Sertéspestis, szendvicsből kifolyólag

2015 július 8 9:28 de.6 hozzászólás

Na, kérem. Vannak nekünk szakállamtitkáraink. Legalábbis az ember arra gondol esetükben, ha ott vannak, ahol vannak, akkor csak értenek valamihez.

Mondjuk, amikor az ember L. Simon totális sötétségéről olvas energiagazdálkodási ügyben, akkor azért már gyanakodhatna, hogy a szakértelem az valami bolsevik trükk (és akkor most tekintsünk el a 4 millió szegény és a vasárnapi zárva tartás összefüggéseit taglaló, ugyancsak aljas és jellemtelen cinikusságától ), van egy olyan gyanúm, az ilyen L.Simon féléket úgy tenyésztik a Fidesznél – mert ilyennek nem születik egy ember – most nagyot alakított a nagy tudású.

Szerinte azért is van szükség a déli határ mentén építendő kerítésre, mert a menekültek szendvicseiben borzasztó veszélyek rejlenek. A fórumot, melyről a hvg.hu számolt be, a határmenti Mórahalmon tartották, itt találta L.Simon előadni aktuális blődlijét.

Ez a nagytudású azt mondta: a menekültek a kolbászban behurcolhatják a sertéspestist. Hát persze. A muzulmánok, a sertéshúsos szendvicseikkel. Azon töröm a fejem: ez helyből ilyen hülye, vagy keményen gyúr rá? Tessék már mondani, vallásától függetlenül, hol és mijafrancból állíthat össze egy menekült egy ilyen mérgező szendvicset? Pláne, ha vallási okokból nem is eszik ilyet? Ráadásul ez a teljesen tudatlan még a zöldségek és gyümölcsök általuk áthozott baktériumaival és vírusaival is riogatott! Látott már ez az idióta zöldséget és gyümölcsöt bármelyik menekültnél?

„A politikus szerint a kerítés a határon mindezt megakadályozhatja, így elkerülhető, hogy egy esetleges fertőzés miatt exporttilalmat rendeljenek el Magyarországgal szemben, amely milliárdos károkat okozhat hazánknak.” Mondjuk, ezt a totálisan képzetlen izét politikusnak nevezni barokkos túlzás.

Azon felül egy kerítés mindenre alkalmas, csak nem baktériumszűrésre és vírusölésre.

Amúgy a „szakember” által proponált fórumon a megjelent gazdák közül négyen szólaltak fel: a szerb rendőrség tevékenységének hatékonyságát kérdőjelezte meg egyikük, egy másik gazda a rendőrség és határőrség korábbi összevonásáról mondott véleményt, s volt, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a migránsok azzal, hogy átvágnak az erdőn az őzek üzekedését zavarják meg.

Ez Mórahalom szerencséje. A debreceni Nagyerdőben – az új menekültügyi törvénynek köszönhetően – elképzelhető lesz másféle üzekedés is.

6 hozzászólás

  • Christopher Adam

    Az a gond, hogy a demagóg politikához jobban értenek mint bárki más…és erre a magyar szavazók jelentős része mai napig vevő. Ez a sertés-ügy olyan szinten gyűlölet- és félelemkeltés, illetve rémhirterjesztés, hogy törvényileg büntetni lehetne.

  • Chris: ezt a seggfejet védi a mentelmi jog!

  • Az emlitett kijelentést Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára tette. Valószinűleg a sertések emlitése miatt keveredhetett ide ártatlanul L.Simon.

  • andrabian: valóban Nagy István követte el, én írtam félre – ráadásul a címlapkép is az ártányfelelőst mutatja. Ez persze semmit nem változtat a helyzeten: továbbra is tudatlan, hozzá nem értő marad.

    L.Simon nem keveredett ide ártatlanul, csak éppen nem a sertések okán, hanem saját maga sötétsége miatt – lásd a körítő szöveget.

  • Azt gondolom van amit nem lehet/ne mentelmi jog mögé bújtatni!
    Egy képviselő sem mondhat mindent,és nem tehet meg mindent azon az alapon, hogy a mentelmi joga úgyis minden alól felmenti!
    L.Simon olyan kijelentést tett, ami nem csak mélységesen hazug és egyben hajánál fogva előrángatott fantazmagória – mely alkalmas a kevéssé tájékozott és hiszékenyebb emberek félrevezetésére és felesleges riogatására – de egyben emberek sokaságát degradálja le, emberi méltóságukban mélységesen megalázva őket !
    Vagy ez a Fidesz kormányzatnál már elhanyagolható ?

    Most azon kezd rugózni L Simon, hogy jaj Istenem a menekültek szendvicsei?
    Egyáltalán mit gondol ez a senkiházi – mit esznek ezek az emberek ? Mikor és hol tesznek szert elkészített szendvicsekre? Hol vásárolnak, vagy csak úgy menekülés közben készítgetik a saját eljárással készült kolbászokat melyek bármit tartalmazhatnak?
    Ezek az emberek mindent megesznek, mert nekik mindegy, de jaj a kényes ízlésű magyarok…. – most aztán minek néznek elébe?

    Ez a példátlanul ostoba felfújt hólyag vajon nézi a TV híradókat? Látja és figyelemmel kíséri, hogy egy egy élelmiszer ellenőrzés alkalmával a NÉBIH hány és milyen szabálysértéseket állapít meg, hány húsfeldolgozót és engedély nélküli szabad vágást fülel le, és azok vajon milyen körülmények között folytatják tevékenységeiket, hogy aztán a gyanútlan magyar vásárló közönségnek eladják a „finom házi termékeiket”? Nem részletezem, aki látta tudja miről beszélek.

    Én végignéztem néhányat – utána jó darabig ránézni nem tudtam a hústermékekre – és csak úgy mellesleg eszembe jutottak az önérzetes magyar vásárlók akik itt verik a nyálukat, hogy a multik szemeteit kell megvásárolniuk a plázákban, hát hol vannak a jó minőségű magyar áruk ?

    Jelentem, tessék szétnézni – esetleg L Simon urat is karon ragadva -pl néhány Pest környéki (vagy bármely környéki) vágóhídon : mit, hogyan, milyen eszközökkel és miben dolgoznak fel – aztán nyissuk ki a szánkat bármely nép élelmiszereit ill. táplálkozását illetően !

    Aki a négymillió szegényt oly módon kérdőjelezi meg, hogy ha ennyi a szegény akkor miért akarnak vásárolni vasárnap – az mindenre képes !

    Ma reggel az ATV-n fejtette ki, hogy a számok „nyilvánvalóan nem igazak”, mint ahogyan a több tízezer éhező gyermek sem igaz – ő csak tudja, hisz vidéken él (köztük él) és mielőtt bejön reggelente a parlamenti irodájába látja mit, miből és mennyért vásárolnak !

    Azt az apró, de koránt sem jelentéktelen tényt nem tette hozzá, hogy ezek az emberek közmunkásként ( értsd: államilag finanszírozott bérért) robotolnak az ő magán birtokain, szőlészetében, pincészetében és a magán panziójában – miután közpénzen megcsináltatták az odavezető utat is!
    Amolyan helyi földesúrként parolázik a hozzá kirendelt szegényekkel, akik azért a nyomorult pár ezer forintért bármit eltűrnek, és ez a mocskos büdös-bogár rendesen vissza is él vele! Gondolom le van zsírozva a helyi polgármesterrel. ( becenevét azután kapta tőlem, hogy egy-két éve Kálmán Olga vendége volt, és sok egyéb mellett „költői vénája” is szóba került…. – nos azóta fokozottan érzem, még TV-n keresztül is azt az áporodott kellemetlen levegőt, melyet egész valója áraszt.)

    Ezeket a Fidesz közeli mukikat egyébként mintha klónozták volna – süt róluk a tömény butaság és a rosszul értelmezett önérzet: pofátlanok, pimaszok és igen gyér tudásúak, a mellényük néhány számmal nagyobb mint kéne ! Van néhány üdítő kivétel,viszont az nem is sokáig bírja a Fideszben, vagy kormányközelben. De megjelenésükben, – míg meg nem szólalnak és vitatkozni nem kezdenek – alapvetően nem visszataszítóbbak mint bárki más.

    Mindössze ketten vannak akiktől fizikailag is undorodom: az egyik L Simon !
    Ám ha jól meggondolom, ez nem csak a kormányközeliekre vonatkozik, úgy általában a közszereplőket beleértve mindenkire, de csak két ember az, aki még meg sem szólal,és már kiverte nálam a biztosítékot!

  • Törvént kő hozni:
    Csak fényevők jöhetnének.

    („Törvény örvény örvén”..egy nonszensz a Mörfi-törvénykönyvéből)