Gyászjelentés

2012 január 1 12:06 de.19 hozzászólás

Páran örülnek, legtöbben megdöbbenten figyelnek és egyre többen pedig a népharagról beszélnek most, amiután a Fidesz egy ócska paródia szintjére züllesztette le az Országgyűlést és felrúgta a dialógusra, sokszínűségre, illetve a fékek és egyensúlyokra épülő magyar demokratikus rendet. Olvasóink már tudják, hogy a Kanadai Magyar Hírlap mit gondol erről, íme tehát egy csokornyi reakció – kiegészítve a mi tömör hozzászólásainkkal – a harmadik Magyar Köztáraság bukásáról, tengeren innen és tengeren túlról.

„Van egy diszkrét bája, hogy a komenisták ellen keményen harcoló Fidesz egy olyan embert ültetett a közmédia élére, bizonyos Böröcz Istvánt, aki finoman szólva, még nem teljesen tisztázta magát az ügynökvád alól. (1989. május 24.-én szervezte volna be a legenda szerint Bartha János r. százados a III/III-ba, Nádasdy fedőnév alatt, „anyagi érdekeltség” alapján. Kétségtelen, jelentéséről nem szól a fáma és így a törvény szerint nem is nevezhető ügynöknek”–jegyzi Dési Sándor a magyarországi Népszavában. Azt egyébként Kanadában tapasztalatból is tudjuk, hogy a Fidesz legelkötelezettebb rajongói nemigen finyásak a kommunista állambiztosággal egykor kapcsolatban lévő emberekre. Raffay Ernő kanadai szerepeltetése az 1956-os forradalom évfordulóján is ezt mutatja.

„Magyarországon 2012. január 1-én kezdődött el a szabadságharc, a diktatúra elleni küzdelem, a köztársaság, a szabadság, a demokrácia és a jogállam helyreállításáért. Orbán Viktor és pártja bűncselekményt követett el, jogellenesen és felhatalmazás nélkül változtatta meg önkényesen Magyarország államformáját. Orbán Viktor politikai bűnöző, aki megszegte a demokratikus alkotmányra tett esküjét, és a köztársaság, a demokrácia, a magyar nép ellen elkövetett bűnei miatt bíróság előtt kell felelnie bűntársaival együtt”–írja Bartus László az Amerikai Népszavában és teszi hozzá, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök is büntetőjogi felelősségel tartozik a történtekért.

„A kormányfő szóban már 2009-ben, Kötcsén kilépett a parlamentarizmus kereteiből, a hatalomban pedig nem bíbelődött a köztársasággal, lebontotta annak intézményrendszerét, e törvényes keretek felszámolásával pedig utcára kényszeríti parlamenti és parlamenten kívüli ellenzékét. Az orbáni új állam még sikeres is lehetne, ám az ország – miután maga ellen fordítja uniós közösségét – a „forradalmi” gazdaságpolitika következtében a piacokról finanszírozhatatlan, ezért a csőd szélére jut”–jegyzi Friss Róbert a Népszabadságban. Szerinte már látszanak a negyedik köztársaság első, halvány vonásai.

„Az elmúlt 8 esztendő kormányai által támogatott értelmiségi kör, amely nem csak szellemében, de egzisztenciájában is szorosan függ a posztkommunista elit hálózataitól, amint a nyugati világ országaiban mindenütt, Kanadában is támadást kezdett Magyarország ellen, megkérdőjelezve annak demokratikus voltát és az emberi jogok helyzetét. Teszik ezt közönséges haszonlesésből, rendkívül egyszerű politikai és anyagi érdekeik szolgálatában nem csak a haza, de a nemzet közösségének egészére is rossz fényt vetve. Kérem Önöket, amennyire lehetséges, tájékozódjanak ezekben a kérdésekben, s ha szükséges, hallassák hangjukat”–mondta Kövér László fideszes Országgyűlési elnök a torontói Magyar Élet című hetilapnak a Kanadai Magyar Demokratikus Chartáról, a Kanadai Magyar Hírlapról és a sok-sok demokrácia, pluralizmus és szabadság-párti magyarról. Pedig lehet, hogy a Magyar Élet renoméja sem annyira jó a kormányzati, kormánypárti körökben.

„Amúgy meg derekasan helytálltam a lojalitás frontján: kinevezek, felmentek bárkit, és nem volt olyan papír, amit ha elém tettek, alá ne írtam volna. De még az alkotmányelleneseket is, végül is mindegy, mostantól már nincs olyan, hogy alkotmányellenes. Egyszer a Lázár Jani még egy kis színes fecnit is elém nyomott viccből, azt is szignáltam, mint kiderült, beléptetett a Reader’s Digestbe, azóta is kapom a borítékokat, amiket mindig kibontok, hátha nyertem valamit”–írta Pitt Schmál a Hírszerzőben, aztán becsekkolt az Astoriába, mert ott még a régi szép időkből is emlékeznek rá.  

„Mivel a „haza nem lehet ellenzékben”, viszont az ellenzékiség eszközeit elveszik tőlünk, sokan, sok millióan kettős állampolgárok leszünk. Szívünkben, erős önuralommal a Magyar Köztársaságé, rabként pedig az orbánista Magyarországé”–jegyzi Andrassew Iván a magyarországi Népszavában, aki szerint „Magyarország határai előtt ki kell írni, jó nagy betűkkel, hogy ez itt az Európai Unió ÉHSÉGSZTRÁJKRA KIJELÖLT TERÜLETE.”

„A fene sem gondolta, hogy tényleg megcsinálják … szabadságharc, unortodox, álamfő, spekulánsok, alaptörvény, alaptörvény asztala, alaptörvény festményei, Kerényi, Gubcsi, gyorsnaszád, retusálás, Matolcsy, Lézer Jani, Szijjártó Peti, Simicska, Gyurcsány, Puch … az egész „nagytudású elit” leszerepelt, nem segített semmit sem a kormányváltás, hát nem mindegy, hogy az MSZP lop iszonyú bénán, vagy a Fidesz vérprofin? Egy valamit mindenki megtanult 2011-ben: soha többé senkinek soha kétharmadot!”–írja a Vastagbőr blog azt, amit már 2010 áprilisa előtt fontos lett volna tudni.

„A kis házinyúl mindjárt nagyon megtetszett, mikor a konyhában letették: buta, kedves kis feje, ijedt szemei és lágy, sima szőre. Azt a jellemző, gyöngéd, pártoló szeretetet érzem, amit nagyon jól ismernek kezdő szerelmesek, akiknek kicsi és macskaszerű nőkkel akadt dolguk. Nem akarok semmit tőled, te fehér, ijedt kis nyúl, csak meg akarom simogatni a fehér bundádat, hátrafelé és óvatosan, hogy jól essék neked”–lapít a Karinthy Frigyes írással a Konzervatórium című mérsékelt jobboldali blog, melynek most már olyan kínos lehet az, amit elvbarátaik csinálnak, hogy inkább édes, puha kis nyulakról cikkeznek. Lehet, hogy ez kód és tulajdonképpen a húsvéti alkotmányról szól a Konzervatórium nyuszi sztorija?

„A 2012-es év arról fog szólni, hogy hogyan szabaduljunk meg Orbántól! Ez a kitörés éve lesz, ahogy Orbán mondta. Csak nem így gondolta”–bloggolták a Piroslapban.

Így legyen. Ámen.

19 hozzászólás

  • Sajnos igy van.Ezek az esküjüket megszegő emberek akik asszisztáltak ehez nem foglalkoznak a lelkiismeretükkel,az emberekkel ,az országgal.Önös érdekük vezérli őket.Nem értem azt sem hogy ha nincs köztársaság akkor ez az ember milyen alapon mondott köszöntőt és még mit keres a nem létező hivatal élén még????A nagy vezir ünnepi köszöntőjében azet mondta hogy a jó Isten adjon reményt az ország megmaradásához.Én azt mondom hogy a jó Isten adjon reményt,és hitet hogy az ilyen emberektől minnél hamarább megszabaditsa az országot,az embereket,akik az önös ,pártpolitikai érdekeiket előbbre helyezik attól amire esküt tettek!!!!!!

  • Köszönjük. Megosztjuk a gyászt.

    BOMÉK

    Piroslap

  • Osztozom a gyászban! De lesz még Magyar Köztársaság!

  • Kovács Árpád

    Magyar köztársaság néven ál_demokratikus ruhába bujtatott idegen eszméket kiszolgáló rendszer 2010 áprilisi választással megszűnt , a baloldali slep szipog is rendesen.Spongya rá.

  • Kovács Árpád

    A félresiklott rendszerváltás most zárult le valójában .

    Büntethetők a kommunista hóhérok
    Húsba vágó döntéseket hozott tegnap az Országgyűlés: elfogadták az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabályt, amely az újévkor hatályba lépő alkotmánnyal együtt lényegében befejezi a húsz évvel ezelőtt kezdődött, de időközben félresiklott rendszerváltást. A törvény egy nyilatkozattal indul, amely szerint a jogállam nem épülhet a kommunista rendszer bűneire, s rögzítették azt is, hogy elmaradt a diktatúra vezetőinek felelősségre vonása. Csökkenthető lesz a vezető káderek nyugdíja, és lehetőség nyílik a diktatúra főbűnöseinek bíróság elé állítására is, hiszen kimondták: nem évültek el azok a bűnök, amelyeket politikai okból nem üldöztek. Elfogadta a parlament a jegybankról szóló törvényt is, hiába tiltakozott ellene az amerikai külügyminiszter és az Európai Bizottság elnöke. Így erősödik az Országgyűlés és a kormány felügyeleti lehetősége a Magyar Nemzeti Bank fölött. Megszavazták tegnap az egyházügyi törvényt, és meglepő módon fideszes indítványra meghiúsították Pintér Sándor belügyminiszter új titkosszolgálatának felállítását. Az ülésen nem vettek részt az LMP- és az MSZP-frakció tagjai. A Jobbik pedig egy különös kezdeményezéssel megkísérelte elhalasztani több törvény elfogadását.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Csakhogy, kedves Kovács Árpád úr, az Ön által büntethetőnek nevezett „hóhérok” között ott vannak Schmitt Pál, Járai Zsigmond, Martonyi János, Kövér László, Pintér Sándor, Boros Imre, Orbán Viktor szülei… és még sokan mások a Fidesz MPSZ vezető garnitúrájából!
    Velük mi legyen?
    Ezt, a figyelmen kívül nem hagyható tényt, valahogy mindig „elfelejti” bejegyzései alkalmával…

  • Kedves tamás, nem vetted még észre, hogy szelektált az emlékező tehetségük? Majd akkor lesz siránkozás, amikor az öngól elsül és az Ő kapujukban robban.

  • kedves Judith

    szerintem meg ezeknek nincs veszelyerzetuk, feltehetoen partkatonakrol van szo, akik a fideszbol elnek, vagy kivulrol, egy masik, eletkepesebb orszag biztonsagabol papolnak…..akarmelyikrol legyen szo, erkolcstelenek az mar biztos!

  • Emoke Schmidt

    Azon tulmenoen ,hogy valoban szemetseg amit Orbanek muvelnek en ugy hiszem nemcsak tudatos buncselekmenyeket kovet el orban hanem egyszeruen csak BUTA es nem ert a vezeteshez. Amiert meg lett valasztva annak idejen az hogy gyurcsanyt utaltak az emberek es orban megvaltasnak tunt.
    Egy biztos ideje felebredni Magyarok mert a vilag egyebkent is kuzkodik anyagi gondokkal es ha ennek tetejere meg ilyen orban fajta elolenyek iranyitjak az orszagot akkor ott sulyos problemak lesznek. Evek ota 56 os szaga van az egesznek ami otthon folyik es azt hiszem valoban 2012 az amikor mar meguntak nagyon a Magyar emberek hogy hulyenek vannak nezve

  • Ádám ez bele való gyerek !!! Értelmiségnek vagy mi a szösznek mondja magát ! Szerintem egy fizetett firkász !!!!!!!

  • Bak

    „maga egy barom” hogy Sun szavait idezzem!:)

  • Köszönjük a kedves halottunkért nyilvánított részvétet. Még bízunk benne, hogy csak tetszhalott, és újra éleszthető.
    FELTÁMADUNK! (Fel! Támadunk!)

  • és szintén kedves búcsúztató szavak:
    http://dkp.hu/news/b_details_b/1200

  • Georgina Bojana*

    Vérlázító, ami ebben az országban van! Kezdve ott, hogy a Munka Törvénykönyvét is sikerült úgy kozmetikázni, hogy egy világért sem a munkavállalóknak legyen ebből bármilyen kedvezménye. Nem. Az amúgy is kiszolgáltatott tömeg, még többet kell, hogy „nyeljék”… Hogy megtartsák az állásában. Szakszervezet?! Hun, hol?! Többnyire, a csendes megalkuvás folyik… az egész területen. Mármint Magyarország területén. Kíváncsi vagyok, az a bizonyos húr meddig feszíthető?! Elég sokat bírunk, de a hazugságokkal már tele a puttonyunk, de nagyon! No, meg ezek a kinevezések?! Még véletlenül sem azt tartja be Orbán „atyus” amit beígért. Gondolok is a hozzáértő kormányra. A kinevezések „pofára” vagy nem tudom mire mennek. De tény, sok a mellé-nyúlás. Sokszor megbocsáthatatlan tévedések… S, mind ez a mi bőrünkre. Ha azt írom, dühös vagyok. Az igazat írom, mert nagyon dühös, a dühösebbnél is dühösebb! S, mi történik? A nagy semmi. Írhatunk, mondhatjuk ami a csövön kifér. S, nem történik semmi. Ez elkeserítő!
    De még jobban az, hogy ahol élek, a sok idős asszony még mindig Orbán atyust választaná meg! Miért? Nem tudnak a melléfogásokról, a hablatyolásokról, a hazugságokról, amelyek már a határon túl is fárasztóak. Nem tudják, hogy az ország lejáratása folyik. A végén a gagyik gagyija leszünk. Mi, Árpád fiai és leányai. Istenem mivé lettünk? S, leszünk, ha valami csoda nem történik? Az emberek le vannak butítva, s ez a jó!
    Az okos malac még az ólból is kiugrik, a buta ott marad…
    S, ami megtörténik vele, nem éppen Neki a legjobb!
    *
    Mit is szeretnék? Egy valódi, okos, hozzáértő, nem rabló és főként nem megalkuvó kormányt. Olyat, amelyiknek nem maga felé hajlik a keze, de az itt élő magyar polgároknak, népnek a javát szolgálná! Hja igen, egy nem kiskirályt, de népe felé alázatos miniszterelnököt. Aki valóban a hazát és népe legjavát szolgálná. S, jól választaná meg a pénzügyminiszterét, s még sorolhatnám. HOZZÁÉRTŐ KORMÁNYT KÉRÜNK! * S, az a szomorú, hogy már tapintható a lebutítás „eredménye”. Az emberek élnek bele a saját világukba, s nem látnak tovább az orruknál! S, én mondjam, hogy ez nagy hiba?! Erre már nálam okosabbak is rámutattak, s borsó hányás a falra?!
    Itt tartunk.
    S, ebben ez a szomorú!

  • Kedves Georgina Bojana!Egyetértek hozászólásával!Ami ebben az országban folyik elképesztő,felháboritó!Az emberek éhen halnak,de a jelkenlegi vezetés diadalitassan ünnepel,ünnepelteti magát.Ma az Operabázban,folyik a Szima-csarnokban.Azokat akik ehhez hozzásegitették ők hivatalosak,azok akik az uj rendszer kinevezettei lettek azok is.Megszüntették a Magyar Köztársaságot,igy uj cimeket hoztak létre,államfő,kuriavezetők stb.Nem törődve az emberek életével milliárdokat osztogatnak szét pld az ügyésszégnek.Az emberek pedig telehetlenségükben,kilátástalan helyzetükben öngyilkosok lesznek,éppen tegnap halt meg az az ember aki sziven szurta magát.Remélem és bizzok benne hogy a jó Isten igazságot fog szolgáltatni,mert ezt amit tettek a nemzet,az ország ,az emberek ellen büntetlenül nem tehetik!!!!!!!!

  • Tessék már tudomásul venni,hogy a magyar nép 2/3 -os többséget adott ennek a kormánynak!!!!!
    Majd minimum 8 év múlva /a megelöző 35 évet nem is számitom/ lehet reklamálni,hogy valami nemstimmel a kor-
    mányzással!!Addig a baloldalnak kuss,!!!!Akkor verték volna a nyálukat,amikor a gyurcsányék idejuttatták az
    országot!!!!!! A 2/3 az kétharmad megkell szerezni a következő választáson,és passz!!!!

  • Tisztelt Szücs Béla!Kérem legyenszives kulturált hangnemben hozzászólni,v. le szeretner sülyedni Kovács Árpád szintjére?Az a 2/3-ad 2,7 millió embert jelent s a többi a nyolcmillióból ?Annak a véleménye nem számit?Jelenleg ez a 2/3-ad már felére csökkent!Tisztelt uram ön is a felső tizezer kegyeltje?Ön is a hátra mutogattók táborához tartozik?Lehet hogy igazza van mert már előre ut nincs,köszönhető a nagy fülke forradalmárn ak és esküjüket szegő társainak!!!!

  • Szucs Bela

    erdekes 8 even keresztul, amig a baloldal volt kormanyon, a jobboldalon nem kussoltak, sot kavartak a szart, artatlan ciganyokat meszaroltak le jobboldali melymagyarok polgarhaborut provokalva, megvetoztak minden eletkepes kezdemenyezest, amit aztan most orban egyben nyelet le a neppel, remelem szucs megfulsz tole!

  • Szűcs Bejla :
    Igaza van kegyednek :
    nem lehet kritizáln e kormányt a kormányzás miatt.
    Ahhoz hogy kritizálni lehessen a kormányzás miatt , előbb ennek a kormánynak kormányoznia kéne.
    De eddig kormányzás helyett a kormány csak fosztogatott.
    Mondjon elent kegyed , ha tud.