Begördült Magyarországra a migránskaraván

2019 június 19 10:02 de.37 hozzászólás

Hiába a nagy nyári rekkenő, Bakondi György és csapata, most sem pihen. Míg a magyarok közül sokan valamelyik tó hűs vizében lógatják a lábaikat, a katasztrófavédelmi főfelelős hivatalának ébersége egyetlen percre sem lankad. Azért sem árt az óvatosság, mert most csak azért nem látszanak a hazánkat fenyegető migránskaraván tagjai, mert annyira rafináltak, hogy úgy tesznek, mintha nem is lennének. Mindeközben a déli határon…

– Tiszteletem migráns urak, üdvözöljük Önöket a mi kedves, barátságos, vendégszerető országunkban.

– Jó napot.

– Cigaretta? Szivar? Sajnos, röviditalokból jelenleg nem túl széles a választékunk…

– Bocsánat, úgy látszik, eltévedtünk. Azt hittük, ez itt Magyarország.

– Jó helyen járnak, migráns urak. Kerüljenek beljebb, biztosan elfáradtak a hosszú úton.

– Viccel velünk? Gúnyt űz a nyomorunkból? A kiszolgáltatottságunkból? Nekünk azt mondták, hogy Magyarországon nem kedvelnek bennünket. Kerítést építenek a határon, idegengyűlölő szövegekkel szórták tele az országot.

– Ez a maguk csoportjára nem vonatkozik. Önöket kiválasztottuk, és különleges bánásmódban részesülnek.

– Nem zárnak be bennünket? Nem viselkednek velünk lekezelően és embertelenül, mint a többiekkel?

– Ellenkezőleg, uraim! Tisztes megélhetést biztosítunk az Önök számára. Munkát kapnak, rendes fizetést, valamint költségtérítést.

– Még mindig nem értjük. Önök örülnek nekünk?

– Igen, migráns urak, Önök lesznek a mi bűnbakjaink.

– Bűnbakok? Nem követtünk el semmit.

– Tudjuk, uraim, de ez bennünket nem érdekel. Önöket bűnbakként kívánjuk foglalkoztatni Magyarországon. Önök a jövőben Magyarországon élnek. Egyetlen feladatuk lesz: elviselni, hogy Önök miatt van minden.

– Szökőár? Földrengés? Kolera?

– Na, ennyire azért nem komoly a helyzet, nálunk ilyenek nincsenek.

– Akkor mi az, amiért mi leszünk a felelősek?

– Mindenért, ami rossz a magyar embereknek. Tudják, nálunk nagy a korrupció, lopnak a közpénzből, és az emberek hajlamosak ezért a kormányt okolni. A miniszterelnököt, az ő családját, pártját, barátait, üzletfeleit. Ezen szeretnénk változtatni.

– Megszüntetik a korrupciót? Többé nem fognak lopni?

– Látszik uraim, hogy Önök egy másik kultúrából jöttek. Szó sincs ilyenről.

– Hanem?

– Önök lesznek mindennek az okai. Ha bármi rossz történik Magyarországon, például drasztikusan drágulnak a zöldségek és a gyümölcsök, Önökre mutogatunk majd.

– Még sosem voltunk bűnbakok. Kell hozzá valamilyen előképzettség? Iskola, tanfolyam?

– Semmi ilyenre nincs szükség. Elegendő, ha Önök ijesztő arckifejezést vágnak, fenyegetően néznek mindenkire, és amennyire csak tudnak, legyenek ellenszenvesek.

– Nem lesz ebből nekünk bajunk? Ha a magyar emberek mérgesek lesznek ránk, rajtunk töltik ki a haragjukat. Meg is verhetnek bennünket, hogy durvább atrocitásokról ne is beszéljünk.

– Ettől Önöknek nem kell tartaniuk uraim. A kormányt sem kedvelik, mégsem esett semmilyen bántódásuk. Sőt, nézzenek a tabellára: a kormányzópárt, a Fidesz, toronymagasan vezeti a közvélemény-kutatásokat.

37 hozzászólás

  • Maróan igaz szarkazmus! A trollok szenvednek…

  • Folytatás:
    Kedves migráns urak,a sarki köszörűsnél ingyen kaphatnak késeket különböző akciók végrehajtásához.Értjük alatta,hogy úgy mint Párizsban,Berlinben,Stokholmban,Amszterdamban,Tel-Avivban. Mi felajánljuk önöknek Budapestet is a lajstromba venni.Járókelők elgázolásához majd mi gondoskodunk a teher autókról.Ha ezért bárki felelősségre merné vonni önöket,majd mi összejövünk ötven hatvan”ember” és tüntetni fogunk az emberi jogok megsértése miatt Brüsszelben.Önöknek pedig hálásan csak annyit fogunk mondani,hogy „jó mulatság,férfimunka volt.”

  • Miklos Banfi
    2019 június 19
    10:41 de.
    Itt trollok? 🙂

  • Péter!
    „Szokás szerint” nagyon ütős! 🙂

  • a ……. karaván égbe megy?

  • Na na gyuri;

    Talan kicsit tulzott allitasod. Persze a jelen 70 millio menekultek, akiknek tulnyomo szamaik Musulmanok, s mind csak altalaban ismertek, senki sem volt kivizsgalva senki alatal. Az ketsegtelen, hogy nagyon sok bunozok, es sok szelszoseges jihadi celu egyenek kozottuk, de a zome csupan eletukmentese celjabol menekult. 79 millio Musulman menekulott nem lehet mind kivizsgalni hogy mi a hatteruk.
    Pont azert tartjak oket sator-taborokban.

  • gyuri10!

    Te szellemes voltál,mint mindíg(!),de ugye Föld.S.Péterről mindez nem mondható el,se nem szellemes, se nem vicces,(csak próbálkozik vele elbagatelizálja a környező országokban elkövetett bűncselekményeket),csupán egy
    fanatikus uszító,aki nem méri fel a valós migráns helyzetet,de szerencsére állnak a kerítések a határon,működik a határvédelem az itthoniak biztonsága érdekében,aminek a normális többség örül!

  • Idézet : ” azért nem látszanak a hazánkat fenyegető migránskaraván tagjai”…
    Tudod Peti ha nem lenne a drótakadály–meglehet teljesen más ízű vicceket kellene írogatnod : lehet arról írnál : pl.felrobbantották közeli hozzátartozód,szomszédod gyerekét megerőszakolták,nagynénéd unokáját elrabolták,gyerekedet elütötték cikkeid miatt,felrobbantották a Dunát és árvizet csináltak Budapesten,a pályaudvarokat apró darabokra szedték
    a robbanó eszközök ……..és még sorolhatnánk—de a Te gondolataid ebben is végtelenek lennének,mert ha 10 ezrek,száz ezrek milliók jönnének ezen bajokat nem tudnád elkerülni se Te se Társaid,se MI,a legnagyobb ” károgók ” lennétek : hogy a „Kormány” miért engedi , miért nem tesz valamit!!! felkiáltással.
    Most könnyű beszélni , hogy nincsenek ,de meg lett akadályozva -lehet,hogy Merkel asszonynak is van egy kis köze talán ,hogy ne jöjjenek annyian ,mint abban az
    évben.Arról teszel tanúbizonyságot, hogy mindezt nem érted meg , felfogni nem vagy képes—-egyáltalán nem is akarod megérteni—-mivel akkor nem lehetne ellenkezni!
    Tudod-e pl.hogy már afrikai „menekültek” megjelentek az USA határánál???
    Dél Amerikába repülővel mennek és onnan utazgatnak fel az USA határáig!!! És nem rabszolgaként vitték őket oda !!!
    Sok mindenen el kell még gondolkodni!!!
    Az ilyen minőségű írásokhoz ez nemigen szükséges
    üdvözletével.

  • Boda Marcsi,
    ez a fajta morbid szellemeskedés sajnos egy nagyon kellemetlen valóság akasztófa humora.Gyakorlatból ismerem a témát és sajnálom azokat akik az egész világon át kell,hogy éljék az iszlám világ-hóditó törekvésének folyamatát.Ezek az európai országok magukra hozták az iszlám hordákat.Remélem,hogy a magyarok és az olaszok is meg fogják védeni magukat.A többi európai népnek esélye sincs semmire.Hacsak ők maguk nem kezdenek új haza után kutatni.Ez viszont nem fáj az én érzékeny lelkemnek Akik az iszlámot akarják,most megkaphatják.Terror szurkálással, erőszakolásokkal,csadrával,galabíjjevel,clitoris kimetszéssel, seggel ég felé napi ötszöri korán citálással és úgy általában minden nagyobb városban a”No Go”zónákkal.
    Mindezt allah segedelmével.

  • Bendeguz79,
    mire leértél az ötödik sorba,ezek már kilenc millióval szaporodtak.Szerencse,hogy ez után már csak másfél sort írtál.

  • Bendeguz79
    2019 június 20
    12:51 du.

    gizi??? már megint te? annak okát még senki soha nem merte „elemzeni”® miért is van ez az In Váz(a?) Ió? mintha a netuggykik igyekeznének és ebben való ügyeskedésük során (a békák elfoglalták a békalencsét alapon?) élhetetlenné teszik (tesze tosza alapon inkább az utóbbi!) az országaikat… és akkor Hong Kongban sikeres nagyszabású volt tegnap mialatt ugyanazok a próbálkozások (ne feledd ti vagytok a demokrácia csimborasszói) az usa ban teljesen eredménytelenek a McConnell t már 40 éve nem lehet lecserélni még kőszáli kecskére sem pedig vannak csinnbummcirkuszok ennek kapcsolattyán…dehát ot nem elég zajosak, mint a hong kong -iák? és most hongkongban kitört az össznépi boldogság (az is igaz, hogy az a számla ami fedezte mindezt most be van zárva „abban” a bankban … tudod ugye melyik bankról van nagyba’szó? nem? hát akkor most sem magyarázom el

    szóval hofgyan is van mindez a 7000000 vándorral kapcsolatosan?

    fejtsd ki, mint a fejtőbabot? jó, gizike… persze ha ráérsz két 12 hektós hsz ed költése közben? Beethoven Op 31 #3… addig is

  • tóth péter
    2019 június 20
    3:57 du.

    azt -ugye- elfelejted, hogy a sok undorító (téged idézlek) migráncs horda az ellopott babaruháért megy, mert az mégsem lehet, hogy nekik azért nincs mert mások elrabolták kifosztva őket, hát most utánamennek a lopott holminak és addvisszaababaruhát van szerte szana, az imperializmus megharapta a saját…szóval azt amit csóvál…

    essetunni?

  • Miklos Banfi
    2019 június 19
    10:41 de.

    Aha !
    Remeg a sok idióta !!

  • tóth péter,
    kár a gőzért.Az itteni szerkesztő urak nem akarják megérteni és úgy lökik a cikkeiket,hogy az idetévelygők ne is értsék meg fenomenális „humorukat”.Miután Vasvári Nusi elment közülünk,itt maradt a „humor” nagymestere a KMH terhére.A Ludas Matyit ügyesen sikerült”tönkre humorizálni” már évekkel ezelőtt.A kár csupán annyi,hogy ami itt sokakat megnevettet,másoknak bizony sírásra adna okot,ha olyanok lennének uralmon akiket ők protezsálnak.
    Bizony,mint Te is írod”Sok mindenen el kell még gondolkodni”. Akinek van mivel.Üdvözlettel.

  • Rodeo11
    2019 június 20
    5:37 du.

    Oroszok lopták el..ha nemtunnád.
    Azok bombázták ki a sok szerencsétlent.
    Meg az általad imádolt Iszlám Állam nevű bűnbanda.

    Persze..az ilyesmit a csökött kis molylepke-agyaddal fel se fogod.

    Szerinted még a Brexitről is Churcill tehet HEHEHEEEHheehehh
    te idióta DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • Ez a
    féleszű Rodeo
    korábban itten azt írta
    hogy Anglia kezdte a Második
    Világháborút.Biztosan ezt is a Vágnerúrr
    valamelyik gyatra kis operájából szemelgette ki.

  • Rodeo, vagy inkabb a ket es fel literes sor-ivo csimbum budzsu;

    Oly ertelemetlenul firkalsz hogy keptelenseg barni logikus kerdest is kibogozni 16 soros mondatodbol.

    Az tartalmazta a „Hong-Kong”, „McConnel” es „7 millio vandor” belekavarva soraidban.

    A 7 miilio, HA a mai menekultekre gondoltal volna, hat azok szama NEM 7, hanem 70 millio.

    A Hong-Kongi esemnyeket tisztan jeleztem, s vilagszerte a hirekben az kaphato barhol.
    Csak be probaald a tenyeket tagdni!!!!

    A „McConnel” nev esetebn talan Senator McConnell-re probalkoztal volna hivatkozni???

    Senator McConnell Kentucky orszag, ill „The Common Wealth of Kentucky” egyik kepviseloje.
    (Igen, 4 tag-orszagok NEM „State” hanem „Common Wealth”-ek.
    Mert a US-ban minden tagorszagnak egyenloen ket (2) szavazata van a US kormany hatarozatok dontesen.
    Eltekintve geographiai meretetol, lakossagai szamatol, anyagi-gazdasagi helyzetetol fuggetlenul.

    Igen, a Commonwealth of Kentucky polgarai, ill. a szavazo-lakossag ketsegtelenul megelegdettek vele, s azert valsztottak meg mar tobbszor.

    Remlenem kepes lennel azt az egyszeroseget felfogni ???

    Ha barmi kerdesed lenne hozzam, boldogan adok valaszt, DE KERLEK fogalmazd azt ertehetoen !!!!!!

  • kedves, és általam igen nagyrabecsűlt cenzor, nem kellene… de ha te gondolod? tiéd a blog…

    írám és töröltetvén leve… nem hiszem, hogy a törlés jó megoldás „van”

    de majd számolj el önmagaddal önmagadnak és nehogy ezt leközöld!

    nem adom fel!!! ajánlott irodalom mindehhez:

    ha valaha megérted? remélem most és azonnal?

    https://www.youtube.com/watch?v=XcsfDxojdV8

    ehhez nincs hozzátenni valóm és rettegek bármi mást modani róla, mint

    van!!!!!! igen van!!!!

  • nem baj minden meg van bocsátva

  • Rodeo11
    2019 június 20
    5:37 du.

    tóth péter
    2019 június 20
    3:57 du.

    „””azt -ugye- elfelejted, hogy a sok undorító (téged idézlek) migráncs „””
    Légy szíves mond meg hányadik sorban is írom azt amit tőlem idézel.Pontosan! Mert én nem látok ilyen szavakat ott!
    Ebben a babaruhás képzavarból azt vettem ki , hogy: Azért mennek az emberek ejrópába,vagy ámerikába,mert az ottani imperialisták kirabolták őket?
    Na de mi közünk van nekünk ehhez? Hol is raboltuk ki őket? Amikor századokon át elszenvedői voltunk mi is ezen jelenségeknek—vagy talán most is?-
    És akkor az újkori imperialisták miért is akarják ránk osztani a kvótákat?( Vagy bele akarnak keverni bennünket is a dolgokba : hogy egyformák legyünk,egyek legyenek bajaink? de a jólét stb. marad az övék. Netalán ez hasonlít a szocialista munkás egyenruha,vagy a kínai egyen öltöny hatásaira-egyformának érezzük magunkat? Az emberek manipulációját egymásnak adják ,veszik az imperialisták és kommunista-szocialisták!) Netalán valamilyen szinten egyet értünk?
    Jól értettem amit írtál???
    üdvözletével.

  • gyuri10
    2019 június 20
    4:28 du.
    Sajnos az a baj,hogy ha elhatalmasodik Európában ez a dolog,teljhatalmába veszi azt–akkor egy idő után az úgy fog terjedni mint a pestis! Lesz e elég erőnk hozzá,utódainknak hozzá , hogy megfelelően tudjunk védekezni ellene? A határainkon meg tudjuk-e állítani? Olyan emberek lesznek vezetőink akik ezt akarják?Sok sok kérdés –amire sajnos a választ már nem fogjuk meghallani,megtudni.
    Bár reménykedjünk! Akkor is jönni kell majd egy olyan kornak,mint amikor Európa annak idején megszabadult a török uralom alól!
    Hátha képesek rádöbbenni a nyugat-európaiak,hogy nem jó úton járnak vezetőik,és olyanokat választanak akik meg akarják saját népüket védeni!
    Sajnos a mai római magas egyházi vezetők sem jó úton járnak!Nem lépnek fel e jelenség ellen! nem segítik a világ más tájain a keresztényeket! Ez az ” eltűrő” hozzáállás nem jó irányba viszi a dolgokat! Most ők nemigen fognak ” keresztes hadjáratokat ” indítani –mert úgy látszik ilyenre képtelenek.
    De amint látod : itt egyesek : a trollok szenvedéseiről elmélkednek és képtelenek felfogni hova fognak vezetni ezek a folyamatok!
    Üdvözlettel.

  • tóth péter,
    annyit mondok csak,hogy minden szavadért KÖSZÖNET jár.

  • gyuri10
    2019 június 21
    7:33 de.

    Látom találtál magadnak egy újabb náci-hátsót, kinyalásra.
    Hát ez már derék dolog DDDDDDDDD
    Nehogy aztán éhem maradj !

  • ro(ha)deo11,
    a youtube-ra idetolt muzsikád egy ugyan olyan utolsó stádiumban levő agyra vetít sötétítést,mint a motoros és a biciklista @-ok állandóan visszatérő félnótás mantrái.A kis rumagyú @-ról nincs mit beszélni.A biciklista legalább belefűz néhány mondatot a mantráiba.Kár,hogy Ibrahim helyett állandó jelleggel Ábrahám népéről fecserészik.Jól néznénk ki,ha egy ilyen….-nek a védelmére lenne szükségünk.Tiszteletet is inkább neked adjon. Múltbeli értékei szerint is inkább hozzád tartozik.te legalább kimondod az érzelmeidet,ha akár milyen aljasak is,de ez a két hírszerző troll Izrael barátnak,sőt az egyik zsidónak adja ki magát.Pedig csak egy részeges pekenyócemászt zabáló hírszerző,de annak is silány,azonnal-bukó formátuma.
    Ha mód van rá választ nem kérek,főként az állandó mantra kulturhájú @-októl nem.

  • tóth péter
    2019 június 21
    2:43 du.

    a „mi” egyetértésünk sem nem oszt sem nem szoroz!

    nem a „migráncs jelenséget” kell megszüntetni hanem annak kiváltó okait…hogy a mai levédiabasznád hogyan simult bele és egyre simulékonyabb abba a bagázsba amely létrehozta és fenntartja a „migráncs phenomenont” mert anyagi haszna van belőle de nem akarja bevallani a júdáspénzt sem mint sok minden mást sem! (aljas banda) majd miután megkapta a zsét olyan O1G alapeset szerint el kezd píszí is lenni és sikoltó frászt kap, hogy megkapta a részét most nyelje le a „pirulát”

    megjegyzésem ez egy globális terve a feltörekvő országok és a komnkurrenciával való alapos kibaszásra és a terv készítője is ismert de nem mondom mert a cenzor sikító frászt kap tőle és törli az egész bömbölményt mosdóvizet a gyerekkel együtt, nem először mert ugye mi itt a KMH -n píszík vagyunk ha ha bele is… szóval azt…

  • gyuri10
    2019 június 22
    3:49 de.

    TE véletlenül nem az arabok szekerét tolod itt?
    Annyit pofázól róla hogy már feltűnő…
    Lepénzeltek vagy mi ??

    (A negatív reklám is reklám. Aljas egy akárki vagy te.Izrael vesztét akarod.)

  • Rodeo11
    2019 június 22
    6:01 de.

    És azt tudod te féleszű, hogy miért folyik az Orsz-Ukrán háború?

    Hát csak azért hogy ne tudjon Ukrajna Magyarországnak
    és más térségbeli volt „csatlós” országoknak szenet szállítani, igy rá kell szorulnunk az orosz gázcsapra, ami már most is drágábban sziszeg nedkünk mint Nyugateurópának.

    (Voltak elgondolások a szén ismételt felhasználására, mire csodák csodája megalakult a ” Donyecki Népköztársaság..de furcsa..)

    Szóval az imádottjaid Magyarország (és más EU országok) messzemenő kizsákmányolására törekednek.
    Szarkeveréssel, megvesztegetéssel és katonai erővel.

  • gyuri10
    2019 június 22
    3:49 de.

    Vannak ilyen Izrael vesztére törő zsidók ám !

    New Yorkban van egy izraelita szekta,a neve „Szatmári haszidok” akik úgy tartják hogy csak akkor alakulhat meg ismét Izrael, ha eljő az „új Messiás”.
    Ezért nem ismerik el a modern világi Izraelt.
    Ezek odáig mentek hogy imádkoztak Iránhoz
    és kérték Ahmedinezsádit Izrael elpusztítására.
    A hazai (és nemzetközi) náci szervezetek ezeket a haszidokat favorizálják és jelen pillanatban az ő elismeréseikkel takargatják antiszemita voltukat.

    Mindezek alapján úgy tűnik ez a Gyuri10 is egy ilyen Izrael vesztére törő szektás zsidó.
    Nyilvánvaló hogy neki „fekszik” Netanjahu kalandor politikája, hiszen annak révén ma Izrael a borotva élén táncol a túlélés és a megsemmisülés között.
    Feltűnő hogy régebben azt hangoztatta itt hogy soha nem lép Magyarországra. Ehhez képest folyton itt eszi őkelmét a fene.
    Feltételezem hogy ha véresre fordul a helyzet, itt szeretné kibekkelni a dolog végét. A gyáva disznaja.

  • Geyza
    2019 június 22
    10:57 de.

    azért majd kezeltesd, de mindazonáltal legyen aminek lennie kell, te vagy itt a „szenesember”?

    a monopolista szénhidrogén árakról meg azok fluktuációjáról ugye hallgatsz

    de ha hallgattál volna bölcs maradhattál volna… a Trump is erőlteti a szénbányászatot annak mindig az az oka amikor a többi szénhidrogén fogyóban van vagy csak $200/barrel áron lehet majd kapni

    essetunni? (vagy a másik? $1000/barrell ???)

  • Rodeo11
    2019 június 22
    11:44 de.

    Nem baj pajtás.
    Fújjad csak amivel a gazdáid megbíztak.
    Dollárban vagy rubelben kapod?Esetleg valami kínai konfettiben?

  • Geyza
    2019 június 22
    12:25 du.

    bucika, jobb ha tőlem tudod! hozzám semmi közöd…azért átírhatnád nickedet (sokkal jobban illene rád) @gárgyula erőteljesen javallt!!!

    (esetleg a felvetett témához valamit, ha kérhetném?)

  • Ma este láttam egy francia trevia műsort.Ebből jöttem rá,hogy a pekenyócemász zabálók neve a franciául is használatos vándormadár nevéből származik.Az minden esetre megnyugtató számomra,hogy a pekenyócemász zabáló nevet leválthatjuk egy franciául nevezett vándormadár nevére és 100%-os a biztonság,hogy zsidó nem lehet közöttük.Legalább is a”háláchá”szerint nem,mert francia madárhoz a mieink nem mennek feleségül.

  • Geyza
    2019 június 21
    8:48 de.

    hát, Yen Ő észre sem vettelek… szóval hogyan is van ez…?

    nem igen marad rád időm Jose Carreras énekel Massanet… neked is van ám fóbiád, kezelhetetlen? nekem van rá ötletem hogyan, de nem akarom ezzel (sem) bosszantani a cenzort

  • gyuri10
    2019 június 22
    3:49 de.

    te mint süket nagyon jól meg tudod ítélni, ugyanúgy mint a vakok Picasso rajzait

    báncsák krahácsot? hogy mik vagynak lévén

  • Rodeo11
    2019 június 22
    1:06 du.

    Kínos neked a dolog?
    Kissé túltoltad itt a bringát öreg.
    Csak épp mérhetetlen önhittségedben nem veszed észre magadat

  • gyuri10
    2019 június 22
    2:04 du.

    Tisztára mint OIM* !
    Az is állandan azzal henceg
    hogy milyen jó reklámokat lát a tévéjében,idézem:
    „Nos mellékesen ugye én hiteles forrásokból informálódok”

    *OIM = Ostoba Impertinens Maca

  • Geyza
    2019 június 22
    5:06 du.

    már olyan rég nem bringáztam, pedig mi annó össze voltunk… állandóan pedáloztam, szóval hová toltam a mitt’omént?

    mérhetetlen? az a demokrácia!!! ha nem tudtad volna… mai napig keresem hol van de sehol sem találom (saccperkábé 45 országot bejártam miatta dehát nem volt egyikben sem …pedig Los Angelesben is, meg las Vegasban is, Colombus ban? és akkor Londonország? meg Páris hová „szümtükkel” nem de… Mauricius? te tudod hol van olyan? mármint demokrácia? Antananarivo ban sem de ott finom a mangó

    mesélj Yen Ő! oly kíváncsivá teszel bölcsességed határtalan….