Az éhségsztrájkolók kirúgása miatt tiltakoznak

2011 december 28 10:18 de.12 hozzászólás

Az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt éhségsztrájkoló újságírókat tegnap délután azonnali hatállyal kirúgta a köztelevízió. A Népszava információi szerint a mai nap folyamán a „magánterületről” való elmozdításukat kezdeményezhetik. Nagy Navarró Balázs elmondása szerint egy számára ismeretlen szemüveges férfi jelent meg nála ma reggel és arra szólították fel, hogy azonnal távozzanak a székház előtti területről. A rejtélyes férfi nem árulta el nevét és azt sem, hogy pontosan ki is küldte. Csak annyit mondott, hogy „a tulajdonos” üzenetét közvetíti. Nagy Navarró elmondta, hogy nem áll szándékában elhagyni a területet és a éhségsztrájkot folytatják. Tegnap délután az éhségsztrájkolók Facebook oldalán arra szólították fel a támogatókat, hogy hozzanak forró teát, hiszen kirúgásuk óta ki vannak zárva az MTVA épületéből, így nem tudnak többé felmelegedni. Kedden Demszky Gábor, Budapest volt polgármestere is meglátogatta az éhségsztrájkolókat.

A kirúgások, illetve az éhségsztrájkolók, az MTVA székháza elől való esetleges elhurcolásának híre heves tiltakozásokat váltott ki az ellenzéki bloggerektől, köztük a KMH olvasói számára már ismert Szendamtól. „Úgy gondolom, hogy a mai Magyarországot bitorló hatalom önmagát tette jogfosztottá! Következésként az Orbán-diktatúrával, annak bármiféle képviselőjével, hivatalával, hivatalnokával, ügyészével és bírájával szemben egyetlen magyar állampolgár sem köteles semmiféle jogszabályt betartani”–mondta a lázadásra szólító budapesti blogger, aki szerint most már kizárólag az alapvető erkölcsi normákra kell figyelni ellenállásukban.

A Lehet Más a Politika bejelentette, hogy Nagy Navarró Balázs és Szávuly Aranka éhségsztrájkolók oldalán áll. Amikor az LMP elnöke, Schiffer András az MTVA székházához látogatott tegnap este, arra kérték őt a köztelevízió vezetői, hogy üljön le velük beszélgetni, de az ökopárt politikusa elhárította Cserháti Ágnes és Böröcz István meghívását.

Az LMP azt gondolja, hogy az elbocsátás egy sunyi döntés az alap részéről, amit ahelyett hoztak meg, hogy a megfelelő konzekvenciát levonták volna, és inkább azokat a vezetőket távolították volna el a most elbocsátottak munkavállalók helyett, akik “galádságra” kényszerítették a kollégáikat – hangsúlyozta Karácsony Gergely, és egyben azt is elmondta, hogy teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a köztévé munkatársai az MTI-től és a sajtóból értesültek elbocsátásukról.

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke szerint Orbán egy fajta Fehéroroszországot épít közép-Európában, ugyanakkor kijelenti: ha Orbán megy, összeomlik az általa épített diktatorikus rendszer. „Nem félünk a hazug miniszterelnöktől, gerinctelen alvezéreit pedig kinevetjük. A miniszterelnök politikája megbukott, rendszerének bukása alapvető nemzeti érdek. Ha végre távozik, az egész ország fellélegezhet. Orbán Viktor a pénzügyi stabilitás, a normális élet, az együttműködés, az értelmes vita, a félelem nélküli élet, a demokratikus pártverseny legfőbb akadálya Magyarországon. Ezért kell távoznia. Most. Diktátornak a rendszerváltás után nincs helye Közép-Kelet Európában sem! Távozása után a rendszere magától összeomlik”–mondta a szocialista pártelnök.

12 hozzászólás

  • Felháboritó,gyalázat amit tesznek!A Demokratikus Koalició jan.02-ára tüntetést szervez,a terület engedélyt megkérték,remélem meg is kapják.!Bennt az Operaházban a nagy fülke forradalmár és az esküjüket szegő elvbarátai ünnepelik majd a fidesz alkotmány hatályba lépését,kint pedig a jogainkért foggunk tüntetni,remélem és bizzok benne sokkan leszünk!!!!Elég volt,ne tovább!Meg kell állitani őket,mert ne hogy késő legyen magunkért,gyerekeinkért,unokáinkért!!!Ők benn pöffeszkednek,dőzsolnek a nép,pedig éhezik,éhen hal,öngyikos lesz,sziven szurja magát a kilátástalan helyzette miatt!Kérek minden demokráciát féltő országot hogy lépjen fel a januárban kezdődő orbánista állam ellen,melynek államformája Orbánizmus!!!!!!!

  • tegnap benne voltak a kanadai hirekben! kell is beszelni errol vilagszerte, tudjak meg, milyen erkolcstelen rablobanda tanyazik ujabban magyarorszag parlamentjeben!

  • Tisztelt Livas Misi!Kivételesen egyetértek Önnel,csak kiegésziteném 2/3-al.

  • Kovács Árpád

    Tüntetők főnöke(gyurcsany)szavával élve, megunják majd haza mennek .

    Az az mszp-szdsz sikít akik 8 évig nem kormányoztak ,az országot eladósították, nyomorba döntötték ,Míg az mszp-lmp-jobbik-dk a Fideszt piszkolják addig magukon a sz@rt nem látják. ezek megokosodtak ,ők akarják megmondani hogy a Fidesz mit hogyan csináljon.Humorba illő.

  • Kovacs

    amig orban a politika szinteren kontarkodik, az orszagunkban beke nem lesz, megosztottsaggal nem lehet fejlodni, epiteni, ezert orbannak mennie kell…akiknek ez nem tetszik el lehet koltozni Tokes-puspokhoz, erdelybe es ott lehet melymagyarkodni…

  • T.Kovács Árpád!Többször kifejtettem hogy a hozzászólás minősiti magát az embert!Szomoru vagyok hogy ilyen ember is magyarnak vallja v. magyarnak látszik.Éljen itt s megtudja akkor hogy lehet 28 e Ft-ból élni,rezsit,részletet ,gyógyszert,fizetni!!!!!S akkor beszéljen de akkor is kulturáltan !!!!!Nem kell a fidesznek,a nagy fülke forradalmárnak megmutatni hogy mitcsináljon,csak az igéreteit kellenne betartani!!!!Ennyi!!!!!!

  • Kovács Árpád

    Orbán: Senki sem szólhat bele …….A saját céljainkat kitűzzük, a saját céljainkat elérjük, és ha valaki jó tanácsokkal segít bennünket, azt megköszönjük, ha az utunktól el akar téríteni, akkor pedig udvariasan elhárítjuk.
    Magyarok sorsába senki ne ugasson bele ,pláne olyanok ne akik 10-50 éve nyugatra kitántorogtak , a magyarok életét nem segítették(most sem segítik ,,,segítenek a nyugatnak hogy kifosszák hazánkat) nos ilyen károgó hazaárulók jobb ha csendben maradnak .Főleg ezek a kommunizmus elől kimenekültek ,most meg azt a poszt hazaáruló rendszer visszaállításáért harcolnak..Ezek a dollárkommunisták ne dirigáljanak ,ne kritizáljanak ,ha a barátaiknak nem tetszik( mszp-s gyurcsany ,banda már régen a börtönbe kéne sínylődniök)ellehet menni,

    http://mno.hu/belfold/orban-senki-sem-szolhat-bele-1040345

  • Kovács Árpád

    Éva Lőkös……Arról maga tehet ahogyan él,bele néznénk a kamrájába a 300 literes hűtőjébe tele van ,sokan pusztán azért jajonganak hogy felerősödjön egy elégedetlen élet látszata ,csak ugy megjegyzem ,2010 választást követően egyre többen vágnak disznót ,tehát az életminőség nő ,ez a lényeg ,maguknak akár tetszik akár nem.Hogy rögtön nincs kánaán ,Orbán úr nem is igérte ,de nagy eredmény az elmult megyesiD209 III/III-s ügynök utóda gyurcsan-bajnai diktatórikus eladósított kirabolt országunk elkerülte a csődöt , megszünt az élősködő élet.KEDVES emelje fel a fenekét és dolgozzon ,,mert mi is ezt csináljuk ,igaz nem akartunk senkit túl hajazni semmiben se,de most meg van az alapja annak bármilyen szegénység jön túl tudjuk élni minden segítség nélkül.

  • Kovács Árpád

    Libas Misi… ki hova fog menni azt 2010-s választáskor eldöntöttük,bármennyire kecsegtető ajánlatokkal áll elő hova menjünk ,nekünk itt a helyünk hazánkban Orbán Úr mellett ,ha netán az imf le akarná váltani azt nem ajánlom ,mert maguknak annyi lesz ha megindul a nép ,a hazaáruló férgeket a nép eltapossa a poszt komcsi barátait is ,maga sem tud elbújni ,egy út várja a kizsákmányoló diktatórikus nyugat..

  • Kovács Árpád

    MSZP elnöke szeretné szégyenkezzen. Mindazonáltal Mesterházy arca is éghetne a szégyentől már most is, hiszen mégiscsak az ő böszméjük volt az, aki trükkök százaival a szemük láttára tönkretette hazánkat.

    A makacs gazdasági adatok megmutatják a nyers valóságot. Az idei év első háromnegyedének eredményei szerint a magyar költségvetés 2011-et többlettel zárja. Ha az elmúlt hetekben ránk nehezedő külső nyomás nem rontja le az adatokat. Ilyenre pedig rég nem volt példa. Ezt kellene vajon szégyellniük a fideszeseknek? A hírek szerint mégis 15-20 milliárd eurós hitelkeretre van szükségünk az IMF-től. Ezt a pénzt a kormányfő szerint nem akarjuk elkölteni. A szigorú takarékos fiskális politika mellett nem is lenne rá szükségünk, ha nem örököltünk volna ekkora adósságterhet.

    Emlékezzünk csak: Gyurcsányék szinte titokban, a polgárok és a parlamenti ellenzék háta mögött kezdtek tárgyalásba az irdatlan nagyságú hitelfelvételről az IMF-fel 2008 őszén. Emiatt vagyunk ma sebezhetők, emiatt vált nemzeti valutánk a spekulánsok koncává. (Vajon a titkos hitelfelvétel idején miért nem szajkózták a honi és külhoni virtigli demokraták a fékek, az ellensúlyok és az átláthatóság fontosságát?) Ugyanakkora hitelkeretre van tehát most szükségünk, mint amekkorát a nyakunkba varrtak három évvel ezelőtt, hogy feltöltsék belőle a jegybank devizatartalékát. Vagyis az IMF hitelére azért szorulunk rá, mert a magas államadósságunk okán váltunk kockázatos adóssá, ezért finanszírozhatatlanul drága a pénzpiacokon a hitel hazánk számára. Abból a szocialisták által felvett hitelből mellesleg nem épült semmi, hiába „dübörgött a gazdaság”, szinte teljes egészében füstté vált a trükkös pénzpiaci manőverek oltárán. Ha nem támadnának minket folyamatosan, ha külső erőkkel nem gyengítenék a forintunkat, a pénzpiacokról is képesek lennénk finanszírozni a lejáró hiteleinket. De úgy tűnik, nem az a cél, hogy a méhecske szorgalmával törlesszünk, hanem valami más. Ők akarják alakítani gazdaságpolitikánkat. A baloldaliak a legcsekélyebb szégyenérzet nélkül minden létező erejükkel azon dolgoznak, hogy a magyar kormányt – és vele együtt hazánkat eltapossák.

  • Kovács Árpád

    Clinton-né nagysád nagyon aggódik a „Klubrádióért”,szegény sokat hallgathatta, lemarad a ballibsi mocsokról.

    http://tdyweb.wbteam.com/HatterKep1229.htm

  • Tisztelt Kovács Árpád!Egyre jobban meggyőződök arról hogy ha egyáltalán ön MO-on él akkor a nagyvezir kiváltságosa lehet,a felső tizezer,a gazdagok rétegénél!az hogy nem rögtön van Kánaán,de közel 2 éve szegénység van az biztos,a szegény embereket sarcolják az biztos,a Kánaánt 8 évig az ön vezire igérgette,semmi sem volt jó neki,még az élőfába is belekötött.Sajnálom önt hogy még a vezir és társai maszlagjait mind megette.A világ is azon dolgozik hogy a fidesz kormányt eltapossák?Itt aki azon dolgozik,s az országot eltapossa az maga a jelenlegi kormány nem gondolja?Amennyiben nem szivárog ki a vezir nem az emberek háta mögött ,titokba akart tárgyalni az IMF-en?Remélem hogy amikor május körül csődbe kerül az ország,mert nem lesz hitelünk,ott fog tapsikolni ön is a nagyvezir mellett!Sajnálom hogy ön hisz még a nagy fülke forradalmárnak hogy a hitelt nem akarják elkölteni?Mit tett a magánnyugdijak 3000 milliárdjával,s a még megmaradt 100 e fő magánnyugdijpénztári pénzének januári elvétele!!!!Abban hogy a hazaáruló,esküjüket megszegő képviselőket a nép elfogja zavarni,legyen nyugott igen/nem irom ugy le mint ön,mert nem szeretnék az ön szintjére súllyedni/!A gazdasság igen dübörög,mert amióta ez a kormány van ,nincs fejlesztés,teljesen visszafejlődünk,de ez az egyeduralmi rendszer jelei!Az hogy 8 évig nem fejlődött az ország,elnézést önnek egy nagy hazugsága!Nézze meg legyen szives az interneten megtalálja a fejlesztéseket,de ha körbejárja az országott az autópályák magukért beszélnek.De a saját környezettemben is óriási fejlesztések voltak.Kedves úram,elnézést a kifejezésért,ha magát hülyének nézi ,kérem mást ne!!!!!Békés Új
    Évet kivánok Önnek.