Orbán zsidózására már Goebbels is elismerően csettintene

2018 június 10 7:34 de.337 hozzászólás

„Népességcsere zajlik Európában, részben azért, hogy a spekulánsok, mint amilyen Soros György is, sok pénzt kereshessenek a kontinens tönkretételével… Azért akarják tönkretenni Európát, mert abból nagy profitot remélnek, a pénzügyi spekulánsok már csak ilyenek…”

Nem kell különösebb képzelőerő vagy kreativitás ahhoz, hogy Soros György nevét és a „pénzügyi spekulánsok”-at a zsidó névszóval helyettesítsük, hiszen mindannyian tudjuk, hogy ezeket szinonimaként használják azok, akiknek üzenni akart a miniszterelnök.

Igazán helyre kis náci beszéd kanyarodik ki ebből a két mondatból, erre már Goebbels is elismerően csettintene. Arról szól, hogy ezek a „tudjukkik”, akik kizárólag a mammon ördögének hódolnak, azért akarják elpusztítani Európát, mert ettől busás hasznot remélnek. Az a mérhetetlen aljas ostobaság hogy vajon hogyan és miért fialna ezeknek a „tudjukkik”-nek a kontinens elpusztítása, örök titok marad, de valójában mindegy is, hiszen nem a racionális érvelésben, hanem a gyűlölet- és félelemkeltésben utazik Magyarország miniszterelnöke. A lényeg, hogy az életünkre törnek. Harapófogóban élünk; Keletről a migránsok, Nyugatról a „tudjukkik” támadnak és akarnak elpusztítani. És a tétet naponta emelni kell, hogy ki ne hunyjon a gyűlölet szikrája. És, hogy rettegve bújjon minden szegény magyar ember Orbán Viktor védő szárnyai alá. És ezért igazán nem nagy ár a védelmi pénz: Magyarország kifosztása. Ezt csinálták a nyilasok, ezt csinálták az un. kommunisták és ezt csinálják Orbánék is.

Vásárhelyi Mária

337 hozzászólás

  • Erdekes, en nem latok az Orban Viktor mondataiban semmi antiszemitizmust.
    Azt is erdemes lenne itt megvitatni, hogy kik is rettegnek ma Magyarorszagon igazabol, es hogy mennyire van ra okuk. A normalis diskurzus viszont szinte lehetetlen egy rettegovel, tehat hagyjuk inkabb.

  • sharapova2008

    Akit idéznek, az nem csak antiszemita elmebeteg, hanem dilettáns is: miféle „népességcserét” vizionál, a migránsok helyére tán Európából érkeznek bevándorlók Afrikába és Ázsiába???

  • Naigen.
    A közvetlen zsidózás manapság nem divat.
    De a „tábor” érti miról van szó.

  • “Népességcsere zajlik Európában…”

    Igen v. nem, minden esetre vészesen hasonlít erre, ami ma zajlik Európában:
    http://thisistotallyunreal.weebly.com/kalergi-terv.html

  • igy igaz; orban mar Goebbels-t is tulszarnyalta!!
    ———————————————————
    kedves „sarapova”
    tevedsz!! fel afrike telis tele feher franciaval sot egy ket francia katonai egyseg is ott allomasozik, es most nem a francia gyarmatokra mint Tahiti,guyanne,mayotte,stb gondolok, hanem cote d’ivoire-ra,mali-ra,kongo-ra,stb

  • Hun Gary Ann!

    Nincs is semmi „zsidózás” Orbán mondataiban!!!!!!!
    A kormány jó kapcsolatot ápol az itthoni egyházakkal(támogatja őket)rabbikkal,sőt Izraellel is (amit el is ismertek)többször.
    A valóság az,hogy Soros egy jellemtelen pénzember,aki a zsidók
    szégyene,árulója,sem a valláshoz sem a hithez semmi köze!!!!!!
    Betelepítené a zsidógyűlölő kétes muszlim migránsokat,bűnözöket.
    Egyébként aki utánanéz az megtalálhatja az önéletrajzát,riportját….amiben már gyerekként apuci sugallatára….. (végignézte a zsidók kifosztását,deportálálását!)a kedves papa még „keresztszülőt” is kerített neki jó pénzért,és azt tanácsolta,hogy csak saját magával törődjön……

    Na Vásárhelyi Mária is írt egy alaptalan,valótlan rágalmazó cikket,(persze nem ő az első.ezen a fórumon)..!!!!De minek,kinek??????

  • SARAPOVA2008;

    Magyarok tavoznak nagy szamokban, mennek nyugatra letlehetosegeiket keresve.

    A kormany „nep-szaporodast” ohajt, hat vajon honnan johetnenek azok akik potolnak a tavozokat ?

    Az immigralas megy, azt leallitani lehetetlen. Meg a IX. szazadban sem sikerult. Emlekszel?

  • Orsós Elemér

    „Nem kell különösebb képzelőerő vagy kreativitás ahhoz, hogy Soros György nevét és a “pénzügyi spekulánsok”-at a zsidó névszóval helyettesítsük, hiszen mindannyian tudjuk, hogy ezeket szinonimaként használják azok, akiknek üzenni akart a miniszterelnök.”

    Milyen ocsmány, szándékosan antiszemitizmust vizionáló -valójában gerjesztő- alattomos uszítás ez, főleg, ha azt vesszük, hogy Orbán a magyarországi zsidóság legnagyobb pártfogója és soha nem Soros származását kifogásolja!!! Sőt, folyamatosan a zsidóságot látványosan és kitüntetőleg a többi etnikai és nemzeti kisebbség és a legnagyobb nemzetalkotó többség fölé helyezi!
    Kiknek az undorító, gerinctelen érdeke ez a végtelenül hazug, országlejárató kampány?

  • T. Szerző !

    Az nem lehet, hogy Orbán a lakosságcsere emlegetésével nem zsidózik, hanem „muszlimozik”? Erre is gondolj! 🙂

  • Bendguz79!

    Egyre kevesebb magyar távozik az országból(akik igen ,azok sem véglegesen,hanem esetleg egy jó munkalehetőség miatt és nem örökre.!! hanem határozott időre)!
    A kormány mindent elkövet azért,hogy itthon tartsa a magyarok többségét elősegítse a népesség gyarapodást(orvosok,egészségügyiek,képzett fiatalok,családosok stb)
    kedvezményekkel,támogatásokkal,fizetés emeléssel,kórházi eszközfejlesztéssel és nem a képzetlen,randalírozó,munkát végezni
    nem akaró primitív migránsok befogadását támogatja!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2018 június 10
    11:11 de.

    Kedves Bendeguz, a magyarok „önkéntes” távozásának nagyon nyomós előzményei vannak, a teljesség igénye nélkül sorolnám:
    egy valódi rendszerváltás és az elvárható elszámoltatás elmismásolása, a bécsi kávéházakkal való hamis bekecsegtetés az EU-ba ötödrendü európai polgárnak és elsőrendü összeszerelő olcsó bérrabszolgának, 23 millió megszálló románnal való fenyegetés, a kárpótlás kabaréja, 2 millió uzsora kényszerdevizahiteles lerablása és abból 3000 öngyilkosságba kergetése, a magyar vállalkozások helyett a becsábított külföldi multik agyonszponzorálása, az egymást váltó bal és jobboldali MSZMP jogutódok hazugságai miatti megcsömörlés és kilátástalanság és nem utolsó sorban: Londonban egy kocsma mosogatójában többet lehet keresni mint itthon egy jó mérnöki diplomával!

  • A magamfajta “moslékzabáló” ismételten objektív hozzáértők segítségét kérné!!
    Hogyan kell elképzelni annak a háromszáz zsidó diáknak a telaviv-i búcsúztatását, akik voltak olyan vakmerőek és a teljesen kirekesztő és a totálisan lepusztult és hazug magyar oktatás debreceni egyetemén szeretnék elkezdeni tanulmányaikat?
    Ez is van olyan veszélyes tevékenység mint Libanonban beépülni a Hezbollah-ba? Vagy veszélyesebb? A repülőtéren gyászruhába öltözött, búcsúzkodó szülők, nagyszülők milyen útravalóval vértezik fel gyermeküket, unokájukat a veszélyes út előtt?
    A zsidó társadalom mint a fasisztákkal kollaborálóként, árulókként tekint a nálunk tanulókra?
    Sajnos Gyuri bácsi ritkán van közöttünk, de talán lesz aki tudja a válaszokat és nem hagyja eltévelyedni a gondolataimat.

  • Boda Marcsi
    2018 június 10
    11:00 de.

    NEKED lett írva a cikk.
    Hogy okulj belőle te ostoba.
    Csakhát -mint mindig- most sem értettél belőle semmit.

  • Nézegetem a Fortepan legfrissebb képeit, közel 1900 darab. Az 1964-1966-os képeknél tartok, készítője Szalay Zoltán, jobbára zenészekről és színművészekről készült fotói idézik a kor hatalmas művészeit (amit akkor nem éreztem annak), újralátom őket fiatal életkorukban, köztük néhány, már idősebb társaikkal együtt.
    (furcsa az egyik 1966-os képaláírás : a Magyar Rádió stúdiója, Jávor Pál és Kálmán György színművészek – mivel Jávor 1959-ben elhunyt)

    Hirtelen villan belém : visszatekintve az akkori diktatúra sokkal emberibbnek tűnik a maihoz képest, humánusnak, mert szinte semmit nem tudtam a létezéséről. (Figyelő nem a kortársam) Ma lépten-nyomon olvasok valami olyan hírt, amit fiatalkoromban a haverjaimmal együtt nagyon elítéltünk.

    Ja, és itt az a fotó, ami szerintem téves, vagy nem 1966-os, hanem 7-8 évvel korábban készült:

    http://download.fortepan.hu/_photo/download/fortepan_138100.jpg

  • György Molnár

    Ezt egy aljas primitív bosszúálló tahó, úgy kell hogy végezze, ahogy Goebbels, Himmler vagy Hitler…..Esetleg Szaddam Husszein….Érdekes azt a zsidót, aki csak lop a magyar adófizetőktől, Andy Vajnát még véletlenül sem bántják, amelyik milliárdokat adott a rendszerváltáshoz és a felcsúti tahó tanításához, azt világszerte bántják, bár Soros körme alatt a piszok többet ér mint az egész Orbán banda ( rezsiSzilárd, helikopter Tóni, nyálas Halász János, elmebeteg Kósa, stb….)

  • Julianus barat

    Magyarorszagon , Budapesten van Europa zsidok altal lakott legnagyobb osszefuggo telepulese. A legszebb zsinagogat ott epitettek fel. Ezen kivul meg Miskolc a masodik , es mas varosokban is rengetegen elnek. Orban tiszteli oket es meg is vedi ha kell a zsidosagot. Ok magyarok es a szarmazasuk zsido. Megfigyeltem egyebkent azokat az embereket akik az eletben nem vittek semmire sem, vagy tehetetlenek lustak akkor valakinek a nyakaba akarjak onteni a bilit. Legtobbszor a zsidokat szidjak sajat maguk tehetetlensege miatt. A zsidok rendkivul ertenek a penzhez es mivel a gyerekeiket is kitanittatjak , igy sikeres eletet elnek . Gondolom egyeduli oka az utalkozasnak csakis ez lehet.

  • Julianus barat

    Gyorgy Molnar amen :-))))

  • Julianus, „A zsidok rendkivul ertenek a penzhez es mivel a gyerekeiket is kitanittatjak , igy sikeres eletet elnek . Gondolom egyeduli oka az utalkozasnak csakis ez lehet.”
    ……………….
    Ez valami beugratós vicc?
    Ezt a logikát követve a japánokat is utálnák világszerte, mert sokat szeretnek dolgozni. A németeket a precizitásuk, a malájokat a halászni tudásuk, az olaszokat meg az énekhangjuk miatt utálja a nagyvilág, igaz?

  • Kalocsai Miklós

    „… ezért igazán nem nagy ár a védelmi pénz: Magyarország kifosztása. Ezt csinálták a nyilasok, ezt csinálták az un. kommunisták és ezt csinálják Orbánék is.”

    Vásárhelyi Máriának fel kelleni frissíteni a közelmúlt történelmi ismereteit. Ugyanis az un. kommunisták nem tudták kifosztani az országot, mert az már ki volt fosztva! Egyébként egyik sem lett milliárdos, nem voltak ofsor cégeik. Milyen ferde hajlam kell ahhoz, hogy valaki párhuzamba állítsa azt a rendszert az Orbán maffia rendszerével? Nem az volt az ideális társadalom, de a NER-hez hasonlítani igen csak dőreség!

  • Orsós Elemér
    2018 június 10
    11:50 de.
    Orsós Kollegának itt teljesen igaza van ! sok hozzáfűzni való nemigen van.
    KÉt dolog igen : az egyik,hogy ez az írás tipikus példája
    a szándékos félremagyarázásnak.A másik : ezen írás támogatói hatalmas örömüket nyilvánítják ki -mert a félremagyarázásban , félrevezetésben hisznek,meg a harmadik : lejárató cikket kellet készíteni olyanról ami nincs súlyos lelki zavar miatt.üdvözletével.

  • Julianus barat
    2018 június 10
    2:13 du.

    Magyarorszagon , Budapesten van Europa zsidok altal lakott legnagyobb osszefuggo telepulese.
    ____________

    Hoppá! Honnan tudod, hogy összefüggő zsidók lakta terület? Fütyiellenőrzést tartottál a vidéken? mart ugyanis még mindig a vallástalan zsidók vannak többségben, és ki tudja, merre laknak, összekeveredve a nemzsidókkal…

  • tóth péter
    2018 június 10
    3:50 du.

    Látom agyadra ment a kutyaszex.
    Szedd össze magad.

  • charlie
    2018 június 10
    3:48 du.

    Nézzenek oda.
    A kis büdös náci.
    Milyen körmönfont módon tud
    antiszemita propagandát terjeszteni itten.

    Mert ők ám nem zsidóznak !
    Ők aztán nem!! ÁÁÁáá dehogy..
    Miért is tennék hiszen ők a cukik .

  • Orsós Elemér

    Nem biztos hogy erdekrol van szo.

  • Kedves Elemer;

    Hozzaszollasnak utolso mondatval nem hiszem hogy vitatkoznek.

    De az elobbiekrol nem igen vagyok ismeros.

    Lenne jo eggyenkent reszleteke nyujtani azokon?

    Koszonom.

  • Kalocsai Miklos;

    Magyarorszag nem volt igen jo gazdasafi allapotokban meg a maboru elott sem. Elorehaladotabb volt mint a Balkan orszagai,de a haboru pusztitasai, a hadisarc fizetese, es a Szoviet-styluso „terv-gazdasag” a teljes kozgazdasag elkobzasa utan abszolute csodeben volt.

    A forradalom utan Kadar kert Marshal segelyt de az emberijogokhoz volt kotve. Azt Kadarek vissza-utasitottak.

    Vettek fel kolcsont Nemet bankoktol (33 billio USD) a kozgazdasag elolenditeset tervezve. De az nem sikerult a Szoviet styleu terv-gazdasag ugyeben.
    A penzt elkoltottek, az igert „masik forradalaom megelozesere”, az eletszinvonal em,elesevel.
    Az lett a „gulyas-komunizmus.
    Persze a kolcsonzott osszeget vissza kelett fizetni kamattal.
    Tehat nem volt gazdasagi elorehaladas, a penzt elkoltottek.

    1988 utan mindent elsajatitottak az elvtarsak a kalap alatt.
    S az u.n. rendszer-valatas-neveben eladtak a „nep-vagyonokat”.

    Ugy lettek a „voros-barok” milliardosok.
    Mint a mondas : „minden szentnek magafele hajlik a keze.”

    S az elvtarsak messze alatak szentek lenni !

  • Orbán hazudik, boda meg csak a szokásos szellemi törpeségét fitogtatja!

    Nem Soros, hanem orbán akar népességcserét! Magyarországon ezt már részben meg is valositotta! Az értelmesebbek, jo szakemberek nagyrészét már emigrácioba kényszeritette, uj állampolgárokat vásárolt a pénzünkböl a környezö országokbol, és saját zsebre megvesztegetve europára szabaditott állampolgárságot igérve kinai, arab, orosz, ukrán maffiozokat, fegyver-, drog- és leánykereskedöket!

    Orbán szavai mindig hazugok! Mindig az ellenkezöje igaz, mint amit mond!

  • Azon lehet vitatkozni, h orbán zsidozott-e, de az már a kommentekböl látszik, h habzoszáju hivei, hatására igen- már egyértelmüen zsidoznak!

  • ‘A felvilágosodás és a liberalizmus az emberiség történetének legnagyszerűbb korszaka, és a mostani neofasiszta, neonáci, illiberális térhódítás elnyomáshoz, elszegényedéséhez, soha nem látott szenvedéshez, világdiktatúrához, az emberi lét megtaposásához, háborúkhoz és tömeggyilkosságokhoz vezet. Orbán Viktort Hitlerrel egy sorban fogják emlegetni az ebben a folyamatban játszott negatív szerepe miatt. Ugyanazt a náci ideológiát támasztja fel, a goebbels-i propaganda felhasználásával.
    Soros György egyetlen migránst sem juttatott be Európába, szemben az Orbán-rezsimmel, amely a hamis útlevelek, hamis vízumok és zsebre adott letelepedési kötvények százaival juttatott kétes egyéneket, orosz kémeket, szervezett bűnözőket, arab terroristákat (ezek közül egy olyan szoros kapcsolatba került az Orbán-családdal, hogy Orbán mellett vásárolt villát) juttatott Európába. Ezek valóban terjesztenek antiszemitizmust.’ (Amerikai Népszava).

  • A cikkhez, en megeltem az igazi antiszemitizmust Magyarorszagon. Amit a cikk allit , azt sajnos nem fogadom el.
    Lehet, hogy sSoros zsido szarmazasu, de ha valaki aljas, az nem a szarmazastol fugg.
    Ismertem mar NEM zsido szarmazasut is, aki feljelentett peldaul, aki aljas es egyeni haszon miatt tette. A zsidok tehetseges, kulturalt faj, velemenyem az, hogy e es a magyar zsidok is hazaszeretok. A velemenyem az, hogy Sorost, Orban nem a szarmazasa mmiatt utalja, hanem a haza ellensegenek latja.

  • A cikkhez, en megeltem az igazi antiszemitizmust Magyarorszagon. Amit a cikk allit , azt sajnos nem fogadom el.
    Lehet, hogy sSoros zsido szarmazasu, de ha valaki aljas, az nem a szarmazastol fugg.
    Ismertem mar NEM zsido szarmazasut is, aki feljelentett peldaul, aki aljas es egyeni haszon miatt tette. A zsidok tehetseges, kulturalt faj, zsidok is hazaszeretok. A velemenyem az, hogy Sorost, Orban nem a szarmazasa mmiatt utalja, hanem a haza ellensegenek latja.

  • Tüske Zsófia

    Bendeguz79 Kádár nem kérhetett Marshall-segélyt, mert az 1947-ben indult és 1952-ben lezárult, Kádár pedig 1951-1954 között börtönben volt. A Szovjetunió elutasította a segélyben való részvételt az ellenőrzése alá tartozó országoknak, így Magyarországnak is. A magyar államadósság az olajár-robbanás időpontja körül, 1973 óta keletkezett és növekedett.

  • Amire ugye „Goebbels is csettintene”: (antiszemita) migránsok árasztják el Franciaországot (időnként Szerkesztőségeket likvidálnak) …. s a francia zsidók tömegei pedig Izraelben keresnek védelmet. (És sok százan Orbán Magyarországára költöznek!)

  • Pityi Palkót olvasva kezdek hinni a lélekvándorlásban… Az Orbán család állitólagos barátja – Viktorék népies falusias felcsuti házikója mellett telket vásárló „arab terrorista” – még HOLTÁBAN is tudja terjeszteni az antiszemitizmust…!!! Ez igen!

  • Gyerekek! Ha van kedvetek, olvassátok el, mit írt (professor emeritus) Noam Chomsky (Massachusetts Institute of Technology) eszmefuttatását a „hogyan próbálja a hatalom maga alá gyűrni az egyénen keresztül a társadalmat”. Magyar változat: http://www.urbanlegends.hu/2014/03/chomsky-tizparancsolata-hoax/, angol változat: http://www.integraldeeplistening.com/noam-chomskys-ten-strategies-for-manipulation
    Aztán lehet elgondolkodni, quo vadis Hungaria?

  • Orbán antiszemitizmusa nem újdonság.
    Nem is egyedi eset. A legtöbb, semmiből, erényei dacára felkapaszkodott senki igényel egy olyan bűnbakot, aki, illetve akik miatt nem tudott még magasabbra kapaszkodni.
    Orbán a Kádár-rendszer nélkül ma talpas-inas lenne a kies falujában. Ha pofán nem verik a kocsmába úgy, hogy erre is alkalmatlanná válik. Ha a kedves papa MSZMP-vonalon nem nyomja, akkor a büdös életbe nem kerül be az egyetemre. Ha nem kap egy tanszéki munkapéldányt valami készülő dolgozatból, akkor az életbe nem ad be szakdolgozatot. A szakdolgozata így is kerek nulla lett volna bárki más esetében, akit a párt nem ajnároz (illetve a kedves papát).
    Amúgy Orbán a tipikusan örök második. Az a fajta csicska, aki mindig nyújtózkodik a második sorban, és onnan kiabálva próbálja bizonygatni, hogy ő is ott van ám.
    Az ország balszerencséje, hogy egy ilyen komplexusos, alulteljesítő, szerencsétlen figura országos hatalmat guberált össze. Valószínűleg nem is önerőből, hanem az olyan politikai martalócok és királycsinálók jóvoltából, mint Simicska, aki valószínűleg már kínos kezdett lenni Orbánnak. Ám elég sokat tudhat ahhoz, hogy ne lehessen csak úgy eldobni.
    Az azonban ettől független, hogy pont az ilyen figurákból lesznek a legerőszakosabb diktátorok. Mert a saját nézőpontjukból a világ esküdött össze, hogy nem ő lett máris a Galaktika, de legalább Európa császára.

  • Julianus barat
    2018 június 10
    2:13 du.
    „A zsidok rendkivul ertenek a penzhez es mivel a gyerekeiket is kitanittatjak , igy sikeres eletet elnek ”
    Tegyük ehhez hozzá, hogy történelmileg ez csak részben igaz. Azért a részért pedig a katolikus egyház, illetve a keresztény uralkodók tették a legtöbbet.
    Az irigység sem sokkal újabb keletű. Nagyjából a keresztény egyház hivatalos antiszemitizmusával egy idős. Márpedig az ezer+ éves.

  • Nemrég még Marokkoban is találkoztam sziriai menekült gyerekekkel. Aproval, péksüteményekkel és gyümölccsel segitettem öket.
    Azért messze eljutottak.
    Törökország keleti részén pedig többmillio menekült vegetál.

    Véleményem szerint ott kéne nekik müködö városokat épiteni a határaik mellett segélyekböl. Üzemeket és a tengerparton üdülö resortokat kéne velük épittetni, üzemeltetni.
    Akár a távolabbi folyokbol csatornarendszeren a környék nagymértékü vizellátását is biztositani, igy nemcsak nekik, hanem a régio mezögazdaságát is fel lehetne futtatni, Europa számára rengeteg zöldséget, gyümölcsöt termeszteni, a melléktermékeiken állattartást kialakitani.
    Ilyen pályázatot felajánlani a környezö országoknak, amelyek kapva kapnának a lehetöségen, hiszen a menekültek segitésével az országukat is fellenditenék!
    Ez összességében olcsobb is lenne az EU-nak, megoldhatná a menekülthelyzetet a menekültek méltoságának megörzésével.
    Ettöl függetlenül szakmai képzéseket is lehetne ott helyben, v az érdeklödö célországban tartani, és éves, v más határozott idejü munkavállaloi vizumot kiadni azoknak, akik arra jelentkezne. ( ld. Emirátusok, Singapur, USA,Ausztrália, Ujzélan,….)
    Igy az EU-t helyben nem terhelnék a menekültek, csak ideiglenes, hosszabbithato vizumu vendégmunkásutánpotlást biztositana.
    A menekültek is örülnének, mert nemcsak, hogy a vegetálva segélyen tengödnének, v bünözésre kényszerülve megalázottan koborolnának a világ menekülttáborai között, hanem kvalifikáltan fejlödést, söt lehetöséget biztositanának hazaköltözésük idöszakára is!
    Akik támogatni akarnák, azok ezeken az üdülötelepeken üdülhetnének, az üzemeik termékeit és kézmüves munkáikat vásárolhatnák. Telefonon és neten végezhetö munkákat is lehetne kialakithatni az arra alkalmasok számára.
    Egy müködöképes városhálozat létrehozása, támogatása lehetne a reális menedék akár hosszabbtávon is, amig nem tudnak hazaköltözni.

  • Bendeguz79
    2018 június 10
    5:12 du.

    Mondd te 6ökör
    hát hogy írhatsz EKKORA baromságot.
    Ez az idióta tanulmányt írt a Kádár féle
    Marshall-segély esetről DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Julianus barat
    2018 június 10
    2:13 du.

    És Andrew-s

    A zsidók nem azért értettek a pénzhez mert valami különleges képességeik lennének.
    Egészen más, prózaibb oka van neki.

    A középkorban azok társadalmi rétegek akik pénzzel rendelkeztek, valamiféle álszent módon piszkos dolognak tartották a pénzzel való foglakozást.
    (Lehet lelki furdalásaik voltak hogy kiszipolyozták a jobbágyokat?)
    A zsidók viszont szinte semmivel nem foglakozhattak.
    Tilos volt nekik különféle mesterségeket gyakorolni.
    A pénzváltást kifelejtették a tiltólistából ezért kényszerűségből elkezdtek vele foglalkozni.
    A többit már tudjuk.
    Most meg a szarházi korai antiszemiták szarházi leszármazottjai mocskolják a zsidókat hogy bankárok lettek és jól meggazdagodtak.

    Tetszettek volna nem üldözni már akkor is a zsidókat.
    Báár..akkor most miről ugatnának ezek ?

  • Geyza
    2018 június 11
    7:50 de.

    Mint írtam volt… Hasonlót, csak nem fejtettem ki.
    egyébként nem csak a keresztények álszent kamatszedési tilalma volt az ok (ami miatt persze, mert haszna nem volt, kölcsönt sem adtak, hanem ültek a passzív vagyonokon).
    Sok helyen a nagy álszentek világában zsidó nem szerezhetett fungált vagyont (ingatlant, földet). Ergo megjelent befektetőként. Másrészt a családok olyasmibe fektettek, amit nem lehetett rendeletileg elvenni. Tudásba, pl.
    Nem beszélve arról, hogy a gyermeknek korán kellett megtanulnia felolvasni a tekercset. Ergo, vallási okokból is tudott írni, olvasni. Akkor is, amikor a keresztényeknél sikk volt hülyének lenni.
    Ahogy Czunyiné még a közelmúltban is büszke volt a sötétségére.

  • Tüske Zsófia

    Nagy István, nem kell csúsztatni és félretájékoztatni a tengerentúli magyarokat: Gaith Pharaon NEM Felcsúton lett orbán szomszédja, hanem a Béla király úton, Budapesten.
    https://index.hu/belfold/2016/10/20/orban_szomszedja_ghaith_pharaon_bcci_magyar_narancs/
    https://index.hu/belfold/2017/07/19/kiderult_mi_tunhetett_el_a_pharaon-iratokbol/

    furcsa módon, amikor kiderült, hogy a magyar kormányfő barátja nemzetközi körözés alatt áll, hirtelen elhalálozott. Ami vagy igaz, vagy nem…. mindenesetre öregbíti az alcsúti és sajnos a magyarok hírnevét is.

  • Béla István
    2018 június 11
    3:37 de.
    REgrol ismeros Chomszky! Mar evtizedek kel elobb osztotta az eszt! Megrogzott kommunista! Koszi, de mar az O ideje is lejart!

  • Béla István
    2018 június 11
    3:37 de.
    REgrol ismeros Chomszky! Mar evtizedekkel elobb osztotta az eszt! Megrogzott kommunista!
    Koszi, de mar az O ideje is lejart!

  • Egy a baj : Ti mindenkinek a szájában „zsidózást” láttok,főleg a magyarokéban , ez pedig nem más mint ” magyarozás”. mert csak ti vagytok igazi magyarok a ” többi” a szemetekben csak „zsidózó”,náci banda ,fejetekből csak ez áramlik! Itt nem ” zsidózott ” senki , ezt Ti akarjátok mindenkinek a szájába tenni,hogy ez ömöljön belőle és ha ezt sikerülne elérnetek akkor jöhetne ezek kipécézése,lejáratása,zsidózókká tétele, és ha ezek ezt teszik akkor már jöhetne az általatok óhajtott likvidálás is, és akkor nem lennének „zsidózók” mert egyedül maradhatnátok.
    Csak egy a baj : akkor a „nem zsidózók” között keresnétek a ” zsidózókat” !!! Mert e nélkül nem tudtok meglenni , ez az éltető elemetek, ez a létezésetek alapja.
    Ezt mutatja az is , hogy ” magyarozó” gondolkodással rendelkeztek.De akkor Ti milyen népek vagytok???
    üdvözletével.
    Utóirat :
    Itt egy pirosfejű némbernek agyára ment a kutyaszex : ugyanis ő mindig másra akarja fogni amit tesz,igy ajánlva fel magát rejtjelezve annak aki esetleg akarja őt.
    De hát ez az ő baja , de sajnos mindig elmondja magáról –amit nem kéne.
    De ennek üdvözletével-nagy gondolkodást neki,Kedves Nagy Barátomnak.meg fogja érteni.
    üdvözletével csak neki üdvözletével.

  • tóth péter
    2018 június 11
    1:09 du.
    „… mert csak ti vagytok igazi magyarok”

    Ezt Charlie-val aki magának tartja fenn a jogot annak eldöntésére, hogy ki a magyar, okvetlen beszéld meg.
    Nincs szebb, mint amikor a fasiszták összevesznek egymás rasszizmusán….

  • az europai zsidosag Nem onkent es dalolva tomorult ghettokba mar a kozepkorban is!!!
    oda kenyszeritettek oket megtagadva toluk az emancipalodas es az asszimilalodas lehetoseget is!!
    kesobb ugyanazok ezt szamon kertek a zsidokon mert kellett egy urugy a gyulolkodesre es a pogromokra!!

  • el nezem itt fentebb ezt a plakatot!!!
    odairtak valakik „budos zsido”!!
    valahogyan nem olvasom ittse a felhaborodast e miatt!!
    tegyuk fol csupan!!!
    kint egy plakat orbanrol es valaki az ej leple alatt rairja „budos magyar”!!!
    kivancsi lennek az egekig hato uvoltozere sertodosdire!!!

  • bar-lev
    2018 június 11
    2:12 du.
    Csak megjegyzem Frenc Jozsef csaszar es kiraly szabadititta fek allampolgaroknak a zsidosagot!

  • bar-lev
    2018 június 11
    2:12 du.
    Csak megjegyzem Ferenc Jozsef csaszar es kiraly szabaditotta fel, allampolgaroknak a zsidosagot!

  • Orsós Elemér

    bar-lev
    2018 június 11
    2:16 du.
    Nos, hogy rontsam a relativizáló statisztikádat, kijelentem, hogy engem mindkét felirat egyformán felháborít és fogadni mernék, hogy ha erről közvélemény kutatást mernének csinálni, akkor nagyon pofára esnének a hozzád hasonló, ok nélkül huhogó ellendrukkerek, akik valami rejtélyes okból világrekord méretü antiszemitizmust szeretnének kívánni és gerjeszteni Magyarországnak!

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2018 június 11
    2:41 du.

    Kedves Figyelő, rosszul fogalmazott, mert Ők nem voltak rabszolgák, akiket fel kellett szabadítani, az emancipációs törvénnyel azokat a jogokat és kötelességeket kapták meg, amiket a magyarországi lakosság már rég megkapott, magyarul az Őket kirekesztő kettős mércét szüntették meg!

  • Igen csofalkozom a cimen.
    Ha az Orban zsidozasara meg Geobbels is csettintene, hat a szerzo miert nem csettint ?

    Minden propaganda csupan az ismetlesei altal terjed es novekszik, amig minden a korlatozhatosagot felul mul.

    Amin nema maradsz azt senki nem halja vagy okvassa.
    Tehat nem terjedhet.

    Na, csettins azon.

  • Julianus barat

    Ameddig a vezetoseg a nepnek az erdeket figyelmen kivul hagyja, nem fog semmi sem valtozni mint ahogy ez ezer even ketesztul is megvolt, kizsakmanyoltak a magyarokat .
    Semmi sem valtozott, csak a rendszer, 1989 ben verontas nelkul szunt meg , de azota az eletszinvolnal csak sullyedt.
    Zsidozas ide , zsidozas oda ameddig az ember nem ugy el, hogy segitsen a felebaratjan addig nem fog semmi sem valtozni. A kormanytol nem lehet semmit sem elvarni. Kapitalizmus van Magyarorszagon. Mindenkinek maganak kell megcsinalnia a szerencsejet. Mint ahogyan egy osregi kozmondas is tartja, ” Segits magadon az Isten is megsegit. ”
    Nem lenne itt semmi baj, ha mindenki tisztesseges fizetest kapna Magyarorszagon. Senki senkit nem bantana, mert a vilagon az ember mindenhol egyforma. Mindegy milyen szinu a bore , mindegy milyen a vallasa, mindegy milyen nepcsoporthoz tartozik. Itt egyedul csak a
    tisztesseges megelhetes segitene a kozhangulaton.

  • 1:09 d.u.
    Kedves Tóth Péter! Teljesen igazad van, ez a fajta viselkedés egy leágazása az „agent provocateur”-ségnek. S a mikiegerek ilyenkor kezdenek el nácizni tele szájjal… Üdv, N.I.

  • bar-lev!

    Na le kéne végre nyugodnia,vegye már észre,hogy a kormánynak nem
    a tisztességes zsidókkal van baja (egyházi támogatás,jó viszony a rabbikkal,Izraellel ,Holokauszt megemlékezés,stb)hanem történetesen a hazaáruló,hit nélküli jellemtelen aljas SOROSSAL,aki elárulta,elárulja a zsidókat!
    Természetesen minden normális ember elítéli a plakátra utólag ráírt
    „büdös zsidó” szöveget,vallási hovatartozás nélkül!Tény,hogy sajnos zsidó származású
    Erre már rég rájöhetett volna,ha netán gondolkozna!!!!

  • bar-lev!
    Inkább próbálja meg értelmezni a teljesen hiteltelen,alaptalan és
    uszításra alkalmas cikket,szerzőket……!
    Mindig voltak és lesznek sajnos antiszemita szélsőségesek,(akik ráfirkáltak a plakátra!!!)de ha szélsőbaloldali és az esetleg a tisztességes keresztényeket ok sértegető zsidókkal találkozik,őket is ítélje el,ha van igazságérzete,tisztessége!
    Itthon szerencsére ,mind a zsidó,mind a keresztény származású barátaim,ismerőseim békében és egymást tisztelve élnek!
    Az uszítók meg szerencsére kevesen vannak és mindig lelepleződnek,a többség megveti őket!Őszintén írtam!
    Minden jót!

  • Bar Lev:
    Mi itthon már belefásultunk abba hogy a büdös-nácik ilyen ” büdös-zsidózásain” felháborodjunk. Van az embernek jobb dolga is, minthogy a Neocsárli és HNT* félék mocskolódásain háborogjunk.

  • Andrew-s:
    Atzért nem említettem a ” tudásba fewktetést” mert az nyilvánvaló !

    Aki mások péntzével foglakozik, értenie kell a felsőbb matematikához, a valószínúség-számításhoz és még sok mindenhez.

    Ebből egyenesen következik hogy a Világ szürkeállományának „éllovasai” a zsidók lettek.
    Természetesen.

  • Heje sírási hubákat kéretik figyelmen kívűl hanni.
    16 órányi meló után megittam vagy két felest.
    Akinek nem tetszik, kinyalhassaaaaa…

  • Boda Marcsi
    2018 június 11
    5:19 du.

    Érdekes…
    Hogy zabálja ez az idióta ezeket a cikkeket…

  • Orsós Elemér
    2018 június 11
    3:12 du.Igazad van, rosszul fogalmaztam. De emlekszem a tortenelmi tenyre, egyenjogusagot kaptak! Igy jobb?

  • Geyza!

    „000000000000000000000” akinek nem írok ne válaszoljon….!

  • Mi a probléma?

    Ha a demokratikus, rendszerváltó pártok megértésre és együttműködésre tanították a szavazóikat, akkor a mostani gyűlöletpropagandától nem kell félteni őket.

    Feltéve, de nem megengedve előfordulhatott, hogy gyűlöletre és megbélyegzésre mutattak példát országos pártok, és fokozták a szociális feszültségeket a kilencvenes és a kétezres években.
    Demagógok a két világháború között is voltak a történelemben, de akkor volt sikerük, ha válságban volt a társadalom és az elitnek nem volt más alternatívája.

  • Geyza
    2018 június 11
    7:50 de.

    Én ezt annyival kiegészíteném, hogy a középkor sikeres kereskedői voltak a görögök és örmények, de ők eltűntek, elfogytak idővel.

    A zsidók újkori sikere Magyarországon ahhoz kötődik, hogy pénztőkét ők tudtak felhalmozni a napóleoni háborúk korában. A nemesség nem kapott hitelt a földbirtokra, amíg létezett az ősiség törvénye.
    Sajnos a dualizmusban, mikor már nem volt ősiség, akkor se kapott állami támogatást a nemesség. A kapitalizmus szent jelszavának nevében és az ipar kiépítése érdekében a liberális kormány nem törődött azzal, hogy a jövő generációknak micsoda szociális feszültségekkel kell majd szembenézni.
    A magyar nemesség szegényedett, miközben a zsidók gazdagodtak. Ennek voltak szubjektív okai is, de nem csak az.

    Végül 100 év múltán a kommunisták megoldották a gordiuszi csomót, mert a burzsoáziát és az arisztokráciát egyaránt megfosztották vagyonától. Mellesleg a középosztályt is üldözték az ötvenes években, az úrit és a polgárit is.
    Ebben a létező parlamenti pártok nagyjából egyetértettek, mert ezek az osztályok akadályozták az összes többi társadalmi osztályt a felemelkedésben.

  • Hazaikám.
    TE csak ne egészítgesd ki az én tudományos és nagyhorderejű munkáimat.
    Azok úgy tökéletesek, ahogy vannak.
    A maguk isteni mivoltukban.

  • NAGY István
    2018 június 11
    4:56 du.
    Ebben egyetértünk.
    Üdvözlettel.

  • ORSOS ELEMER;

    Az „uzsora deviziahitel rablas…”
    alanyat tavaly megvitattuk igen reszletesen.

    Vadoltad a bankokat csupan mert te vettel kolcsont kulfoldi penz-ertekben.

    De amikor kisult hogy jovedelmeztel az ingatla eladasan, rogton
    Orsoso Elemer reagalas megvaltoott, s docsoitetted a bankot.

    Vajon mi valtoztatta velemnyedey ma azon ?

  • HAZAI LAMPA;

    Dehogy nem vettek kolcsonoket a nemesek meg a kiralyok.

    Maskent keptelenek voltak hadaikat felszerelni es fizetni.
    Az volt a haboruzasok egyedulli lehetosegei.

    De a haboruk serkentettek az iparosadast is.
    S az iparosok kerulyek a gazdasagi elonyokbe.
    Nem emlekeznel a „guildek”-re? Az ipar-szervezetekre ?

    A fold-erteke az volt amit termelt. De az ipar termelese korlatlanna valt. Mindeg ujjab es tobb lehetoseget nyitott mindenki szamara.
    De a tudatlanabb es az ostovabb hatrabb es hatrabb maradt.

    Valami modon a gondolkodasod a „nemesek” multjaban ragadt.

  • tóth péter
    2018 június 12
    11:21 de.

    Megint szexpartnert keresel?
    Dobott a kutya mi ?
    Cikiii…,,-

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2018 június 11
    10:42 du.
    Szerintem igen és elnézést, ha modortalan voltam!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2018 június 12
    12:53 du.
    Pardon, Pardon Bendeguzkám, Te most nagyon nem figyettél, én a „átkos” lakossági bankrendszerét dícsértem és tartottam korrektnek, mely csupán két bankból ált, ezek pedig az OTP(Oszágos Takarék Pénztár) és a Takarékszövetkezet voltak! A 2008-as OTP már nem ugyanaz -volt mint a rencerváltás előtti, a „kapitalizálódás” hatására már az is kezdett az ide betóduló gátlástalan külföldi bankok szintjére kurvulni, sőt ma már csak a nevében magyar, mert a tulajnonosai nem azok!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2018 június 12
    12:53 du.
    Ja, és még több tárgyi tévedésed is van, de ezt már nem akarom újra kiteregetni!

  • Tuske Zsofia;

    A US gazdasagi segely a haboru-utanni ujjaepitesre Marsahall nevet kovette.
    Persze 1957-ben Marshall mar messze volt.
    De a vilagszerti gazdasagi segelyek mind nevevel kapcsolatban voltak.
    Az OPEC olaj-valasag 1973-ban volt.Kadar mar nem elt akkor.
    Magyarorszag nem az obol-olajon mukodott ugy sem.

    A forradalom utan igyekezezett a gazdasagi felelendulest serkenteni. De az nem sikerult meg a nyugati kolcsonokkel sem.
    A kolcsonok csupan a butokraciajat hizlalta egy kicsit.
    Az u.n „gulya-kommunizmust” tette lehetove.

  • Boda Marcsi
    mi az hogy „tisztesseges zsidokkal”??
    jaaaaa akik vakon behodoltak orbannak es toljak a szekeret!! ertem mar!!
    az On retorikaja holgyem erosen hajaz a nyilas retorikara!! ott is volt egyeseknek, hogyis mondta apukam?………ja igen,; „tisztesseges zsidaja”
    Maria; Ez a lemez lejart!! ezt felejtse el!!

  • a mai XXI.ik szazadi zsidok mar NEM ugyanazok akik engedelmesen mentek az Uraik parancsara a vagohidra millio szamra!!!
    ezt tessek jol bevesni egyszer es mindenkorra!!
    a mai zsidosag kepes megveddeni magat!!

  • Figyelo

    „ferencz Jozsef szabaditotta fel…”
    ES??
    kis ido multan mindet visszaterelte a Magyar Allam a gettokba es meg meg is belyegezve a sarga csillaggal!!
    ugy hogy a ferencjoskad egy elenyeszo csepp az oceanban!!

  • ORSOS ELEMER;

    Emlekszen a tavalyi vitara.
    A „devizia kolcson” ellen panaszdotal, talalom es sokan masok is.

    Persze az ostobasag volt barki reszerol abba beleugrani.

    De a bankok a valutaban ( a Swajci Frankban) biztak nem az ottani szines papirokban.

    De a bankok mukodese torvenyek altal korlatozottak, az az vannak eloirasok amiket szuksegesseguk betartani.
    Hasonloan mint minden mas erdekek es foglalkozasok a kozosseg erdekeben eloirt modon kell koverniuk.

    S a lakossag sajat erkolcsi kotelessege hogy, tudataban legyen minden leheto aprosagoknak mielott lekotelezik magukat.

    Ne feledd, a bankok tonkre mennek ha a lakosssag sokasagai nemet mondanak uzleti-modszereiknek.
    Mint minden mas kozszuksgleti ugyek eseten.

    Minden a fogyasztokon fugg.
    A bankok nem sikereskedhetnek ha a lakossag nem vesz kolcsonoket tolluk.
    A penz teljesen ertektelen ha az nem dolgozik !!!
    Jovedelem nelkul mindenki ehen-halna !

  • Bar Lev.
    Figyelmen kivul hagytad a magyarorszagi zsidosag eseteit.

    Ferenc Jozsef nem csak hogy jovahagyta, de nagyban segitette a Neologok szervezetet, es a Jeshiva ohajaikat, de Ferenc Jozsef jovahagyasa tette letuket valova.
    S a Jeshiva helyet Ferenc Jozsef onmaga tette lehetove hogy magyarorszagnak nem Yeshiva-ja ,hanem a Zsido Egyeteme lehetett.

    Nagyban hozzajarult hogy a Dohany utccai Synegoug Eurazsia legnagyobb es a vileg legszebb Synegougja maig is.
    Vajon miert nincsen muveszeti-szepsegu Synegouga Israelban ?

    Csupan mert az orult bajusszos is Austriaban szuletet, annak semmi koze Ferenc-Jozsef tetteihez.

  • Bendeguz, viszont a sok europai allam kapott Marshall tervbol eredo penzt, de Magyarorszag soha.

  • Szerencsétlen bar-lev!

    Én normálisan és érthetően írtam,amit maga képtelen felfogni….
    Ismétlem! Itthon béke van,a zsidó egyház támogatása,holokauszt megemlékezés,rabbikkal való jó kapcsolat és mellesleg az izraeli elnökkel is,aki elismeri,méltányolja a jelenlegi kormányt…stb.
    Mag nem itthon él,gőze sincs,hogy itthon nincs vallási megkülönböztetés!!!!
    Miért nem a jellemtelen aljas Sorossal foglalkozik?aki a zsidógyűlölő kétes migránsok európai betelepítésén dolgozik
    Már ne is haragudjon de maga egy értetlen zsidó,és ne vegye antiszemitizmusnak,de ugye bármilyen vallású is valaki(akár keresztény,akár zsidó),attól még lehet buta és értelmetlenül
    gyűlölködő,na maga az utóbbiak közé tartozik,amiért részvétem!

  • bar-lev!

    Amúgy azt tanácsolom,hogy a cikken kívül máshonnan is tájékozódjon(hiteles forrásokból),főleg,hogy nem is itthon él,mert
    bizony nagyon félrevezették…..olvassa el a zsidóság szégyenének Soros Gy.nek az önéletrajzát,riportját amit külföldi magazinnak adott,esetleg több újságot….hogy valós képben legyen!
    tudja vannak jellemtelen , ok nélkül uszító és kissé meghíbbant
    hiszékeny zsidók is!Ha módja van rá, ne tartozzon közéjük!!!!

  • bar-lev!

    Mielőtt lefekszem és búcsúzóul:az hogy a kormány plakátjára valami hülye és valóban idióta antiszemita ráfirkálta a „büdös zsidók” szöveget ne tévessze meg,ne befolyásolja,mert hülyék,antiszemiták,férgek…mindig voltak és lesznek,de ugye
    nem rúgnak labdába,pláne itthon!
    Na minden jót,bízva abban,hogy megértett!

  • Orbán zsidózása…

    Engem főleg az zavar zsidókérdésben, hogy a kormány – de egyes zsidó felekezetek is – láthatóan azon dolgoznak, hogy a zsidóságnak külső megjelenési formái legyenek. Kippa, pajesz, keménykalap, stb… Az, hogy zsidó származású emberek – akiknek legtöbbje nem is „tisztavérű” zsidó, hanem alaposan keveredtek különféle keresztényekkel – nem „egyenruhában” grasszálnak a város utcáin, hiszen könnyen lehet, hogy nem is hívők, na, az felháborító! Ők azok, akik libernyákok, gazemberek, lám, Soros is…

    Úgy általában elmondható, hogy legyél te csak vallásos, „egyenruhás”, szabványos zsidó, majd Miviktorunk megjutalmaz. Csak EMBER ne legyél, úgy általában…

  • Rosszul fejeztem ki a Kadar hatalmara vonatkozokat.
    Persze hogy elt 1973-ban. Sot elt 1988-ig.
    De az u.n. reformers befolyasai volt a vezetok kozott a kesobbu evekben.

  • Boda Marcsi
    maga aki gyalazta Apukamat ezen a forumon nekem maga ne ajanlgasson semmit!! vilagos??

  • Bendeguz79
    ki a francot erdekel a ferncjoskaja???kit erdekel mit csinalt es hogyan?NEM ingyer tette!!!!!
    de miert nem arrol beszel itt hogy jo 30 evvel a ferencjoskaja utan visszatereltek a MAGYAR Torveny-ek a zsidokat a gettokba,ezuttal megbelyegezve sarga csillaggal is!!!
    errol obegasson!!!!!
    -es mi az a baromsagf hogy nincs izraelben muveszi szepsegu zsinagoga?? honnet szopta elo ezt a baromsagot???
    ott van a Yirusalaim-i hurva synagoga de ott a CFAT-i synagoga is!!a cfat-iban szebb szinesebb a frigyszekreny mint barhol masutt!! es a cfati jo 500 evvel regebbi is

  • Alma!

    A zsidók attól „zsidók” hogy be kell tartaniuk a Mózesi-törvényeket.
    Az pedig előírja a külsőségeket is.
    Törvény.
    Akik nem tartják be, azok nem nyerik el az „üdvösséget”.
    A mai viselettel való összehozásán „dolgoznak” a rabbik.
    Ahány felekezet (zsidó) annyi részlet. Sok van.

    A valódi erkölcs, etika az már más lapra tartozik ugyanúgy ma is, mint két-három ezer évvel ezelőtt.

  • Orsós Elemér
    2018 június 12
    2:55 du.

    Miért beszélsz tudatlanul összevissza?
    Az Antall-korszak első szemet akciója volt a az OTP kiprivatizálása, amit Csányi Sándor nevére átjátszottak. Sokan kaptak persze a „részvényeiből” fű alatt a kormány-berkekben, ami sosem lett nyilvános. Gondolom a legkevesebben gondolnak Pintérre például.
    De te csak szidjad a „külföldieket”
    Egy külföldi azt teszi meg, amit megtehet.
    Ha kaphatott 30 év adómentességet, akkor minek utasította volna vissza? Tőkés nem?
    Ki a hibás, a külföldi tőkés?
    Nem a hazaáruló magyar kormány akik néminemű fűalatti zsebpénzért kicsesznek a magyarokkal?
    De csak szavazzatok az ilyen kormányokra! Hajra MDF (ma FIDESZ)

  • Bendeguz79
    2018 június 10
    5:12 du.

    Igaz réginek tűnő bejegyzésedhez megyek vissza.
    De muszály vagyok ismételten leírni, hogy a gulyás-kommunizmus nem a nyugati kölcsönökből lett, és meg kevésbé volt 30 billió dollár összegű.

    Ezt a hazugságot terjeszted itt mar idők és idők óta.
    A kádár-rezsimnek sok hibája volt – nyilván a legnagyobb az volt, hogy létezett, de ez a visszatérő szemen-szedett hazugság mar nagyon uncsi.

  • Bendeguz79
    2018 június 12
    1:02 du.

    „Nem emlekeznel a “guildek”-re? Az ipar-szervezetekre ?”

    Minek írsz olyan témáról, amiről fogalmad sincs? Kevered a középkort az újkorral.

    Céhek a középkorban voltak! Az ipari forradalomban először manufaktúrák alakultak, majd ezekből lettek a nagy gyárak.

    Ahol nem volt gyarmatosítás, ott nem volt saját tőkéje az országnak, hogy beindítsa az ipari forradalmat. A magyar nemességnek ezért hitelre lett volna szüksége. Ezért írta Széchenyi a Hitel. c. művét.

    Sajnos a Habsburgok nem tartották fontosnak, hogy a magyar nemességet támogassák az ipari termelésben. Ezért maradtak el a kortól, és persze a mérnök is kevesebb volt köztük, de azt nem lehet mondani, hogy ne haladtak volna a korral.

  • gabriel
    2018 június 14
    8:55 de.

    Az összes rendszerváltó párt privatizált, mikor kormányra került. Nálad nagyon beragadt az mdf, pedig a többi se volt különb.

  • GABRIEL;

    Veld onmagadat „hazugnak” mielott ertelmed lehetne hogy miert es mirol ugatsz.

    Kadar igeretet tett a Moszkvai elvtarsainak hogy a gazdasagi korulmenyek fejlesztsevel jovobeli forradalmat kepes lessz megelozni.
    Persze arra penzt nem kapott Moszkvatol.
    A US visszautasitotta mert az emberi-jogokat kototte ki.Amit Kadar visszautasitott.
    Kolcsonoket vett fel a kozgazdasag fejlesztesere. de a „Terv-gazdasagot” lehetetlen a szabad-versenygazdasaggal tartani a versenyt. Ugy a kolcsonok nagy resze a burokraciat hizlalta, ami le”csopogott” a kozonseghez is.

    Minden adatok talalhatok sok ezer lapokban.
    Ne legy lusta megtalalni az adatokat mielott bunko magatartasodat osztogatod !

  • HAZAI LAMPA, a fenynelkulli lampa.

    Csupan mert Szechenyi ertelmeben volt es irt a „Hitel” ertelmen, az nem jelenti hogy a nemesek hajlandok lettek volna az iparosodasban reszt venni,ill. vagyonakikat, tarsdalami pozicioikat reszkirozni.
    Hat miert is tettek volna azt?
    S miert is lett volna erdekuk?

    Letezetek a birtokaik es jobbagyaik.
    Amig az jovedelmet nyujtott, kastejaik epitesei, terjesztesei, mu-kincsek vasarlasai es a kivaltsagos elet biztositva volt.

    Probaljon gondolkodi azok cipojeben egy percre, nem a regi ostoba Marxista propagandakat ismetelni.

    Az iparossag, a pek, a szabo, a cipesz, a gyertyakeszito,a kovacs,az asztalos, a keregyartok, stb.stb. akik kepessegei es megelhetesei annak fejleszteset kovetelte, tette lehetove az iparosodast. Ill. az ipari forradalm kezdetet.

    A „guildek”. A kozepkori Velencei kereskedok, iparosok, „artisian-ok” akik a Reinesance letet tettek lehetove.
    Az tette lehetove a felvilagosodas koranak lehetoseget.

    Azokbol eredo vagyonok megkoveteltek a penz befekteteseit.
    A kerskedok bankarok is lettek europaszerte.

    Azok akik ma is hozzak letre a modern technikai elohaladasokat.
    S nem az orokolt-vagyonokat elvezok.
    Mint Carnegie, Astor a multban, ma Gates, Job, Zuckenurg, etc.

    Maga allandoan a logika-hianyaban ismeteli ocska propagandait.
    Nem csoda hogy szeretett rendszeruk csodbe jutott vilagszerte.

  • HAZAI LAMPA;

    Manufacture, magyarul semmi mas mint „kezzelkeszites”.

    Az amit a kisiparosok muveltek, majd munkajuk szelesitve nagyobb merteku termelesre.

    „Iparosok” leteztek 4 ezer, sot tobb evezredekkel ezelott is.

    A quildek szeleskiruke es szervezettek voltak mar a XV. szazadban is.
    Az ipari forradalom a XVII szazadtol kezdodott.
    De volt lofegyver, puska es agyu az 1500-as evekben is mar.
    Sot kinaban az ipari-kezi-tomeg-termeles gyakorolva ezer eve.

  • bar-lev!

    Maga semmit sem ért sajnos abból amit írtam,meg ugye mikor is gyaláztam az apukáját ????,nem is hallottam róla és miért is tenném?
    Aztán ugye mint (kb.100-x !!!!)leírtam itthon a kormány jó viszonyban yan a zsidókkal (támogatás,megemlékezés stb)meg az emberek többsége is,akár hívő zsidókról van szó,vagy csak zsidó
    származásúak!!!!!!

    Pontosan Sorost kell elítélni,aki zsidó származása lévén Európába és ide muszlimokat akar tömegesen betelepíteni,akik ugye (pláne a fanatikusok) a zsidók legfőbb ellenségei!

    Amúgy egyedül!!! a plakátra ráfirkálók tekinthetők antiszemitának!!!!!
    Na ezt már az értelmesebbek rég megértették volna,……,de ugye nem sok van,és vannak akik a szánalmas „eszetlenségüket”,még hazugságokkal,ok nélküli gyűlöletkeltéssel is megfejelik……klinikai esetek!akikkel meddő időtöltés vitatkozni.
    A pszichiátriára meg ugye általában látogatni mennek az emberek és nem vitatkozni a „betegekkel”….
    Janinak és Julianus barátnak teljesen igaza van,több dologban
    charlye -nak is,Figyelő is érti a lényeget,szerencse,hogy vannak itt értelmesek is.!

  • BAR LEV;

    Magat nem erdekli Ferenc Jozsef tevekenysegei a magyarorszagi zsidosag erdekeben, de mas zsidok azt nem vagyunk hajlandok elfelejteni.

    Ferenc-Joska nelkul ma nem igen lennek a Neolog zsidok.
    S a mai magyar zsidosag 90+szazleka Neologok.

    S nem lenne a Dohany utcai Zsido Egyetem sem, talan meg Synegoug. Az mind lehetoseget nyujtott Hertzel tevekenysegenek.
    S a nemzet alapitasanak is a XX szazadban.
    Mind az az 1865-68-as evekben tortent.

    A Holocaust 1936-tol. Magyarorszagon csak 1944-ben.
    Az kozel 80 ev, s nem 30 ev.
    Mier nem arrol „obegat” ? Talan az a „baromsaga”.

    A weben talalhatja a vilag minden Synagogait.
    A Dohany utcai az igen szep, muveszi es minden szempontbol jelentos. A New Yorki Temple Emanuel masolva arrol.

    Ha maganak azok a mai „modern” Synegougok tetszenek az a maga velemnye. En nem itelem azert, sem hivom magat „barom”-sagnak.

  • Egyébként a GYENGÉBBEK kedvéért:

    A táblára azt írta valaki”büdös zsidó”,nem azt,hogy büdös zsidók,mai ugye órási különbség!!!!!
    ha én ilyesmivel tölteném az időmet…. azt írtam volna,hogy Soros egy jellemtelen, a zsidóságot eláruló alak,megvetendő pénzember,ami igaz is,több itthoni és szerencsére normális zsidó ismerősöm,barátom szerint!!!!!!!

    nem ártana egyeseknek gondolkozni!

  • Bendeguz!

    A hazugságot a tényre értettem, nem személyedet neveztem hazugnak.
    De ha neked ez édes-mindegy, és ezáltal engem nevezel bunkónak, akkor be kell látnom, hogy magad vagy egy faragatlan, ocsmány, bunkó, senkiházi benedek.
    Nem véletlenül írja itt mindenki ugyanezt rólad.

    Mit tudsz te a tényekről, az akkori időkről?

    En nekem nem kell az interneten keresgélnem hozza, hiszen közvetlen a kezemen mentek át a belső információk akkor!
    Tehát vagy elfogadod tájékoztatásként amit írok, vagy rontsd a levegőt máshol.

    Szűnj meg a hülyeségeiddel!

  • hazai lámpa
    2018 június 14
    10:02 de.

    Ennél a cikknél is le kell írnom mint hozzászólást ugyanazt, amit már máshol ezerszer leírtam?
    Nem érted meg ha máshol írok le valamit, az adott cikknek a kapcsán ugyan, de az abban foglaltak számomra érvényben maradnak? En nem vagyok kaméleon! En nem változtatom a véleményem a széljárásnak megfelelően.
    Utalnak is érte sokan, de ez már így marad…

    Hat nem arról pofázok egyfolytában, hogy az egész rendszerváltás egy színjáték volt a régi politikai éra részéről, és az Antall és társai ugyanúgy az MSZMP-hez tartoztak, mint a Hornék?

    Es az újonnan színre-lépett ifjú-titánok is ebbe a társaságba leptek be? Vagyis akik beálltak a sorba, a bandába, csak azok maradtak meg a politika színpadán?

    Fárasztó, nagyon Lampa.

  • Boda Marcsi
    2018 június 14
    12:49 du

    BÜDÖS BODAMARCSIK!

  • FIGYELO;
    Az u.n. „Marshall segely” az a haboru-utani ujjaepeitesekre volt javasolva George Marshall altal.Azert az nev.

    De a US allanadoan adakozik gazdasagi, katonai es tobb mas anyagi segelyeket, barminek is nevezned.

    George W.H.Bush egyedul adott $ 50 milliot a magayroknak 1990-ben.
    A vilag nemzetei maig is zsebelik a billiokat.
    Kim Jun Un a kovetkezo a sorban ma.

  • Boda Marcsi
    2018 június 13
    3:34 du.

    „Én normálisan és érthetően írtam…”

    Aha..Normálisan és érthetően leírta hogy mekkora egy igyijotkya is ő.

    Nem véletlen hogy ő az Oldal Idióta Macája .

  • Kisboda látom prímán megtanultad anno az orosz nyelvet.
    Remélem jutott neked nyalnivaló oroszsegg heheheheheeh

  • GABRIEL;

    Ketsegtelenul te vagy magad az a „bunko” ,”ocsmany”, „faragatlan”, „senkihazi”

    „Szunj meg a hulyesegeddel” !

    Csupan azert mert te nem tudsz valamit ami koztudatben volt es adataik letezok, az nem tesz teged ertelmesebbe.
    Ismerd el a valosagot, tetszik az vagy nem.

    A szocialista magyar kormany gazdasagi es penzugyi allapotai meg rosszabbak is voltak mint az atlag emlekezesek arrol.

    magyarhirlap.hu/cikk/18073/Nyomaszto_tartozas_amit_a_szocialismus_hagyott_hatra

    es a
    http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20131017-a-magyar-adossag-tortenete-komolyabb-allami-hitelfelvetelek.html

    Tanulj borju okkor lessz beloled !

  • Egyébként tóth péter hozzászólásában is sok igazság van……de sajna többen vagy nem akarják megérteni,vagy felfogni!
    Az ő bajuk(állapotuk),ettől még (!!!)ugye a tények nem változnak!!!

  • Nem vagyok tevedhetetlen, azonban ugy erzem itt ugy intezik a magiat, hogy valaki bedob egy atlatszo hazugsagot a kozosbe, amire beindul a bunkozas, hulyezes, anyazas. Ha megsem indulna be akkor vannak itt olyan egyedek, akik addig irritalnak masokat amig ki nem provokaljak azokbol a masokbol az anyazast.
    Hogy ez miert igy szukseges nem ertem es nem is erdekel.
    Mindazonaltal elkuldenem a blog es kommentelok himnuszat.
    https://www.youtube.com/watch?v=n4f9Mqa4L8Y
    Tessek engem levenni errol a blogrol, nekem erre se idom se szuksegem nincs.

  • BENDEGUZI

    Az hogy valaki „ártatlannak” születik, és mint ilyen tudatlannak, az normális.

    Az viszont hogy évtizedeket eléldegél a földön, és még akkor is tudatlan marad, és még ezek-után is körömszakadtáig ragaszkodik a „könnyen nyert” tudatlanságához, az rettenetesen minősít!

    Te idióta, nehogy mar az origós újságíró-gyerektől kelljen megtudnom olyan gazdasági tényeket, amik soha nem voltak nyilvánosak, és amelyekkel én dolgoztam!

    te idióta

    Nem kell, hogy megköszönd, de ne nevezz mar másokat hülyének azért, mert téged ingyen és bérmentve okosítanak….

  • Bendeguz miértnem adod már fel

  • GABRIEL irta ;

    „te idiota ”

    Igazi magyar ertelmiseg. ???

  • bendeguz-stb

    a ferncjoskaja NEM halvanyitja el azt a Magyarok altal elkovetett gyalazatot a zsidosag ellen amit elkovettek 1938-1946 kozt!!!
    a Ferencjoska es IV.ik Karoly tettei eltorpulnek a gyalazat mellett!!
    ezt szembe allitani maga altal a veszkorszakkal „mint mentseget” onmagaban is egy aljas undorito halottgyalazo tett!!
    persze tudom jol ki es mi maga!!
    egy yehovista terito!!
    csakhogy velem szemben semmire se megy azzal!!!

  • bodamarcsi

    ejnyemar megint ez a jo oreg nyilas retorika,; „jo zsidok”!!

  • a legkozelebbi nagy plakatkampanynal ki iratom valakivel egy parra „Budos M…ar”!!!-(mgfizetem!!)
    kivancsi Leszek az eghekig hatolo orjongestre mocskolodasra itt is!!!
    az lesz melto valasz-(az elmaradt felhaborodasuk miatt!!!!)- a fentebbi „budoszsido”-ra!!!
    -„szemet-szemert…” mondja az iras!!

  • Bendeguz79
    2018 június 14
    12:02 du.

    Látom, hogy neked nem csak a neved hun, hanem a történelemről is annyit tudsz, mint egy barbár.

    „Letezetek a birtokaik es jobbagyaik.
    Amig az jovedelmet nyujtott, kastejaik epitesei, terjesztesei, mu-kincsek vasarlasai es a kivaltsagos elet biztositva volt.”

    Pl. az Esterházy herceg és más arisztokraták fényűző barokk kastélyokban laktak, és több ezer jobbágyuk volt.
    A középnemesség szép, oszlopos kúriákban lakott, ami a legritkább esetben volt emeletes, és néhány száz jobbágyuk volt.

    A régi módszerekkel a jobbágyok robotmunkában művelték a földesúr földjeit. Tehát ha kevés jobbágya volt egy nemesnek, akkor a bevétele is sokkal kevesebb volt!
    Ezért akarták a nemesek a hitelt fölvenni, hogy korszerűsíthessék a gazdaságukat.
    Ebből lett az 1848-as forradalom.

    1848-ban a jobbágyokat felszabadította a magyar országgyűlés, és a tulajdonukba adta a jobbágytelket. A robotmunkát eltörölték.
    Arra azonban nem számított a nemesség, hogy a Habsburgok leverik a forradalmat, és utána kisemmizik a nemességet (nem kaptak kárpótlást vagy más állami támogatást).

    Innentől ered a nemesség későbbi elszegényedése, amiről Mikszáth Kálmán regényei is szólnak. Ezért gyűlölték meg a sikeres zsidó kapitalistákat a dzsentrik. Talán ezzel is magyarázható, hogy 70 évvel később megszavazták unokáik a zsidótörvényeket.

  • T. György Molnár 2:00

    A cikkre és erre a kommentre 5, azaz 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 jár.

  • Páter Julianus! 2:13-kor írja, hogy
    „a zsidók rettentően értenek a pénzhez…”

    E megengedően nyájas, ámbár aljamód . a n t i s z e m i t a . k ö z h e l y, szintén csak arra való, és azért tette fel ide, hogy azzal Orbánini fent idézett mondatait igazolja. Tudniillik a Vezérnek ezt a gennyes köpetét Ő, mint Magyarország – uszkve 8 év leforgása alatt – leggazdagabb* emberévé avanzsált politikai spekuláns freccsenti a pesti aszfaltra… Azaz utólag még hozzáteszi, hogyasszogya
    …”a pénzügyi spekulánsok márcsak ilyenek”.

    Mellesleg, életem során nagyon sok zsidó honfitársamhoz volt szerencsém, azonban ezek közül, ha kettő is akadt, aki egyáltalán, „csupán valamicskét is értett a pénzügyekhez”, akkor sokat mondok.

    Haver Juliánuszunknak ez az említett provinciális „bölcsessége” kb. ugyanaz, mint amikor rosszmájúan és sommásan állítják róluk azt is, hogy útálják a fizikai munkát, és nem is dolgoznak ilyen állásokban…
    Az én élettapasztalatom ennek az ellenkezőjét bizonyítja, egyrészt a személyes ismeretségeimen keresztül, másrészt márcsak annak tudatában is, hogy a Numerus Clausus anno zsidó fiatalok százezreit kényszerítette a munkásosztály soraiba, minthogy ez a törvény tíltotta, de lagalábbis jelentősen korlátozta számukra az értelmiségi létet is… Ám ott is remekül megállták a helyüket. Azonban a pénzügytől úgyszintén távol tartották az állítólag ahhoz viszont jól értő réteget.

    .

    * Orbán vagyonába 1:1 beszámítva a felcsúti billonaire gázszerelő, Mészáros Laurenc 2015.február 6-i „G-nap” óta, két és fél éve nap-mint nap . é g b ő l . h u l l ó . b u s á s . vagyonát is. Ezek a milliárdok nem származnak máshonnan, mint uborkafán felkapaszkodott, miFührerünk eltitkolt százmilliárdjaiból. Ti. a korábbi, ám azóta kegyvesztetté lett Simliska, csak addig-stróman, és ugyancsak nem zsidó, mint a másik két tahó, de viszont spekuláns a javából… Simicskától Orbanini a néki személyesen feltétlen szükséges sumákság mértékéig, a spekulatív gondolkodást azért némileg mégis átvette és így ma a jövedelmét egy nála is bunkóbb strómannál kozkáztatja…

    .

    Ui: Mészárost azóta is ostromolja a média, hogy honnan is ez a hirtelenjött vagyon… Hiába menekült hiába futott bírósághoz, mint polgármester; közszereplőként köteles nyilatkozni. Mindegy mit, de kell… Erre, a mi szeretett Felcsúti Ramszeszünk [névadó: á’lá Bödöcs a Stand Up humorista], mit eszelt ki strómanja – de inkább a maga inkognitójának – védelmében, azt hogy Mészáros mondjon le – a választott – pg.mesteri tisztségéről, nehogy még elszólja magát a hülyéje… A stróman – úgy kb 2 hónapja le is mondott, csak azért, hogy szűnjék már meg ez a közszereplői – törvény szerint kérdezhető és interjuvolható – jogviszonya… Azóta nem nyilatkozik és bújkál.

    Ki hát a spekuláns ??? Soros? V. mégis Orbán? 😀 🙁 🙁 🙁

  • 8:08-hoz

    „mindegy, hogy mit, de nyilatkozni kell”, ill. kellett amíg a főnöke le nem állította, ki nem vonta a kérdezhetők köréből – Nem csoda:

    Egy alakalommal pl. Mészáros gázszerelő, azt hiszem a HírTV-nek, kérdésre azt nyilatkozta, hogy „igen, ő a Tehetségének köszönheti ezt a valószínütlen rövid idő alatt hirtelen megnőtt óriási vagyotömegét…”

    A következő kérdésre, hogy „és a miniszterelnök barátsága… ?”. Mire ez a nem éppen spekuláns alakat Puskás-akadémista erre azt válaszolta:
    ” a z . i s . a . t e h e t s é g h e z . t a r t o z i k „.

    ))))))))))))))))))) 😀 (((((((((((((((((((((((

  • Kalocsai Miklós 3:48

    Jogos észrevétel, bár Vásárhelyi Mária mindkét irányból egy
    > sértett szakértő < és tanú … – hiába, az adott kor…

    A XX. századot n.Vidor Miklós szépírónk 2000.körül így nevezte, hogy

    . "XX., büntetőszázad"

    .

  • Bendegúz79, azaz Horthy Sharif! 5:12

    Nem voltak ők milliárdosok!

    Maga úgy HAZUDIK mint a vízfolyás. Floridai gondolkodásmódja a

    „ki mint él, úgy ítél” jegyében működik.

    Kádárnál, stb. puritánabb embert a világon nem talál.

  • Pityi Palkó 7:20

    Nobel Díj az idézetért.

  • BAR LEV

    1.,Talan emlekeznel a Harmadik Parancsolatra mielott kezded atkozni azt a Nevet.

    2., Mi koze lehetne Ferenc Jozsef tetteinek 1865-ben a XX szazadbeli fascistak tetteivel ?
    Talan olvass nemi tenyeket a magyarorszagi zsidosag tortentetein.
    Kepes lennel ertehetoen osszekotni, meglatasaidban ?

  • LAMPACSKA;

    Vajon miert erolkodsz agymosasoddal a valotlan elkpzeleseidet reank kenyszeriteni.

    Probalj logikusan gondolkodni!

    Ha te neked van oriasi ingatlan vagyonod, abbol biztos jovedelem,luxus eletmod es hatalom, reszkiroznad mind azt elzalogositani hogy valami probalkozasba fektetned mind azt ,egy ipari probalkozasba amihez egyelataln semmi ertelmed, kepesseged, de meg indito okod sem letezik ???

    A szegeny dolgozo, termelo iparosok akik szervezetebbek es tudtak toket osszehozni, majd kepesek voltak kolcsonoket kapni a nagymeretu ipari termeleseikre.

    Az tette lehetove az iparosodast.
    Lasd az ottani mai agarar-videki allapotokat.
    Miert nem cselekednek ma amint te elkepzeleseid alapjan vadodlod az akkori nemeseket ???

  • LAMPACSKA;

    Honna a fenebol szeded azt az elkepzelesedet hogy az iparosodas csupan a „gyarmatositasokbol” lehetett fedezve ???

    Elkpzelned hogy a „gyarmatositas nem kerult, nem kerulheten penzbe?
    Az elso eszak amerikai telepesek egymas uton elpusztultak mert szegenyek voltak. Nem voltak kepesek elegendo ellatast es felszereleseket magukkal hozni az uj-vilagba.

    Te probalj mewnj csupan egy par-honapos utazasodra. Lasd mibe kerul az.
    Kepes lennel logikus gondolkodasra, hogy mibe kerult meg egyettlen hajo felszerlese, elletasa, szemlyzete meg egy par-hetes hajo-utra is ?

    De a „gyarmatosito” hatalom civilizaciot hoztak az elemeradt vilagnak. Utakat, vasutakat, varosokat, epeitettek.Kormanyzast-civi;lizaciot ,iskolaztatast, allamrendszer felalitasait es minden koz-erdekuseget vittek a jungelokban eleok reszere.

    Mind azok a „volt-gyarmatik” ma is egyuttmukodesekben, az u.n. Commonwealth”-ekben vannak a volt anyaorszagaikkal.
    Kiveve a mai USA-t.

  • Nagy István 3:35

    Maga el van tévedve:

    Orbánnak villája a Svábhegyen van a Czinege utcában, és ennek közvetlen közelében intézte el a terrorizmust anyagilag is támogató Ghaith Pharaon nemzetközileg [FBI] körözött „üzletember”, bűnözőnek a >kontroll nélküli< magyar állampolgárságát és szerzte meg a svábhegyi villa közvetlen közelében lévő, régi, állami tulajdonú villa eladási engedélyét. A Posta-bank József nádor téri műemlék épületét is ennek a pasasnak passzolta át úgy, hogy annak felújítását Tiborcz István cégei végezték (volna).
    Ne tévessze össze a népies, értsd felcsútias vityilló Sasfészekkel*, amely közvetlenül a Vezér által odaépített – egyáltalán nem felcsútias – Pincho stadion stadion tőszomszédságában búvik meg.

    * Hitler volt még ilyen építkezés mániás és persze antiszemita is. A Berchthesgadeni sasfészket is ugyane' mániája keretében cseszte oda, ahova… Orbán meg éppen most hírdette ki a felcsúti kisvasút vonalának a meghosszabbítását egy másik, BivajbaSSnád községig. Mondják is, hogy ez a Felcsúti Ramszesz már csak azért nem építteti Felcsútra a Keopsz piramis eredeti – a gánti kőbányában nyerhető nyersanyagból – másolatát is, mert az eltakarná az ő bájos kis héttornyú falucskáját… 😀

  • Ui:

    Tiborcz István Orbán veje

  • FORTRIMBRASZ;

    Sajnalom, de megjegyzeset egyalataln nem ertem !

    Mi a maga „Horthy Sharif” soranak ertelme ?

    S hogy miert nevezett engem „hazug”-nak, lenne legalabb valami ertelmet, vagy ellenbizonyitast nyujyani ?

    A Kadar magan eletevel nem foglalkozom !
    „Puritan”-okat nem keresek !
    De hajlando volt tomeg-gyilkossagra a hatalomat szerezni.
    Az egyedul elegendo barki erkolcsi allapotat velni.
    De azon semmi megjegyzes nem tortent senki altal.
    Tehat hogyan jott az fel a maga elmejeben ?

    HA az orszag kolcsoneire gondol az mind teny, es az adatok kattinthatok.

  • Fortimbras
    na vegre valaki aki erti is mirol szol a cikk!!
    es nem mint ez a mindeleben kanal yehovista hitterito „bendeguz” dumal kozhelyes baromsagokat!!-plane Floridabol!!

  • FORTIMBRASZ
    2018 június 15
    9:42 de.
    Ez eegy tomeny gyulkodo szoveg. ERdekes hogy a mindenkori moderator beengedte!
    Kulonben Orban haza az Ornbanhegyi uton VAN es nem a Svabhegyen.Sajat szememmel lattam, semmi kulnosen nagy , es diszes nincs azon ilyen. 5 Gyereket nevelt fel ott felesegevel egyutt!

    Irigysegtol sargyl a amaga beirasa.

    En meg emlekszem a kadar kori parttitkarok villaira a Rozsadombon!

  • FORTRIMBRASZ;

    Mibe fogadna hogy a magyaradofizetok majd boldogan vissza-fizetik az utcai-vilagatas „tul-koltsegeit” az EU-nak.

    Az EU nem fog semmifele eljarast kezdeni a ficko ellen.
    A Parlament elintezi majd a vissza-fizetest !

    Valojaban a magyarallam kovette el azt atettet.Az allam kotelessege ma az.

  • FORTIMBRASZ
    2018 június 15
    9:42 de.
    Ez eegy tomeny gyulkodo szoveg. ERdekes hogy a mindenkori moderator beengedte!
    Kulonben Orban haza az Ornbanhegyi uton VAN es nem a Svabhegyen.Sajat szememmel lattam, semmi kulnosen nagy , es diszes nincs azon . 5 Gyereket nevelt fel ott felesegevel egyutt!

    Irigysegtol sargul a a maga beirasa.

    En meg emlekszem a kadar kori parttitkarok villaira a Rozsadombon!

  • GABRIEL irta;

    „..olyan gazdasagi tenyeket amelyek soha nem voltak nyilvanosak, de ameleyekkel en dolgoztam..”

    Mifele TITKOS gazdasagi tenyekkel dolgoztal volna ?
    Valami ‘titkos gazdasaggal’, valami titkos orszagban ?

    Persze minel tobbet irsz, annal ertelmetlenebb es valotlanabb megjegyzeseket teszel.
    Vagy csupan elkepzeleseket allitasz ?
    Semmi mas nem feltetelezheto allitasodon !

    Az inkabb elhiheto, mint a TITKOS GAZDASAGI TENYE-id, amikkel allitolag te dolgoztal, sajat soraid szerint !
    Lett volna az a Maffia, vagy a KGB ?

    ‘Titkos Gabriel’. Hmmmm???

  • bar-lev!

    Én se nyilas,se náci nem vagyok,normálisan,érthetően és TÖBBSZÖR!!!is leírtam a véleményem,amit a maga „agya” nem képes
    felfogni.
    Maga egy gyűlölködő,üldözési mániás,uszító,megkeseredett zsidó
    ember,élő példa arra,hogy nem minden zsidó okos(állítólag)vannak
    buták is,ugye ez nem vallásfüggő,csak tény!
    Na nem fárasztom tovább magam értetlenekkel!

  • Bendeguz!

    Mivel nem ismered, hogy hogyan működtek valójában a szocialista rendszerek – benne a gazdaság – azért váltál teljesen nevetség tárgyává ezen a felületen, ami a KMH.

    Mondjuk a végső ok az az, hogy ha egy csepp alázat lenne benned, akkor megpróbálnád megismerni, legalábbis valami fogalmat összeszedni benne.

    De nem akarod az istennek a vén emberes makacsságodat feladni, vagy legalábbis valamennyit visszafogni belőle.

    Mindenki, aki a kommunista rendszerek állami tervgazdaságában dolgozott, az „titkos”, vagy legalábbis „bizalmas” adatokkal dolgozott. Így hívta azokat a kormányzat, mert valójában azok voltak.

    Semmi nem volt nyilvános, ne legyél mar ennyire nyakas, hogy ezt ne bírd megemészteni!
    Azt elfogadod, hogy egy orvos nem adhat ki személyes adatokat a pácienséről, vagy egy bankár sem ad ki adatokat a kliense számlájáról? Vagy ez sem igaz?

    Ha valami nem volt nyilvános, nem is lehetett nyilvánosságra hozni.

    Ezert lehetett velük tetszés szerint manipulálni. És ez az ami miatt a rendszer-váltás után pedig vezetéshez jutottak tetszésük szerint manipulálhatták tovább a népet (lakosságot)
    Manipuláltak, hazudtak, ferdítettek a tetszésük szerint.

    Az újságírók azt bírják megírni, amit eléjük adnak, ami tényekhez hozzáférnek. Hogy az pedig igaz vagy nem, honnan tudnák eldönteni?
    Ne legyél már ennyire vén fasz, hogy ezt nem latod be – az intelligenciádban sokkal több van ennél!

    A szocialista rendszernek az volt a lényege, hogy a kormányzat mindent titkosan kezelt, csakis a „BENNFENTES ÉRDEKELTEK” tudhattak az ügyekről.

    Bendeguz, ha az akkori magyar lakosság 98 százalékának fingja sem volt arról, hogy hogyan működik valójában a magyar gazdaság, nyilvánvaló hogy annak pedig aki egy „ellenséges” kapitalista földön elő „magyar nép ellensége” volt, mint te, az a hagymázgőzös almaiban tudott csak elképzeléseket szőni erről.
    Es te ezt folytatva teszed a megjegyzéseidet az akkori állapotokról a mai napig.

    Te az akkori kormány értelmezése szerint a magyar munkás-paraszt dolgozok ellensége voltál, tehát semmit sem tudhattál. És titkosítottak is mindent. Minden gazdasági eseményt, tényszámokat, mindent.
    Hacsak persze nem voltál a CIA-n belül gazdasági-ügynök.

    Próbálj meg alázatos lenni az egykori hazádhoz – ha pedig nem megy, akkor mi a fenét akarsz?

  • hazai lámpa
    2018 június 15
    4:08 de.

    Lámpa!

    Nagyon jó tömör összefoglalója az igazságnak!

    Ugye, ha betekeri a lámpát!!! 🙂 🙂 🙂

    Még annyit tennék hozza, hogy a legjobban mutatja, hogy sohasem az „eredeti” magyarok (vagy tótok, vagy horvátok, vagy legyen az görög, bolgár stb) aki szükséget érzi kitűnni a nemzetieskedésben, hanem azok akik „frissen sültek” vagyis röviddel azelőtt tagozódtak be egy nemzetbe, azok mindig mindenek felett akarjak megmutatni a „hovatartozásukat”.
    Ilyen volt például szlovák Kossuth vagy a szerb Petőfi.

    Nem tudom érthető-e?

    Ha nincs a Kossuth „szabadságharca”, hanem marad csak a polgári forradalom, akkor marad minden az eredeti terv szerint.

    Petőfi pedig egy nacionalista uszító volt semmi szükségből, hasonlóan a mai mély-magyarokhoz.
    De hát ö magyarabb akart lenni a magyaroknál.
    Mint a maik, az Orbánék.

  • gabriel;

    Utolso ragalmaiddal bemutettad igazi arcodat.
    Tehat ketsegtelenul nem csak a pufajkasok de talan mas tettek elkovetoje is lettel volna.

    Tehat te lehettel tetteid alapjan a nemzet ellensege !

    Mi neked „titkos” ?
    Nem csodalkoznank.

    Nezz a tikorbe mielott barki mast is vadolnal narmivel is.

    Legy legalabb tiszteseges masokhoz, mielott ragalmazol !

  • Hja, Figyelő, hisz ez nyilvánvaló, az Orbánhegy, meg az Orbánhegyi út Orbán Viktorról kapta a nevét… Te láttad!

  • Gabriel, most már nem csak Kossuth, hanem Petőfi is sorra került? 😮

    Csak mondom, a Magyarországi tótok, palócok, rácok, horvátok meg ilyesmik annakidején még magyarnak tartották magukat. Elég felháborító tőlük ez a slendriánság…

  • Akmási Alma:
    „nyilvánvaló, az Orbánhegy, meg az Orbánhegyi út Orbán Viktorról kapta a nevét…”

    Kedves Alma, nagyon tévedsz, a szeretett Vezérről elnevezett út nem ott van, hanem kicsit feljebb; Istenhegyi út. 🙂

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 június 15
    3:37 du.

    „Gabriel, most már nem csak Kossuth, hanem Petőfi is sorra került? 😮

    Csak mondom, a Magyarországi tótok, palócok, rácok, horvátok meg ilyesmik annakidején még magyarnak tartották magukat. Elég felháborító tőlük ez a slendriánság…”

    Csak mondom, a mostani szomszédaim -egyik német a másik szlovák- még most is magyarnak vallja magát! Most szerinted akkor Ők téves vagy kirivóan renitens statisztikai adat?

  • Hehehe, Elemér, most bejöttél a csőbe! Ha ez a két szomszédod netán esetleg talán hovatovább ellenben liberális vagy komcsi, akkó bizony NEM MAGYAR !!!!!! Megmondhattya csárli is!

  • Hazai Lámpa 4:08

    Igen nagyra értékelem jól összefogott esszéjét a nemesi elszegényedésről.

    Mindössze csak annyit fűznék az okok fejtegetéséhez, hogy a földbirtokosság elszegényedése nem éppen a hitel körül forgott, hanem először is a kor szava, az addig feloszthatatlan föld tőkévé válása s az azzal párhuzamos és azt követő, mostmár gyors és folyamatos, a föld, mint speciális tőke koncentrációjának hatása az egész mezőgazdaság tulajdonviszonyaira. Mindez a korszerű óriás birtokok törvényszerű uralmához vezetett. Ez a megállíthatatlan, örvénylő történelmi közeg volt az, ahol fontos szerepet játszott a gépesítés, a munkaerő – addig jobbágy – szabadabb áramlása és áttelepülése a városokba. A visszafordíthatatlan folyamat, forradalmakkal és kiegyezéssel jól megspékelve, valóban megfosztotta a közép és kisebb birtokokat az azt fenntartó élő munka színe javától, s ezzel sok ilyen – évszázadokon át elidegeníthetetlen – családi birtok került egészében, vagy részleteiben eladásra. Sok kastély és kúria maradt úgy a tulajdonukban árván és egyedül, hogy körüle az egész birtok eladásra került…

    Elképzelhető, hogy ez a gyökeres változás mennyire megviselte az ebben érintett néhányezer familia mentális vonását és jellemét, létrehozva a dzsentri ön, de főleg gazdaság fölemésztő figuráját. Ezek az emberek, akik addig birtokaik jövedelméhez csak számadóik szellemi produktumán keresztül jutottak hozzá, most rákényszerültek valamiféle önálló gazdálkodásra, amely inkább személyi tulajdonuk, értéktárgyaik felélésében, mint a gazdaságuk szaktudást igénylő felvirágoztatásában valósult meg.

    A volt, vagy a bomlást átélő birtokos nemesi osztály tehát szembe találta magát önmaga gyakorlati tehetetlenségével, hozzá nem értésével, mely fiaskóért, valamint a törvényszerű és ettől elkerülhetetlen állapotért mindenkit okolt csak önmagát nem. Elsősorban egy, a történelem során már nem is példa nélküli jól kitalált bűnbakot választottak áldozatuknak. A vidéken és a városokban éppúgy megtalálható kispolgárt, pontosabban „a zsidót”. Őt jelölték meg osztályuk – úgymond a haza – elkerülhetetlen sorvadásának az okozójaként.

    Ahol a dzsentri mergfordul ott elsősorban ennek a rétegnek a kárára politizál, rágalmakat terjeszt és uszít a zsidó ellen a szükségszerű változások miatt kényszerhelyzetbe került és kárt vallott alsóbb osztályok, a parasztok, a volt parasztok és a városi proletárok között is…

    Szumma szummarum, innen az a bizonyos írigységi energia, amit ezek unokái gömbösök, telekyk, klebersbergek és horthyk a zsidó törvények „parlamenti” szavazása során úgy gondolván a maguk javára hasznosítottak, pedig csak a nemzet és az ország pusztulását hozták eggyel közelebb.

    .

  • gabriel

    Allitasaid ketsegtelenul bizonyitja hogy oriasian bekepzelt, ontelt,(bigot) es nagyon felsobbrendinek veled magadat.

    Tobb allitasaid melett az is bizonyitja hogy nem vagy tanult, kepzet es ertelmes oszinte egyen.

    A volt magyar (ertve a szocialista) allam kozgazdasagat, es minden szocilaista orszagok esetet, a leheto legpontosabb adatok letezese talalhato volt, es ma is, a CIA web-lapjain.
    Menj es kattintsd „Magyarorszag”-ot a CIA web-lapjan !!!

    Magyarorszag kozgazdasaga nem volt „titok”, hanem fokent hazugsag.
    Amig hirdettek a nagytermeleseket, joletet, boldogsagokat, a lakossag hianyozasokkal alt szemben a leg-alapvetobb dolgokban.
    Arucikkek minosege „vacak” volt. Valasztek ismeretlen, csupan a „Typus A” mindenben.
    Ahol egy Csehszlovak termek leheto volt hosszu-sorok altak es az ara megfizethetetlen volt a dolgozoknak.

    Rakosi apukad teljes hatalmaval mas-fel-evre az elelmiszerek jegyrendszere jott be.
    A Baros teren, es a Rakocy uton egy kirakatban egy 10 kilos tasak lisztet, a masikban megy egy 10 kilos tasak cukrot mutattak.
    Allitva azt hogy a mezogazdasagi termelok a malacoknak etetik, s azert volt a „jegy-rendszer” szukseges.
    Az elelmiszer termeloket vadoltak, nem a hainyok okozojait, az allam burokraciat es az esztelen politikai bevatkozasaikat a kozgazdasag pusztitasaert.

    Soraid alapjan magad is reszesse voltal mind azoknak a problemaknak.
    Azert veded masokat atkozva aminek reszesse es okozoja voltal.
    Hol van a te „hazafiassagod”, oszinteseged, tudatosagod, kepesseged mind az altalad allitott alanyokon?
    S az u.n. „Intellectual honesty”-d ?

  • Figyelő 11,32

    Szíveskedjék tételesen és nem sommásan, olyan falmelléki stílusban cáfolni valamit. Miféle érv az például, hogy „már
    az ő ideje is lejárt”… Ne a személyt tegye kérdésessé, hanem az egyes mondatait – persze csak ha tudná, de nem tudja… 😀

    .

  • HAZAI LAMPA, talan nagyon sotet van ottan;))

    Maga csak elkepzelt fogalmakat ismetelget.
    Miert nem hajlando logikusan gondolkodni ?

    A magyar nemesseg es foldbirtos osztalynak egyaltalan NEM volt erdeke reszkirozni minden tulajdonait a hitel felvevesere.
    S miert is tette volna egy is ?

    A tulajdonaik biztos jovedelmet , joletet es tarsdalami befolyast garantalt.

    1848-49-ben Kossuth katonai kaszaval-kapaval mentek haboruzni.

    Magyarorszagon az iparosodas csak az 1868 utan kezdodott.
    Andrasy oriasi gazdasagi beruhazasokara kolcsonoket vett fel. De az a nemzet gazdasagi fel-lendulesere ment.
    A Bohemiabol beozonlo kereskedelmi es panzugyi befektetok altal kezdodott a nemzet iparospdasa.

    Sot a mezogazdsag gepesitese meg kezobb. Mint az osztrak, Angol,Francia (Hoffer-Shrancz-Clayton-Shutleworth ceg befektetesei altal.
    De a magyar mezogazdasag meg az 1930-40-es evekben is a „konvencios-cseled” jelentette a termelo munka-erot.
    De meg az 50-es evekben is a gepesites jelentektelen volt.

    Az itten olvasott megjegyzesek alapjan, ma a mezogazdasaguk csodben van. A videki termelok alapveto hinanyossagokat bizonyitanak.
    Sot meg a maga elobbi soraiban is tanuskodott arrol.
    A 30-40 evekben jovedelmezobb volt az orszag agrar-termek-exportja.

  • Juliánus 4,20 írja:

    „Különben is, Magyarországon kapitalizmus van.” „Segíts magadon, az isten is megsegít.”

    Mindez igaz lenne egy liberális kapitalizmusban, ahol valódi verseny dönti el a helyezések és a helyezettek sorsát.

    Ám ehelyett a legkényesebb (milliárdos) gazdasági fordulópontokon kitűzött tenderek sorsa minden esetben a fidesz, illetve most a kormány – mondhatnók, maga Orbán – kezében van, már előre ott dőlnek el, azaz előre lezsírozott útvonalat jár be. Nem kell többre gondolni, mint Simicska gazdasági vállalkozásainak sorsára, ahol egyiok nap még a mennyország, míg másnapra a pokol kapui.

    Íme néhány példa az orbáni szabad versenyre:
    – A Tokaj-Sárazsadány dűlőben székelő borászati Kft-je közgyülésén az állami hozzájárulás mértékére a Vezér nagyszerényen azt nyilatkozta (azt az utasítást adta) hogy „ne mi kapjuk a leg-többet”;
    – A Többszáz Mahír hirdetőoszlop kitépése a földből és elszállítása;
    – A Vegyépszer korábban megnyert(!) M4-es autósztráda építésének váratlan leállítása;
    – A Mészáros, egészen pontosan Orbán és családja vállalkozásainak versenytárs nélküli győzelmi felvonultatása;
    – Többezer termőföld tender tendenciózus „sikeres” versenytárs-kiszorító kiírása. A legtöbb ilyenen csak a vevő jelent meg;
    – A Trafik-Panama sorozat állami és „”parlamenti”” erőfölény, a fideszesek testére szabott törvény „alkotással”, vagy inkább Orbanisztán Törvénygyár zrt. egyértelmű kihasználásával. Az eredeti tulajdonosoktól elvett üzleteket hatóságilag felszámolták, majd volt olyan csókos család is, akinek így 5 trafik is jutott.., stb, stb, stb…

    A polgári szabadság és emberi jogok orbanisztáni fokát egyébként lemérhetjük az >egyszeri felcsúti juhász<, Várady András tragikus esetéből, de az ugyancsak helybéli idős asszony hosszabb vagyoni vitáját és megfenyegetését követő, teljes akácosa tarvágása és a fa ellopása ügyében is, amit a Keresztapa veje, Tiborcz István hajtott végre a vadonat új, piros munkagépével … Egy esküvői képük buktatta le őket, amelyen az ifjú pár, Ráhel és Pityu a kérdéses traktoron fényképezkedett, ahol a corpus delicti a rendszáma alapján lett beazonosítva.
    – Természetesen mindkét felcsúti bűnügy a BM döglött (v. inkább döglesztett) akták ügyosztályának az anyagát bővíti…

    🙁

  • Kedves Hazai Lámpa !

    A nemesség meg nem kapott hiteleiről:

    Épp fordítva volt. Nemhogy a nemesek de még a király is vett fel hitelt és kapott is…

    Itt, ti. a magyarok – nemesi és paraszti – köreiben viszont dívott, sőt még ma is dívik egy ősi hagyomány, hogy
    „aki néked kölcsönt ad, azt gyűlöld, de végzetesen”.
    E régi szép szokásra alapítva, uszítottak és uszínatanak ma is a bankok és más pénzügyi formalitások ellen.

    Az pedig, hogy csak zsidók lehetnek pénzemberek, ez egy hagyományosan szemeszedett hazugság. Főleg a parasztság körében terjeng, mint a mocsárgáz…

    Nem kell túl messzire, csak a reneszánsz csodálatos fellegvárába, Firenzébe. Ott bizony élt egy polgár család – amely bár nem volt nemes – viszont pénzváltással szerezték meg mindennapi kenyerüket. Aztán már annyira ment az üzlet, hogy nemcsak palotákat, műkincseket és egy egész „udvart” vásárolhattak maguknak, de még nemesi címet is… Legjelesebb tagja Cosimo Medici – az alapító – nemcsak Firenze, de egész Toszkána nagyhertcegévé válhatott, akit mint a legnagyobb mű és művész pártoló „polgárt” nyugodtan nevezhetünk a reneszánsz, de általában a művészetek védő-atyjának is…

    …Hogy a szupersikeres mediciek mégis zsidók lettek volna? Arról viszont nem hallottam semmit, ámbár gyanús, fölöttébb gyanús… Ha mégis így lett volna ugyanis, akkor már Cosimát is, mint németországban Joseph Openheimer* filantróp pénzembert is, biztos „még időben” kivégezték volna, az Arno valamelyik hídjára felakasztva…

    .

    * Oppenheimer is igen magasra, miniszterségre jutott, mígnem a neki tartozó királyok, hercegek és grófok 😀 egyszerűen nem akartak fizetni, s végül Stutgartban (Würtettemberg tart.) eléggé fiatalon, nagy királyi pompa közepette és óriási érdeklődés mellett – mert ott is volt rá igény – fölakasztották. Ha valaki ebben felismerni véli a Soros-kampányként elhíresült szintén mocsokban bővelkedő fidSS . a u t o d a f é t, ill. annak a vázlatát, e hasonlóság aligahanem csak a véletlen műve lehet, mert Joseph Süß Oppenheimert is éppen azok vitték bitóra akiknek és akiken addig az áldozat a legtöbbet segített…

    🙁

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 június 15
    8:43 du.
    Híííínye a teringettét, erre nem gondoltam! 😀

  • Alma!

    A lényeget úgy latszik te sem bírod megérteni, hiába a sok erőfeszítés!
    Minden falra hányt borsóvá válik.
    Szublimál – a vákuumban.
    Mint ahogy a jég sem vízzé, hanem rögtön gőzzé válik.

    Arról próbálok papolni, hogy a nacionalizmus, sovinizmus (magyar vetületben a magyarkodás) mindig is egyesek kisebbségi komplexusából keletkezik.
    Es érdekes módon mindig akad egy ügyeskedő aki előbb ezt csoportérdekké, a továbbiakban pedig egy jelentős réteg meggyőződésévé bírja transzformálni.

    Ilyen szinten már a nacionalista magatartást „nemzeti érdekké” lehet nyilvánítani – és innentől ….. Isten óvd a hazát!!!???

    Neked mint fizikusnak igazan kellene ismerned a nagy-számok törvényét.

    Magad mondod:
    „Csak mondom, a Magyarországi tótok, palócok, rácok, horvátok meg ilyesmik annak idején még magyarnak tartották magukat. Elég felháborító tőlük ez a slendriánság…”

    Mint ahogy véletlenségből aradi vértanú között is mindössze 5 volt akiket „tősgyökeres” magyarnak tartottak. Es azok ereiben is ki tudja milyen ver keveredett még?

    Aki például Petőfit is nagyon kedvelte (szerette), a székelyek Bem apónak hívtak – bizony lengyel volt. (mellesleg török pasaként és mint ilyen, muszlimként halt meg Aleppóban – ami a mai imigráncsok „forrásvidéke”)

    A nacionalizmus a legártalmasabb átok.

    Petőfi amikor a kuruc-hagyományokkal bíró Szendrey Julianna kegyeiért és hazásságáért „futott” magyarabbá vált a magyartól. Mellesleg kénytelen volt az öreg Szendreynek is megfelelni, aki aztán végképp „büszke magyar” volt.

    Mentségére: ifjan mindenki forradalmár – én is arról a kurucvidékről származom, én tudom a bőrömön.

  • Figyelő! 12:22

    El kell keserítsem, maga kis orbánfun. Említett 9:42-es hsz-em minden eleme tényanyag.

    A maga védence bizony nyakig benne van a keresztapaságban. Nem kell ahhoz feltétlenül gyűlölni, hogy felismerjük azt a sok csalást, panamát és sumákságot és bűnt amit ez a >Kond-a vezér< elkövetett az egész ország ellen.

    Egyébként Orbán háza tényleg nincs az Orbánhegyi úton – amint azt tévesen méltóztatott kiigazítani – nem is volt ott. Bizonnyára öszzekeverte a képet egy régebbi pesti viccel, és azért hiszi, hogy az ő házát látta ott a villák tömegében… Ez vicc pedig így hangzik:
    Orbán a kisfiával kézenfogva sétál az Orbánhegyi úton. Megszólal a kisgyerek: Papa! Ugye ezt az utat rólad nevezték el ? Mire a Vezér: Nem kisfiam, rólam az Istenhegyi utat nevezték el…

    Na! Szóval kegyed valószínű innen vehette az Orbánhegyet… Pedig ő, a mi dicső Führerünk – ha már nagyobb útvonalat veszünk is figyelembe – a Béla király út közelében, ismétlem a Czinege úton lakozik.

    De tudja mit? Tételezzük föl, hogy mégis ott lakna és maga ott látott meghatódva egy egyszerű mézeskalács házikót* 5 gyerekkel, szerintem az sem változtat azon a tényen, hogy ez a miniszterelnök becsempészett az országunkba [a fentit helyesbítve:] egy, az INTERPOL által is körözött bűnöző migránst, neki különböző kedvezményeket és lehetőséget, valamint magyar állampolgárságot biztosítva. És csak úgy zárójelben: egy muszlim arab menekültet… Még a parlamentbe is bevitte ezt a gazfickót, aki miután emiatt kitört a politikai botrány, a pasas gyorsan meghalasztotta magát, illetve felszívódott, eltünt mint a kámfor…

    Na, de Figyelő! Ha ebben a történetben lenne is némi rosszindulat, akkor az csakis a maga védencéből került át a kommentbe, hisz jóindulattal ezt a skandallumot nem tehette volna meg egy, a magyar alkotmányra eskűt tett, úgynevezett fiatal demokrata, azaz fidSS president minister sem.

    .

    *Amikor maga, mint állítja, az oly ritka pesti látogatásai egyikét megszakítva mégis megnézte még O.V. házát is a Svábhegyen, képzelem mennyire áthatotta önt az áhitat. Talán még meg is koszorúzta azt a gunyhót… Csupán csak az az érdekes, hogy a kegyed többször is megismételt állítása szerint nem ismeri Orbánt, sem az ő politikáját sőt, nem is érdekli, és mégis fölzarándokolt arra a nagy Svábhegyre. Igazi önfeláldozás volt ez "az ügyért" az ön részéről…

    😀

  • Gabriel, minden történelmi személyt a maga korában kell szemlélni és megítélni. A XIX. században a „magyar nemzet” fogalma volt az az eszme, amibe a Habsburgok ellen bele lehetett kapaszkodni. Utólag nézve talán jobb lett volna valahogy másképp, de ez a tény. A század elején korszerűsítették a magyar nyelvet is, és ennek tényleg hasznát láttuk. Petőfi pedig egyáltalán nem volt egy szűklátókörű „nemzetügyér”, hanem sok tekintetben liberális és baloldali hazafi. A tévedés nem sz övé, hanem a korszaké.

  • Reagalva a tobb ismerteto es reszletekre terjedo magyarazatoknak.

    Ha Magyarorszag kozgazdasaga szabad-onnallo es versenykepes lenne, az allamnak NEM lehetne semmi lehetosege az u.n. „tender”-ek esetebm.
    Csupan mert az allam-burokracia csak az ink (tinta),toner es a papir vasarlasara szorulna.Semmi masra.

    Minden elbeszlesek bizonyitja hogy az allam-burokracia konyokig durkal a kozgazdasagban.
    Csupan az a legnagyobb oka hogy az nem mukodik amint varnak, vagy remelnek.

    Persze nagyban hozzajarul ahoz az is hogy a lakossag zome, nem hajlando elismerni, sem a lehetoseggel elni, hogy szabadon lepjenek a gazdasagi versenygesbe.

    Hinayozzak nem csak annak ertelmeit, de fokent az ambiciokat.
    S ambiciok hianyaban semmi nem sikeresskedhet.
    Sot a szabad-kozgazdasagi versenyzes nagy reszkirozassokkal is jar. Amire a magyarok nem hajlandok, sem kepesek.
    Mindent garantaltan a kezukbe adva varnak.

    Azon korulmenyek kozott letezik nehany aki el a lehetoseggel es gyorsan meg-gazdagodik a szeleskoru szabad versenges hianyaban.
    De azert is csupan a tomegek annak okzoi, nem az aki el a lehetoseggel. Hanem akik annak hianyossagat garantaljak !

    Egyszerubben, nezz a tukorbe mielott kezdesz panaszodni !!!

  • Bendegizi!

    Sokáig nem értettem hogy mi az értelme a hozzá-szólásaidnak, igazából milyen véleményt képviselsz, és azzal mit szeretnél elérni.

    Már az írásodból is kiviláglik, hogy magyar nem lehetsz.
    Akkor pedig marad egy eset, hogy egy provokátor. Igen de kinek és minek az érdekében?

    A „2018 június 15 10:22 du” leleplezte.

    Egy valamikori CIA-n keresztül megbízott „destruktor-provokátor” voltál – a szocialista tábor propagandisztikus „szétzuzása volt a feladat.
    Szép, volt, jó volt – köszönjük.
    Akkortájt, az akkori időkben nem tudom pontosan hogyan működtek az ilyenek – nyilván csakis a medián keresztül: szabad-europa rádió stb.,

    Szóval akkortájt bizonyosan valami fizetségért tevékenykedtél, ma pedig vénségedre nyilván szórakozásból.

    Ha neked ezzel még össze jön a kielégülésed, lelked rajta, jó szórakozást.

  • gabriel;

    Eszeveszetsegedet akarnad bizonyitani ?

    Tisztan arra mutat vadolataid. Nagyon paranoid almaid vannak.

    A te „disztractor-provokator” orult elkepzelesedet azonnal es 100%-osan visszautasitom.
    Abszolut orultseget almodozol !!!

    A CIA weblapja adja a leg-alpvetobb adatokat,igen ertelmes es tomoritett formakban, a vilag minden letzo alanyain.
    Kattinthatod a web-en.

    Csupan mert te onmagad oly tudatlan, bekepzelt es remesen gyulolkodo es ellensegeskedo egyen vagy azt sajnalom, de vesd azt onmagadra es ostobasagodra.

    Irtam mar elobb, ha keptelen lennel ertelmesen es tisztesseges modorban ertekezni, semmi celom gyalazkodo, gyuloletes egyenekkel communikalni !!!

  • ALMASI;

    A 48-as sireket senki mas ,csupan Kossuth onzo on-dicsoito ego-ja szurta el.

    Minden elemi-iskolas emlekezhetne,hogy a Marciusi ifjak Petofi szavalata utan egyenesn a Nador palotajahoz masiroztak a koveteleseikkel.
    A Nador azt mind elismerte es elfogadta.
    Hasonloan Lipot csaszar is minden kikotesek es ellenzesek nelkul elismerte mind.
    A nemzet onallo, fuggetlen orszag lett.
    Sajat onallo parlamentjevel.

    De mi a fene elkepzelheto okobol kelett Kossuthnak egy 200 ezer fos hadsereg toborzasa mindjart ???

    Az egy nyilt haduzenet volt Ausztria ellen.
    Abszolut orultseg volt az,s azzal a nemzet onallosga csupan veres kudarcot ert el.

    Nem is emlitve a sok verontasokat, a kaszakkal es kapakkal harcolok kovetkezmenyeit es a kovetkezo 20 esztendos rem-uralmat.
    De Kossuth meg a 68-as kieggyezest is ellenzte Totokorszagbol.
    Azt nevezik maguk „hazfiassag”-nak ???

    Ha a nemzet 1848-ban kezdhette volna po;litikai, yarsadalmi es gazdasagi fellenduleset (ami csak 1868 utan lett lehetseges) talan egesz Europa tortenelme ma mas lehetne .
    Sot mas lehetett volna meg azota ?!

  • FORTRIMBASZ irta;

    „Ki mint el ugy itel.”

    Tehat csupan azert vadolt engem „hazug”-saggal.

    Ki mint el ugy itel, valojaban, a hazug csak a hazugsag vadolasaval kepes masokat vadolni nminden tenyek hianyaban !!!

  • szerintem minden izraelita hitu vandoroljon ki ide izraelbe magyarorszagrol es hozza el MINDENET!! penzet butorait!!
    ismetlem MINDENKI, a bankszakemberek,orvosok,ugyvedek,stb-stb!!!
    tartok tole a tudasuk szakertelmuk nelkul az az orszag ott 2 even belul rimankodni fog hogy mennenek vissza mert ott a totalis gazdasagi csod!!

  • a magyar zsidok okosak bolondok lennenek egy ideiglenes terror allamba kimenni az arabok es perzsak megint elzavarnak titeket csak ido kerdese

  • BAR LEV irta;

    „..hozza el mindenet, penzet ,butorait…”

    Miert ?

    Talan Israelban butor hiany van ???

    Latohato hogy nem vagy uzletember.
    Ha mindenki azt tenne Israel jutna teljes csodbe !

    Pont ellenkezoleg sukseges cselekedni.
    A vilagszerti lehetosegeket kell megragadni.
    Befektetni ahol a lehetoseg letezik, s ahol az nem lenne, megteremteni szukseges.

    Zsido lennel?
    Gonmdolkodasd ketsegtelemil nem az !

  • Bendegizi

    Milyen érdekes, hogy téged mindenki „hazugsággal vádol”

    Ha egyszer valóban venned magadnak a fáradtságot és megkérdezned azokat az embereket akik tényleges szereplői voltak az eseményeknek, akik átélték azokat – A VALÓS, MEGTÖRTÉNT ESEMÉNYEKET!!! – akkor lehet, hogy meglepődnél.
    Még mi is!

    De hát miért is kellene nekem bizonygatnom a számodra, hogy igaz amit mondok?

    Jobbat kérdezek! Mi szükségem lenne nekem arra, hogy én hazudjak valamit?
    Vagy azok, akikkel állandóan emiatt állsz vitában?

    Akárhogy is, de nagyon egy furcsa egy szerzet vagy.

  • Bar-lev Jr.!

    A magyar királyság alapítása óta a magyarság szimbiózisban élt a zsidósággal.

    István király óta magyar-földön az adminisztrációt zsidók intéztek.
    Csak mindig voltak olyanok akik a tudatlanságuk mellett irigyek is voltak.
    De a legfőbb ok a katolikus egyháznak nevezett parazita intézmény irigysége, féltékenysége.
    Akiknek a vezető rétege itáliai és nemet eredetűek voltak, ezek ferde-szemmel néztek a zsidóságra mindig – ezert folyamatosan uszítottak.
    Ma sem tesznek mást.

  • Bendegúz VI.16/11,40-ben leírt gondolataival lényegében egyet kell értsek. Hiszen a bűnöző, a besurranó tolvaj is csak a lehetőséget várja sőt, keresi, s amint azt megnyílni látja azonnal lecsap. Ennyiben tehát igaza van Bendének.

    Ez a fajta megengedő, a bűncselekményektől a tekintetét, a fejét elfordító, szemhúnyó, azaz „jótékonyan megengedő, kibici” engedékenység azonabn olyannyira káros, hogy közben tudja, hogy a közpénz, a közvagyon valamint a tudatlan állampolgár jog és létbiztonságának védelme csak a bonyolult felépítésű állami biztosíték, a hatalmi ágak teljes szétválasztása, a fékek és ellensúlyok rendszerén keresztül valósulna meg, de csak akkor, amennyiben Magyarországon ezt az Orbán-rendszer . t u d a t o s . alapossággal már le nem bontotta volna.* De már rég megtette sőt, védve ezt, az általa deklaráltan illiberálisnak becézett, igazából diktatórikus rendszert, a Führer még ki is jelentette, hogy
    „A fékek és ellensúlyok rendszere CSAK EGY AMERIKAI TALÁLMÁNY, a magyar államberendezkedésen pedig nem fogunk változtatni, amíg mi kormányozunk”.

    Namármost, ami Bendegúz szerint, a
    >magyarok hiányzó ambíciójából és negatív vállalkozási hajlandóságából< adódó . t o l v a j j á r á s t . illeti,
    az jogállamban nem védhető ezekkel a történelmi hiányosságokból fakadó, bár sajnos valóban létező hendikeppel. Éppen a fentebb kifejtett, tehát a néplélekből fakadó gyengeségre való hivatkozás alapján és az . a h h o z . i g a z í t o t t . tolvaj rendszer eleve mindenek fölé rendelése bizonyítja Orbanisztán vezetőinek a bűnöző hajlamát, és megfontolt rosszszándékát, mely szándék tisztán felismerhető a már 98-ban megalapított "törvénygyárban" de főleg a jogállam szisztematikus lebontásában, méghozzá mindennapi gyakorisággal.

    .

    * A jogállam egyetlen fennmaradt, még nyomokban meglévő maradéka a bírói függetlenség intézménye lenne, bár ennek lebontása is évek óta különböző fondorlatokkal, ámde célirányos határozottsággal folytatódik.
    Megjegyzem még, hogy immár (éppen a napokban) a független ügyvédi kamarába is beleharapott a patkány… 🙁

  • FORTIMBRASZ
    2018 június 16
    10:03 de.
    Uram, nem, szoktam hazudni! Mivel a Fodor utcaban laktam valamikor, gyakran feljarok arrafele.A Fodor utca kereztezi mind ket utcat. Megmmondtak az ismerosok a hazszamat igy tudtam a hazat megnezni, semmi rangos, kulonos nincs rajta. Amit irt, az egy legenda az Istenhegyi utrol, regen ismerem a viccet. Mellesleg az Orbanhegyi ut, parhuzamos az Istenhegyi uttal.Viszont az Orbanhegyi utnak vege szakad az Orban terenm ahol a Fodor utca kezdodik. Latja, ismerem jol azt a videket., mert evekig eltem ott.

  • u.i. Mar irtam, hogy NEM ismerem Orbant, tehat nem rajonghatok erte. 6 ezer km. tavolsagban elek onnan ,mar 61 eve.
    Egyszer volt kint MOntrealban .akkor lattam futolag , meg fiatal kezdo politikus volt. Hosszu hajjal stb.

  • A hamis „bar-lev”nek aki bitorolja az eredeti nevet-
    {jun.16-7.16 d.u].
    Az onhoz hasonlok voltak, akik „moszeroltak”-
    atadtak,feljelentettek zsidokat, a minden kori „hatalomnak”.
    A „terror allam” megtanitotta a galuti zsidokat-mint on-
    egyenes gerinccel jarni- es vedeni magukat.
    Azert jott ide az utobbi evekben tobb mint 1 millio zsido
    Oroszorszagbol es ezert jonnek a francia zsidok.
    Ezert allitott fel a viz szegeny orszag fejlett tisztito
    es ontozo rendszert, fejlett mezogazdasagot {akkor is,
    ha a „szegeny palesztinok” Gaza hataran- probaljak
    elpusztitani}, ezert {termeszeti kincsek hianyaban}-
    talalt gazt a tengerben nagy mennyisegben-exportra is,
    ezert van high.tech „ipara” a legjobbak kozott.
    Ezert van- eros hadserege.
    Ami az arabokat es a perzsakat illeti; bizonyos arab
    allamok,pl. Szaud-Arabia,Egyiptom,Jordania- nem”rajonganak”
    Iranert- es kezdik „eszrevenni”,hogy Izraelnek-
    van mit adni a Kozel-Keletnek.
    Ami Irant illeti- a nep- nincs odaig- az ajatollakert-
    akik tonkretettek a gazdasagot, es vallasi fanatizmust
    hoztak. Az intelligencia-kulonosen a fiatalok-
    mar tobbszor lazadtak. Elobb-utobb-sikeruk lesz-
    lerazni az ajatollak uralmat.
    Ami a magyar zsidokat illeti-jonnek-ha nem is tomegesen.
    Ha Europa- Eurabia lesz {mar utban van}- talan
    felebrednek.

  • ˙

    A magam Voronyezs VI.16.- 11:51-es példa sorozata (ld.ott) is azt bizonyítja, hogy Magyarország baja elsősorban nem a nép húzódozása a vállakozás sikertelenségétől, de sokkal inkább a régi úri hagyományban gyökerező uram-bátyám protekcionizmus turáni átkától, és az „a k i . k a p j a . m a r j a”, na meg a „k a p a r j . k u r t a , n e k e d . i s . j u t”, egyfajta lumpen bölcsesség cinikus eröltetésétől kínozza a nemzetet. Utóbbi népies szlogent Orbán néhány nappal ez előtt Kötcsén válogatott jobboldali értelmiségieknek, zárt ajtók mögött vallotta a magénak, azzal a kiegészítéssel, hogy ő ezt
    „olyan . e l e m e n t á r i s . társadalmi . f e l h a j t ó e r ő n e k” tartja, „mely nélkül az ország nem is juthat egyről a kettőre”.
    Más szavakkal:
    L o p j, a h o l . c s a k . é r e d , d e . l e h e t ő l e g . a . k ö z ö s b ő l , azt neked még el is nézzük persze, csak amennyiben a tűzhöz, de minimum a Fid SS-hez eléggé közelálló hazaffy vagy…

  • barlev, „…szerintem minden izraelita hitu vandoroljon ki ide izraelbe magyarorszagrol es hozza el MINDENET!! penzet butorait!!
    ismetlem MINDENKI, a bankszakemberek,orvosok,ugyvedek,stb-stb!!!…tudasuk szakertelmuk nelkul az az orszag ott 2 even belul rimankodni fog hogy mennenek vissza…
    ………….
    Mennyire nívótlan, piti kis provokátor vagy még mindig barlev, várod, hogy a jellemedet nem ismerő fórumozók ráugorjanak erre a klassz témára, mi?
    Hazánk nevét pedig nagy kezdőbetűvel írják.

  • ˙

    Ez az „ösztönökre ható” negyvenes évekre hajazó kormányplakát szinte szájába adja és vastag filctollába diktálja a csendőr és nyilasunokáknak a régiidőknek azt az antiszemita romantikáját 🙁

    .

  • bendeguz-stb

    igen hozzak mindenuket!!
    miert hagyjak ott a magyaroknak ajandekul? hozzak csak el!! az ovek!!
    amugy neked a yehova tanu teritonek mi kozod hozza?? semmi!! no akkor sheket goy!!

  • Gabriel

    es a MAGYAR torvenyek jol megmutattak azt a fenenagy „szimbiozist” 1938-1945 kozott!! csak 657000 eletbe kerult es azok csak zsidok voltak!! nok,gyerekek,csecsemok,oregek,ferfiak………
    a vilagtortenelemben, egyedul allo gazsaghoz asszisztalt -(de mint aktiv elkoveto is reszt vallalt)- a MAGYARSAG benne!!!
    ugyhogy felejtsuk csak el azt a fene nagy szimbiozist!!az assimilacio-rol szot se ejtsunk!! a sarga csillag eppenhogy az ellenes!!

  • az ami most megy uszitas, egy „jopofiskodo” jobbik medias utalgatasok -( ha ket borondot vesz a zsidaja kap ajandekba egy zyklon-b gazkonzervet is; forras kurucinfo)-es a parlamenti nyilt zssidozas, ugyanazt vetiti elore amikent az egesz kezdodott 1932_ben nemetorszag szerte!!
    most meg csak utalgatnak es ugynevezett „becsuletnapokon” eltetik a tomeg gyilkossagokban bunos -(bizonyitottan!!)- SS nacikat!!
    es mindezt a 2018-as Europa sziveben!!
    nyomorult alavalo undoritoan buzlo nepseg!!

  • bar-lev
    2018 június 16
    5:23 du.
    remek ötlet, de vigyétek az elveszett törzset, a cigány testvéreiteket is, asztán majd két év mulva kicseréljük a tapasztalatainkat!

  • bar-lev
    2018 június 17
    4:34 de.
    Nagyon értetek a számokhoz, mindig tudjátok mikor kell felfelé és lefelé kerekíteni, fölfelé négyzetre emeléssel, viszont visszafelé gyökvonással!

  • gabriel;

    Oriasian bekepzelt is vagy.
    Persze en a Marsrol jottem, tehat inkabb tisztelned azt ?!
    Mert wiggle-em az orrom es te semmive valsz.

    Mindent amit irtam a sajat ottani tapasztalataim alapjan, sajnos.

    Az okos tanul a vetkeibol, sot meg a masok vetkeibol is.
    Te es ti, mindet visszautasitatok. Csupan te vagy egy super-human. Lehalabb is elkepzeled.
    Ha olyan okosok voltatok miert nem sikereskedtetek?!
    Csupan mert bekepzelesed volt mind az.

    Tartsd meg ragalmaidat magadnak ! Mind elcsepelt ertelmetlen durva elkepzelt vadalmaid.

  • FORTRIMBRASZ;
    Hogy van az a regi magyar mondas?

    ‘Az ehes diszni is makkal almodik’.

    Amint a kepesseg, ambicio, lehetoseg emlitve, rogton csak buncslsekmenyekre kepes gondolni. Hm? Vajon miert ?

    A tisztesseges munka, termeles, elohaladas, egy jobb, tisztessegesebb tarsadalom es jobb let mindenki szamara az a ti agyatokban gazemberseg.

    Elkpezelitek aki sikeresebb az eletben az rogton gazember, fascista, rablo , csalo.
    Azzal a bekepzelesekkel eltetek mindeg hogy csak a gazember elhet emberi modon. S mindenki hazafias kotelessege gyulolni mindenki mast !

    Eljetek abban a menthalitasban. Maradjatok a multban orokke.
    Az elorehaladas, a jozan gondolkodas, a tisztesseges eletmod az atkozva mindeg altalatok.
    Elvezzetek a mai jelent !!!
    Magasztaljatok a multat.
    A jovo a ti elmeitekben nem letezheto !

  • bar lev.

    A gyuloleted az a mereg amit te lenyeltel.
    S az ami teged vakit !

    Mibe kerul egy csalad butorait Israeleb szallitatni ?

    Probalnad mondani hogy Israelben nem lenne mind az olcsobb megvenni, mint Pestrol oda szallitatni ?

    Beside, gyuloleted megvakit teget, az vezet a Teremeto nevet gunyosan csufolasra benni. Tudnad hogy mi a Torah ?
    Azt a Nevet Moses 550-szer irta !!!
    S te probalsz elhitetni itten valakit hogy zsido lennel.
    Kiket probalsz megszegyeniteni ostobasagoddal ?
    Meg azt sem tudod hogy mi a Karaite.

  • Orsós Elemér

    bar-lev
    2018 június 16
    5:23 du.

    OK, de ne felejts el szólni nekik, hogy Izraelben MINDENKINEK dolgozni kell, már sokan jöttek ezért csalódva vissza! (Lásd Dániel Pétert és egyéb pofára esetteket!)

  • Orsós Elemér

    Izraeli
    2018 június 17
    3:13 de.
    „Ami a magyar zsidokat illeti-jonnek-ha nem is tomegesen.
    Ha Europa- Eurabia lesz {mar utban van}- talan
    felebrednek.”

    Kedves Izraeli, tisztelettel megnyugtatom, hogy Magyarország soha nem lesz Eurábia része és nem Orbán miatt, csak ezért nem kell innen alijázni, más okuk meg nemigen lehet rá!

  • benbdeguz
    te floridai agyonmatyar gyoker!! itt osztod az eszt a torabol zsidonak!!,kifasz vagy te? fejezd be surgosen masok hitenek gyalazasat!
    a te „szdbol” a szo torah egy inzultus egy blaspheme!!

  • orsos-stb
    itt aki dolgozik mùmeg is el belole tisztessegesen!!
    aki annyival jon hogy neki az eleg elete vegeig -(sok-sok ilyen van itt is!!)- az is megel belole!
    itt senkit se kenyszezrit a kormany es a torveny semmire!!itt DEMOKRACIA van!!
    izrael egy laikus allamforma = MEDINAT ISRAEL!!!
    ha visszament a daniel peter es masok az azert volt mert a katonai szolgalat viszont MINDENKINEK KOTELEZO!!! NINCS KIVETEL!!

  • Bar-lev

    Csak úgy számodra is „felvilágosításul”

    Az eredeti magyar királyi házzal való „szimbiózisról” beszéltem. Latszik, hogy semmit sem tudsz sem a magyar történelemről, sem a magyar zsidóság történelméről.

    Az osztrák-német Habsburg királyi házról, azoknak erkölcsi szokásairól – odaadó katolikus hitéről a magyarok bizony elég kevés felelősséget nem vállalhatnak be.
    Amiben ugye Mária Terézia élen járva a lovakat sem vetette meg egy kis „hancur” kedvéért.

    Nem beszelve arról a „magyar nemességről” akik a zsidó-törvényeket hoztak, 90%-ban a családjaik ezektől a Habsburgoktól kaptak nemesi levelüket.

  • styepplakó
    2018 június 17
    8:41 de.

    Látom komám te is a gyepűn tanultál meg számolni.

  • Egy kis „képies” felvilágosítás azoknak, akik „megérthetik” a „török utáni idöket”

    https://videa.hu/videok/film-animacio/szaffi-1984.-PKs5JAgrKOW30AF4

  • Belzebub
    2018 június 15
    4:25 du.

    Mikor még (időszámítáa előtt) általánosba jártam, a benntlakó pedellus-családot ” Orbánéknak” hívták.

    Bezony-bezzzony !

  • Mária Terézia tisztes családanya volt. Amit te itt bevetettél, azt Nagy Katalin cárnőről terjesztették, de az se volt igaz.
    Ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, ilyesmiket nem kéne írnod.

  • bar lev;

    Te is egy Isten-gyulolo vagy mint….!

    Ha minimalisan is ertelmeben lennel a Torah-val, nem szegyenitted volna a Nevet.
    Onmagadat atkoztad azzal.

    A Nev, a Nev, az igeret a Neven mulik…

  • gabriel es ALMA;

    Ti meg Boccacional is alacsonyabbra jutottatok.

  • Miért kellene nekem arra törekedni, hogy engem komolyan vegyenek?

    Azt hiszem sem nem üzleti tárgyaláson, sem tervező irodában, sem a CERN vezérlőtermében nem vagyunk.
    Ahol „kellő komolysággal” kellene szavainkat megfontolni.

    Ha az akkori udvari élet nem lett volna mentes mindenféle buja és nem igazan erkölcsös élettől, nyilván nem keltek volna szárnyra hasonló hírek.
    Mindenesetre nagyon jól mutatja az ÉLES ELLENTÉTET A „KERESZTÉNY-ERKÖLCSÖK” ÉS A GYAKORLAT KÖZÖTT.

    Akkori pletykák voltak ezek, amikben én sem igazán hiszek, de egy biztos, hogy abban az időkben az uralkodó-házak legfőbb „feladatuknak” az utódnemzést és azoknak kiházasitását tekintettek, (TE CSAK HÁZASODJ BOLDOG AUSZTRIA) – ami pedig a „tudomány mai állása szerint” akkortájt egyelőre a páros hancúr eredménye volt.

    A mai korban ahogy már a GYÉMÁNT is szintetikuson úton kerül előállításra, valszeg hamarosan ezt is laboratóriumokban oldják majd meg.
    A mai O.V. kormány nagy bánatara.

    Bár az is igaz lehetett, hogy ez nagyon sok háborút elkerülhetövé is tehetett – jobb az ha inkább uralkodok a nemzetközi diplomáciát a hálószobákban, mint a csatatereken rendezik le.

    Sajnos azonban az istenadta NÉP nem bírta ezt akkortájt sem felfogni, inkább lázongtak, forradalmakat csináltak, csak hogy legyen már egy kis háborúsdi.

  • Bendeguz

    Milyen érdekes, mikor a másikat minősítjük.
    En nem olvasgattam Boccacio-t, mert mindig is volt elég normálisabb olvasnivalóm, tehát nem tudom megítélni.
    De ebből a hozza-szólásodból bizton következik, hogy te jó ismerője vagy a műveinek

  • Bendeguz

    Még egy Bendeguz:

    Ami mutatja, hogy a hozzá-szólásaid simán provokációk:

    Alma pont engem minősített, „jó ízlesemet” kérdőjelezte meg, ezáltal komolyságomat.

    Tehát Te rajtam keresztül akarod Ötet lejáratni.

    Nagyon leminősít ez bizony téged.

  • Bendeguz79
    2018 június 17
    1:58 du.

    gabriel es ALMA;

    Ti meg Boccacional is alacsonyabbra jutottatok.
    _________________

    Soha nagyobb dícséretet, egy világhírű klasszikus íróhoz hasonlíttatni… 😀

  • styeppalko

    az „elveszett torzs = Manasse” megvan ma is es joegeszsegnek orvendenek mind ujdelhi mellett pondischeri-ben!! koszonjuk erdeklodeset ez ugyben!
    a romakat tartsak csak mùeg maguknak, azokat maguk tettek foldonfutova rakenyszeritve minden rosszra! igyak csak ki a levet amit foztek maguk!!
    mi hivjuk a vertestvereinket es hitsorsos testvereinket az osszes zsidot onnet mindenestol!!
    -„Anahnu Kulanu v’Shelanu b’Erets Israel!”-

  • bendeguz

    nev es NEV kozt van egy oriasi kulombseg!!
    espedig az hogy az on altal ajnaropzott „yehova” egy hamis akarmi!!
    mig a mi I.-stenunknek NEVE szent es serthetetlen az egy igaz elo Isten = YHVH!!
    de mint mondtam fejezze be egyszer es mindenkorra az israelit vallas koruli ugatasaitnirasait!!
    maganak ahhoz semmi kzee!!!a maga szajabol tollabol minden betu ez ugyben ISTENKAROMLAS!!!!
    maga az en szememben egy „minim” = ERETNEK!!

  • Gabriel

    ki kell hogy abranditsam!!
    ez a maria theresia es a lovak kozti „etyepetye” egy korabeli rosszindulatu ragalom csupan!! semmifele alapja nincsen

  • -en viszont lattam Franco Zefirelmli rendezeseben a Boccaccio fele „decameron” filmet es a konyvet is olvastam!! nem kimondottan a szex-en van az igazi han,gsuly!! aki akik csak ennyit vettek ki belole………….az az o szegenysegi bizonyitvanyuk szellemileg!!

  • Szeretnék pár naiv ábrándot eloszlatni:
    Nálunk és egyre több európai (akár keleti akár nyugati…)országban ugye nem lesz népességcsere,mert ezt ugye egyre több európai ország elutasítja és mindezt,jogosan és nyíltan!!
    Ebbe vele kellene nyugodni,mind a cikkíróknak,mind egyes..hozzászólóknak!

  • Ez a Bendegáz SOHA nem adja fel hogy baromságokat terjesszen

  • OIM*
    Előbb a saját fejedben oszlassad a mérhetetlen sötéséget.
    (Azt már csak csákánnyal lehet…,,-.)

    *OIM = Oldal Idióta Marcsája

  • bodamarcsi

    nepessegcsere? nem lesz? mar volt!!!!

  • Julianus barat

    Fortimbrasz
    Páter Julianus! 2:13-kor írja, hogy
    “a zsidók rettentően értenek a pénzhez…”

    E megengedően nyájas, ámbár aljamód . a n t i s z e m i t a . k ö z h e l y,

    Ezt nem en magam allitom csak , hanem a hires Czeizel Endre genetikus is es sokan masok is akinek eloadasat a zsidokrol ciganyokrol azsiaiakrol magam is hallotram. O mondta ezt amit en ezek utan mertem allitani. Peldaul meselte azt is, hogy az azsiaiak nem tudnak szamolni egyaltalan, ezt magam is eszrevettem a farmers marketen ahol a kinai papa teljesen csodbe juttatta a csaladot , mert fejben adta ossze a fizetnivalot es csak ötig ismerte a szamokat, barmennyit vasaroltam tole csak ot dollarig tudott szamolni. Miutan a legjobb paradicsomot es tokot ok temesztettek, igy sokszor vasaroltam a minden het szombatjan megtartott farmers marketen, mire rajottem, hogy miertis csak ot dollart fizetek. Az egesz csalad arult es a papanal kellett fizetni, aztan mar az ev vegen lattam szamologepet vettek es ugy adtak ossze az arulk arat, de a kovetkezo evben nem lattam arulni oket tobbe.

  • Julianus barat

    az a „Dr Czeizel” aki nagyrac ertekelte Megnele es Entress kutatasai Auschwitz-Birkenauban?
    akkor ertjuk is!!!
    koszonjuk epuletes irasat ez ugyben!! niemand…

  • van fent a YouTube-on egy egy video czeizel-el!!
    erosen antiszemita hangu ertekezeseket tart zsidokeredes ugyekben!!
    -ez a „genetikus” az aki elsokent ertekelte es elfogadhatova probalta tenni dr mengele ikerkutatasoknak alcazott szadista muvet Auschwitz-ban!!
    ergo,; dr czeizel endre genetikus egy undoritoan aljas antiszemita fereg!! sok kulfoldi orszagban „persona non grata”!

  • bar-lev, én értem, hogy fogvicsorgatás minden áron, de miért kell minden témát szétcseszni?

  • Almasi Alma

    ennyire faj az igazsag?? ki hitte volna!!

  • @bar-lev

    A te igazságod már rég nem igazság. Neked pedig talán sohasem volt igazság, csak ürügy. Hazug és fárasztó…

  • Szerintem azért mondják hogy a sorosozás antiszemita töltetű, mert többeknek feltűnhetett, hogy soros terveinek végrehajtói mind zsidók. Az emberek nem vakok….

  • Kedves Zoli, azt honnan tudják „az emberek”, hogy valaki zsidó, ha nem hord pajeszt, kippát vagy keménykalapot?

  • Almasi Alma

    latom teli talalat!! elsulyedtel!!
    a genetikusodrol-(czeizel endre) semmi se mossa le az Antiszemita cimet!! egy mocskos undorito seggfejje valt!! beallt tolni a jobbikos kurucinfos szekeret!
    ugytunik te is ott vagy koztuk!!
    gyalazat ahogy obegattok a mar a vilagrahozott igazsag ellen!!
    ezt a czeizel-eden kerd szamon!! o nyilatkozza a YouTube-on!!
    gondolomnem veletlen dolog hogy az ur „persona non grata” sok allamban!!

  • zoli

    ocska hazugsag!!
    a civil szervezetek tagjai es az Europa egyetem nem zsidok iranyitjak!! ok meg csak le se szarjak azokat!!
    te viszont az vagy ami…………..ezt mar mosdatni is felesleges!toletek magyaroktol nem is varunk mast!! ti ehhez ertetek,; mindenkit lenezni,ocsarolni,gyalazni aki nem veletek enekel!!

  • lattam egy Orban plakatot!!
    a fejere oda van irva,; „NYUVES MAGYAR”!!!
    isteni joooot rohogtem!!
    -(van neki rajzolva szep kis pamacs bajuszkaja is!!!)-

  • Zoli
    2018 június 19
    4:32 du.

    Az EMBEREK nem vakok,
    csak ti. Ti, akiket úgy neveznek : „a zemberek”

  • Almási Alma
    2018 június 19
    5:22 du.

    Nagyon egyszerű:
    Ha nem ért egyett ‘Stenkegyelmébőlmiurunk nézeteivel,
    vagy ha mást akar mint ő akkor az illető „zsidó”

  • Antiszemita vicc 1973.-ból

    Rendőrvizsga van.
    A páciens húz egy tételt: „Dózsa György”
    Elmondja amit tudni kell róla,a végén megjegyzi:Amúgy zsidó
    Megkérdik miért állítja ezt?
    -hát nem az van írva a szobrára hogy „metszette Kiss István?”
    Mire kirúgjág hogy jöjjön vissza egy hét múlva.
    Megint húz egy tételt :”Ady Endre”
    Elmondja amit tudni kell róla,a végén megjegyzi:Amúgy zsidó.
    A vizsgéztató kétségbeesetten kérdi: De miért ?????
    Mire a rendőr:
    -Hát nem azt írta hogy „Dózsa György unokája vagyok én” ?

  • bar-lev

    „te viszont az vagy ami…………..ezt mar mosdatni is felesleges!toletek magyaroktol nem is varunk mast!! ti ehhez ertetek,; mindenkit lenezni,ocsarolni,gyalazni aki nem veletek enekel!!”

    Te nem vagy magyar? Egy magyar nyelvű oldalon, magyarul írod a hozzászólásokat és azt olvasom ki szavaidból, igencsak lenézed-, megveted a magyarokat. Ha ennyire irtózol mindentől ami magyar, miért használod a magyar nyelvet és miért olvasol magyar vonatkozású cikkeket és miért kommentálod?

  • Almási Alma!

    „Kedves Zoli, azt honnan tudják “az emberek”, hogy valaki zsidó.. ?”

    Egyre több fórumban rebesgetnek olyasmiket, hogy a zsidók egymás elleni civakodásától van békétlenség világban. Vagyis minden egymás ellen harcoló oldalon (akár nemzeti, akár nemzetközi) zsidók vannak, miközben ők úgy tesznek, mintha kizárólag a holokausztról szóló történelemkönyvekben léteznének. Közhelynek számít, hogy a zsidók 99,999%-a nem hord sem pajeszt, sem kipát, de még csak az orra sem nagy.

  • zoli
    nem vagyok az! en itt szulettem izraelben!! az Apukamaz Magyar zsidoember volt de a MAGYAROK Elvettek az allampolgarsagat a zsidotorvenyukkel -(1939 evi IV.ik TC!!! eletbe lepett 39 majus ho 05-en!!vagyis jo 3 honappal a vilaghaboru kitorese elott Magyarorszagon!!!!)-mielott csaladostol a waggonokba zartak es deportaltak!!

  • bar-lev

    „a MAGYAROK Elvettek az allampolgarsagat a zsidotorvenyukkel”

    Már az I.vh. előtt is és most is kizárólag zsidókból állt a magyar vezetői réteg, a magyarok akarata ellenére. Az ún. zsidótörvények, kizárólag a zsidók érdekeit szolgálták, mert így be tudták fogni a zsidóellenesek száját és a zsidók ezzel időt nyertek. A zsidóknak egyedül a saját zsidó testvéreiktől van félnivalója. Itt van mindjárt Eichmann, aki a zsidók deportálását szervezte. Nézd meg a fotót és szívedre tett kézzel jelentsd ki, hogy ő nem zsidó….

    https://static.timesofisrael.com/www/uploads/2013/04/eichmann.jpg

  • bar-lev

    Nem tudom, Czeizel Hogyan vélekedett a zsidókról, de egy genetikus az nem lehet antiszemita, legalább is nem valószínű. Ha a génekről nyilatkozik, az meg tudomány.

    dr. Mengele kutatásai pedig nem etikusak, és az a baj velük. De hogy van-e tudományos értékük, azt nem tudom.

  • Jaaa… kedves Zoli, ha te a neten rebesgetett marhaságokra alapozod a véleményedet, akkor úgy kell neked!

  • bar-lev

    Czeizel Endre 2015-ben meghalt. Azért nem lehetett antiszemita, mert a felesége Gerőfi Judit (kikeresztelkedett) zsidó volt.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Czeizel_Endre

  • Zoli
    2018 június 20
    1:14 du.

    Zoltán.
    Fázoltán hogy ekkora baromságokat pofázoltán ?

  • Zoli
    2018 június 20
    9:29 de.

    Hm.
    Egy újabb istenverte büdös csontnáci.

  • Zoli
    2018 június 20
    9:15 de.

    Addig örülj kisfiam amíg magyarok vetik meg a magyarok egy részét.

    Mert a gubanc akkor lesz ha majd a nem-magyarok kezdik megvetni a magyarokat és nem fognak válogatni hogy kit kell és kit nem kell megvetni.

    Már közel járunk ehhez.
    A szíves közreműködésetek révén.

  • Régebben volt itt egy istenverte p…csa , egy ilyen Zoli-féle senki.

    Az meg azt bizonygatta hogy több zsidó jött vissza a munkatáborokból mint amennyit elvittek.

    És hogy a zsidó munkásoknak ottan sportpályák meg kényelmes fürdők álltak a rendelkézükre hogy jól érezzék magukat.

    Hát a „fürdő” spec igaz volt.Kár hogy nem víz jött a zuhanyból.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 június 20
    1:23 du.
    Czeizel Endre legnagyobb bűne az volt hogy, kénytelen volt a két legtipikusabb népcsoporton(cigányok és zsidók) vizsgálni a szoros rokontenyészet genetikai hatásait, amiből meghökkentő módon azt szűrte ki, hogy az unokatestvérek nászából született gyermekeknek alig van rizikó faktora. Ha mondjuk a cigányokról és a borsod megyei ivádiakról végzi el ugyanezen a vizsgálatokat, nemhogy ótvaros antiszemita, de még enyhe rasszista sem lenne! 😀
    http://www.atv.hu/egyeb/20121106_czeizel_endre

  • Juliánusz

    Mondod, hogy Czeizeltől vetted, hogy „a zsidók rettentően értenek a pénzhez”.

    Sumák egy tahó Te vagy hallod e, ahogy a környezetéből kivett egyetlen mondatrészt hirdeted… Ez egy tipikus náci és fidSS tempó.

    Czeizel ott a zsidóság kultúrájában(!) gyökerező tehetségét méltatva sorolta a róluk terjesztett ilyen és hasonló fals közhelyeket, közte ezt is…

    .

  • Nos többek véleményét elolvasva,senkivel nem akarok vitatkozni,mert ha valakikkel(többekkel) egyetértenék (aljas náci lennék…),ha bar-levvel,vagy Geyzával,akkor meg ugye teljesen hülye…..
    Csak annyit,hogy mindenhol azt hallottam a zsidók élelmes pénzemberek,kereskedők és okosak!Na ebben mi a sértő!
    De ugye ez alól is vannak kívételek,mint bar-lev,aki azt állítja
    ,hogy bár zsidó apától született,de ő nem zsidó????,mert a papa a háború előtt kiment Izraelbe……
    Na a papája tényleg szenvedhetett,amit megértek,de ő csak a saját
    hülyeségétől,mivel semmilyen atrocitás üldöztetés nem érte,valószínűleg génhibás szerencsétlen,amit még gonoszsággal,hazugsággal is tetéz…..!
    Ugye nem minden zsidó okos és értelmes?persze ez nem vallás függvénye……minden rétegben vannak terheltek!
    Ami pedig Czeizel E. kapcsolatos „érvelésüket”illeti,egyáltalán
    miből gondolják,hogy egy ilyen híres és okos tudóst mint Ő volt
    bármiben is képesek megkérdőjelezni,cáfolni?…..határtalan önkritika hiány és nagy önbizalom kell hozzá….!

  • Orsós Elemér
    2018 június 21
    5:01 de.

    Mostakkor a cigányok is zsidók?
    Akárcsak a migráncsok?

  • Boda Marcsi
    2018 június 21
    2:19 du.

    „…senkivel nem akarok vitatkozni…”

    Hát ne is.
    A vitához ész kell az meg neked ugyebár….

  • Amúgy ismétlem (és sokadszorra!!!)sem régen nem volt és most sincs egyetlen zsidó származású ismerősömmel,barátommal nézeteltérésem,konfliktusom ,de az értelmetlenül,hiteltelenül hazudozókat,uszítókat mélységesen megvetem!

  • Értjük OIM*
    Ismersz „rendes zsidókat” is.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Geyza

    „Hm.
    Egy újabb istenverte büdös csontnáci.”

    A nácizás nem érvelés, hanem primitív furkósbot. Kizárólag azok használják, akik nem tudják érvekkel és tényekkel megcáfolni a számukra kellemetlen igazságokat. Hazugságból nem lesz igazság, bármilyen töményen sulykolják, vagy büntetik.

  • Bar Lev

    A magam 6’31-es hsz-ét tisztelettel neked is ajánlom: Czeizel nem volt antiszemita, sőt mint mondani szokás inkább filoszemita…

    .

  • FORTIMBRASZ
    2018 június 15
    10:10 du.

    Nincs időm értékes válaszodat átböngészni, ezért a válaszom talán nem kapcsolódik hozzá.

    Én hiszek abban, hogy az emberek nem öncélúan gonoszak, ahogy Mikszáth írja egyik regényében. Legyél egy kicsit pszichológus! Megmagyarázható-e a dzsentri gonoszsága kizárólag műveletlenséggel és rosszindulattal? Egy olyan nemesi rétegről beszélünk, amely soraiban tudhatta 1948 előtt Kölcseyt, Deákot, Wesselényit stb. Egy művelt és nyelveket beszélő réteg.

    Nincs más magyarázat, mint az, hogy rosszul sikerült a kapitalizmusra átállás 1849 után, és ez nemcsak a dzsentri hibája. Egy hatalmat ismerünk, amely nem volt érdekelve a magyar középnemesség továbbélésében (Habsburg uralkodók).

    A kapitalizmusra nem úgy kell átállni, hogy szabaddá tesszük a hitelfelvételt, aztán a bankoknak szabad kezet adunk! Ebből csak az eladósodás lesz, meg a spekulánsok nyerészkedése, ahogy 1990-ben is megláttuk ezt.
    Pl. a kilencvenes években az államnak kellett volna segíteni a kisgazdákat, hogy ne csak hitelhez jussanak, hanem értékesítő-termelő szövetkezeteik is legyenek! Na, ha ezt az állam elmulasztja, akkor jön a tömeges eladósodás, tönkremenés …

    Nem csoda, hogy a kárvallottak mindenféle összeesküvésben elkezdnek hinni, mint pl. itt föntebb valaki, aki állandóan a kommunista elit átmentését hajtogatja, ami már borzasztó kontraproduktív.

  • hazai lámpa
    2018 június 22
    5:56 de.

    Bocs, jav.

    1848 előtt Kölcseyt, Deákot, Wesselényit stb.

  • Zoli!

    Teljesen igaza van,de ugye egyesek nem értik(szellemi csökkentek)
    mások meg nem akarják,a lényeget,igazságot és csak vak,kínjukban tehetetlen gyűlölködésre képesek!

    Mindenki „náci” aki más véleményen van….(?!!!!)

  • Marcsi

    „nem akarják,a lényeget,igazságot és csak vak,kínjukban tehetetlen gyűlölködésre képesek!”

    Tudják az igazságot, de önző érdekből, örökre titokban tartanák. A bűneiket sem akarják másoktól visszahallani, sőt utolsó leheletükig tagadják, minden bizonyíték ellenére is. Mégis vesztésre állnak.

  • Zoli!

    Egyetértünk!Szánalmasak,vergődnek….!

  • Boda Marcsi
    2018 június 21
    2:19 du.
    A zsidosag nem vallas, hanem egy faj, csak hogy tudjad!

  • Figyelő

    Nem egészen teljes a meghatározásod

    Az igazi zsidók, a héberek. A héberek jók. Ők Palesztína területéről származnak és a palesztinokkal együtt, békében megfértek egymás mellett.

    A probléma a kazárok. Ők a volt Szovjetúnió területéről származnak. Ezért vannak ilyen sokan és ezért tudták meghódítani az egész világot. A szefárd zsidók is kazárok. Ők a gazdag, bankár kazárok. Ők az egyiptomi, spanyol stb rasszal keveredtek, ezért néznek ki másképp, mint a kelet-európai kazárok.

    A kazárok kis hányada gyakorolja a zsidó vallást, ezért zsidóknak nevezik magukat. A többség viszont ateista, vagy más vallású pl keresztény, mint ahogy az összes keresztény főpap is kazár, pápákkal bezárólag.

  • Figyelo figyelmebe-
    A zsidosag – amelynek gyokerei ugyan vallasi eredetuek-
    NEP- amely bizonyos tortenelmi okok miatt-szetszoratott.
    Ezen okok miatt-minden mas vallastol elteroen-
    a gyermek vallasat- es ezen belul nepi hovatartozasat-
    az ANYA hatarozza meg.
    Ha mar FAJROL beszelunk, Izrael torteneteben egyedul
    allo jelenseg- az „elveszett” 10 torzs visszaterese,
    {i.e 722-ben – Assziria elfoglalta -Izraelt-
    es szamuzte nepet}
    A visszaterok- kulsoleg- kulonbozo „fajokhoz”
    tartoznak: vannak kozottuk fekete boruek (etiopiaiak}
    ferde szemuek { „Menasse fiai”}- de mind-zsidok.
    Ok is hozzajarulnak a jobban ismert Jehuda{es Benjamin}
    altal ujra felallitott allam biztonsagahoz,viragzasahoz.

    http://lativ.hu/a-tiz-elveszett-toerzs-nyomaban/

  • Zoli
    2018 június 22
    11:13 du.

    Csak neked kínos öreg.

    Térj át másik eszme-renszerre .

    Lehetnél például neoprimitívista is.

    Ez csak annyiból különbözik a hagyományos primitívizmustól hogy előtte van a ” neo ” jelző.

    Ettől érdekesebb lehetsz.

    De ha nem, maradj meg ilyen nácinak itten.

    Eggyel több vagy kevesebb istenverte náci nem oszt nem szoroz ezen az oldalon.

    Bár fel nem foghatom miért pont egy balliberális oldalon próbáltok észt osztani.

  • Figyelő
    2018 június 23
    8:18 du.

    Boda Marcsi
    2018 június 21
    2:19 du.

    „A zsidosag nem vallas, hanem egy faj, csak hogy tudjad!”

    Zsidó szó jelentése: 1. Izraelita vallású ember. A hajdani Izrael népének, Ábrahám nemzetének egy vagy több tagja.

    Tehát az izraelita vallású ember mint faj?

    Másik a faj: Az élővilág rendszerezésének alapegysége a faj. A fajokat rokonsági és származási kapcsolataik alapján egyre nagyobb rendszertani csoportokba soroljuk. – értelemszerűen soroljon fel párat!

    Tehát a zsidóság mint faj…?

  • En nem csodalkozom Zoli „intelligens” magyarazatan.
    Annyit ert a „temahoz” mint hajdu a harangonteshez,
    hogy stilusos legyek.
    Lehetseges, hogy „ertesuleset” a Kuruc info.bol
    szedi?
    Egy kis „felhomalyitas” – a „szagertonek”-
    kik is azok a „palesztinok” akik „bekeben eltek”
    a „jo zsidokkal”.

    http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201712/kik_azok_a_palesztinok

  • Meg egy cikk „felhomalyositas” celjabol
    Zoli „prof” nak-

    http://izraelinfo.com/2018/02/23/kik-vagyunk-honnan-jottunk/

  • Geyza

    „fel nem foghatom miért pont egy balliberális oldalon próbáltok észt osztani.”

    Én nem észt próbálok osztani, csupán az igazságot megosztani. Úgy látom, hogy a kazárok egy része, nem csak a gojokat, de a saját fajtájukat is igyekeznek tudatlanságban tartani és önös érdekből félre/pusztulásba vezetni. …mert a ti utatok így nem a Kánaánba vezet…

  • Izraeli

    „Ha mar FAJROL beszelunk, Izrael torteneteben egyedul
    allo jelenseg- az “elveszett” 10 torzs visszaterese,”

    Arról van szó, hogy Izraelt, volt szovjet területről elszármazott kazár hozta létre. Ezek között van sok zsidó vallású is. Izrael zsidó vallású lakosságának 90%-a orosz ajkú kazár, akiknek nincs joguk az őshonos népekre rátelepedni és őket koncentrációs táborba zárni. Továbbá nincs joguk a világ minden táján élő kazárokat betelepíteni (alija). Ezek a kazárok az ott őshonos hébereket is kirekesztik, pedig ők tényleg zsidók.

    Nos amit ezek a kazárok Palesztina területén találnak mint pl egy-egy 1-2000éves régészeti lelet, ahhoz ezeknek a kazároknak végképp semmi közük. Azok nem a kazárok őseitől származnak, hisz az országot csak a II.vh. után kezdték megszállni és saját fajtájukkal betelepíteni.

    Amit a bibliában és egyéb kazár hamisítványban, öncélúan összehordtak, azt nem szabad készpénznek venni.

  • Izraeli

    „Ha mar FAJROL beszelunk, Izrael torteneteben egyedul
    allo jelenseg- az “elveszett” 10 torzs visszaterese,”

    Arról van szó, hogy Izraelt, volt szovjet területről elszármazott kazárok hozták létre. Ezek között van sok zsidó vallású is. Izrael zsidó vallású lakosságának 90%-a orosz ajkú kazár, akiknek nincs joguk az őshonos népekre rátelepedni és őket koncentrációs táborba zárni. Továbbá nincs joguk a világ minden táján élő kazárokat betelepíteni (alija). Ezek a kazárok az ott őshonos hébereket is kirekesztik, pedig ők tényleg zsidók.

    Nos amit ezek a kazárok Palesztina területén találnak mint pl egy-egy 1-2000éves régészeti lelet, ahhoz ezeknek a kazároknak végképp semmi közük. Azok nem a kazárok őseitől származnak, hisz az országot csak a II.vh. után kezdték megszállni és saját fajtájukkal betelepíteni.

    Amit a bibliában és egyéb kazár hamisítványban, öncélúan összehordtak, azt nem szabad készpénznek venni.

  • Zoli
    2018 június 24
    1:08 de.

    Micsoda szemét szar duma ez.

    Igazi náci duma.

    Náci lukból náci szar csordogál.

  • Zoli „professzor”-
    Majd ha mashonnan is fog „tajekozodni”-
    mint a ” Kuruc infos-„bol {pl. szakavatott torteneszek,
    archeologusok tollabol} – lesz mirol beszelni.
    Az on „tudomanya” tulszarnyalja Munchausen baroet-
    aki pedig- elismert hazudozo volt.
    On mindezt- nekem akarja bemeselni, aki olvasok-
    a magyaron kivul-heberul es angolul,ismerem
    Izrael tortenelmet es kepes vagyok megerteni
    a „Bibliai hamisitvanyokat”- melyeket mar tobb mint
    2000 eve „hamisitottak” es egymas utan kerulnek
    elo az asatasok nyoman.
    Ezekhez-kulonben-semmi koze a kazaroknak.
    „Vilagos”, hogy nem olvasta el az anyagot,amit kuldtem,
    nehogy kizokkentse „biztos tudasabol”.

    http://vigyazo.blog.hu/2016/10/27/szenzacios_lelet_2700_eves_bizonyitek_a_zsido_jeruzsalemrol

  • Geyza

    „Micsoda szemét szar duma ez.

    Igazi náci duma.

    Náci lukból náci szar csordogál.”

    Figyelmedbe ajánlom a kazár szerkesztők által készített Wikipédia, Izrael miniszterelnökeit felsoroló listáját.
    Egyenként nézd végig hol születtek. Mind galíciai, vagy orosz nyelvterületről származó kazárok, kivéve 1-2 késői elnököt, akiknek már csak a felmenői azok.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Izrael_minisztereln%C3%B6keinek_list%C3%A1ja

  • Zoli „prof”
    Kik is azok az „oslako” palesztinok-
    sajat miniszteruk szerint?
    Remelem, dadog angolul.

  • Izraeli
    http://izraelinfo.com/2018/02/23/kik-vagyunk-honnan-jottunk/

    Ez az írás arról szól, hogy a kazárok, folyamatos vándorlással töltik életüket (vagy épp új vadászterületet keresnek, vagy az általuk kifosztott népek kergetik el őket). Mindenfelé elmennek, mindenféle népekkel keverednek és emiatt több néven nevezik magukat. Viszont a génjeiket tekintve kazárok. Mindenféle kitalált történeteket is beleszőnek a bibliával kezdve, de akkor is csak kazárok.

  • Figyelő!
    Bár tisztellek és becsüllek,de most nem értek egyet veled!
    A zsidóság bizony vallás,mint a kereszténység is,akik többféle
    módon hisznek:vannak katolikusok,evangélikusok,reformátusok stb.vannak muszlimok(mohanedánok),de ugye vannak olyanok ,akik semmiben,senkiben nem hisznek,csupán önsajnálatra,mások gyűlölködésére koncentrálnak:na ilyen a sok zsidó származású,meg sok komcsi,szoci bérenc,akik a vallásból (amihez semmi közük)is szánalmas és hazug gyűlöletkeltésre adták a „fejüket” csupán politikai és haszonszerzési okból!
    Soros a fő képviselőjük,árulójuk!
    Ettől függetlenül a normálisak tisztelik egymást és elfogadják mások hitét!

  • A vallás: „élményszerű találkozás a Szenttel és a Szenttől meghatározott emberi válasz cselekménye”.
    Ma kilenc etikailag fejlett vallás van:

    Hinduizmus,dzsainizmus,buddhizmus,kínai univerzalizmus,zoroasztronizmus,judaizmus ,kereszténység,iszlám
    Többről én sem hallottam,(nem jelentősek..)meg mások sem,de ettől még léteznek! És vannak akik semmiben,senkiben nem hisznek…..,csak írogatnak!
    (Forrás:Wikipédia)

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 június 24
    10:38 de.
    Geyzám, az, hogy „náci” nem cáfolat! Értelmesebb vagy te ennél!

  • Geyza,meg páran ateisták…semmiben,senkiben nem hisznek,amivel ugye nincsenek egyedül….. és nem büntetendő dolog,az viszont
    tény,hogy értelmi fogyatékosok és fizetett gyűlölködők,akiket ugye
    „sem fent ,sem lent „….nem díjaznak…..,na előbb utóbb megkapják, amit érdemelnek és remélhetőleg végképp eltűnnek!

  • Orsós és más normálisak!

    Geyza és sajnos többen se nem értelmesek,se nem normálisak,csupán megbízott,hiteltelen,hitetlen érvek nélküli acsarkodó,gyűlölködő
    hozzászólok,akiket becsületes,normális ember nem jegyez!

  • Besancon
    2018 június 24
    7:20 de.

    Sajnalom, de a zsido, vagy izraeli az egy faj. Mikor Hitler elkezdte a zsido uldozest , nem a vallasukat utallta, hanem azt aki zsidonak vallotta magat!

  • Wikipadia kihagyta valami oknal fogva az izraelitakat!
    Izrael vegre megalapitotta sajat hazajat es minden zsido mehet oda. A zsido vallas EGY Isten hiten alapszik, mint a keresztenyseg alapja is az. Szent Pal, zsido ugyved volt es O alapitotta meg kesobb Gorogorszagban a keresztenyseget!. A legenda szerint, Pal talakozott Jezussal az uton es akkor tert meg!

  • Marcsi, hidd el nekem, hogy a zsido izraeli egy FAJ!
    Igen voltak kozarok, akiknek egy resze felvette a zsido vallast, de allitolag a magyarsag oseiben is voltak kozarok.
    Az askenazi zsidok eltek Magyaroszagon, aztan voltak a spanyol erdedetu zsidok stb,

  • Figyelő!

    Sajnos az nagyon igaz…. amit Besanconnak írtál!
    Hitlernek gőze sem volt zsidó vallásról,mint mostanság többeknek,és a többiről sem….igazságtalanul,tudatlanul ítélkeznek,gyűlölködnek!
    Undorító volt régen és most is a vallásokkal szembeni indokolatlan gyűlölködés,ellenszenv,népirtás!

  • Zoli
    2018 június 24
    11:54 de.

    Nézd kisöreg.
    Én -veled ellentétben- nem hülyeséggel töltöm az idömet.

  • Boda Marcs
    2018 június 24
    1:28 d
    Most figyelmesn olvastaa beirast, mikor a vallasokat felsorolod. Hat, perszze, nem vettem eszre a judaizmus a zsido vallas atfogo neve! Benne van a vallasok soraban.

  • Izraeli:

    Ez a „Zoli” egy félkegyelmű.
    Jézussal szokott beszélgetni.
    Azt is mondta neki a Jézuska, hogy valami hitetlen zsidók vagy kik az életére törnek.
    De majd ő, Jézus, elintézi őket.
    Csak 5 %-ukat hagyje meg heheeeheheheeheheheeeheheehehehh

  • Orsóskám.
    Te ehhez nem értesz.
    Én szagról felismerem a nácit.

  • OK, szerinted atheistak. De hany kereszteny szerinted atheista ma Magyarorszagon?

  • Mellesleg, van egy erdekes konyvem a kozarokrol!

  • Figyelő!
    Nos összetett a dolog,általában a keresztény családoktól származó és keresztény neveltetésű emberek megmaradtak,hívőknek akkor is ha nem járnak templomba…vannak,akik nem vallásosak,de semmiképp
    nem ateisták!

  • Orsós Elemér

    Boda Marcs
    2018 június 24
    3:32 du.

    „Orsós és más normálisak!”

    Tévedni tetszel, a normálisak nem irkálnak ide! 😀

  • Vannak akik eltávolodtak a szüleik hitétől, a neveltetésüktől,a vallástól,de ugye nem valószínű,hogy átmentek volna…ateistának!
    Ilyennel szerencsére nem találkoztam!

  • Zoli
    Ugy latszik, onnek ertelmezesi problemai vannak.
    Hol van szo a kazarokrol- a cikkben?
    Pl- itt?
    ” ASKENAZI.
    A kozepkorban a KOZEL-KELETROL es az IBERIAI FELSZIGETROL
    NEMETORSZAGBA vandorolt zsidok alkalmaztak lakohelyukre.
    A szo Szaszorszag nevenek heberesitese {Sachsen-Askenaz].
    Nehany nemzedek alatt kialakitottak a nemet nyelvhez
    hasonlo,HEBER ELEMEKKEL DUSITOTT ES HEBER BETUKKEL IROTT
    JIDDIS {jehudi,azaz zsido} nyelvet.
    Kesobb a keresztesek pogromjai elol tomegesen menekultek
    a lengyel es litvan kiralysagokba,majd az ukranok
    lakta teruletre.
    A 18 es 19-ik szazadi askenazi zsidosag kulturaban,
    szokasban,sot bizonyos mertekben vallasi ritusokban
    is-ket nagy csoportra szakadt; a nyugati-francia,
    nemet,osztrak,cseh-illetve a keleti-lengyel,baltikumi,
    orosz-ukran es romaniai-askenazi nepessegre.
    A ketfele askenazi nepesseg hatara eppen Magyarorszag
    teruleten,nagyjabol a Duna vonalanal huzhato meg.”

    Szefardok.
    Honnan a nev? Bizony,egyenesen a Tanachbol,
    a heber Bibliabol onnan is Ovadja{Abadias} profeta
    konyvebol,amelynek az elso{es egyetlen}fejezeteben,
    a 20-ik sorban ez all
    …..es Jeruzsalem szamuzottei akik Szfaradban laknak.
    Ez a babiloni szamuzetesre utal.
    Teny, hogy az erec-jiszraeli zsidok mar a Masodik Templom
    idejeben eljutottak a Foldkozi-Tenger nyugati partjaira,
    a mai Spanyolorszagba.
    Az europai eredetu szefard zsidosag is megorizte,
    espedig evszazadokon at,spanyolorszagi-pontosabban
    kasztiliai oseinek nyelvet,amelyet hol ladino,hol
    judeospanol neven neveznek.
    Magyarorszagon szorvanyokban el keves szefard zsido,
    foleg a tortenelmi Magyarorszag Delvideken.
    A leghiresebb kozuluk – Herzl Tivadar.
    A nemetes nev ellenere,mely allitolagos ose,
    Joszef Karo csaladnevenek forditasa {sziv-nemetul Herz,
    spanyolul corazon].
    Brody Sandor iro is- „torok zsidokkent”
    tartotta szamon oseit.”

    Az itt kozolt tenyekhez- talan csak annyit fuzok hozza-
    Herzl Tivadart- az ujkori Cionista Mozgalom alapitojat,
    a Franciaorszagban folyo,szegyenletes,antiszemita
    Dreyfuss per{1894} kesztette a zsido nep ujboli allamalapitasanak
    gondolatara {Os-uj orszag}.
    Az on altal emlitett „kazar” orosz,ukran stb,zsidokat-
    a 19-ik szazad vegen, {1881-1885} az ellenuk
    elkovetett veres pogromok vezettek,hogy „uttorok”
    legyenek- az „os-uj orszagban”.

  • Megneztem a videot is. Hat, igazibol nem tudom kinek van igaza. Arra tisztan emlekszem, mikor Izrael megalapitotta hazajat, Izraelt! Azt allitottak, hogy ez az ahonnan eredtek. Arra is emlekszem, hogy a pesti zsidok elkezdtek kivandorolni, „Palesztinaba!”
    Most Trump elnok, fovarosuknak nevezte el Jeruzsalemet!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2018 június 24
    4:29 du.

    „Orsóskám.
    Te ehhez nem értesz.
    Én szagról felismerem a nácit.”

    Még szerencse, hogy a saját szagodat nem érzed, mert rögvest a kardodba dőlnél! 😀

  • Figyelo

    „Hat, igazibol nem tudom kinek van igaza. Arra tisztan emlekszem, mikor Izrael megalapitotta hazajat, Izraelt! Azt allitottak, hogy ez az ahonnan eredtek.”

    Nem könnyű. Én pl még nem láttam magyar tv csatornán magyar történészt, de egyáltalán még magyart is csak elvétve. (Nálunk is, mint az egész világon, kazárok sajátítottak ki a sajtót, médiát, közéletet, sportot stb stb.) A történészek az egész világon mind kazárok. Aki történelemmel foglalkozik de nem kazár, olyat elég nehéz találni. A kazár történészek pedig csak olyat mondanak, ami érdekükben áll. Aki mást mond, szerintük vagy náci, vagy bolond, vagy mindkettő.

  • Izraeli

    „Nehany nemzedek alatt kialakitottak a nemet nyelvhez
    hasonlo, HEBER ELEMEKKEL DUSITOTT ES HEBER BETUKKEL IROTT
    JIDDIS {jehudi,azaz zsido} nyelvet.”

    Azt mondod, hogy a kazárok rátelepedtek a németekre, de még csak annyira sem voltak hajlandók elfogadni a nekik otthont adó németeket, hogy legalább a nyelvükön szólaljanak meg közöttük? Nyelvtanulás helyett csináltak inkább egy olyan katyvasz nyelvet, amit csak ők értettek? Aztán a kazárok felháborodtak, hogy a németek idegennek tekintik őket? Ez aztán mindennek a teteje.

  • Izraeli

    „Ugy latszik, onnek ertelmezesi problemai vannak.
    Hol van szo a kazarokrol- a cikkben?”

    Nincs értelmezési problémám. A cikkeket kazárok írják, de sosem vállalják fel sem saját kazárságukat, sem azokét akikről írnak…. már ha épp kazárokról írnak valamit.

  • Orsós Elemér
    2018 június 24
    5:04 du.

    Nézd.
    Van erre egy régi zsidó vicc.
    Az apám mesélte , ő leszerelése után iskolaigazgató lett,
    tehát otthon volt a témában.

    Mórickát hazaküldik az iskolából,
    az ellenőrzőjében azzal hogy büdös.
    Mire az apja visszaírja a tanárnak:
    -A gyerek az nem egy ibola, a gyereket ne
    szagolgatni tessék hanem tanítani…

  • Geyza

    „Van erre egy régi zsidó vicc.

    Mórickát hazaküldik az iskolából,
    az ellenőrzőjében azzal hogy büdös.
    Mire az apja visszaírja a tanárnak:
    -A gyerek az nem egy ibolya, a gyereket ne
    szagolgatni tessék hanem tanítani…”

    Úgy tudtam hogy ez egy cigány vicc, de lehet most az egyszer tényleg tévedek. 🙂

  • Én először rabbi Jehuda Halévi (kb. 1075-1141) Kuzari c. írásában olvastam a (valós vagy alaptalan, mindegy) legendát, mely szerint a kazár birodalom vezére és nemeseinek egy része i.sz.740 körül felvette a zsidó vallást.
    A 16 éves koráig Magyarországon élt Arthur Koestler The Thirteenth Tribe: The Khazar Empire and Its Heritage című könyvében pedig fölveti és alátámasztani próbálja, hogy az askenáz zsidók nem a valahai közel-kelet zsidók, hanem a kazárok genetikai leszármazottai lennének.
    Az írónak ezt a felvetését a történészek óriási többsége elveti, de a Zoli-féle neohungarista-újnyilasokat újabban ez a legkevésbé sem zavarja (hiszen szerintük a történészek mind zsidók (vagyis, dehogy, mind kazárok), előszerettel propagálják Koestler feltevését (ebben az sem zavarja őket, hogy az író is zsidó).

    Nem vagyok őstörténész, számomra teljesen érdektelen, hogy a mai askenáz zsidók, a mai magyarok vagy a mai románok genetikai ősei másfél-két évezred előtt kik voltak, és hol éltek.

    Ennek ellenére a tisztelt antiszemita neohungarista-újnyilas urak helyében azért kicsit vigyáznék azzal a kazár–> askenáz játszadozással. A kazárok ugyanis uraim – óh, borzalom, Magyarok Istene, ne hagyj el! – talán-talán szkiták voltak. Lehet, hogy a magyarok ősei az askenáz zsidók őseitől tanulták a lóhátról, vágta közbeni hátrafelé nyilazást?! Ajve, ajve! 🙂 🙂 🙂

  • Zoli
    Ugy latszik,tul sokat vartam valakitol
    aki „idea fix” rabja- vagy egyszeruen- antiszemita.
    Az on altal hangoztatott „elmeletet” mar megdontottek-
    torteneszek es DNS kutatok.
    Kuldok errol 2 tanulmanyt, de idezem a fontosnak
    tartott sorokat, mielott on „ertelmezi”-teljesen
    kifacsarva oket.
    Mult-kor-2014.jun.30

    Cafoljak a zsidok eredeterol szolo elmeletet.

    „Mitosz,hogy az askenazik a zsido vallast felvevo
    kazarok leszarmazottai lennenek allitja a Heber Egyetem
    tortenesze.
    A zsido vallas felvetele,bar nagyon csodalatos tortenet-
    soha nem tortent meg-fogalmazott Stamper.
    A kutfoknek a judaizmus felvetelevel kapcsolatos
    hallgatasa gyanus volt.
    A bizanciak,az egyiptomi bolcsek,a gaonok-a zsidosag
    spiritualis vezetoi a kozepkorban-EGYETLEN SZOT
    SEM SZOLTAK A ZSIDO KAZAROKROL.

    https://mult-kor.hu/20140630_cafoljak_a_zsidok_eredeterol_szolo_elmeletet

    Most nezzuk a DNS kutatasok eredmenyet- itt is idezem-
    a lenyeget- mielott on „ertelmezi” sajat „magyarazata”
    szerint.
    Index-Tudomany.2010.06

    Genetikai tanulmany igazolja a zsidok eredetet.

    ” A Nature tudomanyos magazinban megjelent
    tanulmany egy nagyszabasu vizsgalat resze,amely
    a genallomanyban levo apro kulonbsegek alapjan
    tarja fel a nepek vandorlasanak utvonalat.”
    „A kutatas soran DNS mintakat gyujtottek 121 embertol,
    akik 14 kulonbozo zsido kozossegben eltek Izraeltol
    Eszak-Afrikaig,Europatol Kozep-Azsiaig es Indiaig.
    A mintakat osszehasonlitottak 69 nem zsido
    kozosseghez tartozo-1166 egyen-koztuk befogado
    orszagokban es teruleteken elok-mintaival.
    A kutatok a genetikai adatbazisba tettek meg 16 ezer
    y kromoszoma es mitokondrialis DNS elemzesenek
    eredmenyet is. Elobbi apai agon,utobbi anyai agon
    lep tovabb a nemzedekekben. A tanulmany,ahogy varhato
    volt- IGAZOLTA A ZSIDOK KOZEL-KELETI,LEVANTEI EREDETET,
    AMINT AZT AZ OSI HEBER IRASOK DOKUMENTALJAK.
    Ez a szarmazasi vonal tisztan lathato a mai
    kozossegekben, sok generacioval azutan,hogy
    a zsidokat kiuztek Izraelbol.
    A publikacio szerint a diaszporaban elo zsidoknal,
    akiket szorosan osszekotnek a kozossegi,kulturalis
    es vallasi hagyomanyok,erosen fennmaradt a
    genetikai folytonossag,noha a befogado nepesseg
    DNS-nek nyomai is fellelhetok kisebb nagyobb mertekekben.”

    Sajat megjegyzesem- vannak akik „beternek”
    kulonbozo okok miatt,itt a vallasi hatosag
    {rabbinatus} dont.
    Erdekes, hogy Izraelben mar vannak „vegyes” zsido
    hazassagok. Vajon az ebbol szuletett gyermekek
    vedve vannak e a kulonbozo torzsekbol
    szarmazo betegsegtol?{Askenazoknal pl.tay.sachs}.
    De errol{is} szol az „olvaszto koho”.

    https://index.hu/tudomany/2010/06/10/genetikai_tanulmany_igazolja_a_zsidok_eredetet/

  • Zoli
    2018 június 25
    12:43 du.

    Igen, neked egyetlen hibád van, nevezetesen hogy nincs semmi hibád.

    Hja aki nagyokosnak született…

  • Zoli:
    Ha majd legközelebb beszélsz Jézussal,
    szóljál már neki hogy legyen kicsivel olcsóbb
    itt a helyi heti piacon a liba-töpörtyű, köszike.

  • Zoli
    Te valamiféle zsidó-probléma szakértőnek kiáltod itten ki magadat.

    Mondd már meg hol láttál te cigány-gyereket Móricka névvel?

    Tudóskám.
    Ezt a tudálékoskodást buktad
    DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Megjegyzem ilyen nagyokos „zsidóügyi szakértőket”
    láttunk már a Harmadik Birodalomban is.
    Akasztófán végezték…

  • Christopher Adam

    Zolitól elbúcsúztunk. Ma négy zsidózó kommentet töröltem tõle.

  • Chris:
    Kár volt, mert most így nem tudjuk mit mond Jézus.

    ‘Gyanis Zolival szokott Jézus társalogni.

    Namindegy, úgyis jön a következő heheheh

  • Belzebub es Geyza.
    Koszi,jot mulattam.
    Ugy latszik, a ti stilusotok jobban
    megfelel a Zoli fele pofaknak.
    Bar nem hiszem,hogy erti a humort.

  • Charlie,
    hiányérzetedet pótolandó,visszajöttem 25 napi magyarországi kirándulásomból.Jól és teljes biztonságban éreztem magam.Annak ellenére,hogy a két balfácán: barlev és geyza megállapítása ellenére nem vagyok neonáci,nem lakok az Uránia feletti apartmenben a nevem nem Radak Gábor és semmiféle betyársereg szervezője nem vagyok.Egy igen egyszerű izraeli nyugdíjas vagyok, aki ott költi el megspórolt kis dollárjait ahol jól érzi magát. Ha olyan úri kedvem tartja,akkor a szófia utcai Regős kisvendéglőben vagy a Frici papánál.Hogy a gójmotoros geyzír barátom szeme kiugorjon az irigységtől akár a Ruswurmnál vagy a Művész kávéházban.Üdvözlettel:Gyuri.

  • Gyuri bácsi, örülök ha jól érezted magad, azért bő három hét alatt sokmindent láthattál, megköszönném, ha egy pár szóval leírnád merrefelé jártál, mi tetszett, miben vagyunk jók, vagy mi az ami gyorsan javításra szorulna.

  • Izraeli
    2018 június 25
    4:19 du.

    Jól elszabadult ez a topik, de azért én is hozzátenném a magamét.

    Az ugye közismert tény, hogy a zsidók nem bírtak nyugodni a római elnyomás alatt, aztán addig lázongtak, hogy a rómaiak elfoglalták a fővárosukat, és ők szétszóródtak a Római Birodalomban, vagy még azon túlra is az akkor ismert világban.
    Az akkori zsidó papok olyanok voltak, mint a Tarzan regényekben az atlantiszi papok. Azok is fölbukkannak Fekete-Afrikában lépten-nyomon, aztán Tarzan mindig megtalálja őket.:)

    Mint a regénybeli atlantiszi papok, a zsidó papság is föl-alá hurcolta vallási tárgyait az üldöztetés évezredei alatt, és igyekezett a behódolt kőkorszaki törzseknek átadni a tudományt. Ma is vannak pl. afrikai néger törzsek, ahol mosakodási, étkezési, szombattal kapcsolatos stb. szokások vannak. És a papok kiválasztása nyilván szokásos szempont alapján történt (öröklés).

    Mi cáfolja, hogy nem juthattak elé Ukrajna területére is ilyen papok? Azt tudjuk, hogy olyan értelemben nem térítő vallás a zsidó, hogy nem ígér üdvözülést bárkinek. De azt is tudjuk, hogy a zsidók mindig is térítettek olyan céllal, hogy bővítsék a népességet.

    Ha nem így van, akkor megint kapom majd az átkokat, de a többi mellé fölfér már ez is …
    Belzebub írta itt máskor Gyurinak, hogy ahhoz képest, hogy a zsidók az anyai származást tartják fontosnak, most kiderült hogy a papi géneket pont az apai ágon örökítették tovább (Mózes-gén)! Ha jól emlékszem, ugyanis volt már ez itt téma a KMH-n.

  • Izraeli
    2018 június 24
    5:02 du.

    A magyar történészek szerint, és ezt az iskolában is így tanítják, a honfoglaló magyarok Levédiában találkoztak a 3 nagy monoteista vallással, úm. iszlám, zsidó és keresztény. De akkor megmaradtak a pogányságban, és így vonultak be a Kárpát-medencébe.

    Nem akarok senkit megbántani, de szerény véleményem szerint a zsidó vallás szűk körben maradása nem valamiféle zsidó tartózkodás következménye. És nem is valamiféle katolikus, urambocsá’ a fehér ember összeesküvése.
    Ki az a valláskereső, aki azt választja, hogy nem ehet rántott húst, cserébe gyuri10 módjára gyűlölködnie kell embertársaira? Ahogy Bartus írta az újságjában, mert néha ír azért jókat is, ki az, aki a gyűlölködő Németh Sándort választja, mikor választhatja Messit is?

  • Bocs, kimaradt a lényeg.

    ki az a bolond, aki a gyűlölködő Németh Sándort választja, mikor választhatja Messit is?

  • Or+bán666
    2018 június 11
    4:44 de.

    Manapság pl. az európai virágtermesztés haldoklik, mert Afrikából, repülőn hozzák a rózsákat és egyéb vágott virágot az itteni piacokra.

    Az afrikai országok, miután kivonultak a gyarmattartók, rengeteg pénzhez jutottak, pl. az olajbevételekből. Sajnos nem jó célra fordították a pénzt, nem oktatásra vagy egészségügyre. Ez játszódott le kicsiben az EU bővítése után is. Az EU-s támogatásokból egyesek rettentően meggazdagodtak, pl. a földalapú támogatásból.

    Amíg a politikai rendszert nem lehet demokratizálni, addig minden odahordott pénz Dunába öntött víz. De a politikai rendszert addig nem lehet reformálni, amíg más nagyhatalmak a bukott diktátorokat támogatják. Kérdés, hogy ha mondjuk Oroszország vagy Kína szerzi meg ott a befolyást, akkor áldoz-e azoknak az országoknak a fejlesztésére?

  • hazai lámpa,
    minden vádaskodásodra csak azt kérném,hogy citáljál,mikor,hol és kire gyűlölködtem.Ami ebbe a kategóriába nem illik bele,ha lehet ne említsd.P.l:hülyék kimulatása,vallási őrültek lepöccintése, akkor is,ha saját népemhez szeretnének tartozni.Egyéb undort keltő senkiket sem gyűlölök,viszont az értelmes tiszteletre méltó hangot használó embereket akkor is becsülöm,ha véleményeink fényévekre vannak egymástól.Egyébként Ronaldot nagyobbnak tartom, de azért Messit sem gyűlölöm.

  • Izraeli
    2018 június 24
    5:02 du.

    Koestlernek az az elmélete, hogy kizárt dolog, hogy a németországi menekült zsidók milliós lélekszámot elértek volna önmaguktól. De az is igaz, hogy nem tudnak az ismert történelmi bizonyítékok tömeges áttérésekről.

    Szefárdokhoz annyit, hogy én úgy tudom, hogy mindenfelé szétszóródtak a Római Birodalom területén. Európában leginkább a kereskedővárosok körül gyülekeztek érthető okokból. Szerintem abban az időben Spanyolország egyáltalán nem volt fontos kereskedelmileg. A kora középkorban a levantei kereskedelem dívott, mint ahogy régebben írta valaki. Az észak-olasz városok, Velence fogadták a luxuscikkeket Keletről. Ezeket vitték aztán át az Alpok hágóin a Hanza városokig. Franciaországban, Párizs környékén is fontos kereskedelmi útvonalak húzódtak.

    Persze ebből ki lehet hozni, hogy zsidók nélkül a barbár európai urak büdösen haltak volna ki, mert nem jutottak volna hozzá a parfümhöz és a borshoz, és még a pénzt se tudták megolvasni.

  • charlie,
    barátokkal voltam,Pesten,Budán,Szent Endrén és néhány vidéki nyaraló városkában.Nem azért mentem,hogy hiányosságokat keressek, ami biztos van,de én azért mentem,mert tudomásom és most már tapasztalatom szerint is Európa legbiztonságosabb országa.Nem csak zsidó szemszögből nézve,de a magyarok számára is.Nem véletlen,hogy ahol megfordultam,szinte mindenhol több volt a német,angol,francia,olasz vagy ivrit szó,mint a magyar.Magyar ország mai politikája a jelen turizmusában kamatozik.Remélem ezt sikerülni fog így fenntartani.

  • hazai lámpa
    2018 június 27
    8:27 de.

    A középkori kereskedelem végét az jelentette, hogy a törökök elfoglalták a Földközi-tenger útvonalait. Ezért a nyugatiak kimentek az Atlanti-óceánra, Portugália, Spanyolo., Francio., Hollandia, Anglia.

    Nagy kérdés, hogy a két utóbbi hogyan tudta kiépíteni a világbirodalmát, míg Spanyolországé összezsugorodott? Pedig a spanyol király kiüldözte a zsidókat, egyenesen Németalföldre. Mivel ott fejlettebb volt a gazdaság, Angliában pedig a hajózás, ezért tudták az angolok és hollandok saját területükön megverni a spanyolokat (Ormos).

    Persze, lehet, hogy a zsidók ármánykodása volt, és ők fogadták fel Drake kapitányt, hogy verje tönkre a Spanyol Armadát. Vagy direkt sokkal fejlettebb módon csiszolták a gyémántot Antwerpenben a zsidó kézművesek, hogy kicsesszenek a spanyolokkal. Vagy a spanyol Habsburgok a zsidók kottájából játszottak, és direkt üldözték őket Antwerpenbe! (irónia)

    Majd Zoli megírja, ha esetleg visszatér.

  • Izraeli
    2018 június 24
    5:02 du.

    Nem akarok senkit megbántani, de a kelet-európai zsidóság mit is adott a szlávoknak a pálinkafőzésen kívül?

    Azt hiszem kizárhatjuk, hogy a fellendülő kelet-európai ipart megteremtették volna. Merthogy ipar arrafelé nem létezett a 20. századig nagyjából.
    Adóbérlésből, kocsmabérlésből, hasonló munkákból éltek, meg talán kézműveskedésből. Így mutatják be őket a Hegedűs a háztetőn c. filmben.
    Persze még így is jobban élhettek, mint az elnyomott jobbágyság, ezért voltak ellenük a pogromok pl. Galíciában. Sokan kivándoroltak a 19. században Amerikába.

    Aztán jött a 2. világháború, és Hitler kitalálta, hogy a keleti élettérbe ők nem kellenek, még rabszolga népnek se (ahogy az oroszok se). A tőlük elfoglalt lakásokat, javakat a helyi lakosságnak adták át vagy hazaküldték az anyaországba.

  • gyuri10
    2018 június 26
    5:53 du.

    A balfácán te vagy ha nem bírtad levenni amit írtam neked.

    Amugy meg nyalhatsz továbbra is a gyobbiknak.
    Engem nem zavar.
    Ha egy zsidó hülye, az nagyon hülye.
    /Régi pesti mondás/

  • Izraeli:

    Érdekes..akik vér-jobbikossá válnak,
    elveszítik a humorérzéküket.
    Ha egyáltalán volt nekik.

  • Gyuri-tata:
    Lemaradtál Zoliról.
    A mi kis házi Izrael-szakértőnkről.
    Pedig OIM* barátnőd nagyon tapsikált neki!
    Többször rámosolygott könnyein keresztül, hogy
    mi itt nagyon báncsuk őt de meg bírt vígasztalódni Zoli
    okkkos és mérvadó meg hiteles, többséget képviselő szavaitól.

  • hazai lámpa
    2018 június 27
    8:48 de.

    Ha CSAK a pálinkafözést adta volna, már amiatt is nagy tiszteletben kéne tartani őket.

    Persze absztinensek és a lelki üdvöt a psichológusok dívánján kereső széplelkek ezt úgysem érthetik meg.

    Nodeazzé volt ott más is..
    röpülőgép atomfizika..meg hasonló semmiségek.

  • gyuri10
    2018 június 27
    8:31 de.

    ” mindenhol több volt a német,angol,francia,olasz vagy ivrit szó,mint a magyar.Magyar ország mai politikája a jelen turizmusában kamatozik”

    Nyugdíjas izraeliek utazgatnak, én meg 20 éve nem voltam a Balatonnál. Ennek örüljek?

  • Geyza
    2018 június 27
    9:32 de.

    Mi bajod a pszichológusokkal?

    A repülőgépet meg az atomot se zsidók találták fel, legfeljebb tökéletesítették.
    Gyurinak a szokása ezen versenyezni, hogy ki talált föl több dolgot? Azon kívül, hogy ez sértő, még kontraproduktív is, mert az antiszemiták azt hozzák ki belőle, hogy lám-lám, ezek már a pálinkával is atomcsapást akartak mérni a gojokra …

  • Christopher Adam

    Hazai lámpa,

    Azt tapasztaltam Magyarországon, hogy a Balaton sokszor drágább desztináció, mint mondjuk egy all inclusive vakáció Tunéziában, vagy Bulgáriában. Ugyanakkor hozzá kell tenni azt is, hogy sokszor jobb minőségű élményt nyújt a Balaton (különösen az újabb szállodák, éttermek és szolgáltatások) mint az eléggé rettenetes all inclusive resortok délen.

  • Géza!

    Vannak itt nálam hozzáértőbbek, ők majd hoznak statisztikákat a 19. századi európai iparról.
    Mint már írtam, az ipari forradalmat az indította be, hogy korlátlan tőke érkezett az Újvilágból, és megnőtt a fizetőképes kereslet.
    Kelet-Európában ilyen nem volt, tehát az állam indította be a kapitalizmust.
    A Habsburgok pl. az osztrák és cseh tartományokban támogatták az ipart. Mikor Magyarországon is beindult az ipari forradalom, akkor a zsidó kereskedők rendelkeztek a legnagyobb tőkével, ezért került a kezükbe a gazdaság.

    Oroszországban a cárok alapítottak ipari üzemeket, de még így is eltörpült az ország méreteihez képest.
    Na most, a keleten élő európai zsidók ebben a helyzetben nem lettek olyan nagy iparosító kapitalisták, mint nyugatabbra, ha jól tudom.
    Visszatérve a topik témájához, manapság a globális kereskedelem és pénzügyek korában Európa elmaradt az USA és mások mögött. Többek közt a világháborúk miatt.
    Elhiszem, hogy vannak aljas tőzsdei manipulációk, de talán nem tudja úgy egy amerikai manipulálni a tőzsdét, hogy azzal csak az európaiaknak okozzon kárt. Fontosabbak manapság a kereskedelmi szerződések és az adóparadicsomok.

  • Hazai Lampa
    On rengeteg kerdest vetett fel a zsidosag tortenetebol,
    amire nem lehet egyszerre valaszolni.
    Kezdjuk talan a vegen- „mit adott a kelet-europai zsidosag?”
    Igaz,hogy az orosz zsidok erre nalam jobban megfelelnek,
    de megprobalom en is-mert nagyon becsulom oket,
    ugy, mint Izrael tobbi polgarat-
    a} a nyugalmazott fizikus asszonyt,akinek apja a Voros
    Hadsereg katonajakent,fegyverrel a kezben esett el,
    mig az enyem,pariakent-a Munkaszolgalatban-
    es egyutt hallgattunk eloadast egy agykutatotol.
    b} a volt balerinat,aki kislany unokamat tanitja-
    balettra,zenere,fegyelemre es egyuttmukodesre
    a tobbiekkel.
    c} az apolonot, aki tehetsegesen kezel bennunket,
    idoseket es fiatalokat.
    d} a vizvezetekszerelot, aki mar sokszor segitett-
    es nem nyuzott meg az arral.
    Most nem beszelek az „uttorok”rol, akik a 19-ik
    szazadban erkeztek,lecsapoltak a mocsarakat,
    {tobben meghaltak malariaban},falvakat,kibucokat
    letesitettek,verseket,irodalmat „teremtettek”
    es zenet.
    A modern heber „atyja” es szotaranak keszitoje-
    Eliezer Ben-Jehuda- szinten „orosz” volt.
    Ma- neha ugy tunik, hogy idonkent kisse „felvagnak”-
    de nem zavar, mert neha mi is ezt tesszuk.
    A lenyeg-testvereink, akik sokat tettek/tesznek
    Izraelert.
    Bucsuzoul- 2 erdekes iras az „orosz zsidokrol”-
    akik az onok tudasa szerint- „csak palinkat foztek”
    es Sztalin „Birobidzsan”jarol.
    Mielott atadom a computert unokamnak,aki mar
    „lesben all”- olvassa el oket.

    http://www.multesjovo.hu/en/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/569/

    https://index.hu/tudomany/tortenelem/2017/10/28/zsidok_nelkul_is_megvan_meg_sztalin_elfelejetett_zsido_allama_sziberiaban/

  • Christopher Adam
    2018 június 27
    10:31 de.

    Elhiszem, de megnyugtatlak, hogy Bulgáriában és Tunéziában, és sehol máshol sem nyaraltam húsz éve. Férjem pl. még külföldre se utazott soha, még Erdélybe se.

  • Izraeli
    2018 június 27
    10:38 de.

    Bocsánat, én nem a 20. századi zsidóságról értekeztem.

    Arra voltam kíváncsi, hogy a 17. századtól kezdve mit hoztak létre a Kelet-Európába menekült zsidók?
    Szerény véleményem szerint a népzenén és népmeséken kívül nem sokat. Ugyanis ott nem létezett számottevő ipar és tőke akkoriban.

  • Hazai Lámpa.
    Nem te mondtad hogy a pálinkafőzést?
    Hát nem elég az ???

    Nem ittál te még hátfájásra jóféle törkölyt.
    Ez a ta bajod.

  • hazai lámpa,
    ragyogó tudású mérnököket és szakembereket ismertem az Aschner Lipót által létesített Egyesült Izzóban(Tungsram).A csepeli Weisz Manfréd,a herendi farkasházi Fischer Mór,a Goldberger Leó és a Dunába lőtt Richter Gedeon(akinek a nevét a mai napig is bitoroljátok).Ezek csak úgy hirtelenjében jutottak eszembe.Ezek mind pálinka főzők voltak vagy a Magyar ipar megalapozói? Nem kívánok vitába szállni az atomtudósokról,akik amerikai állampolgárságuk révén mentették meg ezt a mára már rohadt világot a nácizmus világuralmi poklától.Ha nem menekültek volna el idejében a jányi gusztávok szent hazájából,a magyar csendőrpribékek a MÁV „pullman”-jaival szállították volna Auschwitz-Birkenau nem pálinka főzdéibe.

  • Hazai lampa
    On rengeteg kerdest tett fel-es osszekevert bizonyos
    dolgokat.
    Visszaterve az orosz zsidosagra- ugyan vannak
    nalam nagyobb szakertok,de ha elolvasta volna az altalam
    kuldott cikket {tobbek kozott}-tudna, hogy nem csak
    a 20-ik szazadrol van szo.
    Igaz, hogy a zsidok a „car atyuskak” idejeben-
    csak meghatarozott,elhatarolt teruleten elhettek-
    es majd minden foglalkozas zarva volt elottuk- de
    voltak ennel nagyobb problemak is- pl. ez
    (Idezet az ujkor.hu- Szalay Gabor cikkebol- A zsidosag
    helyzete a cari Oroszorszagban}
    ” Az 1825-ben tronra lepo Miklos car 1827-ben
    letrehozta a kantonista katonai iskolak rendszeret
    ahova osszegyujtottek a KISKORU ZSIDO GYEREKEKET
    12 EVES KORTOL es FELKESZITETTEK OKET A KATONAI
    SZOLGALATRA es kulonbozo eszkozokkel az atteresre
    probaltak kenyszeriteni.
    Innen kikerulve 25 EVET KELLETT SZOLGALNIUK
    A CARI HADSEREGBEN.”
    Nem kozoltem a teljes cikket,mivel onnek-
    nincs turelme elolvasni- ugy,mint az elozot-
    {Miriam Rainer- A zsido nemzeti muveszet ebredese
    Oroszorszagban}.
    Nehany orosz zsido muvesz-
    Mark Chagall {szul.1887}
    Mark Antokolszkij (1843-1902}
    1868- Az inkvizicio tamadasa a zsidok ellen-feldombormu
    1868- Talmudi vita-szoborcsoport
    1871- kiadvany- St.Petersburg Society for the Promotion
    of Culture among the Jews
    1873- Jevrejszkaja Biblioteka-folyoirat
    Sztaszov es David Ginzburg (1886} VII-ik es X-ik szazadi
    heber keziratok gyujtemenye.
    Borisz Schatz{1866-1932} a jeruzsalemi Becalel muveszeti
    egyetem felallitoja
    Nahum Cemach (1887-1939} a Habima Nemzeti Szinhaz alapitoja.
    Meg egy sor nev-katonak, foldmuvesek{Izraelben}irok,koltok,muveszek,tudosok,zeneszerzok-
    akik nelkul- sokkal szegenyebbek lennenk.
    Lehet hogy a mostoha korulmenyek miatt- a 19-ik szazadtol
    kezdtek jobban – ontudatra ebredni.
    Gondolom, a „nepek tavasza” a 19-ik szazadi Europaban- is hozzajarult.

  • gyuri10
    2018 június 27
    3:13 du.

    Magyarország Közép-Európában van, én meg Kelet-Európáról és a szlávokról értekeztem a 17-19. század között.

    Amúgy a többi stimmel …

  • Izraeli
    2018 június 27
    3:57 du.

    A felvilágosodás előtt a zsidóknak a saját közössége sem engedélyezte, hogy művészetben vagy tudományban alkossanak. Ezért nincsenek híres zsidó művészek vagy tudósok a 19. század második feléig.

    Na de a kérdés továbbra is az, hogy mit tudtak a Keletre menekült askenázik olyan országokban csinálni, ahol nem volt tőke, iparosodás és kapitalizmus? Szerény véleményem szerint kocsmákat, és népmeséket és népzenét. A népmesék arról szólnak, hogy a szegény zsidókat mindenki elnyomja, de majd megkapják ezért a büntetést. Pl. a mese a Gólemról, amelyik a folyóba szórja a szemtelen lengyel parasztokat.
    Aztán a 19. században kinyíltak a gettókapuk belülről és kívülről. Egyesek éltek ezzel a lehetőséggel, ők a híres festők és egyebek, akiket felsoroltál. Mások maradtak a hagyományban, pl. az ortodox zsidók, ha jól tudom.

  • gyuri10
    2018 június 27
    3:13 du.

    „vagy a Magyar ipar megalapozói?”

    A magyar ipar fejlődésének sokáig gátja volt, hogy a Habsburgok kettős vámpolitikát alkalmaztak, tehát a magyar agrártermékre kevés vámot tettek, ha az örökös tartományok felé ment. Az osztrák és cseh ipari termékekre kis vámot tettek, ha Magyarország felé vitték.

    Mikor az 1800-as évek első felében beindult nálunk a malomipar és a vasútépítés, akkor a zsidó gabonakereskedők rendelkeztek tőkével (készpénzzel). A kisebb-nagyobb földbirtokosoknak hiába volt ott a vagyon, nem volt befektethető tőkéjük. Ezért 1848-ban fölszabadították a jobbágyokat, és úgy gondolták, hogy az államtól kárpótlást kapnak az elvesztett jobbágytelkekért. Ebből a pénzből akartak vállalkozni.
    Ez a szabharc bukása miatt nem valósult meg.

    A Habsburgok hitelből indították be a magyarországi ipart. Az ország rettenetes eladósodott. Sokan tönkrementek, a birtokuk dobra került. A spekulánsok sok mindent fölvásároltak, míg mások elszegényedtek.
    Ezen nem segített az, hogy voltak tehetséges zsidó művészek, akik szép kerámiákat tettek a bérházakra vagy középületekre (amik szintén hitelből épültek, és eladósították az országot).

    A pesti értelmiség ugrásra készen várja, hogy Orbán kiépítse végre a királyi Ligetet, ahol zsíros állások várják őket a Múzeumokban és a fűtött pincsikutya futtatókban. Az elefántoknak különb háza lesz, mint sok magyar embernek!

    De erről nem lehet beszélni, mert szerencsétlen magyar zsidóknak ez az egyetlen büszkesége, hogy a dualizmusban teleépítették az országot szobrokkal és más építményekkel. Lehet, hogy közben szép csendben lerohad az ország Pesten kívüli másik fele, de az kit érdekel …? Az utazgató izraeli nyugdíjasokat biztos nem …

  • gyuri10
    2018 június 27
    3:13 du.

    A két világháború közti zsidó üzletemberek honnan szerezték a tőkét?

    Nagyrészt a háborúból. Vagy az első világháborúban meggazdagodtak az állami megrendeléseken. Vagy német tőkéből, amit szintén a fegyverkezésre fordítottak.
    Talán a herendi porcelánt meg a selyembugyit nem fegyvernek használták, de ami abban az időben komoly ipar volt, abban volt német és persze amerikai tőke.
    A petrolipart például német cégek vették át, mikor az amerikaik kivonultak az itteni piacról.

  • Izraeli
    2018 június 27
    10:38 de.

    Nagyjából átfutottam a kisregényt, amit az orosz zsidó szobrászról belinkeltél.

    Egész művészi pályája során identitászavarral küzdött, zsidó szobrokat akart csinálni, de az orosz közönséget inkább a keresztény és a történelmi-nemzeti témák érdekelték.

    És mi volt az édesapja? Fogadós …:)

  • Geyza
    2018 június 27
    2:43 du.

    A pálinkafőzésről ma már tudni sem akarnak egyesek.:) (Akik szerint a fütyülős barackot a magyarok találták föl.)

    Viccet félretéve, az tény, hogy a 19. század egy zsidó felvirágzás, kibontakozás volt. De egyrészt én ennek miért örüljek? Másrészt el kéne már felejteni a régi dicsőséget, főleg ha már régen elmúlt. Ugyanez van a magyaroknál, akik görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy a magyar „katonanemzet”. Valamikor régen az volt, de ma már nem élnénk meg a régi dicsőségből.

    Sértő és kontraproduktív ez a bizonygatás, hogy zsidók nélkül még a lovaink se tudnának késsel-villával enni. Kérdem én, hány izraeli pincsikutya tud programozni és közben az agysebészetet megújítani, miközben Chagall-remekműveket fest? Na ugye …
    De ezt nem konkrétan neked címzem, hanem úgy általában!

  • Érdekesség.

    Most találtam ezt a cikket, és ebben Romsics is többször használja a „régi dicsőség” kifejezést. (Régi dicsőségünk hol késel az éji homályban … kezdetű versből)

    A magyar nemesség sokáig képzelte azt, hogy Mátyás birodalma visszahozható, de sajnos nem sikerült.
    Én teszem hozzá, hogy a magyar zsidóság mai napig ilyen tévképzetekben él. A zsidó nagytőkésekkel büszkélkednek, akik az arisztokráciához hasonlóan elnyomták a népet és más népeket.

    Inkább azokkal a zsidókkal kéne dicsekedni, akik a szegény nép, a vidék vagy a nemzetiségek érdekében tettek valamit! Na nem azokra gondolok, akik a proletárdiktatúra vagy az internacionalizmus jelszavával a nyakukba ültek másoknak!

    Pl. a mai magyaroknak Bálint gazda vagy Popper Péter neve ismerősen cseng, és nagy rajongótáboruk van. Ezek a régi gyárosok azoknak fontosak, akik az egykori császári palotákba, vadasparkokba be akarnak költözni. Aztán a Zsolnay-gyártól megrendelik 1 milliárdért Tisza István szobájának porcelán teáskészletét, hehe.:)))))

    Kinek jó ez? Persze, hogy a turistáskodó izraeli nyugdíjasoknak … Kíváncsi lennék, hányan küldtek levélszavazatot Izraelből áprilisban!

    http://nol.hu/belfold/20120519-nem_buszkenek_kell_lenni__hanem_sikeresnek-1310364

  • hazai lámpa,
    ha legalább csak annyira tisztességesnek tartanám nézeteidet, mint amilyen tisztességgel szereztem meg a jányi gusztávok szenthazájában elherdált dollárjaimat,akkor nem csak azt árulnám el neked,hogy nem levélben szavaztam április nyolcadikán,hanem személyesen a VI. kerületben.Ha van intelligenciád is,nem csak zsidók elleni gyűlölet fortyogásod, akkor rád bízom,hogy találd ki hová.Addig is jó felhasználást kívánok az izraeli és egyéb nyugdíjas és nem nyugdíjas turistáktól a magyar államkasszába és privát zsebekbe befolyó összegekhez.Bár úgy gondolom,hogy ezek a dolgok téged nem érintenek.A magam részéről jó érzés tölt el amikor Izrael állama vagy kisemberei gyarapszanak,akkor is ha nem vagyok egyenesből érdekelve.

  • gyuri10
    2018 június 28
    5:31 du.

    „az izraeli és egyéb nyugdíjas és nem nyugdíjas turistáktól a magyar államkasszába és privát zsebekbe befolyó összegekhez”

    Mihez járulsz hozzá, pl. egy jó kis migránsellenes kampányhoz?

    Szerencsétlen, antiszemita nyugdíjas fidesz-rajongók, ha tudnák, hogy a fidesz kikkel van egyetértésben a világpolitikában. A fidesz propaganda központban ilyenkor röhögnek az antiszemita szerencsétleneken, miközben átcseszik őket a palánkon.

    Szerencsére én nem származás alapján osztályozom az embereket, hanem a munkásságuk, megnyilvánulásaik alapján.

  • hazai lámpa,
    egyetlen izraeli vagy más nyugdíjas sem vette el a jogodat vagy helyedet a balatoni nyaralástól húsz éven keresztül.Sajnos a gyakorlat azt mutatja,hogy az irigység feneketlen gyűlöletet generál.Nem csak egyéni szinten.A gyűlöletre elterelő megokolásokat találni már csak viszonylagos intelligencia kérdése.

  • Izraeli!

    Ez a Birobidzsán már csak egy ugrásra van Barguzintól…

    .

  • Orsós Elemér

    Konkluzió: Orbán is csak úgy zsidózhat, ahogy Hofi komcsizhatott. 😀
    Ilyen kurva egyszerű!

  • izraeli
    a TORAH-ban ott all feheren-feketen szo szerint,;- „es a szent askenaz bmegkapta orokseget a Torah-t…
    ott keresse ahol Titus romain emperror lerombolja az i sz utani 70-ben a 2-ik beith h’midrash-t!
    az itt szetszort zsidok a mai askeanzy-ak osei!
    ebben az idoben mar leteztek eszak afrikaban az ugynevezett misrahi zsidok is!
    a torah altal emlitett „szent askenaz” nem csak egy kesobbi nepcsoport neve de korabban a Levy torzesnek egyik neve „rangja” is!
    ne feledje a „tsaddik” tortenetet aki kizarolag csak askenazy es csak levy lehet!
    koszonet erte az 1182-ben elt Avra’m Levy-nek York varosaban bemutatott kiddush ‘H-je!

  • a kazari torzsek meg el se ertek a karpatok keleti oldalat amikor mar regota -(a nyugati oldalon)- eltek ott viragzo kereskedovarosban-(a mai nyiregyhaza korul)- az askenazy zsidok joval a pannoniat megszallo romaiak elott!!
    -a kazri torzsek saman es taltos hivok voltak eppugy mint az arpad vere magyerik!
    a kazarok betertek az izraelita hitre!

  • Orsós Elemér

    bar-lev
    2018 július 14
    4:11 de.

    „a kazari torzsek meg el se ertek a karpatok keleti oldalat amikor mar regota -(a nyugati oldalon)- eltek ott viragzo kereskedovarosban-(a mai nyiregyhaza korul)- az askenazy zsidok joval a pannoniat megszallo romaiak elott!!”

    Te Szent Basszuskulcs! Kishaver, te nagyobb mágus vagy mint Budenz, Hunfalvi és a dákóromám eredetet legyártó vlah „tudósok”! Mellesleg Nyíregyháza környéke sosem volt a Pannonia nevü római provincia része, hacsak a Duna nevü határfolyójukat ügyesen el nem terelték Kisvárdáig, majd vissza a mai helyére! Na, oszt akkor mivel kereskedtek a te leleményes askenázyaid, amikor azon a környéken még akkor sem bor, sem dohány, sem szatmári szilvapálinka, sem pénzmag nem termett, csak szunyogok a környező mocsárvidék miatt? Csak nem te gyártottad le utólag igazolásul a holnap megtalált holt-tiszai tekercseket?

  • Orsós Elemér,
    frappáns válaszodra csak annyit,hogy ne haragugyozzál erre a szerencsétlen kisújj szopó,hazudozó provokátorra.Nem akarok senkit megsérteni,de…ha ez valóban zsidó lenne,azért több ész szorult volna bele. Unintelligenciája csak a modortalanságával versenyezhet.Te ilyennek képzelsz el egy izraeli embert(sic)?

  • gyuri10
    2018 július 22
    9:38 de.

    Naés TE mivagy ?
    Itt provokálsz mindenkit oktalanul.
    Húgyos öregember.

  • hazai lámpa
    2018 június 28
    4:45 de.

    Amennyire tévedsz.
    Porcellán alkatrészek nélkül nincs nagyfrekvenciás rádióadás-technika.
    Legalábbis az elektroncsövek kissé elavult de mégis oly szép világában.
    Csak én magam felhasználtam tavaly kb. egy kiló finom-kerámiát, mikor készítettem egy ipari fél kilowattos rövidhullámú rádiadót.

  • gyuri10
    2018 július 22
    9:38 de.

    Ha behelyettesítjük az „Izreeli ember” kifejezés
    helyébe azt hogy „Értelmes többség”, akkor akár OIM* is írhatta volna a fennti gondolat-szellentést.

    *OIM = Oldal Igen Mindenkitudjamár

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2018 július 22
    9:38 de.
    „Te ilyennek képzelsz el egy izraeli embert(sic)?”

    Nem!
    (Nejemnek van egy Csaucseszku alatt Máramarosszigetről alijázott távoli rokona, akit én személyesen nem ismerek, de szintén keresztény nejem és lányaim egy családi ökömenikus(katolikus-zsidó, bizony!) szatmárnémeti esküvőn nagyon normálisan össze tudtak barátkozni vele és családjával. Én ezt precedensnek veszem, bár lehet, hogy a kivétel erősíti a szabályt? Mielőtt Barlevünk kiakadna, közlöm, hogy a házasulók egyike sem volt vallásos, csak a családjaik hagyomány tisztelete vezérelte Őket erre a „vakmerő” lépésre!)

  • hazai lámpa
    2018 június 28
    5:03 de.

    „””Kérdem én, hány izraeli pincsikutya tud programozni és közben az agysebészetet megújítani, miközben Chagall-remekműveket fest? Na ugye …

    Mivel ezt a kérdést (kérdést????) úgy általában tetted fel, neked megsúgom, hogy minden számítógép fejlesztő, program-fejlesztő zsidó származású volt.
    Úgyhogy a kérdés úgy jobban hangzana, hogy hányan nem voltak azok, azt könnyebb összeszámolni.

    De kár ilyenbe belemenni – mert ha megkérdezem, hogy kinek állítottak szobrot Mongóliában Nyiltávlövésben – a válasz természetszerűleg az hogy magyarnak.

    A lényeg az az, hogy emberileg a normális az lenne, ha ezek nem lennének kérdések.

    Sokszor ezért már meg is kérdezem magamtól, hogy mi a büdös picsát keresek én itt, ahol mindenféle rasszista emberek írogatnak összevissza, szidják, gyűlölik egymást.

    Hát ez normális???

    Az emberiség egy jó része tényleg ennyire aljas?

  • Gabriel:

    „Az emberiség egy jó része tényleg ennyire aljas?”

    Válaszom :

    „Emberek, vagy ezeknek szervezetei, még annál is aljasabbul fog veled viselkedni, mint amennyire várnád”

    / Id. Murphy Törv.K.-éből/

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2018 július 22
    9:38 de.
    Mellesleg az általad is istenített orbánról most végre egyértelműen bebizonyosodott, hogy egy Izrael által kézivezérelt marionett, amit most példásan beigazolt az a tény, hogy a legutóbbi hivatalos látogatása során -a hivatalához méltatlanul- egy századrangú államtitkár helyettes fogadott a repülőtéren, fegyelmezően érzékeltetve vazallusi jelentéktelenségét! Ez a baklövés sok kételkedőt helyre tett!