CEU, Corvinus, tüntetés

2017 április 2 9:18 du.6 hozzászólás

A CEU kapcsán az egyetemekről a rektori hűségnyilatkozatokról szóltak a hírek. Eközben szolidaritást is jelentő tüntetéshez gyűltek a Corvinus-hoz. Sokan. Ezrek. Több ezren. Többnyire azok, akiknek legalább némi elképzelés van a fejében.

A Corvinus épülete mellett  Fotó: EISimay.

A Corvinus épülete mellett Fotó: EISimay.

Többek között arról is, hogy a hatalmi farpofák fényesítése nem az egyedül üdvözítő cselekedet. S leginkább azok, akik jelenleg itt, itthon, és nem a határon gondolnak a lábukkal szavazni. Egyelőre. Jelenleg, illetve ma a Corvinus Duna-parti épülete, valamint a Kossuth tér között. Ma. Még. Aztán az este, a holnap majd megmondja, hogy a tüntetéshez milyen szerep társul majd. Egy újabb repedésé a hatalom látszólagos monolitján, vagy egy újabb feszültség-csatornáé. Levezetésileg.

Úton  Fotó: EISimay.

Úton Fotó: EISimay.

A ma, a jelen azonban a tiltakozásé.

A holnap pedig remélhetőleg nem azzal kezdődik, hogy a Corvinus rektora elhatárolódik az egyetemi autonómia igényétől, és biztosítja a hatalmat a feltétlen szolgálatairól.

6 hozzászólás

  • Majszolgatom a pattogatott kukoricámat, és közben kíváncsian várom, mennyire áll bele Orbán Viktor ebbe a CEU témába. Szándékosan nem magyar kormányt írtam, mert a kormánytagok aszerint táncolnak, ahogyan Orbán fütyül.

    Apropó fütyülés. Még mindig nem tudom eldönteni, hogy Orbán mennyire táncol Putyin zenéjére. Sehogy nem megy ki a fejemből a találkozójukról készült fotók látványa, amik többségén Putyin jókedvű, Orbán meg mintha citromba harapott volna. Talán mondhatott neki Putyin valami olyasmit, amitől elment a jókedve. A kérdés csak az, ennek mennyire isszák majd keserű levét az adófizető magyar állampolgárok és a hozzátartozóik.

  • Nyilván ha az ELTE-t akarná megszüntetni a kormány, akkor nagyobb tüntetés lenne.

    Közben olvastam a hírekben, hogy a CEU meg a Közép-Európai Egyetem valamiféle jogi konstrukció. Ez utóbbit dicsérték sokat a rendszerváltáskor, most meg mindig a CEU-ról van szó.

  • Hallgatva a parlamenti közvetítést, el kell ismernem, a CEU témában a Jobbik képviselője telitalálatos kritikával bombázta a Fideszt, és megnevezve Orbánt, Kövért, Schmidt Máriát. Magyar idő szerint ma 13 órakor kezdődött az országgyűlés a napirendi pontok előtti 5 perces felszólalásokkal. Mindegyik felszólaló témája a CEU és a FIDESZ bolsevik típusú kormányzása. Meglepő szókimondással. Ha az ellenzéki pártok kimondott szavait lőfegyverekkel helyettesítem, akkor valamennyi ellenzéki felszólalt képviselő halomra lőtte a jelenlévő összes Fideszes országgyűlési képviselőt.

  • Drizari
    2017 április 3
    7:32 de.

    Kárikittyom, édes tyúkom,
    mégis van egy félpénzem!!!

  • Almási Alma,

    nyugi, a Jobbik képviselője támadta a CEU-t is, amivel viszont nem értek egyet.

  • @ Draziri;
    Orban Putin zenejere tancol. ? Akarsz megenvetettni minket?

    Talan elfejeltette hogy Putin egy KGB vezetoje volt.
    Az mar mar mas neven mukofik persze, de Putin elmeje s gondolkodasmodjabol azt lehetetlen kitorolni.
    Orban a Putin erdeekeben mukodik az ECU ellen, ani teljesen egy igazi Marxista intezmeny.
    Tanitvanyai mind a „harmadik vilag” orszagaibol. Almodnad hogy Mr.Soros celja az igazi democratikus elvek terjesztese a harmadik vilagban ?
    Persze az ellen nem a torvenyek alkalmazasaval kellene az „ellen=hatas’ muve, hanem valodi kepzessel az igazi mdemocraticus elvek, s erkolcsi vonalon sikereskedi azzal szemben.
    Csiped meg magad es ebredj fel !!!