Orbáni szót visznek az USA-ban is.

2015 szeptember 28 12:50 du.6 hozzászólás

Odáig rendben lenne – egy frászt lenne rendben, de nekünk ez jutott – hogy itthon holmi kovácszoltánok, gírószászok viszik a szót, elvégre nem a saját véleményüket mondják, konzervből – lejárt szavatosságú, bádogízű, buggyant konzervből – böfögik fel, amit Orbánék megetettek velük (elvégre, mint tudjuk, van az a pénz), de, hogy akad külhoni, jó pénzért bármilyen hazugságot is fapofával előadó tettestárs, azért az nekem új.

Illetve, nem is annyira új, mert Kanadában azért akad a jobboldali magyar szócsövek közt ilyen, de ők – úgy vélem – nem hazudnak, mivel simán elhiszik a kormányzati propaganda szólamait, ráadásul önként és dalolva, puszta hazaffyságból hirdetik Orbánt dicsőítő szózataikat.

Hanem itt van nekünk – illetve Orbánéknak – egy új szócső, méghozzá az USA-ban, Mekk Mester, azaz Connie Mack, aki szept.15-étől kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy egy közvetlen kommunikációs csatornát hozzon létre az USA médiái és döntéshozói (?!), valamint a miniszterelnökség közt. Ez azért elég érdekes, mert hasonló kommunikációs csatornákat eleddig – igaz, idehaza – úgy működtettek, hogy a miniszterelnökségen beleöntözzék a szart, a kiömlő nyílásnál meg a pór bezabálta, de reménykedjünk abban, hogy ez a Connie-gyerek más tápot fog kapni – vagy a USA döntéshozói nem esznek meg mindent..

Amúgy a kopf inzertjének címszövege:

Connie Mack: bukott politikusból Orbán amerikai szócsöve

Scott Audette / Reuters

Minden esetre Mekk mester máris kreált egy internetes oldalt, Hungaryinsights címmel, ami azért is érdekes, mert honnan a bánatból ismerné ez a vidéki paraszt (habár szenátor) Magyarországot belülről? Előéletét illetően: amerikai cégeit a kormány és a Századvég összesen 1,4 milliárdos szerződésekkel bérelte fel négy évre, hogy lobbitevékenységet folytassanak Amerikában. Mack és az Orbán-kormány között az összekötő a miniszterelnök egyik legbefolyásosabb tanácsadója, Arthur J. Finkelstein amerikai kampányguru volt. Ő vitte a republikánus politikus sikertelen 2012-es szenátusi kampányát. Upppsz. Hát most kapott egy jutalomfalatot.

Nos, kezdjük egyenlőre a sima seggnyalásával: „Megtisztelő, hogy az Egyesült Államok egyik legfontosabb európai szövetségesének az érdekeit képviselem” . Itt azért akad egy kis gond: Amerikának kb. annyit jelent szövetségi palettáján Orbanisztán, mint elefánt seggén a pattanás. Leginkább kellemetlen, de majd elmúlik.

Nézzük, hogyan is képviseli Magyarország érdekeit Mekk mester. Azt mondta például, hogy az egész migráns problémát úgy lehetne megoldani, ha elpusztítanák az Iszlám Államot Szíriában. Na, ezt miniszterelnökségi koncepcióként nem olvastam sehol, de lehet, hogy felületes voltam. Mekk mester szemrebbenés nélkül behazudta, hogy Magyarország már 200 ezer embert fogadott be, ugyanakkor két főhalljakend is civódik nyamvadt 1.000 kopt keresztény eltűnése felett. Semjén szerint vannak, Balog páter szerint nincsenek. Ráadásul 2008 január elseje és 2015 júniusa között – Tömjén Atya szerint – 263 ember jutott köztársasági elnöki segítséggel magyar állampolgársághoz, ebből 198 volt egyiptomi. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szerint 2013 óta 260 egyiptomi és 12 iraki kapott magyar állampolgárságot. Hogy ez a horpadt kormányzati szócső honnan a bánatból szedte a 200ezres számot, rejtély.

Ez a Connie-gyerek elismerte, Magyarországról rossz hírek terjednek a sajtóban – nehéz is lett volna másként értékelnie -, de szerinte a menekültet elgáncsoló László Petra „egy ellenzéki pártnak dolgozik”, amely „káoszt akar csinálni a miniszterelnöknek”. Persze, Hungaryinsights, csakhogy a Jobbik – akikhez kötődő média alkalmazottja volt a kis rugdalódzó – kb. annyira ellenzéki, mint Rákosi idejében a krumplibogarak, akik tönkre akarták tenni hős népünk idei termését. Mack szerint az egész sajtó úgy tudósította a történetet, mintha a magyar kormány elnézte volna az operatőr tettét. Nos, a magyar sajtó, mint olyan – ami, ugyebár, a kormányzati médiát jelenti -, egyáltalán nem tudósított a történtekről, előbb jelent meg fotó a nyugati médiákban.

„Világos, hogy a magyar kormány egyszerre kezelte kedvességgel és őszinteséggel a migránsokat” – állítja Mekk mester első hivatalos közleményében. Komolyan el kell gondolkodni ezen az emberen: ez pénzért tényleg ennyire vak tud lenni (nem akartam az idióta szót használni, így is sokan kiakadnak a minősítéseimen, habár Bayer Zsolthoz képest én a Mókus-őrs naplóvezetőjének kifejezésmódját használom), vagy tényleg komolyan gondolja, amit mond? Mert akkor nyugodtan lehet kacarászni, biztosan viccel. Az orbáni szócső szerint Magyarország megmutatta, hogy kell megfelelően kezelni a menekültválságot. Ezek után még volt pofája a Migration Aid önkénteseinek munkáját felhozni Magyarország humánusságának példájaként.

De csak most jön a java: Mack weboldala Magyarországot hithű (javaslom, ne vallási alapon értékeljenek), szabadpiaci kapitalista (a haverok és csókosok előnyben részesítésével), hipertoleráns (ha a mi kutyánk kölyke vagy, még azt is elnézzük, ha díszcigányként lopsz) államként írja le. Természetesen az orosz energiafüggőség, az oroszbarát külpolitika vagy a szólásszabadság lebontása – ami miatt az Egyesült Államok többször bírálta a magyar kormányt – smafu. Az pedig már az elmebaj határát súrolja, hogy szerinte a NATO-n keresztüli stratégiai partnerségben még egy  (megint nem figyeltem: hol az előző egy?) érdekben osztozik Magyarország és az USA: a terjeszkedő Oroszország féken tartásában. Igaz, hogy valahogy elfelejtette kifejteni, mi módon is tenné ezt Orbanisztán?

De hát, mint tudjuk, van az a pénz, amitől Connie Mack haja is korpásodhat.

6 hozzászólás

  • na, kérem.
    Ma reggel az 1-es kormányzati hazugságtévén Trócsányi (i)gazságügyi miniszter interjúalanykodott annak kapcsán, hogy az EU menekültügyi bizottságának elnöke kifejezte abbeli óhaját, hogy bele kívánna tekinteni a menekültek kezelésével kapcsolatos kormányzati intézkedések hátterébe. Trócsányi persze kijelentette, hogy mindenben jogszerűen jártunk el, amire a norvég bizottsági elnök csak annyival reagált, hogy alapvetően elégedett a válaszokkal, de még vizsgálják az ügyet.
    A diplomácia nyelvén ezt azt jelenti, hogy kurvára nincs minden rendben.
    Ez azonban csak mellékszál. Trócsányi riportja közben ennek a Mekkmester szerint felettébb kedvesen eljáró kormányzatnak jellemzőjeként a PENGÉS DRÓTKERÍTÉST vetítették ki háttérképként.
    Tessék mondani, akkor most mi is van?

  • Lehet hogy van valami halvány ” ellenállás-féle ” ott is ?

  • upppszzz.
    „Robert Berschinski Varsóból érkezett Budapestre vasárnap (a lengyel fővárosban egy konferencián vett részt), és hétfőn reggel kilenckor már tárgyalt a Külügyminisztériumban Szabó László külügyminiszter-helyettessel. (Szijjártó Péter külügyminiszter jelenleg New York-ban, az ENSZ közgyűlésén vesz részt.)

    Úgy tudjuk, Robert Berschinski a mai diplomáciában szokatlanul hosszúnak számító, több napos látogatást tesz Magyarországon, megbeszéléseinek két fő témája pedig a romák helyzete és a menekültkrízis. Emiatt Miskolcra is ellátogat, ahol a helyi városvezetés sok kritikát kiváltva, az ombudsman szerint jogsértő módon telepített ki roma családokat a város egyik negyedéből, mert kell a hely a diósgyőri stadion bővítésének.

    Robert Berschinski emellett szemügyre veszi a bicskei menekülttábort is, hogy személyesen tájékozódjon a Magyarországon élő menekültek elhelyezési körülményeiről. Az amerikai helyettes államtitkár ezután több kormányzati szereplővel is tárgyal majd, de ellenzéki pártok vezetőivel is találkozni fog. Egy kormányzati forrásunk szerint Berschinski és Colleen Bell amerikai nagykövet szerda este ad vacsorát az ellenzéki pártok kül- és biztonságpolitikával foglalkozó szakpolitikusainak, „vagyis a fő téma nem elsősorban a magyar ellenzék általános helyzete lesz, hanem a menekültek ügye, az Iszlám Állam és Szíria” – mondta.”

    Mekk mester szarban lesz, ha Mr. Berschinski megjelenteti a saját tapasztalatát!

  • Georgina Bojana

    Véleményedre bólintok és osztom.
    G.B.

  • Egy szó mint száz, bűncselekménnyel felérő hiba volt a baloldal (vezetői!) részéről, amikor hagyták, hogy a kezükből kicsúszó média, sajtó, stb. a diktátor jelölt kezében kössön ki. A róka meg a holló tökéletes esete volt, a hülyeség netovábbja…

  • István !

    Már csak reménykedhetünk, hogy ezt a Breschinsky-t nem verik át és végre a romák is igazán kinyitják a szájukat.
    Ezzel összefüggésben remélem a (nyilas) gárda bíróság általi rehabilitációja is napirendre kerül…

    .