A Magyar Hírlap, mint olyan

2015 szeptember 21 7:09 de.6 hozzászólás

Elkövettem azt a hibát, hogy – mivel nem volt más – beleolvastam a Magyar Hírlap hétvégi számába. Talán becsapott a fejlécben a szöveg: polgári közéleti napilap. Persze, ha Orbán polgári Magyarországának ez a közélete, ami ebben az orgánumban tükröződik, az más.

Ahogy a reklámjuk mondja: egy igazi, hiteles és színvonalas napilapra vágyik?
A Magyar Hírlap konzervatív, keresztény és polgári értékeket képvisel (lásd pl. Bayer Zsolt veretes írásait), minden nap hiteles történetek, tiszta beszéd és igaz hírek várják (nem röhögni, kérem!)
Azt már meg sem említem, hogy ebben a számban is az összes megnyilatkozó nagyfejű halljakend, de még az újságírók is rögeszmésen egy nem létező fogalmat emlegetnek a migránsokról megszólalván: illegális bevándorló. Ilyen állat, ugyebár, se de jure, se de facto nem létezik, de ez nem zavarja őket.

Kovács Zoltán kormányszóvivő – aki részben nem egy lumen, részben hajlamos az igazság szövétnekét nem teljesen kibontani – ismét hozta a formáját: lecikizte a horvát menekültügyi rendszert, mondván, az egy nap alatt összeomlott, miközben mi már kilenc hónapja álljuk a sarat. Nos, Kovácsnak valami gondja lehet vagy a naptárral, vagy az időérzékével, mert ha kilenc hónappal ezelőtt felkészültek volna, akkor nem lett volna ez a káosz.

Lázár János szerint az embercsempészek legyőzték Horvátországot. Láthatóan nem zavarja, hogy a horvát hatóságok utaztatják át – állami eszközökkel és szervezetten – a migránsokat az országon. Persze, ha ez embercsempészetnek minősül, az más. Erdő Péter se szeretne az lenni – nem is csinál az egyháza semmit.

Gulyás Gergely – aki korábban Röszkénél hazudott egy orbitálisat, mi szerint a táborokban minden rendben van, a körülmények megfelelőek, az ellátás megoldott – most elmegyógyász ismereteit csillogtatta: amit Gyurcsány állít, arra a válasz nem politikai, nem rendőrszakmai, hanem egyedül orvosi lehet. Tehát Gyurcsány orvosi eset.

A CÖF se maradt ki a buliból, az unió vezetése cselekvésképtelen, de a magyar állam erős, ráadásul maga mögött tudhatja a társadalom többségének támogatását. Ezen még tudott színezni egy kicsit: kiállnak a vallásszabadság primátusa mellett, tisztelik (?!) a történelmi múlttal rendelkező iszlám vallást is, de békében szeretnék építeni a zsidó-keresztény kultúrára épült civilizációnkat. Érdekes…ehhez mit fognak szólni Vonáék? Természetesen követelik, hogy a humanitárius és pénzügyi segítség mellett – ez fura, ők elismerik, hogy van ilyen, bár hatását nem látni, Rogánék meg azt állítják, hogy semmi segítséget nem kapunk, nem kellene ezt előbb egyeztetni, gyerekek? – rendfenntartókat is biztosítson az EU. Az ellenzék meg fejezze be a polgárainkat uszító, lázító tevékenységet! Szegény cöfösök, a látásukkal is baj lehet, lehet, hogy kicsik az óriásplakátok? Node a szellemi honvédők majd megint békamenetelnek egy kicsit.

Orbán szerint a magyar hatóságok már fogtak terroristát – érdekes, jobb helyen ezzel tele lenne a hazai sajtó és a külföldi is kapna hiteles dokumentumokat erről a fantasztikus fogásról – sőt, azt is tudjuk, kik szervezték a magyar állammal szembeni támadást. Mondjuk, nem a magyar államot támadták meg, hanem csak a határzárat, de ilyen aprósággal ne foglalkozzunk. Ha a Vezér azt mondja, Magyarországot megtámadták, akkor , kérem, mi meg vagyunk támadva! Csapataink ezek szerint harcban állnak.

A lényeg az, hogy tudjuk, hogy az akciót angol és arab nyelven irányították, hangosan beszélőkön keresztül. Ráadásul fegyveres támadás volt. Nos, az az érzésem, hogy Orbán már nem igazán van tisztában azzal, hogy országvédő hevületében miket hord össze-vissza.

Bayer Zsoltot már meg sem említem. A szokásos emelkedett kocsmapulti – de inkább árokparti -stílusában mocskolja Merkelt, a szerb Vucicot, Milanovicot, és javasolja nekik: megcsókolhatják a hátunk végét. Hiába, no, egy polgári közéleti napilapnak ez a stílus adja meg a sava-borsát.

Ennyi talán elég is egy polgári napilap tiszta beszédéből – nekem legalábbis. Mazochista olvasóim azonban nyugodtan fizessenek elő rá, ha igaz híreket akarnak olvasni.

6 hozzászólás

  • ——–Sajnos teljes mértékben igazad van!! Kedves Ille Úr…

  • Georgina Bojana

    Kedves István!
    A témához hozzátartozik, hogy a vérnyomásom ugrál. Hun fent az „egekben”, hun pedig lent van. Mindkét esetben pocsékul érzem magam. Ha fent van, akkor arra megfelelő bogyókat szedek, de azonnal.
    Ha viszont lent?!
    Coca Cola a hűtőben – kávé, de gyorsan. Mindkét eset életveszélyes.
    Mi a leggyorsabb?!
    Hihetetlen, de igaz: rákeresek az Echo tévé – politikai adására. Van amikor „nincs szerencsém” e kórságomra. Béky László vezetésével, hasznos természetgyógyászati okításban van részem.
    De van, amikor bitang nagy „malacom” van, mert élőben, vagy felvételről Bayer Zsolt urat látom. Amit Ő előad és ahogyan?! Az megér(ne) egy misét.
    Az az okítás, azokkal a nagy nyelvcsapásokkal, nem írom, hogy hová, merre, a „térképet”, no meg a célt is a legtöbbünk ismeri. Igen, igen, a tipp jó! No meg azok a gesztusok, felvett színészi allűrök – magyarul: modoros, felvett viselkedések amit Ő ott leprodukál.
    Tuttira azonnal megsegíti alacsony vérnyomásomat – az egekbe emelni.
    S, akkor, ennek orvoslására ismét a bogyó, nehogy gutaütést kapjak.
    No igen, addig még nem merészkedtem, hogy az újságot is kezembe vegyem. István, elismerem, Te egy bátor ember vagy.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • G.B, inkább csak mazochista 🙂

  • Jó, hogy vannak ilyen internetes oldalak, amelyek ennyire „hitelesen” tájékoztatnak. Viccesek az itteni írások. Aki ismeri a helyzetet itthon, jókat kacag rajtuk 🙂

  • samu: örülök, ha megnevettettem, de még jobban örülnék, ha egyetlen soromat is képes lenne cáfolni, hát még, ha meg tudná erősíteni a M.H híreit!
    Ráadásul, aki ismeri az itthoni helyzetet, az kétlem, hogy kacagna.

  • Ez a félkegyelmű asziszi Piréz-földről van szemlélve a Tejjel-mézzel folyó Árvalányhajland béli szitu.