Miért van annyira útban Orbánéknak a CEU?

2017 április 3 7:58 de.68 hozzászólás

Ahogy én a jelenlegi magyar kormány, és első szolgája esze járását megismertem, a CEU történet mögött egyszerűbb indokok húzódhatnak meg. Az egyetemen főként a társadalomtudomány területeivel foglalkoznak, amik – amint egy hozzászóló másutt említette, mind bla-bla tárgyak. Ezt a világlátást nyomatja a kormányoldal 15 éve, gyakran emlegetve „gáncsoskodó, felesleges vitákat, parlamenti bohóckodást”, „értelmiségi nyavalygást”. Ezzel a magyar szavazók jó része egyetért. A „sorosozás” csak bónusz, kolompszó látens antiszemitáknak, meg kétkezi irigyeknek.

dsc3750effekt

A kormány tehát nem számított ennyire zajos tiltakozásra. Főként nem a nemzetközi tudóstársadalom ilyen élénk figyelmére. Ráadásul néhány, magát jobboldalinak, konzervatívnak tartó tudós is megszólalt, egyikük például szégyent emlegetett. Vagyis szégyenli magát, hogy a kormány azt gondolja, a jobboldali eszmék képviselői érvekkel nem, csak adminisztratív segítséggel, betiltással képesek elméleteiket igazolni. De megszólalt Navracsics Tibor, a Párt (a néhai fiatal demokraták szövetsége) EU-képviselője és biztosa, sőt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is, pedig ők korábban a CEU megrendszabályozását követelték.

De mi lehet az oka a kormányzati kérlelhetetlenségnek? Gondolkozzunk némethszilárd-i szinten! Magyarországon több helyen létezik közgazdász képzés, az éllovas Közgázon kívül az ELTE is gondolkodik ilyen szak indításán, nem beszélve a főiskolák garmadájáról, közöttük a jó hírre szert tett Budapesti Üzleti Főiskoláról (vagy már az is egyetem?). Gyakorlatilag minden nagyobb vidéki városban létezik ilyen stúdium, váltakozó színvonalon.

De. Emlékezzünk, nem volt olyan régen, alig 1-2 éve. A ”szent” jobbkéz, a Nemzeti Bank elnöke jópár száz milliárdot kisíbolt a Nemzeti Bankból reprezentatív épületekre, kastélyokra, műkincsekre. Közöttük 400 milliárd forintot (ez majdnem annyi, mint az egész magyar felsőoktatás költségvetési támogatása) „közgazdászképzésre”, aminek talpköve lenne Matolcsy György speciális közgazdasági elmélete, „hitvallása”. Hitvallást, meg küldetést emlegetni tudománnyal kapcsolatban aberrált gondolkodásra vall, – de ez a kisebbik baj.

Hanem itt van ez a nagy konkurencia, ami a művelődni, kutatni vágyó fiatalságot leköti. Ki a fene akarna hitvallást tanulni közgazdaság ürügyén, ha tudományt is lehet?

Na, szerintem emiatt van útban nagyon ez a CEU. A Közgázt kiherélése már majdnem befejezett, de – ó fájdalom – a CEU oktatási metodikájába, témáinak megválasztásába nem szólhat bele a kormány.

Hát hogy lesz így sikeres a „szent jobb” állami- vagyis közpénzekkel kitömött új univezitása?

 

68 hozzászólás

  • Ha nem is szó szerint, de lényegében ugyanezt fogalmazta meg a Fidesz országgyűlési képviselője is a mai napirendi pontok előtti 5 perces felszólalások között.

    Szerinte a CEU magyar konkurencia nélküli erőfölényt jelent a magyar felsőoktatással szemben, mivel a kiadott diplomája azonnal érvényes az USA-ban éppúgy, mint Magyarországon, míg a magyar diplomákat külföldön honosítani kell.
    Ezért nyilvánvaló, hogy a leendő külföldi diákok a Magyarországon működő egyetemek közül melyiket részesítik előnyben.

  • Szerintem alapvetően félreérted a helyzetet. Orbán egyértelműen durván zsidózik, ahogy ezt teszi már régebben is , de jól érzékelhető azóta, amióta keményen rászállt Sorosra. Ahogy az szokása akár a legocsmányabb zsigeri dolgokra is rájátszik. Most ezt a zsidó-világösszeesküvés idióta baromsággal aktivizálja a híveket!Akik teljes lélekkel rezonálnak rá! =))

  • Drizari! Ez ugyanannak a habitusnak a leágazása, mint ami szerint magyarember egyen magyarhúst, magyaralmát, magyarbanánt, magyarkávét – akkor is, ha nincs. Magyarmunkás (jómunkásember) egyenesítsen barázdát, meg szöget, véletlenül se a derekát. Még föl találja emelni a fejét, és meglátja, mennyi szép és érdekes dolog van a világban. Tipikus nemzetvesztő mentalitás.

  • RonaGyuri,

    hivatalos verzióban : a CEU úgy ad ki amerikai diplomát, ami ellentétes azokkal a magyar jogszabályi előírásokkal, amit ezután fogad el az országgyűlés Fideszes többsége a Jobbik segítségével.

  • Milyen furcsa, hogy pont egy szakmunkásból lett értelmiségi fűti ezt az ósdi értelmiségi-proli szembeállítást!

    Jó, hogy azt nem írja, hogy nálunk a költő a hideg padlásszobában éhen hal, mert nincs kereslet a műveire. Az az igazság, hogy ma a diplomásoknak van legnagyobb esélyük a munkapiacon az elhelyezkedésre! Azon némi joggal háborodik föl egy átlagbérből élő, ha az ő adóforintjaiból kiképzett diplomás Nyugatra megy jó pénzért gyógyítani a külföldi gazdagokat.

    Úgy tudom, a bölcsész-építész vita is idejétmúlt, mert nem nézik le a műszaki értelmiségiek manapság a kultúrát. A fidesz jogászai miért beszélnének maguk ellen, minek uszítanák a népet a tintanyalók ellen?
    Arról lehet szó, amit itt föntebb is írnak, hogy konkurencia az amerikai diploma a magyar oktatásnak. Meg persze az amcsik által terjesztett szemlélet nem divatos itt manapság, amire ad némi alapot a tönkretett rendszerváltás. Az amerikaiak bábáskodtak a magyar demokrácia körül, na olyan is lett. Híres fénykép, ahogy Bush körül ül az Ellenzéki Kerekasztal, Magyar Bálinttal és Orbán Viktorral.

  • Vigyázz HL.! Kezdesz lemenni bodába. Rugaszkodj neki még egyszer, hátha megérted: ki nyomat „értelmiségi-proli szembenállást”.

  • Nekem fogalmam sincs az egész témáról, de gondolom az említett egyetem, nem Fidesz barát és egy kis ellen-munka folyik, azaz agymosás folyik ott. Ezért lehet, hogy nem barátja a mai hivatalos magyar kormány ennek.
    Az ilyet egy kormány sem komálja!

  • Egy percig nem gondolom, hogy a Fidesz a Jobbik segítségével ne szavazná meg a CEU magyarországi működésének végét jelentő törvényt.

    Nincs ebben semmi különös, ez megfelel az Orbán Viktor szerinti politikai útnak, amin ezt az országot végigakarja vinni. Hogy aztán ez a politikai irányvonal önálló saját elhatározása, vagy ebben közrejátszik Putyin ráhatása is, talán évtizedek múlva kiderül.

    Biztosnak látszik ez az út: elszakadni Európától és utat nyitni az orosz érdekeknek.

  • Miert van a CEU utban as Orbaneknak?
    Hat ha egykicsit is ertelmeben vagyunk, ill vagytok, a Mr.Soros, s a mogotte levo politikai eszmek celjainak. S kisse tutataban vagytok a tortenelmi hatterenek, az „Orbanek” okolasai talan ertheto lessz.

    Persze az elso kerdes lenne, hogy van/lehet-e az allamhatalomnak oly hosszu es elorelato kituzesei, s alkalmazhatja e torvenyes lehetosegeit a celbol ?

    Mr. Soros,- meg akik nem tudnak, vagy nem is akarnanak tudni, barmit is vele kapcsolatban, de nem hinnem hogy elmaradhato is lenne az.
    Mr. Soros, ha nem formalisan a vilag billiomosok clubjanak az elnoke, de konnyen lehetne. No nem ohajtanek predikalni az u.n.”vagyon”, vagy „gazdagok gyuloletet”, a regi Marxisa modra. Eggyaltalan nem. De a valosag hogy minden tett hoz ellen-tettet.

    De a tagadhatatlan valosag hogy ma a „globalista” vilagagazdasg nehanyakat rem gazdagga tesz, amig a milliok zomei csak nyomorultabb korulmenyek kozott vannak kenyszeritve elni vilagszeret.
    Az u.n.1% versenye ma , hogy ki lessz az elso trillionaire. Amig szaz es szaz milliok kuzdelme a holnapi nap elerese.
    Tudom, sokan kiabaljak hogy a globalizmus add munkalehetoseget ahol az elkepzelhetetlen volt elobbiekben. De ha latod, s vagy legalabb van fogalmad hogy mi „munka es let korulmanyeket” nyujt az az u.n. harmadik vilagban talan elajulsz. De mind azon ‘munkalehetosegek’ mashol, fokent a volt ipari nemzetekben, dolgozok millioit tette nem csak munkanelkulive, hanem letlehetetlensegeket, remenytelensegeket, megelegedetlenseget okozva millioknak.

    A globalizmus nem csak nehol, de meg a legfejletteb nemzetekben is hasonlo problemakat okozott.
    S azok a problemak, okoznak „reakciokat”.

    Az talan az elso „reakcio lett az USA-ban, az igazi „proletariat” alatl Feherhazba kuldeni egy billiomost, aki igerte valtoztatni az elkeseredett munkanelkulli-munkassag helyzeten.

    Persze parhuzamossagnak velheto lett volna az 1930-as vilag-gazdasagi valsaga idejen, amikor a munkanelkulli(45%) nemet dolgozokat konnyen kihasznalta egy szobafesto.
    Igen egyszeru volt a szegeny munkanelkulluik millioit uszitani azok ellen akik a gazdagabb retegeket jelentettek akkor ottan.
    Az a volt vilagszert helyzet ma sokszorositva.

    Ms. Ratesi, cikkeben kimutatta hogy Soros „egyeteme”,s mint egy Pesti funkcionalista fejezte ki tegnap, valojaban az u.n. „otodik hadoszlop tiszti-kepzoje”.
    A CEU, „egyetem” de a tudomanyos alanyok tanitasatol messze van. Teljesen egyenlo a volt ,elso V.H.utan alapitott Frankfurti Iskola Tarsdalmi Tanszeke.
    Igaz, Hitler hatalomra jutasakor mind a New Yotk-i Columbia Egyetemre szaldtak, ahol kezdtek folytatni munkaikat. Igazan sikeresek is lettek, mert ma mar a harmadik, sot negyedik generacio termekei a vilagszerti „Golobalista” uralom letrehozoi.
    Ne feledd, ez a Globalizmus, nem csak hogy kizsakmanyolja a masod s harmad osztalyu orszagok munkassait, de anyagilag a „paic” orszagok lakossait, mind akik keseru arat fizetnek a nemzetkozi „Globalistak” profitjaiert.

    Tehat a kerdes, ha Orban es tarsai tudataban leve, celszeruen mukodnek azt megelozni Magyaroeszag eseten, tegye azt, vagy aljon hatra es csak varja a vilagszerti socialita globalista eredmenyelket a vilagszinpadan lejatszodni ?

    Legyen a kormany elorelato? vagy csak rekcialni a megtortentekre ? Az az igazi kerdes ! Mi a valaszod?

  • A mai CEU-val kapcsolatos esemenymek , semmi koze a „diploma” kerdesehez.
    Ma vannak „egyetemek” tucatjai, sot, toob sokaik. Az Igazi „diploma mills”. Ma hogy mit tudsz, (talan hoy kit,is) ami szamit. Mega-vallalatok me „outsource” alkalmazasokat kulfoldre, mint India, stb. ahol egyetemi kepzettek is olcson dolgoznak.
    Az CEU esete ma csupan politikai eredetu, azt olvashatod mind a Pesti hirekbon s cikkekbol is.

  • Mit nem latok erthetonek ma, persze az csupan a sajat meglatasom, hogy Orban kormany, s hasoa Lengyel, Szlovak,sot tobbi volt Szoviet csatlos orszagok akik nagy problemakkal kuzdenek a „nyugati-gazdasagi-kereskedelmi” modszer\be egyenlokient asszimilalni, hogy nem hagynak el az EU(s NATO), s alkotnak sajat szovetsegeiket a kozos erdekben. Hasonloan a kozos-vedelmi erdekeben is.
    Vilagszmpontbol az igazai „enyhito” politika lenne. Mint egy „semleges zona” a kelet es nyugat kozoot.
    Tudom mit gondoltok rogton. De a valosag hogy itten a Hilary-gang, s azon politikai eszmek kovetoi keptelenek a „harci-dob” vereset megallitani.

    Ma az USA-ban hasonlo „harc” folyik a ket oldal kozott.
    Nem csak liberalisok, a demokratak, de meg a GOP zome is, amit a Media telejes erovel publikal, sot gerjeszti a kozvelemnyt, mint a politikusok is, Trump elnokot bizonyitani egy Orosz ossze-eskuve tettevel.
    Az egesz allam igazgatas teljes STOP-ra jutva. Csupan az elnok „haza-arulasat” mindenvonaluan serkentik, s amodon eltavolitani, sot bortonozni is, a cel.
    Persze anagy lehetoseg arra az is hogy talan mind az back-fire. Hatrafele sulhet el a puska.

  • @ Rona Gyuri
    „Orban durvan zsidozik.”

    Tudna adatokat, tenyeket nyujtani azon?

  • @Draziri;

    „Biztosnak latszik az ut elszakadni Europatol es utat nyitni az Orosz erdekeknek”.

    Hat Magyarorszag gazdasagi erdekei nincse erosen foggoben az Orosz energia szolgaltatosan? Mint Paks pl.?
    S jelentos kereskedelem Oroszorszaggal?
    Hasonloan a nemet nagy exportaaloja termekeinek Oroszorszagnak. Hany milliard fugg a kozos kerekedelmukein ?

  • Bendeguz79
    2017 április 3
    2:02 du.
    Az amerikai helyzetről, jó a meglátás. Trumpot ki akarja nyírni az ellenzéke, minden hazugságot bevett ezért. A normális ember egy szót sem hisz el az orosz összeesküvésről!

  • Kedves Figyelő, azt írod:
    „A normális ember egy szót sem hisz el az orosz összeesküvésről!”
    Az összeesküvés egy szó, ami talán tényleg nem találó a mostani helyzetre. Az azonban, hogy az oroszok vissza akarják nyerni a rendszerváltáskor elvesztett nagyhatalmi státuszukat, nyilvánvaló. Hogy ennek első lépése a keleteurópai országok „visszahódítása” és az EU meggyengítése, az is természetes.

    Vagyis: lehet azt mondani dicsérőleg, hogy az oroszok hősiesen küzdenek az amerikai globalizmus ellen, csak nem szabad elfelejteni ugyanakkor, hogy láthatóan legeslegelőször mi magyarok fogunk erre ráfázni. Főleg azért, mert Miviktorunk valamiért beállt Putyin táborába. Talán sebezhető, talán Putyin zsarolja? Ha igen, akkor BECSÜLETES ember ilyenkor LEMOND! Azt gondolom, Simicska is ezért rúgta fel a bilit, és erre célozgatott is annakidején…

  • Figyelő Erről nektek milyen adatotok van, ami biztosan mutatja, hogy nincs összeesküvés? Pont annyira lehet, mint amennyire nem. Mind az orosz, mind a kínai hacker támadásokra pontos adatok vannak, csak a megrendelő lehet kétséges. Normális ember nem hisz, hanem tud. A hackerek világa olyan bonyolultan aljas és ügyes, hogy a „normális” emberek hozzá sem tudnak szólni.
    Természetesen a „jó hackerektől” elnézést kérek.

  • Bendeguz79 De, erősen függőben vagyunk az oroszoktól. De házasságra léptünk az EU-val és a NATO-val, amit Orbán is üdvözölt, és nagyon bosszantotta, hogy nem Ő írja alá az egyezményt. Ezek után vannak határok, amit be kell tartani, mert ha átlépjük, az a szövetségeseink elárulása, ami hazaárulás is egyben. Természetesen kereskedni kell, és jó barátságba kell lenni az oroszokkal, úgy általában mindenkivel. Például a románokkal, szlovákokkal, csehekkel és németekkel is kellene. De ez nem jelenti, hogy kaput nyitunk az oroszoknak az EU szétveréséhez. Az is kétséges, hogy független ország akarunk lenni, le az EU-val, állítsuk meg Brüsszelt, de az orosz behatást minden erővel erősítjük. Ez milyen függetlenség?
    Egyáltalán milyen függetlenség lehet, egy szövetségben, főleg egy gazdaságilag nulla országgal? Azért ugye nem hisszük, hogy Magyarország hasít gazdaságilag? Most a helyzet, hogy az EU dolgát nehezítjük ahol lehet a „szabadságharcunk” jegyében, az oroszokat pedig hívjuk vissza, mert ezek nem „azok az oroszok”, és nem csökkentjük a befolyásukat, hanem erősítjük. Mitől lennének mások? Még sosem kaptunk semmi jót az oroszoktól, Putyin sem a Mikulás. Nem könnyű a helyzet? Nem. Ezért lenne jó, egy igazi politikus csapat az ország élére. Az EU azóta lett nagy ellenség, mikor Juncker került az élre. Egy szövetség nem úgy működik, hogy az egyik legkisebb mondja meg, hogy lesz, különben aknamunkát folytat, és ott árt ahol tud, persze továbbra is a szabadságharc jegyében. Annyira hiányzik nektek, egy Putyin, Erdogán, Orbán szövetség? Mert ott olyan nagy lesz a szabadság?
    Persze, Őket baromira nem fogja érdekelni, hogyan tapossák sárba a népet, de mi lesz az ára? Már mindkettőt láttuk, tapasztaltuk. A történelem ismétli önmagát?

  • Bendeguz79,

    alapeset : Magyarország a NATO és az EU tagja, Oroszország nem tagja.

    Magyarország az Európai Unióban egyenrangúnak minősül a többi tagországgal annak ellenére, hogy gazdaságilag és alkotó szellemi értékekben is le vagyunk maradva az alapító országokkal szemben.

    Pénzügyi, beruházói, fejlesztői segítséget kapott és kap a mai napig az Uniótól Magyarország, hogy felzárkózhasson Európa fejlett országaihoz. A magam részéről nemcsak bűnnek, hanem politikai hibának is tartom a jelenlegi kormány Unió ellenességét, és az orosz oldalhoz való csatlakozási szándékot, geopolitika ide vagy oda. Történelmünkben még soha nem jöttünk ki jól egy szorosabb orosz viszonyból.

  • Figyelő! Láttál már öt méternél közelebbről működő egyetemet?
    Vajon hogy a fenébe képes – ráadásul az élvonalban – regnálni sok-sok évtizede a Harward, vagy az angliai Oxford? Ott is voltak kormány váltások, vajon miért nem akarta mindenbe beleütni az orrát az épp hatalmat kapott kurzus? Egyáltalán, szerinted mire való a tudomány? Hogy igazolja az épp esedékes hatalom hipotéziseit?

  • 123 igen és 38 ellenében (tartózkodás nélkül) elfogadta a CEU kitiltását Magyarországról.

  • A szentpétervári Európai Egyetem bezárása után orosz mintára (Putyin nyomására?) megszűnt nálunk a CEU, állítólag az évfolyamok még lediplomázhatnak, de új évfolyamot már nem indíthatnak.

  • Orbán már a drogfüggés végső stádiumában van. Ahhoz, hogy leplezni tudja a belső rothadást, már egyre nagyobb dózis kell a drogjából, ami a gyűlölet és az ellenségkép, amivel vigétzkedhet a hazai Boda tábor előtt.. Ez a közel 2 millió választója rosszabb, mint az iszlám fanatikusok. Ezeket próbálja kínkeservesen összetartani.
    Ellenség a tudás, a kultúra, a zsidók, a liberálisok, Brüsszel meg talán saját anyukája is, csak harcolhasson..
    Az az elmélet, hogy ezt a CEU ellenes támadást akarta felhasználni arra, hogy Trumppal találkozhasson, ez vagy kamu vagy nem tudja, hogy Trumpnak ebbe nincs egyáltalán beleszólása, hiszen ez nem federális ügy, hanem New York állam ügye. De attól még jó nagy barom, hogy most belefut ebbe a pofonba.
    De mögötte áll Putin, akivel ez már mind teljesen levan zsírozva. Eleve Putin kényszerítette őt erre a lépésre. Volt rá több, mint egy oka..

  • talalom
    2017 április 3
    10:56 de.

    Hát nem a fidesz nyomatja, az biztos. A fidesz retorikában a diploma különleges érték, de szűk körnek kívánatos. A többség számára a magas szintű szakképzettséget ajánlják jövőképnek. Sajnos, csak elméletben ..

    Az viszont a ballib elit kedvenc terepe, hogy nem létező társadalmi feszültségeket vizionál oda, ahol nincs.

  • Horváth György

    A Lex CEU kormánytöbbségi megszavazása után már csak azt szeretném kérdezni, hogy a Fidesz a könyvégetéseket mikorra tervezi?

  • @ Hazaim Lampa, 4/3 soraira.

    A CEU Mr.Soros befektetese, s az o szervezete fizet. Tudtunkkal, a magayrallam nem jarul hozza a koltsegekhez.
    Ha talan az reves lenne, ertesitsen minket.
    A”diploma”. CEU csupan „tarsdalmi” vonalu kepzest nyujt, semmit nem a technikai-tudomany vonalan.
    Hogy a CEU diploma egeynlo nemi US orszagokban (vagy talan csak NY0-ban) de nincsem am hiany a USA-ban azon vonalu dipplomasokban.
    S a technikai-vonaluak amint mennek nyugatra, oket csak kihasznaljak, kevesebbet fizetve, s gyakor;attab, magassabb fizetessuek pozicioit veszik. Tehan nem „plus” azon orszagok reszere, hanem „negative”. Az az elso atka a globalizzmus tetteinek, a sok masok mellett.

  • @ llanfair, Driziri, Banfi soraira;

    Ketsegtelenul Orban-nak politikai mutivacioi vannak.
    Nyiltan kozolte erdeket hogy egy „Illiberalis” Magyarorszag a celja. A hasonlatot a Putin es Erdogan fele rendszerhez hasonlitva.
    No de jelenti az hogy Orban ismet csatlossa/szolgaja ohajt lenni egy mai Oroszorszagnak ? Nem hinnem azt. Habar kijelentese gyerekes volt, mindazok mellett.

    Gazdasagilag, Oroszorszag gyatra allapotokbna all ma.
    Hadi vonalon, igen izmosodik. Fejleszti hadait minden vonalon. Ujj tankok, harcigepek,a tenger-alatti flottat noveli es erositi. Napok elott probalt ujj-super-raketat.
    De a dolog masik oldala, s nem szabad mellozni, hogy a NATO teljesen korulfogta az Oroszt.
    Az 1990-in Nemt-eggyesulesenek ertelmebe volt hogy NATO nem terjedt volna A Nemt hatar mogott.
    Az Ukrajnai esemenyek is olaj volt a tuzre. Ami teljesen a Nemet gazdasagi erdeke osztokelte. A nem,t piac, es NATO terjedese keletfele. Az ertheto hogy Putin nem ohajt Nemt U-boat-okat az orosz eggyedulli melegvizu hadi-kikotojeben. S elfoglalta Crimia-t. A keleti Ukran reszeken melyek 75% oroszlakosuak, csupan egy „biztonsagi-zanat” akar biztositani.

    Sajnos, ma a US-Orosz viszony rosszabb mint volt a US-Szoviet viszony. Maig is verve a „harci-dob” itten az Obama-Kerry-Hilary oldalon. Trump kituzott celja az ellensegeskedesek megelozese. Persze azt ma mint (treason)haza-arulas ugykent uldozik az ellenzekie politikusok.

    Oroszorszag mint gazdasagi hatalom, nagyon zajos alany. Orosz inkabb csak egy „benzin-kut”. Persze Europa fugg azon az energiaszuksegleteert. Magyarorszag is.
    Putin remel, s probalkona egy „trans-eurasian” gazdasagi kozremukodes elven. Persze az csak Bjelaruss es nehany kozep-azsiai orszagok. Tehat a gazdasagi veszely keletrol valojaban jelentektelen.

    No de a kerdesem, s az a magyarerdeki kerdes is, hogy hol es mi azokban az az tobbszorosen emlitett veszely az orosz-tol ?,
    Nem letezik semmi ami indokolna hogy ma az Orosz veszelytjelentene nyugat ellen,kulonosen Magyarorszag ellen. Az oroszkozgazdasag mint a magyarkozgazdasag, csak van sok olajuk. S miert nem nezve az Orosz mint barmi mas nemzet szuksegeben a gazdasagi eggyuttmukodesre, kereskedelemre ? nem az lenne Magyaorszag elso celja ? Gazdasgi elorehaladas.

  • Bendeguz79 Azt hiszem, mindegy mit akar Orbán, ha Paks 2 megépül. Annyira orosz függő lesz az energiaellátásunk, hogy már csak Putyintól függ, mit tesz vele. Ne legyen igazam, de ami idáig kiszivárgott a szerződésből, az nem nekünk kedvező.

  • Horváth György 9:30. Miután a CEU kinyíró rendelet április 4-én kelt, a könyvégetéseket gondolom november 7-ére tervezik:))))

  • Drizari
    2017 április 4
    5:02 de.
    Nagyon egyszerű magyarázata van a Putyin barátságnak. Tőlük kapja a gázt vagyis a benzint a magyar. Ha nem kapja, akkor nagy bajok származna abból, remélem ez elég világos!
    A gazdasági kényszer bizony igen befolyásolja a mindennapi politikát!

  • talalom
    2017 április 4
    5:44 de.
    Köszönöm kérdésedet, igen láttam egyetemet, hiszen jártam oda és tagja voltam a montreali Conkordia (Loyola) egyetemnek. MacGill egyetemen könyvtáros voltam.

  • Almási Alma
    2017 április 4
    2:17 de.
    Sajnos, nem látok összefüggést a Trump elnöki választása és az orosz új törekvései között!
    Nem hinném, hogy Trumpot érdekelné az oroszok céljai. Arról nem is beszélve, hogy mint elnök, mit tud tenni az oroszok érdekében?

  • Llanfair
    2017 április 4
    3:29 de.
    Tudod, én öreg róka vagyok itt Kanadában, ami igen közel van az USA-hoz.
    Nem tudom, te honnan TUDSZ mindent biztosra, ott Írországban, mi megy a USA politikában. Én szerény voltam, csak hiszem amit látok és ismerek, abból vonom le a véleményemet.
    Az utolsó USA választáskor Mrs. H. Clinton bevetett mindent, hogy nyerjen. Az amerikai nép utálta az egész Clinton bandát és inkább Trump-ra szavazott. Ez ilyen egyszerű! Minden orosz segítség nélkül

  • Bocsi, azt kihagytam, hogy a Clinton banda hírezteli állandóan, Trump és az orosz kapcsolatot, mert már mást kipróbált, az ellehetetlenítés érdekében!

  • Figyelő! És nem volt időd legalább a könyvtárban olvasgatni?

  • találom,
    már 14 éves koromtól sokat olvasok. Az iskolában az volt a hírem, hogy én vagyok a legolvasottabb.

  • Figyelő
    2017 április 4
    2:06 du.

    Magyarországot annyi igazságtalanság érte a múltban, hogy nem csodálkozhatunk, ha Orbán a szintén kisemmizett Oroszországgal köt véd és dacszövetséget.

    Csak közben nem szabadna elfejtenie, hogy mi Európában vagyunk, és nekünk érdekünk egy erős Európa, az orosznak meg csak a saját érdeke a fontos.

  • Figyelő
    2017 április 4
    2:17 du.

    Trump-ról egy szót sem írtam, kedves Figyelő. Arról írtam, hogy Putyin pontosan felismerte, hogy a hülye Orbán az EU legsebezhetőbb pontja. A lengyelek sokkal inkább oroszellenesek, mint mi, és erre megvan a jó okuk, ami a történelmükből tudható…

    Az olajjal nem lehetne minket zsarolni – ezt is írtad valahol – mert azt garantáltan megkapnánk más forrásokból is. De majd most az újPaks megint jó eszköz lesz a zsarolásunkhoz. Lehet, hogy Orbán nagyszerű politikus, de hogy Magyarország végleges tönkretételén munkálkodik, az bizonyos. A végeredmény egy orosz-vazallus, szegény és lerablott, műveletlen és elöregedett gyorsan fogyó lélekszámú ország leszünk. Amelyet Putyin majd ukránokkal, oroszokkal tölt fel.

    Nem a muszlimok, hanem a pravoszláv keresztények fognak itt gyökeret verni, a moszkvai pátriátka szellemi vezetésével…

  • talalom
    2017 április 4
    5:44 de.

    Figyelő! „…Egyáltalán, szerinted mire való a tudomány? Hogy igazolja az épp esedékes hatalom hipotéziseit?.” -írtad

    Igen, Figyelő – és valószínű még sokak – szerint épp erre való, nézd csak meg az alábbi mondatait:

    „… Ahogy már írtam, nem ismerem a körülményeket. Ha a CEU Orbán ellenes légkört terjeszt, vagy liberális (balos) felfogású, én nem csodálkozom a bezáráson.
    Ez egy egyszerű önvédelem a mai kormánytól. Nem fog” kígyót melengetni a keblén”, szerintem, minden kormány ezt tenné, ha erre bizonyítéka van !…” (az idézet a Magyarország nem ország c. cikk alatti hsz-ok között olvasható)

    Ezt mondja tehát valaki aki állítólag a diktatúra elől menekült egy szabadabb, élhetőbb világba, és büszke rá, hogy 60 éve demokráciában él! Csak épp halvány firhangja sincs róla az mi fán terem! Előszeretettel, és némi lesajnálással szokta írogatni, hogy a magyarok nem tudják mi a demokrácia – hát honnan is tudhatnák, sosem volt benne részük! Ezek szerint Figyelő sem tagadhatja meg a gyökereit, más kérdés, hogy ő 60 éve közelről éli meg amit mi még csak tanulunk/most egy ideje úgy tűnik épp halasztunk!
    Az eredmény? Mi a „tanoncok” felháborodunk azon, amit ő a „haladó” szinten tanuló polgár természetesnek tart, és megért! Azaz, hogy a mindenkori kormány (na pláne, ha ez a szerinte jobbos Orbán kormány) minden további nélkül ál -indokokkal felszámolhat egy felsőoktatási intézményt, ha az szabadabb elveket vall, nyitottabb a világra, és főleg magasabb szintű tudást biztosít, mint azt a sötét szemléletű, zárt társadalomban gondolkodó, diktatúra felé araszoló vezér kívánatosnak tartana! Mint aki sosem hallott olyat, hogy egyetemi autonómia – ráadásul egy magán intézményről beszélünk,túl azon, hogy nem kevés pénzt, hírnevet, és azáltal némi dicsőséget (is) hoz a konyhára, de el kell tiporni mert a vezérnek nem tetszik és pont! Működésével ugyan sehol senkinek nem ártott, sőt – ám az ilyenfajta tények sosem zavarták ezt a különítményt.
    Bizonyítéka van? Mire? Bizonyítani bűncselekményeket, hazugságokat, vagy a káros eszmék terjesztését kell /lene egy nagyjából normális működésű államban – de szerintem még senki nem mondta ki, hogy a liberalizmus (szabadgondolkodás)eszméje a világban káros, és azt be kell tiltani, az eszerint gondolkodókat pedig meg kell büntetni- bár tény, hogy itthon szitokszóként alkalmazzák jó néhányan!
    A „kigyó melengetéses” kitétel pedig – Figyelőtől elvonatkoztatva – megint csak arra mutat rá, hogy mennyire nem értik emberek,( még azok sem akiknek minden adott ennek megértéséhez) hogy itt és most nem pusztán erről az egyetemről (CEU) van szó, hanem sokkal – sokkal többről!

  • Almási Alma
    2017 április 5
    3:53 de.

    „A végeredmény egy orosz-vazallus, szegény és lerablott, műveletlen és elöregedett gyorsan fogyó lélekszámú ország leszünk.”

    Bezzeg, ha Soros György mondhatja a tutit, akkor nem számít az egymillió mélyszegény, az elvándorlás és a gyerekszülés csökkenése! (Gyurcsány alatti évek) Sőt, a vallástalan fiatalok plusz az LMBTbcdgszfdkQ csoport helyett pravoszlávok lesznek, szörnyű.

    Szerintem meg az az érdekünk, hogy ha szuverenitásunk egy részét fel kell adnunk, akkor inkább Európa felé legyünk lojálisak, mert azok tekintettel vannak a demokráciánkra.

  • @ :Llanfair; A Paksi eromu Orosz termek. Oroszok adnak kolcsont alacsonyabb aron mint masok.
    Barmi ellenzeked is lenne, de az a legjobb es legolcsobb megoldas ma a Magyarorszagnak.

    mindenki masok soraira;

    Mind azok akik annyira felnek hogy az orosz ismet elfoglalja az orszagot, hidd el az oroszok akik felnek a nyugati katonai eroktol. Nem azert mert rem kepese es fenyegewtoek lennenek, de mivel az orosz ismetelten volt pusztitvam\, megszalva nyugati katonai erokalatl.
    Elso, masodik V.H. sot meg emlekeznek Napoleonra is. Mindharom megszallas orszagukat a fold-poraba rombolta.
    Ma ismet a nyugati hadak , a NATO fenyegeti, teljesen nekeritettek az oroszt. Ha ti lennetek az ok cipojeikben, biztos piszkos lenne az alsogatyatok.

    Mind a fentiekkel szemben, a Hilary es tarsai klikk, nem kepes bekesen maradni, az anti-orosz-phobia csak erosodik. Beket senki nem celoz.

  • „”””Miért van annyira útban Orbánéknak a CEU?”””””
    Szerintem ,mert az alapító elvtárs állandóan keresztbe tesz nekik,mindenhol az ellenkezőjét akarja megcsináltatni az emberekkel,saját gondolatait akarja másokra kényszeríteni—úgy finoman.Még az unióba is elment és azokat a balf…okat kioktatta,hogy mit -hogyan kell és azok most szóról szóra azt kárálják,mintha ők találták volna ki.De egyébként micsoda dolog az hogy egy ilyen szervezet vezető testületébe behívni egy ilyen megmondó embert ,és utána azt kántálni amit az ott meghatározott???
    én az ilyen embert nem engedném be saját portámra!
    Jó portás üdvözletével.

  • Mindenkinek, aki engem ledorongolt.
    Azért értem meg a magyar kormány un-szimpátiáját a fenti egyetemmel, mert a mai kormányt kritizálják és rossz hírét terjesztik.
    Egy kormány sem helyeselné Európában, ha a kormányuk ellen dolgozna egy intézmény.

  • Orbánék rettegnek a liberális demokrácia eszmék terjedésétől – a tervük egyszerű – elhallgattatni azokat akik másként gondolkodnak. (ez a jól ismert putyinka parancs).
    Orbán Viktor és környezetének a CEU egy ‘liberális fészek’, egy kohómű hol valamiféle mesterterv kidolgozása folyik a világ gazdasági, politikai, kulturális egységesítésére és a társadalmak radikális átalakítására.

  • Bendegúz, az iménti hozzászólásod olyan, mintha orosz ügynök lennél… 😀

  • Bendeguz79 Már megtanultam, hogy nem a legolcsóbb a legolcsóbb. Jót olcsón nem lehet vásárolni, ott mindig van valami apró betűs.
    Az alsógatyám pedig sosem piszkos, a veszély és gond megacéloz, és nem hasmenést okoz nálam.
    Senki nem fenyegeti Oroszországot. Azt mindenki tudja, hogy egy oroszok elleni háború valószínűleg Európa végét jelenti.
    Ha én lennék Putyin helyében, megpróbálnám a népemet gazdaságilag és kulturálisan felemelni, nem rakétákat gyártani.
    De ez olyan elfajzott liberális dolog.

  • Figyelő!

    Állítja, hogy
    a CEU „a mai kormánmyt kritizálja és rossz hírét terjeszti.

    Először is kérem, mondjon csak egy ilyen konkrét kritikát, vagy rém-hírt…

    Amúgy meg, téved a nagysád. A CEU mint tudományos fellegvár indirekt hatásával, azaz objektív módszereivel, tudományos alapossággal megközelítve oktatja a való világot. Épp ennél fogva váltja ki minden autoriter hatalom unszimpátiáját*. Azoknak a diktatórikus szisztémáknak, ilyenre épülő államgépezeteknek szúr szemet, amelyek nem tűrik meg közelükben a más megközelítést, a magukétól eltérő szabad gondolat szárnyalását.

    …Hogy ezt ne kelljen így nyíltan kimondani, Orbanisztán egy nevetségesen csinált ürüggyel – mint egy cinkelt kártyát -gyorsan megbundázta ezt, a kimondottan a CEU-ra szabott „törvényt”, amelyet a szavazógépezetével azonnal át is vert a parlamentnek nevezett sokszorosító gépén, ami az Ő szó és fogalom használatukban, immár törvényes keretet is nyert.

    .

    *Már több vissza-diktatorizált állam elégelte meg és zavarta el a territóriumának még a vidékéről is a CEU-t

  • Vögelein
    2017 április 6
    4:08 de.
    Ismétlem, egy nemzet sem tűri, hogy kormányát és nemzetét kritizálják, vagy becsméreljék.
    Biztos vagyok abban,hogy Kanada sem tűrné-

  • Még egy szempont a CEU filozófiájáról. Ma az EU és más szervezetek azon dolgoznak , hogy megszűnjön a nemzeti kötöttségek, a nemzeti öntudat stb.

  • Kedves Figyelő, szerintem higgyen a saját szemének, itt egy link miért kapnak hányingert a magyarok ettől a fertőtől:
    http://spiler.blog.hu/2017/04/06/ime_10_veletlenszeruen_kivalasztott_ceu-s_diplomamunka
    ……
    Ezek diplomamunkák!! Erre van szüksége a „bőgatyás, maradi” magyarnak, hogy modern és trendi lehessen. És az itt végzettek lennének a jövő magyarságának értelmiségei? Az unokáimra gondolva, ezt nem támogathatom.

  • Figyelő:
    „Ismétlem, egy nemzet sem tűri, hogy kormányát és nemzetét kritizálják”

    Kár ismételnie; Őn vagy nem érti azt, amit ír, vagy… sokkal rosszabb a helyzet. Nagyon jóhiszemű vagyok Önnel kapcsolatban, ezért föltételezem, hogy a következőt szándékozott írni:
    Egyetlen fasiszta, bolsevik vagy más zsarnoki személyi diktatura sem tűri, hogy a kormányát vagy a népét kritizálják.

  • charlie, a másik topikban már olvastam.
    Elképesztő ez a szellemi lealacsonyodás, és ezt hívják egyetemnek?

  • Belzebub
    2017 április 7
    4:22 du.
    Nagyon gyenge! Mikor valaki nem tud érdemben egy témában válaszolni, a másikat dorongolja. Már ezen túl vagyunk, kedvesem!

  • Tüske Zsófia

    nem szoktam floodolni, de látom charlie itt is hevesen undorodik
    http://hvg.hu/itthon/20170408_UrgeVorsatz_Diana_Felek_mar_most_hatalmas_a_kar

    „Ü-V. D.: Senki sem próbál minket befolyásolni. Ott vagyok 21 éve, négy cikluson át ültem a szenátusban, és akkor még Soros György az igazgatótanács elnöke volt, de nem próbált ő semmibe beleszólni sem akkor, sem most. Párévente tart egy előadást nálunk, de évente sok-sok százan adnak elő, és mindegyik esetben az egyén dönti el, mivel ért egyet, mivel nem. Az persze nagyon fontos, hogy a CEU-nak van pár alapelve, hisz a demokráciában, a jogállamban, a szólásszabadságban, és fontos számára egymás tisztelete. Ezen túl nagyon színes az egyetem, száznál több országból vannak diákok, minden vallás és kultúra megtalálható benne. Csak akkor tudunk működni, ha maximális a tolerancia. Itt szó sincs arról, hogy a pár alapértéken túl bármilyen ideológiának szócsövei lennénk.

    Nem érezte, hogy az Ön világnézete az intézményen belül a megtűrt kategóriába tartozna?

    Ü-V. D.: Nem. Soha nem éreztem. Rettenetesen fontos, hogy nagyon sok különböző gondolkodású kollégám van. Azt gondolom, ez a CEU erőssége. Én ettől tudok ENSZ-szinten sikeresebb lenni, mert egy ilyen intézményben vagyok kezdetektől fogva. Úgy lehet a világot előrébb vinni, hogy elfogadjuk: nagyon sok szempont és érték van.

    na hát azt hiszem, charlienak és tettestársainak ez a független, intellektuális szabadság csípheti a szemét a legjobban.
    Szóval marad a Villás Béla Angyalképző, mint opció a bőgatyás (szűkagyú) magyaroknak.

  • Tüske Zsófia

    egy kis adalék ahhoz, miért is van annyira útban a CEU orbánéknak: Interjú Hegedűs István fidesz-alapítótaggal.

    http://index.hu/belfold/2017/04/09/orban_fejeben_a_ceu_testesit_meg_mindent_ami_ellen_harcolni_kell/

    „De az egészen biztos, hogy tévedtek mindazok, akik a dilemmát tisztán realistán közelítették meg. Nem az volt a kérdés, hogy mi éri meg Orbánnak és mi nem. Az ő kérdése így szólt: miért ne támadnám meg a CEU-t, ha senki nem tud ebben megakadályozni? Miért ne nevezhetném a civileket külföldi ügynököknek? A liberális naivitással érdemes leszámolni. A francia forradalom alatt Danton az utolsó percig azt hitte Robespierre-ről, hogy „nem meri megtenni”, vagyis nem fogják lefejezni. A CEU elleni támadással szembeni magyar és nemzetközi tiltakozás hevessége mintha azt mutatná, hogy nincs több illúzió az Orbán-rendszer természetét illetően.”

  • Zsófia, ez egy jó és igaznak tűnő elemzés, annyiban vitatkoznék csak vele, hogy a 1998-2002 közötti sikeresnek mondható kormányzást a liberális médiának köszönhetően elbukta Orbán, hallomásaim szerint innen a bosszú gondolata. Ha a becsületességén vagy a nemzeti elkötelezettségén nem esik folt, még két-három megnyert választás is benne lehet a pályafutásában. A Jobbikban is nagy a dilemma, hogy mi okozzuk-e neki ezeket a foltokat.

  • Figyelő:
    „Nagyon gyenge! Mikor valaki nem tud érdemben egy témában válaszolni, a másikat dorongolja. Már ezen túl vagyunk, kedvesem!”

    1. Kedvese magának a radai rossebb!
    2. Nagyon tapintatos akartam lenni, ezért nem kérdeztem meg,
    hogy Ön miért emigrált 1956-ban, miért ment el egy olyan országból, ahol addig majdnem teljes mértékben érvényesült az Ön elvárása, ti. „nem tűrték el, hogy a kormányt és a nemzetet kritizálják?”.

  • Belzebub
    2017 április 9
    6:00 du.

    Amit tőlem idézett, az éppen az oka volt, hogy eljöjjek az AKKORI 50 -es évek, Magyarországáról. Kádár kor bizony nagyon „büntető” volt, azzal aki nem értett egyet vele.

  • Figyelő:
    „Amit tőlem idézett, az éppen az oka volt, hogy eljöjjek az AKKORI 50 -es évek, Magyarországáról. Kádár kor bizony nagyon “büntető” volt, azzal aki nem értett egyet vele.”

    Épp ezért nem értem, hogy miért nem maradt az 1950-es évek Magyarországán? Hiszen az Ön számára Rákosi és az 1956 utáni évek Magyarországa valóságos aranykort jelenthetett, hiszen teljes mértékben teljesült az Ön mostani elvárása, nevezetesen akkor „nem türték el, hogy a kormányt és a nemzetet kritizálják”. Sőt, mint Ön többször írta, az akkori rezsim a kritikájért egy évi börtönnel meg is „jutalmazta”, tehát nem tűrte el a kritikát. Akkor mi is volt az Ön problémája, ami miatt emigrált? Hiszen Ön épp az ilyen rezsimeket kedveli, nemdebár?

  • Tüske Zsófia

    charlie, a 98-2002 közötti kormányzás bukása nem a liberális médiának volt köszönhető, hanem annak a felháborodásnak,amit a minimálbér megemelése okozott a közalkalmazottaknak. A ktv bértáblájának alapilletménye maradt a 48 ezer ft-tal szemben 23 ezer, így az első két sávban mindenki ugyanannyi fizetést kapott, mert a minimálbért meg kellett adni mindenkinek. az orvos is és az udvartakarító segédmunkás is egy kategóriába került, de a diplomája ellenére a 12 éves gyakorlatot felmutató is. A kormányhivatalokba a rögtön az egyetem után kinevezett fideszes nyaloncokról már csak a suttogó hírmondás révén lehetett tudomást szerezni. Na ezek lemartak maguknak mindent extrát, volt, aki három hónap után kétéves portugál ösztöndíjat, mások lakáskiutalást, pluszpénzeket.
    Egy énekesnő ismerősöm mesélte, hogy a kis fidesznyik bevonult az MTA Zenei szekciójába és a zenetudósok csak úgy kaptak ott szót,ha iskolásgyerekek módjára jelentkeztek és a le-fel sétáló kis karrierlovag kedve zerint dorongolta le őket. És ez az arrogancia se nagyon kedvezett arra, hogy ezek a fideszre szavazzanak.
    a „ne mi kapjuk a legtöbbet” – akkoriban még szemérmesebb mutyikról már nem is teszek említést, mert ezt valóban a média tette ismertté.
    de annak a bukásnak alapvetően még nem csak a média volt az oka.

  • Tüske Zsófia

    … és te, charlie azt állítod, hogy a fidesz becsületességén eddig még nem esett folt? 😀
    … hát, éppen ti sem vagytok ám különbek, így megértem, hogy ezt mondod és rejteni próbálod a gyalázatot.
    ti viszont alaphangon az erőszakról indultok, a mára már a fidesz által elrongyolt nemzeti jelképeket lobogtatva orosz pénzzel megtámogatva.

  • Tüske Zsófia:
    „… és te, charlie azt állítod, hogy a fidesz becsületességén eddig még nem esett folt? :-D”

    Pedig Charlienak ebben kivételesen igaza van. Az én zöld frakkomon se esett még folt, ugyanis nincs zöld frakkom.

  • Belzebub
    2017 április 10
    4:36 de.
    Elnézést, a Kádár kort leírtam fent.nem olvasta?
    Engem ne büntessenek azért mert más a véleményem. Mellesleg: már Montrealban voltam, mikor apám írta, hogy két civil ruhás férfi keresett 57- januárjában..

  • Figyelő!
    ápr.9.10:42

    „Amit tőlem idézett, az éppen az oka volt, hogy eljöjjek az AKKORI 50 -es évek, Magyarországáról. Kádár kor bizony nagyon “büntető” volt, azzal aki nem értett egyet vele…”

    Na, látja kedves Figyelő, mi „itthoni normálisak”(by Boda)épp azt „éljük át” ahogy csúszunk visszafelé, mert máris észleljük a diktatórikus elemeket és nem igazán szeretnénk még egyszer ott kikötni- ezért illetjük kritikával a jelen kormányt, melyet Ön nem ért, pedig ha „Kádárt nem vette be a gyomra” (szó szerint írta valahol) akkor nagyon is értenie kellene, mi ellen van a jelen magyarországi magyarok egy jó részének kifogása!
    A Kádár- korszakról Ön vajmi keveset tud/hat, noha előszeretettel hivatkozik rá folyton – Ön ugyanis saját állítása szerint 1956 novemberében 24 éves korában elhagyta az országot! Szintén saját állítása szerint menekült a börtön és Kádár megtorló politikája elől, ami azért erősen arra utal, hogy Ön a „forradalom lelki támogatásán” kívül többet is tett, mert azért nem valószínű hogy véres megtorlás, netán börtön járt volna!.
    Tehát Kádárt viszonylag rövid ideig élvezte, a „Kádár-korszakot” (1957-1989) pedig egyáltalán nem!
    Ugyanígy nem élt egyetlen napot sem Orbán kormányzása alatt, nem érzékeli az itteni közhangulatot, nincs tisztában semminek a mozgatórugójával de mindkettőről megkérdőjelezhetetlen kijelentéseket tesz, és egyáltalán nem zavarja, hogy folyamatosan ellentmond önmagának.

    Próbálja megérteni, hogy nem az Ön emlékezete az egyedüli igazodási pont sem Rákosi korához, sem Kádárhoz – más/mások is éltek, emlékeztek, tapasztalataikat átadták utódaiknak, lejegyezték, megírták, a tények pedig tények azaz megmásítatlanok – az emlékezet ( még az öné is)véges, de bizonyos történések megmaradnak teljes valójukban!

  • Besancon
    2017 április 10
    4:56 du.

    Mivel itt szólásszabadság van, ezért merészelek írni olyan bunkónak is, mint maga.
    Csak akkor írok viszont magának, ha okot ad rá. Ha nem ír rólam, ígérem , soha nem zavarom.
    Észrevettem, előszeretettel ír rólam, (főleg rólam, vagy nekem ír csak), ismétlem, ha nem ír,. nem válaszolok.
    Viszont, kissé unalmas, ha az embert mindenféle hamis vádakkal folyton piszkálják, mikor az illető nem is bánt, zavar senkit.

  • Figyelő!

    Assszonyom, próbálja meg értelmezni a leírt sorokat, ha nem megy az sem tragédia, de ne hőzöngjön folyamatosan ha valaki nem ért egyet önnel bármiben, és ennek hangot is ad, netán a túl gyakran nem stimmelő dolgaira és ellentmondásaira figyelmezteti! Rendben? Érvek és tisztességes, érthető válasz híján folyton arról nyafog, hogy Önt „piszkálják” bántják stb, és újabban lebunkózza azt akit egyszerűen nem ért meg vagy nem akarja érteni amit ír!
    Vitázni, beszélgetni, érvelni nem tud, csak kinyilatkoztat mint egy mindent tudó bölcs! Szólás szabadság ide-oda, ha valakinek ezek csak szólamok, de alapvetően nem érti mit jelent, az mi a fenének jár ide, és szól hozzá mindenhez, ha utána kiakad minden neki nem tetsző válaszon!?