Szankció, infláció, háború — Levél Orbán Viktornak

2022 október 19 9:01 de.132 hozzászólás

Tisztelt Miniszterelnök Honfitársam!

Megkaptam a levelét, és biztosíthatom, hogy az Ön küldeménye nálam nem úgy végzi, mint sok más magyar polgár esetében, akik arra készülnek, hogy összegyűjtik az Ön által küldött leveleket és elégetik. Nálam ilyen nem fordulhat elő, én gondosan megőrzöm az Ön levelét, hogy majd egy majdani bírósági tárgyaláson a terhelő dokumentumok hosszú sorába ezt is csatolhassam.

Ön már nem először ír nekem levelet, ami tiszteletre méltó kitartásról tanúskodik, hiszen, mint bizonyára tapasztalta, eddig egyetlen alkalommal sem válaszoltam és a környezetemben sem ismerek olyan személyt, aki megválaszolva visszaküldte volna Önnek a nemzeti konzultációnak nevezett kérdéssort. Ha úgy tetszik, ez a kitartás, hogy nem adja fel, és rendületlenül, immár tizenkettedik alkalommal próbálkozik, bizonyos körülmények között – például egy normális országot feltételezve – tiszteletet érdemlő tulajdonság is lehetne. Nálunk azonban nem az, sokkal inkább az Ön és társai álságosságának a bizonyítéka.

Önök azt szajkózzák – éjjel, nappal, minden hullámhosszon –, hogy az országot érintő minden fontos kérdésben kikérik a véleményemet, mert érdekli Önöket, hogy mit gondolok a migrációról, a koronavírusról, vagy, mint például most, az Európai Unió Önök szerint káros és hatástalan szankcióiról. (Ha jól értettem, azokról a szankciókról beszélünk, amelyeket Ön Magyarország nevében egytől egyig elfogadott és aláírásával szentesített.)

Nos, közölnöm kell Önnel, Tisztelt Miniszterelnök Honfitársam, hogy a pénzpocsékolásnak ezt a módját sem vagyok hajlandó támogatni. De van, amit még a pazarlásnál is jobban utálok, ez pedig az álságosság, más néven: a hazudozás. Ön azt állítja, hogy több millió magyar véleményével kikényszeríthetik az uniós szankciók megváltoztatását, mert – az Önök állítása szerint legalábbis – ezek a szankciók nem működnek és csak kárt okoznak az uniós országoknak, míg egyedül az oroszoknak hajtanak hasznot.

Nem szőrszálhasogatásként jegyezném meg, de a szakértők ezt másként látják. Valójában még ezzel sem volna baj, hiszen nem kell mindig mindenkinek mindenben egyetértenie, a problémát az okozza, hogy Ön, miniszterelnök honfitársam, hülyének néz engem és a többi, immár nem tízmillió, csupán 9,7 millió magyart. Korábban háborús, újabban pedig szankciós inflációról beszélnek, s azt próbálják elhitetni velünk, magyar polgárokkal, hogy nálunk azért magas az infláció, mert háború van.

Ezzel kapcsolatban nekem csupán egyetlen kérdésem volna: a háború nemcsak Magyarországot, hanem Európa többi országát is érinti, ám máshol jóval kisebb a drágulás, mint idehaza. Meg tudná magyarázni, hogy mi ennek az oka?

Önök, Tisztelt Miniszterelnök Honfitársam, 12 éve kormányoznak, ennyi idő elég lett volna, hogy kezdjenek valamit az előttünk álló kihívásokkal. Úgy mint az oktatással, az egészségüggyel, röviden: Magyarországgal. Ám Önöknek nincsenek válaszaik ezen területek problémáira, ami nem meglepő és még kevésbé mulatságos: Önök nem azon agyaltak, hogy miként lehetne korszerűbb és versenyképesebb az oktatás, emberibb és európaibb az egészségügy, élhetőbb az élet, hanem azzal voltak elfoglalva, hogy családtagjaik és csókosaik zsebét teletömjék.

Ez is egy program, de ebben én nem kívánok az Önök társtettese lenni.

Maradok ugyanakkora tisztelettel, mint amit Ön és társai gondolnak a nemzeti konzultációs levelek címzettjeiről, vagyis rólunk, magyar polgárokról.

132 hozzászólás

  • György Verebes

    Egyetértek.

  • „…én gondosan megőrzöm az Ön levelét, hogy majd egy majdani bírósági tárgyaláson a terhelő dokumentumok hosszú sorába ezt is csatolhassam” – írja a szerző.

    A kommunista párttagok mindenkor leszámoltak politikai ellenfeleikkel, mivel ellenségnek tekintették őket. A bírósági ítélet velük szemben többnyire halálos volt, vagy hosszú börtönévek.

  • Lári fári.
    A népidegen belpesten nem érts kajára és a muatos zenére is.

    Ezt ti ott nem érthetitek és rémüldöztök és állandóan nevelni akartok minket.
    Orbán csak azt teszi mit a többség kedvel! nem az árnyék miatt süt a nap hanem a nap miatt van árnyék.
    Hagyjatok nekünk békén kérünk,ne foglakozzatok Orbánnal azaz velünk.
    No,,adjon Isten.

  • Na ide figyelj móricka, talán meg kellet volna nyerni a választásokat. De ismered a mondást, ebb ugatás nem hallik a menyországba

  • Egy kis aktuális….
    Marosi Beatrix a Kodolányi János Egyetemen 2013-ban Erkölcstan, Etika szakon végzett, tehát papírja van róla, hogy jól ismeri az erkölcsöt és az etikát. 🙂
    https://telex.hu/belfold/2022/10/18/marosi-beatrix-szakdolgozat-vizsgalat-kodolanyi-egyetem-eredmeny-plagium

    Bizony meg is látszik: 🙁
    https://telex.hu/belfold/2022/10/19/egyes-tankeruleti-vezetok-tobb-jutalmat-kaptak-mint-az-alajuk-tartozo-osszes-tanar-egyutt

    A kitűnő Gábor György gondolatai:
    „Teljes tévedés azt gondolni, hogy a Kodolányi János Egyetem vezetősége saját tisztességtelenségéről, mérhetetlen gyávaságáról, feltűnő jogi inkompetenciájáról és alkalmatlanságáról állított ki bizonyítványt, midőn egy erősen plágiumgyanús diplomamunkával kapcsolatosan azt állapította meg, hogy az egyetemnek nincs joga kivizsgálni a plágiumgyanút, csak abban az esetben, ha a szerző, Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója hozzájárul dolgozatának további vizsgálatához.
    A Kodolányi János Egyetem vezetőségének döntéséhez szívből gratulálok! Ugyanis az Egyetem vezetőségének határozatát messze nem a gyávaság, a tisztességtelenség és a jogi inkompetencia jellemzi, hanem annak nagyszerű és példamutató felismerése, hogy miután Marosi Beatrix 2013-ban erkölcstan, etika szakon szerzett diplomát, ezért az Egyetem most ország-világ előtt egyértelművé kívánja tenni, hogy a KJE-n szerzett erkölcstan, etika diploma milyen mélyen megalapozott, mennyire hiteles, és az egyetem érintett oktatóinak köszönhetően a végzett diákok – kiváltképp erkölcstan, etika szakon – a tanult elméleteket a maguk teljességében mennyire mélyen és szervesen képesek a mindennapi gyakorlatba átültetni. Ennek különösen így kell lenni egy olyan személy esetében, aki a pályáját az oktatás területén teljesíti ki, akit hivatása és mindennapi munkája oktatási intézményekhez, diákokhoz és tanárokhoz köt, következésképp minden tette, cselekedete és gondolkodásmódja példaértékű a jövő nemzedéke számára.
    Vagyis a sok rosszindulatú és rosszszándékú kritikussal szemben (akikről látszik, hogy nem végeztek a KJE erkölcstan, etika szakán) hamarosan mindenki megtapasztalhatja majd, hogy Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, ahogy az egy volt KJE-s erkölcstan, etika szakostól teljes joggal elvárható, mindenki megnyugtatására, s a Tankerülethez tartozó iskolák tanárainak és diákjainak erkölcstanból, etikából példát statuálva, maga fogja kérni a vizsgálatot önmagával szemben.
    Hiszen, ha nem így cselekedne, részben önmagát tenné hiteltelenné épp az érintett tanárok, diákok és szülők, valamint főnökei és beosztottjai előtt, ezzel a Nemzeti Együttműködés oktatási rendszerének hitelességén is csorbát ejtve, részben óhatatlanul kimondaná a KJE által kiadott diplomáról, hogy az a diploma csalás és szélhámosság, jókora humbuk, semmi más.”

    Miről is beszélhetne manapság Szinetár Miklós? Arról, hogy a politika meg a közélet ma elég rémes. Vagy arról, hogy a propaganda, miközben infantilis, néha már goebbelsi magasságokban szárnyal. Hogy a morál hiánycikk, anyanyelvi szinten megy a hazudozás, és a gazdasági helyzet rémisztő
    https://24.hu/kultura/2022/10/19/szinetar-miklos-propaganda-goebbels-szechenyi-irodalmi-muveszeti-akademia/

  • Isten segitsen megerteni vagy valahogyan kibogozni a cikkbol kedves szerzo valojaban mit is remelt, vagy ohajtott volna az allitolagos levelevel a miniszter-elnokehez uzenni.

    Persze az emlitett „szanakciok” ki alatal es ki ellen letezne?

    Hasonloan az infalciora valo hivatkozasa is remesen messze-esett az allitott okaitol.
    Mert a mai es nagyreszben, HA nem is teljesen vilagszerti is, de azt hogyan okozhatta volna Putin agresszioja Ukrajna ellen.

    Az inflacio okanak egyik resze ugy a Covid jarvany, de nagyuobb-reszben a vilag egyre novekvo energia hasznalata.
    Persze naprol-napara tobb es tobb emberileny jon-napvilagra vilagszerete, s mindenki jobb eletet ohajt elni, ami tobb agrar mint ipari termelest kovetel. Tobb energia hasznalatot minden teren.

    A magam reszerol csak azt tudnam hozzatenni, hogy mindeg tamogatoja voltam a ZPG (zero population growth), de az utobbi evtizedekben meggyozodtem arrol hogy a vilagszerti population novekedes korlatozasa elmaraszthatalan.

    Ne feledd, ma kozel 8 billio emeberileny el a Foldon, amely megduplazodhat 40 even beleul.

    De megaljunk egy percre, mert a szakertok velemenye hogy a maximum emberileny let-lehetosege ezen a Foldon a MAXIMUM 10 billio.
    s a 10 billiot valoszinuleg tulhaladjuk 16, 17, s meg a le-lassulo emberi-szaprorodas altal is 18 evemulva.

    S vajon mi lehetoseget letna barki is hogy a Foldunk es az ekologiai korulmenyek folytatando pusztitasaval mi let-lehetoseg letezne a novekvo emberiseg szamra????

    NE FELEDD ;
    1.,Nem csak a foldfelszintei letlehetoseg, a mezogazdasagi elelmiszer termeles allando csokkenese mivel tobb es tobb foldterulet a beton es aszfalt hoditasa valik percenkent.

    2.,A Fold atmosferajanak oxygen tartalama allando csokenesben van. Ma a Fold atmosfera oxygen tartalam 50%-al kevesebb mint volt a dynasourusok idejeben.

    Nem is emlitve hogy ugy a fold/talaj, levego, vizek megfertozottek, s mind tartalmaz ma plastic molekulakat.
    Pl. a tengerekben ma TOBB szemet-plastic van mint halak, elolenyek.

    Sot plastic molekulak az emberitestben, sot az emberi-verben is talalhato nagymertekben.
    Kutatok dolgoznak annak megallapitasan hogy mit okoz majd a plastic az emberi-szervekben, mint a vese, maj, tudo, agy, stb.

    Par-hete jott koztudatra egy Stutgart-i kutato intezet munkaja alatal, hogy plastic-molekulak az emberi ver,ill. hemoglobin oxygen-tovabbito kepesseget jelentosen csokkenti az.

    Na az igen jo hir lehetne mindenki szamara aki kepes lenne
    oxygen-hiannyal elni ??????????????????

    De az csupan a jeg-hegy csucske am !!!!!!!!!

    Vajon miert nem azt a lovat veri a kedves szerzo amely nem huzza az igat?????????????????????????????

  • „Ülök lakásom legkisebb helyiségében ,
    a hozzám intézett írása van előttem.
    De biztosíthatom önt, nemsokára a hátam mögött lesz.”

    /Idézet Fricibácsi Mr. Karinthytól, ha nem is szószerint./

  • A beszélgetés végén elhanzott szavak mindent überelnek
    Akik szokták itt citálni nagy iróink, költöink nevét azoknak külön ajánlom
    Olyan beszél róluk, aki vitathatatlanul mestermüként formálta meg öket maradandóvá
    vegyék válaszomnak az Öreg (a Mester) szavait az aluljárónk progresszista szajkói

  • SzundiMandi
    2022 október 19
    1:04 du.

    Ha ilyen sok idöd van és annyira kebleden viseled (szived mélyen) az ursulát, a családját és bunbandaját (beleértve a korrupt volt romaniai államügyész holgyet is) segits nekik megkeresni a Whatsapp üzeneteket
    Hátha 100 évvel kevesebb börtönt kapnak

    Ja értem – a történet elfedezéséra született az ukrán-háboru
    Mert a zongorán már nagyon elverte …
    talán már nem is élvezte …
    igy jött az ursula aki tovább is verte
    hogy, hogy nem eu szerte meg a biztositékot kiverte

    minket meg a frász – töletek
    és tarsd meg magadnak az összes csalánt is, amit kinálnak
    Hiszen nem az ursula kéri minden EU-hüséges (fiel) liberálprogresszistától az ömnmegtartóztatást, az együttmüködést – a szocialista öntudatból?
    Hát nem erre vannak beinditva a kultur-elit hüséges csapatai?
    Hol az együttérzés a szenvedö európai elittel?
    Egy fillérrel sem akartok hozzájárulni a nagy összetartozáshoz?
    Hol a szolidaritás?
    Csak a nyugat tartóztassa meg magát?
    Nem kellene mégis egy picikét több együttérzés ott az ÁRNYÉK ORMÁNYOS oldalon??!!

  • Kiss Pál: Én ugyan a fővárosban születtem, itt is élek, de ismerek normális kisvárosiakat, falusiakat. Csak ott, ahol mindenki ismeri egymást, könnyű megzsarolni, megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet a Főkolompossal és tettestársaival.
    Évike drágica! Írás ELŐTT ajánlom olvasásra a helyesírási kéziszótárt: ebb=eb, menyország=mennyország.
    Amúgy: miért kéne az égig hallatszania az „ugatásnak” – ha már ilyen kedvesen minősíti az ellenvéleményt? Netán a felhők felett székel a FELELŐS magyarországi kormányzat? Bár meglehet: hiszen ahogy látszik az intézkedéseiből, nem hagyja magát befolyásolni a tényektől.

  • warrior
    2022 október 19
    10:03 de.

    A kommunista párttagok mindenkor leszámoltak politikai ellenfeleikkel, mivel ellenségnek tekintették őket. A bírósági ítélet velük szemben többnyire halálos volt, vagy hosszú börtönévek.
    warrior ha igazat írsz – és tudom, hogy azt írtad, akkor nem számíthatok semmi jóra közigazgatási peremben (éles) – én akkor is most is azt vallom, jobb ma egy orbán – mint holnap sok-sok gyurcsány… azt, hogy miről van szó itt elolvashatod a legutolsó közlésemnél, ugyan is minden honnan kimoderálják – és én értem, hogy miért – a link: http://network.hu/spartakusz/blog/laszlo-blogja/mar-nem-felek — valószínűsítem innen is kiradírozzák…!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2022 október 20
    4:00 de.

    „Kiss Pál: Én ugyan a fővárosban születtem, itt is élek, de ismerek normális kisvárosiakat, falusiakat.”

    Én is ott születtem, aztán kisvártatva 18 évre elszármaztam onnan, majd 35 évre ismét budapesti lettem szerencsésen jól sikerült beházasodás által, ennek ellenére még mindig ismerek normális fővárosiakat is, igaz tized annyit, mind a mostani imádott, rezedaillatú kisvárosomban! Naszóval egyezzünk meg abban, hogy ha Budapestet is „normális kisvárosi, falusi” fejjel, gondos gazdaként, szintén politikai befolyásolás nélkül kormányoznák, akkor, most sem a főváros arculata, sem a közgondolkozása nem lenne ilyen leutánozott nyugati trendire korcsosított. (Már 12 éve csak ha nagyon muszáj megyek be, már az is elég visszatartó erő amiket a médiából tudok elképzelni róla, egyszóval azt szűrtem le hosszú fővárosi tapasztalataimból, hogy böven van élet kívüle is! Persze nekem könnyü, mert van összehasonlítási alapom!)

  • talalom
    2022 október 20
    4:00 de.

    Szerinted van értelme ilyen patkány neonácikkal vitázni és ilyen patkány neonáciknak értelmesen magyarázgatni?

    Javaslom a lelki békéd érdekében hogy lépj át ezeken a patkány neonácikon.

  • Szundi

    annak a Marosi Beatrix nevü hölgynek a papirja arról szól, hogy az abban az intézetben oktatott tézisekböl a vizsgái során az általuk beálitott léc szintjét nem verte le

    Mitöl kellene nekem ettöl erkölcsösnek tekintenem bárkit is?

    Ugyanigy nem fogok semmilyen más intézmény papirjai, oktatói elött egy fél pillanatra sem megilletödni

    Erröl szól a sokat hangoztatott mondat, amit hiába ismétel az ember ujra meg ujra, egyesek (sokak!) mégis magas ivben lesajnálják
    Ja, hogy a doktrinák mindig többet nyomnak a latban!

    Pedig egyszerü tömondat:
    „”Gyümölcseiröl ismerik meg a fát!””

    de hiába hajtogatom, mert a sokak, a magukat intelektuális elitnek tartók inkább szeretik a doktrinákat ismételgetni
    Egyik fajtájuk egyikét, a másik meg a másikét, izlés szerint.
    Izlelgessük csak az Orwelli szép világot, ugye kedves? Mert pont emiatt fog az is hamarosan müködésbe lépni!

  • ˙

    kisspál
    19.10:58

    írod,

    „nem az árnyék miatt süt a Nap, hanem a Nap miatt van árnyék”…

    ha neked Orbán a Napod,akkor kívánom,hogy az süssön rád a sírig!

    Utózönge:
    Ezt a „bölcsességet” persze a . V e z é r – és Polt Péter –

    árnyékában, vagyis védelmében megbúvó udvaroncok (ld. Marosi

    Beatrix-ok, Schmitt Pálok, Varga Juditok, Mészaros Lölők*, stb-

    ik) mantrázzák Nap-hosszat sötét lelkiismeretük megnyugtatására.

    Amit viszont e szólásmondás előtt a többség akaratáról

    lefetyelsz, e maszlagod már 1933-ban ugyanígy bejött a németek

    Führerénél is.

    Tehát ezzel azt állítod: Nem számít, hogy mekkora gátlástalan

    csirkefogó, avagy bűnöző az imádat alanya, ha a nap belőle

    süt,imádni kell, oszt’ kész…
    ˙

    .

    * Ime egy neki köszönhető,világra szóló GLOBÁLIS MAGYAR SIKER:
    a Mészáros=Orbán Zrt. 2015.óta a Glóbus 2-ezredik leggazdagabb emberévé „küzdötte” fel magát… ))) 😀 (((

  • ˙

    Bocs’ helesbítés:

    A „2-ezredik leggazdagabb” helyett:

    a 20-ezredik leggazdagabb ember

    (a Földön) 😀

  • SchumackerLady

    Talalom
    20. 4:00

    „Netán a felhők felett székel a felelős kormányzat?” – Kérdezed Kiss Páltól.

    Hát igen, ott… Orbanini Duce régi álma – már az ún. „Ellenzéki” Kerekasztal” körül sertepertében is arról álmodozott, hogy a hatalmat megkaparintva majd betüremkedik a Budai Várba s ott megszerzi a Nemzeti Táncszínház -azaz a II.józsef által felszámolt – Karmelita Kolostor épületét magának.

    És mit ad isten, annyira odaszékelte magát – még egyházilag is fölszentelték – hogy pont a Vár-alagút fölött őrzi és őrizteti a maga nyugalmát, a saját vélt méltóságát s persze Fid SS udvartartása és hű alattvalói alávalóságát*… Tudniillik, rendőrei ott lebzselnek a Klark-körforgalomban demokratikus ciklotronjában s aki dudálni merészel, azt milliós büntetéssel figyelmeztetik, hogy „istenszeme mindent lát”, vagy hogy;
    „azt izeni az uraság, mert lefeküdt s alunni vágy!”…
    ˙

    .

    * Leghűbb alattvalói közül már többeket költöztetett fel a Várba, majdnem ingyenes szociális bérlakásba. – Szereti, ha a harcban hű alávalók az ő közelében nyüzsögnek… [Ezt a „harcban hű”-t már Hitler is használta a tolvaj bajtársak elismeeréséül.]

  • Parács Péter

    Most akkor „blabla-blablázunk” vagy a globális tényállásokat vetjük latba?

  • Succubus Lilith

    Mi tortent Chris? Beleolvasott valaki, aki jelentette Gyuri bacsinak, o meg szolt neked? 🙂

  • Parács Péter
    2022 október 21
    5:46 de.

    Valóban, Orbán Szerzőnk által bátran kivesézve, de a patás inzultációs levelének eredeti kiváltó okai általa minha csak századrangúak lennének, azaz már megint az okozatot találja -fordított logikátlansággal- tragédiának, azaz a most már tényleg felesleges magyarázó bizonyítványt, pedig az nem Orbánból, hanem kifejezetten a süteményes kijevi majdanból és még csak nem is Till Eugenspiegel csínyeiből generálódott!

  • Olovashatnank tobb hozzaszollast ettol az „Eva”-tol?????????

  • BRUNSWIK MTERRY;

    Legalabb ma mar leheto egy magYregyennek gazdagodni, nem csak az allamhAtAlom es a partnak mindent tulajdonozni.

    Adatok soha itten nem olvashato Meszaros allitotott gazemebersegen, csupan a vadalmakat, de legalabb ma mar kozel negy-millio magyArnak van sajat kocsija, az tagadhatalanul bizonyityekot nyujt az eletszinvonAl es a gazdasagi lehetoseg elerhetosegerol.

    Sajnos szegeny Cubaiaknak es Venezuelainak mind az ma lehetetlen.
    Sot a sikeresen elmenekultedkedt is rfogton visszadobja a US Cost Guard.
    S soha nem hallani hogy mi tortenik azokkal Cubaban.

  • Találom

    Olyan Vágó P.-féle kvíz

    Kinek a szájából hangzott el az alábbi mondat:

    „”Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke”…”

    Könnyítésül a megfejtéshez mellékelem az alábbi képet:

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20221021v02x7ah1u.jpeg

  • ID. KISS LÁSZLÓ, az ajánlott linken olvasható írás jócskán meghaladja a blogolvasásnál megszokott terjedelmet, ezért bakugrásokkal próbáltam tájékozódni, sikertelenül.

    Nem értem itteni megjegyzésed sem, ami szerint ezt az itteni kommented – „valószínűsítem innen is kiradírozzák…!”

    Itt ettől nem kell tartanod, hiszen olvashatsz „Geyza” sziporkákat, aki a véleményétől eltérőket a valóságban is elpusztítaná.

    Ebből is látható, hogy eme helyen véleményszabadság van, elfér itt a tiéd is.

  • Succubus Lilith
    2022 október 21
    8:52 de.

    Te magadban beszélsz?
    Idióta…

  • Megjegyzem megint bevonalkázta a NATO a magyar eget, a Dunától délre.Olyan az ég mint egy szépírásfüzet.
    Csak éppen nem fehér alapon feketék a vonalak,
    hanem szép világoskék alapon aranysárgák. Szép látvány.Örül neki akinek csepp esze van és szívén viseli Európa jövőjét.

    Gondolom „Armageddon Tábornok” (én inkább nevezném Hágába való háborús bűnösnek az eddigi szíriai viselt dolg..appardon..aljasságai miatt) Iránból kunyerált elmaradott technológiájú, mindössze 200 kilométer per órás sebességre és alacsony repülésre képes törpe teherbírású szar kis drónjai miatt. Ezek leszedegetésére nem alkalmasak a fejlett nagy magasságú nagysebességű harci gépek elleni légvédelmi rendszerek. Egy olyan rakéta ára többszázszor is nagyobb lehet mint egy ilyen primitív Allahakbáros repülőmodellé .

    Ezért most valami egyszerűbb, de nagy mennyiségű cuccot kell használni ezek ellen.

    Feltételezem emiatt van tele az ég a Dunától délre a nehéz katonai szállítógépek kondenzcsíkjaival.

  • Parács Péter
    2022 október 21
    5:46 de.

    A te „globális tényállásaid” na tömény hazudozás platformján állanak.
    Amint azt a KREML el is várja a magyarnyelvű trolljaitól.

  • BENDEGUZ
    2022 október 21
    1:13 du.

    grizi! rólatok másolta a Mészaros&Mészaros és a siker teljes…, a Goldman Sachs aszon’ta te’nnap, hogy az a gáz hogy gáz van és 2025 előtt a recesszió nem állítható meg

  • Geyza
    2022 október 22
    7:44 de.
    talán olvastad a dzsungel könyvét a rettegett Nag & Nagaina a csörgőkígyó addig vonaglottak rémületben tartva az összes egeret, amíg nem került elő a Furfangos Mongúz a Ricky Tiky Tevy és ő seperc alatt és utána már nem is csörögtek?

    az is igaz Nag & Nagaina nem tudtak kondenzcsíkot húzni… sem

  • Geyza
    2022 október 22
    7:44 de.

    Hííínye Geyza, ezt nem gondoltam volna Rólad, hogy Te egy Magyarországról -amit eddig mint a géniusz Radnóti is büszkén szülőhazádnak tekintettél- kiinduló, NATO által szándékosan kiprovokált világháború kirobbantásáért esdekelsz! Oszt elkészült-e már a 100 évre hermetikusan atombiztos túlélő luxus ólómbeton luxusvillád és a hobbi elektronikai laborod hozzája? 😀
    Félre a tréfát: miért örülsz Te ennek a pont hazádból -melyet már többször, még ezen a fórumon is dicsérendően megvédtél- kiinduló világégést kiválthatandó provokációnak?

  • Geyza
    2022 október 22
    7:44 de.

    azt ugye tudtad?
    vadi új PM van London Brexit ben:
    Larry the Cat: {Ő a Downing Street örökös Egérfogója Larry A Macsek}
    twít: The King éppen most kért fel PM-nek, el is fogadom mert ez a dili már túl hosszú ideje borzolta a lelkeket

  • Auróra Borealis

    79. Bendegúz
    22.10.21.1:13

    Chína már 10 éve átlépte 100-milliomodik személygépkocsi számot.

    2012-ben a forgalomba állított ÚJ kocsik száma 15-millió volt.

    Peched van Gúz. Talán új lapra kéne ráállnod.

  • Auróra Borealis

    Folytatás:

    Avagy újabb érvrendszert kéne felállítanod, ehelyett az autós

    blöffölés helyett. A technikai fejlődés előbb,utóbb minden népet

    elér. A gépjármű ma az egész világon hétköznapi használati

    cikk. China ma már nemcsak a Délkínai Tengert, de a Holdat is

    ostromolja…

    Az általad sorolt embargóval sújtott államok is kilépnek majd az

    amerikai imperátor gazdasági, katonai és propaganda mágiájából.

    😀

  • Geyza
    2022 október 22
    7:44 de.

    minden idők legjobb felvétele

  • Auróra Borealis

    Folytatás:

    Chína ma GDP dolgában a világon a második.Tanulékony szorgos nép

    Talán ennek is köszönhető, hogy ez a kituggya hányszázmilliós

    gépkocsi állomány is tökéletesen cáfolja vitéz Flór-Idai 79.

    Bendegúz érvhajhász, kituggya má’ hányszázadik bukott demagóg

    handabanda kampányát…

  • Ródeo11
    2022 október 23
    4:26 de.

    Most válaszolok.
    De..már ez is túl sok.
    Nincs nekem időm a magadfaytákra.
    De remélem nem bay…
    Te ydyóta.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 október 23
    7:09 de

    Ők meg báránykák és az államuk is szamaritánus:

    https://novekedes.hu/elemzesek/kegyetlen-zsoldosok-akik-elvegzik-a-kormanyok-helyett-a-piszkos-munkat

    Én meg azt mondom: rohadjon meg az ÖSSZES ölésre szerződött zsoldos!!!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 október 23
    7:09 de.

    Pardon a legártatlanabb Apolloról(előtte Constellis Holdings, mégelőbb Blackwater) akartam linket betenni, de félreütöttem! Elnézést!

    https://en.wikipedia.org/wiki/Blackwater_(company)

  • Ma is szorgosak voltak a fiúk…oda-vissza…oda…vissza
    Szép csendben és végeérhetetlenül…

  • Geyza
    2022 október 23
    7:09 de.
    a MET legnagyobb sztárja

    https://www.youtube.com/watch?v=QsD2-fYbB0A
    e vo gridando amor e vo gridando amor…
    gyalázatos vagy
    és évszázadok óta
    gyilkosok a történelem átka rád!!!
    sohasem nyughass a sírodban sem!

  • Auróra Borealis

    SchumackerLady
    2022.10.21.4:08

    Óh igen! Vittorio Miska Orbanini! Várostrom dolgában a vitéz Savoyai Jenő őhozzá képest egy kismiska volt:

    Ez az alcsúti sötét intrikákkal, harc nélkül veszi be azt, amiért mások megharcolnak. Aztán oda, illetve ott székel ahol anno mások még zsolozsmákat zengedeztek egy klastrom sötét hajlékában.

    Savoya bronz lovasszobra (Róna[Rosner] József 1899.) fönn a Nemzeti Galéria [a néhai királyi] Palota panoráma teraszán, mellé immár kijárna 1 Vittorio Mihay Orbanini lovas mellszobor is, aki az erőd mellvédre felslisszolva egész udvartartásával, harc nélkül vette be a háború után újjáépített Budai Várat, majd a bástyák megerősített védelmében pedig milliós büntetéseket szór széjjel az ő hőn szeretett és dudálós népe között…

  • Geyza,
    a kültelki strici,a náci ivadék,bunkó paraszt vagy a „bor beszél belőled”!(idézet signor Mascagnitól.) A faterod még a lopott imalepellel bebugyolálva mérgezi a gödröt?
    Te vagy az(egyenlőre)élő bizonyíték rá,hogy amit betett az jött ki.Nem egy nagy mecíje. Elpazarolhatta volna a klotyóba.

  • Auróra Borealis
    2022 október 24
    3:53 de.

    „lovas mellszobor”, hát ez szenzációs! 😀
    (Jó lesz rád alaposabban figyelni! 😀 )

  • A.B.

    Kina fejlodik gazdasagilag miota a Nixon-Dung Xiaoping egyezmeny mukodesbe lepett.
    60 billkio dollaros US befektetessel a del-kelet kinai iparteruleyteken rohamosan fejlodnek, mert szorgalmasak es kepesek.

    Azt jelzem szamotokra ismetelten, talan azt nem olvastad, vagy nem emlekszeznel, hogy a magyarok azt miert nem alaklmazzak????

    100 millio autok egy 1500 millios nemzetben az alig leheto joletnek nevezni.

    Magyarorszagon kozel 4 millionak, a 8 es fel millio kozzul gepkocsi tulajdonos. az kozel 45%-os.

    A 330 millios US-ban 280 millio kocsi letezik es persze 420 millio lofegyver a lakosssag kezeben.
    Kinaba es MINDEN diktaturakban az lehetetlen.
    Sot MINDEN DIKTATURAK leg-elso tette a lakosssag lefegyverzese.

    De vajon miert?????
    Miert csak a diktaturak a sajat hatalmuk mfeltartsanak celjabol a fegyveresek????

    NE IRIGYELD A KINAI NEPET, HANEM TANULJ TOLLUK!!!!!!!

    „Hass, alkoss es gyarapits” !!!!!!!!!

    Oh, majdnem elfelejtettem, az „kizsakmanyolas”, csupan a dolgoZok kirablasa es nyomorgatasa amit magasztaltok.

  • Tegnap volt az 1956-os Mgyarorszagi nepi-munkas forradalo kezdetenek a 66-ik evforduloja.

    Azon a napon Petenyi Sandor rendorfonok engedte a fiatal magyarok utccai felvonulasat ngyessen karoltve a koruton menni.

    A 14 pontos remenyeiket ohajtottak a Kossuthradiban koztudomasra hozatni, de a keke a vegyvertelen fiatalokra lottek.

    Maig is kerdeses lehetne hogy miert ellenzte a „dolgozonep kormanya es partja” azt?????

    Hiszen a 14 pontos remnyeik elso 8 pontja a szoviet-uralamat tette volna vilagszerte „emberi-arcot muatatonak”.

    A part k.b. tagjainak a nep-alatali megvalasztasa, a kormanyfo, stb. demokrtikus lehetosegei az hogyan lehetet volna szocialista es nep-ellenes???????????????????????????????????

    Vajon mitol felt az allitolagos „dolgozo-nep allama es partja”?

    Kadar es tarsai fegyveres eroszakkal kenyszeritettek Nagy Imret a Warsoi Szerzodes felmondasara, tisztan tudva hogy azt a Szoviet Unio soha nem engedhette volna.

    De miert nem ertesittek a lakossagot hogy nemzetkzi egyezmenyek csupan nemzetkozi egeyettertesek-alapjan valtoztathatok?

    S iert veltek szuksegesnek a fegyveres-eroszak alakalmazasait a fegyvertelen ,bekesen es a szocialista elvek alapjan remelo lehetosegeket ellenezni????????????

    Lenne a hatramaradt diktaturaszakoso-szakertoknek valasza arra?

    Mi ellentetest velhettek a nep-remenyeit elfolytani, a dolgozo-munkastanacsok remnyeit alapjan hogy a „nep-tulajdon” mukodtetesenek irnaytasait maguk a dolgozoi hatarozata alatal mukodtetni?

    Mi a fene lehetett abban nep es szocializmus ellenes, meg a leg-szelszosegesebb elkepzele alapjan is?

    Persze a fegyveses eroszak es fokeppen a 16 Szoviet hadosztalyok 1,300+ tankok eroszakos megjelenese veres pusztitasokat es kegyetlensegeket okozott.
    A Kozttarsasag teri kuzdelmek alatali aldozatokat, na meg a Mosonmagyarovaron a Dudas szazados agyonverese is. Ami sajanos a sajat tette-altali kovetkezzmenye volt, a bekesen tuntetok agyonlovetese amely 55 halottat okozott.

    Vajon miert nem kepesek meg maig sem sokan azzal szembenezni?

  • A.B.

    Remelnem hogy rohansz es fogod elni eletedet Kinaban, mert tagadhatalanul Kina erossen fejlodik iparilag.
    DE egy tagadhatalan diktartura, ahol a dolgozok alig 50 centes ortaberkert dolgoznak.

    S mint Jack Maa, a vilkag egyik LEG-gazdagabb billiomossa, az Ali-baba alapitoja es CEO-ja egyszer kritizlat egy part-vezetot, s azota senki nem latta elve.

    A People’s Daily kozolt egy allitolagos kepet, de SOHA SEHOL SENKI NEM latta eletben.

    De leteznek am ottan is a koncentracios kenyszermunka taborok, s egyszeru lopasert fobeloves a buntetes ottan.

    Nem ohajtanad azt a sajat borodon elvezni ottan????????

    Hat nem hasonloan ment az 1930-40-es evekben Nemetorszagban is?

    Remelnem igazan elvezzned eletedet ottan !!!

  • U.I.

    Sem EMBARGO sem BLOKAD NEM LETEZIK ma sehol, csupan Putin elvtarsaitok tamogatoinak a kulfoldi-mukodesik korlatozasai, az a „sanction”!

    S miert fenyeget Putinotok ismetelten atom-fegyverek hasznalataval????

  • GEYZA;

    Putin labon-lotte sajat magat az Ukrajna elleni agressziojaval.

    Hasonloan mint Trockiy 1920 agustusaban Lengyelorszag elleni agresziojaval, ami lett a voroshadserg LEGnagyobb veresege, s Trockij halalnak okozoja meg Mexicoban is Stalin ugyneke alatal.
    Fejet szetverte a NDKV ugynoke egy Alpine fejszevel.

    Talan ahsonlo var majd Putinra is?

  • gyuri10
    2022 október 24
    7:29 de.

    Ezt magad találtad ki, vagy besegítettek a rohadt nyilaskeresztes magyarországi haverjaid is, te mocskos kültelki strici, aki úgy lopta (vagy inkább rabolta) egy igazi zsidó sráctól a papírjait hogy bepofátlankodhasson Erec-be és ott élősködjön az ottani dolgos nép nyakán.

    Te utolsó mocskos gazember hazug disznó.
    Egyetlen igaz állításod nem volt még itt a 10 év alatt, amióta itt futod az ámokot.

    Mindent amit összehordasz tételesen meg lehet cáfolni.

    Szemét náci érzelmű disznó vagy.

  • Orsós Elemér
    2022 október 23
    3:10 du.

    Nem komám, úgyse’ nézem meg : ))
    Mint jeleztem volt itt korábban Gyuri10 antiszemita lieblingjének, bizonyos Rodeonak (meg még ki tudja miféle nevek alatt szaporodik itt osztódással mint a földigiliszta)
    NINCS IDŐM !! Ezt tessenek figyelembe venni.

    Három négy szónál többet nemigen olvasok el senki Embe..izé..Hitler fiától..még az is sok.

  • Rodeo húzzad ki az orrodat a seggemből.

  • Naa..jólvan..hagyjuk Gyuri10-et meg a
    többi véresszájú nácit és beszéljünk a hét aktualitásáról:

    Bizonyos „Armgeddon Tábornok (úgyismint háborús bűnös) új taktikájáról, nevezetesen Izrael és az USA ősellenségétől, Irántól kikuncsorgott , eredetileg Izrael elleni csapásokra összegányolt iráni „tervezésű” (és barkácsolt) robbanóanyaggal kipreparált repülőmodellek tömeges támadásáról Ukrajna szerte, de még VÉLETLENÜL SEM katonai célpontokra, hanem csakis és kimondottan a polgári lakosság pusztítása ellen.

    Ebből az egész aljasságból világosan látható hogy a ruszki letett már a katonai győzelemnek még a reményéről is.

    Elmondom miért:

    Amíg volt esély hogy megkaparinthassanak egy prosperáló, Európához felzárkózni igyekvő országot, addig kímélték az infrastruktúrát (úgy-ahogy) .

    Gondolták elrabolják, mert olyan a ruszki mint az útszéli csavargó tolvaj: Ami le van téve azt már viszi is.Vagy próbálja vinni. Hiszen övéké a világ…

    Momentán úgy képzelte Putyin meg a mocskos követőtábora
    (Ruszki vadkomcsik és nácik, kéz a kézben)
    hogy majd szépen bele ülnek azokba a javakba, amiket mások hoztak létre.

    Demivel pofára estek, most igyekeznek mindent elpusztítani, ami immáron nem lehet az övék.

    Már Hitler is megpróbálkozott ilyesmivel, nevet is adtak az aljasságuknak : „Coventrizálás”.

    Csak aztán nehogy most is megismétlődjön az, ami utána következett. Világosan látható hogy VANNAK az ukránoknak nagyhatósugarú rakétáik, csak nem nagyon használják őket..egyelőre.

  • Rodeio

    hallgasd ezt a történetet – egy magyar családdal esett meg mindez, ott Németországban
    Kár hogy kevesen értenek portugálul, bár a beállitások menupontban beállitható a forditás arra a nyelvezetre amire akarja az illetö

    Természetesen, ha censura liberálja

    Az eset ugy tünik, nem annyira egyedi

  • Geyza
    2022 október 24
    4:39 de.
    aszongya a portfolio.hu, hogy ha én nem szeretem a reklámokat akkor nem tudom elolvasni a „reklámjukat” ki is töröltem a keresőmből… de a címét azért elolvastam az meg úgy ahogy van szemenszedett hazugság!
    elmesélnéd a gyanútlan KMH olvasóknak, hogyan is vérzik?
    mert a véres lábnyomok a kondenzcsíkok között akárkié is lehetnének… a zselé kiskatonái hullafáradtan elalszanak és inkább hadifogollyá válnak, mikor az orosz járőr rájuk talál, mint ágyútöltelékké usa érdekekből!
    lyuk Rajna már nem létezik azaz a zselé egy király ország nélkül, ezzé tette őt is a sok cooky amit a nyúland néni kiosztott anno 2014-ben $5 000 000 000 elköltésével…, azóta +
    $65 000 000 000 -ot pazaroltak el olasz kastélyokra meg floridai palotákra közben lőnek is főleg a dezertőrjeiket hátba, naponta csak e miatt 600+ katona megy a hullazsákba

    vidám kis mókás hely és delej sincs exportálni akartak delejt de most nem kapnak külföldről mert nincs hozzá drót megrágta a drótszú

    közben persze vannak kondenzcsíkok is meg a sikítófrász

  • Bende Húz!

    Soha nem fejeztem ki szimpátiámat a bolsevizmus, mint a jövő társadalmi záloga iránt.

    Soha n e m . k é t e l k e d e m – nemhogy még unszimpatizáltam volna – a kereskedelem, mint az áru-terítésben, a GDP [a hazai összprofit] létrehozásában és elosztásában közreműködő és ettől nélkülözhetetlen nemzetgazdasági . á g a z a t . l é t é b e n .

    Mindig is, u g y a n í g y . vélekedtem a . s z o l g á l t a t ó i p a r . szükségszerű létezéséről, sőt ezek munkaerőpiaci fölvevő, illetve puffer szerepükből s képességükből adott nélkülözhetetlen szociális hatásáról is.

    És, az . s e m . i g a z, hogy itt a KMH-n, vagy akár máshol, amint azt a te demagóg egyszerűségeddel leszűröd magadnak, a kapitalizmust átkoztam és vádoltam volna. Arról legföljebb a gyenge magyarnyelvi olvasási és kommunikácós készséged tehet, hogy valami az objektív leíró(!) bemutatását a magad privát, illetve önérdekű szűrődön keresztül részemről valami személyes érdek gyanánt értékeled ki.

    Az ilyen és hasonló elvakult hisztérikus, szubjektívba fúló és egyre mégdühödtebb kirohanások sajnos nemcsak téged, de barátodat Gábrélt nálad is jobban jellemzik. Ezért kérlek titeket, ne hergeljétek hanem inkább nyugtassátok egymást, mint az Rodeo is teszi veletek, amikor zeneterápiát folytat rajtatok, mert az biza nagyon rátok fér. 🙂

  • PS’Bendegúz

    A bolsevizmus idegen, sőt a sztálinizmus anorganikus, vagy elidegenedett a marxizmustól.

    Elég ha részükről csak a kezdetek kezdetét, a marxi „a legrősebb láncszem” metafora, mint alapfeltétel kerekperec megtagadását vesszük…

    Úgyhogy szélsőjobbos olvtársaim ezt a példázatot nyugodtan és főleeg hisztéria mentesen hagyjátok ki demagógiátok vad áradatából, mert az csak magatokat sodorhatja el…

    Érzelemmentes megvilágításban, a GLOBALIZMUS pedig a Lenin által még IMPERIALIZMUSNAK, illetve A TŐKE terjeszkedő, térfoglaló és elasztikus modern, abszolút alkalmazkodó természetéből adódó, mindent gumiarábikumként beborító változata.

    Sajnos ez utóbbi képlet különösen igaz a tőkés-állam hadipari érdekeltségekkel alaposan összegabalyodott gazdasági komplexumaira nézvést… – Mely objektív, hatalommal bíró [lobbi-]formula – lássátok be – már az emberiség létét is veszélyezteti…

  • +1

    Igazad van Bendegúz:

    A sztálinizmus a maga személyi kultuszával a marxizmussal – amely valódi . k o l l e k t í v . társadalmat . h i r d e t – már elve anakronisztikus inhomogén nézet és hamis gyakorlat volt…

  • Succubus Lilith

    Geyza 2022 október 22 7:34 de.

    Ne izgulj. A Chris ertette.

    De mit szolnal hozza, ha letrehoznank az itt levokkel – mar akit erdekel – egy szabad levelezolistat, amin egy-egy temat vegig is lehet targyalni? Persze cenzura nelkul, ahol meg te is kedvedre habozhatnal.

  • Gabriel

    Írod, hogy „a társadalmat osztályokba, megosztottságba kényszerítik”…

    Nopersze. Mondod te, aki elve tagadja a az osztály fogalmát, ill. a létét is.

    Hát idesüss demagoogle szaki:

    Az osztály, avagy halmazelmélet a matematikatudomány része.
    Az . o s z t á l y . m a t e m a t i k a i . fogalmát tárgyalja, ill. állít fel számára matematikai formulákat és végez velük műveleteket…

    Az elmélet szerint egy osztályt abba tartozó elemek határoznak meg. Először is, hogy mely dolgok az elemei, azaz azonos elemek mely közös tulajdonságokat viselnek többi elemmel. Ha ezek azonosak ill. egyformák akkor fennáll az osztály alapkritériuma. Az eltérő kritériumok nem osztályokat, hanem azon belül – esetleg különféle – halmazokat határoz(hat)nak meg.

    Minthogy minden tudomány felhasználja a matematikai egzakt módszereket és elméleteket, így a történelem, a gazdaságtan disciplína is alkalmazza a matek áldásait is.. E kutatásaik során elemzik már a kezdetektől mint természettudományos tárgyra támaszkodnak a matematikára is. A tudományellenes, laposföldhívő liga tagjai számára bármily keserű is, meghatározó történelmi osztályokról beszélni nemcsak MARX KÁROLY-tól, de már száz évekkel annál KORÁBBAN sem volt tilos… Mert az ősközösséget követően, a történelem mindig is az „osztályharcok történetét” produkálja. Amely rabszolgák és rabszolgatartók, hűbérurak és jobbágyok, majd munkások és tőkések között játszódik a színdarab. Lehet rá haragudni, nem odanézni és mérgelődni – mint ahogy Gábrielek és Bendegúzok teszik, Persze attól még a színjáték és a forgószínpad törvényszerűen akkor is halad…

    – De mi különbözteti meg, és teszi egységes OSZTÁLLYÁ a munkásságot*, a társadalom többi tagjától?

    1. A munkája által létrehozott értéktömeg, a GDP folyamatos megalkotásából kivett munka-tömeg, mennyiség, ill aránya az egészen belül..

    2. Az ipar által determinált nagy GAZDASÁGI egységekbe – gyárakba, üzemekbe, v. irodaházakba – azaz koncentrált helyekre, nagyipari centrumokba rendelt közös, tömeges munkahelyek által, napi 8-15 óra időtartamban.

    3. Mondhatni közös sors. [Ti. a kizsákmányolásukból fakad TÖRTÉNELMI lét törvényszerű folyományai…]

    4. részükről a Bruttó Hazai Termék (GDP)majd’ 100% előállítása.

    – Na de éppenséggel mi különbözteti meg,vagyis mi teszi egységes OSZTÁLLYÁ a TŐKÉST, azaz a termelőeszközök magántulajdonosát?

    1. UGYANAZ,
    CSAK ÉPPEN FORDÍTVA. ))) 😀 (((


    Annyi bizonyos, hogy a történelem kerekét semmiképp az Őnök személyes akarata, vagy dühöngése forgatja.
    ˙

    * Értsd: munkásokat és dolgozókat.

  • Hát kérem.
    Fenntebb céloztam arra,
    hogy az USA valamit adni fog az
    alacsonyan és lassan röpködő önjáró
    iráni replák ellen. És máris itt a hír :
    Az USA lepasszolja nekik a már régesrégen
    hadrendből kivont HAWK légvédelmi rendszereit.
    Már sehol a világon nincsenek hadrendben, viszont
    az iráni szerencsétlen repülőmodellek ellen tökéletesek.
    Nomeg még a többi ruszki , Ukrajna légterében repkedő
    régebbi gyártású nagyobb darab szarok ellen is.

    Az oroszok már eddig is elveszítették Ukrajnában
    a teljes harcihelokopter állományuk cca. egyharmadát,
    ez a szám valószínüleg most ugrásszerűen emelkedni fog.
    Dehát..nem baj.Had hulljon a férgese, nemiga ?… : ))

  • Geyza
    2022 október 24
    5:51 du.

    „Szemét náci érzelmű disznó vagy.”

    Ha az egész degenerált hablatyolásodból egyetlen szó is igaz lenne,már haveri alapon a hátsóm kinyalásával foglalkoznál.A haláltáborőr fateroddal ne tévessz össze.Aljas náci-ivadék vagy.
    Kültelki striciségedről Én írtam először.A tetves hazudozó irományaidban mindig,mindenkitől plagizálsz valamit.Ezért is a Zselétől kapod a Hunor-áriumot vagy az al-jazzírától?”Legyen egy érdekes életed”.

  • Dubois

    rsrsrsrsrsrsr

    Hagyjuk ki a matematikát ebböl, oksi?
    Ne bánccsuk ….csuk, csuk …. mert az nagyon jól megvan kibicek nélkül is
    Peched van, programozó matematika szakot végeztem – halmaz-elméletet is tanultam melységében, szélességében – bár az nem tudom hogy jön ide, de hát ……. kkkkkk

    Hogyne tökéletesen egyetértek amugy a matematikára való utaló mondattal

    Minden az axióma-rendszeren múlik – ezt írtam le már nagyon-nagyon sokszor, csak nyilván nem tudtad értelmezni

    A kérdés csak mindössze annyi, hogy a felállitott axiómák elemei mennyire nagy szamárságok, vagy esetleg nem kockáztatva a csunya szavakat milyen hátsó szándékból, ne adj isten, rosszindulatból fakadnak
    (ne valami mást próbálj felállitani kkkkkkkkkkkkkkkkkk)

    vessük el a rosszindulatot – legyünk pozitiv gondolkodásuak
    akkor marad a hátsó szándék

    A hátsó szándék pedig nem más volt, mint az – hogy ha már feleségül ment hozzá az akkori Németország egyik leggazdagabb és fönemesi csaladjának sarja – akkor folyamatosan bizonyitsa maga és a világ elött – hogy ö nem egy „koszos zsidó” – mintahogy akkortájt jellemezték az ilyen család egyedei a zsidóságot.
    Természetes hogy eljutott a zsidóság elleni abszolut utálatra és gyülöletre – MINT ÁLTALÁBAN A ZSIDÓSÁGUKAT SZIVÜKBOL (LELKILEG/SZELLEMILEG) MEGTAGADÓK ÁLTALÁBAN

    Csak ott volt a bibi – hiányzott a börke – és neki ez nem büszkeséget jelentett, hanem bizton utálta magát miatta, hiszen ez volt a gátja a karrierjének – PEDIG NAGYON KIVÁLÓAN BEHÁZASODOTT – DE HIÁBA!

    Ajánlom ismételten figyelmedbe olvasásra és tanulmányozásra „A ZSIDÓSÁGRÓL” szóló válaszröpiratát.
    Mit kell még ahhoz hozzátenni?
    Minden az utolsó betüig benne van, mint utasítás, amit kicsivel késöbb az a názi-szocialista gazember elkövetett a zsidóság ellen.
    MERTHOGY ISMÉTLEM – SZOCIALISTA MUNKÁSPÁRTI – BURZSOÁ-GYÜLÖLÖ volt a bajszos is! –
    ((és mindez mellett persze jó lutherános – de ez már egy másik fejezet – Luther irománya (doktrinája – katekizmusa) a zsidókról))

    EGYSZERÜSITVE: ENNEK AZ ÖNNÖN MAGÁVAL KIBÉKITHETETLEN ELLENTÉTBEN ÉLÖ, VALÓJÁBAN LELKI ÉS SZELLEMI BETEG SZERENCSÉTLENNEK A FELÁLLITOTT AXIÓMAI HÜEN MEGTESTESITIK, KÖVETIK AZOKAT A „NAGY ELÖDÖKET” AKIKET A SAULUS/PÁL – JOZEFUS FLAVIUS – BARUCH SPINOZA FÉMJELEZTEK a történelmi idökben –
    a vonal folytatása pedig a sok egyéb nemzetáruló, gyülölö mellett ma ZSELÉs..KIJ személyében tetözik éppen.

    TEHÁT MATEMATIKAILAG KIFEJEZVE EGY OLYAN ÖNNÖN MAGÁVAL ELLENTÉTBEN ÁLLÓ AXIÓMA RENDSZERT HIRDESZT – FANATIKUS HITTEL – AMI egyszerüen leírva ANTIHUMÁNUS, TÁRSADALOM-ELLENES
    Minden, igen: MINDEN ELEMÉBEN elutasitja az emberi egyenlöséget, ember – ember relációban egyenlö bánásmódot.

    Miröl beszélünk?

    Ugy a teremtés-elméletben, ugy az azt elutasítók (humanisták) elfogadják, ALAP AXIÓMÁNAK TEKINTIK AZ EMBERI EGYENLÖSÉGET.

    A te vallásod, a marxi hittételek -AXIÓMÁK- alapján gondolkodó társadalom-felforgató – társadalmat kategóriákba, SKATUJÁKBA kényszeritö és a kategóriókat egymás elleni gyülöletre úszító – hittételeiddel én vitába nem kivánok és nem fogok szállni.

    Nincs miröl beszélnünk.

  • Succubus Lilith
    2022 október 25
    5:10 de.

    Nem olvastad ugye a szamár és tigris történetét a füröl?
    Geyzának részemröl kék a fü …

    Mintahogy az aljas marxista hittételek hazugságairól sem érzem azt, hogy egy akár egy percet is el kellene pocsékolnom miatta az életemböl
    Sajnos épp fentebb vettem rá magam minden porcikám tiltakozására ellenére hogy az épp Dubois név alatt trollkodóra idöt pocsékoljak
    Trollkodó, mert nyilván csak ketten-hárman lehetnek – de talán csak egy vagy az egész marxista (munkásör-alosztály) bagázs itt, de több néven jelennek meg

    Nem vetted észre, hogy mennyire kinosan ügyelnek arra, hogy még véletlenül se hangozzék el semilyen személyes utalás?!

    Mi más ez, mint a régi III/III ügynök-taktika?
    Provokáció? igen
    Nyomják a beseggelt süketet a gyülölet-vallásáról!

    Az egykori szép idökben ha elszóltad megad – nem ajnároztad a szöveget, nem tromfoltad tul, már kész is voltál
    Ha ellentmondál már jötttek a fakabátok
    Ha csak egyetértettél simán – már rögvest gyanus lettél
    továbbfolytatták a megdolgozásodat

    Ilyenben akarsz részt venni?

    Jó játékot!

    Vannak akikkel persze akár szivesen ellevelezgetnék egy ilyen listán is akár
    Nosza – generáld!

  • Dubois
    2022 október 25
    7:20 de.
    szeretnélek emlékeztetni a nagy költők soraira, de most!!!
    Egy gondolat bánt engemet:

    Ágyban, párnák közt halni meg!

    Lassan hervadni el, mint a virág,

    Amelyen titkos féreg foga rág;

    Elfogyni lassan, mint a gyertyaszál,

    Mely elhagyott, üres szobában áll.

    Ne ily halált adj, istenem,

    Ne ily halált adj énnekem!

    Legyek fa, melyen villám fut keresztül,

    Vagy melyet szélvész csavar ki tövestül;

    Legyek kőszirt, mit a hegyről a völgybe

    Eget-földet rázó mennydörgés dönt le… –

    Ha majd minden rabszolga-nép

    Jármát megunva síkra lép

    Pirosló arccal és piros zászlókkal

    És a zászlókon eme szent jelszóval:

    „Világszabadság!”

    S ezt elharsogják,

    Elharsogják kelettől nyugatig,

    S a zsarnokság velük megütközik:

    Ott essem el én,

    A harc mezején,

    Ott folyjon az ifjúi vér ki szívembül,

    S ha ajkam örömteli végszava zendül,

    Hadd nyelje el azt az acéli zörej,

    A trombita hangja, az ágyúdörej,

    S holttestemen át

    Fújó paripák

    Száguldjanak a kivívott diadalra,

    S ott hagyjanak engemet összetiporva. –

    Ott szedjék össze elszórt csontomat,

    Ha jön majd a nagy temetési nap,

    Hol ünnepélyes, lassú gyászzenével

    És fátyolos zászlók kíséretével

    A hősöket egy közös sírnak adják,

    Kik érted haltak, szent világszabadság!

    Pest, 1846. december

    és ez zenei aláfestésnek:
    https://www.youtube.com/watch?v=SMbBYR_lplE
    Gábriel! ígérem megnézem a magyarok sorsát tutonlandiában

    addig is tartsatok ki!!!
    ami eszembe jut:

    békés boldog Karácsony Közelg

  • Mostolvasom, hogy goszpodár Prigozsin, a Wagner-magánhadsereg* létrehozója és parteingenosse Putyin kebelbarátja,
    szövetségre lépett az orosz szélsőjobbal.
    Vagyis az ottani csont-nácikkal.
    Azért csak mindig kiderül
    hogy igazam van akkor,
    amikor véleményt
    formálok.
    Evvan.

    *Wagner-magánhadsereg kérdés:
    Nagy reményekkel vetették be ezt a gyakorlatilag köztörvényesekből álló alakulatot Bahmutnál és el is értek kisebb sikereket a fronton.Képzett és motivált gyilkosok ezek.

    De tegnap jöt a hír hogy az Ukrán Védelmi Erők belevágtak a képükbe a bahmuti Cementgyárnál. Megfutottak a hősök, akik lerombolták Aleppót meg még pár szír várost és aktívan tevékenykednek néhány afrikai államnak a diktátorjai által támogatott kifosztásában.

    Khadirovnak,
    a csecsen szadistának az
    alakulatát már a háború első heteiben
    szanaszéjjel szaggatta az ukrán nehéztüzérség Kiyvnél,
    még megérkezésükkor. Mondhatni vadásztak rájuk.Ahogy illik : ))

  • Gabriel
    2022 október 24
    7:08 du.

    majd a magyarok megolgyák minek mentek oda?
    de azért megnézem … nem most

  • Gabriel
    2022 október 24
    7:08 du.

    majd a magyarok megolgyák minek mentek oda?
    de azért megnézem … nem most…

  • DUBOIS;

    Ha csupan a hasznalo-nevek fanyaritasaival es a propaganda-brochuiradbol masolt nagyhangazasu de teljesen ertelmetlen kifejezeseket vagy kepes dobalni, javaslom a jovoben soha ne reaghalj hozzaszollasaimra!!!!!!!!

    S ami az altalad magasztalt Orosz-kozgazdasagot illeti, Putinod oroszorszga csupan a hadi-ipara letezik, no meg az atom-fegyverekkelvalo fenyegetesek milliok-eletetbe kerulhet am, de mint a Japan csaszarsag es Adolf b irodalmanak eredmeneyet fogja el-erni!!!!!!!!

    Oroszorszag -hadi-iparan kivul- al;ig kepes Portugalia GDP-jevel versnyezni, s mint jeleztem egy masik rovaton-Olaszorszag GDP-jet csupan almodoznia.

    Ami a Mgyaar GDP-t illeti, azt sem vagy kepes felfogni, hogy a 139 bilios GDP 45%-nak a koltekezeset az allamburokracia hizlalasara , csupan a hozzadhasonlok nem kepesek felfogni a kovetkezmenyeit.
    Sajnos !

  • GEYZA;
    A dronok, akar kicsi, akar nagy, de meghatarozott celokra vannak tervezve es keszitve.

    Al Wazahari-t a lakasa teraszan minden masok serulesei nelkul megsemmisitette, meg az ablak-uved sem serult meg!!!!

  • Mit probal rdeo a Leonard Bernstein videokkal elerni?
    Szorakoztatni az olvasokat, remelve.

    De nem emlekezne semmi leanykoraban elvezett zenekre????

    Magam elvezem a classicus zenet, persze nem mindet, de egyben elvezek barmi jo „fulbemaszo” zenet, persze nem a zajt, meg a rock-pop-country zeneket is.
    De nem az egyoldalusagokat.

    „I love rock an roll…..”

  • rodeo;

    Csiped meg magadat es ebredj mar fel, nincsen „reccesssio” es nem is lessz.
    Miert nem olvasod a business lapok-adtait?

    Europa is ki fog maszni a jelen kalamjakaikbol, sot Kina is novekedni kezd mar a jarvanmy nutan.
    S a November 8.-i US valasztasok bizonyara jelentos valtozasokat fog jelenteni a vilagszerti kozgazdasagok szamara.
    Ha csak Putinotok nem kezd egy atom-haborut.
    De azzal a Kremln megsemmisuleset fogja okozni!!!!!!

  • A „tokesosztaly” … a „ter,meloeszkozok magantulajdonban…”

    Hat mennyivel nagyszerubben mukodott minden „termeloeszkoz” a kegyetlen diktaturak-altali allam-kapitalizmus es part-monopoliumok eseteiben?????

    Meg a Stahanovista jovedelme sem erte-el a leg-kizsakmanyoltabb kapitaista dolgozok minimal-beret sem.
    Kozben meg a szegeny falusi-kovacsmester orokolt kocsmajat is elraboltatok.
    Majd 45-ev utan a jelen dolgozo nepet kenyszeritettek jovatetelt fizeni leanyainak.
    Az volt am a sokszoros KIZSAKMANYOLASA a magyar dolgozoknak.

    De akerdesm volt, es ismetelem azt, hogy MIERT idegen tankokkal tiportatok le a magyar dolgozokat akik csupan Marx-eszmei szerint a sajat iranyitasaikba remeltek venni a termeleo-eszkozeiket”??????????

    Miert maradtak neman mind a pufalykasok az eleobb feltett kerdesemre ugy a WALMART mint a McDONALD esetikre vonatkozoan.

    S kik valoban azok a KAPITALISTA OSZTALYOK???????

    Aki nyugdijabbol megsporol unokaja javara, s azt befekteti, akar bankbetetbe teve az OTP, vagy MOL s mas betetekbe ami azok es sok mas befektetesi lehetosegek nyujtva barki vallakozok szmara, hat azok, kozottuuk „talalom” is, s barki mas kisnyugdijas, vagy akarki.

    Nem is emlitve ha meg DUBOIS is amikor fizet chekkel, vagy hasznal hitel-kartya, hat nem onmaga is azon kapitalista kizsakmanyolova lett??????
    Mert penzet nem a szlmazsakba dugja, hanem lehetoseget add barki kepes es szorgalmas valallkozonak sikereskedni penzevel.

    Hmmm.. kapitalista elvtars !!!!!!!!!!!!!

    Talan inkabb adnad penzedet Lenin hullajanak ismet ??????

  • U.I.

    Ma Magyarorszag evi GDP-je fele a felinnyi-lakosu Irorszagenak !

    Na azzal igazan henceghettek am, de Irorszag iparosodasa lehetetlen volt nehany-ev-tizzeddel ezelottig, s evszazadokon at Angol barok raboltak ki oket, akik tulajdonossai voltak Irorszagnak, hasonloan mint az Ottoman es Habsburg birodalom Magyarorszagnak, no meg a fel-evszazados Muszka uralom nallatok, azt igazan magasztalhatjatok am buszken!!!

  • RODEIO

  • Lassatok mi tortent Angliaban TUSS miniszrer-elnok csupan egy par-het alatti liberalis kozgazdasagi politikaja miatt
    .
    Anglia kozgazdasaga az okadassal egyelositve a vilagpiac reagalasa altal, s az Angol Font (Pound) 40 evews LEG-alacsonyabb ertekere zuhant a Dollarrsral szemben.

    A Conservativokra lett szukseg mar is.

  • Magyar pedagogusok sztrajkja igazi elohaladasar mutat.

    Tagadhatalanul az alkalmazottak szabad alkudozasi jogaiknak a lehetosegeit.

    Na az am igazan az elohaladas kezdete ottan !!!!!!!

    Igy tovabba Magyarok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • DUBOIS, 10/25, 7;20 de;

    Minden tarsadalmakban a lakossag sokasagai MUNKAIK eredmenyeibol,

    vagy; lopasbol,rablasbol,

    vagy; az allamhatalom alatali pelenkazasbol elhet meg.

    De azert az allamhatalomnak szuksege a dolgozo, termelo adofizetoket kirabolnia.

    Azt tette az allam-kapitalista monopoliumok, na persze minden mas bal-liberalis allamhatalmak is, csupan a termelo-dolgozok munkaibol kepes azt tenni.

    Persze a Putin-fele hodito haboru gyoztes remenye nagyon sivar lehetoseget nyujt barki agresszornak !!!!!!!!!!

    Inkabb on-pusztitasaikat biztositja!!!

    Semmi mas lehetoseg enem letezhato, sehol, semmikor.

  • Orsós Elemér

    Egy örvendetes friss hír:

    https://nepszava.hu/3173578_rishi-sunak-volt-penzugyminiszter-a-konzervativok-uj-vezetoje-keddtol-pedig-az-egyesult-kiralysag-kormanyfoje

    Remélem majd duplán revansolja a 274 évig civilizáló Brit Kelet-indiai Társaság jótéteményeit, de az minimum, hogy elrendelje a kifosztott gyarmatokról jogosan beözönlő nemzetközösségiek pozitiv diszkriminálását! Sic transit gloria mundi és bőven megérdemlik!

  • A 101.-es légiszállításuakat* (közismertebb nevükön a legendás százegyes „könnyűlovasságot”) a Második Világháború óta most először és ismét) Európába telepítették.
    Ezúttal nem a német nácik ellen hanem a
    ruszki nácik miatt, Romániába, közel az Ukrán határhoz.

    Az USA komolyan gondolja hogy ha a KREML agyament ura atomfegyver bevetéséig merészkedne, akkor beavatkoznak szárazföldi haderővel. Legalábbis nem lehet másra következtetni ebből a lépésből.

    A 101.-es elit hadosztály a második Világháborúban, de a Második Öbölháborúban is mindig az élvonalban harcolt.
    Igen hatásosan és jó eredménnyel.

    *101-es légiszállításúak : Google a jóbarátod.

  • Gabriel
    2022 október 24
    7:08 du.
    megnéztem

    borzalmas! de természetes: ez a demokráciák leglényege ma:

    fizess azért, hogy azok akik rádborították a teli serblit még gazdagabbak legyenek és ne is szólhass ellene, mert mi mondjuk meg a tuttit … is!

    közben Moszkvában a 3 napos {Putyin nem ér rá} Valdai Fórum Fjodor Lukyanow vezetésével elemzi a mi miért van és miért van vége!

    a német zöldek + € Commission túllőttek a célon és most úgy tűnik zavar keletkezett a „rule based whatever”-ben és

    III. Xi Chinese Emperor abszolút hatalmat kapott a 20. Kongresszustól amire Mao óta példa nincs!
    majd a többit grizi+geyza {ő a Kondenzcsíkügyi Sohasemtuggyamitbeszél} de KMH-n lett remény!!!
    mióta a Hírtévé feltette az ominózus 5 kérdését usa nagykövetnek Budapesten és az belesűlt a válaszba…
    +1 remény!

  • ˙

    Azt kamuzza itt K.GB., hogy azok „TAGADJÁK MEG AZ EMBERI EGYENLŐSÉGET”,akik őszerinte ezzel”osztályokba (megosztottságba) kényszerítik a társadalmat”…
    Pedig ezt az úgymond „kényszert” senki nem presszionálja a társadalomra, hanem az osztály annak a mélyebb szövedékében egyszerűen létrejön. Van, él és létezik. Mint a micélium is,amit úgyszintén senki sem lát, ám „tevékenysége” mégis egész erdőségeket tart életben…
    Osztályokat nem valami alkotó jó,vagy rossz „szándék” hoz létre, mégis funkciójuknak megfelelően, élesen elhatárolhatóak egymástól. S z ü k s é g s z e r ű létüknek és feladataiknak megfelelve, gazdasági táptalajon működnek közre az egész fenntartásában.
    Épen a különböző osztályok . e g y e n l ő t l e n s é g e . szüli azt a különbséget,vagyis a . m e g o s z t o t t s á g o t , ahol már osztályokról kell beszélni, és bizony semmiképp egyenlő emberekről…

    – C –
    Az állítólag veleszületett . e g y e n l ő s é g é t . éppen és pontosan ezek a gazdasági . o s z t á l y k ü l ö n b s é g e k . t a g a d j á k . m e g . az . e m b e r t ő l, és semmiképp sem azok a gondolkodók, akik ezeket a differenciákat fölfedve az emberek elé tárják…

  • Geyza
    2022 október 25
    4:17 du.

    ez annak a jele, hogy nagyon be vannak rezelve és hogy kondenzcsíkokkal nem lehet verébre lőni és az nagyon furcsa érzés lehet amikor a fagyi visszanyal és még pofán is röhög

    a többi a Nagy Össznépi Rabló Mese Könyv következő fejezete speciális kiadás csak geyzáknak

  • Cukihara
    2022 október 26
    6:00 de.

    Ugyan elhatároztam, hogy vitába nem szállok sem veled, sem a veled azonos szellemi és lelki szinten levö társaiddal, de nem hagyhattam ki, hogy erre a mondatodra ne reagáljak, ami valahogy egetverö öszinteséggel kibuggyant belöled:

    „”és semmiképp sem azok a gondolkodók, akik ezeket a differenciákat fölfedve az emberek elé tárják…””

    Kell ennél nagyobb beismerése annak, hogy
    1. hülyének néztek mindenkit
    2. sima élösködök vagytok (paraziták) a társadalomban

    Minden, minden szegénysorban levö tudja, hogy a Rothchild mennyivel gazdagabb – de te hogy ezt itt a szájába próbáld rágni – semmi mást nem teszel, mint loptad és lopod a kenyeret a szájából, mert annak a szegénynek azért is dolgozni kell, hogy az ilyen göggel, beképzeltséggel élö piócákat is eltartsa a vélhetöen létezö családoddal együtt
    Csakhogy az a szegénysorban levö, amennyiben normális (és 99%-ban az) arra törekszik, hogy jobban éljen, mondjuk ugy hogy tehetösebbé váljék. Nem részletezve – arra hogy az emberi méltásogban éléshez megfelelö körülmények biztositson magának és családjának – MUNKÁVAL!!

    ÉRTED TE SZ..HÁZI? – MUNKÁVAL!

    igen persze igy is jól meg lehet élni, ahogyan te és slepped körébe tartozók teszik, undok hadoválás által – persze aki még nem ismeri azoknak dumátok még „SZÉPSÉGES”, fülbemászóan édes.

    A varju is énekesmadár, nem-e? Az emberek szeretik, nö töle a fülük, vigyorra nyulik a szájuk a hamis dicséretektöl…
    Na meg az ígeretek … kérdezd csak ki Lilith, hogy van az amikor egy jó muzulmán ifju elég sok hitetlen meggyilkolásának jutalmaként 18 szüzet nyer a paradicsomba jutáskor? Az ifjuságot persze könnyen el lehet hitetni – nem olyan véletlen az a harc ami világban folyik a gyerekekért, a nevelés dominanciájáért, azoknak a szülöi felügyelet alóli teljes kivonásárol – merthogy csak az iskola, meg az internet ami ott lehet nekik – ami ezen kivül esik az a szép Orwelli-világ instalálásának akadályozásárol szól …. (méghogy a szülöi ház!? Az tenné csak be a kaput …)

    Persze a világ már igy van berendezkedve, La Fontaine már régen ecsetelte a fajtád módszereit (a paraziták és élösködök viselkedesét) – mert ismétlem a világ telis-tele van ilyen piócákkal és csalánárusokkal – akik a máséval …..
    Mint ahogy az öreg juhász esete is volt a „TANÁCSADÓ”-val: senki nem fogadta fel magát, olyat „tárt fel” nekem a birkáimról, amit magam is tudok, tehát maga egy „konzultor” úgyhogy ha lehet adja vissza a szépen a pulimat…

    Mindjárt hasra vágom magam a sajnálattól hogy mennyire megfeszitett munkával, kínok kinjával kell magadat kényszeríteni „gondolkodásra” és megjátszani a tudóst – jajjj(!!) „tudományos gondolkodót””
    !!!! – GONDOLKODÓ !!!! ….rsrsrsrsr … brrrrrrrrrrrrrrr

    Minden diktatórikus kormányzási formának (vagy annak megszerzésére törekvöknek) meg kell hogy legyen az a sleppje, akik körülöttük sertepetélnek, a lábaik körül szaladgálnak, csaholnak, vakkantgatnak a lehulló falatok reményében
    Jó gyomrot hozzá ….

  • gyuri10
    2022 október 25
    10:18 de.

    Azthittem valami intézetben kigyógyítottak tégedet a homoszexualitásodból.

    Dehát nem…hehehe..keress magadnak máshol játszófiút.
    Hülye kéjsóvár vénember.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 október 25 10:46 de.

    En nem hinnem, hogy a marxizmust tolo oregfiuk itt provokatorok, vagy ugynokok lennenek, bar az egesz blog gyanus nekem.
    Ok ezt tanultak es nem voltak hajlandok, vagy kepesek felsobb osztalyba lepni.
    Nem mindenki tud valtozni, ezt megfigyeltem hitvitaim soran is nehany keresztenyen.
    Amikor mar tok sarokba szoritottam, bebizonyitva, hogy valami nagyon nem stimmel az „Uj-szovetseggel”, akkor azt mondta, hogy „Tudod, ezek a vitak mindig csak megerositik a hitemet.”

    Talan az a legerdekesebb bennuk, hogy komolyan hiszik a lehetetlen most lehetseges lesz, csak azert mert nem Trockij es Lenin probalkozik ugyanazzal, hanem ok. 🙂

  • Succubus Lilith

    Gabriel, koszi a videokat. Megneztem, es nagyon tetszett az Uj Kaulifloweria, es az uj sved fonok intezkedesei.
    Ugy latom nem sok mindenkinek tetszik K.S. es Y. H. csodas elkepzelese a szep uj vilagrol es az „Uj Emberrol”.

    A nemet helyzetrol mar masok kapcsan is hallottam, sot asszem hasonlo tortent mas nyugat-europai orszagban is. Ide vezet a joemberkedes… ami persze ebben az esetben nem lenne elitelendo, de az allambacsi ugy intezi, hogy aztan soha senki megegyszer meg ne probalja ezt. Lehet, hogy szandekosan csinaljak, nehogy masok szallast adjanak nekik?

  • MIND A PUFALYKASOKNAK;

    „Tarsadalmi osztalyzatok csupan az embertelen eberek elmeiben letezik es jott letre !!!!

    Miert oly remes problema azt nektek felfogni, vagy elismerni, hiszen tagadhatalan teny az hogy MINDEN EMBERI LENY EGYENLOEN TEREMTETETT, s TEREMTESUk altal FELHATALMAZVA el-zalogosithatalan jogokkal, csupan a leg-kegyetlenebbek, a leg-embertelenebbekjei probalatak es probaljak ma is azon alapveto jogokat megtagadni vagy elrabolni embertarsaiktol.

    Lasd Putin szellemi gondolkodasanak alapjat.

    De mint meg Vladimir Iljich Uljanov is hangoztatta:
    ” NEM LEHET AZ SZABAD AKI MASOKAT ELNYOM”.

    Az elnyomok soha nem voltak szabadok csupan hoherok vagy pufalykasok!!!!

    Azert rohantak sokuk nyugatra, mint Canadaba, s nem keletre
    mert feltek a felelosegre vonastol.
    S emlekeztek hogy KUN BELAT is Stalin agyonlovette a kozakok tomeggyilkolasaiert.

    1956-ban keptelenek voltak belatni a lehetoseget nemi modernizalasukra, rendszeruk nemi emberi-arcot olthetett volna a vilag-velemenye elott.

    NE FELEDD, az ostobasag orokkevalo amig bunok megbocsajthatok, meg azt sem voltak kepesek felfogni.

    Gorbnachov , a leheto leg-inteligensebb vezeruk nemileg annak belatasara kozel jott, de azt is eliteltek.
    Az eredmeny nem lett semmi mas mint amit meg-erdemeltek.

    KAPUTNYIKOK lettek vilagszerte.

  • ELEMER es DUBOIS;

    Vilag-velemeny-kutatasok bizonyitotta Kinaban hogy minden, igen 100% Kinai kozepiskolasok remenye, mondhanam alma, hogy valah ha nem elni is, de legalabb latogava lathatnak a USA-t.

    Egysem ohajtotta Orosz-diktaturat !!!!!!

    Vilagszerte az emberiseg imigralasa, meg a torveny-ellenes imigralas is miliokat allandoan egy-iranyba vonz, s az nem a ti keleti hatalmaitokba.

    A US egyik LEGnagyobb problemaja a torvenytelen bevandorlok millioik.

    Lad Greiner kezilabdasbajnok esetet.
    CBD a taskajabn amiert 9 evi Gulag-buntetessel sujtva.
    CBD-t vasarolhatsz, sot orvosod javasolhatja is vilagszerte.

  • CUKIHARA;

    ValotlNSagokat probalsz allitani????

    Miert vagy keptelen vagy nem hajlando felfogni a valo tenyeket?

    Miert nem vagytok sem voltatok soha elismerni MINDEN emberileny elzalogosithatalan jogait ???????

    Csupan azert mert leteznek akik tobb jatekoakat kepesek vasarolni, hat hogy a feneben lehetnenek az altal masfele emberilenyek???

    Miert a mindenfele kegyetlen megkulomboztetesetek????

    Vajon mirt probaltok embertarsaitakat kulonfele „osztalyok”-ba sorolni es azt reajuk-eroszakolni??????

    Nyujts egyszeru es oszinte valaszt arra is, NEM ocska ostoba valotlan maszlagok sorozatait !!!!!

    Legalabb probalanad egyszer, lassuk hogy sikerulnel ?

  • BENDEGUZ
    2022 október 25
    1:43 du.
    BENDEGUZ
    2022 október 25
    1:53 du.

    grizi, lelkem bogaram a műveltséged győzhetetlen, meg vagy kultiválva {ha tudod az mit jelent?}

    a zeneileg tök süket füleidbe kár a mennyei harmónia! neked a dodekafónia való, meg a rock an’ roll {magyarul: rázd és gurulj}

    a recessziótok nem az én találmányom, én csak „réműlten” [SIC] olvasom usa sajtóban különféle közgazdasági guruk meg a Wallstreet császárai egyikét Mr. Diamond-ot?

    miszerint a recesszió és az infláció kart karba öltve halad és még 2025 előtt reményük sincs arra, hogy a helyzet javuljon
    a számok ennek bizonyítékai, ha ismered a számokat tudod? 1;2;3… és így tovább

    de te csak mesélj Rémusz bácsi: alias grizi!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Gél’ hamis tudata az OSZTÁLYFOGALOM marxista * kitalációjáról:

    Ímé a Magyar Etimológiai Szótár klasszikus címszava:

    „Klasszikus: … Nemzetközi szó, a latin . c l a s s i c u s . (‘egy . n é p o s z t á l y h o z . tartozó, arra vonatkozó’) amely már az ókorban felvette a ‘jeles, kiemelkedő’ jelentést; forrása a . c l a s s i s . (‘n é p o s z t á l y, hadosztály, minőségi osztály’). …”

    Mindebből következik, hogy Marx a gazdasági szereplők jelentőségére és egymástól való „minőségi” megkülönböztetésére nemhogy kitalálta volna, csupán logikusan felhasználta a többi társadalomtudós által akkor már szintén használt több-ezer éves néposztály, egyszerűbben az osztály – ez esetben a tőkés, vagy a munkásosztály – fogalmát.

    Nagyon kisstílű és primitív, mondhatni korlátolt feltételezés tehát a valódi társadalmi folyamatokat feltáró . t u d o m á n y o s . o s z t á l y f o g a l o m b a . bármiféle önös és méginkább személyes indítékot az ezt kutató MARX ÉS ENGELS terhére belehazudni…
    ˙

    * Gél’ úgy véli, hogy a marxisták, akár a tőkések, a személyes indítékaiknak tesznek eleget a rég kipróbált osztályfogalom használata során…

  • BENDEGÚZ79
    okt.25.3:01

    Amit ebben a kommentedben leírtál, azt én i n i n c s < , vagy nem lenne szüksége a dolgozó, termelő adófizetőket kirabolnia."

    Sincerely:

  • BENDEGÚZ79
    okt.25.3:01

    Valami gombot rosszul nyomtam meg: ezért az a gépi áthúzogatás. De azért megismétlem: ezt én is aláírom, és

    Sincerely 🙂

  • Parács Péter

    Tisztelt Föld S. Péter Úr! Ön hol lakik illetve hogyan „keveredett” bele ebbe a Kanadai Magyar Hírlapba!? – Üdvözlettel P.P.P§P.

  • LILITH

    hogyan magyarázod mint iszlamistává vált ami nemcsak most éppen Iránban történik?
    igen – 1979 óta
    Most nem beszélek egyéb oszlopos mohameden államokról, mint Szaud-Arábia például ahol a „Nötanács” tagjai igen kanosnak kinézö szakállas egyedekböl állnak?

    Hány feleséged van? 7? 😃😃😃😃😃😃😃

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 október 26
    11:20 du.

    Akkor mostmár tudjuk, hogy nem egy alattomos gazember volt és pláne nem tudatlan, hanem igen jelentös tudós – hiszen hüen követte a
    „”Magyar Etimológiai Szótár””
    tudományos iránymutatását….
    Mea culpa!

    🤷‍♀️🤷‍♀️🐍🐍🐍🐍🐍

  • BENDEGÚZ79
    októb.25.2.08

    Igazi populista, demagóg a szöveged.

    A tőkés=kapitalista osztály [az osztály általános ismérvei többekközt itt fent is megtalálhatók] tagja az a vállalkozó, aki a tőkéjét, pénz, vagyontárgy,ill. termelőeszköz formájában – fekteti be, profit reményében amelyet mások, dolgozók és munkások [munkásosztály] bérmunkáltatásával nyer ki. [Aki pl.egy fotelt, v. személyautót vesz magának az nem tőkét fektet be, tehát csak fogyasztó.]

    A nyugdíjas nénike, aki unokájának gyűjtögetett nyugdíj morzsáit az unokájának adja, ő sem tőkés.

    Akiket az OTP és MOL alatti példádban hoztál kötvény vagy részvény-tulajdonosokat, azok max’ a kisbefektető, vagy kistőkés címre pályázhatnak. Ők közvetve a nagytőke gyermekei, mert annak a felségterületén „””gazdálkodnak””” az aprópénzükkel. A „bankbetét” (pláne kamat nélküli folyószámla vezetés), nem befektetés nem tőke, legföljebb a bank számára 😀 , tehát ez a „betét” nem hoz profitot[így holttőke]. Sőt az infláció miatt még ráfizetéses is.
    A MOL-ban lenni viszont részvényes tulajdonosként, az már más tészta, mert az több-ezer munkást foglalkoztató termelőüzem. Ott tulajdonrészesnek lenni kis, vagy nagymértékben, már tőkéslét.

  • BENDEGUZ
    2022 október 26
    3:33 du.
    grizi ez amit itt írsz az a

    DNC 12/a brosúrájának 4. oldalán látható ß bekezdés!

    Pelosi aszon’ta, hogy miért küldik a déli határ tartományok a migrácsokat illegálisan NYNY ba meg az északi tartományokba, amikor a migrácsokra ott délen van nagy szüxég a mezőgazdaságban azaz magyarra fordítva: nélkülük a texasi olajmezők helyén nem lenne a ki leszeggye az epret meg a spenótot és akkor mit exportálna?
    mert ugye van olajimport orosz persze qatari címkével és az ársapka feletti áron mert ugye ez sem jött be a van kalapja nincs kalapja Nemzeti USA játékok popcorn és Bud a büfében 10 szeres áron

    de te csak írjál grizi olyan bájos és üde de lécci ne selypíccs!

  • DUBOIS;

    Feled-el a „gombot”, probalj ertelmesen es tisztesegesen valaszt nyujtani legalabb a feltett kerdeseimre!!!!!

    Vajon az miert soha nem tortenik senki altal????
    Miert mindeg csak az atkozasaitok, a „bolond”,”hulye”, „fereg”,”hazug”, „gonosz”, „gazember”, sot rodeotol a „dogolj meg” jokivanatok??????
    Azok csupan a Ti szellemi allapotaitokAT BIZONYITJAK.

    En nyujtok valaszt barmi kerdesekre, barkinek, amig nem az atkozasaItokat nyujtjatok.

    Meg Stalin elvtarsatok szavaira sem emlekeznetek; ‘ reagalj tisztesegesen aki tisztesseges hozad’.
    Meg a PIZZA arat Pesten sem tudtatok kepesek megirni.
    Talan nem is tudnatok hogy az mi?

  • dubois: 10/27 6 DE.

    aZT „ALAIROD”?????

    De minden allitasaid eppen naz ellenkezot adja, tehat melyik lehetne az IGAZ??????

    Allandoan a diktatiras allam-monopoliumok onkeny-hatalmat hirdeted itten soraidban.

    Vajon melyiket hihetnem el???????

    S kerdezhetnem, mint egykor „talalom’-ot kerdeztem, hogy MIERT.

    Miert hittel es miert probalaod az olvasokat megnyerni, hogy a leg-kegyetlenebb diktatura totalis monopol kenyszer-rendszeret veled es ohajtod elfogadhatonak?

    S MIERT ellenzed MINDENKI leg-alapvetobb jogainak es let-lehetosegeinek a kortsaltan eltiprasat amint az tortent ottan is, sot ma is a vilag nehanu reszein??????

    Hajlando lennel arra oszinte es valosagos valaszt nyujtani, annelkul hogy Te is mint „talalom” ;”hazug”,”gonosz” „gazember”-nek neveznel?!

    Remelve „rodeo” „DOGOLJ-MEG”-et nem ismetelned !

    Remelve az nem lenne tul-sok elvarni?

  • PARACS PETER;

    Nem emlekszik a LUDAS MATYI-ra?????

    A szerzo azt olvashatoan nyujtja bio-jaban.

  • A kistermelő, vagy kistőkés, mint úgymond „kizsákmányoló” csak . r é t e g , de nem osztály. Nem jelentős, mert a „termelést” nagyrészt sajátkezüleg önmaga, vagy esetleg elenyésző számú munkáslétszámával és jellemzően saját családjával együtt végzi. Ha vannak is „segédei”, a munka, a szervezés és a logisztika dandárja, tehát a cégvezetés 100 %-ig a saját idejében, és főleg nem, vagy kis mértékben mások ereje és szaktudása kihasználásával és kisajátításával, de főleg a saját erejéből és tudásából történik. Nem úgy, mint a nagytőke esetében.

    Ez így van, amikor (egyéni magányában) hosszútávú terveiben ő is nagy tőkéről, azaz nagy vállalatról álmodik. Az emberi természet márcsak ilyen: minden társadalmi réteg, v. osztály egy szinttel följebb vágyik, v. törekszik; például a munkás legszívesebben a kisiparba, önálló vállalkozás, míg a kisiparos természetesen a nagytőke irányába tendál…

    Mindkét társadalmi tényező ill. ilyen egyén, ahol a nagytőkétől befolyásolt politika is úgy akarja [?], azaz amennyiben a jövedelmi viszonyai is úgy – az ennek megfelelő nagyság szerint – alakulnak, mint a hóvirág a fagyott földből léphet följebb… Teljesen nyilvánvaló, hogy ez már nem csak az egyéni ambíción, hanem különféle tényezők, közte a szerencse összjátékán is múlik.

    Mert „emberi egyenlőség” ide, vagy oda, a nagyipari munkásnak (ez a globális osztály többmilliárdszor több ember, mint a másik kettő együttvéve is) kevesebb esélye van foljebb lépni, azaz vállalkozóvá válni, mint egy kistőkésnek nagytőkéssé avanzsálni…

  • DUBOIS;

    Feled-el a „gombot”, probalj ertelmesen es tisztesegesen valaszt nyujtani legalabb a feltett kerdeseimre!!!!!

    Vajon az miert soha nem tortenik senki altal????
    Miert mindeg csak az atkozasaitok, a „bolond”,”hulye”, „fereg”,”hazug”, „gonosz”, „gazember”, sot rodeotol a „dogolj meg” jokivanatok??????
    Azok csupan a Ti szellemi allapotaitokAT BIZONYITJAK.

    En nyujtok valaszt barmi kerdesekre, barkinek, amig nem az atkozasaItokat nyujtjatok.

    Meg Stalin elvtarsatok szavaira sem emlekeznetek; ‘ reagalj tisztesen

  • Ugytunik GEYZA soraibol, hogy a ferfi lat, hall es olvas hireket avilagbol, vagy talan felkeres nemi adatokat a web-en.

    Miert nem lenne hajlando a tobbi ottaniak hasonloan feltarni a valosagokat?

  • Geyza
    2022 október 26
    11:31 de.
    gyuri10
    2022 október 25
    10:18 de.
    Strigókám,
    úgy néz ki,hogy a nők(sic)már úgy undorodnak tőled,hogy nem maradt más számodra csak buzeráns álmokat szőni.Én csak annyit ajánlottam,hogy nyalj ki(szüretkor).Ugyanis az ukrán náci hapsijaid háborúja miatt Nálunk megdrágult a W.C.papír.Nekik küldjük háborús segélyként,vaskupola helyett.te csak addig is ápolgasd a faterod pöcegödrét és „Legyen érdekes életed”.

  • Lilith

    Az elözö bejegyzésemet ne vedd a szivedre, de nem hagyhattam ki …
    Van egy barátom, aki egy iszlám állam polgárává vált, vele csipkelödtünk sokat ezen – merthogy folyamatosan vállott, hogy ujra házasodhasson.
    Még jó hogy nem ugy kellett csinálnia mint VIII. Henrik királynak.
    A sógornöm férje pedig muszlimnak született, Tunéziában.
    Nagyon jóban vagyunk, aki ismeri tiszteli, volt már a bécsi-klinikák gazdasági igazgótaja is, ma egy svajci-klinikán tölt be hasonló poziciót.

    Bár neked én ajánlathatnám a Baha’í vallást – központját Haifa-ban (Izrael) találod
    Vambéri Ármin is „betért” az iszlámba – igy jutott el ahhoz, hogy annak idején a Bahai’í közösséget magyarországra hozta.

    A Bahai’í ugy Mózest, ugy Jézust, ugy Mohamedet prófétának tekinti – de Zarathustra-t is (Zoroaszter) ((!!! – ???))

    https://www.bahai.org/

    Megtalálhatod a közösséget Albertában is

    https://www.bahai.ca/diverse-and-growing-community/seatosea/alberta/

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20221028v01xsfuzk.jpeg

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 október 26 9:38 de.

    ” Cukihara ” …

    ” Na meg az ígeretek … kérdezd csak ki Lilith, hogy van az amikor egy jó muzulmán ifju elég sok hitetlen meggyilkolásának jutalmaként 18 szüzet nyer a paradicsomba jutáskor? ”

    Hogyan kerultem en ide?
    De nem 18-at, hanem 72 szuzet kap, es nem meggyilkolasert, hanem vedekezo haboruban valo reszvetelert, es nem kell „eleg sok” sem. A tobbi stimmel. 🙂

    .
    Gabriel 2022 október 27 9:35 de.
    ” LILITH hogyan magyarázod mint iszlamistává vált ami nemcsak most éppen Iránban történik?
    igen – 1979 óta
    Most nem beszélek egyéb oszlopos mohameden államokról, mint Szaud-Arábia például ahol a “Nötanács” tagjai igen kanosnak kinézö szakállas egyedekböl állnak? ”

    Mint korabban irtam, minden vallast tonkretett a politika. A keresztenyek is kenyerre kenheto, jambor, egymast szereto emberek voltak, meg fel is aldoztak magukat a hitukert … a kezdetben.
    Aztan a romai csaszar allamvallassa tette az egyik valtozatot, mire annak kovetoi kiirtottak a tobbi valtozat kovetoit. Arrol nem is beszelve, hogy a kozepkor soran a keresztenynek csufolt orszagok haboruztak egymassal, surun ugy, hogy a Torok Birodalommal (is) szovetkeztek.

    Na, hat hasonlo dolgok tortentek a muszlimnak csufolt orszagokban is. Mohamed halala utan eloszoris megosztotta valtak, majd gyilkolasztak egymast.
    Tovabba, az elso alkalommal vedekezo haborut voltak kenytelen folytatni, amit megnyertek, de ez meghozta az etvagyukat, es nekialltak hoditani, ami nem lett volna szabad. Nemtom, szerinted a keresztenyekkel nem fordult elo hasonlo eset?

    Nem a kovetok tettei alapjan kene megitelni a vallast, hanem beleolvasni a vallasba, hogy pontosan mit is tanit.
    Tudom, az iszlam eseteben ez nem egyszeru, mert a Koran es a Hadith elolvasasa onmagaban szart sem er az erdeklodonek. Nem erti meg akkor sem ha azt hiszi, hogy erti.
    Van itt egy konyv (van ket masik kotet is belole) ami magyarul van es bar oszinten szolva olvastam mar sokkal jobbat is, a lenyeg ebben is benne van:
    https://mek.oszk.hu/20900/20901/?fbclid=IwAR0BvssHENQ4NMHpg7oo80T55kNVKccgURF8RjMVb9n3xEJ3KzyGC0kQ5pc

    .
    „tisztelthölgyeimésuraim” 2022 október 26 11:20 du.

    ” t u d o m á n y o s . o s z t á l y f o g a l o m b a . ”

    Koszi! Ezen jot rohogtem. Visszakoszont a fiatalsagom, amikoris azzal etettek a nepet a hozzad a hasonlok, hogy a marxi es lenini rablogyilkossag valamifele tudomanyos eredmeny.

  • Tehat mind a BM III/III tagjai kozzul senki sem volt hajlando meg
    meg-probalni sem reagalni ill. valASZT ADNI KERDESEIMRE.

    AZT KEPTELENEK MERT AZ nem LETEZETT A MOSZKVAI PROPAGANDA SZOTAROKBAN ES BROCHOURAKBAN.hM????

    Igazi lang-elmek vagytok ti maig is.

    Majadnem elfelejtettem, Ksenia Sobchak, Putin torvenytelen, ill. „love-child”-ja menelult Moszkvabol, de jol felrevezettve a volt KGB-t, Dubai-ba vasaROLT REPULLOJEGYET DE lITVANIABA GYALOGOLT AT.

    Munkatarsat Sukhanov-ot letartoztatta a Putin szolgai.

  • Oh come on Gyuri, le-„strici”-zni honfi es vita-tarsadaT, VALOBAN jo-magatartasnak veheto Te altalad??????

    A KMH-nak van am nemi alapszabalya, meg ha a foszerkeszto es cenzor ur nem igen hajlnado kovetni is.

    Hozzaszollasaitok nagyon erossen tanuskodik a Ti szellemi-erkolcsi es ideologiai felfogasotokrol.

    Az bizonyara hianyzott a Moszkvai ki-kepzo-tanaitokbol.Sajnos!

    Bizonyara anyukaitok is elfelejtette neveleseitekbol a jo modor tanitasat.

    Nem csoda, hiszen azert meg Visarionov apatok is csak „kurva” megjegyzest hangoztatott szulo-anyja halalkor.
    (Az volt Suslov tanu-vallomasa , NEM az en elkepzelesem!)

  • RODEO 10/27, 12;42 de;

    Egyszeruen MERT NYC radikalis leftist vezerei a varost egy (Sanctuary City) MENEDEK varossa neveztek es alapitottak at.

    El Paso polgarmestere bizonyitotta hogy ok naponta nem kevesebb mint 1,600-2 ezer del-amerikai torvenytelen bevandorlo-alatal vannak megszalva.

    200-ukat NYC-ba KULDEV ES MINT 50-t Martha’s Vinyard-ba (a Billiomosok-kedvenc udulo-helyere ) kuldve igazan nem nagy megterheles lehetne szamukra eltartani.

    DE MIERT NEM VALASZOLSZ mind az alatalam kozolt es kerdesre tettekre?????

    Miert allandoan az egyeni szemleyes gyalazkodasaidat ismeteled?

    Semmifele magatartasara nem tanitottak a Moszklvai kikepzotaboraidban????????

    S miert mindeg mellozod a KMH posting rules(alapszabalyait is ?)

  • DUBOIS;

    Meg-ne-fulladj a „kistokes” ismetleseden!!!!

    Hiszen az altalad ismetelt „NAGY-TOKES”-ek senki masok mint mind azok a „kistokes” ,ill. nyugdijjas kis-nagymamak es mind a tobbi dolgozo-sporolo egyenek akik oregkorukra gondolva befektetik megtakaritott fillerjeiket, hogy gyermekeiknek, unokaiknak hagyhatnanak valamit, s nem csak a sajat temetesi koltsegeiket.

    Azt vadolod es iteled oket elatkzott kapitalistaknak, amit imadott isteneitek es vezereitek a fejetekbe vert.

    Mirt nem probalantok gondolkodni egy par [percre a valosagon???

    Meglatasod es allitasaid alapjan Te es tarsaid nem kizsakaMAnyoljatok az OCF-t ,ill. Soros Gyorgy jotekonycelu adpomanyozasat???????
    Na azt miert nem, itelitek el?????

    Mert isteneknek velitek Magatokat. Hm?????????

    De mint mar ismetelten tettem a kerdest Szamotokra, miert nem vagytok kepesek val;aszt nyujtani azokon?????

    Miert vagytok keptelenek arra, s csak a reg-megbukott hatalom ocska propagandait ismetelitek???????

    Miert vagytok keptelenek barmire is valaszt nyujtani, zsenik???

  • Bendeguz

    Kár ezekkel neked „eszmét-cserelni” ezekkel akiknek a gerincoszlopuk alsó végén feltöltötték az agyuk helyén levö ürességet a marxista hit-tézisekkel.

    Hiszen mivel az ugy ahogy van; sem az emberiség kulturájáról, sem gazdaságáról nem mutatott be semmi pozitiv, kreativ gondolatot, hanem egyszerüen a korának azon polgárait, akik valamilyen termelö magántulajdonnal rendelkeztek besorolta kapitalistáknak – mint egy kasztnak, akik szerinte azért „jöttek létre” (a „semmiböl amugy), hogy a felszabadult jobbágyokat – (ujabb kaszt: munkások) kizsákmányolják(sicc!!) ezért az agyament HITTÉTEL SZERINT mindenki, aki TERMELÖ magántulajdonnal rendelkezik, az kizsákmányoló, ezért elpusztitandó.

    És nem birják felfogni hogy amit mondanak az egy orditó baromságnak sem minösithetö – hiszen ebben a fenti rövid összefoglalásból látszik, hogy nemcsak simán egymásnak ellentmondó tételek, hanem egyik állítás cáfolja a másikat, többszörösen ellentmondanak saját maguknak és bármilyen józan észnek.
    Arról már ne is beszéljünk, hogy embergyülölö

    Akik így képesek gondolkodni, azok bármire képesek – nem véletlen szegélyezték az utjukat százmilliók hullái
    (kinában a gulágok teljes gözzel müködnek, nem ??!!
    Nem tudom elolvastad-e azt a Marx-irást, amit az Orsósnak elküldtem, eredetiben, amit ömaga irt?

    Ebben az irományában az egyetemes emberi jogok nyilatkozatát aljas zsidó ármánynak minösiti, saját maga irja, hogy emiatt a zsidót mint fajt, szerinte exterminálni kell – mivel a zsidók istene a mammon – a pénz!
    Ez a hittétel – ezek a hit-prédikátorok (csahos ebek) itten pedig csak ezt akarják a torkunkon lenyomni, mindenféle csüréssel-csavarással.

    Innentöl Ne csodálkozz

  • AQURO BOREALIS;(10/29, 4;09 de)

    El-sem tudom kepzelni hogy kinek a sorira regalsz amiket irsz, de allandoan es ismetelten velem , allitom es irom itten is ,hoGy a KINAIAK tomegei igen jomagatartasuak , kepesek, szorgalmasak, s azert Kina ma halad, fejlodik ALLANDOAN, S NEM MINT tI MAGYAROK, SEM MINT ELAvult Moszkovitak meg Oroszorszagban is.

    Mar igen sokszor jeleztem itteni hozzasz0ollasaimban, hogy azt KELLENE NEKTEK IS KOVETNI az ostobasaigaitok elleneben.

    Miert lenne „pehhem” azon????

    Inkabb A.B. akinek olvasasi de ketsegtelenul nagy emlekezesi problemakat bizonyit soraival.

    a LEG-EROSEBBEN KIVANOM ,OHAJTOM A SZORGALMAS kINAI NEPEK SOK-SZAZ-MILLIOINAK A SIKERES , BOLDOG ES SZABAD JOVOT.

    Sajnalatosan Szamotokra csupan annak ellenkezojet hozzatok magatokra ostobasagaitok miatt.
    Na azt igazan tapsolhatjatok buszken !!!!!!!

    Sajnalatom mind azoknak akik valojaban jobbat erdemelhetnenek.

    Ti csupan aZt erdemeltek meg amit itten predikaltok.KAPUTNYIKOK!

  • RODEO

    Igazi Moszkovita talpnyalo vagy !!!!

    Mindenkit gyulolsz, utalsz es allandoan vadolsz, meg ha valami mas-zenet is hajlando lenne halgatni es elvezni.

    A leherto LEG-szelsosegesebb meglatasaidat hirdeted allandoan.

    Hogy a feneben nem unod azt meg mar egyszer?

    Emlekszel a „DOGOLJ MEG” jokivanatodra ?????

    Olvashattad volna azt, vagy hasonlot meg „ELVTARSAID”-TOL IS ?

  • GYURIO 10/28, 5;47 de;

    Nagy hibat kovettek el mindannyiAN PUFALYKASOK.

    Moszkvaba, Putin istenetek szamara kuldjetek a WC papirt, neki van es tobbre is lessz am szuksege majd!!!!!

    Az Ukran „naci”-vertestvereid sem tamadtak meg Moszkvai vertarsaidat, de bizopnyara majd azok meg-erdemlik annak eredmenyet!!!

    Ukrajna SENKIT NEM TAMADOTT meg, sem fenyegetett, sot meg egy ARVA SZOVAL SEM FENYEGETTEK MOSZKVAI MESTEREITEKET !!!!!!!

    De az itelat-nap kozeledik am, s az Orosznep felelosegrevonast fog kovetelni es fog vegrehajtani!!!!!

    Akkor majd az eger-lukba sem lessz lehetosegetek elbujni.

    Na azt taploljatok !!!!!!!!

  • BENDEGUZ
    2022 október 27
    1:16 du.
    grizi, ha akarod? excelentissima señorita …,
    és nehogy megdögölj amire én nem emléxek hogy bárkinek valaha is kívántam volna {senki sem él örökké, tehát nincs értelme „kívánni” sem}
    namost te, grizi!!! a sok összevissza csapkodott mobil telefonod kis képernyőjén rácsapsz a böszme újjaiddal hátha eltalálod alapon és sohasem olvasod el amit idebiggyesztesz, de maradjon ez a tréfa!

    szóval te sohasem élted át azt az örömet, amikor Béla a kollégánk és bajtársunk a munkában már nem tudta a felcserepedő csodálatos gyerkőceit rakni a kis házikójában … hát szocializmus:
    felvett OTP kölcsönt szinte nulla kamattal de nem tudta fizetni a kivitelezést, ezért megszerveztük neki a Jézus Szíve Szocialista Brigád, hogy egy ebédért és némi fröccsért megépíttyük neki, ő meg tudta venni az anyagot; volt neki tervrajza mi meg mindannyian írástudó emberek voltunk azóta felnőttünk!!!
    és megcsináltuk kevertük a betont zsaluztunk, derékszögeltünk Phytagoras képletét alkalmazva {3,4,5 mindig ad egy derékszöget} és vidámak voltunk és nem foglalkoztunk demokráciával hanem élveztük a napsütést és azt, hogy mielőtt az esős október beköszönt a Béla már beviheti a csalággyát meleg családi otthonba

    ez szocializmus

    hogy kapitalizmusban ez hogayn van azt kizárólag te tudod, és még sohasem árúltad el de kurva sok rablómesét elhintessz
    amit én egyetlen betűjét sem ismerek el valóságnak

    és a mai világ globális állapottya is az én álláspontomat igazolja
    te .. mondd csak tudsz te még magyarul?

    grizi küzgyél és válaszolj
    LMAO

  • BENDEGUZ
    2022 október 28
    2:27 du.
    GYURIO 10/28, 5;47 de.

    Sok hülyeséget írsz össze.Van ikertestvéred?Mert egyedül egy ember ennyi agysérvvel nem tud megbirkózni.Még 10 év után sem vetted észre,hogy a kültelki strici Nekem nem honfitársam és nem élek az általad oly jól ismert Ruslandban sem.Az ukránokat,pedig imádd egyedül!Annyi pogromot csináltak,hogy Nekem nem lehetnek a lieblingjeim.Tanulj meg írni és olvasni magyarul,akkor a dolgok értelmezése is könnyebb lesz.Addig is gyűlöld az”ivritet”.Úgy is,mint karaita és úgy is,mint minden lében kanál.

  • K.Gb.

    Több tételben ÁLLÍTOD, hogy Marx Károly >A zsidókérdésről< c. írásában a zsidóság [nácimód'] elpusztítására, kiirtására biztatott volna bárkit is…

    Azon túl kóros, akut hazudozóként elfelejted, hogy részedről e súlyos mániákusan ismételgetett RÁGALMAD itt a KMH-n már többször is kemény CÁFOLATOT nyert, még az olvasási készséged láthatólag diszlexiás visszafejlődést mutat…

    Tudniillik, ha képes lennél a nevezetes Marx-cikknek legalább az utolsó sorát értelmezve elolvasni már attól is dugába dől a koncepciózus, és rögeszmés állításod. Marx záradéka így hangzik:

    "A ZSIDÓ TÁRSADALMI EMCIPÁCIÓJA A TÁRSADALMI FELSZABADULÁSA A JUDAIZMUSBÓL"

    Marx az elején külön is kihangsúlyozza, hogy az akkori, császári, keresztény német viszonyok között elemzi a kérdést, és hogy "a zsidót" mint hamisan terjesztett SZTEREOTÍPIÁT veszi górcső alá…

    A legszomorúbb az egészben még az, hogy te aki jézushívő* és jézuskövető vagy, időnként mégis zsidó gúnyát öltve ezzel a mimikriddel** mániákusan próbálsz szövetségeseket magadnak toborozni, de mindez ugyancsak sajnálatos MITOMÁNIÁD tünete, amiről nem tehetsz, legföljebb tűrhetetlen hazugságokat terjeszthetsz itt, a liberális KMH-n… Nincs entellektuel aki ezt mocsokhulladékot kiszűrné a lapból.

    Javulást kivánaok: Dubois
    ˙

    *Egy régebbi KMH számban, büszkén állította ezt az ellentmondást önmagáról.

    ** Pl. A legutóbbi Ros ha-Sana-i 5783-i jókívánság kommet.

  • Az oly sok matematikát hallgatott K.GB.-nak
    ˙

    ÉRTÉKTÖBBLET-RÁTA = A MUNKAERŐ KIZSÁKMÁNYOLÁSÁNAK A FOKA =

    . ÉRTÉKTÖBBLET(m) . TÖBBLETMUNKA
    = ______________ = ______________ = ˛˛˛˛ [%]
    . VÁLTOZÓ TŐKE(v) . SZÜKSÉGES MKA.

  • UI

    Mindez nem érzelmi, hanem TÉNYKÉRDÉS.

  • Ródeo11
    2022 október 28
    5:50 du.

    a kalákában való házépites az nem cuculista találmány – hanem magyar falusi hagyomány valahonnan az évszázodok mélyéböl

    ne szidjál senkit

  • BENDEGUZ
    2022 október 28
    2:27 du.

    grizi!
    kellemes szerelmi álmokat kívánok neked is meg a geyzának,

    ti ketten nagyon ügyetlenül másoljátok a pártközpont brosúráit, de ez így jó, mert így sok móka, vidámság és kuncogás …
    van egy kérdésem, a yuk rajna keleti / délkeleti tartományainak referendumát nem fogadjátok el, lelketek rajta de …:

    most a lengyelek foglalkoznak referendumokkal a yuk rajna nyugati tartományaival kapcsolatban azaz annektálni akarják,

    az most bűn vagy emberbaráti jótett? vagy hogyan neveznéd…
    az „ügy” nem 2022 február 24-én kezdődött hanem évtizedekkel korábban usa és német közreműködéssel ami mai napig sokba kerül mind a kettőnek, de már hullik a zománc és alatta látszik a rozsdás serbli…
    úgy tudom Putyin köszöni jól van éppen Valday ban mialatt a finn miniszterelnöknő két bedrogozott részeg báli éjszaka után újra hülyeségeket vartyogott ez ott a balti pincsikutyus államocskáknál rendszeres mert ha nem vakkantgatnak a kóbor dervis nem tudna a létükről sem

    én 2022 re békés karácsonyt jósolok …, te hogy vagy ezzel?

    legyenek érdekes élményeid

  • DUBOIS
    29.1:07

    Olyannyira „ténykérdés”, hogy az itt tárgyalt témában a közölt

    KIZSÁKMÁNYOLÁSI képlet – persze az ÉRTÉKELMÉLETTEL karöltve –

    maga a kapitalizmus magától értetődő ORIGÓJA.

    Enélkül nem létezhet tőke, persze tőkés termelési mód se.

    E TÉNYT devalválandó, ill. a köztudatból kitörölendő, egyesek

    szándékkal próbálják elsikkasztani és kiradírozni. Ha nem megy

    másként hát inkább kiszakítják még a papírt is… 😀

    Pedig ők is tudják enélkül nem létezik tőke,de a tőkés termelési

    mód sem… Erre épül ez az egész organizmus, ahol a tőke forrása

    a dolgozó keze alól kikerülő munkadarab, vagy egyéb termék,

    melyben az ún. értéktöbbletet a munkás munkaereje, esze, stb.

    teremti meg, illetve „teszi” oda bele, de a tőkés veszi ki

    nyereség, azaz profit formájában.

    S ha e küzdelemben a munkás és a tőkés esélyeit vetjük latba,

    akkor valamiféle egyenlőségről papolni egyszerűen nevetséges,

    emberszeretetre, meg jóságra,apellálni az eleve egyenlőtlenségen

    alapított lejtős pályán majdnem teljesen fölösleges igyekezet…

    Mindenki mindenszenteki üdvözletével: Voronyezs

  • Geyza,
    egyetlen igazmondó barátja a malche móvesznak.
    Ezen a beírásodon látszik,hogy kitűnő eredménnyel végezted el a West-Pointot.

    „A 101.-es elit hadosztály a második Világháborúban, de a Második Öbölháborúban is mindig az élvonalban harcolt.
    Igen hatásosan és jó eredménnyel.”

  • DUBOIS!
    27.1:45

    „…Különféle tényezők, közte a szerencse, mint összjáték…”

    Mondd, ezen „különfélék” között a Föld bármely országának alkotmányában, v. legalább a jogrendjében ott található e az

    „egyenlőnek születtünk, tehát egyenlők az esélyeink is”,

    mint azzal a fenti kommentátorok közül több propagátor is, e mesebeszéddel, mint valami létező lehetőséggel hitegeti a többi olvasót ?…

    Üdv’: sire Málna

  • Succubus Lilith
    2022.okt.28.10:26

    Valóban, a hivatalos vallás, a mindenkori h a t a l o m szilárd oszlopa, a politika szerves része és támogatója, hisz’ alapvetően erre hivatott.

    Megjegyzem, a bevett* vallások nem feltétlen azonosak az egyéni hittel.
    ˙

    .

    * Tudniillik Orbanisztán listába foglalta a „bevett” vallásokat, és minden mást – mint állam – átkozott ki, bizonyítva ezzel a mindenkori vallás hatalom-függőségét.

  • BENDEGUZ
    2022 október 28
    2:15 du.
    grizi, veled ellentétben nekem van önálló, különbejáratú álláspontom a világról, benne aesthetica-i kérdésekről is:
    degustibus non es disputandum!!!
    soha senkinek nem mondta, hogy neki mi legyen jó és mi legyen rossz, az magánügy! de ahhoz jogom és lehetőségem is van, hogy felmutassak műalkotásokat ha akarod élvezed ha nem akarod nem, alapon oda teszem szemléltetésre!!!
    hogy mit miért nem szeretek az is magánügy és néha beszélek is erről de az is megmarad szigorúan személyes kriteriának!

    tehát már megint hisztériás rohamod lett, felőlem? azt teszel amit akarsz de tanulj meg viselkedni és magyarúl beszélni és írni is!

    nyugoggy má’ le és cseréld le a pufajkádat, nekem az sem volt soha, irha bundában jártam már általános suliban is…

  • Succubus Lilith

    Voronyezs 2022 október 30 5:26 de.

    „” Olyannyira “ténykérdés”, hogy az itt tárgyalt témában a közölt KIZSÁKMÁNYOLÁSI képlet – persze az ÉRTÉKELMÉLETTEL karöltve – maga a kapitalizmus magától értetődő ORIGÓJA.
    Enélkül nem létezhet tőke, persze tőkés termelési mód se. „”

    Kedves Voronyezs es Dubois!

    Remelem, hogy nem sertlek meg evvel titeket, de „ki nem szarja le ezt?”.
    Ugyanis a ti „tudomanyos” kepletetek es az egesz magyarazat hozza olyasmi, amit 10 eves koromban mar en is ossze tudtam volna allitani.

    Na es, konyorgom, ne hazudjatok mar le a csillagot is az egbol! Marx zsidogyulolo volt, az ujsagjaban is szinte minden heten lekozolt valami vitriolt a zsidok ellen. Az eszak-afrikai zsidokat pl. feketelabuaknak becezte….stb.

    Nezzetek mar egyszer utana az igazi tortenelemnek, igy az eletetek vegefele talan meg ra is jottok valamire.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 október 28
    11:53 de. ”

    „Csak a lényege az az, hogy egy-egy ENSZ-ülesszak alatt a határozatok 2/3 arrol szól, hogy Izrael már megint valami rosszat csinált – ejnye rosszfiuk”

    Íme a legújabb „határozatuk”:

    https://neokohn.hu/2022/10/30/megszavaztak-az-ensz-ben-izraelnek-meg-kell-szabadulnia-az-atomfegyvereitol/

    Hát persze! Ennyi erővel -ott a dühös darázs fészkekkel körülvéve- akár kollektiv öngyilkosságra is kötelezhetnék őket nyájas előnyöket adva a zümmögőknek! 😀 Nooormáááális?

    Maximálisan együttérzek a tárgyi kommentelővel:

    ” Gyuri Kom • 6 órája • edited
    Alkalomadtán kérem a cég nevét és címét ahol gyártanak megfelelő minőségű kenderkóc kötelet és selyem zsinórt,hogy megrendelhessük magunknak az ENSZ nevű sóhivatal határozata értelmében.Esetleg eldöntjük majd,hogy felakasszuk-e magunkat vagy sem.Soha nem mondtuk,hogy van vagy nincs atomfegyverünk.Ez ellenségeink kitalációja.”

  • Succubus Lilith
    2022 október 30
    3:07 du.
    amennyiben a tudomány {fizika, matematika, kémia, irodalom, földrajz, történelem…}

    nem a te általad gyártott elméleteidet igazolják, akkor smafú?

    ez így ahogy írod egy merő dili