Mert az iránymutatás nagyon fontos

2019 május 20 8:53 de.47 hozzászólás

Főleg Orbanisztánban. Népünk Boldogsága, a Nagy Kormányos, a Nemzet Polihisztora iránymutatásokkal látja el a tudatlanokat. Mao Ce Tung is hasonló képpen cselekedett, az ő iránymutatása szerint növelték meg a termelékenységet a kínai parasztok, az acélgyártást, meg még sok mindent. Mao amatőr volt Orbánhoz képest, csak a saját népének adott iránymutatást. Ám Orbán Salvininek, Strachénak , fél Európának mutatott irányt, miként tudnak belső bajaiktól megszabadulni, miként tudnak figyelmet terelni: külső ellenségeket kell keresni, és ezeket folyamatosan támadni. Ha nincs, jó lesz belső is, de csak óvatosan, mert még a végén a rasszizmus és antiszemitizmus bűnébe esnek, és az, ugyebár, nagyon nem európai!

Ha szarban van a gazdaság, az egészségügy, a nyugellátás, nem a kormányzat a hibás, hanem Brüsszel! Ha rosszabbodik a közbiztonság, akkor azért a menekültek a hibásak. Na jó, tán besegít a Mi Hazánk mozgalom, de arra annyira azért nem lehet alapozni. Minden esetre Mussolininél bejött ez a stratégia, Orbanininél miért ne jönne be? Minden baj forrása odakint keresendő, és az „odakint” bárhol lehet!

Ennek szellemében a Vezér nem törődik azzal, hogy iránymutatása során megmérgezi az emberek lelkét, árkot ás egy társadalmon belül, neki csak a hatalom megtartása a lényeg, az viszont minden áron! Ez az ár azonban neki nem drága, a határon túli, erdélyi, kárpátaljai, vajdasági magyarok szavazatainak megvásárlására fordított forintmilliárdok nem neki fájnak, de – gondolom – nem is 35 mrd-os lábon álló vejének, se a zseniális gázszerelő strómanjának. Mert hát, nincs ebben semmi hátsó szándék, világnemzetet építünk, mert a magyar már csak olyan, hogy ott van a világ minden pontján, és ez eleve arra predesztinálja, hogy szétszóratott nemzetrészeink az ő iránymutatása szerint egy világnemzetté kovácsolódjanak össze! Miért is ne? Még nem tudjátok, de a magyar is világnyelv, Szörényi meg hiába nyervogja, hogy: „kár, hogy a magyar nyelvet nem érti senki, nem is akarja megtanulni! „

Nomeg, irányt mutat utálatból is. Leginkább a liberalizmust utálja, mert a liberális hálózat – vagyis a Soros által működtetett fél világ – megtámadta a szabadságot (?), ugyanis korlátozná a politikusokat a szabad beszédben. Nos, ha Kövér házmester és más fideszes politikusok sértő kifejezései a szabad beszéd ismérvei, akkor jómagam is teljes szabadsággal jelenthetem ki – bár nem vagyok politikus – hogy a jó édes szülőanyátokat, aki testi bájait egy marék homokért árulta, és most övé a Góbi-sivatag!

De a jövőt illetően is irányt mutat: „10 év múlva mi ellenőrizzük azokat, akik ma minket kritizálnak! „ Vagy nem.

Végül, de nem utolsó sorban irányt mutat abban is, miként kell megőrizni Európa örökítő anyagát, ami személyesen benne testesül meg. Mondjuk, Simicska már évekkel ezelőtt felfedezte ebbéli képességét, csak ő nem DNS-nek hívta. Ha most ehhez hozzá vesszük a DNS kettős csavart molekula szerkezetét, akkor világossá válik, hogy nem is olyan ördögtől való a Nagy Nemzetmentő állítása. Az ilyen csavart csak gerinc nélkül lehet produkálni.

„ a magyar sors része a kitaszítottság”, „ ha az ember magyar, akkor alapérzése az, hogy azt érzi, elárulták”, valamint, hogy reménytelenül egyedül vagyunk. Na, kérem, ezért kell világnemzetté válnunk! Még szerencse, hogy van ilyen erős védelmezőnk, mint Oroszlánszagú – bocs, Oroszlánszívű – Viktor, mire lennénk nélküle?! Node, azért nekünk, magyaroknak van ám szívünk, mert hát „a magyarok gyakran a szívükkel döntenek, és nem az értelmükkel”. Ez a fene nagy szív késztette a kilakoltatás előtt álló kilenc gyermekes anyának írt válaszlevelében annak kifejezésére, hogy kitartást és további minden jót kíván. Segítséget, azt nem ígért, de kitartást, azt kívánt. Ugyan, ezek után mit érthetett a „minden jót” alatt?

Ha már DNS: ugyebár, a testvéri szálak is ilyesmiben gyökereznek. A legbensőségesebb nyilván valóan az Erdogahoz fűződő. Első találkozásukkor megtapogatták egymást, mert hát „ a focisták háta alján van egy jellegzetes izom.” Elmondott egy aforizmát: megtapogattam a fara izmát 😀

Két DNS egymás közt, bár az egyik a legkeresztényebb keresztény, a másik meg muzulmán.

47 hozzászólás

  • Az iránymutatás nagyon fontos.

    De az igazán fontos, hogy ki az iránymutató: A. Merkel? E. Macron? D. Trump? V. Putyin? V. Orbán?
    Erre válaszoljon valaki-:)

  • Csak tudnám, miért bántja a csőrét a magyarországi első szolgának, hogy a magyar nép többsége él, igyekszik, dolgozik, boldogul. Miért akarja gigantikus kolumbáriumba temetni a haza városait, falvait? Sajnálom, nem a „magyar nép” nem válogatta be annak idején az első csapatba, és nem az volt, aki/ami méretes kokikkal törte a gerincét. Nem mindenki – sőt, nem minden magyar – önérzetes, de mi a fenéért kellene mindannyiunknak egy ilyen beszari, sértődött alak fusztrációit kompenzálnunk?
    És. Nem vagyok divatőrült – de könyörgöm, miért nem csináltat végre egy magára való zakót? Olyat, ami nem vet ráncot a „háta alja alatti gerincén”, ha begombolja, de nem is néz ki úgy, mintha benne felejtették volna a vállfát.

  • A szerzo emlekezete kisse hianyos.
    Mert Mao a tomeg pusztitast kezdte.

    Miutan egesz Kinat uralamaba vedte, elrendelte minden falunak kotelessege lett legalabb egy rizsfarmert meg-gyilkolni, a Karcsi bacsi utasitasa alapjan.

    S az u.n. „Kulturalis Revolution, semmi mas nem volt mint Kina tobb-ezer-eves kulturajanak a megsemmisitese.

    Dung Xiao Ping volt aki „Free Economic Zona”-kat alapitott, ahol nyugati ipari begekteteseket szabadon engedelyezett.

    S 60 billios nyugati, elsokben fokent US befektetesekkel Kina iparosodasa es modernizalasa kezdodott.

    Csupan azota Kina halad es fejlodik egy modern, de Kommunista uralom alatt levo tarsdalomma alakulni.

    Az „Iranymutatasok” sajnos alig minden tarsadalmak eseteiben a rossz-iranyt kovetik a politilusok.

    Az allamhatalom kotelezettsege csupan a lakossag lehetosegeinek a biztositasa!!!!
    Minden mas csak a kudarsokba vezet.

    Barmikor, barhol, a tarsadalom lehetosege „iranyitva” lett volna, az mindeg, meg nemi elobbi sikerek utan is az vezetoik gyarlosagai miatt a pusztulasba vezetett.

    Tudna az olvaso nevezni csak egyetlen tarsadalamat ahol az nem ugy tortent volna ??????

    Babylon, Egypt, Roma, Byzantum, s mind a modern idok europai hatalmai, mint Napoleon, Kiseri Nemet, a Habsburgh, Nemzeti Socialaista nemet, s a Nemzetkozi Socialistak vilagszerte az az imadott elkepzeles vilagszerte csupan holtest-hegyeket , hianyossagot, kegyetlensegeket es milliok pusztitasat eredemnyezte.

    Minden eloleny alapveto celja, ohaja, erdeke es szuksegessege szabadon a sajat ohajai alapjan elni.

    Hat mi a feneert ohajtana barmely tarsadalom vezetoi is maskent cselekedni????

    Hiszen minden probalkozasaik barhol csupan a sajat pusztulasukat ertek el.

    Igen, meg a LEGsikeresebb tarsdalmak pusztulasai is csupan a sajat tulzasaik eredmenye lett.

  • Kedves Margit!
    – Remélem nem feddesz meg azért, hogy nyomorúságosnak tartom az „orbánozás” színvonalát…
    „Még szerencse, hogy van ilyen erős védelmezőnk, mint Oroszlánszagú – bocs, Oroszlánszívű – Viktor, mire lennénk nélküle?!”
    – Mint irástudó, nem írnád ilyen szánalmas mondat alá a nevedet…
    – Most mikor minden idők legsikeresebb választására készül,- korosztályom aki előre tekint húsz-harminc évre – érdektelen az első szolga pillanatnyi szaga vagy zakó mérete…
    – Tudnunk kell, már most, ha Orbán kifutotta magát, jobb lesz, vagy rosszabb…
    – Könnyű valakit ótvarolni szakmányban, de a jövőre vonatkozóan semmilyen opciót sem fel mutatni, számunkra „politikailag” értéktelen önfertőzés…

  • miért kaptok sikítófrászt a világ valóságától? az O1G nincs ezzel egyedül, ő csak egy kis senkiházi a többi ugyanilyenhez képest legutoljára az egyiket meg is látogatta és kellemes perceket töltöttek együtt a teljes egyetértésben, még rá is sóztak (az a másik még handlé is ráadásul) némi rakéta és repzaj csomagot, mert annak kifizetése még hiányzik az államcsődhöz, mert a Futrinka utcát mindenki csak „báncsa” és ma egyetlen mindenttudó van aki meg tudja védeni a bántottakat az meg O1G

    és amíg meg is választják addig lesz róla szó

    a világesemények -végre- kiborítottak néhány bilit de nem eleget, még néhány hátra van azután lehet majd hozni a nagy felmosórongyot ebben is van az emberiségnek tapasztalata

    és az alapelv: amíg én élek kit érdekel hogy mások szenvednek és elpatkolnak heveny bombázásokban

    bruhahaha

  • Bendeguz79
    2019 május 20
    10:43 de.
    gizi, te nemcsak buta vagy, hanem perverz is?

    egyébként a „birodalmak” sorsa mindig ugyanaz: elbuknak, van amelyik 7-800 év után és vannak amelyek csak 250 év után és vannak amelyek már 7-8000 éve műxenek de azok mind fekete seggűek és vannak olyanok amelyek azt mesélik, hogy ők már 50000 évvel ezelőtt is és látták Évát kapálni a Zédenben de az meg egy kis ország kis töpszli vezetővel aki sámlira áll ha a pisszoárba akar és nem alája persze olyan is akad aki nem áll sámlira de az meg nem találja csak kutaxik és mindig valami mást kap elő azon meg röhögnek a többi majmok tudod a nagy sérós bonzáj majom hahahaha

    budzsuhaha

    az inkákat kihagytad mert az inkábbakkal foglalkozol

  • Bendeguz79:

    nem nyert. Mao ugyan bigott volt, de nem hülye. az általad fantáziált parancs az élelmiszer ellátás összeomlásához vezetett volna, már, ha a gyilok által a rizstermelő farm is tönkre ment volna. de csak a nép gondozásába való vételt eredményezte. igaz, hogy a parasztoknak fingjuk sem volt a nagyüzemi rizstermeléshez, de Mao iránymutatása során beletanultak. 😀

  • slapaj
    2019 május 20
    11:03 de.

    slapec, mint írád „ti” fiatalok a jövőtöket akarván „jobbítani” az oroszlánszagúra szavaztok, én meg szívből kívánom „nektek” hogy teljesüljön a vágyatok … legyen nektek jobb!!! de tényleg!

    valami hülye azt írta valami vastag könyvben, hogy: „… az ember majd egyenlően merít a bőség kosarából…”

    namost ami most „láccik”, az: sem bőség kosara, sem ember, sem egyenlőség nincs… van viszont NER… és ami még ellopható…

    namost ha te is a 40 közé tartozol akkor légy ideges jön Ali baba és az egészet zumbeischpiel elkapja az orrotok elől…

    mert a kleptokrácia (másnéven kapitalizmus) erre alapszik, ez az ALAPTÖRVÉNYE olvastad Marxot?

    mindig előkerül egy firnyákabb és akkor a többi régi firnyák (ne feledd 30 év múlva te is roggyant kis senkiházi leszel aki majd a hamut is mamunak mondja) hiába kap sikító frászt, a walking stick jével nem tudja elhessegetni…

    valami más ötleted a az ember embernek farkasa című hőstörténetet már unom, inkább Maugli, és a hupikék törpikék és a Mézga család meg Rejtő egy két alapvető világgazdaságpolitikai alkotása a Fülig Jimmy től és Piszkos Fred től meg lehet tanulni az imperializmus lényegét ami mint Ady annó ma is érvényes hajszál pontosan

    és még te keresed a Boldogság Szigeteket Almírán a Főleg várban???
    hahahahaha

  • Hat-het cikk kényszerű utólagos reagálása.
    Gabriel
    2019 május 19
    10:36 du.

    (Te arra a Dr Újhelyi István úrra hivatkozol, aki EU-ba vonulása óta csak kilókat és Euro tízezreket szedett fel, miközben semmi érdemlegesen nem rakott le ezek ellensúlyozására az asztalra? De ez mellékes!)

    Nem büdös neked egy kicsit sem, hogy ez a betegesen naiv szélsőjobbos osztrák pártelnök esetleg a saját csapdájába esett, amikor nem vett észre egy olyan jobb időkre eltehető talont, amit majd a kellő pillanatban a pofájába lehet csapni? Mivel magyarázható, hogy ez a casus belli skandallum évekig a fiókban lapult és csak egy héttel a sorsdöntő EU választások elött került a porondra? Mi van akkor, ha a bolondnak hitt osztrák szavazók is esetleg így gyanakszanak és ez a gyanus körülmény kontraprodiktivvá teszi a szinházrendezők tervét? Szerinted életszerű ez az egész? Szerintem annyira hihető, mint Haider páncélautójának a balesete, ami felülről jövő és a tetőpáncélon is átjutó rakétától kapott defektet!

  • Szeretem ezt az impulzivitást ebben az irasban is! Csak fertőzzön, különben odaveszünk a beletörődésbe!

  • Rasid, talan olvasna ismetelten soraimat!!!!

    SEHOL, egyetlen szovan NEM irtam, hogy Mao „bigott” vagy „hulye” lett volna.

    Csupan azt, hogy kegyetlen es verszomjas diktator !!!

    S azt probalna tagadni.

    A „nagyuzemi” agrar termeles Kinaban meg maig sem gyakorolva.

    Kinat a XX. szazadban a tobb evtizedes haboru tette tonkre.
    Kezdve 1932-ben a Japan megszallassal, majd a Kinaiak egymas-kozotti verontasaival.

    Mao hadai nem a megszallok ellen, hanem a Kinai hadsereg ellen harcolt evtizedeken at 1949-ig.

    Egyszeruen az ON-PUSZTITASUK !!!

    Es Mao’s Kulturalis Forradalma sem volt sdemmi mas !!!
    Ami mind a Marxista Manifeszto alapjan tortent.

    Eltorolni Kina tobb-ezer-eves kulturajat es multjat.

    Na arra maga is es minden elvtarsai is igen buszke lehet. Hm?????

  • Bendeguz79:

    nem figyelsz, kis barátom! ÉN írtam, hogy Mao bigott volt, de nem hülye!
    de, ha az a bizonyos nagyüzemi agrár termelés még ma sem működik, akkor milyen logika mellett kellett volna rizsfarmereket gyilkolni?
    Maot meg alighanem összekevered Csang Kaj Sekkel 😀
    amúgy mi kifogásod van Mao ellen? hiszen a kis Piros Könyvecskéjének alkalmazásával még erdőtüzet is próbáltak oltani a hívei! az, hogy nem sikerült nekik, nem Mao hibája!

    amúgy elárulnád nekem, mi módon tudnám Kína több ezer éves kultúráját eltörölni?

  • slapaj:

    aggódom érted.kezdesz szétesni.
    “Még szerencse, hogy van ilyen erős védelmezőnk, mint Oroszlánszagú – bocs, Oroszlánszívű – Viktor, mire lennénk nélküle?!”
    – Mint irástudó, nem írnád ilyen szánalmas mondat alá a nevedet…”
    nos, e sorokat én írtam, de nem tehetek róla, hogy az irónia értelmezése nem erős oldalad.
    tkp. erős oldalad egyáltalán nincs. ami pedig a politikai önfertőzést illeti, elköveted te azt politikai tartalom nélkül is.
    miért is kellene opciót kínálni? nem vagyok politikus, csak rendszerkritikus.
    ráadásul saját magamat képviselem. de te milyen alapon használsz többes számot?
    ami pedig a „minden idők legsikeresebb” szuperlatívuszodat illeti, mitől is lenne az? + 2 mandátum? na und? azzal együtt is csak légypiszok mind az EP, mind az EPP palettáján.
    a korosztályosat sajnálom. persze, a magad fajta orbáni seggnyalóknak még egy pár évig lesz műveleti területe, node jövője?

  • Inkább Bibi:

    a hit csodákra képes, de most korántsem a hit erejéről van szó. valamiért Strache mégiscsak rohanvást lemondott. ismered a harasztról szóló mondást, ugye?

  • Tüske Zsófia

    Bibi, akkor is fel voltál háborodva, amikor mestered, az alcsúti vályogban született a neki átjátszott öszödi beszédet jól időzítve dobta be a köztudatba?

    mert a Kurz-féle történetben nem azt találod fontosnak, ami kiderült – nevezetesen, hogy az a hataloméhes idióta simán eladta volna a hazáját az oroszoknak, hanem azt, hogy csapdát állítottak neki?

    Gyurcsány az öszödi beszédet a párttársainak szánta, és azt szerette volna elérni, hogy tisztábbá tegye vele annak a pártnak a politikáját, aminek jócskán volt vaj a füle mögött? Naiv hülye volt, aki megbízott az ott összegyűlt brigádvezetőkben és nem számolt azzal, hogy sokan ugyanúgy csak a kényelmes pénzszivattyú miatt dekkolnak ott, mint a fidesz gombnyomogatói. És az elhülyített, egybites idióta magyar azóta is azt brekegi, hogy hazudott és nem veszi észre, hogy imádott orbánja holtában még az obulust is kilopja a szájából?

    Nyugi, masírozhatsz te még az oroszok és putyin kebelére, mert itt az ájult pénztiszteletben a sok idióta még azt sem fogja észrevenni, amikor orbán egy tételben eladja a maradék 93 e nkm-t a legtöbbet kínálónak és az új tulajdonos majd vagonba pakolja, hogy ne zavarja a birtokbavételben. És ha azt hiszed, hogy ezt alámerülve megúszod, hát tévedsz. Legjobb esetben is migráncs leszel valahol, ahol emberségesebbek, mint a magyarok voltak a kibombázott menekültekkel és siránkozhatsz, hogy mindig, mindig báncsák a magyarokat. (bár azt hiszem, akkor is a rég elporladt sorosra mutogatsz majd.)

  • Slapaj! Magam is sokáig hittem-mondtam: nem a ruha teszi az embert. De ha valaki sok pénzzel, segítők hadával képtelen megtalálni egy, a méretére illő zakót, az önértékelési zavarokra utal.
    A „sikeres korosztályról”. A kor nem érdem, hanem állapot. És ne gondold, hogy az egész korosztályodat képviseled – úgy harmincasnak tippellek. (Én nagymamád lehetnék – ha az első randim sikerül…)
    Ebből a korosztályból még óvatos becslések szerint is félmillióan fordítottak hátat ennek a hazának. Nem kárhoztatom őket.
    De amikor – a küldött dal idején én is fontolgattam – jó szakmával, huszonévesen -, hogy kínlódik a fene a szegénységben ezekkel a hülyékkel: de mindig felmerült. És akkor én belepofázhatok majd a befogadó hazámban az ottani dolgokba? Sokmindent „megúsztam”: pl. ’68-ban a rendőrségi feljelentést. A körzetben az egyik rendőr osztálytársam volt az esti gimiben: ő figyelmeztetett, hogy szervezkedés miatt érkezett ellenünk bejelentés. Nem fogod elhinni: a barátnőmmel (mi voltunk a „szervezők”, mint KISz titkárok), berohantunk az őrsre és kivertük a balhét. Békén hagytak – még csak besúgásra se akartak rávenni. Nem voltunk túl fontosak. De tudod, végül mindig a „nem túl fontosak” repesztik meg a sötétség, a hatalmaskodás gátját.
    Többször mondtam: engem az az alak, aki hazám első emberének (sőt, már Európa DNS-ének) gondolja magát, csak annyiban érdekel, mennyi kárt okoz a hazámnak, nemzetemnek azzal a stupid falvédőszövegével. Az érdekel, hogy mi a fenéért tűrik el „igaz magyarok”, hogy gigantikus kolumbáriumba zárja őket? Hogy nem veszik észre, miféle „gazdasági csoda” rejtőzik az olyan sok-sok közpénzzel kitömött ágazatban,mint pl. a foci, ahol még egy döntetlent is csak mesés véletlennel érnek el? De miféle „teljesítményt” nyújt a leggazdagabb, immár dollárban is-milliárdos? Miben reménykednek,akik azt hiszik hogy pöffeszkedő földesurak asztaláról majd lehullik egy-egy csont,combosabb cupák?
    És.Van alternatíva, több is. Persze azt nem nyomják az arcodba reggeltől-estig. Mert ez az udvartartás ugyan nem teljesíti a tájékoztatási kötelességét(holott törvény van rá: a 2011/CII.számon), de Neked,és mindenkinek kötelessége lenne tájékozódni is, mielőtt választasz. Ahogy Bibó mondja: demokraták nélkül nem működik a demokrácia.
    És. Nem utálom,nem gyűlölöm ezt az illetőt, ahogy nem imádom, szeretem annak a pártnak a vezetőjét sem, amit támogatok. Nincs velük személyes viszonyom. Másról van szó: a bugris, soviniszta, irredenta duma életveszélybe sodorja a hazámat és a nemzetemet. (A „fenn az ernyő nincsen kas” gazdaságpolitika meg nyomorba.) A kölcsönös belátáson alapuló együttműködés helyett. Salvini nem véletlenül gyanakvó: hiszen az ő országa kínlódik migránsok ezreivel,és akkor ez az illető azzal pöffeszkedik, hogy nem hajlandó párszáz menekülő papírjait ellenőrizni, hogy megfoghatók legyenek a terroristák? Nesze neked, Nemzetek Európája!
    Bizonyára sikeres lesz nektek a május 26-i voksolás – megvannak erre a beépített „biztosítékok” is – ha véletlenül többen kapnának észbe, mielőtt rájuk zárul a Parlament mellé tervezett kolumbárium fedele.

  • T.Ille Úr!
    – Tekintettel arra, hogy soraimat az írástudó Margitnak szántam, helyén kezelem irántam érzett aggodalmát…
    – Jól esik ez – egyszerű emberektől akik a múltba révednek, a tahó moszkovita-kollaboráns rendszerbe, ahol szocializálódni méltóztattak… és a mai rögvalóságról fingjuk sincs…
    – Már bocs’ de, milyen szerepet szán magának úgy húsz-harminc év múlva, mikor már most sincs sehol…csak egy rögeszméje van, hogy slapaj fideszes…
    – Megnyugtatom, hogy ilyen alapszevezet Kanadában nincs, és Ille léptékű rendszerváltó lángelméknek sincs piaca…

  • Ille István
    2019 május 21
    1:57 de.
    Ismerem a mondást, node Te meg ellékszel-e még arra, hogy Tomy Blair esküdözött, hogy Irakban tömegpusztító fegyvereket találtak, oszt mégse, de ez már csak akkor derült ki, amikor már rég Irakot is földig demokratizálták! Mellesleg végig feltételes módban kételkedtem, ha bebizonyosodik a próbálkozása, akkor én is dobnék rá egy marék földet!

  • Bibi

    Nincs hozzátenni való van mindahhoz amit a Tüske Zsófia leirt.

    Csak egy megjegyzés, amit Ö nem érintett:

    Mégis mi mást kellett volna tennie Ujhelyinek? Itthon odaállni a sorba az Orbán hivek mellé, és résztvállalni a fosztogatásban?

    Vagy az amit tett, hogy segitett az Uniónak a Fidesz által lenyult pénzek felderitésében, az semmi?

    Persze, mint tudjuk, ennek nincs sok kihatása a magyar igazság-szolgáltatásra, mivel az a Fidesz kottájából muzsikál.

    A másikról még csak annyit, hogy egyébként mi a büdös abban, hogy a „Roszatom majd megveszi?”

    Nem is értem….

  • Tüske Zsófia
    2019 május 21
    2:02 de.
    Kedves Zsófika,
    1. ha utána néznél, akkor észrevehetnéd, hogy az egészet feltételes módban írtam, ráadásul nem is Kurz az idióta balek, hanem a másik idióta, nevezetesen Strache, akit melleleg hozzád hasonlóan jellemeztem,
    2. Gyurcsány hogyan kerül az asztalra, avval együtt, hogy még mindig nem tudni bizonyíthatóan, hogy az igazság beszédét ki szivárogtatta ki, de azt gyanítom, hogy a vályogban született nem lehetett, mert akkor még nem volt emeszpés,
    3. már egy párszor elmondtam, hogy nem vagyok semmilyen pártnak a szimpatizánsa, de ha Neked jól esik orbánozással megszényeníteni amikor nem találsz bizonyító érveket, akkor én nagylelkűen még ezért sem haragszom,

    „Nyugi, masírozhatsz te még az oroszok és putyin kebelére, mert itt az ájult pénztiszteletben a sok idióta még azt sem fogja észrevenni, amikor orbán egy tételben eladja a maradék 93 e nkm-t a legtöbbet kínálónak és az új tulajdonos majd vagonba pakolja, hogy ne zavarja a birtokbavételben.”

    A maradék 93 ezer négyzetkilométer eladásának tényét szerintem jól sejted, DE nagyon naiv vagy ha azt hiszed, hogy Putyin labdába rughat, mert ha egy picit körülnéznél és alaposan elgondolkoznál, akkor már most észre vehetnéd, hogy az adás-vétel már rég befejeződött, csak a szemérmes vevő fut még egy pár kört mielőtt udvariasan bemutatkozna a meghágásunk előtt! (Tippet azért nagylelkűen adok: figyeld meg hogy, hová megy Orbán leggyakrabban másodhegedűsök és államtitkárok előtt meghunyászkodni!)

  • Göllner András

    Ille Pisti, egy valami ki maradt. Ha Washingtonban jár a bugris, akkor a szerszámjáig lógatja a nyakkendőjét (á la Trump) ha odahaza osztja az eszét akkor csak a köldökéig. Ha csecsen lenne, vajon miként hordaná ?

  • Na na Rashid, nem szep dolog ver-testveredet Mao bacsikadat „bigott”-nak allitani.

    Hogy miert rendelte el a rizsfarmerek gyilkolassait, elfelejtetted a Communist Monifesto 10 pontban adott kovetelmenyeit ???

    Megsemmisiteni egy teljes tarsdalmi osztalyt !
    S Kinaban a rizsfold tulajdonosok kepeztek azt.

    Tudom hogy magyarorszagon minden falusi iskolakban tanitottak azt is.

    Mao bacsikad kozel jutott Kina multjanak megsemmisitesen.

    Minden emlekeztetest Confisusra eltoroltek.

    Szerencsere a kinai-nepnek a kegyetlensegek ellenere is a tisztesseguk elpusztithatalnan lett.

    P.S.
    Nem emlekeznel meg arra sem, hogy Chank-Kai-Shek a nemzeti Kina elnoke volt.
    Azok harcoltak a Japan megszallok ellen!!!

  • Ille István
    2019 május 21
    1:41 de.

    Mao sem volt egészen egykönyvű népnyúzó.
    Kezdetben tényleg legyilkolták a helyi birtokosokat és szétosztatta a terményt. Ezzel számos hívet sikerült toboroznia.
    Ezt követte az a korszak, amikor olykor gyereket ettek, és százezrek haltak éhen. Vagy simán agyonvertek valakit a nép nevében, mert egy fél marék rizst mert „eltulajdonítani” a gyerekének.
    Az egy marék rizs és népi huta korszaka után némileg konszolidálódott a helyzet. Egyre kevesebbeket vertek agyon, és „csak” elvitték egy-egy börtönbe olykor valamelyik családtagot. Ma is alig van olyan falusi család, ahol ne lenne 1-2 börtönt megjárt nagyszülő.
    Ugyanakkor a másik oldalon az is igaz, hogy olyan károkozásnál kevesebbért is lőttek arrafele tarkón politikust, mit amit nálunk Antall elkövetett.

  • Bendeguz79
    2019 május 20
    4:10 du.

    A “nagyuzemi” agrar termeles Kinaban meg maig sem gyakorolva.

    Mi lenne, ha futólag megismerkednél pár fogalom valós értelmével.
    Ilyenekkel, hogy „nagyüzemi”, meg „agrártermelés”
    Mert akkor rájönnél, hogy az agrártermelés nem azonos a rizspálinka-gyártással (mely feloldotta a neuronjaidat), és arra is, hogy a nagyüzem az birtokméretet jelent és nem okvetlenül állami gazdaságot.
    Azért ha szerinted egy amerikai kukoricagazda kisüzemi termelést folytat pár száz hektárokon, akkor erről őket is tájékoztasd.
    Legyen egy vidám napjuk nekik is. Meg mozgalmas. Amíg körberöhögnek.

  • ANDREW_S;
    Bevallom, nem vagyok ismeretes a kinai Maoista rizstermeles rendszerevel,sem a kifejezeseivel sem.

    De tisztan Kinaban SOHA nem almodtak az u.n. „KOLHOZ” rendszert.
    Mindenek elott Kinaban nincsenek nagyteruleyek, az u.n. „airable”-land. Mint Ukrajnaban, meg az amerikai prairin.

    De a kinaiak igen kepesek, szorgalmasak es lelemenyesek megelheteseiket megoldani.
    Maskent 1600 millio ember keptelen lenne letezni ottan.

    A mai „corporate farming”-ok, amit az elvtarsak eroszakkal probaltak utannozni, ketsegtelenul a „nagyuzemi-agrar-termelesnek” nevezhetok.

    De a jelentos kerdes , hogy mi klehet majd Kina jovoje.
    Ill.melyik iranyban ohajtana haladni a Kinai Kommunista Part.
    Gazdasagilag,meg ha lasbban is, de amig a US piacot elerhetik, lehet jovedelmuk.
    De a gazdasagi elohaladasssal a lakossag nem hajlando a diktatura alatt maradni.

    S minel agressivabba lenne Kina, annal nagyobb az ellen-hatas is, s az belolrol tortenik.

    Tibetben es Jing Yang provincben a kegyetlenseg ugyan ugy megy mint Eszak Koreaban.
    Az Uygur nepek, Tibet, Hong Kong nem hajlandok megalazkodni.
    Na azon nevesd magadat korul-korul megallasnelkul !!!

  • Bendeguz79:

    ejnye. fiacskám, neked megártott, hogy össze-vissza olvasol mindent, aztán ilyeneket hordasz össze, mint Mao harca, meg a kinai nép tisztessége, ami a kulturális forradalomban ugyancsak kiviláglott 😀
    igaz, ma legalább a korrupt tisztségviselőket felakasztják. node, egy tetőtől talpig komenista országban honnan származik a korrupció?

  • slapaj:

    szívemet melegséggel tölti el, hogy ismered a múltamat, és aggódsz a jövőmért.
    abban ugyan kételkedem, hogy bármit is helyén tudnál kezelni – hiszen magad se vagy a helyeden – de ez legyen a te bajod.
    számomra teljességgel érdektelen, hogy fideszes vagy-e, vagy sem, nekem bőven elég, hogy slapaj vagy, amolyan aljamunkás. fideszesnek lenni amúgy sem párttagság, hanem mentalitás kérdése.
    ami azt illeti, nem vagy abban a helyzetben, hogy képes lennél megítélni, minek van Kanadában piaca, és minek nincs, de ez is legyen a te gondod. a magam részéről megelégszem azzal, hogy akad Kanadában úgy 65ezer olvasóm. igaz, neked is, csak a különbség, ugyebár, zongorázható 😛

  • talalom
    2019 május 21
    6:53 de.

    „Nem a ruha teszi az embert,
    hanem az ember teszi a ruhát…a Zálogházba”

    /Karinthy/

    Továbbá:

    „Nem a ruhat eszi az embert”

    /Geszti Péter, „dumaipari kisiparos”/

  • Parács Péter Pál

    Tisztelt Hozzászólók!

    ” Mi a motivációja, hogy szinte minden KMH cikkben és hozzászólásban kvázi Magyarország kerül kritikai centrumba?
    Nincs a világban egyébként más „érdekesebb” téma??!!

    **Fentiektől is elvonatkoztatva:
    Immár a 21. században élünk.Elvileg és gyakorlatilag tanulnunk kellett/kellene a múltból. **Nem igazán korrekt és erkölcsös Magyarországot kvázi kritizálni azok után sem hogy:
    1.) Hová lett és kik által a történelmi Magyarország??
    2.) Nem baj, hogy az Anyaország nem feledi a mostani határain túl rekedt polgárait?
    3.) Magyarország természetes reakciója ezek után illetve a tatár. török, orosz stb. után kell nekünk ebbe a „csonka Magyarországba” migráns politika, irányvonal??!!
    Ennyi erővel az is mondhatnák egyesek, hogy a hazát védő vitézeink, katonáink stb. értelmetlenül ontották vérüket, mert mostanára inkább be kellene fogadni Őket tömegesen és még azt sem tudjuk kik ezek, honnan jöttek, de érdekes módon még Ők sem!!??

    ********Állítólag az Ember olyan lény a Földön, aki tud gondolkodni*********
    -Nos, akkor próbáljunk meg gondolkodni:
    -„Régebben rabszolgákat hurcoltak be más kontinensekről, sőt gyarmatai voltak egyes országoknak.
    *Most mi történik?!!,- a józan paraszti ésszel is gondolkodva.
    -Egyes Európai országok „bevándorlás”-t szorgalmazó politikája többek között nem lehet más, mint az olcsó munkaerő „reménye”, („legalizált” rabszolgaság motiváció)
    -Ép eszű ember mindenek előtt felméri pl. a kultúra, intelligencia, szokás-vallás és sok más emberi különbözőségeket.
    (Csak úgy „hókusz-pók” nem igazán találta még ki egyetlen értelmiségi ember sem, hogyan lehet összekeverni a tejszínt a kocsiszínnel.)

    SZÓVAL! Inkább küzdjünk Magyarországért, fennmaradásáért, minthogy szurkáljuk. Eléggé megtépte már Őt a balsors.

    Üdv. Parács P&P

  • Bendeguz79
    2019 május 21
    4:35 du.

    Ha nem tudod, hogy mi a nagyüzemi agrártermelés, akkor miért nem olvasol utána?
    Amúgy meg valahol elakadtál szerintem a múlt előtti században, vagy csak simán nem érted a leírtakat. Milyen prériől beszélsz? Illetve hol írtam prériől?
    Amúgy meg annak is utána olvashatnál, hogy mekkora az átlagos művelési területegység Kínában. Mondjuk a sokat szenvedett Mandzsúriában.
    Megóvna a blöfföléstől az olvasás.

  • Andrew_s
    2019 május 22
    12:31 du.

    az a gond, hogy ezekben a témákban még kérdéseitek sem közelítik a valóságot, a gizi baromságokat brekeg ti meg neki válaszoltok ahelyett, hogy kiosztanátok merre az előre, az is igaz én sem írom le amit tudok, mert nem píszí… a „kis” téma ebben a hordozható telefonok gyártása, kapacitása és piacai, valamint versenyképességük és az erőszakos beavatkozás az ún. szabad piacba amely a valóságban közel 75 éve nem létezik és akkor még én tévedek(?) mert lehet, hogy sokkal hosszabb idő

    bruhahahaha hihihihihi

  • PPP’

    HA allitolag magyarorszag nem feledkezne el a szomszedos orszagokban rekedt testvereikrol, hat miert nem segitik oket magyarorszagra atkoltozni???
    Mind a sok idegen es mas kulturaju, vallassu es anya-nyelvuel helyett?????

    Mar jo nehanyszor hivatakoztam hasonlo tettekere.
    Sot soha nem felejtettem-el hivatkozni hogy hogyan cselekedtek a Finnek mikor szeretett Stalin elvtarsuk hadai bekebelezte Finn-Kareliat.

    Finnorszag akkor csak negy (4)millios nemzet volt.
    Karelia lakossag meg csak 400 ezer.
    De a Finnek befogadtak mind a 400 ezret.
    S minden Finn, Finnorszagban ertve, feladta tulajdona es jocedelem 10%-at.
    Ugy hogy minden Karaeliai egyenlo hazat es letlehetosegek kapott azonnal.

    Miert nem lenne hajalando a magyar azt tenni ????

    Koltik ma az adofizetok penzeit pl. Canadaban Baptista templomot epiteni.
    Iskolakat es ugyeszsegeket fenntartani pl. Ukrajnaban.
    S kozben befogadnak Musulman idegeneket, stb.

    Hat hova lett az a nagyhangu magyar-testveri szeretet???

    Mint a mondas; ‘put your money where your mouth is.”
    Magyarosan; ‘bizonyisd cselekedeteddel a szadat’ !!!!!

  • Kiona ‘sznbadkereskedelme eseten a „VALOSAG”, hogy Kina miota a WTO tagja, SOHA NEM tartotta be annak alapelveit, sem szablyait.

    1.,Kina allandoan gyakorolta a „dumping”-ot.
    Ami helyettesitette a termeles koltseget ha az magasabb arat okozott volna a nemzetkozi piacon.

    2., Ugyanakkor, nem engedett semmi szabad behoztsalt Kinaba.

    3.,Kina masolt es jogtalanul kopirozott minden keszirheto cikkeket.

    4., Kina teljesen nemzetkozi torvenyek ellenesen cselekedett az u.n. „intelectual property”-kkel.
    (Megszgve minden szabadalmi es torvenyesen fentartott jogokat.
    Politikusok szemet-hunytak annak, mert a politikai komagn-ajandekokkal lekenyerte oket.

    De ez az elnok mostan nem megvasarolhato !

    A szabad kereskedelem, de tisztesseges torveneyek es nemzetkozi egyezmenyek alapjan kell mukodnie !!!!!

    Az ami nem tetszik a Marxista diktatoroknak !!!

    S a Hauwi esetben, nem a G-5 cell-phone gyartasaik, hanem a kulfoldi ill. vilagszerti technologiai alkalmazasanak kihasznalasa es a biztonsagi rendszer teljes behataloasa, ami minden mas versenyzo erdeke.

  • Bendeguz79
    2019 május 23
    10:37 de.

    „HA allitolag magyarorszag nem feledkezne el a szomszedos orszagokban rekedt testvereikrol, hat miert nem segitik oket magyarorszagra atkoltozni???”

    Azért drága jó Uram, mert ott Ők otthon vannak!!!!!!

  • BIBI;

    Nem csak hogy ottan „otthon vannak” hanem talan jobb kotulmenyek kozott jobb es boldogabb eletet elnek!

    De akkor NEM „szomszedos orszagokban rekedt testverek”.!!!

  • Parács Péter Pál

    Bendeguz79

    Az nem igaz, hogy nem segítenek átköltözni ide Magyarországra. Aki akar, azoknak a jogszabályok lehetőséget adnak rá. Valószínű és egészen biztos, hogy azonban vannak még olyan emberek, akik nem igazán akarják elhagyni szülőföldjüket. A határon túlra juttatott segítség pedig nem személyre szóló, hanem a magyar nemzet ottani fennmaradásának kulturális, hagyományörző stb. támogatásának motivációja a szükséges feltételek anyagi hozzájárulásával.

    Megjegyzem én is legalább kétszer „csesztem” el karrieremet, hogy még a szülővárosomtól sem akartam elszakadni és más távoli akadémiára menjek tanulni. Szóval vannak ilyen emberek és ez így van helyesen, hogy ragaszkodnak szülőföldjükhöz és ott tartják fenn jelen esetben nemzetiségüket és ápolják ősi hagyományaikat.
    „Hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak”,azaz mondhatni, hogy ilyen szempontból sem szeretnének elszakadni otthonuktól.
    Üdv. PPP

  • Bendeguz79
    2019 május 23
    8:36 du.
    Nem ott rekedt, hanem leválasztott! Már egy párszor megegyeztünk, hogy akár egy autonómia nevű önrendelkezési joggal is megegyeznénk, Ők is meg mi is! Miért olyan keserves ezt megadni Nekik, tán azért mert akkor be kellene ismerni a beváltatlan kisantanti igéreteket vagy le kellene mondani a soha nem létező nemzetállamiságról?

  • „le kellene mondani a soha nem létező nemzetállamiságról”
    Mit olvasok, Bibi? Csak nem te is üres politikai propagandának tartod a „nemzetállam” fogalmát, mint én? 😮

    Aszondom, ilyen nézetekkel KERÜLD a jobboldalt, mert megesznek! 😀

  • Parács Péter Pál

    Inkább Bibi
    Nos ezzel az autonómia kérdéssel igen felpörgettél, hogy nem csak én gondolom így. Én azon fáradozok mér évtized óta, hogy fejtse már meg valaki!! Kárpátalja hogyan tartozhatna Ukrajnához, mikor Trianon Csehszlovákiához csatolta. Ezt követően 1947-es valami kelet-nyugati nagyhatalmak ismételt hókusz-pókja után is a Szovjetunióhoz sodródott, de akkor sem Ukrajnához.
    Az is tény, hogy Ukrajnáról és Szlovákiáról egyáltalán a 90-es évektől tudunk beszélni, mint független állam.Ukrajna, tehát elmehetne a nyelvtörvényeivel inkább egy saját történelmét feltáró frissítő leckére.
    Igen! Ezek után inkább senki földjének lehet tekinteni Kárpátalját és végképp kijárna neki az autonómia.

    Kössz. BiBi

  • Almási Alma
    2019 május 24
    10:50 de.
    Kedves Alma, félreértettél, én nem a nemlétező magyar, hanem a belőlünk erőszakkal gyártott mű államok igazolásul, makacsul erölködő nemzetállamiságáról regéltem, amivel jogosultságukat és történelmi jogfolytonosságukat akarják igazolni akár nevetséges nyelv, eredet és történelem hamisításokkal is.

  • Kedves Péter Pál, szivesen, de azt hiszem ezzel a témával itt már sokadszor ismételten lejáratódunk, mert az utódok legnagyobb része, megalkuvóvá, önfeladóvá vált, pedig ez a kérdés is megérne hetediziglenig tartó, legalább a meztelen igazság megtalálásáig és beismerő vallomásig tartó reviziós törekvést!

  • PPP, BIBI, Almasi;

    Nem csak az en egyeni meglatasom, hanem az itteni valaszok alapjan a szomszedos orszagokban „rekedt magyarok” megelegetebbek ottan, mint ha magyarorsagon elnenek.

    Legalabb is nemzetkozi adatok alajan az velheto.

    S mit szamit hogy milyen szinu zaszlo lobog barmi allami epuletek felett, a lenyeg a lakossag jogainak, lehetosegeiknek a biztositasa ami a szamott-tevo.

    A teny, hogy magyarorszag, ill.uralkodoi uraltak azokat a nemzeteeket ezer-even at.

    Mind azok ugyan ugy fuggetlenek es onalloak ohajtottak lenni mint minden mas nemzet nepe.
    De magyarorszag onallosagukat, autonomiaikat semmibe vette ezer-even at !!!

    Nem tagadhatjak, hogy pl.Erdely „aranykorat” elvezte a Musulman ottoman uralma alatt.
    SOHA nem volt „arany-kora” a magyarok urlama alatt !!!
    Vajon miert nem ???

    A Magyar-allam-hatalom legsikeresbb tette lenne a pelda-mutatassal osztokelni mind a szomszedos nemzeteket MINDENKI jogainak es lehetosegeiknek a biztositasara.

    Az lehetne a leg-sikeresebb segitseguk, nem a magyar-adofizetok penzeit idegenben politikai celora pazarolni.

    Sajnos, a magyar-allamhatalom nagyon messze all pelda-mutatonak lenni !!!

  • P.S.

    Senki nem irta hogy hajlando lenne tulajdona , jovedelme 10%-vagy barmi szazalekaval lehetove tenni a „kisnatant altal elrabolt teruletekrol az iedehenben rekedteket” ‘haza-segiteni’.

  • BIBI irta;

    „..eroszakkal gyartott mu-allamok…”

    Hogyan felejthette, hogy mind azok a nepek , ill. elodeik ottan eletek jo-idivel a magyarok „honfoglalasa” elott.
    A magyar-torzsek a Hunok ottanlete alapjan celoztak nugatfele-valo vamdorlasaikat.

    Sot letezett mukodo nemzet-allamkent, mint Svatopluk,s a romaiak uralma altt levo nepek is.
    Hasonloan az osztrogotok, visigotok is leteztek sokkal a keletrol erkezok elott.

    A magyarok a szlavok-kozze telepedett, szetvalasztva oket egymastol.

    De ha kepesek lettek volna bekesen egyuttelni, es egyutt-mukodni a kozos-erdekei erdkeben, mint a kozos onvedelem,
    talan europa tortenelme ma mas lehetne?

    Sajnos, maig is inkabb az ellenzekskedes, s rem messze alank a kozos erdekeikben egyuttmikodni.

    Hasonloan mint itten a KMH-n alig ket-tucat hozzaszollok, csupan az ellensegeskedeseiket bizonyitjak.

  • Magyarorsazagnak minden joga autonomiat nyujtani barmely ottan letezo „kissebbsegekenek”, mint pl. a „romak”-nak.

    S bizonyara vannak is elegen ottan hogy egy kis autonom „allamot” kepezhetnenek.

    De mi joga magyarorszagnak mas nemzeteket kovetelni azt tenni ???

    Olvasva naponta az Eerdelyi lapokat, az ottani magyaroknak minden joguk letezik elkulonulve eleni mint „magyarok”.

    Gyanitanam ,hogy mas nemzetisegeknek , s barmi mas csoportoknak nem letezhetne ugyan az a jogaik.

    De miert az e;kulonules ?????

    Miert nem egyszeruen elismerni, es biztositani,hogy minden emberi lenynek korlatlan joga lenne biztositva ugy elni eletet ahogyan azt elkepzelni ohajtana ????

    Lenne valaki hajlando arra reagalni ?

  • Na, uraim, és hölgyeim!
    Egyszersmindenkorra Trianonról.

    A magyar állam Mohácsig egy soknemzetiségű Birodalom volt, történetesen legtöbbször nem is magyar királyok alatt. Még Mátyás király magyarsága is eléggé kétséges. De akkoriban ennek semmi jelentősége nem volt. Sőt, azt is el lehet mondani, hogy a törökökkel is elsősorban a szerb, horvát és lengyel katonák küzdöttek rendszerint osztrák tábornokok alatt. Bármennyit is hencegtünk magunknak a saját hősiességünkkel.

    A törököktől is a Habsburgok szabadítottak meg minket egy német tábornok vezetésével. Nem is lettünk ezután már függetlenek, csak amennyit a Habsburgok engedélyeztek. Ezt a helyzetet a XIX. század elején a reformkori nemesség által kitalált „magyar nemzet” címszó segítségével sikerült fellazítani annyira, hogy az osztrákok elismerték a soknemzetiségű Kárpát-medencét, mint társországot. Nagy divat volt akkor a „nemzet” fogalom, hát hogyne nevezték volna magukat a kárpátmedencei népek is nemzetnek, ha már ez annyira sikeres volt a magyaroknál?

    Na, Trianonban ebbe fürödtünk be. Nemzetállamot akartunk? Megkaptuk. A szlovákok is, horvátok és szerbek is, oláhok is megkapták a maguk nemzetállamát az általuk évszázadok óta lakott területeken.

    Igen, a sors fintora. A XX század háborúi mind a „nemzetállamok” eszme alapján működtek. Végre a század második felében a franciák és a németek megértették, hogy ez nem egészséges, és létre hozták az EU-t. 70 év béke volt Európában ennek a felismerésnek a nyomán.

    Most egyes politikai kalandorok (nemcsak Miviktorunk!) vissza akarják ezt csinálni. Ti meg itt lelkesedtek? Hülyék vagytok.

  • A MOHACSI pusztulas, NEM a nemzetisegi okobol tortent, hanem a nemzet elmaradottsagan !!!

    Vegye a hadi taktika esete elsonek.

    Szeker-kort alkottak a macsarral mogottuk.

    Technikailag is remesek elmaradott volt a magyar.

    A kiranyi hadak ,ill.”lovagok” pancelos-oltonyokben, amig a Janicsarok lovegyverekkel.
    Sot a Torkonek volt meg nyolc (8) csovu agyuik is.
    Mint egy „gep-agyu” mukodve.

    Elmaradotsaguk biztositotta a teljes pusztulast.
    Meg Sulejman is siratta a fiatal kiraly es hadainak esztelen pusztulasat.