Az íjjal harcoló magyar katona fölényéről

2016 március 1 8:24 de.114 hozzászólás

Rákaptam a YouTube-ra. Mindenkit óva intenék, el lehet veszni a filmek áradatában. Először csak a nosztalgia vonzott: megnéztem pár csacska vígjátékot a fiatalkoromból. Derűs, békés történetkéket az öregedő, félénk, elvált – elhagyott – mozipénztárosról (Tolnai Klári), aki élete első balatoni üdülésén társbérlője hatására (a nemrég elhunyt Psota Irén) nagyvilági démonként tűnik fel (Nem ér a nevem). Többször is rákattintottam A tizedes, meg a többiek-re, amelynek poénjai közül „az oroszok már a spájzban vannak” örökzöld lett: ma is emlegetik olyanok is, akik nem is tudják, hogy honnan ered.

Az okos gép a második vagy a harmadik bejelentkezésem után ajánlgatni kezdett nekem különböző filmeket. Így akadtam bele a Kelet felé 1940 című opusba. A bejelentkező kép már sajátságos: vörös-fekete-fehér kompozíció közli: Turul videó.

Mint kiderült, az egész filmet korabeli híradókból vágták össze. Rövid vágások a müncheni tárgyalásokról, amelyeket az első bécsi döntés követett. Csehszlovákia feldarabolásáról, amelyből Magyarországnak is jutott: visszafoglalhatta a Felvidéket. A második bécsi döntésről, amellyel Észak-Erdély került Magyarországhoz.

Pörögnek az ünneplő tömegeket mutató képsorok, alattuk a zene természetesen indulók részleteiből áll össze, bár felhangzik a Monti csárdás, sőt a Himnusz néhány taktusa is. Nem nyitnék vitát a kommentár lelkesült szövegéről, legyen elég annyi, hogy a Legfőbb Hadúr dicsőítése mellett megjelenik a jellegzetes bajuszú, pocakos német, meg az érdekes sapkát viselő olasz vezér is.

Az egész másfél órás produkció nagy részében viszont a magyar hadsereg vonul, éljenző tömegek közepette. Nézi az ember a menetelő bakákat, meg az élükön lovaikat táncoltató tiszteket. És feltűnik valami. Előfordul ugyan néhány nyitott gépkocsi, amelyekben magas rangú katonák vezetik a menetet, tucatnyi katonákat szállító teherautó a gyalogosok után. A lovas egységeket követő lövészek (tüzérek?) ágyúit (vagy lövegeit, nem ismerem a katonai szakkifejezéseket) is többségében lovak húzzák, szekereken, lóháton masíroz az utánpótlás, csak a film harmadik negyedében tűnik föl egy-egy géperejű járművel vontatott ágyú. A gyalogosokat, meg a lovasokat biciklisek követik – motorkerékpárost csak néhány nyitott gépkocsi kíséretében látni. Az utolsó percekben tűnik föl néhány tankféle, vagy inkább páncéllal ellátott gépkocsi – a legtöbbjük keréken gördül, lánctalp tán két járművön látható. Menetben föltűnik ugyan egy nagy hurrával fogadott, bőr fejfedőben vonuló egység – feltehetően a pilótáké – repülő viszont összesen 9 darab húz át az égen.

Ipolyság visszatér.

Ipolyság visszatér.

Nemcsak a szomorú következmények ismeretében rémlik föl az emberben: Uramisten, miféle háborúra készülnek ezek? Gyalog, meg lóval, biciklivel 1940-ben? Úgy tudom, a Szovjetunióban már a harmincas évektől rendszeres volt az Októberi Forradalom évfordulóján a katonai felvonulás. Nem volt egy ember, hogy legalább Moszkvában a Vörös téren körülnézzen: milyen hadi eszközökkel kerül szembe a „keletre” igyekvő? Ja, tudom, a magyar hadvezetés elsősorban a német fegyverekben bízott – vajon miből gondolták, hogy majd más kikaparja számunkra a gesztenyét a forró parázsból? ’38-ban talán még igen, de 1940-ben szerintem már nem lehetett reménykedni abban, hogy a francia, az angol és az amerikai haderő a tengelyhatalmak oldalára áll, vagy legalábbis semleges marad. A francia addigra már jórészt megsemmisült, Pétain marsall 1940 júniusában írta alá a fegyverszüneti egyezményt a III. birodalommal, Anglia bombázását pedig ugyanennek az évnek a nyarán kezdte meg a Luftwaffe.

Két eset lehetséges: vagy nem akarta a magyar vezetés az operettháborúban közszemlére tenni komolyabb arzenálját, vagy tényleg úgy gondolták, hogy az „ötven magyar katona egy íjjal többet ér, mint egy rakétahadosztály”? Tartok tőle, hogy az utóbbi. Ami még rémületesebb, hogy az íjjal harcoló magyar katona fölényéről nem 1940-ben, hanem pár évvel ezelőtt delirált egy magát jobboldalinak tartó „politikus”.

Rátesi Margit

114 hozzászólás

  • Az utolsó bekezdésben az idézet, pontosan:
    A tulok Lányi Zsolt mondta a parlamentben „A magyar katona egy szál szuronnyal többet ér, mint egy amerikai katona ötezer rakétával”.
    Torgyán bohóc jobbik keze volt, a harmadik szomszédja is bolond volt…

  • Voltak ilyen kis törpetankjaik nekik.Ansaldónak nevezték biztos a Duce ajándékjai voltak.

    http://www.retsag.net/tortenet/honved06.htm

    Namost ezek aztán szépen fekenődtek a nagy orosz sztyeppére .

  • A fotóról:

    Ha nem tudnám, hogy mi lett ebből az egészből, még röhögnék is rajta…

    Cím: bicikli és lószar

    Ím „a szittya fergeteg,
    a rohanó sereg”

    Azért jól felkészült katonák ezek:
    né má, tisztelegve is tud biciklizni…

    És azok a lelkes cserkészek…! Erre készült már 20 éve egész Horthysztán cserkész közössége:
    „Fiúk fel a fejjel, az óra közel,
    Álljunk csatasorba vidáman!…”

    Megkaptuk a szeretett Führer ajándékát, hogy mit kér még érte, az a jövő titka – nem is érdekes…

  • Nem volt még olyan régen- nem sokkal a rendszerváltás után – amikor a kisgazdapárt egyik oszlopos tagja, Lányi Zsolt (parlamenti tótumfaktum, honvédelmi akárki)jelentette ki, hogy „….egyetlen magyar katona szuronnyal, többet ér mint ötezer(!)amerikai rakétás …”
    Szóval nagy az Isten állatkertje, ez eddig oké, na de ennyire?

  • Aptyuka:
    De arról is szó volt régebben hogy a főiskolai képzésbe beiktatják a lóról visszafelé nyilazás tantárgyát.

  • Aptyuka!

    Elnézésedet kérem, de amikor elolvastam a cikket, még nem volt egyetlen hsz sem! Mire leírtam Lányi Zsolt elhíresült örökbecsűjét, és elküldtem, láttam, hogy te is ezzel kezdted!
    Nem akartalak ismételni, a két hsz valószínű elkerülte egymást!
    Bocs,de Rátesi M. írása alapján nekem is rögtön ez ugrott be!

  • Te, Figyelj! Ott a fotó jobb sarkában egy karszalagos katona feszít.
    Tudod e mi az a bal karján ? Az a karpaszomány, amely az érettségizett sorkatonáknak jár ki… Vajh e virágos csákójú snájdig legény a Dokanyarból ugyan hazahozta e azt a paszományt ?

  • Érdemes a régi műveket célirányosan megnézni.
    Ugyanis, ezek évezredek óta célirányosan legyártott, alkalmazott a tömegek tudatának formálásával VALÓSÁG TEREMTŐ, valóság formáló eszközök.
    Ez a MÉDIA IPAR úgy is, mint ÁLOMGYÁR.
    Érdemes úgy is vizsgálódni, h a régiek közül mikor mit tüntetnek el a szemünk elől és mit miket dobnak fel pozitív, vagy negatív színekbe öltöztetetten.
    Már nyilvánvalóan korszakváltás és ehhez tömeg átideologizálás időszakában járunk.
    Értő nézéssel meg tudjuk látni a vezérkari szándékokat (a stratégiaiakat és az operatívokat is). És el tudjuk dönteni jó lesz-e nekünk, ha sikerül megvalósítaniuk.
    Hálistennek, a tömegek rosszul fogadták az militarizáló propaganda hullámot.

  • naggyula:
    Lehetséges lenne hogy üres blabla helyett a cikkhez csöngessél hozzá ?

  • Soha egy pillanatra se feledjétek, h a katonáink zömét statáriális (halálos) fenyegetettséggel vitték ki a jól előkészített mészárszékre. Biztosra mentek, mert a puszták Tél Tábornoka legyőzhetetlen.
    Utána pedig mi voltunk a háborús bűnös agresszor nép.
    Hazánk volt az egyetlen ország amelyet ellenséges, katonailag megszállt országként tagoztak be a bolsevik birodalomba.

  • naggyula:
    nekem ugyan nem voltak a „katonáim” a Horthy katonái voltak ne blablázzál a cikkhez irj hozzá ha képes vagy rá

  • naggyula egyrenagyobb böszmeségeket csöngetsz ide.
    Poroszország nem volt katonailag megszállt ország mi ?

    Tán még elékszel: NDK lett az ujabb neve neki.

  • Naggyula: Megmég további hülyeséget löksz:Hallottál Jaltáról meg a három „nagyról” ill. ezek megállapodásárál?

    Nalátod főokos.

  • Azért az emberben felforr a vér, mikor ilyen becsmérlő cikkeket kell olvasnia a magyar katonákról. Persze, a cikk írója, elfelejtett a történelemben körülnézni, hogy MÁS hadseregnek, voltak e biciklis századai? T.i. volt minden nemzetnek anno, legyen az francia, angol, német.
    Hogy a magyarnak CSAK kicsiny ágyúja volt, az a nagyhatalmak mellett igen érthető, hiszen akkor már Magyrország „csonka” ország volt, megtépázva Trianon és az első Világháború után. Csódával volt határos, hogy a két háború közti idő alatt az ország fellendűlt és soha olyan jó élet nem volt létesítva minta akkor.

  • Figyelő:Ha nincs nagyágyúd, ne indulj nagy hatalom ellen.

  • Nagy Gyula, minden nemzetnél, NEM CSAK a magyarnál akkoriban, ha valaki megtagadta a kötelező katonai szolgálatot, főbelőtték érte!
    AT USA-ban, a 90-es években törülték el a kötelező katonaiszolgálatot, 18 éves kortól.
    Már régen ezen a kontinensen éltem és a vietnámi háború idején, a katonaszökevények Kanadába menekültek, az ottani büntetések elől.

  • Figyelő Nem azon kellene felháborodni, hogy ezeket a felkészületlen és felszerelés nélküli katonákat a halálba küldték? Ennél több áldozat talán akkor sem lett volna, ha szembeszállunk a nácikkal, de a becsületünk megmarad.

  • Kedves Figyelő!

    Nem kell mellre szívni a tényeket. Horthy hadseregének nagyon alacsony volt a harcértéke, és ezt a magyar hadvezetés is tudta. Horthyéknak egyszerüen nem volt más választása (ha versenyben akart maradni a románokkal), mint az ágyútölteléket a frontra küldeni. A soha olyan jó életről pedig tudna mesélni az egykor élt cselédek, zsellérek, munkások serege…
    Ön mer nagyot álmodni, ez rendben is van, de kérem ne terjessze az álmait valóságként!

    Tisztelettel:
    terminus

  • Figyelő,
    tényleg nem szabadna a magyar katonákról ilyen vértforralókat írni. Azt kellene leírni,hogy a donkanyarnál a musszosokat a tífuszkórházból menekülés közben a II.magyar hadtest katonái levadászták,mint libákat a vurstliban.Az hogy őket is utolérte az Isten keze az egy külön szerencse,mert ha a 150.000 gyilkos „haza” jött volna,bizony a nyilas brigantik is erősítést kaptak volna. Nos.. remélem Benned is lenyugszik a vér,ami „felforr az emberben.” Egyébként várok Tőled egy részletes beszámolót arról,hogy az utóbbi ötszáz évben melyik háborút nyerte meg a „szittya fergeteg”.A dunába lőtt gyerekek és civilek nem számít győztes háborúnak.

  • A szikár tény az, h a lll. birodalommal megszállták Hazánkat.
    Ne feledjétek azt sem, h a háborút a lll. birodalom és a SZU egymással szövetségben kezdte.
    Horthyék pedig még a háború elkezdése után is mindenkivel próbáltak megegyezni a borzalom leállítására.
    Még a felső vezérkarunk sem tudott semmit sem elérni. A nép méginkább sakk matt helyzetben volt.
    NEM MI VOLTUNK BECSTELENEK. Pár olyan alak pedig mindenütt van aki hajlandó a nevét adni a gazemberségekhez (legalitás látszatot biztosítani).

  • Nagy Gyula, köszi, magával egyet tudok érteni. Nekem egy könyvem van , ma is meg lehet kapni otthoni könyveseknél. Címe : Küldetésben Horthy fútáraként. Nemes József írta. Az illetőt szüleim jól ismerték. 1944 okttoberében küldték el Moszkvába egy levéllel, hogy a magyarok ki akarnak lépni a háborúból. Igen körülményesen tudott akkoriban utazni a fronton keresztűl és késve ért oda a levéllel, már megindult az invázió-.

  • Magyarország, annak ellenére, hogy a keresztény Európa nem kérte meg, hogy megvédje Európát a bolsevik hordáktól, a hungarista náci cseléd Bárdossy miniszterelnök, még a németek kérelme és tudása nélkül is, 1941 júniusába hadat üzent a Szovjetuniónak ! – HALLÓ ! ! ! egy postabélyegnagyságú ország hadat üzent egy lepedő nagyságunak !! ??
    HALLÓ ! ! ! HAllÓ ! ! ! ráadásul 1941 december 12-én hadat üzent az Egyesült Államoknak is !
    Miért nem súgta a Gondviselés Bárdossy és a tábornokok fülébe, hogy a ti lóvontatta ágyúitokra, a tüzéreitekre, a katonáitokra a gyanútlan “hon”-védőitekre, a Donnál teherautókra szerelt, modern rakétakilövő sorozatvetők várnak ! A félelmetes Katyusák !
    Ugylátszik, hogy a Ludovika katonai akadémián akkoriban nem tanították Bonaparte Napóleon örökbecsu mondását, miszerint hiába a magyorok istenéhez való fohászkodás, hiába az ima, mert “az Úristen is az erősebb hadsereget támogatja.” !
    Itt Horthy-nak menten, tartós betegszabdságra kellett volna küldenie vagy a bolondokházába csukatni az egész felsőbbrendűség mitoszával megmérgezett, náci romantikába belegabalyodott, elmebeteg magyar politikai/katonai elitet !

    (“Csak két dolog végtelen, a világegyetem és az emberi butaság, de az elsőben nem vagyok biztos.” Einstein Albert).

  • Geyza!

    márc.1. 10:05

    Várj Géza, a hátrafelényilazás, majd csak a horgászat után jön! Most az a legfontosabb, hogy ezt tantárgyként felvegyék a Nemzeti Alaptantervbe. rögtön a foci után!

  • Nagy Gyula,
    hogy ki volt a becstelen azt már nem kell,hogy eldöntsed.A németek világuralomra törtek és ennek vélt vagy valós érdekében gyilkoltak meg milliókat.A magyar csicskásaik a biztos veszteséget tudva is gyilkoltak ÉLVEZETBŐL ÉS ODAADÓ GYŰLÖLETTEL.Gondolhatod,hogy sok okom nincs a németek védelmére,de azért van differencia!

  • Nagy Úr! A szikár tény az, hogy Magyarország területére csak négy évvel később, 1944. március19-én érkeztek a Wehrmacht egységei. A magyar csapatok nem kaptak parancsot az ellenállásra – bár az ellenkezőjére sem – így többnyire nem „megszállásról”, hanem a „szövetségesek érkezéséről” szóltak az akkori híradások.
    A szikár tény az, hogy Németország és Szovjet-Oroszország sose voltak szövetségesek. Miután a Vörös Hadsereg elvesztette az 1940-41 folyamán vívott finn-szovjet háborút, Sztálin előtt világossá vált, hogy nem elég erős egy európai háború megvívására. Európa nagy része hitleri megszállás alatt állt, a többi államban – vagy stabil fasiszta rendszer volt hatalmon, vagy csöndesen asszisztált Hitler hódításaihoz. Sztálin (mellesleg Hitler is) időt akart nyerni a felkészüléshez, ezért a két birodalom meg nem támadási szerződést (nem szövetséget) kötött Lengyelország felosztása fejében. Anglia a német bombázásokat nyögte és futott Észak-Afrikában Rommel seregei elől, az USA meg hezitált, hogy van-e köze Európa nyűglődéseihez. Majd 1941 decemberében a hadüzenet nélküli japán támadás győzi meg arról, hogy van. De mindvégig fontosabbnak tartotta a Csendes-óceáni hadszínteret, mint az európait: csak 3 évvel később nyitotta meg az európai frontot, addig a hitleri csapatokkal szemben csak a SZU harcolt.
    A szikár tény az, hogy eközben a Horthy vezette Magyarország – a fent bemutatott „haderő” birtokában – hadat üzent a fél világnak.
    A szikár tény az, hogy egész nép sose lehet sem becstelen, sem becsületes – bár éppen Horthy miniszterelnöke, Teleki gróf illette szigorú szavakkal a „népet”. Pont amiatt, mert a szikár tény az,hogy Horthy-ék nem próbáltak semmit a borzalommegállítására, sőt, lihegve lesték a nagyok asztaláról lehulló koncot.

  • Nagy Gyula,
    Magyarországot a németek nem szállták meg.Szövetségeseket nem szoktak megszállni. Egyszerüen csak bevonultak,mert stratégiailag így látták jónak.Azért,hogy miattuk is cseszték szét Budapestet,hű szövetséges csicskásokként még kártérítést sem lehetett kapni.

  • Nagy Gyula,
    ha a te értékrendedet veszem számításba,akkor az én néhány rokonom volt BECSTELEN.Megszöktek a téglagyárból,sőt a kisok-pályáról is.Én is BECSTELEN voltam,mert minden üldöztetés ellenére életben merészeltem maradni.Még ezeken az oldalakon is vannak,akik nagyon bánatosak e-miatt.Nem hiszem,hogy tudod mit jelent az,hogy „frack of sábesz”.Biztos vannak”zsidó barátaid”,mint a Marcsinak is.Kérdezd meg biztos elmagyarázzák neked.

  • Nagy Gyula
    2016 március 1
    4:20 du.
    Az országnak mint államnak a tetteiért az ország felel. Ebben ön is benne van. Így nincs mit tenni, mint az elkövetett bűnöket elismerni, és vállalni a felelősséget.
    A felelősség az, hogy ne ismétlődhessen meg hasonló dolog. Ebbe az is beletartozik, hogy ki kellene közösíteni a hasonló eszméket, amelyek ide vezettek. Elutasítani azt a politikát ami isteníti a tömeggyilkos eszmék korát, politikáját, és azokat az embereket, akik ideológiában megalapozták a genocídiumot.

    A napi politikának nem valami- vagy valakik ellen kellene folytatódnia, hanem az ország gazdasági felemelkedése mellet. A népcsoportok, vallások, pártállások szembeállítása egyetlen dolgot tud eltakarni: A kormány impotenciáját, alkalmatlanságát a feladatra.

  • N.Gy.

    E témában is ÉRDEMES a Fotepan.hu fotósorozatot 1938-tól 1945-ig végig böngészni.
    A „visszatért” területek* lakossága óriási tömegekben, hatalmas ovációval fogadták ezt a magyar haderőt. Látszik rajtuk , hogy biztosak abban, hogy ha nem is e bicajos operett hadosztályok, de a Führer maga – a nagy megmentőnk – garantálja számunkra ezek örökös megmaradását.
    Na, itt követte el a magyarság a legnagyobb tévedését, amikor oly sok történelmi kudarcot követően még hitt a tündérmesékben és aljas vezetői szavában.
    …És ez a képeken visszaköszönő euforikus – valójában felelőtlen – lelkesedés bizony még kitartot 1943-ban is… Sőt,nem keveseknél még az 1945-ös kitörési végjátéknál is.

    .

    .

    * A Szabadságtéri Visszatérés Temploma erről az eseménysorról kapta a dicső nevét. Akkoriban emelték a református testvérek. Pillanatnyilag egy nyilas-jobbikos házaspár látja el benne a lelkészi feladatokat. Ők biztosították, az egyház szégyenére a templom előtt emelt Horthy szobor felállítását is. Szintén nem mellesleg ugyanez, az ifj.Hegedűs Lóránd „lelkész”, 2006-ban a Tévészékház megtámadása és felgyújtása közben egyfolytában húzta temploma harci harangjait.- Gondolta; valami ismét visszatért… Talán nem is téved…

  • A fegyverzet tekintetében a trianoni békeszerződés rendelkezik.
    Az ágyúk tekintetében tilos volt 105 mm-nél nagyobb kaliberű ágyút tartani. A hadifelszerelés nagy részét megsemmisítették, és a szerződés táblázatainak mennyiségére korlátozták mind a fegyverzetet, mind a felszerelést.
    1938 után szegte meg a kormány a szerződés paragrafusait először. elkezdve hadianyag gyártását, amit szintén tiltott, illetve korlátozott a békeszerződés. Így az a néhány páncélos jármű már a tiltott felszereléshez tartozik. Azt tudjuk, ismerjük, hogy egy háborúhoz való felkészüléshez az az idő katonailag kevés volt mind szervezetileg (tisztképzés, állomány kiképzés, utánpótlás szervezés…), mind a technikai felszerelés legyártásához.
    Azt is tudjuk, hogy a kalandor politikát ez nem nagyon érdekelte.

  • N.Gy.

    Tehát nem volt itt akkor még semmiféle megszállás, csak
    hoci-nesze megegyezés Németország (ill.a Tengelyhatalmak) és Magyarország között. Így lettünk „hálára” kötelezve, amit vállaltunk.

  • Nagy Gyula csak egy Horthy-fan és Figyelő az ő prófétája …

    Megpróbálják tisztára fényezni a vértől csöpögő vén tömeggyilkost ás áporodott kis félfeudális rendszerét.

    Miért jó ez nekik…??

  • Don Ovuz:
    Ez az izéke is ismeri a trianoni szabályokat fegyverzet tekintetében.Mégis ide ömleszti a sumák csúsztátasait.
    A kis történelemhamísító.

  • Figyelő:
    Ismét elmondom bár már egyszer megtettem de nem akceptáltad:
    NEM a futár késése miatt voltak a problémák, hanem mert Horthy környezete gyakorlatilag németbarátokból állt.
    A Honvéd VK meg minden.
    A német hírszerzés -korabeli vicc szerint- hamarább tudta azt hogy Horthy mit akar , mint ő maga .
    Ezért nem jött össze az anúgy is eléggé bánatosra és haloványra sikeredett kis kiugrásocska kísérletecske .

    Méghogy a futár…kedves Figyelő.Ne nevettessél már ennyi képzett és tanult embert itt..

  • A tényeknek több szintjük van.
    A legfelső tény az, h ezt a háborút IS a piramis csúcsában ülők tervezték meg és gyártották le.
    Ehhez mentek a különféle célcsoportoknak (a hitetéssel mozgatáshoz) a különféle műsorok. Utasításokra cselekvő (rendezvény szervező) ügynökök alkalmazásával is.
    Erre jöttek még a rendelkezések, fenyegetéssel megtámasztva (statárium). És a védekezésre kényszerítés (egyik megosztottság megtámadtatása másikkal (másikakkal)).
    Mindezek tetején ülnek a később gyártott célirányos hamisítások.
    Kapjatok már a fejetekhez! Churchill, Hitler és Sztálin is jól dokumentáltan, CIONISTA elvtársak voltak.
    A háború előtt hivatalosan is barátságban.
    Jól dokumentált, h Hitleréknek Sztálinék adták át az internálási és tömegpusztítási tapasztalataikat (lássátok ehhez az ukrajnai holokausztot is).
    Ha azt is nézzük amit takargatnak, akkor már közel sem lehet akkorákat hazudni.

  • nAGY gyULA,
    jól elszórakoztatsz a felfedezéseiddel.Gyerekkorom óta ismerem az összes cionista mozgalmakat.hitlerről,Churchillről,Sztálinról és az örmény nemzetvezetőről is tudtam,hogy cionista ügynökök voltak. Rooseveltet kihagytad.Hiába,a Lipiről kapott kapszulák már idő lejárta miatt nem hatnak.Az igazán megbízható nácik a pesti főrabbi volt és Roul Wallenberg.

  • Géjza, én meg ismételtem állitom, hogy tanúm és bizonyitékom van a történet igazságára.
    Hazudni meg nem szokásom.
    Haz itt előfiorduló úrak tanult emberek, akkor ne kételkedjenek történelmi igazságban, mert nekik az nem kosher!

  • Ja, és nem voltam soha Horthy fan, soha nem kedvelte sem őt, sem családját az én familiám, velem együtt.. .

  • gyuri10

    2016 március 2
    3:08 de.
    Tudod Gyuri, miért szállták meg a németek Magyarországot? nem azért amit te itt írsz, hanem azért mert Horthy nem teljesítette a követelményeket, a zsidó irtásban. T.i. az igazi zsidó üldőzés attól az időtől jött be Budapesten, mikor a német átvette az kormány vezetését!
    Miért nem szállták meg pl. Romániát? Románok voltak az elsők a zsidók deportálásában és a németek barátságában.
    Tudod, sajnos öreg vagyok és mikor ezek az események voltak már nem voltam nagyon „kisgyerek”.Mindenre tisztán emlékezem.

  • Nem tudom, üdítő vagy dühítő-e szegény Figyelőben honoló sötétség. Már többedszer említi ezt a bizonyos levelet. Megnyugtatom, ha ez a bizonyos nem is, több másik célba ért. Sőt, Dálnoki Miklós Béla vezetésével magyar küldöttség is tárgyalt a szovjetekkel. A fegyverszünet feltétele az volt, hogy a magyar csapatoknak át kell állniuk, és a németek ellen kell harcolniuk. Horthy ’44 október 15-én elmondott beszédében van is erre utalás, miszerint nem köt minket többé a szövetségesi hűség, mert

  • találom, szegény vagy te meg a felmenőid!

    A linked szerinti dátum volt pontosan az az idő, mikor a fútár Moszkvába akart érni, de egy napot késett!
    Ha ez túl magas megérteni, csak sajnálni tudlak!

  • Bocs. Szóval: mert a szövetségesek becsapták Erről szól az egész októberi proklamáció. Egy szó nincs benne arról, hogy mit csináljanak a katonák, akik akkor már az ország területén harcoltak. Álljanak át, tegyék le a fegyvert? Vagy mi legyen? A nácik eldöntötték: így azután még el lett pusztítva pár százezer magyar, pártucat város, pár száz falu, ki lett rabolva minden gyár. Az országnak meg nem fegyverszünet, hanem fegyverletétel járt.

  • A szüleimtől meg coki, Te szerencsétlen!!!!

  • Figyelő:
    Nem állítottam hogy hazudsz, elhiszem azt amit az a könyv állít.
    Csak éppen én (meg sokan mások) mást állítunk.
    Vajh kinek van igaza ?

  • Figyelő:rosszul fogalmaztam:
    Elhiszem hogy a könyvben benne vannak azok az állítások. De én meg stb..stb..

  • Talalom:
    Nekem az az érzésem támadt most , hogy Horthy csak azért interperetálta ezt a gyenge kis „kiugrási” komédiát, hogy megnyugtassa a saját lelkiismeretét. Amúgy különösebben nem volt benne nagy lelkesedés és akarat.
    Meg is lett az eredménye…

  • Én szerencsésnek érzem magam!
    Sajnálom NEM olvastam a levelet.
    Talán Te jobban tudod.?

  • Geyza
    2016 március 2
    7:47 de.
    Soha nem értettem a tudatos hamisítókat. A tények nem fognak a hazugságok által megváltozni. Igaz úgy vannak vele, ha csak egy ember is hinni kezd nekik, megérte. Ezért nyomulnak a hazugságaikkal.

  • talalom és Figyelő,
    Feltétel nélküli megadásról volt szó.Végül is Magyarország olcsón megúszta.Az ukrajnai és egyéb vérengzések,erőszakolások után ajándékba kapták a 45 éves megszállást és azt,hogy nem csak egy rezervátumnyi magyart hagytak életben és előtte nem minden úri-bige hozott világra egy új,szovjet generációt.Ezért hála jár a szovjetnek nem szemforgatásos átkozódás!

  • Gyuri10: Nálad a piros pont !

  • Lehet Gyuri 10. Én Kéri Kálmán visszaemlékezéseiben (a hetvenes években jelent meg) olvastam, hogy a legnagyobb fejtörést az okozta a vezetők között, hogy a szovjetek feltétele volt, hogy a magyar hadsereg átáll, és folytatja a harcot – immár a németek ellen. De az emlékiratok nem dokumentumok, levéltárakban talán utána lehetne nézni. De a feltétel valószínűségére utal, hogy Horthy a proklamációjában végig arról beszél, hogy miért „kénytelen” megszegni a szövetségesi hűséget – természetesen a németeket okolva ezért.

  • Talalom:
    Kéry Kálmán ÖSSZES TV és rádió-béli visszaemlékezéseit végig néztem , hallgattam.
    Pontosan ahogy mondod !
    Ha valaki tudta mi volt akkoriban a helyzet , hát Ő volt az !

  • Csakhát ugye a hülye magyar vezetés inkább harcolni akart tovább az oroszok ellen , egészen a végső győzelemig.

    Most meg a brüsszeliták ellen kell(ene) harcolni mindenkinek a végsőkig. Meg kell állítani Brüsszelt.
    Tegnap mondta a Vezér.

  • Klárika,
    a németek nem szállhatták meg Romániát,mert a románok okosabbak voltak és átálltak az oroszokhoz.Te már éltél,nagy kislány voltál. Emlékezned kell rá,hogy román katonák a vörös hadsereggel együtt harcolva SZABADÍTOTTÁK FEL BUDAPESTET a német és nyilas rémuralom alól.Ez valóban megszállás volt.Egy ellenséges(szétvert)hadsereget zúztak szét és elfoglalták Magyarország nagy részét a vörös hadsereggel együtt harcolva.Mindez másként alakulhatott volna,ha a magyar vezetés nem a tömeg gyilkosságokért felelős gyalogsági lovastengerész véres kezeiben lett volna letéve 44 okt 15 ig.A később felrántott örmény tömeggyilkos labdába se rúghatott volna.Így azonban rinyálás helyett örülni kell,hogy a demarkációs vonalat nem a Tiszán húzták meg.

  • Gyuri10:
    Csak ne kiabáld el.
    Eléggé kifelé áll a szekerünk rúdja a NATO-ból !
    A CIA már nem is csinál nagy titkot abból hogy szimatol a Jobbik után.

    Mikor ezt itt pár hete megjyegyeztem, az egyik agyament náci körberöhögött engem eképp :

    „Jaj hát a CICA az szimatolgat az a dolga” vagy valami hasonló idiótaságot írt.

    Csak hát azt nem tudja az idióta jobber , hogy a CIA legeslegelsődleges feladata tájékoztatni a mindenkori amerikai elnököt arról , hogy mi a helyzet a Nagyvilágban , honnan várható potenciális fenyegetés stb.
    Merthogy ugye ők a hírszerzők.

    Az USA elnőke utána a megszerzett hírek függvényében dönt.
    Ha pl. azt gondolja el hogy az új Jobbik kormány az oroszokkal és Iránnal működik együtt , akkor másnapra már nem vagyunk bennt a NATO-ban.
    Sakkor lehet hogy harmadnapra felsorakoznak a román NATO hadak a határon. MEg a szlovákok. MEg még oroszok is esetleg.
    Szerbek ? (Az nem biztos)

  • gyuri10
    2016 március 2
    4:39 du.
    Azért nem egészen úgy van, mivel még az elején az ANTANT nagyon hezitált, hogy az örmény, vagy a lipicai. Most a harmadik jelölt kapásból nem jut eszembe. Nem akarok hülyeséget írni, de úgy tudom, 3-4 jelöltjük volt a nagyhatalmaknak.
    Igaz, hogy a magyarok nevezték ki, de nemzetközi nyomás volt a kérdésben. Ugyanis mivel még a kinevezés előtt nem volt aláírva a békeszerződés, először a kormányzó szerepkörét kellett elfogadtatni, kivel hajlandóak leülni.
    Horthy mellett az döntött, hogy bármit hajlandó volt aláírni. Ugyanis a békeszerződés nem csak a terület szűkítésről, és a fegyverzet, hadsereg leépítéséről szól, hanem az egyéb, nemzetközi gazdasági érdekeltségekről való lemondásról, valamint kereskedelmi megkötésekről is, amiben előnyben kellett részesíteni néhány nagyhatalmat.
    Voltak előzetes tárgyalások a jelöltekkel. Többek között az örménnyel is, végül Horthyt támogatták.

  • Amikor épp a háborús bűnökről vitázott az antalli parlament, a fanatikus Kéry Kálmán tábornok volt az, aki 10 körömmel ennek a háborúnak az indokoltságát próbálta úgymond „a kommunizmus elleni harccal” igazolni, holott annak még a technikai feltételei is teléjesen hiányoztak…
    Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy a jobboldal (nemcsak a szélső, az egész) – még ma is, még mindig ezzel – csűri csavarja, magyarázza, 200’000 snájdig (utóbbi alól a MUSZ különösen kivétel) magyar baka, ágyútölteléknek a Horthy rendszer okozta, pocsék „sorsát” és végzetét, ott a végtelen hómezőkön… 🙁

  • Te! Geyza!

    Ne hidd el, hogy a Jobbik itt a fő célpont. Az csak egy báb csapat.
    Oszt, ha a mi bölcs Vezérünk kiléptet minket az Unióból… ?
    Mert mióta beléptünk, Orbanini minden lépése abba az irányba mutat.
    Ha rajta múlik, be sem léptünk volna, de a NATO-ba sem.
    Tehát a CIA-nak nagyon is megvan az oka, ha szimatol.
    …És nem csak a Jobbik, de még inkább a fidSS körül indokolt a kutakodás…

  • Horthy nem volt hajlandó bármit aláírni.
    A Trianoni gyalázatot nem Ő szentesítette.
    Oka volt annak is, h a fia enyhén szólva furcsa körülmények között halt meg és annak is, h megpuccsolták.
    Ne feledjétek azt sem, h a ZSIDÓKRA ÉPÍTETTEN gazdasági csodát csináltak.
    A gyalázatos diktátumban volt egy csomó gazdasági korlátozás. Eszméletlen mértékű sarc. És az út és vasút hálózatunk az elcsatolások miatt darabokban volt.
    De ez a történelem.
    A napi aktualitás az, h a vezérkarunk az arroganciájával és direkt életellenes intézkedéseivel ellenállást gyárt.
    Ennek tetejére pedig még rápakolják nagy tömegben a Muszlim hittel (életfilozófiával, mentalitással) élőket.
    Össz Szabadkőműves páholyi körlevéllel, Pápai támogatással (Római utasítással) Angyalka Merkel frontemberrel, akinek a népszerűsége állítólag már visszaközelített a megzuhanás előtti mértékre.
    A betelepítés pedig már jól szervezetten folyik. A vezérkar már felhagyott a véres eseményekre való provokálással.
    Szerintetek a vezérkarunk mibe kényszerít mindezzel?
    Mit akar létrehozni és az új konstrukcióban hol van a zsidóságnak helye, életlehetősége?

  • Vegyétek már észre, h az új gazdasági mechanizmus elkezdése óta egy folyamatos átalakítás (egy projekt végrehajtásának) elszenvedői vagyunk.
    Ha egy kicsit körülnéztek akkor az is látható, h az ami Hazánkban történt az egy sokkal nagyobb méretű projekt részprojektjeként került megvalósításra.
    A hazai vezérkar minimális (operatív megvalósítási) szabadsággal mindvégig a nagy projekt (részprojektjének) megvalósításán dolgozott.
    Csak az nem a legfelsőbb vezérkari terveknek megfelelően történt amit a nép a felsőbb HITETÉSNEK és egyéb kényszerítéseknek ellenállva másképpen csinált.
    Még a jelenlegi konstrukció destabilizálása (a további átalakításhoz) is felülről vezérelt.

  • Nagy Gyula
    2016 március 3
    8:08 de.
    Az ideológiáidon túl kicsit tanulmányozni kellene a történelmet is. Így csak a szél zúg.
    Bolond lyukból bolond szél.
    Semmitmondó általánosságok pufogtatásán túl valami értelmeset is kellene néha írni.

  • Akinek van szeme a látásra és hallásra az lát és hall.
    Nincs nagyobb erő annál, mint aminek eljött az ideje.
    Azok az oktondik akik megpróbálják megállítani az idő kerekét, eltörnek.
    A vezérkarunk bejelentette, h a judeokrisztianizmus alapú Európa ideje lejárt.
    A tömeges Muszlim betelepítéssel is kemény iránymeghatározást végeznek.

  • Aggyula:
    A halak nem hazudnak
    Közelebb van a távolihoz az ott mint a a közelebbihez az itt
    A hegycsúcsok felül vannak.
    A túlsó parttal szemben megtalálod az innensőt.
    A ma a tegnap holnapja és a holnap tegnapja.
    Víz alatt nem énekelhetsz
    Semmiből a kevés is sok.
    Meghalni csak egyszer lehet.

    /Nem mondom meg miféle okosságok ezek, úgysem értenéd meg.Aki meg tudja , annak minek írjam meg a forrást mikor tudja magától is?/

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Nagy Gy írja, hogy
    „Horthy nem volt hajlandó bármit aláírni. A trianoni gyalázatot sem ő írta alá”.
    Hát persze, az akkor még csak Fővezér, az önmaga jól felfogott érdekében, előrelátóan aláírni a titkos tanácsosát és miniszterét, a nagybirtokos, gróf A p p o n y i Albertet [korábban még Habsburg(!) Ferencz József cs.& k. személyi tanácsosát] k ü l d t e . el, hogy aztán az ellenforradalmi rendszer további 25 éves irredenta tombolása során a propagandájában a kommunistákra és a zsidókra . k e n h e s s e . rá a saját összes bűnét és baját…
    Mind amellett ezért e . b ű n ö s . s z í v e s s é g é é r t – ti. hogy aláírta azt a „g y a l á z a t o t” – a rendszer igen nagyra értékelte ezt a grófot, többek közt hálából egy, a nevét ma is viselő fővárosi térrel, hálálta meg neki. Minden kerek születésnapján a nagyméltóságú úr is felköszöntötte. Azon túl Nobel díjra is jelölték, sőt végül a budavári Nagyboldogasszony (Mátyás) templomban helyezték örök nyugalomra, ahol világiak közül addig csak királyokat temettek, na de meg is érdemelte, hísz a nagy dublőr „írókéznek” ennyi legalább kijár.
    Nem mellesleg, a hálás, egykori Antant és Romániai ellenfelei nekrológjaikban – érthető okból – szintén lelkesen és elismerőleg nyilatkoztak „a nagy államférfiról”…

    😀

    ˙

    .
    ui:
    A Horthy rendszer mai politikai örököse, az Orbanisztán ( NER ) egyelőre csupán 3 általános iskola elnevezésével hálás gr. Apponyi Albertnek a „Trianoni gyalázat” aláírásáért, a nagyméltóságú úr helyett, de biztos nem sokáig várat magára legalább egy szobor állítása is.

  • Dubois!

    Ne hidd, hogy Orbán be sem lépett volna – sem az EU-ba sem a NATO-ba! Jaj dehogy nem ! Ki nem hagyná,hát ennyi pénzt a büdös életben nem tudott volna zsebre vágni, no meg a fontoskodás, utazgatás, ezzel kezel az fogadja stb ez mind mind hozzátartozik az ő abszolút elvárásaihoz! A „magyar haza” tuti hogy kicsi és szűk lett volna a saját fogalmai szerint minket(értsd, ŐT)megillető fontossági szerephez!
    A NATO-t pedig már csak annak okán is preferálta volna (ma is ezt teszi) mert alapjaiban egy gyáva piti kis szájhős, akinek eszébe sem jutna hazája szuverenitását az EU pénzével és a NATO hathatós segítségével szemben védeni!

    Neki pontosan arra van szüksége, hogy mindent ami a céljaihoz közelebb viszi leszakítsa, besöpörje, aztán ennek „birtoklása” után feltételeket szabjon, mutatva, milyen nagy ember is ő, no lám ő tologatja a bábukat a terepasztalon, a fél világ róla beszél !
    Tudod hogy vágyik rá, hogy tőle tartsanak, hogy őt féljék ?
    Ő egy abszolút frusztrált kisember, akinek egész gyermek és fiatalkora azzal telt, hogy készült valamire, valami „óriás” szerepére, ami szerinte neki jár! Mindenre és mindenkire haragudott, mindenkire féltékeny volt, ha bárkinek bármilye volt, kapott valamit ( akár kitüntetést, elismerést) stb az mind neki járt volna! Szerinte a sors azért van /létezik, hogy az ő szolgálatába álljon!
    Mindez vajon ment volna az EU és a NATO nélkül ? Dehogy!
    Nem kíváncsi ő a kicsiny Magyarország vegyes összetételű, alapjaiban seggfej lakosaira! Csudát, ezt a szinpadot nem csak hogy rég kinőtte, de egyenesen nem érti, hogy tudtak elődei ekkora téren játszani! Ez az ország csak makett neki
    Ő a világ ura akar lenne ( nem szeretne, hanem – akar!) ám a világ ezt valahogy „nem tudja értelmezni”, ezért elég gyakran falakba ütközik, és ilyenkor legszívesebben toporzékolna! Majd kiáll a plexi pult elé,nekifeszül, szinte el akarja tolni, repdes a vállaival,és pofozgatva rendezgeti a pulton fekvő papírjait, bal kezével az ütemet adva vezényel saját magának, és valami irgalmatlan fejhangon visít bele a vakvilágba! Időnként, talán magát vagy a hallgatóságát szeretné meggyőzni, egy egy mondatot nyomatékosít, azaz lassan tagolva újra és újra ismételget!
    „Beszéde” végén a többiekkel együtt tapsol (?) majd zavarában sokadszorra igazgatja a nyakkendőjét, kínvigyorok közepette jobbra néz, és balra kezel, ütögeti a zsebeit, és szemmel láthatóan nem tud mit kezdeni magával!
    Ez az ember az, aki szerinted, nem lépett volna be az EU-ba? Dehogy nem – mi az hogy! Ide nekünk(NEKEM) az oroszlánt is, majd mi(ÉN) mórere tanítom őket!
    Mellesleg már rég nem látja hogy mi veszi körül, tökéletesen elvesztette a fonalat, már nem is érdekli a valóság, csak az melyet ő annak hisz! Pár év alatt jutott el odáig ahova másnak évtizedek kellenek!

  • Mit szóltok a Muszlim hittel élők tömeges betelepítéséhez?
    Ők közel sem annyira béketűrők, mint a Magyarok.
    Könnyen megnézhetik, mit reggelizett az aki szemétkedik velük.

  • Eléggé kezd már undorítóvá válni ennek a Nagyggyulának a monoton mormolása , benne itt -ott egy vaskos történelem-ferdítéssel.

  • Másokat megpróbálni becsapni nem szép dolog.
    Önmagunkat becsapni az elkövethető legnagyobb hiba.

  • Naggyula:
    Arra a kb 2000 menekültre gondolsz, akinek jelentős része kisgyerek ?

    Merthogy ennyi a mi ” kvótánk”

  • Geyza
    2016 március 4
    9:09 de.
    Ezerháromszáz alatt…

  • Ne csapd be magadat.
    A Leviták belekezdtek valamibe és úgy alakítják a dolgokat, h megvalósuljon amit akarnak.
    Még saccolni sem tudjuk, h jelenleg hányan vannak Hazánkban.
    A vezérkar pedig úgy alakítja a számukat ahogy a céljaihoz jónak látja.
    A vezérkar a népre való nyomásgyakorláson keresztül is egyre nagyobb nyomást helyez a zsidóságra.

  • 1294 „darab” menekült,és emiatt költünk 5 milliárdot népszavazásra!
    Ha semmi más nem is, ez az egyetlen ötlete már rászolgált volna egy nagyjából normális országban egy életre történő valagba rúgásra… igaz, egy nagyjából normális országban megválasztásra sem került volna!

  • Géjza, köszönd meg a miniszterelnöknek és a keritéseknek!

  • Figyelő
    2016 március 4
    11:30 de.
    Milyen medve?

  • Besancon:
    Annak a pénznek jó helye van.
    Baráti zsebekbe kerül , olyanokéba akik „levezénylik” a népszavazást.
    Tehát , „barátainknak” nagy hasznot hoz az a kevéske menekült is , akit ránk osztott az EU .
    Akkó meg má megérte nemiga ?..:)
    (Nomeg ugye abból visszaforgatódik valamennyicske mégbarátibb zsebekbe.)

    Mert végülis -bármennyire is szeretné a Mosthatalmonlévő- azé
    mégse lehet minden héten népszavazást kiírni pl. olyan nagy horderejű kérdésekben mint pl. kék legyen e az ég vagy lila , aztán meg hogy az almafák vízszintesen nőjenek, mert akkor könnyeb a szüret , stb.
    És mindezt CSAKIS a Nép kedvéért tennék ha tehetnék.És miért ne tehetnék ?
    Hiszen van még elég -a szocik által összerabolt- milliárdocska a Magyar Nemzeti Bankban !

  • Figyelő:
    Légy erős:
    A kerítésnek annyi haszna volt mint csőben a luknak.
    Meg még hogy pár „baráti zseb” meg lett tömve általa.
    Ugyanis a menekülteknek valahogy eszük ágában sem volt itt maradni.
    Most Orbán aláírta az 1400 körüli menekült befogadásáról szólo egyezményt , aztán népszavazást hirdetett ezügyben kb,5 milliárd forintért.
    Számoljad már ki hogy 1 darab menekült így hány forintban lesz nekünk, adófizetőknek !!
    De megmondom :

    Egy menekültre pontosan 3,3 millió Forintot költ az Állam úgy , hogy semmi értelme mert úgyis be kell fogadni őket, hisz aláírta az egyezményt. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Szerinted Kanadában ezért mit kapna a kormány a néptől ?

  • Kedves Geyza!

    Nem jó a hasonlatod, mert:
    „Agyagból formálják az edényt,
    de benne üresség rejlik:
    az edény ezért használható.

    Így hasznos a létező
    és hasznot-adó a nemlétező.”

    Tisztelettel:
    terminus

  • Nemond! A népszavazzás ennyibe kerül nálatok?

  • Terminus:
    Akkor értem már hogy csinálják a gyárkéményt:
    Leásnak a földbe és kifordítják…

  • Figyelő:Ne naívkodj.
    Sokba kerül az,amire azt akarják hogy sokba kerüljön.

  • Figyelő:
    Csak hogy megvilágítsam mi miért kerül mennyibe:
    A hazai autópályák kb. háromszor annyi pénzből épülnek mint a francia autópályák.
    Holott a hazai munkaerő jóval olcsóbb mint a francia.
    A pályázatokon viszont idáig rendre egy nagyvállalkozó különféle építési cégei vagy érdekeltségei nyertek, bármiféle egyébb pályázók ajánlataival szemben.

    Csak érdekességként:
    Egy idő óta már nem nyer ez az illető .
    Mostanában egy falusi gázszerelő különféle építő cégei nyerik a közpályázatokat. Főleg EU-s pénzből.
    A korábbi illető azért nem tud mostanában nyerni , mert a saját médiájában ( mert az is van neki ) csúnya , becsmérlő szót mondott arra az emberre , akire nem kellett volna.
    Például ez az illető megvásárolta Budapest ÖSSZES hirdető-oszlopát és hirdető tábláját és még a jogot is újabak létesítésére. Ezértaztán választáskor az ellenzéknek nem lehetett kiragasztva a plakátja , csak magán területekre.
    (De onnan meg letépkedték valakik folyton.)
    Most , a budapesti közgyűlés ezzel az illetővel egyszerűen felmondta az érvényes szerződést ! Mert már erkölcstelennek tartják hogy ő adja bérbe a hirdetési felületeket.
    Hirtelen igy gondolják…ezért egyoldalúan törölik az érvényes szerződését a régi havernak, mert már nem haver.

  • Besancon 4.59

    Sajnos kénytelen vagyok meghajolni okos és tényszerű érveid előtt.

    😀

  • Besancon azért egy megjegyzés:

    Ha nincs ott a tagság mellett az az EU-s ajándék pénz, amelyet ez a maffiózó tulképpen folyvást a náci propagandára és a saját rendszere építésére fordít, akkor már rég kiléptette volna az országot. Hitler is ezt tette, 1933-ban első dolga volt kilépni a Népszövetségből. Meg is vallotta miért: az ilyen őrült szociopaták képtelenek a hátuk megett eltűrni „mások” figyelő tekintetét. Náluk nem az ország, hanem a saját belső világuk a döntő tényező.

  • Besancon
    Soraid olvasván türelmetlenségemben kénytelen voltam Dubois olvtárstól „ellopni” a válasz lehetőségét… Elnézést mindkettőtöktől. 😀

  • Kedves Geyza!

    Örülök, hogy kezded érteni. A kutat meg éppen fordítva, lyukat ásnak a levegőbe…
    Mint Lázár Ervin bolond kútásója.

    Tisztelettel:
    terminus

  • Terminus:
    Képzeld: egyszer kilyukadt a kocsim kipuffogócsöve , elmentem hát jó haver autószerelőhöz , csinálná meg.
    Mondta hogy jókor jöttem , mert kitűnő tömör csövek érkeztek.
    És mutatta az 5-6 centi vastag vasrudakat. Barátilag a tudtára adtam hogy kezd meggárgyulni. Mire felvilágosított hogy a tömör cső sokkal jobb mint a vékonyfalú, mert sohasem lukad ki.

  • Mikor értitek meg már végre:
    Évezredek óta mindent a Leviták terveznek meg és manipulálnak össze.
    Ez van az ideológus, politikus, geopolitikus megnevezések mögött is.
    Rendszereket terveznek. A rendszerhez népeket gyártanak úgy, h összességében minden a rendszerben levő funkció ellátására legyen a feladatvégzéshez jól megfelelő hitű (a hitén keresztül automatikusan jól funkcionáló, jól utasítható, távvezérelhető) ember.
    Mára a műszaki, gazdasági képzést is úgy szétdarabolták, h az már nagy csoda. Mára az emberek jelentős része csupán egy célfunkció ellátására alkalmas robotgépként funkcionál. Mindezt önelégülten, a szakértői gőgjével eltelve, meggyőzhetetlen büszkeséggel teszi.

  • nAGYULA
    ha a levitákkal kapcsolatos böfögésed igaz lenne,már régen össze manipulálták volna,hogy az antiszemita csatornatöltelék patkányok lent maradjanak a patkányok között és nem mérgezhetnék a levegőt a KMH oldalain.

  • Kedves Nagy Gyula!

    Jó, hogy vannak ezek a Leviták (?), mert holnapra úgysem terveztem semmit, legalább valaki megcsinálja helyettem.
    Amúgy szabadidőmben én is gyártok összeesküvés elméleteket, és némelyik néha még magam is elhiszem…

    Üdvözlettel:
    terminus

  • Gyula vitéz!
    Már nem olvaslak, minek is.
    Látatlanban tudom elgurult.
    Eldugulhatnál már a végre, csak a helyet foglalod.

  • Nagy Gyula
    2016 március 5
    10:58 de.
    Agyalágyula, jókomám..
    Aszongyaja kántor, hogy nezsidózzáitten, mer’ rádküdi a korcsmárost a redőnyhuzó vasklapsziniva, oszt ha azza pofáncsapnak, akkó majd pótógadhatod a hijányzó fé’ arcodat egy víres rongya..

  • terminus
    2016 március 4
    3:04 du.
    😀
    Lao-Ce.
    😀

  • Az egyiptomi Sét kultusz is megismerhető.
    Ennek ismeretében jól felismerhető, h a judaizmust ennek tovább alakításával hozták létre.
    Ahhoz, h leválasszák a Sét kultuszról, gyártottak alá egy mitológiát. Zömmel más népeknek a mai napig is használt eredetmítoszai elemeinek a felhasználásával.
    A Mózessel (és Levita segítőivel) való mintegy két generációnyi idejű sivatagi akármi pedig egy durva átideologizáló (népi identitástudat gyártó) átideologizáló tábor volt. Egy olyan, amelyben az engedetlenséget halállal büntették.
    A valóság gyártás módszertani alapjai jelenleg is ugyanazok, mint amit évezredek óta használnak.

  • n agyalágyula,
    nagy az Isten állatkertje,de az nem lenne baj.A baj,hogy alacsony a kerítés és ritkán szőtt dróthálóból van felállítva.A Nagy barmok átlépik,a Nagy patkányok alatta bújnak át.De még ez sem olyan nagy baj.Az igazi baj,hogy idetört téged a nyavalya és ezért tudod tífusz terjesztő patkányként mérgezni a környezetet.

  • gyuri10
    2016 március 5
    6:12 du.
    Ez még csak nem is bolhás patkány, nem terjeszti a pestist, mert a baromságai akkorák, hogy csak szórakozni lehet rajta.
    Valamelyik demencia ambulancián azt javasolták neki, hogy a kényszerképzetei elterelésére internetezzen. Azt viszont elfelejtették neki mondani, hogy azért ne írja le, mert akkor mindenki tudni fog az állapota súlyosságáról.
    A poén a dologban, hogy még csak nem is viccből mondom.
    Vagy csak félig, mert amiket leír ez az emberke, komoly problémákra utal a fejével kapcsolatban. Ha már ezt az oldalt szemelte ki terápiás céllal, szórakozzunk egy kicsit.
    Abbahagyni úgysem fogja, mert a képek a fejében csak jönnek, jönnek…..

  • Nagy Gyula
    2016 március 5
    4:35 du.

    „A valóság gyártás módszertani alapjai jelenleg is ugyanazok, mint amit évezredek óta használnak.”

    Ezt kis, viszont nagyon fontos részletet nem hajlandók itt elfogadni.

  • Sztárcsild.
    Dehogynem.
    Nap mint nap látjuk miképpen gyártják a valóságot az állami hír-harsonákban.

  • Na végre!Ez már kiszámítható volt.Az agyalágyula és a szarcsild összetalálkoztak és sziámi ökrökként össze is nőttek.Kár,hogy nem a homlokukon.Bár a közös műsort figyelve az sem kizárt.Nehogy valaki vállalja a sebészi feladatot!

  • Gyuri10:
    Heeheehehee…”agyalágyula”… 😀

  • Vannak olyan álmok amelyeket jó (kényelmes) álmodni és vannak olyanok amelyeket nem.
    A nagy álomgyárral gyártattak olyan filmeket is amelyekben sokmindent megmutatnak.
    Jó igazságok vannak a Mátrixban és az incepcionban is.
    Az a büdös nagy helyzet, h a célközönségekre bontottan más és más tömegvalóságot épp úgy gyártják ahogy a tömegvalóság gyártáshoz használt TV sorozatokat is.
    Ez utóbbiak közül azok a legtanulságosabbak amelyeket módszerváltások/valóság váltások megvalósításához csináltak.
    Hazánkban is van pár amelyekből sokat lehet tanulni.
    Úgy is, h hogyan változtatták bennük a valóságot úgy, h valamiket kiírtak belőle mást pedig beleírtak.
    Remek tanulmány a filmsorozat és a közvalóság változásainak összehasonlító elemzése.
    Az alkalmazott technikai elemek (sémák) megismerése után ha belenézünk a történelembe, ott is feltűnik a gyártottság.
    Végül elkezdjük azt is látni, h a vezérkar milyen új TRENDIKET gyárt és mit kezdett el kiírni a tömegek életének valóságából.

  • n agyalágyula,
    szófosónak születtél,vagy különórákon tanulod.Pofikám,szórakoztató jelenség vagy ezen az oldalon.Igyekezz minél gyorsabban kiírni magadból mindent,mert úgy hallatszik,hogy újranyitják a Lipit és hosszú ideig nem lesz szabadságolás.

  • N’Agyalá Gyula !

    Könnyíts, s vedd le magadról a Levi’s-t, mert Lévi Strauss – az alapító is Lévi törzséből való zsidónak született…

    🙂

  • gyuri10
    2016 március 7
    4:15 du.
    „Na végre!Ez már kiszámítható volt.Az agyalágyula és a szarcsild összetalálkoztak és sziámi ökrökként össze is nőttek.Kár,hogy nem a homlokukon.Bár a közös műsort figyelve az sem kizárt.Nehogy valaki vállalja a sebészi feladatot!”

    Az is kiszámítható volt, hogy a rutinos rágalmazás és a személyeskedés be fog érkezni részedről…csak aztán rídogáljál, hogy milyen szemtelen mindenki veled ha netán visszaszólnak…

  • Starchild
    2016 március 9
    12:11 du.
    Ha beemeled a nevet a hozzászólás idejével, felesleges további idézeteket beemelni. Idő, és hely pocsékolás. Akit érdekel, a beemelt időből visszapörgeti, és mindenki tudni fogja úgy is, mire válaszolsz.

  • heheheehe N’AGYALÁGYULA 😀
    MEddig fokozzátok még heheheeheheeheh
    Szerencséra már nem kávézok. Esti háromnegyedkilenc van.

  • Hagyd a szerencsétlent.
    A legfelső vezérkar ahogy végrehajtó hatalmi ESZKÖZÖKNEK létrehozta őket, úgy az újabb korszakhoz már el is kezdte őket kiírni az élet nagy színdarabjából.
    Azok akik idejében ébrednek és váltanak, gond nélkül megúszhatják.
    A többiek pedig …. .

  • Lágyulagyulaagy.

  • Don Ovuz
    2016 március 9
    1:36 du.

    Whatever….

  • És mi van akkor, ha mégis úgy igaz ahogy számodra (jelenleg még) elképzelhetetlen?

  • Don Ovuz és Geyza,
    Ti komolyan gondoljátok,hogy ezt a 2,3 sweinkit emberszámba kell venni?

  • gyuri10:
    MINDENT és mindenkit emberszámba kell venni.
    Van aki a virágaihoz beszél és becézgeti őket.
    Van aki a kutyáját.
    Olyat is ismerek aki a kisteherautóját vitte volna be legszívesebben a hálószobájába.

    Én pl. mostanában egy 1 mm vastag, 42,5 centiméter széles és másfélméter hosszú alumínium-lemezről álmodozok.

  • Geyza
    2016 március 9
    5:34 du.
    „Én pl. mostanában egy 1 mm vastag, 42,5 centiméter széles és másfélméter hosszú alumínium-lemezről álmodozok.”

    Ha erre jársz akkor ugorj be és adok vagy szerzek egyet…

  • A maga szempontjából (a programozottsága (hite) szemüvegén keresztül nézve) mindig mindenkinek igaza van.
    Olykor rájövünk, h tévedtünk.
    A bölcsebbek ilyenkor változtatnak a hitükön.
    Ez egyben a tiszta modellező tudományosság is. Ebben ha az alap vélelmek hamisnak bizonyulnak, az alapokat módosítják.