Kérdések Andorra után

2017 július 11 10:33 de.18 hozzászólás

Miből?

Minek?

Az egykori labdarógó, napjaink legtehetőebb futballbarátja Orbán Viktor Puskás Ferencről elneveztetett felcsúti akadémiájának neveltjei immár ismét az első osztályú bajnokság keretében az alábbi – nem ismert összegekért – szerződtetett labdarúgóktól tanulhatják a dörgést:

Radó András 23 éves csatár legutóbb a Ferencváros, korábban a Haladás játékosaként az NB I-ben összesen 129 mérkőzésen 35 gólt szerzett és 33 gólpasszt adott, az U19-es és az U21-es válogatottban lőtt góljainak száma kilenc, de a Fradiban kevésszer lépett pályára és nem tündökölt.
rado1

Patrick Mevoungou 31 éves középpályás, Diósgyőrből igazolt kétszeres kameruni válogatott, aki megfordult a Sturm Grazban, az Admira Wackerben, az ETO FC Győrben és a Mezőkövesdben is.
Mevoungou

Molnár Gábor 23 éves, mindkét oldalon bevethető szélső csatár a Mezőkövesd csapatában az NB II-ben (58 meccsen 12 gól és 15 gólpassz) és az élvonalban is (27 meccsen 8 gól, 7 gólpassz) alapembernek számított, kétszer kapott helyet az U21-es válogatottban.
molnar3

Poór Patrik 23 éves jobbhátvéd és centerhalf az MTK-ból érkezett, amely csapat a Győri ETO-tól éppen tíz éve igazolta, 2009 nyarán a Liverpoolnak két évre kölcsönadta, az MTK felnőttjei között 2011-ben debütált, a legutóbbi szezon valemennyi mérkőzésén kezdőként szerepelt, s csak egyszer cserélték le.
poor4

Osváth Attila 21 éves jobbhátvédet – aki Veszprémben minden idők legfiatalabbjaként, 16 évesen debütált a másodosztályban a felnőttek között és a Manchester City brazil csatársztárjával, Gabriel Jesusszal is találkozott, majd Balatonfüredre, továbbá Szigetszentmiklósra igazolt, idén pedig 14 meccsen a DVSC kölcsönhátvédjeként egy góllal és egy gólpasszal is segítette az NBI-ben tartani ezt a csapatot, nos e többszörös korosztályos válogatottat – a Vsastól szerződtették.

Ulysse Diallo 25 éves középcsatár legutóbb a Mezőkövesd centereként 15 meccsen 4 gólt szerzett és 2 gólpasszt adott. A mali utánpótlás válogatottat, miután egy libanoni kupadöntős együttesben 18 góllal az ottani bajnokság gólkirálya lett, Európában húszévesen elsőként a Fradi szerződtette, de nem vált be, ezért egy portugálai kitérő után tavaly jött vissza hazánkba.
Osváth-Diallo5

Jonathan Heris 26 éves védőjátékost az Újpesttől igazolták, ahová a 2014-es év téli átigazolások idején a belga másodosztályból két és fél évre szerződött. Mondhatni, hogy bevált, csapata vele nyert magyar kupát, majd szuper kupát, s neki is köszönhető, hogy tavaly ősszel az Újpest 18 bajnoki találkozón csak 12 gólt kapott.
Heris6

Balogh Balázs 27 éves középpályás ugyancsak az Újpest csapatától érkezett. Kölyökként a Fradiban kezdett, tizenhat-tizenhét évesen az olasz Empoli, majd a Lecce második csapatában futballozott, az Újpest felnőtt csapatában az MTK ellen debütált húszévesen. A legutóbbi szezonban 17 bajnokin 3 gólt szerzett, a kupában nem volt eredményes. balogh7

Szécsi Márk 23 éves támadót a harmadosztályból felkerült másodosztályú Nyíregyházától igazolták, amely csapatnál az elmúlt szezonban midössze 3 gólt szerzett és 2 gólpaszt adott. Nyíregyházára a Debrecenből került, amelynek néhányszor az NBI-es első gárdájában, de jobbára a harmadosztályú, korábban másodosztályú második csapatában kapott szerepet. A 17 éves korától Debrecenben nevelkedett labdarúgó 2014-ben rövid ideig az NBI-es Kecskemétben is futballozott.
szecsi8

Kérdések Andorra után:

MIBŐL?

MINEK?

Aczél Gábor

18 hozzászólás

  • Nekem is lenne egy par kerdesem, mivel a valaszt azokra NEM tudom (sajnos sejtem).
    Sok evtizede nem kovettem a magyar ficistak eredmenyeit, vagy eredemnytelnsegeit.

    Kerdes #1; Ki volt a befektetoje a „foci Akademianak” ?

    Kerdes #2; Ki penze, vagy honnan ered a penz mind azoknak a „kulfoldi” focistaknak a csabitasra ? Ill megcasarolasara ?

    Kerdes #3; Mindazon erolkodesek es koltsegek dacara, miert oly sikertelenek ma a magyarok a fociban ?

  • Bendeguz79,

    közpénzekből működik Magyarországon a „látványsport”, ez jelenti a focit, a kézilabdát, a kosárlabdát, a vízipólót és a jéghokit. Erre törvényt hozott a Fidesz.
    A támogatás neve TAO, amit a vállalatok, vállalkozások nem adóban fizetnek be az államkasszába, hanem kimondottan ezekre a sportágak támogatására.

    Ezt olvasd el, talán végre többet értesz meg belőle, de nem vagyok biztos benne:

    https://vs.hu/sport/osszes/nincs-az-a-finom-etel-amit-egy-csipetnyi-szarral-ne-lehetne-elrontani-0420#!s0

  • Kerekes Sandor

    Kettejüknek nincs tetoválása. Ők mit keresnek ebben a társaságban?

  • Kerekes Sandor Volt „szerencsém” ezen a héten két Mozart operát látni-hallani. Mindkét főszereplő agyon volt tetoválva. Reményeim szerint csak ragasztva volt, de azt hiszem rendesen átestünk a ló másik oldalára.

  • DRAZIRI soraira;

    Koszonom a felvilagositasai Fraziri !

    Sejtettem hogy vami ahoz hasonlo gazembersegekt alkalmaztak.

    No de kik zsebelik a foci jovedelmeket ? Az ma a tovabbi kerdesem.

    S mi a lakossag velemnye azon ?

    Mart amit azok a vallalatok „adakoznak” annal tobbet veszt az adohivatal.
    Ami azt jeklenti hogy az atlag dolgozo adofizetonek kell azt potolnia a sajat zsebebol magasabb adokkal.

    A tagadhatalan valosag persze az ,hogy nem lehet Peter zsebet teletomni penzzel,a Pal kirabolasa nelkul.

  • Bendeguz79

    a lakosságnak nincs véleménye, mert régen is ugyanígy pénzelték a sportolókat, csak akkor egy-egy szocialista nagyvállalatnak volt egy teljes sportklubja sport-szakosztályokkal. Például a Ganz-Mávagnak volt a sportklubon belül foci, atlétika, birkózás, teke és mit tudom még milyen szakosztálya. A minősített versenysportolókat sportállásban foglalkoztatta, fizetést kaptak a gyártól, de nem kellett ezért bemenni dolgozni.

    Hová megy a támogatói pénz? Ezeknek a csapatoknak vannak főállású edzői, gyúrói, szertárosai, pályamunkásai stb. Ők is ebből a pénzből kapják a fizetésüket. És persze a pályák, edzőtermek stb. fenntartási költségeire.

    Egyszóval ma is ugyanaz a támogatási rendszer, mint volt a Kádár-rendszerben, csak most a támogató vállalkozásoknak nincs sportklubjuk.

    Az biztos, hogy csupán belépőjegyekből és csecse-becsék árusításaiból egyetlen magyar sportklub se bírna működni.

  • Ugyanezt kérdeztem sokakkal együtt a 4-es metró építésénél is: Minek?

    De akkor se érdekelt senkit a többség véleménye.

  • Kalocsai Miklós

    hazai lámpa
    2017 július 11
    3:36 du.

    Nyilván nem tudod, hogy a 4-es metró „polgári” neve DÉL BUDA-RÁKOSPALOTA metró vonal, ami azt jelenti, hogy Kelenföld és Újpalota között közlekedett volna, ha a terveknek megfelelően építik meg. Mivel csak a Keletiig készült el, így a kelet pesti utasok lemaradtak, és a Thököly – Rákóczi utakon zsúfolt buszok garmadája szennyezi a város levegőjét, akadályozza a forgalmat.

  • Kalocsai Miklós
    2017 július 11
    5:04 du.

    Rossz volt az egész ötlet, akármeddig is épült volna meg.

  • Kicsit mellécsúszott a kommentfolyam.
    A Puskás-Akadémia ugye a tehetséges magyar fiatalok képzésére épült volna. Ehhez képest a csapatot nem saját nevelésű játékosok alkotják, hanem innen-onnan összeszedett második vonalbeli játékosok. Ha megnézzük a listát, egyetlen saját nevelésű játékost sem találunk a csapatban. Akkor minek az akadémia?

  • Koszonom mindenki felvilagositasait.

    Lathato a valosag, hogy a profit mint az anyagi indito ero ahol nem letezik, semmi mas eroltetett modszerek nem teszik azt lehetove soha, sehol.

    Belatva hogy Magyarorszag csak egy kis resze az europai sport esemenyeknek, de mindazok ellenere lehetnenek sikeresebbek.
    Persze vannak itten (az USA))-ban meg kissebb orszagok is,de ugy a sport minden mas az osztokelo ill. mozgato ok a jovedelem.

    Sport clubbok tulajdonossai kozel billiomosok. A jatekosok, hasonloan mint pl. a labda-jatekosok , a jobbak, atlagbnan $20-40 millios szerzodesek alapjan jatszanak.
    Semmi nem az adofizetok zsebebol.
    Ami nem jovedelmezo azt senki nem is erintene meg a tiz-labas poznaval sem.
    Tudom, a szocialista eszme a fejukbe tette hogy az nem tisztesseges. De mindazok dacara ottan is mindenki remelne ugyan azt. Nem ?

  • Aczél ur irásának elsődleges célja, hogy Orbánon rugjon egyet. Mindjárt megtette az első mondatában. Lelke rajta.
    De Aczél ur a későbbiekben sincs elemében. Andorrával kezd példálózni, de elfelejtkezik a tavalyi futball eufóriáról. Egy ország ünnepelte a magyar focit, lehet, hogy ő volt az egyetlen kivétel. (Akkor összejött, most nem,-ilyen a foci!)
    Lehet, hogy Aczél ur azt sem tudja, hogy a labdarugó akadémiák azok üzleti vállalkozások is. Ezen a téren a Barcelona van az élen az FCB Escola-jával, de a NAGY csapatában soha nem volt még 50 százalék a sajátnevelésü állomány. Adnak/vesznek/üzletelnek…. Egy éve a „Felcsut” a másodosztályban 40 (!!!) százalékosan kezdte, de ez a szám fokozatosan csökkent le a későbbiekben a biztosabb feljutás érdekében. (Adtak/vettek/üzleteltek/Bödét vettek..) A Vezetés ugy döntött, hogy a szomszédos NB_II-es Csákvárt árasztják el a saját nevelésű fejlődő tehetségeikkel. Átmenetileg.
    Lehet, hogy Orbánnak jövőre ujabb élcsapata is lesz az FK CSákvár személyében ?!
    Ha cikket írunk, előtte egy hangyányit illik tájékozódni. Már csak a KMH presztizse miatt is !!!

  • Bendeguz79,

    Nemcsak fociról. Véletlen, hogy Hosszú Katinka az amerikai férjével Magyarországon indította el az úszóiskolájukat? Kapják a működésükhöz az állami (adófizetői) támogatást, plusz a szülők is fizetnek a gyerekeik úszástanításáért, nekik itt van Amerika.

    Ráadásul az állam megvette a csillebérci úttörőtábort, ahol uszodát épít és ott fogja Hosszú Katinka a férjével nevelni a jövő úszóbajnokait. Ez nekik már nem is Amerika, hanem maga a Kánaán.

  • Szerény véleményem az, ahogy figyeltem a magyar focit az elmúlt 6O évben, hogy a komcsi időkben MINDEN pénzt ami a kasszában volt a magyar sportra költött az állam!
    Fontos volt a komcsi kormányoknak a magyar sport, mert ez volt az egyetlen síker az országnak. Sem a gazdaság, sem az átlag élet színvonal nem volt valami jó!

  • Mikor is volt a híres angol-magyar foci nagy győzelem? 1954-ben!
    A legsötétebb komcsi korban!

  • Figyelő Gratulákok kedves Figyelő. Az ország hatalmas többsége rosszul, magyar -angolnak hívja. Azon kevesek között vagy, aki jól mondja. Angol-magyar 3:6 A magyar-angol az 7:1 volt.

  • Tévedni emberi dolog. Nem tudtam, hogy vigyázni kell a sorrenddel.

  • Aczél Gábor

    ISTVAN Nagy
    2017 július 12
    3:50 du. Fején találta a szeget! És szerintem az elsődleges célt illetően is elememben voltam. A hazai fociról pedig több hangyányit tájékozódtam. Óván a KMH presztizsét.