Nyílt levél Orbánnak: Szégyellje magát!

2015 július 21 3:56 de.11 hozzászólás

Nem kérem, hogy mondjon le, mert tudom, felesleges.
Nem kérem, hogy váltsa le Rogánt, mert tudom, nem fogja.
Egyet kérek: szégyellje magát. Mélységesen.

Levelet írtam Orbánnak, örülök, ha megosztod.

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Ismételten levélben kell fordulnom Önhöz, az ok ezúttal is a Rogán Antal tevékenységére árnyékot vető korrupciós ügyek tömkelege.
Bízom benne, hogy tisztában van frakcióvezetőjének ügyeivel, ezért az eddigieket csak felsorolás szintjén emlékeztetőül említem meg.

Amellett, hogy Rogán Antal nem tud elszámolni sem vagyonának eredetével, sem megélhetési költségeinek fedezetével, egyre több gyanú fogalmazódik meg, hogy a környezetében megforduló emberek és ő maga is különböző korrupciós ügyekben érintettek amelyeket – minden próbálkozása ellenére – most már az ügyészség sem tud teljesen eltussolni.

Így hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség volt jegyzőjével szemben, akinek neve sajtóértesülések szerint a Vizoviczki nyomozás kapcsán merült fel. Rogán Antalnak tudnia kellett jegyzője kétes ügyeiről, mert saját állítása szerint a Portik Tamáshoz kötődő szintén gyanús ingatlanvásárlás után vált meg tőle.
Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt is nyomoznak a belvárosi ügyekben. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis több, mint 500 millió forint kár érte Belváros-Lipótvárost a különböző ingatlaneladásokból kifolyólag, amikor Rogán Antal volt a polgármester.

De nem csak a magyar hatóságok, hanem az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) is nyomozott a kerület ügyeiben. Ők azt állapították meg, hogy a közel 15 milliárdos Budapest Szíve projekt megvalósítása közben irányított közbeszerzések által játszottak ki pénzt saját maguknak az illetékesek a Belváros Új Főutcája építésekor. Az OLAF azt javasolta az Európai bizottságnak, hogy kérje vissza a támogatásokra kifizetett pénzt, vagy annak egy részét.

A napokban kapott nyilvánosságot, miszerint szociális bérlakások kialakításának ígéretével verték át a belváros lakóit. A keményen dolgozó magyar kisemberek helyett Rogán Antal emberei jutottak öröklakáshoz egy olyan pályázat útján, amelyet maga az akkori polgármester, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője bírált el.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A fentiek súlyos ügyek. Tisztában vagyok azzal, hogy Rogán Antal nem gyanúsítottja még ezeknek a bűncselekményeknek, így a jogi felelősség pillanatnyilag nem őt terheli. Azonban Önnek is tisztában kell lennie azzal, hogy a politikai felelősség viszont Rogán Antalé, hisz ezek a bűncselekmények Rogán Antal politikai vezetése alatt, az ő kinevezettjei és munkatársai által valósultak meg, és van olyan, amiben közvetlenül részt is vett.

Rogán Antal az Ön embere. Ön nem csak pártját, hanem az egész ország politikai berendezkedését központosította, lekörözve Rákosi Mátyást is. Ez a politikai hatalom megtartása szempontjából nyilván hasznos az Ön számára. De azt is tudnia kell, hogy ezzel felelősség is jár. Rogán bűneinek a felelőssége, ami így Önre száll.

Ahogy a központosításban Rákosit, úgy a korrupt vezetők megtűrésében Ön Kádár Jánost követi. Urizáló vazallusaival szemben ő sem járt el, ahogy Ön sem fog, nem is kérem erre. Tisztában vagyok azzal, hogy felesleges lenne. Arra sem hivatkozom, hogy egy demokrata már rég lemondana egy ilyen helyzetben, mert nyilván nem fog, hisz már régen nem demokrata.

Viszont felhívom a figyelmét, hogy el fog jönni az idő, amikor Önt is elzavarja a nép. Ebben jelentős szerepet játszik majd az is, hogy az ilyen embereket pozícióban hagyta, és támogatta tevékenységüket. Tudom, Ön is tisztában van ezzel, hiszen ezért küzd egyre embertelenebb eszközökkel és módszerekkel hatalma megtartásáért. Tudja Ön is, hogy felelni fog nem csak a saját, de káderei, így Rogán bűneiért is.

És ezt tudom én is. Éppen ezért nem is kérem semmire, csak egyetlen dologra.
Szégyellje magát. Szégyellje magát mélységesen, hogy ide jutott, és ide juttatta az országot, közös hazánkat.

Budapest, 2015. július 19.

Üdvözlettel,

Juhász Péter
az Együtt alelnöke

11 hozzászólás

  • Így hazudik egy Fidesz-LEÁNYVÁLLALAT.

    1. Az OLAF dokukat nem tudja elolvasni JP., mert semmilyen nyelven nem beszél, ti. azok a teljes BP SZÍVE PROGRAMOT vizsgálták, ami a Hagyótól-érából eredeztethető.

    2. A Rogán korrupcióba keverését Lázár János finanszírozza. (Lázár és Hagyó közös ellenségei: MSZP-hez köthető nagyvállalkozók, vö. pl. Citadella, belső 7. kerület rehabilitációja stb.)

    3. AZ 5. KERÜLET AZ ÚJ ARAB NEGYED!!! MINDEN ÜRESEN ÁLLÓ VAGY MAFFIAMÓDSZER EREDMÉNYEKÉNT ÜRESSÉ VÁLÓ INGATLAN _VALAHOGY_ KATARI TULAJDONBA KERÜL.

    3.1. Szinte mellékes, hogy a Párizsi udvarban (szintén katari a tulaj’) van egy zsinagóga. Elképzelem, mit tenne a katolikus egyház, ha a Bazilika izraeli tulaj’-hoz kerülne…

    4. Fentiről nem beszél a Fidesz — miért is tenné? Ha már ingatlan, ha már ellenzék (ellenzék?): miért nem beszél róla az ingatlanügyek „leleplezője”?

    5. Ez a levél izzadságszagú és személyeskedő, kizárólag Rogánról szól (Miért is ne lenne így, vö. 2. pont?).

    6. Ismét jól láthatjuk, hogy az Együtt párt a Fidesznek segít: mivel a levél címzettje a miniszterelnök, feltolja a hírértéket, és egy nem létező problémával (ti. azok az ingatlanok, amelyek eladásával csesztetik Rogánt, olyan időszak érzékeny problematikái, amelyek a Horn-kormány alatt történtek eredendően) segít fedni a kormányzatnak, olyan _apróságokat_, mint gyűlöletkampány, gyűlöletkampányból eredeztethető szegedi lány esete, hogy a kerítés diszfunkcionális stb.

    7. ORBÁN RENDSZERE A LEGNAGYOBB VÁLSÁGBAN VAN AZ 5 ÉVBEN, mivel most szakadt át az eddig ügyesen egymás ellen hangolt társadalmi csoportok közti gát. 5 évig tudtak társadalmi csoportokat egymás ellen hangolni, sikerrel. Jelenleg kezdenek összeérni ezek a csoportok VÉGRE.

    8. Ezért kormányzat érdeke: meg kell keverni az ellenzéki érzelmi kötelékrendszereket a társadalom tagjai között. EBBEN SEGÍT A FIDESZNEK — SZOKÁS SZERINT — AZ EGYÜTT.

  • juhaszkam ! megkene mar juhaszkodnod !
    szegyelni kene ezt a sok hiaba valo rosszindulatu alaptalan ragalmazast!
    remelem elmed tiszta annak elenere hogy neha napjan meg legelesszel!

  • Audry: lazíts. Akadnak a környezetében olyanok, akik értenek idegen nyelven is. A „ti.” azaz a tudni illik nem igazán ide való, mert semmi köze Juhász idegennyelv értéséhez, tekintve a mellékmondat tárgyát.
    ad 5: miért lenne izzadságszagú és személyeskedő? Mintha Rogán lett volna az, aki belevájta fogát J.P bokájába!
    ad 6. na ezt azért elég nehéz lenne levezetni.

  • tony-66: valami gond van a magyarságával? Baia Mare-ban nem telik ékezetes billentyűzetre? Szóljon, segítek, szoftveresen is megoldható!

  • Ok. Juhász Péter 2-szer lett jogerősen elítélve nemzetközi bűnszervezetben… 2009 szeptemberében gondatlanságból ugyan, de embert ölt. A börtönből rejtélyes módon távozott. Meglátásom szerint: vannak olyan esetek, amikor nincs jó ügyvéd és a vádalku se lehetséges. Csak a Luc Bessoni Nikita szerep marad.*
    Mindez természetesen nem bizonyítja, hogy a Fidesznek dolgozik, csak lehet, hogy 5 éve mindig és véletlenül nagyon hülye, és az is lehet, hogy a Jobbiknak dolgozik. Ez utóbbit erősítheti, amikor Magyar Fruzsira,Zoltai Andira és Magdelena Marsovszkyra nagy nyilvánosság előtt a Szabadság téri szobornál azt mondta: hogy ti zsidó kurvák tehettek mindenről. (Neveket kiírtam, meg lehet keresni őket, priviben adok elérhetőséget.)
    Továbbá, amikor Szanyi (bár ez se tetszett) találkozik a Gój Motorosokkal, akkor az bűn, amikor a 17 százalékon álló Bajnait karaktergyilkolta azzal Juhász, hogy találkozott velük, akkor az nem volt bűn.
    >> 6. Nincs rajta mit bizonyítani, a bizonyíték (abban a kontextusban következtetés) a következő, 7. pontban van.
    Rogán vs Juhász: 5. kerületi lakos vagyok: végignéztem, ahogy Rogán hónapokig nem reagált, amikor már a teljes MSZP és DK szimpatizáns bázis verte az Erzsébet téri üveget (a P.Hivatal alsó szintje nem tégla, hanem üveg), valamint az ellenzéki érzelmű Szily Laci is Rogán pártját fogta a gusztustalanság miatt, akkor lépnie kellet mind az ellenzéknek, mint Rogánnak. Ha pedig Rogán akárhova is harapott :)) Juhásznak: én is haraptam volna, amikor a Steiner idejében, de önkormányzattól független bizniszek keretében „elszállt” ingatlanok miatt rám szállnak. (Rogán kb. akkor érettségizhetett…) Az akkori korszakból eredeztethető ingatlanok körüli tempóról egy bizonyos Alma nevű lány édesanyjának a kínkeserves naplójából lehet tudni. Elérhető a neten, továbbá a nemrégiben Adorján György dolgozta fel blogján (Vasárnapi Firkarcolat sorozat). –> JP-nek egyetlen VALÓS ügye sincs. És folyton betesz a demokratikus (Jobbikon kívüli) ellenzéknek.

    *Ha ez nem érthető és van még kérdés, válaszolok rá. És ha fontos, kiegészítem információkkal.

  • Utóirat: a 2009-es belügyminiszter (vö. fentebb: mi történt 2009 őszén?) azonos Bajnai biztonságpolitikai tanácsadójával* (az Együtt pártban), és nem rosszat akartak Juhász „bevevésével”**, hanem azt hitték, így tudják elsüllyeszteni. Elvileg jó volt az elképzelés. Megint „csak” a pszichés tényezőket hagyták ki a tervből. Ha két pszichopatikusan érzelemmentes és gátlástalan ember találkozik (JP. és SZV)***, akkor abból az jön ki, hogy Kónya Pétert és Bajnai Gordont elássák a föld alá. Sikerült. 🙁 Bár törvényszerű volt (számomra).
    Akik elásták őket élnek és virulnak. Milyen ország ez??!!? Milyen ellenzék ez?!?!? Nem akarom megint Kertész Ákost idézni vagy Széchenyit, mert magamra rántok agyament kommentelőket és ehhez most nincs kedvem.

    *Őt azért nem nevezem nevén, mert Bajnai mellett vagy az Együtt pártban nem vállalta a nyilvánosságot (mint fent nevezett hölgyek, akik, igen), és ezt tiszteletben kell tartanom.

    **Most ugyanerre készül a DK. A különbség „csak” annyi, hogy ők el is fogják süllyeszteni, ha ez a céljuk… (Karácsonnyal meg az MSZP tárgyal…/metódus ua. mint Juhász és DK/ -> várom az újraegyesítő kongresszust :D, ami csak a „mesterházyatlan” MSZP-vel lehetséges.)

    ***Alapvető tényező és motiváció: kisebbrendűségi érzésből származó proletár düh, értelmiségi köntösben (mindkettő szülőtlen utcagyerek volt). Ez nem értékítélet, hanem tény. JP és SZV politikai szerepvállalása – köznyelven szólva – BOSSZÚ. Vesd össze: Popper Péter: OrbánViktor c. dolgozata. (A pszichés és szocializációs működési mechanizmus ugyanaz.)

  • Audry: akkor sem értem, ez mire jó? J.P nekiment a rendszernek – jó, Rogán volt a célpont, de csak az első tégla a falban – akkor meg te is beállsz a sorba, belemagyarázva mindent? Tán csak nem karaktergyilkosság, amit elkövetsz? Mert módszered, érveid pontosan ugyanolyanok, mint a Fideszél!
    Ha javasolhatom, ne hivatkozz J.P múltjára, mert akkor óhatatlanul hivatkoznod kellene Orbán „ellenzékiségére” és a fővárost illetően a csótány Tarlósra!
    „Ha pedig Rogán akárhova is harapott :)) Juhásznak: én is haraptam volna, amikor a Steiner idejében, de önkormányzattól független bizniszek keretében “elszállt” ingatlanok miatt rám szállnak. ”
    Akarsz róla beszélni? Mármint, ha mered neved is vállalni?
    Amúgy akadt két celeb is, aki gondatlanságból embert ölt. Az egyik rendőrt, meg is úszta. A másik bűnbánatot gyakorolt, és másfél év után szabadult, most ismét tündököl a színpadon.
    Van még kérdésed?

  • Audry: elárulnád, mi az a szellemi magasság, ahonnan ilyen megfellebbezhetetlenül ítészkedsz?

  • Ille István
    2015 július 21
    7:43 de.

    Egyszerre írtunk két kommentet. A te 7: 43-masod az én 5:59-esemre reagál, miközben írtam egyet 7: 40-kor is.
    Akarok-e róla beszélni: én ezeket már megírtam,és priviben adok kontaktokat, ha kell. Itt nem én vagyok a közszereplő, aki hitelesíthet. 🙂 Amit megtehetettem, megtettem. Ezek napvilágot látott infók, és hogy milyen életem volt utána, na az az igazi bizonyíték rá, hogy nem ellenzéki szerveződés JP és SZV és köreik. 🙂
    Amúgy, ha megnézed utóbbi hsz-em (7:40), kiderül belőle: ez a dolog el lesz intézve — vagy hogy mondjam. 🙂
    Ettől függetlenül — amit alig várok — túlzónak tartom az izgató és felesleges folyamatos médián keresztüli izgatást egy nem létező szervezettől, mert fokozza a meglévő ellenzéki táborban lévő apátiát, tehetetlenséget. Erről is rengeteget írtam, és még fogok is. Abban, hogy erről még fogok írni az biztat, hogy az ellenzék (valós, tehát nem álellenzék) visszacsatolt, h felfogta, miről írtam 2 éven keresztül. Valószínűleg ezért én nem megértetlenségben fogok meghalni, mint Ferenczy Kriszta (vesd össze: halála előtt 3 nappal adott interjúját). Meggyőződésem, hogy a szomatizációba halt bele, ahogy ő fogalmazott, „finoman szólva mindenki hülyének nézett”…:(

  • Ille István
    2015 július 21
    7:43 de.

    >> „Ha javasolhatom, ne hivatkozz J.P múltjára” — bocsánat, ezt nem fejtettem ki valóban. A zsarolhatóságot írtam körül (vagy akartam). És mindig az aktuális hatalom tud zsarolni.
    (Meg az, aki bespájzolt, amikor hatalmon volt. 🙂 Szerintem egy ilyen vezető ellenzéki politikus van, és nagyon nem szereti Juhász Pétert, viszont szereti Bajnai Gordont, akinek utolsó próbálkozásként 2012. október 22-én felment a lakására, és utoljára elmondta: „nagyon rossz színpadra állsz föl”. Azt hangsúlyozom még egyszer, amit fentebb írtam, hogy nem volt rossz az elképzelés az elsüllyesztésre.)