Cionizmus — Jelen és jövő

2018 június 27 12:13 du.281 hozzászólás

Amikor mélyen cionista és Izrael-párti egyetemi szervezeteket kérdezek arról, hogy miért kerülik a “cionista” szó használatát kommunikációjukban, túl sokszor azt hallom, hogy “a cionizmus nem népszerű.” Igaz, a népszerűtlenség a mai világ egyik komoly bűne. De képzeljük el, milyen lenne a világ ma, ha felmenőink a népszerűtlenségtől féltek volna. Az amerikai forradalom nem volt népszerű. 1860-ban az a gondolat, hogy északiak eltörlik a rabszolgaságot nem volt népszerű. 1897-ben az a javaslat, hogy legyen egy zsidó állam szintén nem lett volna népszerű. Akkoriban a legtöbb európai zsidó azt hitte, hogy a felvilágosult Európa kezd végre az antiszemitizmusból kinőni.

Tanuljunk hősies elődeinkből, valamint a feminista, meleg és afrikai-amerikai aktivistáktól, akik először szintén nem voltak népszerűek.

Vissza kell foglalnunk a “cionista” szót. Nem lehet legyőzni azokat, akik Izrael legitimációját kérdőjelezik meg, úgy hogy közben feladjuk a cionizmust. Száz évvel ezelőtt a cionizmus büszkeséget hozott a zsidóságnak. Ma pedig zsidók és nem zsidók ismét feltölthetik ezt a felfogást büszkeséggel. Egyik könyvében Randall Kennedy, a Harvard egyetem professzora a politikai kifejezések és szavak változékony jellegéről írt. Csoportok nyelvi varázslattal diadalmaskodhatnak, ha sikerül önmagukat definiálniuk. Ugyanakkor vesztésre állnak ha engedik, hogy mások definiálják őket. Kennedy óv attól, hogy a gyűlölt fél engedje, hogy őt a gyűlölködő definiálja.

Szégyelljék magukat azok az anticionisták, akik a nacionalizmusok mentén szervezett világban kiragadják a zsidó nacionalizmust, tehát a cionizmust! Szégyelljék magukat, hogy egy demokratikus mozgalmat rágalmaznak! Szégyelljék magukat azért is, mert figyelmen kívül hagyják a judaizmus nemzeti-vallási kettőségét, amely lehetővé teszi azt, hogy nem zsidók áttérjenek és csatlakozzanak a zsidó nemzethez! Ez azt is jelenti, hogy a cionizmus a legkevésbé rasszista és biológiai-alapú nacionalizmus a világon. Szegelljék magukat azért, mert faji síkra emelik az izraeli-palesztín konfliktust—ez által a gyűlöletet erősítik és egyre távolabbra tolják a béke lehetőségét.

De nekünk is van okunk szégyenkezni. A cionizmus egy népszerűbb szó kéne hogy legyen mint “Izrael.” Egészen 1948-ig, a cionizmus egy mozgalom volt, amely megerősítette, hogy a zsidóság egy nép, amelynek saját hazája van. És más nemzetekhez hasonlóan, a zsidóságnak is joga van államot alakítania azon a területen. De lehet, hogy ehhez másoknak is van joga—hiszen a nacionalizmus a kollektív öntudatra épül, de nem a másokat kizáró földi követelésekre.

1948-tól kezdve, a cionizmus mint mozgalom ezt az államot próbálta tökéletesíteni. Mint minden ország, Izraelnek is vannak jó és rossz cselekedei egyaránt. Ha valaki anticionista, elutasítja Izrael létezését. Ha valaki képes kritikusan gondolkodni Izraelről, akkor egyszerűen emberi lény. A jelenlegi amerikai politikai helyzet segíthet bennünket e különbség megértésében. Az amerikai zsidók 77 százaléka elutasítja Donald Trump amerikai elnököt, ugyanakkor büszke amerikaiak. Miért nem szerethetjük Izraelt függetlenül attól, hogy éppen ki a miniszterelnök?

Ime a legfontosabb kérdés a zsidóság számára: mennyire mély a kapcsolatuk Izraellel, a nagy kortárs zsidó nemzetépítő projekttel? Ha létezik ez a kapcsolat, akkor kitartunk mellette, mert a zsidó néphez tartozunk. Sőt: hozzájárulunk az állam tökéletesítéséhez az által, hogy cionisták vagyunk és úgy is, hogy a cionizmus különböző vonalait karoljuk föl. Beszélhetünk vallási-alapú cionizmusról, baloldali cionizmusról, jobboldali revizionista cionizmusról vagy éppen kulturális cionizmusról.

Izrael megalapításának 70. évfordulóján könyvet írtam a cionizmusról, korszerűsítve Arthur Hertzberg klasszikus antológiáját. Az ő kötetében 38 gondolkodótól olvashatunk, az enyém ezt a kört 170-re bővíti. Arra kérem olvasóimat, hogy saját lakóhelyükön és közösségeikben rendezzenek cionista fórumokat és szalonokat arról, hogy mit jelent a helyi zsidóságnak ma a cionizmus és Izrael létezése. Izrael létrehozása 1948-ban valóságra hozta a cionista ötletet, hogy a hatalom nélküli zsidó népnek kell, hogy saját állama legyen, amely menhelyként szolgál. Továbbá kell egy ilyen állam annak érdekében is, hogy a zsidó értékek a hosszú távon is virágozzanak. Vannak a cionizmusnak olyan értékei, amelyek segíthetik Izraelt abban, hogy példaértékű demokráciává váljon.

A cionizmus nem ért véget 1948-ban—a viták folytatódnak. A cionizmus mint ötlet azt állítja, hogy a zsidó népnek van saját hazája. A cionizmus mint mozgalom pedig építi, őrzi és tökéletesíti ezt az államot. Továbbá a cionizmus mint érték sokkal személyesebb. A cionizmus segíti megmagyarázni a judaizmust mint kultúra, civilizáció, nemzetiség, hagyomány és vallás. A cionizmus lehorgonyoz bennünket ebben a világban, ahol szinte minden eldobható és ideiglenes. Közösséget alkot egy sokszor elidegenítő környezetben, továbbá küldetéssel ruház fel bennünket. Ha vissza foglaljuk a cionizmust, sokszor át kell állnunk az identitásbeli cionizmusra. Azt kell megkérdeznünk saját magunktól (itt bocsánatot kérek JFK-től), hogy országunk mit tehet értünk?

Vannak értelmezhető okai annak, hogy Izrael miért a világ 11. legboldogabb országa, a sok kihívás ellenére. A legtöbb izraeli “identitás cionista.” Identitásuk a Cionista Állam talajából táplálkozik. Egy olyan állam, amely család-alapú, tiszteli a közösségi életet, mélyen patriota és küldetést ad.

A cionizmus nem az egyetlen út és nem is feltétlenül a legjobb. De az én útam és az én népem útja. Nem vagyok elég okos ahhoz, hogy egy új keretet improvizáljak. Az identitás cionizmus elkötelezett a zsidó oktatás mellett, továbbá támogatja a zsidó cselekedetet, a zsidó erkölcsösséget, a népet és a közösséget. Én ezeket a cionista értékeket soha nem fogom feladni. Ma a #MeToo mozgalom megmutatta azt, hogy az áldozatok gyakran internalizálják az üldözést és ez által nyerhet az üldöző. Ha valaki fel kívánja adni a cionizmust, először tegye fel a kérdést: ha nem sorakozunk fel saját érdekünk mellett, milyen nép vagyunk? Ha engedjük, hogy a gyűlölködők nyerjenek, mivé váltunk? És ha nem ünnepeljük a cionizmust most, az izraeli államalapítás 70. évfordulóján, akkor mégis mikor tesszük majd?

Gil Troy
(Magyarra fordította: C. Adam)

A szerző a montreáli McGill Egyetem történésze.

281 hozzászólás

 • Gil Troy
  ma (2018,VI.27)
  írod:
  “Szégyelljék magukat azért is, mert figyelmen kívül hagyják a judaizmus nemzeti-vallási kettőségét, amely lehetővé teszi azt, hogy nem zsidók áttérjenek és csatlakozzanak a zsidó nemzethez! Ez azt is jelenti, hogy a cionizmus a legkevésbé rasszista és biológiai-alapú nacionalizmus a világon. Szegelljék magukat azért, mert faji síkra emelik az izraeli-palesztín konfliktust—ez által a gyűlöletet erősítik és egyre távolabbra tolják a béke lehetőségét.”

  nem vagyok hajlandó szégyellni magamat, mert sem pro sem kontra nem vagyok “az ügyben” benne, csak úgy etimológiailag nem értem (képtelen vagyok felfogni!) hogy ha a fenti idézet igazat állít akkor miért van mégis egyre rothadóbb helyzet a Levantén

  azt a kiscsoportos óvodai érvelést nem fogadom el miszerint Pistike aszongya anyukának, hogy a Petike belepisilt a homokváramba erre én nagyon megharagudtam és én is belepisiltem az ő homokvárába ami persze nagyobb is volt mint az enyém

  javaslatom mindkét kiscsoportosnak (ugye elhangzott, hogy a kiválasztott nép és ráadásul a legintelligensebb is a Föld nevű bolygón) hogy…építsenek együtt homokvárat és ha már olyan szuper intelligensek vagytok akkor vegyétek a kezetekbe a ….

  kezdeményezést és maradjatok otthon, az kósher, minden egyéb nem kósher!

  hogy egy szónak milyen szaga keletkezik idők során az sok mindentől függ…és a magam részéről maradok a mai aktuális szaga mellett

 • “na még ez hiányzott”:

  “Ma a #MeToo mozgalom megmutatta azt, hogy az áldozatok gyakran internalizálják az üldözést és ez által nyerhet az üldöző. ”
  a metoo mozgalom az ugyanolyan seggség mint a négerjogi harc és az összes többi emberjogi izé

  ha egy ország vagy nép azt meri állítani magáról, hogy demokrata és aki nála demokratább az pofátlan hazudozó és ott a XX. század végén (időszámitás után) mozgalmaknak kell születniük Martin Luther King és Nelson Mandela (mindkettő terrorista a demokraták állítása szerint addig amíg annak az ellenkezője nem lett világos) és metoo meg blacklivesmatter és az összes többi meg a szivárványos mozgalmak és harc (halottakkal és sebesültekkel) során mai napig nem született megoldás

  akkor szerintem az egész egy pofátlan hazugság, az elnyomottak szemenköpése

 • A Zionizmus celja a vilag zsidosaganak a hon-alapitasa,a regi Israel ujja-alapitasa. Az megtortent 1948-ban. Ma a cel Izrael vedelme a novekvo vilaghatalmak tisztan bejelentett celja, ami Israel elsoprese a Fold felszinerol.

  S az am nem az en elkepzelesem ! Amikor Obama irott meghatalmazast es $ 150 billios osszeget nyujtott azokanak akik semmi masra nem is hajlandok, vagy kepesek gondolni, mit Israel megsemmiseteset. Ne elkepzelt dolgokrol a multban beszljunk, hanem a tagadhatatlan jelen veszelyrol ami ketsegtelenul Israel, s talan a vilag-bekejenek megszuntetesere celzott.

  Voltak mar tobben akik az “Armagedon” meglatast veltek. Barmi velemeny letezhetne is azon, de a mai fenyegetesek sokkal valosabbak mint ures fenyegetesek. A gyulolkozok kinyilvanitott celjai.

 • Az amerikai forradalom nem volt nepszeru Angliaban, sem az eszak-amerikai gyarmatokat uralo ottan elo gyarmati erok altal.

  A rabszolgasag eltorlese igen nepszeru mozgalom volt, habar a Polgar Haboru celja nem a rabszolgasag eltorlese volt.
  Lincoln leveleben tisztan kijelentette “..hogy ha megmentethette volna az Uniot a rabszolgasag eltorlese nelkul, azt boldigan tette volna..”

  A rabszolgasag eltorlesenek igeretet a hadak-toborzasa kovetelte. Igert felszbaditasukat 1861-ben,igerve hogy ‘harcoljatok szabadsagotokert’.
  S a feketek nagyszamokban jelentkeztek ,sot harcoltak is.
  Mar 1864-ra a Union Army fele fekete volt.

  Azert volt kepes Grant csupan az oriasi ember-aldozatokkal sikerskedni a haboruban.
  Az Union Army kepes volt veszteni 5-10-15-20 ezret egy csataban, amig problemak nelkul volt az ember-elet utanpotlas.

  Amikor a “Del” vesztett csak 5 ezret, de felet sem volt kepes potolni.
  A tulnyomo erok,ember-eltben es felszerelesben sikereskedett.
  A “Del” elmaradott volt minden tekintetben. Trasdalmilag es gazdasagilag !

 • Bendeguz79
  2018 június 27
  1:10 du.

  hogy mik vannak?
  van még ilyened? folytasd melyik sajtó orgánumból másolod —persze a szokásos melléütésekkel és érthetetlen ujjcsapkodásokkal

 • A cionizmus olyan eszme, amelyről ÉRDEMBEN nem lehet beszélgetni, mert MINDENKI megsértődik. Szóval csak kisebb-nagyobbat ájtatoskodni lehet. Egészségetekre!

 • Kedves Alma,
  azt hittem elég érthetően magyaráztam meg Neked,hogy a zsidó NÉP számára az egyetlen a CIONIZMUS amiről ÉRDEMBEN ájtatoskodás nélkül lehet,sőt kell beszélni.Amit Kairóban és Beirutban valaha hangoztattak,már régen megtört a szófia és Izabella utca sarkán. Üdv:Gyuri.

 • Kedves gyuri10!

  Én már elmondtam erről a kérdésről a véleményemet neked is, másnak is. Nem vagyok sem a zsidóságnak, sem Izraelnek az ellensége, sőt… Remélem, erről azért meggyőződtél.

  Én is meggyőződtem arról, hogy nem vagy éppenséggel egy ostoba ember. Tehát javaslom, mondatról mondatra alaposan átgondolva olvasd el ezt a cikket, és magad is meg fogod találni benne a visszásságokat. Nem kívánom, hogy ezt ki is nyilatkozd, csak úgy saját magadban csinálj egy kis szigorú rendet.

  Izrael ügye sajnos nem a zsidók boldogulásáról és nem is a zsidók igazságáról szól…

 • Bendeguz79
  2018 június 27
  1:43 du.

  gizi, ugye azt állítod szerte szana, hogy “ott nálatok” van a világ legfejlettebb, és dübörgő társadalma, amely gazdaságilag is verhetetlen! miért? Csak!

  megmagyaráznád a nagyérdeműnek, hogy a sok polgárjogi és egyéb mozgalomra miért van szükség véres áldozatok árán a mai napokban is, ha a “demokráciában” elegendő kellene hogy legyen egyetlen telefonhívás, hogy: “hajszál van a szarban” és máris a demokrácia automatikus gépezete meg is oldaná demokratikusan és a sarki rendőr nem lőné le a panaszt tenni akarót, mert sötétebb a bőrszíne …

  itt ülök az összes tűkön várva elemzésedet a XXI. századról és nem a XVII., XVIII., XIX., XX. -ról

  és a pún háborúkat se keverd bele meg az Argonautákat sőt Zarathustra sem a MIDWEST -en volt oszlopszent (ha jól emléxem?)

 • Mar valahol irtam, hogy en tisztan emlekszem Izrael megalapitasara. 1948 ban. Emlekszem, hogy sok ismeros kivandorolt akkor!
  Minden esetre egy tortenelmi esemeny volt a vilagban.
  Ma is csoda mindenki szamara, hogy az a kis orszag a millios arab villagban, hogy tud elni es gyarapodni.Ugy tunik, hogy Trump elnok is tamogatja. Most van ott kulonben egy angol kiralyi sarj latogatoban, az egyik foherceg..

 • “lehetővé teszi azt, hogy nem zsidók áttérjenek és csatlakozzanak a zsidó nemzethez! ”

  Én is ezt írtam a másik topikban, hogy a judaizmus nem térítő vallás olyan értelemben, hogy az üdvösséget nem ígérik meg bárkinek.

  De amúgy bárki betérhet a vallásukba, még a kőkorszaki törzsek is. Tehát nem igaz, hogy a kisszámú zsidó hívő egy tartózkodás eredménye lenne. Ennyit bírtak betéríteni a vallásukba önként. Egyébként az iszlám terjeszkedésnek is van egy természetes határa, pl. bizonyos kultúrkörökből nem tudnak hívőket szerezni.

 • Azt kell tisztázni mindenek előtt, hogy a zsidóság vallás, etnikum, kisebbség (Izraelen kívül), vagy mi?
  Ezt írja meg ide valaki!
  Érdeklődve várom.

 • Egy videót néztem a youtube-on. Az előadó elmondta, okés “az izraeli cionizmus, de összedőlne ha usábol nem utalnának napi kb 8m dollárt”. Ha az usa bedől, annyi az egésznek és mindenki mehet amerre lát?

 • FIGYELO;

  Egy nemzet, barmi nemzet kuldottseget a host-nemzet fovarosabban tartani elemi logika, s nem “tamogatas” !

  Obama abban eltero volt, csupan szarmazasa szerinti ragaszkodasa a Muzulmanok haragjainak udvarolni.

  Vegre van egy elnokunk akinek van erkolcsi-gerince!

  Vajon miert tartana barmely nemzet kuldottseget NEM azon orszag fovarosabban?

  Letezik csak egyetlen nemzet is amely magyarorszagi kuldottseget NEM Pesten tartana ?

  Hat miert lehetne az eltero hogy a US kuldottseget Israelben nem Israel fovarossaban tartana?

  Remelnem hogy meg az itten ragalmazkodok is kepesek lehetnenek azt felfogni?!
  Vagy az is tull sok lehetne ?

 • Valasz KIS FERENC elvtarsnak;

  Minden emberi leny az emberi leny, barki, bar mi is lenne.

  Barmi alapu megkulomboztetes legalcsonyabb gyalazat es ostobasag.
  Meg az ostobasuguk alapjan is !

  Belatna, mi lenne ha megkulomboztetes jovahagyhato lehetne a szelszoseges elfogultasagok alapjan?

  A magukhoz hasonlokat talan mind a gaz-kamrakba vetnek mind azok akik ahoz hasonloan velekednek.

 • “zsidóság vallás, etnikum, kisebbség (Izraelen kívül), vagy mi?”

  attól függ, ki minek tartja magát.

 • “a judaizmus nem térítő vallás olyan értelemben, hogy az üdvösséget nem ígérik meg bárkinek.” olvastam valami fórumban egy izraeli nő panaszát. zsidó férjével él Izraelben, de a nő maga nem zsidó, csak a férje. szóba került köztük a válás, de nem mer belevágni, mert utánajárt és kiderült hogy akkor kiutasítanák az országból, mert nem zsidó. tényleg nem térítő vallás.

 • “Barmi alapu megkulomboztetes legalcsonyabb gyalazat es ostobasag…. A magukhoz hasonlokat talan mind a gaz-kamrakba vetnek mind azok akik ahoz hasonloan velekednek.”

  a fenti így túlságosan sarkított, nem tükrözi a valóságot és csak megbántásra alkalmas.

  ezek szerint a nyulak aljas rasszisták? anno olvastam egy mondást, miszerint a nyulak nem azért utálják a rókát mert vörös.

 • LUSI;
  Nem terito hit, az egyenek szikseges a hitre ternie, azt boldogan elfofajak minden szektakban. Nincsen semmi visszautasitas !

 • Kedves Alma,
  szerintem ebben a cikkben semmiféle visszásság nem található. Ellenkezőleg:Szinte hűség nyilatkozat a zsidóság,Izrael és a Cionizmus mellett.Részedre annyit fűznék hozzá,hogy Izrael és a Cionizmus ügye,mint Te is írod nem a zsidók boldogulásáról és nem is a zsidók igazságáról szól.A tisztességes emberiség léte vagy nem léte is kockára van téve.Sajnos az élet úgy hozta,hogy Mi legyünk az egyik előretólt helyőrség és ebben a szerepben azt hiszem jól álltuk és álljuk a sarat.Mindenféle Lusik,Kis Ferencek és egyéb szalonantiszemita barmok bánatára.Ennek ellenére tisztában vagyok jó és rossz oldalainkkal is,mely minden nép tulajdonságait is jellemzi.Azt pedig,hogy nép vagyunk-e vagy vallás,tényleg csak nagyon gyenge erkölcsökkel
  és tudással”megáldott”emberkék kérdezhetik meg.

 • Lusi
  2018 június 28
  10:26 de.

  Aztán ki tette fel azt a videjót?
  csak nem valami Kurucinfó-közeli névnélküli senki ?

 • Az is lehet hogy Lusi tette fel,
  hogy aztán hivatkozhasson rá.
  Manapság már ugye…

 • Hallom Gyuri10, jól érezted magadat Magyarországon.
  Idézlek ” az én gyilkos népem” között.

  Legalább neked bejött a NER !
  Egy probléma megoldva.

 • “Aztán ki tette fel azt a videjót?” youtube videó. asszem Drábik János videó, őpedig maximálisan kosher, úgyhogy nincs okom nem elhinni neki. ha valakit érdekel, előkereshetem.

 • “… hiszen a nacionalizmus a kollektív öntudatra épül, de nem a másokat kizáró földi követelésekre…”
  Igen!

  ps: Ebbe a gondolatba bele kell tartozni az erdélyi-, felvidéki-, dél-vidéki magyarság (a palesztinok, a baszkok, korzikaiak, stb. kollektív öntudata is, nem csak a cionizmus.

 • Geyza,
  elnézést a javításét:kuruc in fos közeli vagy ő maga a fos.

 • Lusi:
  ”olvastam valami fórumban egy izraeli nő panaszát. zsidó férjével él Izraelben, de a nő maga nem zsidó, csak a férje. szóba került köztük a válás, de nem mer belevágni, mert utánajárt és kiderült hogy akkor kiutasítanák az országból, mert nem zsidó. tényleg nem térítő vallás.”

  Ez lehetséges, csak ennek éppen semmi köze nincs a valláshoz.
  Ahhoz, hogy valaki aliya-ngedélyt kapjon, főszabálykén elégséges, ha legalább egyetlen zsidó nagyszülőt igazol, akár apai, akár anyagi ágon. Természetesen vele mehetnek – nagyszülői szintig – a hozzátartozói, így férj, feleség, gyerekek, szülők is, tekintet nélkül arra, hogy ők maguk zsidók vagy nem zsidók.
  Hogy megérkeznek Izraelbe, utóbbiak (pl.nem zsidó, és zsidó felmenővel sem bíró férj, feleség, stb.)is kérhetik az izraeli állampolgárságot.
  De: az izraeli állampolgárság nők és férfiak esetében egyaránt bizonyos kötelezettségekkel jár, sőt, a felvett állampolgárság a később születendő gyermekekre is automatikusan kiterjed.
  Az illető panaszos hölgy feltehetően nem óhajtotta ezeket a kötelezettségeket magára venni, nem vette fel az állampolgárságot, hanem csak a férje jogán él Izraelben. Ebből következik, hogy válása esetén, mivel nem állampolgár, esetleg az ott tartózkodási jogcíme is megszünik.

  Megjegyzem, hogy hasonló a helyzet pl. a magyar jogban is.

 • “Mindenféle Lusik, Kis Ferencek és egyéb szalonantiszemita barmok bánatára.”

  Ezt az otrombaságot kikérem magamnak. Miért lennék én antiszemita?? Ezt miből szűrted le? Nem vagyok az. Ismerek 1-2 antiszemitát, de egyiktől sem olvastam még, hogy a te szintedre süllyedne. Ezzel a felszínességgel és modorral harcolsz az antiszemitizmus ellen? Akkor ellenkező hatást érsz el. Nem tudhatod kik olvassák a cikkeket és a kommenteket, de lehet köztük olyan, aki a sorok között is tud olvasni.

 • Tudvalevő, hogy a Közel-Kelet az első világháborúig az Oszmán Birodalom fennhatósága alatt állt.

  Mikor az antant vesztésre állt azon a területen, akkor egy angol titkosügynök, Arábiai Lawrence föllázította az arab törzseket a törökök ellen.
  A háború után az antant nem adta meg az araboknak a beígért nemzeti államokat, hanem francia és angol fennhatóság alá helyezte őket. Palesztina helyén belengették a zsidó állam megalapításának lehetőségét, mert ezzel lehetett zsarolni az arab nacionalistákat.

  Szíria francia gyarmat lett, és a szírek azóta utálják franciákat. A mostani migránsválságban nem is ment egy szír sem Franciaország felé, mind Németország felé vette az irányt!
  A mostani menekültválságban az is szerepet játszik, hogy három nagyhatalom vetélkedik a térségben, USA, Oroszo, Töröko.
  Európa kiegyezett Törökországgal, azóta abból az irányból nem jönnek migránsok.
  Mostanság Afrika felől “támadják” a kontinenst.

 • gyuri10
  2018 június 28
  4:40 du.

  Visszásságok, amikre Almának kellett volna rámutatni, ha tudná, hogy mik azok.

  1. Az Izraelben élő más nemzetiségűekkel mi lesz? Ugye a cikk szerint csak az szeretheti az országot, aki cionista.

  2. A cikk szerint ma népszerűek a “feminista, meleg és afrikai-amerikai aktivisták”, ami az USA-ban talán igaz lehet. De kérdem én, mi a helyzet az izraeli “feminista, meleg és afrikai-amerikai aktivisták”-kal?
  Szerintem jó ötlet lenne statisztikával bizonyítani, hogy Izraelben hogyan áll a civilek ügye!

 • Bendeguz79
  2018 június 27
  1:43 du.

  “Az amerikai forradalom nem volt nepszeru Angliaban, sem az eszak-amerikai gyarmatokat uralo ottan elo gyarmati erok altal.”

  Az amerikai gyarmatok elszakadása önmagában nem rázta meg a hatalmas Brit Birodalmat.

  A britek bukását az 1. vháború okozta. Rögtön nem esett szét utána a birodalom, de szép lassan elkezdett porladni. És az USA azáltal lett világhatalom, hogy az európaiak tönkre verték egymást a két világháborúban a 20. században!

  Európa 1945-ben vesztette el világuralmi szerepét, ami a következő években gyarmataik elvesztésében is realizálódott.

  Az USA és a Szovjetunió lett a két világhatalom 1945 után, az is megbukott. Ma többpólusú világ van.
  Az USA hűséges szövetségese Izrael. Az arabok kezdetben jóban voltak Samu bácsival, mert kiépítették náluk az olajipart. Manapság meg minden bajukért “Samu bácsit” okolják.

 • hazai lámpa
  2018 június 29
  7:43 de.

  miért “kell” állandóan arról a kis országról ott a kanyarban annyit dumálni…van más is a világban ami érdekes vagy jobban mondva valóban érdekel…teljesen kívül esik az érdeklődési körömön…. éljék mindennapi életüket és egyenek maceszt…

  tökig unalmas az egész: vagy cionizmus, vagy antiszemitizmus, vagy nácizmus vagy kilóg a … soha semmi arról, hogy nem harcol, nem lő, nem gyilkol és nem hőzöng…se oda sem vissza nem érdekel, unalmas és bosszantó mindig az orrom elé türemkedik…. egy kis hírzárlatnak már éppen ideje lenne

 • hazai lámpa,
  hála neked,te annyit tudsz és magyarázol el Izraelről,a Cionizmusról és úgy egyáltalán a zsidóságról,kezdve a 17. századtól napjainkig,hogy nem is értem minek lenne szükséged bármiféle statisztikai igazolásra.Ha tudnék is csak megbízható forrásból,megbízható címre adnék(vagy nem) felvilágosítást. Annyit elárulok,hogy ezt az országot nem csak zsidók szeretik és bizony fennmaradásáért is küzdünk keményen(vas ököllel is) külső és belső ellenséggel szemben.A számadatokban nem vagyok perfekt,de az amerikai húsz millió evangelista Izrael-barátról tudunk.A Japánoknál is van egy elég nagy Izrael-barát szekta. Nálatok az Istenadta olyan amilyen mindig is volt.A jobb és balszél már a numerus claususra 1920-ban is együtt lendítették a karjukat.A civil szervezeteket meghagyjuk nektek. Pátyolgassátok,szeretgessétek a szivárvány agyú soros csemetét és néger ágytársait.Nálunk a nép szavazata dönti el a kormányzás mibenlétét.Nem lehet civil dollárokkal nyílt társadalmat ránk-imádkozni.Bizony ez csúnya, elítélendő mentalitása a Cionizmusnak.Azt a mondást biztosan ismered,hogy mit csinál az erősebb kutya…

 • Gyuri10:
  “Lusik,Kis Ferencek és egyéb szalonantiszemita barmok”

  Miért sértegeted Lusit vagy Kis Ferencet? Mi az, hogy “szalon…”?! Szó sincs semmiféle “szalonról! Épp úgy nincs szó esetükben semmiféle “szalon”-ról, mint ahogy te sem vagy holmi “szalonnáci”!

 • Rodeonak,lampanak es tobbi “joakaronk”nak.
  Hogyan is irja a “grande filosofo,empressario,fanatico
  dos artes”- ” o szerenysege”?
  “…. tokig unalmas az egesz vagy cionizmus, vagy antiszemitizmus
  soha semmi arrol,ami nem harcol,nem lo,nem gyilkol
  nem lo….”
  Az o “tiszteletukre” kuldok egy cikket
  ” 15 vilagjobbito izraeli talalmany” rol.
  Bezony,bezony- ebben a “terrorallamban” amely
  a vilag minden bajaert “felelos”- es amely szegeny
  termeszeti kincsekben {bar ez is valtozik,
  miota gazt talaltak a tengerben}- gazdag – emberi
  eroforrasokban,

  http://izraelinfo.com/2018/04/08/15-vilagjobbito-izraeli-talalmany/

 • Akik kivancsiak az izraeli kisebbsegek eletere
  {cserkeszek,druzok,beduinok, stb}
  tegyenek “setat” egy idegenvezetovel .

  Bocsanat- javitas elobbi hozzaszolasomra-
  {ez a “terrorallam”- gazdag emberi eroforrasokban} –

  http://izraelinfo.com/2016/08/20/ezerizu-izrael-seta-a-druzoktol-a-beduinokig/

 • Vegul= mi a velemenye egy gorogkeleti arab-
  izraeli papnak.

 • Miért sértegeted Lusit vagy Kis Ferencet? Mi az, hogy “szalon…”?!

  Igen, van hogy elkezdek különféle portálokon hozzászólásokat olvasni és legtöbbször azért adom fel, mert észérvek ütköztetése helyett, többnyire egymás sértegetésébe merülnek bele a fórumozók. Szerintem ez a kívülálló kommentelőknek is visszatetsző, nem még egy olvasónak, aki véletlenül téved oda.

 • Izraeli
  2018 június 29
  10:02 de.

  az a hír mikor lesz, hogy “kikerítettétek” Gázát, és megalapult Palesztina? a többi smafu…ja, és hogy nem repkedtek szerte szana berepülési engedély nélkül és nem bombáztok szomszédos szuverén államokat amelyek sohasem támadtak meg benneteket de elloptátok a Golán fennsíkot…mikor adjátok vissza a jogos tulajdonosnak

  könnyű együtt dübörögni a süsüékkel …azok még csak a demokrtaák nem műxik a demagográciájuk tele vannak betiltott és szétlőtt tiltakozással valamint a nagy pofájuk habzik hogy márpedig hozzájuk senki se emigrácsoljon mert nem szeressék a Pence nevű dilinyós meg a Brazilokat okította hogy ne mennyenek oda mert nem szeretik őket (a braziloknak eszükbe sem jutott ez ha ez a seggfej nem mondja) nálatok hogyan műxik a toloncgép? az is világmegváltó?

  hogy milyen dög unalmasak vagytok ezzel a hőzöngéssel? el sem tudod képzelni

  a Knesszet meg egy csinnbummcirkusz a netán yahoo meg a csörgősipkás főbolha csak úgy pattog állandóan mert ha nem akkor a sánta kutyát nem érdekelné…de horgya kifelé a bűzmirigy termékeit

  hahahahahaha van még valami világmegváltó ötleted vagy hatlatod? látom nagyon piszkálja a csőrödet hogy te nem írtál semmit sem magadról (ja, hogy én nem olvasom el? hát evvan)

 • Izraeli
  2018 június 29
  10:42 de.

  mit mond az görögnyugati vagy keleti vagy déli? csak nem képzeled hogy megnézem?

  hahahahaha

  a világ legnagyobb izraelje és a lexebb meg a legkósherabb…van még ilyened? inkább egyél maceszt töltött libanyakkal

  süsüéknél a vonaton valaki burritót evett, a mellette ülő sikoltozott, hogy nem akarja látni amint eszik és kihívta a vonati rendőrt …

  ti is állandóan kihíjjátok, hogy báncsák krahácsot

  ki bántott benneteket? ja az agylúdtalp az mert nem vesztek agylúdtalp betétet pedig ti vagytok a kiválasztottak és a legokosabbak és a leg…akármi ez most hangzott el a knesszetben mert ha nem mongya a kóbor kutyát sem érdekelni ki választotta ki és miért

  tényleg, miért is? elzokognád? ide bele telibe?

 • Izraeli
  2018 június 29
  10:42 de.

  AIPAC mit szól mindehhez?>>>> jaaa, ezt híjjátok demokráciának? és akkor mi a fasizmus?

  Support Families Belong Together national day of action
  In just a few days, on June 30th, more than 400,000 people will attend public demonstrations of outrage at the Trump administration’s campaign against immigrants. It is slated to be one of the largest coordinated protests since the Women’s Marches.

  Families Belong Together actions will demand the Trump administration reunify families ripped apart at the border, rescind their zero tolerance policy, end indefinite detention of children and families, and be held accountable for this horror.

 • Israeli;
  Vttel mar egy “setat” Israelban az antiquitik helyein este ?

  Mivel azok orizet alatt alnak a turista zarorak utan, az a bistonsagos hely az otthontalanok alali kedvenc alvotereik.
  A rengeteg keleti bevandorlok,fokent az idosebbek, akiknek nagy problema a nyelvtudas es gyakorlatanak az elsajaitasa.

  Israelben igen nagy nem csak munkalelkiliseg, de az otthontalanosag is.

  Nagyon sok penzt kovetel a nemzetvedelem a jelen korulmenyek kozott.

 • belzebub,
  te tényleg nem vagy”szalonbarom”.Maradj ilyen háromszáz évig!

 • Bendeguc,
  te nagyon sokat tudsz.Távolbalátásod fenomenális!Értesüléseid?…

 • gyuri10
  2018 június 30
  5:20 de.

  cáfold meg, Zsuzsi, ha olyan sokat tucc? (kétlem) “onnan” mellékelj képeket vídejókat mint zizraeli barátocskád “szokja” és mutasd be hogy “ott” már pedig nem alszanak hajléktalanok és a munkanélküliség is nulla és a boldogság teljes kivéve ha nem?

  szóval azzal, hogy a @gizi t leb…d attól még lehet a @gizi nek valós ismerete a tényekről

  nem kósher? hát? e’vvan

 • HAZAI LAMPA;

  Igen Kedves Lampa,az amerikai angol gyarmatok fuggetlensegevel az Angol vilg-birodalom NEM szunt meg a XVIII.szazadban.

  Az csupan a XX. szazadban tortent az europaiak ismetelt haboruik altal.
  Orulok hogy emlekszik elemi-iskolai dolgokra.

  A USA fuggetlensegevel csupan az Angol birodalom vesztette lehetoseget gyarmati hatalomkent terjedni az uj-vilagban.

  Az USA korlatlan iparosodasa hozta a gazdasagi fejlodeset.
  Amit meg Hamilton is nagyon igyekezett az 1700-as evekben.
  De a polgarhaboru utan “W.P.Chase” Linkoln penzugy-miniszterenek a kivallo gondolkozasa tette azt lehetove.

  A lehetoseg korlatlan biztositasa minden fejlodesek alap-kovetelmenyei.
  Sot, az Angol gyarmatosito erok altali leg-korlatlanabb lehetosegek biztositasa tette lehetove, hogy az angol gyarmatok fejlodtek es szaporodtak, gazdagodtak minden mas Europai hodito hatalmakkal szemben.

  Minden bevandorlok a lehetoseguket kerestek, nem a korlatozasaikat. Miert nem mennek ma sem a “migransok” ahol szabad lehetoseg nem letezik ?

  Az Europai-hatalmak persze azt nem voltak kepesek, sem hajlandok felfogni. Mindeg csak a verontasokkal igyekeztek szomszedaikat pusztitani es leigazni, mint az egyedulli modszer birodalmaik terjesztesere.

  Mit vel, miert probalt tobbszorosen meg Szicilia is a US tagorszaga lenni ?

  Miert van ma is a US-ban a gyuloletes rikacsolas a torvenytelen betolakodok regisztralasi modszerei ellen?
  Ahol a felnotteket a kiskoruaktol kulon tartjak el amig kerelmuk folyamatban van ?
  S miert van 12 millio torvenytelen akiket nem is kepesek megtalalni ?

  Hany “migrans” probal beszokni a szeretett szocialista allamokba ? Oroszba? Kinaba ? Eszak Koreaba ? Cubaba ? Venezuelaba? stbk ???

  Vajon miert nem ???
  Miert csak ebbe a ‘VAD KAPITALISTA’ orszagba, ahol milliok eheznek, szenevednek, stb.???? Hm ????

  A migransok mind elmebajosaknak kell lenniuk. A vilag leg-rettenetesebb nemzetebe tolakodnak milliokent.

 • OK gyuri-guc 0.

  Nem gyalazlak csupan mert te elszigelten elsz a mai vilagban.

  De ha hajlando lennel szemed es fuled nyitva tartani, ma elkerulhetetlen hogy nem ertesulnel a napi vilagkorulli esemenyekrol.

  S barki atlag inteligens emberi leny talan meg erdekelt is lehetne hogy mi tortenik naponta a vilagban.

  Ma nincsen elszigeteltseg sehol!

  Ha Te begubozva elsz az persze a Te sajat egyeni jogod.

  Remlve elvezed !

 • Rodeo36-11
  2018 június 29
  11:40 de.

  Ne hőbörögjé’.
  Ehhö te nemértesz…

 • Lusi
  2018 június 29
  4:50 de.

  Azt nemtuggyuk mér vagy antiszemita.
  Talán mert az a trendi a NER.- ben ?

  Vagy mert Turulban születtél.

  De az is lehet hogy jó viccnek tartod az ilyesmit.

  HAHAHAAHAHAahaa

 • Gyuri-tata:
  Nem győzöm hangoztatni:
  Jobb lenne ha Marcsádnak udvarolgatnál.
  El van anyátlanodva amióta a patkány Zoliját kivágták innen

 • gyuri10
  2018 június 29
  9:18 de.

  “Pátyolgassátok,szeretgessétek a szivárvány agyú soros csemetét és néger ágytársait.Nálunk a nép szavazata dönti el a kormányzás mibenlétét.”

  Na igen; aki nem niggerezik ( arabozik, moszlimozik, buzizik stb. ) az a zsidóság és Izrael Állam ellensége, ahogyan pár tálib-zsidó kijelenti az egész zsidó nép nevében. Nekik meghagyjuk a világ újfasisztáival való testvéries egyesülést https://nepszava.us/bartus-laszlo-adjuk-a-magyar-gyerekeket-trumpnak/ Amúgy minek a választás, ha NetánYahoo és társai tévedhetelenek…? Különben is a Tóra kéne, hogy az állam törvénye legyen egy valamire való zsidó államban és azzal szemben meg ugyebár nincs helye holmi többségi szavazásnak… há-há-há…

  Amúgy van ilyen is:
  https://www.timesofisrael.com/in-israel-top-indonesian-cleric-calls-for-compassion-between-muslims-and-jews/

  https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2018/06/indonesian-muslim-cleric-in-jerusalem.html

 • Amúgy Trump-imádó izraeliek figyelmébe: a latinó menekültekkel mi is Izrael illetve a zsidó nép konfliktusa, ami miatt írmag nélkül el köll a gyerekeiket, csecsemőiket is venni tőlük.

  https://nepszava.us/trump-emberei-is-azt-mondtak-zuhanyozni-viszik-a-gyerekeket/

  https://www.vox.com/2018/6/11/17443198/children-immigrant-families-separated-parents

  De semmi baj, azok fognak morálból oktatni, akik akár még a nácikkal is fraternizálnának egy kib*szott követségátköltöztetésért. Akik az ördögnek is eladnák a lelküket, hogy mundén hiúságukat kielégítsék.

 • Amúgy az izraeli és magyar (szélső-)jobboldal náci szövetségesei ellen fel fogják venni a kesztyűt azok akiket legszívesebben megsemmisítenének:

  https://www.theguardian.com/us-news/video/2018/jun/28/this-is-the-beginning-alexandria-ocasio-cortezs-victory-speech-video

 • Az itt mellekelt cikk – Izrael a start up nemzet-rol-
  attol tartok- fogcsikorgatast fog okozni
  minden “jo akaronk”nak.
  Igaz, a “filosofo” nem olvas el/nez meg semmit,
  ami ellenkezik “hitevel”,{minden ember egyenlo-
  igaz, hogy vannak “meg egyenlobbek”,ahogy az emlektabla
  mutatja varosom egyik kertjeben,melyen a sziberiai
  gulagok zsido aldozatainak nevei szerepelnek}.
  De terjunk a cikkre.
  Igaz, hogy nem mindenki alapit “start up” ceget,-
  de a “skatulyan kivuli” gondolkodas jellemzo Izrael
  nepere- vagy heberul- “ejn brera”-nincs valasztas.
  Ezert talaltak fel a csepegteteses ontozest es
  a viz ujrahasznalasat a vizszegeny orszagban,
  ezert hasznaljak a napmelegitoket minden haz tetejen,
  ezert talaltak gazt a tenger melyen {exportra is},
  ezert vannak ujabb es ujabb orvosi modszerek a sebesultek
  rehabilitasara {a haborus sebesultektol a civilekig},
  ezert vannak uj,halado modszerek az ivrit nyelv
  elsajatitasara.
  Bizony,Bendeguz, meg az idosebbeknek is.
  Kulonben,a munkanelkuliseg- ma 4%.
  Persze,ez nem jelenti azt, hogy egy uj bevandorlonak
  ha nem tudja a nyelvet, vagy idosebb-nem kell neha
  “leereszkedni” “alantasabb” munkahoz.
  Ma kulonben leteznek -“Befogado kozpontok” ahol
  a nyelvet tanulhatjak-es bizonyos ideig lakhatnak.
  Persze,van mit kritizalni- mint mindenutt.
  De mutassanak meg egy orszagot,amely biztonsagi
  problemai ellenere-

  1} az 1948-as hatszazezerrol- 8.750.000-re novelte lakossagat.
  2} a vizszegeny orszagban fejlett mezogazdasagot teremtett.
  3} termeszeti kincsek hianyaban-ipart {foleg high.tech}
  de mast is.
  4} az elmaradottabb orszagokbol jovo testvereit is
  elhozta a 21-ik szazadba.
  Szamunkra- ezt jelenti a “start up” nemzet.
  Ha nem jartunk sikerrel- nem mutatunk masokra-
  mint “joakaroink”, hanem azt mondjuk
  “Csak azert is”.
  {Igy neveztek az egyik-illegalis zsido bevandorlokat
  hozo hajot,amikor Britania megtagadta bejoveteluket,
  annak ellenere, hogy a Brit Hadseregen belul letezett
  az onkentesekbol allo Zsido Brigad- .}

  http://startupcafe.hu/cikkek/2014/12/14/hogyan-lett-izrael-startup-nemzet

 • Izraeli
  2018 június 30
  4:43 du.
  szóval? teljes a csőd… de minek elemezni beszart és a pelenka hiányzik

  hahahahahahaha

 • Izraeli
  2018 június 30
  4:43 du.

  @juci ez zsidó propaganda ugyanolyan mint anno a sztálin és a rákosi meg a csauseszku

  van még ilyened? a nyomor meg tobzódik és a harci csótányok megn élvezik sőt el is élveznek tőle (soha jobbjuk ne legyen)

  hahahahahaha

  seggfej

 • Oh come on Israeli, remelnem, nem probalod Israelt magyarorszaghoz hasonlitani ?!

 • Rodeo36-11
  2018 június 30
  7:43 de.

  gyuri10
  2018 június 30
  5:20 de.

  “szóval azzal, hogy a @gizi t leb….d attól még lehet a @gizi nek valós ismerete a tényekről…”

  Igen, lehet/ne, de nincs! “Evvan” -:))))

 • Belzebub

  A 9:21 NAGYON SZELLEMES SZÓJÁTÉK ÉS SAJNOS VAN IS BENNE VALAMI 🙁 !!!

  .

  +1 majdnem más:

  Most, tudomásom szerint éppen Orbán Vezért várja Netán Yahoo egy baráti ölelésre Izraelbe.

  Az ő kettejük jelszava is:
  Világ na c i o n alistái egyesüljetek.

  Most éppen ezt a korszakot éljük, de mi lesz, ha majd az egyes ilyen náció-nyalisták országhatárai érnek már össze? A szomszédos országok s akik amúgy mindig is Útálták egymást, mint például az úgynevezett Visegrádi Négyek ))) 😀 ((( nevű “szövetség” tagjai is, EU nélkül fognak e még vajh szövetkezni (az EU ellen), avagy akkorra már elég lesz csak a másik haját tépni és egymást folytogatni… Orbán legalábbis erre épít.

  Tehát Kiskondás (v. Kisgömböc, vagy ahogy tetszik) és Bibi nézeteiben is csak ez az egyetlen közös nevező, a nacional-szocializmus, és csak ennek jegyében borulgatnak majd egymás nyakába július 18-án…
  Speciel ugyanis, Orbánnak jó hivatkozási alapot ad Izrael jelenlegi – csakis annak valóban kényszerhelyzetéből adódó – szigorú elzárkózása földrajzi szomszédaitól a maga, az Ő egyre inkább kibontakozó és egyre látványosabb . i r r e d e n t a . törekvéseinek a . m e g i n d o k l á s á r a , holott a két ország politikai helyzetében közös pont egyelőre csak és kizárólag a kerítések fizikai megléte. A többi teljesen különbözik egymástól. Orbanini Ducénknak ez mégis kapóra gyün, mert tudjuk, hogy különben demagóg jótanácsért Ő nem szokott a szomszédba menni…
  Hát csak ezért utazik Tel-Avivba, meghogy esetleg jó pontokat szerezzen – az ő elégrosszul álcázott antiszemitizmusa és fasiszta államrezonja miatt – az Őt többségében szívből utáló hazai zsidóság többségének legalább egy részétől…

 • gyuri10
  2018 június 29
  9:18 de.

  Igazából a magyar történelem érdekel, de azt meg nem lehet megérteni a világtörténelem nélkül.

  Az afrikai zsidó törzsekről Az elveszett frigyláda c. könyvben olvastam. Egy angol régész követi benne a zsidó papokat, akik Jeruzsálem lerombolása után arrafelé vonultak. Az ő leszármazottaik pl. a lemba törzs, aminek tagjait DNS-vizsgálatokkal azonosították.
  Őket és a falasákat úgy tudom, mint menekülteket befogadja Izrael.

  A 17. századi kelet-európai zsidó mesékből van egy kötetem, azt is nagyon akciósan vettem.:) Zsidó iskolásoknak készült, és csoportosítva vannak a mesék és legendák életkor szerint. Ezért olvasmányos és szép kiállítású kötet.

 • Israeli;

  Legyunk oszintek, a “drip-irrigation” volt alkalmazva meg a modern Israel megalapirasa elott is.
  Felszinti vizek (folyok,tavak,eso,ho eredetu)igen minimalisak a ‘szazar’ eghajlati videkeken.
  A kontinensek leg-aramlasai nem hozzah a tengerekrol elparolgaot vizeket,ill.esoket.
  De ltezik am talaj-viz, meg ha csak az “aquafer”-ben, melyen a Fold alapkovezeteben. A Negev, Sinai,Lybiai sovatagokban is.
  Csupan a problema a koltesegek azt a felszinre hozni.

  Foldgazt es oljata talalni a tenger feneken,ill. tengerviz-alatt, az sem Israel kepesseget, csupan szerencsejuket jelenti.

  Gaz es olaj furasok mentek mar reg a tengerek alatt.
  Biztos vagyok ,hogy sok zsido-geologus, mernok, szak- es uzlet emberek kepessege es munkaik alapjan tortenve.

  De en inkabb a zsido-egyenek kepessegeire hivatkoznek nagyban.
  Mert ott amin a vilag zsidosaga kiemelkedoseget bizonyitotta.
  Fokent a “Nobel-dijak” erdemlesevel.

  2018-ig 892 Nobel dij volt elnuerve vilagszerte.
  S abbol 201 zsido-egyenek nyertek kepessegeik alapjan.
  Ami 22.5% mind a 892 kozott.
  Amog a vilag zsidosaga csupan 0.2% a vilaglakossaganak.
  De oriasi tobbseguk a USA-ban sikereskedett.

  De hogy mi tette azt lehetove amig a vilag zsidosaga, az elmult 2 ezer evben hazajukbol szamuzott, vilagszerte szetszortan. S mindeg, mindenutt uldozve, pusztitva, kegyetlensegekkel es megkulomboztetesekkel altak szemben.
  De hat hogyan lehetet volna sikereskedniuk es elorehaladni ?

  A teny az, hogy a meg-probaltatasok, a nehezsegek, a kuzdelmek
  ami kenyszeritette oket vilagszerte a tanulas, munka, termeles, produkalas legmagasabb eleresere meg a leg-minimalisabb lehetosegeik ellenere is.

  Mint a biologiaia teny, amikor barmi elo-leny kuzdelmek nelkul el,az konnyen elkorcsosodik.
  Mint a fu, ha nem vagod rendszeresen azt csak a dudva hoditja meg.
  De a nehezsegek, megprobaltatasok kozott az kuzd, adoptal es sikereskedik.

  Az evszazad tenye bizonyitek,hogy egy tarsdalami-gazdasagi rendszer ahol a tarsdalaom nem all szemben a szukseges korulmenyekkel sem lehetosegekkel, s a tomegek mint “eltartottak”, “fuggoek” a hatalmat uralokon, sem a serkentes, sem a lehetoseg nem letezhet a tarsadalom elohaladasara.

  A tarsadalom “cuclizasa” csak a “dudvanak” nyujt lehetoseget.

  Ha van eszed, tanulj abbol, tanulj a zsidoktol !!!
  Legy szorgalmas, a szorgalmas halad a legnagyobb nehezsegek kozott is.

 • Bendeguz.
  En mindezt- rovidebben elmondtam.
  A hosszu mese lenyege :
  1} Egy kis okori nep { a tortenelemben egyedul allo
  peldakent}2000 evi uldozes es szetszoratas utan
  visszatert{legalabb is-a tobbseg}-kiindulasi helyere.
  2} A kis orszag mostoha korulmenyei ellenere-
  70 ev alatt- tobbet ert el mint nehany mas orszag-
  gazdagabb termeszeti kincsekkel.
  3} A Nobel dijas zsido tudosokat nem emlitettem,
  nehogy a”filosofo” vagy “lampa” hozzam vagjanak
  valamit- mergukben, vagy ennel is rosszabb-
  a “filosofo” elkezdjen dalolni.
  Errol szolva-nehany postomban emlitettem a zsido
  Nobel dijasokat, de az irigyek azzal “operaltak”
  hogy a Nobel dijra jelolo bizottsag-zsido.

  Mielott ujra visszaternek “bolcsessegeikhez”
  a “maceszrol” “toltott libanyak”rol,stb.
  egy erdekes cikk – izraeli orvosokrol akik
  palesztin,iraki,sziriai,del-amerikai,afrikai,azsiai es mas
  gyermekek szivet operaljak – igy megmentve oket-
  eddig 5000-et- a Holon izraeli varosban levo
  Wolfson korhazban.
  Ezert-az UN sohivatal- amely- ahogy Izrael neve
  felmerul-rogton eliteli mindenert-kituntette oket.
  Mindeg jolesik olvasni ilyesmirol, de kulonosen
  ma- amikor a 2000 ev elotti romai ostrom kezdetere
  emlekezunk- Jeruzsalem falainal.
  Igen, Izrael- minden atok ellenere- letezik-
  es segit ahhoz, hogy a vilag- ha kicsivel is- jobb legyen.

  https://www.apnews.com/a5f398846a2747e29799db107936783a

 • senki többet harmadszor? még egy fél kiló netán yahoo meg kis glória és tömjénezés… hahahahaha

 • nyuszika
  2018 július 1
  3:51 du.

  Bendeguz79
  2018 július 1
  7:35 de.

  ezt magyarázd meg!

  In my opinion, Hedges leftwing leanings caused him to focus on Reagan’s rhetoric rather that on Reagan’s achievements—the two greatest of our time—the end of stagflation, which benefited the American people, and the end of the Cold War, which removed the threat of nuclear war. I think Hedges also does not appreciate Trump’s sincerity about normalizing relations with Russia, relations destroyed by the Clinton, George W. Bush, and Obama regimes, and Trump’s sincerity about bringing offshored jobs home to American workers. Trump’s agenda puts him up against the two most powerful interest groups in the United States. A president willing to take on these powerful groups should be appreciated and supported, as Hedges acknowledges the dispossessed majority do. If I might point out to Chris, whom I admire, it is not like Chris Hedges to align against the choice of the people. How can democracy work if people don’t rule?

  Hedges writes, correctly, “The problem is not Trump. It is a political system, dominated by corporate power and the mandarins of the two major political parties, in which we [the American people] don’t count.”
  Hedges is absolutely correct.

  It is impossible not to admire a journalist like Hedges who can describe our plight with such succinctness:

  “We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, the press destroys information, religion destroys morals, and banks destroy the economy.”

 • Israeli;
  Gondolnad,hogy a tobbseg megertene hogy mik voltak mind a leheto indito eroki amik azt letezhetove tettek egy arva nemzet nepenek elerni,meg ha 2 ezer ev is telt el ahoz ?

  S hasonloan minden mas nemzet tagjainak leheto es letezo volt mind az,sot sokkal kedvezobb korulmenyek kzozott.
  Ami pelda lenne mindenki szamra a mai vilagban is.

  Az erkolcsi motivalo ero, amelyet meg az atheista es vallas-ellenes is kovetett,a minden leheto tudas elsajatitasara.

  Hasonloan az “egyen” erkolcsi magatartasa.
  Hany “zsido” kovet el ,ertve vilagszerte buntetteket? Mint rablas, gyilkossag, eroszak,stb.stb.
  ( persze kivetelek leteztek, mint Kun,Uljanov, Trockij,Berija ,stb. es a Steven Weinburg esete talan kivetel, de azt is majd egy fuggetlen jury (12 egyen)hatarozza majd meg.)

  A kepesseg, ambicio meg a legkegyetlenebb es legszelesebb elnyomasok ellenere is vezetett sikerekre.
  Akik kajlandok voltak es neman szenvedtek az elnyomasok arat.Csupan a kozosseguk megmentesere es azok jovo sikereire.

 • Bendeguz79
  2018 július 2
  2:12 du.

  Hany “zsido” kovet el ,ertve vilagszerte buntetteket? Mint rablas, gyilkossag, eroszak,stb.stb.>>>

  netán yahoo, golda meir és akik közöttük voltak és vannak meg az AIPAC és a CIA, kell még???

 • A cionizmus jelenleg virágzik Magyarországon, hála Soros Györgynek, aki egyetemet hozott létre ennek tanítására, mégpedig a Közép-európai Egyetemet (CEU). Orbán ugat hogy a CEU-nak mennie kell, de Orbán csak egy fogatlan kutya, Soros pórázán. Ezért marad a CEU.

 • Imre
  2018 július 3
  12:45 du.

  Áá dehogy.
  Már -amint hallom-
  telket keresnek Bécsben.

 • Végre átvettük Magyarországot és már csak az átnevezése van hátra. Nincs az a magyar csicska, aki képes volna a CEU-t száműzni a saját fővárosunkból.

 • Egyébként sem azért ígértük a koronát Orbánnak hogy packázzon velünk, hanem hogy minket szolgáljon. Nyugodt lehetsz Geyza, hogy a CEU marad a helyén. PONT.

 • Imre:
  Engem nem érdekel a CEU sorsa.
  Engemet a trend érdekel ami oda vezetett
  hogy már telket keresnek Bécsben.Mert az a problémás.

 • Geyza! Hidd el, nem keresnek semmit. Tudnék róla ha úgy lenne.

 • Geyza. Ami engem izgat, az a nyugat-európai zsidók élet-halál harca a muszlimok és a nácik ellen. Ez az ami problémás. Ahogy körbekérdezek, sok az ellentmondás és a bizonytalanság. Aki korábban még bizakodó volt, mostanra igen csak borulátó. Míg Magyarországon virágzik a cionizmus, nyugaton bontógolyóval estek neki a legtöbb országban.

 • Imre
  2018 július 4
  10:33 de.

  a kiválasztott, a világon legokosabb és leg… népet? az utóbbi pár ezer évben…mi is az oka? elmesélnéd? miért mindig krahácsot?
  és mindennek mi köze van a dumdumgolyókhoz?>>>>
  ez egy részlet egy komplett cikkből:

  A recent story illustrates just how horrible the Israelis can be without any pushback whatsoever coming from Washington objecting to their behavior. As the United States is the only force that can in any way compel Israel to come to its senses and chooses not to do so, that makes U.S. policymakers and by extension the American people complicit in Israel’s crimes.

  The particularly horrible recent account that I am referring to describes how fanatical Jewish settlers burned alive a Palestinian family on the West Bank, including a baby, and then celebrated the deaths while taunting the victims’ surviving family when they subsequently appeared in court. The story was covered in Israel and Europe but insofar as I could determine did not appear in any detail in the U.S. mainstream media.

  Israeli Jewish settlers carried out their shameful deed outside a court in the city of Lod, chanting “’Ali was burned, where is Ali? There is no Ali. Ali is burned. On the fire. Ali is on the grill!” referring to the 18-month old baby Ali Dawabsheh, who was burnt alive in 2015 by Jewish settlers hurling Molotov cocktails into a house in the West Bank town of Duma. Ali’s mother Riham and father Saad also died of their burns and were included in the chanting “Where is Ali? Where is Riham? Where is Saad? It’s too bad Ahmed didn’t burn as well.” Five year-old Ahmed, who alone survived the attack with severe burns, will have scars for the rest of his life.

 • Imre,
  Ne aggodj! Ahogyan heberul mondjak-az ujaknak
  es egymasnak-
  “Szavlanut, jihjeh tov”
  Turelem, jo lesz .

  http://izraelinfo.com/2016/07/27/tomegesen-koltoznek-a-francia-zsidok-izraelbe/

 • Imre
  2018 július 4
  9:59 de.

  Bemondta a rádió.

 • “Bemondta a rádió.”

  A rádióban, jobb esetben tévedésből mondták, hogy a bp-i CEU-nak keresnek helyet Bécsben. Valójában ott egy teljesen új egyetemnek keresnek helyet, tehát eggyel bővíteni kívánják a campusok számát, nem pedig átköltöztetni a budapestit. Mire a bécsi elkészül, addigra Bp-en rég befejezik a műcirkuszt és mindenki megnyugszik, hogy marad minden ahogy most van.

 • A Klubrádió mondta be.
  Még nem vettem észre hogy hazudtak volna,
  kivéve amikor a kormánypropagandát nyomatják.
  Muszáj nekik mert a FIDESZ kicsit bevásárolta magát oda is.

 • “FIDESZ kicsit bevásárolta magát oda is.”

  A FIDESZ a zsebünkben van, tehát bármit vesz, mind nekünk veszi. Nélkülünk nem vehetne semmit. A magyarok azt hiszik Mészáros Lőrincről, hogy Orbán strómanja. Viszont Orbán meg a Mi strómanunk. Tehát Mészáros, csak a stróman strómanja.

 • jézusmáriaszentjózsef, mámeg itt van nekünk Imre néven maga Jehova… 😮

 • Orsós Elemér

  Imre
  2018 július 4
  2:49 du.
  Kedves Imre, Veled kapcsolatban két kérdés merülhet fel:
  1. Olyan óvatlan(de lehet, hogy provokatívan bátor) szószátyár vagy mint Simon Peres vagy
  2. Te vagy a szarkazmus legnagyobb apostola!
  Ha bármelyik igaz(mindkettő annak tűnik!), akkor lehúzhatjuk magunkat a klotyón!
  (Mellesleg csak a hülyék nem látják, hogy a megállapításod nem blöff!)

 • Igy már más.
  Minden világos kedves Őrült-úr.

 • Málnaszőr 6:34

  Azért Orbanini és Bibi témájában akad még egy pont, amelyet Gömböc az előbbi hivatkozási alapként később valahogy mégis fel akar vonultatni. Ez pedig az elvett területek feltölthetősége régi lakossággal és a régi legitimitással. Mert a mi Ducénk erre készül, ami a retorikájában is nap-mint nap, nemcsak burkoltan érhető tetten.
  Ezen belül a felcuthy football-academicus csak azt hagyja figyelmen kívül, hogy Trianon egy általunk kezdeményezett, vesztes háború gyümölcse. Izrael népét viszont, a szent és szimbolikus területein 2-3 évezred alatt épített és alkotott relikviáit . e g y . h ó d í t ó . birodalom támadta meg és gyilkolta le, zavarta szanaszét, illetve rombolta földig… Tehát már eleve megtámadottként szenvedte el a majdnem teljes megsemmisítést, míg Magyarország támadó, ill. hódítóként élte meg a részleges csonkítást, így Izrael példája nem stimmel a miénkre…
  Ez a különbség tehát – még a keresztény etika szerint is – óriási: mintegy 180°-os, ami Orbán közismert pávatáncos múltjában ugyan nem egy egydülálló csúsztatás, mégis egyértelműen tök’erkölcstelen és szemforgató sunnyogás. Egyben arra figyelmeztet, hogy míg nácikánk érdeke* úgy kívánta anno, addig természetesen a zsidó Soroshoz dörgölődzött, holnap ugyanaezt műveli majd az egyelőre naivnak tűnő Bibivel is mint amit ma a mágnással tesz…

  Másfelől igazad van abban is, hogy neki Izraelre a MAZSIHISZ ellen lassan már két évtizede vívott kitartó és makacs háborújához is, mint “no-lámcsak” hivatkozási alapként van szüksége… Pedig én ezt úgy látom, hogy szimbolikájában e harcban a MAZSIHISZ-t kell tekinthetsük az ókori Izraelnek, míg Orbanisztánt a hódító Rómának. …És ez nemtúlzás.

  .

  * Hitlernek nem egy zsidó barátja volt Bécsben, hogy aztán még az írmagjuk kiirtását is megtervezze és megszervezze nekik…

 • “Minden világos kedves Őrült-úr.”

  Azért lennék őrült, mert az enyéimet biztatom? Ez nem őrültség, hanem bátorítás.

  Pl a cionizmusnak köszönhető, hogy lassan a Föld minden országában bevezettük a PRIDE-ot. A pártjainkkal itt-ott csináltunk némi látszat huzavonát, de végül minden nép torkán lenyomtuk. Lám milyen sok haszna van, ha minden kormányban mi dominálunk, bármilyen színű párt is kerüljön hatalomra.

  Viszont a most szombati bp-i PRIDE-al kapcsolatban, olyasmit hallottam hogy meghiúsul. Részleteket még nem tudok.

 • Vigyázzatok az IMRE niknevű valakivel.Nem lehet tudni pontosan csak tippelni lehet,hogy kiknek a szekere elé van befogva.Túl erős a propagandisztikus mellébeszélése.

 • Imre
  2018 július 5
  7:13 de.

  és a prájd on kívűl? van valami amit még nem hallottunk és a legokosabb lexebb leg…bb,… szóval ki vagytok választva de honnan és miért ez olyan mint mikor a krumplit válogattyák? a rothadtakat egy kis halomba, hogy el lehessen ásni utána mert k…va büdösek?

  szóval prájdozzál még valamit, ha tucc?

 • DonGolo
  2018 július 5
  5:20 de.

  Azért azt nem szeretném megélni hogy a dicsőséges honi “haderő” megtámadja Romániát vagy mást.

  Csak példaképpen:

  Románia a minap vásárolta meg kb . annyi pénzért a legmodernebb USA légvédelmi rendszerét, amennyit itt stadionokra költöttek.

  A hazai honvédelmi fejlesztés ezzel párhuzamban kimerült abban hogy ugyanakor katonai pompával (zöld huszárok stb..)felavatták a Nemzeti Lovardát.

  Szaaal…

 • Imre kollega önfeláldozza a nickjét
  arra a célra hogy a nickjén keresztül
  gyűlöletet keltsen Izrael és Izrael fiai ellen.

 • Geyza!

  Miért gondolod gosNem az. Még goszpogyin “Imre”-t őrültnek?
  Szerintem nem az. Valaha, egykor régen még mint tehetséges, szépreményű agent provocateur kezdte meg szolgálatát az NKVD szerveiben, csak hát, azóta megöregedett szegény. A mostani orosz titkosszolgálat már csak kegyelemből tartja 11.fizetési osztályba sorolt nyugdíjra váró provokátotként. Szegény “Imrének” már igen megkopott az agya, nem képes másra, mint előkaparni a néhai Ohrana által hamisított Протоколы мудрецов Сиона-t és – nehogy nyugdíj előtt két évvel kirúgják az orosz felforgató szolgálattól – ezzel az ócskasággal próbál villogni.

 • Orsós Elemér

  Imre
  2018 július 5
  7:13 de.
  “Viszont a most szombati bp-i PRIDE-al kapcsolatban, olyasmit hallottam hogy meghiúsul.”

  Az kizárt dolog, ugyanis Orbán direkt azért ment ki Tel-a-Berlinbe Angélához, hogy felpróbálja és elkérje a kartársnő tangáját! Az csak egy álhír, hogy a migráskérdés magyar változatát vagy megkecsegtetett NATO vezérletünk bagatell kérdéseit akarják közösen -hivalkodóan a második legnagyobb gyarmatotokon- egyeztetni Veletek! Az erőfitogtató PRIDE ezeknél sokkal fontosabb demonstráció, ez egyértelmű, ezért könyörtelenül meg kell tartani!!! 😀 😀 😀

 • Imre,
  azt,hogy kik a tiéid csak sejteni lehet.Ránk csak akkor hivatkozzál,ha goszpogyin Putyin engedélyezi.Egyébként nem lehetsz valami szép jelenség kívülről sem,ha belülről ennyi rohadás szaga áramlik ki belőled.

 • Belzebub
  2018 július 5
  11:52 de.

  Hát valahogy úgy.
  Egy újabb szarházi.
  Mindig megtalálnak minket.

 • Gjurytyz
  TE csak ne ócsárold goszpodár Putyint.
  Jelenleg imádottad az ő kezéből eszik és az ő
  irányelvei szerint próbálja felforgatni az Európai Úniót.

  Abban is biztos vok
  hogy a ruszkik nem tettek le Izrael
  megsemmisítéséről sem.De TE pajtás őrlődjél
  csak ezek között a számodra felfoghatatlan problémák között.

 • Rodeo36-11

  “szóval prájdozzál még valamit, ha tucc?”

  Tegnap délelőtt megtudtam miért marad el a PRIDE. Sajnos nem lehet tenni ellene semmit. 🙁

 • Rodeo36-11

  “szóval prájdozzál még valamit, ha tucc?”

  Annyit még elmondhatok, hogy óriásit égünk. Egy vörös óriás, ahhoz képest gyertyaláng….

 • gyuri10

  “azt,hogy kik a tiéid csak sejteni lehet”

  A fenti cikk és alatta ez a topic, a cionizmusról és a cionistákról szól…. Elég ennyi?

 • Izraeli
  2018 július 1
  10:11 de.

  “70 ev alatt- tobbet ert el mint nehany mas orszag-
  gazdagabb termeszeti kincsekkel.”

  És ez meddig lesz fenntartható, ha megszűnik az USA-ból beáramló tőke?

  Valaki írta itt, hogy afrikai országokba, amelyek gyarmatok voltak, tőkét kéne vinni. Na, nem azért, hogy az iparukat kiépítsük a magunk kárára, hanem pl. csatornákat, hogy öntözni tudjanak vagy a házukba bevezetni a vizet.
  Keynes angol közgazdász már 100 éve megírta, hogy az infrastruktúra beruházásai olyan módon teremtenek munkahelyet, hogy a túlkínálatot nem növelik.

  Ez, hogy Izrael ennyi meg annyi ezer éves, ez a hívőknek talán indoklás. De ott van pl. Egyiptom, az még Izraelnél is idősebb kultúra, és mégis náluk nagyobb a szegénység. Ilyen alapon az egyiptomit kéne dédelgetni a világ összes többi népének, csak mert “ősi kultúra”.

 • hazai lámpa
  2018 július 7
  8:23 de.

  Még annyit az előzőhöz, hogy Greenpeace-féle szervezetek szokták kiszámolni, hogy ha fizetni kéne a gyarmati országoknak azokért a természeti kincsekért, amiket elraboltak a gyarmattartók, az szinte megoldaná az anyagi gondjaikat.

  Pl. a kakaó, kávé, dohány, paprika termesztése úgy terjedt el az egész világon, hogy a “donor” országoknak egy fillért nem fizettek, mert nem volt akkoriban divatban a szabadalom.
  Ilyen alapon világ végéig fizethetnénk Izraelnek (vagy Egyiptomnak), mert kitalálták az egyistenhívő vallást? Vagy éppen nekünk magyaroknak fizetnének, mert egyszer megállítottuk a törököt.

  Az élet nem így működik, főleg amióta megszűnt a jólét a nyugati államokban. A volt európai gyarmat-tartó országok infrastruktúrát és ipart vittek a gyarmataikra, amíg meg nem szűnt a nagyhatalmi státuszuk a “nyertes” világháború következtében.
  (Aztán a nagy szabadságban, mikor kivonultak az angolok és franciák, a törzsi háborúk meg egyebek tizedelték a népet, vagy éppen luxus beruházásokra ment a bevétel.
  Most a volt gyarmati országok követelik, hogy gondoskodjon róluk Európa! Ilyenkor hol van az USA meg a Szovjetunió, amelyik annyira tudta követelni, hogy a sok afrikai néger megérdemli a szabadságot meg az emberi jogokat …?)

  Lényeg, ami lényeg, hogy Izrael magánügye ez a cionizmus, mert ehhez senki másnak nem fűződik érdeke rajtuk kívül. Az egyistenhívő vallások elterjedése valóban az emberi civilizáció egyik fontos állomása.
  Az, hogy most fizetni kéne Pedrónak, mert az ősei kinemesítették a paprikát valamikor, elég nehezen kivitelezhető. Az, hogy Pedró országa is élhessen emberi körülmények között, az sokkal fontosabb és megvalósítható cél.

 • hazai lámpa
  2018 július 7
  8:23 de.

  Nincs elképzelésed róla hogy Izrealben miket gyártanak, miféle földöntúli technológiákat dolgoznak ki (az USA hadereje számára is, mert ott jobban értenek hozzá) továbbá még miket exportálnak.

  Csak mert a TESCO polcáról nem tudsz levenni “Made in Israel” cimkéjű bigyókat, még ne gondold hogy nincsenek export-termékeik.

  Tudod nem a lakótelepek plázákba bámészkodó toplák népének
  valók például a harctéri nehéz rádióelektronikai irányító rendszerek, vagy légtérvédelmi lézeres rakétaelhárító sugárvetők.

  Mindig erre gondolj mikor hülyeségeket ollózol ki innen-onnan.

 • hazai lámpa
  2018 július 7
  8:23 de.

  Hogy te milyen “nagy” okos vagy!

  Amikor valaki keresi a mai társadalmi problémák gyökereit – és ezért visszanyúl a múltba – az nagyon tiszteletre-méltó, és kezd professzionalista meglátásra hasonlítani.

  De amikor az a valaki ugyan olvassa a múlt történéseit, de abból egy árva vakkantást nem ért meg az nagyon sajnálatraméltó. Addig a pontig persze, amíg megtartja magának.

  De ha a számára érthetetlen dolgokból marhaságokat következtet és ezen alapon másokat megítél, az mar túl megy az etika kérdésen:

  Idézem a blődségedet:

  “”…De ott van pl. Egyiptom, az még Izraelnél is idősebb kultúra, és mégis náluk nagyobb a szegénység. Ilyen alapon az egyiptomit kéne dédelgetni a világ összes többi népének, csak mert “ősi kultúra”….””

  Az az egyiptomi nép, aminek az ősi kultúrájáról és vallásáról beszélsz, az mára sehol nincs. Babám, Alexander a “Grand” elsöpörte, a rómaik pedig képletesen szólva sót szórtak rá. (Karthágóra valósan is) Ott most muszlim Tunézia van, és az ősi Karthágó város helyen egy zsidók lakta város)

  Egyiptomot pedig jelenleg arab-beduin keverek-nép lakja iszlám kultúrával megfertözötten.

  Mint ahogy az ősi kelta nép helyett, amely 3 ezer evvel ezelőtt a Pannon medencében élt, sokféle népek átvándorlása után, bő ezer évvel ezelőtt valami 7 vagy 10 nemzet által törzsszövetséget kötött keverek-nép telepedett le. Ugyan megfertőzte magát a keresztény-kultúrával, de azóta viszont egymást marja. Gondolom ezt már ismered???

  Míg a judaizmus (cionizmus) arról szól, hogy egy nép, amely ugyan el lett űzve közel kétezer évvel ezelőtti földjéről, és szétszóródott szó szerint az egész világban, de mégis megtartotta az identitását, erre alapozva visszafoglalta azt a kétezer evvel ezelőtti területét!

  Más kérdés, hogyha ez el kezdene terjedni más népek között is mint valami járvány, akkor nagyon gyorsan jól megnézhetné magát a világ.

  Bár más népeknek nincs Apokalipszisük. Ami ugyan az újszövetségnek nevezett biblia részben foglaltatik benne, de Izraelről szóló prófécia. Ami tetszik nem tetszik, egyre inkább kezd többé válni mint valóság, vagyis pontról pontra beteljesedni.

  Hát így jártunk.

 • gabriel
  2018 július 7
  11:50 de.

  Örülök, hogy annyi az IQ-d, mint az életkorod! Ha fiatalabb lennél, gyakorlatilag az alapvető tevékenységekhez se lenne eszed, az itt leírtak alapján.

  Keveredett Egyiptom népe, gratulálok, hogy ezt sikerült megállapítanod. Egyedül találtad ki, vagy kikerested a gugliból?
  A piros paprika se úgy néz ki, mint mikor Cortes átvette az aztékoktól, mégis az aztékok találmányának tartja a tudomány. Most akkor ilyen alapon te fizetnél Mexikónak életed végéig a paprika szabadalmáért?
  Szerinted az a teljesítmény, hogy a zsidók kétezer évig hurcolták a szent irataikat változtatás nélkül. Azt sem tudjuk, hogy Mózes a sivatagban most örülne-e ennek, de ez egy más kérdés.

  A kérdés az, hogy lett-e ebből az emberiségnek haszna, hogy a modern kori zsidó nép máig üvegbúra alatt tartja, porolgatja a vallását, mint egy múzeumban? Sőt, ezen kívül államot is alapítottak erre alapozva, sőt más országok történelmét is próbálják befolyásolni.
  A paprikát sok nemzedék válogatta, nemesítette, mire mai formáját elérte. Történetesen a magyar Szentgyörgyi (gyuri10 szerint zsidó) vonta ki belőle a C-vitamint. Továbbfejlesztették, terjesztették az eredeti találmányt. Természetesen ez nem von le abból, hogy Mexikónak máig hálás a világ ezért a találmányért, főleg a kalocsai hímző asszonyok.

  Szerintem ebbe ne menjünk bele, hogy a zsidó nép kevert nép vagy sem, mert nyilvánvalóan az.
  Az meg, hogy te a törzsekre hivatkozol, nagyon helyes, csak éppen butaság a beduinokra leszűkíteni! Tudtommal Egyiptomból is zsidó törzsek vonultak ki, ráadásul keveredtek is más népekkel közben, vagy esetleg az asszonyaikkal.

 • Geyza
  2018 július 7
  10:03 de.

  Na és honnan volt tőke, hogy beinduljon az izraeli high-tech ipar? Mert nem a sivatag homokjából, mert ott még olaj sincs.

  Örülök, hogy jól használták fel a befektetett tőkét, (bár nem tudom mi haszna van a világnak az állig felfegyverkezésből)? Sok olyan ország van, amelyik ennyi tőkéből ma virágozna, és talán hasznos találmányokkal gazdagítaná az emberiséget.

 • gabriel
  2018 július 7
  11:50 de.

  már a hócipőm is tele van a zsidókról szóló mesékkel és hittanórákkal a világnak ennél csilliárdszor fontosabb dolga is lenne, mint erről a hülyeségről ömlengeni…maradjanak maguknak és oldják meg a saját hülyeségüket, ez rosszabb, mint a sohasemvolt demokráciáról szóló agyficam

  Jogar uma pá de cal

 • hazai lámpa
  2018 július 8
  4:22 de.
  állandóan kavarognak, mint gólyafos a levegőben, ha 3 percig senki sem kénytelen róluk mondani bármit akkor gyorsan felküldenek még egy “gólyát” tele böggyel… be vannak szarva mert még önmagukkal sem tudnak békében maradni és rettegnek tőle, hogy valaki vissza üt ezért befalazták magukat és acélbilit borítottak maguk fölé (a tartalma is beesett ott van knesszet nevű csinnbummcirkuszban) és annyi fegyvert halmoztak fel, amennyit a süsü ország csődbejutásához is elegendő lehetne, hogy a hatalmi tébolyukat finanszírozza…ott a bibi hogy nem tudják kidurrantani mint minden másik kellést

 • hazai lámpa
  2018 július 8
  4:22 de.

  Itten irdatlan nagy böszmeséget írtál.
  Erre a reakcióm az hogy nincs rá reakcióm.

 • Há látod Rodéjjó milyen egy izé ez a Világ.

  Mindig a kicsiny Izraellel foglakoznak,

  Holott azzé vannak sokkal jelentősebb országok, akik folyamatosan keverik a nemzetközi szart.

  Lehet hogy pont ők terelnek állandóan ?

 • Lámpuska!

  Hatalmas gyönyört szereztél számomra!
  Boldoggá tesz, hogy már hallottál az Intelligence Quotient alkalmazásáról. Bár köszönöm szépen, de én nem élek vele, jól meg vagyok magammal így is.

  Nagyobb gyönyört szereztél volna viszont azzal, ha legalább valamilyen mértékű értelmezéséről tettél volna tanúbizonyságot a bejegyzésemben leírtakról.

  Gondoltam, – de mennyire szerettem volna! – ha legalább felét megérted.
  Az viszont hogy ennyire nem fogtál fel belőle semmit valódi szomorúsággal tolt el.

  Talán egyszer még ez is megadatik!

  Bár Te is eléldegélsz nyilván anélkül még sokáig, hogy meg tudnád érteni az összetettebb fogalmakat, és felfognád az abban rejlő mélyebb értelmű eszmefuttatásokat.

  Nyilván nem kell mindenkinek ilyesmivel élnie.

  Minden esetre köszönet a Világmindenség Nagy Szellémének, hogy veled együtt részét alkothatom a nagy Pannon (ma Turul – vagy 7 szittya) Birodalom eszmei és fizikai közösségének.
  Csak kérlek, hogy ebéli minőségedben “não joga a cal com pá”!

  Mert eljöhetnek még fényességes végidők, ahol idézem:

  “…24 És a pogányok, a kik megtartatnak, annak világosságában járnak; és a föld királyai az ő dicsőségüket és tisztességüket abba viszik…””

  (ps. a fenti idézet a Jelenések könyve, 21. fejezet, 24 verse – más néven Apokalipszis nevű közhasznú nyilatkozatban lett közzétéve)

  Góg és Magóg megjelenésétől kezdve melegen ajánlom az egyéb részeinek elmélyült tanulmányázását is!

 • Rodeio!

  Rodeo36-11 2018 július 8. 9:36 de.

  Nem egészen ugyan van – kell egy kevés elvonatkoztatás – vagyis át kell lepni egy akármilyen másik dimenzióba, ahonnan “kívülről” bírod látni a történéseket.
  Neked le tudom írni a következőt, mivel Te meg tudod érteni – akinek van látása a világ dolgaira. Aki bejárta a világot, és valóságosan meg is élte a különbözőségeket, annak van csak képessége elvonatkoztatni. Másoknak hiába is mondanád, de hát ez normális.
  lássuk hát:

  Talán már említettem én is az itten a jó öreg bíboros bölcs szava-járását – « Cherchez la femme ! »
  Ilyen ez, minden döntés mögött keresd a nőt, a nagyvilágban úgy geral 50%-ban a sex korul forog minden. Másik 50%-ban a pénz körül.
  De mihez kell a pénz azon kívül hogy zabát és meleg kabátot lehessen venni?
  Bizony, hogy drága bugyira, illatos parfümre, menő órára, cipőre, telcsire, fülönfüggőre – egyszóval kifejezve: menő cuccra lehessen költeni. És mindez mire: hát ahhoz, hogy szépen kicicomázott szexpartner lehess. Persze ahhoz, hogy aztán komoly üzleti partnernek láttasd magad – nem kell mindjárt valami nagydologra gondolni, ha egy állas-meghallgatásra rongyosan mész el, mire számíthatsz?
  Szóval egyetértesz a fentiekkel? – csak úgy nagyjából… ne kekeckedjünk most a részleteken
  Lépjünk tovább – hogy mi köze van mindehhez Sionnak?
  Csak annyi – hogy keresd a pénzt … nem?
  Minden zsidó gazdag? egy fenét! Minden gazdagság a zsidóknál van? Egy fenét!
  Hát akkor? De AKIK ÜGYESEN TUDNAK BEFOLYÁSOLNI A PÉNZ ÁLTAL, AZOK A ZSIDÓK – na miért?
  Mert nézz meg egy gazdag burmai uralkodót, vagy valami afrikai Fo-fo-torzsi kiralyt!
  Vagy láttam egy itteni szomszédbelit, mondjuk Csauseszku.
  Mit csinálnak a gazdagsággal? pazarolják, élvezik, felélik.
  Olvasd a bibliát – a Jézus (Jezus o Cristo) arról tanít benne, hogy aki a pénzt nem fialtatja attól el kell venni! Hitted volna? Mindennek az ellenkezője, amit a nagy hatalmasságú, csili-vili szemfényvesztő egyházak állítanak! (Hazudnak)
  Idézek:

  “…22 Monda pedig annak: A te szádból ítéllek meg téged, gonosz szolga. Tudtad, hogy én kemény ember vagyok, ki elveszem, a mit nem én tettem el, és aratom, a mit nem én vetettem;
  23 Miért nem adtad azért az én pénzemet a pénzváltók asztalára, és én megjővén, kamatostól kaptam volna azt vissza?
  24 És az ott állóknak monda: Vegyétek el ettől a gírát, és adjátok annak, a kinek tíz gírája van.
  25 És mondának néki: Uram, tíz gírája van!
  26 És ő monda: Mert mondom néktek, hogy mindenkinek, a kinek van, adatik; a kinek pedig nincs, még a mije van is, elvétetik tőle…”

  Ez éppen a Lukács-fele evangélium 19. fejezet, de mind a négy evangélium részletesen hozza az eseményt!
  Vagyis, Jézus ugye zsidó volt. Náluk így bűnhődik az, aki nem fialtatja a pénzt!
  Capisca?
  Állították itt a kommentelök, hogy Jezus valami esszenista – vegetáriánus es nihilista – lett volna. Az bizony a történetek szerint Keresztelő János volt, csak hogy ne tévedjünk.
  Megint csak azt lehet olvasni, hogy az állította magáról (elismerte) hogy:
  – „…jól élek, bort iszom es jókat eszem… Miért baj ez?…” – nem fárasztalak az idezessel, hidd el irva van tobb helyt is – mivel hogy megbotrankoztatta vele a nepeket.
  Sot az elarulasara is az szakitotta el a cérnát Judasnal, hogy a 300 arany erteku mirhát csak úgy magara locsoltatta.
  Na de hát ha jolesett neki! Sot a Miriam is szépséges es igen bajos volt! Irigyelhette is a Júdás, nem is 300 arany-dénár, hanem inkabb a Miriam fájhatott jobban neki.
  Na meg mindig nem érkeztünk a zsidó-kérdéshez, vagyis a cionizmushoz?
  Van aki reklamál, hogy a zsidók őrizgetik és folyamatosan leporolgatják a tobbezer-éves, elavult „vallasi-könyveiket”
  Igen. Ugyanúgy ahogy a többi bolond nép teszi. Erre hivatkozva most en is a vallásokat védem? Távol álljon tőlem!

  A vallás a népek ópiuma!
  De ez az ópium kapaszkodó mindazoknak, akik nem képesek „egyedül járni” Sokan vannak ilyenek? Nagyon sokan bizony, Sacc per Kb, a 99% da humanidade. Jártodban- keltedben nem tapasztaltad?

  Ja, hogy Kubaban, vagy Észak-koreaban nem vallásoskodnak? Dehogynem, lett nekik PÓTANYA (VAGY APUKA) Sztalin, Ho-shi-min, Fidel, Mao Ce-tung, Kim Il Dzsong.

  És a demokráciákban? Ott meg vannak the ” Fan’s, Star’s,” – mindegy, csak valami, amit imádni lehessen, mert kell az Alfa-him (oroszlánéknál) és a Szentanya a humánoknál.
  A világ újra a vallás tengerébe fog merülni, vagyis mar bele is van.
  Az Islam, a Brahman, a Cristian – az Apocalipszisban mindnyájan nyaking benne vagyunk.
  Lesz megegyzes, az uj Salamon-templom felépül.
  A vilag-politika, a penzek a vallas korul forognak, mert a vallasokon keresztul hatarozzak meg az identitasukat az ERDEKCSOPORTOK.
  Az Illumanatusok sem hazugság, igen működik. Brasilban mindenről a azok döntenek, akik részt vesznek a páholyokban (Lojas Maçon)
  Érdekcsoportok – valahogy meg kell határozni az identidast.
  Ez a módja.

  Levediabasznadnak a szerencsétlensége, hogy Levédiában maradt a saját vallásuk. Bar azt hiszem ott utójára a kazárbirodalomhoz való tartozásból kifolyólag éppen zsidó volt.
  Pois é, tenta finger o que cristão, mas no meio está contra EU, – így nem marad más hátra mint „mélymagyarnak” lenni.
  Ígyen van ez. Ilyenekre megy el a pénz, meg a harci-szekerek csinosítására.

 • hazai lámpa és rohadeo,
  ami összetartozik az össze is nő. Nálatok csak “az a baj,hogy Imrédy sem gaj.”

 • gezer,
  szerencse,hogy csak ennyire telik az értesüléseidből.Ha többet tudnál többet pofáznál ki.Kezdesz olyan szószátyár lenni,mint a hazai-rohadeo kettős.

 • Imre,
  én elfogadom,nekem elég,de כבדהאו וחשדהאו.

 • Javítás: כבדחוא וחשדהוא

 • כבדהוא וחשדהוא

 • gabriel
  2018 július 8
  11:06 de.

  Van valami konkrét hozzászólásod is a témához: a cionizmus a jövő vagy a múlt?

  Sajnálom, ha nem értünk egyet mindenben, de én leírtam a véleményem bizonyítékokkal.

 • Geyza
  2018 július 8
  10:29 de.

  Géza, én szeretek tanulni mások jó példájából. Mondd meg egy szegény országnak, hogy mit csináljon, hogy olyan ipar legyen náluk, mint Izraelben!

  Biztos van, aki szívesen megvalósítaná jó tanácsaitokat!

 • gyuri10
  2018 július 8
  3:19 du.

  Ami azt illeti te is szépen összenőttél a Neocsárlival meg ezzel az OIM*-mal itten.

 • gabriel
  2018 július 8
  12:51 du.
  eu tento entendérte-á…mas

  nagyon szép a sok ídézet és érdekes is lehetne de ha már pragmatizmus és pénz kezelés a zsidók sehol sincsenek az örményekhez képest (a seggfej muzulmánok útálják is őket meglehetősen nem csak ezért)

  abban 100%-ban osztom a meglátásodat, hogy a sok gyagyának vallásra van szüxége, mert különben senki lenne ezek az agylúdtalpasok mind valami másban találják meg önmagukat azaz nem is léteznek!!! Jézus és még néhányan a történelem során megpróbáltak kommunisták lenni, de gyorsan vallásossá tették őket valami “szent” formában és utána fel is akarták támasztani őket…de az nem megy…nyögés a vége (vedd figyelembe JS Bach az összes passióiban megjelenítette a borzalmakat de valami hiányzik belőlük??? perszehogy a Máté passió vége a nun ist der Herz zu ruh gebracht és utána a körtánc keringő ritmusra őrjöngés: ő meghalt de mi mind (az összes seggfej) élünk és ezt meg kell ünnepelni…és ünneplik wir sind…sitzen…egy valami nincs benne: a feltámadás!!!!!!!!!!!! ugyanúgy mint a katolikus mise két változata az ünnepi és a gyászmise betűről betűre azonos szöveg de!!!!!!!!!!!!!! a gyászmisében nincsen (na mi nincs?) Credo… azaz meghalunk és ott a halál pillanatában szent vagy uram meg minden egyéb de hinni benned, hát azt nem

  na így vagyok én is

  megismétlem a f…mat érdekli a zsidók ájvékolása, azért ájvékolnak, hogy kamatot szedhessenek és uzsoráért kiadhassák a sékelt… és a saját gyermekeiket képesek megölni, hogy ne legyen megváltó mert arra nincs szüxég, Heródes mind egytől egyig… nehogy már egy szabad piaci érdekeltségű Jézus legyen a Király amikor lehetünk mi rablók és elvehetjük mindenki mástól ami nekünk kell csak nagy hadsereg kell hozzá és ha nincs??? akkor keresünk egy Római birodalmat egy Poncius Pilátust (Krump Lee manapság) akinek van sok sok sok katonája és neki is érdeke fűződik ahhoz, hogy a sékel sokat kamatozzon és az a kis tenyérnyi izé nagy hatalmas legyen de eddig (mai napig) még nem sikeredett felfújni mert mindig kipukkadt azaz ők maguk kipukkasztották, mert önmagukkal sincsenek jó viszonyban… mert nehogymá’…ugye az utasítás Nagy Heródeds től: minden egyes 2 évnél fiatalabb fiúgyermeket fel kell kaszabolni kardélre hányni, mert közöttük lehet a… na ki is??? aki nem bibi

  és kurvára únom az egész gyermekmesét meg a hollót és a tónit (felnőtt nevén: Anti) meg egyáltalán az egész reklámot (ugye a bodamarcs szereti a reklámot hát én meg nem és kikapcsolom…)
  semmi kiemelt jelentősége az egész zsidó mitológiának, nincs monoteizmus ami nem egyedülálló, és a Nagy Egyiptomban be is szart attól futott Mójzes majd a nyakát szegte mert kiderült…
  a Természet nem ismer el egy istent, a Természet politeista és demokrata, ha tetszik ez valakinek vagy nem… manapság egy valami hiányzik a sok szájtépésből az “agora”

  Jogar uma pá de cal???
  kkk
  não, vamos fazer festa e cagar em cima do todo, bebendo uma boa cerveza…saúde

 • gyuri10
  2018 július 8
  3:19 du.

  gyurcsika te olyan mértékben vagy hüje, hogy nem is lehet mérni!

  vitázni? jaa, ahhoz érvek is kellenek, meg tudás és az nálad a hiatus

  beeeeeeeeee

  ja, és ka’bbe

 • gyuri10

  én elfogadom,nekem elég,de כבדהאו וחשדהאו.

  Mindenkivel előfordul, sőt kell is. 🙂

 • Imre,
  Ennyi elég is.תודה!

 • Geyza,
  pár percnyi kijózanodással másképpen fogod látni a 21.századot. Te nem vagy egy hülyegyerek,de a pohár és az üveg alaposan lehúz.

 • gyuri10
  2018 július 9
  9:05 de.

  Óriási tévedésben vagy de mindegy.
  Meghagylak idiótikus hitedben.
  Nem érsz annyit hogy
  emberhez méltóan társalogjak veled.

 • Geyza
  2018 július 8
  10:32 de.
  szvsz: fontossága nulla, érdekessége nulla, jajgatása unalmas és hamis, a sookal nagyobb szarkeverők sem érdekelnek csak annyiban amennyire belepofáznak -jogtalanul- a mások dolgába

  jogar uma pá com cal

 • Zetelaky Hunor

  Rodeo36-11
  2018 július 8
  9:07 du.
  Úgy legénykedsz itt az álantiszemitizmusoddal, mint egy bennfenntes provokátor akit hivatalból nem lehet kirugni! Érdekes hogy nálad szendébb antiszemiták már rég kivéreztek innen!

 • Zetelaky Hunor
  2018 július 9
  11:52 de.

  számomra többek között az antiszemitizmus sem érdekes, az semmi más mint egy eszköz arra, hogy azok akiket ez még nem untatott halálra még együtt ájvékoljanak a zsidókkal akik ezzel is magukra akarják vonni a figyelmet mert különben a kóbor kutyát sem érdekelné a nyomoruk, ugyanez a holokausztról is: régen volt, azóta sokkal többen elpusztultak lassú kínhalállal és azokról pont emiatt nem is igen esik szó… pedig azok hátramaradottjai is kártérítést és bocsánatkérést követelnek a károkozóktól

  jaaa, és vonuljanak le a golánfennsíkról is és bontsák le a kerítést gáza körül és engedjék őket halászni a saját tengerükön, egyáltalán ne pofázzanak bele mások dolgába

 • Zetelaky Hunor
  2018 július 9
  11:52 de.

  másik felvetés (csak úgy beugrott menet közben) anti orosz, anti kínai, anti magyar, anti tóni, anti kecskebéka, anti butaság, anti szemétség az miért nincs ugyanígy megnevezve? ja, hogy mert “csak” a világ tele van “anti” val ( a tónikról nem is szólva) süsülandiában anti néger, anti latínó, anti migráncs, anti anti és tömény rasszizmus…de a versus zsidó az …az igen az már a fehér falra is fel van meszelve mint a méne méne tekel ufarsin

  hahahahahaha

  és milyen hunoros lettél mióta nem vagy az?

 • “Grande filosofo” ugy latszik,komoly nyavalyatol szenved,
  de mar annyira hozzaszokott, hogy nem veszi eszre.
  Ezen meg a “divina musica” amire orokke hivatkozik-
  sem segit.
  Bar a modern gyogyaszat hasznalja a zene gyogyito erejet.
  Nem tudni azonban, ez mennyire alkalmas a gyulolet,
  az altalanositasok,a nagykepuseg gyogyitasara.
  Ime- nehany jellemzo pelda- “a zsidok ajvekolasarol”
  “kamat szedese”rol es hogy “sajat gyermekeiket kepesek
  megolni,hogy ne legyen megvalto”.

  Az “ajvekolo zsidok” akik ismerik a terrort-
  mar tobbszor adtak/nak peldat a “liberalis”
  Europanak {legismertebb- az Air France utasainak
  kiszabaditasa Entebbe-bol,akiket a terroristak
  foglyul ejtettek}. A” liberalisok” be voltak szarva,
  es az izraeliek- dumalas helyett-mukodtek.{1976}.

  Herodesrol szolva-tanulj tortenelmet- “intelligens”-
  edomita volt, aki Roma kegyelmebol uralkodott,
  es kivegeztette a zsido Hasmoneus hazbol szarmazo
  feleseget Miriamot, es fiait.

  Jezus- zsido volt- becsuletes heber neven-
  Jesua bar Joszef {Jesua Jozsef fia}- es tortenelmi
  alakja- nem mindeg egyezik a hitbelivel.
  Pl. szuletesenek korulmenyei.
  A zsido hit szerint- a Messias{a felkent}
  David kiraly nemzetsegebol kerul majd ki.
  Mate szerint- Jozsef szarmazott David nemzetsegebol.
  Ahogyan a tortenelem latja ma- Jezus befolyasos tanito volt,
  es nem o volt az egyetlen,aki a kereszten halt meg.
  Ez ugyanis- “kedvelt” romai kivegzesi mod volt
  a “renitenskedo” Judeaban, ahol kesobb tobb
  felkeles tort ki Roma ellen.
  A leghiresebbek- i.u. 66-70
  amely a Jeruzsalemi Szentely felegetesevel vegzodott.
  i.u 73 Maszada- az utolso vegvar eleste.
  i.u. 132-135- Bar-Kochba szabadsagharca.
  Ugy, hogy “grande filosofo”- ezek a zsidok-nem voltak
  eppen “ajvekolok “, hanem fuggetlensegukert
  harcolo nep.
  Felfogas kerdese- ha a nagy Shakespeare szamara-
  Shylock volt az ultimativ zsido – miert ne lehetne-
  “grande filosofo” szamara is az?

  Gabriel- felreertes elkerulese vegett- en mindenkinek
  tisztelem a vallasat, meggyozodeset.
  Mindaddig- amig beken hagynak,es nem probaljak
  ocsarolni, meghazudtolni- az enyemet.

 • Izraeli:
  Itten mink is várjuk a Messiást.
  De csak a Puklik gyönnek…

 • Izraeli
  2018 július 9
  1:35 du.
  hosszú lére eresztett rablómese…ne fáradj ezzel sem…az érdektelenségem ezügyben továbbra is változatlan

  “bukfenc mindent jobban tud”: ez vagy rátonyi róbert vagy a bilicsi tivadar volt a fővárosi nagycirkuszban ami sokkal komolyabb műintézet mint a knesszet

 • Geyza
  2018 július 9
  2:50 du.

  nem a Télapóra gondoltál? az legalább mindig megérkezik december 6-án éjjel a tele puttonyával, míg a Messi ás és kapál és kikap fociban majd nem mer hazamenni mert lehet, hogy a kereszt úton várják egy kis hajcihővel?

 • Izraeli
  2018 július 9
  1:35 du.

  szóval a bolygó zsidó repült mert a Moszat (az a szomszédom tacskója) mindent tud? és milyen gonosz embörök vagynak szerte szana, moszat meg beles és bekukucskál és máris mindent tud… hányas lábam van és milyen fokú a lábszagom télen bundazokniban? azt is bizonyosan tudja a moszat? és isis meg egyéb nyalánkságok teljesen be vagytok bibizve?

 • Zetelaky Hunor,
  Ugy latszik- ez Rodeo szerepe-
  az udvari bolonde.
  Hogy milyen celzattal?
  Lehet, hogy hol ertelmetlen gugyogesevel,
  hol nagykepu “oktatasaval”, hol a
  mult es a jelen “keveresevel”,
  “humoros” “szines egyeniseg” igyekszik lenni,
  nehogy “unatkozzanak”.
  A, o “nem antiszemita”- csak “kritizal” –
  foleg olyasmit-amirol dunsztja sincs.

 • Izraeli
  2018 július 9
  3:38 du.
  ugye használsz pelenkát? mert annyira erőlködsz, hogy messze szaglik, nem érdekel! érted? nem érdekel: sem pro sem kontra, maradj magadnak dög unalom ugyanazt a szart hallani és olvasni naponta többször…
  anti meg a holló története kiolvasva és vissza van téve a fiókba és a fiók sem lesz kihúzva soha többé

  hahahahahaha
  kár nyavajognod… unalmas! érted? dög unalom

 • Télapó helyett majd lassan a Gestapó fog jönni.
  Most kell az ?

 • zraeli
  2018 július 9
  3:38 du.
  chopin t hallgatok…ne erőlködj?
  hahahahahaha

 • Geyza
  2018 július 9
  4:31 du.

  választottatok
  hahahaha
  ez nálatok választás?

 • מרים,
  hagyd ezt a rohadeot. Valaki már megelőzött ezzel az örök igazsággal:”Ha nem eteted a disznót,éhen döglik.”A többi aki eteti saját moslékjától válik meg.Jól elszórakozhatnak egymással! Ezek nem ülhetnek a mi asztalunkhoz.

 • Az idióta gajmotoros már a gestapót hívja segítségül.Még nem vette észre,hogy 73 évvel ezelőtt beledarálták őket a rumos hordóba,amitől ő olyan vidám fickó lehet napi 24 órás szinten.

 • gyuri10
  2018 július 9
  6:26 du.

  a f…szom sem akar az asztalodhoz ülni…
  értetted? gyurcsika?

  hahahahahaha

 • Geyza
  2018 július 9
  4:31 du.

  én még ilyen APÓT nem láttam!!! Gest Apó??? A télapó jobb és vidámabb ez a “Gest” mit tud? te már láttad? én még nem és nem is igen keresem… van más jófajta Bombay Gin Perrier szódával

  az még a gyurka meg a zizraeli seggségeit is kezeli …

  én meg le…m
  hahahahahahaha

  miért várod?

 • gyuri10
  2018 július 9
  6:26 du.

  Látom értesz a disznókhoz.
  Hm…Különös..

 • Rodejjókám ne általánosíts.
  Én ugyan nem “választottam”.
  De itt vannak a Gyuri10-szerűségek.
  Ezek választják meg, nomeg a román és ukrán -amúgy magyarul jól beszélő” állampolgárok.

  Meg még a kb két millió fanatikus akiknek mindegy ha szart esznek,ha le van önteve egy kis nemzetiszínű szósszal.

  A külföldön élő 600 000 MA-GYA-RT viszont adminisztratív eszközökkel megakadályozzák abban hogy szavazhassanak.

  Érdekes hozzáállás:
  Előbb elüldözik őket innen, aztán meg nem hagyják hogy érvényesítsék egyetlen állampolgári jogukat arra hogy beleszóljanak az Ország dolgaiba.

  Bezzeg a gyuri10 szerűek meg az ukrán és román állampolgárok.
  Azok szavazhatnak akár levelezőlapon is.

 • Feltennék egy kérdést.

  Vajon, ha nincs Jézus, pontosabban, ha nincs egy zsidó próféta, akinek a tanaiból Pál apostol egy pogány európaiakra szabott vallást kreál, amelyet azután a római császárság saját államvallásává tett, vajon hol lenne most a zsidóság?

 • Más szóval: attól tartok, hogy a zsidóság mai jelentőségét a kereszténység szabta meg. Vagyis a hajdani ellenségeik nélkül sehol sem lennének már.

 • Ezt a kerdest eldonthetitek majd-
  ha Europabol- Eurabia lesz {jo uton haladtok fele}
  es a Sharia torvenyei szerint kell majd elni.
  Talan-nem is kell varni- 2000 evet.

 • Almási Alma
  2018 július 10
  2:30 de.

  hát? ha az a tülekedés és sompolygás ahogy elfoglalják a másét és utána ájvékolnak, hogy “báncsák” krahácsot valamint az állandóan löttymelegen tartott holló kausztika meg anti szemétizmus nélkül a kóbor kutya sem venné ezeket észre, muszály nekik a szart habosra kavarni és a mások orra alá dörgölni, mert az ismeretlenség ködös felejtése takarná őket és akkor hiába viszketnének a sok… szóval … valamint megjegyezném mindennek oka van és pont erről megy a: “ordibáljunk hangosabban” mert akkó’ nem beszélnek a valóságról, miszerint ők maguk az okai annak ami …a pirézeket miért nem útálják? csak a “sokszerencsétlen” jáhve hívőt emlékezz a “nagyfutásukraegyiptomból” az Ehn Aton Amen Hotep kukurikú miatt… egyip tomi nem szerette a jáhvét még akkor sem ha egyip tomiúl nevezték…majd a nyakukat szegték futtukban

  hahahahahahaha

  most majd előkerül gyurcsinéni (bácsi? tuggya…m) és lever egy tripla Rittbergert

 • Almási Alma
  2018 július 10
  2:27 de.

  Lassan már ott tartunk, hogy a Bibliát is ki köll javítani, mert Ádám és Éva nem zsidók benne …

  De mondjuk pont Jézust migráncsnak tartják a sajátjai, Pált meg árulónak, tehát nem zsidónak. Ha jól tudom, mindkettő zsidónak vallotta magát.

 • Izraeli
  2018 július 10
  7:43 de.
  bruhahahaha

  mi is a különbség a “halal” meg a “kósher” között? ja, hogy ugyanaz tökben csak a betűk nem stimmelnek?

  ortodoxia és ortodoxia között is van különbség? mind a kettő agylúdtalp csak az egyiket mecsetben a másikat zsinagógában terjesztik és az imamalom meg az imaszőnyeg között a különbség az egyikre le is lehet hasalni a másikon meg el lehet hasalni

  tök jó lenne ha nem lenne tök jó

  azért én a térdig érő pajeszt sem kultiválom meg a kaftánt és a keménykalapot pláne ha hintázik is rajta a tetü…

 • hazai lámpa
  2018 július 10
  7:47 de.

  nocsak nocsak? vannak zsidóbb zsidók is meg nem kósher zsidók?

  engem az a szörnyű gondolat borzongat, hogy ha Ádám és Éva nem voltak zsidók(???) akkor mi volt a Sátán? és a Kígyó? az Öreg Nagyszakállúról sem tudunk bővebbet…és miután ez az egész Teremtés rémmese odáig fajtalankodik, hogy ugye Ádámnak és Évának nem volt leánygyermeke és Cáin maradt az egyetlen fiú hogyan is szaporodtak annyira, hogy ki kellett őket tenni a Peredájzból a valóság sötétségébe és a tudás mellé az örökéletet sem kapták…pedig a tudás almája sem ér sokat ha nincs más csak parittya és az ahhoz való kavicsok és hogy miből is hasogatta a parittya szárát? meg sok apróság ott a kőkorszakból nagyhirtelen hatalmas családok lettek ijafijanapamasszony és a fitymákat is lefitymálták

  vidám kis hacaca…

 • hazai lámpa
  2018 július 10
  7:47 de.

  Ádám és Éva?
  Ismertem őlet !
  Éva ribanc volt a nyóckerben, Ádám meg a stricije.
  Javítottam a TV-jüket, mire “természetben” akartak fizetni hehe

 • Geyza
  2018 július 10
  9:26 de.

  hogy ted mit fox kapni ezért a…tól? és a nagyszakállú (még akkor egyedül volt nem a szent három ság gal élt házaséletet??)

  és a kélgyó? ammá’ smafu?

  jaaaa és a Sátán másnéven a Luci Feri (LUCE -latin- a fény)

 • Geyza
  2018 július 10
  9:26 de.

  Akkor biztos az Alföldi-féle rendezést láttad …

 • hazai lámpa
  2018 július 10
  10:23 de.

  szvsz.: Spielberg andyvajnásítva amint berepül a lökhajtásos arkangyal és szétlövi a tudás fáját, majd hatalmas spírálban délkeleti irányban eltűnik csak kondenzcsík marad utána és a nagy lángoló P(h)allos… és a zangyalok kara amint Szent Péter megbögyörőzi őket (isis)

 • Almási Alma
  2018 július 10
  2:27 de.

  Engedd meg, hogy a kérdésedre válaszoljak:

  Lehet hogy ma egész Európa zsidó vallású lenne, mivelhogy a rómaik Constantin előtt csakis a keresztényeket üldözték, a zsidókat nem.
  Miután Jeruzsálemi templomot lerombolták, es a zsidók szétszóródván a birodalomban gyakorolták a vallásukat, az már “nem zavarta” a rómaiakat.
  Aztán keleten pedig a kazár, vagyis magyarosan a szittya-birodalom is a zsidó hitre tért.

  Ha nincs kereszténység, nem is lett volna iszlám!!!

  Úgyhogy most szépen mindannyian csak koshert zabálnánk, “mogyori” és “europai” jogaink által is.

  Merthogy “mogyorikent” Levédiában jeles része voltunk a kazár(szittya) birodalomnak, aztán Pannóniába jövetelünk eseten ugye a pápúság (Római hét-dombon) valódi véráldozati oltár állott volna. (és állna ma is)

 • Kedves Geyza! 11:18

  A magam 5:20-as kommentjében Málnaszőr 6:34-eséhez kapcsolódva, a Vezér napi retorikájára és annak tematikus törekvéseire helyeztem a hangsúlyt, azokra ahol Gömböc még véletlenül sem mondana ki bármi katonai vonatkozást se. Ugyanis, ő egyelőre >az elvi megalapozás fázisában< tekint a jövőbe, ill. vívja demagóg kétfrontos harcát, egyfelől megjátszva az ő baráti vonzódását Izrael Állam – egyébként kényszerű, tőlünk teljesen különböző – helyzete iránt.
  Másfelöl mindjárt a hazai zsidóság jogos és törvényes képviseletét ellátó MAZSIHISZ ellen, amellyel Ő már húsz éve képtelen hatalmi zöldágra vergődni, mert az nem akar a fasiszta N E R mellé állni. [E célból kreálták az EMIH féle hamis, látszat hitközséget is {amely tényszerűen, csupán csak egy tagja a MAZSIHISZ-nek}]

  Duce retorikájában marad tehát Magyarország, mint áldozat sok-sok "vergődő vadkacsa" trükkel megspékelve.
  [A többi fent Málna 6:34 és én 5:20]

  Ami a katonai készülődést illeti, azt pedig, mivel nyíltan egyelőre(!) nem folytathat EU-n belüli más államok ellen, tehát marad az ismert sunyi és álságos áskálódás, gyengítés és föllazítás napi politikája mellett az úgynevezett V-4-ek hamis látszatában, ott ugyanis számára csak és egyedül az igen jól felszerelt Lengyelország képvisel jelentőséget katonai erőt sok NATO támogatással, amely (ti.Lo.) bármi konfliktusban az ő meggyőződése szerint úgyis Ő-mellé állna, átlépve a másik két V-4-en, Csehországon és Szlovákián is…

  Aztán meg, itt vannak a legújabb Trump-NATO nyilatkozatok a kötelező fegyverzet fejlesztésről. Ezek automatice lépnek túl a retorikai vonatkozásokon… – Orbán egyedül az időhúzásban nagyszerű…

  üdvözlettel
  DG

 • geyzyr kém,
  nem levelezőlapon,hanem személyesen szavaztam a VI.kerületben. Fáj?Nyasgem!

 • DonGolo
  2018 július 11
  4:16 de.

  szóval döngölöd?

  az itt alanti ídézet a pofátlanság netovábbja, marketing taktika a süsüék részéről, mert ugye a HD, BMW, +++ szépen levonul és máris Kínában van meg Európában…a mezőgazdaságát szétveri a munkanélküliség az égig fog érni a jelenlegi dübörgés meg addig tart amíg veszik a fegyvereiket, amint a kóbor kutyának sem kellenek azok sem, akkor lesz az igazi nyavaj…

  a többszörösen túlárazott gázát akarja rásózni egy tankhajó Lettország egy napi szüxéglete és annyi hajó nincs is a bratankik meg majd költenek???? hacsak nem ébrednek fel és nem rátják ki a kezüket a biliből használt lejárt fegyverekért a fóbiájuk túl sokba kerül… a gömböc meg ügyeskedik mert a saját személyes haszna csökkenne a katonai kiadásokkal inkább vesz zászlókat meg csákókat és lófarkat…. jobb, mint a stoltenberg aki egy seggfej

  “Aztán meg, itt vannak a legújabb Trump-NATO nyilatkozatok a kötelező fegyverzet fejlesztésről. Ezek automatice lépnek túl a retorikai vonatkozásokon… – “

 • Koszonom Gabriel kiegesziteset-es ime egy erdekes
  film, egy kozel keleti iszlam szakerto professzor
  es az Al-Jazeera ujsagiroja kozott

 • DonGolo
  2018 július 11
  4:16 de.

  és Canada mit keres iraq ban? homokot? teveszart? meg nézi a nyomort amit a nato csinált oda mikor betelepítették az isisisisis -t a zsidók és akik (mármint a zsidók) kórházban kezelik őket, meg oktatják és ellátják fegyverrel, mert? csak, mert ha nem kavarognak akkor a kóbor kutya sem figyel rájuk hiába ájvékolnak

 • Izraeli
  2018 július 11
  10:16 de.

  mind a kettő “bevette” a Mordehcay a Zal I Jazíráét és a Zal I Jazíra a Mordechájét? csupa gondolatébresztés és mennyire megáll? ha le nem konyúl…és miután bevették ott is maradtak és beköltöztek? imaszónyeg is volt vagy csak zöld csíkos kaftánok és turbó turbánok meg a darutoll a…szóval teljes a béke már csak…szóval az még hátravan de majd az is eljőőőő? glóriában és kaftánban

  miről beszéltek?

 • Izraeli
  2018 július 11
  10:16 de.

  https://varosikurir.hu/orban-gaspar-extazisa/

  beeeee, nektek ilyen nincs! nektek csak AlI Jazíra meg a Mordekáj Bubu van bezzeg orbánlandiában már az új apostolok és a Főmufti vagy Főrabbi vagy mind a kettő eccerre…

 • gabriel
  2018 július 10
  3:21 du.

  te már gondoltál ilyen nagyszabású üzletre a Gresham vagy hogy híjják a süsü bautista egy fél házat most már tanul tőlük a Szent Gazsi… és milyen szendén aggya elő?

  https://varosikurir.hu/orban-gaspar-extazisa/

  ez lesz most már az új vallás (bevallják vagy ha nem akkor le lesznek …ordítva?) és akkor a zsinagógák és mecsetek át lesznek alakítva szent fazékká???

  hogy mik vannak

  és képzeld már hatalmasodik el és már -talán- nem is lehet kikezelni?

 • Rodeo
  Maradj inkabb a kaptafanal- vagy a te esetedben-
  a zenenel- ugyanis politikaban, tortenelemben ,
  Kozel-Kelet ismeretben- eleg hamisan “dalolsz” .

 • Izraeli
  2018 július 11
  1:40 du.
  mondja mindezt egy süket

  hahahahahahaha

 • Rodeo

  A suketsegen- a modern tudomany- segithet.
  Az egysiku latasra es a nagykepusegre-
  melyjel “megaldattal”- nincs orvossag.

 • Izraeli
  2018 július 11
  3:15 du.

  miután krahácsék döntősek lettek…a te rólam szóló “egysíkúságot”, pláne “nagyképűséget” hááát, hogy mást ne mondjak? (de mondom) ez sem érdekel, mint a hollókausztika, Tóni Szemétizmus és a világ eszeinek önmagukat kikiáltó zsidók, meg az sem, hogy ki vagytok választva…hogy honnan és hová? pláne ki csinálta az a nemzetközi röhögény tárgya…de azért csak hőbörögjél, időd is van, a blogban elfér… és ha megint csípi a szememet amit betöltesz akkor megint reagálok…csak úgy cum trucc meg dafke zé grósz

  hahahahaha jaaa, és az fajta “süketség” ami neked van azt semmilyen tudomány, esetleg jáhve (de az meg egy név a semmi tetején sokat nem képes hiába mondjátok hogy haragvó meg villámlik…) szóval …e’vvan… meg még hajcihő és macesz jófajta mangalica bécsi szelettel

  mondd nem gondoltál (jaa, hogy assem megy?) arra, hogy dehát…

  szóval: kandúrból durmolba, de ne hortyogj

 • Izraeli
  2018 július 11
  3:15 du.

  a kiválasztottak???

  israeli theft and occupation inspired by the Torah: Joshua 24:13 – “So I gave you a land on which you did not toil and cities you did not build; and you live in them and eat from vineyards and olive groves that you did not plant.”

 • Rodeo- “bolcsesseg kove”
  Ha mar idezel- ne keverd ossze az ingo firmat-
  a fingo irmaval- mivel dunsztod nincs a tortenelemrol-
  tehat pincettaval valogatott “idezeteid” –
  tomeny antiszemitizmus.

  Joshua-24-13- aki Mozes halala utan vezette ki a rabszolga
  nepet a szolgasagbol {i.e 13-ik szazad}- es felkeszitette
  oket- akiknek tele volt a begye-“uraikkal”- es talan-
  bosszuval- az elotte allo harcokra.

  Amikor Izrael mar sajat orszagaban elt- ez igy
  nezett ki:
  Ezsaias prof. {i.e 740-700} 65:21-25
  21. Hazakat EPITENEK es bennuk lakoznak,es SZOLOKET
  PLANTALNAK es eszik azok gyumolcset.

  22. Nem ugy epitenek,hogy mas lakjek benne;
  nem ugy plantalnak hogy mas egye a gyumolcsot,
  mert mint a fake oly hosszu lesz nepem
  elete,es KEZEIK MUNKAJAT elhasznaljak valasztottaim.”

  Csak nem volt cionista- az oreg?
  Hogy mik vannak!!!!

 • Izraeli
  2018 július 12
  3:20 de.

  hááát, hogy mik vagynak? levének? szóval rabszolgák? azután mexabadultak, azután elfoglalták? még azután megették … azután volt az égő (milyen égő dolgaitok valának leve) csipkebokor és mojzes kirángatta belőle a kőtáblákat és csapkodni kezdte…ki is faragta és véste? azután elaludt a láng…ma már csak a nagy füstye maradt amiben a töltött libanyakat …szóval eccer vó’t hó’ nem vó’t azután? e’vvan…. szóval egyiptomban voltatok rabszolgák mojzes, mint főszaktanácsadó (nem ám a főgereblye, nem szaktanács és rabszolga…) azután mexabadultak ( a katonák megettük meg mit is csináltak? ) és hogy volt a vörös tenger meséje amint bánatában mekkhasa’tt? és utána telepesek meg a táguló megyehatár hogy is van a Golán? meg a Sináj? és manapság Iraq, Szíria ???? csak nem? hogy az a Jóshua milyen egy kis ügyeske leve valán meg az utóggyai…mindez mennyi sékelben?

 • Izraeli
  2018 július 12
  3:20 de.
  avagy variáció egy témára transzponálva: kandúrból durmólba és még hány féleképpen lehet ferdíteni ugyanaszt a sohasemtuggyukmegmit?
  kitekerem betekerem még is tekercs a papírusz és kopik… pont pont vesszőcske körgugolászati körtekerészeti tovalöködöm… ügyes…nagyon ügyes

 • Izraeli
  2018 július 12
  3:20 de.

  mondd csak Bucika(???) nem Mojzes volt aki ott született majd kivezette és átkelt a kiszáradt Vörös Tengeren vagy ami megnyílt.>. (mennyiféle lehetőségevolt annak a tengernek hogy ne kelljen úszni) szóval nem léptek iszapba a fenekén hanem a sívó homok volt a tenger szétizélése után… majd rögtön lett Áron (alul vagy fölül az alku kérdése is) és akkor a nagyharagvó meg a csipkebokor (felgyújtotta valaki? vagy hogy is volt ez nagyon izgalmas… és kiszólt belőle és kidobálta a kőtáblákat…) és milyen viszonyban van mindezzel a Jóshua meg az Ézsaiás… nagynéni és nagybácsi és tetőtől talpig Ción meg pajesz…

  és akkor lőn törvény addig amíg már nem volt?

  és mindez akkor amikor azzal a rengeteg költözéssel voltatok elfoglalva és sehol egy MASPED vagy FEDEX csak úgy a sátrak …és a sátorcölöpök és

  magyarázz még olyan izgalmas és egyre komplukáltabb…én meg szeretném megérteni Amen Hotep és Ekhn Aton milyen viszonyban is voltak?

 • Rodeo36-11
  2018 július 12
  9:35 de.

  Ne légy már butus
  A Vörös Tengert maga az
  ÚR nyitotta meg és mikor átkeltek,
  össze zárta hogy a fáraó hadai ne juthassanak tovább.
  Minden gyerek tudja ezt akinek volt legalább 1 gyerekszobája.

 • Rodéjjó:

  Igen,
  Izráel népét
  kiválasztották történelme során.
  Nem is egyszer. Jó sokszor.De ellenálltak
  és igy hiába választották ki őket,kinyírni csak nem sikerült.

 • Rodeo,
  Mi a fene? Ujra a tudathasadas szimptomaja-
  amitol szenvedsz?
  Eloszor- azt hittem, hogy fizikai nyavalyatol
  szenvedsz- es “jolelkuen” ugy,mint te szoktad-
  pelenka hasznalatat akartam javasolni neked-
  nagy erolkodesedre.
  De ez mar tobb annal- osszekeverni azt a keveset
  amirol “hallottal”- ha egyaltalan a Bible-bol
  {mert egy “hithu” “proletar”?? {hogy oda ne…}
  nem olvas ilyen zoldsegeket- makszimum – gorog
  es romai mitologiat- mert az” menobb” kultura} –
  Szoval- osszekeverni az ingo firmat- a fingo Irmaval-
  ebben “nagy” vagy.
  Mert hogyan lehetseges, hogy az altalad “kirohogott
  mesek” nyomait egymas utan talaljak meg a regeszek
  az egesz vilagbol {Jeruzsalemben,Tel-Dan-ban, Maszadan,
  a Holt-Tenger partjain,a Judeai Sivatagban- ermeket,
  bullakat,tekercseket- a “soha sem volt” “mesehosok”
  neveivel.
  Igaz,te allandoan csak az “ego csipkebokorrol” es
  a Voros Tengerrol hablatyolsz.
  Mashoz-ugyanis- valami tortenelmi tudas is kellene.
  Apropo,tortenelem-es a ma-valosaga.
  Errol sem tudsz semmivel tobbet-mint a “vonalas”
  “szeminariumi” anyag.
  Hallottal rola pl. hogy 1979-ben az Izraeli-Egyiptomi
  bekeszerzodes ertelmeben-Izrael visszaadta egesz Sinait-
  melyet elfoglalt 1967-ben- kivonva onnan polgarait?
  Az eredmeny- szelsoseges iszlamistak megoltek Anoar
  Szadatot-a bekekoto elnokot.
  A bekeegyezmeny- ma is letezik Abdel Fatah el Sziszi elnok
  realista politikajaban-akinek szinten vannak “kis”
  problemai a Sinai-ban levo iszlamistakkal.
  Apropo-Gaza- amely 1949-1967 kozott-egyiptomi fennhatosag
  alatt volt.
  Miert nem akartak vissza ezt a kis teruletet -Sinai-jal
  egyutt?
  Ugy latszik,tudtak-kivel van “dolguk”.
  Kulonben Izrael mar 2005-ben kivonult Gazabol.
  Nehany kerdes hozzad- a “bennfenteshez”.
  Miert nem fejlesztettek azota- sajat ipart,mezogazdasagot,
  szolgaltatasokat?
  Penzuk van- hala a “nemzetkozi segely”nek melyet
  “robbano alagutak”ra, terrorra,raketakra koltenek.
  A Golan-rol szolvan- ellentetben Egyiptommal
  mikor eltek bekeben- onmagukkal?
  Az Aszad familia {Hafez- a papa, es jelenleg Basar-
  a fia} mar tobb evtizede “elnokei” Szirianak.
  Ok-az alavita kisebbseghez tartoznak.
  Az iszlam ket aga a szunitak es a siitak- harcolnak
  egymas ellen-is.
  Jelenleg- az irani bazisok epitese Sziriaban,
  es a Hezbolla “segitese” altaluk- allitolag-
  Basart “segiti”.
  Az izraeli Golan falvaiban- csend van,sot,
  a hataron kivul-satrakkal,orvosokkal,elelemmel
  segitik a menekulteket.
  Ha naluk lenne- mar ott is- elszabadult volna-a pokol.
  Bezony-bezony Rodeo- nagy “szagerto”- EZ A HELYZET.

  http://www.atv.hu/kulfold/20180706-izrael-felajnlasokaz-gyujt-sziriai-szomszedjaik-szamara

 • Rodeo36-11
  2018 július 10
  8:41 de.

  “ha Ádám és Éva nem voltak zsidók(???) akkor mi volt a Sátán? és a Kígyó?”

  Magyar esetleg? De ezt ne mondd meg gyurinak, mert visszamászik inkább a fára! Neki egy magyar ne dirigáljon.:)

 • Geyza
  2018 július 12
  10:39 de.
  tudod én már annyiszor kértem a ZURAT, hogy valami dohányárudát vagy Kibucot NYISSON NEKEM MEG ( a Vörös tengerrel nem tudtam volna mit kezdeni mert a ZÚR nem tartotta volna nyitva nekem állandóra) a Népszínház Utca és Kisfuvaros utca sarkán…(Érdligeten is jó lenne, ott fenn a dombon), vagy legalább ott a közelben… de engem senki sem választott ki…”úgyhagytak” és most úgy vagyok…, tudod, ahogy haladunk a múlttól egyre távolabbra a múlt egyre “olyanabbá” válik…és annyi mindent kiásnak, meg leporolnak (bezzeg a nagy perzsát a nappaliban azt senki sem) és akkor lesznek érmék (szűzérme tejfölösen és csípősen), tekercsek (én a mákosat szeretem mazsolával és málnával) és akkor jönnek akik a pirézeket is és a Szíriuszi múltat 50000 év távlatából és …csak azt nem értem, hogy nem fárad bele a zizraeli abba a sok csapkodásba a sok betű betű hátán már versenyképes a &@{]¤§bendegizivel (az úgyis felszívódott) és olyan értelmes is

  és még mik fognak kiderülni

  a zizraeli aztatatatatat nem meséli, hogyan is volt amikor elfoglalták a Sinájt és kizavarták a Tomiékat onnan Egyip ből?

  még hogy visszaadta…azzal kezdődött, hogy visszaütött

  egyébként csak neked úgy egymás között én utálom a válogatást, mindig a Corvin jut eszembe a “dobálós” meg a Teleki tér amikor sikerült szerezni kéz alatt egy alig használt Singer-t azzal azután a családi ruhatár és a kötöde meg a horgolt függönyök akkó’ még nem volt nájloncsipke és friss jércét rátottunk (ki volt választva!) vasárnap sok tejfeles ubisalátával és krumpligarnérunggal és a családi sörből még én is kaptam mert én húztam ki a kútból

  szóval a kiválasztottak és akiknek Megnyílt és most sok sékelt keresnek vele

  hahahahaha

 • Geyza
  2018 július 12
  10:39 de.
  gyötör a kétség…megmagyaráznád? hogyan is vó’t mikor megnyitotta (volt neki működési engedélye és tőkéje, meg hitelképessége? és amikor nyitva volt miért kellett nagyhírtelen becsukni…mennyi sékelt lehetett volna kamatoztatni ott a két parton kis kecskelábú asztalkán és rézveretű vel tekercsben)

  nagy tenyere lehet nekijje? vagy hogyan volt ez? meg a másik gyötrő gondolat a 40 napos eső és az árvíz ami az Ararát -ot is ellepi (én láttam az Ararátot ott álltam a töviben…sok pocsoly kellene hozzá…meg Konyak ararát konyak)

 • Izraeli:
  Szívemből remélem hogy Izrael megtudja tartani a Golant.

  Hogy miképpen, azt itt és most nem fogom ecsetelni.
  De tudom hogy tudod mire gondolok.

 • hazai lámpa
  2018 július 12
  10:57 de.

  te -ezután a marketing csaholás után by krump lee- milyen fegyverzetet vennél? én pelenkát, és acélbilit

  https://varosikurir.hu/on-szerint-mi-tortenhetett-junckerrel/

  dög unalom volt a krump lee ordibálását és marketing csaholását a saját fegyvereladásainak növelésére és a pia is jó lehetett és mivel reggeli volt csak sajt meg macesz volt…én is untam volna a sok felesleges rablómesét és az európát megszállva tartó nato nevű süsülandia főbohócának rikoltozását és leittam volna magamat

 • Geyza
  2018 július 12
  12:28 du.

  szívemből remélem, hogy az oroszok megtarthatják a -mindig is orosz- Krim félszigetet, még akkor is, ha a Poroshenko felrobban mérgében és nem kap több ingyen gázt

  én sem mondom meg hogyan képzelem, de a krump lee marketing rikácsolása után még az is elképzelhető, hogy izrael kivonul szíriából és iraqból (jaaa, hogy álnéven vannak ott? magánügy)

  akkora nato lesz hamarosan, hogy a FÖLD nevű bolygón el sem fér és a süsü hadiipar fellendül ha már a gazdaság többi része bedübörög a csődbe

 • Rodeó:
  Engemet úgy különösebben nem érdekelnek az oroszok.
  Csakhát MI érdekeljük őket.
  Ez itt a baj.

 • Geyza,
  Koszonom,hogy megertettel.
  Hogy kisse fellazitsam a vitat,kuldok neked
  egy dalt- a Golanrol- es a Kineretrol{Genazeret to}.
  A szoveget Rachel Blubstein-a koltono irta,aki
  a zsido “uttorok” kozott volt, a dallamat Nomi Semer,
  Kineret kibuc szulotte,aki tapasztalatbol tudta,
  mit jelent, amikor a magas Golanbol tuzet nyitnak
  a Kineret melletti bekes varosokra,falvakra.

 • Rodeo.
  Azta! Te ilyen “jol ertesult” vagy- Izrael
  Sziriaban—es Iraqban – “alneven” ?
  Lehet, hogy legy voltal a falon- a “targyalasok”nal??
  Akko, ehhez- mit szolsz?

  ://www.washingtonpost.com/world/middle_east/putin-to-meet-with-israeli-pm-iranian-official-in-moscow/2018/07/11/299bba78-8507-11e8-9e06-4db52ac42e05_story.html?noredirect=on&utm_term=.8435cc88bee6

 • Geyza
  2018 július 12
  5:02 du.

  azért ez borzasztó, ahogy te nézed (látod e?) a világot!
  minket érdekel a nagy tezsvír krump lee az aktuális headhoncho hogy dögölne meg! az oroszok sokkal kevésbé zavarnak és mivel belülről is ismerem őket sokkal jobban bízok a szavukban mint a másik oldal szarházi hazudós és átvágós gyalázatában.
  legelsősorban (úgy saccperkábé 1954 óta) az ún. demokratikus világ kelt bennem undort…

  (szvsz demokrácia mint olyan nem létezik, sohasem létezett és a következő 1000 évben lehetőség sincs rá de néhány pofátlan szemétláda nagypofával habzó szájjal hazudik a hülyéknek erről)

  belekényszerítettek egy helyzetbe utána kiröhögtek és basztattak a SZER és az Amerika Hangja és egyéb szarok használatával, amit azok meséltek a napi életben egy jottányit sem vitt előre senkit csak a debil egyedeket kibillentette az egyensúlyi helyzetükből (itt a blogon is találkozol némelyikkel) és ahelyett, hogy tették volna a dolgukat (arra kurvára büszke vagyok, hogy nálunk munka folyt, mindenkinek be volt osztva a feladata -gyereknek tanulni és segíteni a háztájin valamint sokat játszani- alapvető dolgok sohasem hiányoztak, nem volt könnyű de abban az időben senkinek sem volt még az ún. győztes hatalmaknak sem)
  a két VH igazságtalan szarkeverés volt és az is marad örökre háborúval nem lehet nyerni mindenki vesztes

  ennyi legyen elég most de te meg ne vedd be… pláne ne vazelin nélkül…ha te (orsós mondta én is úgy tudom, mint ő a milosevicset ki akarták csinálni mint a gorbacsovot, a lula da silvát, a delmát, gaddafyt, szaddamot és sok mindenki más a chavezt meggyilkolták… mert …csak! az egész csak ürügy és 911 és meg a ikennedy gyilkosság is szemét aljas belső munka)

  ne próbálj meg meggyőzni dokumentumok léteznek róla csak a fősodratúak ugye beaggyák te meg beveszed

  ajánlom ne vegyél be ma már többet

 • Izraeli
  2018 július 12
  5:34 du.
  a linkjeidet (mind egyik linkebb mint a másik) nem olvasom és a hülyeségeid nem tudnak kibillenteni egyensúlyi helyzetemből…

  hahahahahahaha
  az a baj, hogy mindenkit hülyének néztek és ájvékoltok a sok aljas hazugsátokhoz

 • Izraeli
  2018 július 12
  5:34 du.

  lüke!

  a washington post? az még egy szennylap, az sem igaz amit kérdez… idézd Lavrov-ot (de szó szerint!) de nehogy a NYT vagy egyéb…, esetleg foxinyuszit…Joe Carlin nincs ugyanerről?

  te tényleg mindenkit hülyének nézel?

 • Geyza
  2018 július 12
  5:02 du.

  gabriel
  2018 július 12
  8:09 du.

  slapaj
  2018 július 12
  6:07 du.

  The capo-in-chief flew into Brussels like many feared he would, beating up on other NATO members with a combination of blackmail and extortion.

  President Trump wants the others to cough up more dough for the “protection” provided to them by the United States. The American leader berated European heads of state as if they were naughty children, accusing them of “freeloading” on US military power for their defense over many decades, and of giving nothing back.
  Trump singled out Germany in particular for his sharpest dressing down. He accused the top European economic power of being “controlled by Russia” owing to its supposed dependence on Russian oil and gas. Trump used that claim as a form of blackmail, alleging that Germany has been giving billions of dollars to Moscow for energy supplies, while cheating on financial payments to NATO because it relies on US military defenses.

  It was a shocking display of contempt by the American president, the like of which has never been seen before from any US leader in the almost 70 years of the NATO alliance’s existence.

  “It’s all gone crazy,” said one European envoy referring to the turmoil in Brussels this week caused by Trump. And Trump was not backing down either. He told the NATO members that he expected them to double their national military budgets – to a level of 4 percent of Gross Domestic Product.

 • “Filosofo”
  Nem nezek mindenkit hulyenek- csak teged.
  Miert? Mert te- igy viszonyulsz masokhoz,akik
  nem osztjak a te velemenyedet.
  Magad mondtad, hogy nem nezel meg/olvasol el
  semmit, ami ellenkezik vele.
  Eszre sem veszed,milyen nevetseges vagy,amikor
  elcsepelt kozhelyeket ismetelsz,es olyasmihez
  “szolsz hozza”- amirol dunsztod sincs
  { a Kozel-Kelet nepei,zsido tortenelem}.
  Tudod, en annyiban vagyok forban veled szemben-
  hogy amirol te naponta “szonokolsz”, hallom
  emberektol- akik a valosagban- ateltek.

 • Izraeli
  2018 július 13
  5:35 de.
  és boldogan éltek amíg meg nem haltak…ez meg az egyszer volt nem volt vége

  hahahahahaha

  kisgyermekeknek ajánld

 • Rodeio

  Én nem vitatom Trump “barátunk” ambiciózus törekvéseit, de ez semmivel sem billent a mérleg nyelvét Sztálin és vele egyivású monstró-k javára.

  Csak egy kis ízelítő

  Direct nem választottam se magyar se “süsü” eredetű anyagot.

 • Rodeio – helyesbítés

  kiegészítésként egy értelmezés – írtam fentebb trump “ambiciozus törekvéseit” kimaradt egy szó: idióta
  tehát értsd “idióta ambiciózus törekvéseit”

 • itt valakik nagyon nincsenek tisztaban a fogalommal “sionismus”!
  ezt az otletet meg Theo Herzl hozta ossze es semmi masrol nincsen szo mint a “vissza teres joga a tortenelmi sion foldjere”
  azert a “tortenelmi” mert az i.sz. utani 70-ben Titus romain emperor lerombolta a 2-ik templomot es szetszoratta a zsidosagot!
  na ebbe a tortenelmi sion-ba valo visszatertes jogat jelenti a szo “cionizmus”!! semmi mast!!pont!שאבאת שאלם

 • gabriel
  2018 július 13
  9:38 de.
  ez a cannibalismus nem sztálin hanem az idején még fennálló ősi vallások egyike az ún. magyar törzseknek is voltak “furcsa” szokásaik a vér megivása és a vérszerződés az mind ugyanaz aki megeszi a másikat dupla tripla quadrupla lelke lesz… ez engem a vallások szemlélésekor szokott “megkapni” az indiánok évenkénti cannibalismus a is hasonló de ott fehérje hiány is volt még emellett a papok hentesek voltak…

  és lehetne sorolni

  az úrvacsora és katolikus változata is ennek “egyszerűbb” megvalósulása

  hahahahahaha

  a krump lee az nem csak idióta (az is!) hanem egy gengszter fegyverrel védelmi pénzt követel és a sok hülye nem állt fel és mondta neki, az értekezletnek vége ezt magával beszélje meg és vonuljon ki európából de quizzlingek mindíg voltak és lesznek is ott van orbán, semjén rétvári szijjgyártó (annak mi lehetett az eredeti neve mielőtt “magyarosította”)???

 • gabriel
  2018 július 13
  9:38 de.
  Londonban hejj, van számos utca és minden utcán van sarok…meg skripál

  csinnbummcirkusz krump lee nek a léggömb mellé, hadd játszon a picike, csak a frizőrje ne kuszálóggyon

  megtalálták a mérges üveget (hogy milyen mérges, és csupa ideg)

  I bet it has a Prescription Label on it? “Poison” – FSB Drug Store – Moscow?

 • Rodeo36-11
  2018 július 13
  12:31 du.

  asztat pontosan tudjuk hogy soha nem tudhatjuk hogy azok a fránya titkos-emberkék, izék, éppen kinek is minek dolgoznak, meg hogy mivel… Mivel csak úgy…

  Előfordult már, hogy egy adott ország szolgálati főnökének az “ellenség fővárosából” kezdték el folyósítani a “jól kiérdemelt” nyugdíját.

  Szóval valahogy mégsem kívánnék szívből még a bodamarcsinak sem egy sztalint, mao-cetungot, Pol-potot de ugyanúgy egy duce-t, vagy egy führert.

  Bár az ostoba tyúkja éppen egy mini duce-führer hatalmának mindenáron való megőrzésére tette fel a szaros életét és vele a miénkét is!

 • bar-lev
  2018 július 13
  11:07 de.

  ciónikus szótárszedet 12. § 7, cikkely és a 32. sor balra a pontosvessző után két kallantyúval

  szóval nem ezért lőnek rakétával és F-35 össel szuverén országokat: Iraq, Szíria, Yemen, Lybia +++ és szervezik a terrorizmust mert az nekik nem tilos a terrorközpont Washington DC ben nekik megajánlotta és fizeti

 • gabriel
  2018 július 13
  1:40 du.

  ja, ezek a kedvenc történeteim meg volt egy “kém” (nem jut eszembe a neve valami S betűs) aki úgy el tudott tűnni, hogy a 3 ország egyike sem találta meg…és hogy honnan volt nyugdíja az örök titok marad…
  de Feuthwanger a Hamis Néro se akármi azon legalább szívből röhögtem

 • gabriel
  2018 július 13
  1:40 du.

  a &@{]°˘bodánszkája és a `˛$ß÷>#&@figyelmet-lenke nem éri el az ingerküszöbömet de muszáj piszkálni, ha piszkavassal is, mert különben assziszik

 • Rodeo36-11
  2018 július 13
  1:49 du.

  Nagyon belebonyonyolódtál
  ezekbe az összeesküvés-elméletekbe.

 • gyuri10
  2018 július 9
  6:33 du.

  Érted aggódok, nem ellened.

  Te idióta.

  Amúgy meg arra szavazol akire akarsz.
  Eggyel több idióta vagy eggyel kevesebb idióta,
  nem oszt nem szoroz már.Megjegyzem (bár idióta vagy hozzá)
  éppen kb 1 hete szavztátok meg (igy többesszámban) a jogászok
  által felháborodottan III/III -asnak nevezett szégyenletes törvényt.
  Ennyi tellik ki a gazdádtól.
  Ha már a Gestapóról ábrándozol, hamarosan itthon valósággá válhat.
  Nem fogom itt neked magyarázni mi ez az új törvény mert TE barátom kevés vagy ahhoz hogy neked magyarázgassak bármit is.

 • Hazaikám:
  Mikor én kijártam a nyóckerbe TV-ket javítani,
  az Alföldirobi még terv sem volt
  DDDDDDDDDDD

 • Láttam egy Golan-Globus produkciót.Jó film volt.
  Motorokon járkáltak benne a fiatalok.
  Azok is Goj-motorosok lehettek…

  Ez Gyuritiznek már nincs ki a tízese heheeehehe
  Vagy lóg a fejében egy deszka. Tökindegy.
  Szerinte aki rühelli Netanjahut az goj.
  Ezek szerint Izrael Állam főügyésze
  szintén goj, mert lakat alatt
  kivánja látni a Bibit.

 • Rodeo36-11
  2018 július 12
  6:52 du.

  Két rossz közül so’se válasszad a Jobbikot.
  Válasszad az Amerikai Életformát.
  Vagy ne válasszad.
  Tökmindegy.

 • Geyza
  2018 július 13
  4:29 du.
  a világ egy összeesküvés mióta a kígyó, a lucifer meg az öreg nagyszakállú valamint az éva és az ádám akik valószínűleg nem voltak zsidók és a cáin mind azért az egy fáért mert a másik ugye…

  én már döntöttem életstílust illetően az “amerikai” kimaradt, bár brazil, chile, venezuela és argentina is amerika nem csak az a hőzöngő lakóparkban keresztes zászlókat lengető és mordályokat puffogtató… sőt a carib i szigetek is america csak eme seggfejek megpróbálják még a nevet is kisajátítani pedig őket csak odaküldték deportáló hajórakomámyként mint bűnözőket akik a kóbor kutyának sem kellettek

  a krump lee meg a menekült teuton a kuplerájos és aranycsempész adócsaló hát az is jellemző ezzé válik

 • Geyza
  2018 július 13
  4:29 du.

  tv szerelőkém…te osztod itt az észt, többek között életforma(azmijaz?) javaslatokat nekemnek(??? nincs rá szüxégem!!!)

  te az “amerikai életformát” gyakorlod? vagy szabadna tudnom, mi alapján ajánlgatod eme szart sztaniolba tekerve?

  hahahahahahaha

 • Geyza
  2018 július 13
  4:29 du.

  beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…:

  bár szent tehén sem akarok lenni de ez érdekes, hogy mást ne mongyak…:
  hahahahahaha maradok inkább venezuelában, Caracas nagyon szép város és van két óceán a partjait mosva (ugyanúgy mint canada bár ott 3 van, mármint óceán ami nyaldosik)

  ‘US law doesn’t apply here’: India’s defense chief resists pressure over S-400 deal with Russia

  American laws are their own matter locally and have nothing to do with India, the country’s defense chief said, refusing to bow to a US sanctions threat over its planned purchase of Russian S-400 air-defense systems.
  New Delhi has relayed to Washington that the threat of unilateral US sanctions will not have an impact on its decision on the possible purchase of S-400 Triumf air defense missile systems from Russia.

  “We have told the US Congress delegation that this is US law and not a UN law,” India’s defense minister Nirmala Sitharaman noted, apparently referring to a US federal bill that was implemented in 2017.

  The so-called Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA) mandates the US administration to punish entities engaging in significant transactions with Russia’s defense sector companies.

 • rodeo
  a gyogyszeret vegye be!! azt azert irta fel az orvosa!
  agyament barom te!!

 • Életforma? Ami engem illet, lehetőség szerint se “Chicago”, se “Pusztaszer”. De ha kizárólag e kettő között választhatok, akkor mégis inkább Chicago.

 • izraeli
  “jezus zsido volt…”
  nem volt az mert az a “jezus” sose letezett! keresten kitalacio!
  aki valoban letezett az egy arami nemzetsegu hitterito szonok volt,a neve,; yesa bar yosse!
  ez az ember egyik alapito tagja volt az essenusokbol kivalt nasarea szektanak!
  mig az essenusok a sivatagban-(a holt tenger feletti hegyekben)-
  mukodott addig a nasarea szekta felso galilea-ban!
  ezt itelte el pilat procurator megfeszitesre lazitsa vadjaval!
  -(forras,; poncius pilat procurator levelek)-
  —————————————————————
  az egesz kereszteny “jezus” story egy jo 2000 evvel korabbi egyptomi tortenetbol ered!!
  a horus story-bol!
  1,; horus szuletik egy szuztol Amon-Ra segitsegevel!
  2,; horus megmeritkezik a szent nilusban!
  3,; horus beszel a papokhoz a templomban!
  4,; horus maga melle vesz 12 tanitvanyt!
  5,; horus keresztre feszitve hal meg!
  -ismeros ugye……….? ismetlem ez itt jo 2000 evvel korabbi tortenet mint az egesz keresztenyseg!

 • a cionismus-nak az eg vilagon semmi koze ahhoz a sok-sok baromsaghoz amiket itt okskodo hulyek irnak-irtak!!
  a szo annyit jelent csupan -(SEMMI MAST!!!)-; “az israelitak visszateresenek joga a sion foldjere,a tortenelmi Israel kiralysaga foldjere ahonnet 2000 evvel korabban eluldoztetett!!”
  ebbe kar mindenfele hulyseget belemagyarazni!
  b’ezrath ‘H……..ezuttal ertik is!!

 • bar-lev
  2018 július 14
  3:50 de.

  hó rukk, mennek a majmok! meg a hókusz Pók… agylúdtalpra agylúdtalp betétet javall Dr Scholl… vedd be… és utána bal jobb bal jobb mennek a majmok… és a Zarathusztra meséje meg a Buddha és Kélgyó ott a Platánfa alatt ami leégett? mert a Jahve odaszikrázott és elkapta…majd jött a Luci Feri meg a Belze Buby és a Kala Majka azután bibi is lett azt meg ugyi…, szóval minden napra 3 darab legújabb múlt, már elmúlt nem tud ellenállni

 • bar-lev
  2018 július 14
  4:52 de.

  ez már a knesszet… nem eszed? pedig ha nem veszed be akkor nem is tudod élvezni sem a…. maceszt…még hogy ott a hegyen ami Arrra Lát azon van a Noéh meg az ő bárkája és egy csomó csontváz tekercsbe gabalyodva mert leesett az első hó és az oroszlánok nem ették meg a Nó Éh ot mert a …tényleg a Nó Éh nak volt csalággya is és azok hová lettek az Arra Lát tetejéről a nagy havazás után… vagy a havazás nincs benne a tekercsben? és a kélgyó, a nagy Boa Constrictor a Dr Bubó keresztgyereke ….na az hogyan meg a krokogyil család a kajmánokkal akik ugye közeli rokonok és egy fél vaddisznó sem volt ott most hogy is vannak a kuvasz kutyák mert ugye kutyu sem igen meg hát mit ettek ott összesen és ugye a hólét nem mindenki szereti ívólé helyett…

  ez olyan Hó Russz Os meg Hé Maga Ott benenézz

  szóval nem tudtok megállapodni hogy melyik nem volt és melyik volt és hogy volt hogy nem volt eccervó’thó’nemvó’t azután leírták ácskapoccsal …tényleg mennyi ideig tartott a hajó ácsolása és mekkora volt a térfogattya nekijje mert ugye köblábban vagy köb yard ban esetleg sékelben

  ez olyan sekélyes…

  végre valaki kiáshatná az igazi kígyót és akkor az el tudná mesélni ki is volt az ádámévacsalád első nem éva de női tagja és ki volt az aptya? és hová lett Cáin az ő nagy bűnével? vagy nem is volt bűnös mert az Ábel az a rengetegben ráharapott és a zápfoga bezápult és abba’….
  gyötrő kérdések sorozattya

  válasz? nuku meg smafu?

 • bar-lev

  és a moizes-story?

  ugye-ugye – most hagyjuk a régi vitákat, amiken már évszázadokon át elvannak az egyik másik oldal képviselői, én egy olyat vetnék fel, ami soha egyiknek se “tűnt fel”

  Ha Moizes mint az írások mondják egyiptomi herceg volt, akkor a látnia kellett a két szemével a nagy piramisokat.

  Mindenféléről szó esik Egyiptommal kapcsolatban de a piramisokról egy szó sincs.

  Nem hiszem el, hogy abban az időben azok az építmények olyan figyelemre se érdemes kreálmányoknak tűntek volna, főleg a az akkor még feltehetően egészen ép állapotban lévő Szfinx-szel az elejükön.

  Mivel az idős Moizes esetében (kivonulás ideje) már a csoda-tevésekről, isteni csapásokról van szó, párharcban az egyiptomi “mágusokkal”

  Szóval, ha tudsz varrni, akkor erre varrjál nekem egy szép gombot…

  Amúgy (csak egy megjegyzés az izraeli-nek írottakhoz) az Írásokban több helyütt is rögzítve van, hogy Izrael népe araemus.

 • rodeo = meshuge goj!!

 • Azt hittem, mar vegeztunk a vitaval,de latom,
  hogy a tema “orokzold”.
  Ujra megjelent “barlev” is.
  Csak az a kerdes,melyik?
  Ugyanis- kisse furcsanak tartom,hogy bar-
  Sabat salomot -kivan {heberul-hibasan irva,ami nem lehetett
  sem a vallasos oregurnal,sem izraeli bennszulott fianal}-
  tobb postot ir jul.14-en SZOMBATON.
  Igaz,hogy plagizalt valamennyi velemenyt-
  az eredetitol, de nem kovetkezetesen-fake.
  Az eredeti jr.- nem fog szombaton irni,ha esetleg
  nem is vallasos {bar stilusa szerint az}- de
  tiszteli apja emleket.
  Csodalom, hogy rajtam – es talan- Gyurin kivul,
  senkinek nem tunnek fel ezek a visszassagok.

 • izraeli
  nakhon!
  en nem irok hosszunapkor sosem!
  az szentsegtores lenne en meg hivo gyakorlo israelita vagyok!
  Apukam emleke pedig szent es serthetetlen!!rettenetes urt hagyott ram maga utan!!
  varrni meg tudok! koszonom becses erdeklodeset ez ugyben……….ganef gdola ata!!

 • gabriel
  2018 július 14
  12:12 du.

  hahahahahaha

  már x-edszer nem válaszoltak (a tuggyukkik?) ama kérdésemre, hogy mit tudnak
  Mojzes és az Ekhn Aton – Amen Hotep kérdéskörről, pedig az a te itt felvetett kérdésedre is teljes értékű választ adna (Mójzes nem egyiptomi herceg volt, hanem a Pharaó főpapja majd (eccercsak) menekült a teljes egyiptomi haderő elől és még…a többit deriváld bele

  hahahahahaha
  majd zizraeli mond valamit de a zsebedet előbb varrd be

 • de ha mar itt tartunk elvartam volna magatol -(izraeli)- hogy ugy koszonjon be “hodesh tov”!
  gam erev = yom rosh hodesh Av!! betakh…?

 • az a “gyuri10” annyira biztos hogy ugyanaz a valaki aki regen oly ekes szoloan irt ide?
  en is lattam it ket barlev-et egyszerre! hogy lehet ez!!!!

 • bar-lev
  2018 július 14
  1:04 du.
  kambalic puccc kexc durs ma feq do je lóim gaz fűst bálde M ‘rog süsüss dal maró terba di belingerod darbul dede bubu kecc

 • bar-lev
  2018 július 14
  1:04 du.

  ez a: “meshüge goj” az a Bölcs Nátán barnelevne módon schabeß kor a dunyha alól? vagy esetleg:
  gerberduci brögrq schandoz bámexbumfért dellinger kutykurutty?

  tudod a megfejtés a “ciónikus” szótárból deriválható ha tucc integrálni schabeß kor

 • Rodeio

  Hát az biztos hogy furcsa “alakok” írogatnak ide.

  és még a kedvenc Bendegúzunk és BMarcsiink is eltűnik.

  A Bende-gázolót igen sajnálnám, ha valami “komolyabb” történne veleje

  De rá se ránts – ezekre a kérdésekre úgysem adnának választ, csak legfeljebb kóshert.
  (de ez ügyben sokat kéne a rabbinak fizetnünk)

  Ja-ja, me desculpe, de a bárlevita írja, hogy Jézus nem zsidó, hanem arameus. Hát jó, és még dicsekszik is hogy vallásos de úgy latszik, hogy az írásokat nem olvassa mégse, mert akkor kiolvasná belőle, hogy az izraeliták azok ARÁMIAK.

  Úr-Kashdem az arameusok földje – hiába no, “non capisca”

 • Ugy lehet, uram, hogy egyikuk-on- fake {hamisitvany}.
  Az igazi barlev jr. aki Izraelben szuletett-
  1} mivel valoban vallasos,nem fog szombaton irni.
  Ugy latszik on,aki nagy “szagerto”- nem vette
  eszre, hogy a Toraban tobbszor van irva
  “et sabtotai tismoru”- mert ez annyira fontos,
  hogy meg a “vilag proletarjai” is atvettek,
  {a heti piheno napot}
  persze – nem emlitve az eredeti forrast
  {Rodeo elvtars figyelmebe }.
  2} Szep,hogy on megemliti Av honap kezdetet,
  bar nem kivant “hodes tov”-ot.

  3} Erdekes, hogy nem ir semmit errol a honaprol-
  lehet, hogy nem tartotta fontosnak?
  4} Vegul, de nem utoljara- ha mar atkozodik-
  es tolvajnak nevez, azt is megbocsatom-
  egy feltetellel- ha hibatlan heberseggel
  teszi- pl. nem keveri a himnemet es a nonemet.

  Valahogyan – ezek a “csekelysegek” nem illenek
  egy Izraelben szuletett,es ott elo, vallasos{vagy nem}
  zsidohoz.

 • rodeo
  felolem irhatja akar bantu nyelven is akkor se erdekel mirol mit ugat maga!!
  magara nem pazarlom a draga idomet!! annyit maga NEM er nekem!!

 • christopher adam
  nem lehetne-e valami uton korrigalni ezt az okvetetlenkedo mitugrasz rodeo-t?
  kezd tele lenni vele a t…m!!!!

 • Rodeio

  kiegészítésként a fentiekhez:

  https://www.youtube.com/watch?v=1YnOG9zv2tY

  madach osszesitve egy dalba

 • barlev,
  valamikor azt is írtad,hogy Apukád Auschwitzban pusztult el. Mikor hazudtál?1922-ben vagy 1926-ban született.Mikor jött vissza Auschwitzból,hogy 2018-ban halt meg.Aki notórius hazudozó és aljas provokátor,illene,hogy valamiféle emlékező tehetsége is legyen.

 • bar-lev
  2018 július 15
  6:03 de.
  én úgy tapasztalom itteni működvényeid alapján, hogy töketlen (is) vagy ergo usque nem lehetnek tele (sem)

  de miért vagy hisztérikus az olyan feminin gender a gramma Tikában

 • Rodeo36-11
  2018 július 13
  7:18 du.

  Azzé me mi, felkent TV-szerelők
  (és más villamos-ipari tudós firmák
  vagyis az Emberiség jótevői és legfelsőbb képviselői)
  Gyobban tuggyuk hogy mikő néktek,odale futkározó emberkéknek.

  A baj ottan van hogy ti, Emberiség,
  nem fogaggyátok gyószívvel bölcs tanácsinkat.

  Ebből is kitűnik:
  alkalmatlanok vagytok az önálló életre heheheheee

 • HÍR

  Orban szepemberben újra raportra készül Putyinhoz. Arról nem szól a fáma, hogy vajh most, a foci VB ürügyén hogyan is talál egymásra Moszkvában a két, egykor még ifjú, demokrata…

  .

 • Rodeo36-11
  2018 július 14
  12:41 de.

  Akkó olyan vagy mint nagyanyám vót:

  Nagyanyám a vízben állva
  Eszi a jó malagát
  Miközben a tenger árja
  Mossa az ő térdét.

  Na jó jó -kérdezhetnéd- de hol a rím:

  Rodeókám kisbarátom,
  Ó csak semmi agály
  Lesz majd rím is ha megvárod
  Hogy jöjjön a dagály

 • Igen.
  Felrendelték Miurunkat,
  Fel a magas Moszkvába.

  Ahogy anno Cár-atyuska rendelte fel
  valamelyik kormányzóságának az előljáróját
  ha valamilyen igen fontos ukázt akart neki kiadni.

 • gyuri10
  juszt se dolok be az ocska provokaciojanak!
  az apukam csaladja pusztult el 44-ben birkenauban-(39-en!)
  korabban 42-ben az einsatzkommandos legyilkolt 17 csaladtagomat babij yaar-ban!
  maganak ennyi esett le az egeszbol!! a mocskolodasa,es apukam meg gyalazasa!
  remelem megteszik masok a maga szuleivel is!! megerdemli!

 • rodeo

  hazudik!! mint mindig….
  a golan mindig is izrael resze volt!
  azt visszavettuk sulyos harcok aran a folenyes tuleroben levo surya-i pancelos tamadaskor Motti Gur vezetesevel!
  ————————————————————–
  azt hazudja itt “israelt sose tramdtak meg”!!
  ocska hazugsag!
  1948_ban surya,lebanon,iraq,egypt es a jordan arab legio tamadta meg!!!elbuktak!!
  1967-ben egypt-(nasser),yordania,surya tamadta meg! ezt is elbuktak!!-(a 6 napos haboru)

 • olyasmirol hazudjatok itt amiben volt aktiv reszetek is!!

 • Geyza
  2018 július 15
  10:35 de.

  éljenek a teve szerelők… övék az ország, a…, a …. szóval én mindig eldöntöm mi jó nekem és ebbe senkinek (SIC) sincs voksa… a dagálytól függ én láttam olyan dagályt, hogy a 13. emeletet is eltakarta volna, ha lett volna ott emelet (mint ott ararátéknál a nóéh esőztető berendezése és a krokogyélus madarak)

  ezek a “kedvesek” még pirézűl sem értenek pedig az általam folyékonyan gyakorolt Ó de Piréz az kellemes hangzású és makalele sem tudja túlhaladni

 • gabriel
  2018 július 15
  8:13 de.
  kösz, de én már a kezdetektől fogva omegátlanítva vagyok… valami más?

 • bar-lev
  2018 július 15
  6:01 de.

  most sem műxik a ciónikus szótárad? ez Ó Piréz alsó kalocsai tájszólással…gúglizzad meg! az hátha segít…
  a maga az azt jelenti magadban akarsz magadni? de azt meg nem kellene nyílvánosan megáztatni

 • Hey Geyza!

  Akkor én, aki gyártottam is ezeket kütyüréket?!

  Még abban az időben amikor ha a zemberfia feldugta a monitort az az jól felvillanyozott – én meg ráztam….

  Azért is dobálódzok még a mai időkben is a magaslatokból lefele az értetlen emberkékre – néha villámokkal – feltöltődtem rendesen….

 • bar-lev
  2018 július 15
  11:12 de.
  a ti történelmetek abból áll, hogy “visszafoglaltátok” mingyárt a Lucullus Paradicsomot szeletelve de kígyóval és Luci Ferivel és az ádáméva párossal akik ugye nem voltak zsidók, azokat később találták ki, majd ugye a Cáin és a Kóhn meg a Grűn és a Scherzünburger töpörtyűvel és disznósajttal

  viharos konyhátok leve…az északi sark csak azért nem zsidó örökség mert arról a Kóhn meg a Grűn a két Pró Féta (sajtnak is elmegy) nem tudták elképzelni sem a havat sem a jégesőt sőt az esőről is meglehetősen rossz ismereteik voltak sivatagban nem lehet …a lét meghatározza a tudatot sivatagos létből sivatagi tudattalan lesz

  meg kellene fontolni… talán sékelni?

 • BárLeves!

  Hol a Moizes story?

  És megtaláltad már az írásokban hogy az Izrael fiai arameusok? Vagy még most tanulod a héber-írásjeleket?

  A google már ebben is bír segíteni ( … 🙂 …) *_*

 • barlev,
  nem szép dolog átkozódni.Különösen egy provokátor,mint te is legyen simulékony,hitesse el másokkal,hogy jóindulatú.Nehéz!?

 • gabriel
  2018 július 15
  12:51 du.
  na mit mondtam? “ezek” a sok süket dumájukkal fennakadtak a legelső tésztaszűrőn, már a hulladékban vannak

  kkkk

 • IDF will defeat all who are stupid enough to fight them. Israel Lives!

  (Csak miheztartás végett !! )

 • bar-lev
  2018 július 15
  11:07 de.

  ilyen sokan voltatok? mindenhova jutott belőletek: a Golán ra, a Golán ra a Golán ra és a Gázá ba és a Gázá ba és a Gázá ba a Sirató falba a Sirató falba és a Sirató falba mondd röhögő falatok vagy legalább mosoly falatok nincs? csak ilyen fogcsikorgató, hogy téged idézzelek: “visszafogaltuk, meggyilkoltuk, meg…tuk, és nem hagytuk, hogy ellenálljanak, előtte jól meggyilkoltuk őket, meg körülmetéltük, olyan nem volt, hogy szerelmes lett valaki valaki másba és szerelmében boldogan élt két macesz meg és három Bőrger King között Badwájzerrel és Füstölt Sonkával…ja szent tehenetek sincs? olyan schnassz… és mi van a szent kecskékkel ott a Golánon? azokkal milyen viszonyban vagytok? hogyan cs…tok, jó az a kecskének?

  és akkor még a Mangold Jóshua a szomszéd birkapásztor aki rokona a Grűn nek aki meg templomszolga a sikátorban (ja nem sikátor synagóg…mindíg összekeverem) és a Mójzes az … szóval nem tudok napirendre térni az égő (hogy milyen égők vagytok?) csipkebokorral, hogy miért pont csipkebokor az örök rejtély marad? nem lehetett volna galagonya vagy fuszulyka? esetleg Paradicsom Kóró karó nélkül?

  gyötrő gondolatok, te tudod a választ?

  kérd meg a zizraelit vagy a gyurcsinénit hogy segíccsenek esetleg a Kóhn t ott Belpesten?

 • Geyza
  2018 július 15
  8:59 du.
  kivéve engem

  hahahahaha
  meg azt aki előbb veri szét őket
  Juci, mondd a ZÁJDIEF az csak határon belül műxik vagy exportálja magát? határon kívűlre? és ha igen mire számíthat?

 • mindig csodalattal tolt el az a koromszakadtaig igyekezet amivel GOY-ok es Yehovistak probaljak megmagyarazni zsidoknak mi az a “cionizmus”!!
  van itt par alneven iro ujnyilas fereg is,; pl a “gyuri10” vagy a “rodeo”!!
  semmi koze a korabbihoz…….(gyurihoz)

 • matol meg csak le se [email protected] mit ugat ez a ket ujnyilas fereg rodeo es az al-gyuri!
  az egyikuk raadasul a kurucinfonak dolgozik!
  ertheto ighy az alpari agyonmagyar stilusa!!

 • Geyza,
  {Csak miheztartas vegett!!}
  a nagy “filosofo”- tud errol??
  Szofosasarol itelve-nem sokat.

 • Izraeli
  2018 július 16
  4:32 de.
  bar-lev
  2018 július 16
  4:27 de.
  béke poraitokra… (jaaa, hogy a béke az a halálotok?) hahahahaha
  és mindenki gonosz csak ti vagytok kótyomfitty meg a…ciónikusok

  pelenkát vettetek már? a nagy erőlködésben még majd …messze bűzlötök

 • Geyza
  2018 július 15
  8:59 du.

  namost ugyi a szírek nem támadták meg a ciónukisokat, de a zájdief szépen megtámadta (x edszer) a szuverén szíriát mert az legyőzi szépen a zsidó terroristákat amelyek 6 éve állandóan az ország szétverésén “fáradoznak”

  szóval hogy is van ez? gyerek átkiabál a keritésen gáz Á ból erre a zájdief szétlövi… a palesztin aki nem akarja elhagyni a saját házát hogy legyen oda telepítve ciónikus na aztat is lelövik nincs béketárgyalás nincs béke csak lőnek és közben ájvékolnak, hogy báncsák krahácsot…. hahahahahaha te meg elhiszed, ennél jobb lehet egy igazi tv szerelő

  Syrian military positions near Aleppo airport have come under a missile strike, state media reports, blaming Israel for the attack.
  The strike targeted “one of our military positions north of the airport in Aleppo,” a military source told the Syrian Arab News Agency, stressing that the damage from the aggression was “limited to material.”

  The source denounced the raid as a “desperate attempt to support the defeated terrorist groups” in Daraa and Quneitra, where the Syrian army is actively working to defeat them. Furthermore, the publication accused the IDF of being “directly involved” in raising the morale of militants from al Nusra and other terrorist groups.
  The Israeli military refused to immediately comment on the report, neither confirming nor denying carrying out the strike.

  On Wednesday, the IDF targeted three military posts in Syria, justifying the raid as a retaliation for the infiltration of a Syrian UAV, which was intercepted by the IDF. While Israeli engagement in Syria intensified over the last months, the strikes focused mainly on positions around the Israeli controlled Golan Heights and the suburbs of Damascus. The IDF does not comment on every engagement on its neighbor’s territory, but previously acknowledged targets by Israel in Syria included weapons storage facilities, logistics sites, and intelligence centers.

  While Tel Aviv insists that strikes are designed to protect its sovereignty over a perceived Iranian threat on its borders, the Syrian government considers Israeli aggression as a means to support the Western agenda to topple President Bashar Assad. Damascus has repeatedly stated that only Iranian military advisers are currently present on the ground, with no active military taking part in the operations. Israel, however, maintains that it has a right to intervene in Syria whenever it deems it necessary to prevent an Iranian or Hezbollah military build-up.

 • izraeli

  ra se rants haver! ezek amint kinyitjak a pofajuk dol a mocsok es a tragyaszag beloluk!
  a rodeobol arad a dogvesz szaga! valahogy kiszabadult a tortenelem pocegodrebol ez az otvaros nyilas tetu!

 • israeli airstrike over gaza city!
  this one is much more greatest and more havy like a 2014-th airstrike!!
  destroyed many-many hamas building!
  buth just after the 100-th alert in the south of locality negev -(sderot)
  the chief state major Gadi Eisenkot said,;” we d’ont stopped our attack before finished with the hamas! not important what said the UN or European Union!”

 • Geyza
  2018 július 15
  8:59 du.

  az egyik nato főokos aszongya ha a törökök és mások S-400 at vesznek kiderül, hogy az F-35 milyen szar… hahahahaha (szvsz túlárazott csúzli)

  melléksodratú sajtpapír:

  Mike Pompeo said that the prospect of improving ties between Moscow and Washington is in Russia’s hands.
  What he means is “Do as we wish or there is nothing to gain.”

  hogy mik vagynak? és mit fog ezért kapni a fősodratú sajtpapíroktól…
  tweetpotus:
  “US-Russia ties have ‘never been worse’ thanks to US ‘foolishness and stupidity’ – Trump”

  és mit fog mondani geyza? a főtv szerelő?

 • bar-lev
  2018 július 16
  10:54 de.
  boruljatok össze és szórjatok átkokat mindenkire aki nem azt szajkózza amit ti … terrorista apartheid cionikusok…

  hahahahaha hordjatok agylúdtalp betétet vagy agysérvkötőt…

 • Valahogy ezt a végkifejletet már nem szeretem, nem az én világom.

  Sokkal jobb szeretem, amikor a rabbi és imám együtt ebédel.

  De ez csak São Paulóban volt létező valóság, úgy tűnik mára már itt is komplikalttá vált.
  Az örmény pópák is egyre nagyobb távolság-tartással élnek.

  Addig-addig ügyeskednek a világ uszítói, amíg az apokalipszis mégiscsak reális valósággá válik.

  És akkor, hogyan is lészen …???

 • gabriel
  2018 július 16
  1:07 du.

  a monoteista vallások követői (és vannak sokfélék) mind egyenként ki akarja sajátítani az egyigazistent és az összes többi egyigazisten (ezt kellene feladni a figyelmet lenkének mint rébuszt) az gonosz meg undok és egyébként sem akarunk békében élni, mert olyan jó hogy van mi ellen nagyon jónak lenni (ha ez a “jobb” akkor én maradok rossz!) és ájtatoskodni, mesélni minden féle kis izéket amiket már egy normálisan nevelt kiscsoportos óvodás sem vesz be( ezért nincs ma nevelés és canada egyik tartományában végre meg akarták tanítani a gyerekeknek mi is az “nem” meg a szex, és hogy egyáltalán nem isteni fogantatás van hanem fizikai aktus ami néha fárasztó… és veszélyes erre a jobboldal aszongya maraggyunk a kőkorszakban jobb ha nem tudják és akkor csodálkoznak ha nem szaporodik a nép inkább ótót vesznek meg még egy kredencet)

  dehát beaggyák, az meg beveszi és akkor e’vvan

  21. század a kőkorszakban

  tolatunk mert akkor több a hülye rabszolga amely már asse’ tuggya mitűl rossz neki de ordít, hogy fáj és kábítószerezik a tinédzserek kábítóznak mert nem értik miért nincs értelme az egész kótyomfittynek a kábulat alatt meg ugye…

 • Rodeo36-11
  2018 július 16
  11:23 de.

  Lehet hogy a törökök le akarják vele lőni a saját harci repláikat.
  Muzulmántól minden hülyeség kitellik.

 • gabriel
  2018 július 16
  1:07 du.

  A piramidisták*
  2022.-re teszik az Armageddont.

  *piramidisták :
  Azok a kiváló örültek,
  akik a nagy gizehi piramisok méreteiből*
  képesek kiolvasni mindent ami a piramis keletkezése óta történt a Világban.

  *a nagy gizehi piramisok méretei:
  A piramidisták a nagy gizehi piramisok ÖSSZES méreteit tized vagy századmilliméter , inch meg köbgyök vagy milyen mértékegység méreteiben gondosan kikutatják és feljegyzik.
  A munka hálás és végtelen, mert sok kőből áll egy ilyen piramis, mindnek többféle mérete van, pláne ha még rájuk alkalmazzák a Pitágórász tételét is.

  Namármostan ezek a piramidisták, figyelembe véve az égtájakat, a különféle bolygók meg galaktikák szuperpozícióját és rektancenzióját valamint a Mengyelejev-féle Periódusos Rendszer egyes relációit,
  a piramisok valmely számrendszer-béli méretit ráalkalmazva egyes jelentős történelmi esemény évszámaira és más számszaki jellemzőire, csodálatos egybeeséseket kapnak a piramis keletkezésétől napjainkig.

  Ebből azt az egyenes következtetést vonnyák le, hogy akkó a jövőbéli események is kiolvashatóak ezekkel a módszerekkel.

  És ki is olvasnak mindenfélét.
  Körzővel, vonalzóval, mikrométerrel és logarléccel újabban zsebkalkulátorral.

  Ezzel a módszerrel a csóróbb sarlatánok csirkeszarból jósolnak, a tudományos eszköztárat behelyettesítik jó adag intuícióval.A végeredmény ugyanaz : blabla.

 • gabriel
  2018 július 16
  1:07 du.

  ez már írtam korábban…hahahaha az egyigazisten a MAMMON és minden egyéb ekörül… a háborúkat constanssá tenni: az a cél és az, hogy ne csak egy háború legyen, hanem több és mindegyikről lehessen valami hólivudi mesét (hólivud a CIA és a Pentagon által fizetett propaganda gépezet a süsüék mindíg győznek bár sok áldozattal -ugye a headhoncho k egyike sem döglik meg a sok herce hurcában csak a katonák akik utána “hősök” mint akiket még kezelni sem akarnak ingyen mert a zsoldos ki lett fizetve azért vállalta el a bérmunkát nem jár neki több, a számla ki van egyenlítve a bolond sportokban az agyrázkódás is szerves része a milliós fizetésnek semmi reklamáció élete árán is játszania kell 5 évre 154 millió $$$$ hahahah repül a kosárlabda kituggyaholállmeg…)

  szóval a többi seggség és aljas pofánköpése a hallgatónak

 • gabriel
  2018 július 16
  1:07 du.

  kkk

  Europe was liberated from Hitler’s Germany only to be colonized by American imperialism

 • Christopher Adam

  mazal tov gadol haver!!
  ez a “cionizmus cikked” itt kituno taptalajt nyujtott az antiszemitak,ujnyilasok,rasszistak omlengeseihez!
  vagy EZ volt a celod ezzel?felcsaptal kozejuk te is…?!!
  mindenesetre az irasokbol kitunik azonnal -(rodeo,gyuristb,etc-etc)-hogy nem az “ertelmiseg kremjevel” allunk szemben!!
  egy csomo frocsogo operettnyilas es foltelnaci, itt onti ki a szennyvizet!
  gyalazatos otlet volt ez a cikk!!
  azt mindig is tudtam hogy Canada inkabb “palastini” parti volt es ma is az!!
  israel ellenes rendeletek tomkelegere szavazott igennel az UNESCO-n belul!de az UN biztonsagi tan,acsaban is!!

 • annyit tessek bevesni mar most!!
  a mai israel le se [email protected] mit ugat az UN vagy az EU!!ezuttal az utolso szalig vegzunk!! meg nincs vege………..tervben van hogy visszavesszuk egesz gaza-t orokre!! ugy kb ket het es a mienk!annektaljuk!!
  biztonsagi katonai zonava avanzsaljuk es mindenki aki menni akar irany a sinai sivatag!!
  no csak mert egyptom mar most jelezte egyetlen egyet sem fogadnak be kozuluk! ok se hulyek! tudjak jol mire szamithatnak ezektol!
  mellesleg!!!!
  erdekes hogy se itt se masutt nem olvasom a felhaborodast az miatt hogy az egyptom-i raffah-i atkelonel az egyptomiak lelottek eddig ugy 2000 embert akik gazabol mentek oda!!
  jaaaaaa………..igaz is azok nem zsido katonak ott!!
  csak az a hir ha izrael………..
  meg a surya-i terrorbombazas putyin-i segitseggel es az atrtatlanul legyilkolt-(vegyifegyverekkel is!!!)-civil arabok,gyerekek, az nem szamit! mit nektek az a potom 240000 hulla igaz??!!
  kepmutato gyalazatos banda vagytok!!!!

 • Netanyahu visit in sderot and the locality eskhol in the south !!
  renforcement the antimissile system iron dom!
  appelle under the flag more of 90000 reservist soldier’s! invasion of gaza coming son!
  -“we will back gaza forever………”-said Liberman ministry of defence!
  the hamas appelle the UN for condemn israel! the same hamas who would this war and shooting his missiles -(over 100/day)-directly to Sderot/south israel!!
  airstrike israeli continue………..over all gaza! destroyed more of 1000 building’s of the hamas!!not finish we continue…

 • bar-lev
  2018 július 17
  5:16 de.
  na látod? hogy nem látod? pont erre jó a blog és ez a bejegyzés…belőled (is) kibukott az ami valóban van

  militarista apartheid rezsim amely törvények felettinek deklarálja magát és …a többit nem mondom… addig jár a köcsög a kútra amig valaki szétveri

  hahahahahahaha

 • bar-lev
  2018 július 17
  4:57 de.

  MIÓTA IZRAEL APARTHEID FASISZTA ÉS MILITARISTA ÁLLAM a saját gyermekeit börtönbe csukattya csak mert nem értenek egyet a regnáló fasiszta kormányzat tetteivel, és elfogadtat egy olyan törvényt mely szerint az az egyén vagy entitás amely izrael ellen bármit tesz -ezek között- bojkottálja a termékeiket az büntethető nemzetközileg mindenféle pénzügyi zavarokkal

  mióta kötelező izraeli terméket venni? mindenki azt vásárol amit akar a piac szabad…vagy nem?

  mi jogosíttya fel izrael fasiszta államgépezetét arra, hogy szuverén országokat háborús eszközökkel megtámaggyon

  egérke mongya a hídon az elefántnak ugye elefánt hogyan dóübörgünk? egérke izrael elefánt meg a GOP süsülandiában meg az AIPAC

  jaa, és személyeskecc is? mindenki hülye és gonosz aki veled az “nagy” ciónikussal nem ért egyet és izrael apartheid politikájával sem

  figyu…lásd mi van ma délafrikában a búrokkal szolgáljon ez a jel neked a sátor falán égő: méne méne tekel ufarsin -ként

  hahahahahahahaha

 • bar-lev
  2018 július 17
  5:07 de.

  aha, meg az én “k…anyám” ti alapítottátok az alnusra, isis, whitehelmet, és a f…m se’ tuggya még milyen “belső” ellenállást 2012-2013 ban a demokratikusan megválasztott elnök és kormánya ellen, mert nem gazsulált nektek és nem engedte át a gázvezetéket (a többi ugye rablómese, mint szaddam és gaddafy esetén, akik nem akarták elfogadni a petrodollárt, lett is belőlük halálos ellenség és még ami belefért a legtréfásabb WMD)

  az oroszok a törvényes elnök kérésére 2016 végén jelentek meg addigra szíria nagy része le volt tarolva és lopták az ásványi kincseit legfőképpen az olajat a ti általatok oda beplántált rablógyilkosok persze ti a demokrácia élharcosainak mongyátok de az meg a kóbor kutyákat sem érdekli!

  és az oroszok most már ott tartanak hogy ki is tudnának vonulni, mert Asszád van annyira jó hadvezér, hogy a szarháziakat kiebrudalja vagy megsemmissíccse

  a gázmérgezés! hahahahaha ugyanazt az egyszál 8 éves gyereket mutogattya a whitehelmet már 4 éve, a gyerek elfelejtett felnőni? amint éppen hideg vizet borogatnak a fejére vödörből a leghatásosabb idegméreg elleni sze(A)r, (ráadásúl kényszerítették is az apja tanúsága szerint) senki sem halt meg hacsak nem a röhögéstől, mindezt bemutatták nemzetközi fórumon azóta sem adtátok fel az ötletet mert az a tájkozatlan nemzetköznek jól hangzik hogy idegméreg…lásd még a skripál és a másik két angol akiknek a rokonuk kölnisüvegben küldte a kedves szert

  NE HAZUGGY, EZ TÖMÉNY ÉS POFÁTLAN HAZUGSÁG
  meg a surya-i terrorbombazas putyin-i segitseggel es az atrtatlanul legyilkolt-(vegyifegyverekkel is!!!)-civil arabok,gyerekek, az nem szamit! mit nektek az a potom 240000 hulla igaz??!!

  “terrorbombázás” -t írsz, de grammatikailag és etimológiailag nem helyes a kifejezés, a terroristák lebombázásáról van ugyi szó nagyban!!!

  ha nagyon ideges vagy kérd meg a whitehelmet eseklet hogy rád is borogassanak valamit a vödörből hátha az még használ?

  kétlem
  képmutató, gyalázatos banda vagytok!!!! a 240000 hullát azt te számoltad meg, vagy ez már elég nagy szám ahhoz, hogy senki se merje megcáfolni

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.