Ki lesz a következő Orbán-Fidesz-ellenség?

2018 február 27 11:30 de.18 hozzászólás

A kormánypárt hipermozgásossá vált a hódmezővásárhelyi fiaskó után. Amely helyzet akkor is figyelemre méltó, ha kissé elhamarkodott lenne azt országosra extrapolálni. A hódmezővásárhelyi helyzetet nem. Noha a Fidesz láthatóan nekikészült az országos kommunikációnak.

Annyiban mindenképpen, hogy két kipróbált káderükkel is hangulati főpróbát tartattak. Az egyik Bayer Zsolt volt, aki zsigerből meghirdetett egy békemenetet. Több kérdés is felmerülhet ezzel kapcsolatban. Melyek egyike kétségtelenül az lehetne, hogy miért március idusára szervezik? Hátha most fog befagyni a Duna. Mert igazán stílszerű nyilván egy királyválasztással egybekötött békemenet lenne. Noha, esetleg vihetnek magukkal hordozható jégtáblákat. Egy, amolyan instant királyválasztáshoz. Természetesen teljesen spontán módon felvetve a békemenet transzparensei alatt.

De, hogy komolyan vegyük a helyzetet, át is lapozhatunk Bencsik András javaslatára, akinek éppen most szúrt szemet a sorosozás. Legalábbis elkezdte fejtegetni, hogy elemi iskolai szintű, és teljesen felesleges. Mármint Soros György emlegetése. Furcsa módon egészen eddig ez teljesen rendben lehetett neki. Túl sok tiltakozásról, minden esetre, nem lehetett tőle olvasni. Holott határozottan takarékosabb megoldás lett volna, ha nem szórják a pénzt a plakátokra. Amely a jelek szerint mégis csak jó bevétel lehetett valakiknek. Jelige: „tart, ameddig tart a kampány”.

Az egyik káder tehát belengette a békemenetet, hogy a kormánypárt decibelharcosai gyúrhassanak rá. A másik káder pedig bejelentette, hogy a felkészüléshez hamarosan új vezérszólam jön. Szó szerint. Amennyiben Pannónia önjelölt vezére maj’ kihirdeti a legfrissebb szólamot a papagájkommandónak. Mert valamit csak kell majd szajkózni a választásokig. Nagyjából az is sejthető, hogy az ellenségképek átcsiszolása lehet most a Fidesz hangulatfelelőseinek a házi feladata. Lehetőleg úgy, hogy a Hódmezővásárhelyen történteket is megindokolja, és elfoglalja a kommunikációs helyet is. A korrupciós történetek elől, és lehetőleg minden más kínos kérdés elől is.

Ehhez, szinte bizonyosan, rá kell licitálni mindarra, ami eddig belefért a képbe. Mert ellenkező esetben nem viszi át a gyűlöletre szocializálódott hívek ingerküszöbét. Meg egyébként is kell egy, Soros Györgynél is szélesebb körben kinevezhető ellenség. Ráadásul olyan kört érintve, amelyik, illetve amelynek a tagjai bárki számára láthatók, felfoghatók, és nem csak a hipotetikus lázálom szintjén realizálhatók. Akkor is, ha Szijjártó még le van maradva egy kanyarral, és beleragadt a korábbi kommunikációba. Miközben persze számíthatunk egyes elemek átvételére is a korábbi panelek közül. Így a civil szervezetek elleni fellépés szinte biztosan ott marad a palettán. Hacsak az most anti-sorosozós Bencsik meg nem világosul, hogy az anti-ételosztósBencsik is hülyeségeket beszélt.

Aztán persze ott van az ellenzék, akiket szinte biztosan meg kell Orbán szerint semmisíteni. Amellett elkezdenek ott lenni a kilométerköveknél. Nem is mindegyikük olyan megbízhatóan szélsőséges, mint az, amelyik szavazóira most rá akarja tenni a Fidesz a kezét. Az tehát szinte biztos, hogy az ellenzék szinte egész pályás letámadásra számíthat. Kikiáltva globális ellenségnek. Nem először Orbán retorikájában. De lassan az egyetlenként maradva az igazi ellenségek közül. Mert aligha kockáztatja meg a cigányság szavazatainak globális elvesztését, és az antiszemita kártyát is kínos lenne szélesebb körben kijátszani. Nem mintha a Fidesz, illetve a Jobbik holdudvarában nem lenne mindezekre kereslet. De most ezek nyílt kijátszása most mindkét pártnak kínos lehet. A sejtetések szintjén pedig már régóta a pakliban vannak.

De mindez a vélemény csak a most ismert helyzetet veszi figyelembe. Szinte biztosak lehetünk abban, hogy a Fidesz vezérkarában lázas munka folyik, hogy a békemeneten résztvevők szintjén is kommunikálható ellenségeket szervírozzanak. A vezéri hordóról.

(Emmanuel Goldstein)

18 hozzászólás

  • Alakul a dolog. Hát az ENSZ

  • Ebben lehet valami.
    Ha most esze lenne az ellenzéknek, le nem szállnának a Soros-kérdéseől.
    Naponta kellene a hatalom orra dörgölni a dolgot.

    De nincs annyi eszük..

  • Olyan ellenséget találnak majd, ami (vagy aki) burkolt zsidózásra is alkalmas lehet.

  • Geyza
    2018 február 27
    12:11 du.

    A sorosozás valójában nevetségessé vált. Már csak ezért is felszínen kellene tartani, mint mondád is.
    Magát a Fideszt lehetne közröhejbe fullasztani. Azt pedig Kellér, Hofi és a többiek bebizonyították, hogy a humornál kevés gyilkosabb dolog van.

  • Kalocsai Miklós

    Geyza
    2018 február 27
    12:11 du.

    ” Ha most esze lenne az ellenzéknek, le nem szállnának a Soros-kérdéseől.
    Naponta kellene a hatalom orra dörgölni a dolgot.

    De nincs annyi eszük..”

    Ez azért túlzás! Bírjátok már ki ezt a néhány hetet úgy, hogy nem ekézitek az ellenzéket! Április 9-én aztán folytathatjátok, ahogy a torkotokon kifér, hiszen jobbat úgy sem tudtok. Tisztelet a kivételnek.

  • Kalocsai Miklos!

    Kepviselo valasztas lessz ha jol tudom!
    Es had ne a kepviselo-jelolt mondja mar meg, hogy mi a tuti, hanem a nep maga valassza ki maga kozul azokat, akikre rabizza (rabizna) a maga velemenyet, amit a „KEPVISELO UR/ASSZONY/ELVTARS” kellene hogy kepviseljen abban a hazban, amit az orszag hazanak hivnak. Amugy tiszta veletlenul.
    Ma meg mindezt sok-sok penzert (fizetesert) vallajak be a magukat kepviseloknek avanzsalt emberkek.
    Egy demokraciaban ha nem csalodom az lenne, hogy a kepviselonek ha esik, ha fuj azt kell kepviselnie amit a kikuldok rabiztak. Nem forditva. De hat ugy latszik nem a Kolcseyk, Szecshenyik idoszakaban elunk (XIX sz. eleje) akkor a kepviselo nem lehetett ellenvelemenyon a megbizokkal, hiszen Isten es ember es a jog elott „KEPVISELOJE” VOLT AZ OT ELKULDOKNEK – ott az orszag hazaban.
    Ugyhogy ne forditsuk meg mar a szerepet, amit a komunistak fasisztak tettek a mult szazadban az orszaggal, hogy ok mondtak meg, hogyit akarnak tenni. Az Orban igy kepzeli el a demokraciat, a komunistak is igy gondoltak – ezert ez az orban es a komunistak altal demokracianak hazudott valami.
    Ok birjak ki, a politikus „ELIT” mivel ok nem ingyen vannak ott, hanem jo penzert akarjak eladni magukat nekunk, valasztoknak.
    Tehat keszuljenek fel, alljak a sarat, ha mar erre adtak a fejuket. Nehogy mar a vegen en sajnaljam meg oket, foleg az oportunista, verszivo fajtajat. Biztos most sokan felszisszenek, az igazsag elso pillanatra fajo, de az igazsagot nem lehet veka ala rejteni, meg kevesbe a szonyeg ala soporni, amit amugy nagyon-nagyon sokan szeretnenek!
    Ezert talahat ki ilyeneket az az ordas farkas, hogy iliberalis demokracia, mert a nep, az istenadta a birkanal is birkabb.

  • Kösz Kalocsai

  • Megprobalom megegyszer, hatha soraim a cerzort jobb hangulatban talalna, s nem torolne megjegyzesemet ?!

    Ellenezne barki is az „ellensegeskedest” ?

    Vagy elvezi is barki azt ?
    Valah, valaki emberi leny elerte tartos boldogsagat,megelegedetseget es egy jobb eletmodot ellensegeskedessevel?

    Nem lenne job meg a politikai vitakban is es az elet mindennapi eseteeiben is ha mindannyian egyetertesben tudnanak elni egyszer?

    Az ellensegeskedesek mindeg csak roszabb es eroszakosabb tettekre vezet. Kulonosen a politikai eletben.
    Lasd a vilagtortenelmet !

    Csupan a jo indulat, jo-akarat es annak celszeru alkalmazasa ami hozhat ertelmes megoldast az emberiseg problemaival szemben.

    Igen. Tudom az tobbeknek csak „ellensegesen hangzik” ?!

    De nem okozott az ellensegeskedes mar eleg problemakat vilagszerete az emberiseg szamara?
    Lenne szukseguk azt tovabra is kovetni ?

    Nem gondolnak hogy szukseges lenne valahol a bekes egyuttertest kezdeni valahogyan?

    Meg politikusoknak is. S amikor egyuttmukodes lehet az egyedulli megoldas.

  • Gabriel! Mielőtt a plafonig zrikálnád magadat ostobaságokon, néhány tényre felhívnám a figyelmet. Egy képviselő kb. 80000-100000 embert képvisel a T. Házban. De még a rászavazók is több ezren vannak. Melyikőjük „megbízását” is kellene teljesítenie? Tudod Te, hogy hogy működik egy országgyűlés? Hogy hogy működött pl. a XIX. század elején, arról láthatólag fogalmad sincs. Petőfi pl. csúfos vereséget szenvedett a követválasztáson: volt, ahonnan fizikailag elzavarták.

  • Gabriel!

    Széchenyiék idejében az „elküldő” végsősoron maga a birtokos osztály volt. Választhattál küldhettél képviselőt – persze csak, ha tagja voltál a választói kasztnak – az mindig is a maga és a te földesuradat képviselte…

    A mai – demokrata – képviselő „elküldői”, a választási szabályok keretei közé szorított (állam)polgárok, a választók, amennyiben van még bennük annyi maradék öntudat, kurázsi, hogy egyáltalán elmennek e szavazni. [Külön tanulmányt érdemelne, hogy a többségük miért nem.] Mert ha nem, akkor éppen ők azok, akik a > t é t e t < félredobva, illetve figyelmen kívül hagyva és elfelejtve hagyják, hogy a dolgok spontán, vagy mégrosszabb, fondorral manipuláltan alakuljanak "a hazájukban". A választói – az elküldői – apátia alakította torzulás teszi, tette (ezt) a demokráciát olyanná, ahol homályba merül, láthatólag a még mindig aktuális . T É T , az . e r e d e t i . e s z m e . a – bármíly furcsán hangzik is – a földbirtok hatalmának kizárása a politika alakulásából…

    És lámcsak, mégis megtörténhet egy – senkiházyakból – önfelépítő, familiáris, azaz egy neofeudális egyben burzsoá (furcsa együttállás nemde ?) kisebbség betüremlése, majd megszilárdulása a hatalomban. Lényegében egy alkotmányos puccsal, oly pofátlan módon, amin a lovagias demokraták csak elámulni, vagy inkább elbambulni tudtak – olyasfajta weimarias naivitással…
    – S mindez a választójoggal felruházot, de választani is lusta, vagy szóljon a mentségére, csak a mesterségesen elbutított nép, jó esetben megengedő szervilizmusából, avagy az évszázadok alatt belénevelődött tekintélyvágyó és imádó természetéből adódóan. De az is lehet, hogy csupán a jódolgában(?) vált ennyire kényelmessé, hogy elfelejtse, hogy valójában mi is itt a tét…

    A kiépített rendszerrel – alkotmámnnyal – tehát nemcsak élni, de visszaélni éppúgy lehetséges, ha nem vigyáz a választók, a küldők nagy sokasága.

    Tehát, nem az úgynevezett pártellenzék a helyzet kulcsa, hanem csakis a választói ellenzékiség, az ELKÜLDŐ, a . n é p f e l s é g , amely 2010.óta kétszer is . h a g y t a , hogy az Alkotmányt, nameg a fékek és ellensúlyok rendszerét sutba vágva, Orbanisztán egy neofeudalista-újburzsoá fasiszmus, jobb esetben maffiaállam kiépítését valósítsa meg.

    Gábriel és Geyza!

    Őket szapuljátok, ne a demokratikus ellenzéket -legalább most ne – amelynek Orbán rendszere mostanra szinte már minden eszközt kicsavart a kezéből s amely, ami a népet illeti, igaz, ami igaz, csupán hozott anyagból dolgozhat…

    .

  • Kalocsai Miklós

    talalom
    2018 február 27
    8:33 du.

    Gabriel egy troll, vele én nem vitatkozom, el sem olvasom mit ír. Nem fecsérelek rá sem időt, sem betűt.

  • Jól van fiúk-leányok.
    Akkó kezdeném
    íme mingyá a Népszavából

    „Azt hiszem, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást például, Stop Soros, meg egyebek. Ezek jópofák, de a magyar társadalom ennél intelligensebb”

    /A Mészáros Lőrinc-féle Echo-TV ben mondotta volt ezt az okosságot bizonyos Bencsik András, a BÉKEMENET egyik szervezője, Bayer Zsolt műsorában./

    Itt van wazze : DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    https://www.youtube.com/watch?v=DIcRIh5YL_w

    Aztán még eztetetet is monta:

    „Bízni kell annyira a miniszterelnökben, hogy feltételezzük róla, hogy nem korrupt”.
    Erről még nincs video a Youtubén.

    Viszont

    Ez sem rézgálic HEHEHEEEHEHEHE Heheheehehee
    https://www.youtube.com/watch?v=NnU8iyhWDzk

    – négy nappal ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy egy ilyen mondat elhangzik a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo Televízió műsorában, hétfőn este azonban erre is sor került. A bírálatot ráadásul Bencsik András kormánypárti újságíró fogalmazta meg Bayer Zsolt műsorában, sőt később azt is mondta: „Bízni kell annyira a miniszterelnökben, hogy feltételezzük róla, hogy nem korrupt”.

  • Dubois és Talalom.
    Szorítkozzunk a témára :

    Aszongya a Soros-pénzen tanult lánglelkő ifjú :
    „FÜGGETLEN DEMOKRATIKUS MAGYAR KÖZTÁRSASÁGOT”

  • Dubois és Talalom.
    Szorítkozzunk a témára :

    Aszongya a Soros-pénzen tanult lánglelkő ifjú :
    “FÜGGETLEN DEMOKRATIKUS MAGYAR KÖZTÁRSASÁGOT”

  • Dubois!
    Koszonom a „kiegeszitest” – ugyis mondhatnank, hogy a felvetett gondolatomnak egy erthetobb kifejteset talaltad! (helyettem)
    Masreszrol azonban hozzatennem, hogy egy sarkalatos reszet a mondandomnak meg igy is Te magad is felreertelmezted (ezt mar nagyon felreertheton sikerult lejegyeznem, ugy tunik)
    Pontosan a tisztelt VALASZTO URAKAT/HOLGYEKET ES ELVTARSAKAT kivantam szapulni magam is, egyszeruen azert, mert a jelentos tobbseg (az itteni hozzaszolokat is beleertve) „… a meleg malé, meleg p……. ” poziciobol ertekel, elemez, valaszt stb. Vagyis igenis az allamtol, beleertve a politikusokat is, elvarja hogy mindent keszen talaljanak. Helyettuk … es helyettunk.
    Elvarjak, hogy alljanak ossze azok a magukat politikusoknak aposztrofalo szemelyisegek ugy valamint olyan formaban, ahogy azt maga elvarja. Arra meg hajlandoak hogy valamifele taborokba szervezodjenek, ( a valasztokrol beszelek) mint valami gittegyletek, de ezt varjak el azoktol is odaat ( a politikusoktol, vagyis jeleoltektol)
    Nyilvanvaloan sokan vannak akiknek nem egyszeru megerteni azt, amit a demokratikus kepviselet kapcsan akartam kifejezni – kutyafuttaban keszult soraimmal.
    Nekem termeszetesnek tunt, hogy nem kell kifejtenem azt, hogy anno, a hivatalosan feudalis kiralysag (monarchia) berendezkedesu orszagban nem volt altalanos a szavazojog, az orszaggyules rendek szerint volt volt felallitva, es hivatalosan mindig a kiraly hivta ossze (persze a rendek javaslatara). – altalanos iskolaban tananyag volt
    Persze a tovabbi fejlodesenek menete is tananyag volt. – a valasztojog alakulasanak
    A 48-as felkeles pont ezert volt konfúz mivel egyszerre lett volna szabadsagharc es polgari forradalom, a felkeles elbukott, a polgari forradalom az 1867-es kiegyezessel reszben megvalosult. Visszahelyezte jogaiba az 1848-as orszaggyules polgari vivmanyait. Ami akkor europai viszonylatban is osszemerheto volt a nyugatabbra elterulo allamalakulatok rendszerevel. Ezt kellene inkabb unnepelni.
    Magyarország ebben a korszakban nem maradt le Európától, sőt kialakult a magyar ipar, erősödött a magyar gazdaság és fejlődött a hazai tudományos élet is. Míg Deák hitt abban, hogy 1867 -ben a lehető legtöbbet értük el abból, amit a helyzet kínált, Kossuth óva intett a kiegyezéstől Cassandra levelében. A későbbi évtizedek pedig egyik kicsit mindkettejük várakozásait igazolták.
    Az olyan „balos” forradalmarok, mint Kossuth is volt, nem hozott semmi jot az orszagnak. Amerika tele van Kossuth szoborral, nagyszeru … es aztan?
    Ha valaki veszi a faradsagot es utana jar, felfedezheti, hogy a valasztojogi torveny demokratizalodasa 1918-ban erte el csucspontjat, onnantol visszafejlodesnek vagyunk tanui. Nem is veletlen talan, hogy 1938-ra majdnem a Bach-korszak szinvonalara jutott vissza. Az egyre kototteb cenzusok alkalmazasa reven es az egyre kevesbe titkos szavazasi lehetoseg miatt.
    Nyilvan a masodik nagy haboru utan jelentosen megvaltozott, altalanos es titkos lett.
    Ne meruljunk el msot abban, hogy hogyan valtozott a folyamat a rakosi es kadari rezsimek alatt, de egy fontos tetelt szeretnem ha nem hallgatnank el, es nem sopornek le az asztalrol, se csak ugy be a szonyeg ala.
    A keso kadari korszak utolso nagy valtoztatasa meg 1983-ban lehetove tette a mar fuggetlen jeloltek indulasat is (nepfront listan kivul) (kopogtato cedulak), es jelentos szamu kepviseloi helyett el is nyertek a jeloltek.
    De nem ez lenne a legfontosabb, hanem volt ennek egy olyan vivmanya, amitol az orban viktor ur mar 1990-ben kiütést kapott, ma valoszinu azonnali infarktus vinne el, ha valaki komolyan felemlegetne.
    A VISSZAHIVAS joga. A valasztok az adott korzet egyeniben nyertes jeloltje ellen kozmegelegedetlensegre tekintettel, visszahivast kezdemenyezhettek.
    Amikor a taxis-blokad idejen sokak felvettetek, hogy sok kepviselot, akikrol mar igen rovid idon belul, nehany honap eltelte alatt kiderult, hogy oportunistak, csalok, korruptak visszahivast kellene kezdemenyezni.
    Az O.V. frissen es iffjan megvalasztott kepviselo, eppen akkor adta el a frissen es melegen kapott szekhazat, levonta a kovetkeztetest – EZ A NÉP ERETLEN A DEMOKRACIARA –
    – tessek korbenezni, hogy ma hogyan politizal, mire tartja (mennyire becsuli) a nepet, a valasztoit.
    Az elhiresult Antal Jozsefi valasz pedig ez volt – tetszettek volna akkor forradalmat csinalni (ertsd: 1989-ben, a rezsimvaltaskor)
    Nem en mondtam ezeket, kedves kartarsaim, de azt igen, hogy a valasztok aktivitasa nem abban kellene hogy kimeruljon, hogy a masik (a felebaratom) jeloltjet csupan csak mocskolom ahogy birom, es hogy a felebaratomat pedig szidom, kopkodom es igy tovabb…

  • Kalocsai! Lehet hogy Gabriel troll, de választ is. És sokan vannak hasonlók, akik végig sem gondolják, miről dühöngenek. Például most: azt írja: az 1983-as választásokon. Holott a kötelező többes jelölés az 1985-ös választásokon volt.
    De ez csak kis pontatlanság,nem lényeges.
    Fontosabb a visszahívhatósági mánia, amit eredetileg Lenin talált ki. Mint azt is,hogy a képviselők csak a”munkájukért” kaphatnak pénzt – így 1990 előtt minden parlamenti képviselő „dolgozott” – gyárigazgató volt, vagy szövőmunkás, tanár vagy színész. Az évi 2 országgyűlési napért pedig költségtérítést kaptak: eleinte 3000, később 5000 forintot. Dehát nem is volt nagyon dolguk a képviselőséggel: évente kétszer karelemeléssel elfogadták a Központi Bizottság, a Politikai Bizottság által kidolgozott, a kormány által előterjesztett törvényeket. Az elvileg kötelező fogadóórával sem nagyon fárasztották magukat. Én a hetvenes években egyszer kérdezni akartam valamit a képviselőmtől – Varga Imre szobrász volt -, és a titkárnője rám dörrent: csak nem képzelem, hogy a művész úr a parlamenti ügyekkel foglalkozik? Olaszországban élt akkor. (Itt kezdett el repedezni a bizalmam.)
    A visszahívhatóság annak a felfogásnak a kivetülése, hogy a demokrácia az, amikor nekem van igazam. A legnagyobb kára pedig az ország életének teljes káoszba való taszítása. Nincs olyan angyali képviselő, aki ellen ne lehetne összegyűjteni 20-30 ezer aláírást, mert megszavazta/nem szavazta meg a költségvetést, vagy nem intézte el, hogy a házam előtti járdát leaszfaltozzák.
    Az ilyenek nem képesek fölfogni, hogy minden döntésnek vannak haszonélvezői, de kárvallottjai is, és hogy néha a magam érdekeit is kordában kell tartanom, hogy a szomszéd boldogulhasson.

  • Gabriel
    2018 február 28
    7:13 du.

    Ez mind így igaz,

    Szerintem.

  • Gabriel!7:13

    Igen, mondandóddal egyetértve, megjegyezném, hogy ami neked, nekünk evidens, az nem biztos, hogy az a fiatal, vagy netán kevésbé tanult olvasó, választó számára is az lenne… Pedig ez a lap nekik (is) íródik, sőt!

    Az mindenképp biztos – mint említetted is – hogy a Horthy-éra, mint a nagybirtok osztály érdekeinek a tényleges és elsőrangú védelmezője, a 48-nak és a Kiegyezés vívmányainak már ’19-től – tehát már Trianon előtt – a tagadása jelledmezte úgy, olymódon, hogy nyiltan csak az előbbit deklarálta a „sajátjának”, abból viszont már az emberi szabadságot, az emberi jogokat, a forradalom igazi – a forradalmi – lénygét, pl. a föld kérdését, v. a jobbágy felszabadítást mellőzve, sőt ezeket el is hallgatva, a hangsúlyt célzatosan és kizárólag a Habsburg-ellenes harcra helyezte.

    A földosztó grófot, Károlyit már egyenesen hülyének állították be, a 18-as Őszirózsás polgári forradalmat és az azt követő, az ország területi integritásáért több fronton is hősiesen harcoló Magyar Tanácsköztársaságot, két és fél évtizedes regnálása alatt, pedig mindvégig nemzetárulónak bélyegete meg…
    Valahogy úgy, mint mostanság, a mai magyar jobboldal is teszi pl.a Jézusi tanításokat szó szerint értelmező katolikus egyházfőt, Ferenc pápát is mindennek csak épp normálisnak nem nevezi…

    Na, persze ez sem véletlen, és a nagybirtok restaurációjával egyetemben egy úgymond új, „magyar” nagybirtokos egyben, egy (oligarchikus) „magyar” burzsoázia jobbágy ívadékokból történő >klónozásán< fáradozik. Az ilyen, hamvaiból feltámasztott új uralkodó réteg tagjai többekközt az uborkafára szalasztott Orbán Viktor és cs., Mészáros L.és cs., Rogán, Lázár, stb. de nem hagyható ki közülük a szintén oligarcha Simicska Lajos, v.Habony Árpád offshorelovaggá ütött koronaherceg sem, stb. stb….

    .