Németh Szilárd helyett: Részvétem

2017 augusztus 15 9:20 de.15 hozzászólás

Németh Szilárd megnyilatkozott a charlottesville-i erőszakkal kapcsolatban, és ez nagy megnyugvással töltött el. Mert ékes bizonyítéka annak, hogy a Fideszben igenis állandóság van. Mert az egykori rezsibiztos, illetve alig valamivel korábban Kósa kijelentése meggyőzhet bárkit arról, hogy az IQ-összeg egészen biztosan állandó. De az, hogy nem növekszik a kormánypárt vezetőségében az szinte biztos.

Fotó: Standard Republic

Fotó: Standard Republic

Kósa egyébként azt fejtegette, hogy a Velencei Bizottságban is Soros György által pénzelt emberek vannak. Ami valószínűleg önmagában is megérne egy alaposabb vizsgálatot. Mondjuk, Kósa kivizsgálását ott, ahol a kóros összeesküvés-elméletekkel, üldözési mániákkal és hasonlókkal foglalkoznak. Alkalmasint, felnőtt kíséret gyanánt, a miniszterelnök is elkísérhetné. Legalább választ kapnánk a kormányzatban és körötte sepregetők alkalmasságának kérdésében. Ártani egészen biztosan nem ártana. Elvégre a negatív lelet is legalább igazolná, hogy nekifutás nélkül, helyből is képes, például Kósa megugrani ezt a szellemi mélységet.

De maradjunk Németh Szilárdnál. Elvégre ő mégiscsak a Fidesz istenét követő második vonal. Alelnők. Így megnyilatkozása maga a párt megnyilatkozása. Különösen akkor, amikor a miniszterelnök jól kiérdemelt akkutöltése zajlik. Aki azt hinné különben, hogy a kormánypárt alelnöke részvétét fejezte ki a halálos áldozatot követelő merénylet kárvallottjainak, az téved. Dehogy süllyed ő idáig. Különösen akkor, ha fröcsögni is lehet.

Ezért, mert ugyanúgy nem szeretném, ha Németh Szilárd Facebook-beszólása alapján ítélnének meg, ahogy az ultrák kultúráját sem tartom védendőnek:

A magam nevében mindenképpen, de remélem a magyar Emberek nevében is, részvétemet fejezem ki az elvesztett életért, és mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek.

A Fidesz második legokosabb embere eközben azt bírta leírni, hogy: „Idevezet a liberálfasizmus! A csendes, nyugodt és normális többség kárára, hol együttműködnek, hol összecsapnak a szélsőbalos, szélsőliberális és szélsőjobboldali megszállottak!” Amiből egy dolog egészen biztosan kiderül. Halvány hámozottan lila fingja sincs az olyan fogalmakról, mint liberalizmus, vagy fasizmus. Valamint az olyan árnyalatokról, hogy szélsőliberális nincs. Mert nem is lehet. Még akkor sem, ha szélsőségesen liberális valaki. Mert lehet szélsőjobbos a paletta jobboldalán. Szélsőbalos a túloldalon. De liberálisként? Középszélső? Marha!

Azonban nem az a baj, hogy Németh Szilárdnak erre futja. Sőt! Fussa! A nagyobbik baj az, hogy a pártjának szimpatizánsai láthatóan ezt várják el. Mert ez jelenti számukra az iránymutató szellemi maszturbációt. Amivel igazolják Orbán stratégiáját. Aki úgy gondolja megszólítani a híveit, hogy a banánhámozási verseny veszteseinek szintjén kommunikál velük. Láthatóan sikerrel. Ami feleslegessé teszi, hogy alelnöke néhány ezredfikarcnyit is elgondolkodjon arról, amit le bír írni, illetve olykor ki tud ejteni a száján. Már csak azért is, mert még így is van az igazság egy pici morzsája abban, amit írt. A sérüléses, illetve halálos áldozattal járó akció ugyanis az volt, hogy egy teherautóval belehajtottak a szélsőjobboldali, náci karlendítésektől sem mentes, tüntetés ellen tüntetők csoportjába. Azt pedig az európai történésekből is tudjuk: ez az elkövetési mód a terroristák egyik kedvenc módszere.

Ami világosan jelzi, hogy a szélsőjobboldal módszertana terror-gyanús. Így elképzelhető az is, hogy Németh Szilárd következő nyilatkozata a hazai radikális jobboldal ellen fog irányulni. Mert ellenkező esetben, az elítélés hiánya is, igencsak leleplező lehet. Ékesen bizonyítva, hogy a szövegek ellenére a Fidesz a szélsőségesek segítségével, szavazatival kívánja biztosítani a hatalmát. Márpedig könnyen lehet, hogy ebben az esetben nem a gyíkemberektől kellene félteni a hazai társadalmat. Hacsak hitelt érdemlő orvosi igazolást nem tudnak felmutatni, hogy a kormánypártot megszállták az említett faj példányai.

15 hozzászólás

  • Rezsi Sziszi nagy bajban van,

    de tartok tőle, hogy nem is érti

    A párt alelnöke lekendezve támogatta (vagy legalább is úgy csinált) Trump kijelentéseit a virginiai Charlottesville-ben történtekkel kapcsolatban. Egyenesen rendkívül pontosnak minősítette az elnök értékelést. Ebben is nagyon eltért attól, ahogy azt a művelt világ értékelte. Olyannyira, hogy sajtótájékoztatón volt ménytelen, nagyon más hangot megütni: „A rasszizmus gonosz, és azok akik erőszakot követnek el miatta, olyanok mint a bűnözők és gengszterek, mint például a KKK, a neonácik, a fehér felsőbbrendűséget hirdetők és más visszataszító csoportok, melyek szemben állnak mindennel, ami nekünk amerikaiaknak fontos. Az ilyen emberek Amerika lényegét támadják”!

  • Semmi meglepő nincs Németh Szilárd megnyilvánulásában, hozza alapformáját.

    És részvétem az áldozat családjának.

  • Le az ultra-hiper-extrém liberálisokkal!
    Isten éltesse Maistro:)

  • Szilárd nyugodtan kifejezhette volna a részvétét az áldozat családjának.
    De talán úgy gondolta, hogy a hazai hungaristák nem fognak rájuk szavazni, ha megteszi.
    Elvégre mind a 20 IQ-ja ezt mondta. Külön-külön.

  • Ezek a fideszesek annyira az IQ alján vannak,hogy megnyilatkozásaikkal egyáltalán nem érdemes foglalkozni…!

  • Elszörnyedve látom, hogy Simay, tűlreprezentált, lett ezen az általunk figyelemmel kisért feluleten…Az orbánozásról, németszilárdozóvá lett, libreSSbolsi lepukkant, kádárista sajtós, aggkori verbális vergődését szomorúan látjuk..

    Mint ismert, Charloteswille -ben, szervezők a demonstrációt eredetileg azért hirdettek meg, hogy tiltakozzanak Robert Lee tábornok helyi szobrának eltávolítása ellen, aki az amerikai polgárháborúban a déliek – a konföderáció – seregeinek főparancsnoka volt. Azonban a rendezvényen megjelentek radikális jobboldali csoportok és szélsőbaloldali ellentüntetők is. Majd olyannyira elszabadult az erőszak, hogy egy autó belegázolt az ellendemonstrálók táborába, legkevesebb egy embert megölve.

    Ebből kerekedett, ez az IQ deficit, tanulmány…

  • Most, hogy kórusban megállapítást nyert: Németh Szilárd egy ökör, mindenkinek világossá vált, hogy mi volt a charlottesville-i események mozgatórugója, miért zavaró pont most egy szobor, hova tartozik a helyi polgármester, mit keres egy fotózó CIA-s a baleset helyszínén, miért a zsidókat és nem az észteket kárhoztatják a felvonulók.
    …..
    „A gonosz fehér fajt meg kell semmisíteni!” – áll vörös betűkkel a „Nemzeti Antifa Front” szórólapján, és a „toleránsok” országszerte konföderációs szobrok döntögetésébe kezdtek.
    ……
    Németh Szilárd köpködése arra is jó, hogy ne arról folyjon a diskurzus, miért lehet ilyen vezérgondolata egyeseknek:
    „A tisztogatás után a munkások paradicsomában fogunk élni, szabadon a rasszizmustól, a szexizmustól, a homofóbiától, a transzfóbiától és az elnyomástól!”
    Mindez az USA-ban, amely ország sportot űz más államok kioktatásában.

  • Andy Mage
    2017 augusztus 15
    11:23 de.
    S

  • slapaj
    2017 augusztus 15
    12:26 du.

    IQ-deficit ügyben nem mondok semmit. Mert megsértődnél.
    Már csak azért is, mert az autó tudhatóan a szélsőjobbos „térfélről” érkezett. Hiába sejteted azt, mintha a Holdról pottyant volna oda. Meg persze a szélsőjobbhoz képest már a jobboldali centristák is maguk lehetnek a baloldali ellenzék.

  • charlie
    2017 augusztus 15
    12:49 du.

    Egészen biztosan nincsenek szövegértési problémáid?

    Németh Szilárdot nem köpködte senki.
    Tényszerűen semmi köze nem lenne az eseményekhez, mert magyar érdekeltség nem igazán van.
    Amit megtehetett volna, hogy emberként megnyilatkozik, és kifejezi a részvétét. Ez politikusként sem vált volna hátrányára. De, ezidáig, tudtommal nem tette meg.

    Levonhatott volna politikai párhuzamokra alapozott tanulságokat is. Ebben az esetben azonban minimum lett volna, hogy nem populista baromságokat hord össze, hanem legalább a fogalmakkal tisztában van. No meg természetesen elhatárolódik a szélsőjobbtól, és rámutat, hogy alapvetően terror-módszerekkel él az amerikai banda.

    Egyébként nem találom nyomát, hogy Sziszi elhatárolódott volna az eset kapcsán a szélsőjobbtól. Akár az ottanitól, akár az magyarországitól.

    Teljesen feleslegesnek érzem, hogy relativizáld Németh Szilárd tahóságát. Az ugyanis független az amerikai szélsőjobb, illetve szélsőbal, az Árja testvériségtől, a fekete akárkikig.

  • Idevezet az, mikor a liberális „értelmiségnek” nincs mondanivalója a nagy többség számára.

    Ebben a cikkben néhány értelmes mondat szerepel nyilván, de azt ki kell hámozni, már ha valakinek van rá ideje.
    Nem tudjuk meg a cikk apropóját, azt sem, hogy miért kell most Némethet ismét leparasztozni stb.

    A szélsőségekről annyit, hogy annak idején a vörös brigádok is robbantottak politikai célból, hogy bekerüljenek a hírekbe. A szélsőségek akkor kerülnek uralomra, ha a hagyományos politikának nincs mondanivalója a nagy többség számára!

    Amit Németh mond a szélső és fasiszta liberalizmusról, az talán tényeken alapul, mert ez csak az USA-ban fordulhat elő manapság, hogy szabadon ütik egymást a komcsik meg nácik az utcán.

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 16
    6:20 de.

    „Amit Németh mond a szélső és fasiszta liberalizmusról, az talán tényeken alapul, ”

    Ha definiálnád szabatosan, lehetőleg nem alfahir-szintű forrásokkal megtámogatva a szélsőliberáűlis és fasisztaliberális fogalmakat, közelebb jutnál ahhoz, hogy miért szólít meg ezek szerint téged is a nettón ostoba, üres populizmus.

  • Andy Mage
    2017 augusztus 16
    8:09 de.

    Definiálja a Németh Szilárd!

    Én nem tudom, mit akart ezzel mondani. Csak tippeltem, hogy talán arra gondolt, hogy a nácik és komcsik szabadon ölik egymást az utcán a szabadság hazájában, ez a szólásszabadság karikatúrája. Ilyen régen Európában csak a fasiszta rendszerek idején volt.

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 16
    10:58 de.

    Szó szerint, copy/paste másoltam, amit írtál.
    De ha nem, hát nem.

  • Robert Morrison

    @ Endre István Simay

    Engem ez a téma egyáltalán nem hozott lázba. Sőt, nem is igazán érdekel. Amit a bal liberális „média” művel az önmagában is alkalmas, hogy lejárassák önmagukat. Mert például én még egyetlen cikket nem olvastam sem itt sem a többi magyar gyalázó észak-amerikai weblapon arról a tényről, hogy ami Charlottesville-ben történt az az engedélyezett összejövetel megtámadásával kezdődődött mely az engedély nélküli álarcos ellentüntetők szokásos Soros forgatókönyve szerinti tevékenysége következtében alakult erőszakká.

    Amerikában már a Hitleri SA forgató könyv szerint történnek a dolgok, a bal liberális erők kisajátították maguknak a megbélyegzés egyedüli privilégiumát, és megállás nélkül gyakorolják a megszégyenítés és megfélemlítés módszerét az ellenfeleik elnémítására. Álarcos banditáik erőszakos beavatkozással fizikailag in megakadályozzák a számukra nem tetsző személyek szabad gyülekezési és vélemény nyilvánítási szabadságát. Az pedig hihetetlen, hogy a rendfentartók nem kényszerítik ezeket a huligánokat az arcuk felfedésére.

    Hogy e cikk írója miért vonja kétségbe Soros pénzügyi manipulációinak az EU-ban szemmel látható jelenlétét azt csak a vak elfogultsággal lehet magyarázni, ha egyáltalán. Akinek nem elég az a tény, hogy az EU főhadiszállásán úgy kószafaszál mintha ö lenne az EU feje, annak kellene kivizsgáltatni magát, nem Kósa Lajosnak javasolni, hogy vizsgáltassa ki magát “ahol a kóros összeesküvés-elméletekkel, üldözési mániákkal és hasonlókkal foglalkoznak”. Lehet valaki liberális annélkül hogy hülyének is kellene lennie.