Vigyázz — Orbán Viktor és az autoriter uralkodók retorzióra használják fel az adatbázisokat!

2021 augusztus 23 11:06 de.78 hozzászólás

John Naughton, az Open University professzora a The Guardian című brit lapban írt arról, hogy egyre több autoriter vezető használja ki azt, hogy a korábbi, eltiprott liberális demokráciák információt gyűjtöttek állampolgáraikról. Ők pedig az „örökölt” adatokat retorzióra fordítják — különösen a disszidensekkel szemben. Bár a cikk elsősorban a talibán térnyerése miatt releváns, a szerző kitér Orbán Viktorra és még egy sor autoriter vezérre. Itt egy pontatlanságot fedezhetünk fel az amúgy elgondolkodtató esszében: az írásban kissé úgy tűnik, mintha Donald Trump inspirálta Orbán Viktort és a hasonló vezetőket. Ezzel szemben tudjuk, hogy Orbán volt az úttörő — világviszonylatban is. Már akkor építgette az új populista, illiberális jobboldalt — még a polgári körök idején és 2002-ben a Kossuth téren — amikor Trump a bulvár világra és a valóságshowkra koncentrált. Az alábbiakban Naughton cikkének részletét olvashatják magyarul. A kérdés: a liberális demokráciák egyre szélesebb adatbázisokat építenek, egyre több információt tárolnak állampolgáraikról. Mi történik akkor, ha megbukik ez a világ és Orbán vagy más autoriter vezér ölébe pottyan minden? (A Szerk.) 

2013 nyarán, nem sokkal azután, hogy Edward Snowden felfedte az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) megfigyelési képességeit, magánbeszélgetést folytattam egy volt kabinetminiszterrel a kiszivárogtatások következményeiről. Egy alkalommal megemlítettem neki egy megjegyzést, amelyet az NSA rendszereinek egyik fő tervezőjének tulajdonítottak – miszerint ezek a rendszerek miatt „az Egyesült Államokat egyetlen gombnyomásnyira van totalitarizmustól”. A képviselő gúnyolódott az ötleten. Azt mondta nekem, azzal a felsőbbrendű hangnemmel, amelyet a kertészekkel való beszélgetéskor a sznob urak használnak, hogy az USA és az Egyesült Királyság „érett demokráciák”. Azt mondta, az ilyen államokban annak az esélye, hogy valaki olyan kerüljön hatalomra, aki hajlamos lenne arra, hogy ezt a hatalmat baljós célokra használja fel, a nullával egyenlő.

Három évvel később az USA megválasztotta Donald Trumpot. Öt évvel Trump után nézzünk körül: egyre több demokráciát irányítanak ma már különböző típusú autokraták. Gondoljunk Orbánra Magyarországon, a Jog és Igazságosság pártra Lengyelországban, Duterte-ra a Fülöp-szigeteken, Erdoğanra Törökországban, Modira Indiában, Bolsonaróra Brazíliában és másokra Latin-Amerikában. Ezen autokraták egyikének sincsenek gátlásai az állami ügynökségek által gyűjtött hírszerzési adatok a kritikusok, másként gondolkodók és potenciális ellenfelek elleni felhasználását illetően. Sőt, kifejezetten élvezik, hogy csak egy gombnyomásnyira vannak a totalitárius irányítástól.

És most, egy új fordulat: egy hetedik századi vallási fanatikusokból álló banda vette át az irányítást Afganisztánban. Ők fogják irányítani azt a társadalmat, amelyben a most éppen menekülő külföldi tanácsadók az adatbázisok digitalizálását, valamint a digitális személyi igazolványok és biometrikus adatok bevezetését szorgalmazták a szavazási és szociális csalások csökkentése érdekében. Úgy tudjuk – mondta az amerikai székhelyű Human Rights First -, hogy a tálibok most valószínűleg hozzáférnek különböző biometrikus adatbázisokhoz és berendezésekhez Afganisztánban. Ez a technológia valószínűleg magában foglalja az ujjlenyomatokat és íriszszkenneléseket tartalmazó adatbázishoz való hozzáférést, és magában foglalja az arcfelismerő technológiát is. Tehát azok az afgán állampolgárok, akik családjuk fizikai biztonságát próbálják biztosítani, most egy további komoly aggodalomuk is lehet: hogy a biometrikus adatokat (ujjlenyomat, íriszszkennelés) és saját digitális nyomaikat egy bosszúszomjas új rezsim felhasználhatja arra, hogy azonosítsa őket, és retorziót kezdeményezzen ellenük…

A teljes cikk angolul itt olvasható

78 hozzászólás

  • Mi a különbség az NSA által worldvide gyűjtött klf személyes adatok és a talibán által Afghatnistanban gyűjtött adatszerzés között?
    Álkérdés volt-:)

  • Sokszor a legvadabb SciFibe és krimikbe illő, mesének tűnő módszerekről írnak mind a megfejtések, mind a lehallgatások és hasonló írásokban.
    Most mégis azt mondom: VIGYÁZZ, amennyire csak tudsz.Nagyon észnél kell lenni, hogy véletlenül – s főleg gyanútlanul – ne adjon ki semmilyen adatot magáról az ember.Tudod pl, hogy ha gyalogtúrára mész és természetesen nálad van a mobilod, de nincs kikapcsolva, akkor rögzíik, hogy mikor és merre jártál. Akkor is, ha pl. csak fotózásra használtad a mobilod.Ez nem mese, ez tény nálunk, Magyarországon is.Most arról kapsz hírt, hogy a tálibok kezébe került minden adatod, de a bankszámláid is ismerik. Az ilyen óriási adatbankok kezeléséhez, persze, képzett szakemberek kellenek, de ha másképp nem, hát a szeretteikkel zsarolva őkt úgyis kénytelenek rendelkezésre
    állni.és ahatalom birtokosaiban semmiféle gátlás nem korlátozza a legnagyobb gazemberségeket sem. Csak a gyerekes krimikben győz az egyedülálló hős.

  • Presbiter
    2021 augusztus 23
    12:22 du.

    Azundorítóan mocskos kínai rémállam már most nyal a táliboknál.
    Majd ők adnak szakembereket.

  • ferenct
    2021 augusztus 23
    11:28 de.

    Ezt az álságosan aljas kérdést gondoltad erre a cikkre megfelelőnek a kis kézikönyvedből,
    amit megbíztódtól kaptál, telistele a
    lehetséges álságos kérdésekkek?

  • Geyza
    2021 augusztus 23
    4:17 du.

    az usa mit adott nekik?

  • Ezek az emberek, akik a fenti szövegekkel hülyitik az embereket, azok pontosan az AUTOTRITER GONDOLKODÁSUAK
    vAGY LEHET HOGY ENNYIRE VÉGTELENÜL BALFASZ IDIÓTÁK?!

    Mindegy is, — Nagy az isten állatkertje, sok „jó ember” elfér abban. —

    Beképzelt felpöffeszkedett senkiháziak, mint ez a John Naughton, aki az egyetem etkezöje – a bicikliutja és akadémia (gyuróterem) közül látja és itéli meg a világot – az milyen ember?
    Milyen?
    Olvassa az ujságokat, azokat, akiket a világ pénzközpontjaiból apanázsolnak, és képes magát okosnak hinni, másokat meg lenézni

    Pontosan erröl szólnak az itt kommentelök beirásai is nagyrészben.

    Ezek az undorito FASISZTA BÉRENCEK

    Nem tudom, hogy átmegy-e ez a „szürön” de nem érdekel, legalább Te Chris olvasd el – és nézz magadba – hogy férhetnek össze ezek a gondolatok azzal, amit Joe Juknialis atya révén lehozott az ujság.

    Ez a fenti senki más, mint egy szenzációhajhász mocsok, aki gátlástalanul beleáll a sárdobálásba – PERSZE ELÖRE KISZÁMITJA, HOGY HOL LEHET MAJD A NYERÖ POZICIÓBAN …

    Hol figyel fel majd rá több „meccénás” – ugy a baloldali világkormány pénzügyi központjaiból, mint „egyszerü/köznapi” adakozóK részéröl.

    Erröl szól ma minden – és fasisztáznak, mocskolnak azok, akik maguk valójában a legundoritóbb parazita férgek.

  • A szerzo gondolkodasa a multban ragadt, s nem a jovo lehetosgeit veszi figyelembe.

    A Taliban szelszosegessege altali kovetkemenyeket is amodon iteli.

    De a teny, a valosag , s nem csak feltetelezes, hogy a Taliban csupan nyolc-napi hatalam alatal Afghanosban mar is sulyos gazdasagi problemakat mutat.

    A bankok zarva, American Express, es Money Gramm sem mukodik tobbe.
    Az IMF megtagda kezpenzet Afganistannak.
    Az Afghani ( a penzuk) erteke esik mint a ko.

    Elelmiszer ar-emelkedesek es hianyok mar is jelentos problemakat jelent a lakossagnak.

    Eszakon mar is az ellenalllas jelentos szerpet jatszik.
    Azok az Uzbek-torzsek amelyek 2001-ben porra vertek a Taliban fegyveres hadait.

    A Taliban tagadhatalanul nem remelheti a lakosssag nepszeruseget, s a lakossag fele 2001-ota szuletett, alig lessz hajlando visszaterni a VII. szazadi kegyetlensegekhez.

    Mind az nem joslasom, csupan kovetketetesket itelo megfigyelesek. Amit a valosag mar is bizonyit.

    Ami Orban Viktor remnyeit illeti az is tulzott elkepzelesek.

    Ne feledd, meg Magyarorszagon is, eltekintve a jelen rendszer korulmenyeitol, de a lakosssag hatarozat lessz am majd a donto!!!!!

    Nem csak az Afghanok, de a magyarok sem hajlandok a multba visszaterni!!!!!!

  • Géza

    Neked van kis kézi kézi könyved a bolsevik múltadból mert honnét tudnád, hogy van ilyen, ha volt-:)
    Engem csak a tények érdekelnek és nem vagyok olyan segg nyaló mint te.

    Olvasd először a „Rendszerhibát” mielőtt makogsz. Utána jelentkezz (alázatosan-:)

  • Mégegy valami az irással kapcolatosan

    Ami a kulcsmondat a T. szerkesztö részéröl:

    Azt irja, hogy — „az írásban kissé úgy tűnik, mintha Donald Trump inspirálta Orbán Viktort és a hasonló vezetőket, Ezzel szemben tudjuk, hogy Orbán volt az úttörő …..”

    Ha poénkodni akarnék, azt mondanám, hogy Orbán nemhogy csak ÜTTÖRÖ volt és nemcsak egyetemi Kisz-titkárságig is vitte, hanem egyenesen besugó is volt egy valódi AUTORITER DIKTATURÁBAN, AMI ÉPPEN A VÉGNAPJAIT ÉLTE!
    VAGYIS ÉPPEN EGY ILYENNEK – egy valódi diktaturának – A MARADVÁNYA!

    Hogy mi van Lengyelorszagban?!
    Pontosan ugyanez!

    És kicsoda John Naughton, az Open University professzora?

    A példálózásai akiket „felhozott” arra, hogy totalitárius diktaturákat épitgetnek a legtökéletesebben megvilágitják hogy vagy tudatosan hazudik, vagy halvány lila fingja sincs a világban végbemenö valóságokról
    Mindenesetre az ilyen „NEVEKET, AKIK VALAKIK” használják fel mint szócsöveket ezek az új TOTALITÁRIUS VILÁGREND megvalósitására törekvök.

    Az egyetemi nevek, akik egy egy törött hajítófát nem érnek a valóságban, de a háttérben van PÉNZ, PARIPA, POSZTÓ finanszirozni az ilyen müintézmenyeket, médiákat és „egyetemi tanodákat!
    Ezeben hitosztó müintézményekben éppen az a legnagyob probléma hogy milyen szinü kigyóbörkötésbe bujtassák a legujabb mosmár 320 kötetes „marx-éltetmüvet”

    Hogy mi köze Orbánnak Trumphoz?
    Annyi, hogy az USA-ban is kezdenek ráébredni, hogy az ESTABILISHMENTEK, akiket a FED és a hozzájuk kötödö szupermultik szupermilliárdosai irányitanak az országukat elöbb utóbb ujra világégésbe kormányozza.

    Ez a magát akkora nagyokosnak képzelt (BEKÉPZELT SENKIHÁZI) John Naughton, az Open University professzora inkább próbálná meg azt elemezni, hogy Anglia (LONDONI PÉNZÜGYI KÖZPONT) miért hajtotta végre a BREXIT-et.
    Persze ha véletlenül kinyilna a szeme, vágnák ki onnan mint macskát sza…
    Aztán ha még a FED-röl, Putyinról vagy Xi Pingröl is szót merne ejteni … akkor még talán kasztrálnák is ….

    Nem kell más bizonyság, minthogy azt mondja hogy a talibán hatalomra jutott …
    A Talibánt pontosan az USA Estabilishment szervezte meg és finanszirozta anno 30 éve, amikor még a Szovjet-orosz birodalom utolsó nagy kalandjaként megakarta nyitni a Déli-tengerekhez a kijáratott az afgán területek meghóditásával. A tervük (geopolitikai) az volt, hogy Indiával (aki akkor még „szocialista elkötelezett” volt), harapofogóba zárják Pakisztánt.
    Csakhogy a vallási fanatizmussal nem számoltak a marxista világhóditók (imperialisták)

    Most egyéb a rövid cikkidézetben felhozott egyéb hazugságairól (vagy idiótizmusáról) szót se ejtsünk …
    Mint-hogy elterelje azokról a figyelmet, akik inplántálták a totális megfigyelö rendszereket és valóban már használják is …

  • Probaljak felfogni a valosagot; senki nem kepes semmi adatokat szedni senkirol, amig az egyenek nem onmaguk, vagy ismerosseik fecsgik onmaguk es masok adatait mind azt a public media-kon.

    Mint pl. itten is mindenki hirdet minden adatokat onmagarol.

    Ha valaki, barki, meg az allamhatalom is alkalmazna magan informacikat barki eseteben azert sok zillio-tonna-szinhes-papirokert perelne barki is.

    Persze HA azt barmi karokozasok , fajdalmak es egyeni szenvedeseket okozna.

    Makent csupan szabad-szollas-plethkaja mind.

    A lecke mindabbol, NE FECSEGJ MAGADROL, CSAK VITAZZ ITTEN!

  • Bendeguz79
    2021 augusztus 23
    10:35 du.

    grizi hajszálpontos a kitalációd!

    usa+nátó erre képesek, most meg is mutattyák és a világ láthassa

    {hejessírásschy hibék tőlem, hogy másoljalak is}

    íemeff az $$$ bázisú afgiban nincs $ pénzverde más fakaurit kell nyomtatni és dolgozni kellene, meg termelni és felsöpörni a macskaszart és a kutyaszart az utcákon

    az a sokk (SIC) usa hadianyag [állítólag $86000000000 értékű] semmi másra nem jó az új gazdasági mechanizmushoz, mint verebekre lőni kalashnyikovval nem lehet szántani csak méjenszántó lelki gyötrelmeket lehet vele csinálni minden luk egy szellőző a menekülni vágyó léleknek

    most nyilatkozta vezérőrnagykám a foxnyusziban élőben már ojan sebességgel tudnak felszállni harci csapatszállító gépeik a Hamid Karzai ról, hogy minden 45 percben egy felszáll

    azalatt a 45 perc alatt kis selejtes bosszantók szét tudnák csúzlizni az egész hangyabojt amint ott zsünyög de nem teszik, nem bírnak csúzlizni remeg a kezük a röhögéstől

    hagyd őket, eddig is volt valahogy 3749 év óta most is lesz valahogy a „hátasztán” országok meg a többi ázsiai majd megóggyák kalákában, egyébként is van kecske és ha bagramot felszáncsák sok zőccséget lehet káposztát és hasonlókat oda, hogy a kecske is megmarad meg a káposzta is

    nem kell a zíemeff $ -ja lesz nekik ¥ vagy HUF {olvastam: magyar kalandorok is portyáznak arrafelé}

    szóval nyugi grizi
    asztírja BBC, hogy Qatarban a táborokban ahová usa menekíti az afgán fordítókat SARS & húgy szag terjeng és a poloskák, mert vendéglátás fojja magáta és akkó’ a többi: a teutonok micsinyának a nekik juttatott ferdítőkből?

    meséjj még, grizi ojan jó mókás vagy!

  • GABRIEL fenti hozzaszollasaban sok tagadhatalan valosag rejlik am.

    Persze a Taliban felfegyerzeset Moszkva tette lehetove a US orra alatt.
    Brezsnyev celja pontosan a melegvizu-tengeri kikoto, annelkul soha senki nem lehetett vilaghatalom, csupan szarazfoldi hodito.

    Mindenki a sajat erdekeit szolgalja, nem masoket. Jozanodjon fel azon mindenki.

    Keleten, a hatalomra vagyok celjait az oreg Joe Viszarionowich abrazoltja maig is, persze nevere senki nem merne hivatkozni, csupan nemi modszereit alkalmazzak ma is keleten.

    De celzatosan pusztitott kozgazdasagok es vilagszert-ecologiai katasztrofakkal szemben minden erolkodesek kudarcxokat bitosit.

    Az a benemszamitott korulmeny a vilaghodito hatalmak terveiben!!!!!
    S az lessz minden onzo-celok megsemmisitoje is!!!!!

  • ferenct
    2021 augusztus 24
    4:30 de.

    Te csak ne kend másokra a saját trutymódat.
    Élj vele együtt zokszó nélkül.
    A te választásod volt…

  • Netherworldi Proserpina

    A cikkbol:

    „… eltiprott liberális demokráciák információt gyűjtöttek állampolgáraikról…”

    Mindezt a liberalizmus jegyeben ugye, es teljesen demokratikusan, a polgarok kovetelesere?

    De igy legalabb ertem miert hasznal a KMH is 6 trackert; pusztan liberalizmus nagyobb dicsosegeert. 🙂

  • Bendeguz79
    2021 augusztus 24
    12:05 du.

    grizi, némi kiegészítés a történelmi valóság megvilágítására:

    a Nagy Zbig mint Carter zsebibabája 1979/1980 évek fordulóin azzal a céllal, hogy a SZU belelépjen a csapdába megállapodott a Tálibokkal illetve létrehozta a tálibokat és a csali működött a SZU nak 10 évre usa nak 20 ra…;

    Zbig -et már forgattyák a krampuszok a nyárson, egészen ropogós lehet már dehát ez jött össze avagy a kerék eszt dobta!

    még aszt kinyomoznád, hogy Lenin után a Sztálin hogyan lett halhatatlanná téve?

    most van vaxolásra negyedik hullám és még mennyi várható az én mellik hullám vagy másoké?

    lesz e kappa variáns még Karácsony előtt, hogy legyen mit a karácsonyfa alá tenni?

  • Igen! De ez nem újdonság!
    O1g sajat diktatorikus erdekeben hasznalja fel zsarolasra, bebortonzesre az adatokat velunk – az allampolgarokkal szemben!
    Potyin – a masik diktator pedig o1g-rol szarmazo korabbi titkos adatokat hasznalja fel o1g zsarolasara, esetleg bebortonzesere , ha nem ugy ugral, ahogy putyin szeretne!

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 24
    12:52 du.

    Ezt -gondolom- viccnek szántad…Ha. Haha.

  • Mondjuk..ennek az ős-pinkónak eléggé butyuták a viccei.
    Az is kétségtelen hogy sem a szélsőbalon sem pedig a szélsőjobbon nem nagyon értik ezt a műfajt.

    Persze erőlködnek..próbálkoznak vele.
    A rabszolgáik kényszeredetten heherésznek
    velük együtt a poénjaiko..pardon..a poénkodásaikon.

  • Geyza
    2021 augusztus 24
    5:11 du.

    Anastásia,
    most nézem usa élőben híradásait… a sajt Óh nak senki sohasem jó ha Jesszus Krisztus lenne az elnök asse lenne jó,

    ők ebből élnek, hogy kavarják…

    addig mentek az afgi kabarétréfában, hogy katonai titkokat kérdeztek/nek a vezérőrnagytól aki nem győzi elkerülni azt a választ, hogyha még egy hasonló kérdést a világ nyílvánossága előtt feltesz akkor bilincsben kikísérteti hazaárulás és dezertálás vággyával… de mondott neki valamit a liba meg mikor abbahagyta akkor jött a másik liba és az is hasonszőrű kérdéseket tett fel, mert a Sajt Óh akarja az országot irányítani amej ország elsűjjedt két párt harcában a tenger fenekére t’odd amejikre nem lehet bugyit húzni

    ez van ma demokráciáéknál

    neked mijen megoldásaid vannak erre, fénypóstával fel is adhatod Dzsó címére @POTUS twítre

  • Netherworldi Proserpina

    Geyza, a lenyeg az, hogy megertetted. Most mar csak azt kell megkerdezned magatol, hogy miert imadod a korrupt bandat?

  • O1G666
    2021 augusztus 24
    4:30 du.

    Caro Dubbioso

    próbáld meg és írj ide be egyetlen álomfőt a Föld nevű sárgojón amejik nem diktátor {kérhcc segg í ccséget geyza nevű sorstársadtól}

    én itt várom epedve a választ

    tudod, Bob herceg: Londonban sejj, van számos ucca és minden uccán van sarok…

  • Idézet :
    „””….uralkodók retorzióra használják fel az adatbázisokat!….””” .
    Ezeket mindig a szocialista -kommunista rendszerek és ilyen gondolkodásúak tették meg ! valakinek sikerült félre beszélni ebben az írásban!
    Nem baj neki lehet , mert ő más és neki mindig igaza van! Igaz Géza?
    üdvözletével

  • Röhejes cikk !
    – Manapság szinte minden adat, bárkiről hozzáférhető, közepes digitális ismeretek birtokában is …aki felmerészkedik a net- re!
    Pl.: Geyza, aki itt a legnagyobb ökör, még kamu e-mail cimm mellett is ha valaki kiváncsi rá, megtudható, nacionáléja, szakmunkás bizonyítványa száma, legutóbbi labor leletében a GGT, vagy hogy mi terheli a nyugdíját, milyen prosztata gyógyszert, vagy vérnyomás csökkentőt szed, melyik fiókban őrzi MSZMP tagkönyvét marxista oktatási papirjait stb.

  • O1G666
    2021 augusztus 24
    4:30 du.

    Naja.
    Mert kuvvául nem mindegy hogy a brit vagy az USA titkosszolgálata figyel e meg, bagy pediglen a nagy kibb..szott keleti despoták figyelik minden lépésemet, akiket zsigerből gyűlölök.

    Mit érdekel engem hogy egy-egy nyilvános beírások kapcsán ESETLEG elektronikus akta keletkezik rólam a NIS -nél, ami aztán egy idő után törlődik.

    Viszont abban mindenki biztos lehet hogy az istenverte Kínai Kommunista Párt az egész világra keterjedtt személyek ellen folytatott kémkedéseinek az eredményét valami ferdszemű csirkefogók valahol gondosan letárolják és folyamatosan elemezgetik.

    Mit számít nekik mondjuk egymillió embert ráállítani erre az aljaskodásra. Amióta az USA meg az Európai Únió eltartja Kínát, tellik nekik mindenre.

    És most ha a Rodeo fedőnevű Vazul néni elkezd sipákolni hogy az nem úgy van, Kína magától meg a tehetségéből lett gazdag, akkor arra a válaszom : LÓSZART ! A SOK HŰLYE SHOPPINGOLÓ IDIÓTA TARTJA EL EURÓPA ÉS AMERIKA SZERTE,AKIK MEGVESZNEK MINDEN VACAKOT TŐLÜK ! ÉS LELKIBETEGEK HA VALAMELYIK HÉTEN NEM VEHETNEK PÁRTÍZ DOLLÁRÉRT UJABB HASZNÁLHATATLAN PLASZTIK-BIGYÓT,AMIKET A NYUGATI TERMÉKEKRŐL LEKOPPINTVA ÁMDE MINŐSÍTHETELEN ANYAGOKBÓL ÉS TECHNOLÓGIÁVAL FEKETÉN GYÁRTANAK ÉS BETERÍTIK VELÜK A VILÁGOT !
    A használhatatlan kis lepra akkumulátorjaikról már ne is beszéljünk.

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 25
    2:15 du.

    Akinek humora van az mindent ért.
    Akinek nincs, az mindenre képes.

    Találd ki te melyik vagy a kettő közül.
    (Naa..csak azért kérdem mert humorod láthatólag egy deka sincs..de azért rágódj rajta.)

  • toth péter
    2021 augusztus 26
    5:58 de.

    Kiaf..szt érdekel mi volt
    25 évekkel ezelőtt te idióta.
    Az a fontos mi van most. Fel tudod
    ezt fogni a csökött agyaddal? Te idióta.

  • slapaj
    2021 augusztus 26
    9:21 de.

    Látom beindult a „relativizáló akció”
    SOB* meg HUNT* máris megpróbál lukat dumálni mindenki hasába.

    *SOB = Slapaj of Bájer Zsóti
    *HUNT = Hazudozós Náci Tóthpéter

  • Rodeo Gézának
    6:15-kor

    Ez a költői kérdés a csattanós és releváns válasz.

    Az USA a kiugrással láthatólag mindenét odaadta a táliboknak. Még a kézifegyverek is amerikaiak, nem beszélve az eddig a hadrendbe állított elektronikus rendszerek és légi eszközök sokaságáról. Most, húsz év után !

    Már nem is beszélve a Stringer rakéták „anyagi” fedezetéül amerikai telepítésű mákföldek és az ott az USA által meghonosított kokain termelés licencéről, amelyet a Charlie Wilson amerikai kongresszusi képviselő adott a tálibok kezébe.

    – Vagy mindez Kína lett volna ez ??? Új fejlemény…

  • Netherworldi Proserpina

    Rodeo11
    2021 augusztus 25
    5:43 du. hozzaszolasodban irtad:

    ” próbáld meg és írj ide be egyetlen álomfőt a Föld nevű sárgojón amejik nem diktátor {kérhcc segg í ccséget geyza nevű sorstársadtól} ”

    Csak ezt ne, konyorgom!

    Latod, maris megirta Geyza Furkosbot, the Nazi-hunter (nem a Biden fia; az stuszivadasz) hogy melyik allamfokbe szerelmes.
    Kellett ez neked?

  • Geyza
    2021 augusztus 26
    11:07 de.

    Zsuzsi, ha a ZEJÚJJ és a ZUSA nem tartaná el a méjdincsájnát mind a ketten éhen döglenének és csak a csippcsippcsókavakvarnyúcska maradna nekik meg, hogyan meneküljenek az égő afganisztánból még ennél is gyorsabban, ott most alájuk gyújtottak és már lobog meg füstölög én meg röhögök közben vax van meg búsztersott 6 havonta mert a vax szavatossága lejár 6 hónap után

  • SLAPAJ megjegyzesen;

    A cikk szerzoje, mint mind a politikusok, burokratak, stb. soha eletukben egy arva hasznot, semmi cselekedetiket nem volt szukseges let-celjaikbol.

    Csupan a meg-allasnelkulli ertelmetlen, valotlansagok ismetleseit szukseges fujniuk.

    Hiszen mindeg, mindenutt a dolgozo-termelo adofizetok munkaibol gazdagodtak, s az ma is vilagszerte amodon megy.

    S ami GEYZA adtait illeti, azt Geyza celzatosan hencegve hirdeti vilagszewrte, hiszen ki a fene is serthetne penztarcajat azzal.
    S amodon boldognak es on-dicsoitetnek is erzi Magat.

    Valojaban igen kevesen karosulhatnak Magyarorszagon onmaguk adataik es korulmenyeik hirdetesevel.

  • BrunszvikTeri
    2021 augusztus 26
    12:24 du.

    Azért azt eléggé kizártnak tartanám hogy az USA Afganisztánban légvédelmi rendszereket ajándékozott volna ..

    Ki ellen, mi ellen ?

    Az orosz veszély elmúlt, a tálibra meg nem kell se stringer sem csúcstechnológiás elektronikus fegyverzet.

    A tálib ellen gépkarabély a hatásos gyógymód, de azokat láthatólag eladták az afgán katonák a táliboknak.

    Ez a féleszű Rodeo fedőnevű Vazul néni azt kérdi mit adott az USA Afganisztánnak.

    Hát például egy relative lakható országot, a ruszkik által hátrahagyott iszonyatos romhalmaz helyén.

    A 20 év alatt folyósított , a Marshall-segélyt meghaladó ezer milliárd Dollár (kimondani is nehéz, egyszerűbben fogalmazva 136 millió Dollár naponta, 20 éven át ) ennek a félkegyelműnek semmiség. Biztosan a brácsájával naponta akár kétszer ennyit is össze bazsevál.

    A pénz nagyobbik része az afgán nemzeti haderőre ment, de láthatólag az kidobott pénz volt.

    Elmondom hogy szerintem hogyan gondolkozott az USA amikor létrehozta az afgán Nemzeti Fegyveres Erőt:

    HA és FELTÉVE hogy éles helyzetben csak a 10 % marad meg a szolgálatban, még az is legalább kétszeres túlerőt jelentett volna a Tálibbal szemben, sokkal korszerűbb kézifegyverzettel és jármű parkkal. Ne feledd 380 ezer fős hadseregről beszélünk.Az nagyon sok!! Nem kellett oda elektronikus izék meg radarok…minden embernek golyóálló cucc meg kevlár sisak, jó bakkancs, modern Colt Kommando gépkarabély..éjszakai távcsövek..kézi rádiók egészségügyi felszerelés..védöszemüvegek és kulacsok…iszonyatos sok pénz.

    Amit nem értek : Hová a francba tűnt ez ez az iszonyatos ármádia ??

    Mert nemigen hallunk róla semmit a hírekben.
    Valami nem smakkol ebben az egész történetben.
    Egy több mint negyedmiliós haderő nem szívódik csak úgy fel mint a hajnali pára.

  • Előzőhöz:

    Egyébként..a képsorokat nézve…való igaz hogy a szakállasok kezében hülyén áll az M16 és lóg rajtuk az amcsi cucc.

    Hozzájuk inkább illik a fanyelű Kalasnyikov meg kaftány.

    Lehet hogy amiatt (sem) akartak harcolni a derék fellahok mert hülyén érezték magukat a külföldi szerelvényben.

    A marha USA..inkább vett volna nekik fillérekért
    AK-47 eket,
    Például Izraeltől.Nekik elképesztő készleteik vannak belőle, amit a hasonlóan harcra alkalmatlan egyiptomi hadsereg katonáitól vettek el, több háborúban is)

    És gyártattak volna a kínaival ilyen hülye csíkos kaftánokat, amit annyira szeretnek viselni.

  • Neandervölgyi Pro-pina
    2021 augusztus 26
    1:03 du.

    Így igaz.
    Inkább Biden mint
    a baromarcú Trump, akiért te és a
    Rodeo fedőnevú Vazul néni annyira odavagytok : )))

  • Itten többen monnyák
    hogy ez a Pro-pina nem is az aminek
    látszik. Hanem ön-megnevezéssével ellentétben férfiú.

    De akkor mégis micsoda ?
    Netán Neandervölgyi Foreskin ??

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 26
    1:03 du.

    erről fogok költeni egy époszt

    Geyza elnöki szerelmei és a hogyan éljünk sexuális életet a nyelvünkkel alcímmel!

    részletekben le is akarom majd közölni a KMH -n mint a kárpátok lankáin vidám kommunizmusba a fasizmuson át szöges bakancsban és sejembugyiban

  • Rodeo11
    2021 augusztus 24
    11:56 de.

    Tévedsz idióta:
    Azért nem „csúzliznak” a kis szardarabkák a Kharzai repülőtérre,
    mert USA harcirepülőgépek szálldosnak Kabul, meg a mocskos rongyokba tekert agynélküli fejeik felett.

    Ha egyet finganának a kis rongyfejű seggfejek, napalmot kapnak a foshabos szakállukra fernstéhen ?

    Ezért van az hogy a valódi harci cselekményekre totálisan alkalmatlan tálib gyerek-erőszakoló nő-botozó semmirekellők.
    akiket TE, szerencsétlen Kína-bérenc agitátor, istenítesz, most megint a régi módszerhez kénytelenek folyamodni : terror cselekményeket követnek el a repülőtér környéken, miközben pedig már hatalmon vannak.

    De te, szerencsétlen
    nagypofájú Vazul néni szerű képződmény,
    ezt úgysem értheted meg.Momentán nincd meg hozzá a képességed.

    tudom is hogy miért :
    mert megcsapott tégedet a brácsa füstje !
    Azon aszalódsz évek óta és kissé kiégette a nemlétező agyadat.

  • Vazul néni
    2021 augusztus 26
    5:32 du.

    Szexuális álmaidat ne ide vetítsed ki.
    Vannak erre megfelelő oldalak.
    Azokon hegödáld el őket.
    Vagy menj le valami
    romkocsmába.
    Caracasban
    Például.

  • Geyza
    2021 augusztus 26
    6:01 du.

    mariposa
    nem pontosan úgy van!!! sikojok vannak

  • Netherworldi Proserpina

    Geyza, remélem nem haragszol meg, ha figyelmedbe ajánlanám, hogy tanulj meg néhány nyelvet. Mondjuk angolt, németet, franciát, spanyolt.
    Mindjárt ki fog nyílni a perspektívád, tudsz olvasni híreket a külföldi blogokból is, és nem leszel egyedül a KMH híreire szorulva.

    Miközben idiótázod azt aki 4-5 nyelven olvassa es hallgatja/nézi a híreket annyi zöldséget hordassz össze Afgiról, hogy egész Magyarországot lehetne vele élelmezni, és eltenni is jutna télire.

    én alapjában véve segítőkész vagyok, küldenék link-eket, de egyrészt nem jelenne meg itt, másrészt még ha magyarul lenne sem értened, mert tudományokkal és egyéb tényekkel foglalkoznak azok a cikkek, és nem furkósbotokkal, és képzeletbeli nácik agyonverésével.

  • Najólvan.
    Hagyjuk Vazul nénit és hű fegyverhordozóját,
    a Prepinát vagy Foreskint, mindegy.

    Vannak itt lényegesebb dolgok is.

    Például ez itt :

    https://nepszava.hu/3130427_sok-ep-kepviselot-felduhitett-von-der-leyen-levele

    Úgytűnik ezt a Leyen Ursulát szőrőstül bőrőstül , mondhatni kilóra megvette a Hungarofáraó.

    Ami azért nem lehetetlen, mert mielőtt felkapaszkodott a medvécske mostani posztjára (némi illiberális hátszéllel)
    már egyszer valami gyanús kis kabátlopási ügybe keveredett a német haderővel kapcsolatban. Ezért kellett onnan távoznia, de az Európai Únió lengyel és magyar állampolgárai érdekeinek másik kiárúsítoja, bizonyao Angela Merkel, úgymond „felfelé buktatta” a hajdani szépségének romjaiban leleddző szóforgatót.

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 26
    10:40 du.

    Anyukám mindig arra tanított kiskoromban hogy idézem:
    „Idegentől ne fogadj el édességet” remélem tudod értelmezni

  • Rodeo11
    2021 augusztus 26
    9:40 du.

    Dehogynem Vazul néni.
    Pont olyan vagy mint az egyszeri,
    indián házvezetőnő Caracasban, aki egy élet
    hűséges szolgálata után úgy vonult nyugdíjba, hogy
    még kapott hálás úrnőjétől egy nylon-szatyornyi méregdrága
    ámde megúnt márkás fehérneműt:

    -Nem gondoltam volna,
    hogy majd öregkoromra selyembugyiba finghatok..

    Úgytűnik te is ilyesmiről ábrándozol itt.
    Művészek között nem ritka az ilyesmi. TE művész vagy ?

  • Ha lenne Mr. Biden tanácsadóinak
    akárcsak 1 csepp eszük (nincsen nekik)
    akkor most felmondanák az Aug.31 – i katonai
    kivonulási határnapot. És joggal !!

    Eddig a tálib MINDEN megállapodást megszegett
    amit a baromarcú Trumppal kötöttek.
    Egy kivételével:nem lőhetnek amerikaiakra.

    De mivel más vágyuk sincs ezeknek a gazembereknek mint bármiáron de amerikai vért ontani, hát küldtek egy öngyilkos merénylőt az amerikaiak által lakott hotelhez meg még kettőt a repülőtérhez. Eredmény 13 USA katona meghalt és kb 90 afgán állampolgár is.
    Jobb helyeken az ilyasmit tömeggyilkosságnak nevezik.

    Az álságosan hazudozó tálibok meg mossák kezeiket hogy biztosan az IS maradványai követték el a robbantásokat.

    Ez az ügy most kiváló „casus bellit” teremtett arra hogy az USA kitolja vagy két héttel a végső kivonulást.
    Merthát ugyebár kb. ennyivel hátráltatták a menekülni vágyók elszállítását.

    Mit tudnának tenni erre a foshabos szakállú
    gyermek-erőszakoló rongyfejűek ?
    Gykorlatilag semmit.
    Az USA bármikor elevenen megsütheti őket, ha akarná.

  • Netherworldi Proserpina

    Gezya, konyorgom, maradj a furkosbotnal es az agyonveresnel. Ahhoz ertesz.

    A nemzetkozi politikarol viszont halvany gozod nincs. Kar lejaratnod azt az agyadat, amirol eddig is tudtuk, hogy csak furkosbotban es agyonveresekben tud gondolkodni.

    Szoktal abrandozni azon is, hogy kidontod a belet es megtaposod azt, aki nem ert veled egyet?

    aki nem ert veled egyet = naci, fasiszta

  • Geyza
    2021 augusztus 27
    9:05 de.

    Macramée, nem akarom Elemér-t plagizálni, de az általad kesergett „ügy” az akkor lett elba…va amikor odamentek ahová senki sem hítta őket…;

    a 911 -t aszt beszéld meg a Bush -sal és Rumsfeld -del ők Szaúdi útleveleket találtak a lángok elmúltával,

    afgánok el voltak foglalva a kecskéikkel és birkáikkal eme tevékenységüket zavarták meg kedves kebelbarátaid {„ők” már tuggyák?} és 20 év alatt mást nem is igen csináltak csak kavarogtak, kva unalmas volt és maradt az a néhány tízezer halott az smafu neked mivel javarészt rongyfejűek

    mondd nem voltál gyanús a Rosszija portásának?

    Caracas ban egyébként nem egészen úgy volt, de ha te mondod?

  • Neandervölgyi Foreskin:

    Végig gondoltam korábbi
    hozzám-bröfftyentésedet és a következőkre jutottam:

    Nem kell nekem
    ahhoz megtanulni 20-30 küldöldi nyelvet,
    hogy áttételeiben is olvashassam a magyar adófizetők pénzén baksisért mindenre képes álmédia-szakemberek által külföldi nyelvekre lefordított illiberális kormányszart.

    Ehhez elég ha kinyitom a hazai álmédia 150-200 kanálisának valamelyikét.

    De nem nyitom ki.
    Tudod nekem jó a gyomrom,
    de azért van amitől még én is undorodok.

    Nemzetközi politikai helyzet:

    1
    Lásd fennti beírásomat.

    2
    A „Vazul néni (Alias Rodeo) féle összeesküvési elméletek”
    amiknek láthatólag te is híve vagy, nem interpretálja a valós nemzetközi helyzetet.
    Ezek az idiótikus vélemények,
    (melyekkel egyébként tele van a NET)
    csak a ti és a hozzátok hasonló Laposföld-hívő meg Világvége-jósoló és egyébb félkegyelműek véleményét tükrözi.
    Kár ezekre túl sok szót pazarolni.

    Ez a náci Vazul néni például pár éve elment odáig hogy azt fejtegette hogy mekkora szemétség volt az USA részéről az, hogy rommá bombázta a hitleri Németországot.

    ezzel a mocsoksággal egy nem magyar csont náci oldalon találkoztam először, ahol érdekes módon magyar nyelven méltatták a magyar büdös nácikat és olyan minősíthetetlenül aljas stílusban írtak a zsidóságról, amilyet még nem láttam.

    Ide ki is tettem az oldal címét, okulás képpen.
    Együtt egy másik oldal címével, ahol magyar kopasz szakállas barmok a karjukon piros alapon fekete horogkeresztes karszalaggal garázdálkodtak valami vidéki bíróság előtt, ahol az egyik vezérük pere folyt. Megakadályozták hogy az érdeklődők bemenjenek.

    Mindkét oldal eltűnt a NET-ről,

    Kitettem ide egy harmadikat is, az még megvan :
    https://fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/29/a_jobbik_nem_naci_csak_hitlert_elteti

    Amikor megkérdeztem tőle hogy na és mivan Szíriával, amit meg a ruszkik bombáztak szanaszéjjel,ráadásul totálisan minden látható ok nélkül, valami olyasmit nyekergett hogy nem kell mindent elhinni amit az újságok írnak.

    De…látom te is hasonló idióta vagy.
    Hazudozzál tovább. Az a ti műfajotok.

  • Vazul néni
    2021 augusztus 27
    11:28 de.

    Hát hogy volt ottan Caracasban ?

    Csak nem te voltál alul,
    azok után, hogy a sok nöi nevet
    felírtad a kis noteszedbe??
    Jól megnézted azokat nőket??
    Nem volt nekik véletlenül valami kis „extrájuk” ???

    Azt hallom a latinoknák természetes dolog az ilyesmi..

  • Rodeo11
    2021 augusztus 27
    11:28 de.

    Rosszijja-portás-belépés kérdés:

    Olyan voltam ott mint Rejtőnél a Fülig Jimmy :

    „Benneteket nem engednek be a Texas vendéglőbe. De persze egy Fülig Jimmy az mehet a kikötőben mindenhová.A Texas vendéglőbe is. Mindenhová.”

    Bementem a GUM-ba is, pedig gépkarabélyos rendőr-sorfal állt előtte. Karácsony előtt másfél héttel !! Kinnt meg a dühös moszkvaiak.

    Odafurakodtam és a belügyes katona orra alá
    tartottam a kék Magyar Köztársaság útlevelemet,
    mire megragadtak és belódítottak.

    Szovjet polgár csak
    akkor mehetett be ha volt neki „KUPONJA” .
    Azt követelték a fegyveresek mindekitől.
    Azt pedig csak olyan kaphatott a munkahelyén
    vagy nemtom hol, akit jóelvtársnak tartottak.

    Mint kiderült, arany érkezett éppen a GUM-ba és emiatt zárták le. Gyakorlatilag alig volt bennt vásárló, csak az ékszer-részlegen álltak iszonyatos sorok.

    Ez a te világod.Miértnem oda migráncsolódtál Kanada helyett ?

  • slapaj
    2021 augusztus 26
    9:21 de.

    Hát öcsém : ))))))))))
    ezt jól elcseszted : )))))

    1
    Nincs MSzP tagkönyvem, mint soxor itt leírtam a KISZ-ből is a Honvédségnél léptem ki, elöljáróim legnagyobb megdöbbenésére.
    Nem is lettem krumplivirágos, pedig állománytábla szerint járt volna nekem az előléptetés.

    2
    Laborleletet utoljára a Repülőorvosi Intézetben készítettek rólam, de annak már van vagy 25 éve..vagy talán több is.
    Azóta momentán nem volt rá szükség.

    3
    A nyögdíjamat nem terheli semmi és ha terhelné az sem nagyon zavarna, merthogy van egy elektronikai laborom az alagsorban, mellette pedig egy jólfelszerelt gépműhelyem.Szaal nem halok éhen.

    4
    Prosztata kérdés:
    A szexuális képességeimmel csak ne nagyon foglakozzál kicssávó.Az a barátnőm hatásköre fernstéhen ?

    5
    A vérnyomásom csak pár százalékkal emelkedett a 20 éves koromihoz képest, amikor is rendszeresen vizsgáltak a Reporvosi Intézetben. Már akkor elcsodálkoztak a belgyógyászok az alacsony vérnyomásomon, most meg a háziorvos szemei
    szoktak rajta összeakadni mikor jogsit hosszabbítok.

    6
    Nem használok kamu email-címeket. Az itteni is él és valós.
    De erről nem adok ki infót ilyen idiótáknak mint te.

    Kíváncsi lennék rád mondjuk 45 év múlva hogyan fogod magadat vonszolni a flaszteron te nagypofájú NER-vitéz : )))

    Még az is meglehet hogy virgonc 100 éves leszek akkor,
    te pediglen csendben fexel az elfekvőben,alulról táplálva.

  • Netherworldi Proserpina

    Geyza, ami a mas nyelveken megjeleno cikkeket es videokat illeti:
    A jelenlegi magyar kormanyhoz hu, vagy annak tartott mediak kozul csak ugy 5-6-t olvasok, vagy nezek, de meg a legvadabbakban sem mernek megemliteni jonehany olyan dolgot, amit csak kulfoldi ujsagokban, TV musorokban vagy blogokban olvaszhatsz, lathatsz.
    Tudod, a Nagy es Igazsagos Testver nem csak surun belepofazik az EU kul es belugyeibe, mikozben a rendkivul fontos Nato vezetoje, de meg raadasul o is adja a gumicsontokat, hogy legyen min ragodnotok.
    Ezert aztan vigyazni kell azzal, hogy mi jelenjen meg es mi ne a magyar mediakban.

    De meg az amerikai blogokon sem fogsz talalni „furcsa” hireket – mondjuk – Latin-Amerikabol, igy ha kivancsi vagy arra mit hazudnak az ottani mediak, es mit gondolnak az ottelok, akkor bizony spanyol es portugal nyelvre van szukseg.
    Pl. Haiti elnokenek meggyilkolasa kapcsan elojottek olyan dolgok, amiket egyetlen amerikai „csatorna” sem emlitett, pedig ezek aztan szeretik aztatni a sajat kormanyukat.

    Ami az osszeeskuvesi elmeleteket illeti: Minden valamire valo orszagnak van kemszolgalata es kemelharitasa. Kulso, belso. Ok mit gondolsz mivel foglalkoznak, es miert nem kotik az orrunkra, hogy mit csinalnak egesz nap?
    Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenkinek igaza van, aki ordogot lat valahol.
    De ha egy temaban naponta, vagy hetente hazudoznak nekunk ujat, valamint, amit eloszor, masodszor, harmadszor … stb… hazudtak nekunk nem valt valora, akkor joggal sejthetjuk, hogy a sok hadovalas mogott van valami mas is, mint csak siman az emberi hulyeseg. Sot, minel hulyebbnek tunik valami, annal gyanusabb. 🙂

    De nem ertem mi a bajod a Rodeoval, fokent az altalad kozolt cikk kapcsan. Hol volt a Rodeo ebben a cikkben? Valamelyik hozzaszolo?

    Hogy Nemetorszag rommabombazasarol mit irt, nem lattam, de feltetelezem, hogy a civil lakossag bombazasa nem tetszett neki.
    Tudjuk, hogy a nemetek ugyanezt csinaltak mashol, es bar borzalmas, de en ezert nem itelem el az USA-t. Haborut sajnos csak igy lehet megnyerni, ahogy az a Bibliaban es a Koranban is benne van. Tehat mar regota tudjuk.

  • Geyza
    2021 augusztus 27
    12:45 du.

    Geyza
    2021 augusztus 27
    1:16 du.

    +++

    Mirurgia, annyi szedett vedett baromságot összehordasz, hogy nincs hangulatom arra, hogy egyenként kiröhögjem!

    összességében értéktelen, semmitmondó és semmit sem cáfoló rablómeséd meg unalmas!
    én is voltam a GUM ban piros útlevéllel de nem kérték! azt a 30+ nagyobb várost amit élőben ott az átkozott Rúsz ban megismertem nagyon jól éreztem magam, mivel nem szeretek sorba állni, nem álltam be!

    amit te a világról itt is össze vissza zagyválsz annak semmi értelme és valóságtartalma sincs,

    ocsmány, óccó brosúra rablómese hüje gyerekeknek, a valóság köszöni szépen jól van!

    ne próbálkozz szeméjemmel és a magánéletemmel; nem fog menni! eddig sem sikeredett, bár {mint aszt látom} kurvára bassza a csőrödet, hogy nem tucc fogást találni…

    dehát Mariska lelkem ez jutott neked… inkább menny le a műhejbe és csinálj valami eladhatót és a fekete piacon adómentesen értékesíccsed…

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 27
    11:06 du.

    Öcsém, vagy akármi :

    Kopj le rólam ezzel a média-agitációval.

    Vagy négy ország satellit TC hírcsatornáit nézem:

    Németből vagy hármat, a legrangosabbakat
    USA kettő
    Francia kettő, meg spanyolnyelvűt is van pár .

    Magyar nem kell mert általában hazudnak.

    Ezenkívül olvasom a magyar Népszavát meg egy két független lapot, az Amerikai Népszavát ami az egyik legrangosabb oldal, a KMH-t ami dettó és még szoktam olvasni az izraeli Haaretz-et is.Meg néha a Lehar-blogot.

    Ez nekem bőven elég.

    Egyébbként meg a mai kibb..szott „rémhír” amitól az embernek okádékolnia kell mert amikor egy vér-náci ujságot ajnároznak államilag ,az maga a hányinger .De ezek vagytok ti: Simaszavú ámde büdös kis nácik, akik a hazudozásból meg lopkodásból élnek :

    https://nepszava.hu/3130590_rangos-allami-kituntetest-kapott-huth-gergely-az-egyik-legtobb-sajtopert-elbuko-portal-a-pestisracok-foszerkesztoje

  • * TV Hírcsatornáit..stb..

  • SOB*
    2021 augusztus 26
    9:21 de.

    Csak még kettő gondolat fennti írományod kapcsán,
    remélem tudsz rá szakítani pár percet vaskos hazugságaid kitalációinak nehéz elfoglaltsága közepette :

    1
    Én a helyedben azért annyira nem lennék büszke arra,
    hogy az általad (is) hatalmon tartott mai magyar kurzus
    a polgárok esetleges „sakkban tartására” (is) felhasználhatja azokat az egészségügyi adatokat, amiknek átadását minden jogot megtiporva kiköveteli az egészségügyi intézményektől.
    Ezek mindenütt a világban orvosi titok tárgyát képezik.
    De a te kormányod ezeket tárolja, elemezgeti és adott esetben pofátlanul fel is használ(hat)ja.

    Ez a justizmord is megérne egy hágai bírósági eljárást.

    2
    Analizáltam személyiségedet, fennti írományodat alapul véve.
    A következők jöttek ki, sorba fejtem őket :

    Szakmunkásbizonyítvány:
    Neked, mivel végzettséged semmilyen nincs,
    (tudjuk, ki lettél vágva a Torontói Egyetemről plagizáció okán mert magadtól még egy szakdolgozatot sem voltál képes megírni,ahová Pártunk és Kormányunk küldött hogy kupálódjál)
    igy momentán gyűlölsz másokat, akik rendelkeznek végzettséggel.Ezért lekicsinylően emlegeted ezeket a dolgokat.

    Laborleletek:
    Annyira körbejárod a kérdést hogy óhatatlanul felmerül az emberben:
    Ezek szerint neked gyakran van szükséged ilyesmire.
    Holott még fiatal vagy ahhoz hogy a vércukrodat meg hasonlókat vizsgálgassanak.
    (hacsak nem vagy valami génhibás szerencsétlen…kitudja..)

    Megterhelt nyugdíjjak:
    Olybá tűnik várod a rokkant nyugdíj jogosultságodat és már előre rettegsz hogy rá lőcsölnek valami kis elmaradt vagy elfeledett befizetés annak kb.1000 % ával megnövelt végrehajtási költségét.
    (Lásd egy ponntal fenntebbi véleményemet egészségi állapotodról)

    Prosztata-kérdés:
    Nahát itt áljunk meg egy „ásónyomra” ahogy a Fidesz mostani fő-humoristája bizonyos Fábry Söndőr mondta azokból a régi időkből amikor még nem veszítette el a humorát:
    Én pajtás elhiszem hogy szereted mikor a rendelőben a doktornötől megkapod a kétheti rendszeres kezelésedet erre a kissé rendelleneskedő szervedre. És megintcsak valami furcsa tudatalatti áttételezés következtében azokat gúnyolod vele, akik hírből sem ismerik az ilyen problémákat.
    De..talán jobb lenne ha önkontrollt gyakorolnál.Kiröhögteted magadat…csak szólok.

    Vérnyomás:
    Hátt..ha magas neked, ne olvasgassad ezt az oldalt.
    Egyből mentesülnél a bogyók szedésének és mellékhatásainak következményeitől. Lásd kettővel fenntebbi vélemyényemet egészségügyi állapotodról.
    Általában túl sokat foglakozol MÁSOK olyan problémáival. amiket nyilván a saját gyakorlatodból ismersz.

    Tagkönyv kérdés.
    Azt elhiszem hogy neked már nem lehetett MSzP tagságid.
    De nyilván megvan a gondosan őrzött FIDESZ tagkönyved,amit a FIDELITASZ-ból való kiöregedésed után nyertél el. És aamire nyilván büszke is vagy. Hanyadik is a sorszáma ?
    Mert példaképednek, a hazudós Bayerzdsoltnask az ötös számú van meg.
    Ígyaztán rágod a szart ezekkörül a hülye kis könyvecskék körül. Ez már valami igen különös szellemi perverzitás lehet nálad, ezzel agyturkászhoz kéne menned valóban.

    Hát ennyi.Dióhéjban.

    *SOB = Slapaj of Bájerzsóti

  • Geyza
    2021 augusztus 28
    6:34 de.

    Bözsi,

    bizonyosan szép színes képek HD-ben? {vagy neked még csöves tv -d van? ott az alagsori műhej satupaggyán?}

    mert – ugye – a nyelveiket nem beszéled tehát neked mindegy mijen nyelven beszélnek,
    noh dazu

  • Geyza
    2021 augusztus 26
    12:01 du.
    Azt szeretem benned aranyos , kiegyensúlyozott , magabiztos , hős,a hazát szolgáló ( persze amikor népköztársaság ) ,okos,mindenkinél felvilágosultabb,lib-kisnyilas,arab csippel fogbeültetett,lehallgató készüléket gyfrinek felajánló — egyetlen országos Jóbarátom !!! :::
    Roppantul szeretem amikor leírsz magadról mindent,így mindenki megismer ( mivel a cikkhez egy szó nem jött ki szádból !Ja ,hogy mennyit hazudtatok éltetekben ::: a tengerek azzal vannak tele ,mint a műanyag hulladékkal .
    De nagyon Baráti üdvözletével üdvözöllek
    üdvözletével

  • toth péter
    2021 augusztus 28
    11:51 de.

    Jóbarátod neked a Dr. Mengele.
    Vagy már mondtam? Nembaj ismétlés a tudás anyja.

  • Vazul néni:
    2021 augusztus 28
    11:03 de.

    Bezzeg a te nyelved az jár:
    Nagy sebességgel és sűrű nyelvcsapásokkal
    a Világ összes ismert háborús bűnösének és politikai
    gazemberének a hátsójában. Jó erzés ennyi szart benyelni ?

  • Netherworldi Proserpina

    Rodeo11
    2021 augusztus 28
    11:03 de. irtad:

    ” Bözsi, ”

    Hany nevet adsz meg szegeny Geyzanak?

    ” bizonyosan szép színes képek HD-ben? {vagy neked még csöves tv -d van? ott az alagsori műhej satupaggyán?}

    mert – ugye – a nyelveiket nem beszéled tehát neked mindegy mijen nyelven beszélnek, ”

    Ne bantsd, 3 eves koromban en is a kepeket nezegettem az ujsagokban.

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 28
    3:45 du.
    Rodeo11
    2021 augusztus 28
    11:03 de. irtad:

    ” Bözsi, ”

    Hany nevet adsz meg szegeny Geyzanak?

    nem tudom mellőzni a becézését, ojan: cizellált, csipkés és feminine minden megnyilvánulása; süt belőle a báj és a negédesség meg a bakfisok üdesége

    és a babaszobák penetráns pelenkaszaga

  • Geyza 08.27/5:51

    Nagyon . h e l y é n v a l ó . e kommentárod, hisz minden hazai bajunknak e két „békeangyal” opportunizmusában rejlik a gyökere.

    Mert ez az igazság Ursula van.de még-Lejjebb és tante Vangela Merkel szoros Orbán kötődéséhez, amely csak a harmincas évek amerikai, főleg nyersanyag és pénz-t ő k e Hitlerben gyökeredző gyarapodásához hasonlítható, melynek a n a l ó g i á j a . a mai tőke ide, óccó bérre vámmentességre és mérhetetlen, a csakis nekik szóló . t i t k o s í t o t t . (!) adókedvezményekre telepített magyarországi összeszerelő üzemeik hálózata. Ennek Führere Orbán a komprador-tőke hazai parancsnoka, akit a két nő éppen ezekkel az európai Euro-milliárdokkal tart a német tőke szolgálatában, illetve a markában.

    Ez ugyanaz a retrográd történelmi . e r ő, amely anno a titkos náci fegyverkezés . b ű z l ő . televényén táplálkozva ösztönözte az USA álpacifista, konzervatív és úgymond „republikánus” >be nem avatkozás amerikai mozgalmát< létrehozva védte a legvadabb világgyújtogató náci . t ő k e . renoméját, már az általuk kirobbantott világháború idején is. Mert ugye, a pénznek nincs szaga … S ha nem jön el Pearl Harbour, az USA még ma is azon a hazugságon hezitál… Tény ami tény, ha úgy vesszük, az amerikai gazdaság még ma is annak a belépésnek köszönheti a mai világelsőségét is.

    .
    Ui Ilyen elemző és személyeskedő kommentekre van szükség. 🙂

  • Ui-II. Geyzának

    Kerüld a neked szóló személyeskedéseket.
    Ne válaszolj semmi ilyenre!
    Vedd észre: csak kiadod magad.
    De minek, és kiknek???

    Na, Csá’ 🙂

  • Geyza/
    3:49/ BrunszvikT

    Az a baj, Geyzában meglepően keveredik a tévelygő rasszista elemé sa sértett ballib 🙁 …..’ elegye, amiből időnként ilyesféle katyvaszok jönnek ki, mint ez az „AK47-kontra M16” is, meg a kaftán, meg a rongyfej stb mely igen gyenge – és nem is humoros – érvelés egy „laza liberális” szájából begabalyodva annak egy bizonytalan és ettől irreleváns s emiatt épp a mondanivalót agyoncsapó átkozódásféle zsákutcájába… S ha fel is tápászkodik azt se tudja, már hova is tartozik…
    Nem veszi észre, hogy a saját lábába esik el… Én sajnálom.

  • Csak benéztem,ez megint egy értelmetlen,uszító cikk szokás szerint….

  • Geyza 3:39

    Annyira nem lehetsz már USA-fan, hogy a Charlie Wilson nevét se hallottad volna, aki rájött, hogy a nehéz-fegyverzetű szovjet helikopterek ellen a kézi Stringer rakétáknál jobb gyógyszert elképzelni sem lehet. Először még nem látták a jelentőségét, mígnem az afgánok „egy sajtófogadáson” 20 újságíró jelenlétében egy spontán kiválasztott polgári gépet csak úgy le nem kaptak az égről… Onnan kezdve a Reagan kormány, ill. a titkosszolgálatok anyagilag is támogatták a „Stringert a Talibánnak” 😀 politikai mozgalmat, minek hatására a szovjetek hamarosan ki is vonultak onnan, hogy ŐK pedig simán bevonulhassanak…

    Ráadásképp, nem is ingyen adták nekik ezt a győzelmet egyedül jelentő csodaszert. Sokat köszönhetnek az USA-nak hisz ma Afganisztán legfőbb és szinte már egyedüli exportcikke a Kongresszus által hallgatólag támogatott, és amerikai gépek közreműködésével szállított fekete opiátok forgalma, amely csak dollármilliárdokkal mérhető, miközben az még hatékonyan konkurált is a latin-amerikai bevitellel. Ezt nevezhetnénk akár barternek is, ha nem lenne ott az a fekete szócska.

    ÉS akkor Geyza, a Stringert gyártó cég extraprofitjáról még említést se tettünk. Hány ezer rakétát vett meg tőle a demokráciát pártoló amerikai állam ?

    Oszt akkor lámcsak, ezek a vallási fanatikusok (Gabriel után) olyan hálátlanok, hogy most meg lámcsak, őket verik ki a jótét yankee lelkek által odatelepített mákföldjeikről. Szerinted melyik, talán megint csak egy CharLee nevű a kínai képviselő lehetett az ötletgazda ? 🙂

  • Naa..jólvan térjünk vissza a tárgyhoz: a lehallgatásosdihoz.

    Kicsit hosszú lesz, csak nyuggereknek ajánlom
    akik egyfelől emlékeznek a dolgokra, másfelől van idejük
    mert az unokát éppen a cserkésztáborban oktatják a NER tiszteletére….nos tehát:

    —————– 1 Előzmények ——————

    1948-ban a moszkvai USA nagykövet irodájába a szovjet hírszerzés lehallgató berendezést telepített, a következő fondorlatos módon:

    Egy művészi fa-faragványt ajándékoztak a Nagykövetnek, a szovjet nép nevében, ami az USA címer-madarát ábrázolta valóban pazar kivitelben.Jó nagy kerek műtárgy volt.Falra akasztható.

    Ebben rejtették el az akkor csúcstechnikának nevezhető készüléket. Röviden vázolom a működését, annélkül hogy bonyolultabb technikai részletekbe mennék.

    Maga a „poloska” teljesen passzív volt, nem igényelt helyi áramforrást. Egy mikrohullámú rezonátorról van szó, aminek az egyik oldala egy membrán, ami felveszi a beszéd által okozott lég-rezgéseket és megváltoztatja a mikrohullámú rezonátor (lásd üregrezonátor, Google) fizikai méreteit.

    A rendszer csak akkor működik ha távolabbról az egészet besugározzák jó nagy teljesítményű mikrohullámú vagy magasabb URH rádiófrekvenciás energiával.(Deciméterrhullámok.Google)

    A besugárzás következtében a poloska rezonátorja elnyeli egy részét a beérkező hullámoknak, de mivel az egyik oldala egy membrán, kis mértékben módosítódik a benne lévő rádiófrekvenciás energia. A beszéd ütemében változik a nagysága. Ez a módosult energia-nyaláb visszaverődik a kiindulási pontjára, vagyis megfelelő vevőberendezéssel meg lehet kapni a beszédet ami a poloska környezetében hangzott el.

    A sas egyik szeme mögött volt a beszéd-felvevő rezonátor membránja, a rövidke antenna pedig bele volt sűlyesztve a fába, megfelelő távolságra a faltól mert ekkora frekvenciákon a téglafal lerontja az antenna hatásfokát.(Az ablakon átmegy a jel de a falon nem.Lásd térerő problémák a mobiltelefonoknál)

    A oroszok odaajándékozták a fafaragványt és reménykedtek benne hogy olyan helyiségbe teszik aminek ablaka nyílik az utcára, mert ez nagyon fontos a működés szempontjából. A szemben lévő házban rekviráltak le egy emeletet a besugárzó és a vevő berendezés számára. Elég nagy távolságot kell hagyni a kettő között, hogy a besugárzó ne akadályozza a vételt.És jó nagyméretű irányhatású antennák is kellettek, amiket nyilván nem lehetett kitenni a ház oldalára, még gyanússá vált volna pont szemben az amerikai nagykövetséggel. Vagyis a két felhasznált lakást totálisan berendezték erre a célra.

    Aztán vártak a szererncséjükre, ami minden vérmes reményüket túlszárnyalt, mert a naív amerikaiak pont a nagykövet íróasztala mögötti falra szerelték fel a műtárgyat.

    ——————-2 A lebukás——————

    Úgy tudom hogy egészen 1954 -ig kiválóan lehallgatták
    az ott folyó tárgyalásokat, de akkor egy szobafestés miatt leakasztották a faragványt és közelebbről megnézve valakinek gyanús lett a madár egyik szeme helyén lévő lyuk!
    Megtalálták a fába rejtett antennát is.Kicsit szétszedték és teljesen elképedtek hogy mi ez ?

    Értesítették a CIA .-t aki küldött egy eléggé balfasz szakértőt, aki hetekig rágódott a kérdésen végül még jöttek műszerekkel hogy miféle rádióberendezés lehet ez?

    Állítólag hónapokig méregettek de nem tudtak rájönni a rejtélyre. Végül egy alkalmasan felkészült ember az USA-ba szállította a készüléket, vadregényes körülmények között.

    Amint olvastam a szállodában a kiszerelt készüléket a pizsamájába tette nehogy a mindenhol jelenlévő ruszki titkosszolgák ellopják amíg alszik.

    A CIA laboratóriumában sem mentek vele semmire, mígnem feladták a hülye titkolózásukat és hívtak az USA nagyiparából mérnököket, hogy vizsgálják meg a cuccot. A működést már értették de abban mind egyetértettek hogy ez valami orosz szuper-csúcs technológia, mígnem az RCA óriásvállalattól egy mérnök jót röhögött az egészen :

    -De uraim ! Ez egy USA szabadalom! AZ RCA ÁLTAL kitalált , meg nem valósított de SZABADALMAZTATOTT módszer, a harmincas évekből ! Csak épp el lett feledve !Az oroszok ellopták, mert nincs nyoma hogy megvásárolták volna a szabadalmat.

    Az FBI visszakereste az RCA régebbi orosz alkalmazottainak névsorát és kiderült hogy ott dolgozott akkoriban a zseniális Tyeremin de a háború kitörésekor visszatért a SzU-ba.

    ————-3 Tyeremin Professzor ————

    Dr. Tyeremin neve az általa kitalált „Éter-hangszerről” híresült el (Google)

    Ez egy fantasztikus instrumentum, az emberi kéz érintése nélkül lehet rajta dallamokat lejátszani. Külön „szekta” a zeneművészetben akik értik és tudnak rajta játszani. Hihetetlen dolog.

    Állítólag az volt az előzménye hogy csak betörő-jelző készüléket akart csinálni, ami akkor jelez ha közeledik a rabló az ajtóhoz. De hangszer lett belőle.

    Ez a Tyeremin, (aki hol börtönben volt hol szabadlábon, hol a Gulágokra száműzte Sztálin, de mindenhol jól felszerelt laboratóriuma volt sok laboránssal) arra a bravúrra is képes volt hogy olyan telefon-beszéd analizátort csinált a Titkoszolgálatnak, amivel -ha egyszer már megismerték valaki hangját- akkor bármikor felismerhető volt az illető ha telefonált, még akkor is ha zsebkendővel lefojtotta a hangját.

    A NEGYVENES ÉVEKBEN,MINDENFÉLE MIKROPROCESSZOR NÉLKÜL!
    Na jó jó..akkora volt a készülék mint egy ruhásszekrény , rádiócsövekkel és baromi sokat fogyasztott, de akkor is…

    Így aztán az ismert de szökésben lévő „rendszerellenség” pl. utcáról telefonált, mivel ismert volt minden utcai fülke helye, még le sem tette a kagylót már körbevették a nagy fekete csukott autók.

    Nostehát, Tyeremin prof. megvalósította azt amit az USA-ban, az RCA vállaltnál látott .Ez a berendezés , ami a CIA szakembereinek akkora fejtörést okozott, nem volt bonyolult dolog, még a Világháború idején sem. Egy korabeli harci-radar ezerszer agyafúrtabb és bonyolultab rendszer volt.

    ————— 4 Következmények ———-

    Az USA nem csinált AKKOR úgyet a dologból. Az oroszok csak annyit vettek észre hogy megszűnt a vétel, de ezt annak tudták be hogy biztos máshová tették a madarat.Pl a raktárba,

    Aztán eljött az U-2 távolsági felderítőgép lelövésének oroszok számára fényes napja.

    Hruscsov állítólag az ENSZ-ben verte a pulpitust hogy az aljas imperialisták a békés Szovjetúnió felett kémkednek pofátlanul satöbbi…satöbbi..

    Az egész „Béketábor” sajtója tele volt az amerikaiak mérhetelen aljasságával..

    Aztán másfél héttel később , mikor még javában ment a az USA szidalmazása, az amerikaiak titkosszolgálati csatornákon keresztül értesítették az oroszokat hogy ha nem fejezik abba az egészet, az ENSZ-ben bizonyítékokkal alátámasztva kiteregetik azt, hogy 1948 tól folyamatosan kémkedtek a moszkvai amerikai nagykövetség épületén belüli lehallgatókészülékükkel.

    Jól emlékszem még gyerekkoromból : Mintha ollóval vágták volna el, úgy ért véget a szovjet blokk sajtókampánya.

    —————- 6 az ügy poénja —————-

    A CIA ellenben MEGRENDELTE az ötvenes években az RCA nál hogy készítsenek neki ilyen lehallgató szetteket, ami meg is történt, teljes joggal hiszen USA szabadalom volt az egész.
    Csak éppen magasan jobb minőségben, jóval vékonyabb membránnal, tehát egészen halk beszédet is érzékelni tudott és kiválóbb minőségű mikrohullámú rezonátorokkal, ami miatt jóval kisebb energia kellett a működtetéshez, továbbá VALÓBAN csúcstechnikás vevőkészülékekkel, amiknek a terén az oroszok mind a mai napig súlyosan el vannak maradva az USA mögött.

    És hát ugye..mivel piacról él az ember..szépen árusítani kezdték a szövetségeseknek, titkosszolgálati felhasználásra..

    Dióhéjban ennyi.

  • BrunszvikTeri
    2021 augusztus 29
    6:51 de.

    Nem értem pontosan mire akartál kilyukadni de egy biztos a táliboknak SAHASEM adtak kézi légvédelmi rakétavetőket.

    Ha véleményt formálsz, járd körbe a témát.

  • SchumackerLady
    2021 augusztus 29
    5:17 de.

    Ha valaki rongyfejú, akkor nem lehet rá azt mondani hogy bojtossapkát visel.

    A a gyermek-erőszakoló asszony-botozo , kb 600 évvel visszamaradt gondolkozású előemberek bojtos sapkát viselnének,
    akkor azt mondanán rájuk :

    – Nézdmár a rohadék bojt-fejűeket.

    Amúgy meg nem keveredik bennem semmi.
    A balos gondolkozásom nem zárja ki hogy rühelljem
    azokat a mocsadékokat akik pl. Párizsban legyilkoltak pár humoristát mert a gyermegmegrontó félistenüket le merészelte rajzolni.

    Mikozben meg NETUDDMEG miféle gúnyiratokat meg undorító rajzokat köröznek magukközött pl Jézusról .És mire tanítják a külykeiket .

    szerinted ezek a mostani rongyfejú mocskok azok akik 20 évvel ezelőtt elkövették a tetteiket?
    Frászt. Ez már a meddresszeikben kinevelt újabb generáció.

    Szaal nekem ne finnyáskodj jó ?

  • Ja még annyit minden „tisztaszemű” ballernek:

    Az ÉN balos gondolkozásom pusztán a balliberális gazdaság-viteli módszerekre terjed ki.

    Pl. szociális háló megerősítése, orvosi ellátás javítása stöbbi,

    Amúgy meg EGYÁLTALÁN nem fogom azokat „símogatni” akik az utóbbi időkben ezidáig még csak a romlást, vérfürdőket tömeggyilkosságokat hozták a Világra.
    És ezalatt NEM A MENEKÜLTEK szélesebb tömegeit értem !

    Úgyhogy megkérek minden tisztelt szélsőbalos gondolkozásű kommenttársat:

    NE KERESSENEK BENNEM SZÖVETSÉGEST A NÉZETEIKHEZ !

  • Rodeo11
    2021 augusztus 26
    9:40 du.

    „….nem pontosan úgy van!!! sikojok vannak”

    Ne sikoltozzál nem vagy már bakfis.
    Ha férfi vagy légy férfi.
    Te Vazul néni : )))

  • Netherworldi Proserpina

    Geyza
    2021 augusztus 29
    10:12 de.

    ” A rendszer csak akkor működik ha távolabbról az egészet besugározzák jó nagy teljesítményű mikrohullámú vagy magasabb URH rádiófrekvenciás energiával. ”

    ” Az ablakon átmegy a jel de a falon nem.Lásd térerő problémák a mobiltelefonoknál) ”

    Ezt honnan szedted? Eros mikrohullam ugy atmegy a falon, mint te a Bartus hazugsagain.

    ” Ez a Tyeremin, … arra a bravúrra is képes volt hogy olyan telefon-beszéd analizátort csinált a Titkoszolgálatnak, amivel -ha egyszer már megismerték valaki hangját- akkor bármikor felismerhető volt az illető ha telefonált, még akkor is ha zsebkendővel lefojtotta a hangját. ”

    Ebben nincs semmi bravur, roppant egyszeru elven mukodik.

    Es mit akartal mondani?

  • Br.Teri 3,35 és
    Geyza 5,51 Tante Angela&Ursula témájához;

    A „444” legfrissebb infója szerint az immár magyar-német
    Gazdasági-Hadipari Komplexum egyre eredményesebb,
    sőt egyre szorosabb kooperációjáról tanúskodik.

    Azt hiszem mindent megmagyaráz, hogy Magyarország 2017.óta(!) többet költött német fegyverekre (2,66-Md €-t),
    mint az USA „csak” (2,36-Md €-t).

    A német Gazdasági Minisztérium adatai azt is közlik, hogy hadiparuk ez idő alatt a fentiekkel együtt 22,5-Md € bevételre [v.profitra, ti.ezt a cikk nem tisztázza] tett szert.

    Ezen túl a cikk még arról is tudósít, hogy a német Rheinmetall Lynx Zalaegerszegen harckocsi gyárat telepít(tett).

    Ehhez csak én jegyezném meg, hogy akár a gépkocsi összeszerelő üzemek esetében, itt is a kapitalizmus klasszikus törvénye látszik érvényesülni. Vagyis fegyvergyártás, hadipar, illetve fegyverkezés nélkül ma sem gyűrhető le a kapitalizmus „gyermekbetegsége” a munkanélküliség mumusa. Ez az olcsó, v. „occó” munkaerőre épülő, extraprofitot gyümölcsöző 😀 tőkés kooperáció pusztító logikája, amely ennek érdekében végsősoron emberéletek millióit kockáztatja.

    Az Unión belüli logikája ennek mégiscsak az, hogy szerintük Orbanisztán Oligarchiával kooperálva mégse kerülnek veszélybe katonai és biztonságpolitikai titkok, míg ez távol-kelettel megvalósíthatatlan lenne.

    Konklúzió:
    A német, ettől egymást támogató >Angela und Ursula duett< Orbán trónusának a szilárdságát, már a fentiek miatt is 2x10azaz=20 körömmel védi és minden, az ennek ellentmondónak látszó uniós parlamenti lépést, ahol csak lehet elgáncsol.

    Grüß Gott ! 🙂

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Dongoló
    8.30.4:33

    Orbanisztán földrajzi közelsége Merkelland-hoz nemcsak „biztonságpolitikai” szempontból előnyös a német tőkének, hanem a szállítási és a vámköltségek exkluzív, úgymond uniós, ám búsásan magán-zsebbevágó, engedményes minimalizálása a „Közöspiaci” gazdasági-katonai érdekkomplexum kiteljesedése miatt is…

    A tőkés cégeknek, ennélfogva a tőkés állam exkuzív –> elemi „érdeke” az autoriter és fasiszta Orbán hatalomban tartása. Legalábbis Leyen (volt védelmi miniszter!) és Merkel kazlerin apologetikus (ld: Gejza 5:51 ) illetve hallgatag szövetségesi összekacsintásai*, vagyis a 7.cikkely szankcionálásának nyilvánvaló szabotálása, mostmár csakis erre, a nem is annyira titkos szövetségre enged következtetni. Megjegyezve, hogy Leyen minden cselekedete Merkel, vagyis a német nagytőke árnyékát követi…
    ˙

    .

    * Az egyik német szövetségi választás idején ORBÁN a következő nyíltan, t e g e z ő . hangvételű táviratot küldte barátnőjének:
    ” ANGELA ÉN NEKED DRUKKOLOK ” 🙁

  • Geyza

    E Z E K S Z E R I N T

    Az NSZK és az EU

    két vaslady-je

    a beteg Orbán

    vastüdeje. 😀

    Sajnos igaz.

  • Geyza
    10:15

    Kérlek TE nézz utána
    C h a r l i e W i l s o n h á b o r ú j a
    témakörnek.

    Az, hogy éppen tálibok, vagy más muzulmánok kapták kezükbe azokat a Stringereket az – épp a te világszemléletedben,mint itt fent is – édes mindegy. Amit ott leírtam az történelmi tény.

    A Stringer buli döntötte el szovjet helikopterek százainak a sorsát, s nyitott kaput az USA előtt egy 20 éves új-vietnamhoz, aminek most lett vége. – Bár ki tudja, hogy a katonai-gazdasági-komplexumuk nem éppen ezzel a „kivonulással” nyit e meg egy újabb háborús frontot???

  • Gábriel
    30.5:26

    A globalizmust nem a „baloldal” teremti, holmi jókivánságok formájában, ahogy ezt maga lefesti.
    A globalizmus a kapitalizmus mai körülményei között egyértelműen a . n e m z e t k ö z i . t ő k e . saját és különbejáratú társadalmi terméke. Mégpedig természeténél fogva önmaga gazdaságföldrajzi terjeszkedése révén, tőkekivitel: pl. olcsó távoli munkaerő vásárlása [ld.változó tőke], és a tőkéje állandó részét képező [ld.állandó tőke], vagyis termelőeszközök telepítésével ha kell a föld bármely zugába is.

    Persze ez által nemcsak a maga globalizmusát bővíti, hanem azon belül a munkás tömegek létszámát is, méghozzá globális méretekben akiknek „csak” öntudatán múlik, hogy eltűri e, hogy az általa megtermelt értéket, árut,stb. [vele annak profitját] annak gazdasági értékén jóval alul, mint baksist nyomják a zsebébe. Avagy adott időszakban egyelőre még örül annak is, hogy egyáltalán munkája van neki… A csak szó azért került itt idézőjelbe, mert a munkásnak ehhez a szükségszerű munkásöntudatához sok egyéb, fenntartható kellék (kellő tájékozottság, szakszervezetek stb) szükségeltetik, de főleg a tanulás…

    Minden esetre a finomkodóan globalizmusnak becézett, valójában . g a z d a s á g i . i m p e r i a l i z m u s . egyre több munkást helyez el a maga világszerte is egyre több és nagyobb territóriumába, ahol azok bérrabszolga tömegként minden lázítás nélkül – már a puszta körülmények hatására is – kovácsolódhatnak egy, felismerhetően közös érdekű osztállyá.

    N e m . az egyéni akarat, egyéni düh, ígérgetés, vagy lázítás hatására válnak majd egyszer forradalmivá. Szándékosan nem írom Marx Károlynak e fenti folyamatra használt szuper szellemes mondatát, mert kíméletből nem akarom, hogy infarktus kerülgesse jeles olvtársunkat, hisz’ épp elég lehet neki még e témában már eleve kihagyhatatlan szaktekintély nevének kelletlen olvasása is

  • Utóirat:

    Tod’mit?

    Inkább „éljen és virágozzék” még sokáig a tőkés gazdasági globalizmus tere, mint egy szükségszerű tőkés világháború.