A felcsúti Disneyland

2013 október 6 9:13 de.70 hozzászólás

Valami talán végre elindult. Már kőrözi az Interpol az első fidesznyik oligarchát. Az egyiket a sok közül, akik együtt köpködik a szotyolát a VIP páholyban rendszeresen a kedves vezetővel. Alig várjuk, hogy az Interpol kőrözési listája tele legyen velük. A Fidesz kommunikáció persze most is hazudik és terel, mert ezt az egyszerű bűncselekményt, a megvesztegetést, politikai akciónak állítja be. Pedig semmi mást nem akarnak a horvátok, mint hogy kerüljön be a börtönbe az is, aki lefizette az ex miniszterelnöküket. Ne csak Ivo Sanader rohadjon 10 évig a sitten, aki elfogadta a 10millió euró kenőpénzt, hanem az is, aki azt átadta neki. Ez ennyire egyszerű. Ha Hernádi ártatlan lenne, akkor már rég kiment volna tisztázni magát Horvátországba, és nem csak sunnyogna. A MOL-nak pedig nem az okozna presztízs-, és ez által árfolyamveszteséget, ha új elnököt kéne választania a cég élére, hanem ha kiderülne az, hogy az elnöke egy köztörvényes bűnöző, mert úgy szerzett többségi befolyást egy másik cégben, hogy lefizette a horvát miniszterelnököt. Ez a legmagasabb szintű korrupció, amit a horvát bíróság meg is mért rendesen. 10 évet kapott Sanader, és ennyit simán kaphat az is, aki a kenőpénzt átadta. Ez nem piti Nokiás dobozos játék volt, hanem a legfelsőbb szintű korrumpálás annak érdekében, hogy egy magyar multi döntő befolyást szerezhessen egy horvát óriáscégben.

Secrets of the Darkness

Secrets of the Darkness

Vajon mit szólnának a turulba született félázsiai keresztény igaz magyar elvtársak, ha egy nyugat-európai multi egy magyar miniszterelnököt fizetett volna le azért, hogy az egyik legjobban prosperáló magyar cég fölött rendelkezhessen? Lenne nemzethalál és kurvanyázás! Teljes joggal. Tehát a horvátok erőfeszítései arra vonatkozóan, hogy börtönbe juttassák a korrumpáló személyt is, az teljesen jogos. Ennek kiderítéséhez pedig szükséges kihallgatni azokat, akikkel az időben tárgyalt Sanader. Márpedig Hernádival tárgyalt, erről videó felvétel készült. A kenőpénzek útját pedig már felderítették a horvát hatóságok.

A magyar kormány beleszólása az ügybe, és politikai mederbe terelése csak azt bizonyítja, hogy jogos a horvátok gyanúsítása, ugyanis egy kormánynak pont semmi köze nem lehet egy rendőrségi ügyhöz. Legalábbis jogállamban. Kínjukba már azt is felajánlják a horvát félnek, hogy eladná a MOL az ebül szerzett tulajdonrészét az INA-ban. Hogy ehhez mi köze a magyar kormánynak, már hogy egy tőzsdei cég dolgaihoz, az jó kérdés, hiszen ő csak egy részvényes a sok közül. Mint tudjuk, az IMF hitelből vette meg ez a kormány 500milliárd forintér a MOL kb. 25%-nyi részvényét. Ami mára már 400milliárdot sem ér, és csak csökkenni fog az értéke ezen ügy miatt. Mert a Fidesznek lehet tőzsdézni és rulettezni az adófizetők pénzén. Tehát pont semmi köze a cég vezetéséhez egy részvényesnek. Ezen az alapon bárki kiállhatna, akinek van legalább 1db MOL részvénye, és felajánlhatná a horvát kormánynak, hogy vegye meg a MOL INA részvénypakettjét. És hozzátehetné, hogy szerinte Hernádi ártatlan, mint a ma született bárány. Vagy mi lenne, ha nem vette volna meg ezt a MOL pakettet a kormány, és most a Szurgutnyeftyegaz, mint a részvény pakett tulajdonosa elkezdene vezényelni, és beleugatni egy horvát büntetőügybe? A Fidesz akkor biztos azt mondaná Selmeczi Gabriella száján keresztül, hogy ne pofázzanak bele a cég vezetésébe, majd ha 50%-nál nagyobb befolyásuk lesz, csak akkor.

Az már csak másodlagos dolog, hogy Horvátország legyen a horvátoké, és a mocskos idegen multik ne szívják a horvát nép vérét, mint például a MOL. Különösen akkor ne, ha csalással teszik ezt. Majd kapnak a nyakukba a magyar cégek olyan különadókat, meg kötelező rezsicsökkentést, hogy elmegy majd a kedvük a horvát nép rabszolgasorba döntésétől. „Nem leszünk magyar gyarmat!” feliratú táblákkal fognak horvát százezrek demonstrálni, és követelni fogják a zsidó magyar multik távozását az országukból, akik a munkavállalóik nagy részét foglalkoztatják. Le a luxusprofittal, legyenek nonprofitok a MOL kutak, csökkentség a rezsit havi 10%-kal. A magyar multik takarodjanak haza, esetleg negyed áron előtte felvásárolják őket az Unió forrásaiból. A horvátok vérét ne szívják a zsidó magyarok, mint Hernádi Zsolt!

Arra csak a birka magyarok a vevők, hogy csalókkal szívassák a vérüket, egy olyan párttal, amelyik csalással nyerte meg a 2010-es választásokat. Hogy hogyan csaltak akkor, azt most szépen bemutatták Baján is. A Fidesznek most már papírja van arról, hogy csaltak a választáson, hiszen a bíróság elrendelte a bajai választás megismétlését. Persze a szánalmas fidesznyikek, mint pl. Kocsis Máté, azt hazudják, hogy a szocialisták csaltak. Kár, hogy a videofelvételeken jól látható kik szállítják a cigányokat „akár ötvenszer” is fordulva.

Kocsis Máté hazudozása már csak azért is bicskanyitogató, mert pont az ő apja volt az, aki választási csalást követett el az isten háta mögötti falujukba. „Közokirat hamisítás miatt megrovásban részesítették a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté édesapját. Kocsis Sándor Abaújlakon alpolgármesterként vette ki részét abból az akcióból, aminek köszönhetően a 2010-es önkormányzati választások előtti napokban 30 választókorú állampolgárral gyarapodott az addig 90 fős falu lakosainak száma. Öt személyt jelentett be a Kocsis-család házába.”

Joáv Blumot a sukorói kaszinóváros megálmodóját megfingatták a bíróságon hasonló közokirat hamisítás vádjával, aztán kiderült, hogy nem csalt. Kocsis papát nem fingatta meg senki, pedig róla kiderült, hogy valóban egy közokirat hamisító. Ő megúszta egy megrovással. Ezek után a fiacskája – aki egy 90 lelkes faluból származik, mégis egy patinás budapesti kerületet vezethet -, azt is elhazudná, hogy a Fidesz csalt Baján. A bunkó vidéki fidesznyikeknek a pofáján a bőr olyan vastagra sikeredett az evolúció során, hogy az izraeli hadsereg golyóálló mellényként hasznosítaná ezt a licensz-et.

A kaszinó- és játékváros Sukoró helyett azóta Felcsúton épül gőzerővel, kisvasúttal, foci akadémiával, stadionnal, főhercegi majorral, később szálloda komplexummal. A kedves vasutas pont most vett egy újabb házat Felcsúton, az apja és a felesége háza között, 11millióért. Gyűlnek az ingatlanok annak a nevére, aki még sohasem hazudott. A felcsúti földek és ingatlanok nagy részben az ő családja és strómanjai kezében vannak, hektárok százait birtokolják különféle módokon. Jutott állami pénz, 600millió a felcsúti vasút fejlesztésére is, nem csak a stadion milliárdjaira. Épül a felcsúti Disneyland, annyi különbséggel, hogy az nem közpénzből épült, ellentétben ezzel. Annak el kell tartania saját magát, ezt nekünk kell eltartani, adófizetőknek. Ceausescu pörög a sírjában, hogy neki csak palota jutott az eszébe, stadion és kisvasút soha. A mi eszünkbe viszont a következőek jutottak:

Azt a pár száz, ill. pár ezer fidesznyiket, akik fogva tartják Magyarországot, zárjuk be a felcsúti karanténba, éljenek ott boldogan, nézzék a focimeccseket a stadionban, ahol majd Kubatov játszik a Kósával és a Dajcstompival, a Gazsi és az apja ellen. Vasutazzanak Simicskával, ő majd talicskázhatja a szenet naphosszat a mozdony kazánjába. A kisvasút majd berobog a felcsúti elvarázsolt kastélyba, a hercegi majorságba, és drakulák meg szellemek helyett filozófusokkal, manyup tagokkal, rokkant nyugdíjasokkal, egyetemistákkal, és hajléktalanokkal fogják riogatni magukat. Műveljék a földeket Nyergessel, tankoljanak a kombájnjukba a helyi MOL kúton Hernádinál. A falu teheneit a falu uzsorása, Csányi terelgesse esténként a hodályba, Demján pedig vezesse a helyi takarékot. A kecskefarmon Pintér tehetne rendet két hét alatt. Lázár dolgozzon az egyetlen helyi trafikban közmunkabérért, majd munka után üljön fel az S8-asra. Az „S” a schwinn csepelt jelöli, mint kemping kerékpár, a 8-as pedig ami a biciklije kerekében van.

A Tiborcz család irthatná a bozótost a faluban a traktorukkal, megkaphatnák az engedélyt a tarvágásra mindenhova. A helyi CBA-ban a Lázár fivérek mérnék a parizert. A 2000-ben milliárdokért kikövezett útszéli árkokban Selmeczi, Zsigó, Gírószász és a többi szóvivő gereblyézhetné a faleveleket napi egy kifli csücsök fizetségért. Áder pedig L. Simonnal kapálná a szőlőket, miközben utóbbi megírná a „szétbaszott zsidó kurvák seggéről” szóló értekezésének második epizódját. Szijjártó a felcsúti baltagyár termékeit postázhatná a keleti szél fútta kereskedőházakba. Kövér vezetné a helyi fonót, ahol kötelet fonnának fingból a baloldaliaknak Boros Péterrel együtt. Semjén a templom harangtornyából amortizálhatná a védett madarakat sörétes puskával. Bayer csodás cikkeket publikálhatna a felcsúti paradicsomról Széles helyi újságjába, a Felcsúti Hírlapba. Majd a munka után felülne Széles sárgabuszára, hogy hazamenjen a faluszélire, az orgoványi erdőnek elnevezett tanyájára. A porta székely kapuján ez a felirat lehetne: a munka és az igazság szabaddá tesz. Minden nap menetelhetne a békemenetben, a kemény, harcban edzett kommunisták vezetésével, mint Kerényi, Fritz, Bencsik, és Csizmadia. A polgármester Tarlós lenne, helyettese Mészáros Lőrinc, Matolcsy pedig a gazdasági vezető. A jegyző Habony. A kormányablakban Kocsis Máté apukája adná ki a lakcím kártyákat a rengeteg új betelepí.., izé, betelepülőnek. Papcsák árulhatná a felcsúti állampolgárságot 20% jutalékért, WC deszkával a nyakában. Nála lehetne megvenni a belépőt a felcsúti Disneyland-be, a turulba született félázsiaiak keresztény paradicsomába.

Ott lenne a helye egy kupacban az egész belterjes társaságnak, egy táborba koncentrálva azokat, akik elfoglalták és foglyul ejtették a Magyar Köztársaságot.

A.G. / a KMH Ellenszék rovata

70 hozzászólás

  • itt vagyunk nagyapaval az orlandoi disneylandben , felcsuton nincs is disneyland , egyenlore , de igeny van ra

  • Viszont , szépen gtyön felfelé a Puskás-akadémia football csapat !
    Elébb Felcsúton nyert meccst a Fradi ellen ( ! ) , uána pedig Pécsett .
    Egész 1200 néző előtt !!
    ( Azért csúnya dolognak tartom hogy csak lakosság 30 százaléka utazott Felcsútról Pécsre a meccs kedvéért. )

  • ez az alcsútbasznádi szemétláda törpe görbelábú és kappanhangon kotkodácsoló rohadt kisstílű tolvaj assziszi az ország az övé és eladhattya, megveheti elárverezheti meg azt csinálhat vele mint a kapcarongyával

    téves

    börtönben a helye 42789 évre újratárgyalás nélkűl…és az egész bandájának mint Ali baba és a 40 rabló

  • Gratulálok az iráshoz!Senki nem lett kifelejtve!

  • „Mutyi-Orbán” a teljes pereputtyát kistafirungolta az elszegényített, kirabolt magyar nép pénzéből!
    Ő a jóságos „Mátyás király” rabló módra!
    Kik és hogy fogják ezt az embert megállítani?
    Mert ugye Csauseszkuékat megállították, sőt megérdemelt büntetésüket megkapták.

  • Egy apró kiegészítés Vidnyánszky meg megrendezné a 7 nemzeti vezér rock operát, melyet agyonmagyar népnemzeti Pataki Attila zenésített meg. Na persze Hüvelykmutyi mindehhez színházat is építtet

  • rodeo36 stílus,tartalom, értelem minden együtt van!
    Gratulálok,az elvárt szint megvan…..és Illének is biztosan
    nagyon tetszik!Nem véletlenül…..

  • Az írásról Ady jut eszembe, „Miért fáj neked az égő élet? Nincs benne részed soha”
    Acsarkodhat itt az ellenzék, felcsútízhat, törpézhet, program nélkül ilyen elcserkészett 8 év után nulla, zéró az esélye. Korrumpálás? 1000 milliárdért épített 80km autópályát (Csillag Pityu-Kóka kettős), Pityut még a sokat megért D-209 is leváltotta… igaz, pirruszi lett a győzelem. A szöveg többi része, pedig politikai maszturbáció, óvodás szintre emelve.
    MOL megvétele IMF hitelből? Nem tudom, de ha igen, végre értelmes célra fordították, az egyébként visszafizetett pénzt. Az MSZP-SZDSZ által elherdált stratégiai jelentőségű cég visszavásárlására (Az pedig természetes, hogy a visszaszerzett értékes jószágra vigyáz a magyar kormány). Miért, mert van jővőképük, stratégiai elképzelésük, ahogy az MSZP-SZDSZ csapatnak sohasem volt. Azt ugyanis nem nevezném stratégiának, hogy adjunk el mindent fillérekét (privatizáció) a többit majd a piacgazdaság megoldja. Az eredmény ledózerozott gyáripar és mezőgazdasági feldolgozó ipar, egymillió magyar munkahely eltűnése, 80% államadósság, s majdnem államcsőd lett.
    A gond, hogy sok foxi-maxista ezt agyilag még mindig nem fogta fel. Bokros még mindig osztaná az észt Bauer Tamással együtt, ha valakit ez egyáltalán érdekelne.
    Hogy mi lesz az INA meccs vége?
    Egyezség. Mindkét fél jelezte, a horvát-magyar jóviszony többet ér, a horvátok nem feledik a szabadságharcuk alatti magyar segítséget, a folyamatos EU csatlakozási supportot, a 800 éves közös, pozitív múltat.
    Szóval tetszettek volna jól kormányozni 8 éven át, akkor most nem kívülről kellene nyalogatni a mézesüveget (de azt is leginkább csak gondolatban). Tolni is kellett volna az ország szekerét, nem csak lopni róla, hol ezt, hol azt.
    Bárgyú fanatasykkal még meseországot sem lehet építeni, nemhogy Magyar Köztársaságot.

  • marci unoka
    2013 október 6
    11:07 de.
    Ne felejtsétek elvinni a Central Florida Zoo-ba sem!!!
    Hadd érezze otthon magát.

  • Ismert, unalmas cikk. Gyülőlködés a mai kormány ellen.
    Itt sok van ebből.

  • Kedves Figyelő! A lényeg igaz? Épül a stadion és a vasút. Építik az emberek adójából a Felcsúti álmot. Egy picit sem zavar? Ez neked természetes?

  • hoppa
    Azt várom még, hogy a fidesz követelje a horvát ex min.e. Sanader felmentését is, hiszen a magyar ügyészség őt se tartotta bűnösnek a nyomozása során.
    Elképesztő ahogy csűrik-csavarják a jogot ezek a surmók.
    Miközben harcban állnak az ír hatóságokkal, hogy kiadják az ír gázolót. Majd azt kapják válaszul az ír ügyészségtől, hogy ők azt nyomozták ki, hogy nem is ő volt aki megölt két kisgyermeket, tehát nem adják át Mo-nak.
    Akkor mit szólnának?
    Ez egyszerű bűnpártolás,amit az oligarcha társukért tesznek, ami szintén büntetendő.

  • Enterprise
    2013 október 6
    6:48 du.
    ” 1000 milliárdért épített 80km autópályát (Csillag Pityu-Kóka kettős), Pityut még a sokat megért D-209 is leváltotta…”
    Fingod sincs a Mo-on történtekről, de idehányod a baromságokat.
    Ugyanis 1000km autópályát építettek 8 év alatt, kb 2.000milliárdért. Ez is növelte ugyan az államadósságot, de legalább ez még megvan, nem úgy mint a manyup vagyon. A fidesz az autópályát nem tudja ellopni.
    Amúgy amíg legalább egyetlen egy dolgot meg nem cáfolsz a cikkből, addig ne gyere vissza, mert hazudozni otthon kell, nem itt.

  • Megint egy jó nagy pukizás a kanadai homokozóból….
    Jól van, gyerekek, nyomjatok ki mindent magatokból…
    Simisimi…..

  • Mr. ghostot emlékeztetném, hogy Vidnyánszkyt vállán hordozta az a banda, aki most szarozza.
    Mellesleg most nyáron az ő rendezése nyerte a Városmajori szabadtéri fesztivált, pedig szoclibesekből állt a zsűri.
    Hol olvastál erről? (mert én ott voltam)

  • A parittyás hangja

    Kedves Christopher!
    A tegnapi bejegyzésem szőrén szálán eltűnt innen!
    Nem hiszem, hogy moderálta mert csak a cikket dicsérő két mondat volt.
    De akkor hova tűnt?

  • Figyelő
    2013 október 7
    11:03 de.
    De minden szava igaz!
    Cáfolj + valamit! 🙂

  • A parittyás hangja

    marci unoka
    2013 október 6
    11:07 de.

    Burkus lábhoz! Figyelj húgyagyú! Nem a Disneylandben vagy hanem egy állatkísérleti telepen, és csak azért tartunk külön ketrecben mert még szegény patkányok sem bírják a dögszagod. A marci unokád meg azt üzeni, olvasta a bejegyzéseid és hánynia kell tőled! Na ennyi, vissza takarodhatsz a helyedre, és csitulsz!

  • marci unoka
    2013 október 6
    11:07 de.

    Burkus!
    Sokat gondolkoztam, mi árthatott meg önnek. Végül rájöttem! Íme:

    http://www.hir24.hu/elet-stilus/2013/10/07/a-csirkefalatoknak-csak-a-fele-hus/~~fokusz

  • Vazallusok lázadása!
    Sajnos a koncepciós perek egyik tipikus változatával állunk szemben. A Fidesz boszorkánykonyhában sok mindent főztek a politikai ellenfelek lejáratására, tönkretétele érdekében gátlástalanul, aljas módszerektől sem visszariadva. Hogy az ügyészségnek mi köze van Orbánékhoz? Ezt az egész ország tudja, néhány kivételes személytől eltekintve. A legfőbb ügyész úrt ez nem zavarja, és Orbánt sem. Azt mondják, hogy ezt nem lehet bizonyítani. Biztos hogy nem lehet egy új-demokratikus kormány idején, a független hatalmi ágak ismételt szétválasztása után bizonyítani az összekapcsolódásokat? Csak ezek után lesznek még a kegyvesztett, sértődött fideszesek egyre többen, akik a saját uraik ellen fognak vallani. A vazallusi lázadások még vissza vannak Viktor és Polt urak reszkessetek!

    „Hunvald-ügy: vádlott lett a koronatanú
    Megtévesztéssel csalt ki pénzt, ezért hamarosan csalásért áll bíróság elé a Hunvald-per ügyészségi koronatanúja, Nagy György – tudta meg lapunk. Augusztus 23-án nyújtott be ellene vádiratot az ügyészség a II. és III. kerületi bíróságra.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=682315

  • Enterprise
    2013 október 6
    6:48 du.

    Nekem viszont az ön kommentjeiről Bethlen István mondása a parlamentben a nyilasoknak.

    Az urak azt hiszik, hogy jobbra mennek, de a valóságban körbe járnak, és addig mennek jobbra, amíg megérkeznek a szélsőbalra.”

    Jelenleg mind a kormány, mind a vakon hívő követői közel járnak a megérkezéshez.

  • Ötezer euróért kínálják az ukránoknak a magyar útlevelet egy honlapon – írja a Népszabadság. Az oroszok ennél drágábban, kilencezer euróért vásárolhatnak

  • Enterprise
    2013 október 6
    6:48 du.
    Alig pár hete büszkén verte a mellét a MOL alig gazdaságos eredményei miatt. Az utóbbi két év 50-60 % visszaesés a haszonban. Mostani kommentjében meg kiáll amellett, hogy a MOL 49% részvényplakettjét dobjuk oda a Horvátoknak, csak hogy mentsék Hernádit a letartóztatástól.
    Bocs, de ha már megszereztük, mindegy hogyan, Hernádi beáldozható.

    —Különös mondatok hagyták el a magyar miniszterelnök száját szokásos pénteki rádióinterjúja során. Többek között ezek: „ …fontosabb a hosszútávú barátság, mint egy konkrét üzlet… ezért mi most felajánljuk a horvát kormánynak, hogy vásárolja ki a MOL részvényeit… ahogy azt mi tettük…”. Vagy az ilyenek: „…el lehet ezt intézni civilizáltan is….anélkül, hogy letartóztatnánk bárkit… egyébként ezzel (a Hernádi-ügy – a szerző) párhuzamosan is fut négy-öt olyan ügy, amelyben a teljes magyar gazdasági elit legismertebb személyei vannak érintve…”—

  • Csak àltalànossàgokra telik?
    Manapsàg màrcsak anti-lop/hat/büntetlenül,tessék feljelenteni a
    gyanusitottat egészen az EU-ig!
    2002-ben”még volt pénz”,2008-ban „nincs pénz”.2009-ben VÉSZKÖLCSÖN!
    Tetszettek volna csak ennyit lopni, mint most lehet! Vagy csak
    „elkurtuk,nemis kicsit,hazudoztunk,nem kormànyoztunk,nincs még egy
    orszàg,amelyik ekkora hibàt csinàlt…” miatt kerültünk a gödörbe?
    Most melyik”érdemük” miatt, a fentiek közül akarjàtok a régi-uj
    SZÀJAKROBATÀKAT ujbol?
    A FELELÖTLEN,KÖNNYELMÜ PRIVATIZÀCIOK,vagy az „elkurtuk,nem kormànyoztunk,hazudoztunk….”,melyikben éreznétek magatokat jobban?
    Vagy egy a kettö?

  • Christopher Adam

    Kedves parittyás,

    megnézem, lehet, hogy technikai malőr, mert az biztos, hogy nem töröltem.

  • Van aki csak ír, és nem is gondolkodik. Lelke rajta. 2008 év végén tört ki a világgazdasági válság, és ennek következménye volt az, hogy a spekulánsok menekülni kezdtek hazánkból. Az állampapírjaikat visszaadták a magyar államnak , a nemzeti banknak, és mivel ez tömegével történt az MNB deviza tartalékai elfogytak. Amennyiben Gyurcsány nem veszi fel az olcsó IMF-EU hitelt, akkor fizetésképtelenség következhetett volna be. Nem lopás miatt következett be a fizetésképtelenség veszélye. Gyurcsány gyorsan kapott hitelt, és ennek kb. 1/3 részét gyorsan lejáró, magas kamatozású piaci hitelek törlesztésére, kiváltására fordította. A másik harmaddal feltőkésítette az MNB-t és így spekulációs támadást visszaverték.A harmadik részletet még Bajnai adta át Orbánnak, aki eltőzsdézte egy részét! Aztán Orbánék eltüntették a nyugdíjpénztári pénzeket úgy nagyjából 3 ezer milliárdot, ami a bankadóból befolyt, és a multicégek adóját is. Ellenőrizhetetlen közbeszerzések 100 ezrei futnak és landolnak Fidesz közeli barátok, cégek zsebébe. Hogy mi lesz ebből? Államcsőd belátható időn belül, és azt is megpróbálják rákeni a baloldalra, UNIÓ-ra. Gyalázat az is ami Baján folyik, de remélem meg is lesz az eredménye, és Orbán pofára esik. 😛

  • Enterprise
    2013 október 6
    6:48 du.
    Há üdvözűleg esmeg, jótezsvír!!
    örülökk, hogy meginn megtiztűté minket.
    érdekess, hogy énnekem is állandójan a kőttő gyut eszembe terullad, csak énnekem a Zaranyjani..
    Tod, ahun aszongya, hogy „Ej fiam, de nagy kár, hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál.”
    most bucsuszkodok alkoholizásilagg, mer rövid akarokk lenni, mind Zorbán igasságbíggyeji.

  • Szilyasztok!

    Nem akarom kisebbiteni a magyar uttoro elvtars eredmenyeit, de az en szereny tudomasom szerint minden komolyabb szerzodes igy kotodik, es minden befektetes igy jon letre szerte a vilagon.

    Most lebukott a sokezer kozul egy, na bumm, es akkor mi van?

    Surun ti ugy irtok ennel az ujsagnal, mintha ezek kizarolag csak Magyarorszagon tortennenek meg. Ne izguljatok annyira. Meg Kanadaban is a varosi szinttol a federalis szintig minden penz igy kel el.

    Udv;
    Moshe

  • Dénes ERŐS már nagyon sokan vagyunk akik az APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁGOT akarjuk, abban éreznénk magunkat jól.

    http://apostolimagyarkiralysag.hu/infusions/video/video.php?id=13#.UgjJ3StUWkM.facebook

  • Figyelő
    2013 október 7
    11:03 de.
    és? mi dolga van a mai kormánnyal, azon kívül, hogy benyal nekik?
    többször említettük: nem kell olvasnia ezeket az „unalmas” cikkeket.
    nomeg, lehetősége van hozsannát is írnia a vezérhez. garantálom, közöljük.
    hajrá, bencsics!

  • Vanna!

    Egy normális EU országban érzeném jobban magam. Aki feudalista magyar királyságot visszasírja, az költözzön egy abszolutista királyságba!

  • Kedves Moshe!

    Ami ma Magyarország történik, az meghaladja normális ész fogalmát. Minden fordítva van, mint egy normális országban.Még a szavaknak is fordított a jelentése. A 2010 előtti állapotokról már csak álmodozhatunk, és ez vonatkozik a közbeszerzésekre is!

  • A szabadságharc ára!
    A független hatalmi ágak, fékek ellensúlyok rendszerének szétverése ellenőrizhetetlen folyamatokat indukál és ebben a zavarosban halászgátnak Orbán Viktorék és barátai.

    A szabadságharc a Fidesz -Orbán család és baráti társaságának ellenőrizhetetlen közbeszerezéseit, gazdagodását eltakaró, elfedni kívánó lepel. Amely azért néha, néha meglebben, és lám mit is találunk alatta?

    Egy kis ráadás!
    Simicska birodalom= Orbán-Fidesz baráti társaság!

    „Blikk: százmilliókat kapott Simicska cége pályázat nélküli földekre”
    http://www.atv.hu/belfold/20131008-palyazat-nelkuli-foldek-szazmilliokat-kapott-simicska-cege
    http://hvg.hu/itthon/20130507_Simicska_Lajos_vagyona_gazdag_magyarok

    „Simicska-közeli cégnek és jobboldali újságíróknak is jutott állami pénz

    Közzétette megbízási, vállalkozási és támogatási szerződéseinek listáját a Miniszterelnökség. A kormányzati honlapon csaknem 250 megállapodás adatai olvashatók, a legértékesebb megbízások kommunikációs és rendezvényszerzői feladatokról szólnak.”

    http://444.hu/2013/09/28/simicska-kozeli-cegnek-es-sok-jobboldali-ujsagironak-is-jutott-allami-tamogatas/

    Szórják a pénzt marokkal az apparatcsikok részére, mert csak arra nincs pénz, amire nem akarnak pénzt. A szegényektől, az elesettektől, a rokkantaktól , közmunkásoktól sajnálják.Ezek nem keresztények, ezek csirke fogok, és gazemberek a javából.
    http://www.kormany.hu/download/6/e4/01000/Szerzodesek_20130926.pdf#!DocumentBrowse

  • Kedves Gabor!

    Adj egy kis lehetoseget a Vannanak is! Nem akarmilyen kiralysag, hanem apostoli kiralysag jon! Attol biztos megoldodik minden tarsadalmi problema egy masodperc alatt. 🙂

    Mellesleg igazabol en is royalista vagyok. Varom a Messiast.

    Na es ne busulj a magyarorszagi cirkusz miatt, mindenhol mashol ugyanez a cirkusz megy, csak nem hallottal meg roluk eleget.

    Udv;
    Moshe

  • Erkölcsi géniusz (!)

    „Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed” – mondta 2007. június 26-án egy nagykövetekkel tartott találkozóján Orbán Viktor egy korabeli amerikai távirat szerint. Az üzenetet küldő diplomata arról ír, hogy az MSZP-n belül többen csak idő kérdésének tartják Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozását – számolt be az Index.

    Orbán „Balatonöszödi” beszéde!
    A miniszterelnök még 2006 szeptemberében azt mondta uniós nagykövetetek előtt: „pay no attention what I say to get elected” azaz „ne figyeljenek arra, amit azért mondok, hogy megválasszanak.” Ezek után 2006 szeptemberében azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy sohasem hazudott az embereknek.”
    http://www.168ora.hu/itthon/viktor-jol-kezdodik-az-oszod-81981.html

  • Kedves Moshe, néha az embernek sírhatnéka, aztán nevethetnéke támad mások gondolatai láttán, és magamat, szerény, kedves személyemet már meg sem említeném(!) Szóval apostoli királyság (.)Hú………. Vajon Vajkot nem kéne feltámasztani? Orbánt meglátná, és halálra röhögné magát szerintem. Mert Orbán, és bérencei, hűbéresei, vazallusai rögtön lekomcsiznák szegényt, és azt nemélné túl. Igen, szerintem is apostoli királyságra lenne szükségünk jelen állás szerint, mert ez megoldaná minden bajunkat, problémáinkat egycsapásra.

    Nézzük, hogy ma ki lenne erre a feladatra elhivatottsága folytán legjobban alkalmas személy. Orbánt az első helyen kell megemlítenem, mert süt belőle valami igazi ősi hév, valami mély ősi igazság,amely ragyogva tör elő géniuszi magasságokra felemelkedve, szellemével átitatva, felmagasztosulva azzal. Ez az ember királynak született, csak rossz időben. De Felcsútról le is vezet út. Addig is Esztergomot szimbolizálja, és annak lehetőségével felkoronázva. Százmilliók áramlanak oda, ahol ma még vezír fészkel, székel, és nem kicsiben, hanem nagyban hazardírozva.

    Másik Vona vezír, de igen nyakas,nyaka inas, nyilasra hajaz.Volt már elődje aki nem királynak nevezte magát,csak nemzetvezetőnek. Hogy Vona mivel érné be? Tán Apostoli királysággal? Ez nem igaz. Mert Vona iszlámot,és az ősi bálványokat, táltosokat, sámánokat sem veti meg. Kacérkodik velük az biztos. Apostoli királynak alkalmatlan, de Koppánynak megfelelne.

    Nézzük Gyurcsányt is, hogy mire is lenne alkalmas. Szerintem apostoli királynak nem, de egy parlamentáris monarchia királya sem szívesen lenne szerintem,ha mégis, akkor alkalmatlan lenne rá szerintem, mert kicsit hebehurgya, és mindenbe beleszeret szólni, és nem mindig tartva be az etikett írott, íratlan szabályait elqrva azt.

    Hogy Bajnai, Mesterházy mire is lenne elég? Talán miniszterelnöknek igen. De Gyurcsány sem volt jó másra. Ezekkel kéne főznünk. Most hova a fenébe lyukadtam ki? Olyanok a vezetőink, amilyent megválasztunk. Neki futok még egyszer: Olyanok a vezetőink, amit megérdemlünk. Ez még mindig nem jó: Ezek a személyek tükörképeink, tetszik vagy sem. 😛

  • Kedves Gábor !Sajnálom, hogy csak a fentebb felsorolt személyekben tudsz gondolkodni, főleg, hogy nem a király választáson van a hangsúly, hanem amit a királyság nyújthatna az embereknek. Természetesen a mai korhoz igazítva, de a jól bevált ősi törvények alapján . Tájékozódj a honlapokon és a videóból: http://www.magyarvagyok.com/videok/29-Oktato/254178-Aranybulla-2012.html

    http://apostolimagyarkiralysag.hu/infusions/video/video.php?id=13#.UgjJ3StUWkM.facebook

    http://tempohirek.com/news.php

    http://maghirdeto.hu/hu/fooldal

  • Gyenge CSAPATNAK,csak gyengélkedö TÀMOGATOI lehetnek,mert különben
    a gyengélkedö TÀMOGATOK lehetnének a CSAPAT,akit a gesztenyéért a
    tüzbe kellene tàmogatni.

  • Milyen érdekes dolgokat irnak a KMH vendéggszerzői!Táborba zárná a fideszeseket.Biztos rakna a ruhájukra narancsszinű kitűzőt,hogy felismerhetők legyenek.Elvenné a vagyonukat stb,stb.Bár csak meglenne az a tiz mplliárd ami eluszott a nemlétező kormánynegyedre tán még keritésre is telne.Nem ismerős valakinek ez a módszer?

  • Kedves Gabor!

    Ejnye-bejnye, de rosszmaju vagy!
    Ha a ciganybaro azt mondta, hogy o sohasem hazudik, akkor ez nyilvan – sajat magat azonnal bizonyito – igazsag. 🙂

    Kepzeld el mi lenne, ha azt mondta volna, hogy „most eppen hazudok”. :-)))

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Gabor!

    Csak nem azt akarod mondani, hogy „Le is csut, fel is csut”? 🙂

    Udv;
    Moshe

  • A parittyás hangja

    Vanna
    2013 október 9
    2:54 du.

    „Természetesen a mai korhoz igazítva, de a jól bevált ősi törvények alapján”

    És mesélj, hogy fognál neki? Esetleg így?:
    „Az első tennivaló: Öljünk meg minden törvénytudót.”
    Shakespeare, VI.Henrik

    Na nyugodj meg szépen! Rögvest jönnek az ápolóid és kivisznek kicsit a friss levegőre mert nagyon zaklatott vagy! Ott lesz a sok udvarhölgy meg mutatványos, és ha ma nem akarsz senkit a pallosjoggal élve megharapni, elköltheted velük a reggelid! 🙂

  • Topapó
    2013 október 9
    4:50 du.
    nyugi. ott is megkapná a kápói tisztet. még csak nem is kellene kapaszkodnia érte.

  • Topapó
    És milyen jó lenne, ha meglenne az a 3ezer milliárd, ami a manyup vagyon volt.
    A narancs kitűző meg jó ötlet, a fasiszta-bolsevikokat meg kell különböztetni a normális emberektől…

  • Írta: Török
    Nincs visszaút

    Életünkre törnek hatalmukkal
    a gyávák, mert ellenükre élünk.
    Ellenség gyárakat üzemelnek,
    és programokkal pusztítva ölnek..

    A lelkünket támadják a Nérók
    félelemben, reménytelenségben,
    rettegésben tartva nemzetünket
    a gaz, fideszes apparatcsikok.

    Most sötét fellegek gyülekeznek
    sorban, aztán fölénk tornyosulnak,
    és szétterülve bekerítenek,
    befognak, ölelve fojtogatnak.

    A népvihar elsöpri a jelent,
    a hazugsággal bemocskolt múltat.
    Még ünneplik a győzelmüket fent,
    és a hazug fülkeforradalmat.

    Felhőhálót szőnek a gaz lárvák,
    sunnyogva leplezve céljaikat.
    Konspirálnak most, és nyilvántartják
    már védtelen áldozataikat.

    Gátlástalan lények a múltunkban,
    a jelenünkben buzgón kutatnak,
    hogy bármivel megvádolhassanak,
    így döntve életünket romokba.

    A törvényszegő oligarchiák,
    már most is törvényt ülnek felettünk.
    Életünkre törnek a gaz cápák,
    és ezt mi soha el nem feledjük.

    Ezek nevetgélnek balsorsunkon,
    kacagnak, röhögnek nyomorunkon.
    A siralomházzá vált hazánkon,
    az embertelen haláltusánkon.

    Nem értik ők azt, hogy mi a bajunk,
    nem értik meg a szörnyű fájdalmunk.
    Mert nincsen élettapasztalatuk,
    nincs empátiájuk, nincs szánalmuk.

    Most szánd meg hát a magyart Teremtőm,
    adj néki demokrata vezetőt!
    Értelme lészen a mi éltetőnk,
    így segítve meg minden szenvedőt.

    Áld meg Isten a sok, sok szenvedőt,
    adj néki egészséget, jólétet,
    a tudás terméséből bőséget,
    szorgalmáért boldogabb, jobb jövőt!

    Komló.2011.04.05.

    A magyar szavaink jelentése nem több és nem kevesebb jelentőséggel bír, mint amit érteni kell rajta általában. Persze ez nem mindig van így. Ismerjük az irónia különböző értelmezési lehetőségeit, amely értelmezési lehetőségeket a humor kategóriájában tartjuk számon.. Továbbá az sem mindegy, hogy kitől, kiknek a szájából hangzanak el bizonyos szavaink és kik humorizálnak vele. Ez nem iskolázottság kérdésköre. Ez nem magas művészeti kérdés. Ez életfelfogás és emberi értékrend kérdéskörének része. Horthy, Szálasi rasszista, antiszemita szellemi utódainak a szájából például a „szebb jövőnek” más a jelentése és más a történelmi üzenete. Miért? Mert ismerjük Horthy és Szálasi „szebb jövőjének” népirtó és megbocsáthatatlan tragédiájának következményeit. Úgy érzem, hogy a szavak ártatlanok és itt is tényként leszögezhetjük az ember felelősségét, amely felelősség személyre lebontva önmagában is és szervezetek, pártok ideológiájában is tetten érhető annak használata, értelmezése és cselekedeteik következményeként. Összefoglalva: Szavainknak „ember” által gonosz célra, a gonosz cél elérésének érdekében, emberiségellenes használatával van a probléma. Megállapíthatjuk, hogy vannak olyan személyek és jelképeink is, amely jelképeink és személyek a jövőben sem rehabilitálhatók és továbbra is fenntartom, hogy a rehabilitálható szavainkat sem mindegy, hogy ki és milyen cél érdekében használja, vagy használják fel aljas céljaiknak elérésének érdekében. Csaló, és hazug politikusok szavai leamortizálják, szétzilálják erkölcsi értékeinket, kultúránkat, nemzeti örökségünket silányítva el, ordas, alantas eszmék oltárán feláldozva népet, és hazát. Azt hirdetik, hogy lehet a gazságot is rehabilitálni, és értékként bemutatva azt. Ez a mai Fidesz-KDNP-s( jobbszélső-szélsőségesen aljas) magyar vezetők megbocsáthatatlan bűne. Ezek semmit sem bántak meg a múlt hibáiból. Ezek semmit sem tanultak a múlt bűneiből. Ezek a magyar szavainkkal vissza élnek, álnokságra használják. Ne azt nézd amit módok, Orbán után szabadon! /Török/

    Hát nézzük mit is csinál Orbán és bandája!
    ” A pesti srácok forognak a sírjukban. A hivatalos ünnepségeken nemcsak a Fidesz reprezentánsait, szimpatizánsait, de a szélsőjobb (köztük újnácik) közismert figuráit és az egykori pártállam köpönyeget fordított kádereit is kitüntették.

    Orbán Viktor előterjesztésében – Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át – Boross Péter, Lomnici Zoltán, Rétvári Bence jelenlétében – az állami kitüntetéseket, többek között Ekrem-Kemál Györgynének és Szentmihályi Szabó Péternek is. Az özvegy a 2009-ben elhunyt Ekrem-Kemál György nevében vette át a kitüntetést, aki a hazai szélsőjobb legpenetránsabb figuráinak egyike volt. A kilencvenes évek elejétől részt vett az „ébredő” magyarországi újnáci mozgalomban, s Szabó Albert, valamint Györkös István társaságában az újjáalakuló Hungarista Mozgalom társelnöke lett. 2001-ben alkotmányos rend elleni szervezkedés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés miatt 2 év (5 évre felfüggesztett) börtönre ítélték, ám ennek ellenére folytatta korábbi tevékenységét. 2003-ban szimpatizánsai élén Szálasi Ferenc sírjánál emlékezett a nyilas nemzetvezető születésnapjára. 2006-ban pedig régi álma beteljesülését láthatta, egyike volt azoknak, akiknek heccelő szavaira a tömeg a tv-székházhoz vonult, majd aktív résztvevője volt az azt követő Kossuth téri eseményeknek is.”

    http://hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/10/Ami_a_DornerCsurka_ugynel_is_na

  • Tóapó!
    A narancsos kitűzőnek örülnének….nem ítélnék el úgy
    mint a sárga csillagot anno….nekik nem az ember ,hanem
    az olyan politika (párt…)számít, amelyikből hasznot húzhatnak! A többi csak púder…

  • Ille!………….Elvállalnám,ha maga lenne a „padrino”.

  • Antifülke!…………Magának mennyi is volt benne?A jutalékból meg dúsgazdag lett? Úgy jártatok volna mint a MÁV biztositó úgyfelei.Fasiszta-bolsevik hmmm érdekes szóösszetétel,de remélem a fürdőszoba tükörre még nem irta fel.

  • marcus aurelius

    Török
    Áldd meg…

  • Topapó
    Bizony, a fidesz a szélsőségek pártja, mindkét oldalról.
    Kommunistaként államosít, hatósági árat vezet be, nonprofittá teszi a közműcégeket pl, személyi kultusz a diktátornak, aki 25 éve vezeti a pártját, egyszemélyben irányít mindent, ő dönt mindenben, a többi párttársa csak díszlet, és droid, komisszárokat ültet minden pozícióba, egypárti a tákolmányuk, a demokratikust kibaszták a szemétbe, amire felesküdtek és sorolhatnám. Ez új kommunista program, amit csinálnak.
    Miközben klerikál-fasiszta rendszert is épít horthyval, nyírővel, katolikus egyházzal, munka alapú társadalommal.
    Minkét politikai oldalról kimazsolázza a mocskot, és a nyakunkba önti.
    Gondolkoznod kéne topapó és kinyitni a szemed!

  • Marcsi
    2013 október 10
    3:58 du.
    Megint háttal ülsz a mikrosütőnek, azt hiszed a falra vetít.
    Pont az ellenkezőjéről van szó.
    A sárga csillagot valakinek a származása alapján osztogatták, amiről senki nem tehetett, mert beleszületett.
    A narancs kitűzőt önkéntesen teszik fel az elvtársak, maguktól szolgálnak egy minidúcsét, aki lebontotta a demokratikus jogállamot.
    Pontosan az ember az, ami számít, és ami nem számít az a lelkes ostobaság ill. a haszonleső magatartás..
    Tehát te sem számítasz 🙂

  • Írta:Török
    Baja dicső polgárai!

    Hazánknak népe Bajára tekint,
    igaz magyar most Orbánnak beint.
    Véreim ti választó polgárok,
    ezt a gaz kormányt leszavazzátok!

    Mondjatok hát nemet Orbánéknak,
    a hazugságnak, a gyalázatnak!
    Nem volt hazánknak vezetője,
    ilyen Néró huszonhárom éve.

    Lehetnétek a fény a földtekén,
    amely felragyog hazánknak egén.
    Büszke lenne rátok a nagyvilág,
    mert lesöpritek a diktatúrát!

    Nem hozhattok szégyent a hazánkra,
    a gyönyörű szép Magyarországra.
    Baja népe nem az egész ország,
    most ér véget ott a Fidesz kórság.

    A világ szeme is Bajára tekint,
    szabadság népe Orbánnak beint.
    Egy ország feszülten figyel rátok,
    rázzátok le a Fidesz átkot!
    Komló, 2013-10-11.

  • Debreczenyi János: Fidesz-KDNP-s akiben megszólalt a lelkiismeret, és megcsömörlött Orbánéktól!

    „Tönkre teszitek és lejáratjátok a népet és az országot – írja Debreczenyi János a Radnóti-díjas, korábban fideszes veszprémi polgármester Semlyén Zsolt elnöknek írt levelében.
    Veszprém, 2013. okt. 9.
    Debreczenyi János
    Veszprém város volt polgármestere (2006-2010)
    A Radnóti Miklós Antirasszista-díj kitüntetettje
    A MOB Fair Play-díjának és a Podmaniczky-díjnak a tulajdonosa”
    http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/kilep-a-fidesz-kdnp-bol

  • A hülyeség és az aljasság nem ismer határokat, mondhatnám határtalannak is!
    Amennyiben igaz a hír, akkor akadt egy republikánus képviselő aki pártjára, és Amerikára is szégyent hozott. Hazámból nem csak egy személyt tudnék felsorolni, akik aljassága nem ismer határt hasonlóan az amerikai képviselőéhez, és az alábbi nagyvilágban írt cikknek az írója is ilyen cinikus lény.

    Nézzük a magyar tényeket: A fékek ellensúlyok rendszere azért nem működik, mert a Költségvetés tanácsban, a Számvevőszékben, az MNB élére saját embereiket tették, és így nem működik hiteles kontroll , az ellenőrzés. A fékek és ellensúlyok rendszerének az a lényege, hogy a kormánytól függetlenül, kormányt kontroll alatt tartó ellenőröző szervként működik..

    A független hatalmi ágak rendszere azért nem független, nem szabad, mert megfélemlítették őket, elvették a hatáskörüket, saját Fidesz-közeli embereket helyeztek „független” ellenőrző szervekbe. Alkotmánybíróság, a bírósági kúria elnöke, ügyészség, államfő, médiatatács mind Fidesz-közeli személlyel van megrakva.

    Ezért egyoldalú az egész magyar állam működése, és a sajtó is megvan félemlítve, vagy le van nyúlva, Fidesz baráttá van téve többségében.

    Ez Magyarország:
    „Egy republikánus képviselő szerint Magyarországon él és virul a fékek és ellensúlyok rendszere, és ezt az Obama-kormánynak bírálni nincs erkölcsi alapja.”
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20130321-megvedtek-a-magyar-demokraciat-washingtonban.html

    —-
    Handó-Szájer feleség barátoknak, a haveroknak jobb helyet biztosítana, és ehhez semmi kétség sem férhet.

    „A parlament 275 igen szavazattal, 83 nemmel és 4 érvénytelen szavazattal Darák Pétert a Kúria elnökévé, Handó Tündét 258 igen szavazattal, 97 nemmel és 6 érvénytelen szavazattal az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökévé nevezte ki. A titkos szavazás ismertetése után mindketten letették hivatali esküjüket. A parlament ülésén megjelent Schmitt Pál köztársasági elnök is.

    Darák Péter, a Legfelsőbb Bíróság helyébe lépő Kúria vezetője gyorsítaná a belső és külső információáramlást és a rátermett vidéki bíróknak jobb karrierlehetőséget biztosítana.

    A Ménesi útról indult

    Handó Tünde 1986-ban végzett az ELTE jogi karán. Tanulmányai utolsó négy évében a Fidesz bölcsőjének számító Ménesi úti Bibó István Szakkollégium tagja volt: ezekre az évekre datálódik máig tartó barátságának kezdete Lévai Anikóval, Orbán Viktor miniszterelnök feleségével. A kollégiumban Handó Orbán és Lévai mellett mások közt Simicska Lajossal, későbbi férjével, Szájer Józseffel és Kövér Lászlóval is együtt lakott. Jelölésével kapcsolatban Handót politikai kritikák érték férje személye, és a fideszes politikusokhoz fűződő ismeretsége miatt. Házastársa és gyermeke édesapja, a fideszes EP-képviselő Szájer József az elmúlt másfél évben végbement közjogi átalakulás egyik kulcsfigurája.”

    http://index.hu/belfold/2011/12/13/darak_peter_a_kuria_elnoke/

    —–

    ” Ez év első felétől azonban már egyéni kormánypárti képviselői indítványok nyomán a politika és az igazságszolgáltatás közti egyeztetés nélkül került napirendre a semmisségi törvény, majd a bírói nyugdíjkorhatár csökkentése.

    Úgy véli: az utolsó csepp a pohárban az OIT megszüntetését és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) létrehozását, illetve az LB Kúriává alakítását célzó új bírósági szervezeti törvény kapcsán a parlamentben ez év november 3-án elmondott beszéde lehetett. Ebben bírálta többek között azt, hogy az új hivatal elnöke egy személyben dönti majd el, ki lesz bíró, bírósági vezető Magyarországon, és ebben még formálisan sem kötik őt a bírói szervezetek javaslatai, ugyanakkor politikai felelőssége sincs, a parlamentben nem interpellálható, kérdés nem intézhető hozzá, így teljességgel korlátlan, átláthatatlan, ellenőrizhetetlen hatalma lesz a bírósági igazgatás felett, ami Európa-szerte példátlan.

    Ami Magyarországon történik, az Európában hosszabb távon nem maradhat következmények nélkül

    A bírói nyugdíjkorhatár rapid és drasztikus csökkentése Baka álláspontja szerint uniós jogelveket sért, diszkriminatív egyetlen év leforgása alatt mintegy 270 nagy tapasztalatú, tekintélyes bíró, a teljes bírói kar 10 százalékának kényszernyugdíjazása, melyhez hasonló nagyságrendű fluktuációra a magyar igazságszolgáltatás történetében egyedül csak az 1950-es évek pártállami gyakorlatából lehet példákat hozni.”

    http://hvg.hu/itthon/20111226_baka_tavozas_kritika

    ——–
    A gyalázat vazallusai, és akik csak nehezen adták meg magukat.

    „Hírek szerint ezzel együtt jön létre az OIT-et felváltó új, az ügyészi szervezethez hasonlóan centralizált, demokratikus kontrollok nélkül működő, ám kifelé az önigazgatás látszatát fenntartó szervezet, amelyben a politikai kinevezett csúcsvezetőn keresztül érvényesítheti akaratát a forradalmi pártszövetség – a modell már hatékonyan működik az államélet számos területén a Médiatanácstól az Állami Számvevőszékig.

    (Beszédes a Magyar Bírói Egyesület minapi mulatságos közleménye, miszerint az illetékes minisztériummal kötött „stratégiai megállapodás” és az egyesületnek a bírói igazgatással kapcsolatos javaslatai „nem irányulnak az igazságszolgáltatás jelenlegi legfőbb igazgatási szerve és annak vezetője ellen”.) Az viszont tagadhatatlan, hogy Baka már az Alkotmány elfogadása előtt is elment majdnem a végsőkig a bírói függetlenség és a jogállamiság védelmében: a miniszterelnöknek írt nyílt levelében – az Alkotmányba beleírt kényszernyugdíjazás miatt – lényegében Orbánt tartja felelősnek a bírói függetlenség csorbításáért. Ezek után maga sem gondolhatta komolyan, hogy akár csak középtávon megmaradhat a székében – már csak azért sem, mert a bírói függetlenséget korlátozni kívánó egyre nyilvánvalóbb politikai szándék dacára sem sorakozott föl mögötte egyértelműen a bírói kar többsége.”
    http://magyarnarancs.hu/belpol/a_biroi_hatalmi_ag_meggyengitese_-_meretre_vagva-76906

  • Súlyos választási kampánycsend sértés történ Baján, amely alkalmas volt arra, hogy az ellenzéki jelöltet lejárassa a név hasólóságra tekintettel a szavazni szándékozó bizonytalan szavazók körében! Kérdem én, hogy ki a felelőse a választások tisztaságának ellenőrzéséért, annak betartatásáért? Mindig azok akik vezetik a várost, és az országot kormányozzák nagy többséggel! Vajon, hol voltak a hatóságok és hol volt a rendőrség?
    A rendőrség vajon kinek falazott, kinek segített be az elmaradt intézkedésével?
    Rendőrség minden szabálysértést köteles elhárítani, most miért nem tette meg?

    „A Baja város honlapján közzétett határozat szerint a Fidesz, valamint az MSZP-Együtt 2014-PM-DK fordult a testülethez arra hivatkozva, hogy az Összefogás Párt, amely nem állított jelöltet a választáson, a szavazókörrel szembeni közúton kampánygyűlést tartott.

    A helyi választási bizottság szerint az Összefogás Párt megsértette a választási eljárásról szóló törvényt. Egyrészt kampánycsendsértést követett el, másrészt megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét. A bizottság különösen súlyos jogsértő magatartásként értékelte, hogy a párt demonstrációnak álcázott politikai kampányrendezvényt, választási gyűlést tartott – amelyen gulyást főzött –, s a párt nagyméretű plakátját tartalmazó furgonnal jelent meg. A testület arra is kitért, hogy a párt a jogsértő cselekményt annak ellenére valósította meg, hogy a bizottság egy korábbi határozatával már pénteken eltiltotta attól, hogy a kampánycsendsértő rendezvényt megtartsa.

    A bizottság a másik vasárnapi határozatban a Fidesz október 11-én – a Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálat honlapján – közzétett közleményét találta jogsértőnek, mert megállapítása szerint abban a párt egy valótlan tartalmú, valamint egy olyan állítást tett, amely a jelölőszervezetek rossz hírét keltheti, ezáltal jelöltjük esélyeit csökkentheti. A testület felszólította a Fideszt és Zsigó Róbert polgármestert, hogy haladéktalanul tegye meg a lépéseket a megjelölt linken található sajtóközlemény eltávolítása érdekében.

    A helyi választási bizottság határozatai nem jogerősek, azokkal szemben két napon belül a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottsághoz lehet fellebbezni.”
    http://www.168ora.hu/itthon/baja-ket-kifogasnak-is-helyt-adott-a-valasztasi-bizottsag-119485.html

  • http://www.nepszava.com/2013/10/magyarorszag/a-zemutnyocgol.html bartusrol tudni kell hogy humorista, a Hócipő volt viccmestere de nyomozott olajugyekben is aztan hirtelen eljott buTapestrol

  • Kedves gyenge internacionalistàk!

    Bàrcsak jutna egy Disneyland-ra!
    Mire jutott 2002-töl-2010-ig? 2002-ben”HISZEN VAN ITT PÉNZ….”
    2008-ban VÉSZKÖLCSÖN „NINCS PÉNZ” GYURCSÀNY-BAJNAI-SIMOR.
    2004-es EU tagsàgunk ota TULDEFICIT ELJÀRÀS,mert csak MI nem tudtuk a 3 %-os elöirt hatàrt soha tartani-hanem 6-7 %-ot „teljesitettünk ” az elkurtuk,nemis kicsit,nem kormànyoztunk..”
    évében 2006-ban 9,4 %-ot,pedig elprivatizàltàk a MALÉV nyereséges
    részeit,igy halàlra itélték a légitàrsasàgunkat.
    Megoldottàk a régota huzodo problémàkat?
    EGÉSZSÉGÜGY,OKTATÀSÜGY,BKV,VOLÀN,MÀV,3-as METRO,BUDAPEST és a többi
    ÖNKORMÀNYZATOK ADOSSÀGA,DEVIZAHITELESEK-2007-ben figyelmeztetve lett SIMOR és a KORMÀNY SVÀJC-bol a veszélyre,mert pl.1980-ban
    1 CHF=11 Ft,1995-ben 1 CHF= 67 Ft….Megàllitottàk a DEVIZAHITELEK terjedését?
    DEVIZAHITELESEK tudjàtok,hogy hol kell tüntetnetek?
    A TÜZOLTOK 2004-2007 KÖZÖTTI TULORÀIT NEM TUDTÀK KIFIZETNI.
    HILLER ISTVÀN 5 MILLIÀRD Ft ADOSSÀGOT HAGYOTT A MINISZTÉRIUMÀBAN HÀTRA.
    3 év Orbàn-Matolcsy kormànyzàs a TULDEFICIT ELJÀRÀS MEGSZÜNTETVE,
    Az INFLÀCIO megfékezve. Ha az ADOSSÀG 60 % alatt maradt volna,màr
    bevezethenénk-egy megfelelö idöpontban-az EU-t.

  • álmos
    Amit írsz az igaz, de a belinkelt cikket nem ő írta, hanem FSP, azaz Föld.S. Péter. Az eredeti a nolblogon található.

  • Déneske megint felmondta a leckét.
    Ennyit tud.
    Ezt nem ártana elolvasnia (ha már szóba került Bartus László), meg a többi agyhalott fidesznyiknek:
    http://nepszava.com/2013/10/velemeny/orban-keresztenysege.html
    Kicsit hosszú, de nagyon igaz.

  • Antifülke
    Amit Bartus ir és irt-pl.a moslékos Kertésszel- az nektek valo,ti vevök vagytok a propagandàjàra,én mem.

  • Denes….en is utalom bartust,de olvasom mert a cikkei vegulis a vicc kategoriaba tartoznak , egy politikai ludas matyi a nepszava.com

  • antifulke…fold s. peter is egy humorista

  • Írta:Török
    Szolga népnek butasága

    Magyarnak a magyar
    a legnagyobb ellensége,
    hol a régi dicsősége?

    Nem érdemel ennél
    jobb sorsot a buta barma,
    röhög rajtunk Európa.

    A hazugsággyártók
    szabadságharcának ára,
    hogy hazánk a végét járja.

    Pusztulj magyar, pusztulj
    uraidnak rabszolgája,
    gyáván hűséges kutyája!

    Vagy szed össze magad
    szerencsétlen sors verte nép,
    mert ma már a léted a tét!

    Balgán megvezetve
    is szeretlek nyomorodban,
    ravatalodon mély gyászában.
    Komló, 2013-10-10.

  • Dénes álmos?
    Utáljátok csak, azért tarthat itt ez az ország,mert a többség olyan buta, mint látható.
    Az ő cikkeibe nem tudtok semmibe belekötni, ezért utáljátok.
    Amit 3 éve ír, az eddig minden bejött.
    Sajnos.
    Azért fájt Kertész írása is nektek, mert telitalálat volt.
    Rólatok szólt, akiket a tények hidegen hagynak.
    Rólatok beszélt a kedves vezető is a múltkor. Azt mondta, az ostoba magyarnak nem kellenek a tények, csak a remény.
    Ez a fidesz: csak reménykedést tud adni, semmi konkrétumot!

  • Dénes ERÖS
    2013 október 14
    9:52 de.

    „Antifülke
    Amit Bartus ir és irt-pl.a moslékos Kertésszel- az nektek valo,ti vevök vagytok a propagandàjàra,én mem.”

    Szerintem az ilyen ember még Adyba is belerúgna amennyiben köztünk élne az, mert moslék országnak nevezte joggal hazánkat, amely megállapítás ma is aktuális.

    Az emberiség színpad külsőségekben változik, az emberi mentalitás nem változik semmit, az emberi hibák, bűnök ismétlődnek változatlanul a magyarság, az emberiség történetének színpadán újra és újra.

    Miért nem tanulunk a hibánkból kérdezhetné valaki? Válaszom az, hogy a mérvadó többség a mának él, és nem érdekli a holnap. A „ma” egy rövid szó, és mindenki érti. A „holnap”, vagy ne adja az Isten a „holnaputánt”, mer az még bonyolultabb szó, és azon ráérünk még gondolkodni, rágodni, csámcsogni, mert eljön annak a napja is. Ok és okozat. Ma jó legyen nekem, mert a holnap, holnapután még oly messzi van, aztán oly bonyolult kimondani is azt. Meg is kell érni azt, és addig is sok viz lefolyik a Dunán.. Brrr, fáraszt a gondolkodás. Hogy juthatnak eszembe holnappal kapcsolatos gondolatok? Ennyire balga még én sem lehetek? Először a hídon átall kell menni ugye. Na de még oly messzi van a híd. A hídon is ráérünk gondolkodni majd az átkelésen. Dehogy fárasztom magam ekkora marhasággal. 😛

  • A Fidesz vezír önkényuralma nem csak a pártban, nem csak kormányban, nem csak a parlamentben…Csak tudnám, hogy mit is hagytam ki? A haza nem lehet ellenzékben. Vajon a haza sorsa kinek a kezében van most? EU-n kívül is van élet Orbán szerint.
    Ki irányítja az ügyészséget vajon? Kinek az embere a legfőbb ügyész? Vajon kinevezte másodszor is ki?
    A magyar ügyészség addig jár a kútra, míg eltörik a kancsója,
    A hazug ügyészséget előbb utolérik, mint a sánta kutyát?

    „Az ügyvéd az ügyészségnek küldött leveleiben azt írta: a júliusi iratismertetéskor előkerült iratanyag egy, a nyomozás során az ügyészséghez ismeretlen személy által eljuttatott hangfelvétel leirata, melyen Földesi-Szabó, üzlettársa, Jakubinyi Róbert és egy ügyvéd beszélgetései hallhatók. Az iratokból kiderült, hogy az ügyészség a felvételt igazságügyi szakértőnek adta ki, aki leiratot készített a szövegből. Ezen úgy tudjuk, olyan „tanács” hangzik el Földesi-Szabóék részére, hogy „kenjenek mindent Galambosra”, ráadásul olyan szövegkörnyezetben, hogy „úgy könnyebben eljutunk a szocikhoz”. ”
    http://nepszava.hu/cikk/1000781-mento-korulmenyt-titkol-az-ugyeszseg

  • Baján újabb csalás
    Nemzetközi megfigyelőket hazánkban minden választásra!
    A Fidesz hazugsággyárban már mosakodnak. A boszorkánykonyhába csalókat, bűnösöket gyártanak, kotyvasztanak, ami önmagában is a legaljasabb bűn.. A legaljasabb pártja hazánknak a Fidesz, a Jobbik után.
    A Jobbik az Iráni nép vérétől csöpögőkezű iráni gárdát hozatná hazánkba a magyarországi választások lebonyolítására Vona vallomása szerint. Fidesznek talán saját magát kéne feljelenteni? Van még lejjebb is?

    „Itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján

    Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson. Egy videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt, illetve tűzifát ígér nekik, ha ők és a családjuk is elmegy szavazni. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert polgármester küldte. Zsigó Róbert szerint igazolódott a Fidesz gyanúja, amely szerint valakik „rendszerűen visszaéltek” a párt nevével.”
    http://hvg.hu/itthon/20131018_baja_valasztasi_csalas_vesztegetes

    ——————————-

    „A felvételen egy közvetítő kétszázezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt meg tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is a Fideszre szavaznak a bajai időközi választáson.

    A Fidesz pénteken büntetőfeljelentést tett a hvg.hu által pénteken közölt videofelvétel miatt.
    Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményben hangsúlyozza, hogy a videót bizonyítéknak tekintik arra, hogy megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni a Fideszt.”
    http://www.atv.hu/belfold/20131018-baja-penzjutalom-filmfelvetel-fideszes-feljelentes

    ——–

    „Bajai választás – A baloldal az eredmény megsemmisítését kezdeményezi

    A bajai időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezi a baloldali ellenzék – hangzott el Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteki sajtótájékoztatóján.

    A pártelnök azt mondta: az európai demokráciákban példátlan, hogy egy kormányzó párt a bajaihoz hasonló választási csalásba keveredjen.

    Mesterházy Attila egy, a hvg.hu-n pénteken közzétett videofelvételre hivatkozott. A hírportál szerint ez egyértelmű bizonyíték arra, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson. A felvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és még több pénzt, illetve tűzifát ígér nekik, ha családjukkal elmennek szavazni. A közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz végül győztes jelöltje, illetve Zsigó Róbert polgármester küldte – olvasható a hvg.hu-n.

    Az MSZP elnöke azt mondta: a választás óta ömlenek az információk arról, hogy Baján tűzifát, pénzt, mobiltelefont, cukrot, lisztet vagy épp közmunkát ajánlottak a rászorulóknak a szavazatukért cserébe. Mesterházy Attila elképesztőnek nevezte, hogy ezután Zsigó Róbert Fidesz-szóvivőnek, aki Baja polgármestereként maga is érintett az ügyben, még „van pofája kiállni” nyilatkozni.

    Kérdésre hozzátette: a felvétel miatt az időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezik, és feljelentést is tettek, azt pedig a rendőrségnek kell kiderítenie, hiteles-e a hvg.hu-n megjelent videó.”
    http://mszp.hu/video/bajai_valasztas_a_baloldal_az_eredmeny_megsemmisiteset_kezdemenyezi

  • Írta: Török
    Lásd az igazság szavát!

    Verset írni nem tudok,
    csak szeretnék nagyon
    sok, sok jót adni át.
    Lásd az igazság szavát!

    Elhagyott magányos út
    az amin járok én.
    Gazban és bozótban,
    tüskék között élek én.

    Erős az aki nem fél,
    hogy magára marad.
    Csak a gyáva keres
    hazug társakat.
    Komló, 2013-10-27.

  • Aki ebben sem tud összefogni, az másban sem képes összefogásra.
    Orbán – Fideszt kell bírálni, és ebben legyen összefogás! Persze elvitatkozhatunk az összefogás feltételeiről, sérelmekről hosszú éveken keresztül Orbán örömére. Szidhatjuk is a másikat, a nekünk nem szimpatikus pártokat oda és vissza.. Vagy fordulhatunk egységesen Orbán ellen is. Melyik a jobb alternatíva? Aztán a választások előtt lehet egyezkedni, visszalépni mások javára esetenként amennyiben van erre készség a baloldali demokratikus pártok körében.

    Ma ez látszik, tetszik vagy sem. Persze kívánságműsorban sok minden belefér, és én is tudom ajánlani, hogy fogjunk össze! De ezzel nem leszünk előrébb. Az a feladat most jobb híján, hogy Orbánt – Fideszt kell bírálni, és ebben legyen összefogás!

    Aki ebben sem tud összefogni, az másban sem.