Kálmán Olga 2.0

2015 augusztus 6 1:58 de.54 hozzászólás

Én Kálmán Olga ürügyén kicsit a mai médiahelyzetről, és az irreális elvárásokról írok ma. Merthogy sokan annyit nézték már őt, hogy belefáradtak, mint ahogy az ember bele tud fáradni a partnerébe is, ha tizenéven keresztül csak őt tudja nézni, mert mondjuk bányában dolgozik, ahol a legszebb nő a bányarém. Kálmán Olga egyedi jelenség, és attól jelenség, hogy tehetség.
Ő az, aki szembesíti a politikusokat elveikkel, viselkedésükkel, saját magukkal, és a sok szembesítés eredményeképpen megszületik a kép a mai Magyarországról. Mégis, újabban divattá vált kritizálni, erőszakosnak nyilvánítani, agresszivitással vádolni, jóllehet ő csak teszi a dolgát, ha kell negyvenszer is visszakérdez: Ön meg tudna élni ennyiből, államtitkár úr?
Aki látta a beszélgetést, láthatta hogy milyen egy újságíró, aki nyugati mércével méri magát.

Szóval, kedves kritikusok, legyetek már realisták. Bármelyik – ismétlem, bármelyik – médium politikai irányvonalát végsősoron a tulajdonos szabja meg. Történhet ez akár konkrét iránymutatással, akár csak a főszerkesztő kiválasztásával, aki aztán kiválasztja azokat, akik értenek a szóból. Olga éppen annyira lehet kemény, amennyire engedik neki, mert ha keményebb, akkor mehet világgá.
Újságírónak lenni pedig nem olyan, mint órabérben fát vágni, a jó újságírónak közlési kényszere van, szereti megmutatni a világnak, amit maga megismert, nem mellesleg el kell tartania a családját is. Nem egyszerű ezt úgy csinálni, hogy a delikvens hiteles is maradjon.

A vendégeit pedig csak részben választja ő, ha a csatorna gazdája azt mondja, hogy meg kell hívni a jobboldal teljes vezérkarát Horthytól Szálasiig, hát akkor meg kell hívni. Ha valaki újságíró, akkor egyébként is ez kell legyen a véleménye, mert csak akkor lehet leleplezni a hazudozást, ha a hazug ott ül vele szemben és a néző előtt lepleződik le. Ha nincs ott, akkor máshol nyilatkozik majd, és mellébeszél vagy tovább hazudik, és a néző ezt fogadja el valóságnak.

Amúgy sem vagyok híve annak, hogy a saját körünkben dicsérgessük egymást. Anno az Index polidilin volt vagy ötvenezer hozzászólásom, de az Index kiirtotta a baloldali hozzászólókat, és még mielőtt ez velem is megtörtént volna, többed magammal otthagytam a fórumot. Az utódlásra létrehozott fórum nem vált be, annak nem sok értelme volt, hogy állandóan egyetértettünk egymással, legfeljebb az árnyalatokon vitáztunk mérsékelt lelkesedéssel. Sokan pedig ezt szeretik és rettenetesen idegesek például a vállaltan fideszes Máté Bencétől, pedig ő csak a beszélgetéseket teszi életszerűvé. Jómagam kimondottan kedvelem, mert ha az értelmes Mátébence van szolgálatban, akkor az érvekkel próbál meggyőzni titeket, míg ellenben, ha a vonalas Mátébence áll a vártán, akkor a színvonal esik, de még ő is jót tesz az eszmecserének.

Ha támogatókat akarunk szerezni a demokráciának, akkor meg kell tanulnunk vitázni, érvelni, értelmi és érzelmi húrokat pengetni, mert az emberek nehezen fogadják el azt, ami a valóság, nekik pár százezer lakásnál sokszor többet jelent egy giccses szobor, egy hazafiságot emlegető politikus. Nekem könnyű dolgom van, nem ebből élek, a blogomnak én vagyok a tulajdonosa, nem akarok történelmi egyházzá válni, a helyi szentháromság itt a két púp, meg a liba. Soha senki nem fizetett egy kanyit se az írásaimért, ami azért kicsit zavaró, mert a pénz értékmérő is, legalább megkóstolhattak volna – de ez az én magánjellegű bajom, viszont megkérdőjelezhetetlenül független vagyok. Az újságírói függetlenségnek ma ez az egyetlen útja, nevezetesen, ha nem vagy újságíró, hanem blogger, aki legfeljebb reklámokat helyez el a saját felületén. Én még ezt sem teszem, mert akkor beleszólhatna az életembe a NAV.

Szóval becsüljétek meg Kálmán Olgát, aki gúzsba kötve táncol, méghozzá nagyon jól táncol, ha Amerikában tenné ugyanezt, akkor dögre kereshetné magát – arrafelé megbecsülik a kiugró tehetséget.
Az ATV, a médiafelület, ahol Olga megjelenhet, nem az övé, hanem a Hit Gyülekezetének tulajdonában van. Lehet, hogy most, miután történelmivé nőtte ki magát a gyülekezet, olyasforma szelep lesz a diktatúrában, mint Hofi vagy a Rádiókabaré volt, de ettől még Hofit szerettük és a Rádiókabarét nagy röhögések közepette hallgattuk.

Nem kellene Olgát is ellehetetleníteni, amortizálni, emberfeletti munkát végez azért, hogy felnyissa azok szemét, akik nem foglalkoznak túl sokat politikával, és háttérismereteket adjon azoknak, akik szeretik nézegetni ezt a gusztustalan világot, amit politikának nevezünk.

És hogy nekem is legyen ebből a beszélgetésből valami hasznom, kis változtatásokkal ez lesz a mai poszt a blogomban, ahol – elhihetitek – nem egyszerű naponta új témát találni, Olga pedig naponta hármat-négyet is talál – igaz, neki vannak segítőtársai…
Szóval, becsüljük meg Olgát, egy van belőle…

Ps: Figyelmeztettek, hogy róla már írtam, három évvel ezelőtt. Elolvastam, rendben van minden, úgy látszik nem változott a véleményem.

54 hozzászólás

  • Jól van István !

    Ezt nevezem, ez az egyenes beszéd.

    Köszönöm !!! 🙂 !!!

  • És, ha nem lenne Kálmán Olgánk mi (ki) maradna nekünk ?

  • Rühellem a nőt.
    Nem tehetek róla.
    Biztos bennem van a hiba.
    Dehát így jó nekem , micsináljak ?

  • Egyetértek a cikknek azzal a kifejtésével, hogy hallgattassék meg a másik oldal is. Csak zsigerből azt utálom, amikor a nácikat () szólaltatják meg, hadd játsszák az ATV bűbájos ördögöt a közvélemény megtévesztése érdekében. Amikor egy ilyen Vona, vagy más mocsári hérics ragyog az ATV képernyején akkor olyan embert kell oda ültetni vele szembe, aki képes az illető náci valóját felfedni és nem alázkodik meg előtte, mint azt egyszer az egyébként úgyszintén értelmes és igen tehetséges Mészáros Antónia tette, amikor az egyik vezető jobbikos interjúja végén a maga szokásosan elegáns és kedves kéznyújtásával tulajdonképpen az adott fasiszta egyenlőségét deklarálta. Lányos zavarában ezzel a . g e s z t u s s a l . látványos egyenlőség jelet húzott a demokratikus és a náci riportalanyai közé. Ebből a nézőnek automatikusan az az érzése is támadhatott, hogy ezzel az erővel, adott esetbe akár Goebbels birodalmi propaganda miniszterrel is kezet rázott volna… 🙁

  • Helyesbítés:

    …hadd játsszák az ATV egyszerűbb, még megtéveszthető nézői előtt is…

  • Dubois ! Csak nem azt akarod mondani, hogy nácinak lenni az nem csupán egy vélemény, a demokrácia sokszínű palettájáról, pusztán csak annyira, mint demokratának, liberálisnak, vagy baloldalinak lenni…?

  • Ajánlott irodalom:
    KMH; Útvonal:Kőbánya-Mohács

  • Geyza barátom!

    Ha valóban „rühelled”, amint írod, akkor tényleg benned van a hiba. Szomorú 🙁

    Nem is értelek. Egy szellemes, vérbeli riporter s mégcsak nem is csúnya. Próbáld meg másképp nézni – ne csak nézni, figyelni is rá – mint eddig…

    .

  • Kösz Pupu. Kálmán Olga egyfajta újságírói attitűdöt használ, rengeteget dolgozik. Talán az a baj, hogy sokan úgy vélik, az újságíró dolga, hogy megírja/megmondja az „Igazságot”. Egy frászt. Az a dolga, hogy megmutassa a valóság egy szeletét, aztán az olvasó/hallgató majd eldönti, hogy mi az igazság. A függetlenségről: 1989-ben mondtam: független sajtó egyfajta létezik: a tényektől független.
    Ráadásul a szakmában számtalan műfaj létezik (hír, tudósítás, interjú, riport, tárca, glossza, publicisztika stb.)Ezért a blogokat nem is nevezném klasszikus újságírásnak – bár tudom, hogy a véleményműfajok a legnépszerűbbek. Médiumnak azt a hírt is kötelessége közölni, amivel nem ért egyet – mert a tájékoztatás a feladata.
    Pluszpluszplusz! Nagyon egyetértek azzal, hogy a tőlünk eltérő véleményeket is meg kell ismerni, különben honnan tudnád, hogy eltérő? Főként az ilyen beszélgetésekben, amit itt is folytatunk. Persze mindig vannak, akik kikérik maguknak, ha valaki mást gondol – de tényleg unalmas mindig csak egymást fényezni. Meg ne haragudj, de a Te blogodban is van ilyen hozzászóló – nem a Te hibád, mindenhol vannak. Egyszer, egy 100-as hsz-t generáló írásodnál valamelyik fő okos ki is kérte magának, hogy minek vitázunk, ő tudja az IGAZSÁGOT. Azóta ugyan mindennapos olvasód maradtam, de igyekszem befogni a pofám.

  • Geyza!

    Ha már úgy írod, hogy „…a nőt…”, akkor légyszi, vedd figyelembe azt is, hogy mind e pro és kontra érvek mellett egy családanyáról van szó, kicsitől a felnőtt gyerekekig, aki helytáll minden fronton…

    .

  • sebestyén eszter

    Egyházak csoportosítása:
    történelmi egyházak
    biznisz egyházak
    történelmi biznisz egyházak
    történelmi polbiznisz egyházak (HGY.)

  • Nekem a legjobban az tetszik, amikor „világesze” politikustól hetedszer kérdezi ugyanazt, én már a harmadik kérdésnél látom az eredményt (a mellédumát), ám Ő még csak kérdez, kérdez, és végül „kimosolyog” a kamerának (azaz nekem, a nézőnek) és vége.
    Értjük egymást! Ilyenkor meg tudnám csókolni. Ezért a mosolyért…
    Ezt a pillanatot soha ki nem hagyom! Ha közben földrengés jönne is, ezt még megnézném, aztán menekülnék.
    Isten éltesse Kedves Olga! Köszönöm.

  • Gáspár M. Zoltán

    Szerintem sem Kálmán Olga, sem pedig az Egyenes Beszéd nem végez kiemelkedő munkát, a szó klasszikus értelmében.

    Csupán azt teszi/teszik ami a jó újságírás ismérve.

    Azért tűnik jobbnak a többihez képest, mert azok nem ezt csinálják.

    A műsor struktúrájában próbálnak kiegyensúlyozottan minden oldalról vendégeket hívni és azoknak kérdéseket feltenni. Aztán valaki elfogadja a meghívást és korrektül válaszol, valaki elfogadja, de össze vissza beszél és van aki el se megy.

    Aztán, hogy Kálmán Olga, mint személy stílusa jó e, tetszik e, az már egyéni érzés kérdése.

  • Don Golo:
    Mé ? A családanya nemnő ? Vagyis nem nő ?
    Egyébként meg tökmindegy.
    Még hat gyerek vállalása sem mentesít senkit.
    Legfeljebb több a szocpol.-ja.

  • sebestyén eszter

    @talalom,

    sok igazság van abban, amit írsz (értsd: műfajok), és most jön a hangsúlyos de. szóval: de próbáld meg megmagyarázni csak az én korosztályomnak, már jó részük alkalmazkodott a szarhoz. a többiről meg ne is beszéljünk. 🙁 ma simán orsz. média cikkébe beleírja az újságíró a véleményét — mint tényközlés. az utóbbi években meg már a hír is véleményműfaj.
    megjegyzem, tökéletesen táptalaj ez egy diktatúra kialakítására.

  • Georgina Bojana

    Ez az írás már időszerű volt.
    KÁLMÁN OLGA egy rendkívüli jelenség. Tehetség, gyors észjárás, tiszta élet (soha semmi mocskot nem tudtak róla összefirkálni, egyetlen bulvár lapban sem), no igen, ez jellemzi a munkáját és a munka tempóját.
    Rendkívül tisztelem és szeretem. A kérdéseit, no meg a beszólásait is.
    Többször féltem, mert oroszlánként védi a kisembereket, minden téren.
    Igen, igen, Ő az, Aki visszakérdez, méghozzá úgy, hogy nem sunnyog, de a szemébe néz annak, akitől választ vár. S, nem fogad el „mismásoló-kenegetős” válaszokat. Újból és újból megkérdezi, ki akarja „bogozni” azt, amire mi is kíváncsiak vagyunk.
    Mindenben a legjobbakat kívánom Neki és köszönöm ezt az írást!
    G.B.

  • Kálmán Olga engem egy szívós poszívó ügynökre emlékeztet,
    aki egy elavult porzsívót árul óriási elannal.
    Minden meggyőző képességét beveti a termék értékesítése érdekében, amiben hisz, de nem veszi észre, hogy a vevőket egyáltalán nem érdekli.
    Van, aki erre finoman felhívja a figyelmét, ő eszt észre is veszi, akkor az ötvenes évek pártpropagandístáira emlékeztető stílusban a véelménydiktárori szerepkörbe csúszik át.
    Összegezve ez nem a XXI század véelményszabadságról és nyitott médiáról szóló világba való viselkedés.
    Úgy gondolom, pont ellentétes hatást ér el, mint szeretne.

  • Emlékezzünk Olgának arra korszakára is, amikor még nem volt, nem létezett az Egyenes beszéd.
    Az akkori – vagy 15 év előtti – esti szárnypróbálgatásban minden este behívta a mai jobboldal két sunyi figuráját, akik akkor léptek ki az egyetemük „politológiai” tanszékéről, hogy onnan kezdve osszák az észt… A szerkesztő, nem hinném, hogy Olga lett volna, azt a koncepciót követte, hogy amikor a műsorvezető valakit meginterjúvolt, azt követően ők ketten Humin és Gírosz. értékeljék ki az alany megnyilvánulásait. Ezzel kecskére bízta a káposztát, mert a két ficsúr a jobboldali riportalanyt rendre fel, míg a baloldaliakat finoman szólva is leértékelte.
    Emlékszem arra a minden este szertartásos bekövetkezett pillanatra, amikor adott interjút követően Olga a helyéről fölállva átblattyogott a setét pároshoz és föltette a kérdést; „Na fiúk, hogyan értékelitek (X politikus) a szereplését…?” Úgy látszik Olga és az ő akkori szerkesztője, ill. talán az akkori tulajdonosi kör rájött e koncepció tarthatatlanságára és létre hozták a Kálmán Olga személyiségére épített Egyenes beszédet, ami – joggal – azóta is rendkívüli népszerűségnek örvend. Mondhatnók, megadja még az ATV arculatát is…
    Megjegyzem még, hogy később, Olga után „a két fiú” már a Tét című műsorban – a jobboldal reszortos képviselői gyanánt – szórták – főleg, vagy mindig, a fidSS melletti – érveiket… „Politológusok” lévén számításuk bejött… Ma ez a két alak a fidSS két kulcsfigurája annak propagandagépezetében. Az egyik a külföldi magyar diaszpóra meggyőzésére hívatott fideszhangja báb, míg a másik az Orbanini kormány-szóvivője, mindketten milliós havi járandósággal…
    Jah kérem, a Vezér nem lesz hálátlan az őt a magasba emelő és fenntartó karrieristákkal szemben sem…

    .

  • Fiala János telitalálata:
    „Kálmán Olga úgy tesz, mintha tudna úszni, de leér a lába a medence aljára” – vagyis nem tud úszni.

    ps: Kálmán O. „a fasorban sincs” Mészáros Antóniához, Bombera Krisztinához, stb. (hogy néhány jobboldali politikai műsorvezető hölgyet ne emlitsek. Valahol olvastam, hogy Kálmán Szolgának nevezik sokan – találóan.

  • pwr100: Bombera és Mészáros jobboldali lenne? Aztaaa!

  • pwr100
    Naa azzé csak ne nagyon essé’ át a jobboldal másik oldalára.

  • Encsörke
    maga meg egy olyan porszívóra emlékeztet aki mindenkit meg akarna szívatni aztán szépen kidurran hehehe

  • Ille, olvass figyelmesebben!

    Bombera és Mészáros nem jobboldali, nem ezt irtam (de nem is baloldali). Fenntartom, hogy egynémely „jobboldali” médium politikai műsorvezető hölgyei sokkal szinvonalasabbak és felkészültebbek Kálmánnál, akinek a felkészültsége a Google-ra korlátozódik. Ld. Fial J. minősitése.
    A „Kálmán Szolga” név találó és ha egy ilyen női hölgy kell Németh Sanya hitgyülis zsidó pápának mint az atv tulajdonosának, akkor csak élvezze őt. De lassan már csak egyedül Némethnek marad Kálmán a tud. szoc-on felcseperedett nyuggereken kivül.

  • pwr amit írsz , erősen emlékeztet a blablára.

  • Kálmán Olgát az információm szerint hárman segítik műsor közben, egy az aktuális témához, vagy elhangzott adatokhoz ipadra „lövi” az ideillő infót, kettő segítő, a jobb fülében levő fülesre beszél frappáns válaszhoz vagy logikus kérdéshez segítve K.O.-t.
    Persze ez már a világon mindenhol így megy, de az nem, hogy a levadászandó interjúalanyt alacsonyabbra ültetik, (megnézhető a neten) hogy az amúgy alacsony riporternőre felnézve is megtudhassa, hol lakik az Úristen. Intellektuális képességeit soha nem engedi tesztelni, egy adok-kapok szerű műsort sosem vállalna.
    …….
    Ebben szerintem Aczél Endre volt a legjobb, Torgyánt percek alatt „kifilézte” a tudásával és nem kellett nemtelen eszközökhöz nyúlnia.

  • Geyza!
    Nem sokat érved van, konkréten semmi.

    Fenntartom: Kálmán átlag alatti tehetségű politikai műsorvezető. Dési sorsára fog jutni ő is és mehet a klubrádióba, csak ott nem fogja látni senki a sminkjét-:)

  • pwr100: tetszik a nagy arcú kiigazítás, de kétségtelen, félre értelmeztem. Legközelebb majd jobban figyelek, nehogy okot adjak a fölényes beszólására 😀
    Hitgyülis zsidó pápa…aha. Megértem, meleg volt ma.

  • pwr100: ráadásul alacsony termetű 😀 micsoda érv!

  • Ille!
    Nem szándékoztam „nagy arcú” lenni, ha úgy tűnt, akkor sorry. A lényegi mondanivalóm változatlan.

    (A „hitgyülis zsidó-pápát” nem én találtam ki, de találó).

  • pwr100: semmi gond, amúgy is rosszul tűröm a kritikát. Találó lenne a hitgyülis zsidó pápa? Érdekes megközelítés, különösen a fogalmak összeférhetetlensége okán.
    Amennyiben a lényegi mondanivalójához még K.O. testmagassága is hozzátartozik, egy csöppet romlik a hitelessége.

  • Prwke nem érveltem ha nem vette volna észre.
    Arra semmi szükség.
    Állítottam valamit .
    Sajnálom.Ez van öregem. Maga blablázik itten.

  • Eszter! Nem véletlenül mondtam, hogy független sajtó egyfajta létezik: a tényektől független. Szakmabeli bármikor meg tud írni egy interjút ugyanarról a témáról, ugyanazzal az emberrel úgy, hogy az interjúalany zseniális emberbarátnak látsszon, meg úgy is, hogy egy szánalmas, kriplinek. Még a hír sem érték semleges műfaj: maga az, hogy melyiket közlöd az információfolyamból, egy orientációs lépés.
    Olga elég jól ért a szakmájához, de beleesett a saját csapdájába: időnként túltolja a „Mari néni kérdez” manírját. Amúgy a Hír TV-ben voltak – nem tudom, most is vannak-e, régen néztem – a legprofibbak…

  • Charlie !

    Tévedés, hogy a riportalanyt bármiféle megalázási szándékkal ültetnék lejjebb a műsorvezetőnél. Egyszerű nézőként megfigyeltem, hogy az Egyenes beszéd stúdiója mindenfelé elrejtett kamerákkal operál. Ezek azokban a szereplők mögötti pontoknak és függőleges sávoknak látszó „fekete lukakban” rejtőzködnek. Ahhoz, hogy a műsorvezető vízszintes fejtartással és tekintettel, egyenesen a néző szemébe tudjon nézni úgy, hogy közben ne kényszerüljön sem oldalirányba, sem pedig fölfelé tartani a fejét, miközben szép szemét egyetlen pillantással irányt váltva, hol interjú alanyára, hol pedig a nézőre képes tekinteni.
    A magam részéről ezt a kamera-állási megoldást rendkívül ügyes már-már művészi megoldásnak tartom, ami nagy mértékben emeli e fontos informális műsor dramatikai színvonalát is, megelőzve annak estleges unalomba süppedését… Mert a tévé és internet korában már nemcsak a játékfilmek igénylik a művészi megoldásokat. Egyébként az ATV több „párbeszédes” műsorában is sokszor tapasztalom a hasonló, igen jó és művészi kameraállásokat produkáló törekvést, ami az igényes odafigyelést is igazolja. Sajnos ez alól csak az ATV-hiradó studió szekciója a kivétel, ahol szintén szükség lenne egy-két hasonlóan frappáns frissítő megoldásra, ami persze nem a kivárhatatlanul hosszú szignálok, és előképekben testesülne meg.

  • Még egy.

    Ez a lejjebb, ill. feljebb ülés igen ritkán, ha nagyon és direkt erre figyelek, csak a totál képnél tűnik ki.

    .

  • Geyza! Csak amúgy blablából ismét: Kálmán O. egy tucat-műsorvezető, a tud. szocos nyuggereknek tudja csak előadni a sminkjét, mást nem.
    Ez van-:)

    ps: Kiskegyed is tud. szocos nyugger, hogy igy tüdőre nyelte a fentieket?

  • Dubois, Ön jóindulatú emberként nem gondol piti trükkökre, de sajnos igazam van.
    Az mszp-s Kunhalmi 3:58-nál látható, hogy egysíkban(!) van Kálmán Olgával.
    https://www.youtube.com/watch?v=lUB1diQDhGc
    Ellenzékieket mindig alacsonyabbra ültetik.
    ………
    Rogán már eleve alacsonyabb Simon Andrásnál, mégsem ülhet egyszintbe a kérdezővel, 0:31-nél, érdemes a fejtetőt is megnézni:
    https://www.youtube.com/watch?v=uBVOjYCGwe4
    ……
    Tehát összegezve, mindkét műsorvezető él ezzel az olcsó, de hatásos trükkel.

  • Javítok, az ellenérdekelteket alacsonyabbra ültetik.

  • Charlie !

    Azt eddig nem vettem észre, hogy az ATV magassági (meg emberi) mércét is beépített volna a képszerkesztésébe. Köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmemet. – És valóban, a két ember, Kunhalmi és Rogán között a különbség legalább 3,58 : O,31 …? Hát tudja mit, van benne valami. Úgy a jellem, mint a küllem vonatkozásában, biz ez már nagyságrendi különbség ! ))) 😀 (((

    .

  • Na,te kis taknyos pwr100! Tud.szoc. nyuggerek a te felmenőid, nem pedig a nyugdíjasok úgy általában! Amennyiben mi mindnyájan „nyuggerek” vagyunk, akkor te pedig egy panelproli vaqy! Mindkét fogalmat a fityisz vezette ugyanis be azért, hogy szembeállítsa az egyes társadalmi rétegeket ebben az országban. Te meg mantrázod itt. Tessék mondani, bunkónak jó-e lenni?
    Kálmán Olgáról pedig csak annyit:_ ő tud kérdezni, és ez manapság igenis nagy dolog!

  • Péwéer:
    Sok a blabla.
    Foglalkozzá avval akivel egyidős vagy.
    Csak előtte vegyél gumikesztyűt hehehehehe

  • Geyza, nehogy rosszul legyél!
    Lélegezz mélyeket, igyál sok vizet és ne idegesitsd magad. Jobbulást, pá.

  • Én jól vagyok pajtás.
    Tán ez az oka annak hogy nem blablázok marhaságokat továbbá nem próbálok kedvesnővér-szerepet eljátszani.
    De ha magának ez a jó , csak tedd. De ne feledjél el fityulát feltenni .

  • sebestyén eszter

    @talalom, értettem. 😉

  • Ha valakit érdekel, én sem tudom már régóta nézni a Szolgát.
    1. imádja hallani a saját hangját, a meghívottnak alig jut idő beszélni, egy egyszerű kérdést öt percig tesz fel
    2.a fidesznyik hazug szarházikkal kesztyűs kézzel bánik, az ellenzékkel meg sokszor úgy beszél, mint egy kutyával
    3. a műsor csak arra jó, hogy azt higgyék a tud.szoc.nyuggerek, a panelprolik, meg a többiek, hogy van ellenzéki média. Pedig nincs.
    Mert egy igazi ellenzéki média (ha lenne ilyen), az már rég meg tudta volna buktatni ezt a tolvaj, korrupt, hazaáruló bűnszervezetet, amit fidesznek hívnak. (Persze ezt megtehetné egy igazi titkosszolgálat is, vagy igazi rendőrség is, de ilyen sincs nálunk)
    Ennyi mocsokságot az országunk ellen, végig nemzetieskedve, még soha nem tettek a történelemben.
    Nem véletlen, hogy a FÜGGETLEN médiának kellene lennie a hatalom egyik kontrolljának. Az ATV nem az, csak úgy tesz.

  • Azt gondolom,ha Olgát akarjuk megítélni, külön kellene választani a csatorna stílusától, műsor politikájától, egyéb felállásától!

    A valamikor ellenzékiként nyilvántartott – ma is ebben a szerepben tetszelgő – adó mára erősen megosztott, ellaposodott, elkényelmesedett, mondhatni unalmas ismétlések színpadává vált(ez minden tekintetben értendő) a komoly érdeklődést felkeltő aktualitások izgalmas tálalása nélkül.

    Jelen esetben az sem érv, hogy a Hgy-s Németh S. a tulajdonosa, és mint ilyen, erős befolyása alatt leledzik – minden addig és úgy van ahogyan ő akarja!
    Az egész csatornát át meg átjárja a költségtakarékosság szelleme, és ez bizony meg is látszik a műsorok egyhangúságán, színvonalán, tálalásán.

    A munkatársak jó részétől már megszabadultak csöndben, észrevétlenül – akit meg megtartottak, az „igazodik” – tőlük nem tudom ki, mikor és mit követel, de szemmel láthatóan nincs erős elvárás semmilyen téren.
    Hétről hétre, estéről estére ugyanazt látjuk (és ugyanazokat !)csak a címek változnak, meg néha a dohányzóasztalok meg a székek, fotelok.

    Egyik este X címen megy egy politikai- társadalmi nyekergés, a mvez. jobbra ül, vele szemben a három meghívott( általában mindig ugyanazok ) a másik este annyi változás, hogy a mvez. baloldalon ül, vele szemben a három meghívott vendég,itt is jobbára ugyanazok, és rágják ugyanazt a gittet, csak más címen.

    Nem tett jót az erőszakos fiatalítás, és a „frissítés” sem, kár volt a bevált és kedvelt műsorokat megszüntetni ( Újságíróklub, Tét stb) ezek mellett lehetett volna próbálkozni új arcok,”tehetségek” fokozatos bevonásával -de nem helyettük!
    Nem akarok sem személyeket, sem műsorokat nevesíteni, – akkor ugyanis órákig sorolhatnám a nagyon visszatetsző jelenségeket – és gondolom nem vagyok egyedül aki érzékelem, a jelentős visszaesést.

    Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy amit pl a nyári műsorszerkesztők csinálnak – felteszem a főszerkesztők, gazdasági vezetők na és a tulajdonos tudtával – az arcpirító, úgy is mondhatnám ehhez pofa kell!
    De, mint mindent ezt is megtehetik, hiszen nincs konkurencia harc, nem kell tartania a közönsége elvesztésétől, mert a jámbor néző ugyan dühöng az egy este folyamán 120 – szor bevetített reklám és ajánlók láttán, ki van akadva a sokadszor ismételt beszélgetéseken, a minősíthetetlen Havas ilyetén erőszakos nyomatásán, a 7-8 éves hú de jópofa vasárnap esti „Névsókon”, de nem egyenlőre kitart.
    Az hogy a nyári szünetre való tekintettel már nem csak az esti műsorok ismételtek, hanem aug.-tól már a reggeli Start is a hónapokkal ezelőtti, rég aktualitásukat vesztett „érdekes” beszélgetésekből tevődik össze – de már a híradó is, tényleg övön aluli!

    Igaz az eddig is az előző esti ismétlése volt, de legalább eredetiben forgatta a tolla végét Schvajda G. ( hírolvasás közben ) és bakizott az épp szolgálatos felolvasó – ezzel szemben mostanság az előző esti Esztike megy másnap reggel ugyanabban a kabátkában, ugyanazzal a hibákkal és tévedésekkel mint este, mert nincs egy ember,egy korrektor aki legalább már az aktualitásukat vesztett híreket, hibákat, kiszűrné, korrigálná – nem az mind benne marad.

    De a hülye néző is igazodik, át- át kapcsol ugyan másik adóra, mikor a hócipője is tele van a fentiekkel megállapítja, hogy az RTL híradó mennyivel élénkebb, színesebb (kicsit későn!) vagy a Hír Tv-s riporterek műsorvezetők talán nem annyira rutinból dadognak,több az eredeti, saját riport, de azért csak megmagyarázzák maguknak is, hogy „…még mindig ez az egyetlen adó ahol meglehet nézni meglehet mondani, ki lehet mondani..”.stb

    Mit lehet kimondani, megmondani ? Amit a dupla liberóban ott szorongó műsorvezetők engednek, ill. amit maga Németh úr hatalmi, gazdasági és egyéb pozícióinak tükrében eltűr és megenged!

    Mindezek ismeretében kell/lene elhelyezni ebbe a miliőbe Olgát, hiszen az ő egész teljesítményét, egyéniségét befolyásolja a környezet, amelyben „előadja magát”

    Ő sem az már mint aki volt, akár pár évvel ezelőtt – a megszokás, a rutin sajnos mint mindenkin, rajta is erőt vesz.
    Az elképzelése alapvetően jó – gyakran a kivitelezés is annak mondható – de egyre többször érzékelhető esetében (is) az „eltanítónénisedés”, az okoskodás, esetenként, a lekezelés!

    Valóban nem mindegy, ki ül vele szemben: pontosan tudja, kivel milyen hangnemet üthet meg, és él is vele!
    Vannak kedvelt személyek szituációk, és vannak eleve ellenszenvvel kezelt helyzetek, hozzátartozó emberekkel együtt: ez még nem volna baj, hisz ő is emberből van, nem mindegy azonban tudja e kezelni!

    Az kérdés, hogy Olga nem tudja vagy nem akarja leplezni, hogy ki iránt táplál eleve ellenszenvet,de tény, hogy minden kiül az arcára,és úgy tűnik nem is akar ellene tenni, nem igen ismeri a pókerarc kifejezést !

    Időnként bántóan grimaszol – sajnos a legkomolyabb vagy szomorúbb helyzetben is hajlamos, hogy miközben az alany súlyos gondolatait igyekszik megfogalmazni, ő felteszi a kérdését, és rögtön vág egy jó pofizó grimaszt, szájszélét rángatva, hatásvadász pofával várja az elismerést,.. ni mit bírtam én kérdezni.. !

    Nem mindig érez rá a helyzet komolyságára – emiatt néhányan már finoman, de helyre tették ( Dávid F. több alkalommal, Békesi, Kovács L, Bokros,Pokorni, Szanyi,Tarlós ( ő aztán később átment hülyébe, de alapjaiban igaza volt) és ha jól emlékszem Gyurcsány is – persze mindenki másként, más stílusban) de tény hogy Olga nagyon szereti hallani a hangját!

    Sokat, és sokszor beszél, néha talán jobb lenne ha okosan hallgatna, nem kéne rendre bizonyítani mi mindent tud ő egy adott témáról! Kényszeres önigazoló a felkészültségét illetően, és jóindulattal is fárasztó amikor öt percen keresztül ragoz egy kérdést, amit egyszerű közérthető szavakkal fel lehet tenni!

    A gond szerintem az, hogy míg az alapvető elképzelései jók és a téma érzékenysége is, addig sajnos nem mindig ad magának elég időt valaminek az átgondolására, előbb jár a szája mint az esze, és ha erre menet közben rájön eszébe sem jut korrigálni magát. Előszeretettel beszél bele a vendég mondandójába, és különösen akkor zavaró, ha a partner eleve magát nehezen kifejező, a szavakat keresgélő egyén, mert így totál félre megy a beszélgetés, azt sem tudjuk meg mit akar mondani a vendég, azt meg pláne nem, hogy hova akart kilyukadni Olga!
    Néha türelmetlen, nincs ideje kivárni hova fejlődik a válasz, ezért belebeszél – máskor meg indokolatlanul túlragoz egy kevéssé jelentős kérdést -elég gyakori mind a két jelenség,ezért említem.
    Vannak zavaró „állandó eposzi kellékei” – ha nem felejtkezik el róla, akkor természetellenesen elszorított torokhangon beszél, majd felgyűrűzött újait feszegetve elkezdi sorolni érveit, majd egy pillanatra felfelé nézve mintegy eljátssza az általa elképzelt szitut, – mindezt viszont túl gyakran alkalmazza ahhoz hogy eredeti legyen, így időnként nem csak gyerekes de egy kicsit gagyi is amit csinál!
    Ha nincs túl odafigyelős kedvében átmegy enyhe debilbe – na akkor szokta „túltolni a Mari néni kérdez” c. effektet, és ha jó meggondolom, ez az egy mondat ugyanazt fejezi ki, mint amit én itt összehordtam (Jézusom, lehet hogy nekem is „összehordásom” van mint Fényesnek ???) és rögtön be is látom, hogy Talalom mennyivel okosabb nálam ?

    Nem kétlem Olga jóindulatát, de a túl sokszor feltett kérdés ugyanabban a témában nem a penge nő hatását kelti (nálam legalábbis) inkább valami erőltetett, gyermekes makacsságnak tűnik: a néző már rég tudja, hogy sosem kap választ, nagyjából levette azt is hogy miért, felesleges túlerőltetni a dolgokat, mert ez még akár kontra produktív is lehet! Minden akkor oké, ha jelzés értékű.

    Szék probléma valóban volt egy időben, de nem sokkal azután, hogy egyik publicistánk tollából született egy cikk Olgáról – melyben a székekre is kitért – diszkréten, feltűnés nélkül cserére kerültek a székek, mára kb egyforma magasságúak és színűek, ezzel szerintem már nincs gond.

    Azt gondolom,ahhoz hogy Olga némileg változzon, a környezetének kellene jelzést adnia !
    De míg sorra kapja a kitüntetéseket, díjakat, és úgy általában elhitetik vele, hogy ő egy és oszthatatlan, addig el is hiszi magáról mindezt, és hajlamos saját nagyszerűségének áldozata lenni !

    Ha szerepkörében nem egyedül lenne, mondjuk váltásban csinálnák az „Egyenes beszéd” -et is, 2-3 műsorvezetővel együtt, akkor egyrészt kevéssé lenne módunk nekünk magunknak is kivesézni, kevesebbet is foglalkoznánk vele, neki is jót tenne a megmérettetés, az összehasonlítás,talán őt is sarkallná a konkurencia !

    De míg egyedül van,és a nézők egy része el van ájulva tőle, a másik fele minimum közömbös vagy csak a negatívumokat észleli mert sajnos túl van reprezentálva az életében Olga mint a kérdezés csimborasszója – addig ő nyugodtan keménykedhet – majd Németh Sanyi bácsi eldönti, hogy meddig! És ha ő egyszer úgy gondolja, hogy eddig és nem tovább, akkor Olga, úgy jár, minta az az ellenzéki képviselő akinek Kövér L. – főpedellus – kikapcsolta a mikrofonját! Abban (is)igaza van Fényes I.nak, hogy nem feltétlenül tőle függ meddig és mit csinálhat, beszélhet.

    A tegnapi szereplése a képességeknek igen híján lévő Balogh Zoltán nevű „eü-kamarai nagysenkivel” viszont igazán kiemelkedő volt – nem csillogtatta agyon a meglévő fegyver arzenálját, egyszerűen a nézővel együtt le volt döbbenve,azon hogy mik vannak !
    Én Olgának ezt az arcát kedvelem – nem hiányzik az „… akkor tehát….tehát ezt most hoooooogy?…” ártatlankodó csodálkozása!

    Olga szerintem nem egyértelműen szimpatikus jelenség – bár nagyon sok szól mellette – ám sajnos az utóbbi időkben ő is a biztonsági kűrökre hajt, talán az a bizonyos ló is elszaladt vele egy kicsinyt….
    Ha a modorosságából is engedne némileg – hiszen néha már vetekedhet Balogh Judittal, ami nem semmi mert olyan irgalmatlan modoros nyekergésre mint ő kevesen képesek – és többször figyelne tudatosan a beszélgető partnerére mint, hogy megszolgálja a róla keringő sztereotípiákat, sokkal népszerűbb, és emberibb lenne!

    Az sajnos nem vigasz, hogy egyetlen más adónál sem jobb a helyzet: a demokráciában és jogállamban még hinni tudó és akaró nézőnek az ATV jelenti az ellenzékiséget, a benne részt vállalókkal együtt – és ha ez az adó hónapokra elengedi a néző kezét, mert …” MI most szabadságra megyünk” akkor ne várja hogy majd ősszel, ha ismét dolgozni akar, a néző újra nyújtja a magáét !

  • Besancon, ez jó volt, bravó.

  • Besancon
    Ez cikknek is kimehetett volna 🙂

  • Az atv-t (Kálmán Szolgával együtt) meghatározza Németh S. hitgyülis zsidó pápa alkuja a regnáló hatalommal. Az alku szerint az állam „történelmi egyháznak” (hehehe) ismeri el a hitgyülit nagy állami pénzügyi támogatással. Németh ellenszolgáltatása a nézők szeme előtt van.

  • pwr100: ez a zsidó pápa utoljára hangzott el, remélem, érti?
    Amúgy, okoska, mintha már említettem volna, hogyan kapta meg a „történelmi” egyház rangot: 2010-ben közölte a Vezérrel, hogy ha nem kapják meg, pártot alapít, és indul ellene. Megkapták 🙂

  • Illepityu:
    Kár minden szóért:
    Aki hülye , az is marad.

  • ismétlődő antiszemita kijelentése miatt kommentje törölve. a moderátor.

  • Naa..látod idióta ?
    Most rajtad röhög mindenki

  • Nagyon-nagyon különös beszélgetés zajlott le ma az Egyenes beszédben Kálmán Olga sztármusorvezeto és Schiffer András LMP-társelnök között. A téma a választási eredmények elemzése helyett az orbáni megszállásemlékmu lett, és a kérdezo sehogy sem bírta megemészteni, hogy a kérdezett nem azt válaszolta, amit a kérdezo várt.