Mit üzen „haza” az idegengyűlöleti konzultáció? – Orbán szellemisége, egybites kocsma-szociológusok és az idegen gyűlölet

2015 április 26 7:50 de.69 hozzászólás

A nemzet idegengyűlöleti konzultációja kapcsán a jelenségen kívül maguk a kérdések is árulkodóak. Érdemes talán azokra is pár gondolatot fecsérelni. Még akkor is, ha természetesen tudom: racionalitást, netán empátiát, humánumot keresni ott, ahol az már régóta hiánycikk, botorságnak tűnhet.

Természetesen az irracionalitás irányából is megközelíthető a kérdés, ahogy azt a minap felvetett hipotetikus kérdés is sugallja. Nevezetesen, hogy mi lenne a miniszterelnök véleménye egy fél éves, TEK-mentes kiküldetést követően. Nem egy well-ness központba vagy védett szanatóriumba, hanem egy válságövezeti területre. Alighanem, miután a lánykáit napi rendszerességgel megerőszakolják, és vele ezt végignézetik, mondjuk puskacsővel a szájában, és ehhez kap napi egy szelet penészes kenyeret, kicsit átértékelné a menekülők helyzetét. I. Feltsuthy Orbán Viktor ugyanis baromira elfeledkezik egy nagyon egyszerű dologról. Nem ő döntött arról, hogy hol ejtette le a gólya. Az, hogy ő az egykori KISZ, illetve MSZMP akkori funkcionáriusainak kegyelméből tanulhatott, és ezen a talajon gombaként felnőve ma miniszterelnökként szórhatja spóraként a széljobbos igét, az a személyes penésztörténete, és alapvetően a véletlenek összejátszásának az eredménye. Ugyanezzel az erővel születhetett volna oda is, ahol hét éves kora óta szőnyeget szőne, és megkorbácsolják, ha hibázik. S akkor, a saját nyilatkozata alapján, akár erővel is ott kéne tartani, és talán embernek sem számítana. I. Feltsuthy-nak ugyanis nem számítana a szőnyegszövésben vakuló gyerek-Viktor. De ez egy hipotézis, tehát kanyarodjunk vissza a most meghirdetett, és roppant demagóg konzultációhoz.

A bevezetésben olvasgathatunk megélhetési bevándorlókról és hasonlókról, amelynek kapcsán persze hiányzik az a passzus, hogy ki mit gondol arról a Shengen-bizniszről, amelynek keretében a kormány üzletel a bevándorlási kötvényekkel. Aztán jön a szinte már szokásos rizsa a terrorizmusról. Ami félig igaz, mert a terrortámadások valóban félelemkeltők. Azonban aligha a lélekvesztőkön, a halál elől menekülők követik el. Ellenben egy milliókkal játszani képes szervezet ügynöke bármikor meg fogja tudni venni a letelepedési kötvényt. A fizetőképes terrorista tehát adott esetben talán nem is olyan nagyon terrorista. Ami nem jelenti azt, hogy a pénzért letelepedők mind terroristák lennének. Elnézést is kérek azoktól, akiket ez a félreértés utolérne. Pusztán Orbán Viktor végtelenül egyszerű szellemiségét, gyakorlatilag egybites gondolkodásmódját szerettem volna illusztrálni. Amit különben az is mutat, hogy a média most örömködik azon, hogy konspiratív módon, de kimenekítették Tóásó Elődéket Bolíviából. Ahol egyébként terrorizmussal vádolták, az ott ki tudja miért jelenlevő társaságot. Akik nem egy lélekvesztőn, az éhhalál elől menekülve kerültek oda.

A konzultációs kérdések különben önmagukban is szót érdemelnek. Lagalább némelyik. Mint például az, amelyik gyakorlatilag az unióból való kilépés előkészítését hivatott talán képviselni. Ez a kérdés 7. a sorban: „Támogatná-e Ön a magyar kormányt, hogy Brüsszel megengedő politikájával szemben szigorúbb bevándorlási szabályozást vezessen be?” S érdemes a feltételes módra is figyelni. Szó nincs arról, hogy a többség akarja, vagy nem akarja. Pusztán a külső kontrolos hülyegyerekek módján felnéz, és hárít: „ez fogom tenni, ugye jól csinálom”. Nem döntés, hanem takaródzás. Ahogy ugyanezen logika mentén halad az, amelyik a határátlépők őrizetbe vételét firtatja: „Támogatná-e Ön a magyar kormányt, hogy szigorúbb szabályokat vezessen be, ami alapján őrizetbe vehetők a magyar határt törvénytelenül átlépő bevándorlók?”. S hagyjuk figyelmen kívül az egyes-szám, illetve többes-szám egyeztetési problémáját. Elvégre a nemzeti tanterv talán mentesít a magyar helyesírási szabályok ismerete alól. A lényeg nem ez. Az sokkal inkább, hogy az embercsempészeket eddig is büntető szabályok mellé olyanokat terveznek, amelyek alapján az áldozat is meghurcolható. Nem feledve a minap írtakat sem: rámutatással is eldönthető, hogy ki az illegálisan létező. Annak idején százezrek haltak meg ilyen eszmék áldozataiként. Azokat az eszméket fasizmusnak, nácizmusnak hívták.

Ahogy különben szintén rámutatás kérdése, hogy kit tekintünk megélhetési bevándorlónak. A puszta gatyában érkező éhes ember például biztosan a megélhetésért küzd. Amitől még látszólag rendben is lenne, hogy tegyen valamit a saját ellátásáért. Így aligha látszik elsőre a 10. kérdés csapdája: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a megélhetési bevándorlók, amíg Magyarországon tartózkodnak, saját maguk biztosítsák az ellátási költségeiket?” Nagyjából ugyanazon logika mentén, hogy „dolgozzanak a rabok a börtönben”. Ami nem alapvetően ördögtől való. A bevándorlással kapcsolatban a csapda ott van, hogy vagy táborokat felállítva ott végeztetnek kényszermunkát az őrizetbe vett, tehát alapvetően rabosított ideérkezőkkel, vagy a munkaerőpiacot nyomja meg egy ilyen rendelkezés. Az utóbbi nyilvánvalóan növeli az idegen-gyűlöletet, tehát Orbán Viktor alapvetően az egybites kocsma-szociológusok érzelmeire játszik rá.

Az egész kérdőív, a maga burkolt formájában, tehát lehetőséget teremtene arra, hogy bárkit megélhetési menekültnek lehessen nyilvánítani, ha nem tejel eleget a kormányzatnak. Bárkit illegálisan létezővé lehet kinevezni, a Veritas-igazgató módszertanát követve. Bármikor. Ugyanakkor létre lehet hozni munkatáborokat, amelyek formálisan, s először alighanem tényleg, az illegális bevándorlók elhelyezésére szolgálnak majd.

69 hozzászólás

  • Az idegengyűlölet forrása – szerintem – egyértelmű: egzisztenciaféltés. Érdekes módon Ausztriában, Németországban, amikor elkezdődött az intenzív bevándorlás Törökországból és Jugoszláviából (!), nem háborgott a plebs, mivel a bevándorlók olyan alantasabb munkákat vállaltak be, amit az őslakosoknak (?) derogált. Miért is vállalták volna be? Kényelmesen megéltek a munkanélküli segélyből, és még – fölöttébb szociális önérzetből kifolyólag – nem is búsongtak felette.

    Idehaza mi van? A fentebb említett kocsmaszociológia. A pultot támasztó – akinek még közmunka sem jutott, mert vagy nem tetszett a pofája a helyi kegyosztónak, vagy a bőre színe volt problémás, vagy egyszer azt találta mondani nyilvános helyen, hogy a kurva anyátokat – egyszercsak elkezdi félteni az országot a bevándorlóktól, akik majd éppen ott, Porosfalván takarják majd el előle a Napot.
    A konzultációs kérdéseket – ami 1 milliárdba fog fájni nekünk – a Vezér, természetesen, jóvá hagyta.

  • „Ugyanezzel az erővel születhetett volna oda is, ahol hét éves kora óta szőnyeget szőne, és megkorbácsolják, ha hibázik. S akkor, a saját nyilatkozata alapján, akár erővel is ott kéne tartani, és talán embernek sem számítana. I. Feltsuthy-nak ugyanis nem számítana a szőnyegszövésben vakuló gyerek-Viktor. ”

    Ez a nagy baj ezzel a főmaflával. Fogalma nincs arról, hogy alapjában milyen mézlista. amellett, ha a kedves papa nem nyalja végig az MSZMP összes szája elé kerülő ülepét, akkor Orbán Viktor most kiöregedett NB15-ös alkoholistaként fentrenghetne az árokban. Mondjuk az ország jobban járna.

  • Fenyvesi Glória

    Ez nem idegen gyűlölet, csak józan gondolkodás.
    Magyarország jóval szegényebb,mint a nyugati szomszédaink.
    Sokaknak nincs munkája, rendes megélhetése.
    A bevándorlókat hogy tudnák eltartani? Miből?

  • Fenyvesi Glória: mind azt az évi 560-at? Emelje már ki a fejét a vödörből! A józan gondolkodást meg csak hagyja. Az nem a maga műfaja.

  • Fenyvesi Glória

    Ille István!
    Ön talán megteheti, hogy egy menekült családot befogadjon, csupán emberbaráti szeretetből?

  • Fenyvesi Glória: a menekültekről való gondoskodás a befogadó állam kötelessége – így szól az EU szabályzata.
    Szóljon, ha valamelyik szót nem értette.
    By side: mijafaszt keres itt ebben az időben? Rendes, keményen dolgozó kisember már régen reszeli a lőcsöt! Én megtehetem, hogy leszarom Orbán tézisét, mert jól ellátott nyugdíjas vagyok – telik WC papírra is, ami azt jelenti, képes vagyok még valamit kiüríteni is (tudja, ezt úgy hívják, anyagmegmaradás elve) – ámbár szívesen csomagolnám be Nemzetünk Gyámolának, de sajnos, romlandó, még elsőbbségivel is büdös lenne. A maga vezérének tán nem is jutna belőle, pedig higgye el, szívesen juttatnék neki belőle.

  • A Vezér és Kancellár üzletet ajánl Nyugat-Európának, és nincs kétségem, hogy Ájrópa az ajánlatot elfogadja. Magyarország megpróbálja majd csökkenteni a szárazföld felől Európára nehezedő migrációs nyomást, a menekülteket – legyenek felnőttek vagy gyermekek – ennek érdekében jól őrzött KZ-lágerekbe zárja, ahol („Arbeit macht frei!”) ingyenes rabszolgamunkára kényszeríti őket.(Hogy mi lesz azokkal, akik nem képesek dolgozni? Nyilván erre is megvan a korábban másutt már jól bevált recept.)
    Ellenszolgálatásképp Ájrópa a jövőben is hallgatólagosan elnézi, sőt, akárcsak eddig is, anyagilag támogatja a Hunniában történő összes politikai gazemberséget.

  • Fenyvesi Glória
    2015 április 27
    1:11 de.

    Ezek a menekültek sokszor iskolázottabbak, és a maguk módján kultúráltabbak, mint a jobbikos elvbarátai.
    Amellett abban az ütemben, ahogy az orbanizmus kiüldözi a fiatalokat az országból, jobb lesz ha megbékél a gondolattal: lehet, hogy a maga életéért is egy ilyen „menekült” orvos fog küzdeni, amikor a rosszindulat epéje a fülin fog már kicsöpögni.

    Amúgy mindig is érdekelt, hogy a nagyamgyar antiszemita és cigánygyűlölő vajon inkább hagyná-e a fiát a vízbe fulladni, ha azt látná, hogy egy cigány hajléktalan akarná kimenteni a vízből?

  • sebestyén eszter

    Az emberi magatartásnak vannak biológiai alapjai, ekképp a csoportok közötti taszításos mechanizmusok összehasonlítása emberek és állatok esetén azonos eredménnyel járt. Feltételezhetően azért, mert az evolúció során az emberi csoporton BELÜLI agresszió csökkenése együtt járt a csoportok KÖZÖTTI agresszió növekedésével, ami nem más, mint – társadalomtudományi terminus szerint – az idegengyűlölet. Azaz nem most van így, mindig is így volt. Illetve a civilizáció erősödésével arányosan csökken e jelenség.
    Az egyén pedig fejlődése során lemintázza – „egyedfejlődése” – során az evolúciót. Vö.: hogyan viselkednek egymással a bölcsiben, ehhez képest mennyire szocializáltak már az oviban(miközben teljesen még mindig nem) stb.
    Ha fentieket veszem alapul, akkor a szerző joggal utal a miniszterelnök kevéssé szocializált gyökereire, ami jelenlegi személyiségében még jelen van, és ezt oktrojálja a teljes magyar társadalomra.

  • Most már megharagudtam. Erre az irományra én nem válaszolok és azt kéne tenni mindenkinek. Sajnos a nép sem okossabb mint a vezér.

  • Annak, aki javasolja a bevándorlók befogadását: egy muszlim fekete mit tud tenni Magyarországon?
    Csak kérdem.
    A liberális hülyeségnek azért néha, véget kéne vetni. De legaláűbb is korlátozni.

  • Figyelő: igaza van. Magát is korlátozni kellene. Majd lekérem az orvosa jelentését.

  • sebestyén eszter

    Figyelő: valóban nem kicsit ambivalens, hogy korlátozásról írsz, miközben egy szabad műfajban cselekszel. Hol a határ?

  • T. olv, elv, bűn és cellatársak..
    Külön kéne választani a bevándorló, és a menekült fogalmakat..
    Az előbbit az adott ország akceptálta, befogadta, a vizsgálatok azt mutatták, hogy befogadása nem sért nemzeti érdekeket. ez pénzbe kerül, de a tudomány jelenlegi állása szerint hosszú távon az adott ország számára előnyös. (szakma, adózás, munkaerő, populáció növelése.) Ennek ugyan van költségvonzata, ám – mégegyszer,- hosszú távon az ország számára előnyös.

    A menekült, az egy másik kategória. Ott az adott ország csak tranzit-állomás. Ebben az esetben az adott ország többnyire csak a menekültek elhelyezésében, higénikus körülmények megteremtésében, biztonságuk szavatolásában és a gyerekek számára a folyamatos iskoláztatásban vesz részt anyagilag is,- a többit mindenféle humanitárius szervezetek finanszírozzák. A Karitasz, a Nemzetközi Vöröskereszt, az EU, az ENSZ, illetve az ENSZ valamennyi országa anyagilag is támogatja, az adott menekülttáborokkal kapcsolatos költségek megosztódnak, szükséglet szerint kapják a támogatást, amit egy nemzetközi bizottság felügyel.
    Magyarországon édeskevesen akarnak letelepedni. Az az évi ötszázvalahány család a gazdaságra egyáltalán nem jelent semmiféle veszélyt.
    Suba-subaru, attól szégyenlem magam, hogy az ide irogató egykori menekültek, bevándorlók közül is sokan ellenzik a menekültek emberként való megítélését, segítését.
    Tudjátok, ez a szégyen, nem a nyolc egy…

  • Mária
    2015 április 27
    10:54 de.

    Bennem most egy Világ omlott össze…
    😀

  • Glória

    Nemhogy komolyan vegye, hogy maga idegen gyűlölő. Nem rég még 23 millió románnal riogattak, aztán felháborodtak, hogy miért támogatjuk a „román” egyetemeket, ahol magyarok tanulnak, merthogy ők „idegenek”. Aztán meg a kárpátaljaiaktól féltették a nyugdíjakat, nehogy már magyar állampolgársághoz jussanak „idegenek”. Most hirtelen befogadók és humanisták lettek. Ha van sapkája az a baj, ha nincs sapkája..stb.Ilyen a politika.

  • jani
    2015 április 27
    3:23 du.

    A 23 millió romános szöveg baromság. Senki nem riogatott vele. Abban a formában semmiképpen, ahogy a széljobbos hülyegyerekek idézik.
    Amíg az oktatás úgy áll, ahogy valóban baromság külföldi egyetemekre szórni a pénzt.
    Külföldön élőknek szavazójogot adni, úgy hogy még a nagyszülőket sem érinti, amikor az itt lakókéval akarják a csalánt simgoatni szintén hülyeség.
    Különben nagyon szivesen megszavazom, hogy kend mit egyen reggelire, merre sétáljon, és melyik hegyet mássza meg. A költség és a kockázat legyen a magáé. Nekem elég, hogy röhögök ahogy a fogát szívja.

  • Figyelő
    2015 április 27
    1:35 du.

    érdekelne, hogy az unokáját kimenthetné-e egy muszlim fekete a vízből, vagy inkább haljon meg?

  • Magyarorszag peldat vehetne a fejlett nyugati hatarvedelemrol.
    Most csak 2 helyet emlitek:
    USA- Mexico es a Izrael – Palesztina hataratkelokrol. Fal, szogesdrot, fegyveres rendor, ha kell lelovik a menekulteket. Errol is lehetne egy cikket irni.
    Ha szuksegeltetik forrasanyag szivesen kuldok .
    Egy kis elozetes !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=_8jg2U1hvf4

  • Fenyvesi Glória

    A saját fenntartásáért mindenkinek dolgoznia kell.
    Nehogy már még kevesebb jusson az éhbérét multiknál dolgozó magyaroknak, mert sok „gazdasági menekült” csak eltartatja magát…

  • Fenyvesi Glória

    A 23 millió románnak való riogatást Kovács László MSZP-s követe el.
    Márpedig azok Erdélyi magyarok lettek volna…
    Nos, ez az ember a magyarokat rekesztette volna ki.
    Most meg tárt karokkal fogadjuk az idegeneket?
    Nagy-nagy ellentmondás!
    Minden nép szívesen fogadja, fogadná az Övéit…

  • Andy Mage

    Mindenki tudja, hogy a 23 millió román nem is mind román, másrészt csecsemőkkel és aggastyánokkal együtt van annyi. Úgy, hogy a mondat szimbolikusan értendő. Az a hülye gyerek, aki szó szerint érti. 🙂

    Kicsit feljebb Ille írta, hogy az idegengyűlölet az egzisztencia féltésből fakad. A te fenti érveidben az bizony ott van. Úgy, hogy nincs erkölcsi alapod Glóriát kritizálni.

  • Mondhattok amit akartok liberál-eurokrata haladó toleráns emancipáltak:a bobai kocsmában igenis nyerö ha valaki elmondja:idegenek, kifelé.Mi vagyunk itthon.

  • Fenyvesi Glória: ha egyet megnevezne a sok közül…

  • kiss pál: a bobaiban. És az ukkiban? Esetleg lentiben?

  • jani
    2015 április 28
    1:51 de.

    Óriási tévedés.
    A szavazati jog felelősség.
    Baromi egyzserű a képlet. Az döntsön, aki viseli a következményeit.
    A külföldön élők szavazata ennek a faékegyszerűségű elvnek mond ellent.

    Erkölcsi alap?
    Glória szélsőséges rasszista megnyilvánulásait egy csótánynak is lenne erkölcsi alapja kritizálni.
    Ja bocs. A csótány a bioszféra hasznos tagja. A fasisztákról ez már kevésbé mondható el.

  • Andy Mage: azért magáért beszél, hogy Figyelő rendszeresen hangosan tapsol Glória hozzászólásainak, Jani meg, aki velejéig katolikus és főleg keresztény, szőr mentén egyetért vele.
    Szebb jövőt!

  • Andy Mage

    Ezen gondolkodtál ennyit?

    Az állampolgárságodból adódó döntési jogod nem vitatta senki. Az idegenekkel (külföldi állampolgárokkal) szembeni egzisztencia féltésedre hívtam fel a figyelmed, mert magadtól nem veszed észre.

  • Ille István

    Úgy tudom, maga is katolikus, csak egy eltévedt bárány. 🙂 Ebből is látszik, hogy nagy különbség van katolikus és katolikus közt.

  • jani: rosszul tudja. Ateista vagyok, pedig még bérmálkoztam is, meg hittanra is jártam – mert hát, anno Cinkotán ez volt a szokás a polgári családoknál. Egy valami tetszett akkor is: a körmenet. Füstölő, baldachin, ornátusok, virágszirom szőnyeg, zöld, feldíszített lugasok az útvonal mellett.
    Sajnálom, de a katolikus egyházat és a vallásukat hazugnak tartom. Nincs ebben semmi személyes, maga abban hisz, amiben akar.

  • Ille István

    Én pedig úttörő meg KISZ táborokba jártam. Sőt, a BP. Honvéd súlyemelő szakosztályának én voltam a KISZ-titkára. Én nem nevezem hazugnak az ateistákat, hanem keresőknek.

  • jani: teljesen érdektelen, hogy maga hívőként minek nevezi az ateistákat. Ők csak maga szerint keresők. A katolicimzus azonban – szerintem – egy hazug vallás. Maga szerint az mi, hogy vasárnap megvallom bűneimet, hétfőn meg simán megismétlem?
    Ráadásul, ki hatalmazta fel a közvetítőket a bűnbocsánatra?
    Mind1. Engem nem tud megtéríteni, se eltéríteni véleményemtől.

  • Ille István

    Egyáltalán nem mindegy, hogy minek nevezünk másokat. Én azért neveztem az ateistákat „keresőknek”, mert az egyszerűség kedvéért én is szoktam általánosítani, és ha már általánosítok, akkor azt inkább a pozitív példákhoz igazítva teszem.

  • Nyugat Europat mar tonkretette az emberaradat. Legalis es illegalis bevandorlas egyarant.
    Ez az emberaradat nem fog megallni 100 ev mulva sem csak attol, hogy mindenkit elfogadunk. Sot, egyre tobb jon es egyre pofatlanabbul koveteloznek. Jo pelda ra Franciaorszag, ahol illegalisok millioit tartja el a francia adofizeto, es meg beleszolasa sem lehet, hogy kuldjek legalabb az illegalisokat haza. Hol van a hatar, meddig birja egy orszag befogadni az embereket Afrikabol es Azsiabol? Muszaj addig csinalni ezt, amig nem lesz mit ennie senkinek sem?

    Raadasul, a nagy fene emberszeretet csupan politikai trukk. Tudjuk, ha „mi” engedjuk be millioszamra a bevandorlokat, azok majd rank fognak szavazni. Es mi fontosabb annal, hogy a zsirosbodon a mi kezunkben legyen? A nemzet bekeje, sorsa? Ugyanmar, az csak a lenyeg, hogy mi lopjunk, es ne a masik.

    Lehet itt karomkodni, alantas modon beszelni masokkal, mert ide ez belefer, de en nem latom be miert kellene Magyarorszagot meg jobban tonkretenni, ezuttal millionyi bevandorloval?

    Arrol ne is beszeljunk, hogy egy demokraciaban a nep megkerdezese nem bunnek, hanem erenynek szamit, tehat nem ertem mire van ez a nagy felzudulas bolsi berkekben. Oh, talan magukkal a bolsikkal van baj?

  • Ille István

    Moshe Akiva: biztos, hogy tudja, mit beszél? Ismeri a számokat? Mert nem úgy néz ki! Jelenleg 37 ezer menedékes él Magyarországon, dolgozik becsülettel, senki elől nem veszi el a kenyeret. Hol van itt a milliónyi bevándorló? Magát nem befogadták Kanadába? És onnan, ugyan már, mi köze is van hozzánk? Hogy maga mit lát be, és mit nem, ezen az alapon teljesen érdektelen.
    Ez a kérdőív eleve manipulált, egyoldalú és a primitív ösztönökre hajt, semmi köze a demokráciához. Valamit nagyon nem ért az egészből.
    Ráadásul ugyanabba a hibába esik, mint a – valóban bolseviki – Fidesz: képtelen különbséget tenni a bevándorló – befejezett tény – és az illegális határátlépő – további elbírálásra váró – között.

  • Ille István

    Nem ott van a törésvonal, hogy illegális határátlépő vagy bevándorló. (Az illegális határátlépő könnyen átminősül)

    Bevándorlók mindig voltak (az én őseim egy része is az). Sőt, a magyar történelemben tudatosan is telepítették őket, hogy több adófizető legyen. A gond a gyökeresen eltérő kultúrájú, képzetlen, beilleszkedni nem tudó jövevényekkel van.

    Miközben egyre nagyobb tömegek szeretnének Európába jutni, az eddig befogadó Nyugat láthatóan korlátozni kívánja a bevándorlók számát. Ez előrevetíti, hogy az újabb bevándorlók az olyan tranzit országokban fognak rekedni, mint Magyarország. A jó gazda előre gondolkodik és nem akkor kapkod, mikor már nagy a baj. Ezért jó, ha a kormány időben alakítja ki a stratégiáját.
    Személyes álláspontom az, hogy annyi bevándorlót szabad befogadni, amennyit nyelvileg, kulturálisan, stb. asszimilálni tudunk.

    Természetesen a háborús menekültek más kategóriába esnek. Rajtuk kötelesség segíteni. Erről nemzetközi egyezmény van.

    Annyit viszont a bevándorlókat kibocsájtó országok is megtehetnének, hogy korlátozzák a népszaporulatot.

  • Istvan, mintha ezt az ujsagot KANADAI Magyar Hirlapnak hivnak. Neked mi kozod van hozza, Magyarorszagrol?

    Hogy jelenleg csak 37 000 bevandorlo/menekult veszi el 37 000 magyartol a kenyeret meg nem nagy ugy. Tud az a 37 ezer Nyugat Europaban is munkat talalni.
    En arra probaltam meg felhivni a figyelmet, hogy a _kozeljovoben_ nincs semmi szuksege millionyi bevandorlora, vagy menekultre Magyarorszagnak. Ezt persze te „felreertetted”.

    Nem kell izgulni, nagyon is jol tudom mi a kulonbseg a menekult es a bevandorlo kozott. Kis kuriozumnak hadd alljon itt, hogy nehany evtizede, amig a szudani keresztenyek a sivatag kellos kozepen rohadtak egy hirtelenjeben osszeeszkabalt menekulttaborban, kis hazam es a Nyugat tobbi bolcsei nem oket, hanem az oket uldozo muzulmanokat hordtak be ide Kanadaba es mas orszagokba.
    Szomaliabol erkezik a „menekult” anyuci, bokatol a feje bubjaig aranyban es gyemantban, BMW-t vezet es megy felvenni a cocjalis segelyt. A legidosebb fia pedig legalis biznicet nyit, hogy a profitot tudja hazakuldeni apucinak fegyverre es loszerre.
    Arrol mar ne is beszeljunk, hogy ide importaljak nekunk az o sajat kis problemaikat. Nyugat Europaban mar kitort a harc a muzulmanok kozott is.
    Neked es Magyarorszagnak tenyleg ezekre es erre van szuksege(d)?

    Na jo, vannak valodi menekultek is. Ismerek egy szudani feketet, aki vagy 40 evvel ezelott attert a Keresztenysegre es ezert fel akartak akasztani. Csodaval hataros modon kiszabadult es eljutott Kanadaba. De altalaban ezekbol a menekultekbol halottak lesznek arrafele, mert senkit sem erdekelnek.

  • Nepszaporulat korlatozasa??? Istvan, hiszen ezzel bealltal a mocskos zsidok koze, zsidoberencce valtal!!! 🙂

    Az arab orszagokban (es ezzel minden muzulman orszagban) a fogalmazasgatlas zsido trukknek van elkonyvelve. A zsidok ugye igy akarjak elerni, hogy kihaljanak az igazhituek.

    Na, most mar te is cion-naci vagy! 🙂

  • Ille István

    Moshe Akiva: alapvető tévedésben van. Ez a újság csak Kanadában került kiadásra, de javában MAGYARORSZÁGRÓL szól. Változatlanul úgy vélem, nem tudja, mi a különbség az illegális határátlépő – erről szóltam ugyanis – és a bevándorló közt. Ez utóbbi pl. maga.
    A közöm pedig annyi, hogy én vagyok a segédszerkesztője és rovatvezetője a KMH-nak. A 37 ezer menedékesnek azért adott a magyar kormány letelepedési engedélyt, mert NEM VESZÉLYEZTETTE a hazai polgárok megélhetését.
    Majd szóljon, melyik szót nem értette!
    Hidegen hagy, hogy maguknak – kiknek is? bevándorolt magyar zsidóknak (csak a nickje után ítélve) – ott, Kanadában, mi a gondjuk más bevándoroltakkal. Majs mi megoldjuk a magunk gondját, ha nem is úgy, mint ahogy ez a szép csöndben nácivá váló kormányzat képzeli.

  • Ille István

    jani: tényleg nem érti…az illegális határátlépő a legritkább esetben válik bevándorlóvá, ahhoz ugyanis állami segítség kell. A tudatosan telepített meg nem bevándorló, hanem hospes.
    A népszaporulat korlátozásáról szóló gondolata meg szégyenletes. Tudja, egyesek a cigányok sterilizációjáról képzelegne – Magyarországon.
    Maga meg – állítólag hívő, és katolikus. Magam részéről a hivek szégyenének tartom. Maga egy selejt.

  • Ille István

    Moshe Akiva: komoly szövegértési gondjai vannak. Nem én, hanem „jani” nick vetette fel az ötletet. Amúgy ismeri Onán törzsfő történetét? Ha már a fogamzásgátlásról beszél…

  • Ille István

    Látom, a bevándorló és az illegális határátlépő különbségének feszegetésével ismét „rátapintott a lényegre”. Utóbbiak célja nyilván csak a határátlépés és mindenüket eladva, ezért indultak el pl. Afganisztánból vagy Szomáliából.

    Mose Akiva nem vette észre, hogy az én hozzászólásomra reagált. Érdekes és jellemző, hogy ugyanarra a szövegemre amit Mose írt, az vállalható. Viszont amit maga, abban nincs logika, csak indulat. El is húzok egy időre, míg lecsillapodik.

  • Istvan, elnezest kerek a hibamert, nem vettem eszre, hogy a neked irt hozzaszolast nem te irtad. Orexem en is.

    De ezuttal uzenem, hogy a _vegeredmenyt_ illetoen manapsag mar nincs kulonbseg az illegalis es a legalis bevandorlo kozott, hala a politikailag korrekt kormanyoknak. Ugyanigy, alig, vagy szinte semmi kulonbseg nincs a menekult es a bevandorlo kozott, mert a vegeredmeny ugyanaz. Ott marad, ahova ment. Ezert engem nem izgat ebbol a szempontbol, hogy mi a jogi kulonbseg a 3 kozott. (Mas szempontbol persze engem is izgat a dolog.)

    Az, hogy a _Kanadai_ Magyar Hirlap tobbnyire Magyarorszagrol, es nem a kanadai magyarokrol szol – szerintem – egy szegenysegi bizonyitvany. Persze lehet igy is irni: Kanadai _Magyar_ Hirlap. 🙂

    Eloszor azt irtad, hogy a 37 000 nem vette el egy magyar kenyeret v. munkajat sem. Most mar nem veszelyesek. Hat akkor jo, vigyunk meg be 300 millionyit Afrikabol es Azsiabol. Avagy, szerinted hol a hatar?

    Orvendek, hogy hidegen hagy teged a magyar zsidok sorsa Kanadaban es mindenki mase az egesz nyugati vilagban, de nem vagyunk ezzel mindannyian igy. Igazi humanista, liberalis felfogas toled. 🙂

    Ami Onan tortenetet illeti, na ja, hat resze a Torah-nak es emiatt itt most nem megyek bele a taglalasaba. De ugye mar az o-korban felfedeztek az emberek az ugynevezett coitus interruptus nevu dolgot es a kozepkorban is muveltek, pedig hat a Torah szempontjabol tekintve ugyanaz, mint a rejszolas.
    Amit Jani emlitett az valoban segitene, az csak a problema, hogy az erintettek akar vallasi, akar nemtorodomsegi okbol esznelkul gyartjak a gyerekeket. Mar evtizedek ota probaljak meggyozni oket, de az AIDS terjedese ellenere sem hasznaljak a kotont.
    Mit lehet csinalni? Semmit…

  • Ille István

    jani: valóban jól teszi, ha egy darabig visszavonul! Amit a népszaporulat csökkentése ötletével itt előadott, azt még a leg vadabb újnyilas jobbikosok se vállalták fel, erre maga, a hívő katolikus előadja! Most meg mellébeszél és mosakszik! jani, maga nem csak jellemtelen, de gyáva is! De gondolom, katolikusnak azért még megfelel.

  • Ille István

    Moshe Akiva: szóval, képtelen megérteni a különbségeket…a maga baja. Nincs abban a helyzetben, hogy bármiféle bizonyítványt is kiállíthatna a KMH jellegéről, pláne, hogy képtelen felismerni a megjelent cikkek témáinak arányát. Ez a „többletbevitel” valami hagymázos rögeszméje lehet? Miért kellene izgulnom a kanadai bevándorolt zsidók miatt? Semmi atrocitás nem éri őket, mi több, az általam ismert nyugati világban sem, viszont, ha nem tűnt volna fel magának, a hazai zsidóság mellett – humánus és liberális hozzáállásom okán – leteszem a voksomat, pedig semmi közöm hozzájuk!

  • Istvan, az hogy masok sorsa teged nem erdekel a humanizmusod dacara sem, az a te lelked dolga.

    Viszont nagyon gyeren vagy tajekoztatva. Lehet, hogy kellene olvasni mast is, nem csak a KMH-t? Itt nalunk mindennaposak a zsidok elleni tamadasok, bar meg kell hagyni, egyelore csak egy jart gyilkossaggal.
    Frankhonban es mas europai orszagokban viszont mar tobb zsido halott is van. Ezekrol te tenyleg nem olvastal, vagy csak jatszod magad?

    No es hat toled elteroen engem az is zavar, amikor keresztenyeket, vagy eppen ateistakat irtanak bizonyos vadak.

    Hogy nekem lenne rogeszmem a „tobbletbevitellel” kapcsolatban? Miert nem kerdezel meg egy eredeti franciat, nemetet, angolt, hollandot, spanyolt … stb ebben a temaban? Bedugtad a fejecskedet te is a homokba es nem latod mi megy korulotted?
    Na jo, most a „korulotted” alatt europai meretekben gondolkodtam, ami valami olyasmi te ugy latszik nem birsz megtenni. Meg azt sem erted meg, hogy Magyarorszag is (Egybesult) Europa resze, es most egyesek ra akarjak kenyszeriteni Magyarorszagot es mas kelet-es kozep-europai orszagokat az o altaluk mar nem birt emberaradat elfogadasara.
    Es te allitolag azt hiszed nekem van „tobbletbeviteli” rogeszmem. Konyorgom Istvan, nezz mar korul Europaban, eleg idos vagy ahhoz, hogy ezt meg tudd tenni.
    No es ne felejts el vegre valaszolni: Hol a hatar akar europai, akar magyarorszagi viszonylatban? Hany millio, vagy milliard bevandorlo mehet oda szerinted, es miert? Ne felejtsd ki amig taglalod a multi-kulti csodait, hogy eleddig a legtobb bevandorlo nem nagyon akart, vagy tudott aszzimilalodni a befogado nemzetehez egyik szoban forgo orszagban sem.

  • Ille István

    Moshe Akiva: díjazom az erőlködését, ahogy személyeskedésbe fordítja át a saját monomániáit. Mindezt teszi úgy, hogy – maga is bevándorlóként – a biztos messzi távolból aggódik felhős homlokkal a világ – különösen a magyar – zsidóság helyzete okán, és kis szcsotcsikján számolgatja, hol is a határ a bevándorlók eltartásában. Ehhez csatlakoztatni egy uniós kényszert már tényleg az orvosi esetek közé tartozik.
    A felsorolt országok közül Spanyolországnak valóban van gondja az illegális határátlőkkel – remélem, előbb-utóbb felfogja, mi a különbség köztük és a bevándorlók közt – ahogy az olaszoknak és más, tengerparti országoknak is (érdekes módon Portugália nem érintett, tán azért, mert oda hosszabb az út, Gibraltáron és Máltán kikötni meg bajos), csakhogy, őket még az uniós szabályzók is kötelezik a a helyben tartásukra – de ettől még nem lesznek bevándorlók. Magyarország NEM célország, ezt végre jó lenne, ha megértené!
    Tudja, mi a különbdég asyl és asylant közt? Na, ez az, ami ma Európa – menekült ügyben legtoleránsabb országa – Németország gyakorlata. Mi több, annak idején jugoszláv, török – jelenleg arab – VENDÉGMUNKÁSAIBÓL nem menekültek, nem menedéskesek, de ÁLLAMPOLÁROK lettek!
    Angolt, hollandot stb. ide behozni nagyfokú elfogultságra vall – Angliában se a bevándorlástól tartanak, hanem a VENDÉGMUNKÁSOKTÓL – újabb kihívás, aminek egy gazdasában játszott szerepét még fel kell dolgoznia 😀 – ráadásul ott van még Belgium, azzal mit kezd? A befogadott MENEKÜLTEK sehol sem az állam kenyerén élősködnek – mivel engedélyezésük tudatos, de nyugodtan nevezheti szelektáltnak is – mivel olyan szakmával/tudással/képességgel rendelkeznek, amire igény van, vagy amit a helyi lakosság nem szívesen vállal fel. Talán emlékszik még a Westbahnhof, vagy a Mariahilfe újságárusaira, szemétszállítóira, utcaseprőire? Milyen érdekes, nem büszke osztrákok voltak – ma sem azok! Ugyanez volt/van Németországban is!
    Ráadásul a magyarországi 37ezerben éppúgy benne van a török kebabos, mint a kínai zsakács, vagy a multi vezérigazgatója!
    Lássa be, nem megy ez magának, reb Akiva.
    Egy ország népesség eltartó képességének megítélése nem az én feladat9om, képességem sincs meg hozzá, ezért kérdésfelvetése tudatosan provokatív és demagóg.
    De nincs mit ezen csodálkozni: maga, a világszemlélete és önként vállalt aggódása az emberiség sorsáért annyira álságos és hazug, ami szinte már fáj. Moshe Akiva, magának csak a neve zsidó. VALÓDI zsidónak lennie magának annyi esélye van, mint Szálasinak a főtárgyaláson.
    Ráadásul okfejtéseinek halovány köze sincs a cikk alaptémájához, a hazug, populista orbáni „konzultációhoz”.
    De mondok magának valami biztatót: hajrá, Akiva! Biztos vagyok abban, hogy még viszi valamire! Persze, ha ezzel a felfogással csatlakozna a Jobbikhoz, erősen megnőnének az esélyei.

  • Istvan, koszonom, hogy alszentnek es hazugnak hivsz; toled ez nagyon kedves, mitan humanista es liberalis nezeteid dacara se izgatod magad, hogy hol es hany embert gyilkolnak le naponta a vilagban.

    Tovabba koszonom, hogy ketsegbe vonod a zsidosagomat csupan azert, mert nem bolsi, hanem jobboldali demokrata vagyok. Ugye neked a Netanyahura szavazo izraeli zsidok se igazan zsidok?

    Orvendek, hogy halvany gozod sincs mennyi bevandorlot/menekultet kene Magyarorszagnak befogadnia evente, de ennek ellenere is a bevandorlas mellett vagy. Nagy bolcsessegre vall.

    Speciel en, igy a tavolbol, nem tartom Orbant se sokkal tobbre, mint a volt bolsi magyar vezetoket, de ebben az esetben dicseret jar neki. Ha hiszed, ha nem, ez az igazi demokratikus folyamat. Megkerdezni a nepet, es nem megjatszani, hogy „en vagyok az elit, en mindent jobban tudok, mint a bunkok”.
    Es ez kehlek szepen a cikk temajahoz tartozik, meg ha neked kenyelmetlen is.
    Biztos vagyok benne, ha idaig nem ertetted ezt, ezutan sem fogod megerteni.

    Eddig is sejtettem, hogy kizarolag bolsi hirforrasokbol „ertesulsz”, de most mar biztosan tudom. A bolsi barataid valahogy elfelejtik, hogy a legalis bevandorlok es a lejelentkezett (tehat legalis) menekultek kozul is rengetegen nem dolgoznak. Sokan meg a nyelvet sem tanuljak meg, akar 30 ev utan se. Persze te ezt nem tudod, mert nem elsz olyan orszagban, ahova kb 15 millio bevandorlot hordtak be az utobbi 20-25 evben.

  • Istvan, meg egy aprosag:

    A total bevandorlok kozott vannak kulonbozo „fajtak”.

    1., Akinek van sok penze.

    2., Akinek van eleg penze, a megfelelo korban van, a megfelelo szakmaja van, beszeli a cel-orszag nyelvet, es el is fogadjak.

    3., A legalis menekult, aki ahogy megerkezik a hatarra elrebegi a varazsszot – „menekult” – az adott orszag nyelven, es par napon belul biztositanak szamara valami helyet es penzt, hogy megelhessen. Vagy beteszik egy menekult taborba. (Speciel Kanadaban nincs menekult tabor.)

    4., Az illegalis menekult, aki vagy atszokott a hataron, vagy a megengedett tartozkodasi hataridon tul ottmaradt. Kanadai viszonyokban ha jol remlik 5 eves illegalis itt tartozkodas utan megkerheti a bevandorlo statuszt, csak kell neki nehany tanu, hogy tenyleg itt van 5 eve.

    5., A vendegmunkas. 2, vagy 3 eves munka utan minden vendegmunkas megkerheti Kanadaban a bevandorlo statuszt, es aki nem volt buntetve a torveny altal, meg is kapja.

    Na most legyszives magyarazd meg nekem kis butuskanak, hogy miert nem tud barki bevandorolni Kanadaba?
    Ha kesz vagy vele, magyarazd meg, miert kellene Magyarorszagnak ugyanezt csinalni?

  • Ille István

    Moshe Akiva: gyenge próbálkozás. Jobboldali demokrata zsidó? Az meg milyen állatfaj?
    Orbánt dicsérni, mert megkérdezi a népet? Szegénykém, maga tényleg el van varázsolva! Ez megkérdezés, a sugallott válaszokkal egyetemben?
    Honnan veszi, hogy mennyien nem dolgoznak? Vannak adatai?
    Kanadába BEHORDTÁK a bevándorlókat? Milyen érdekes! Hogy erről a Bevándorlási Hivatal miért nem tud? Szólt már nekik?
    Magyarországnak nem KELL eltartani egyetlen bevándorlót sem – ezt úgy hívják, reális bevándorláspolitika. Azonban a humanitás ettől egy csöppet különbözik, és az nem az eltartó képességtől függ.
    Maga bevándorló volt Kanadában. Árulja el, mennyi ideig élt segélyen?
    Hogy milyen hírforrásokból értesülök, az magának teljesen mindegy. Beárazott, ahogy felénk mondják, így hát, ha javasolhatom, ne az én bölcsességemről csevegjünk. Talán inkább a maga szemellenzőjéről. ŰSzép nagy és erősen cifra is. Utoljára ilyesmit gyerekkoromban láttam a jeges lován 😛
    Amúgy ott, a távolban, mi a bánatot zakatol a miatt, hogy ITT kinek, mi lesz a sorsa? Köze?

  • Ille István

    Moshe Akiva: valahol nagyon elakadt a kereke forgása. Ki a bánat foglalkozott azzal, ki és mi módon vándorolhat be Kanadába? Miért kelljen, hogy érdekeljen, mi Kanada bevándorlás politikája? Magát is beengedték! Magának mi volt a varázsszava?
    A 3-4. pontja meg annyira demagóg, hogy az már fáj. A hármas hazai kezeléséről fogalma sincs, a négyes pedig itt nem működik.
    A kanadai bevándorlási feltételek tárgyában javaslom, kérdezze meg Kopácsi Judithot. Tudja, ő jó ideig bevándorlási ügyeket bírált el.
    A másik kérdése éppen annyira értelmetlen, mint eddigi okfejtései. Mit is kellene Magyarországon ugyanúgy csinálni, mint – hol is?
    Egy a lényege a cikknek, amit látom, képtelen volt beemelni, felfogni: Orbán mire játszik és miért, valamint a társadalom humánumra és együtt élésre való képtelensége, amit jó részben a Fidesz szellemiségének és Orbán jellemtelenségének köszönhetünk!
    Ellenségképet alkotni, ez a mottó, mert akkor harcolni lehet! Igaz, közben pusztul az ország, de fene bánja!
    Kérdezek valamit a nagyeszű 2. állításával kapcsolatban (ha már olyan jól ismeri a magyarországi viszonyokat): bőven vannak munkaerő hiányosságok az országban – és most ne menjünk bele annak taglalására, hogy ezt milyen sikeresen teremtették meg Orbánék – de pl. az egészségügyben, maga szerint, hogy’ fogadták az erdélyi, kárpátaljai, vajdasági „bevándorlókat”?
    Falunk állatorvosa Vajdaságból migrált, a kezdet kezdetén a gyökösök valamiért lerománozták. Na, ennyit a humánumról – amiről, érdekes módon, maga se ejtett egywetlen szót sem. Talán a jobboldali zsidó demokraták szótárában nem ismeretes.

  • Judith Kopacsi

    Moshe, senki nem fog letelepedési engedélyt kapni Kanadában 5 éves illegális ittlét után. Azokat nemes egyszerüséggel kitoloncolják.

    A Magyarországi bevándorlásról meg könyörgöm, ne tessenek már tulzásokba esni. Orbán agyalágyultsága ezügyben is csak arra jó, hogy elterelje gazságairól a figyelmet. Az, pedig, hogy Ő „demokratikus” jelzöként erröl népszavazást hirdetne, egy ócska trükk, Magyarországon, ahol az emberek nagy többsége ha meghallja azt a szót, hogy „idegen”, már a gyatyájához kap.

    1998-ban résztvettem egy Magyar idegenrendészeti szimpóziumon, amin Kanadai menekültügyi szakértők is jelen voltak. Csak mellékesen egyik kanadai barátunk lánya is résztvett rajta, mint egy nemzetközi segélyszervezet tagja. A Magyar menekültügyi szakértő mélységes megvetéssel érdeklödött tőlem, hogy milyen név az, hogy Zend, mert a kislányt Zend Natalinak hivták. Amikor megérdeklödtem, hogy mi köze van a témához, hogy Natali milyen nevet visel, egyuttal elkönyveltem magamban azt is, hogy ha ezekre van bizva az idegenvédelem, akkor azoknak annyi. És miután én a kanadai menekültügyi bizottság munkáját sem értékelem túl nagyra, az elmúlt évtizedek tapasztalatára utalva, csak a fejemet tudtam csóválni, hogy itt a tipikus példája volt a vak vezeti világtalant.

  • Judith Kopacsi

    Zend nataliról még csak annyit, hogy Ő Zend Róbert, egy jónevű kanadai-magyar költő leánya, aki nyugodtan lehet büszke a nevére. De, gondolom, a magyar bürökrata talán „zsidó-gyanusnak” találta, és azért fintorgott.
    Nem értékeltem.

    A Magyar menekült táborok állapota pedig egyenesen tragikus. Több tanulmány is megjelent róla, nem kivánom az ellenségemnek sem, hogy akár rövidebb idöt is eltöltsön benne. Nem is maradnak ott hosszabb idöre, Magyarország csupán, mint tranzit ország van nyilván tartva.

  • Istvan, megadtam neked a hitelt, hogy mint irastudo ember ertesz a szobol. Kanada csak egy peldanak szolgalt, ahol a bevandorlast egy kisse elba__tak. Mondhattam volna Nemetorszagot, Angliat, Frankhont, Hollandiat… szinte mindet a fejlett nyugati vilabol, kiveve Ausztraliat es Uj Zealandot. (De meg Chile is befogadott egy alkalommal 500 000 molesztint. Minden bizonnyal Chile is tul bekesnek tunt az ottani honatyaknak.)

    Azt probaltam magyarazni, hogy amit ra akarnak kenyszeriteni Magyarorszagra az szinten egy slippery slope. (Csuszos lejto, azaz nehez megallni rajta.) Ha egyszer elkezd egy orszag nagyobb szamban behordani (akarmilyen statuszu) bevandorlot, a kovetkezo generacios bevandorlok okkal kerdezhetik, hogy oket miert nem fogadjak be.
    Raadasul ezt a fejlett Nyugaton politikai celbol *is* csinaltak, hogy a bolsik nyerjek a valasztasokat.
    Szerintem egyelore teljesen felesleges Magyarorszagnak nagyobb szamu bevandorlo, mint ami jelenleg van. Nincs meg hozza a gazdasagi mutato, se a hely.

    Az Orban es tsai ebben a temaban legalabb oszintek es becsuletesek. Szerintem.

  • Judith, ezt irtad:

    ” senki nem fog letelepedési engedélyt kapni Kanadában 5 éves illegális ittlét után. Azokat nemes egyszerüséggel kitoloncolják.”

    Csodalom, hogy mint korabbi menekulteket elbiralo biro nem hallottal errol.
    Persze vannak olyanok, akiket meg idoben elkapnak es aztan kitoloncoljak. A szerencses marad.

  • Judith, bocsika! Az utobbi 4-5 evben mar nem foglalkozom menekultek segitesevel, igy aztan nem vagyok biztos abban, hogy a fenti lehetoseg meg mindig fennall-e, avagy Harper legalabb ezt eltorolte.

  • Judith Kopacsi

    Moshe, ilyen lehetőség már 1989 óta nem létezik. Azok, akik illegálisan maradnak, elöbb-utóbb lebuknak és még ha akkor menekült státuszt is kérnének, az esetek legnagyobb többségében kiutasitás lesz a vége.
    Én nem mondom, hogy ez helyes, csak azt, hogy ez a helyzet.

  • Judith Kopacsi

    Moshe, különben azok a külföldiek, akik Magyarországra mint bevándorlók érkeznek, azok nagy része házasság miatt történik, vagy pedig komoly összeggel érkeznek, hogy befektessenek. A kinaiak legnagyobb többsége igy érkezett meg. Tehát azok már eleve nem vehetnek el állásokat a Magyaroktól, sőt, szerintem még Ők teremtenek munka lehetőségeket nekik.

  • Ille István

    Moshe Akiva: mily nagylelkűség! Megadta nekem a hitelt! Most már nyugodtan fogok aludni: Moshe Akivánál van hitelem! Csak egy dolog zavar: miért is kellene olyan szóból értenem, amit maga foglal írásba? Tán hiteles?
    Senki, semmit nem akar Magyarországra kényszeríteni, ráadásul még nagy számról sincsen szó, csak némi humánumról, ami, lássuk be, tökéletesen idegen a jobboldaltól.
    Van egy olyan sanda gyanúm, hogy maga se ért a szóból: Magyarországot nem fenyegeti bevándorló veszély, mivel NEM CÉLORSZÁG! Eszük ágában sincs itt letelepedni, nem hülyék, csak menekülők!
    Szóljon, ha valamelyik szót nem értette, segítek, bár, úgy látom, a rögeszméitől nehéz lesz bárkinek is magát eltántorítani.

  • Istvan, sokkal hitelesebb az amit en irok, mint amit te hadovalsz ossze.
    Ha senki sem akarja raeroltetni Magyarorszagra a nagyobb meretu bevandorlast, vajon miert is kerte ki Orban a nep velemenyet?

    Nem az a kerdes, hogy jelenleg mi megy Magyarorszagon bevandorlas ugyben, hanem az, hogy mi menjen a jovoben. Te jatszod, hogy ezt sem erted?
    Hogy Magyarorszag nem celorszag? Ma nem, de ha megnyitjak a kapukat, holnap az lesz. Az afrikai menekuloknek Magyarorszag is paradicsom az otthoni helyzetukhoz kepest. Termeszetesen te ezt sem erted, mert nem akarod megerteni. A jobboldal iranti gyulolet teljesen elvakit teged.

    Hogy en meddig voltam segelyen Kanadaban? 2000 ota azon vagyok. Rokkant nyugdijnak hivjak. Megelegedtel a valasszal?

    No es hat ne is mondjam rendkivul kedves toled, hogy leallatoztal engem es meg nehany millio zsidot. Igazi gentleman vagy.
    Gondolom csodalkozol, hogy miert nem szavaz senki sem az olyan partra Magyarorszagon, aminek te is tagja, vagy drukkere vagy. Eleted vegeig csodalkozni fogsz.

    Kedves Judith!

    Jelenleg, ha az Istvan altal megadott adat helyes, a bevandorlok szama Magyarorszagra valoban szinte jelentektelen. Ezek kozul, ahogy mondod, sokuk hasznot hoz Magyarorszagnak, es az igy nagyon jol is van.
    A problema nem a jelenlegi helyzet, hanem egy olyan jovobeli, amiben aranytalanul megnovelik a bevandorlok szamat.

    Mellesleg, a noverem idosebbik lanya arab nyelvet tanult Magyarorszag egyik egyetemen 2 evig, majd kapott egy osztondijat a tuniszi egyetemre, ahol befejezte a tanulmanyait. Ott ferjhez is ment, es aztan a ferje bevandorolt Magyarorszagra. Azota mar valoszinu allampolgar is.
    Tehat a mi csaladunknak is van munkasmozgalmi multja. 🙂

  • Fenyvesi Glória

    Ha pl. Ausztria úgy dönt,meg Németország, stb. hogy változtat a bevándorlási politikáján, akkor nálunk ragad a sok bevándorló…Erről van szó…
    Valós veszély, a gazdasági menekültek tekintetében…

  • Oh, hogy mi kozom van Magyarorszaghoz? Amikor utoljara ellenoriztem a dolgot, meg mindig magyar allampolgar voltam.

    De ha nem vagyok egy orszagnak a polgara, akkor is lehet velemenyem arrol az orszagrol. Avagy talan tilos a Kanadai Magyar Hirlapban kanadai magyaroknak Magyarorszagrol irni? Istvan, te vadolsz engem szemellenzovel? Vicces vagy.

  • Ille István

    Moshe Akiva: na, azon a hitelességen még dolgozzon egy kicsit 😀
    Ha komolyan gondolja, hogy Orbán a nép véleményét kérte – különösen a konzultációs kérdőív sugallott válaszaival – már nem is kell foglalkoznom a maga hitelességével.
    Az a kérdőív A) kamu, B) nyamvadt próbálkozás visszaszerezni a Jobbikhoz áttáncolt híveit.
    A nagyképű kioktatásaiból elegem van. Nem áll azon a szinten, hogy ezt megengedhesse magának.
    A jobboldalt nem gyűlölöm, miért is gyűlölnék megvezetett birkákat? Inkább sajnálom őket.
    Nem emlékszem, hogy állatnak neveztem volna egyetlen zsidót, bár őszintén megvallom, magával kapcsolatban valami hasonló eszembe jutott, de kétségtelenül nem a melegvérűek fajtájából.
    Nem csodálkozom és semmin, mert hát Orbanisztán a következmények nélküli ország, semmi csodálkozni való nincs benne.
    Figyelmét meg valószínüleg elkerülte, hogy jómagam is kritizáltam a baloldalt is, valamint, mint a lap társszerkesztője, az ellenszék rovatvezetője sorozatosan közlök olyan cikkeket, amik ugyancsak kritizálják a baloldalt.
    Maradjunk annyiban, hogy a maga elfogultságával és szemellenzős bevándorlási mantrájával szemben – ismét kérdezem, mi a francért aggódik értünk? köze? – teljesen értelmetlen bármit is felhozni, mert ha nem képes befogadni a cáfolatokat, ott teljesen felesleges az olyan érv, hogy humanitás.

  • Ille István

    Fenyvesi Glória: melyik szót nem értette? Azt, hogy bevándorló, vagy azt, hogy gazdasági menekült?
    A kárpátaljai nővér, aki magának ágytálaz, ő is gazdasági menekült, maga nagyon egyszerű emberke!

  • Ille István

    Moshe Akiva: arc. Javaslom, abból vegyen vissza.
    Az állampolgársága, komám, ebben a formában szart se ér. Szavazhat, semmi több.
    Ha én vicces vagyok, akkor maga meg erősen röhejes ezzel az erőlködésével, hogy majd megmondja NEKÜNK a tutit.
    Hajnali három óta még/már oktat itt ki mindenkit a rögeszméiből. Kezd görcsössé válni, javaslom, pihenjen egy kicsit.
    Ha nem megy, majd segítek.

  • Gloria, ennel sokkal nagyobb a veszely.

    Magyarorszag csak azert nem celorszag jelenleg, mert a jelenlegi bevandorlasi politikaja ezt nem teszi lehetove.

    Ezt a bevandorlasi politikat szeretnek egyesek megvaltoztatni, mert mar Nyugat-Europaba mar nem fer be tobb ember. Nem csak fizikailag – egyes orszagokban – de oket is a csod fele sodorja az emberaradat.

    De hadd mondjak el egy erdekes tortenetet Angliaval kapcsolatban, akik a jelek szerint „kisse” megszigoritottak a bevandorlasi rendszabalyajaikat.
    Ismerek itt Edmontonban egy fiatal not, akinek az apai nagyszulei magyar bevandorlok voltak. Az elso hazassagabol volt mar egy gyereke, mikor egy Angliabol bevandorlo fiatalember elvette felesegul. Hamarosan szuletett a kozos gyermekuk is.
    Par evvel kesobb eldontottek, hogy Angliaba telepulnek at (es vissza). Egy eves huzavona utan az angol allam megadta a kozos gyermekuknek a bevandorlasi engedelyt, de se a kanadai no, se az elso gyermeke nem kapta meg, igy visszajottek Kanadaba.
    Mivel „rasszizmus” lenne, ha kivetelt tennenek egy kereszteny angol es kereszteny kanadai eseteben, csaladegyesites ide, csaladegyesites oda, oket is elutasitottak.

    Ugy latszik Anglianak mar par eve teli lett a zacsija a bevandorlokkal.

  • Istvan, te rendkivul kedves ember vagy. Sajnos en nem tudok olyan magas szintre emelkedni mint te, hogy allatozzak embereket, de mivel magyarul van ket szolas egy bizonyos allatfajjal kapcsolatban, utalok erre a ket szolasra veled kapcsolatban. (Ez nem jelenti azt, hogy te allat lennel.)

    1., Olyan vagy, mint a kis elefant, nehezen tanulsz, de konnyen felejtesz.

    Igaz, az elso resze a dolognak csupan elmelet, de szerintem a tudatlansagod (egyik) oka az lehet, hogy nehezen tanulsz. Az viszont tuti, hogy konnyen felejtesz, mert meg mindig ott virit fenn, amit irtal. Beidezem ide, mert amilyen feledekeny vagy, talan mar azt sem tudod hogyan kell megtalalni ezt ezen a lapon.

    ” Jobboldali demokrata zsidó? Az meg milyen állatfaj? ”

    Ezt bizony te irtad Istvankam. Ez azt jelenti, hogy szerinted az izraeli zsido valasztopolgarok kb 60%-a allat, velem, es meg nagyon sok europai es eszak-amerikai zsidoval egyutt.

    2., Olyan vagy, mint elefant a porcelanboltban.

    Ezzel azt akarom mondani, hogy te itt borzalmasan leviszed a KMH atlagat. Nem hogy nem segitesz ennek a lapnak, hanem rontod a hirnevet.
    Probaltad mar valaha is pl a Christopher Adam stilusaban vitatkozni? En meg nem lattam. Az elso alkalommal, amikor valaki nem ert veled egyet, nekiallsz szemelyeskedni, jelzoket hasznalsz, es neha nem atallsz hazudni sem a „szent” ugy erdekeben. Ugyanakkor ha a masik is nekiall szemelyeskedni, vagy gunyolodni veled, akkor megsertodsz.
    A kerdesekre nem tudsz valaszolni, csak jelzokkel ellatni a kerdest es a kerdest felado szemelyt. Hadd ne mondjam mindez mire utal.

    Kicsit hosszura fog ez sikeredni, de osszeallitok neked itt valamit. Itt, Eszak-Amerikaban a muvelt emberek ugy vitatkoznak az interneten, hogy:

    1., Ha karomkodnak is, az az adott targyra vonatkozik, es nem a szemelyre.

    2., Nem szemelyeskednek, nem hasznalnak jelzoket, nem hivjak a masikat allatnak, vagy mas egyebnek.

    3., Nem jatszak meg a hulyet, hogy nem ertik a masikat, sot, elismerik, hogy masiknak van valami igaza es aztan igy folytatjak; „de azert….”

    4., Ha eljutnak ahhoz a ponthoz, amit „korkoros ervelesnek” neveznek, vagy mar minden pontot megvitattak es meg sem egyeztek meg, akkor az egyikuk felajanlja azt, hogy „hat akkor egyezzunk meg abban, hogy ebben nem egyezunk meg”.

    5., Kulturalt vita eseten senkit sem zarnak ki.

    6., Nem kioktatasnak veszik a masik velemenyet, hanem csak egyszeruen velemenynek.

    7., Nem piszkaljak egymast a helyesirasi es egyeb nyelvi hibakert.

    Na jo, tudom hogy mindennek az ellentete (mint pl. te) affele, a komcsi idokbol visszamaradt betegsegnek az oka Magyarorszagon, de ideje lenne ha mar begyuruzne a kulturalt cseveges hozzatok is, de legalabb ide a KMH-ra.

    Ugy latszik zavar teged a magyar allampolgarsagom, szerinted nekem semmi kozom Magyarorszaghoz. Mondod ezt minden kulfoldon elo magyarnak is, akik 100%-ig egyetertenek veled, avagy ez csak olyanoknak szol, akik nem ertenek veled egyet? (Na jo, ez is koltoi kerdes, es nem is varok ra valaszt toled.)

    A vegere pedig feltetted az igazi bolsi pontot: Most mar kizarassal fenyegetsz. Meghalok a rohogestol. A KMH-n, egy allitolag liberalis ujsagban tilos az ellenvelemeny!
    Ugyanakkor az „anyazas” illedelmesnek, sot kivanatosnak szamit. Ha nem szamitana annak, teged mar regen kirugtak volna innen.

  • Moshe Akiva: csak némi pihenést javasoltam, abban tudok segíteni. Túl sokat görcsöl, ráadásul már csak egyedül a maga nézetei számítanak az egyedüli mérvadónak.
    Nem gondolom, hogy figyelembe kellene vennem bármiféle összeállítását, dogmatikus komcsizása és bigott zsidósága (?), valamint nagy arcú fölényeskedése okán.
    Egyszerűen nem partner.
    A rákérdezés nem azonos a minősítéssel. Nem megy ez magának, Mojsele 😛 Ráadásul honnan tudja, hogy a világ zsidóságából számszerűen mennyi a jobboldali demokrata? Mi is annak az ismérve? Vagy csak veszi magának a jogot, hogy általánosítson?

    Itt küzd már napok óta velem, teljesen értelmetlenül, mivel én sportszerű vagyok, és nem vívok fegyvertelenekkel, bármennyire pimaszok és nagyképűek is. Dogmáira, rögeszméire nem lehet érdemben reagálni, még csak viszont érvelésre se érdemesek. Mint említettem, az arca az, amiből visszafoghatna, hacsak nem mellékel egy igazolást, hogy maga nyalta hegyesre a piramist. Nagyon kevés ahhoz, hogy engem minősítsen és oktasson, habár érzékelhetően erre komoly kényszer viszi rá. Mondhatnám úgy is, kényszeres 🙂
    Nem igazán érdekel a magyar állampolgársága, mert teljesen haszontalan, kenheti a hajára.
    Ami azt illeti, nem a KMH liberális mivolta, hanem a maga ártó jelenléte ad lehetőséget a pihentetésére, természetesen, kizárólag nevelési céllal, elvégre rokkant mivoltára tekintettel mégsem térdepeltethetem kukoricára 😀 Javaslom, olvasgassa a MODEM-et, és azután kezdjen el fölényeskedni. Az pedig, hogy magának ki a bolsi, már megbocsásson, teljességgel érdektelen. Nincs abban a helyzetben, hogy meghatározását elfogadtassa másokkal.
    Ráadásul kitűnik, hogy fogalma sincs a bolsi szó jelentéséről:
    „…a jobbikosok atallnanak mas magyar bolsi partokhoz…”na, ezen tényleg röhögni lehet. Ebben az országban egyetlen bolsi párt van, az a Fidesz. Ahhoz, ugyebár, a Jobbik – saját bevallása szerint – nem kíván kapcsolódni.
    A szókapcsolata pedig arra utal, hogy a Jobbikot is bolsi pártnak tekinti.
    Szegénykém…érti már, miért kérdezem, hogy mi köze van hozzánk?

  • Mivel változatlanul velem foglalkozik, továbbra is kioktató és fölényes stílusban – amire semmi nem jogosítja fel – segítek pihenni, mivel szemlátomást kifáradt.
    Mehet panaszra, valahol biztosan meghallgatják. Javaslom a sóhivatalt 😛
    a Moderator