A viktátor

2014 november 5 1:28 de.12 hozzászólás

Rövid tanulmány egy diktátorpalánta pszichéjéről:

12 hozzászólás

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    A törpe (méretű) diktátor tegnap, a kormányülés után a Békemenetre vonatkozó újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy „most béke van, ne vonuljunk !”.
    Eddig azt hittük, hogy a Békemenet egy alulról jövő civil kezdeményezésre vonul. Meccsoda csalódás… Ő irányítja a mellette demonstrálókat.
    .

  • Ez telitalálat… egy egyetemi pszichopatologiai szeminárium dolgozatának vázlata is lehetne. Egy tévedése mégis van, bár az nem szakmai jellegű:
    .
    Már megint Kádárral van összehasonlítva ez a csótány.
    .
    Kádár egy valóban szerény, szerényen élő úriember volt, kimért, művelt beszéddel. Véletlen sem téveszthető össze ezzel a két lábon járó komplexus- és aberrációgyűjtemény orkbán hiktor- ázalaggal.
    .
    Kádár, mint szerény úriember? OK, már látom, mi van:
    .
    Igen, az 1956- 1958 megtorlások ugyan szintén Kádárt és gyilkos pribékjeit terhelik. Oltári disznóság volt, bár kényszerhelyzet, mivel a másik lehetőség az volt, hogy ha Kádár nem torolja meg ’56- ot, visszajön Vorosilov marsall, Magyarország élére ültet valami vadállatot, olyat, hogy ahhoz képest Mákosi Ratyi egy érzékeny emberjogvédő lett volna…
    .
    Akkor pedig az ország valószínűleg egy 93.000 négyzetkilométeres Gulaggá változott volna.
    .
    Félre ne értse senki, nem vagyok Kádár- drukker, nagyon nem. De attól még orkbán hiktor és Kádár összehasonlítása nem helyénvaló a fentebb írtak miatt.

  • eldrad: talán egynek okán mégis, mégpedig a valósághoz való viszonyukat illetően. igaz, kádár csak hatalma fogytával veszítette el kapcsolatát a való világgal, orbán meg hatalma teljében…
    a megtorlásokat illetően igazat adok neked. mi több, kádár egész működése arról szólt, hogy – kompromisszumok és ügyeskedések árán, de – elejét vegye a nagyobb szovjet befolyásnak.
    itt állomásoztak szovjet alakulatok? és? ártottak valakinek? sokan nem tudják, de az ide vezényelt sorállomány szigorúbb felügyelet alatt volt, mint a börtönlakók! a legkisebb függelemsértést is keményen megtorolták, ha pedig a lakossággal történt valami összetűzés, a vétkes a következő géppel már repült is haza, ahol hadbíróság elé állították, és örülhetett, ha megúszta 15-20 év gulággal! nem volt ritka a halálbüntetés…

  • Uraim, ha kérhetem azért szenté ne avassátok! =))

  • ronagyuri: szenté? korántsem. de, hogy ellopott csontjai valahol egy házi oltárt díszítenek, az tuti!

  • Ille István

    2014 november 5
    7:54 de.

    Én olyanokat is ismerek akik Őfeneségét kitömve oltárra tennék! =))

  • Georgina Bojana

    Mindannyian tudjuk, Kiről írom:
    „…mértéktelenül énközpontú, önszerető, képtelen a másik érzéseit, gondolatait észrevenni, kizárólag magával törődik, magát felsőbbrendűnek gondolja, olyan embernek, akire más szabályok érvényesek, akinek különleges jogai vannak. Kapcsolatai felszínesek, társai önszeretete fenntartásában eszközök, arra kellenek, hogy kiszolgálják, dolgozzanak helyette, felnézzenek rá, elismerjék.

    Hogy mindenki csak őt istenítse ezért rövid ideig még megnyerő, elbűvölő is tud lenni. Hosszú távú kapcsolatot alig tud létesíteni, mert ennek során (legalább részben) háttérbe kellene szorítania önimádását.
    Nem is vágyik komoly, bensőséges kapcsolatra. Viselkedése gyakran irigy, mohó, követelődző, mert mindent a magáénak akar tudni.
    A nácisztikus ember nem adja fel könnyen, az istenítés vágyától hajtva gyakran találjuk a tudomány, politika, művészet csúcsain őt.
    Céljának elérése miatt akár az önfeláldozás, alázat álarcát is magára veszi, de e mögött is felsőbbrendűségi, önimádó gondolat, késztetés lakozik.

    Kudarc esetén visszahúzódik, de ezt is saját nagysága jeleként mutatja. Saját jelentőségét, a világban való szerepét hatványozottan többnek éli meg, sikeresnek, tökéletesnek, hatalmasnak érzi magát, gondolatai állandóan e körül járnak.
    (No igen, ez a nárcisztikus (önimácó) személyiségzavar jellemzői).
    Dr. Tringer László, Dr. Sümegi András, Dr. Boldizsár Ferenc – írásából idéztem.
    *
    Ide bemásoltam, hogy tudjuk, mivel is állunk szemben, amikor Róla véleményezünk. Breteg.
    Csak az a gond, hogy akik a közelében vannak, takargatják, Ő maga nem tud róla, miért is tudna?
    A szenvedő alanyok?
    Igen Barátaim, mi vagyunk.
    (( 🙁 ))
    Ennyi.
    Ezzel is alátámasztom István cikkét, mert igaz.

    G.B.

  • A diktátorok, zsarnokok, terroristák Pszichéjének tanulmányozására pszichoprofiljuk megalkotására szakosodott világhírű washingtoni professzor és nemzetközi politikai szakértő az USA kormányának politikai pszichiátriai főtanácsadója,Asszad SZíriai és Kadhafi Líbiai és más hasonló vezérrel foglalkozó.-Jerrold Post a hvg.hu-nak adott intejúban arról beszél,hogy a zsarnoki AGY csak akkor bontakozhat ki a maga teljességében,ha a zsarnok képes megfélemlíteni,sakkban tartani közvetlen környezetének tagjait.-Négy napig össze-vissza fecsegtek szerencsétlenek az internetadóval kapcsolatban-azt fújták amit a Vezííír rájuk hagyott amíg Ő elugrik szánkázni egyet Svájcba.-Amint hazajött besétált a rádió stúdiójába és pofon hugyozta az egész brancsot,egy szál maga,leföcselt mindenkit és egy sem akadt aki kikérte volna magának.A mi honatyáinak,megnyugvásunkra nem az életük forogna kockán ha ellene beszélne a Vezíírnek csupán az egzisztenciájuk.-a pénz viszont nagy úr,így inkább kussolnak nyalnak,tapsolnak tótágast is állnak,Mert a világ így megyen.

  • Georgina Bojana

    Kedves Pecor,
    kimondtad az örök igazságot, „…a pénz viszont nagy úr, így inkább kussolnak, nyalnak, tapsolnak, tótágast is állnak. Mert a világ így megyen”.
    *
    De van ennél igazabb igazság is. Miszerint úgy távozunk ebből a világból, ahogyan jöttünk. Mezítelenül. A fene nagy semmivel. Ennek ellenére az emberek zöme tapos, kapar, pedig mindenkinek egy a gyomra és no’ nem mondom ki. Abból is egy van.
    Fel nem fogom ésszel, miért jó úgy élni, ha reggelente legszívesebben leköpnék a saját képmásukat?! De az is lehet, hogy tükör nélkül borotválkoznak (a férfiak), a nők pedig rutinból festik magukat, csak a tükörbe, a saját szemükbe ne kelljen nézniük.
    *
    Van még egy igazság, a Dalai Láma szerint (szabadon idézném): az emberek az életüket „verik el”, a pénzüket szórják szét, meggondolatlanul élnek. Az egészségüket veszítik el, ebben a fene nagy tobzódásban. Majd eljön a perc, amikor az egészségüket veszítik el, s akkor a világ pénzét költenék arra, hogy azt visszanyerjék.
    De nem tehetik.
    Az egészség törékeny, azt pénzzel megváltani nem lehet.
    *
    Ebbe a sok igazságba de jó is lenne, ha többesek, ott fent, akik ücsörögnek a fejünk tetején – belegondolnának. S, úgy élnének, hogy az valóban nekik is örömteli, egészséges és boldogságos legyen.
    Ne legyenek borzalmas álmaik, ne pfujjozzanak az ablakuk előtt és máshol sem, ahol megjelennek. Fogadják őket örömmel, szeretettel és hittel.
    *
    Csak az a baj(uk), no meg a mi bajunk is, hogy ők már mindezt eltapsolták.
    G.B.

  • G.B, életem jobbik fele is ezt mondja. senki nem látott még batyus halottat…

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    életed Jobbik felének igaza van, sőt még ezt is meg tudom „koronázni”. Miszerint: a halottas ingen nincsen zseb.
    Minek is?
    Ezek szerint ők még nem tudják, hogy ott már nincs értéke a pénzüknek, de a becsületüknek sem lesz. Azt itt már, ezen a Földön eljátszották. Maradéktalanul.

    G.B.

  • Nem tudom, de úgy tűnik, hogy ezt a cikket valakik letiltották. Azt írja ki a gép hatalmas betűkkel, hogy ez a lap nem jeleníthető meg. Vajh miért is ?
    A kommentek viszont teljes terjedelmükben ott vannak…