Éhező kislány lett a népszerű gyerekműsor legújabb szereplője

2011 október 5 8:57 de. Éhező kislány lett a népszerű gyerekműsor legújabb szereplője bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A  népszerű és rendkivül hosszú múltra visszatekintő Sesame Street című televezíós program az éhinségre és a nyomorra hívja fel a fiatal nézők figyelmét egy új éhező szereplővel. Lily, az éhező kislány, október 9-én debutál és az epizódus címe „Growing Hope Against Hunger.” 

Kissé szokatlan fordulatnak számíthat a gyerekeknek szánt televíziós világban, de az 1969-es indulása óta, a Sesame Street pont a rendkivül kényes társadalmi kérdések megbirkozásáról vált ismertté. 1970-ben Mississippi állam ideiglenesen betiltották a programot, mivel túlságosan multikulturálisok voltak a műsor szereplői. A Sesame Street urbánus jellege (egy belvárosi, inkább alacsony jövedelmű negyedben élők életéről szól) is szokatlan a gyerekműsorok világában.

De az éhinség nem csak a harmadik világban, hanem Amerikában is releváns téma. A U.S. Department of Agriculture (agrárminisztérium) adatai szerint, összesen 17 millió amerikai él az éhinség határán és a 2009-es adatok szerint a szegénységi ráta alatt élők száma a 49 millió állampolgárt is meghaladja. Minden ötödik 18 éven aluli amerikai fiatal szegénységben él.

Comments are closed