Karanténnapló 2 — Nem vagyunk angyalok – bár talán „acsarkodó, lepukkant nyuggerek” sem

2020 március 29 8:09 de.29 hozzászólás

Önkéntes bezárkózásom huszon valahányadik napja. Jobb, ha az ember nem számolja, amikor fogalma sincs, meddig tarthat. Az eddigiek alapján úgy számolom, Magyarországon a nyár közepéig – talán a végéig is – eltarthat a fertőzések szaporodása, és még akkor is csak arról van szó, hogy megállítottuk a járványt – a megszüntetéséhez még újabb hónapok, ha nem évek kellenek.

(Helyzet március 29. 8:00 óra: 408 ismert fertőzött, összesen 13 elhunyt.)

Hétfő óta kijárási korlátozás van, ami annyit jelent, hogy pl. vásárolni az idősek csak 9 és 12 óra között járhatnak, a fiatalabbak ezt követően a 15 órai boltzárásig. Az utcák csendesek, még a Belvárosban is lehet szellőztetni (a nővérem közlése szerint) jelentősen csitult a forgalom. Senki nem borogat kukákat, gyújtogat autókat. Az ellenzéki pártok és mozgalmak kivétel nélkül arra kérnek mindenkit: tartsuk be a korlátozó rendelkezéseket. Az önkormányzatok – az ellenzékiek is – segélyhelyeket szerveznek, azt kutatják az önkéntes lakóközösségi társaságok bevonásával, hogy hol van olyan egyedül élő idős, aki ugyan eddig nem szorult szociális ellátásra, de most jobb lenne, ha nem személyesen menne bevásárolni, gyógyszerért stb. A kerületünkben (ellenzéki vezetés) az önkormányzati cég munkásai két napja megkezdték a terek, utcák, utcabútorok fertőtlenítő lemosását.

Persze azért vannak javaslataik, kifogásaik a kormányzati működést illetően. Igen, ha a házunk ég, mindenkinek az oltásban kell részt vennie. Csakhogy miközben a tető ég, a kormányzat a ház alapjait rombolja, veri szét ezerrel. Ez ellen sokan jogosan fölszólalnak: de nem köztereken hőbörgéssel, gyújtó hangú uszítással: csak abban a néhány rádióban, tévében, ahol egyáltalán hangot kapnak. Meg persze az interneten.

Magam is törtem a fejem, hogyan segíthetnék. Nem lenne jó, ha 70+osként segélyhelyeken sündörögnék hátramozdítóként. Kitaláltam hát – és a facebook oldalamon közzé is tettem: szívesen beszélgetek telefonon bárkivel, aki erre igényt tart. A bezártságon sokat enyhíthet, ha legalább szót válthat az ember. Két kérésem van: közéleti témát én nem kezdeményezek, bár van határozott világlátásom, de ha a partner kezdeményezi, jöhet. A másik, hogy nem vagyok orvos, így nem tudok tanácsot adni se koronavírus ellen, se fülzúgásra. Viszont bízom a gyógyítókban, így a csodálatos panaceák propagátorai is kerüljenek. Csak dumcsizzunk – akár ezerkilencszázjajderég történtekről – az utódaink úgyis unják már a százszor hallott eseteket. (Analóg és mobil telefonom is van, ingyenes beszélgetéssel: visszahívom, aki jelentkezik.) A felhívásom bekerült a Klubrádió beszélgetős műsorába is – igaz, csak a kevésbé hallgatott déli műsorsávba.

Persze nem vagyunk angyalok – bár talán „acsarkodó, lepukkant nyuggerek” sem, ahogy aposztrofált ezen az oldalon egy „kedves,” ifjú beszélgetőtársunk. Neki annyit: a fiatalság se érdem, csak állapot. És a fenti jelzők élesen rávilágítanak arra: fiatalon is lehet valaki begyepesedett, korlátolt, pont, mint a főbugrisa.

Szóval, mint említettem, mi sem vagyunk angyalok. A rádióban elhangzott felhívásom után felhívott a nagynéném. (Persze beszélgetünk naponta-másnaponta mindig.) A harmadik percben ordítottam vele. Merthogy: leszaladok egy kis almáért, nincs itthon csak négy, meg egy sárga… Nem mész sehová!!! De csak ide, a zölds… ODA SE! Majd Árpi hoz almát!!! A felnőtt unokájával egy házban lakik. De az Árpi nem olyat hoz, amilyet szere… MARADJ A HÁTSÓDON!!! (Más szóval illettem a testrészt.) Nekem már mindegy, ha elkapom…. (87 éves). Ki nem sz@rja le, hogy veled mi lesz – de utaztatod azokat a kis rohadt dögöket!!! Erre megfenyegetett, hogy beszól a Bolgárnál: fel ne hívjon senki, mert bántom az öregeket. (Vicces: 72 múltam.) Ma persze már röhögtünk az egészen.

A neten sokan lájkolták a felajánlásomat – de eddig csak egy idegen jelentkezett. Nektek is szól: a budapesti telefonkönyvben benne van a számom, hívhattok. Legfeljebb ordítozunk kicsit egymással: de az is jobb, mint a szűkölő szorongás.

Rátesi Margit

29 hozzászólás

  • Kedves Rátesi Margit!
    Nem Budapesten, hanem Székesfehérvárott élek, de legalább e-mailben szívesen „beszélgetnék Önnel. Ha megérem, akkor szeptember közepén betöltöm a 87. évem. Istennek hála a több, mint 61 éve velem élő, szeretett feleségem is velem van még. A gyerekeink messze kirepültek és az unokáink is. „Érdekes”, hogy mióta ez a baj kitört, többet beszélnek velünk pl. telefonon, mint korábban. Arra szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a helyzettel együtt járó idegeskedés és/vagy félelem nagyon rossz hatást gyakorol az emberi kapcsolatokra is.Aki megteheti, hallgassa meg Dr. Bagdy Emőke prof emerita alábbi linken elérhető előadását, mert épp az emberi kapcsolatok jobbításának az emberi szervezet immun-erősítésére is kiható erősítésáről (is) beszél.Méghozzá élvezetesen jó és érthető stílusban. Önnek személyesen is ajánlom.
    Ha megadná a budapesti telefonkönyvben is elérhető telefonszámát az esetleges válaszában, akkor más elektronikus kommunikációs kapcsolatra is módunk lenne.
    Írásait megköszönve tisztelettel üdvözlöm.

  • Bocs!
    Épp a Bagdy Emőke (minteg egy órás) előadásának a linkjét hagytam le az imént. Íme itt van:
    https://youtu.be/MKg5uN8ceHs

  • Nekem semmi kedvem cseverészni telefonon keresztül, de persze a véleményemtől függetlenül jó és hasznos kezdeményezésednek tartom a felajánlkozásod. Talán mások is így vannak vele, ha eddig csak egy idegen hívott fel.

    Más témára váltva, itt reagálok legutóbbi, hozzám intézett megjegyzésedre, arra, hogy „Ne csodáld: ez a járvány nagyon jól jött a magyar ner-kabinetnek. Szítják is a pánikot, ahogy bírják. Főmuftijuk elemében van: vezényel, katonásdit játszik.”

    Megjegyzésed azzal függ össze, hogy a Fidesz népszerűsége nőtt a teljes lakosság és a biztosan pártot választók közében.

    Nincs ebben semmi különleges, ez egyszerű tömegpszichózis. A kormány kijárási korlátozása amolyan hoztam is meg nem is intézkedés, hiszen tegnap a Normafánál egymást taposták a kirándulók, a nyugdíjasok meg védve érzik magukat a 9-12 órai idősávban. Ezt ki is használták, sokan mentek piacra „közértbe” szájmaszkban és anélkül.

    Növekedett a népszerűségük, mert nem lépték meg, amit tenniük kellene. Nincs szigorú kijárási tilalom, amiben csak helyi boltokban lehetne egy családonként egy embernek élelmiszert/gyógyszert stb. bevásárolni, utcán szigorúan csak szájmaszkban lehetne közlekedni, ellenőrizni igazolni kellene a munkába/fodrászhoz-járást, személygépkocsiban csak egy ember ülhet, a vezetőnek igazolni kell mi célból autókázik, a külföldről beérkezetteket és a fertőzés gyanúsakat azonnal hatósági karanténba helyezni, egy ellenőrző személyhez egy karanténost rendelni, a karanténost telefonján keresztül ellenőrizni, ha elhagyja lakását, akkor azonnal börtönbe (erre kijelölt külön épületbe) zárni a karantén ideje végéig, tesztelni a kontakt személyeket … de a kormánynak nem célja a járvány terjedésének megszüntetése.

    A kormány engedékeny, mert nem akar a fizetés nélkül maradtaknak kifizetni az alapbérük 80 százalékát addig, amíg meg nem szűnik a járvány.

  • Tegnap járkáltunk egy kicsit, és az üres utcák láttán deja-vu érzésem támadt. A kádárkori Közveszélyes Munkakerülés éveiben pontosan ilyen üresek voltak az utcák reggel 8-tól du. 4-ig, nem kijárási tilalom miatt, hanem azért, mert mindenki „dolgozott”. Igaz, ezeken a munkahelyeken – legtöbbjében – senki sem csinált semmit, csak türelmesen kivártuk a „Zárórát”, közben fecsegtünk, játszottunk, és ha a főnök arra járt, gyorsan az íróasztal fölé hajoltunk. Ha jobban belegondolok, ez egy „alapjövedelem” volt, kijárási tilalommal vegyítve.

    Csodálkoztunk is rendszerváltás után, honnan került elő ez a sok ember?

  • A 80-as években ezt a munkahelyi „szabadidőt” arra fordítottuk, hogy GMK-s munkákat végeztünk.

  • Nem vagytok „acsarkodok”????

    Az eggyik altalanos napi hozzaszollo hasznalo nevemre direkt a „satan-unkoja”-nak nevezett, de jlezte azt mas-hozzaszollora is ertelmezve.

    S onmaga, ezen cikk szerzoje regebben a legelso kerdesemre hozza, csupan „hazug”, „gonosz” es „gazember” megnevezessel reagalt.

    Masik foszerkesztesitag, cikkeben nyiltan „atkozott”-aknak, s bevalva „hogy nem azert uszitunk ellenuk mert zsidok, hanem mert nem a mi erdekeinket szolgaljak”.

    Hat nem eppen azert epitett elvtarsuk is gazkamrakat milliokat elpusztitani, meg a „60”-okat, Pocspetriket, Gulagokat, stb felvilagszerte?

    Minden kifogasok-nelkulli hive es kovetoje, sot predikatora leve az u.n. „First Amendment”-nek (a US egyenijogok biztositasa), de nem velnek hogy nemi emberi civilaizalt modort legalabb probalnanak gyakorolni, HA az nem lenne tulsagosan elkepzelhetetlen es betarthatatlan mind azoknak akik allitjak itten, hogy nem „ocsarkodok”???

    Na biztos vagyok ,hogy Szent Jozsef szolgaja mikent reagal es cselekszik majd ezen sorok olvasasara !

    Az allitolagos „nyult-gondolkoda”-at kovetve.

  • Almási Alma,

    Budapesten nem voltak üresek az utcák, hiszen a délutáni munkakezdéshez (14 óra) és a reggeli műszakból kijövet eléggé tömve voltak a villamosok, lógtak a lépcsőkön. 😀
    (Váci út teli gyárakkal, a Népligetnél a Ganz-Mávag, a Boráros térhez és attól is tömeg a Csepel Művek miatt)

  • na, kérem. szíves figyelmetekbe ajánlom, hogy felesleges a víruspánik.Jurásak Fábián Sebestyén – mérvadó fideszes propagandista – kijelentette, hogy a vírus ballibsi, ezért nyilván valóan kizárólag az igaz magyarokat támadja.
    ennél fogva nem árt a közéleti témák esetében is szűrőt használni. hátha telefonon keresztül is fertőz.

  • Bendegúz79 Az acsarkodás tökéletesen lefedi itteni tevékenységedet. Ne forszírozd.

  • Bendeguz79
    2020 március 29
    12:02 du.

    grizi a Sátán undorodna tőled és a kisunokáját a közeledbe sem engedné a Kis Krampusznak van ennél sokkal jobb szórakozni valója… és zöld recontra tök betlivel

    te elégedj meg a SOB és A.hole címeiddel, az elegendő

  • ILLE;

    Nem olvashato itten Fabian Jurasek hozzaszollasa, de meg ha masik cikkel kapcsolatban is allitanad, nem olvastam ,hogy allitotta volan azt, hogy „a coronavirus balibsi”, sem hogy azert csupan „az igazi magayrokat” sulytana.

    De meg ha tevednek is, nem velened, hogy talan egy ertelmes parbeszedet lehtnenk kepesek folyatatni itten az alanyokon, mind az egyeni tamadasok hianyaban ????

    Mar kertelek arra, masokat is, nem velned hogy talan ertelemesebb es jovedelmezobb lehetne az minden szempontokbol?

  • Ha már karanténnapló, bár én csak tiszteletbeli nyugdíjas vagyok. Mikor elkezdődött a járvány, nem kezdtünk felvásárlásba, mi mindig nagy tételben vásárolunk, úgy olcsóbb és mindig tele a kamra. Ez pipa.
    Viszont mível hallottuk a magyar híreket, ezért vásároltunk a gyerekeknek mindent ami szüséges lehet. (Szájmaszkot is, ami működik). A kicsi gyermeknek vásároltunk előre fél évre ruhát, mert valószínűleg karantén alatt is nőni fog a kis léhűtő.
    A posta itt még felvette, a magyar posta nem vitte ki, mert csak. Mindegy, meglett és bontatlanul ami nagy szó.
    Közben folyamatosan vásárolunk interneten keresztül a gyerekeknek, hogy legyen meg mindenük ami kell a bajban. Persze ami kapható.
    Pénzt is küldtünk nekik tetemes összeget, mert hallottuk és tudjuk, hogy a magyar „testvéreink” kihasználva a helyzetet pofátlan árdrágításba kezdtek.
    Itt a karantén alatt feleségem természetesen dolgozik, hiszen nem lenne finom dolog kivonni magát a baj kezeléséből, bár van rá joga és lehetősége.
    Munka után hazajön (nem egyeznék bele panzióban való elhelyezésébe), ha hazahozza a vírust úgyis csak engem fertőzhet meg. Jóban, rosszban, igaz?
    Addig is mig elvisz talán az ördög amire van esély, minden nehéz és piszkos munkát gőzerővel csinálok, ne maradjon rá. Csatorna, eresztisztitás, a házfelújítás szakaszát is rohammunkával fejeztük be. A kertet is rendbe akarom tenni, ne maradjon esetleges özvegyemre. Nem hinném, hogy lesz gondja a párválasztással, de a kiseső időt szeretném könnyebbé tenni.
    Zoránnal vallok egyet, nem zavar ha akkor lesz még szebb, ha én már nem leszek.
    Miután számtalan hobbink van, így a munka melleti szabadidőnkben sincs egy szabad percünk sem, nem valószínű a bezártságból (is) eredő családon belüli erőszak nálunk, ami most jobban fog terjedni mint a vírus. Amúgy sem divat náluk, nem szeretjük a vak komondorokat.
    Szomszédoknak is felajánlottuk a segítségünket, mert sajnos már nyolcvan felett vannak, de szerencsére van aki segítsen nekik, eltették ajánlatunkat rosszabb időkre.
    Hát így éli meg a karantént egy mocskos, családutáló senki és semmi hazaáruló libsi család. További szép napot mindenkinek.

  • RODEO

    Minden szavadat vissza neked !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bendeguz79
    2020 március 29
    3:07 du.

    grizi add föl fénypostával, mint a Mézga Aladár és a Köbüki, de szóljál, hogy kinyissam az ablakot időben, de mindet küldd egyet se hagyjál ki

    pagát uhu

  • Bendeguz79
    2020 március 29
    3:07 du.

    grizi te pontosan olyan vagy, mint a Magyar Nemzeti Himnusz: (abból is a lényeg!!!)>>>>

    balsors akit „régentép”

    egyébként zöld recontra piros betlivel

  • Kedves Margit !
    A telefonomon, amikor a kis hsz.-t, pötyögtem, Rád gondoltam mikor az „öreg” szót idézőjelbe tettem…
    – Ha nem is egyezik néha a véleményünk, (rádiós kalandod tetszett) akkor is Neked tisztelet jár mert önazonos vagy,névvel, „mellbőséggel” hittel vállalod a múltadat és a mai mondanivalódat…
    -Ellentétben a maníros Mr.A.Almával, a pilóta Geyzával, dr.666-tal, vagy akár határon túlról, ide öklendező svindlerektől, mint pl.Professzor Göllner, a sumák Kenny vagy az együgyű Bánfi stb.
    -Én hosszú évekig nem használhattam a magyar nyelvet,(azért is csaptam fel a KMH-hoz) de most örömet lelek benne, és gyönyörködtet, néha túllubickolom magamat benne, ezért bocs. a „nyuggerezésért”…

  • Presbiter! Köszönöm a szavait, a budapesti telefonkönyv megtalálható a neten, a nevem alatt a számom. De nyomjon egy e-mailt ([email protected]), megírom, biztosan sok érdekes történetet tudna masélni az elmúlt 87 évből. Bagdy előadásaiból korábban láttam párat a tévében: nekem kicsit kenetteljes.

  • Alma! Sose dolgoztam hagyományos értelemben vett irodában: a műhelyből egyenesen szerkesztőségbe kerültem – de tudom, hogy mentek a dolgok. Mi normában voltunk – bár tény, nem kellett megszakadnunk. A szerkesztőség meg egész más: ott természetes a 0-24 – és nem tudsz se többet, se kevesebbet „dolgozni”.
    A gmk-t sokakkal ellentétben igen károsnak látom a következményei miatt. Tulkppen az akkori bérszabályozás alóli kibújás volt, miközben hatékonyság javulást nem hozott. Ezrek hitték – és hiszik ma is,hogy „vállalkozók”, mert már gmk-ztak is. Holott ott a cég rezsijén szerzett munkát végezték csak el, a cég eszközeivel, anyagaiból, és a produktum eladásáról is a vállalat gondoskodott. A gmk jövedelme nem függött a vállalat bevételétől. Semmi kockázat. Folyt is a bruszt a cégeken belül, mi menjen gmk-ba, és melyik gmk kapja meg a jól fizető munkákat. Szerintem itt szokták meg a magyar „vállalkozók”, hogy a vezetőknél kell jónak lenni.
    Persze, sok magáncég alakult a gmk-kákból – pár év villogás után tönkre is mentek – amint elfogyott az anyacégtől hozott tartalék: anyagkészlet, megrendelés, presztízs. Fotex, Albacomp stb. Bár az Albacompot a COCOM-lista megszűnése tette padlóra, hiszen ennek kijátszásán alapult az „üzleti terv”.Egy kezeden meg tudod számolni, hány ilyen cég lett valóban sikeres, a saját kockázatával, a saját innovációjából – mint pl. a Graphisoft, Fornetti stb.
    A magyar cégek döntő része ma is ezen az alkun működik: aki szerzi a munkát, azé a nagy pénz, jó ha jut valami annak is, aki elvégzi. Ezen csak ront, hogy a GDP aránytalanul nagy része származik a köszolgáltatásokból, + az állami beruházásokból. Ezért aztán lehet itt balos, jobbos, alsó, felső, király, ász kormány – legfeljebb a korrupció mértéke változik,amíg a közszolgáltatások nem kerülnek kereslet-kínálati alapokra, amit persze az államnak szabályoznia kell. Aki ilyesmiről beszél, ördögnek kiáltják ki: Bokros, Gyurcsány, Molnár Lajos, Mihályi stb. (Ezzel persze a fejlett gazdaságok is küzdenek.)
    Bocsi a terjedelemért.

  • Slapaj Leírnád pontosan, miért vagyok sumák? Ha nem tudod érvel alátámasztani (nem tudod), akkor húzzál vissza a csatornádba arcátlan takonypóc. Ok öcsi?

  • Kedves talalom, pontosan ez az én tapasztalatom is a gmk-król. És abban is egyetértünk, hogy ezek sokat rontottak az üzleti és a munkaerkölcsön. Az azonban, hogy nem az alkotó, hanem a menedzser keresi a pénzt, nem kádárkori csökevény. A világon mindenütt így van, festőművész éhenhal, a műkereskedője meggazdagodik… 🙁

  • Slapaj! Azért érdekes, hogy kizárólag a kormányellenzék megszólalóit minősítetted – egy-egy szóval, igaztalanul, de szót se ejtettél a szinte csak gyalázkodásokat tartalmazó bodaságokról és a többiekről.
    Magam is szívesen járok ide, beszélgetni, az lenne a cél szerintem, hogy megismerjük, ki, miért gondolja azt, amit.
    Az én helyzetem azért veszélyes, mert még nem vagyok egészen szenilis, és emlékszem, hogyan vélekedtem huszon-harminc éves koromban.(Egy másik fórumon egy néha ide is benéző kommentelő figyekmeztette a többieket: vigyázat, Orbán embere vagyok.)
    Nagyon figyelemreméltó pl. Vona mostani változása, amit a vlogon lehet követni.
    Az aktuális helyzethez: nagyon emlékszem,amikor 84-85 táján elítéltem az akkori ellenzéket, hiszen: a bajban össze kell fogni. (Ezért is léptem be akkor a pártba.) Csakhogy: nyilvánvalóvá vált, nem az elvtelen – pláne nem a parancsra erőszakolt – összefogás az eredményes,hanem a kölcsönös belátáson alapuló együttműködés.
    Ez az, amit a jelenlegi kabinet – főképp a vírusos koronával fertőzött feje – elutasít, és mától szankcionálhat is. A többség – bolse – nevében. Életveszélyes ez az egész nemzet számára, és most a nemzetközi (globális) helyzet is kedvez ezeknek.

  • ” … acsarkodó lepukkant kedves nyugger …” – olvasom (én is) az előző cikk – (Folyt. köv. 2020 március 27 8:25 DE.) – egyik hozzászólásában.

    Én nem vagyok annyira elnéző, mint az általam igen-igen tisztelt Rátesi Margit. Úgyhogy kedves „alárendelt beosztású szellemi segéderő”! Takarodj haza bocsánatot kérni legelsősorban is a szüleidtől, majd vedd sorra, kik azok még, aki lehetővé tették azt, hogy itt (is) megszólalhass. Aztán gondolkodj el azon, miért van az, hogy aki nem hal meg fiatalon, az jó eséllyel megöregszik.

    Öreg vagyok, nem hülye. „Oszt’ jó napot!”

    Kenny! (2020 március 30 8:54 de.)
    Lenyúltad a kedvenc jelzőmet! De üsse kő! Csak az bosszant kissé, hogy takonypócból egyre több van, és annyira okosak, de annyira, hogy …;

  • Miklós bá’ Bocsánat, de annak az amorf valaminek az az egyetlen büszkesége, hogy később fogant meg, mint sokkal értékesebb polgártársai.
    A fiatalok mindig „okosabbak” nem mindig fogadnak szót, de ilyen érzéketlen sötét bunkók azért régen nem voltunk.

  • Miklós bá’, Kenny: Úgy látszik, fordítva vagyok bekötve. Fiatalon kíméletlen voltam: vasmunkás. Tudjátok: Munkásököl vasököl, odacsap, ahová köll! Nehogymá’ valami trottyosok könyvből mondják meg a tutit!
    Ahogy korosodom (juszt se öregszem!), belátóbb leszek. Ki tudja, tán ragadt rám valami a sok könyvből, amit elolvastam, meg a sok oskolából, amit végigjártam. És a sok emberről, akivel találkoztam, beszélgettem. (Rólatok is! Kennyről pl. az: mi a fene lehet jó a zenében, már azon kívül, hogy táncolni lehet rá? Próbálkozom.)
    Slapajról meg mindig eszembe jut a szerkesztő, aki gyakornok koromban egyengette a pályám. Méry Gyuri amolyan kőszáli bolsevik volt. Kamaszként, szerszámkészítő inasként röpcsizett a háború utolsó éveiben(30-as születésű volt), így került a kommunista mozgalomba. A „széncsata” idején önként ment Komlóra, bányásznak – 165 centisen, 40 kilósan. Nem is tudta megtartani a teli csillét – majdnem odalett mindkét lába. Így nevezték ki újságírónak. Nem volt nagyon tanult, de sokat olvasott, és volt valami zsigeri ízlése, meg ösztönös viszolygása a hazug szavaktól.
    Igen eredeti módon bírált. Ha például olyasmiket írtam, mint Slapi szokott „nemzeti egységről”, meg magyarságudatról – persze akkor „munkáshatalomról”, meg proletár öntudatról -, akkor hangosan felolvasta az inkriminált mondatokat – és kiröhögött. Neki köszönhetem, hogy ma sem kell szégyenkeznem egyetlen megjelent sorom miatt se. Ezt igyekszem Slapival megértetni.
    Voronyezs! Bocs, ez megint hosszú volt és teli személyes hivatkozással. Kösz, ha mégis elolvastad.

  • Találom Elsőként megemlíteném, hogy sem egészségileg, sem koromnál, sem kinézetre kurvára nem vagyok trottyos. A hölgyek szeme is bizonyítja.
    Még orvosilag is van jó pár évem a felnőttkor felső határáig.
    Második a zene. Két napja halt meg Krisztof Pendereczki az egyik legjelentősebb lengyel zeneszerző. Véleménye szerint olyan a zene mint a filozofia.
    Nem kell mindeninek hallgatnia.
    Az igazi zenehallgatás élménye keveseknek adatik meg.
    A többi ment privátban. Nincs kedvem itt belemenni.

  • Kenny: NEM Rád, vagy bárki másra monndtam a trottyost,és nem most,hanem ötven évvel ezelőtt. Ne sértődj már meg örökösen.

  • Ja,Kenny:a többire válaszoltam priviben. Csak még egy, mielőtt ezt is félreérted. A komoly zenével próbálkozom, pont a példád miatt: annak a H betűs ipsének (most nem jut eszembe a neve), akinek a mozdonyos zenéjét küldted, több művére is rákerestem. Tök jók.

  • talalom
    2020 április 1
    9:11 de.

    ha lenne komolyzene akkor lenne komolytalan zene is (az utóbbi -szerinted- milyen lehet?)
    …van zene és vannak zajok ezt viszont én állítom

    van ugye a:

    Fűrésztelep és kazánkovács műhely

    című Ó pussz fuvolára és triangulumra cimbola kísérettel és 12 feles 3 korsó Kőbányai Világosban

    ez még csak egy mű, próbáld ki

    hja és írd is le, hogy másnap is el tudja játszani bárki aki el tudja olvasni

    Ferencsik Mondta (ja a János Főzeneizgazgató), hogy az új zenéhez ki kellene találni a hozzávaló hangszereket, minden „kor” kialakította a magáét, Honegger is megtehette volna a Pacific kal…de ez pöfögött ki belőle

    üdv és

    kártyázzunk

    nekem makk ultim van rebetlivel és recontrázok bármit amit ráteszel

  • Chris „kenny 2020 április 1 10:34 de. Ezt, hogy sikerült megjelentetni? Ilyet nem lehet tévedni.
    Nem kellene azonnal törölni?”