Schmidt Mária klímája változatlan

2019 december 31 9:07 de.46 hozzászólás

„Nem tudom, hogy mi az, hogy klímaváltozás. Hát, minden változik a világban. Pont a klímának kéne állandónak lenni? Még a szavakat sem értem, amit beszélnek.” Ezt mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója a Hír TV-ben. Majd mindezt megtoldotta egy még ennél is nagyobb okossággal: „Nem értem, hogy mi az, hogy klíma-semlegesnek kéne lenni. Ez azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?”

Mondjuk, magunktól is kitalálhattuk volna. Csurka István óta tudjuk ugyanis, hogy a szakértelem bolsevista trükk. Most meg a klímaváltozásról derült ki, hogy a Soros kottájából játszó Brüsszel ármánykodása.

Nincs új a Nap alatt, Orbán Viktor már évekkel ezelőtt pedzegette a témát. Nem a klímaváltozással kapcsolatban, hanem általánosságban, Mert amit ő mond, az mindenre érvényes.

Mindenre is.

Az Ericsson székházának avatásán azt mondta a miniszterelnök, hogy meg kell próbálnunk magunk felé hajlítani a valóságot. Van, akinek ez már sikerült. Kövér Lászlóról régóta tudjuk, hogy saját, különbejáratú magánvalósága van. És most Schmidt Máriáról is kiderült, hogy nem hagyja magát zavarba hozni a tényektől. Sejtettük eddig is, de most meglett a bizonyosság. Ő maga szolgáltatta.

Tényleg nem kell a klímaváltozáson lovagolni. Majd csak lesz valahogy. Különben is, egymilliárd év múlva megszűnik a Nap. Azért aggódni akkor sem kell. Lesz helyette más, ami világít. Ha nem Kövér László, akkor Schmidt Mária.

A dinoszauruszok is úgy tudták, hogy a klímaváltozás bolsevista trükk.

46 hozzászólás

  • Korrekció

    Valójában Schmidt Mária mondanivalójának a lényege nem az volt, hogy „tiltsuk be klímát” amit nyilván nem lehet (ezt is mondta – by the way-:)

    Schmidt arról beszélt, hogy a baloldal eszmeisége (a nemzetközi) olyan nagy mértékben kiüresedett, hogy nincs érdemi mondanivalója a klf társadalmak tömegei számára. Ezért pótcselekvésként(!) a klímaváltozásról beszélnek továbbá ezért „zöldültek” meg.

  • adalbert george

    te kedves földes peti mint mindég össze vissza magyar-àzod a meg magyaràzhatattlant talàn az a bajod hogy próbálsz humorizàlnimivel humorista a képesitésed!, de irni sem tudsz humorizàlni plàne nem! , nem szeretném minösiteni S,Màriàt de gondolj bele ki tudnà vissza forditani a NAGY-kereket , senki! annál inkàbb te kis „komcsipista” !

  • Kicsit ciki itt már hozzászólni is, mert már csak agyhalottak maradtak.. Jó írás Péter!

  • adalbert george Ez megint gyenge volt. Még nem volt olyan kommented, ami hordozná az értelem csiráját. Most sem sikerült.
    Földes nem humoros? Lehet. Az is lehet, hogy te nem érted? Az viszont biztos, hogy akikről ír azok röhejesek lennének egy vígjátékban. Így viszont egy ország vezető szerepében tragédiák. Miért nem akarod látni? Nem szeretnéd Máriát minősíteni? Miért nem? Magadat minősítenéd? Ide figyelj te Gyuri. Te viszont vicces vagy. A „komcsik” lába között bújkálva komcsizol? Azért ez vicces, nem?

  • Ferenct Azokról a jobboldali elhajlókról, tudósokról és politikusokról mi a véleményed?
    Mind ballibsi lesz, ha a klímaváltozásról lesz szó?
    Tényleg ilyen szolgalelküek vagytok? Böffent egy baromságot valamelyik fideszes, ti meg vállvetve magyarázzátok meg a hülyeségét?

  • Adalbert egy istenverte náci itten.
    Azt képzeli magáról a szerencsétlen hülye
    hogy a B2 lelátón van és oszthatja az észt. Pedig nem is…

  • Kenny

    1) Az „elhajlók” szélsőségesek, legyenek ultra-balosok, v. ultra-jobbosok – nem érdekelnek engem, átnézek rajtuk. Mellesleg nincs „jobboldal”, és nincs „baloldal”. Ami van: internacionalisták (memento: „világ proletárjai egyesüljetek”) vs a szuverenisták.

    2) Sokkal szuverénebb vagyok annál, hogy bárkinek a véleményét kritika nélkül átvegyem. Ha egyet értek un. liberális véleménnyel akkor elfogadom, ha nem akkor elutasítom és így van ez a konzervatív véleménnyel.
    Nekem dumálhatnak fidesz oldalról mint bárhonnét. Csak azt látom, hogy a „te-félék” (már megbocsáss) ha nem egyezik másnek a véleménye a tiéddel/tiétekkel akkor akkor náciztok, fideszeseztek, stb. értelmes vita helyett ahol gondolatok ütköznek érzelmek helyett. Gondolkodj el.

  • Ja igen! Magyarországon hagyomány újévi köszöntőt mondania éjfél után az ország legfőbb méltóságának (ez most Áder János).

    Az RTL Klub kereskedelmi tévécsatorna ellenben rendhagyó köszöntőt sugárzott, itt olvasható és nézhető/hallható:

    https://444.hu/2020/01/01/ne-maradjunk-nemak-kulka-janos-mondta-az-ujevi-koszontot-az-rtl-klubon

    Gratulálok a tévécsatornának!

  • SchumackerLady

    Azért, arra már qrvára kíváncsi vagyok, hogy ez a FidSS-némber,

    miniszterelnöki tanácsadó miről és hogyan beszélget az ő LMP-és,

    hivatalból kapott „zöld-párti”* országgyűlési képviselő

    fiacskájával, kinek – szegénynek – ráadásul a nemi identitása

    gyökeresen ütközik a FidSS/Kdmp. hivatalos nemi és gender

    irányvonalával.

    .

    * Az erőltetett zöld-párt titulust a párt mellé, hálából hitbizományként még Schiffer András – ügyvéd és csúszómászó – kapta magától a Vezértől – akit korábban annak garázda-perében, mint vádlottat képviselt – mikoraztán, és végülis közösen nyélbeütötték ezt a lényegében fából vaskarika pártot, az LMP-ét, melynek még a nevét is az Orbán agyalta ki.

  • L. Schumacker!

    Ahhoz képest, hogy mint mondod, egy „fából vaskarika” ez az LMP, a legutóbbi országgyűlési választásokon, mint pszeudo-ellenzéki párt, mégiscsak a mérleg nyelvét szolgáltatta, amikor vezetői nem voltak hajlandóak beállni a valódi ellenzéki együttműködés körében elhatározott „visszalépések” választási technikájába…
    Ezzel az árulással újabb négy évvel hosszabbították meg az Orbánrendszer életét.

    Üdv Đ

    .

  • SchumackerLady

    Dubois!

    Hát éppen erről van szó. Ezért, pontosan e célból találta ki az LMP-t a két briganti Orbán és Schiffer A., vagyis saját, azaz udvari ellenzék gyanánt. Ezt a látszatra baloldali pártot a a baloldali hulladék begyűjtésére, míg a Jobbik gravitációját a jobboldali maradék begyűjtésére, ellensúlynak szánták, amely részben ki is szolgálta ezt a célt…

  • Ferenct. Hagyd ezt a „gondolkodj el” bodaizmust.
    Az „énfélélet” szintén. Megbocsájtok, de attól még sértés, Te is érzed. Lenáciztalak? Nem. Fideszes vagy? Igen. Akkor?
    Milyen gondolatokat akarsz ütköztetni a klimáról? Értünk hozzá? Mariska ért hozzá? Azért mert gazdag volt a férje, okos is?

  • Drizari
    2020 január 1
    8:56 de.

    Vendégségben az ATV.-t néztrm Szilveszter éjszakáján.
    Éjfél előtt elkezdük várni az órát, kézbentartottt és csőretöltött pezsgővel, mint mát megannyi évtized óta…

    De az óra és az ÉJFÉL bejelentése elmaradt.
    Úgytűnik a FIDESZ ezt is megspórolta magának.
    Momentán nem tellt rá Németsándoréknak, az ajándékba kapott Kormány-milliárdocskákból, amit azért a szar reklám sugárzásáért kaptak, amit most már a vízcsapból is nyomnak belénk..Én pl. , mikor a leveleimet akarom megnézni de helyette a Kormányreklám jön fel, diszkréten félretolom a képernyön az egészet. Mostmár olyanok lettek mint a vad-szocializmus. Csak akkor mindenhonnan a vöröscsillag dőlt vég nélkül.

  • Béla István

    Ferenct: a fideszesek meg migránsoznak, sorosoznak. Ez is pótcselekvés. És arra szolgál, hogy a piaci gondjainkat elfeledtesse. Pedig az „árak nem hazudnak”. MNB 2020. jan. 2. UTC 08:58: 1 euró egyenlő 330,20 magyar forint, de ha veszel, akkor: 1 Euro=342,67 ha eladod: 319,49 HUF; 2010-ben ez kb. 260 Ft/euro volt. Kis hazánk jobban teljesít! Az MNB az idei inflációt 3,5%-ra becsüli (lásd Matolcsi), a nyuggerek viszont csak 2,8% emelést kapnak.

  • Színes hírek:
    Olvasom, a kormány egyetért azzal, hogy 2020 és 2022 között folytatódjék a hátrányos helyzetű térségekben élő időseket célzó Idősügyi Infokommunikációs Modellprogram. Erre a célra 100 millió forintot (303030€) szándékoznak költeni.

    Célja, megtanítani a szegény falvak 65 éven felüli lakosait az okostelefon és az internetes bankolás folyószámláról történő fortélyaira. Merthogy ne tartsák a készpénzüket befőttes üvegekben v. párnacihákban. Ezzel is csökkenteni a forgalomban lévő készpénzmennyiséget.

    Háziorvos utánpótlásról nincs szó, így sok-sok magyar falu öreg betegei vagy elbuszoznak/vonatoznak a legközelebbi kisvárosba, vagy meghalnak. Ez utóbbi esetben már nincs szükség őket bevonni az Idősügyi Infokommunikációs Modellprogramba.

  • Kenny (írja)

    „…értünk hozzá (globális klíma változás)?…”

    Igen, értünk hozzá, hanem is spec. szakértőként!
    a) A globális klíma változás okainak ismeretéről (általános melegedés) minden közepesnél értelmesebb embernek rendelkezésre áll egy óriási tudás bázis (www)+egyéb).
    b) Fenntartom: A klíma változást (globális melegedést) a korábbi bal-, mára megzöldült pártok (görög dinnye pártok: kívül zöld, belül vörösek) pótcselekvésként használják, mivel nekik nincs más érdemi mondanivalója a széles népesség számára. Ez a klíma-lufi rövidesen kidurran, amikor a multinacionális óriás vállalatok elő előállnak a globális klímát pozitívan befolyásolni képes technológiával (ami ma már rendelkezésre áll).
    (Egy neves magyar liberális újságíró írta le alá támsztandó az általam leírtakat: „…nem engedhetjük meg (a fidesznek), hogy a „klíma témát is kivegyék a kezünkből, mint a 2015-ben az un. migráns-ügyet)

    ps: Nem vagyok fideszes vagyok, hanem nemzeti elkötelezettségű liberális-konzervatív (vs. internacionalista, eu-föderalista). Ha ezeket az értékeket a dk-nál, a momentumnál, stb. látom, akkor azt fogom elfogadni.

  • Erről a „vagy elbuszoznak/vonatoznak a legközelebbi kisvárosba, vagy meghalnak”-ról jutott eszembe, hogy amikor megyek a közértbe, utam során két útmenti keresztet (crux viator) érintek. Valamikor a tájékozódást segítették, jelezhette a vándornak a falu v. birtokhatárt.

    Ma mindkettőnél friss virágot láttam, és elgondolkodtam: régen a gyalogvándor itt megállt, kalapját emelte és keresztet vetett. Sokról nem tudni, mi célból állították, egyéni fogadalomból, szerencsétlenség helyszíne, vagy pestis ellen védelmül. Annyit tudni róluk, hogy a hívő lakosság köreiből állíttatták.

    Sajnos, ez a lakott területen kívüli főút eléggé forgalmas, és eddig még nem volt módomban félreállni, hogy közelebbről megtekintsem. Erről viszont rögtön az jutott eszembe, vajon ez hogy’ sikerült a virágvivőknek?

  • Hogy miért kell nekem újév szent napján Schmidt Mária negédes portréjával találkozni itt a KMH-n, ha idejövök… 🙁

  • Bugyimentes S-mit Ma riska valosághajlitó parafenomenitása nem is biztos, h annyira komoly lenne!
    Szerintem, ha o1g elmenve horgászni egy paptetűt fogna, akkor is azt mondaná, hogy az egy aranyhal!
    Ha nemis olyan kövér, ha nem is olyan aranyozottan csillogo, csak sápadt es satnya, akkor is, ez a magyar-aranyhal!legyunk ra buszkek! Minden panelpatkany nyuggernek egy magyar-aranyhalat! Csak birják kivarni, amig a 3 kivansaguk teljesul! Vagy tanuljanak meg olyat kivanni, ami teljesul(het)!

  • Hm? Csodalkozasra indito, hogy mi lett volna ez?

    Egy report (Jelentes) vagy csak egy Clairol ( a noi hajfestek keszito) hirdetese ???

    Mr. Foldes tobb ertelmes es elvezetes jelemteseit olvastam mar itten a multban.

    De HA a „Fold klimajan” lett volna a cel, hat az valoban adott volna lehetoseget megvitatni valami gelenoset, amely erint, s fog majd erinteni billiokat sulyosan vilagszerte.

    Na de az itteni hozzaszollok csupan egymas kanaszmodu gyalazkodasaira hajlandok, sot kepesek egyedul. Sajnos.

  • Smici-ma riskanak uzenem, hogy neki pedig politikasemlegesnek kellett volna lennie muzeumigazgatokent!
    Azt is ertem, h nemert a klimahoz. Ha elromlik, hivni kell a klimaszerelőt! Teszem azt, ha irodajaba a nyari nap besut es 30 fok feletti a homerseglet, szerintem hamar kitalalná!
    Ahogy akkor sem áll neki a klimát szerelgetni, ugy a Föld klimájával kapcsolatosan is lehet, h 1 szakember többet tudna!
    O1g-t es bandajat nemerdekli a jovo, a klimavaltozas, hiszen más oldalrol közelitik meg a kerdest! „Lopj annyit, h kenyelmesen túleld!”
    Akiknek erre modjuk sincs, el sem gondolkodnak ezen a kerdesen…. Ők kenytelenek aggodni a Föld sorsa miatt!
    O1g es hordája környezettudatosan él? Nempocsékolnak, csak a szükseges mennyiseget es minoseget veszik el?
    Lehet fogadást kötni!
    A Föld nagy, de, ha eldobunk egy szemetet, az nem megsemmisül, hanem csak max odébb fujja a szél, vagy a delikvens huz arrebb az autojával!
    Mit szolnának ezek az őstulok tahok, ha ezentul az ő hazaikba, lakásaikba hordaná a kukáskocsi a szemetet, ha mar nemfer, akkor az udvarukra boritaná!
    Én hatékonyan megtanitanam ezeket az embereket. 1 eldobott szemet, 1 hozza leboritott kontenernyi szemet!

    O1g-ékat nemerdekli a kornyezetvedelem, mert az minden szempontbol szemben all a moho, telhetetlen rablasi lázukkal!
    Ez az oka, nem a taho tudatlanságuk! No, de az 1. nem zarja ki a 2-at!

  • Béla István
    2020 január 2
    4:07 de.

    2016 ban kb 5000 Forint volt a negyedévi kötelezőm Gk-felelősségbiztosításom.

    Most ugyanaz ugyanannál a biztosítónál kb. a duplája.

    Pedig semmi nem történt, leszámítva azt hogy a balesetmentes vezetésemért javult a bonus-besorolásom.

    Ez nagyjából 100 % növekedésnek felel meg 4 év alatt.

    Vagyis az infláció 25 %. De ők azt hazudják hogy csak másfél – két százalék , sokáig annál is kevesebbre hazudták.

  • Drizari
    2020 január 2
    8:45 de.

    Nagyon csodálk’zom, hogy miértnem mingyá űrhajós-kiképzésnek vetik öket alá ?

    Elvégre meghirdették az „akciótervet” vagy mijafaszt hogy Magyarország űrnagyhatalom lesz. Ruszkiország segédletével.

  • 1.Fent nevezett SchM nevű hölgyet nem tartom semminek – történésznek végképp. Erre egy régi történet jogosít föl. Vagy 15 éve még szóbaállt a renitens rádióval, és Bolgárnak azt fejtegette, hogy a Horthy-rendszer demokrácia volt, mert általános és titkos választójog volt. Pár perc múlva csörgött a telefon: Miféle történész ez? Nem tudja, hogy vidéken az elöljárók előtt kellett aláírni a kormánypárti, vagy ellenzéki listát? Szó nem volt urnáról, meg titkos szavazásról! A négyosztályt végzett Anyukám mondta, merthogy ő vidéken nevelkedett. Én nem tudtam – ahogy Bolgár sem -, de utánanéztem. És tényleg: szavazólap, meg urna csak a nagyobb városokban volt,amikor még a városi lakosság aránya jóval kisebb volt a mainál. Titkosságról tehát szó nem volt, és az általánosság is erősen kérdőjeles, ha tudjuk, hogy a felnőtt népesség alig 8 százaléka voksolhatott. Nők pl.csak férjezettek, akikért a férjük kezességet vállalt.
    OK a történettudomány következtetései mindig is erősen függtek az aktuális politikai vonaltól. De konkrét, könnyen ellenőrizhető tényeket lehazudni azért elég kevés történész engedett meg magának. Igen jellemző a terrorigazgató asszony tényekhez való viszonyának egy másik megjegyzése is, miszerint 1956 eseményeit még nem lehet rendesen kutatni, mert élnek a szemtanúk, akik örökké „belebeszélnek”. Így hát talán nem csoda, ha illető hölgy bármily megnyilvánulását maximum unalmas bulvárpletyinek tartom.
    Hanem Ferenc1! Emlékezetem szerint itt Téged senki nem nácizott, fideszesezett le. Márcsak azért sem, mert egyszer céloztál arra, hogy nem vagy a kormányerő feltétlen rajongója. Igaz, Boda többször is kompromittált az egyetértésével – de ezt sem utasítodtad vissza soha. Ahogy nem válaszoltál egyenes kérdésekre sem: ha nem a fidesz, akkor mi, hogyan? OK:vérnősző rasszista vagy – ez azért kiderült. De nem megátalkodott gonosz, se bodai ostoba, ahogy én látom. Akkor mégis mi, hogy képzeled a jövőt?

  • Klimaváltozástól a – klimaxváltozásig….
    https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20200103-mamoros-totagas -dóra

  • Színes hírek:
    Olvasom, idén indulhat a magyar nyelvű Szabad Európa Rádió adása. Február 2-ig lehet jelentkezni a budapesti részleg igazgatói posztjára. Elég kemény elvárások (végzettség, tapasztalat stb.) mellett felelős lesz a magyarországi adás stratégiájának kidolgozásáért, együttműködve a regionális igazgatóval, és a stábtagok összeválogatásában.

    A rádió jelenleg húsz országban 25 nyelven van jelen olyan országokban, ahol veszélyben van a sajtószabadság, vagy már egyáltalán nem működik.

    (vajon most is zavarni fogják az adását?)

  • F.C.K.Cs.P.

    20 ezer Forint biztositasi koltseg nem ad semmi ertelmet, amig nem veszed figyelembe hogy mennyi osszegu biztositast nyujt az neked egy evre???

    Gondoltal mar arra, HA okozol egy szerewncsetlenseget es egy hat gyermekes csalad-apa veszti eletet, a TE kotelesseged csladjat eltartani.

    Vagy HA egy tele-levo busz egy tomeglaksasba rohan az altalad okoztt kovetkezmenyek miatt.

    Belatod felelosegedet ?

    Na annak osszget birald, nem a bagot amit fizetsz azert !

  • A Globalis Klima rendellenesege amivel kezdte a szerzo ocsarolni a szoke holgyet.

    De a tobb mint ket-tucat hozzaszollasokban, csupam Mr. vagy Ms.Bernstein tett nemi megjagyzest azon.

    Pedig a vilag, ill. a Fold felszinti korulmneyei drasztikus valtozasa elkerulhetelen am.

    Ne feledd, u.n. rewducing, az al csokkeno athmospheraban elunk. Az az csikken az athnmosphera oxugen tartalma. Mivel a magasbbra szallo oxugen molekulak elillanak a vilagurben a Nap-hullamival.

    Hasonloan az novelvo szamu emberiseg novekvo allando szemet-termekei.
    Ma tobb szemet, sajnos nagyban plesztik, van a tnegerek vizeben mint vizio-elolenyek.

    Sot pleszrik milokulak lete az emberi sejtekben is bizonyositott.
    Tovabbi kutatasokkat kovetel megallapitani hogy az mi karokat okozhat a verben, agyban es mas emberi-szervekbe jutva.

    Ma a rakos betegsegek vilagszerte oriasian novedkedoben.

    S az csak erossen es gyorsabban fokozodik. Na de az senkit nem erdekel. De vajon majd kit, vagy kiket atkoznak, szidnak majd amikor a kovetkezmenyek elkerulhetelenek lesznek???

  • Ferenct Jó rendben. Azt viszont, hogy állapítod meg, ki írja le jól? Ha Neked tetszik, akkor jó szakértő írta, ha nem tetszik akkor „libsibolsi”? Azért valljuk be, ez nem egészen tudományos így. Ezek után elképzelhető, hogy elolvasol egy tanulmányt Beethoven kilenc szimfóniájáról, és megírod a tizediket? Egyébként elhiszem, hogy nem vagy fideszes, csak véletlenül mindenben fedi a véleményed Orbán Viktor véleményét. Vannak ilyen véletlenek, ez teljesen életszerű. Annak is örülök, hogy természetesen Neked minden véleményed saját, szemben velem akit nem ismersz, de tudod, hogy nekem nincs saját véleményem. Honnan is lenne az én fajtámnak? Ezt is olyan biztosan tudod, mint a klimaváltozást? Tudod rengeteget olvastam a kímaváltozásról, de nem jutottam sokra. Túl sok a fizetett „szagértő”. Az viszont biztos, jobb csinálni valamit ellene, mint „libsibolsizni”.
    Ehhez még közepes értelem sem kell, elég egy én fajta „libsibolsi” visszamaradott gondolkodása. Szerintem.

  • Kedves és igen nagyon tisztelt Cenz Ura, miért lettél olyan dühös, hogy az egész izét kitörölted a „gizinénivégén” pedig milyen huncut kis izé lehetett volna a gizi micsodája, dehát… ugye te vagy Kyrie, nem én

  • Bendeguz, imádlak:
    „pleszrik milokulak”
    😀 😀 😀

  • Imadatos Almasi.

    Bizonyitani probaltad, hogy a plesztik molekulak bizonyos szervedbe is eljutottak ?

  • Igen!
    „pleszrik milokulak” – hiszen Bendegúz a szakertó, ahogy latszik is!
    De ferenc baromsagai sem rosszak!
    „A fejlett államok majd megoldják, ha kell!”

    Hát ezaz, hogy ez mar tulhaladta az emberléptékű megoldhatóság lehetoseget!
    Cseszd meg!
    Nem másnak kell megoldani, hanem mindenkinek tennie kell érte!
    Olyan ezis, mint a választások!
    Ha kevesen szavaztak o1g-re, (mert valaki nem ment el) , akkor a problémát orvosolni kell ! Pl. Csalással! Na! Ugy mar egybol nyert!

  • Nem akarom felrevinni a temat, de klimavaltozas folyamatosan zajlik, amit az emberi káros tevekenyseg gyorsit!
    Ebben van valasztásunk, h tovabbgyorsitjuk, v mersekeljuk a klimavaltozast!
    A gyorsitashoz mar szuperul ertunk, de a mersekleset meg nem probaltuk!

  • Almási Alma
    2020 január 4
    9:42 de.

    szívből irigyellek Álmaink Almája… tőled beereszti a Cenz Kyrie tőlem általában törli, mikor gizizek

    üdv

  • Rodeo, mert mindent csak MÉRTÉKKEL…

  • Almási Alma
    2020 január 4
    5:28 du.

    Álmaink Almája, kösz, majdnem megnyugodtam…de ne adjuk fel

    a gizi pirézűl is helyesírási hibákkal küzd

  • ISTVAN BELA;

    Figyelmen kivul hagytad, hogy az inflacio a penzedet emeszti fel.

    Kulonosen amikor a nemezeti penz-egyseged, a Forint erteke is esik.

    S a nyugdijasok penzenek erteke amit evtizedekkel ezelott fizettek be anyugdij biztositasaikba az ma bagot sem er.

    Sot egy mai nyuhgijas, visszakapta ket honap alatt amit 35-40 even at fizetet annak biztositasaert.

    Azert a rendszer teljes vesztesseg. S a mai dolgozok zsebeibol jon havi nyufgdij fizetesuk.

    Szamold-ki , ha ketekednel !!!

  • O1G666;

    A „klima-valtozas” a Fold termeszeti-egyensulyanak a pusztitasa az emberiseg alatl.
    S csupan az emberilenyek alatal!!!

    Ami naprol-napra novekedik az emberiseg letszamanak novekedese is robbans-modra halad.

    Amig az emberiseg robbano-tulszaporodasa nem korlatozzva, ill. visszakozva, a Fold termeszeti mukodesei csupan pusztitva.
    S annak eredmenye egyedul okozza a klima-valtozasait.

    Tobb es novekvo emberilenyek, tobb es logaritmus-aranyu termeszeti pusztitasok es vissza-fordithatatlan klimai katasztrofak.

    NE hunyj szemet a valo adatoknak !!!!!

  • D.Bernstein
    2020 január 3
    3:46 de.

    Milenne veled ha időnként nem nyomathatnál be ide valami szennyet…

  • O1G666;
    Sajnos a klimavaltozas gyorsitasa sot lassitasa sem igen lehetseges az u.n. „carbon-trading” modszerevel.
    Az csupan anyagi jovedelmezest nyujt azon.

    Az emberiseg szama novekszik naponta es mindenki jobb eletet ohajt es kovetel.
    Ami tovabbi „klima-valtozas”-t befolyasolja, ill.gyorsitja.

    Sot, HA minden automobilt, tehetkocsik, mozdonyok, relulok, hajok, eromuvek, ipari-gyarakat azonnal megszuntetnenk, vagy megsemmistenenk, a szakerto-tudosok keptelenek meghatarozni hogy hany ev-szazad, vagy ev-ezredbe telne mire a klima-vissza-allitasa eszreveheto lenne.

    S minel tobbet panaszkodsz, legalabb is szobelileg, annal tobb CO2-t produkalsz, s gyorsitod a klima-katasztrofalis elereset.

  • GYURI;

    Mivel a cikk ahol az allitasod tetted mar lezarult.

    Lennel hajlando es kepes valami adatokat kozolni azon a Ravena melleti kocsmaba-valo betores reszletein, hogy azok 56-os magyar m,enekultak voltak ???

    Nem hinnem hogy resztvevo lettel volna.Tehat bizonyara olvastad valahol.
    Kozolned mind azt itten ?

    Koszponom !

  • Bendeguz79:
    „HA minden automobilt, tehetkocsik, mozdonyok, relulok, hajok, eromuvek, ipari-gyarakat azonnal megszuntetnenk, vagy megsemmistenenk, a szakerto-tudosok keptelenek meghatarozni hogy hany ev-szazad, vagy ev-ezredbe telne mire a klima-vissza-allitasa eszreveheto lenne.”

    Lehet, hogy így van. lehet, hogy nincs így – nem tudom, nem az én szakterületem. Abban viszont bizonyos vagyok, hogy a bekövetkező termonukleáris világháború a problémát tartosan
    megoldja.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 január 6
    1:05 du.

    No, azért ezen is el kellene mélázni egy kicsit:
    https://mandiner.hu/cikk/20200107_erre_a_vilagrendre_kell_nemet_mondani

  • Orsós Elemér

    A CO2 pont nem számít(a többi gázkibocsátás igen!), mert például a dinoszauruszok korában az a mostaninak a duplája volt és most éppen annak a flóra burjánzásának végtermékét pocsékoljuk a föld mélyéből kinyerve!

  • O1G666; Nem gondoltam volna, hogy Bendegúzzal egy gyékényen fogok árulni, de én is a túlszaporodásban látom a bajt. Hiába vonul barlangba Európa, mikor a világ többi része ontja az embereket. Lassan lapjával állnak, de eszükben sincs abbahagyni.