorsáról, hanem nagy valószínűséggel 2014 április 6-án. Amikor Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese korábban a május 25-ei dátum mellett érvelt, saját álláspontját képviselte, nem pedig a pártjáét. „Nincs még konkrét döntés, de Viktor minél előbbre szeretné”–jelezte at atv.hu-nak a Fidesz egyik vezető politikusa. „Nem kedvez a Fidesznek, ha megy az idő, ezért lenne jobb lehető leghamarabb” – tette hozzá.

Áprilisban kerülhet sor  választásokra Magyarországon.

Áprilisban kerülhet sor választásokra Magyarországon.

A Fidesz azzal kalkulál, hogy ha május 25-én tartják a választásokat, a Magyar Szocialista Pártot segítheti az, hogy az EP választások egybeesése miatt számtalan magasrangú európai liberális és baloldali politikus látogathat el Magyarországra. Ráadásul úgy gondolják, hogy a nyugati baloldali pártoktól anyagi támogatás is érkezhet, amelyet nem csak az EP voksra, de az országgyűlésire is felhasználhatnak, ha egyszerre kerül sor a két kampányra.

Semjén Zsolt KDNP-elnök arra emlékeztetett, hogy a dátum körüli döntés „kizárólag Áder János köztársasági elnök kompetenciája.” Ez természetesen csak formálisan igaz. Lehetetlen, hogy Áder olyan dátumot választana, amely nem Orbán Viktornak kedvez, illetve amit nem a kormányfő „javasolt” neki.

Közben érdemes figyelemmel kisérni a regisztrált külhoni szavazók számának alakulását, melyet a Nemzeti Választási Iroda honlapján lehet követni. Alig három hete lehet jelentkezni a névjegyzékbe, de máris van 4,587 külhoni magyar aki 2014-ben szavazna. Bár nem tűnik ez még túlságosan magasnak, érdemes megjegyezni, hogy csupán egy hét leforgása alatt megduplázódott a regisztrálók száma. Romániából eddig összesen 2,110 potenciális szavazó jelentkezett, Szerbiából 801 és Németországból 211. Az Egyesült Államokból 72-en jelentkeztek, Kanadából pedig 26-an. Ez az utóbbi szám is jelentősen emelkedni fog, amikor az ősszel beindul a fideszes Kanadai Magyarok Országos Szövetségének  (KMOSz) politikai kampánya és a választási regisztrációra ösztönző hadjárata Kanadában.

36 hozzászólás

  • Választások ?
    Magyarországon ??
    Uggyan kérem..ne viccőköggyünk !

  • Kedves Christopher!
    Hallottál valamit arról, h lesz választás 2014-ben Magyarországon?
    Sajnos nem hiszem!

  • Na akkor most öszpontosítsunk. Nem választás lesz 2014-ben, csupán Viktor vezér megerősítése poziciójában. Hogy ezt szavazásnak nevezik arrafelé azt nem tudom. De egy biztos. Ha esetleg még is szavazás lesz én megtenném ugyan azt amit megtettem még az átkosban. Annó az átkosban a szavazó kezibe nyomtak egy boritékot egy cetlit. Ezekkel felfegyverkezve, elmehetett a lefüggönyözött szavazófülkébe és ott becsomagolhatta az egyszem jelöltet illetve pártot tartalmazó cetlit. Nos én elkövettem azt a hibát, hogy megálltam az asztalnál és elkezdtem válogatni a szavazó bizotság előtti asztalon álló cetliket. Erre rám szól egy fazon: mit válogat? Mindegyiken ugyan az van irva. Bocsánat ne haragudjon, de én úgy tudtam választások vannak. Na most sem lesz másképpen csak cselesebben megrendezve.

  • A két antimagyar egyből megszólalt.

  • Topapó
    2013 augusztus 27
    1:04 du.
    na és? köze?

  • Geyza: Pedig lesznek választások. Csak lehetőséget nem kapsz a választáshoz.

  • A parittyás hangja

    Topapó
    2013 augusztus 27
    1:04 du.

    Most akkor mesélj te trottyapó! Mi mindent tettél a kocsmai csaholáson kívül amiért olyan rohadt nagy magyarnak érzed magad!

  • A 2014-es parlamenti választásokat (az 1990 óta megrendezettekhez hasonlóan) a bankok fogják megnyerni.

  • A parittyás hangja
    2013 augusztus 27
    2:11 du.
    Fradimeccs után szúrósan nézett a rendőr lovára az Üllői úton…
    🙂

  • A 2014-es választást nem az anyaországon élök fogják eldönteni,hanem a külhoniak, a baloldal elleni bosszubol.Őket ugyan is semilyen hátrány nem fogja érinteni,sőt további támogatásban fognak reménykedni.

  • A parittyás hangja

    falusi
    2013 augusztus 28
    2:03 de.

    🙂 ))))
    És megharapta a rendőrkutyát, de abból tényleg tragédia lett mert megveszett szegény blöki! 🙂

  • István Berecz
    2013 augusztus 28
    3:07 de.
    Ezt nehéz matematikailag alátámasztani.
    Tudom, jól hangzik az ötmillió határokon túli magyar, de ebben már benne van a második, harmadik generáció is, akik már sem a nyelvet, sem a kultúrát nemismerik.
    Te valszeg Erdélyben gondolkodsz, ahol mindez nem áll.
    Viszont Erdély most legalább annyira megosztott, mint Magyarország.
    Helyedben- belenézve a külföldön élő magyarokat érintő közvélemény-kutatásokba,- egy-két százaléknál nem adnék többet a szavazatok számának felmérésekor.

  • Vipera: Jól hangzik ez a bank utálat. Én se nagyon szeretem őket. Milyen terv van a bank nélküli életre? Hitel ugye kell, a legnagyobb magyar erről írt is egy könyvet. Ha a hitelt adót nem banknak hívjuk, megváltozik a világ? Vagy a magyar bankok ajándékba adják a hitelt? A banknak nyereségesnek kell lenni. Ha nem az, ki tartja ott a pénzét?

  • Évek óta áprilisban voltak a választások,nincs abban semmi különös,hogy valószínűleg most is így lesz.
    Aztán régen kötelező volt az” egyetlen pártra szavazni,most
    lehet választani szerencsére.
    Ami az ellenzéket illeti nem hiszem,hogy májusban népszerűbbek lennének mint áprilisban…..
    Majd az emberek döntenek ,amikor kell és a külföldön élő
    magyarok többsége nem az ellenzékhez tartozik,ezt mindenki
    tudja.Az azért elenyésző
    ,hogy eddig 26 kanadai jelezte
    a részvételi szándékát,ez a szám még jelentősen változhat és
    a KMOSZ képviseletében még sok szavazat érkezhet,meg persze egyéb amerikai magyaroktól is.
    Hát csak türelem,semmi idegeskedés!!!

  • Igen, lesz választás, szabad, mint a rendszerváltás(?) után mindig, 4 évenként. Vajon akkor is így poénkodott a tisztelt libero-liberális csapat, mikor 8 évig kormányon volt D-209, El Qúrtuk vagy Bajnai de’ Hajdubét?
    1994-ban Antall Józsefet váltotta le pufajkás, karambolos Gyula (azt mondják részegen ő vezette a Saabot), 2002-ben Orbánt D-209 (némi választási csalás szaggal). Majd 2006-ban nyert Orbán ellen El Qúrtuk(simán). Ha a baloldali rablóbanda kerül hatalomra szabad a választás, ha nem akkor vége a demokráciának?
    Ébredjenek már fel tisztelt liberális és libero topic társaim annak a sokat hangoztatott véleményszabadságnak, toleranciának a nevében, melyre állandóan hivatkoznak, s melyet szeretnének rendes libero módra egyirányusítani, kisajátítani.
    Hál’ Istennek eljutottunk addig, hogy kb. 500.000 új, határon túli kettős állampolgár is szavazhat, ez a demokratikus lehetőségek bővülését jelenti, hogy hova szavaznak előre tudják? Ennyire félnek? Mert én nem tudom, s nem félek. Attól sem félek, ha az Önök jelöltjei kerülnének hatalomra, nem örülnék neki, de nem félek tőle.
    Miért? Mert 4 év magyar érdekű kormányzás után (összesen már 8 – Antall nemigen tudott kormányozni, módja sem volt) még egy új Szdsz-Mszp kormány sem tehet tönkre mindent, mert újból elsöpörnék őket, de lehet, hogy még 2 évet sem húznának ki. Schiffer A. (LMP – tán tényleg liberális-zöld) tudják hogy hívja kedveltjeiket – „álbaloldali”, s teljesen igaza van. Az emberek már nem a kádári aczélos sötétségben élnek, nem választanák vissza most pufajkás Gyulát.
    Szóval mehetnek szavazni 2014 áprilisában, s menjenek is el, mert erről szól a demokrácia, még akkor is, ha ez Önöknek nem feltétlenül tetszett 1990, 1998, 2010-ben.

  • Remélem nem felejtenek 4 év utàn a honfitàrsaim!
    2002-ben még volt Pénz,2008-ban màr nem-csak nàlunk-,a szomszédos
    konkurenseink nem szorultak idegen vészkölcsönre.
    Kik akarnak,mint 2002-töl 2010-ig mutyizni? Akik akkor 8 évig
    tették:Gyurcsàny,Bajnai,Mesterhàzy,Kerekes,Vadai…..

  • Llanfair
    2013 augusztus 28
    12:57 du.

    Bankra szükség van, de erősen szabályzottra, alacsony kamattal, nem pedig olyanra, amely kénye-kedve szerint módosítja a szerződést, nem tájékoztat megfelelően (lásd apróbetű), mindent áthárít az ügyfélre, és nem az a célja, hogy az adós visszafizesse a pénzt, hanem hogy el tudja venni a lakását, autóját stb.

    Csakhogy normális bank kevés van ma a világon, amelyiknek a hitelezés a célja, és nem az élősködés.

  • Dénes ERÖS
    2013 augusztus 29
    6:03 de.

    smallvomit

  • Enterprise
    2013 augusztus 29
    2:02 de.

    Egy kis olvasnivaló.
    http://kuruc.info/r/9/94946/

  • Don Ovuz
    2013 augusztus 29
    8:55 de.

    No, a Kuruc info a referencia? Mindenre, mindig, vagy csak akkor, ha tetszik amit ír?
    Tényleg közeledik a választás.

    Nekem csak az jut az eszembe (lévén saját szememmel láttam), mikor Demszky volt a NAP TV-ben egyszer reggel, anno, s Csurka benyögte (SAJÁT ÜGYÉN MÁR RÉG TÚL VOLT), hogy Demszky fiatalon leszerződött, fel ajánlkozott a Gyorskocsiban ügynöknek, s utána már jó sora volt. Embert még úgy izzadni nem láttam, a TV-ben, mint Demszky, patakokban folyt róla a viz, mintha most mászott volna ki egy medencéből, a szeme kijött, mint az éti csigának…
    Az ügyet az szdsz (gondolom áldozatok árán) levette a faliújságról, de aki akkor látta Gabit a TV-ben, tudja, mi az igazság. Kacskaringós pályája volt, Piros könyvecskés Mao hívő anarchista-kommunista, besúgó-ellenzéki, majd szabaddemokrata, budapesti széltoló, végtelen károkozással, szép, jellegzetes karrier…

  • Vipera
    2013 augusztus 29
    8:38 de.
    Ez akkora marhaság, Hüllőke, hogy legeltetni kellene..
    A bankoknak legkevésbé van szüksége a lakásokra, házakra, autókra. Ti. azon csak vesztenek.
    levezetésedben formállogikai bukfenc is van: nem tájékoztat megfelelően vs apróberűs rész.
    Ha a bank ráteszi a kezét egy házra, azzal átvállalja a felelősséget a tulajdonlással járó költségekkel kapcsolatban is. (Átiratás, telekadó, közmű adó, víz, gáz, villany) plusz szintén ők fizetik az ingatlant eladó közvetítési díját.
    Példa: egy húszmillás értékű lakásra még tartoznak nyolc millióval. A törvény a banknak ítéli. Bank kifizeti az átiratást, az összes költséget, közvetítési díjat, és eladja tizenhat milláért.. A költségeket nem terhelheti az adósra, így a nyolcmillás tartozásból mindössze kb ötöt sikerül neki visszaszereznie.. Normálisabb bankok ilyenkor átütemezik a fizetési kötelezettségeket, meghosszabbítják a futamidőt, vagy időszakosan felfüggesztik a befizetést.(Ez utóbbi max hárm hónapra szólhat, és kettőnél többször nem alkalmazható.)
    Most ennek ismeretében szaladj neki mégegyszer..

  • Vipera: Abban igazad van, hogy a bank azt csinál amit tud. De ha az állam fejőstehénnek tartja, nem nyeli le. A bankok annak örültek volna, ha az adósok visszafizetik a pénzt. Nem hiszem, hogy olyan jó üzlet eladhatatlan lakásokat és autókat visszavenni. Az alacsony kamat sem úgy van, hogy elhatározom. De ebbe nem mennék bele, én csak költeni tudom a pénzt. De az igaz, hogy ma délelőtt vett a feleségem egy autót magának, 3.9 százalékos, nem változó kamatra. De hát ez más gazdaság!

  • Enterprise
    2013 augusztus 29
    10:19 de.
    Gondoltam, a saját táborából küldök olvasnivalót, hiszen minden más forrást hiteltelennek tart, libsi összeesküvésnek. A legfasisztább portálról gondolom, mégsem feltételezi, hogy kooperál a libsikkel! 🙂
    Mi a véleménye a fideSS főnök múltjáról?
    Akkor most ne tereljen, terítse ki a lapokat! 🙂

  • Llanfair
    2013 augusztus 29
    11:25 de.
    Azon résszel egyetértek, hogy a bank nem nyeli le. Négy éve még csak kétszáz forint volt a bankköltség. Most 1000-1500 Ft. Olvastam, ez még az idén növekedni fog a tranzakciós adók növelése miatt.
    A másik dologgal nem értek egyet. Pontosan a nemfizetők jelentik a tisztességtelen üzleti hasznot.
    Vegyünk egy devizást, aki a CHF átváltás miatt nem tudott fizetni. A bank felmérte ezt, de nem lépett, hanem növelte az adósságot egyrészt az árfolyam változással, másrészt a büntető kamatokkal. Mondjuk, amikor az ötmillióból ötvenmillió lett, akkor lépett.
    Elárverezték az ingatlant mondjuk tízmillióért, de a fennmaradó adósság marad, a hiteles tovább cipeli egész életén át, sőt, újra növekszik a büntető kamatokkal. Ha új életet kezdene, amit nem tud, a bank megkeresi, és újra végrehajtást kér az adósságra. No ez a szemétség!
    Erre tette most az MSZP azt a törvényjavaslatot, hogy az árveréssel záruljon le az adósság.
    Szerintem is így lenne korrekt.

  • No igen!

  • Don Ovuz
    2013 augusztus 30
    9:27 de.

    Nem emlégszem, hogy bárkit libsinek neveztem volna,ezt a kifejezést én nem használom. Liberális (ezek álomvilágban élnek, kevés ilyen van) és libero (gondolat rendőrség, „én azt gondolok amit akarok, aki nem úgy gondolkodok mint én, az fogja be a pofáját” – mert fasiszta, kommunista, hülye, patkány vagy bármi, ami rossz). Ez az én két kifejezésem amit Önökre általában alkalmazok, megemlítem a két típus között számtalan keverék van, mint Kubában is van éjfekete néger és világosbarna – tejcsoki, a kettő között száz átmenettel. Ami közös az összes liberális – liberoban, a második típu felé erösödik e leírt kényszerképzet, mind azt hiszi a vitapartneréről, hogy jobban tudja mit gondol, mint saját maga. Szintúgy nem referencia számomra a Kuruc info, ezek szerint ebben is különbözünk.
    Mint ahogy a helyesírásban is, nálam a FIDESZt így írják.
    Fentiek előrebocsátásával: Szép dolog a politikai-titkosrendőrségi szálak szövögetése, így a választások hajnalán, csak Orbán Viktor több, mint 20 éve van a színpadon, nem gondolja, hogy akik egy kanál vízben meg tudnák folytani, s valljuk be, vannak ilyenek nem kevesen, nem exponálták volna ezt a történetet teljes mélységben rég, ha módjuk lett volna (lenne mit) már 1998-ban, miniszterelnök jelőlt buktatásra? Sajnos, Orbán is követ el hibákat, Kövérrel együtt, egyik nagy hibájuk, hogy az egész, rohadt kommunista titkoszolgálatot, besúgó hálózatával együtt rég nem terítették (sok ezer emberről van szó). A korábbi politikai rendőrség (most NBH) van olyan okos, hogy néha odadob egy kis koncot, túlélése érdekében (Laborc, Portik, Szilvásy), a FIDESZ-KDNP meg olyan kényelmes, hogy saját jól dolgozó kommunista ügynökeik szolgálatán azt hiszik nyernek, pedig ezzel generálisan veszítenek (sok a tégla a FIDESZ-ben).
    S kisit elébe menve, hogy az szdsz borítani akart, dehogy akart…. akkor borított volna. A libero szócső, pl. a Political Capital nyilvánosságra tett ügynök, titkostiszt listája nagyon, nagyon, nagyon szerény… Így lehet ezzel sakkozgatni, minden választásnál, ha kell, csak egyre kevésbé, mert hála a jó Istennek, a kommunista titkjostisztek, besúgok lassan kihalnak.

  • Don Ovuz: A deviza hitellel egyet értek. Én most ezt nem számítottam ide, mert ez olyan nagy és extrém galádság, amit Parittyást és Geyza szóhasználatával tudnék minősíteni. Egy tisztességes hitelügyletben, jobb ha fizet az adós. Mint írtam, itt 3.9 %-ra vettünk autót, és múlt hónapban csökkentették a banki költségeket (Bank of Ireland).
    De nyolc (?) éve beszéltem egy Suzuki boltossal, ott rohadtak az udvarában a visszavett autók. Az senkinek sem jó. De a bankokhoz (sem) értek, ezért fent tartom tévedésem jogát.

  • Úgy nőtt a beruházások volumene 2013 második negyedévében, hogy közben csökkent – ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legújabb gyorsjelentéséből.
    Az emelkedést kizárólag a – zömmel uniós forrásból megvalósított – kormányzati beruházás húzza, az energiaszektor negatív csúcsokat döntöget, köszönhetően a rezsicsökkentés áldásos hatásainak.
    Magyarországon a beruházási ráta az elmúlt két évben folyamatosan esett, mígnem a tavalyi év végén a 16 százalékos amortizációs ráta szintje alá bukott. Ez praktikusan annyit jelent, hogy a kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikájának következményeként a vállalkozások a kiöregedő vagy tönkre menő berendezéseiket sem pótolták vissza. Ebben a helyzetben akár örülhetnénk is annak a KSH adatsornak, amely szerint „a nemzetgazdasági beruházások volumene 2013 II. negyedévében 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.” A magyar gazdaság azonban – szemben a régiós versenytársakéval és az uniós átlaggal – még mindig a válságban lévő piacok alapvető jellegzetességét mutatja: kizárólag az állami nagyberuházások húzzák fel a statisztikát – brüsszeli pénzből -, miközben az érdemi termelés a magánszektorban még mindig nem indult be. Sőt.
    A részleteket elemezve a Központi Statisztikai hivatal is elismeri, hogy „a beruházások emelkedését elsősorban a nagy súlyt képviselő szállítás, raktározás nemzetgazdasági ág 13,2 százalékos növekedése okozta, aminek nagyobb részét az alsóbbrendű útvonalak, egyéb útépítések és autópálya építések jelentették. … Számottevően emelkedett a beruházási volumen a víz- és hulladékgazdálkodás területén (79,3 százalék), a víztisztítási és csatornázási projektek eredményeképpen. A közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás ágban a beruházási teljesítmény jelentős bővüléséhez (48,8 százalék) továbbra is az árvízvédekezéssel kapcsolatos nagyprojektek, egyéb középületek felújítása és a katasztrófavédelmi fejlesztések járultak hozzá.” Mindez azt jelenti: az Európai Unióból áramló fejlesztési pénzekre alapozott beruházások emelik a víz fölé a gazdaságot. Nagy kérdés, hogy ha nem sikerül a kormányzatnak rövid időn belül dűlőre jutni a brüsszeli bürokratákkal, akkor miből fizetnek a kivitelező – elsősorban – önkormányzatok, hisz egy éve befagytak a kifizetések.
    A magángazdaság mindmáig nem volt képes érdemben beindulni, derül ki az adatokból. A feldolgozóipar a tavalyi szintjét 0,5 százalékkal múlta alul összességében, de jelentősen visszaestek a beruházások a gyógyszeriparban és a járműgyártásban. „Jelentősen visszaestek a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás (24,8 százalék) nemzetgazdasági ág beruházásai. A lakásépítések visszaesésének következtében az ingatlanügyletek nemzetgazdasági ág beruházásainak volumene 8,2 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.” A brutálisnak tekinthető 25 százalékos visszaesés egyértelműen a rezsicsökkentés hatása. A szolgáltatók már az év elején jelezték: a drasztikus, kormányzati árcsökkentés hatására kénytelenek lesznek beszüntetni fejlesztéseiket, és a minimális karbantartási munkákból is alaposan visszavesznek. (Utóbbi alvállalkozói elbocsátásokkal is jár már most is.)
    A Statisztikai Hivatal végső konklúziója: „Az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint 2013 II. negyedévében a beruházások lényegében stagnáltak (-0,1 százalék). 2013 I. félévében 1659 milliárd forintot költöttek beruházásra, összehasonlító áron 1,2 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.”
    Vagyis úgy emelkedett a beruházási ráta, hogy kevesebbet költöttünk, mint tavaly.

  • Enterprise
    2013 augusztus 31
    5:41 de.
    Tod, jókomám, mostann gyüttel a zideje, hogy idízgessek tüled..
    Esztetet írtad:
    „…ezek szerint ebben is különbözünk.
    Mint ahogy a helyesírásban is, nálam a FIDESZt így írják.”
    Bódoggá tesző, mer minkis iggen szeressük a hejessen irókatt.
    Ammeg különössen teccett, hogyasztán níhánysorra kísőbb, minteggy Lőrinczébe ótott Péchy Blankaként asztat írottad, hogy „..kanál vízben meg tudnák [b]folytani[/b]..”
    Szal, suba-subaru, benned eggy új Kacinczy..
    Igaz, murvaméllyen, de mégiscsak kazinczy..
    Csókútatlak hejesirássi kisszótárilaggis, meg iszokis valamit gyorsann, mera dolog megrázott, mind Krisztusurunk eggykoronn a vargát..
    😆

  • Enterprise
    2013 augusztus 29
    2:02 de.
    esz megrázott..
    Mámajnem aszittem, rendes korcsmájáró ember vagyó, erre kidű, hogy Ontall Józskára emlíxő, a migyulánkra emlíxő, a borosrameg nememlíxő..peniga fontossabb, mind akármellikis!!
    Mongyuk a kéccer lefőzött szilváná nem, deammeg nemvót ministráns elnök. A boross megmég háromszorhármas korcsmatulajdonosis vót. Több tizteletet a zalkoholiránt, drágajó bejáratieltárs!!
    merhogyám a vattakabáttulajdonos ütüle vette átt a romokat.
    (meg vitte Vityenkát padlóttürűgetni a nylvánoss anyázásonn..)
    menek is, mer bánatomba a slendriánságod mijánn tejjesen kiszárattam, minda mocsári teknőc..
    🙁

  • Don Ovuz
    2013 augusztus 30
    2:47 du.
    Ezt a részt a későbbi behajtással nem igazán értem.
    Ittenség, ha valaki csődeljárást kért maga ellen, akkor a- minimumokat megtartva- hét év helybenfutásra ítéltetett, ami annyit tesz, hogy hitele nincs. Viszont nem mennek utána, mert a bankoknak a biztosítók kifizetik a veszteségeket. Minden banknak van biztosítása. Drága ugyan, de fontos.
    nehezen tudom elképzelni, hogy a hazai bankoknak, illetve a magyarországon működő külföldi tulajdonú bankoknak ne lenne biztosítása.
    Haviszont van, akkor érdemes perre menni velük, mert az csalásnak számít.

  • falusi: Jó hírem van. Két utolsó kommentedet felolvastam szerelmetes páromnak. Mikor abbahagyta a nevetést, engedélyt adott a közös whiskyzésre. Veheted a repülőjegyet.

  • falusi
    2013 augusztus 31
    1:31 du.

    Ide figyeljen maga hidroxilgyökök helyett bambin nevelkedett óvódatöltelék. Ne keverje össze az ideológiai alapon tartott tánc és illemtan órát a szegény, kafkai időzavarban úszó fórumozó miniatűr notebookjára hullajtott elűtéseivel – melyről még a málnaszörp túladagolásban szenvedő pelenkás fórumozók is tudják, nem illik felemlegetni, mert különben másról sem szólna az eszmecsere…
    (Azt csak mellesleg említem meg, hogy a rendszeres kocsmába járásból fakadó fejreállás nem menti fel az igazmondási kötelezettség alól, amennyiben az egyik történést meglehetősen fejre állította: „merhogyám a vattakabáttulajdonos ütüle vette átt a romokat.
    (meg vitte Vityenkát padlóttürűgetni a nylvánoss anyázásonn..)” – lévén, hogy a nevezetes egyetemi TV vitán a Fidesz elnök töröltette fel a padlót a pufajkás Fittipaldival, nem pedig fordítva.)

  • Akkor miért mondja a Gulyás,hogy „a Viktor május 25-én akarja”? Orbán,még nem államfő,csak egy piti diktátor!

  • Enterprise
    2013 augusztus 31
    5:41 de.
    Üdv Marslakó barátom!
    Látom a kultúra leverte a biztosítékot, vagy csak adja mi a fideSS lénye?
    A liberálisok nem „jobban tudják”, mindössze a nyilvánvaló hazugságaival szembesítik. Hát bizony, a tényekkel nehéz vitázni. Rossz fórumot választott, mivel az itteni liberálisok, és diktatúra ellenes emberek még utána is néznek a dolgoknak. Más fórumon lehet, több sikere van a fél, illetve negyed információkra épített propaganda dumának.
    Hogy a fideSS vezére besúgó volt, vagy sem, talán a titkosított adatok feloldásával lehetne legjobban kivédeni. Nem gondolja? Csak a fideSS-en múlik a dolog!
    Viszont a liberálisok még Csurkára sem besúgóztak, noha nyílt titok volt, és Tortyánt is ezzel tartotta sakkban Antal. Vagyis az ügynöközés mintha mindig jobbról kezdődne! Most is mintha erre kapta volna a kanász múltját. Mit takargatnak még, amiért jelenleg is titkosak az akták, noha már minden más párt kérte a nyilvánossá tételt!
    A vitya nyert ugyan Horn Gyulával szemben, vagy a Bokros-csomag veszített, viszont Gyurcsány simán lemosta. Ott a vitya csak kapcarongy maradt. Utána már a baltás nem is mert kiállni vitára. Helyette fórumot tartott, ahol a megszólított nem tudott válaszolni, mivel a gyávasága okán orbán meg sem hívta. Akkor most gerinc, vagy csiga?
    Kedves marslakó barátom! ezt nevezi vitának?
    Most mi lesz? Lesz bátorsága kiállni? avagy megint elhatalmasodik rajta a gyávasága? Úgy is kérdezhetném, hogy gerinces, vagy csiga?

  • Don Ovuz, Enterprise: Hát véletlenül láttam a vitát. Másnap csodálkozva olvastam, hogy az Orbán nyert. Ma sem értem miért nyert volna? De az újságírók döntöttek. Az emberek zöme, azért sajnálta Orbánt, mert Horn lekezelően viselkedett vele. De hát fajsúly különbség volt kettőjük között! Én így láttam. És még sokan.