A fideszes fiúk és a brókerházak

2015 július 29 2:28 du.12 hozzászólás

A fideszes fiúk a szokott módon megforgatták a közpénzt, elvitték határidős devizapiacra, ahol svájci frankra „fogadtak”. (Hja, ez a fajta spekuláció már nem adás-vétel, hanem inkább szerencsejáték!) Ehhez nyújtott segítséget többek között Tarsoly Csaba és a Questor. Az állami pénzeket részben nála helyezték el (a Szíjjártó-féle banda, de mások is játszottak, más ismerősökön keresztül), úgy látszik fiktív kötvényeket használtak, majd ezt a pénzt kivitték valahová… talán Frankfurtba. Aztán január 15-én becsapott a ménkű. A svájci jegybank kedélyes vigyorgás közepette bejelentette, hogy továbbiakban nem interveniálja a svájci frankot, és a sok marha, aki azt hitte, hogy okosabb a svájci bankároknál, teljesen elbukta a vagyonát.

A fideszes fiúk is bukhattak valami 300 milliárd forintot. Csakhogy ez a pénz nem az övék volt, hanem az államé. Pech! Főleg úgy, hogy a hűtlen kezelést bünteti a törvény, jóindulattal is tíz év letöltendő.

De hát nem úgy van az! Amíg lélegzik az ember, addig van remény!
Vissza kell szerezni a pénzt!

Orbán Viktor kiadta az ukázt, hogy ki kell szedni a pénzt a brókercégekből. Igaz, hogy az oda betett állami pénzek már elúsztak, de a kisbefektetők pénze még ott van.

Szóval NEM IGAZ AZ, HOGY AZ ELMÚLT ÉVEK ROSSZ GAZDÁLKODÁSA MIATT JUTOTTAK CSŐDBE A BRÓKERHÁZAK! NEM IGAZ AZ, HOGY MEGTÉVESZTETTÉK A FELÜGYELETET!

Egyszerűen azért tűnt el a kisbefektetők pénze, mert a tisztelt kormányunk a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést lopással igyekszik eltussolni. Nem érdekli őket az, hogy hányan lesznek öngyilkosok. Nem érdekli őket az, hogy a kisemberek megtakarítása elvész. Illetve egy embernek volt annyi lelkiismerete, hogy ebbe nem ment bele. A másik utat választotta – az öngyilkosságot.

Így aztán Orbán Viktor sem „bennfentes információn” alapuló kereskedést csinált, hanem egy konkrét parancsot adott ki, hogy LOPJANAK annyi pénzt a fiúk, amivel be lehet tömni a költségvetésen keletkezett lyukat. Szó sem volt még akkor „dominóhatásról”, amikor kiadta az ukázt! És az Index-nek adott március 4-ikei „füles” sem arról szólt, hogy „tudunk arról, hogy ezek és ezek a cégek rossz anyagi helyzetben vannak, és be fognak csődölni”, hanem annak tudatában nevezte meg a három céget a fideszes informátor, hogy tudta, a már eltőzsdézett pénzt veszik ki – a kisbefektetőket károsítva meg ezzel, szánt szándékkal csődbe taszítva ezen cégeket. De úgy látszik az egyik ilyen cég (nincs megnevezve) nem ment bele ebbe a bűncselekménybe… és nem is bukott meg eddig.

Ezért van az, hogy csak most vették észre a 150 milliárdos „fiktív” kötényeket a Questor esetében. Korábban ugyanis ezek nem léteztek. Ezért van az, hogy a bankalapításkor átvilágított Buda-Cash most hirtelen 100 milliárdos hiányt mutat fel. Január 15 előtt ugyanis nem létezett ez a hiány.

Hogy a fideszes fiúk és az ellenőrzésre küldött jegybanki „szakemberek” egyből az „elmúlttizenötév”-et emlegették? De azóta biztos vagyok abban, hogy még a múlt év karácsonyakor is rendben volt minden. A papagáj kommandó rá akarta kenni a dolgot a szocikra. Elvégre kell egy bűnbak! Csakhogy ez a bűnbak keresés ad hoc jel-legű volt, és állandóan félresikerült.

Lassan fény derül az egész bűncselekményre. Mert ez az.

Stüszi Vadász/Svájc

12 hozzászólás

  • Göllner András

    Mennyivel hatékonyabb lenne az ilyen szöveg ha nem bulvár formába jönne, ha alá lenne támasztva bizonyítékokkal és nem egy Stüszi Vadász hanem egy hiteles személy írná alá. Ezzel túrót se lehet kezdeni. Ha én ezt próbálnám bizonyítékként felhasználni egy kanadai napilapban, körberöhögnének. Nem csak magamat, hanem ezt a lapot és az egész magyar ellenzéket lejáratnám. Lehetne a taxisofőr dumát a taxiba, vagy a kocsmába hagyni kedves szerkesztő urak amikor nagy horderejű témákról beszélgetünk? A hülyéskedéssel nincs bajom, de jó lenne, ha azt ott és akkor amikor illik. E témában nem babra megy a játszma.

  • Legyen már minden konkrét! Melyik „cég” nem ment bele a bűncselekménybe ??!

  • András, az írást egy szerzőtársunktól kaptam, ő pedig egy svájci barátjától. Nem volt jogosultságom a szerzőtárs neve alatt megjelentetni. De, ha mégis, min változtat? Senki nem bizonyítéknak szánja, a benne közöltek pedig tudottak, csak éppen nem bizonyíthatók. A fideszes fiúk pénzmentései eléggé nyilvánvalóak, még a saját sajtójuk se tudja tagadni. Orbán persze, megálmodta, hogy mi lesz. Maradjunk annyiban, ez lópikula, de nem nagy horderejű téma: ahogy a dolgok történnek, simán szőnyeg alá söprés lesz, nem éles játszma.
    Amúgy csak ezzel a cikkel van gondod? Mert hát, bőven akad itt „bulvár” formájú, bizonyítékokkal alá nem támasztott, akár érzelmi, lelkiismereti alapon született írás!

  • Mit jelent az a szakkifejezés , hogy a svájci jegybank nem interveniálja a svájci Frankot ?

  • Geyza: a rosseb se tudja. A szó eredetileg beavatkozást jelent, de a pénzügyekben – a gugli szerint – jegybanki beavatkozás (interveniálás) a nemzeti valuták dollárban kifejezett paritásától való 1%-ot meghaladó eltérés esetén (intervenciós sáv).
    Nekem ez kínai. Aki a cikket írta, meg svájci, valszeg látott már közelről bankot.

  • Göllner András

    Pista

    Nem kell kidobni a kisbabát a fürdővízzel. A téma rettentően fontos. A magyar történelem legkoruptabb kormányával állunk szemben. A kollegától egy kicsit precízebb, közhasználatra alkalmasabb munkát vártam volna. Ennyi. Lapozzunk. Remélem a kollega a későbbiekben egy olyan anyaggal fog bennünket megajándékozni amelyből idézni is lehet, mert ez csak arra volt jó, hogy a Cse vagy a Figyelő fikázzon bennünket (jó, tudom hogy ők mindent fikáznak kivéve azt nem ami a Fidesz fenekéből száll ki – azt meg csodabogárnak hívják a büdöskék.)

  • András, nem véletlenül ekkora a titkolódzás. Konkrét adatok megszerzése és nyilvánosságra hozatala – attól tartok – a kiszivárogtató exisztenciájánál tán még többe is kerülne (tudott dolog, hogy Orbán milyen függőséget alakított ki hívei és az állami alkalmazottak esetében). A kockázatra ékes példa az a három „rejtélyes” haláleset, aminek kiderítése szépen el is halt Polték ölelő karjai közt.
    A fideszesek és a vezetők korrupciójára csak jelek vannak, következtetések, logikus feltételezések, de, ha ki is derül valami, gátlástalanul letagadják, lásd a babérkoszorús költő, L. Simon dolgát, vagy Rogán lakásügyét, vagy Lázár utazásait. Leszarják a – nagy ritkán születő – bírósági határozatokat is. De nem csak ők, hanem intézményeik is.

  • GA
    Köszönöm a „büdöske” -i megtiszteltetést meg a „fenekéből szállt ki ” kifejezést. Ha egy kanadai emeritus docens ilyen nívón van, akkor mit lehet elvárni másoktól ?

  • che elvtárs: megnyugtatom, sokkal rosszabbat – ahogy ezt a maga példája is bizonyítja. Bár én magától nem várnék el semmit. Minek? Aki egy forradalmárnak indult és köztörvényes bűnözővé lett valakinek a nevét használja nickként…Jó lenne tudni, melyik periódusa indította erre.
    Már kérdeztem, de nem hiszem, hogy választ fogok rá kapni: egész életét, valszeg karrierjét és ideológiai nézetét is a szocializmusnak köszönhette. Abban nevelkedett – hacsak nem volt a kezdetektől fogva ellenálló. Ugyan, mi lehetett az, ami érzékeny lelkét annyira felbolygatta, hogy más zászló alá állt? Figyelőt megértem, mert ő a kommunizmus üldözöttje volt, ezért utál mindent, ami baloldalról jön. Affrancba, mennyi gondja lehet a közlekedéssel!
    Talán maga is a kommunizmus üldözöttje volt?
    Kétségtelen, kiválóan felkészült Orbánból, bizonyára megfelelő archívuma is van, mikor, mit és hol mondott – mert hát, klasszikusoktól csak szó szerint, ugyebár. Tudna idézni Kádártól is, vagy Horntól? Esetleg Gyurcsánytól (ebben biztos vagyok. Gondolom, ismeri Sun Tzu ide vonatkozó tézisét)?
    No és ez a sejtelmes néven nevezés: tudom ám, hogy ki vagy, Ille István Károly! Pedig ez az adat sehol nem szerepel a nyilvánosság előtt, lévén, hogy nem használom, csak a személyes adataim közt található. De Che elvtárs ezzel akarja tudomásomra hozni, hogy ő olyan helyzetben van, hogy ezt – és, ha nagyon akarja – sok minden mást is megtudhat rólam.
    Che elvtárs,kár erőlködni, nem vagyok a saját árnyékától is megijedő fajta. Sőt, a más árnyékától se.
    Egyszerűbb lenne, ha kérdezne.

  • Geyza és István !

    Az, hogy a továbbiakban nem interveniálja, annyit jelent, hogy mesterségesen nem tartja fenn a SFR értékét, szabadjára engedi, „hagyja szárnyalni”. Akár negatív értelemben is.

    .

  • Kedves András!

    Ez a cikk nem is tréfás, legföljebb a témája egyes elemei hajlanak a komikum mezsgyéire. Hisz azon túl, hogy evidenciának tekintve az ügy egyes részleteit, mégis konkrét törvényi megfogalmazásokat, törvényi helyeket jelöl meg, leírja a bűncselekmények konkrét megnevezését is, legföljebb nem részletezi kellően azok megvalósítását. Például olyat, hogy a Fidesz-kormány „különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés”-ben bűnös. De hogyan ? Ez nem kerül benne bonckés alá. Véleményem szerint legalább kétszeresen.
    Először, amikor azon törték azt az okos fejüket, hogyaszongya – nem lehet nem viccesen lefesteni – itt van ez a többezer fedezettel nem, vagy csak alig bíró [ki tudja, pontosan hány darab ] államkötvény, amelyet ilyen gazdasági mutatók mellett képtelenség bárhol is elsütni, hát csinyájjunk mán vele valamit! Tudjátok mit, pénz helyett [!] föktessük be, hadd fialjék az pappír, …ja! És betették a papírokat a TarsolyCsabaféle portfolióba, pontosabban befektették oda ezeket az adófizetők pénzét megtestesítő papírokat.
    Másodszor pedig, amikor beütött karah, és a Vezér maga, személyesen[!], még mielőtt a kis befektetők figyelmét felhívta volna erre – bennfentes információ bűncselekményének a módszere megvalósítása útján [bocs’,a rendőri bikkfanyelvért] – felszólította és utasította az udvartartását, hogy vegyék vissza . a . p é n z t. Még véletlenül sem államkötvények visszaszerzésére hívott fel, hanem pénzek kivételére, amit Ők oda sem fizikailag (de számla útján sem) be nem fektettek.
    Ezt a felszólítást követően Ők azonnal az államkötvények, lássuk be, valahol mégiscsak fiktív ellenértékét, névértékét ebben a „KP” p é n z b e n . v e t t é k . k i, illetve föl. Tehát azt a pénzt, melyet a befektetők korábban tényleg valódi pénzben tettek (fektettek) oda be.
    Talán eme részletek ecsetelésével a cikk is világosabb lett volna, ami nem von le annak szükségességéből, és igazságából, hogy a Quaestor Ügy a mai magyar közélet és politika legfontosabb ügye, amellyel nap-mint nap foglalkoznunk kell, mert az e sötét panamában érdekelt Fidesz-kormány folyamatosan másodlagos kérdésekkel és témákkal egyszerre altatja és bombázza a közvéleményt…

    Üdv.!

  • Göllner András

    Asszem ezt túltárgyaltuk – mármint saját kis csalódottságomat a cikk nyelvezével kapcsolatban. Ma már Péntek van. Új időszámítás. Lapozzunk.

    Che-re bogár, ne siránkozzék. A büdösbogár egy létező faj, elismert része a természetnek, akár a jó Isten is felelhetne létezéséért. Azért mert Shakespeare azt merte papírra vetni, hogy valami bűzlik Dániába, nem kell kirekeszteni a nagyok soraiból. A tudományok világa és saját renomém túl fogja élni azt, hogy időnként bedobok egy reisz-figurát a retorikai mezőny közepébe. Ezt általában a kutyák kedvéért csinálom, állatbarát vagyok, „micsinájjak”, tudom, hogy erre szeretnek ugrani a kis dögök. Igazítsa meg a magyarságtudatát Cse. Lazítson. Nyár van.