Kleptoligarcha- elhárítás

2014 október 18 4:15 de.29 hozzászólás

Az amerikai elnök proklamációjára hivatkozva gondoltak egy nagyot a budapesti nagykövetségen és a látszat szerint egy csokorra való magyart sebtében kitiltottak az USA-ból. Holott lehet, hogy nem is tettek mást, mint ami kormányzati szinten most trendi. Korruptnak voltak gyaníthatóak. S azért lehet kormányzatilag trendi, mert vezető tisztségviselők is listatagok lehetnek.

A kitiltottak klubjában. Az egyik forrás szerint titok a kitiltottak listája, míg másutt Habony Árpádot és a NAV elnökét is érinti a kitiltás. Hamarosan meg is jelent az neten az is, hogy Habony Árpád és a Századvég vezetői testületileg kikérik maguknak a gyanú árnyékának vetületét is. Így, megelőzendő a hasbarúgásokat és pereket ezennel hlyt adok itt is a cáfolatnak. Habony Árpádnak és tulajdonképpn senkinek semmi köz az egészhez. Az egészet André Goodfriend, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivője találhatta ki. Miután megfeküdte a gyenge gyomrát az igazi, nemzeti szürke-marhából készült zsíros pörkölt. Akár el is feledhetjük. A pörköltet. Szolidarításból például. A szegénység elleni küzdelem világnapján. Aki szegényekből legutóbb hazánkban is számosakat találtak állítólag. Márpedig a szegények sokasága legfeljebb korrumpálható egy tál levessel a válastáson. Igazán sehol nincs ahhoz, hogy egy Habonyt korrumpáljon. Tehát nyilván nem is korrumpálták. Szégyelljék magukat az amcsik. Méghogy kitiltás! Pfúj!

Azért az mégis elgondolkodtató, hogy a kormányzati érintettség, és a kormányhoz közeli közéleti humanoidok érintettségének hiányát azzal gondolta Szijjártó Péter tárcája demonstrálni, hogy a nevezett követségi ügyvivőt berendelték a Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM). De alighanem csak egy teára hívták meg. Meg különben is. Nem sötétített autó vitte, és meg sem verték. A lényeg nem is ez persze, hanem az, hogy Szijjártó Péter várja az amerikai kormánytól a magyarázatokat. Amivel persze fordítva ül az éjjelin. Egy ország ugyanis szuverén magánügyként engedhet be, vagy tilthat ki valakit. Az az amerikai demokrácia egy szintje, hogy indokolják is. S nem csak hazaárulóznak egyet, és szabadcsapatos harcot hirdetnek a vezéri démonok ellen. Amúgy lehet, hogy a külügyér ezért nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Nincs ő ehhez hozzászokva. A démonharcot ismeri, és azzal alighanem egyszerűbben megbirkózik. Vesz egy VIP-páholyt, esetleg egy stadiont, és fél kiló szotyit. Oszt jónapot.

Most rögvest nekiállt azt emlegetni, hogy ellenkező esetben az USA „magára vonja annak a gyanúját, hogy csak befolyást akar gyakorolni bizonyos ügyekben”. Még jó, hogy Szijjártó nem üzent hadat. Mert még megteheti! Kicsit nem figyel oda, aztán már hadat is üzen. Esetleg bojkottot hirdet Amerika ellen. Nem azért, mert azt hinném, hogy az USA a szentek gyűjtőhelye. Pusztán elgondolom, hogy jó pár olyan amerikai cég van bent az országban, ami néhány havi pénzforgalmából megvehetné Pannóniát. De minden esetre komoly gazdasági nehézséget támaszthatna. Ha tehát befolyást akarnának gyakorolni, azt tisztábban, szárazabban, kényelmesebben megoldhatnák némi gazdasági nyomásgyakorlással. Egyszerűen nincsenek rászorulva arra, hogy kitiltsanak néhány figurát nyomásgyakorlási céllal. Az legfeljebb a kocsmai összeesküvők szintje, hogy nem találják a szódást, de hadat üzennek a lovának. Elég silány képességekre enged következtetni, ha egy külügyminiszter ezen a szinten bír csak realitásérzékkel.

Már csak azért is, mert ezután a harcos kirohanás után mit fog kezdeni a szotyizásba belezsibbadt szellemiségű főnöke, ha tényleg előkerülnek bizonyítékok, hangfelvételek bizonyos korrupciógyanús ügyekről? A morális lépés persze az lenne, ah azonnal kiiktatnák az érintetteket a közéletből. Ha azonban a listák csak félig igazak, akkor is igen kínos lehet az ügy. Még akkor is, ha tudjuk: azonnal elkezdődik majd a hazaárulózás, a hamisítási kommunikációs kommandó-felvonulás. Megpróbálva legalább a híveknek beadni a keserű pirulát. De mert nem lehet tudni, hogy azok, akikről az amcsik tudnak valamit, mit tudhatnak a többiekről, aligha fog bármi történni. Puszta nyomásgyakorlásra már csak ezért is gyenge megoldás lenne a kitiltási lista összeállítása. Valószínűbb, hogy a lista tényleg arról szól, ami. A kleptoligarchák távoltartásáról. Nem támadásként, hanem önvédelemből. Legfeljebb van rajta tévedés, és nem szerepel rajta mindenki.

29 hozzászólás

  • Csiszer Lóránt

    Kleptorigarcha? Talán Origo-s? Elnézést a felületes hozzászólásért …

  • jajistenem, ezek meg testületileg kikérik maguknak! basszus, de furcsa lesz a fejük, ha ki is kapják!
    minden esetre szétnézek a speizban, van-e elég tartós élelmiszerem, mert ki tudja, mi lesz itt hétfőn!
    úgy tudom, orbanisztán haditengerészetében már felfűtötték a lakinger béla zsebcirkáló kazánjait. most már csak le kell ereszteni annyira a dunát, hogy átférjen a hidak alatt, és már semmi akadálya sincs, hogy – úgy kb. fél év múlva, mire odáig elér – megtámadja new yorkot!
    micsoda pech, hogy washingtonnak nincs kikötője, habár a columbia folyón eléggé messzire feljutna, csak hát, azok a fránya gátak…
    mind1. ha elég gőzt tudnak adni a kürtre – ahogy orbán kormányos nemzeti hajója esetében is – talán leomlanának. elvégre jerikónál is valami ilyesmi történt.

  • csiszer lóránt: dehogy felületes! éppenhogy mélyen szántó! viszont nem igazán értem az origós betűzést. hacsak nem a dolgok eredőjére gondolt 🙂

  • Csiszer Lóránt

    Ille: Origarcha: Origo.hu oligarcha?

  • csiszer lóránt: mi a baj? csak nincs megint gond a szövegértésével? hogy’ jön ide az origo.hu?
    vagy csak szokás szerint velem kötözködik?
    én írtam a cikket? nem.
    az origo, mint olyan, eredőt jelent? igen.
    a szerzőnk esetleg egyenlő az origo.hu-val? nem.
    orvos látta magát az utóbbi időben? nem.
    folytassuk?

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Ki a bánat kötekedett most magával? Sőt nem azt mondtam, hogy nincs fantáziája kitalálni azt, hogy mire írtam amit írtam, hanem levezettem. Akkor megint elmagyarázom: a cikk írója elírta a cikk címét, mert átnéztem a cikket és a kleporigarcha kifejezésenek semmi értelme, hacsak nem olyan oligarcháról lenne szó aki kleptomániás és az Origo.hu-hoz köthető, ezért élcelődni próbáltam. Pont. Ami pedig a kötekedésem illeti, maga vagy hülye vagy akarattal csinálja; mivel én nem tartom hülyének és a múltkori „idióta” címkém is indulatból született, az a véleményem, hogy maga kész akarva csinálja azt, hogy belerángat a szócsatározásokba. Ennek fényében: kinek van gondja a szövegértéssel? hogy is jön ide az origo.hu? vajon tényleg szokásom a magával való kötözködés? Nem, nem maga írta cikket … és igen, az origo eredőt jelent … Már megint ez az origo.hu? És magát látta orvos mostanában? Nem mintha én szükségét látnám ennek, de ha Ön úgy érzi … természetesen folytatjuk, de milyen hangnemben? Én képes és hajlandó vagyok civilizálta, anyázás mentesen, bolsevikozás nélkül, stb. negatív előjelű viselkedésmódok mellőzésével kommunikálni … Minden jót!

  • csiszer lóránt: mit is vezetett le maga? tán a villámot? a cikk címe a klepto szóból került levezetésre, és, ha a maga magyar tudása olyan gyér, hogy képtelen a szóösszecsúszásokat értelmezni – már megbocsásson, nem vélem úgy, hogy képesítése lenne bármi értelmének a meghatározására – akkor csak sajnálni tudom.
    a szócsatározásokkal az a baj, hogy maga nem ellenfél 😀
    most voltam a szüleim sírjánál, cinkotán, kettővel arrébb áll egy csiszér- sírkő. nem rokona?
    hogy maga mire képes, vitéz uram, az számomra teljesen érdektelen.

  • Elnézést, de a kitiltottak listája nem titkos! Csak el van titkolva, azok által, akik ki lettek tiltva, hiszen egyenként mindegyiket behívták az USA követségre, levelet is kaptak a döntésről, amit büszkén közzé tehetnek, bekeretezhetnek és kandallójuk fölé szegezhetnek.
    Az is köztudott, hogy az USA követsége figyelve és videózva van 24/7. Aki szeretné tudni kiket tiltottak ki, csak vissza kell néznie a videókat és felismerheti barátait, üzlettársait, vagy saját magát
    Csak egy-két kérdés marad még titkosítva, kb. 90 évre. Miből spórolta a Szijj Ártó a sok száz millióit és miből lettek a szülei gazdagok?
    P.S. Talán érdemes lett volna annak idején a Stadionos viktornak és a fiúknak F-16 gépeket venni és a döntést hozóknak nem bezsebelni a korrupciós pénzeket a Gripen vételére, de becsület hijján és kapzsiságból nem tudtak ellenállni.

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Most komoly … ennyire nem érti vagy akarattal csinálja? Az hogy klepto gondolom a kleptomániásből jön, de az origarcha az milyen állat? Én mondtam, nem tartom hülyének, de ha maga erőlteti …

  • csiszer lóránt: hogy mit is csinál? gondolkodik? maga?
    ne komolytalankodjon 😀
    hogy maga minek tart, teljesen érdektelen. futottak még kategóriába tartozik 😀
    na, akkor rokon-e a cinkotai csiszér, vagy nem rokon?
    mert elég gondozatlan a sírjuk…

  • Csiszer Lóránt

    Ille: Nincs tudomásom róla, hogy rokon lenne, de ha arra járok gondozom majd a sírt …
    Szóval: origarcha???

  • csiszer lóránt: nem fog arra járni. még csak azt se tudja, hol van cinkota.
    origarcha. maga meg csiszer.
    egyiknek sincs semmi értelme 😀

  • Csiszer Lóránt

    Ille: A cím javítva … maga hozta a kötelező formáját velem szemben … minden rendben. Azt mondta valamikor, hogy azért lett ilyen, mert mittomén mit csináltak magával, hogy magába törölték a lábukat egyesek … ha most maga belém próbálja törölni minden egyes alkalommal a lábát ahányszor egy megjegyzést teszek ezen az oldalon, attól boldogabb lesz? Akkor csinálja …

  • Nem ertem a felhaborodast mert az USA-nak jogaban all nem beengedni vagy kitiltani embereket a sajat orszaguk teruleterol! Hova jutott a Fidesz vezette kormany hogy szamon ker mas orszagokat mit es miert csinalnak!

  • Fenyvesi Glória

    Mert érinti a magyarokat, hátrányosan, azért…Marianna…
    Más nép egyedei is megvédik a sajátjukat,nem?

  • Fenyvesi Gloria. A bunozoket nem kell vedeni. Nem fenyegeti a kihalas veszelye. A korrupcio buncselekmeny, akkor is, ha a szentjei csinaljak. Az nem enyhito korulmeny, hogy magyarok. Csak maganal. De ezt szegyellnie kene.

  • Glória: Más nép egyedei is megvédik a sajátjukat,nem?
    A BECSÜLETESEKET IGEN, A KORRUPT BŰNÖZŐKET NEM! AZOKAT MEGBÜNTETIK! NEM KICSIT, DE NAGYON!

  • Csiszer Lóránt
    2014 október 18
    4:48 de.

    Me’ mindég a pia, az. De minek iszik, ha nem bírja?

  • Fenyvesi Glória
    2014 október 18
    1:53 du.

    Amerika demokrata, nem deméonkretén, hanem demokrata.
    Ez abból is látszik, hogy szóltak. Mert nem kötelező. Az immigration officer a reptéren is megtagadhatja a belépést. Minden külön indoklás nélkül. Azon az alapon, hogy „úgy ítéli meg”. Próbálja ki, ha nem hiszi. Alkalmasint ez Londonban, de Ferihegyen sincs másként.

    S ez nem különböztet meg hátrányosan mást, mint akit érint. Közhivatalnokként korruptnak lenni nm kötelező különben. A korrupt közhivatalnokot prsze lehet, hogy megvédik a sajátjai. Ez hijják maffiának

  • ott van a teve elhantolva, hogy minden országnak szuterén joga azt kiktiltania akit akar és nem kell indokolnia, kitiltom, kész!!! az, hogy a szíjjszaggató pitiáner rabló mire képes azt már tuggyuk időben lett odarakva mert tudta szarházi főnije, hogy ég a ház és a hamvai sem maradnak meg…hacsaknem? az a nagy baj, járulékos, hogy ezek a vagyonukat is elveszítik amit az usába menekítettek vagy azzal jogviszonyban álló akárkiknél…Svájc már nyilatkozott mi marad? ha a zsé eltűnik seperc alatt meg zárolják a bankszámlákat (minek ment svájcba a lézerjankó a főnivel?) akkor ezeknek száraz kenyerük sem marad és az egész kártyavár üösszedől és nem lesz hová menekólniük senki sem fogad be tolvaj hazudós hamiskártyásokat…most van a röhej időszaka nevetségesek és utána szétesnek a nevetés öl butít és nyomorba taszajt

  • rodeo36

    2014 október 18
    7:37 du.
    A kötekedés legkisebb szándéka nélkül:
    Pró pímó előccör: eb, mármint az eb van elhantolva!
    Pró prímó másoccor: nem csak suterén joga, de manzárd kötelessége is!
    Pró primó harmaccor: a svájci kirándulás tényleg nem volt semmi! =))

  • Egyébként én annyira nem agódnék egyikük anyagi léte okán! =))

  • Gyula Bognar

    2014 október 18
    10:53 de.
    áruld már el, hogy csinálod, hogy neked a képed jelenik meg?

  • Rodeo 36 !

    Aznap este véletlenül rákapcsolva az Államitévéközpont I. Híradására a Vezér ippeg valamit avatott, ami ott náluk már rutin-adás, ám a tekintete és ábrázatja szegénynek olyan volt, mint a 2002-es vereség idején, püffedt és rémesen aggodalmas. A szeme is vérben forgott. Hiába mantrázta az optimistábbnál optimistább hülyeségeit, az az arc mindent elárult, hogy „bajban vogyunk ködvös baraaataaajim”…
    Ha például az érintetteknek letiltják a külbankokban – amelyek amúgy egyben az ország ellenségei – a mi adópénzeinken hizlalt bankszámláit, ki fog ezek után még magyar államkötvényt vásárolni? Lesz még olyan szürke marha? Mert bizony többek közt az érintett fidSS-ek számára ez hazafiasan kötelező, hisz az ő közönséges választóik a gazdasági hírekben mindig aztat köll, hogy hallják, hogy ezek milyen szépen fogynak…, tehát: Magyarorszaaag jóóóóól töljösíííít !

  • rodeo36
    2014 október 18
    7:37 du.

    Rodi-bá. Az a helyzet, hogy öngól is lehet. HA ugyanis száraz kenyerük sem lesz, akkor végképp a belső maffia-oligarchia fog diktálni. Ahogy már orbánnak jó ideje ott írják szerintem a beszédeit. Ahhoz, hogy ne így legyen, ahhoz markáns ellenzéki fellépés is kéne. Meg morális alap is ehhez a fellépéshez.

    Geo

  • No, mit kell úgy kétségbe esni? Úgy is keleti nyitást meg miegymást akartak; tessék megkapták…

  • ronagyuri: megoldjuk.

  • Istvén mail ment!

  • ezt ti írtátok?

    President Barack Obama
    The White House
    1600 Pennsylvania Ave NW
    Washington, DC 20500
    Washington, DC
    October 10, 2014
    Dear President Obama:

    As Founders and Spokespersons of the Canadian civil rights organization, – The Canadian Hungarian Democratic Charter – we would like to take this opportunity to thank and to congratulate you and those in your Administration (in particular, Victoria Nuland, assistant undersecretary for European and Eurasian Affairs) for speaking out about the abuse, by some Central European governments, of the values that are the cornerstones of the trans-Atlantic community. Our civil-rights group, along with other politically non-partisan bodies in Hungary such as the Hungarian Europe Society and the Hungarian Civil Liberties Union, have frequently spoken out about the Orbán government’s abuse of the rule of law, and civil liberties in Hungary. (see for example, “Indictment” at http://www.hungariancharter.com) We applaud your leadership and attentiveness to what is an increasingly serious matter of concern to anyone who values civil liberties.
    According to a recent proclamation of the European Commission, “The rule of law is the backbone of any modern constitutional democracy. It is one of the founding principles stemming from the common constitutional traditions of all the Member States of the EU and, as such, one of the main values upon which the Union is based… respect for the rule of law is a precondition for EU membership. Along with democracy and human rights, the rule of law is also one of the three pillars of the Council of Europe and is endorsed in the Preamble to the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms. The confidence of all EU citizens and national authorities in the legal systems of all other Member States is vital for the functioning of the whole EU as „an area of freedom, security and justice without internal frontiers.”
    The abuse of the rule of law, by the Orbán government is well documented. His defiant “illiberal turn” away from our common values is deliberate, and premeditated. It is based on a „harmony ideology” that the internationally respected anthropologist, Laura Nader has labeled a “concerted assault on Democracy”. Mr. Orbán has surrounded himself with advisors, such as Imre Kerényi, who advocates that Hungarians should listen to Iran and the radical Islamists who are the enemies of the trans-Atlantic community. Another close associate of Mr. Orbán, Zsolt Bayer, one of his Party’s founding members, and a government decorated organizer of the pro-government “Peace Rallies” that aim to intimidate the democratic opposition in Hungary, is on public record with the following Anti-Semitic slur: “The mere existence of Jewish journalists in Budapest is grounds enough for our anti-Semitism.” Not long ago, the Orbán government decorated another of its key propagandists, András Bencsik, the editor of a weekly that still celebrates the Hungarian troops who fought on the side of the Nazis until the dying days of WWII. Bencsik is one of the founders of the notorious Hungarian Guard militia that specializes in harassing Hungary’s Roma population. According to Mr. Bencsik, the agreement linking Hungary to Europe is like a plate of excrement. Instead of firing these people from his Party, or removing them from any position of influence, Mr. Orbán embraces their views and promotes them into his inner circle, providing them with vast powers to spread their toxic, anti-democratic, anti-European, and anti-American philosophies.
    Dear Mr. President: As you know, we are celebrating the 25th anniversary of the fall of the Berlin Wall this autumn. Yet there is a shadow hanging over the celebrations. There is a new, menacing specter haunting our cherished, hard won democracies. This time it’s not the specter of communism but the specter of predatory states and corrupt, self-serving rulers, who show no respect for the rule of law, for civil society, or for the dignity of their fellow human beings.
    Mr. President: The Canadian Hungarian Democratic Charter applauds your leadership and courage in trying to help put the international democratic community’s house in order. It is tremendously encouraging to see you naming and shaming a rogue regime within Europe, a regime that willfully and systematically abuses values that are common to us all. While this is an excellent beginning, more needs to be done to maintain the confidence of Europe’s and North America’s citizens in the ability and will to sustain our democratic way of life. Rogue leaders like Mr. Orbán must be made to answer for their anti-democratic behavior. They should be kept at arms length, kept off the “guest list.” Their lobbyists in Washington, Ottawa and in Europe’s capitals should be carefully scrutinized. The financial and political privileges of member states that deliberately disregard their treaty obligations need to be curtailed. If they continue to violate the values that the democratic community has sworn to uphold, they should be sent packing. We encourage you to work with your other colleagues in the G8 community, with leaders of the EU, and with our own Prime Minister Stephen Harper, – to stamp out any and all efforts that threaten democratic governance and the rule of law within the trans-Atlantic community.

    Yours sincerely,

    Dr. András B. Göllner, Founder, International Spokesperson
    Emeritus Associate Professor, Concordia University, Montreal, Quebec

    Dr. Christopher Adam, Founder and Spokesperson.
    Lecturer, Department of History, Carleton University,Ottawa, Ont.

    Dr. Stevan Harnad. Founder and Spokesperson.
    Canada Research Chair in Cognitive Science at Univerité du Quebec á Montreal. QC

    Dr. Imre Szeman, Founder and Spokesperson.
    Canada Research Chair in Cultural Studies and Professor of English, Film Studies, and Sociology, University of Alberta.

    LESZ E VALAMI, BÁRMI REAKCIÓ?