Haraszti Miklós: Putyin sem mert ilyen messzire elmenni

2011 december 21 11:46 de.12 hozzászólás

Haraszti Miklós, a Columbia Egyetem professzora és egykori Országgyűlési képviselő az alábbi sorokat küldte a Kanadai Magyar Hírlaphoz az ellenzéki Klubrádió betiltásával kapcsolatban:

„Ez volt az utolsó frekvenciával működő független broadcasting channel Magyarországon–ugyanis az ATV, az egyetlen független tévé nem frekvenciával működik, hanem satellita/kábel megoldású csatorna, nem szorul frekvenciaengedélyre. Én mindenhol mindenkinek azt mondtam, hogy Putyin sem mert ilyen messzire elmenni, még ő is életben hagyta az Ekho Moskvy független rádióadót…. és Orbán is remélhetőleg lesz ennyire cinikus és „okos”. Őszintén hittem ezt. Nos nem…”

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke pedig elmondta, hogy az Orbán-kormány egyenesen szíven szúrta a magyar sajtószabadságot.  A legnagyobb baloldali ellenzéki párt petíciót terjeszt a Klubrádió érdekében és nemzetközi fórumokon is felszólal a magyarországi sajtószabadság burkolatlan felszámolása miatt.

„Tegnap Orbán Viktor betiltatta a Klubrádiót, ez egy aljas, gyáva és primitív cselekedet volt a miniszterelnök részéről. A mostani döntésükkel a magyar sajtószabadságot szíven szúrták” – jelentette ki Mesterházy Attila.

A petíciót itt írhatják alá és mindenképpen javasoljuk, hogy terjesszék barátaik között, akár itt Észak-Amerikában! A Klubrádió nyíltan politikai indítékú elhallgatattása nem csak az ellenzéki szavazóknál veri ki a biztosítékot, hanem mindenkinél aki valódi demokratának tartja magát. Ha a Klubrádiót betiltotta a Fidesz, vajon ki következik?

12 hozzászólás

  • Dr. Molnár András

    Én nem hallgattam a Klubrádiót és nem tudok műsoaraikkal kapcsolatban véleményt mondani. Egy biztos azonban hogy Mesterházi Attilának és társainak hosszú idő állt rendelkezésre, hogy megmutassák a népünknek, hogy ők az igazi vezetők – sajnos nem ezt tették. Ugyanakkor félek attól, hogy Orbánék sem az igazi vezetők – még akkor sem, ha ők ezt így gondolják. Ez a jelenlegi vezetés – úgy tűnik – a nemzeti szocializmus építése felé kormányozza az országunkat. 120 milliárd Ft a romáknak, 500 milliárd Ft-ért visszavásároljuk a MOL részvényeket IMF hitelből és pusztuljon bele minden dolgozó ember az ostoba költekezésükbe és amikor egy roma vezető Kanadában hazudozik – akkor még talán meg is dícsérjük.

  • nem ertettem pontosan, hol lehet csatlakozni az intezkedes elleni peticiohoz?

  • Miert? Maradt meg valaki, akit be lehene tiltani?

  • Misi: a peticióhoz az alábbi linkre kattintva lehet csatlakozni:

    http://www.peticiok.com/mondj_nemet_a_klubradio_megszuntetesere

    Ámbátor: sajnos igazad van…de valószinű, hogy a mérsékelt, konzervativ média (pl. a Mandiner és – részben – a Heti Válasz) csak akkor szólalna fel, ha őket érintené a bezárás, betiltás. Szomorú és szégyenletes helyzet.

  • Koszonom Christopher! Jah es tiszteltetem a szuleit!:)

  • Kovács Árpád

    1945 óta a kommunista mszmp-mszp oldal amióta létezik, mindig külföldről várta a segítséget. Hol Moszkvába szaladgáltak, hol New Yorkba, hol az EU-hoz. A nagyobb baj az hogy ezen kívül sok olyan hazaáruló bitang nevezi magát magyarnak aki legtöbbet ártott már kis hazánknak .

    MSZP. Heller, Ch. Gáti, TGM,Bauer T., P. Lendvai, Schiff A.Konrád,Bolgár Gy. stb, stb,stb.Külön frakció a parlamenten kívül,sikítva sírják vissza az átkost.

    Remélem, hogy széthullás vár az unióra, ugyanis az integráció eddig se vezetett sehová az abnormális bürokrácián, a folyamatos életszínvonal esésen és az elképesztően hülye szabályok között való vergődésen kívül. A nemzetek nemhogy egymásra nem találtak, de lassan saját magukat is elveszítik. Az eu-s tömb a volt kgst kis országok kifosztása érdekében terjeszkedett, Közben az eu vízfejként élősködik .Csak nézzük meg a Brüssel-ben 30 (300 ezer) ezer alkalmazott életét ,havonta legkevesebb 5 milliós fizetéssel dölyfösen dirigál,semmibe veszi a nemzetek önállóságát.

    Csak ezt kell végig olvasni,, http://tdyweb.wbteam.com/EU.htm ,,megélhetési „kiváltságos” képviselők akik csak a zsebeiket képviselik.

  • Bravo Kovács Árpád, ez egy igaz magyar kiállása.Csak vigyázz autozás közben.Engem már kétszer le akartak szoritani az utrol, miota véleményt mertem nyilvánitani.

  • Kovács Árpád

    Rádiót nem betiltották hanem nem nyert pályázatot, hála Istennek,elég volt a kormányt pocskondiázó hazug szoci szócsövekből.