Ide nekünk az olimpiát!

2017 január 23 9:26 de.39 hozzászólás

Én szeretném, ha Budapesten lenne olimpia. Örülnék annak, ha a magyar sportolók hazai közönség előtt mérkőzhetnének meg másokkal az aranyakért, és nemes küzdelemben győznének. Szeretném, ha az egész világ látná, hogy mi magyarok milyen jók és tehetségesek vagyunk. Rendezésben, versenyzésben, mindenben.

Csak előbb még meg kellene oldani néhány problémát. Nem nagy dolgokra gondolok, hanem olyanokra, amelyek könnyen orvosolhatók. Mindössze sok pénz kell, és még több idő. De, mindenekelőtt, elhatározás. Szerény számításaim szerint, ha most elkezdenénk, vagy legkésőbb holnap reggel 8 órakor, néhány röpke évtized alatt végezhetnénk.

Jó lenne például, ha megszűnne a szegénység. Vagy, legalábbis, jelentősen csökkenne. Lehetőség szerint a gyerekek nyomorát szüntetném meg először, utána a felnőttekét. Mert szívszorító, elkeserítő és főként megengedhetetlen, hogy ma Magyarországon több százezer gyerek éhesen menjen iskolába. Nem azért mert életforma náluk, hogy nem reggeliznek, ahogyan azt Harrach Péter, a kereszténydemokraták prominense mondta a közelmúltban. Az sem elfogadható, hogy télen sokan fáznak, és az utcán, vagy épp a saját lakásukban fagynak meg.

Még az olimpia előtt kellene költeni valamennyit az oktatásra. Nem keveset, sokat. Mert tényleg a tudás a jövő. Magyarország és az itt élő emberek jövője attól függ, hogy a ma nemzedéke mit és hogyan tanul, képes lesz-e lépést tartani a világgal, megfelelni az egyre növekvő kihívásoknak?

Aztán, ha már az oktatás után az egészségügy is viszonylag rendben van, jöhetne az olimpia. Vagyis, akkor, ha a kórházakban lesz elég orvos és ápoló, kötszer, gyógyszer és ágynemű. Nem maradnak el pénz és szakemberhiány miatt műtétek, s nem csak papíron, vagy a szólamok szintjén rövidülnek az elviselhetetlenül hosszú várólisták.

Ha ez is megvan, legyen Budapesten olimpia. Főleg, ha már a korrupcióval is kezdenének valamit, akiknek ez lenne a dolguk. Hogy ne lehessen lopni, de legalábbis, következmények nélkül semmiképp. Hogy az erre hivatott illetékesek ne pártolják, hanem üldözzék a bűnt.

Akkor jöhet Budapestre az olimpia, ha már nem az jut az eszünkbe, hogy a hatalom urai azért akarják a versenyeket, hogy többet tudjanak lopni.

Ha mindez meglesz, teljes szívemmel támogatni fogom a budapesti olimpiát. És ne gondolja senki, hogy lehetetlent kívánok. Én már azzal is beérném, ha látnám a szándékot a javulásra. Ha a legcsekélyebb jelét érzékelhetném, hogy olyanok vannak hatalmon, akik valóban szolgálják a nemzetet, és nem uralkodni akarnak rajta.

Föld S. Péter

A Momentum Mozgalom NOlimpia kampánya

A Momentum Mozgalom NOlimpia kampánya

39 hozzászólás

  • Kórházban voltam. Egy agyi sztrókkal a neurológiai osztályon. Ettől még (?) nem hülyül meg az ember, csak mozgás-gátolt lesz, meg elég siralmasan ápolásra szorul. Ezt a nővérkék nagyon lelkiismeretesen csinálták, pedig undok munka. Orvost ugyan ritkán láttam, de hát a két ünnep között volt.
    A neurológián nem igen szoktak belázasodni a betegek. Nem is strapálják a nővérek magukat ilyesmikkel, viszont türelmesen kanalanként etetik meg azt, aki erre szorul.Szóval van dolguk elég.
    Mit tesz Isten, mégis belázasodott az egyik „bátyó”. Elő is keresték a nővérek az osztályon lévő legmodernebb digitális hőmérőt. Csak egy gond volt vele: Fahrenheit fokokban mért és ezen nem tudtak változtatni.
    Lám-lám, csk kiderül a végén, hogy az e.ü. minden gondjáért a nővérek a felelősök. Vagy a betegek.

  • Melyik ország lehet, ahol megszűnt a szegénység? Szaúd-Arábia?

  • Drizari
    2017 január 23
    11:36 de.

    Megfogtad a lényeget..

  • Mindaz amit számon akar kérni és felró a cikk írója 1945-től felróható az összes kommunista-szocialista kormányoknak,majd a rendszer formálást követően az összes bal-liberális szocialista-szociáldemokrata kormányoknak.Egy sem oldotta meg a felvetetteket.Ha voltak volna szívesek ezeket megoldani akkor jogos lenne a számonkérés,szemrehányás.Senki nem oldotta meg a mai napig!Az 1800-1900 fordulón is voltak szegények tömkelege,mégis Budapest fejlesztésére fordítottak hatalmas pénzeket amik a mai város arculatát adják! Lehetne tovább sorolni!A cikkben foglaltakat bármikor fel lehet vetni,bármikor problémává lehet tenni!( a mai napig- a leggazdagabb országokban is) De ezeken rég túl kellet volna már lépni ilyen képzett embereknek—de úgy látszik ezek a témák bajkeverésnek mindig jók.Csak akik előveszik nem látják,hogy csontrágás ez–és akik elővették eddig sosem tudtak rajta változtatni.Mire való akkor ez a civódás,marcangolás? –Úgy látszik csak ezt tanítják az újságírói iskolában.
    De téma mindig van amivel össze lehet keverni,kavarni—most éppen az olimpia! Ez a cikk semmivel nem vitte előbbre a világot!
    nagyon üdvözlettel.

  • tóth péter
    2017 január 23
    2:05 du.

    Nos, ez a szösszenete sem volt valami előremutató!

  • Örök Tamás

    Földes, nektek lesz 19-ben, örülj neki és ne foglalkozz a mienkel!

  • No no, nem kell átesni a ló túlsó felére, mint ahogyan teszi itt az egyik hozzászóló. Mielőtt folytatódna tovább a ló túlsó oldalára való igyekvés, ezt a cikket ajánlom elolvasásra:

    http://444.hu/2017/01/24/egy-magyar-adofizeto-megirta-a-nav-nak-visszakeri-a-penzet-az-allamtol-mert-nem-arra-forditjak-amire-kellene

  • Tóth Péter

    .

    Óh, míly szelektív a mi „kedves” Totyánk [2,05 ös] történelmi memóriája.
    Ez szöszenetének mindjárt az elején is megmutatkozik, amikor 1945-re datálja az ősbűn létrejöttét. Pedig az legalább 25-26 évvel korábban keletkezett, akkor, amikor az ANTANT nemzetközi brigádja gyakorlatilag trónra ültetetett egy kormányzáshoz nem értő katonát, aki viszont az erő hangszerén annál szakszerűbben játszott. Mindjárt aksztókötél és böllérbicska pengésével kezdte dicső koncertjét…
    És aztán, bár aláírta [aláíratta] a Trianoni Békeszerződést, természetesen propagandájában, egy negyed századon át, amiatt mindenkit hibásnak kiáltott ki, csak önmagát és a saját erőszak-szervezetét nem, a Magyar Ellenforradalmat, amelynek uralmát 25 éves kemény munkával igyekezett nemzetközileg is komilfónak elfogadtatni… Ennek során jutott arra az álláspontra, hogy Magyarországot beállítja a világ leggonoszabb bűnözője szolgálatába, és belép annak biztos vesztésre ítélt, nemcsak tíz és tízmilliók életét követelő háborújába úgy, hogy még az se számít, hogy nemcsak az egész ország, de „az 1800-1900 fordulón” felépült csodásan szépséges székesfővárosunk is áldozatul esik ennek az őrült hadbalépésnek…
    Ergo, tehát amikor történelmi tanulságokat tetszik levonni, akkor nagy következetességet tanúsítva, mindent tessékszíveslenni – beleértve a hullahegyekkel tarkított, rommá lőtt Magyarország képét is – besorolni a történelmi képbe, mert csak ezen a ponton, 1945-ben, azaz . ú j r a . n u l l á r ó l . i n d u l v a, kezdődik el az a – amúgy is vitatható példa elemekkel terhelt – történet amit nekünk itt Ön csak úgy összemixelve elénk hányt, egy valóban új Magyarország története, de teljesen más, sorsdöntő előzményeket maga mögött hagyva.

    .

  • „””Jó lenne például, ha megszűnne a szegénység.””” – Na aztán vigyázni az ilyen kijelentésekkel, mert ugyebár a „szegénység” szót sem leírni sem kimondani nem szabad mert az már felségárulásnak minősül!!!!
    Azt kell helyette írni, hogy „gazdagságban akadályoztatott” vagy „így szeretek élni” emberek vannak itt!!!
    Egyébként remek írás!
    Én is akkor fogom támogatni az olimpiát, ha 2017-ben, 28 évvel az un. rendszerváltás után nem fagy meg egy cukorbeteg 12 éves kisgyermek a „szerény körülményei” miatt, közben az uborkafára felkapaszkodott tahók és a falábú elvetélt focista medencéit és stadionfüvét fűtik !!!!

  • Örök Tamás
    2017 január 23
    6:57 du.
    Kik a „nektek” és ki a „mienk”?????

  • kicsiroli
    2017 január 24
    10:56 de.

    Létezik a segíteni akarás, lám, a Vasas elnöke személyesen kereste föl Orbán Viktort, s kérte, ne érje akkora szégyen a klubot, hogy csak 5000 férőhelyes legyen az új futballstadionjuk. A miniszterelnök azonnal intézkedett, a bővített lelátóhoz szükséges többletforrásokat a kormány biztosítja.
    (ehhez a döntéshez még kormányülést se kellett összehívni)

  • Örök Tamás

    kicsiroli
    2017 január 24
    10:57 de.
    Nagyonhülye Rolika!
    Csak hogy meg ne halj tudatlanul: az eddigi összes olimpia szegregáció nélküli volt, bármilyen náció részvételével, a 2019-ben Magyarországon megrendezésre kerülű zsidó olimpia, más néven Maccabi Játékok résztvevői kizárólag zsidó sportokók lehetnek, a lebonyolítását és anyagi vonzatait természetesen a fidesz vállalta a mi adóforintjaink felajánlásával, magyar sportolók és közönség nélkül, viszont erős légi, vizi és szárazföldi védelemmel, mivel a muszlim békeharcosoknak ez fehívás lesz keringőre, pedig még a mostani operett hadseregünkel Albániától sem tudnánk megvédeni magunkat. Ha eddig megúsztuk a terroristák szeretetét, akkor ezzel az ártatlan húzással csodásan kierőszakolhatjuk!

  • Örök Tamás,

    te se halj meg tudatlanul : nevezéssel nyerte el Magyarország Bázel elől a rendezés jogát. És nem a Fidesz vállalta ennek anyagi vonzatát, hanem a magyar kormány.

  • NEM!Az olimpia azért fullad mindenütt a korrupció, vagy a sima rablás csapdájába, mert magából az élsportból vált undorító üzlet, a néphülyítés húzóágazata. Nemcsak a magyar, a nemzetközi sportszervezetek is melegágyai a lopásnak, a fekete pénzeknek, a pénzmosásnak.
    Nemes küzdelem?! Egyenlő esélyek?! Ugyan már – 1-1 sportágban kilóra kiszámítható, mennyibe kerül egy aranyérem. Hátsóudvariak kivagyisága, cukormáz, hogy benyeld a szabadsághiányt, a szegénységet, a diktatúrát.
    Ép testben ép lélek? Még drog nélkül is tönkremegy a test, ha csak egyféle erőkifejtésre dresszírozzák.
    Az olimpiát eredetileg amatőr, kedvtelésből futó, ugró, úszó, játszó embereknek találták ki. A hivatásosoknak ott voltak a bajnokságok.
    Két éve jelent meg, ebben a lapban: http://kanadaihirlap.com/?s=Le+az+olimpi%C3%A1val!
    A helyzet nem változott.

  • Örök Tamás
    2017 január 24
    2:15 du.
    kicsiroli
    2017 január 24
    10:57 de.
    Nagyonhülye Rolika!

    A kedves felmenője, az a hülye!!! Elmehet a személyeskedéséval a büdös francba!!! Lexarom amit írt, az a kérdésem, egyetért-e azzal, hogy stadionfüveket fűtünk, közben emberek fagynak meg, közöttük gyermekek is!!!!
    Egyébként nem érdekel a válasza sem, meg a zsidózása sem!!!!

  • Drizari
    2017 január 24
    11:42 de.

    Óh, hát ez nagyon „fontos” intézkedés volt, de nem is várok mást egy elvetélt falábú focistától, aki ráadásul még szociopata is!!!

  • Az olimpia elleni további érvek:

    1. Budapest tragikus közlekedési helyzete, az életveszélyes 3-as metróval, aminek felújítására az illetékesek évek óta nem találnak anyagi forrást. A több évtizedes Ikarus buszok állapota és környezetszennyezése a ráadás.

    2. A budapesti légszennyezettség egészségkárosító határon felüli mértéke, ami egy olimpia megrendezése esetén gyilkos lenne a sportolókra nézve. Nyáron sincs szélmozgás, akkor is a jelenlegihez hasonló helyzetek keletkezhetnek.

    Kik akarnának részt venni egy olimpián az egészségük károsodását reszkírozva?

    Ilyen fontos témákra nem gondolnak, pedig ez lenne egy nagyszabású nemzetközi rendezvény tervezésének az origója.

    3. Nem mellékes, hogy az idegengyûlöletre hajlamos kormány akar Magyarországra csődíteni a sport égisze alatt muzulmánokat? Mit szól hozzá a lebutított lakosság?

  • utas, nekem semmi közöm a magyarok olimpiai ambiciójához, de két dologra akarom felhívni a figyelmét : a beírásához.
    1, a budapesti általános közlekedés dicsérendő, hihetetlen busz, villamos és metró műkődésével.
    2, Minden európai és Észak Amerika-i városnak legalább olyan a levegője, mint Budapesté, vagy még rosszabb!

  • Mellesleg, az én véleményem, hogy nem kell Budapesten az Olimpia, mire jó az? Hogy arről ír a nemzetközi sajtó, hogy éppen ott lesz vagy van?
    Pénzbe kerül, haszon viszont igen kétséges.
    A haszon inkább a hoteleknek, szállóknak lenne jó és egy kicsit a magyar „image-nak”!

  • utas
    2017 január 25
    4:02 de.
    A „lebutított nép” közel sem olyan buta, hogy bedugja a fejét a hurokba, hidd el! A békeharcosokkal elárasztatott Európában még egy normális szilveszteri bulit sem szabad tartani, nem hogy olimpiákat, mert lásd a müncheni olimpiát, még békeidőben is nehéz kiszámítani az elvakult fanatikusok reakcióit! Ki tudja hány kamionnyi fegyvert és robbanó anyagot hordtak már be átvizsgálatlan hátizsákjaikban Merkel szegény, békeszerető munkavállalói? Ja, mellesleg idáig az összes Maccabi Játékokat a biztonságos Izraelben tartották meg, miért kellett ezt most a lőporos hordókkal elárasztott Európába impotálni? Tudja-e a magyar kormány az érintettek biztonságát szavatolni, mert a sajátjait még békeidőben is képtelen!

  • Figyelő
    2017 január 25
    12:20 du.

    A hasonló nyugat-európai fővárosokban jóval több metróvonal van. Egyik sem gyullad fel havonta. A buszok állapota is messze van az átlagostól. Fővárosunk elég könnyen bedugul. A taxisok – tisztelet a kivételnek – hiénák. Továbbra sem megoldott a repülőtér-belváros közvetlen tömegközlekedéssel elérése. Hogy csak néhány problémáról írjak.

  • terminus, felnőtt gyermekeim is többször jártak Budapesten, akik már más világvárosokban is jártak. Nem üres dicséret részemről, a budapesi közlekedés remek szisztémája.
    Miért kell mindent lehúzni, lebecsülni, ami otthoni?
    Ezt nem értem.
    Más emeber, más állampolgár saját városát, országát dicséri. Mi magyarok csak rosszat tudunk mondani, írni róla?
    Ez egy szégyen!

  • AróraBoreálisz

    Kedves utas! írja:

    „az idegengyűlöletre hajlamos kormány akar Magyarországra csődíteni külföldieket. Mit szól ehhez a lebutított lakosság.”

    Remek kérdés. Sajnos sokan vannak akik azt akarják bemesélni a tömegeknek, hogy az Olimpia az valami politikamentes jótékony hatású, „szeressük egymást gyerekek” rendezvény. Tarlós, budapesti főpolgmester a minap azt találta mondani, hogy „és magyar sportolók megérdemlik, hogy részt vegyenek” rajta. Azt senki sem vitatta, ámde nem ez volt a NOLIMPIA MOZGALOM kérdése, hanem az, hogy amikor a se@@ünk is kilóg a gatyából, akkor mi a fenének páváskodunk… ???!!!

    Bizony 1936-ban is, helyesebben már 1933-ban, ahogy hatalomra került a Führer, ez a szintén idegengyűlölő Hitleráj is azonnal pályázott a berlini olimpia megrendezésére. Meglátta benne az olimpiának az egyedülállóan világraszóló reklám erejét. A NOBnak tehát, konkrétan abban több amerikai képviselő bűne is az volt, hogy a világ legrasszistább, legantiszemitább és legreakciósabb rendszere kaphatta meg a megrendezés jogát. Ha csak egy picit is belekukkantottak volna a Mein Kampfba lehet, bár mai eszemmel, ki tudja, hogy nem így alakul ez a szégyenletes – ám remekül megszervezett – nemzetközi sportesemény.
    Az Olimpia idejére parancsra eltüntették a náci feliratokat, a háborús készülődés jeleit, leállították a mindennapossá vált antiszemita atrocitásokat, álcázták, az akkor már többszáz koncentrációs tábort, miközben mutogatták a békeszerető német nép és kultúra nagyszerűségét.
    A berlini Olimpiai Satadionban[!], amelyet kényszermunkások tömegei rohammunkában, óriási állami pénzek bevonásával 2 év alatt építettek meg, hatalmas ováció fogadta a világ leggonoszabb, és legalattomosabb, ugyanakkor hiperprimitív figuráját, a katonaruhás Hitlert, és tiszteletére náci karlendítés kíséretében százezrek együtt énekelték el a Deutschland über Alles-t a cseppet sem meglepődött, naiv sportszerető, de soha nem politizáló, az olimpiai eszmét abszolútizáló külföldi gazdagok gyönyörködő felmagasztosulása közepette…
    Majd ezt követően a Führer rekedtes ördöghangja nyilvánította megnyitottnak a Berlini Olimpiai Játékokat. Ezt a megtévesztő, valójában propaganda aktust, eseményt követően, már teljes energiával indulhatott meg a náci Németország felfegyverzése, egyes szomszédos országok egyszerű bekebelezése mellett, majd nagyon rövid idő múlva a II.Világháború kirobbantása is.

    A fasizmusnak és a nácizmusnak különös tehetsége van a teljesen ártatlan polgári ügyek, mozgalmak saját céljaira való, akár teljes felkarolására, annak szelének befogására, persze a saját mocskos vitorlájába.

    A berlini olimpia előkészítésben „a demokratikus vita során” a német küldötteknek csak egy vitája volt, hogy a NOB zsidó vezetőit váltsák le… Ez se tűnt fel a nyugat képviselőinak. Végül is egy „kompromisszum” született az utolsó pillanatban, hogy a zsidó származású NOB elnök mégis megmaradhasson a hivatalában, aki aztán ott is volt Hitler közelében a „VIP” páholyban. Valószínű ezt szánta altatólövedéknek a nyugat mérvadó politikusai számára akik így el is kábultak… Ez a bűnös naivság is táplálta a hitüket abban, hogy Hitler és rendszere csak egy papírtigris. E vétkes és szégyenletesen figyelmetlen kötelességszegésük végzetszerűen járult hozzá Holokauszt és a közeli világégés zavartalan előkészítéséhez.

    Ha valaki lát is és nemcsak néz, az ma is láthatja, hogy az Orbán-rendszer ugyanezt a taktikát folytatja azzal különbséggel, hogy apró lépésekkel közelít a magyar Führer céljai felé, miközben az Európai Unió pénzzel támogatja az újkori magyar goebbelsi propaganda diadalmenetét.

    .

  • AróraBoreálisz

    Drizari 11.42

    Ez pont úgy van, mint Hitler idejében.

    Tegyük hozzá persze, hogy azért e nagylelkű gesztus, mert a Vasas igaz, angyalföldi(!) munkás focicsapat a Vezér szemében csak azért érdemel még 5 üléssel többet, mert dr.Tóth József angyalföldi polgármester, bár szocialista, mégis simán átadta nekik [ti. a fidSS Tarlóséknak] mindenestől az ősidőktől hozzájuk tartozó Margitszigetet, valamint a Dagálystrandnak több, mint felét a Vizivilágbajnokság céljaira, hagyva hogy kivágjanak belőle vagy 50 db 60 éves fát is… Ezt a gyengekezű gesztust Orbanini egyszer már azzal honorálta, hogy az uszoda alapkő letételénél őt név szerint említve, ország-világ előtt megdicsérte… 🙁

    .

  • AróraBoreálisz

    Ápropó sport, apropó úszás…

    Ma leváltották Hargitai András olimpiai bajnokot a Magyar Úszószövetség helyettes elnökét.

    Így kezd sajnos „tisztulni” a kép Hosszú Katinka háttér munkásságát illetően. Ez is egy sajátos megoldású FidSS puccs, ami a Kiss László „üggyel” kezdődött, a Gyárfás valamilyen lemondatásával folytatódott és egyelőre a Hargitai leváltásával zárul… Ezen a leváltáson Hosszú is jelen volt… Hozzátéve, hogy úgy tűnik, hogy a központilag oda helyezett ujdonsült fidSS-hű elnök már a Vezér instrukciói szerint teljes gőzzel arat…

    Nekem, Benedek Tibor váratlan lemondása is fölöttébb gyanús esemény volt, azóta még a vízcsapból is kemény dédes csurog:
    „Mgyarország erősödik”. Meghogy csináljunk Olpiját !

    .

  • AróraBoreálisz,

    Hosszú Katinka és a Gyárfás közti meccs teljesen másról szólt, mint hogy Fidesz-uralom legyen a MÚSZ-nál. Lám, Hargitay helyett olyasvalaki lett a szövetségi kapitány, aki Gyárfás párti volt, Sós Csaba, aki viszont profi szakembere az úszásnak.

  • AróraBoreálisz
    2017 január 26
    6:55 de.

    Egyetértve Önnel, hozzátenném, hogy van egy óriási különbség a Hitleri Németország és Orbánia között. Nekik volt pénzük az olimpiára, minket csődbe visz.

  • Figyelő
    2017 január 25
    9:13 du.

    Nem az a hazaszeretet, ha figyelmen kívül hagyom a hibákat. Az csak majom szeretet! Higgye el, hogy több nyugat-európai fővárosban jártam, van összehasonlítási alapom.

  • terminus
    2017 január 26
    2:20 du.
    Én is jártam. Sőt amerikai nagy városokban is.
    Ez nem ok arra, hogy állandóan lehuzzuk a magyart.

  • Ez lemaradt.
    A hibákat mindenki tudja, bizto, a kormány is.
    De kritizálni könnyű, valamit tenni is kell érte!

  • Figyelő
    2017 január 26
    4:11 du.

    Szívemből beszél: „valamit tenni is kell érte!” Ez lenne a mindenkori hatalom (kormány, önkormányzat) feladata! Tudja, erre szolgál a közteherviselés (adók), értsd! mi, mezei adófizetők elég sokat teszünk, az adónk befizetésével érte, ezért joggal várnánk el a kormánytól, önkormányzattól, hogy ők is odategyék magukat, dolgozzanak meg a fizetésükért, amit ugyancsak az adónkból finanszírozunk!

  • Adjunk orbánnak ajándékba újabb 1000milliárdot, és felejtsük el az olimpiát! Annyit biztos ellopna, de így akkor neki sem kell ügyeskednie, hogy milyen alibí baseball-stadionokat építsen vadvízievezős-pályákkal!
    Így mi is olcsóbban megússzuk!
    Csak egy dolog fog hibáddzni! No a jókis stadionokból lesz kevesebb, így a migráncsokat és ideológiailag nem elég képzett ellenzékieket nem lesz hova zárni!
    Szóval mégiscsak kék az az allin-pia! Mindent bele, ahogy a jólképzett francia is mondja. És , ha megittuk, akkor már egyből rózsaszínebbnek látnánk a baseball-stadionok füvét is, nem narancssárgának!

  • tóth péter
    2017 január 23
    2:05 du.
    Idezsdrága jótezsvírem tótpeti.
    Te itten kevercülő, minda zeb a ketymetyütyüriszist.
    Merhogyámnegyvenötutánn mindeki szegínyvót. Tod, nímetek leszeretík a gyárakat, amimeg ottmaratt, asztat leszeretík a zoroszok. Oszt akika városba laktak azoknak nemvót. Darabig a falubalakóknakse, mer bonyolútt szántanyi meg vetnyi amikor lűnek, meg pompáznak.Bével.
    Osztán valahogyann a hatvanas ívek vígire megszünött a nyomor! szegínysíg az vót. Montukis soxor, hogy szegíny Csukapista háromnapalatt megittaja fizetísit oszt utánna senkisevtt nekijj fédecit vagy fröccsöt. Demink akikk megdermetűka kizskertbe meg a hásztájibaja ami köllött, nevetüka malacot, meg a bikát, amibú a gyereknek lett telektye, oszt a komákka főépítettünk rájjaegyy házat hogyha eccer tökhüjlessz aszt megnősű, neitthun ordíccsona zasszonnya hanem a sajáttyába. Nemvót olámpijánk, ozt mégishosztuk a zérmekett!!
    Aszondod zezredpörgülő. Tod, aszongya ittena tanáru, hogy füvárost a zsidók mega nímetek építették fő. Nem enkezüleg, hanem pízileg. A kűmívesek mega culágerek inkábbság tótok, meg czigányok vótak. Meg gyárakatis.Amitmegmá sokannmontak, pógárság lett. Közpessen jómódu, mg nemjómódu, de köszepes, mega gaszdag. Még rítetis neveztek e rulluk!! (Nemtuttad?)
    Aszondod más országokbajis. A kántor fölindíttságába kért egy kört. Meraszongya, a szász alékokk nemmindeggyek. Merhogy otthun csaknema fele a nípnek szegíny, egyharmada nyomorogg, külfődönnmegcsak nyóz tiz szász alékk. Hiszeka kántorrnak mer mijlőtt főcsapott másodalkoholistának a plébánosurmellett illen statártikász- vagy mijafranc vót. Szal montam kevercűsz.
    Tod nemazza vana gond hogy oláhpija. Hanemhogy nincsenrá födözet. Sepíz, separipa, sfegyver.
    A délbrazilokk kilencezer rendőrre vityásztáka dógokat, országoknaisvót sajátt bisztonságosukk, meg ottvótaka szekuriták, köszelbeja katonaság kíszelítijeji, mega tenorelháríttók.
    Vanminekünk ennyi hozzászagértőnk?
    Nemmondomhogy most üdvözűleg, deja kenyereslejány csókútat. Aszongya gyere mázskoris.

  • terminus
    2017 január 26
    5:19 du.
    Mikor tanulják meg a magyarok, hgy ne MINDENT a kormánytól várjanak?
    Ez van már évtízedek óta.

  • Még a lopásról egy pár keresetlen szó:
    Honnan veszik egyáltalán azt a vádat az ellenzékben, hogy lop a kormány? Talán, emlékeznek az előbbire?
    És úgy gondolják, hogy ez is azt csinálja.

  • Figyelő
    2017 január 27
    3:16 du.

    Tudja, én legszívesebben semmit sem várnék a kormánytól. Kezdhetnék azzal, hogy nem nyúlják le a pénzem! De, amíg az általam megtermelt érték igen igen jelentős részét (jócskán a nagyobbik felét) elveszik tőlem, addig joggal várom el, hogy ezért használható szolgáltatásokat nyújtsanak. Hogy érthető legyek, egy szemléletes példával élve, Ön azt tartaná normálisnak, ha pl. bemegy egy étterembe, akkor Önnek kellene megterítenie, az alapanyagokat megkapná, de Ön készítené el az ételt, és szolgálná fel saját magának, mégis a végén mindent kiszámláznának magának!

  • Figyelő
    2017 január 27
    3:19 du.

    Tojok az ellenzékre, a saját szememmel látom, hogy mindent ellopnak! Szokjunk már le arról, hogy „bezzeg a másik oldal is”!

  • „Ez a pályázat a legjobb szándékok mellett is kapitális felelőtlenség.
    Egy szűk réteg degeszre keresné magát közpénzből, a cirkusz nézői meg, egyébként ugyanúgy televíziónézői, mintha bárhol rendeznék az olimpiát, fizetnék az árát nagyszülőtől unokáig.”
    – Parti Nagy Lajos mondta el a véleményét.

    Forrás:

    https://www.facebook.com/nolimpiabp/videos/265936223837450/