Fordítva ülés az Elios-bilin

2018 február 13 7:54 de.93 hozzászólás

Mostanában sokat emlegetik Orbán Viktor vejét, illetve az OLAF jelentését. Annak kapcsán, hogy az Eu csalásokkal foglalkozó hivatala mérsékelt dícsérettel, és a visszaélés gyanújával látszott lezárni a Elios Innovatív Zrt. –t is érintő vizsgálatot. A Legfőbb ügyészség pedig magyarázkodni kezdett. Láthatólag mindent bevetve.

Leginkább azt, hogy politikai támadásnak minősítette, és csipőből visszautasította malmozásukra vonatkozó feltételezést. Ez teljesen konform azzal, hogy Orbán szerint is mindenki ellenség, és minden bozótban az ő személyes problémái üldögélnek. Olykor talán össze is súgnak, és ürgebőrbe öltöznek. Aztán el is mennek üzletet kötni. Amiről ő természetesen nem tud, de tudna se tehetne. Ahogy a jelek szerint az ügyészség sem tehet semmiről. Mert ők eddig is „alkotmányosan, az objektív igazság kiderítése céljával végezték” a munkájukat.

Amellyel kapcsolatban olcsó poén lenne lecsapni a labdát azzal, hogy az alkotmány helyett egy ideje mintha egy testreszabottan változó alaptörvény lenne hatályban. Az OLAF pedig csak az adminisztratív szabálytalanságokkal foglalkozik, és bűnügyi bizonyítást nem végez. Amely védekezés azért hajlik a vicces kategória irányában, mert a legtöbb sikkasztás, illetve számlacsalás is alapvetően adminisztratív szabálytalanságként jelentkezik. Először. Egy kis fedezetlen számla itt, egy kis kerekítési szabálytalanság ott, vagy valami ilyesmi. Aztán valahogy mégis büntetőüggyé alakulnak ezek a történések. Mármint akkor, ha nincs komoly politikai, esetleg gazdasági, nyomás az elsikálás irányába.

A Legfőbb Ügyészség érvrendszere is itt látszik megbicsaklani. A feltárt, és a már a nemzetközi sajtóból is visszaköszönő, „szabálytalanságok” kapcsán a legegyszerűbb védekezésnek az tűnt volna, ha az elmúlt egy hónap vizsgálatai kapcsán maguk hívnak össze egy sajtótájékoztatót. Amelyen beszámolnak arról, hogy az elmúlt egy hónapban milyen vizsgálatokat folytattak le, illetve kezdeményeztek az OLAF jelentése alapján. Mert az anglia Express már egy hónapja is Orbán vejéről és az OLAF-jelentésről cikkezett. Az ügyészségnek teljesen felesleges a hülyét adni, és úgy csinálni, mintha tegnap hallottak volna erről először. Illetve, lehet, hogy tegnap hallottak erről először, de akkor az egy igen komoly szegénységi bizonyítvány. Miközben az említett sajtótájékozatóval elébe mehettek volna a lassan előtüremkedő botránynak, és legalább a jóhiszeműségüket igazolta volna. Amellett, talán, Lázárt is megóvta volna, hogy ráégjen az Elios-ügy.

De, talán, még a mostani kirohanás helyett is jobb lett volna, ha az elmúlt egy hónap munkájáról számolnak be. Mert így igencsak nyitva marad a kérdés, hogy az eddigi hallgatásnak, illetve a mostani mellébeszélésnek mi lehet a valódi oka? Mert egy sikkasztó könyvelő esetében, mint említettem a szabálytalanságok feltárását törvényszerűen nyomozás, illetve rendőri eljárás illik, hogy kísérje. A jelen esetben az OLAF feltárta a szabálytalanságokat. Ha ezt követően a jelentés nem a nyomozóknál, hanem egy asztalfiókban landolt, akkor valójában nem a mostani kérdések vetik fel a politikai nyomásgyakorlás, a politikai visszélés gyanúját, hanem az aktákat fiókba süllyesztő aktus.

De, remélhetőleg, a következő tájékoztató a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte nyomozásokról, az Elios és a tulajdonosi kör teljes átvilágításáról fog szólni. Igazolva, hogy ott aztán semmilyen, még kormányhoz közeli, nyomásgyakorlás sem lehetséges.

93 hozzászólás

 • Parács Péter Pál

  Nem Tudom,

  Jobbik eset, ha valaki fordítva ül a bilin, mintha a strucc politikáját követi és összetéveszti a homokot a bili tartalmával.
  Az ilyen póz ráadásul többesélyes:
  -Háttal ülök, akkor vagy hátba vágnak vagy megsimogatják a hátamat illetve hátulról támadnak.
  -Szembe ülök, akkor vagy szemközt köpnek vagy szemközt dícsérnek és szembesülök magammal.

  Akkor van nagy baj, ha a bili nem tiszta és fejfedőként húzzák a fejemre. No, de mi van a biliben és ki piszkolt oda??

  PPP

 • Na egy témában két szerző is ír,alapos tájékozódás nélkül,téves információkat,hamis híreket….nem semmi!
  Utána kéne nézni a valóságnak, mielőtt Orbánt és vejét próbálják lejáratni.
  Tények:Nem Tiborcé,hanem Simicskáé az említett cég,2009-ben volt
  hasonló profillal működő cég,amit Tiborc és társa (50-50 % tul.)továbbadott,ilyen nevű cégnek nem volt tulajdonosa,nem írt alá semmit!
  Az OLAF nem tudott bizonyítani semmit,de az itthoni szervek igen,(hivatalos szervek,cégbejegyzés),hogy ez a cég soha nem volt Tiborcé!
  A szabálytalanságokból eredő,fizetési kötelezettségek stb.nem őt terhelik!

 • Aztán miért is kellene sajtótájékoztatót összehívni,magyarázkodni
  egy alaptalan vádaskodás ellen,amit nem tudnak bizonyítani,csupán
  egy újabb béna kampányfogás……

 • Parács Péter Pál
  2018 február 13
  9:54 de.

  Tiborcz szembeült egy OLAF-vizsgálattal, és az egész az após fejére borult.
  De majd jönnek az após hívei, és élvezettel lenyalogatják

 • PPP – Nem világos, hogy mit akartál mondani a bili körüli monológoddal.
  Úgy tűnik, a tények nem kedveznek a Staatsführernek. A szűk medrű ellenzéki sajtó mellett a világ nevesebb sajtóorgánumai is foglalkoznak az üggyel, ami nem hízelgő Orbánra és a kormányra.

 • A Legfőbb Ügyészség kezdemémyeztet-e vajon nyomozást Juhász Péter ellen , aki korszakváltó pártja elnökeként laposra verte kanapéján vérző házastársát.

 • Nagy István:TE most terelni próbálsz?

 • Tegnap hallottam hogy a nyugati világ ÖSSZES vezető napilapja foglakozik a magyar kormányközeli cégek EU-pénz sikkasztási ügyeivel.

 • Boda Marcsi
  2018 február 13
  1:44 du.

  Ha nem értesz valamit, mint szöveget, akkor ne lamenztálj felette 🙂
  Butaságokat írsz, és ezt az sem menti, hogy most ezt adták át Neked a pártirodán.

 • NAGY István
  2018 február 13
  4:01 du.

  A legfőbb ügyésznek mi köze van egy családon belüli erőszakhoz? Tök mindegy kiről van szó, általánosságban kérdem! Az a rendőrség és a nyomozók feladata.

 • NAGY István
  2018 február 13
  4:01 du.
  “A Legfőbb Ügyészség kezdemémyeztet-e vajon nyomozást Juhász Péter ellen ,”

  Jó kérdés, bár rendőrhatósági hatáskör lenne a nyomozás. Viszont bírósági szakban van az ügy állítólag.

  Egyébként, ha verte, akkor miért mentené bármi?

 • István, hogy nem nyomoznak az még hagyján, de a szocialista nőtagozat feminin alegysége se veri az üstdobokat, mint amikor a képviselőné belebotlott a vak komondorba.

 • Ms.Boda;

  Mar eleg regen es tobbszor kertem az olvasokat nyujtani valami realis ertesitest, hogy mind ezek a gyorsan meg-gazdagodott “voros barok” vagy fehere is, hogy honnan, mibol eredt alaptokejuk?

  Nem letezik valami alaptoke nelkulli vlalat. Valamibol az eredt. S a magyarorszagi fiztesekbol, alig elhiheto hogy azzak kezdeti-alaposszeget egyszeruen megsporolhattak volna.

  Pl. A Gyurcsany eseten, minden letezo adat jelzi hogy jo uzletember, es a “karteritesbol” kezdte. De apja egy sikertelen iszakos egyen volt. Tehat elhihetetlen hogy valamiert is kapott volna karteritest.

  A penz nem esett az egbol senkinek sem. Ureskezzel nem kepes senki semmit alapitani. Meg a kezdet hivatalos koltsegei is egy kis vagyonba kerulo osszegek.
  Hitel-kepesseguk is nulla lehetett ottan.
  Nem bukkant senki ottan aranybanyakra sem.
  Mi volt kezdeti alap-tokejuk eredete ? Tudja ?

  Oh, a baratsag, osszekotetes az mindeg jo, de a barat sem ad penz hitelkepesseg hianyaban. S a hitel-kepesseg az vagyonon nyugszik.

 • @Bendeguz
  Nem csak kártérítés volt rendszerváltáskor, hanem privatizáció is.

  Már az Antall kormány előtt a “spontán” privatizáció, amikor gyárak, cégek igazgatói, főmérnökei, főkönyvelői olcsón megvásárolhatták az általuk vezetett céget.

  Antall József alatt pedig a kárpótlási jegyeken is alapuló privatizáció, amely arra volt hivatva, hogy kialakítsa az MDF hívek tőkésekké avanzsálását.

  A két privatizáció között az volt a különbség, hogy a “spontán” privatizálók egy jelentős része értette a dolgát, és azokat a cégeket a piaci viszonyoknak megfelelően működtették (némi korrupcióval persze, mert az sajnos benne volt a pakliban), az Antall József hívei által privatizált cégek legtöbbje azonban tönkre ment, mivel az új, botcsinálta tulajdonosok – nem lévén semmi gyakorlatuk cégvezetésben – nem tudták és nem is akarták működtetni, mindössze csak gyorsan sok pénzt akartak, ezétz végül olcsó pénzért áron alul eladták az újdonsült “cégeiket” külföldi konkurens cégeknek, amelyek aztán ezeket megszüntették.

 • Boda Marcsi
  2018 február 13
  1:07 du.

  Boda Marcsi Önnek egy külön újságot gyártanak le, mint az Orbánnak a Nemzeti Sportból? Mondjuk a közmédia valóban egy másik valóságot mutat be és rendszeresen elhallgatja az igazságot, de amit még ezen felül Ön itt előad az kabaré 😀 Én szerintem ÖN a hírcsárdát olvassa, vagy ahhoz hasonlót.

 • Neocsárli szóval a vak komondor is a Gyurcsányiaké volt ?

 • Azért a Nagy István nevű trollnak szépen sikerült elterelnie a témát, lehetőséget adva a náciknak a burkolt komcsizásra.

  Gondolatban meg is tapsoltam , milyen ügyesen csinálta.

 • Csak szólok:
  A téma az ELIOS ügy, nem pedig a Juhász Péter vagy kifene családi balhéja vagy holmi vak komondor.

  Ez persze kínos a regnálóknak ezért a Nagy István nick szépen eltereli a témát.

  De javasolnám térjünk vissza az ELIOS ügyre.

  Mégiscsak érdekesebb mint a Juhász családi balhéja nemde ?

 • ELIOS ügy, itt tartottunk:
  A világ összes vezető napilapja foglakozik a Kormány ( Orbán) – közeli vállalkozások EU.-s pénz-sikkasztásaival.

  Erre kéne valamit mondania az igentisztelt Nagy István nicknek és tsainak, nem pedig terelgetni a témát

 • charlie
  2018 február 13
  5:52 du.
  ” a szocialista nőtagozat feminin alegysége se veri az üstdobokat, ”
  Nem hiszem, hogy ez pártállás kérdése 🙂
  Igaz, nem vagyok a nőtagozatok tagja, de egy másik fórumon éppen azért morognak, mert minden bántalmazós esetet egyenlően szeretnék mérni.
  Terikétől Sárosdi művésznőn keresztül Juhász élettársáig.
  A szexuális abúzusról sem hiszem, hogy pártállás kérdése.

 • B79! Már többször is leírtam, hogyan zajlott a privatizáció, és hogy a lehetőségekhez képest sokaknak nyújtott esélyt. A kárpótlás mellett volt egy egzisztencia hitel nevű lehetőség is,ami a megszerzendő termelőeszközt fogadta el fedezetnek.
  Persze könnyebb köpködni, meg irigykedni, mint bevallani, hogy nem vagyunk jók vállalkozónak.
  Jellegzetes a történetem: dolgozói részvényt vehettünk az OTP-ben 800 valahány forintért, meghatározott számban. (Vezetők többet, gyalogosok kevesebbet.)Én kihasználtam – nem voltam ugyan nagyon jó helyzetben (egyedül gyerekkel,lakásrészlettel), de kiszorítottam. Akkoriban száguldott a magyar börze – csak az nem nyert rajta, aki nem akart. Kb. másfél év múlva – jó érzékkel, karácsony előtt,novemberben – ajánlatot tett Csányi Sándor, hogy a dolgozóktól megvásárolja a részvényeiket 2700 forintért – több, mint háromszoros haszon! Mondtam a kolléganőimnek: ne adjátok el, lesz még magasabb!(Ha lett volna pénzem, megveszem tőlük, de nem volt.) De lesz egy jó karácsonyunk, és úgy kinéztem már azt a helyes kis bundát!
  Egy év múlva adtam el a részvényeimet – 6700 forintért. Mit gondol, ki volt a tetű spekuláns?! Naná, én. Igaz, nem volt “jó karácsonyom”, és jártam a régi dzsekimben.
  Ugyanígy a kárpótlási jegyek: kaptam a szüleim után 50 ezer forint értékűt. Sokan vettek rajta fridzsidert, szőnyeget. Én részvényt, és földdarabokat vettem Pest közelében. (Nem sok jutott: 10-20 darab, mert limitálva volt.)
  Ezekből jött össze, hogy a panelt házra tudtam váltani, és van még négy darab pici földem Pesten. Azok most még értéktelenek – sőt, viszik a pénzt, mert rendben kell tartani. (Megpróbáltuk művelni, de a terményt ellopták,letaposták.) Kaphatnék egyikért másikért max. 1 millió forintot.El tudnám költeni percek alatt, hogy nyoma se maradjon – de beosztással megélek. Ha más nem, majd az unokám hasznát látja, minek pocsékolnám el. Ráférne a házra némi szigetelés, egyéb – de arra gyűjtök lakástakarékot, abból a nagyobb munkát meg tudom csináltatni folyamatosan.
  Az én gondom nem az, hogy vannak gazdagok – hanem az, hogy nagyon durván KIJELÖLT gazdagok vannak, akik az ország jövőjét – a “kisgazdagodás” esélyét teszik tönkre, vonják meg.

 • Geyza, mit tudja a Guardian, a The New York Times, a Financial Times vagy mondjuk a Le Figaro a Le Monde, a The Welt, a Die Presse a Der Standard, El Pais, El Mundo, Corriere della Sera, La Stampa, etc kaliberű “blogocskák” azt, hogy mi a helyzet Magyarországon. Tanulj és figyelj Boda Marcsitól, tőle mindent megtudsz összefüggésekkel együtt. Simán lepipálja a világsajtó összes mértékadó lapjának újságíróit a hírszerzési képességével 🙂

 • Kedves HunCanada, Kedves Asszonyom ! Az Élet egy csöpp humor, minimális sziporka nélkül egy fabatkát sem ér. Aki itt a KMH-on csupán kinyilatkoztat, önmagát tul komolyan veszi az már nem a mainstream-hez tartozik. Take it easy !

 • NAGY István
  2018 február 13
  4:01 du.

  “A Legfőbb Ügyészség kezdemémyeztet-e vajon nyomozást Juhász Péter ellen , aki korszakváltó pártja elnökeként laposra verte kanapéján vérző házastársát.”

  Kedves Nagy István!

  De – hogy is jön ez az ügy a fenti sztorihoz? A cikk témáját illetően ez a közbevetésed egy “szánalmas” terelés – ám a jelzőt már eléggé elkoptatta Boda olvtársnő, ezért inkább maradok a sikertelen terelésnél. Amíg arra nincs értelmes válaszod, hogy az Elios ügyben támadt nyomozati hajlandóság helyett miért épp Juhász P. esetleges magánéleti “botránya” jut eszedbe a Legfőbb Ügyészséggel kapcsolatban akkor is és ott is ahol nem ez a téma – addig nincs miről beszélni!
  Ha Juhász tényleg bántalmazta a volt feleségét (“véresre verte”) kapja meg a büntetését, és lehetetlenedjen el egy életre – ez egyetlen humánusan gondolkodó és jogállamban hívő állampolgár számára sem lehet kétséges. A feljelentés megtörtént, a hatóságok tegyék a dolgukat. Ám jó lenne, ha minden hasonló ügyben érkezett feljelentés esetében ezt tennék – kíméletlen következetességgel és pártatlansággal – ne csak a politikai kirakatban helyet foglalókkal szemben próbáljon eljárni – ám sajnos nem így van! Az esetek nagyon kis százaléka jut csak el a bírósági szakig(pedig van elég) gondolom nem kell részleteznem miért!
  Egyébként épp a Fidesz-KDNP képviselői azok akik az e témában született Isztambuli Egyezményt a mai napig nem képesek /hajlandóak ratifikálni, annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen fellépni és eljárni a gátlástalan bántalmazókkal szemben.Ám mindezt egy meglehetősen béna magyarázattal söprik le az asztalról – vajon miért?
  Javaslom, hogy ekkora öngól után talán térjünk vissza az itt felvetett témához, ez ügyben pl érdekelne a véleményed, de ha nincs vagy nem kívánod megosztani az sem baj, de ne terelj, pláne ne ilyen nyilvánvalóan!

 • Geyza
  2018 február 14
  6:17 de.

  ELIOS ügyben szerintem nagyon is tudják (józan ritka pillanataikban), hogy védhetetlen. Az ügy ráégett a FIDESZ-re azzal, hogy a Fidesz lop.
  Súlyosbító, hogy Orbán veje van nyakig benne. De valójában ha igaz lenne Lázár mentegetődzése, a Fidesz akkor is benne lenne a latrinában. Simicska akkortájt ugyanis a Fidesz jókáderbefizetője volt. Lázár maga meg folyamatosan Fidesz-káder.

  De ezzel nem fognak szembenézni az általad említettek. Mert akkor kiderülne, hogy az egész politika az ő fejükre borul. Latrinástól.

 • NAGY István
  2018 február 14
  7:49 de

  Világos, ha viccnek szánta akkor oké. Csak mivel írásos műfajáról van szó, nem látom mimikáját, nem hallom a sejtelmesen nevetős hangját a mondatai kinyilatkoztatásakor, így az ön írása tényleg kinyilatkoztatás. Ezért szokták smiley-val jelölni, hogy ha nem csak kinyilatkoztatni szeretné.
  Rendben vagyunk.

 • Hun Canada:
  Hát igen hehehe nem tudják, de mostmár tudják!
  Egy kis sztory:
  Néztem a téli Olympia megnyitóját, nayon szép volt,több tízezer ember a lelátókon, háttérzajok, éljenzés az egyes csapatok bevonulásakor, stb..
  Ennyi embernek még a lélegzetvétele is egy sajátságos háttérzajt eredményez.

  Nade…
  Nade amikor felkonferálták a magyar csapapatot és bevonultak piros-fehér-zöld zászlóval a sportolóink, OLYAN SÜKET CSEND LETT EGYBŐL !!!!

  ANNYIRA szégyelltem magamat..

  Volt idő (a Németh kormány idején) amikor a magyarok, bárhová mentek Nyugaton, ovációval fogadták őket…ezt megtapasztaltam Olaszországban, turísta-úton és Amerikában is, üzleti úton.

  Ma inkább csak sajnálkoznak rajtunk.És még ez a jobbik eset.

 • Andrew_s:
  Szinte bizonyos hogy kitalalálnak majd valamit “okosban”
  Csakhogy az befelé fog szólni, a külvilágot meg nemigen érdekli már az amit befele szajkóznak.

  Feltételezem hogy a nagyküvetségeik sajtó-figyelő szolgálatán keresztül mindenről értesülnek, ami itt zajlik.

  Egy bizonyos mennyiségű, azonos elvi tartalmú információ-halmaz feldolgozása után már nem szükséges többet begyűjteni.

  El vagyunk könyvelve mint a Kormány hazugságainak agyatlan fogyasztói.
  Gondolom sajnálnak azért kicsit minket…

 • ALMASI ALMA;

  Az Antal kpormany hozott bizonyos jovatetetel es karteriiterseket, amelyet a Legfelsobb Birosag kesobb semlegesitett,ill. torvenytelenitett.

  A karteritesek allamjegyekben tortent.
  pl. a zsidok semmit nem kaptak ugy az elet mint vagyonaikert.

  Nemi allamjegyek bevalthatok voltak. Mint TALALOM adatai adja. Apja kocsmajaert, ingatlan, stb. kapott 50 ezer Ft-ot.
  Azt Talalom befektette, ami altal KAPITALISTA KOZSAKMANYOLOva lett;))

  De mi karteritest kapott Gyurcsany, Orban, Maszaros ,stbk.???

  A miniszterelnok fizetese ma (a letezo adatok alapjan),
  evi 4,300 ezer Forint.
  Az kevesebb mint 16 ezer USD,
  Napi 12 ezer Ft, alig napi 50 USD.
  Egy PLUMBER akit hivna a WC-jet reperalni 65 USD orabert kap min.

  Gyurcsany tavalyi jovedelme 87 millio Ft. volt. Ami igen szep. Felesege evi jovedelme 3 millio Ft.

  De mi volt az alaptokejuk eredete? (Gyurcsany,Orban, Meszaros)

  1963-ban a Minisztertanacselnoke havi 13,500 Ft fizetese.

  1952-ben ,tarcas allamtitkar fizetese 3850 Ft/havi .
  Allamtitkar 3,300 Ft/havi
  Partbizotsagi tagok fizetese 5,275 Ft/havi
  Munnich Ferenc havi nyugdijja 7,700 Ft/havi.

  Na mondja kerem hogyan voltak meg azok is ossze-sporolni alaptoket amivel tobb-szaz-milliardos befekteteseket lettek kepesek tenni.

  Meg ha olcson is, sot meg HA a “margin”-on vasaroltak is de mibol eredt az alap-toke-osszgei ?
  Tudja mi a “margin”-on valo befektetes?

  Kerdes itt az ELIOS eseten is ?

 • Geyza
  2018 február 14
  11:12 de.

  Függetlenül a Szechenyinek tulajdonított, de aligha tőle származó szövegtől: a társadalom olyan vezetést kap, amilyet megérdemel.
  A kormány ugyanúgy társadalmi szolgáltató “ágazat”, mint az oktatás, az egészségügy, stb.
  Ha a társadalom elfogadja, hogy a kormány tagjai ellopják a pénzt a diákok, a családok elől, akkor miért ne lopnának? “Normális” országban kevesebbért is menesztettek már vezetést. Idegesebb pillanatokban az ablakon keresztül.

 • TALALOM irta valaszaban az ottani gazdasagi lehetosegeken;

  “…A karpotlas melett volt egy egzistencia nevu hitel lehetoseg is ami a megszerzendo termeloeszkozt fogadta el fedezetnek…”

  Kedves Talalom, probalna ertelmezni sajat sorainak jelenteset ?

  No, no, nem kritizalom, de javon azt ohajtotta irni ?

  A “HITEL” letenek fedezete valami ertek, vagyon, amit hajlando reszkirozni a hitert.
  A befektetes az a termeloeszkozok reszlet-tulajdonozasa.
  Azt tulajdonoznia szukseges mielott azt barmi formaju “fedezetkent” hasznalhatna is.
  Tehat mind pont az ellenkeokeppen megy.
  Az nem lehetseges fedeztnek hasznalni amit ohajt megvasarolni, ill. tulajdonozni.

  Hogy az OTP-nal dolgozott es kapott lehetoseget reszvenyeit vasarolni, az talan jo volt maguknak, a dolgozoknak, vagy inkabb az OTP-nak.
  De az nem volt az u.n. “profit sharing”. Az az a ceg jovedlemet dolgozoival megosztani.

  Mint irtam egyszeru peldat par hete az uzletben (Walmart) a penztaros boldogan mondva hogy a mai adoleszallitasokkal a negydevi “profit-sharing”-uk ( a munka-ado ceg jovedlmet osztva dolgozoival) emelkedett($400/negyedvenkent). Tudna menyit kellene befektetni evi $ 1,600 jovedelm-osztalekot kapni?
  De a dolgozok kapnak am fizetest is.

 • Ms HunCanada ! A világsajtó mértékadó lapjainak “hirszerzési képességei” zömében magyar eredetűek. Magyarországi magyarok, kanadai magyarok, USA-beli magyarok… (S ezek a lapok nem smucigok!) Ja, a Washington Post valamiért kifelejtődött a felsorolásból, pedig annak a “forrását” tényleg jól ismerem (s nemcsak én…).

 • NAGY István
  2018 február 14
  4:16 du.

  Kedves István, nyilvánvalóan egy Magyarországról szól magyar hír magyar eredetű szerte a világban. Napnál világosabb. Ami nem mindegy, hogy ezek a lapok a forrásnak utánajárnak, elemzik, vizsgálják, mert nem tehetik meg, hogy olyat írjanak ami nem igaz. Azonban olykor-olykor ha mégis előfordul, mert előfordul –
  akkor a helyreigazítást kötelesek közölni. Várjuk a helyreigazításokat akkor együtt.

 • Herr Nagy,

  A sorosozás mennyiben mélyíti el Orbán jó hírét? Nem a fasiszták körében, hanem általában?
  https://www.washingtonpost.com/world/europe/amnesty-slams-new-anti-migration-bill-in-hungary/2018/02/14/123d3b3e-1191-11e8-a68c-e9374188170e_story.html?utm_term=.ec949df4348a

  Egyébként minden követségen van sajtófigyelés, és kommunikációs szakember. Szerintem ostobaság azt feltételezni, hogy a követségi munkatársak nem tudják kinyitni a TV-t és nem tudnak elmenni a sarki újságoshoz. Még akkor is, ha Orbán szereti azt sugallni, hogy mindenki hülye, csak ő helikopter. Mert neki a hangok is megsúgták, hogy épeszű

 • Nagy Náci Pesta szerint a hazaáruló magyarok információit közlik a Világot meghatározó országok meghatározó sajtó orgánumai.

  Hogy miért?

  Hát mert

  1: félreértik a magyar embereket
  2: nem jól tájékozódnak
  3: nem tudnak magyarul, nem értik mi zajlik itt.
  4: ha értenek is, rosszul
  5: félreértenek mindent
  6: amugyis gyengeelméjűek
  7: a magyar emberek vesztére törekszenek
  8: libsibibsi mind

 • Geyza bátyám ! Az a rendkivüli helyzet állt elő, hogy 99 százalékban egyet értek Veled. (Ugyanakkor nagyon szépen megkérlek, hogy állj le a nácizással. Olcsó, igazságtalan és vérig sértő !)

 • ˙

  Bendegúz79. Orbán “alaptőkéjének” 😀 eredetére vonatkozó kérdésére:

  Az Orbán-család meggazdagodásáról egész kötetek szólnak.

  Ez egy többtételes zenemű…

  A nyitány, ha jól tudom a Magyar Néphadsereg Tisztiháza [alias Tisztikaszinó] közvetlenül az Erzsébet híd pesti hídfőjén elterülő óriás-palota) megszerzése a Fid-SS/MDF[Antall J.] égisze alatt, majd ezek az ifjú ás magyar demokrata pártok az egész épületet gigászi haszonnal eladták egy nagy banknak (ma is ez a székháza) és hasznon úgy osztoztak, hogy más ócskább állami épületekből lettek székházaik. Az óriási maradék pedig a két pártvezér zsebeiben kötött ki…

  Orbán egyébként mint politikus vagyonilag a nulláról indult. Simicska nevű csicskája segedelmével nem röstellt ilyen és hasonló panamákban kitűnni, s ha kellett nepperek és strómanok neve (és hajléktalanok igazolványai) alatt óriási haszonra, a legsötétebb ügyletekben is részt venni. Ilyen volt a nevezetes Kaya Ibrahim és Josiph Toth ügy is (lásd ott), amely a magyar ügyészség jótékony hatására a holt-akták fiókjában fejezte be pályafutását. (Ha jól tudom az egyikük már halott török igazolványa volt.) stb stb stb.

  Lényeg, hogy mindezt a Fiatal Demokraták Szövetsége (fidesz) nevében – és állítólag érdekében – művelete úgy hogy a haszon nagy része az ő, családja és leghűségesebb tányérnyalói zsebében kössön ki.

  Az eltelt harminc év alatt ez a sajátosan “demokratikus” (ma már magát illiberálisnak valló) párt egy tökéletesen kiépített maffia-állammá a magyar Cosa Nostrává duzzadt fel, annak minden ismérvével együtt, amelynek működéséről és viselt dolgairól már sok-sok kötetnyi (megrendelhető) részletes szakirodalom és sajtóanyag tanúskodik…

  .

  Megjegyzés:
  Persze mondhatjuk, hogy akkor a nép miért tűri őt el ? Erre az a válasz, ami Pablo Escobar kolumbiai drogbáró, pénz, élet és halál ura, demokrata szemmel érthetetlen szinte méár krisztusi népszerűségére: Van az pénz, és van az a butaság…
  Magyarországon ez a típusú alattvaló(i) réteg a lakosságnak mintegy 20 %-át teszi ki.

  .

 • Andrew_s !!!

  Mint jól téjékozott újságírót kérem, hogy amennyiben az előbbi hsz-em, ill. Bendegúz 12:36-os vonatkozó anyagához bármennyi kiegészítést, vagy pontosítást, ill. részletet hozzá tudna tenni, úgy tegye azt, mert e kérdés újra és újra felidézése, vagy inkább megválaszolása a külhonban élők, de az új nemzedékek számára felidézni méginkább, nemhogy nem fölösleges, de létkérdés.

  (Esetleg egy közepes hosszúságú, olvasmányos cikk kilátásba helyezése sem volna rossz, a közeli jövőben különösen.)

  Baráti üdvözlettel: BT 🙂

 • MERT ami nekünk evidencia, az számukra még újdonság. 🙂

 • "tisztelthölgyeimésuraim"

  B.Teri!
  A Cosa Nostrára vonatkozó megállapításod csak és egyedül azért tűnhet túlzásnak, mert a Magyar Maffiaállam egyelőre még nem gyilkol, különben szervezti centralizmusa és íratlan hüségszabálya minden elemében tökéletese hajaz Don Corleone és köre “családszerető” keresztényi légkörére…

 • talalom
  2018 február 14
  7:44 de.

  “Persze könnyebb köpködni, meg irigykedni, mint bevallani, hogy nem vagyunk jók vállalkozónak.”
  Jaj de szép megfogalmazás egy volt szocialistától! Még egy könnycseppet is elmorzsolok a szemem sarkában, mikor azt látom, hogy egy volt szoci ilyen ügyesen és simulékonyan beilleszkedik a piacgazdaságba.

  Az én szüleim nem voltak ilyen gyorsak, hát magukra vessenek! Sok százezer kisvállalkozó társukhoz hasonlóan azt gondolták a rendszerváltás után, hogy elég, ha elvégzik a munkájukat, és megélnek majd az érte kapott nyereségből. A kis naivak! Hát miért nem a Csányi úrra vetették a szemüket? Meg is érdemlik a sorsukat. (irónia)

 • talalom
  2018 február 14
  7:44 de.

  “Akkoriban száguldott a magyar börze – csak az nem nyert rajta, aki nem akart.”
  A részvénypiacot talán könnyebb volt kiismerni egy OTP-dolgozónak. De mivel a Kádár-korban ismeretlen dolog volt a tőzsde, ezért nagyon sokan meg sem tanulhatták a működését. De annak örülök, hogy te jókor voltál jó helyen! A többi hülye meg magára vessen. (irónia)

  “Az én gondom nem az, hogy vannak gazdagok – hanem az, hogy nagyon durván KIJELÖLT gazdagok vannak,”

  Miután kiörömködted magad az oligarchák pénzügyi sikerein, mint volt szocialista, lehetne hozzád egy kérdésem. Úgy látom, szakértő vagy. Ezt az interjút a neten szörfölve találtam. A megszólaló hölgynek min kellett volna változtatnia, hogy sikeres maradjon a vállalkozása (az adóterhek miatt ment tönkre)?

  https://www.meska.hu/Interju/showInterju/396&utm_source=productview&utm_medium=alkoto-box

  Azt mondod, hogy a szakmai szervezeten keresztül az állami szervnél kellett volna lobbiznia, hogy kapjanak enyhítést, támogatást? Hát lehet, hogy ott előszobáztak éppen a miniszternél, mikor Csányi urad bevonult, aztán utána már nem maradt hely másnak …

 • Az, hogy mi “nem lehetséges”, azt B79 dönti el. Szerinte nem lehetséges, hogy Magyarországon kicsi (100-150 lelkes) falvakban is van vezetékes földgáz, az nem lehetséges.
  Az hogy az Egzisztencia hitelnek az volt a különlegessége, hogy a megszerzendő eszköz lehetett a fedezet. De ez B79 szerint nem lehetséges. Hááát, ennyi. Üljön nyugodtan a korlátai között.

 • BRUNSWVICKTERRY reagalasara;

  Megertem felhaborodasat az alanyon, de kerem nem regnyeket hanem adatokat adjon az ugyben vonatkozokon, ha kepes !

  Igen ismeretesse valt meg annakidejen (mostly by the CIA-tol), hogy Moskvaban mar 19880ban kezdve amikor ltahatova valt hogy az osszeomlas elkerulhetetlen lett, a KGB volt alkalmazva ,ill. annak informacioi, a kulombpzpo iparok nyugati befolyasaihoz. S annak alapjan a KB tagjai kineveztek magukat annak alapjan az ipoaragak tulajdonossainak.
  Pl. Csenromidin elvtars, aki igen rovid ideig volt PM, de a szoviet olaj0ipar tulajdonossava nevezve.

  Hasonloan ment Pesten is. S az elvtarsak ,mind az allam tulajdonaban allo minden ipart mint sajatukat adtal el nyugati cegeknek es bankoknak.
  Azert ma sok a “magyar” villa-tulajdonosok a Costa del Sol (a spanyol rivieran).

  A nyugati cegeket persze nem a magyaripar erdekelte, hanem a versenykepesseguk megszuntetese. Azert lettek tonkre teve,ill.lezarva, megszuntetve rozsdava menni.

 • HAZAI LAMPA talalomhoz cimzett soraira;

  Mint fent jeleztem BrunswickTerry-soraira, hogy a felso-polcon ulo elvtarsak lettek Pesten is, mint TALALOM irta, a “KIJELOLT gazdagok”.

  Akik hatalmuk alapjan KIJELOLTek onmagukat a nemzeti-vagyonok tulajdonossainak, es azt elarusitottak nyugati cegeknek es bankoknak. De az nem volt semmi mas mint LOPAS !
  A penzt onmaguk zsebre vagtak. Nem ment az allam-kincstaraba !

  A tozsde persze mint ovoda-a kezdetben.Az vilagszerte ugy kezdodott, mint minden mas is.
  De az akkori NAGY-befektetok penze mibol eredt ?

  Magyarorszagon nem volt lehetoseg meg a legmagasabb polcon levoknek sem sporolni torvenyes fizeteseikbol.(Lasd; Feb.14,12;36 du. soraim adatait).

  Gyurcsany szegeny gyerek volt, iszakos apja, mi elkobzott vagyonert kaphatott volna “karteritest”?
  Hasonloan Orban, Meszaros, stbk.

  S a “karterites” bago volt. 500 Ft. negyzetmeterenkent laksokert. Minden az 1915-i egyevi aranykorona jovedelem alapjan 500 Ft ertekben.
  A karteritesi torveny 173% kamatot is itelt a 45 evi idoszakra. De azt levonta a karteritesi hivatal.
  Tehat az 1915 evi jovedelm aranykorna ertekben atszamitva 500 Ft-ra es -173% (levonva) lett.
  De aztan azt is a birosag megszuntette.

  Voltak sokan akik kepesseguk es szorgalmuk alapjan kezdtek kis iparosi sikereket. Mint a kozolt web-lap-ja adja. Sot kaptak is adokedvezmenyeket is a kezdetben.

  De a kormany gazdasagi ugyetlensegei, es a szocialis koltsegek kovetelt magasabb adokat, azzal azokat hamar tonkre tette.

  A jozan esz, a jozan gondolkodas hianya legnagyobb problemajuk a magyaroknak. Kezdve a kormannyal, ill. mind az u.n. “WANA-BEES”. A hatalomra ehezok.

 • talalom
  2018 február 15
  7:46 de.

  “Magyarországon kicsi (100-150 lelkes) falvakban is van vezetékes földgáz, ”

  Van, de minek? Mikor a lakók nem tudják kifizetni a díjat? Aztán visszatérnek a vegyes tüzelésre, vagy akár szeméttel fűtenek.

 • Bendeguz79
  2018 február 15
  9:33 de.

  Nagyon örülök, hogy végre valaki érti, hogy mit írok!

  Nálunk az játszódott le, mint a kapitalizmus kezdetén Angliában. A földesurak akkor a legelőket kerítették be, és kiszorították onnan a parasztokat. Ezt nevezik eredeti tőkefelhalmozásnak.

  Nálunk a volt cégvezetők a gyárak privatizálása során jutottak vagyonrészhez. A volt tsz-elnökök meg kárpótlási jegyeket vettek idős emberektől fillérekért.
  Pl. egy ismert színész elmesélte, hogy ő önkormányzati lakásban lakott a rendszerváltáskor. Azt megvette 200 ezer forintért. Az pár év múlva már 20 milliót ért!

 • A privatizációban sokkal kevésbé voltak kijelölve a gazdagok, mint most, amikor névre címezve osztják az uniós pénzt.

 • Bendeguz79
  2018 február 15
  9:33 de.

  Még annyit az előzőhöz, hogy a rendszerváltáskor a kisvállalkozók is a startvonalhoz állhattak.

  A mezőgazdaságban kétszázötvenezer család, családtagokkal együtt egymillió ember, állt készen arra, hogy vállalkozást indítson. Az elinduláshoz a földet abban az arányban kapták. ahány évig dolgozott a tsz-ben. Illetve, akinek volt a családjának földje 1945-ben.
  A gépvásárláshoz is adott támogatást az állam. És munkatapasztalatuk is volt, mert sokan háztájiztak a tsz-időkben.

  Csakhogy. Később jelentkeztek a bajok a felvásárlásnál. Megszűnt az államilag garantált felvásárlás. Sokan belebuktak, akik egy-két évig nem tudták értékesíteni a terményt. Aztán a Csányi úr most már hiába panaszkodik, hogy nincs elég sertés az országban. Neki importálni kell a disznóhúst a Pick-szalámihoz, mondta egy interjúban.

 • Nagy N Pesta:
  Ha én lennék a bátyád akkor TE nem lennél náci.
  (Persze CSAKIS szépszóval győznélek meg..Hisz gondolhatod.)

 • TALALOM;
  Nem talalom, Bendeguz nem dont hogy mi a leheto vagy mi a valosag.
  A tenyek dontik azt el.
  De maga annak ertelmezese hianyaban inkabb a szemlyi ragalmazasokat ismetelgeti.

  Kis faluk, 100-150 lakosuak esete van vezetekes fold-gaz. Allitja maga.
  Van gaz0muveik ottan helyben?
  Vagy honnan jon a “vezetekes foldgaz”?
  1., Van maganak fogalma hogy mibe kerulhetne meg ottan is a folgaz-vezetek kilometerenkent, csupan a csovek ara?
  2., Mi munkakoltsegbe kerulhetne az ?
  3., Mennyibe kerulne masok foldjen jogot vasarolni azt tulajdonaikon keresztul vinni? (Az elobbi “Janosom Kastelyom” cikk mutatja hogy a ugyvedek mibe kerulnek?)
  4., Sot meg csak annak a torvenyes, jogi-intezeseinek a koltsege is ?

  Ha maga ohajtana penzet befektetni a foldgaz kereskedessel (mint az OTP-n) befektetne egy arva vasat is abba ?

  Na, maga hatarozzon!!!

  Ha peldat venne figyelembe, itten van az u.n. XL-pipeline.( Shale-oil-csovezetek Kanadabol Texasba). Tobb mint egy evtizede tervezve es szerzodeseke alairva. De maig sem letezik, csupan mert egy-utban levo folyo keresztezeset nehany indianok ellenzik.

 • HAZAI LAMPA valaszara;

  teljesen igaza van, mert mind azon szegyenletes dolgokon mar reg tapasztalaok alapjan meggyozodtem.

  Allandoan irom, hogy teljes meggyozodesem, sot merget is vennek rea,hogy a magyar nep nagyon kepes lenne szorgalamik altal a nemzet minden problemait egyszeruen megoldani HA csak egy ertelmes allamigazgtas letezne.

  A magyar-allam, a magyarok problemianak az okozoja.

  Az u.n “karpotlas”, “privatizalas” mind a gazembersgek alatak csupan gancsolta az allamhatalmyuk.

  Az 1956-oktoberi elv volt minden allami vallalatokat 100%-ban dolgozoik reszere atadni. Maguk a dolgozoik demokratikus hatarozataik alapjan valasztva vezetoiket, intezni minden uzletei dolgaikat a dolgozoik koz-hatarozatai alapjan.

  De mind az pont az ellenkezoleg tortent 1990-ben.Mind a vezetoik sajatotottak el magukenak, majd eladtak bagoert.
  S a dolgozok munkanelkuliekke valtak. A vezetok meg multi-milliomosaokka.

  A nyugati felvasarlok erdeke persze az volt hogy a konkuranciat eltoroljek. Lezartak mind a termelo valalatokat. S azzal a piac teljesen az ovekke.

  Na de senki nem hajlando azt felfogni. Inkabb ragalmazzak azt aki ramutat a tenyekre.

 • TALALOM elvtarsno tisztesseges volt bevallani azt is hogy amikor elso lehetosegevel alt szemben jovedelmezni, rogton “kizsakmanyolo kapitalistava” valt.

  Hosszant vitazott a bankok kamataival szemben. Mint az ORSOS ELEMER megelgedetlensege eseten a lakas-vasarlasi kolcsonok ugyen”.

  Akkor bank volt a gazember.
  Most kisult ,hogy Talalom is a bankolason profitozott.
  S 840%-os profit az am igazi “verszopo” dolog, az elvtarsak Marxista szokincse alapjan.

  Vajon emlekszik, es terjeszti ma is; “Szeresd a partot, gyulold a kapitalista ellenseget”?

  Igazi szocialista elv. De amint a penz szaga uti meg orrukat, rogton a penz-a magnes, nem a part tobbe.

  Nem az megy Pesten, de meg Moszkvaban is ?
  Az elvtarsak milliardosok lettek?
  Miert? Hova lett meggyozzodesuk ?

  Most atkozzak mind azokat a jelen vagyonaikert, de nem az elozo tetteikert.
  Mifele logika az ? Vagy mifele meggyozodes az ?

 • hazai lámpa írta Bendeguznak:

  “Nagyon örülök, hogy végre valaki érti, hogy mit írok!”
  __________________

  😀 😀 😀

 • Orsós Elemér

  Bendeguz79
  2018 február 15
  2:30 du.
  Gratulálok a jó általános kérdéseihez, de Talalom bírálata nem helytálló, mert Ő még az ügyes bankolásaival és jelképes kárpótlási jegyeivel is töredékével kevesebbet nyert vissza abból, amit a családja anno elveszített az igazságtalan államosítással! Nagyon kevesek és csak nagyon kiváltságosok jártak jól a kárpótlással!

 • ORSOS ELEMER soraira;

  Nem lehetek tisztban a Talalom szuleinek adtaival, de mernek fogadni hogy maga 1000%-osan valaot jelzett.

  De van egy kerdesem MINDENKIHEZ;

  MI JOGA VOLT AZ ALLAMNAK ELARUSITANI A NEPIVAGYONOKAT

  BAGOKERT,S MIND AZT ZSEBRE VAGNI?

  Nem tudtak volna hogy mind a nyugati vallalatok csupan a konkurenCiat celoztak megszuntetni ?
  S azzal az orszagot raboltak es a dolgozokat semmibe vettek, mert elosegitettek azok munkalehetosegeIt veszteni?

  Volt valah is valaki felelosegre vonva azert ?

  S miert nem ?

  Az lett az orszag masodik kirablasa !!!

 • BrunszvikTeri
  2018 február 15
  4:25 de.

  Köszönöm a bizalmat.
  Azt hsizem nagyon sok víz lefolyt a Dunán, de Orbán fejében is azóta, hogy néhány ifjú, ám rém sértett egyetemista egy kontra-Kisz megalakítását vette a fejébe. Egy esős délutánon a Park-szinpad bűféjében. Hogy aztán nem sokkal ugyanott már szervezetként ülésezzenek. A sértődés oka különben az volt, hogy nem Orbánt választották be a KISZ-KB -ba, és így azóta is egyfajta péniszirigységgel néz Gyurcsányra.

  Meg persze a nejére is. Aki nélkül ma egy kis piti senki lenne. Egyszerűen azért, mert a neje kezdett bele abba az ingatlan-, illetve föld-spekulációba ami alapot, de leginkább ismerettségeket hozott. Eközben az asszony annyit szült, és olyan csapdába került, hogy nem tud szabadulni. De elég megnézni róla egy fényképet, és egy hasonló korú másik forst-ladyról. Orbánné egy leharcolt kórházszökevénynek tűnik.
  Alkalmasint Gyurcsány felesége mellett is.

  Orbán, miközben a putriból az égre vágyott, valójában nem csillag lett, ahnem minden csillagot levert maga körül. Amelyiket nem sikerült, arra zsigeri irigységgel támad(t). S lett az aki. Egy miniszterelnök, akin ma már a paranoid skizofrénia tüneteinek nagy részét végig lehet pipálni. Aki gyógyszerezés nélkül megjelenésképtelen. De akit a gyógyszerek tönkretettek. Elég a képét nézni. Tipikus szteroid-toka és basedovra hasonlító táskák a pofacsonton.

  Ha nem lenne egy despotikus párt első embere, akkor már régen tartós kezelés alatt álló kórházlakó lenne. Egy szerencsétlen flótás, akit emberileg csak sajnálni lehet. A strómanjai, a vagyona dacára. Mert belül pontosan tudja, hogy egy pont olyan senki, mint ’88-ban.

 • Orsós Elemér
  2018 február 15
  4:46 du.

  Honnan tudod, hogy talalom szüleinek mije volt 1948 előtt?

  A kárpótlás eredetileg egy nagyon jó ötlet volt, sok ember arra alapozta a jövőjét! Ha a mai dolgozók kapnák meg ugyanazt, nem tudnának vele mit kezdeni, mert már elveszett az a tudás, amit a felmenőink felhalmoztak.

  Pl. a vidéki emberek egy komoly tudás és kapcsolati tőkét halmoztak fel a háztájizós nyolcvanas években. De a fenti interjúban szereplő bőrdíszműves hölgy is elmondja, hogy a szakmát a debreceni bőrgyárban tanulta meg!

  Én nem mondtam soha, hogy kizárólagosan csak a magántulajdon vagy az állami tulajdon, a kis vagy nagy cég a jó. Csak azt mondom, amit Bendegúz, hogy itt komoly bajok voltak a politikai elit értékrendjével az 1990-es években, és hogy egyáltalán nem képviselték a választói akaratot!
  Ennek van most az eredménye, amin senki ne is csodálkozzon, főleg ne a balliberális értelmiség.

 • Bendeguz79
  2018 február 15
  2:30 du.

  Ez a kommented csillagos ötös. (5* legjobb osztályzat a magyar iskolákban)

 • Migránspártiak vannak itt???
  MIT SZÓLTOK EHHEZ A HÍRHEZ ?????::::::::::
  Megehették a nigériai bevándorló által feldarabolt lányt
  2018. február 15. 22:29
  Kannibalizmus áldozata lehetett a 18 éves olasz lány, akit egy nigériai bevándorló brutálisan megvert, majd megölt és feldarabolt – állítják vezető bűnügyi szakértők.
  Múlt hónapban, Pamela Mastropletro feldarabolt testét bőröndökbe gyömöszölve találták meg egy Pollenza tartománybeli utcában.
  A rendőrség biztonsági kamerák felvétele alapján őrizetbe vett egy 29 éves nigériai bevándorlót. A kitoloncolásra váró drogdíler házában megtalálták az áldozat néhány véres ruhadarabját. A rendőrség kizárta a drogtúladagolás lehetőségét.

  A gyilkosság egy ősi voodoo szertartás keretein belül történhetett Forrás: http://www.infowars.com
  A bűnügyi szakértők szerint a különösen kegyetlen gyilkosság a nigériai maffia védjegyeit hordozza magán. Elborzadva tapasztalták, hogy hiányzik az áldozat szíve és nemi szervei. Valószínűsíthető, hogy Mastropletro ezen testrészeit kannibál módon elfogyasztották. A jelek arra utalnak, hogy a gyilkosság bizonyos spirituális erők megszerzéséért, egy ősi voodoo szertartás keretein belül történt.
  Az olasz társadalom egy része a tömeges migrációval azonosítja a gyilkosságot. Ezzel egyetemben, egyre nő Luca Traini támogatottsága, aki tüzet nyitott színesbőrű járókelőkre, hogy megbosszulja a lány halálát.

  Persze ez nem mindenütt jelenik meg!!!!

 • Talalom irta;

  “…most, amikor nevre cimezve osztjak az unios penzt.”

  Kedves Kapitalista elvtatsno !

  Az EU 28 eggyetlen nemzete NEM kaphat egy arva vasat sem az Altus Zrt. javslata, jovahagyasa es ellenorzese nelkul.

  Azert az Altus Zrt. ot millio (5,000,000)Euro szerzodes alatii fizetest kap.

  A szerzodes 2014-2021-ig all ervenyben.

  Orban folyamodott az EU elnoksegehez azt felbontani, de sikertelen volt.

  Tehat a szerzodes alapja, sem reszletei nem valtoztatva!

  Talana tudja hogy ki, vagy kik azon ceg teljes tulajdonossa es felelos vezetoje.

  Maskent semmi “unios penzt” nem osztogathatnak, sem “nevere” sem nevtelenul, nem csak magyarorszagon, de semmi EU nemzetekben.

 • Bendeguz79
  2018 február 15
  2:30 du.

  Te melyik iskolában buktál matekból?

  Ha 2700 ért veszel és 6700 ért adsz el, akkor 4000 a hasznod. Ez a tőkére vetített 1.4814814814814814814814814814815 szoros érték.
  Honnan a jó édes matekból hoztad ki a 840%-os profitot?

  Az, hogy Hazai pilács erre jelest ad, az legfeljebb azt a szegényt és a tanárát minősíti.

 • talalom
  2018 február 15
  10:26 de.

  A privatizáció úgy, abban a formában egy orbitális szemétség és átverés volt. A vidékieket, akiknek a nagypjuk volt földművelő átverték, mert tudhatóan hiányzott a megműveléshez a tőketartalékuk és sokaknak a tudásuk is. Az eredmény az lett, hogy megindult egy új földkoncentráció és sokakat bagóért forgattak ki (ismét) a tulajdonukból.
  Tekintettel arra, hogy a mezőgazdaságból kellett szakmát váltanom, megpróbálhatod megmagyarázni az ellenkezőjét azzal, hogy voltak akár huszan, esetleg kétszázan is az országban akinek ez bejött, de általában egy nagy átverés volt.
  A városi kárpótlás is. Tekintettel arra, hogy az erővel elvett ingatlanokat 3 tized ezrelék értéken kárpótolták. Az elvett ingóságokat (pl. gyűjteményeket, képeket, bútorokat, stb.) pedig sehogy.
  Nagymamám, aki jó katolikus volt akkor azt mondta, hogy ha küldtek volna egy őszíntének ható bocsánatkérő levelet, még az is jobb lett volna. Noha tőle, akit kitelepítttek, elvették mindenét, és tönkretették az életét, soha nem halottam azt, hogy dögöljenek mega komcsik.
  Ellentétben a mostani oligarcháktól, akik legfeljebb vályogvető senkik lettek volna anélkül a rendszer nélkül.

  De ez független a kárpótlási rendszertől. Annak a lefolyása, megoldása, mint írtam: átverés, hazugság és szemétség elegye volt az érintett többség számára.

 • Orsós Elemér

  hazai lámpa
  2018 február 15
  8:34 du.

  “Honnan tudod, hogy talalom szüleinek mije volt 1948 előtt?”

  Kedves Hazai Lámpa, nem tudom, csak sejtem, mert abban az időben a nejem földhivatalban dolgozott és a kárpótlási ügyfeleinek csak a század része volt elégedett!

  Az idézettől lefelé viszont maximálisan igazad van!

 • Andrew_s
  NEKED határozott célod hogy engemet halálra röhögtetsz…

 • Totkám:
  Soros is evett a szűz-pecsenyét?

 • Totkám:
  Miköze a rémhírednek az ELIOS viselt dolgaihoz?
  Vagy netán az most a párt-ukáz hogy el kell terelni a figyelmet a Kormányközeli vállalkozások EU-s pénz-sikkasztásairól?

  Szteem ne foglakozzunk itten a Soros féle dolgokkal, az ELIOS pénz-sikkasztásai sokkal érdekesebbek.

 • Bendeguz:
  Olyan zavaros az írásod, tele logikai bakugrásokkal és sajátságos szófordulatokkal.

  De mindegy is..az értelmét ha kihámozni nem is lehet, de legalább TE érted.

  Én viszont nemértem: miért itt írod a titkos naplódat?

  Kűgyek egy kockás füzetet, meg golyóstollat?

 • ANDREW_s ragalmara;

  Ha kepes lenne olvasni Talalom sorait, ( 2018,2/12,7;44 de) amiszerint valami 800 Ft-ert vasarolta az OTP rezvenyeit es 6700 ert adta el.

  Csak pillantva a szamokra lathato hogy a 8×8 az 64, tehat tobb mint nyolv es felszeresen nyert befektetesen. Ami persze a tisztesseges kereskedelmi modszer.

  Aki befektetesevel lehetove teszi hogy barki vallakozo elosegiti a tarsadalmat, osztozzon a jovedelembol.

  Azert a szabad kozgazdasag versenyzokepessege szupreme az allam-kapitalizmus (szocializmus) felett.

  Na de ha annal vagyunk, mit velenek ottan a Space-X eseten?
  Elon Musk, egy fiatal srac, a sajat kepessege es batorsagaval nem csak hogy egy 200 ezer dollaros piros sport-kocsit kuldott ki a vilagurbe amely mehet egy millio evig is 50 ezer Km-es sebbeseggel.
  A soforje vilaguri oltonyben, a radio hangosan “minden rendben-nem kell felni”. Ha csak valami vilaguri komett el-nem-uti.

  S latta technikajat? Mind a harom vilagurbe vivo- motorjai szepen vissza-erkezve gyengeden leszaltak mint ha a baba tette volna oket a lesszallo terukre.

  A vilagon semmi allam-kormany nem kepes azt tenni.
  Egy fiatal del-afrikai-kanadi srac. Hmmm???

 • HAZAI LAMPA irta, a karpotlas igen jo otlet volt.

  Sajnalom Kedves Lampa, abban nem tudnek megeggyezni.

  Az “otlet” magabn tisztesseges lett volna, de a nemzet fuleig volt az adossagaban. Az az teljesen fiztes keptelen volt.
  S meg ha fizeteskepes is lett volna, a karpotlas minden fillerje az adofizetok zsebebol jott volna.

  A tisztesseges, logikus es gazdasagilag is ertelmes dolog lett volna mindent vissza-adni akiktol elkobozta az allam.
  S a kamatot kivetni azokra kik az elkobzott vagyonokbol jovedelmeztek az evtizedeken at.

  Ahoz hasonloan tortent Nemetben. A DDR altal elkobzott vagyonokat vissza-nyujtottak az eredeti tulajdonosaiknak.
  Sokan mentek keletre, de amint lattak hogy a “nepi-demokracia” mive tette azt, egyszerul elhagytak.

  S akkor a NEP,ill. a dolgozoik, s nem az ALLAM tulajdonaba nyujtani.

  Ha valaki magatol valamit el-lop, legalabb azt ohajtana vissza-kapni. Nem? S karpotlast a karokert.
  Sot buntetni az elrablojat.

  Minden termelo vallalatok amiket 1945-utan jottek letre ( mind a nep verijtekebol)azt a dolgozoiknak atruhazni.

  A dolgozoik szabadon a sajat hatarozataik altal donteni vezetesen.
  Teljesen fuggetlenul az allam-burokraciatol.
  S akkor ha a dolgozok ostoban dontenek, onmaguk alnak szembe azzal. Amikor sikereskednek, minden dolgozoik reszesek a sikerekben. Az igazi demokratikus kozgazdasag!

  Az nem tetszett akkor, az elvtarsak hatalom-ehesek voltak, csak vert, vagyont es hatalmukat ohajtottak.

  Ma annak isszak a levet !

 • ANDREW, Andrew, nagyon lacsonyra ment mar.

  Az illetok felsegeinek szepseget vagy kivanatossagait bedobni az itteni gyalazkodasokba az meg a boxolasban is tiltva a derek alatt utni !

  Azzal igazan alacsonyara celzott !

 • Emlitve a “TROLL”=okra valo megjegyzesem fent.

  Azt sikerult tanulnom az egyik leg-ismerteb es leg jobban fizetet hivatalos troll-tol, a Quora nemzetkozi digest-en, Dima Borovev tol. Aki a Kremln vezeto propagandistaja volt a multbanm.

  A TROLL-ok sok postokat tesznek, igen durva, arogant formakban, de nagyon roviden.
  Mert a postok szamai alapjan fizeyik oket.
  Nem a tartalmaik,sem osszegeik alapjan.

  S ki itten aki sok postot tesz, igen arrogansan de mind igen rovidek.???

 • Andrew_s
  2018 február 16
  7:25 de.

  “mert tudhatóan hiányzott a megműveléshez a tőketartalékuk és sokaknak a tudásuk is. ”

  Attól, hogy te nem tudod megkülönböztetni, hogy melyik a kapának a vége és az eleje, még nem kéne általánosítani!

  A tudást sokan megszerezték a háztájizós időszakban, mikor pl. a konzervgyárak szakmailag összefogták, integrálták a kistermelőket!
  A tőke több forrásból tevődött össze a kárpótláskor, ti. a földtulajdon a termelőszövetkezetek felosztásából jött létre. A tsz vagyontárgyait sajnos a szemfülesek hordták szét, a gépeket és egyebeket.

  A baj ott volt, hogy csökkent az élelmiszer iránti kereslet, hogy összeomlott az élelmiszer-feldolgozó ipar.
  Valamint az egyik legfontosabb, a mezőgazdaságnak szóló állami támogatások megszűntek.

  Ördögi kör. Ezután visszaesett a mezőgazdasági termelés, pl. sokkal kisebb az állatállomány az országban. Ezért kell a Csányi úrnak külföldről importálni a sertést a szegedi szalámigyárba.
  http://hvg.hu/itthon/20120629_Angyan_lista_Pick_gyulai_csabai

 • Geyza
  2018 február 16
  9:31 de.
  Andrew_s
  NEKED határozott célod hogy engemet halálra röhögtetsz

  Ezt mire írtad?

 • Bendeguz79
  2018 február 16
  1:59 du.

  Bárki szépségéről és kívánatosságáról lehet véleményem. Még össze is hasonlíthatom mással.
  Pl. Te szinte biztosan nem vagy az esetem, de nem is nekem kell, hogy szeresselek. Orbán neje egy lehasznált tyúknak néz ki az ízlésem szerint. De mert Orbánnal kell lefeküdnie, és nem velem, ez indifferens.
  Nyilván velem sem akar mindenki. De ez iígy is van jól.
  Ha akarsz, akkor vitatkozhatunk az ízléseken, de állítólag ennek nincs értelme.

  Ja, matekileg bocs.

 • Bendeguz79
  2018 február 16
  9:31 du.

  “S ki itten aki sok postot tesz, igen arrogansan de mind igen rovidek.???”

  Szerintem egy személyre gondolunk, de nem nevezem meg. Az biztos, hogy én nem miatta hagyom itt a KMH-t.

  Hanem azért, mert Boda Marcsival szemben ő soha nem kapott figyelmeztetést Christől! Gézának itt mindent szabad (upsz, megneveztem, de nem sajnálom.:)

 • Geyza
  2018 február 16
  9:32 de.
  Veled látták mikor evett!
  Nem vagy képes felfogni
  üdvözletével.

 • ANDREW_S;
  A szerelem es sex rovatokon teszem azon alanyokon valo megjegyzeseimet.

  Mert mindeg a teremtes rendkivulliseget latom a noi szepsegben, megjelenesukon, magatrtasaikon, inteligenciokon, s mindenvonalu kepessegeiken, de soha nem latva mint ‘aru-cikkeket’!

  S amikor egy no hajlando felesege lenni barki trogernak, gyermekeit a vilagrahozni, a termeszet adottsagai alapjan is megerdemelnenek valami tisztesseges elismerest es velemenyzeseket.

  Nem felejtve, hogy mindannyiunknak volt egy anyank, s mind nok voltak, akik hoztak az aldozatot az utokorert.

  Sot noi-nemek hianyaban csupan az egysejtuek letezhetnenek ezen a Foldon.

  Ne felejtse azt el soha !

 • HAZAI LAMPA;

  Remelem nem keseredett-el nehanyak troger-magatrtasai miatt, s nem tavozik azert.

  Hagyja figyelmeken kivul mind azon trollok munkait.Tartsa figyelemben ,hogy nekik az a megelhetesi lehetoseguk.
  S talan az egyedulli lehetoseguk !

 • Andrew_s:
  A matekos eszmefuttatásodra 😀

 • Nézzenek mán oda.
  Totkámnak kezd megint elmenni a fejéből a kis sütnivalója.
  Azé rá ne fanyalodj viszonzásképpen a lédús nigériai lányokra!

 • Bendeguz79
  2018 február 17
  1:21 du.

  Nem a trollok miatt távozom. Inkább Chris miatt.

  Ugyanis azzal, hogy az egyik oldal trolljait hagyja garázdálkodni, megkérdőjeleződik a lapjának pártatlansága, demokratikus elköteleződése!

  Azért azt megköszönöm, ha ezt megjelenteti.

 • Geyza
  2018 február 17
  2:37 du.

  Te ,Te ,Te kattantál rá tanzániai nyerere Barátod feleségére– amikor is beverte fejedet és akkor kerültél fogorvosi székbe , amikor a csipszet is beültették ! Emlékszel ugye — TE ,Te , Te mondtad el ezeket.
  Jellemző baloldali fogás : ellopja a kabátot és a másikra akarja fogni!
  Így jártál kedves Barátom!
  Te már becsócsáltál nekik — ha ennyire ismered őket milyenek.
  Megkóstoltad üdvözletével?

 • JA még egy : Nagyon vörös lett a fejed!

 • Bendeguz79
  2018 február 17
  1:15 du.

  Gondolom az feltünt, hogy ennek a beírás az égvilágon semmi köze ahhoz, amit írtam. Persze, hogy feltünt. No meg, persze, hogy nem zavarja. Miért pont most is zavarná.

 • Bendeguz79,

  Amúgy a szaporodásbiológiai eszmefuttatásnak inkább a kotonos cikk alatt lenne a helye.

 • tóth péter
  2018 február 16
  12:51 de.
  _________________

  Mielőtt teljesen összecsinálnád magad a félelemtől, előbb olvasd el azt, ami a vudu vallásról tudható. Például ITT:

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Vudu#A_vudu_vall%C3%A1s

  Aztán olvass nagyon sok Ráth-Végh könyvet, különös tekintettel a Fekete Krónikát az előkelő európai keresztény hölgyek és urak titkos szertartásairól…

  Aztán, ha még mindig… akkor irány a pszichiátria…

  A “televanatökömveled” üdvözletével:
  Almási Alma
  😀

 • @tóth péter

  Ha pedig abban reménykednél, hogy te már túl öreg és rágós vagy a szertartás alanyának, akkor ajánlom “A háromnyakú palack titka” című történetet elolvasásra. És add hozzá, hogy ezek a titokzatos népek migráncsként már a magyar spájzban vannak Miviktorunk ajánlásával, jó pénzért…

 • HUNT*
  Ne zavarjon téged az hogy engem nem zavar hogy kissé meggárgyultál itt a nagy izgalmaktól.

  Kérj pénzt a nejedtől és menj el egy kupiba lazítani.

  Nem muszáj ám “kivirítanod” tarthatsz lelki félórát is.
  Csak fizesd ki a lányt.Ha tudod.

 • Alma:
  Azt én is olvastam 😀
  Réémes volt :DD
  De HUNT*-nak pont jó lesz hogy kissé növekedjen az önértékelése.

 • ANDREW_S’

  A 2018 2/17, 11;15 de soraimban semmit nem jeleztem sem hivatkoztam az meberilenyek biologiai re-produkaciain.

  Csupan a felfiak civilizalt magatrtasain es viselkedesen a holgyekkel szemben, tettem egyedulli megjegyzesemet.
  Sajnaos maga azt nem ertelmezte.

  Tehat maganak a nok csupan nemi-targyak. Hm???

 • Bendeguz79

  Ezt hívják úgy, hogy túl teccet tolni a biciklit. Talán, ha megpróbálná el is olvasni, amire válaszol….
  Minden esetre baromi sokat segítene.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.