Fizetett rezsiharc: Száz forintnak ötven a fele

2013 szeptember 20 9:04 de.48 hozzászólás

..meg a fészkes, fekete fene: 100 pöngőt kaptak a lelkes aktivisták a rezsicsökkentéses humbug aláírások minden darabjáért.

Nem a kormánytól a büdzséből, nem a Fidesztől, nem is a magukat már úgy megszedő oligarcháktól, hogy kireped rajtuk a háj, hanem állítólag jótét lelkektől, polgármesterektől a saját zsebükből.

„A képviselő (Szanyi – a szerk.) a Hvg.hu birtokába került hangfelvételekre hivatkozott, amelyekről a portál azt írta, hogy aláírásonként 100 forintjába került a Fidesznek a rezsicsökkentés támogatására indított aláírásgyűjtés, ennyit fizetnek az „önkénteseknek” a támogató szignók darabjáért. Az oldal szerint a 100 forintért aláírásokat gyűjtő fiatalokat szervezetten vetették be Dunakeszin, Fóton, illetve a környező településeken. Botka Gábor János, Dunakeszi fideszes önkormányzati képviselője, akiről felvétel is készült, beismerte, hogy „szerényen jutalmazta” az önkénteseket, de azt állítja, hogy a párt tudta nélkül, saját jövedelméből tette.”

1946-os kiadás

1946-os kiadás

Télapónak öltözött hozzá, Mikulásnak, és jóságosan osztotta a százasokat. Édes fiam, dorgálta meg a lanyhábban teljesítő aktivistákat, a következő szemfényvesztési akciónknál serényebb légy, mert nem kapsz rétest estére, és ládd! most is kevesebbet kaptál. mint Prupunyák Lojzi, aki mennyi aláírást gyűjtött! A temetőből!

Mert a párt nem… á, sosem, és a kormány pláne nem, nem arra ad a CÖF-nek százmilliókat, hogy békák menetét megszervezze, a békákat utaztassa, ebédeltesse – az adományokból van, megmondta a Csizmadia Cöf.

Most valami pert kezdeményeztek Vadai Ági ellen. aki államtitkár volt, és tanulmányokért fizettek milliókat a működése alatt. Hűtlen kezelés a vád, olyan budais, de írtam én már erről:

„…Budai Gyula – ez év június végéig 1434 különböző ügyben intézkedtek.

Ebből jelenleg 46 ügyben zajlik nyomozás, 47-en lettek gyanúsítottak, 26-an vádlottak, és négy ügy van bírósági szakaszban. Budai Gyula a jelentése benyújtása előtt nem kívánta értékelni az elszámoltatás tempóját, illetve azt, hogy ezt az arányt megfelelőnek tartja-e, úgy fogalmazott: „arányokat soha nem néztünk„.

Tavaly óta ez a négy ügy is kidurrant – újakat kellett generálni.

Röhej.

Viszont röhejországban nem 8 millát adnak ám tanulmányokra!

Mennyi? Nyolc milla rossz tanulmányokra? hehehe

„A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2,18 milliárd forintot fizet ki a Századvég Alapítványnak olyan tanulmányok, kutatások elvégzéséért, amely vagy a minisztérium dolga lenne, vagy nincs is hozzá sok köze – írja a Napi Gazdaság.” (kb. 1 éve – azóta még került oda pár milliárd. Rossz tanulmányokra. Vagy látta valaki ezeket?)” És a Nézőpont, és a többi. CÖF, médiafelületek, lejárató kampányok és óriásplakátok, levelek szakadatlanul, konzultációk és mindenféle etetések. Kinek a pénzéből? Na?

A semmit kergetik, de addig is van propagandaanyag. Ami feltétlenül kell a híveknek. Mindegy mi, mindegy miről, ingyen is kell, nem csak 100 froncsiért, kell a mákony, kell, kell, kell!

A Fidesz egyébként tényleg olyan, mint a fekete fene. Mint a vírus, mint a pestis. Szétrohad alattuk minden, rombolás mindenütt, kidöntött fák és az út közepén hagyva betegek, szegények, gyerekek állnak, kisemmizett nyomorultak nézik a rongyrázást, a kivagyi lagzit, a parvenük és az újgazdagok ízléstelenségét: konstatálhatják, mert érzik, hogy az ő hátukról van ez a pompa lenyírva. A felkapaszkodott senkik luxusa és dáridója.

A vírusnak gazdái vannak. Hogy meddig terjed, annak nekünk kell megálljt parancsolni, még ha nincs is 100 forintunk minden propaganda tevékenységre.

Az agyatlanok elhiszik Orbán legújabb elmeháborodott kijelentését (kell a mákony):

„2013–14-re Magyarország ismét a régió éllovasa lehet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján, az Országházban.

Megismételte, hogy az idei gazdasági növekedés a „mértéktartók” által prognosztizált 0,5 százalék fölé is mehet, jövőre pedig kétszázalékos bővülést tervez a kormány a költségvetésben. Orbán Viktor szólt arról is, hogy szerinte Magyarországnak a következő 15-20 évben nem az európai államokkal kell állnia a versenyt, hanem az európaiaknál jóval versenyképesebbnek bizonyuló feltörekvőkkel, Brazíliától Kínáig.”

Brazília! Kína!

Amikor a térségben az utolsó helyen állunk, világviszonylatban 20 hellyel szorultunk hátra a 2010-es besorolás óta – és az EU-ban az utolsó előttiek vagyunk.

Hencegni a semmire, nagyot mondani, csodálatos jövőképet festeni – na, ez kell a magyarnak! Tudja, hogy nem igaz, nem is lehet igaz, sőt az ellenkezője az igaz, és 3 és fél éve ezt hallja a legcsekélyebb eredmény felmutatása nélkül – de olyan jó ábrándozni. Utolérjük Kínát. Lekörözzük Brazíliát.

Meghódítjuk a világot.

Én azt mondom, ehelyett viszont szálljunk le a földre. És ez mivel jár?

Elzavarni, elzavarni, elzavarni!

Osszian, a KMH Ellenszék rovat vendégszerzője

48 hozzászólás

  • haj haj elzavarni, elzavarni? Csak most jutna eszibe a magyarnak amikor már mindent szétrohasztottak elraboltak? És ez csak olyanoknak jutna eszibe akik nem kaptak a koncból nem tudtak jókorát kikanalazni a húsosfazékból. Hiába amagyar mindig egy pártoskodó nemzet volt. Valakihez odacsapódtak aki éppen osztotta a birtokot a pénzt a hatalmat. Aztán mikor evés közben megjött az étvágya már azt kezdte támadni és ellene szervezkedni akinek kebelein meggazdagodott. A magyar valódi történelem sajnos erről szól. És ugye tudjuk a történelem ismétlődik.
    Ami Orbán tervét illeti kétlem az egészet. Szeretné a délamerikai modelt lekopintani. Brazila annó kölcsönt kölcsön hátára halmozott. Mikor már szorította a cipellő akkor bejelentette államosít és a kölcsönadónak beintett, hogy szarok fizetni. Valahogy még is talpraállt persze a kölcsönöket amiket felvett nem fizette ki. Na de Délamerika messze van meg Brazilia nem Európa közepén. Kiváncsi leszek mit fognak szolni azok akinek pénzük van befektetve magyarhonban Orbanisztánban. Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy az osztrák bankok egy része huzza ki amit csak tud és leépitéseket csinált. Viktorka majd előkotorhatja azt a fél billiot amit eddig összelopkodott. A hiányzót meg a haveroktól a csókosoktól akiknek különféle jutalékokat osztogatott. ha meg bedől mninden ugyan hova fog elhúzni a népharag és az itélet elől. Kinába? Soha sem lehet tudni

  • Nyugi.
    Benn lesz az alaptörvényben is a rezsicsök.

  • Miről szól ez a cikk?
    Semmiről?
    Nagyjából.
    Ül egy bedrogozott müezzin egy forgószéken és hangosan kiabál a világ négy égtája felé, össze-vissza, zagyvaságokat.
    Output nélkül. A karaván pedig halad.

  • Budai Gyula 1434 ügyet minősített, ebből 46 ügyben, tehát 3,21%-ban zajlik nyomozás.

    Hát, mit mondjak, vagy a Budai pancser vagy az előző kormányok fő tevékenysége, még sem a csalás, lopás volt.

  • Szia kedves Geyza drszua!
    Lehet, hogy beleírják az alaptörvénybe a rezsicsököt, de azzal szerintem csak olajat öntenének a tűzre. Egyre több ember lát át a szitán és jön rá a lényegre, hogy a rezsicsök egy nagy átverés. A gazdagok urizálnak és fürdenek a pénzben, a pórnép zöme pedig nyomorog. Ennek pedig szerintem előbb-utóbb, de jó vége nem lesz. Az átkosban Kádár János sem mert urizálni, mert puritán életet élt. Vajon miért? Mert gondolom, félt a népharagtól. Más.
    Vagy 2 hónappal ezelőtt a gödi fórumon Shchiffer András LMP-s politikus szájából elhangzott egy kezdeményezési javaslat az un. feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésére. Azóta hazánkban egyre többen mozgolódnak, és gyűjtik az aláírásokat minden lehetséges fórumom. Íme egy a sok közül: http://alapjovedelem.hu/
    Szerinted meddig lehet még a népnek rezsicsök-alamizsnával kiszúrni a szemét?

  • Dràgalàtos prppagandista!
    Az ADOSSÀG GYÜJTÖI nem igy gondolkodtak,csökkentették a nyugdijat,hagytàk mégegyszer az inflàcioval rövidebbre vàgni.
    De ilyen a propaganda és propagandistài,Nincs eredmény,talàlj ki eredményt! Az ellenfeled eredményes? Becsüld le,hazudd,hogy az nem
    eredmény,hanem a Ti eredménytelenségetek az eredmény!

  • Géza :
    Ááá negondold.
    Faluhelyen behisznek mindent , arrafelé csak a Kossúth szól meg néha a Lánchídrádió.
    Jó kis szó mi ? : ” Behisznek..”
    Most találom ki éppen.

    Más:
    Enterke kuss.

  • Avi ben Giora
    2013 szeptember 20
    11:58 de.

    haj haj elzavarni, elzavarni? Csak most jutna eszibe a magyarnak amikor már mindent szétrohasztottak elraboltak? És ez csak olyanoknak jutna eszibe akik nem kaptak a koncból nem tudtak jókorát kikanalazni a húsosfazékból. ”

    Ebben keményen téved. Nem vágyom a húsosfazék mellé, csak demokrata vagyok és nem vagyok egyedül, szerencsére.

  • Geyza:

    Abban az alaptörvényben már sok minden volt, és sok minden kikerült belőle – és röpke 2 év alatt 5-ször módosították.

    Gránittörvények fidesz módra…-)

  • 2013 szeptember 20
    12:50 du.

    Miről szól ez a cikk?
    Semmiről?
    Nagyjából.

    És nem nagyjából?:-))))

    Nem baj, hogy nem tetszett érteni. akkor biztosan jobb, mint ahogy magam is megítéltem – szerény ember vagyok ugyanis – de ha fideszes zombik mocskolnak (bedrogozott müezzin), akkor biztos vagyok abban, hogy az elevenbe találtam.

  • makokriz
    2013 szeptember 20
    1:26 du.

    Budai Gyula 1434 ügyet minősített, ebből 46 ügyben, tehát 3,21%-ban zajlik nyomozás.

    Hát, mit mondjak, vagy a Budai pancser vagy az előző kormányok fő tevékenysége, még sem a csalás, lopás volt.”

    Mára minden Budai által üldözött „bűncselekményről” kiderült, hogy lufi, kidurrant, egy se jutott el ítéleti szakaszig.
    Be kell érni a fidesz zombiknak, szóvivőknek, kiskeresztnyeknek Zuschlaggal.

    Sovány eredmény. Kövér László 2010 nyarán égre földre esküdözött, hogy mekkora felelősségre vonás lesz itt, az első delikvens Gyurcsány lesz: azt mondta- de becsszó – hogy majd csak találnak ellene valamit.
    Így megy ez fideszéknél.
    Hát akkor nem jogos telkesen tiszta fejjel azt mondani, hogy elzavarni, elzavarni, elzavarni?

  • Rezsicsökkentés. Sőt, be akarják írni a tákolmányba.
    Már majdnem örülni kezdtem a dolognak, csak egy kicsit utána gondoltam.
    Ha egy szolgáltatónak mondjuk van 1 milla árbevétele, ebből 20-30% a nyereség, amit nem az üzemeltetésre fordít. Ebből adózik még. A maradékból fejleszt.
    A rezsicsökkentés a teljes árbevételből jön le, eddig tíz, ezután 20%. Vagyis ha ez lejön, már a kis nyereségű szolgáltató akinek 20% volt a nyeresége, már az adóval mínuszba megy. Vagyis becsődöl. No most mi lesz akkor, ha megszűnik a szolgáltató?
    Cumi lesz.

    Van egy másik út is.
    Nálunk a szemét kezelés alacsony haszonkulcsú volt. Jött a rezsi-1
    Megemelték az alapdíjat 40%.
    Utána jön a papíron -10%

    Más szolgáltatók nem emelnek, de a fejlesztési pénzeket csökkentik.

  • Bogdán Géza
    2013 szeptember 20
    1:26 du.

    Szia, kedves Gézám!

    Úgy van ahogy mondod, de az az alapbér ügy számomra necces. Viszont a néphülyítést nagyon kezdi unni a nép. Ezt Orbán is érzi. Mit nem mondott ma reggel?

    Jó szlogen, mondja, hogy Mo jobban teljesít, de:

    „A remény fontosabb a magyar választópolgár számára, mint a tény; ez egy döntő eleme a magyar népléleknek.” Ezért szerinte 2014-ben a lehetőséget kell felkínálni az embereknek, akik ezt ki tudják használni, ha ügyesek. ”

    NA, vagyis most még borzalmasan rosszul állunk, de az embereknek azt kell sulykolni, reményt adni, hogy majd jövőre jobb lesz. Melyik jövőre? (mert ezt halljuk, ugye Géza több mint 3 éve), az nem derül ki.
    Majd. Valamikor. Mikor már minden elloptunk. (már mint a fidesz). A tény nem fontos.

    Ugye milyen árulkodó beszéd?

  • Na ez megint egy „lerágott” téma ismételgetése,kis
    változtatással!…..

  • Marcsi, hogy lenne lerágott téma?

    Ma egy egész órát beszélt erről a vezéred. Neki nem mondod, hogy lerágott téma?
    Hát ahhoz mit szólsz, hogy államosítani akar?

    Hát ahhoz, hogy bevallotta, nem csináltak semmit, csak reményt tud nyújtani, de a magyarok azt egyébként is jobban szeretik, mint a tényeket?

    Jó szlogen, mondja, hogy Mo jobban teljesít, de:

    „A remény fontosabb a magyar választópolgár számára, mint a tény; ez egy döntő eleme a magyar népléleknek.” Ezért szerinte 2014-ben a lehetőséget kell felkínálni az embereknek, akik ezt ki tudják használni, ha ügyesek. ”

    Majd jövőre. Minden évben ezt hallottuk, nem?

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 20
    2:02 du.

    Dràgalàtos prppagandista!
    Az ADOSSÀG GYÜJTÖI nem igy gondolkodtak,csökkentették a nyugdijat,hagytàk mégegyszer az inflàcioval rövidebbre vàgni.
    De ilyen a propaganda és propagandistài,Nincs eredmény,talàlj ki eredményt! Az ellenfeled eredményes? Becsüld le,hazudd,hogy az nem
    eredmény,hanem a Ti eredménytelenségetek az eredmény!”

    Sajnos hazudsz.

    Az államadósságot hányjátok fel: nos legalább építettek is belőle rengeteg mindent, emellett nem voltak mindenféle megszorítások, új és új adók, sarcok, lopások.

    A dolog fordítva van, Dénes Erős.

    Vannak akik kiszámolták, hogy 8 év alatt kb. 10000 milliárddal nőtt az államadósságunk.

    Hát akkor számoljunk együtt:

    Az államadósság az elmúlt 3 évben 3000 milliárddal nőtt.

    Ugyancsak 3000 milliárdot tesznek ki az új adók, sarcok, megszorítások.

    Államosítottak (bekebeleztek) 3000 milliárd forint magányugdíj megtakarítást.

    Ez összesen 9000 milliárd ft.30 milliárd euró. Az éves GDP 33 százaléka, mindez 3 – három! – év alatt.
    Összehasonlíthatatlanul a legtöbb pénz eltapsolása az elmúlt 20 évben arányosan.
    A nyugdíjak: egyenesen pofátlanság amit állítasz. Reálértékben Medgyessyék után nőtt a legtöbbet: 28%-ot mindenki nyugdíja.

    Legalább nézz utána annak, amit állítasz, nem nehéz.
    Ma Orbán elismerte, hogy nem voltak eredményesek. Csak reményt tud nyújtani. Meg ígérni (azt a bolond is tud – meg lopni).

    És akkor még arról nem is beszéltem, hogy egy méter út nem épült (2002 és 2010 közt 1000 km! és megújultak a városok), se beruházások nincsenek, a gazdaság pang, a szegénység nő, milyen eredményeket tagadok én le?

    Nullával szorozni nem tudok.

  • Osszián
    2013 szeptember 20
    2:41 du.
    +++++++++++++++++++

  • Felháboritó hogy mindenért fizetnek.A nemzeti Konzutációs levelekért több milliárdot ,a békemeneteseket is megfizetik,minden ünnepségnél fizetett bértapsolók vannak!Gyalázat hogy mi mindenre van pénz,az emberek pedig éheznek,éhen halnak,!

  • Össze vagytok zárva,vagy szedtek valamit?Ti egymást bolondítjátok,tiszta delírium kredenc!Csak így tovább!

  • küszküllö
    2013 szeptember 21
    12:03 du.
    küszködő, magát már nem kell bolondítani 🙂
    amúgy hol volt eddig, hogy hál’istennek, nem láttam?
    vagy csak időlegesen próbára bocsátották a kezelőből?

  • Osszian!

    Rezsicsökkentés volt és lesz is(persze mást is kéne!)
    Erről a témáról most ez a harmadik cikk,ezért írtam!.
    Aztán azt a 100 Ft-ot azért nem kellene irigyelni az
    iskolás illetőleg egyetemista aktivistáktól,nem közpénzből
    megy,mint a szociknál sok dolog!(éhségmenet és nem a béke menet,mint egyesek terjesztik!)

  • Küszküllő!

    Nem kötelező minket olvasni, olvasd csak a kedves vezetőt, aki maga elismerte tegnap reggel, hogy immár csak reményt tud nyújtani, tények helyett.

    Szó szerint idézem:

    “A remény fontosabb a magyar választópolgár számára, mint a tény; ez egy döntő eleme a magyar népléleknek.” Ezért szerinte 2014-ben a lehetőséget kell felkínálni az embereknek, akik ezt ki tudják használni, ha ügyesek. ”

    Ha ügyes vagy , ezt az ígéretet (hogy jövőre, vagy azután, vagy még azután) jobb lesz, a távolságot, mint üveggolyót megkapod Orbántól – elkönyvelheted.

    Tényekkel, valós sikerekkel nem tud szolgálni, sőt, képzeld, már arra is rájött, hogy 2010-ben nem volt forradalom. Oké, ezt mi eddig is tudtuk, 1000-szer biztos leírtam itt-ott. hogy mekkora baromság, de azt is letagadta, hogy ő maga ilyet állított volna.

    Képzeljétek el: 2 évig másról se beszélt, mint a nagy forradalomról a fülkékben, és mára elfelejtette…

    És még azt meritek nekem állítani, hogy normális.

    Ami ma a fidesz kormány égisze alatt van, az totál csőd, és 6 hónap kevés helyrehozni a kizökkent időt.

    Ja, valami prímán ment: a lopás. A fideszes csicskák, rokonok, vők, sógorok egyebek meggazdagodása. Ott 100%-ot teljesítettek, világviszonylatban csak talán a a Fülöp szigeteki Marcos hajazná Orbánt, de nem biztos.

  • Marcsi
    2013 szeptember 21
    1:58 du.

    Osszian!

    Rezsicsökkentés volt és lesz is(persze mást is kéne!)
    Erről a témáról most ez a harmadik cikk,ezért írtam!.
    Aztán azt a 100 Ft-ot azért nem kellene irigyelni az
    iskolás illetőleg egyetemista aktivistáktól,nem közpénzből
    megy,mint a szociknál sok dolog!(éhségmenet és nem a béke menet,mint egyesek terjesztik!)”

    Nem tudtam kideríteni a szövegkörnyezeteidből, hogy itt élsz-e, ha nem, akkor megbocsájtható a mérhetetlen tájékozatlanságod, ha igen, akkor nagyon magabiztos vagy a magad tudatlanságában.
    Nem irigylek semmi 100 forintot, normális célra se egyetemistától, se mástól. Ilyet nem is írtam, ez a totál meg nem értése egy szövegnek.
    Magáról a jelenségről írtam. Te nem gondolom, hogy naiv vagy és elhiszed, hogy nem közpénzből volt, mert itt minden hasonló az közpénzből megy.

    A békemenet is. A 100ezres tömeget napidíjjal látták el, ők el is mondták, voltak, akik Erdélyből jöttek – ebédet is kaptak. A magyar adófizetők pénzéből.

    Marcsi.

    Gondold mindig át előre, ha velem riposztozol.
    Tudod már remélem, hogy mindig mindennek utánanézek, idézek, forrással szolgálok, ha kell.

    Hát hogy mered nekem azt írni, hogy az éhségmenet közpénzből volt. Hát ki van kormányon, ki fér hozzá a közpénzekhez. A szocik???

    Gondolkozz, mielőtt valamit ideböksz: ezt a burkus tőled becumizza, na de az értelmes olvasó utánagondol, nem gondolod?
    Én pedig angyalom kapásból megcáfolom: az ellenzék az adófizetők pénzéből (közpénz) nem tud semmit szervezni, csak saját pénzből. Ahhoz meg joga van.
    Capisci?

  • Osszian
    A szàjhösöknek ràtok-a többi hazudozokra- van szüksége.
    TULDEFICIT ELJÀRÀS az EU-s belépésünk 2004 ota,2013-ban 3 évi
    ORBÀN kormànyzàs utàn megszüntetve.
    2002 „HISZEN VAN ITT PÉNZ ….”2008 VÉSZKÖLCSÖN,2012-töl kifizetve.
    MALÉV,MÀV,EGÉSZSÉGÜGY,OKTATÀSÜGY,VOLÀN,3-as METRO DEVIZAHITELESEK
    -màr 2007-ben figyelmeztették a kormànyr és Simort Svàjcbol,hogy
    veszélyes CHF-ban eladosodni/1980-ban 1CHF =11 Ft,1995 1 CHF= 67 Ft/
    BUDAPEST ÉS A TÖBBI ÖNKORMÀNYZATOK ELADOSODÀSA,BKV, ezek mind régi,örökbe hagyott problémàk,amelyekkel még most is küzködünk.
    A nyolc évi eredménytelenséget, nektek kell eredménnyé propagàlni.

  • Osszián
    Verba valent – scripta manent (szó elszáll – írás megmarad)
    Hehehe! Merthogy ezt a fülkeforr-t ÍRÁSBA adták!
    Nevezetesen a Nenyi-be és a „gránitszilárdságú” alaptörvényke preambulumába. Meg jó néhány videón is elhangzott „sajátszájúlag” Orbántól.
    Pech!
    Szar érzés lehet a jobbosoknak, ha ABBAN KELL DÖNTENIÜK, HOGY AJNÁROZOTT VEZÉRÜK SIMÁN CSAK ELMEBETEG – VAGY ŐKET NÉZI ANNAK? Vagy pedig beteges hazudozó, aki szerint ők annyira hülyék, hogy még ezt is beszopják?

  • A parittyás hangja

    Osszián
    2013 szeptember 21
    2:30 du.

    Lájk!:)

    Na igen, Marcsi intellektuális horizontján ismeretlenek és értelmezhetetlenek az olyan fogalmak mint a „forrás”, „utánanézek”, „idézek”, szóval mindazok az eszközök amik a hiteles, tényszerű tájékoztatást szolgálják.

    Egyébként a cikk óriási! Gratulálok!

  • Dénes, ne hazugozz le, mert nem tudsz megcáfolni. És jó, hogy felhoztad a túlzott deficit eljárást, amibe újra nagyon könnyen visszakerülhetünk, nem olvasol magyar gazdasági lapokat?
    Kikerült Románia is, nem volt óriási sikerpropaganda, se nem küldött a miniszterelnök hencegő levelet az állampolgároknak, mert ők is seperc alatt visszakerülhetnek, ezt tudják, és okosabbak.
    Na akkor. Mennyi volt 2009-ben a költségvetési hiány?

    3,9% volt, ennyire faragta le Bajnai. Bár volt előtte már 3,7% is.

    De vegyük a 2009-es adatot.

    Ehhez képest 0,9%ot kellett volna lefaragni, tartósan – és hipp-hopp kikerülünk az eljárás alól. És most figyelj nagyon jól: az évente nem egészen 300 milliárd HUF . És nézd meg ott feljebb a levezetésemet: a három év kormányzás alatt a költségvetés szokványos bevételein felül 9000 milliárd ment el – el se lehet képzelni mire. A túlzott deficit alóli kikerülés 2011 és 2012 vonatkozásában 600 milliárdba került.

    És elloptak erre való hivatkozással 3000 milliárd pénztári megtakarítást, kivetettek 3000 milliárdnyi új adót és sarcot, és növelték az államadósságot szintén 3000 milliárddal.

    Hol a többi lé???

    Ki figyelmeztetett? Svájc? És mi köze volt ehhez Simornak? A MNB nem hitelező bank, nem tudtad? Simornk ehhez a témához az égvilágon semmi köze.

    Nem igaz. Gyurcsány és Bajnai figyelmeztette a bankokat, igen, 2007-ben már, de a bankok fütyültek rá: Csányi meg visszaüzent, hogy nincs ok aggodalomra.

    De:

    „Csányi Sándor, az OTP vezére 2008-ban nagy nyilvánosság előtt jelentette ki: nincs ok aggodalomra az árfolyammozgások és a gazdasági válság vonatkozásában, a devizahitelek tekintetében.”

    „Az MNB, a PSZÁF, és az IMF már 2005-2006-ban jelezték, hogy rendkívül kockázatos dolog ekkora mértékben felfuttatni országunkban a devizahitelezést.”

    https://www.facebook.com/Narancskod/posts/564101433669402

    http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/az-adossagcsapda-kialakulasat-az-elso-orban-kormany-hozta-letre

    A második Orbán kormány azzal kezdte a ténykedését, hogy hatalmasat zuhant a forint a többi devizához.

    Úgyhogy Dénes, nézz te is utána, ahogy én.

    Mellesleg 2006 után a legtöbb városnak fideszes önkormányzata volt – csak nem Gyurcsány kötelezte őket, hogy frankban piszokul eladósodjanak?

  • kekec
    2013 szeptember 21
    5:49 du.

    Osszián
    Verba valent – scripta manent (szó elszáll – írás megmarad)
    Hehehe! Merthogy ezt a fülkeforr-t ÍRÁSBA adták!
    Nevezetesen a Nenyi-be és a “gránitszilárdságú” alaptörvényke preambulumába.”

    „A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata egy, az Országgyűlés által 2010. június 14-én elfogadott nyilatkozat, amely a 2010-es magyarországi országgyűlési választásokat forradalomnak nevezi, s azt állítja, hogy a negyven éven át tartó kommunista uralom után a rendszerváltást követő húsz év politikai paktumai, lelki és gazdasági válsága következett. Kinyilvánítja, hogy 2010 áprilisában új társadalmi szerződés született, amelyben a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszere megalapítása mellett döntöttek.”

    Orbán már a győzelem estéjén forradalomról beszélt – majd az országgyűlés elfogadta ezt a tézist (a 265 fidesz csicska).
    Most azt állítja, ilyet senki nem mondott. Nem volt forradalom.
    Tekintve, hogy súlyos elmebeteg, az ember hajlik rá, hogy akkor a fülkeforradalmazást Orbán egy másik személyisége mondta… vagy egy harmadik.

    Vagy már szenilis és elfelejtette, hogy még az intézmények falaira is kötelező volt kirakni…-) közröhejre.

  • Nyilván ezt a nyilatkozatát is elfelejtette, ahol keményen dicséri – Bajnait:

    „A Bajnai-kormány és saját kormányzata eredményeit dicsérte Orbán Viktor a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában. Orbán szerint most egyszerre kell költségvetési fegyelmet gyakorolni és gazdasági növekedést elérni, egyidejűleg pedig munkahelyeket teremteni.

    „A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek a 13. havi nyugdíjat, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott – mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen” – mondta Orbán Viktor a német Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában.”

    Bajnai tönkretette az országot! – kiabálják most, mint az eszelősök. Holott azt tette, amit tenni kellett, és amit előre meg is mondott: lefaragta a költségeket. És ezt Orbán akkor még TUDTA!

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 21
    6:03 du.

    Osszián
    2013 szeptember 21
    2:30 du.

    Lájk!:)

    Parittyás: köszönöm.

  • Noszticzius Judit

    Orbán Viktor nem akarta kezelni a válságot és Ő NAGY HÜLYE !!!!!!!!!!!:-( 🙁 🙁

  • Kedves Osszián a tudatlanokkal nem lehet mit kezdeni.Amit itt leírt azzal egyetértek,igy igaz amint irta!

  • Kovács Éva
    2013 szeptember 22
    9:41 de.

    Kedves Osszián a tudatlanokkal nem lehet mit kezdeni.Amit itt leírt azzal egyetértek,igy igaz amint irta.”

    És, ha az ember dokumentál és tényeket ír le, akkor sincs remény? Talán jobban szeretnek tudatlanok maradni?
    Nem lenne meglepő.

  • Noszticzius Judit
    2013 szeptember 22
    4:09 de.

    Orbán Viktor nem akarta kezelni a válságot és Ő NAGY HÜLYE !!!!!!!!!!!:-( 🙁 🙁 ”

    Talán nem a legjobb jelző.

    Zavaros gondolkodású az igaz, és néha, mintha egy egészen másik Magyarországról beszélne, de annyiban meg nem hülye, hogy hihetetlen vagyont tudott a semmiből előrántani a családjának, mint a nyulat a kalapból. Ha a maffiózó észjárását nézzük, akkor nagyon is ravasz és körmönfont.
    Ha a többit, akkor valami hézagot látunk a kréta körül, gondoljunk csak a 100-szor hangoztatott és most általa visszavont „forradalomra”.

    Mintha azt mondaná a pofánkba: mondtam amit mondtam, én már akkora úr vagyok, hogy nem kell felelősséget vállalnom azért, amiket mondtam.

    Vagy megzakkant teljesen és elfelejti, miket mondott korábban.

  • A 100 forintokról – jellemző, hogy még azt se kapták meg a diákok. Itt is folytatódik a kész átverés show.

    „Átverték a gyerekeket. A Heti Világgazdaságnak hangfelvétele van róla, hogy hét diákot becsaptak a szervezők: az egyik tizenhét éves diáklány elmondta, hogy száz forintot ígértek nekik minden egyes rezsicsökkentést támogató aláírás után, dolgoztak, mint az állat, százötven ívnyi aláírás össze is jött, ami után kilencvenezer forint járt, végül tízezret dugtak a zsebükbe.”

    Szegény kölykök, nem tudhatták előre, mi a szokás a maffiánál.

  • Oszian!……………….Ez a cikk negint egy propaganda.Nekem a rezsicsökkentés összességében 3700ft.megtakaritást eredményezett havonta./Az ellenzékieket meg listázták és bittos azért nem kaptak./

  • Oszián!…………………Annyira igaz amit leirtál mint amennyire számolni tudsz.Szerinted egy iven hat aláirás szerepelt?Ennyit arról,hogy hallottam valakitől valamit aki hallotta valakitől.

  • Hol???

    Floridában? …-DDD

    Burkuslaci bátyám. Krónikus hazudozó vagy.

  • Topapó
    2013 szeptember 24
    2:30 de.
    a rezsi fogalma egy háztartás ÖSSZES kiadását fedi.
    ha a fidesz értelmezni tudná, a közműdíjak csökkenését nem minősítené rezsicsökkentésnek, mivel a csökkentettek csak egy részét képezik a rezsinek.
    szóval, hol is van a propaganda?
    választási kampánynak viszont jó.

  • Osszián
    2013 szeptember 26
    7:58 de.
    Topapó nem Burkus..
    Csak szólok.

  • Ille!…………Nem tudom ezt miért irtad de,ha az összes kiadás bármely elemét csökkentem az egész is csökken.Tehát:rezsi = összes kiadás. Csökkent.

  • Osszián!………….90000:100=900:150=6.

  • kekec
    2013 szeptember 21
    5:49 du.

    Zsófika, sok orvosi könyvet olvashattál a könyvtárban, hogy veszed a bátorságot, hogy diagnózist állíts fel valakiről látatlanban.

  • Topapó
    2013 szeptember 27
    5:36 du.
    csak a fogalmi gondjai miatt.
    meg a fidesz fogalmi gondjai miatt.

    mert hát, deklaratíve, nem a summát értik rezsi alatt.
    arról az apróságról nem is beszélve, hogy elenyésző a távfűtésben, vezetékes gáz- víz és csatorna ellátásban részesülők aránya a többséghez képest.
    szemétszállítás meg a legtöbb helyen nincs, a szennyvízszippantás költsége horror, a kéményseprés, mint olyan, közröhej tárgya.
    maga meg csak lengeti a zászlót 😀

  • Utolérjük Kínát? Ezek szerint jövőre Kína is összeomlik? Ezt Ők is tudják?

  • Topapó
    2013 szeptember 27
    5:36 du.
    Ez csak akkor igaz, ha minden egyéb, más ár stagnál, pl az élelmiszerárak nem emelkednek, ÁFA marad a szintjén, nincs „chipsadó”, stb..
    Ha viszont a fentiek emelkednek, méghozzá százalékos arányban többet, mint a „rezsitcsökkentő” energiaárak, azt jobb helyeken eccerűen parasztvakításnak hívják..
    Csak szólok..

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 21
    5:44 du.
    na, itt még nem kérdeztem meg: svájcban élőként, mégis, mi indítja erre a fideszes propaganda szövegre?
    köze, ugyebár, a dolgainkhoz nincs.
    arrafelé nem élnek rendszerüldözött elemek, ugyanis svájc eléggé megválogatja, kinek ad letelepedési engedélyt.

    vagy a lendvay utca fizeti érte? nem maga lenne az első.
    ugyan, vallja már be, nem szégyen az! csakhogy, rossz fórumon van: itt a kutya se veszi be a rossz dumáját 😀
    engem pl. a komcsi-bolsi-libsi-bibsik szavanként fizetnek, a pénz pedig – most kapaszkodjon meg – svájci számlámon gyűlik! ha minden jól megy, jövőre megveszem magamnak a mogyoródi polgármesterséget!

  • Georgina Bojana

    Írást elolvasva nekem az jött le, hogy Krisztus koporsóját sem őrizték ingyér.
    Nem tudom, nem voltam ott.
    (( 🙁 ))
    De akkor min csodálkozunk?

    Minden pénzbe kerül, még a „lelkes aktívisták” is.
    Itt olvastam, a nyitó mondatban.

    Csak azon töprengek, hogy a kettő valahogy az én értelmezésemben – valahogy- nem jön össze?!
    🙁 ))
    Vagy lelkes vagyok, akkor pedig nem kérek pénzt.
    Vagy nem vagyok lelkes, de viszont anyagias, akkor, abban az esetben – a munkámért kapott! – forintokat igencsak megszámlálom.
    *
    No igen, mindig döntök. Időben!
    Lelkes leszek-e avagy anyagias?!

    A cél határozza meg nálam az eszközt.
    Mindig.
    A kettőt soha nem keverem.