Az Orbán kormány támogatja a multikulturális, bevándorlói társadalmat

2017 május 30 11:24 de.40 hozzászólás

Grezsa István, a Miniszterelnökség Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíj program politikai vezetője megerősítette: a magyarországi kormány még az eddigihez képest is több pénzt fektett be a diaszpórában működő magyar közösségekbe, ugyanis júniusban még 28 fiatal magyart küld ki a kormány Észak Amerikába, illetve déli országokba. Így most már 115-en végeznek szolgálatot a Miniszterelnökség részére a külföldi magyar közösségekben, fejenkénti havi 650 ezer forintos fizetés ellenében.

Mint ahogy a program politikai vezetője elmondta: azt szeretné a kormány, hogy a diaszpórába élő magyarok is „érezzék meg a titkot”, illetve tanúsítsanak „makacs ragaszkodást a magyarsághoz.” A titkos érzésen és a makacs ragaszkodáson kívül, Grezsa még elmondta: az ösztöndíjasoknak nincs más feladatuk, mint a kint élő magyarokat „minél professzionálisabban közösség-szervezéssel szolgálni ás közvetíteni az anyaország gondolkodását.”

Grezsa István

Grezsa István

A politikai vezető mellett, a KCSP szakmai vezetői szerepét Mucsi Géza tölti be, aki szerint az ösztöndíjasok szervezik meg a diaszpóra kulturális és közösségi életét.

Lapunk számára továbbra is érthetetlen, hogy miért a Miniszterelnökségen keresztül szerveznek egy ilyen ösztöndíj-programot, az pedig végképp értelmezhetetlen, hogy az állítólagosan politikamentes ösztöndíj alapot miért pont egy „politikai vezető” szervezi és képviseli. Egy ilyen programot helyesebben egy államilag támogatott, ugyanakkor független szakértőkből állított kuratórium szervezhetne, amely természetesen beszámolni és elszámolni köteles az állam felé.

Grezsa István szavai azonban egy másik érdekes aspektust is felvetnek. Mivel arra szólítja fel a kivándorolt magyarokat és a leszármazottokat, hogy „ragaszkodjanak makacsul magyarságukhoz,” ezért feltehetően Magyarországon is pont ilyen lelkesedéssel támogatják a  bevándorlói közösségeket abban, hogy ők is megtarthassák nyelvüket, szokásaikat és külön kultúrájukat, illetve, hogy Magyarország is egy sokszínű, dinamikus multikulturális társadalommá fejlődjön. Mert azt nem szeretnénk cinikusan feltételezni óhazánk kormányáról, hogy örömmel kihasználja a nyugati liberális multikulturalizmus adta lehetőséget, miközben ugyanezeket a lehetőségeket, illetve ugyanezt a nyitott légkört nem kívánja megteremteni saját határain belül.

40 hozzászólás

  • „Mert azt nem szeretnénk cinikusan feltételezni óhazánk kormányáról, hogy örömmel kihasználja a nyugati liberális multikulturalizmus adta lehetőséget, miközben ugyanezeket a lehetőségeket, illetve ugyanezt a nyitott légkört nem kívánja megteremteni saját határain belül.”

    Nem kell ezt cinikusan feltételezni, ez a meztelen igazság.

  • Diszporazunk megujult erovel? Ennek a polipnak halvany lila goze sincs a multikulturalizmusrol. Hogyis mondjam… soporjon a sajat diaszporaja elott mielott benyul a maseba.

  • Most ment haza az egyik ilyen ÖNKÉNTES tanító, aki Montrealban dolgozott a helyi iskolában.
    Nem tudom , miért fáj egyeseknek, ha a magyar kultúrát kanadai gyerekeknek kihozzák.
    Nem vettem észre, hogy a kormánypártot dicsőítette volna. Egy intelligens fiatal hölgy volt tele buzgalommal.
    Hogy minimális bért kapott a munkájáért, az természetes. Meg kellett élnie valahogy-!
    Magam részéről,.a 80 -as években kihozattam ide Tollas Tibor költőt Münchenből és Bánffy György színművészt Magyarországról, többek között.
    Több előadást adtak itt le mindketten, majd a torontói Helikon társaság átvette őket és ott is megszervezték előadásaikat.

  • Ne ugrajanak Kanadaiak, a cikk jekezzte hogy a „deli-orszagokba”. Az a Carolina-k,Alabama, Mississippi, etc. biztosak akarnak lenni hogy nem fognak valami liberal otletekkel befolyasolva.

  • „Nem tudom , miért fáj egyeseknek, ha a magyar kultúrát kanadai gyerekeknek kihozzák.”

    megint egy logikatlan didakcio. kulonben sem errol szol a cikk. es arrol sem hogy egyesek mit tettek eddig a magyar kulturaert Kanadaban. a cikk arrol szol, hogy az allitolagosan politikamentes osztondijat a magyar allam fizeti es kontrolalja Kanadaban vagy barhol mashol. a masik meg az, hogy ez nem multikulturalizmus hanem egy beavatkozas. ne a magyar allam diktalja a kanadai magyarsagnak hogy mihez ragaszkodjon es ne tolunk varja hogy a magyar tarsadalom „multikulturalizmusat” fejlesszuk. mert ez nem multikulturalizmus. a kulonfele kisebbsegek kulturaja alkothatna Magyarorszagon a multikulturalizmust es nem pedig a kulfoldon elo magyarok.

  • Drizari – C.A.!
    2017 május 30
    11:46 de.
    “Mert azt nem szeretnénk cinikusan feltételezni óhazánk kormányáról, hogy örömmel kihasználja a nyugati liberális multikulturalizmus adta lehetőséget, miközben ugyanezeket a lehetőségeket, illetve ugyanezt a nyitott légkört nem kívánja megteremteni saját határain belül.”
    Mindketten félremagyarázzátok! A nyugati multikulturalizmust senki nem utasította vissza! A keleti, kulturáltnak egyáltalán nem nevezhető, dolgozni, beilleszkedni nem akaró, a készbe beülni vágyó, vallási fanatikus tömegekkel nem akar senki együtt élni! Kanada miért válogat a bevándorolni szándékozók között? Miért nem viszi haza, mondjuk azt a 2000 kiutasított személyt haza Svédországból?
    Azt már meg sem kérdezem: milyen nyitott légkörről beszéltek?

  • Gratulacio ZSUZSAnak;

    Eseelye van a „Fickle faith of finger”-re a tiz soros mondataert.
    Azt meg talan a mgyar politikusoknak is kihivo lenne?!

  • A magyar nem ismer el más nemzetiséget magával egyenrangúnak, noha az alaptörvényében kimondja az azonosságot.

    Ennek történelmi gyökerei vannak, egy magyar mindig lekicsinylőn viszonyult az ország területén élő bolgárokhoz, svábokhoz, románokhoz, bosnyákokhoz, stb. (hogy a zsidókhoz hogyan viszonyult, az egy másik téma)

    A magyar a mai napig falusi bunkónak tartja az erős tájszólással beszélő palócokat, akik főleg pesti környezetbe kerülve igyekeznek mielőbb megszabadulni tájszólásuktól, de nincsenek jobb helyzetben a szögediek sem.

    A népdalkörök és a néptánc csoportok csak a színpadnak és a közönségnek szólnak, ma senki nem hord népviseleti ruhát, pedig a 60-as években még ilyenekben árusítottak a piaci kofák.

    Ez a magyar multikulturalizmus. Ebbe végképp nem fér bele egy burkát viselő muszlim nő, és a kis szőnyegén naponta ötször imádkozó muszlim férfi. Mondja a magyar : elég volt belőlük 150 éven keresztül. Van elég gond a cigányokkal is.

  • Drizari
    2017 május 30
    3:53 du.

    A szögedi meg a palóc az nem magyar?! Ugyanis ha lenézik őket „a magyarok”, akkor ez jön ki a szövegedből.

    Helyesebb lett volna azt írni, hogy van néhány mélyen bevésődött társadalmi megosztottság, történelmi okokból, pl. vidék-város, Kelet-Nyugat-Magyarország, fiatalok-öregek stb.

  • Drizari
    2017 május 30
    3:53 du.

    A globalizmus korában sok helyen nem hordanak népviseletet, pl. nem különbözik a francia, amerikai vagy kínai öltözködés.

    A burka Franciaországban keltett legnagyobb felháborodást, ott be is tiltották.

  • Drizari
    2017 május 30
    3:53 du.

    A középkorban a magyar korona uralma alá tartozott minden nemes, akármi volt az anyanyelve. Jó példa Zrínyi Miklós, hogy hány identitása, kötődése lehetett egy horvát főúrnak akkoriban.

    A reformkorban a liberális politikusok jelszava volt: egy politikai nemzet, ami magyar. Vagyis a lassú asszimilációt kívánták a polgárosodás keretében, és Franciaország volt a példaképük, pl. Kossuthnak.

    Ugyanekkor a nemzetiségek is önállósultak, ők is a saját nemzetüket tartották a legdicsőbbnek.

  • Palócok a tótokkal rokon, más kutatók szerint a kabarok leszármazottai. Az ő-zve beszélőket meg sokan egyszerűen sudri-bunkónak tartják. Ma a született szögediek csak egymás között beszélnek tájszóval. Hogy közük van-e a kunokhoz, azt nem tudom.

    Magyarországról van szó, és nem más országokról.

  • Zsuzsa
    2017 május 30
    2:25 du.
    Rossz indulatod határtalan.
    Senki, sem diktál itt a kanadai magyarságnak. Az fogadja be a honi kulturális kiküldötteket, aki akarja. A gyerekét is az küldi magyar iskolába aki jónak látja.
    Van aki szeretné a gyereke megismerje a magyar kultúrát és magyarnak is tartsa magát.
    Mivel szabad országban élünk, ez a természetes.
    Gyermekeim 3 nyelven beszélnek.
    Van egy régi mondás, „Minél több nyelvet tud egy ember, annál többet ér.”

  • „Figyelő
    2017 május 30
    5:24 du.

    Zsuzsa
    2017 május 30
    2:25 du.
    Rossz indulatod határtalan.
    Senki, sem diktál itt a kanadai magyarságnak.”

    kulonben nem az en cikkem de az neked nem szamit mert ahoz elobb meg kellett volna erteni a mondavalojat.

  • Minden évben sokan pályáznak,az ösztöndijra de csak a szerencsések utazhatnak
    Kanada 14 fő
    Latin-Amerika 10 fő
    Amerikai Egyesült Államok 20 fő

    Európa 42 fő

    Németország 13 fő
    Finnország 1 fő
    Ausztria 4 fő
    Franciaország 3 fő
    Írország 2 fő
    Svédország és Dánia 6 fő
    Svájc 2 fő
    Norvégia 1 fő
    Belgium 1 fő
    Egyesült Királyság 5 fő
    Hollandia 1 fő
    Portugália 1 fő
    Olaszország 1 fő

    Ausztrália 10 fő
    Új-Zéland 1 fő
    Dél-Afrika 1 fő
    Izrael 1 fő
    Természetesen, rengeteg magyar szervezet várja őket, én a tavaly érkezetteket irigyeltem, mert itt Kanadában a tenyerükön hordozták őket az ide szakadt magyarok…

  • A „ragaszkodjanak makacsul a magyarsághoz” kitételen azt értik, ennek az ügynökhálózatnak a futtatói, hogy ragaszkodjanak ennek az egyre szélesebb néptömegek gyűlöletét kivívó, illegitim, törvénytelen, hazaáruló magánhatalomnak az „eszmei” hátterét nyújtó legsötétebb, legreakciósabb faji szemléletű fasisztoid, szociáldarwinista ideológiához. Amúgy ha már identitás, a sok reakciós fajturul-keresztény, meg fajcionista mocskos emberellenes képmutató civilizációja iránti undorból, kiábrándultságból még az iszlámot is felvenném – már ha nem ugyanannak a mocskos osztályelnyomásnak az igazolására szolgáló szellemtelen eszköz lenne az uralkodó osztályok kezében…

  • Egy szerény javaslat:
    Ha valaki Kanadából magyar viszonyokkal foglalkozik, megfellebbezhetetlen fensőbbséggel, vegyen már magának annyi fáradságot, hogy egy „ékezetes” szoftvert beszerez. Ez egy minimális tisztelet Magyarország, a magyar nyelv iránt. S még a hitelességén is lendítene!

  • A legjobban árulkodó jel:”…közvetíteni az anyaország gondolkodását.”
    Ország nem gondolkodik – legfeljebb a lakói. Pláne nem egységesen. Úgy hallom, a más országokban élő magyarok sem egyformák – függ attól, ők maguk éltek-e itt, elődeik melyik emigránshullámmal távoztak, milyen emlékeket vittek innen. A második-harmadik generáció már a nyelvet is egyre kevésbé ismeri – ez természetes.
    Amennyit én látok ebből: a hivatalos magyar szervezetek többsége idős emberek fiatalkori nosztalgiájára épül,ami gyakran nem egyezik a mai magyar valósággal.
    Biztosan vannak megélhetési magyarok is, akiknek egész egzisztenciájuk arra épül, hogy valaha üldöztetésben volt részük. Ahogy Magyarországon is szép számmal vannak megélhetési erdélyiek stb.
    Az eb mélyebben van elhantolva: a mostani magyar kormánynak minden egyes szavazatra szüksége van. A nem itt élő állampolgárok meg keveset tudnak a hazai viszonyokról, szavazásuk alapja a szimpátia lehet.
    Annál is fontosabb a törvényesített választási csalás.A külföldön élő magyaroknak regisztrálniuk kell, ennek alapján kapják meg a listákat, szavazólapot postán, és levélben küldhetik el a szavazatukat.
    Ehhez nem kell személyesen levelezgetni: egy-egy aktivista regisztrálhat levélben akár egy egész falut is,akikről tudja,hogy felvették – vagy megtartották magyar állampolgárságukat. A szavazatokat ugyanígy, közös levélben is visszaküldhetik. Hogy ne legyen rés a csalás falán, az ideküldött szavazatokat nem a szokott, többpárti ellenőrökből is álló bizottság számolja, hanem kormányzati alkalmazottak.
    A szavazási hajlandóság azonban nem volt elég erős eddig. Hát mennyiből áll, ha a gulyással megvendégelt, csárdást tanuló unoka azt mondja: Olyan aranyos volt ez lány/fiú, meg a daddy és a mammy is örülne. Írják hát fel a nevemet,majd intézzék el ezt a szavazás-dolgot.
    Hogy mire megy ki az egész szavazatvásárlás,azt jól mutatja: azok, akik megtartották állampolgárságukat, és rendelkeznek itthon állandó lakcímmel – vagyis vissza szeretnének térni, ha ismét normális, demokratikus keretek lennének az országban – ők nem regisztrálhatnak és szavazhatnak levélben. Csakis személyesen az adott ország konzulátusán esetleg több ezer mérföldre a lakhelyüktől. A becslések szerint ez 300-500 ezer ember. Úgy mondják: ma London a második legnagyobb magyar város.
    A ma regnáló kormány gazdája elintézte: a magyar fiatalok 30%-a külföldön akar továbbtanulni, dolgozni. Nemcsak a pénz miatt – hanem a stupid, korlátolt, kicsinyes illiberálisok miatt.Ez teszi majdnem lehetetlenné, hogy normálisan lehessen itt élni.
    Nem kell haragudni a srácokra: kinek ne tetszene egy hathónapos ingyen, sőt, fizetett szinekúra?
    Chris! Inkább kérdezzétek meg őket a magyar viszonyokról egyébként én is kíváncsi lennék egy ilyen kiküldöttre: vajon mit tud, mennyire tájékozott a magyar ügyekben?

  • Bálint!

    Szerintem senki hitelességét nem az erősíti ill.gyengíti, hogy az általa leírtak ékezetes vagy anélküli formában történnek! Zsuzsa mondatai pl egytől egyig érthetőek (számomra legalábbis, és nem tapasztaltam, hogy másoknak nem)noha kétségkívül kényelmesebb lenne az ékezetes szöveg olvasása, mondandója „megfellebbezhetetlen fensőbbségének” ehhez semmi köze. De, úgy látom Ön is remekül elboldogul az értelmezésével, amennyiben az idézett jelzőt sikerült kivívnia! Az az érzésem, hogy Önnek inkább a hozzászólás érdemi részével van gondja, mégsem ezt írta, hanem a jelzett szoftvert ajánlgatja! Személy szerint sokkal súlyosabbnak tartom, amikor valaki ékezetekkel együtt is nyilvánvaló ostobaságokat ír – ez ugyan egy dolog – de ehhez makacsul ragaszkodik is, ugyanilyen „megfellebbezhetetlen fensőbbséggel”!

  • Drizari
    2017 május 30
    5:19 du.

    Magyarországról van szó, tudom, de te meg kipécézed a magyarokat, ha kell, ha nem.

    Nincs statisztika a kezemben, de szerintem Magyarországon legalább ugyanannyi etno-stílus kedvelő van, mint Nyugat-Európában. Az meg, hogy nem jár mindenki bőgatyában/szoknyában, talán azért van, mert a tömött metrón nem praktikus viselet. Illetve régen az alapanyag minden gazdaságban rendelkezésre állt, ma ezek nagyon nehezen beszerezhetők, amióta nem önellátó gazdálkodásból él a többség.

    Sajnos sok magyarnak nincs arra pénze, még ha igénye van is rá, hogy megvegye a jó minőségű, igényesen elkészített terméket. A készítők nagy része import alapanyagból dolgozik, mert a magyar gyárak vagy bezártak, vagy képtelenek árban versenyezni az olasz bőrrel, a német fonállal, gombbal, a francia designer vászonnal stb.

    https://www.meska.hu/UserProfil/index/166934?utm_source=productview&utm_medium=alkoto-box

    Tudom, hogy nem a reklám a helye, de talán másokat is érdekel. A hortobágyi pásztor utód karikás ostorokat készít, és az internetet árulja. Nem adott el még egyet sem a neten, de hátha megtetszik egy kanadai magyarnak.:) Szilveszterkor lehet vele durrogtatni, jobb, mint a petárda. Csak ki ne verje a saját szemét, illetve jó nagy udvar kell hozzá!

    Nem ismerem, csak szépnek találom a termékeit.

  • Bálint
    2017 május 31
    3:18 de.
    Az nem olyan egyszerű beszerezni a megfelelő klaviaturát külföldön.. Haza kell menni és venni egy magyar betűzéssel ellátottat,.k.b 10 éve vettem Budán, a Kosztolányi Dezső téren 20 dollárért.

  • Még csak szoftver sem kell hozzá. A beszúrás menűponton lehet látni,hogy milyen karakterkészlet használható az Alt megnyomásával, és a Numlockon bizonyos számok beütésével. Én is írhatnék umlaut „A”-t, de elérhetők a cirill, sőt az arab, kínai, svéd, szlovák karakterek is. (A gondolatjel – pl.:alt+150) De nagyon macerás, megakasztja a gondolatmenetet. Ezért én elfogadom, ha ékezet nélkül ír valaki.

  • Bocs: Beszúrás/Szimbólum menüpont alatt…

  • Szerintem, egyszerűbb venni egy másik klaviatúrát. Ezen pl. francia és más külföldi nyelvű írást is lehet írni.

  • A legjobb megoldás az lenne, ha helyesírás-korrekcióval is párosulna ! (ahoz/ahhoz….mond te/mondd te…stb.)

  • Az Orbán-kormány támogatja a multikulturális, bevándorlói társadalmat – fűzöm hozzá : az anyaország határain kívül bármelyik más országban.

    Nem mai a hír, idén februárban hangzott el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján Orbán Viktortól a következő kijelentés : „Meg kell őrizni az etnikai homogenitást, legyen a takarítónő is magyar, és csapjunk vissza, ha más országban rossz a magyar dolgozóknak.”

    A miniszterelnök szerint „az etnikai homogenitást meg kell őrizni”, mert „a túl nagy keveredés bajjal jár”. Fontosnak tartjuk a kulturális egyszínűséget is, ami „egy sávon belüli sokszínűséget jelent”. Szerinte ha valaki utazik az országban, akkor látja, hogy itt kultúrnép él, aki vigyáz a környezetére.

    Dragomán György, Marosvásárhelyen született (1973) magyar író és műfordító, másnap erre az Orbáni kinyilatkoztatásra a következőt találta válaszolni:

    Úgy óvodás-korom idején jött igazán divatba a ‘homogén román szocialista nemzet’ fogalma. Rengeteg nagyszerű dolog sült ki belőle.

  • talalom
    2017 május 31
    4:31 de.

    Ez az ország nemcsak a regnáló faj-turul rezsimtől élhetelen, hanem azoktól a liberálfasisztáktól is akik előkészítették nekik a terepet az ország gazdasági-szociális lezüllesztésével. A ma regnáló bűnszervezet folytatja immár mindenféle korlát nélkül, a korábbiak pedig aprópénzért statisztálnak hozzá és még mindig van bőr a mocskos pofáján liberálnáci tetű írástudóknak azt hazudni hogy ez a hatalom a saját maga szabta „választási” feltételek között leváltható. Hunnia amúgy is jövedelmi alapon a felső két-három decilis ( maximum két három-millió ember országa ), ezt csak véres polgárháború útján lehetne megváltoztatni hogy a másik hét-nyolc millió is legyen valahol, de miminum egy olyan mértékű nagytakarítással mint 1945 után. De ehhez vagy külső nagyhatalmi beavatkozás kellene, vagy a nehezebb de tartósabb eredményeket hozó út az eddig emberszámba se vett http://nepszava.us/bartus-laszlo-a-ner-embertelensege-a-legfajobb/ ( de nemcsak a NER által hanem az ömnmaguk előtt ellenzékiként tetszelgő liberálnáci középosztály által is vagy az olyan reakciós polgárság által mint amely ezt a kanadai magyar pletykalapot kultiválja ) tömegek politikai és osztály öntudatra ébredése lenne.

  • Eleftheria
    2017 június 3
    5:15 du.
    ilyen igaz.
    Ezért nem olvasom én, az amerikai Népszavát!

  • @Eleftheria

    hmm… libernáci… gondolom, ez ugyanaz, mint a liberálbolsi meg a libsibibsi…
    (Szabad halkan és szerényen arra utalnom, hogy megint hülyék vagytok? – csak hogy ne mondjak erősebbet…)

  • Nyuszika ( alias Eleftheria )

    Almási Alma
    2017 június 9
    2:18 du.

    Kedves Almási!

    Nyugodtan gondoljon amit akar, de bármiféle liberális, demokratikus berendezkedésnek alapvetése az emberi nem mint olyan tagjainak alapvetően egyenlőnek, egyenértékűnek történő elismerésének axiómája. Erre az axiómára Hunniában az uralkodó és középosztályok , az értelmiség nagy része a saját kasztos osztálygőgjével mindig is undorral vegyes viszolygással gondolt akár a turul-nemzeti akár a „liberális” ( szándékosan idézőjelbe téve, ezek legfeljebb csak majomkodnak de egy pillanatig sem gondolták komolyan a liberális, progresszív stb. elveket ) oldalhoz tartozók nagy része. Abban a társadalomban ahol egy bizonyos szint feletti – tízszeres húszszoros – vagyoni, jövedelmi különbségek – inkább szakadékok – választják el a társadalom egyes csoportjait, az olyan mértékű életszínovalbeli, közegészségügyi, iskolázottsági, kulturális szakadékok, hierarchikus viszonyok vannak ember és ember között mintha nem is csak nem ugyanahhoz a nemzethez, de szinte mintha nem is ugyanahhoz az emberi fajhoz tartoznának. Sok f@sz, pláne mifelénk Huniában akik feljebb állnak a társadalmi ranglétrán, sokszor tényleg el is hiszik hogy szinte eleve születésüknél fogva különbek lennének.

  • Nyuszika ( alias Eleftheria )

    Almási Alma
    2017 június 9
    2:18 du.

    Még mindig Almási asszonyságnak: érdemes néha a címkézések mögött a tartalmat is nézni:

    http://ujegyenloseg.hu/john-rawls-az-igazsagossag-elmelete-liberalis-vagy-szocialdemokrata/

  • Nyuszika ( alias Eleftheria )

    Almási Alma
    2017 június 9
    2:18 du.

    Amúgy a kifogásolt bejegyzés a „liberálnáci” írástudó manipulátorokról arra vonatkozott, hogy szerintük a jelenlegi hatalom leváltható a saját maga által saját magára szabott „választási” játékszabályok szerint. No már most azokra a csúszómászó, pesti , középosztálybeli „liberális” írástudókra akiknek ebben a hazugságban anyagi érdekeltségük van, had ne mondjak már erősebbet, hogy Orbán cinkosai…

  • Minden és mindenki leváltható, ha van kire és mire!
    Egyelőre az ellenzéknek nincs ilyenje, ezért kár a hőzöngésért!

  • Nyuszika ( alias Elefhteria )

    Figyelő
    2017 június 10
    4:09 du.

    Kedves Figyelő!

    Ez féligazság, mert egyelőre tényleg nincs kire, de ha lenne is kire, a Fidesz-rezsim által a saját magára írt választási játékszabályok mellett nem leválthatóak. Már idestova hat éve megdöbntötték a Magyar Köztársaság alkotmányos berendezkedését ha nem vették még volna észre. Már a 2014-es „választás” is olyan csalás volt mint amelyek Oroszországban és más szovjet utódállamokban vannak. A puccsista hatalombitorlók törvényes felelősségre vonása és rezsimjük eltávolítása, azaz a törvényes, legitim Alkotmány visszaállítása nélkül nincs szabad választás ( minthogy sajátmaguktól aligha járulnának hozzá valóban tisztességes válsztásokhoz, amelyen nemhogy a kétharmados, de még az 50%-os töbséget sem érnék el ).

  • Nyuszika, igen csak nekemugrott… De még mindig nem tudom, mire föl?

    Semmi közöm ahhoz, hogy ki hívja magát liberálisnak vagy baloldalinak, esetleg komcsinak vagy jobboldali keresztény konzervatívnak. Mindezek között vannak számosan, akik komolyan gondolják a maguk hovatartozását, és még sokkal számosabban, akik csak cimkéket ragasztanak magukra, mert az előnyösnek tűnik.

    A fentiek ugyanolyan felesleges megkülönböztetések, mint az, hogy valaki zsidó, arab, cigány, vagy éppen fehér magyarember. Ami számít, az az egyén. Legalább is számomra.

    Ezért én nem is itélkezem senkiről, csakis a nyilvánvaló szándékai és kijelentései ismeretében.

    És igenis, mindig van, kire leváltani – akár a Buksi kutyára is – de nem mindig van mód bármiféle leváltásra. Ez az utóbbi eset forog fenn most Magyarországon.

  • Na… ezzel végül is egyet lehet érteni… Jöjjön a Buksi kutya kutya! Vagy a kétfarkú… Hááá-háá… ( Bocs nem akartam gúnyolódni, de az én hibámból kifolyólag is tulajdonkpéppen egy „se füle se farka” vitába bonyolódtunk… Mindenesetre a jelenlegi viszonyok között még inkább értelmetlen szabad, átlátható választásokról beszélni. )

  • Orsós Elemér

    Nyuszika ( alias Elefhteria )
    2017 június 11
    5:05 de.

    „Ez féligazság, mert egyelőre tényleg nincs kire, de ha lenne is kire, a Fidesz-rezsim által a saját magára írt választási játékszabályok mellett nem leválthatóak.”

    Állandóan evvel a hülye érveléssel jöttök, pedig pofon egyszerű a Fidesz legyőzése, mégpedig a saját „csodafegyverük” ellenük fordításával:
    elég 25-30 % támogatást megszerezni és máris megvan a parlamenti 2/3-os többség! Az a tehetségtelenül hazudozó vagy rosszul igérgető párt, aki nem tudja azt a nyamvadt 25-30 %-ot megszerezni ne vernyákoljon, hanem gyakoroljon egy kis önkritikát, mert valamit nagyon rosszul csinálnak, vagy nem elég meggyőzően hazudoznak vagy eleve lehetetlent igérnek! Ilyen egyszerű legyőzni a Fideszt! 🙂

  • Orsós Elemér

    Nyuszika ( alias Elefhteria )
    2017 június 11
    5:05 de.
    Azt pedig még nem is említettem, hogy ez az „agyafurt” Fidesz a nagyon demokratikus francia választási törvényekkel 4/5-ös parlamenti többséget szerzett volna, ha meg Franciaországban a magyar törvények alapján történt volna az elnök választás, akkor most Macron nem legénykedhetne! A Fidesz a német választási törvényeket másolta le egy az egyben és csodák csodájára a németeknél senki nem hivatkozik a választási anomáliákra, demokratikusan elfogadják az eredményeket! Lehet hogy, hülyék a német politikusok?

  • http://www.magyarkronika.com/magazin/2006/0704.htm

    Egy 11 éves cikkem a közelgő ünnepről.