Miért futtat Orbán történelemhamisítókat?

2014 április 19 2:46 du.111 hozzászólás

Április 8-án az Európa Parlament brüsszeli helyszínén vitán vettem részt, amelynek apropója az én, nemrég megjelent könyvem volt(„Einmal Palästina und zurück” – „Egyszer Palesztinába, majd vissza.) Ennek alapján a vita témája az 1938-as és a 2014-es Magyarország közötti, politikai párhuzam volt. A vitát hirdető plakáton Orbán és a magyar jobboldali tömb kedvenc madara, a magyar eredetmítoszból kiemelt turul is ott volt, utalva a Horthy-korszakban működő, antiszemita diák erőszakszervezetre, a Turul Szövetségre. 1938-ban a magyar parlament Imrédy, Darányi és Hóman tervei alapján – az 1920-as numerus clausus nyomaiban továbblépve – elfogadta az első zsidótörvényt. Akkor a jobboldali politikai elit ezt azzal indokolta, hogy így majd kifogja a szelet a szélsőjobb vitorlájából. Ez azonban nem jött be: a nyilasok az 1939-es választásokon nagyon jó eredményt értek el, amelyhez pedig éppenséggel a kormánypárt antiszemita retorikája is erősen hozzájárult. Orbán 2014-ben szintén azt a látszatot akarja kelteni Nyugaton, hogy csak azért valósítják meg a Jobbik több követelését is, a nacionalista-antiszemita művészek pozícióba helyezésétől az iskolák szegregálásáig, hogy gátat szabjanak neki. Eközben azonban éppen ezek az engedmények valamint Orbán megosztó és gyűlöletkeltő retorikája miatt tudott ez a nemzetiszocialista párt növekedni. A Fidesz ideológiája (amely mögött nincs valódi politikai filozófia), sok mindenben közel áll a Jobbikéhoz, még ha van is némi politikai verseny a választások alkalmával a két párt között. Orbán még a választások után is azt próbálta szuggerálni a nemzetközi sajtónak, hogy a Fidesz megakadályozza „egy párt” (a Jobbik nevét nem ejtette ki) előretörését. Amit azonban senki nem vehet komolyan, ha odafigyel arra, hogy mi is történik Magyarországon. Most például éppen egy kifejezetten hazug, eltorzított háborús emlékművet készülnek felállítani, hamis szimbolikával: egy olyan allegóriával, amely az 1944-es Magyarországot ártatlan, angyali figurával akarja megjeleníteni.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Orbán a Mazsihisznek írt, februári levélében azt írta, hogy a párbeszédet húsvét után szeretné folytatni, azt a benyomást keltve, hogy meg fogja hallgatni a magyar holocaust túlélői és a Mazsihisz véleményét a német megszállási emlékműről. Ám, mint az közismert, rögtön a választási győzelmük után megkezdték a szobor felállításának munkálatait a Szabadság téren. És bár ott civilek napok óta kitartóan szétszedik az építkezéshez felállított kordonokat, a kormány nem tágít, és mindennap újrakezdi az építkezést.

Úgy látszik, Orbán nem bánja, hogy szószegőnek minősül, amikor a fait accompli, a kész tények politikáját folytatja – nem érdekli a társadalom egy részének a véleménye.

Sőt, akárcsak 2012-ben, ismét előreküldi azt a Rétvári Bencét, aki akkor gátlástalanul előadta a szokásos hazugságot, miszerint Horthy a német megszállás előtt megvédte a zsidókat a pogromoktól. „Elfelejtve” azt az úgymond „idegenrendészeti eljárást”, amelynek jegyében 1941 nyarán 18 000 embert deportáltak Kamenec-Podolszkíjba. (Dokumentumok bizonyítják, hogy a magyar hatóságok tisztában voltak ennek következményeivel, vagyis azzal, hogy a zsidókra ott a halál vár, hiszen Kamenec-Podolszkíj már a németek fennhatósága alatt állt.)

De Rétvári ugyanígy elhallgatta a magyar katonák és csendőrök tömeggyilkos akcióit 1942 januárjában, Újvidéken és környékén (érdekes, ilyenkor ezt a területet mégsem tekintik az ország szerves részének úgy, mint máskor, amikor trianonoznak). Ennek akkor 3806 ember esett az áldozatául. Most Rétvári folytatta a demagógiát, és egyenesen leszélsőbalosozta azokat a magyarokat, akik nem akarnak a fővárosuk központjában egy történelemhamisító emlékművet látni.

Nem ártana felhívni Rétvári és Orbán figyelmét arra, hogy amikor 2006-ban valóban szélsőségesek szétdúlták a fővárost és felgyújtották az MTV székházát, ennek szereplőit nemhogy szélsőségesnek nyilvánították volna, de kifejezetten a védelmükbe vették. Most pedig mindazokat, akik nemhogy nem szélsőségesek, de egyértelműen a polgári értékeket képviselve, a polgári engedetlenség keretei között tiltakoznak egy erőszakos kormányzati lépés ellen, szélsőbalosnak minősítik.

Úgy látszik, Orbán annyira hisz a saját sikerpropagandájában, és annyira bízik a kettős beszéd és pávatánc hatásában, Nyugaton, hogy ennek alapján komolyan gondolja: belföldön mindent megengedhet magának, és gond nélkül használhat kettős mércét.

Ha miniszterelnök a levelében párbeszédet hirdetett, akkor tartsa a szavát. És amíg nem zajlott le a megígért párbeszéd a MAZSIHISZ-szel, addig ne kezdjék el felállítani a Szabadság téren a vitatott emlékművet, továbbá hagyják abba annak gyakorlatát, hogy a holocaust túlélőit, azok leszármazottait és a melléjük álló demokratákat a szélsőségesekhez sorolják.

Persze az igazi kérdés ismét csak az, hogy vajon miért érzi szükségét Orbán Viktor – és éppen egy választási győzelem után –, hogy rendületlenül továbbfuttassa a kurzus notórius történelemhamisítóit.

Vajon miről akarja így elterelni az újabb, EU-s választásra készülő társadalom figyelmét?

Karl Pfeifer  

111 hozzászólás

  • Karl Pfeifer,
    a történelem hamisítás 1947-89 között folyt marxista alapokon (később is, de egyre fogyó lendülettel). A cél részben a „bűnös, önbizalom nélküli” tudat kialakítása, az internacionalizmus sulykolása volt. Ez ellen nem lépett fel? Miért nem?
    Fontos elemei:
    – A vörös terror eltüntetése
    – Károlyi impotens, hazaáruló politikájának elmismásolása, Linder Béla hadügyminiszter tevékenységének elhallgatása, Kún Béla tevékenységének elferdítése, a Tanácsköztársaság rombolásának elkendőzése
    – A Horthy-Bethlen konszolidációs korszak hamis szinben ábrázolása
    – A Horthy katonatisztek, rendszer fasisztára átfestése
    – Horthy Magyarország, mint a németek utolsó csatlósa
    – A revizió módja, okai, jogossága kifordítása
    – Magyarország, mint menekültek százezreinek megmentője (lengyel, francia, zsidó) és utolsó biztonságos helye Európában (a márc 18-i német bevonulásig) elhallgatása
    – szovjet meszállás következményei (málenkij robot, magyarok – százezrek – a gulagon stb.)
    – A Rákosi-Gerő szovjet terror elhallgatása
    – 1956, mint ellenforradalom bemutatása
    – Az 56-os megtorlás elhallgatása
    – A kommunista hatalom átvétel (választási csalások, kommunista és szovjet terror)

    Az emlékmű arról szól, h Magyarország 1944. márc-18-án (német megszállás) elvesztette önállóságát, függetlenségét és ez így volt a szovjet csapatok kivonulásáig 1991)
    – Magyaroszág volt tán az egyetlen állam, amelyik a háború alatt! felelősségre vonta katonáit terror cselekményekért (újvidéki vérengzések)

    Én úgy gondolom inkáb a történelmi igazság tisztábban látásának irányába mozdultunk el.

  • enterprise,

    a történelem átértékelésére sokszor sor került az elmúlt évszázadokban; ez nem jó, de tény…
    sokszor előfordult, hogy egy-egy eseményt egészen másképp éltek át annak résztvevői: hogy ne korunkhoz közeli példát mondjak, a törökök máig baráti viszonyt építenek a 150 éves ittlétükre, a magyar hagyomány – finoman szólva – nem erről szól…
    a listában szereplő állításokról könyveket írtak – mellettük avagy ellenük érvelve; és mennyi-mennyi történelmi esemény van még, ami nem is szerepel a listában. Ez a cikk, ezek a kommentek nem vállalkozhatnak az érvek ütköztetésére – erre a terjedelmi korlát sem teremt lehetőséget, de a műfaj sem alkalmas sem a tudományos vitára, sem az esetleg eltérő politikai vélemények alapos kifejtésére.

    Maradjunk meg ezért az alapkérdésnél: mit szimbolizál a sasosgábrieles emlékműterv? Mennyit ragad meg a német sas és a magyar (?) Gábriel a „történelmi igazságból”? Igaz-e, hogy minden 1944. március 19. és 1989/90/91 (vajon hol a pontos dátum, fontos-e a pontos dátum?) közötti esemény független a hazai döntéshozók és az ország lakosainak cselekedeteitől, kizárólag a megszállók számlájára írandó?

    Aligha.

    A Rákosi-rendszer, 1956, a megtorlás, a Kádár-éra nem csupán, és talán nem is elsősorban az „ideiglenesen hazánkban állomásozó” szovjet csapatok és az őket közvetve avagy közvetlenül irányító szovjet politikusok tevékenységével magyarázható…

    …és éppen így a 44 márciusa és 45 áprilisa közti időszak minden borzalma sem varrható kizárólag a német hadsereg nyakába.

    Már a megfogalmazás is biceg: hogyan beszélhetünk megszállásról, amikor két szövetséges ország közti kapcsolatot írunk le. Milyen „megszállás” az, amit a megszállt területek hadserege puskalövés nélkül tudomásul vesz, lakossága pedig sok helyütt zászlólengetve üdvözöl. Milyen „megszálló” hatalom az, ami gyakorlatilag a teljes közigazgatást a helyén hagyja, nem kergeti szét a parlamentet, elfogadja az állam vezetőjének az addigi kormányzót? A bevonulás ugyanakkor tény, és tény az is, hogy a hadsereggel együtt olyan „szakemberek” is érkeztek, akik kiemelt feladatként kezelték az ‘Endlösung’ végrehajtását…

    Egy bizonyos: az emlékműre tervezett madár (ami nem is viseli a „birodalmi sas” megkülönböztető jegyeit, így meglehetősen emlékeztet a mai német címerállatra is :(, de ez csak zárójel…) nem csapott rá az országra, már korábban domesztikálódott, baráti viszonyba került vele!

    Gaztettek voltak. Ezeknek rengeteg magyar esett áldozatául: Gábriel, ha jelképezi a magyarságot (egyébként jelképezi? ez bevett jelképe lenne a magyaroknak? …de ez is csak zárójelben), akkor volt mit elszenvednie. Csakhogy! Éppen úgy, mint ahogy a 45 utáni események értelmezésében sem kizárólag a szovjetek, a 44/45-ös történések leírásában sem csupán a németek szerepét kell/lehet vizsgálni. Megmaradva az emlékműterv alakjainál: Gábriel saját magába mártotta kését, maga metszett ki testéből nagy darabokat.

    Már évtizedekkel korábban olyan rendeletek, törvények születtek, amelyek jogfosztottá tettek, kirekesztettek jelentős társadalmi csoportokat, kiszolgálták, felélesztették az alantas indulatokat – a „végső megoldás” csak betetőzése a folyamatnak. És a kormányzat a szervezésben, a csendőrség a végrehajtásban, a lakosság nem kis része a támogatásban, a visszamaradt értékek megszerzésében vállalt komoly szerepet – a túlbuzgósággal meglepetést okozva még a kezdeményező németeknek is.

    Hogyan lehetne hát az ártatlan, a támadást elszenvedő Gábriel a „magyarok” egyetlen jelképe az emlékművön, amikor a tettesek, a gyilkosok, a bűnsegédek is magyarok voltak?

    Kérdés, hogy kell-e emlékmű a magyar történelem e kétségtelenül gyászos napjáról, időszakáról?
    Az viszont nem kérdés, hogy ha ilyen készül, annak felállítását hosszú, alapos tudományos ÉS társadalmi vitának kell megelőznie, koncepcióját társadalmi egyetértésnek kell öveznie.

    Ez a Szabadság térre tervezett emlékmű esetében elmaradt – ez lehet az oka annak, hogy a művészileg is megkérdőjelezhető (ez azonban ízlésbeli, esztétikai kérdés, így ebben a kontextusban kevéssé releváns ellenérv) terv téves történelemszemléletet sugall – és a végeredmény szempontjából szinte mindegy is, hogy ezt szándékosan vagy vétlenül teszi: rombol és nem épít, megbánt és nem segít megnyugváshoz, leplez és nem felmutat, mérgez és nem gyógyít.

    A legjobb lenne elfelejteni…
    …aztán átbeszélni, tisztázni a múltat, és ha feltétlenül szükséges (egyébként nem az) akkor konszenzussal elfogadni valamilyen felépíthető szobortervet.

  • Na kérem szépen látom azért a vörösterror a közép pontba került oké volt egy szinten bár ahogy az öregek mesélték nem teljesen úgy volt ahogy írva vagyon mivel hogy az ex nyilasok valami fura módon besunnyogtak az akkor mszmpbe.

    Azért vegyük elő a tudás anyagunkat és említsük meg azt ami kényelmetlen és a mai jobboldaliak szerint nem is létezett a fehér terrort hiszen volt nem is kevés áldozata
    , mert ugye a vityéz nyúlbányai bérencek is dolgoztak mielőtt csendőrből vagy másból nyilassá avanzsáltak elő .

    csak ennyit akartam hozzá tenni .

  • enterprise: bocs, de miről beszél? az az időszak nincs is, ugyanis a fidesz kitörölte. az orbáni történelemszemléletben ’45 óta egészen az ő trónra lépéséig nincs magyar történelem.

  • enge: „Gábriel saját magába mártotta kését, maga metszett ki testéből nagy darabokat.”
    akkor érthető a jelkép. mármint, orbánra. csakhogy ő saját nemzetéből hasít ki nagy darabokat.

  • Számomra ez a kérdés rendkívül egyszerű.

    1./ „Orbán még a választások után is azt próbálta szuggerálni a nemzetközi sajtónak, hogy a Fidesz megakadályozza „egy párt” (a Jobbik nevét nem ejtette ki) előretörését.”

    Igen, de azt is hozzátette, „Ne arra figyeljenek amit mondok, hanem amit teszek”.

    Ez Rodolfóra emlékeztet Aki folyton azt mondogatta, ” A kezemet figyeljék mert azzal csalok”. Ez remek fogás volt, bevált, mindenki a kezét figyelte és elvonta a figyelmet a preparált bűvészkellékeiről. Ugyanígy Orbánnak is minden bűvésztrükkje bejön.

    2./ „Úgy látszik, Orbán nem bánja, hogy szószegőnek minősül,..”
    Nemhogy nem bánja, büszke rá, ez is a pszichopaták egyik jellemző tünete. Ez persze önmagában még nem egyértelműsíti, hogy pszichopata, klinikán kell kivizsgálni, mert lehet, hogy komolyabb a baj. Sőt valószínű.

    3./ „Nem ártana felhívni Rétvári és Orbán figyelmét arra..”

    Ez a szokásos naivság, hogy Orbánnak bármire fel kell vagy fel lehet felhívni a figyelmét. Ő tisztában van saját dolgaival, de csak a tettekből ért és csaka túlerőt respektálja. Amíg bárki párbeszédet kezd vele addig röhög a markába mert tudja, hogy ez a gyengeség jele, valójában kérés felé. Orbánnál csak a tetteknek van eredménye.

    4./ „Úgy látszik, Orbán annyira hisz a saját sikerpropagandájában, és annyira bízik a kettős beszéd és pávatánc hatásában, Nyugaton, hogy ennek alapján komolyan gondolja: belföldön mindent megengedhet magának, és gond nélkül használhat kettős mércét.”

    Nem egészen. Ami a Nyugatot illeti tisztában van az európai közösség törvényeivel, ezeket megszegi és durván belerondít, mert tudja, hogy úriemberekkel van dolga akik a saját demokráciájuk és társadalmi, valamint saját jól felfogott érdekükben nem szegik meg a saját törvényeiket és így ő gátlástalanul randalírozhat, gyakorlatilag kezelhetetlenné válik. Ha mégis tennének valamit, hát azért osztja sokfelé a lapot, hogy egymásnak uszítsa a közösségen belüli és kívüli játékosokat amelytől cselekedetétől a saját biztonságát reméli. Esetleg valamelyik majd a védelmére siet az ellenségem ellensége a barátom alapon.

    5./ „Persze az igazi kérdés ismét csak az, hogy vajon miért érzi szükségét Orbán Viktor – és éppen egy választási győzelem után –, hogy rendületlenül továbbfuttassa a kurzus notórius történelemhamisítóit.”

    Erre egyáltalán nincs szüksége, előrenyomulhatna más vonalon is de neki presztízskérdés, a hatalma megszilárdításának eszköze, hogy bárki aki neki nemet mond az belebukik, és ezt prezentálni is tudja mint elriasztó faktort.
    Ezért ha egy ilyen kiemelt és látványos presztízskérdésben mint az emlékmű látványos vereséget szenvedne, az megkérdőjelezné falkavezéri rátermettségét a Fidesz bandán belül is és pszichikailag és lelkileg is igen komolyan megviselné, és feltehetően olyan irracionális és örült ellenlépésekre és kicsinyes bosszúra késztetné amivel nagyon komoly bajt csinálhatna saját magának. Úgyhogy érdemes folytatni az ellenállást pont ezen a vonalon, hiszen ez az emlékmű már e nemzetközi figyelem középpontjába került, így a veresége is nemzetközi presztízsveszteséggel járna, legalábbis ő így élné meg.

  • miért érzi szükségét Orbán Viktor, hogy rendületlenül továbbfuttassa a kurzus notórius történelemhamisítóit?
    csak. de inkább azért, mert egyetlen programpontja volt a jövőt illetően: folytatjuk!
    ő meg szava tartó ember…

  • Akit valóban érdekel, hogy hamisitják Magyarországon a történelmet olvassa Randolph L. Braham
    HUNGARY: THE ASSAULT ON
    THE HISTORICAL MEMORY OF THE HOLOCAUST
    amit az internetböl le lehet tölteni

  • Őszintén nem értem enterprise-t és a hozzá hasonló embereket. Hányszor akarnak még a bolsevizmuson, minden lehetséges ürüggyel bosszút állni? Az akkor készült szobrokat, emlékműveket (köztük olyanokat is, amelyekben semmi hamisság nem volt)rég eltávolították, kivitték egy izolált szoborparkba. Ez a hamis emlékmű pedig most kezd épülni. Van a „kommunizmus” áldozatainak emléknapja (amelyben szintén van hazugság, hiszen nem kommunizmus volt az a diktatúra, hanem bolsevizmus, de akkor ettől most tekintsünk el), az akkori áldozatokat érintő hazugságokról akkor érdemes beszélni, és nem a holokauszt-évben.

  • Eh..tudósöcsi és az ő idiótikus agymenései…
    Azonban:
    Mikor ejtünk szót a magyar megszálló csapatoknak a Csernyigovi Terület 11 járásában 1941 től folyamatosan és PÉLDÁTLAN kegyetlenséggel elkövetett népirtásáról , amikor is az évek alatt legyilkoltak 38600-valahány oroszt és még kb 170 000 orosz halálában vettek részt közvetett módon ???!

    ( A ” járás ” senkit ne tévesszen meg , ott mások a méretek.Ez kb 3-4 Magyarország nagyságú területet jelent.Ennyit biztak a magyar megszállókra a németek.)

    Feljegyezték hogy még maga Dr Goebbels is megdöbbent mikor értesült a magyar megszállók lelkesen elkövetett ottani rémtetteiről !
    Falvak felgyújtásáról, gyerekek, öregek , csecsmők élve elégettetéséről , egészen fiatal leányok csoportos megőraszokálásáról és utána agyonlövéséről , értelmetlen ” ad-hoc ” akasztásokról , csak hogy ” rend legyen „…amint mondták az előljáróik akkoriban.

    A németek nem voltak jelen, nem adtak parancsokat , általában semmi közük nem volt a magyarok tevékenységéhez.

    Azután hogy a Vörös Hadsereg kiverte a náci fenevadakat és csatlósaikat , a szovjet hatóságok elkezdték felmérni hogy mi is történt ott valójában:
    NYOLC MILLIÓ DOKUMENTUM KELETKEZETT mindegyik nagyjából ugyanarról szólt : a németek és a magyarok szörnyű rémtetteiről ( A magyarokat külön kiemelték mert a németekkel ellentétben, akik pragmatikusan hajtották végre tetteiket , mintha élvezték volna amit csináltak ) !!

    Mikor Sztálin elé letették a felmérés végeredményét , teljesen ledöbbent.
    AZONNAL titkosítatta az egészet !

    Ez kizárja a dokumentumok hamisításának az esetleges fennforgását. Egy állam nem fog 8,000,000 iratot , dem még 10,000.-et sem csak azért hamisítani hogy utána az egészet letitkositsa.

    Sztálin , akiről mindent el lehet mondani csak egyet nem : hogy buta ember lett volna , éles eszével azonnal átlátta hogy
    1 : ha ezek a dolgok kiderülnek a Szovjetúnió népei előtt , az erösen megingathatná a pozicióját merthogy nem tudta megvédeni a saját népét
    2 : mivel jóval előbbre nézett , pontosan tudta hogy sohasem fog neki sikerülni létrehoznia a ” Szovjet-Magyar ” barátságot azok után amit ott a magyarok műveltek.

    Inkább futni hagyta -utólag- az életben maradt bűnösöket , még Horthy nyakát is kihúzta a hurokból , csakhogy jó viszony kerekedhessen a két ország között.

    Ezek a dokumentumok már nem titkosak az orosz állami levéltárakban , jó pár évek óta tanulmányozza őket egy magyar történész-csoport.

    Most lehet összehasonlitgatni az oroszok magyarországi szemétkedéseit azzal a masszív tömeggyilkosságg-sorozattal amit MI MAGYAROK követtünk el ottan.

    Ezeket a dolgokat nem tanították a régi , Kádár-korszak béli általános iskolákban mert Sztálin prancsára titkosak voltak.
    A múlt héten beszélt erről egy történész részletesen.
    MEg kell mondjam : egy világ dőlt össze bennem és nagyon szégyenlem hogy a személyimben a Magyar bejegyzést viselem .

  • Geyza
    Ahogy megismerlek, ez a szégyenkezés minimum kölcsönös… Nyugodtan váltsál másra!

  • CA, Kedves Kristóf
    szeretettel köszöntelek Húsvét reggelén Téged és a KMH-be (jószándékkal) írókat/olvasókat, Llanfair bátyót s a többieket egy ősi szép köszöntéssel: „Christos anesti !…Alithos anesti !”

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙
    „Ennek akkor 3806 ember esett áldozatul”, és a legújabb kutatások – lásd Krausz Tamás Megsszálló magyar csapatok a Szovjetunióban című új könyvét [600 A/4 oldal] – szerint még sok-sok ezer, amelyet eddig nem sikerült fölfedezni.
    Ugyanis odakint, még a donkanyari „tragédiát” megelőzően a II. Magyar Hadsereg olyan tarolást vitt véghez a megszállt területek polgári lakosságában és vagyonában, amely párját ritkítja a világtörténelemeben is…
    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Bocs’ Geyzám !
    Azt hiszem ugyanarról beszéltél te is.
    ˙
    Egy éredekes epizód,hogy mi a . k ö z ö s . a Don és a Duna között ? Nemcsak az hogy mindkett D betűvel kezdődik,
    de szemtanúk vallomásai szerint az is, hogy 1942-ben nemcsak Újvidéken lökdösték e célból rendszeresített hosszú rudakkal a folyó jege alá a lelövöldözött polgári áldozatok hulláit a magyar katonák, de ezer kilométerekkel odébb, még a befagyott Donnál is. Ezt a módszert biztos a (most felújított) Ludovika Katonai Akadémián tanulhatták a snájdig horthista tiszturak, így aztán nem számított a távolság, a tudás az tudás…
    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Karl Pfeifer !
    Azt, hogy hamisítják a történelmet, nem is tagadják, hisz Rpássy Róbert fidSS teoretikus már évtizeddel ez előtt bejelentette,ha ők hatalomra kerülnek, akkor majd úgymond a „kommunizmus bűneit is” feltárják… És ezt egy, a holokausztra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolta.

  • Tisztelthölgyeimésuraim:
    Lehet , de elirtad a számot : 38600 és még valamennyi.
    A könyvben szereplő számok pontosak !
    Levéltári kutatások alapján lett megállapitva a hungaró-szadisták áldozatainak száma , azthiszem harmincnyolezer hatszázhatvanegy orosz gyerekről , öregről , nőről és csecsmőről van szó.A férfiak többségét behívták előtte a Vörös Hadseregbe.
    Párszáz ide vagy oda már nem számít , a háborús, emberiség ellenes bűntettek elévülhetetlenek csaképpen Sztálin ezt a genfi dekrétumot is megerőszakolta pillanatnyi érdekeinek védelmében.
    Gazember volt , nem esett nehezére más gazembereket futni hagyni.
    MOST meg MI isszuk a levét !! Ha AKKOR mindent a Világ elé tárnak akkor nem tartanánk még mindig itt !!!!

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Enterprice !
    Amit ír, az úgy hazugság ahogy leírta, ha finom vagyok, csúsztatás.
    Csak kiragadva, az embermentést: 1941-ben horthyék,nemhogy mentettek volna, de inkább Kamenyec Podolszk-ba küldtek 20 azaz Húszezer embert kivégezni… [3 évvel korábbat írunk: még nem voltak itt a németek !]…
    Aztán, ’44 március 19-én Németország közös akarattal megkötött szövetségesi kötelességének eleget téve „vonult be” bár ezzel túl sok új nem történt, hisz a fenti példa is bizonyítja, hogy Magyarország addig is saját önálló szakállára gyilkolt. Az a szövetség úgy köttetett, hogy a hitleri adományok, főleg területek és a zsidó vagyonok, tehát egy későbbi nyereség reményében is Magyarország bízott abban, hogy „nyereséggel” jön ki ebből a szövetségéből is… Nem úgy lett !
    Az egész a deviza-hitelesek csalódottságára enged emlékeztetni a Világ igazságtalanságán, akik eredetileg valamiféle megúszott kamatok nyereséges megnyeréséről álmodoztak, aztán csak megnövekedett atm és más költségek és kamatok jöttek ki az egészből, de mindenki más hülye, és kész…
    .

    És még 1
    A Szovjetunió nem megszállta az országot, hanem átszaladt rajta, midőn a nála hivatlan vendégeket kénytelen volt hazáig kergetni. Aki és akik tovább szaladtak, azoknak biza sok vaj volt a fülük mögött…
    .

  • Siralmas, hogy enterprise-nak a fenti címen megjelent horthyemlékmű állításról szóló írásról nem a tényleges téma, hanem más esetleges követelései jutottak eszébe.
    Ez ugyan olyan, mint amikor valaki írni merészel az orbán-simicska rablássorozatairól, és védelmükre azzal kelnek, hogy Simon bankszámláján bezzeg volt vagy 200millió. Mindamellett, hogy orbánék maffiózó szabadrablása 10.000milliárdos tétel ma már, azaz 50.000-szerese a kérdőre vont simontételnek, a maffiokraták bűnügyeit ezzel tisztáramosottnak tekintik, felmentik a köztörvényes gazembereket.
    Orbánnak és simicskának nincs elég keze, amit ilyenkor levágnának, ahhoz a polipkarjaik multiplikálódása után is kevés lenne, hogy bármilyen arányosságot meg lehessen valósítani.
    A fenti hozzászólások érdemben átölelték a demokrataként adható európai válasz- és hozzászólás-lehetőségeket, így ismétlésbe nem mennék bele. Valóban idekapcsolódó témákkal az elmúlt 2 hétben is több írás jelent meg ezen a fórumon is, azokat lenne érdemes visszakeresni!

    Különben az emlékmű talapzatát, ha már megépül, akkor ténylegesen lehetne értelmesen is a fentiek alapján hasznosítani más emlékművel, a jelenleg odaszántat pedig egyből a szoborparkba kell szállítani! Világkuriózum lenne! Egy percig sem állna a helyén, mielőtt a diktatúra emlékévé válhatna. (Jelzem, szerintem már rég kész is volt az a szobor, csak helyet kerestek neki.)

  • budafok: Köszönöm és viszont. De mint kérted többször jeleztem, hogy Budapesten tartózkodom. Pusztába kiáltott szó volt.

  • IVÁNHOE :
    Nem pontosan értem amit hozzám írtál és nem is vok biztos benne hogy AKAROM érteni.
    Érted ?

  • Magyar Bálint pénteken az ATV Egyenes Beszédben rámutatott arra, hogy Orbánék, azokat a magyarokat, akik öbennük nem hisznek ugyancsak mint „idegenszivüek” és „hazaárulókat” minösitik.
    Persze azokat a kommunistákat, spicliket, az MSZMP központi bizottságának volt tagjait és az MSZMP volt funkcionárusait akik átálltak hozájuk is „nemzeti-keresztény” magyaroknak látják.
    Lesz ez még roszabb is.

  • Karl Pfeifer
    2014 április 20
    9:54 de.

    „Lesz ez még roszabb is.”

    Törvényszerűen belülről fog megrohadni.

  • enterprise
    2014 április 19
    4:30 du.

    „Az emlékmű arról szól, h Magyarország 1944. márc-18-án (német megszállás) elvesztette önállóságát, függetlenségét”

    Valóban??? Akkor ezeket cáfold meg te szarházi!!!

    -Magyarország akkor a náci Németország deklarált szövetségese volt, a parlament a megszállás után is ülésezett, az új Sztójay-kormány pedig javarészt a korábbi, Kállay Miklós vezette kabinet tagjaiból állt.
    -A német megszállás semmilyen formában nem korlátozta az ország többségi lakosait, sőt lehetővé tette az ország jobboldali elitje számára, hogy újraossza mintegy 800 ezer ember vagyonát. Ebből nagyon-nagyon sok embernek, egész társadalmi rétegeknek jutott, és ezek kicsit sem érezték azt, hogy őket leigázták volna.
    -A magyar parlamentben már 1941-től terjesztették be a javaslatokat a zsidóság totális gettósításáról, így a magyar közigazgatás 1944 márciusáig teljes mértékben felkészült arra, hogyan kell bürokratikusan lezárnia több százezer ember életét, kifizettetni velük víz, villany és gázszámláikat, mielőtt vagonba rakják őket.
    -Eichmann el volt ragadtatva itteni „élményeitől” és leszögezte, biztos hogy a magyarok a hunok leszármazottai, mert ennyi brutalitást a „zsidókérdés megoldása során” sehol másutt még nem tapasztalt.
    -A deportálásokat teljes egészében a magyar hatóságok készítették elő és ők is hajtották végre, messze túlszárnyalva a németek elvárásait oly annyira , hogy még a németek követelték a vagonok számának csökkentését mert Auschwitz–Birkenau „kapacitása” nem volt elég a magyarok lelkesedéséhez!

    Szóval enterprise! Elmehetsz a q..va anyádba te náci mosdató, erkölcstelen hazug féreg!

  • Pfeifer
    Ha lehetne – szó szerint – idézzen Magyar Bálint beszédéből két idevágó mondatot. (Köszönöm szépen!)

  • budafok, egy kattintás és megvan az egész interjú:

    2014. ÁPRILIS 18.
    Magyar Bálint
    Orbán Viktor nacionalizmusa a saját nemzete ellen irányul – ezt Magyar Bálint mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt szabaddemokrata politikus szerint a miniszterelnök azt tekinti magyarnak, aki az ő támogatója, aki nem, az hazaáruló.
    http://www.atv.hu/videok/video-20140418-magyar-balint-eb

  • karl pfeifer: akad egy interjú a klubrádió archivumában, ami a napokban hangzott el (ungvári rudolf volt alanya). érdekes összefüggést vázolt fel az 1930.-ban elkezdődött, és manapság a fidesz által befejezett nyilaskeresztes mozgalom közt. egy kattintásra elérhető.
    az, hogy orbánt pedig ki, minek tekinti, attól tartok se nem publikus, se nem nyomdafestéket tűrő…

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙
    Miért futtat Orbán történelemhamisítókat ?
    ˙
    Mert éppen a legkedvesebb futtatottja Schmidt Mária, akivel még az első Orbanisztán idején együtt avatták fel és azóta is üzemeltetik, a fidSS permanens programjában szereplő, a holokausztot relativizálni hivatott „Terror Háza” (muzeumnak álcázott) kuplerájt, ahová naponta több busszal szállítják a félrevezetésre ítélt iskolások ezreit. Azóta szinte már egész nemzedékek nőttek fel e hamis szándékú intézmény és vezetője emlőin. Kétségtelen, bevált nekik, ami már a választások eredményében is kamatozik a számukra, hisz’ ez is a propaganda kategóriát erősíti, táplálja.
    Megjegyzendő, hogy az aktuális emlékmű botrány is ugyanennek a relativizációs programnak a szerves része, illetve annak az egyenes folyománya…
    Hát ezért futtatja őket…
    .

  • Enge
    legalább megpróbál elgondokozni a felvetett dolgokról, ha számos hibás, téves, vagy erősen vitatható állítást is tesz.
    A többieknél viszont sem a törzs, sem az egyedfejlődés vonalán sem mutatható ki előrelépés. Ugyan azokat a marxista/kommunista alapu történelmietlen butaságokat v csúsztatásokat (finom voltam, nem hazugságokat írtam), vagy ide nem való személyeskedéseket művelik, amelyeket elvben Lenin/Sztalin kezdett, Rákosi magyarosított, Kádár-Aczél pedig belevert a 47-89 között (sajnos még később is, sőt mai s próbálkoznak vele, egyre kevesebb sikerrel) tanult/tanított generációkba.
    Pedig a ballib oldalnál csak akkor lesz térnyerés, ha egy kicsit megpróbálnak a foxi-maxi gyökerektől elszakadni, s megpróbálnak az önálló gondolkodás irányába elmozdulni, mondjuk, legalább „enge” módra.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Az is szemenszedett hazugság, hogy a fidSS akadályozná a Jobbik előretörését. Dehogyis, sőt.
    Márpedig a Jobbik elválaszthatatlan, szerves része az Orbán-rendszernek, amelynek íratlan, ám mégis alaptézise, hogy . a . V e z é r . n e m . b u k h a t . m e g. A pártja még talán, de ő nem. Nem, nem, soha !
    Ha tehát – ad absurdum – végzetesen nehéz helyzetbe kerülne, akkor belép az „”ellenzéki”” Jobbik és nem viszi, hanem hozza neki(k) a szavazatokat.
    ˙
    Hamarosan belekezdenek a ligeti múzeum-negyed építésébe is, amit csak(!!!) azért agyalt ki a mi kis Kim Ir Szenünk, hogy azt az átkozott, bár az is nemzeti, kép-galériát és Széchenyiről elnevezett, bár az úgyszintén nemzeti , Könyvtárunkat eltávolíthassa a Budai Várpalotából, csak azért, hogy ŐŐŐŐ minél előbb felköltözhessen Vitéznagy Bányai Toldhi Miklós egykori rezidenciájába, hogy majd a Budaváry Mátyás-templomban a saját fejébe húzhassa az Árpádház szent koronáját is, mint anno az bizonyos Napoleon tette, aki mellesleg egy centivel sem volt magasabb a mi drága Orbánunknál… És ez nem vicc. 🙁
    Eredetileg a Kossuth-téri Néprajzi múzeumra fente a kését, annak ellenére, hogy az is népi, akárcsak eredetileg őmaga, de aztán 2002-ben a választást elvesztve, nekikeseredésében és az alatt az ääämúúúttt nyócccév alatt úgy megnőtt az étvágya őfelségének, hogy – miért is ne, hát kiváló disznópásztorból lett azzá, ami ma, most maaa tehát joggal – hiszen az állam Ő maga – a vár bevételét határozta el, és ha sikerűűű neki, oszt mértis ne, hát dinasztiját alapít abban. Ja ! Igyenöst a kupppola alatt, mert így stílszerű, hisz a kupola szó azt jelenti, k a m o r r a…
    ˙
    De addig is, hogy levezesse korona iránti olyannyira olthatatlan szenvedélyét, hát a pünkösdi királyság mintájára, a régi felcsúti disznóólja tőszomszédságában megalapítja a Húsvéti Focikirályságot az ősmagyar „Makovecz” féle jurtában… Éppen ma van ennek is nyitó komédiája. 🙂
    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Enterprise !
    ˙
    A történelemhamisítást éppen maga, maguk követik el azzal, hogy a tények és dátumok sorrendje előtt sem hajlandóak meghajolni. Ez nem ideológiai, hanem ténykérdés. Tessékolyszíves tételesen cáfolni és nem hamis állításokkal – meg személyeskedésekkel – dobálózni!
    .

  • Karl Pfeifer
    2014 április 21
    1:15 de.
    Ideje már, hogy leváltsák Magyar Bálintot az EU-ból!
    Hogy ki a hazaáruló? Csak őt kell olvasni, hallgatni….

  • tisztelthölgyeimésuraim: no, tegyük hozzá, hogy az ilyesfajta buszoztatás azért németországban is működik, dachauban mindkétszer, mikor ott jártam, szép számú iskolás korú – igaz, tisztiiskolás is – szállt le a buszokról a KZ parkolójában.
    csak a cél mintha egy csöppet más lett volna…

  • enterprise: ez azért mókás…maga beszél törzs- és egyedfejlődésről? 😀
    hát, fiam, orcából valszeg 2x állt sorba, amikor méretezték 😛

  • Figyelö, sajnálatosnak tartom, hogy nincsen más érve, mint Magyar Bálintot hazaárulónak nevezni. Magyar Bálint meg volt hivva Ulrike Lunacek MEPtöl Bruxellesbe. Ö nem tagja az Europai Parlamentnek. Ezt egy kattintásal meg lehet állapitani.
    Ami nekem Magyarországon – mint nem magyar – feltünik az a jobboldali block nyelvhasználata, amely habár kommunistaellenes, nagyon is emlékeztet a Rákosirendszer nyelvhasználatára. Ez a fröcsögés talán a saját táborban népszerü, de itt konzervativ osztrákok igy nem beszélnek politikai ellenfeleikröl.
    Itt Ausztriában az ilyen nyelvhasználat nem vezet oda, hogy az Orbánrendszer szimpatikusabbnak látszon. Ellenkezöleg. Igaz, az Orbán rendszer minden lehetséges lépést megtesz, hogy Ausztriában, de másutt is ne legyen népszerü.
    Mások sértése, az állandó kommunistázo fröcsögés, nem gyöz meg külföldön. És végtelenül primitiv az a gondolat, hogy aki Orbánékat kritizálja, az csak kommunista vagy szélsöbaloldali lehet.

  • Karl Pfeifer
    2014 április 21
    2:53 du.
    Nekem ne meséljen fröcsögésről és sértésről. Úgy látszik ezt a lapot csak szelektálva olvassa, ami éppen magának szól. Személyem bizony már kapott néhány gorombaságot itt.
    Ja, rákosi korban nevelkedtem, úgy hogy természetes, nem tudom levetni a megrögzött stílust, de inkább a helyi, jelenkori szövegeket válaszolom meg.
    Sajnálom, nem tudok más kifejezést használni Magyar Bálintra és társaira. Valószinű az osztrákok demokratukus kormányát nem rágalamazzák, gyalázzák meg a honfitársai az EU- ban, ezért nem szidja őket senki.

  • Most gondolatban megtapsoltam Karl Pfeiffer kollegát !

    Ahogy olvasom soraidat Karl , az az érzésem hogy TE magyarabb vagy sok magát nagy mellénnyel magyarnak hirdető álmagyarnál.

    Aki a Haza érdekei ellenében beszél vagy cselekszik az szememben nem magyar , mégha nemzetiszín heretartót visel árpádsávos nagykabáttal , akkorsem.MA az Magyarország elsőrendű érdeke hogy bele integrlódjunk végre európába.

  • A Fideszt senki nem gyalázza és rágalmazza Európában. Egyszerűen elmondják mit művel. Capisce?

  • Llanfair:
    Ezeknek az igazság gyalázkodásnak számít…

  • „Ne örüljetek a vesztének emberek. Mert noha a világ megfojtotta a korcs dögöt, a szuka, amely szülte már megint tüzel.”
    Bertold Brecht

    És ismét világra hozta degenerált, aljas korcsait mint enterprise, boda és fajtársaik.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Kedves Ille István !
    ˙
    Igen, nemcsak a cél más ott a KZ bemutatásakor, hanem azok a valóságot a maga szomorú valójában mutatják be… Kivéve, amit a nácik utólag el nem tüntettek…*
    Ellenben a Terror Háza „Múzeum” elnevezésű állami kamu-intézmény semmi tárgyi bizonyítékot nem produkál a látogató számára, csak feltételezéseket és híreszteléseket. Kb. így, hogy íme egy talicska, meg egy lapát; na pont ilyet használtak recski munkatáborban. Ugyanakkor egy vagyon költségén egy valódi hatalmas, modern orosz tankot emeltek be toronydaruval az udvarba, olyat, amely ’56-ban még tervekben sem létezett…
    Ez aztán a muzeológia magas iskolája – á’lá Schmidt Mária „történész” -tisztán a tömegek hathatós agymosása jegyében.
    .
    *Ez is mkegérne egy misét, hogy a nácik és csatlósaik, azért mégiscsak bűnnek fogták fel a gonosz tetteiket, különben nem igyekeztek volna a bűnjeleket eltüntetni.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    *
    A Holokauszt relativizálása, v. tagadása is ilyen bűnjel megsemmisítő akcióként fogható fel.
    .

  • Figyelő
    2014 április 21
    5:06 du.

    Figyelő most már tényleg nem tudom eldönteni, hogy magának a rosszhiszemű korlátoltsága vagy a butasága a súlyosabb! Olyan gyermekded módon ostoba példákkal próbálja védeni a védhetetlent, hogy az tragikomikus. Egyrészt az osztrákok kormányát mikor abba néhány éve bekerült a szélsőjobbos szabadságpárt nemcsak sokkal keményebben támadták mint Orbánékat, de konkrét szankciókkal sújtották, és az uniós tagállamok megszakították velük a felsőbb szintű politikai kapcsolatokat. A mostani demokratikus kormányukat meg azért nem „rágalmazzák, gyalázzák” mert az nem akarja meghamisítani a történelmet, nem tesz kötelezővé történelem tankönyveket melyben Hitler történelmi szerepét relativizálják, mitöbb mosdatják, nem tekinti idegenszívű hazaárulónak saját, más véleményen lévő polgárait, nem kanonizál náci írókat, és politikusokat, nem tesz arrogáns cinizmussal gesztusokat a szélsőségeseknek, nem házal baltás gyilkosokkal és nem építtet stadiont a kertje végébe. Soroljam még?

  • Figyelö, aki Magyar Bálint honfitársát „hazaáruló”nak nevezi, mert az megirta az Orbánrendszer diagnozisát a „Magyar Polip / Posztkommunista Maffiaállam”-ot, az ne panaszkodjon hogy nyelvhasználatát fröcsögésnek minösitem.
    Biráltam élesen osztrák szocialista kormányt, biráltam élesen osztrák jobboldali kormányt és soha nem hivtak hazaárulónak, le sem kommunistáztak, söt idegenlelkünek sem hivtak itt. A birálat hozzátartozik a demokráciához.
    Ezt meglehetett volna tanulni Magyarországon is.

    Gondolom Kanadában sokan az olvasók közül értenek franciául. Érdemes elolvasni a Le Monde cikkét a Fidesz-Jobbik orosz kapcsolatairól
    http://www.lemonde.fr/idees/article/2014/04/19/la-hongrie-un-atout-dans-le-jeu-de-vladimir-poutine_4404222_3232.html

  • karl pfeifer: ne fáradj. bencsicsről a tények leperegnek, ő egy másik világban él. ráadásul úgy véli, abban a helyzetben van, hogy bárkit hazaárulónak minősíthet – mert hát, kompetens. őt oktatni teljesen felesleges. már nincs abban a szellemi állapotban, ami bármi befogadására képes lenne.

  • Fuser: Pedig annyi tény van már a birtokodban, hogy tudomásul vehetnéd, védenced nem érdemli meg a védelmet.

  • llanfair
    2014 április 22
    4:33 de.

    🙂 )))))
    Pedig én mindent megpróbáltam, de javíthatatlan!

  • Fuser: Rövid idő alatt mióta itt vagyok tökéletes mélyrepülésben van. Nálam tényleg elérte a Marcsi szintjét. Arra sem emlékszik ami 12 éve volt, de elvárja, hogy higgyük neki mikor visszaemlékszik (?) 60 évre. Kegyetlen, hideg és ítélkező. A stílusa pedig olyan, hogy sokszor a Marcsi is írhatta volna. Ennek az lincselés helyeslése meg végleg helyére tette a hölgyet. Csak Te nem akartad látni. Gondolom a fájdalom fátyolositotta el a szemedet.

  • 1. Anyahajó! A német csapatok 1944. MÁRCIUS 19(!)-én érkeztek Magyarországra, „szövetségesi segítséget nyújtani” Magyarországnak. De lehet, hogy ez is marxista leninista megtévesztés, mint az, hogy a Nagy Októberi Szocialista Forradalmat november 7-én ünnepelték. Bár ez utóbbinak az volt az oka, hogy 1917-ben Oroszországban nem a Gergely naptár volt érvényben, így ami akkor október 25-én történt, az Európában november 7-e volt. Innentől fogva minden állításod legalábbis kérdéses – ha nem bírsz megjegyezni egy dátumot, ugyan hogyan tudnál bármit fölfogni.
    2. Schmidt Máriához. Évekkel ezelőtt azt mondta az agit-prop titkárnő, hogy a Horthy-rendszer demokratikus volt, mert általános és titkos volt a választás. Anyám felháborodottan hívott, akkor 84 éves volt: „Ez nem tudja, hogy falun nem szavazólapot kellett urnába dobni, hanem a pártlistákat kellett nyilvánosan, a pap, a tanító, meg a bíró előtt aláírni? És megnézhette magát mindenki, aki nem a kormánypártnak írt alá.
    Azóta nem tartom történésznek, csak agit-prop titkárnak. Eredetileg a szőke, bandzsa agitprop. titkárnak hívtam, de rájöttem: valakinek a testi hibája nem lehet minősítés tárgya, legalábbis baloldali részről, mert a bolseviktorok nem ilyen kényesek.

  • Karl Pfeifer,
    Nem azt írtam, állitottam, hogy ne lehessen kritizálni magyar vonalon egy kormányt.
    Az egészen más, külföldön, ha képviselő az EU-ban, vagy újságíró külföldi lapokban hoznak le kritizáló szövegeket, de sokszor hazug rágalmakat saját demokratikusan megválasztott kormányukról.
    Én soha nem olvastam angol, német, francia stb. nemztiségüektől saját kormányukról ILYEN szöveget, mint egyes magyartól.

  • Figyelö
    Úgy látszik „elfelejtette”, hogy Orbánék hogy politizáltak:
    „Magyarországot elítélő nyilatkozatot fogadott
    el a Kereszténydemokrata Internacionálé Political Capital
    2003.06.19., 15:11 2003.06.19., 15:11 2671
    Lisszaboni ülésén Burma és Kuba mellett Magyarországot is elmarasztalta Kereszténydemokrata Internacionálé végrehajtó bizottsága. A Fidesz javaslatára azt
    állapították meg, hogy a legutóbbi parlamenti választásokat követően több alkalommal sérültek az alapvető politikai és állampolgári jogok, a
    rendőrséget pártpolitikai alapon befolyásolják, illetve a magukat ellenzéki gondolkodónak érzőket megfélemlítik, és eltávolítják az állami szférából. Az ülésen jelen volt Orbán Viktor is, mint a Kereszténydemokrata Internacionálé egyik alelnöke.
    http://dudasj.ath.cx/home/free/kdi_liszabon_fidesz_2003.pdf

  • Karl Pfeifer,
    úgy látszik „elfelejtette”, h Mo-on 1947-89 között kommunizmus volt. Az, h Mo ennyire leszakadt nuygattól, ennek a következménye. A Mo-i baloldali pártok visszavezethetőek, illetve jogutódai (MSZP) a Mo-ot Európától leszakító, a kommunista diktatúrát „üzemeltető” MSZMP-nek. A tagállománya, vezetése szintén jelentős részben öröklött. Ennek a pártnak (pártoknak) semmi köze a szociáldemokráciához. Ugyanis a szociáldemokrata pártot a kommunista párt szovjet támogatással anno szétverte, felőrölte. Kicsit markáns hasonlattal olyanok, mint egy új nemzeti szocialista párt Németországban, ha az a parlamentben lenne…
    Módszereiket, gondolkodásmódjukat (vezetői állományuk egy részét), kapcsolataikat is a kommunizmusból örökítették át, vigyázni kell velük, míg ki nem kopnak a közéletből (a megtisztulásban már nem hiszek), vagy le nem váltja őket egy valódi kommunista párt.

  • Javítom elírásom: „míg le nem váltja őket egy valódi sz o c i á l d e m o k r a t a párt”!

  • enterprise mielött engem elfelejtésel vádol, olvassa el
    azokat a III/III iratait amelyeket megkaptam:
    http://w3.osaarchivum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2110&Itemid=2262&lang=hu
    Lengyelország, Csehország, Szlovákia is leszakadt a nyugattól, de ök persze nem folytatnak „szabadságharcot” a demokrácia ellen mint Orbánék.
    Különben pedig mindent el lehet mondani az MSZPröl és el is mondanak, csak azt nem, hogy nem lenne szociáldemokrata párt, már csak azért sem, mert az Europai szociáldemokrata pártok elfogadták mint olyant, persze nem kérdezték meg Enterprise véleményét.
    Javaslom maradjunk cikkem témájánál, ehez az amerikai követség Budapesten is nyilatkozott, akiket remélhetöleg még Enterprise sem vádolhat avval, hogy ök az MSZMP vagy a MSZP szolgái:
    http://hungary.usembassy.gov/pr_04222014.html

  • A . H o l o k a u s z t . r e l a t i v i z á l á s . egyik legnagyobb történelemhamisító tettét maga a Katolikus Egyház mondhatja a magáénak, amikor a második ezredfordulón a volt Auscwitzi Haláltábor területén hatalmas kereszteket és feszületet állíttatott fel.
    Arról már semmiféle nyilatkozatot ki nem adott, hogy mit is akartak ezzel a célzással mondani. Valószínűleg és minden bizonnyal a majd’ kétezer éves vérvádra – amely Nicea, isz. 325. óta a kereszténység kenyere – utalt és vele emlékeztette a Holokausztból még megmaradt maroknyi zsidóságot az esendőségére, hogy bármikor újra eljöhet még az az idő, amikor a zsidók majd újra behúzhatják a nyakukat ha…
    Persze ugyanígy és ezzel összefüggésben, nem volt véletlen Joseph Glemp bíboros Lengyelország főpásztora egyik húsvéti „szentbeszéde” sem amikor ugyanerre az összefüggésre hívta fel „”a zsidók”” figyelmét, holott szegényeknek még az írmagja sem maradt az egykoron virágzó zsidó közösségből Kopernikusz és Chopin földjén…
    Ezért szoktam volt mondani, hogy a holokauszt tagadásnál is nagyobb bűn annak igenlése. A relativizálása pedig együttesen meríti ki mindkét bűn(cselekmény) tényállását.

  • enterprise
    2014 április 22
    7:31 du.

    Enterprise tényleg őszintén kérdezem neked van valami személyes sérelmed, vagy csak a butaságodból fakad ez a gátlástalanul hazudozó pofátlanságod?
    Írom a valóságot! A ’89-ben és az azelőtti évtized magyar társadalma sokkal közelebb volt a nyugathoz mint az azóta eltel negyedszázadban bármikor, természetesen ha most a nyugatot nem mint politikai közösséget hanem mint a jóléti államokat nézzük.
    -A 80-as években a falusi lakosság a városiakhoz képest Magyarországon jobban élt mint bárhol a világon, a falusi társadalom korszerűbb volt mint nyugat-európai társaiké.
    -Nálunk épült az egész világon a lakosság számához viszonyítva a legtöbb falusi kertes ház melyek a kor nemzetközi gyakorlatában példátlan családi, baráti, falu közösségi összefogással épültek, és a falusi lakosság döntő hányada ma is ezekben él.
    -Paraszt és falupártibb politika soha nem volt még előtte Magyarország egész történelme során, a falu mint az erkölcs bölcsője ekkor nyerte vissza szerepét.
    -A FAO hivatalosan is a háztáji termeléssel kiegészült magyar szövetkezeti modellt ajánlotta a felzárkózó országoknak követendő példaként, mind munkahelyteremtés, mind a termelési hatékonyság, mind a természeti adottságok optimális kihasználásának szempontjából.
    -Az új gazdasági mechanizmus bevezetése mely kizárólag a szovjetek miatt bukott el olyan példa volt amely soha nem tapasztalt méretű társadalmi, gazdasági fejlődést hozhatott volna, részben hozott is, Kína harminc éve konkrétan azt a modellt követi, elég szarul is állnak mi…?!
    – A lakosság villamosenergia ellátása a települések 1/3-os penetrációjáról gyakorlatilag teljessé vált, szétszórt tanyavilág kivételével.
    -A lakosság teljes egészét lefedő társadalombiztosítás és eü. ellátás, a hazai munkaegészségügyi orvoslás tapasztalatait messzemenően figyelembe vevő rokkantsági szabályok, korengedményes-, korkedvezményes-, bányásznyugdíjak. Utóbbiakat éppen most verte szét nagy műgonddal a kibaszott kormányod!
    -A közművelődés lehetőségei és rendszere, az oktatás színvonala az európai átlag felett volt, felszámolták az ezer éve súlyosan jelen lévő analfabetizmust, a művelődési házak hálózata nemzetközileg is kivételes volt.
    És még sorolhatnám!

    És egyszer próbálj meg konkrétan cáfolni is te korlátolt fajankó, ne csak a marxista történelemszemléletre hivatkozzál ami egyébként objektívabb és tényszerűbb mint a te, soha nem létezett múltba révedő, etnicista és hungarista gyűlöletkultuszod!
    SEGGFEJ!

  • enterprise

    Lehet, hogy nem száz éves dolgokra kellene hivatkozmi, ha mentegetni akarja a bálványait, a mai tényekre ezzel úgy sem tud magyarázatot adni.

    Azt kell gondolnia az embernek, hogy maguk egészen a fő-fő fönökükig hazudozók, és megpróbálják takargatni a téyeket mások, nagyon régi hazudozásaival.

    Amúgy ezt a Károlyi így meg úgy dolgot is jobb lenne elfelejteni. Szerintem a „fiúk” azért nem csípik, mert ő a saját földjét osztogatta…

  • moll
    2014 április 23
    10:34 de.

    „Szerintem a “fiúk” azért nem csípik, mert ő a saját földjét osztogatta…”

    LÁJK!
    Ez nagyon-nagyon ül…

  • Fuser
    2014 április 23
    4:02 de.
    Fuser, nagyon szép mindaz amit leírt. Csak egy bibi van benne. Elfelejtette a hatalmas pénzkölcsönyt ami lehetővé tette e virágzó gazadaságot,az úgynevezetett” gulyás-kommunizmust”!
    Kicsit gondolkodna, a merxizmustól elkábult fejében, akkor rájönne arra, hogy a szisztéma, tervgazdaság stb. NEM müködött, megbukott-! Úgy a szovjetben, mint nálunk és más országokban.
    Kina, NEM azért éli világát, mert a megrögzött marxista elveket követni, hanem, mert éhbérétét dolgoztatott emberek ezrei termékeit adja el az USA:nak, Kanadának és más nyugati államnak.
    Ezért nem „seggfej” enterprise sem.

  • Figyelő
    2014 április 23
    1:07 du.

    Kedves Figyelő! Ha kicsit gondolkodna a baloldal utálattól elkábult fejében akkor feltűnne, hogy elsősorban a falusi társadalomról, és a mezőgazdaságról írtam. A szövetkezeti mezőgazdaság működött, modern volt, nem bukott meg, és az ország európai színvonalú élelmiszer ellátottsága annak volt köszönhető nem a kölcsönöknek! A mai napig az ország működésének alapja és a jövőnk záloga lehetne. Aki ennek ellenkezőjét állítja az vagy sültbolond vagy hazudik! A rendszerváltás, konkrétan az Antall kormány legnagyobb bűne volt a szövetkezetek szétverése, amivel rögtön haza is vágta a mezőgazdaságot, az egyetlen ágazatot amire alapozni tudnánk, és földönfutóvá tett több százezer embert aki miatt most aztán tüzet okádva lázadnak mert lopni járnak, ami valóban tűrhetetlen de a probléma megoldását azzal illene kezdeni, hogy felelősségre kellene vonni mindazokat akik miatt ide jutottak.
    Kínáról meg már egyszer írtam, pont magának, de magáról tényleg minden lepereg. Nincs már éhbéres foglalkoztatás Kínában, évekkel ezelőtt meghaladták. A kétkezi munkabérek alacsonyabbak nyilván mint nyugaton de ottani mércével mérve már rég nem éhbérnek számítanak. Nem azért pörögnek ennyire, ezernyi más oka van, például az, hogy egy másfél milliárdos belső piacuk van.
    Ne akarjon velem Kínáról vitatkozni, évekig élt ott a családom, de erről is írtam már magának!

  • Fuser, Antallt lehet okolni. Miért ne, már meghalt!
    De felelőségre vonás nem lesz, mert nincs kiről.
    Itt, nagyon kellemes irógatni mindenféléről, de az ÁLLAMI gazdaságot NEM lehetett privátizáni , sajnos. Tudja miért? Mert nem volt senkinek pénze. Mindent kiraboltak a komcsik, és tőke nélkül, senki sem tud gazdaságot vezetni.
    Ami meg kinát érinti, bizony ma is 10 centes órabérrel dolgoznak ott emberek, ami NEM elég még ott sem a élethez.

  • fuser, ne vitatkozz bencsiccsel, tudod jól, hogy ő mindent jobban tud, mindenhez jobban ért, most éppen a mezőgazdaság privatizálását tudja jobban, ráadásul tuti, hogy a komcsik mindent kiraboltak 😀
    csak hát, neki ez se szolgál tanulságul:
    http://www.freeforum.hu/mezogepforum/topik/6843
    ez meg neki magas:
    A TSZ-ek tulajdonosai a földjüket a közösbe adó parasztok voltak és szövetkezeti alapon működtek. (Igaz,hogy nem önként léptek be) Munkájukért nem havi bért kaptak,hanem az évvégi zárszámadáskor munkaegység utáni részesedést. Azonkívül volt háztáji földjük,és azon saját maguk gazdálkodtak.
    Az Állami Gazdaságok a régi uradalmak,nagy birtokok földjein működtek. Állami tulajdonban voltak,és havonta fizettek bért az ott dolgozóknak.
    na, adjunk még neki egy kis olvasni valót:
    http://jesz.ajk.elte.hu/kozma48.html
    ha ez utóbbit elolvassa, talán elfelejti a komcsi rablást. vagy letagadja.
    a tények neki nem sokat számítanak.

  • Ille István
    2014 április 23
    3:01 du.

    Igen, feladom! Klári néni a saját végtelenül beszűkült tudatának fogja, és a lakat kulcs már rég szétrozsdásodott…

  • Egy dolog. Figyelő ha annyit nem tud mi a különbség az állami gazdaság és a termelőszövetkezet között, és mégis ellentmondást nem tűrően okoskodik, az nagyon komikus!

  • fuser: kozma dolgozata az eltéről meg jó vastagon cáfolja a lopós komcsik bencsicsi teóriáját.

  • Elmentettem a linket, köszi, hogy felraktad!

  • Életmenet,
    Békemenet?
    ˙
    A történelemhamisítás egyik legeklatánsabb példája a fid-SS holdudvarában kiagyalt úgynevezett „Békemenet” ötlete is…
    Ugyanis egy álcivil gyülekezet (a CÖF), a menet élén haladó a legfidSSsebb és legjobboldalibb, az ő fasiszta kádreivel hivatott az állampárt mellett demonstrálni ha a szükség úgy hozza [persze igen relytélyes költség fedezettel]. Náluk ez így megy…
    Azonban nézzük csak meg a név választást, amely aljas fondorlattal alliterál az Élet Menete, a Holokausztból való „feltámadást” szimbolizáló, minden évben [az idén f.hó 27-én] megrendezésre kerülő demonstratív megmozdulás nevével… Ezzel a nyelvi trükkel a hétköznapi állampolgár szemében – inkább fülében – észrevétlenül egyenlőségjelet húz a két esemény közé, hogyaszongya; ez is egy rendezvény, meg az is csak egy rendezvény…
    Nem más ez kedves Olvasó Társaim, mint a kormányzó kollégistáknak a már több mint egy évtizede (Répássy által is) bejelentett Holokauszt-relativizáló szándékának az egyik – lássuk be, ügyes – hatékony, ámbár nagyon ördögi megnyilvánulása, amely mutatvány is bele tartozik a – terrorházától, a „sorsokházán” át, a most épülő német megszállási emlékműig tartó politikai játszma cipollai* szemfényvesztés folyamatába.
    Namegaztán, az a „béke” szó már csak hab a tortán, hisz 2006-os utcai zavargásokból is, de ha máshonnan nem de Orbanini beszédeiből is tudhatjuk, hogy mit is jelent a FidSS szóhasználatában a béke…
    ˙
    *Cipolla: Thomas Mann: Mario és a varázsló c. novellája gonosz és torz mágusa

  • Fuser ! (4,02)
    ˙
    Klassz vagy és tökéletes. Minden úgy klappol, ahogy írod.
    5 *
    .

  • Dubois
    2014 április 24
    2:46 de.

    Köszi Dubois, és örülök, hogy vannak még akikkel hasonlóképp látjuk a világot! A racionális igazság igénye ritka kincs manapság!

  • Figyelő!

    Ne keverjük össze a szocializmus alatt kiépült magyar mezőgazdaságot és magát a szocialista termelési módot.
    A magyar mezőgazdaság akkor a világ élvonalába tartozott, ha az ENSZ FAO vonatkozó adatai még elérhetők, a saját szemével láthatja.
    Hát az ipar annak valóban annyi. De ez szinte ma is így van, csak van egy „árnylatnyi” különbség, mostanában magyar ipar nincs. (Audi, Mercedes, stb. ugye nem magyar!). Cserébe magyar mezőgazdaság sincs, illetve ami van az egy torz szülemény, csak a gépi megmunkáláson alapuló ágazatok vannak, csökken a kertészet, hála a magafajták földszerzésének, csökken az állattartás is. Na röviden, nagyon röviden az árnyalatnyi különbség.

  • moll: bencsics nem magafajta, hanem egyedi darab. nem tartozik sehova, egyetlen pártcsoportosulással nem szimpatizál – még ha látszólag gyökös fideszes is – bár mindenhez ért – méghozzá jobban ért – a földszerzés távol áll tőle.
    ráadásul teljesen mind1 neki, mit ócsárol éppen, vagy mi mellett foglal állást, a lényeg az, hogy még véletlenül se értsen egyet a KMH-n megjelenő cikkekkel, ill. hozzászólásokkal.

  • Dubois

    Az Élet menete az egykori halálmenetek ellentétpárjaként született megemlékezés. Németországból ered és vált hagyománnyá.
    Egyébként, legrégibb hagyománya a katolikus körmeneteknek van – akár – innen is eredhet a béke menetet ötlete. A menetek listája a Simon Gábor vezette szintén civil éhség menettel teljes.

  • T. Moll !
    ˙
    Fején találtad szöget gróf Károlyi Mihályt illeően…
    Ő valóban történelmi tettet vitt véghez akkor, amikor fölosztotta a földbirtokait azok között, akik azt egy évezrede művelték.
    Ezt a tettét a volt arisztokrácia azóta sem tudja megbocsájtani neki, hisz példájával „kellemetlen” kényszerhelyzetet teremtett köztük és kvázi jobbágyaik között. Nehogy aztán még utóbbiak az ő birtokaikra szemet vessenek! Tőlük fújt a szél az egész Horthy rendszerben. Pedig Ady Endre is a nagyszerű Grófi szérün-ben a földosztásnak nemcsak a jogosságát, de az időszerűségét is megjósolta… Na persze e minden értelemben nemes és az ő értelmezésük szerint is ősmagyar költőt és publicistát(!) éppen ezért is legszívesebben már rég ledöntötték volna a talapzatáról, mint Károlyival is a minap megtették, csak akkor már túlságosan kilógna lóláb a fideSS valóságos szándékait illetően.
    Féltéglával verték és verik a mellüket, hogy ők aztán mennyire ’48 örökösei, ám amikor valaki komolyan veszi a Forradalom és Szabadságharc igazi hagyatékát, amely a legfontosabb céljai között jelölte meg a jobbágy-felszabadítást, akkor ősi jussukra hivatkozva kígyót békát szórnak az ezt szorgalmazó bármely valódi hazafira, akit még halála után is képesek földbe tiporni…
    .

  • Jani !
    ˙
    Én ezt a cinikus áthallást hoztam ki Életmenet és Békemenet között, mert uttóbinak mindenhez, csak békéhez nincs köze.
    A fidSS-nek a kétezres évek eljén valamikor volt egy „menete” melynek élén egy ugyanolyan hatalmas méretű molinót hordoztak a vonulók, mint a CÖF szokott kérdezve is hazug „nem leszünk gyarmat” szlogenjükkel… Ott és akkor óriás betükkel írva a következő jelmondatot cipelték magukkal ezek a szar alakok:
    „AZ IGAZSÁG SZABADDÁ TESZ”,mely az auschwitzi jelszóval,a
    „MUNKA SZABADDÁ TESZ” kapufelirattal csengett egybe már első pillanatban.
    Ez az aljas fogalmazás nem véletlen áthallás és ugyanúgy nem mentegethető mindeféle vallási hagyománnyal, ahogy fenti példák sem véletlen szövegek.
    .

  • ˙
    Ezzel is azt akartam mondani, hogy a fidSS-nél nincsenek véletlenek. Ezek a „szlogenek” nem csupán elszólások, hanem tudatos üzenetet hordozó figyelmeztetések egyesek felé.
    A rituális katolikus körmeneteknek nincs közük ezekhez a menetekhez, bár azt nem állítanám biztosan, hogy e ravaszul megfogalmazott jelmondatok nem gyökereznek e a katolicizmus néha sanda szándékú céljaiban…
    .

  • Dubois

    Nem tudom mennyire számítok átlagembernek, de esküszöm én előbb ismertem a bibliai idézetet : „Az igazság szabaddá tesz’ (Ján. 8/32), mint koncentrációs tábor bejárata fölé írt cinikus és aljas sorokat. Lehet, nem hiszed, de szerintem, más is így van vele.

  • jani: Te most komolyan gondolod, hogy ezek a jelszavak véletlenek? Egyszer vagy kétszer lehet véletlen. De ezek meg vannak komponálva. Egy cinikus, neveletlen saját „fontosságtudatában” tobzódó lények arcátlansága.

  • llanfair

    És te komolyan gondolod, hogy abból a tömegből (sokat mondok) 10 százaléknál több, aki ismeri akár az egyik, akár a másik említett idézetet? Ne légy már paranoiás!

  • jani: Félek abból a tömegből 1-2 százalék tudja mit csinál. A többi csinálja amit mondanak neki.

  • Dubois
    2014 április 24
    2:46 de.

    Parittyás, ezt most komolyan? 🙂

    Talán mégsem kellene, mert nagyon sokat ront a hitelességeden:)

  • Fuser
    2014 április 23
    2:30 du.

    „A szövetkezeti mezőgazdaság működött, modern volt, nem bukott meg, és az ország európai színvonalú élelmiszer ellátottsága annak volt köszönhető nem a kölcsönöknek! A mai napig az ország működésének alapja és a jövőnk záloga lehetne. Aki ennek ellenkezőjét állítja az vagy sültbolond vagy hazudik! A rendszerváltás, konkrétan az Antall kormány legnagyobb bűne volt a szövetkezetek szétverése, amivel rögtön haza is vágta a mezőgazdaságot, az egyetlen ágazatot amire alapozni tudnánk, és földönfutóvá tett több százezer embert aki miatt most aztán tüzet okádva lázadnak mert lopni járnak, ami valóban tűrhetetlen de a probléma megoldását azzal illene kezdeni, hogy felelősségre kellene vonni mindazokat akik miatt ide jutottak.”

    És azokat, akik kiárusították, vagy lerombolták az élelmiszeripart és minden mást, pl. cukorgyárakat, de hosszan lehetne sorolni, hogy mi mindent.

    Nem véletlenül tart itt a gazdaság, ahol.

    Méghogy megújult baloldal, nevetséges az az egész kutyakomédia:)
    Ahogy Viszockij mondta, „régi szarba lépünk az új úton”.

  • dakota: ha esetleg visszatekintene, mikor is kezdődött ez a kiárusítás, piszkosul meglepődne! ács:2001, mezőhegyes: 1997, lőrinci: 1998, sárvár: 1998, ercsi: 1998.
    „A rendszerváltás után, mivel a vagyontömeg vészesen fogyott, a három lehetséges megoldás közül hazánk az értékesítés alapú privatizációra épített, melynek szempontjai közé tartozott a gyorsaság, mivel az Antall-kormány ennek révén látta biztosítva a rendszerváltás visszafordíthatatlanságát, másrészt egy kettős szempontnak is meg kellett felelni. Eszerint az adott vállalatot, mint termelőegységet meg kellett őrizni, másfelől pedig a vevő számára nem volt szabad olyan kötelezettségeket előírni, mely elriasztaná őt – például a foglalkoztatást érintően.”
    uppsz
    valóban, hosszan lehetne sorolni. ha ide vesszük az ipart is – kezdve a széles gábor általi rombolással, de az én okoskodásom helyett álljon itt:
    http://nyugdijas.network.hu/blog/nyugdijas-klub-hirei/a-magyar-privatizacio-tortenete
    talán még maga is képes felfogni belőle valamit, bár elég kis betűkkel van írva.
    de a magyar ipar egy másik szegmenséről is olvashat, méghozzá 1991-ben kezdődött történetről:
    http://magyarnarancs.hu/belpol/a_novenyolaj-ipari_privatizacio_tiz_eve_leepules-61048
    dakota fiam, maga egy szánalmas amatőr. még arra sem képes, hogy mielőtt ide írja a hülyeségeit, utána nézzen, kik is voltak akkor hatalmon?
    valóban, nem véletlenül tart ott a gazdaság, ahol. sajnos, ezen orbánék mohósága sem javított.

  • dakota: ha már viszockij, álljon itt a teljes dalszöveg, címe: nem szeretem

    Nem szeretem a halálos véletlent,
    Az élettől én el nem fáradok,
    Nem szeretem az őszt, a telet, a nyarat,
    A tavaszt sem, amikor beteg vagyok.

    Én nem hiszek az ünnepélyességben,
    A hideg cinizmust sem szeretem,
    És ha vállamon át leselkedve,
    Levelemet olvassa egy idegen.

    Nem szeretem a félig kimondott szót,
    Azt sem, ha félbeszakítanak,
    Vagy, ha hátulról kapom meg a golyót,
    Ellene vagyok puskának és kardnak.

    Túl sok a gőg, az önimádat,
    Csütörtököt mondtak mind a fékek,
    Dühít, hogy a”becsület” szót elfeledték,
    S a rágalom számít dicsőségnek.

    Amikor letört szárnyakat látok,
    Nincs bennem sajnálat, nem szeretem
    Sem az erőszakot sem a gyávaságot,
    Csak Krisztust siratom a kereszten.

    Nem szeretem magam, amikor félek,
    Nem tűröm, ha ártatlant gyötörnek.
    Nem szeretem, ha a lelkembe másznak,
    S még kevésbé azt, ha bele köpnek.

    Minden arénát, porondot utálok,
    Tehetségért aprópénz jár, tudom,
    Történhetnek velünk nagy változások,
    Megszeretni én ezt sosem fogom.

    Minden arénát, porondot utálok,
    Tehetségért aprópénz jár, tudom,
    Kecsegtetnek minket nagy változások,
    De régi szarba lépünk az új úton.”

    ugye, hogy így már egy cseppet másképpen hangzik? mert így már tökéletes korkép orbanisztánról!
    picinyem, ebbe nagyon beleszaladt! 😛

  • dakota
    2014 április 24
    11:30 du.

    Daki! Már kezdtem azt hinni, hogy javulás állt be az állapotodba, erre tessék! Te tényleg azt hiszed, hogy én írok Dubois név alatt is, és magamat dicsérem?
    Hát vaze, sokkal szigorúbb orvosi felügyeletet írok elő neked, és ismét növeljük a gyógyszer adagod! 🙂

  • Jani ! (1,29)
    .
    Én is ismerem, ám meggyőződésem, hogy ők, a fid-SS, azon a felvonuláson nem e3gy szép – egyébként aljas cinizmussal a kérdéses auscwitzi szlogenhez igazított – bibliai idézet kedvéért, hanem annak KZ-es összecsengéséért hurcibálta városszerte, mint életveszélyes figyelmeztetést .
    Az eredeti János:8/32 ugyanis így hangzik:
    „… megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket…”.[a ref. Biblia társulat fordítása] Vagy,”…És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz benneteket…” [Károli Gáspár fordítása] Ezek a mondat szerkezetek egyike sem hasonlít ahhoz az egytagú, tulajdonképpen tőmondathoz, ahogy azt a fid-SS a saját büdös szájíze szerint, „az igazság felészabadít” formában szinte tökéletesen az auschwitzi „a munka felszabadít” formulához, azzal retorikailag egybehangzó cinikus fenyegetéssé (!) igazította és formálta át.
    Ebből a kommentedből viszont kénytelen vagyok sajnálattal azt is leszűrni, hogy Te is magadévá tetted a fid-SS-nek eme sandaszándékú szöveghamisító módszerét az eredeti szöveg környezetébőól kiemelt és megmásított mondatszerkezet és tartalom használatával…
    .

  • fuser: két dolog miatt ne strapáld magad.
    ez a gyülevész 6 órányi késében van a mi eszünkhöz, másrészt ő nem látja az IP címeket, de szívesen lealázom bármikor, még csak megerőltetésembe se kerül.
    itt van pl. a viszockij idézete 🙂

  • dakota
    2014 április 24
    11:41 du.

    Daki! Én a ’89 előtti idők mezőgazdaságáról és annak bűntettel felérő szétveréséről írtam. Nincs vita köztünk, hogy az arra ráépülő élelmiszer és feldolgozó ipar lerombolása, kiárusítása nem kevésbé bűn, de hogy ebben kik vették ki oroszlánrészüket arra Ille István bejegyzése a napnál világosabban választ ad!
    Nincs megújuló baloldal, egyetértünk, de a jobboldal maga a sáskajárás.
    Majd szólok az ápolóidnak, hogy neked élőistenes kényszerzubbony jár, mert megérdemled! 🙂

  • István! Ez a Viszockij idézet fantasztikus, nagyon-nagyon tetszik!
    Bevallom nem nagyon ismerem a verseit, de foglalkozni fogok vele, köszi, hogy felraktad!

  • fuser: felesleges. dakotának torontóban más ellátás jár. ott toleránsabbak az ilyen elmeroggyantakkal – lásd burkus az USA-ban is milyen régóta szabadlábon van. majd, ha közveszélyes lesz! de most még csak sima sub-os.

  • Ille: tényleg másképp hangzik,itt is megmutatkozik hogy a nagy alkotások mennyire aktuálisak maradnak,bár Szöllősi 2010-ben kicsit tompította,mégis a Hobo-fordítás az igazi. Köszönöm,hogy eszembe juttattad! Kis bonbon annak,aki szereti: http://www.babelmatrix.org/works/ru/Viszockij,_Vlagyimir_Szemjonovics-1938?literatureLang=ru&translationLang=hu

  • fuser: így jár egy személyeskedő amatőr. kiragadott belőle egy mondatot – amolyan őszödi idézet módra – de az egész vers, a maga mondani valójával, amit sorról sorra rá lehet vetíteni orbanisztán módszertanára, simán sárba taposta őokosságát.
    pech. elkapkodta a kis vizinyuszi 🙂

  • Igen, meggyőződésem, hogy Észak-Amerikában túlontúl elnézőek az elmebetegekkel szemben. Lehet ez az őslakos indiánok hagyományaiból jött akik tisztelték az őrültjeiket. Valszeg dakota sem véletlenül választotta ezt a nevet, hátha így elnézik neki mikor magánkívül őrjöng! 🙂 )))))))))

  • Biza! Aki másnak vermet… 🙂

  • nyizo: bevallom tudatlanságom: fogalmam se volt arról, hogy hobo=földes lászló 🙂
    igaz, hobo sem állt az érdeklődésem homlokterében.
    az vesse rám az első nagykövetet…

  • Kár, hogy amikor ez a „megszállási” emlékmű balhé elkezdődött, nem írtam le ami számomra már akkor világos volt, hogy a camorra, az Orbán politikai család (=fid-SS) a maga hozzá illő cinizmusával azért oda, szemben a szovjet felszabadító emlékművel tervezte ezt a borzalmányt, hogy egy vitorlából két szelet hasznosítson. A Führer úgy gondolta, hogy a „megszállási” emlékmű előbb-utóbb olyan indulatokat vált ki a demokratikus erőkből, amely majd megmozgatja a náci csapatok (az ő formális ellenzéke) egyelőre még istállóban tartott vad hún telivéreit is.
    A legtermészetesebb, hogy számítása rövidesen bejön. Tegnap, a 64 Vármegye Mozgalom (a 2006-os utcai hőzöngések egyik fő mozgató-rugója – Vona jobbkeze) ifjú titánjai meg is jelentek a Szabadságtéren, ahol a sajtó munkatársai előtt nyiltkozva a demokrata kordonbontók jelenlétében kijelentették, hogy
    „Ezzel az emlékművel ők sem értenek egyet, hiszen a németek minket nem megszálltak, hanem mivel mindkét országot szövetségesi kötelék kötötte egybe, a németek mint >szövetségesek, bajtársi segítséget nyújtottak< a bajaba került magyar népnek".
    Ezt a bajtársi segítséget valahogy meg is jelentétték a kordont borító molinón is…, aztán átsétáltak a Szovjet Hősi Emlékműhöz, ahol "csodálkozással vegyes csalódottsággal" vették tudomásul, hogy az évek óta odatelepített kordon pont aznap eltünt, amikor ők akarták volna azt lebontani.* Node sebaj, azért elővették a satmaguk által hozott molinót és fölbiggyesztették azt a Budapestet felszabadatító 200.000 szovjet hősnek emléket állító diadaloszlopra kb. ezzel a szöveggel:
    " Ez a gyilkosok emlékműve…"
    Na, itt teljesedett be Orbanini Duce számítása, tulképp. az, amit eredetileg ezzel az ellenemlékművel akart. Amit ő nem mond(hat) ki, majd kimondja Jobbik, a 64 Vármegye, vagy a MIÉP – na meg hát az LMP-t se hagyjuk ki, amely szervezetek neki nem ám ellenzékei, csak a mindent megmondó udvari bolondjai… Persze mindez azzal a látszattal, hogy íme az alulról jövő "civil" kezdeményezések – én mosom kezeim.
    ˙
    * Most már csak egy kérdés marad a levegőben, mint damoklesz kardja, hogy hová tűnt a szovjet emlékmű körüli kordon, és milyen taktikai céllal tűnt el ? Ha a rendőrség tüntette el, akkor honnan tudták, hogy jön a 64 Vármegye …?
    .

  • dubois: véleményem szerint ezzel orbán rendesen eltaktikázta az orosz kapcsolatokat. putyin nem felejt…

  • Ille István: Nem hiszem, hogy Putyint érdekli. Ő nagy pályán játszik. Megszerzi ami Magyarországból kell (megszerezte) és kész. Van neki fontosabb dolga mint Orbánnal foglalkozni.

  • Ille István
    2014 április 25
    4:54 de.
    jujj! Mi lesz ha putin felbontja a paks2-őt?
    De szép lenne ha csak ezt taktikázta volna el!
    Épp ma reggel láttam egy riportot az egyenes beszédben,egy német stáb forgatott a közmunkásokról,és nem elég,hogy nem valódi közmunkások voltak akik nyilatkoztak,hogy ez volt álmaik netovábbja,de a háttérben a csököttagyú bürgermeisterin el is kotyogja a bekapcsolva felejtett mikrofon miatt.
    Mennyit is költöttünk országimázsra? Na annak annyi!

  • István !
    ˙
    Remélem, Putyin-Orbán kapcsolatot illetően a próféta szólt belőled !
    Egyébként „szegény” Putyin hű de elcseszte azzal, hogy a csuti kanásszal fogott kezet. Aki ezzel eddig kezet fogott az biztos hogy bajba került – kezdve Mubarakkal… stb.
    .

  • ˙
    Mert lássuk be, a mi Vezérünk ha semmiben sem, ám a bajkeverésben naaagy-nagy mester.
    .

  • Biony! Ha valakik, Orbánékkal cinkosan összekacsintva arra a végtelenül ostoba hibára vetemednek, hogy megrongálják vagy bármilyen módon meggyalázzák azt az igaz emlékművet az oroszok kifilézik ezt a felcsúti rohadékot és rablóbandáját.
    Remélem elkövetik ezt a hibát!

  • Jichak Perlmutter

    ˙
    Sajnos tényleg nem véletlen, hogy éppen ott akarják felhúzni azt a szégyenletes emlékművet a szovjet emlékművel pont szemben – a tér hosszanti szimmetriája szerint is. Mert ha a dolgok mégis úgy alakulnának, hogy a demokraták és a nemzetközi felháborodás meg tudnák valahogy akadályozni a hamis dicsőség emlékművének a felhúzását, a Duce végül az erre való hivatkozással(!) lebonthatná a szemét már régen olyannyira csípő(lásd: Orbán-beszéd 1989. június 16.) szovjet hősi diadaloszlopot… Tehát a mai Szabadságtéri események neki máris az eltervelt következő cselekménysorát alpozza meg. Mert ő az a tipikus machiavellista kalandor, aki a számára rossznak tűnő eredményből is pozitív kimenetelt képes kovácsolni. De ne gondolja senki,hogy ez az imádói, meg a gyáva ellenzéki sajtópatkányok oly sokszor hangoztatott orbáni tehetségből fakad… Nem Tiszőtthőggyeimésuraaaim. Ennek a habitusnak gátlástalanság és jellemtelenség vagy a kettő kombinációja a neve…
    .

  • T.Perlmutter !
    ˙
    Már eddig is így működött a ravaszparsztja, de akkor a Kisgömböc majd ugyanezzel a Machiavellis sakktrükkel intézi az egész országot az elkövetkező 40 mikola-év alatt. Nesze nektek magyarok, ti választottátok. Hitler és német nép példája nem volt elég nektek. Be lesztek szántva úgy, mint a kishantosi búza a minap…
    .

  • (Kiegészítés)
    ˙
    …Persze a beszántást a szociális temetés megfelelő orbanista szabályai szerint magatokon, illetve a csládtagjaitok által kell majd elvégeznetek.
    .

  • KISHANTOSI HARMATOS BÚZA
    ˙
    Kishantosi búza kihajlott az útra,
    Arra megy egy legény szól,hogy leszakítja.
    Rákacsint a leány ne szakajtsd le róla,
    Orbánnak traktorgya ennek szakajtója…
    [népköltés]
    .

  • A KISHANTOSI TISZTABÚZA
    .
    Sej a kishantosi biobúza kihajlott a dűlőútra.
    Arra megy egy legény, szól hogy leszakajcsa…
    Ott halad egy széplány s monnya, ne tedd aztat már máma,
    Hisz Orbán Viktor trakorkája jön majd, s az beszáncsa.
    ˙
    [népköltés; részlet]

  • Bécsben olyan pompás szovjet hősi emlékmű emlékezik meg a felszabadító szovjet katonákról, mint sehol a világon.

  • Puchert János

    http://beszelo.c3.hu/onlinecikk/a-konzervativ-jobboldali-emlekezet-1956-rol
    akit érdekel 56 hiteles története, az olvassa el Eörsi László cikkét

  • Fenyvesi Glória

    Fuser!
    A FIDESZ hívei mégsem ezt gondolják, itt, Magyarországon Orbánról, amit ön mondd róla.Kétharmad…
    Ők a szocikra-liberálisokra mondanának negatív jelzőket…
    Tudja, a tapasztalat…
    Még ha vannak is hibái O.V-nak…
    Mint ahogy minden más kormányzó erőnek szokott lenni…

  • Fenyvesi Glória: Egyszer számolja át azt a kétharmadot. És még adja oda hozzá azokat a szerencsétlen gyerekeket is akiknek eladták a jövőjét. Milyen kétharmadról is tetszik beszélni? Tudja ez a baj. A Fidesz hívői. Nem hinni kéne hanem tudni.

  • Ilanfair és Glória !
    ˙
    Bizony nagyon sz@r munkát végzett 25 évvel ez előtt az úgynevezett ellenzéki kerekasztal [lásd ott Wpédia. Orbán is benne volt], amikor ezt a „kétharmados” időzített bombát elhelyezték – na jó, benne felejtették – a jogrendszerben. Hiszen ez minden, csak nem demokrácia ! Ez pont olyan, mintha a Nagy Francia Forradalom beépítette volna a francia alkotmányba, hogy ha nép mégis úgy akarja, akkor szavazással visszallíthatja a királyságot… Ugye nonszensz. Hát ilyen a 2/3-os szisztéma is.
    .

  • ˙
    Amúgy, a királyi család és az arisztokrácia szó szerinti lefejezése a hitbizomány intézményét volt hivatott megszüntetni, amivel okafogyottá kívánta tenni a restaurációt…
    Más lapra tartozik, az hogy Napoleon önmagát koronázta császárrá, bár ha jól belegondolunk nem nagy a különbség Orbán lépéséhez képest, aki ezzel akétharmaddal úgy él vissza, hogy a lakosság, illetve a szavazásra jogosultak számához képest egy elenyésző kisebbség formális többsége révén szerezte meg a kulcsot a jelképes koronához, azaz ezzel megváltoztatta a 25 évvel ez előtt indult rendszert. Irány az új magyar abszolutizmus !!!
    .