Emberségből jeles!

2014 december 6 7:11 de.18 hozzászólás

A Kapos.hu számolt be arról a megható történetről, ami tegnap délután történt Kaposvárott. Egy idős néni, akinek valószínűleg egyetlen közlekedési módja a buszozás, nem mindennapi ajándékkal lepte meg a buszvezetőket.

Ahogy a lap írja: „a hölgy ugyanis 70 darab arany színű szalaggal átkötött apró csomaggal állított be a forgalmi irodába, lerakta az ajándékokat és amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tűnt.”

Tigyi Zsolt forgalomirányító szokásos napi rutinját végezte a forgalmi irodában december 4-én, csütörtök reggel. Ekkor azonban egy néni kopogtatott az ajtón, ám ahelyett, hogy információt kért volna, ezúttal három reklámszatyrot tett le az asztalra. A szatyorban kis Mikulás csomagok hevertek. Az idős hölgy megköszönte a buszvezetők munkáját, majd továbbállt.

Mikuláscsomag

Mikuláscsomag

A Mikulás csomagok. Köszönjük a képeket a Kapos.hu-nak!

A kis, aranyszínű szalaggal átkötött csomagok tartalma szaloncukor, kis csokimikulás és egy kézzel írt levél volt. Igen, mind a 70 alkalmazottnak (67 buszsofőr, 2 forgalomirányító, 1 ellenőr) kézzel írt levelet az idős hölgy, a levélen pedig egy rövid üdvözlet és Fekete István verssorait olvashatták a meglepett és minden bizonnyal meghatott buszsofőrök.

A levél

A levél

„Kedves Buszvezető Úr!

Köszönjük, hogy olyan megértő és türelmes az öreg utasokkal. Ezért jutalmat ad: a Mikulás ♥” – írta a néni.

Kézben

Kézben

A cég vezérigazgatója azt mondta, hogy sok szóbeli köszönetnyilvánításra volt már példa, de ilyen megható figyelmességben még soha nem volt még részük. És ami a történetben az egyik legaranyosabb: az idős hölgy korábban kipuhatolta, hogy mennyi és milyen beosztású alkalmazott dolgozik a kaposvári tömegközlekedésben, erről pedig egy kedves, úgynevezett Mikulás-leltárt is készített.

Mikulásleltár

Mikulásleltár

 

Llanfair

18 hozzászólás

  • Fenyvesi Glória

    Nagyon szép gesztus!
    Ilyenek az egyszerű emberek…Gondolom,nem nagy nyugdíjból ajándékozott…
    Megtenné ezt egy politikus, milliárdos is?

  • Fenyvesi Glória Nem kedves Glória. A milliárdos nem tenné meg. De sajnos az emberek tömege sem tenné meg, mert szerinte ez jár neki. Pedig ha megbecsülnénk egymás munkáját, és ennek jelét adnánk, máris élhetőbb lenne az ország, mert mindenki sokkal jobb kedvvel dolgozna. A jókedvű munkás pedig jobban teljesít.

  • Gondolom a vöröscsillagos mikulás a jóság jelképe.

  • apuwader

    2014 december 6
    9:07 de.

    Júj! =))

  • apuwader
    2014 december 6
    9:07 de. Maga tényleg szellemi nyomorék, ha ez jön le ebből. Nem mondhatnám, hogy meglepődtem, nem lehet kis dolog elviselnie saját magát. De nekünk miért kell?

  • apuwader

    Belebetegedne, ha egyszer a böfögés helyett, elismerne valamit? No a jellemét szépen bemutatta. Semmi más, mit egy szellemi toprongy. Úgy látszik azzal pettingel, hogy megpróbál provokálni. Ne erőlködjön nem jön be. Szánalmas alak. Azt nem írom, hogy szégyelje magát, mert azt se tudja, hogy mi az, hogyan kell csinálni.

  • @Ilanfair
    Ez is csak egy figyelemfelhívás a kettős mércére, hisz mekkora hullámokat csapna, ha szvasztikával díszített mikulásokat osztogatna valaki mozdonyvezetőknek.
    Egyenlő elbánást kérek csak a betiltott jelképeknek.

  • apuwader Ne változott. Maga tényleg szellemi nyomorék, ha ez jön le ebből. Nem mondhatnám, hogy meglepődtem, nem lehet kis dolog elviselnie saját magát. De nekünk miért kell?

  • Judith Kopácsi

    Miután szerintem apuwader se nem oszt se nem szoroz az általunk ismert emberek között, így javaslom semmibe venni őt, és nem reagálni rá, merthogy minek.

  • Éljenek a lelki toprongyok.
    Atyavedernek külön szobát kérünk az újranyitott OPNI-ben.

  • csak a rend kedvéért:
    Az igazi kettős mérce: A szélsőjobboldali Nemzeti Őrsereg vezére éppen kábítószert vásárolt Nyíregyházán, amikor lecsaptak rá a rendőrök!

  • @Róna
    Remek hír, ha igaz, mert a törvények mindannyiunkra vonatkoznak. Egy gyenge jellem elbukott, remélem erősebb lép a helyére.

  • Horváth Béláné

    apuwadernek: Nem lehetne egyszer azt a szabályt érvényesíteni saját magára, hogy ha: „értelmeset nem tudok mondani, akkor legalább hallgatok”? Szerintem senki sem sértődne meg. Vagy ilyen megjegyzések helyett azt írná: ” jó reggelt az itt olvasóknak”!
    Gondolja át az ötletemet!

  • @Róna
    Sajnos nem tudom helyesen értelmezni a képet, ezek ZZ-TOP-os vagy gárdistás mikulások?

  • Mészely József

    Mikulás

    Jóságos ő, kedves apó,
    hol megjelen, szállong a hó.
    Ahol ő jár, nincs gond, bánat,
    rózsásítja az orcádat.

    A nézése naptűz csillag,
    szomjserkentő, ahogy csillog,
    jöttekor az öröm árad,
    nyalánkság mézezi szádat.

    Jöttekor gyomor se korog,
    csillapulnak a panaszok,
    szinte olyan, mint az isten,
    hol megjelen, fénylik minden.

    Ahol ő jár, lármát csitít,
    arra nevel, arra tanít:
    öröm kapni ajándékát,
    ami értékénél drágább.

    Öröm kapni kedvességet,
    öröm kapni szeretetet,
    s szelíden arra ösztönöz,
    aki ad, jóságot többszöröz

    Megkérdezném a miniszterelnökünket, hogy vajon ő tenne e ilyen gesztust?

  • Apuwader a földön hever,
    kicsit iszik, s már mindent lever.
    Agyára férne kis plasztika,
    miért szívügye a szvasztika?

  • „Múzsaként” a csak egy strófát kicsit sértőnek érzem, de azért köszönöm.