Komoly esélye van Karácsony Gergelynek Budapesten — A Fidesz legyőzhető!

2019 szeptember 14 9:33 de.33 hozzászólás

A 444.hu írja, hogy Karácsonyt Gergelyt a budapesti lakosság 45%-a támogatja, addig Tarlós Istvánt 49%, ha figyelembe vesszük, hogy Závecz Research 3,5% hibahatárral mérte a támogatottságot, akkor csak fél százalékkal vezet biztosan Tarlós. Az a 3,5% azt jelenti, hogy kiélezett verseny lesz a két fél között.

Össze lehet vetni a két jelölt programját:

Tarlós Istváné: Ja, bocs, neki nincs saját weboldala.

Karácsony Gergelyé: ITT.

Néhány részlet Karácsony Gergely programjából:

  • Tiborcz-adó #!!#
  • Javítjuk a főváros működésének átláthatóságát. A zuglói szabályozási modellnek megfelelően minden szerződést és közérdekű adatot jól kereshető módon nyilvánosságra hozunk. E folyamat része-ként nyilvánossá tesszük a főpolgármes-er naptárát.
  • Platformot nyitunk a kereslet és a kínálat összekötésére, az üresen álló ingatlanok újbóli kihasználására.
  • Nonprofit lakásépítési programot indítunk: önkormányzati bérlakásokat építünk és támogatjuk a közösségi célú non-profit lakásépítéseket.
  • Minél többen, minél kevesebbet fizessenek a közösségi közlekedésért. Első lépésként csökkentjük az éves bérletek árát és lehetővé tesszük a részletfizetést. Bővítjük a Budapesten belüli őrzött és biztonságos P+R és (kerékpárosok számára) B+R parkolók körét.
  • Aktív partnerséget hozunk létre a Budapesten működő, jelentős nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező szervezetekkel (pl. egyetemek).
  • A nyilvánosság előtt újratárgyaljuk a Liget-projektet, a Városligetet közpark-ként újítjuk meg, a múzeumi épületeknek pedig máshol keresünk új helyet. Gondoskodunk a csillaghegyi öblözet ár-vízvédelméről és a Római-part megőrzéséről, közösségi és sportolási hasznosításáról.
  • Ösztöndíj-programot indítunk a hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok tanulmányainak a támogatására.
  • Hatékony, partnerségeken alapuló, mindenki számára azonos lehetőségeket kínáló vállalkozás-támogatási rendszert alakítunk ki.
  • Közterületi árnyékolókat helyezünk el a tereken, hogy a nyári hőség idején is meg lehessen pihenni.
  • Közkútfejlesztési programot indítunk: ivócsapot szerelünk a tűzcsapokra.
  • Elvégezzük a szmogriadós szabályozás régóta szükséges reformját, a hatáskörökkel, a határértékekkel és a szmogos helyzetekben hozható intézkedésekkel kapcsolatban egyaránt.

Kötvény Jakab összeállítása

33 hozzászólás

  • Karácsony Gergely győzelme esetén már csak ezt kellene legyőzni, de ezt nagyon:

    http://www.kormanyhivatal.hu/download/2/9a/14000/SzMSz.pdf#!DocumentBrowse

  • https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/802659633483366/UzpfSTEwMDAwMDgyNDUwMjUxODoyMzcxNjA0Njk2MjEwMzI0/

    Legalább ilyen fontos lenne, hogy a kerületekben is megszerezze az ellenzék a reális 10 – de inkább 12 kerületet, mert a főpolgármester lehetőségeit jelentősen behatárolja a Fővárosi közgyűlés, amelynek a kerületi polgármesterek a tagjai. A kormányerő mindent bevet: még a rendőrséget is. (A belinkelt videón az a tüntetés látható, amely a VIII. kerületi ellenzéki polgármester-jelöltet és kampánycsapatát ért rendőrségi vegzálás ellen szerveztek.)
    A polgármesteri ígéreteknél számolni kell azzal is – és erről tájkoztatni a szavazókat is! -, hogy a kormány azonnal véglegesen kiheréli az önkormányzati törvényt is, meg a fővárosi törvényt is. Tehát október 13-án – akármi is lesz a végeredmény – a harc nem fejeződik be. Nem az ellenzék miatt, a „harcikutya” kormányerő miatt. (Harcikutyának a kormányfő volt szíves nevezni bandáját.)

  • Olvastam a reszleteit mind a 12 pont-programjanak, es az „ITT” alattiakat.

    De sehol egy arva szot nem talalhato, hogy HOGYAN vinne veghez azokat es ki fizetne mind azert.
    De meg alapveto koltsegein is nema.

    Az ugyes politikusok soha nem felejtik azokra valaszt nyujtani, meg ha valotlant is.

    Csupan a „hatalom-ehezes” tunik ki a Karcsonyi igereibol

    P.S.
    A meterologusok eros telet jelentenek, azok a vizcsapok a fire-hydrantokon befagynanak ottan , nem ???

  • a konc egyre nagyobb, még nem kezdett büdösödni és egy része a kutyák szokása szerint el is van földelve még nem volt szükség a kiásásukra(???) csak mócsing csüng… érdekek találkoztak 89 ben (87 körül kezdődött igazán) és azóta egyre jobban össze is fonódnak, és vannak akik „csak” learatják a learatható hasznot és nem mondják ki, hogy mi a véleményük

    nem valószínű, hogy Karácsony ebben a környezetben győzni tudna és utána meg könnyű lehetetlenné tenni, ami még rohadtabb helyzet …

    már régen mondom aki favágó szerszámokat gyárt az abból akar megélni és az utolsó fa kivágása és felaprítása után átáll majd méhészetre hacsak a méreggyártók miatt ki nem pusztulnak a méhek… és így tovább a lobbyzás mindennek a halála és gyilkosság…

    aki fegyvert gyárt az meg háborút akar mert ott fogy igazán a terméke

    bruhahaha

    lásd még devízaalapú hitelek kitalációja +++

  • Egy öltönyös szépségversenyen jó eséllyel indulhatna.

  • Egyelőre úgy látom, ha győz is az ellenzék, csak kínlódás lesz belőle, hacsak nem tud legalább Budapest – ha kell, polgári engedetlenséggel is – a kormánynak. Arra gondolok, hogy köztudott, hogy a budapestiek nyereségei és adói tartják el az ország jelentős más részeit is. Ha ezt vissza lehetne tartani, és például közvetlenül a vidék fejlesztésére fordítani („Budapest nem tartja el Orbán Viktort!”), akkor talán van esély. De fogalmam sincs, hogy ez egyáltalán megoldható-e, arról nem is beszélve, hogy az ellenzéki városvezetésnek van e vér a pucájában egy ilyen megoldáshoz…

  • Már ott tartanak hogy a rendőrség beleavatkozik a választásokba.
    Laptopokat foglaltak le az ellenzékiek egyik választási irodájában és kihallgatásokat ,házkutatást tartanak.
    Úgy tűnik igaza van Bartusnak : a lejtőn nincs megállás.
    Jön a Putyini Modell. Vagy a kínai. Vagy török.
    Tök mindegy, lényeg hogy koholt vádakkal börtönbe kerüljenek az ellenzék választási esélyesei.

  • Kötvény úr,
    nekem különösen a közterületi árnyékolók tetszenek. Azok télen talán még hófogókként is szuperálhatnak.

  • Drizari

    Valójában akkor a polgármester urak dönthetnek a faültetésről vagy kivágásról, a karácsonyi díszkivilágításról, és hasonló fontos ügyekről …

    Úgy mellékesen arról van infód, hogy valójában milyen adónemek azok, amelyek közvetlenül a városhoz folynak be, és az mennyi százalékát teszi ki a település költségvetésének?

  • Mi a legfőbb bajunk? Talán jól példázza ezt egy haláleset. Egész életében üldözött, s halálával lett örök szabad. E gondolat nem saját, nekrológban olvastam, Rév István írta. Íme, okulásul mindenkinek:

    „Rajk László építész, látványtervező művész, politikus, az ország kevés bátor és tisztességes embereinek egyike, rövid, súlyos, emberfeletti méltósággal viselt betegség után, tegnap (szeptember 11.) este meghalt.

    Hetven évesen, majdnem napra pontosan hetven évvel azután, hogy apjának koncepciós pere elkezdődött. Minden rendszer üldözöttje volt születésétől kezdve. A Rákosi rendszer alig hat hónaposan elszakította börtönbe vetett szüleitől, és évekre, más név alatt nevelőotthonba zárta. Csak öt évesen, 1954-ben ismerhette meg az édesanyját. Ott állt hét évesen a börtönből alig szabadult édesanyjával apja koporsója mellett az újratemetésen, ahonnan az 1956-os forradalom elindult. A forradalom után, 1956 novemberében, kisgyerekként a romániai Snagovba került fogságba. Építész lett, aki nem csak tervezett amíg ezt engedte a Kádár rendszer, de a két kezével épített, rakott téglát, ácsolt tetőt. A hetvenes évek magyar neoavantgárdjának egyik meghatározó szereplőjeként közel félszáz negyven színpadi produkció látványtervezője volt.

    Nem 1988-ban lett név szerint ismert és számontartott ellenzéki, amikor ez már nem jelentett kockázatot; 1981-től akkor tervezte, szervezte, ha kellett, nyomtatta, lakásán terjesztette a szamizdatot, amikor ezért hivatal- és lakásvesztés járt. A demokratikus ellenzék egyik legfontosabb, legbátrabb, több nyelven beszélő, művelt, ám plebejus tagja lett, aki közelről ismerte a legelesettebbeket. Az ő nyelvüket is beszélte, értette a szavukat. Elvesztette állását, elvették a lakását, munkát, ha talált, csak más neve alatt végezhetett. Nem építhetett, így díszlet- és látványtervező lett, a világon alkotó tervezők egyik legjobbika, a legnagyobb fesztiválok díjnyertese. A holokauszt emlékezetének és az 1956-os forradalomnak legfontosabb múzeumi installációit tervezte. Auschwitznak, a magyar zsidóság legnagyobb temetőjének legmegrázóbb kiállítása az általa tervezett állandó kiállítás.

    Nem csak tehetséges volt, de erős, bátor, megtörhetetlen és meg nem alkuvó. Egyike volt a legelsőknek, aki 1989 telén segélyt, vitt az embereknek, nemcsak a magyaroknak, a még fegyveres harcok dúlta Romániába. Az 1989 utáni korszak egyetlen parlamenti képviselője volt, aki azért mondott le mandátumáról, mert szembenézett a pártját ért erkölcsi kárral, amikor az belekeveredett a maiakhoz képest elenyésző méretű korrupciós botrányba. Képviselői helye, politikai szerepvállalása ellenére, sosem lett hivatásos politikus. Politikus barátaival, pártjának gyengéivel szemben kritikus, de elveihez ragaszkodó, a gyengék, az elesettek, a megalázottak iránt mindig szolidáris ember maradt. A rendszerváltó plakát jelszavaihoz hűen: tudta, merte és tette, amit kellett, amit a tisztesség, a józan ész, a mindenkit egyenlően megillető méltóság megkövetelt.

    Az Orbán rendszerben sem kaphatott építészeti megbízást; éppúgy feketelistán volt, mint 1989 előtt. Veszprémben felállított 1956-os emlékművét, a forradalom ötvenedik évfordulóján bonttatta el a Fidesz.

    Szabad, autonóm ember volt élete minden napján, ezért akarta minden rendszer megtörni megakadályozni az alkotásban. De Rajk László szabad maradt a mindig tágasnak képzelt térben, és így, és ezért boldog ember: senkinek az áldozata, senkinek a lekenyerezettje, senkinek sem kiszolgáltatottja. A maga ura, minden valamirevaló ember példaképe ebben a szerencsétlen országban.”

    De nem okulunk. Rendőrségi vegzálások kezdődtek. A magyar rendőrséget közvetlenül a kormány irányítja a belügyminiszteren keresztül. Az ilyesfajta vegzálást jól ismeri a jelenlegi belügyminiszter, aki ifjú gépkocsivezetőként kezdte pályafutását pont a belügyminisztériumnál, de csak negyvenhét évvel ezelőtt, 24 évesen lesz hivatásos rendőr. Láthatta, hogyan működik a hetvenes évektől a politikai töltetű állampolgári vegzálás. Ma már rafináltabb a végrehajtás.

  • „The hope die last”

  • Gabriel,

    ez a település, amiről itt „eszmét” cserélünk, Magyarország fővárosa Budapest. Budapestnek annyi a nála maradó adóbevétele, amiből a tömegközlekedést se bírja működtetni állami segítség nélkül.

    Nem volt véletlen az Orbán-Tarlós közti egyezség, ami a kormányszóvivő szerint ellenzéki polgármester jelölt győzelme esetén semmis.

    Almási Alma jó helyen kezdte kapirgálni, ellenzéki győzelem esetén nincs megállás, szükség lesz polgári engedetlenségre is, méghozzá hosszantartó, elhúzódó engedetlenségre. Ugyanis ami linket betettem a kormányhivatalokról, azzal maga a fidesz-kormány idézhet elő „blokádot” Budapesttel szemben.

  • Almási Alma
    2019 szeptember 14
    3:30 du.

    Almák álmai

    érteni vélem, polgári engedetlenség, meg kis palotaforradalom, ki mit kap kázbe elsőre azzal üti? vagy polgárháború? na ezutóbbi nem… hiányzik az ami 1989 ben megvolt: „az aki” saját érdekéből fizette a forradalmárokat, és azok el is adták egy tál lencséért (+ kőbányák) az egész …. szóval azt, máig nem sikerült visszavásárolni, nincs az a pénz (IMF az meg olyan bűbájos, kedves és megvesztegetően szolgálatkész, hogy az ihaj..

    a siker teljes, mi megúsztuk, nem úgy, mint a Jugoszlávok…
    manapság hogy kiáll a kocsirúd Afganisztánból még útba is ejtheti és csinálhat demokráciát ebből a NER-ből… (ha van?) ‘stenóvjontőle

    szomorú dolgok ezek, meg a szamizdat betette a lábát és nem akarja kihúzni az O1G szájából

  • Geyza
    2019 szeptember 14
    3:56 du.
    @g

    Juan Guaido, bocs, akarom mondani O1G még rajta van „azon” a listán, ahonnan a demokráciát „osszák” és nem engedik, elvégre utolsó szóig teljesítette a megbízatását… és még az oroszokat (szovjet csapatok, a IIVH győztesei, a hitlerfasizmus legyőzői) is kiseprűzte, mekkora nagy eredmények? csak nem vonod kétségbe?

    emlékezzetek

  • DRAZIRI elso megjegyzesevel kozolte a torvenyt, ami az u/n. „onkormanyzatok” teljes valotlansagat bizonyitja.

    Egyszeruen mert minden lehetoseguk azoknak az „on-allosgara” teljesen valotlan.

    Minden mozdulataik az allamhatalom torvenyei alatal megszabva. Tehat barminek is nevezhetonek is lehetnenek, de NEM onallo helyi kormanyoknak.

    Na mi a fenet szegyel a foszerkeszto azt megjegyezni?
    Az a teljes es torvenyes valosag.

  • Rodeo11
    2019 szeptember 15
    9:38 de.

    Mit kíván, hülye idegen…

  • Geyza
    2019 szeptember 15
    12:15 du.

    @g

    magától semmit, de ha ír valamit, akkor tartsa magát a TÖRTÉNELMI TÉNYEKHEZ, és mázolja át a valóságot saját sávjaira!

    a Szovjetunió szövetséges partnere volt(SIC) a mai „western civilizációnak” és szerződésben megkapta a legyőzött hitlerfasiszta országokat fennhatósága alatt minimum 50 évre,
    ugyanakkor a szerződő felek másik része mai napig megszállva tartja mind a DDR-t mind az DFR-t katonai erővel és elfelejtettek hazamenni, ugyanakkor a Szovjetunió betartva szerződéses kötelezettségét kivonult és magára hagyta a volt Warsói Szerződés tagállamait, sőt a szervezetet is felszámolta

    eddig érti idegen?
    ugyanakkor a másik oldal megsértve a szerződést … ugye, hogy ugye, hogy magát idézzem messziről jött idegen, aki hosszasan tud semmit sem mondani de az is érdektelen

    ennyike most, majd következő schlagwortja után lesz másik, legyen benne bizonyos

  • Rodeo hátakkó’ húzzá’ el mint a vadliba

  • Geyza!

    Tágra nyílt szemekkel, és zsebemben kinyílt bicskával olvasom „”Rodeo11 2019 szeptember 15 1:05 du.””

    Eszembe jutott a szerencsétlen japán katona, akit a háború után 40 évvel fedeztek fel egy kis sziget dzsungelében.
    Mindez idő alatt ott állt a „vártán” az utolsó kiadott parancs szerint védve a császárt és a hazát.

    Ezt az itteni elmebeteget még talán a 70-es évek elején szervezhették be BOMLÁSZTÁSRA és „helyezték ki” a latin-amerikai (vagy latin nyelvű) országokba.
    Eddig csak feltételeztem, de ezzel a kirohanásával kimutatta a szuvas foga fehérjét, és a repedezett körmeit.

    A mozaikok összeálltak: a vehemens védelme a szovjet és kubai rezsimeknek, a zsidógyűlölet (a KGB legfőbb ellenlábasa a MOSZAD volt, rühellték és féltek tőle mint ördög a tömjéntöl – mivel csakis a MOSZAD volt képes leleplezni őket)

    Még-hogy Sztálin megkapta 50 évre Magyarországot!?
    Ezt még Sztálin se merte állítani, nem véletlenül volt a sor elejére az írva, hogy a „HAZÁNKBAN IDEIGLENESEN ÁLLOMÁSOZÓ…”

    A TÖBBIT NEM IS ÍROM, ANNYIRA VISSZATASZÍTÓ….

    Aki nem tudná, nem úgy kell elképzelni egy „bomlasztót” hogy az egy fess egyenruhában járkál, és szónokol a tereken..
    Hanem valami „tisztességes” foglakozás álcája alatt végzi az aljas megbízatását – megnyerő modorú, külsejű, mézes-mázos beszédű, hogy megnyerje az emberek bizalmát.
    szép lassan de kitartóan mosogatja az agyakat, szerzi az információkat …

    Brazilban a Dilma venezuelai mintára elárasztotta az országot orvosoknak álcázott ilyen ügynökökkel. Több mint húszezret vetettek be (Venezuelában 40-50 ezer agymosó/bomlasztó volt és van hosszú évek óta)
    Volt alkalmam beszédbe elegyedni ilyenekkel…

    Csak azzal vágtam el a nép-hülyítésüket, amikor közöltem velük, hogy a szovjet birodalom bukása előtt, igen mi magyarok tartottuk el Castrót és bandáját, szereltünk fel kórházakat, iskolákat, igen a mi magyarok verejtékes munkájának az árából ott Kubában.
    Merthogy az ukáz szerint testvéri segítség volt…..

    De hogy mi köze van mindehhez Karácsony Gergelynek?
    Semmi, de terel, terel – viszi félre a témát – ugyanúgy ahogy fentebb leírtam.
    Az ember reagál, aztán …. megnézheti magát…

  • Drizari
    2019 szeptember 15
    9:27 de.

    Bocs, csak gondoltam, hogy elképzelhető hogy ilyen infó birtokában is vagy, ha már a törvényt betetted.

    De ha zaklatásnak vetted, távol álljon tőlem …

    Más, a Rajk László infóért köszönet …

  • komoly esélye van gábrielnek (alias @gaga), hogy elhiggyék neki azt, hogy bármit amiről írkál azt személyesen és bárhol ismerte, valamint, hogy bármire bizonyítékai vannak… beteg lélek akit hagyni kell, mert önpusztító lehet ha kétségbe vonjuk a mindentudását, minden skizó ilyen

  • Hat hol vannak a mindent-tudo zsenik, amikor egy igazan egyszeru kerdest tettem fel itten a Draziri altal kozolt magyar torvenyeken az u.n. „ONKORMANYAZAT=ok valotlansagan?

  • 2019 szeptember 14
    3:56 du.
    Ez a modell l945-től.1989.ig tartott

  • Bendeguz

    Mindent tudó zsenik?
    Hát mit számít Magyarországon a valóság??? a lényeg, hogy csinnadratta legyen, de az jó nagy …

    A törvények szerint a polgármesterek semmit sem tehetnek a kormány-hatalom nélkül
    Ugyan kérdeztem Drizarit, hogy tudja e véletlenül mennyi pénzből gazdálkodhat egy város, de nem tudom miért úgy éreztem, valamiért nem vette jó-néven, pedig hogy semmi szándékom nem volt zaklatni.

    De annyit válaszolt, hogy a szükséges pénzek töredéke, a nagyobb rész a központból megy (nyilván ha megy) Tehát innentől látszik, hogy ez az úgynevezett – újmagyarul önkormányzat (prefektúra) – semmiféleképpen nem ön, vagyis autó, hanem teljesen függő!

    A kormánytól függ, és nem a prefektustól vagy a képviselőktől, hogy mire van pénz.
    Aki a pénzt adja, az mondja meg, hogy mit kell csinálni.
    Egyszerűbb és logikusabb lenne csak képviselőket választani akik ellenőrzik a kormány által kinevezett helytartót.

    De a „látszatot” fent kell tartani, a nép (az isten adta nép) pedig vevő a cirkuszra.
    Az se baj, ha ők a bohócok, csak legyen „ingyencirkusz”

  • GABRIEL;

    Soraiddal mondhatoan „fejen utotted a szeget”.

    Persze a adolgozo, termelo adofizetok zsebeibol ered minden penz, nem az allamtol, az allamnak nincsen semmifele penze, csupan amit kizsarol az adofizetktol.

    Ra-adasul az adofizetioknek nincsen semmi lehetoseguk szabadon a sajat hatarozataik alapjan valsztani kepviseloiket.
    Csupan a partokra szavazhatnak.

    S amig a partvezerek ,politikusok az „ingyen cirkuszt” igerik az elegendo a magyrok sokasagainak.
    Sajnos !

  • Geyza
    2019 szeptember 15
    2:18 du.

    @g

    azt olvasom a NYT, WAPO, CNN (+++)-ben, hogyha igaz az, hogy az olajárak azért mentek fel +$18-ral egy nap alatt és még nem álltak meg talán a $100-nál? mert a gonosz perzsák a teljes USA hadiflotta teljes kapacitásával filléres drónokat küldtek 325+ km távolságra ezen világeszei között alatt fölött, akkor az egész ketyere nem ér egy macskafingot sem és a szaudiaknak eladott 100 milliárdos rakétavédelmi rendszer még annyit sem, be sem indult a riasztás!

    hogy a világ milyen gonosz, és a jóságos USA milyen „drága” bájos, kedves és csücsöri?

  • Rodeo11
    2019 szeptember 17
    12:39 du.

    És most akkor szarjam össze magamat emiatt ?

  • Csak tudnám mit akar tőlem folyton ez a hülye idegen…

  • Úgy tűnik, még egy két ilyen húzás és az USA bele fog vágni az iráni rongyfejűek vigyorgó szakállas pofájába.

    https://nepszava.hu/3050455_ugy-tunik-irani-tamaszpontrol-indult-a-szaudi-olajipar-elleni-tamadas

  • Geyza
    2019 szeptember 17
    5:03 du.

    magától semmit, geyza, maradjon magának… és mielőtt hőzöng bármiről, ismerje meg a tényeket a népszava.hu az nem hiteles, az másolja a CNN ről és azzal a kritériával (kritérium az többes szám, latin) operál, hogy: nagyon valószínű (amit ugye britek kezdtek használni, mint: highly likely, mikor a skripálékat ugye a kilincs megmérgezte, miután nem fogták meg,de… highly likely a mi a semmi körüljárása és abszolút nincs evidencia értéke, mint a lepkefingnak, azaz röhögény, meg hogy pofán basszák az is… most elnökválasztási kampány van már közel egy éve az meg egy csinnbummcirkusz a valós problémákról hülyeségekre terelni az egységsugarú választó figyelmét meg egyébként is sokuknak a Föld Lapos)

    bruhahaha

  • Épp most olvastam a Face-n, hogy az intelligens fideszesek szarral kenték be az ellenzéki kampánystáb autójának a kilincsét… Olyan szép ez a kampány, ugye, Marcsi?

  • Geyza
    2019 szeptember 17
    5:10 du.
    @g
    highly likely…LOL
    szóval az a helyzet, hogy 35 km távolságról felderítő drónok érkeztek, majd leadták a milliméter pontos adatokat és mind a 17 Houthy drone pontosan elérte a célját a Patriot, és Bőing és az F-35 ócskavasak egy bugyigumiból készült filléres csúzli kikerülte a rendszert az USA külügy-minisztere azt mondta tegnap Riyadh-ban: az usa gyártja a legfájintosabb fegyvereket de azok is tévedhetnek egyszer….,

    a tálibok meg hasukat fogják Afganisztánban, még a szamáron szamaragoló tálibokat sem tudták legyőzni 15 év alatt

    most, azután… kiderült hogy ha nem tudják megszerezni a venezuelai olajmezőket akkor megszerzik az ARAMCO 98%-t a védelem áraként MBS meg tapsol és lengeti a fityuláját

  • Geyza
    2019 szeptember 17
    5:10 du.

    Olyan igazi iraki tipusú vegyi és biológiai fegyver casus belli szaga van ennek is, ami majd lerohanás után szintén utólagos bevallással helyesbítődik! 😀 (Csakhogy Irán sokkal rágósabb falat mint Irak volt! 😀 )