A bevándorlástól az Első Nemzetekig–multikulturális összefoglaló

2009 március 3 4:00 du. A bevándorlástól az Első Nemzetekig–multikulturális összefoglaló bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

multicultural_canadaRekordszámú bevándorlás Kanadába

2008-ban rekordszámban érkeztek újonnan letelepedők Kanadába -jelentette a Kanadai Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal február 20-án. A migráció következtében Kanada népessége 247.202 állandó lakossal bővült 2008-ban. Ezenfelül 193.061 ideiglenes külföldi munkavállaló, és 79.459 külföldi diák érkezett tavaly Kanadába, így a bevándorlók összlétszáma 519.722 fő volt. Jason Kenney az illetékes miniszter nyilatkozatában határozottan elutasította a bezárkózás-párti, migrációellenes nézeteket, és elmondta, hogy Kanada a válság idején is befogadó ország marad.

Őslakos kultúra az olimpián

 A Kanadai Turisztikai Hivatal szorosan gyüttműködik a Vancouver térségében élő őslakos népekkel, hogy a 2010-es téli olimpiára látogató külföldiek minél jobban megismerhessék történelmüket és kultúrájukat. A játékokhoz kapcsolódó óriási médiafigyelem ugyancsak eszköz lehet arra, hogy felkeltsék a turisztikai érdeklődést az őslakos népek iránt.

Segítség az Őslakos közösségeknek

Kanadában 2003 óta m)ködik az őslakos közösségekhez tartozók szakképzését és munkavállalását segítő program. A globális recesszióra válaszul elfogadott átfogó gazdasági csomag keretében további 100 millió dollárt különítenek el erre a célra, melynek eredményeképpen három év alatt mintegy 6000 érintett juthat tartós álláshoz. A most bejelentett két alprogram a Brit-Kolumbia területén élő őslakosokat kívánja felkészíteni az építőiparban, illetve kikötői vállalatoknál történő elhelyezkedésre.

Juhar Levél

Tags:

Comments are closed