Sál, sapka

2015 augusztus 3 7:00 de.50 hozzászólás

Drága nemzettestvéreim, ti, akik halált megvető bátorsággal, időt és energiát nem kímélve lementek a határhoz, hogy menedékkérőket vegzáljatok, nőket és gyerekeket köpködjetek, hozzátok intézem a szavaimat!

Először is: csomagoljatok magatoknak uzsonnát. Nincs annál kimerítőbb, mint amikor az ember menedekkérőket ver, ebben az időben még valami bajotok lesz, ha nem esztek rendesen. Inni is muszáj! Bár nyilvánvaló, hogy az alkohol hozza meg a csordabátorságot, figyeljetek a helyes hidratálásra, mert nagyon kellemetlen lenne, ha az ilyen hősöket, mint ti, a mentő vinné be a legközelebbi kisvárosba kiszáradással.

Jól válasszátok meg az ellenfeleteket! Anyukák gyerekekkel a legjobb célpont. Kerüljétek el a férfiakat. Ezek a férfiak, veletek ellentétben, hőseim, puskák árnyékában értek férfivá. Egészen biztosan temettek el valakit a családjukból, és az is, hogy a nagy elindulás előtt puskával védték szeretteiket. Veletek ellentétben, hőseim, ezek a férfiak nem focilelátókon zsidóztak és cigányoztak, hanem géppuskaállásban, ágyúzás/rakétázás közben védték azt a keveset, amit még nem raboltak el tőlük.

A gyilkosságot sem autópálya-balesetből ismerik.

Tartózkodjatok a férfiak vegzálásától! Lehet, hogy ezek a több ezer kilométert gyalog, családosan megtett emberek kicsit fáradtak, hogy értsék a viccet, magyarul, titeket. Lehet, hogyha ketten-hárman közelebb mentek a kelleténél, kopaszkáim, a családjukhoz, azt konkrétan életveszélyes fenyegetésként fogják megélni. Én ezt tenném. Ki tudja, hogyan fog reagálni egy olyan ember három-négy girnyó turulistára, aki az egész életét azzal töltötte, hogy fegyverrel védje szeretteit, konkrét támadások elől, mielőtt útnak indult, hogy legalább a gyerekei ne az ölésben szocializálódjanak.

Nem szeretném látni, amikor ők bepipulnak, gyerekek. Más dolog katonásdit, airsoftot meg vonulgatósdit játszani, meg más dolog ágyúzásban élni. Ez utóbbiból ugyanis nem lehet hazamenni, ha csípi a kicsi szememet a könnygáz.

Gondolom, ezt persze végiggondoltátok. Az ország sem vár másra, mint hogy hír lehessen végre, hogy három védtelen békésen vonuló neonácinak elvágta a torkát valamelyik szíriai menekült, miután békésen követ dobáltak az ötéves gyerekére a szegény jámborékok.

Szóval, legyetek észnél és ne felejtsétek: uzsonna, sapka, sál.

Jászberényi Sándor/HUPPA.hu

50 hozzászólás

  • Figyelemmel kísérjétek minden mozdulatukat,mert ezek a neonáciknak csak szövetségeseik.Ezek iszlám-nácik,akik hamar elvágják a torkát saját feleségüknek vagy lánytestvérüknek is ha nem a saríjja által meghatározott erkölcsök szerint viselkednek.Ezek a szegény menekültek Európát elfoglaló invázió ügyében forognak,nem is túl diszkréten fertályaitokon.

  • Gyuri:

    Valóban? A fizikálisan, pszichésen elgyötört, a több ezer kilométeres utat épphogy túlélt, Szíriából, Irakból a Daesh vagy más iszlámista csoportok, vagy éppen a baathista kormányerők elől menekülők ( Afganisztánból, Jemenből, Líbiából, Afrika Szaharától délre eső részéről szintén hasonló törzsi, szektariánus öldöklések, feudális anarchia elől menekülők ) az őket életveszélyesen fenyegető turultetvek szövetségesei, csak mert a világ kevésbé szerencsés tájaira születtek? Aki éppen hogy csak a fogát nem hagyta ott, amellett hogy családtagjait, otthonát, ingóságait elvesztő, nincstelen földönfutóvá vált az más országokat meghódító inváziót szervez szorgalmasan? Amúgy ezekben az országokban csak muzulmánok élnek; aki meg muzulmánnak született az mind törvényszerű, hogy bigott módon tartja a vallást, ahogyan a szunni vagy a síta nagyfőnökök előírják? Esetleg akiket az izraeliek áthoznak a goláni határon kórházi kezelésre azok között nem lehetnek ott a pl. a Nusra-front ( Jabhat al-Nusra ) tagjai…?

  • A Közel-Keleten mindenki iszlámnáci lenne; például ők is:

  • Esetleg ő is Európa elfoglalására érkezett iszlámnáci, pláne ha esetleg szeretné, hogy a családtagjai se maradjanak a Daesh karmai közöt:

  • Gyuri:

    Amúgy ha ma több ezer km-es utat épphogy túlélt embereket lehet a turulpatkányoknak szervezetten életveszélyesen fenyegetni, akkor holnap amikor a menekültek már nem itt lesznek ( minthogy amúgy sem éppen a csúcsot jelentő Magyarország az úti céljuk ), akkor vajon kik ellen fognak fordulni??? Itt sokan valahogy nem a Daesh-t és tárasaikat tartják a legfőbb fenyegetésnek. Különben meg terrorizmus szempontjából talán érdekesebbek azok a már hosszú évek óta Európában élő vagy már ott is született, EU-s állampolgárságú muzulmánok akik Európából utaznak Szíriába, Irakba harcolni az iszlámista szervezetek oldalán… Tehát esetleg pont az ellenkező irányba tartó forgalmat kellene figyelni…

  • Eleftheria:
    „Ma reggel, Kecskemét határában egy szakasznyi színes bőrű, katonaköteles korú férfit tartóztatott föl a rendőrség az 5-ös út mentén.
    Egy nő, vagy gyermek sem volt köztük!
    Vajon egy diverzáns egység tagja azt mondja-e majd, hogy „azért jöttem, hogy megmérgezzem az ivóvizetek/fölrobbantsam a transzformátor állomást/túszul ejtsek egy busznyi iskolást”? Vagy azt állítja, hogy szegény üldözött fogorvos/mérnök/tanár…
    Csak éppen a papírjait hagyta el menet közben.
    A gyengeségünket használják ki. Azt a fajta gyengeséget, amely azt mondatja velünk, hogy segítünk az üldözötteken. Megtalálták a gyenge pontunkat.
    A rendőrség és a honvédség összlétszáma nem éri el a 80 ezer főt – és ebben már a polgári szolgálatosok, irodisták is benne vannak. Ezzel szemben naponta 1000 katonaköteles korú férfi szivárog be az országba, olyan helyekről, ahol évek óta háború van, a gyerekeket is az ölésre tanítják és ezerszám mészárolják le a keresztényeket.
    Pár héten, hónapon belül többen lesznek, mint a védelmünkre hivatottak.
    Ezt elhallgatni, bagatellizálni nem hiba, hanem árulás.

    Úgy tűnik, a történelem ismétli önmagát. 1541. augusztus 29-én a törökök szép csöndben, kis csoportokban jutottak föl a budai várba: azt mondták, csak meg akarják nézni a várat. Aztán összeverődtek, megszállták a stratégiai fontosságú helyeket és az őrség azon részét, aki észbe kapott; megölték. Másfél évszázadig nyomorították meg a hazát.
    A magam részéről látok párhuzamot. – Szilárd Szilágyi
    És egy hozzászólás:
    Nem lehet eleget tanulni a történelemből! Erényeinkből, hibáinkból egyaránt.
    Mi mindig tartottuk a hatunk, védtük a keresztyen Európát! Nemhogy engedtük volna tovább a tatárt, törököt…nem, mi Zrínyisen , nagy gálánsan inkább meghaltunk másokért is.
    A világháborúk sem a mi ügyeink voltak. Es mondjuk a lengyel sorstársakat leszámítva ki segített rajtunk? Ezeket a szerencsétleneket engedni kell minél tovább, ölbe vinni nyugat fele, az egykori gyarmatositok küszöbére letenni.
    De nem! Láttam olyat, hogy hatóságok a vonatról rangattak le őket…totojgatjátok, gyógyítgatjátok, pátyolgatjátok őket, s úgy sem jó!
    Batu kan most röhög a markában, ha valahonnan ide lat erre az oktondi népre! ”
    netextra.hu

  • Ez a cikk olyan, mintha maga PUPU írta volna !
    Olyan világos, és közérthető hogy épp amiatt nem értik akiknek szól/na – igaz azok az írással olvasással nem sűrűn múlatják az időt!

    Komolyra fordítva a szót, sajnos a fent vázolt helyzetkép, benne van a pakliban, mondhatni elkerülhetetlen, és ami a legszomorúbb, hogy tényleg úgy tűnik a magyar „köz” csak erre vár!

    Akkor lehet jajgatni, óbégatni „… na tessék, mi megmondtukozni….” és az sajnos keveseknek fog eszébe jutni, hogy milyen könnyen ellehetett volna kerülni, csak némi józan belátás, gondolkodás, és humánum kellett volna hozzá!

    Nem hiszem ugyanis, hogy Orbán és bandája megállíthatatlan – de mert látja, hogy úgy mehet mint kés a vajban amerre csak akar – hát nem retten vissza semmitől!

  • Ille:

    Tehát a háborúk, vagy az Iszlám Állam elől nem menekülnek, s akik idejönnek, azok dúskálnak az erőforrásokban olyannyira hogy egymás után lenyomják a NATO országokat…??? Ez jó.

  • eleftheria: nem az én állásfoglalásom, csak egy idézet, hogy’ is látják máshol a történéseket. Többféle nézőpont van.

  • eleftheria,
    teljesen kielégít Ille válasza.Nem tudom és nem is érdekel,hány éves vagy!Egyetemi végzettségű óvodás gondolataidat néhány -nem sok- év múlva felnőttként fogod revideálni.Addig is kívánok Neked és álmodozó barátaidnak békés,boldog,humánumban gazdag iszlamizálódást.
    A közel keleti álmaitokat osszátok meg magatok között.Mi meg majd csak rendeződünk szimpátiátok,antipátiátok,jó és rossz tanácsaitok nélkül.

  • Gyuri:

    Bocs, de Orbanisztánban nem valami nagyon tapasztalható iszlamizálódás, legfeljebb néhány tízezer muzulmán él itt. Még ha százezeren lennének, az is nagyjából a népesség 1%-a lenne. Iszlamizálódni csak egy többségében muzulmán társadalom tud. Ismétlem; attól mert valaki közel-keleti még nem iszlámista, sőt nem is feltétlenül moszlim vallású… Valamint terrorizmus szempontjából talán kicsit gyanúsabb az az Európában született és nevelkedett muszlim vallású jómadár, aki Szíriába, Irakba utazik fegyvert fogni, mint aki pont ez elől menekül. Tehát az ellenkező irányú forgalom szerintem még érdekesebb. A turultetvek akikről a cikk szól pedig kicsit többen vannak, s szerintem felesleges ecsetelni, hogy később a menekülteket követően majd mások ellen fordulnak. Érdekes, valahogy a szegedi egyetemista lányt és a félig kubai származású ( magyar állampolgár ) barátját ( Kuba nagyon iszlámista egy ország ) nem az iszlámisták verték agyba főbe néhány hete. Már megbocsáss, de a személyeskedő megjegyzések, leginkább az érvek hiányát mutatják.

  • sebestyén eszter

    @Eleftheria,

    álljál már le! Honnan (melyik földrészről) tudsz te így mindent? Gyuri10 nem állít mást, csak máshogy, mint a szerző.

    A Sanyi évek óta a terület szakértője, haditudósító, és a kultúrájukban is otthon van. Velük, köztük ÉL! ÉRTED? Ráadásul már nem is kijár, hanem életvitel szerűen is ott él, ott van tulajdona. Te milyen közelségből (akarom mondani, távolságból) vagy ilyen rohadt okos?

  • sebestyén eszter

    @Eleftheria,

    csak azért, h teljesen egyértelmű legyek. Hogy kerül a csizma az asztalra?! Milyen NATO?!? Te miről irkálsz?!? Ennek a srácnak muszlimok mentették meg az életét anno — mert épp a környéken egy NATO katona se volt. Amit te el se tudsz képzelni… Nem bántja, nem szidja a muszlimokat, nekünk magyaroknak szólt, hogy más a kultúrájuk, de még az idegrendszerük is, más jeleket alkalmaznak és a mi jeleinket máshogy értelmezik. Ennyi. Ez az írás csak erről szólt.
    Te meg idekeversz mindenféle nem is ide tartozó dolgot, aminek a többsége ráadásul sületlenség.

  • „Olvastam valahol egy költői szójátékot: ahhoz nem kell nagy bátorság, hogy gyengébbet védelmezzünk, de ahhoz aztán igen, hogy védtelent bántalmazzunk. Nos, ha ez igaz, akkor a nyilasok szörnyen bátor emberek voltak. (Emberek?…) Magam láttam egyet a Népszínház utcán, géppisztollyal a kezében milyen bátran nekirontott egy reszketeg öregasszonynak – aki alig bírt már járni és lemaradt a sorból -, láttam, milyen hősiesen leteperte, és megrugdosta szöges csizmájával.”
    Fekete Gyula: A kék sziget (Szimmaren), Móra Ferenc Könyvkiadó 1961. (1. fejezet, 14. oldal)

  • A diverzánsokat, terroristákat ki kellene szűrni, vagy azonnal, vagy később, ez igaz. De
    1. nem minden muszlim terrorista vagy terroristanevelő,
    2. abból a térségből nem csak muszlimok jönnek. Vannak ott bőven keresztények és más vallásúak is.

    Sőt,
    3. Abból a pénzből, amit gyűlöletkeltő propagandára és a paramilitáris szervezetek támogatására, fedezésére, valamint a csókosok nyelvének bársonyossá tételére fordítanak, bőven fedezhetnék az ellenőrző és befogadó eljárások költségeit, beleértve a tolmácsolást, idegen nyelvű dokumentumok kiállítását, minimális szükségleteket fedező ellátást, sőt, még az emberi szót is.

  • Esztike:

    Nem tudtam, hogy mostantól te vagy itt a moderátor… Mert ha nem, akkor a búsbánatos hadd ne mondjam már kinek osztogasd a tanácsokat, hogy mit csináljon…

    Egyébként meg nem világos, hogy a szerző cikkével melyik hozzászólásomban kötekedtem, sehol nem állítottam, hogy Jászberényi ” szidja, bántja ” a muszlimokat… Vagy csak olyasmit akarsz a számba adni amit nem mondtam…? Mert úgy fest nem a vita a célod. Ez elég görény egy dolog, de a köreidben nyilván ez dívik. Amúgy a másik topicban se futotta tőled érdemi válaszra, a „gyurcsányozásba” való beleakaszkodással a személyemet „náci attitűdűnek” , „kirekesztőnek”, „megbélyegzőnek” beállító hozzászólásod cáfolatára. Nem is veszed észre magad, hogy Neked milyen megbélyegző, kirekesztő attitűdöd van…

  • Esztike:

    Persze az is lehet, hogy csak más a kultúrád, más az idegrendszered, más jeleket alkalmazol és másképpen értelmezed a jeleimet… hi-hi-hi…

  • Esztike:

    Amúgy jól is néznénk ki ha te lennél a moderátor; kb olyan élő, pörgős lenne a fórum, mint ( az azóta általam rendesen meggyűlölt ) a vélemények demokratikus sokféleségét, olyan példás liberális toleranciával tűrő, Bartus Amerikai „Nép”szaváján ( persze az is lehet, hogy a fószer egy közönséges – bár igen rafinált – orbánista provokátor, s nem is véletlenül szervez online, ” virtuális ellenzéki pártot „… ).

    Amúgy a magatokfajta kiváltságos osztályhelyzetükön alapuló felsőbbrendűségi tudatuktól elszállt értelmiseggfejek egy követ fújnak… No én meg csak nyócáltalánost vígeztem, s olyan kiváltságos meg pláne nem vagyok, hogy beutaztam vóna a fél földgolyót ; szóval mit szósz Esztike, ember se vagyok, azért mert nem tartozom a kib@szott köreidbe; mi…??? Azért ad nagy kegyelmesen engedélyt a kisasszony a továbbiakban megszólalni, a kasztján kívüli magamfajtáknak??? Persze a kérdés csak retorikus.

  • Még egy kávét kérnék, jó lesz a Karaván is.

  • charlie: na végre.
    Ideje volt, hogy beismerje, mi a szintje. Már aggódtam, hogy Omniát kér.
    Egyet vegyen tudomásul: nem csinálok magából mártírt a moderálásával – habár igény lenne rá – bár az utóbbi időben finomkodóra vette a figurát, tán még a kisujját is eltartja kávéivás közben. Nem kisfiam, nem ér annyit az egész. Azonban – megragadva a lehetőséget, hogy ismeretei rendkívül hiányosak – na jó, felületesek, sekélyesek, mint egész egyénisége – minden egyes alkalommal beledöngölöm a sáros altalajba. Mit gondol, miért kérdeztem, hogy van az orra?
    Rohadtul nem érdekelnek a pártolói, futottak még kategória, én magára koncentrálok.
    Vagy tudomásul veszi, hogy nincs itt helye – bármilyen cukiban adja elő magát, attól még egy ócska provokátor -, vagy egyelni fogom továbbra is, mint a répát.
    Maga szerint ki fog előbb elfáradni? Ráadásul én vagyok a moderátor 😀

  • Eleftheria: és? Ez csak a kormány közömbösségét és nagyfokú ostobaságát bizonyítja. Elvesztettek vele megint jó pár szavazót. Csak így tovább, seggfejek!

  • Ille:

    Gondoltam a témába vág, de mindegy. Csak szerintem jól mutatja a társadalom hatalom általi, határtalanul cinikus, aljas manipulálását. Amúgy szerintem ez a már eleve alapjáratban is törvénytelen, példátlanul aljas és cinikus hatalom úgy gondolja, tök mindegy annak a pár ezer hülyére vett, orránál fogva vezetett vidéki szerencsétlennek a szavazata; amúgy is úgy kalkulál, hogy a nagyjuk a Jobbikhoz pártol(t). Ez utóbbi pedig finoman szólva inkább a Fidesz külsős nyilas tagozata ( ahogy mondjuk az elempé a külsős „zöld-liberális” tagozat ) a „szélsőjobbos népfrontban”… Bár ilyen egyszerű lenne, hogy vesztenek pár ezer szimpatizánst s ettől meginogna a hatalmuk!

  • Ille:

    Amúgy sajnálom, hogy a szerintem a magától kissé elszállt Eszterkével való csörtével ezt a jobbikost sikerült szórakoztatni, pedig gondolom Eszterkének se ez volt a szándéka. Nem én gondoltam magamat felhatalmazva más fórumozók rendre utasítgatására s szerintem a személyeskedést sem én kezdtem. No mindegy, az ilyen parttalan vitáknak – vagy talán inkább sárdobálásnak – az a vége hogy az ilyen genyók a nevető harmadikok… Eszterke kötözködését pedig azt hiszem inkább ignorálom.

  • Eleftheria: nem igazán értem, nekem ebben mi volt a bűnöm, de sebaj.
    charliet meg kordában tudom tartani. Jelenleg is az orrával van elfoglalva, amit bármikor a sárba verek.
    Amúgy igazából Esztert sem értem, mert hát, mégiscsak azonos oldalon álltok, ha nem tévedek, csak a látásmódotok más. Én ezt hívom sokszínűségnek.

  • Ille:

    Neked az ég világon semmi! Sőt; mindig jókat röhögök, amikor ezeknek a jómadaraknak az orrát a virtuális sárba vered; más fórumozóknak is vannak jó beszólásaik, az Inquisitor ( azt hiszem épp a charlie fiúnak szóló ) egyik utóbbi földbedöngölésén például szarrá röhögtem magam… Ezért is járok ide a KMH „online-szamizdatra”…

  • Amúgy persze az egy oldalon állóknak sem kell feltétlenül imádni egymást; de hát a magyar demokrácia sikertelen negyedszázados kísérlete talán épp arra szolgál tanulságul, hogy a különböző véleményeket, látásmódokat képviselő, különböző szociális hátterű egyéneknek, csoportoknak stb. meg kell találniuk a módot az egymás jogainak kölcsönös tiszteletben tartásán alapuló egymás mellett élésre.

  • Pontosítás: a magyar demokrácia sikertelen két évtizedes kísérlete; ez a korszak 2010-ben, de legkésőbb 2011/12-ben lezárult.

  • Eleftheria: attól tartok, ennek az egésznek semmi köze sincs a demokráciához – mármint, a szó eredeti értelmében. Jelen környezetünkben – valami általam felismerhetetlen oknál fogva – az általad említett kölcsönös tiszteletben tartás csöppet elfajult, mivel az egész politikai rendszer pártcsoportokká devalválódott. Ezen pártcsoportok meg személyi csatározások közt amortizálódtak lényegtelenné – kivéve a jobboldalt, ami tkp. számomra érthetetlen, hiszen Orbán múltba nézése mögül az azt megélt nemzedék már régen kihalt…
    Sajnos, a baloldal – valami történelmi rögeszme folytán – elvek köré szerveződik, a jobboldal meg hívőket toboroz. Ugyan, melyik az erősebb, hatékonyabb: a hit, vagy az eszme? Orbanisztánban látjuk az eredményt.
    Egy eszme és a hit ötvözésére eleddig csak Lenin volt képes. Mondjuk, történelmi léptékkel mérve, az se tartott sokáig. Orbán viszont egész jól másolt:
    az embereket nem lehet úgy irányítani, mint a birkákat (ez, persze, a lázadó Orbán elve volt). Erre csinált egy (fülke)forradalmat. Csak azt felejtette el, hogy a forradalmat azért csinálják, hogy az embert ne irányítsa senki.
    Orbán viszont azt mondta: azelőtt bután irányítottak benneteket, én viszont okosan foglak.
    Na, ezért élünk mi ma így Orbanisztánban. Beeee…beeee

  • sebestyén eszter

    @Eleftheria,

    anyádat valószínű lehet becézni, talán épp Esztikének is hívják. A többire nem áll módomban válaszolni. Egyébiránt elfelejtetted megköszönni az infót. Ez utóbbit mellesleg jegyzem csak meg, per se.
    Tudod, vannak még (azaz még!) emberek ebben az országban, akik így gondolkodnak: https://www.youtube.com/watch?v=SXYqIKDjS0M és ráadásul még (azaz még!) fiatalok (már ha pl. a Jászberényi meg én fiatalnak számítunk :-P), ezzel szemben te a Blikket olvasod, vért menstruációnál láttál és ha lőnek egy háborús filmben, akkor MUTE-olod a távirányítóddal a készülékedet.
    Ez vagy te.
    Egy puhatestű szájhős, egy gyáva, beszari alak, aki nem mellesleg rémesen tájékozatlan.

  • eszterlánc, ezt be kellene fejezned. Nem illik hozzád a Zoja Kozmogyemjanszkaja-szerep.
    Az ilyen szélsőséges személyeskedés meg pláne.
    Te még rajtam is túl teszel, és azt nem szenvedhetem. Remélem, megérted: az argumentum ad personam az én privilégiumom 🙂

  • sebestyén eszter

    @István, most miért? Azért, mert „ez” azt mondta, h moderátorként viselkedem? Ez nem jelenti azt, h ez így is van.
    Szó sincs erről. Az történt, h semmi időm nem volt épp, amikor szóltak jó barátok, h a Sanyit valami tudatlan ekézi. _Kerestem_ némi időt, és írtam. Erre volt képe visszaírni, nem is akárhogy…

    Szerintem Eleftheria — ha megkapja a mézes tejet anyucitól — akkor lenyugszik. Talán ma már meg is történt. :)))

    Amúgy megfogadom a tanácsod, nem írok neki többet, max. annyit, hogy MÉZES TEJ. 🙂

  • Én a fülkeforradalmat úgy fogalmaznám meg, hogy Orbánék egy nem is nagyon leplezett, vértelen államcsínyt, és egy társadalmi ellenforradalmat vittek véghez. Még ha más módszerekkel is, de ugyanazt csinálják mint nyíltan felvállalt történelmi példaképeik. Nagyon leegyszerűsítve szerintem arról van szó, hogy Magyarország a világ azon többségéhez tartozik, amelynek a társadalmai még egyelőre egész egyszerűen nem érettek a tőlünk nyugatabbra fekvő országok általunk irigyelt polgári demokratikus jogállami berendezkedésére.

  • Eszter(ke):

    Minden OKÉ…??? Vagy ennyire rossz napod volt…???
    Amúgy nincs TV-m, a Blikket s általában a magyar sajtótermékeket meg még csomagolópapírnak se használom… A legtöbb hazai készítésű műsor meg amúgy is mélyen a kommersz háborús s egyéb akciófilmek színvonala alatt van, amelyekből meg már amúgy is kinőttem – szóval uncsik… Amúgy nagyjából a te kommunikációs meg médiagurus kasztod ( a politikai – gazdasági uralkodó rétegek zsoldjában állva ) termeli a hazai televíziózás népmérgező intellektuális és morális salakját…

    Na jó éjt!

    Vazze: azt mondtam ignorálom Eszterkét, de már kezdem élvezni a sárdobálást hááá.. há-há-há……

  • Tisztelettel kérem a fenti épületes beszélgetés résztevőit, a farokméregetést (mármint hogy kinek nagyobb, meg erősebb), hagyják meg a magánbeszélgetésüknek. Akkor is, ha nincs nekik a ilyenjük.
    Az írás nagyon jó és ütős. Volt nekem egy fiatalkori barátom (sajnos már elhunyt), akivel úgy 40 éve sokat vitáztunk. Én, mint afféle lelkes aktív, akár Vietnamba is elmentem volna, a „nép” védelmében. Ő katonaviselt ember volt, a legkevésbé nyugalmas beosztásban – felderítőként szolgálta végig a kötelező 24 hónapot. Ő mondta, az akkoriban az USA nagykövetség elé szervezett tüntetéseket látva (1966-1968): ezeknek fogalmuk sincs, milyen az éles lőszer hangja. Úgy szaladnának szét az első pukkanásra, mint a pitypang magtartói az első tavaszi fuvallatra.

  • Sebestyén Eszter:

    Azért HAZUDOZNI nem kell, sehol NEM EKÉZTEM Jászberényit ( az meg a magánügyed, hogy ki a barátod ), egy betűjét nem vitatom az ott leírtaknak, akárhogy csavarod a szavaimat Te mindentudó kommunikációs guru ( Nem akarsz elszegődni Arthur Finkelstein mellé? Hasonló jellemvonásaid vannak. ). A hazudozástól hitelesebb nem leszel, csak gyűlöltebb. Tévedtem: természetesen nem állok egy oldalon a hozzád hasonlókkal, ugyanolyan ellenségek vagytok, mint az uralkodó szélsőjobbos-fasiszta turulpatkány tábor. A hozzád hasonlók ugyanolyan kirekesztő magukat übermenschnek gondolók mint az előbbiek. Ez a sunyi hazug viselkedés például patkánnyá avatja a magadfajta öntelt, minden köreiteken kívülieket lenézőket. Szerintem meg az ilyen rongy alakok, mint ti feleltek a jelenlegi viszonyokért, a hatalom által kitartott pártjaitokat, kollaboráns „civil” mozgalmaitokat egy csapásra a fasiszta hatalommal együtt kellene elintézni. Orbánékkal, Vonáékkal egymást, érdemlitek a táboraitok egymáshoz méltók. Többek között miattatok is hagyta itt az utóbbi pár évben ezt az patkányfészket az általatok is hontalanná tett normális kisebbség.

    Amúgy mi az hogy „volt képe visszaírni” … …el vagy Te szállva rendesen magadtól, nem tudtam hogy csak a tiéd a KMH, sőt hogy a csak tieteké ez a patkányfészek ország , amelyben kiváltságos osztályhelyzeteteknél fogva elég kényelmesen megvagytok, mint mondtam mindenkit lenézve aki nem olyan mint Ti… Na menj a romkocsmába panaszkodni a féreg barátaidnak, ha van köztük férfi lerendezhetjük személyesen is ezt a „vitát”…

  • találom:

    Ha nem vette volna észre, az épületes vitának semmi köze a cikk mondanivalójához.

  • Elef! Észrevettem, ezért volt a belekotty.

  • Eleftheria nem tűri a kritikát.
    Hát istenem.
    Vagyunk így ezzel páran.
    Csak van olyan, aki magában röhögi ki azt aki kritizálni merészeli.

  • Géza:

    A másik szavainak kiforgatása, a hazudozás, a személyeskedés egyenlő a kritikával? Ha a kedves Eszter nevű fórumozótárs igazat mond, akkor kérlek idézd már tőlem azokat a sorokat ahol a cikk szerzőjét ( aki S. E. állítólagos barátja – de ki nem szarja le ? ) ekéztem… De valóban, annyit az egész nem ér, hogy ilyen terjedelemben reagáljak.

  • sebestyén eszter

    @Eleftheria,
    sekély e kéj…

    nem a barátom, bár igen kedvelem.

    az, h nem ismered őt és a körülményeit, mindent elárul arról, hogy egyáltalán nem értesz ehhez a témához.
    köszönöm, legutóbbi (2015 augusztus 5 6:05 de.) vagdalkozásod, kifejezetten előnyös számomra.

    további jó blikk olvasást, továbbra is transzportáld onnan butaságot a blogodra (mi is a neve? annyira jelentéktelen, h eszembe se jut), és továbbra is reklámozd itt a KMH-n.

    btw., ha én Ille vagy Chris lennék, tuti bannerben kérném, pénzért. 😀

    alkonyodik, itt a mézes tejed ideje.

  • sebestyén eszter

    @Geyza,

    nem csak nem tűri a kritikát, folyton úgy forgatja a komment-folyamot, h eltérjen az felette lévő cikk tematikájától, és mindig az a vége, h konklúzióban kihozza: dögöljön meg az USA és/Gyurcsány.

    mániás szegény. vagy fizetik. mert bármi a cikk tematikája, azért kommentel, hogy fenti kettőt bizonyítsa. gondosan ügyel, blogjuk reklámozására, amit eddig eltartottak, május óta nem, és most bajban van.

  • Egy kis boldogság a magyar nemzetnek, Cseh László a világ legjobbja lett a számában. Kiderül, ha csak a pőre teljesítmény számít, mennyire tehetséges nemzet vagyunk.
    Csak azért is hajrá magyarok.

  • S. E.:

    Mégis idéznél tőlem, hogy:

    1.) Hol ekéztem a Jászberényi féle írást. Amúgy az általad nem kedvelt blogon hasonló álláspontokat olvashatsz; a moderálási elvek pedig nem a te problémáid; mindenesetre úgy viselkedsz mintha a KMH a te kis magánbirtokod lenne…

    2.) Milyen gondolatmenettel hámoztad ki az írásaimból, hogy „dögöljön meg az USA/Gyurcsány „, pl. itt a topicban, a fentebbi beírásokban, belinkelt videókban…? ( amúgy ezek nem kritizálhatóak, nem bírják a kritikát…? hááá… há..)

    Amúgy téged ki fizet a provokátori tevékenységedért…? Hááá… há-há-há…

  • S.E.:

    Ja, tényleg amúgy olyan büdös, tahó senki paraszt vagyok, hogy nem voltam képben Jászberényit illetően – aki természetesen lehet kiváló riporter. De nyilván a Vice News, a BBC, a France24 a Blikk nívóját, s általában a Te és köldöknéző Übermensch, belvárosi ( a Világ közepe ) köreid által képviselt orbanisztáni szintet képviselik… Hááá… há… há…

  • sebestyén eszter

    @Eleftheria,

    én már annyi minden voltam szerinted ebben a threadben. nincs vele semmi bajom. igazán jót szórakozom azon, h te verbálisan bezársz engem egy belvárosi izébe. AHA, ÉN MEG A BELVÁROS, röhög a vakbelem. újabb bizonyítéka annak, h SEMMIT SE TUDSZ.
    ha esetleg tényekkel is szolgálnál a melléknevek (és így minősítések) helyett, azzal MAGADNAK TENNÉL A LEGJOBBAT.

  • A magamfajta vágyik egy kis pezsgésre, ezért az itt már unalomba fulladt „cicaharcról” átléptem a mindig izgalmasan „magyarbarát” Magyar Narancs oldalára.
    Itt találtam Tamás Gáspár Miklós írását, amit ha már belekezdtem, el is olvastam. Sokak véleménye, hogy TGM amolyan szélkakas-szerű futóbolond, aki félévente más-más technikákkal váltja meg a világot. Most pl. a néptribun intézményében gondolja a megváltást, ami gondolom ő lenne.
    A tanulmány végén pontokba szedi a megváltás lépéseit, ami között egy tényleg sok mindent megoldót is találtam:
    „12. meg kell szüntetni minden titkosszolgálatot”.
    Komolytalanságát azzal is fokozta, hogy többször is használta a „fajgyűlölők” szót. Biztos nem hallott arról, hogy a tudósok szerint csak egy faj van. Igaz, Ille?

  • charlie: biztosan. Amúgy cáfolja meg, ha tudja. http://www.nyest.hu/hirek/van-egy-rossz-hirunk-a-rasszistaknak-tudosok-szerint-nincsenek-kulonbozo-emberi-fajok Feltételezem, egy tudományos oldal nem libsibolsi ihletésű.
    TGM nem tudós, csak egy instabil filozófus. Egy néptribun már van, őt a Kossuth-téri hugyosok kiáltották ki annak. Nem gondolom, hogy TGM vele akarna konkurálni.
    Miért tette idézőjelbe a Magyar Narancs „magyarbarátságát”? Még a végén rácáfol Besanconra, és kiderül, hogy „jóindulata” csak a szokásos pimaszságát álcázza.

  • A Magyar Narancsban nem találtam egy, a magyar nemzeti törekvéseket felkaroló cikket sem. De maga linkelhet, elég egyet.
    Nyelvészkedni ezzel a fajdologgal lehet, de a köznyelvben teljesen hibás, ahogy tudjuk a kutyák is egy fajhoz tartoznak, mégis mennyire más egy mopsz, mint egy dobermann vagy egy akita és egy tacskó f a j t á j ú kutya.
    Vannak akiknek ezek összeturmixolása a legszebb, én maradnék egy szép és okos ónémet juhásznál.

  • charlie: már miért is kellene a Magyar Narancsban olyasmit közölni? Úgy látszik, lemaradt Bástya elvtárstól 😀
    Maga, aki olyan okosan fel tudja tárni egy orgánum birtokosi, pártállási, felekezeti hátterét, elvárná a Magyar Narancstól a nemzeti – azaz jobbikos – törekvések felkarolását?
    Ezt megint benézte 🙂
    Sajnálom, de nem nyelvészkedésről, hanem tudományról van szó. Maga meg bőszen keveri a fogalmakat. Ha már nyelvészkedünk: a kutya egy állatfaj. Maga meg fajtáról beszél.
    „A kutya vagy eb ujjon járó emlős ragadozó állat, a szürke farkas egy már kihalt alfajának háziasított formája. Az egyetlen olyan emlős állatfaj, amely tudományos nevében megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt. Faja: állat. Besorolása: alfaj”. Ez a tudományos definíció.
    Árulja el nekem, a homo sapiensen belül milyen alfajok léteznek?
    De, ha kérhetem, ne a náci fajelmélet alapján, mert a végén még csalódást fog okozni rajongóinak.