Kemények vagyunk, mint a vídia.

2015 július 15 1:29 du.10 hozzászólás

Mert hát, éberség, elvtársak, éberség! Mi lenne, ha a rend éber őrei nem lennének éberek?  Helyszíni beszámoló a harctérről.

„Az esztergomi TESCO parkolójában „iszlám bevándorlókat” fogtak a hős magyar rendőrök – szem és fültanúja voltam éppen. A megfogás 2 részletben történt. Az első részlet során a parkoló úttestjének közepén elterpeszkedő rendőrautó mellett álldogált két „elkövető”.  Voltak fejenként vagy 160 magasak. Soványak, nyúzottak borostásak. A rendőrautón a kék-piros fény megállás nélkül forgott. A két magyar derék rendőr olyan 180-185 magasak és szép szőkék és fehérek. A két megfogott ember bilincsben, némán. Első ránézésre tisztára mintha megélhetési bűnözők lettek volna. Csak hát „sit down” mordultak rájuk a rendőrök, a kocsiba tuszkolva őket. Ekkor hangzott el a TESCO parkoló elképedt közönségének nem azonosítható soraiból baljós felhanggal: „iszlám bevándorlók”… – s vajh hogyan kerülhettek rendőrkézre barnabőrű menekülő embertársaink? Direktben a TESCO hívhatta ki őket? Vagy valamelyik vásárló? S vajon milyen parancsuk lehet a magyar rendőröknek az ilyen esetekre? Valóban megbilincselve kell ezeket a szerencsétleneket kezelni? Akárcsak bármi bűnözőt?

A dolog második felvonása pont akkor indult, amikor a betuszkolással az első befejeződött. Kiáltások hallatszottak a parkoló széle felől. Oda pillantva a mind nagyobb bámész sereglet ezt láthatta: az imént megfogott két emberhez igencsak hasonló három másik legyező alakban szétnyílva inal el, mögöttük egy derék magyar rendőr szalad és kiabál utánuk „álljon meg, álljon meg”. A közeg futtában fegyvert is rántott, és a futók közül a baloldali után kanyarodott. Az meg hátralesve és a fegyvert meglátva megállott. A közeg meg egy lendülettel lerántotta a földre, mint akármi tinót, és a hasára fordította, s ráült a gerincére, hogy hallottam szinte a nyögést, és a hason fekvő ember két kezét hátrafeszítve rögvest bilincsbe tette, s ült a hátán középen, éppen a körforgalom legszélén. Ekkor rendőrautó érkezett villogóval, sziréna nélkül, szemben a körforgalommal, hol megállt és fehér kivinges nyomozó szállott ki belőle. Többen okostelójukkal a TESCO mellett állva moziztak…

A hányinger kerülget azóta is. Az, amit láttam nem volt sem emberséges, sem célszerű. Az amit láttam, nem volt más, mint egy impotens, buta államhatalom és az ő nyájának a kohabitációja. A szemlélődő lakosok közül egy, azaz egy sem mondta oda akármi halkan a mellette állóknak: emberek, de hiszen ez nonszensz, ez nem megengedhető, ez embertelen! Nem éreztem magam a hazámban oltthon. Nagyon úgy éreztem magam, hogy nekem itt nincsen helyem, s hogy inkább vagyok magam is számkivetett. Hozzátenném mindehhez: ezzel az eljárással nemcsak valamiféle neofasizmus van itten, de maga a dolog, a jelenség, a menekülő emberek dagadó tömege sem feltartóztatható, pláne bajaik gondjaik nem kezelhetőek.

Mikor megírtam a történetet, többen is felvetették ,  hogy én miért nem, szóltam, miért nem tettem valamit? Nos hát: én annyira meg voltam döbbenve, talán amiatt. De mire kiderült egyébként, hogy valójában nem tolvajokat fogtak, mire kapcsoltam, már szinte vége is lett. Nagyon gyorsan ment minden. Eszembe nem jutott volna, hogy ilyesmi Esztergomban is megtörténhet. Ez nem a déli határvidék. Talán ezért. De lehet hogy bennem is van egy adag megalkuvás, és gyávaság. Nem tudom. Remélem nincsen. Ez a dolog nyilván nekem is valahol egy bukás volt. Többféle értelemben is. Idáig mindig éppen az ilyen helyzetektől tartottam: hogy alkalomadtán kiderül a hitványság a magam jogán is. Az elmúlt években másféle dolgok kapcsán azt hiszem rendre normális és tisztességes reakciókat adtam. Most nem. Ez van… – csak ennyit tudtam válaszolni…

Lovas Zoltán”

Nos, kétségtelen, Orbánék gyűlöletkampányukkal elérték céljukat: a megdolgozott, lebutított tömeg már béna, reakciói sincsenek. Mi lesz a következő lépés?

10 hozzászólás

  • Nos, derék droidjainkon erős bizonyítási kényszer van, hiszen komoly fizetésnövekedést ígértek be nekik, mert hát, életpálya modell, vagy mifene, ezért akár 1.700 forinttal is növekedhet a járőr zsoldja, hát nem nagyszerű?

  • A következő lépés nyilván az lesz, hogy a (minimálisan) öt fős tolvajláson ért migráns csoport elfogott három tagját gyorsított eljárással elítélik (mondjuk) 4 havi felfüggesztettre, majd kitoloncolják őket az országból.

  • A cikkíró minden szavát elhiszem, annak ellenére, hogy nemrégen még így zsarolt meg mindannyiunkat:
    „Orbanisztáni fasizmus” elől emigrál a Szabadság téri tüntetések szervezője. Közel százan búcsúztak a Szabadság téren Lovas Zoltán újságírótól, aki elhagyja Magyarországot. Ahogyan ő mondja: emigrál.”
    (tavalyi hír)
    Persze azóta is itt él közöttünk mint hiteles tudósító, demokrata, jogvédő stb.
    A DEKA nevű gittegylet földrengés-szerű hatása a társadalomra jobb belátásra bírta és még marad.

  • charlie: ha esetleg cáfolná az írásban foglaltakat, nagyban segítene magán. De így…
    Tudja, kicsi huszár, az kevés, hogy a szerzőt karaktergyilkolja. Ahhoz maga elég kevés.

  • Mit lehet cáfolni azon, ha az írás szerint a brutális magyar rendőr fehér és szőke. Innentől a magamfajta kicsit saját szájíz szerint színesített propagandára gondol, amiben valljuk be, a baloldal remek. Nálunk az alsótekeresi kocsmában könnyebben megértjük a rejtett mondanivalókat, olvastunk ezekből eleget.

  • charlie: maga és az olvasás…ne röhögtessen 😀

  • Ami engem illet azért bénultam le egy hasonló helyzetben mert nem hittem a szememnek,no meg talán mert túl öreg és gyáva vagyok ,megtörtek de már haragszom.

  • Mária, meséld el min mentél keresztül?! Köszönet, CHE.

  • sebestyén eszter

    @István,

    „Nos, kétségtelen, Orbánék gyűlöletkampányukkal elérték céljukat: a megdolgozott, lebutított tömeg már béna, reakciói sincsenek. Mi lesz a következő lépés?” — Ez az ún. tanult tehetetlenség, egész pontosabban abból eredő azonosulás mint elhárító mechanizmus, amiről már írtam Kertész Ákosnak Pupu cikke alatt is.
    Ha a szedálás folytatódik, marad ez. A szedálás lénye az új (2014-) kormánynál, hogy megfordította a retorika (mint álvalóság) és valóság logikáját. 2010-2014 közt harcos volt a retorika (szabadságharc, fülkeforradalom), most hiányoznak ezek a retorikai elemek (békés építkezést tervez a 2014-et követő időszakban), ellenben a valóságban harcos (pl. kerítés).

    Ha végre az ellenzék elfelejti a diktatúra-szimbólum rendszereket (fasizsta, náci, kádárista stb.),és rávilágít a lényegre (a lopás összetart 100 havert és AZ ÁLLAM MINT OLYAN VIRTUÁLIS –> a kerítés a legkézzelfoghatóbb példája a maffista rendszernek és annak, h ez nem ideológiába tömöríthető), és a csapból is ez folyik, akkor mobilizálható a leszedált tömeg, ugyanakkor: mi történik akkor, ha hárításos mechanizmusokkal (vagy rosszabb esetben gyógyszerekkel) el van nyomva az ösztönvilág, és előbbi kettő hiánya miatt felszínre tör az?

    Ez a kérdés a válaszom. 🙂

    (A magánvéleményem meg az, hogy a neurózisos társadalom el fogja dobni a gyógyszereit, de ez magánvélemény, és semmivel se tudom alátámasztani.)