Napi szösszeneteimből – G. Fodor feljelentéssel fenyegette meg Mellárt, de ez egy csöppet sem zavarja abban, hogy azt tegye, amivel az „vádolta”

2014 november 11 5:53 de.1 comment

Kereszt-papi viccet mesél – Még az a jó, hogy nem antiszemita! =))

A pót-Tesla Széles Gabóca két UFO-látás és egy anti-garvitációs agymenés között – egy fikarcnyit sem törődve L. Simon sirámaival könyveli-a-pofáját, na jó Facebook bejegyzést tesz. Mit tesz isten – ki a f… érdekel az irodalom – Radnóti halálának 70. évfordulóján egy régi „zsidó” vicc átiratát látta legjobbnak közétenni. Gondolom mindenki ismeri a viccet, hogy Kohn hosszú útra megy és a vagyonkáját  a Rabbira bízza, aki behívja tanúnak a bóhert. Mikor visszajön és kéri a vagyonkát, a Rabbi eljátszik egy színjátékot, mutatván, hogy a bóher semmiről sem akar tudni, majd visszaadja a letétet. S indoklásul azt közli, hogy csak demonstrálni akarta, hogy milyen emberekkel van körülvéve.

A mi derék milliárdos birka-menetelőnk ezt a viccet úgy meséli, hogy Kohnt a munkatáborba invitálják! =))

 Cáfolat után okadatolás – G. Fodor anyázta Mellárt, miközben ismételten azt tette, amit az felrótt a terhükre

Mint ismert a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezetői visszautasítják Mellár Tamás kijelentéseit és bejelentették, hogy pert indítanak ellene. Mellár Tamás, a Századvég korábbi kutatási igazgatója a Népszabadságnak a többek között úgy fogalmazott a kutatóintézetről: „Az egész műhely csak egy pénzmosoda. Jöttek a megrendelések a minisztériumoktól, hogy csináljunk ilyen kutatást, meg olyant, én meg kutatási igazgatóként azt mondtam, hogy nem tudjuk megcsinálni, mert ehhez nem értünk. Ne törődj vele, mondták, akkor is meg kell csinálni, valamit kaparjatok össze, aztán majd úgyis ki fogják fizetni.”.

Mindez szinte napra egyezik azzal, mikor – 444.hu értesülése szerint – egyedüli lehetséges pályázóként a Századvégnek 1,3 milliárd forintot kapott a kormánytól, amiért  Amerikában kell „a magyar politikai, gazdasági és kulturális értékeket és érdekeket képviselni”. Az internetes portál – akik végigolvasták a 217oldalas anyagot – nem talált mást, mint ködös általánosságokat!

Mivel színesít az MTI – Kik is kapták the Presidential Medal of Freedom –ot

Már az sem semmi, hogy igen csak talányos „Színes-kitüntetés-USA” jelzővel látták el azt a hírt, hogy kik találhatók a „19 neves ember között, akiket Barack Obama amerikai elnök november 24-én a Fehér Házban Elnöki Szabadságéremmel tüntet ki”.

A kitüntetésben részesülnek írónő, énekes, fizikus, képviselő, etc. S a közlemény elsők között (s többször is) említi egy neves amerikai színésznő – a derék MTI szerint (többször is leírták a nevét) -: Mery Streep! =))

Az az igazság, hogy persze az sincs kicsukva, hogy – ölég nagy az az Amerika – van ott ilyen nevű színésznő is. Azonban, a galád komcsibérenc amcsi sajtó azt állítja – olyan hülyeségekre hivatkozva, mint White House Snapshot (én is abban olvastam) -, sőt pofátlanul még a fényképét is közlik, hogy a háromszoros Oscar díjas (1980 – Kramer kontra Kramer, 1983 – Sophie’s Choice, 2012 – The Iron Lady) + 15 nominálás színésznő kapja az elismerést. Akit valami félreértés okán nem Mery-nek, hanem Meryl-nek hívnak! =))

 A jó libások a Deák téren – Magyar Nemzetes vezércikk némi diszharmóniával

Már az sem semmi, hogy „A Deák téren térít Szent Márton, de tényleg” a címe az irkodmánynak, amiben ilyen mondatok díszelegnek: „Élettörténetét számos csoda elbeszélése veszi körül, amelyekben ma sem lehet kételkedni”. Azonban az a rész, ahol a derék szerző interjút készít Szent Mártonnal, már tőlük is túlzás.

Így kezdődik: „Szent Márton ünnepe nem egyenlő a libapecsenyével. De hogy valójában micsoda, annak megismerésében segít a Traditio Christiana csoport, amely a korábbi felvonulásokhoz hasonlóan (Szent Miklós pesti sétája, Jézus szamárháton a Váci utcában) most „a libapecsenye-zabáló nap” körül próbálnak rendet rakni, illetve politikailag korrektebbül: kiegészíteni a már meglévő ismereteket”. Majd a szervező, Kéthelyi Mátyás megcsillogtatta bornírtságát  – de az is lehet csak politikai korrektségét akarta demonstrálni =)) -:Szent Márton valós történeti személy, megtérésétől fogva egyre inkább azt érezte, Krisztus katonájaként nem szolgálhatja tovább a császárt. 36 évesen megkeresztelkedett, a tábori életet otthagyva pedig Istennek szentelte további életét

 A négy apostol a következő három: Péter és Pál – Pótoljuk az MTI hiányosságait

Az egy dolog, hogy beszámolva arról – hogy szerintük -: „Amerikai asztrofizikusok és egy francia idegsebész kapta a legnagyobb pénzjutalommal, hárommillió dollárral (740 millió forint) járó tudományos elismerést, a Breakthrough-díjat, amelyet vasárnap adtak át Kaliforniában, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) egy hangárjában” mind a díjalapítók, mind az esemény fényét emelő vendégek táborát ötletszerűen megcsócsálták. Ezt követően, bár kiemelték, hogy „Három kategóriában, matematika, élettudományok és fizikai alapkutatások területén adják át az elismerést, amelynek célja, hogy ünnepelje a természettudósokat és felkeltse az érdeklődést munkájuk iránt.”, a részletekben is csak két díjról számoltak be.

Engedelemmel az indoklás nélkül (ahogy az a breakthroughprize.org-on olvasható) a „The 2015 Breakthrough Prizes in Mathematics” díjazottjai: Simon Donaldson, Maxim Kontsevich, Jacob Lurie, Terence Tao és Richard Taylor lettek!

http://images.bwbx.io/cms/2014-11-10/1110_zuck_breakthrough_inline_630x420.jpg

 Még Domokos-ék is megmosolyogták Vargá-ékat – Az ASZ jelentése a 2015-ös központi költségvetésről szóló törvényjavaslatról

A megbízható és hűséges pártkatona, Domokos László, aki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökeként szolgálja ártunkat és qurmányunkat, kedden Budapesten sajtótájékoztatót tartott beszámolva arról a jelentésről, amit a 2015-ös központi költségvetésről szóló törvényjavaslatról készítettek.

Megállapította, hogy a költségvetést a vonatkozó jogszabályoknak megfelelőnek találták. Ami pedig a számokat illeti: a törvényjavaslat 17 258,2 milliárd forint kiadási és 16 380,6 milliárd forint bevételi főösszeggel számol, melynek az ÁSZ 82,7 százalékát, illetve 88,9 százalékát ellenőrizte.

Az így ellenőrzött tételekről megállapították, hogy:

az ellenőrzött kiadási előirányzatok 93,38 százaléka megalapozott, 6,58 százalékát részben megalapozott, illetve 0,04 százalékát nem megalapozott,

illetve

az ellenőrzött bevételi előirányzatok 71,9 százaléka megalapozott, 26,9 százaléka részben megalapozott és 1,2 százaléka nem megalapozott.

Ergo a kiadási oldalnak kicsit több mint ¾-ét, még a bevételinek még a 2/3 -át sem találták rendben lévőnek. Az előbbin majd 4000milliárd, még az utóbbin majd 6000milliárdos kérdőjelek vannak, összességében 9841milliárdos luk tátong a költségvetésen, ami majdnem 30%-os!

1 Comment

  • A mai nap két fontos kérdésére közös a válasz:
    MIt csinál Matolcsy a devizaátváltás realizált cca.200milliárdos nyereségével?
    Mit csinál a 200 azeri diák MO-n!

    Matolcsy tart nekik szemléltető oktatást 1-1 milliárd elbaltázásáról! =))