10. ARMEL OPERA FESTIVAL 2017. június 28 – július 4.

2017 június 13 12:35 de. 10. ARMEL OPERA FESTIVAL 2017. június 28 – július 4. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A 10.  Armel Opera Festivalt idén nyáron Budapest mellett először rendezik meg Bécsben!

A hagyományokhoz híven a jubileumi évben is öt operabemutatót tartanak, amelyeket rangos, nemzetközi zsűri értékel, továbbá Armel Opera Festival Extra programra és Gálaestre is várják az Armel barátait, az operarajongókat, és az érdeklődő közönséget!

A Festival nyitó és záró eseménye Budapesten a Thália Színházban lesz, Bécsben pedig a MuTh Színházban további négy produkció kerül bemutatásra.

A belépőjeggyel rendelkező hazai közönség számára a bécsi előadásokra ingyenes, különjáratú autóbuszt indít az Armel június 30 és július 3. között minden nap a Hősök teréről.

Budapesten a Thália Színházban, június 28-án indul a 10. Armel Opera Festival az amerikai popsztár, Rufus Wainwright: Prima Donna című operájának magyarországi bemutatójával, Alföldi Róbert rendezésében.

A művet New York-ban, Londonban, Manchesterben és Torontoban mutatták be eddig nagy sikerrel. Az előadásban a Pannon Filharmonikusok működik közre, Vajda Gergely karmester vezényletével. A magyarországi bemutatón jelen lesz a szerző, Rufus Wainwright is.

A következő napon, június 29-én Armel Opera Festival Extra címmel versenyen kívül mutatnak be fiatal művészek két operából részleteket, amely művek a 2012- ben meghirdetett Armel Operaíró pályázatra érkeztek. Szerkesztő-rendező Almási-Tóth András, helyszín a Mozsár Műhely. A belépés díjtalan!

Az 10. Armel Opera Festival záróeseményére, a Jubileumi Díjátadó Gálaestre szintén a Thália színházban kerül sor, július 4-én, amelyre szeretettel várják az operarajongókat! Az est házigazdája Alföldi Róbert, aki saját élményein keresztül mutatja be az Armel Opera Festival sikertörténetét, kiváló operaénekesek és a Pannon Filharmonikusok közreműködésével.

 Armel Opera Festival  ―  EXTRA

Június 29-én, a MOZSÁR KÁVÉZÓBAN!

Ez az este ajándék a szerzőknek és a felfedezésre vágyó operarajongóknak!

Az Armel Opera Festival 2012 novemberében hirdetett meg elsőként nemzetközi operaíró pályázatot. A legjobbnak ítélt pályamunka fődíja a mű színpadi bemutatása volt, amelyet a szakmai zsűri Kerek Gábor operájának, a Parody-nak ítélt meg. A művet 2014-ben, az Armel Opera Festivalon mutattuk be, majd 2015-ben Csehországban, Plzenben, az Európa Kulturális Fővárosa program részeként, a Josef Kajetán Tyl Színházban. A többi beérkezett pályamű egyedisége és különlegessége is lenyűgözte a nemzetközi szakmai zsűrit, így a fődíjon kívül további elismerésekkel jutalmazta a műveket és szerzőiket. Ez utóbbiakból kettőt a 10. jubileumi év alkalmából versenyen kívül mutatunk be ezen az estén. A két opera legszebb részleteit félszcenírozott változatban, a Mozsár Műhelyben tekinthetik meg a kortárs zene-, színház-, és opera kedvelők, Almási-Tóth András szerkesztésében és rendezésében. A belépés díjtalan!

VÁLASZUTAK

Tobin Stokes: Fallujah és Rózsa Pál: Gina című művei mind a választásokról, a döntések nehézségeiről és azok lehetséges következményeiről szólnak. A két, bemutatásra még nem került kortárs operarészletben a szerzők klasszikus operatémákat dolgoznak fel. A jelenetek előadói fiatal művészek, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Képzőművészeti Egyetem hallgatói.

 10. Jubileumi Díjátadó Gála

Thália Színház – 2017. július 4.

Házigazda ALFÖLDI Róbert

Közreműködik: Pannon Filharmonikusok

Vezényel : VAJDA Gergely

Rendező: SZABÓ Máté

 Az Armel Opera Festival 2008-ban Szegeden indult, majd a fővárosba, Budapestre költözött, miközben Európában és a tengeren túl is ismertté, és elismertté a vált. Egyedisége abban rejlik, hogy nem csak a fesztiválon bemutatott előadások versengenek a nemzetközi zsűri pozitív elismeréséért, hanem speciális előadói versennyel párosítja a produkciók bemutatását.  Az Armel indulás óta eddig 45 operát állított színpadra, 15 országban, és az impozáns nemzetközi lista évről évre bővül épp úgy, ahogy a partner operaházak száma is, hiszen eddig huszonhárom művészeti intézménnyel dolgozott együtt a világban.

A sikertörténet lebilincselő, amely mögött hatalmas munka van mind a szervezők, mind a partner operaházak részéről, és megannyi élmény az alkotók és szereplők emlékeiben.

A Jubileumi Gálaesten Alföldi Róbert személyes emlékei és tapasztalatai alapján ismerheti meg a közönség az Armel Opera Festival történetét, hiszen a kiváló rendező a kezdetek óta számos operát rendezett többnyire külföldön, az Armel felkérésére. A Gálaest fénypontja lesz, amikor az idei Armel Opera Festival nemzetközi szakmai zsűrije értékeli a produkciókat, valamint a versenyszereplőket, és átadja a Legjobb Produkciónak és Legjobb Előadónak az Armel Opera Festival Díjat.

A műsorban a szintén kezdetek óta együttműködő partnerünk, a Pannon Filharmonikusok működik közre, Vajda Gergely vezényletével. Az est vendégművészei az Avignon-i Operaház Énekversenyének nyertesei, és két hazai operaénekes, akik a korábbi évek Armel Opera Festival  díjazottjai voltak – Nyári Zoltán, Haja Zsolt -, valamint a Virtuózok idei évadának döntőbe jutott fiatal tehetsége, Beéri Benjámin.

A jubileumi év alkalmat adott arra, hogy a múlt évben bemutatott Armel Hivatalos Dal magyar nyelven is megjelenjen. A Dal szövegének megírására Sztevanovity Dusánt kértük föl, aki egy csodálatos szöveget/verset írt a már meglévő zenéhez, amelynek előadására Dalversenyt hirdettünk, műfaji megkötések nélkül énekesek számára. Május 22-ig több mint 50 pályázat érkezett be, amelyek közül a legjobb öt férfi és legjobb öt női előadót a szakmai zsűri már kiválasztott.

A zsűri tagjai: Meláth Andrea – Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője, egyetemi docens, Sztevanovity Dusán, dalszövegíró, Vajda Gergely – az Armel Opera Festival művészeti vezetője, a Huntsville Symphony (USA) zeneigazgatója.

Az öt-öt énekes produkcióját közönségszavazatra bocsájtjuk, miközben a zsűri június 18-ig dönt a győztes párosról, akik fejenként 1 millió forint díjazásban részesülnek, és a Jubileumi Gálaesten a Pannon Filharmonikusok kíséretében előadják az Armel Hivatalos Dal magyar nyelvű változatát. A Közönségdíj átadása is ezen az estén történik, a legtöbb szavazatot kapott női és férfi énekes fejenként 200 ezer forint jutalmat kap. A közönségszavazásra az Armel Opera Festival oldalán kerül sor, június 2-től.  A Dal szerzői: Hien, társszerzője és hangszerelő: Sebestyén Áron.

Tartalmas, szórakoztató este lesz, és élmény mindenkinek, aki szereti az operát, nyitott az újra, és értékeli a minőséget! Szeretettel várjuk a közönséget és a sajtó képviselőit!

És még egy hír: A Jubileumi Gálaest meghívást kapott az Avignon-i Operaházba, így 2018. február 3-án, a francia közönség is keresztmetszetet kap az Armel tíz évéről, amelyet részben ismer, hiszen az Avignon-i Operaház évek óta együttműködik az Armellel. A Jubileumi Gálaest meghívása is a jó  partneri kapcsolat jelképe, amit ez úton is köszönünk!

 Armel Opera Festival – BÉCS

Először mutatkozik be az Armel Opera Festival Bécsben, a MuTh Színházban!

A budapesti nyitó előadás és Extra program után, június 30-án már Bécsben, a MuTh Színházban folytatódik a 10. Armel Opera Festival, ahol négy bemutatót tartunk.

Nagy izgalommal várjuk a bécsi közönség érdeklődését, és mindent megteszünk, hogy a bemutatókra megnyerjük a komolyzene, a kortárs opera rajongóit. Segítségünkre van ebben a MuTh,  amely a kortárs zeneművészet háza, egy impozáns, modern, új épületben, ahol minden feltétel adott operaelőadások rendezésére.

MuTh program:

2017. június 30.

Udo ZIMMERMANN : Die weiße Rose

a Biel Solothurn Zenekar és Színház produkciója – Biel, Svájc

Közreműködik  Biel Solothurn Szimfonikus Zenekar

Vezényel:  Kaspar ZEHNDER

Rendező: Anna DRESCHER

——————————————————————————————————————–

2017. július 1.

Gaetano DONIZETTI :

Il giovedì grasso o Il nuovo Pourceaugnac

a Szegedi Nemzeti Színház produkciója – Szeged, Magyarország

Közreműködik: Szegedi Szimfonikus Zenekar

Vezényel: GYÜDI Sándor

Rendező: TORONYKŐY Attila

——————————————————————————————————————–

2017. július 2.

Michał DOBRZYŃSKY :

Operetka

a Varsói Kamaraopera produkciója – Lengyelország, Varsó

Közreműködik: Varsói Kamaraopera Szimfonietta

Vezényel: Przemysław FIUGAJSKI

Rendező: Jerzy LACH

——————————————————————————————————————–

2017. július 3.

Martyna KOSECKA: Klothó

(A mesefonál)

a Horvát “Ivan pl. Zajc” Nemzeti Színház produkciója – Horvátország, Rijeka

Közreműködik: A Horvát Nemzeti Színház Ivan Noble Zajc Opera zenekara

Vezényel : Berislav ŠIPUŠ

Rendező: Krzysztof CICHENSKI

——————————————————————————————————————–

Részletes tartalom és színlap: www.armelfestival.org

Az Armel Opera Festival öt opera előadását az ARTE Concert élőbe közvetíti, és további hat hónapon át elérhetővé teszi az érdeklődők számára. A közönség véleménye is fontos számunkra! Az Arte Concert weboldalán szavazhatnak a nézők az élő közvetítésekre, és a legtöbb szavazatot kapott produkció ARTE Közönségdíjat kap a Jubileumi Gálaesten. A hazai médiumok közül az M5 és a Bartók Rádió felvételről sugározza majd az előadásokat.

ARMEL OPERA FESTIVAL

További híreink

Armel Opera Festival – Kiváló Minősítés az EFA-tól

Az Armel Opera Festival újabb nemzetközi elismerést kapott az Európai Fesztiválszövetségtől – EFA.  A Kiváló Minősítést másod ízben kaptuk meg, amely inspirációt ad, hogy érdemes tovább menni a megkezdett úton, és kitartóan fejleszteni a kortárs opera népszerűsítését, rajongótáborának bővítése érdekében. Merész és kockázatos vállalkozás, de az Armel Opera Festival eddigi eredményei és elismerései erőt adnak a folytatáshoz. Köszönjük az Erurópai Fesztiválszövetségnek, hogy figyelemmel kíséri munkánkat, és erősbíti az Armel Opera Festival jó hírét Európában, és a világban!

Armel Opera Festival – A Virtuózok nemzetközi útja

Amikor 2014-ben elindult a Virtuózok Tehetségkutató Verseny, örömmel ajánlottunk föl elsőként a fődíjasnak, Boros Misinek egy különdíjat, azaz bemutatkozási lehetőséget Zürichben, a Tonhalléban, ahol hatalmas sikerrel szerepelt. A következő versenynél már mind a három korcsoport nyertes megkapta az Armel Opra Festival Díjat, és bevezettük az „Armel Opera Festival – A Virtuózok nemzetközi útja” szlogent, hiszen olyan neves koncerttermekben léphettek és léphetnek föl a fiatalok az Armel Opera Festival által, amelyek, ahogy ők mondják, eddig csak az álmaikban szerepeltek. Ilyen volt a  Kökény Tamás nagybőgősnek felajánlott  koncert, amelyre New Yorkban, a Carnegie Hallban került sor idén tavasszal,  március 1-én,       (https://www.youtube.com/watch?v=zbDU5T_v4gA&t=495s ) és hasonlóképpen nagy boldogságot szereztünk Váradi Gyuszi hegedűsnek, aki karácsonykor, december 25-én, a Berlin Filharmónia koncerttermében léphetett föl. https://www.youtube.com/watch?v=sw4zD5-_vsA&t=5s

Az Armel Opera Festival harmadik díjazottja, Holozsai Eszter fuvolista a London Mozart Players kíséretében, idén októberben fog bemutatkozni a londoni közönségnek.

A Virtuózok 3. évad a napokban ér véget, de a döntő alapján már köztudott, hogy kiket díjazunk ismét. A televíziós díjátadó gálán, 2017. június 2-án, péntek este derül ki, hogy a közönség kit tart a három nyertes közül a legjobbnak, ő kapja majd az Armel Opera Festival fődíját, koncert fellépést  a New York-i Carnegie Hallban.

A másik két nyertes egyike Berlinben, a Berlin Filharmonia koncerttermében december 29-én, a másik nyertes pedig a London Mozart Pleyers-el fog koncertet adni Londonban, 2018. Október 20-án.  A nyertesek: Abouzahra Amira –hegedű, Kiss Radu – hegedű, Kristóf Réka – operaénekes.  Az Armel Opera Festival a díj által a hazai fiatal tehetségeket támogatja, és ismeri el a Virtuózok  Komolyzenei Tehetségkutató Verseny misszióját, a komolyzene népszerűsítését.

ARMEL OPERA SZIGET – JERSEY

A jubileumi évet, egy egészen különleges helyszínen is megünnepeljük, és bemutatkozik az Armel Opera Festival JERSEY szigeten, a Jersey Operaház meghívására.  Az elmúlt években Budapesten, a Sziget Fesztiválon adtunk rendhagyó programokat a Fidelio Színpadon, idén augusztus 20-án pedig a Nagy-Britannia és Franciaország között lévő szigetre viszünk hasonlóan izgalmas, egész napos programot.  Kreatív és interaktív zenei csemegékkel készülünk a Jersey-i közönség meghódítására. Lesz Conduct Me! és flashmob Vajda Gergely karmester vezetésével a csodálatos sziget tengerpartján, és barátságos terein, valamint este 7-kor a Szegedi Nemzeti Színház Faust  című előadását mutatjuk be az Operaházban, Bodolay Géza rendezésében. Az Armel Opera Sziget egy izgalmas kísérlet, ahol továbbra is elsődleges szempont a minőség, valamint a kortárs zene, és a klasszikus opera modern rendezésének népszerűsítése.

Armel Opera Festival – 2018

Az idei év az ünneplés éve, de a munka folytatódik, és készülünk a 2018-as fesztiválra is.  Jelenleg a versenyszereplők első válogatásán vagyunk túl, amely Budapesten és Párizsban volt.  A második forduló pedig június 18-án lesz, a Zeneakadémián, amelyre a tovább jutott  30 énekes érkezik, szerte a világból.

A második fordulón a partner operaházak igazgatói, és az előadások rendezői vesznek részt, és választják ki a jövő évi Armel Opera Festivál bemutatóihoz a szereplőket. Izgalmas ez a nap minden résztvevő számára, hiszen a magas színtű énektudás mellett itt a színészi képességeket is vizsgálják a szakemberek. Az eredményhirdetésre este 7 órakor kerül sor.

Bővebb információ a fesztivál programjairól és híreinkről: www.armelfestival.org

10. Armel Opera Festival sajtótájékoztató – 2017. Június 1.

A tájékoztatót Havas Ágnes, az Armel Opera Festival igazgatója tartototta, meghívott vendégeinkkel:

Alföldi Róbert rendező

Almási Tóth András, rendező

Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója

Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, karmester

Meláth Andrea, operaénekes, a Zeneakadémia Ének Tanszékének docense

Sztevanovity Dusán, dalszövegíró

Vajda Gergely, az Armel Opera Festival művészeti vezetője, karmester, zeneszerző

További vendégeink a Virtuózoktól: Csúcs Krisztina, programigazgató

Kökény Tamás nagybőgős

Szűcs Apor zongorista, zeneszerző

Sándor Zoltán hegedűs

Megtisztelte a sajtótájékoztatót jelenlétével:

Az Armel Hivatalos Dal társ zeneszerzője, és hangszerelője: Sebestyén Áron

Czakó Zsolt grafikusművész, az Armel Opera Festival új arculatának tervezője

ARMEL Opera Festival – LEXIKON

  • Az Armel Produkció & Sajtóirodát Havas Ágnes alapította 2003-ban, azzal a céllal, hogy olyan produkciókat és koprodukciókat hozzon létre, amelyek által hazai művészeink bekerülhetnek a nemzetközi színházi- és operaélet vérkeringésébe, legyen szó nemzetközi fesztiválról, operaelőadásokról, különleges koncertekről vagy épp nemzetközi koncertturnékról, a résztvevők tekintetében pedig operaénekesekről, komplett zenekarokról, rendezőkről, komponistákról, karmesterekről, szólistákról, díszlet-és látvány-, illetve jelmeztervezőkről

  • 2008-ban indult az első  Armel Operaverseny és Fesztivál.

  • Az Armel Opera Festivalt létrehozó alapítótársak a Pannon Filharmonikusok, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a francia Mezzo Televízió voltak.

  • Az Armel Opera Festival keretében az Armel 2008 óta minden évben öt ország operaházával / operatársulatával működik együtt öt olyan kortárs opera vagy egyedülálló opera-interpretáció létrehozása érdekében, melyek amellett, hogy anyaszínházukban is bemutatásra kerülnek, egy egy hetes fesztivál során Magyarországon tekinthetők meg az Armel OperaFfestival keretében.

  • Az Armel Opera Festival különleges szerkeztű verseny-fesztivál, mely nagy hangsúlyt helyez opera-szereplőinek színészi kvalitásaira is: az adott évben bemutatásra kerülő operák főszerepei egy nemzetközi casting keretében kerülnek meghirdetésre egy évvel korábban.

  • Az első fordulók zsűrije főként a jelentkező hangi kvalitásait vizsgálja, itt még az éneklésen, a képzett hangon van a hangsúly

  • A második fordulókban – melynek helyszíne Budapest – a továbbjutók már a kiválasztott operák majdani rendezőitől kapnak feladatokat, workshop keretében. Itt már a színészi képességek a mérvadóak főként.

  • A verseny második fordulói különleges kapcsolatépítésre adnak lehetőséget a pályázó énekeseknek és a részt vevő operaházak képviselőinek (zeneszerzők, rendezők, karmesterek, művészeti vezetők, színház- és operaház igazgatók, társulatvezetők ) is.

  • Az Armel Opera Festival előadásai jelenleg öt egymást követő napon kerülnek bemutatásra

  • Az Armel Opera Festival-nak 2008 és 2013 között a Szegedi Nemzeti Színház adott otthont.

  • Az Armel Opera Festival 2014-ben a fővárosba költözött, a 2014-es évben az Erkel Színházban, a Zeneakadémián és a Thália Színházban, 2015-ben, 2016-ban a Thália Színházban és a Nemzeti Színházban mutatta be produkcióit.

  • A fesztivál előadásait évről évre változó összetételű, az operavilág legmeghatározóbb szakembereit (rendezőket, operaház igazgatókat, világsztár énekeseket) tömörítő zsűri értékeli

  • Az Armel Opera Festival nemzetközi zsűrije a legjobb produkciót és a legjobb szereplőt választja ki, de számos esetben döntöttek különdíjak kiosztásáról is a Fesztivál eddigi nyolc évada során

  • Az Armel Opera Festival fontosnak tartja a publikum véleményének kikérését is: a nézők minden évben szavazhatnak kedvenc produkcióikra, 2010 óta az Arte Concert által biztosított webes felületen. Az ARTE Különdíjat nyilvános és ünnepélyes keretek között adják át az alkotóknak.

  • Az Arte Concert live streaming-je keretében 2010 óta az Armel Opera Festival összes produkciója megtekinthető élő adásban és ezek az operák a bemutatást követő hat hónapban is elérhetők interneten

  • 2011-től az Armel Opera Festival legjobb produkcióját minden évben átveszi és bemutatja Franciaországban az Opera-Théâtre d’Avignon

  • Az Armel 2013 decemberében indította útjára “Európa csúcsán” címmel azt a 10 hangversenyből álló három hetes koncertsorozatot , mely során a Pannon Filharmonikusok Svájc és Németország kiemelkedő hangversenytermeiben mutatkozhatott be Berlinben, Lipcsében, Zürichben, Hamburgban, Genfben és Luzernben. A turné karmestere Michael Zukernik vendégkarmester, valamint Vass András és Bogányi Tibor, a Pannon Filharmonikusok vezető karmesterei voltak.

  • Az opera műfaj és azon belül a kortárs opera népszerűsítését szeme előtt tartó Armel, további területeken is fontos szerepet vállal: AZ Armel 2013 augusztusában az Opera Europával közösen először szervezte meg az Opera Menedzsment Kurzust a Balaton partján. A 26 tehetséges, operamenedzseri karrierre vágyó fiatal saját képzeletbeli évadját tervezte meg szakértők támogatásával.

  • 2015-ben az Armel Opera Festival “Mini” első alkalommal jelentkezett Plzenben, az Európa Kulturális Fővárosa programjában. Az Armel két saját fesztiválprodukciót (Varázsfuvola, Private View) mutatott be. A harmadik produkció a Miskolci Operaház Don Giovanni előadása, a Magyar Állami Operaház Primavera Fesztiváljának győztese volt, díját – a plzeni vendégszereplést – az Armel ajánlotta fel.

  • 2015 őszén az Armel Opera Festival elnyerte a „Europe For Festivals Festivals For Europe” elismerését, és ezzel bekerült a minősített európai fesztiválokat tömörítő EFFE Platform tagjai közé

  • AZ Armel két operaírói pályázatot hirdetett a Josefa Kajetána Tyla Színházzal (Plzen, Cseh Köztársaság) valamint a Neue Oper Wien-nel (Bécs, Ausztria) közösen. A korábbi pályázat nyertes operáját  (Kerek Gábor: Paródia) a Josefa Kajetána Tyla Színház a 2014-es Armel Opera Festival-on már be is mutatta.

  • 2015. októberében az 1956-os szabdságharc emlékére az Armel különleges meglepetést szervezett a Londonban élő magyarok és a zeneszerető brit közönség számára. Beethoven Egmont nyitánya, Liszt Esz-dúr zongoraversenye és Bartók Concerto zenekarra című öttételes műve a Pannon Filharmonikusok tolmácsolásában volt  hallható a Cadogan Hallban. Zongorán Bogányi Gergely, Kossuth díjas művész működött közre, a zenekart pedig testvére, a generációjának egyik legjobbjaként számon tartott Bogányi Tibor vezényelte, a konferanszié  Kulka János Kossuth-díjas színművész volt, aki Heltai Jenő: Szabadság című versével  nyitotta meg az ünnepi estet. A vers angol nyelvű műfordítását erre az alkalomra készíttette el az Armel Produkciós Iroda.

  • Az “Európa csúcsán” turné 2015-ben kifejezetten Svájcra koncentrált.  A Pannon Filharmonikusok ezúttal ismét Michael Zukernik és Bogányi Tibor vezényletével örvendeztette meg egy különleges téli koncertsorozattal  Zürich, Genf, Basel és Bern közönségét. A 2015-ös “Európa csúcsán” koncertkörút legfiatalabb sztárszólistája Boros Misi volt, aki a Virtuózok című televíziós verseny különdíjaként kapta a meghívást az Armel Opera Festival-tól.

  • Az EFA   Fesztivál Akadémiát  – Atelier,   az Armel Opera Festival  rendezte meg 2016. június 2-8. között, Budapesten.

  • 2016-ban első alkalommal mutatkozott be az Armel Opera Festival Londonban, a Hackney Empire Színházban. A közönség két egymást követő este, a Szegedi Nemzeti Színház produkcióját, a Varázsfuvolát láthatta, Alföldi Róbert rendezésében, amely előadás a 2015-ös Armel Opera Festival Arte Közönség díjban részesült.

  • 2016. Október 23-án, a Londonban élő magyarok és az angol közönség számára 1956-os emlék koncertet adott a Dán Kamara Zenekar, Fischer Ádám vezényletével, a Hackney Empire Színházban.

  • 2016-ban, második alkalommal vett részt a Sziget Fesztiválon az Armel Opera Festival, a Fidelio Színpadon öt estén át változatos, sikeres programmal.

  • 2016. December 25-én, a Berlin Filharmóniában lépett fel Váradi Gyula hegedű virtuóz, a Virtuózok Komolyzenei Tehetségkutató verseny korcsoport győztese. A fellépést az Armel Opera Festival díjaként kapta a tehetséges hegedűs. Közreműködött az Anima Musicae Kamarazenekar.

  • 2017. Január 1-7 között a MÁV Szimfonikus Zenekar, az Armel Opera Festival szervezésében adott koncerteket a Berlin Filharmónia nagytermében, és Lipcsében, a Gewanthaus nagytermében.

  • 2017. március 1-én volt az Armel Opera Festival Díjas Kökény Tamás nagybőgő virtuóz koncertje a Carnegie Hall-ban, New York-ban.

  • 2017-ben Budapesten a Thália Színházban, és Bécsben a MUTH Színházbanban  láthatók a 10. Armel Opera Festival  bemutató előadásai. Időpont: 2017. Június 28-július 4.

  • 2017. Jjúlius 4-én, a 10. Jubileum év alkalmából Budapesten, gálaest keretében kerül átadásra a Legjobb Produkciónak és Legjobb Előadónak járó díj. A gálaest házigazdája Alföldi Róbert rendező, aki a kezdetek óta együtt dolgozik az Armel Opera Festivallal.

  • 2017. augusztus 20-án, ARMEL OPERA SZIGET – JERSEY

  • 2017. október 21. Armel Opera Festival Díj: London – Holozsai Eszter fuvolista koncertje a London Mozart Players-el.

  • 2017. december 29. Armel Opera Festival Díj: Berlin Filharmonia – koncert fellépés a 2017-es Virtuózok nyertesének.

 

Comments are closed