Az Origós Deutsche Telekom szövetségre lép az Orbán kormánnyal

2014 június 4 1:45 du.25 hozzászólás

Lázár János bejelentette, hogy a Deutsche Telekom az Orbán kormánnyal szövetkezve viszi el az internetet a még offline vidéki otthonokba. A Deutsche Telekom az Origo Zrt. tulajdonosa, mely lap éppen tegnap menesztette főszerkesztőjét, miután az Lázár János extrém utazási költekezését tárta a nyilvánosság elé –  „A kormány átfogó vidékfejlesztési informatikai fejlesztés tervez minden háztartásba a Deutsche Telekommal közösen”–mondta Lázár János fideszes csúcsminiszter a parlament mezőgazdasági bizottsága előtt.

Lázár János a csúcson jár.

Lázár János a csúcson jár.

Közben folytatódik az Origo Zrt. összeomlása, miután a lap tulajdonosa – a Deutsche Telekom – feltehetően politikai nyomásra menesztette Sáling Gergő főszerkesztőt, aki a legnagyobb magyar internetes újságban hozta nyilvánosságra, hogy hét nap alatt a fideszes csúcsminiszter 2 millió forintot költött szállásra. Az egyik két napos angliai utazása alatt 920 ezer forintot költött szálloda szobájára, Svájcban pedig két nap alatt 469 ezer forintot költött szállásra. Az Origo kiszámolta, hogy Lázár 250 ezer forintot (azaz 1,200 kanadai dollárt!) adott ki éjszakánként szállásra. Sáling bűne az volt, hogy ezt nyilvánosságra hozta. Ez most az állásába került. Londonban öt csillagos szálloda már 80 ezer forintért is foglalható, de feltehetően ez nem felelt meg a magyar miniszter elvárásainak.

Kedden több mint ezren tüntettek Sáling leváltása ellen Budapest utcáin és erről az AFP hírügynökség is beszámolt. Ma pedig tiltakozásul lemondott Pethő András, az Origo főszerkesztő-helyettese. Közben György Péter, az Origo alapítója is távozott a fideszes nyomás alatt széteső internetes laptól.

A Deutsche Telekom, illetve az Origo Zrt. hozzáállása a kormányhoz jó példa arra, hogy az Orbán rendszer miként építi le a maradék magyar sajtószabadságot a megzsarolt magánszféra aktív közreműködésével.

Most már csak azt érdemes átgondolni, hogy milyen tempóban folytatódik vajon az eféle eljárás, ha Lázár János lesz 2017-től egy esetleges Orbán-prezidencia miniszterelnöke.

25 hozzászólás

  • Lázár János egy sötét bunkó. Hiába jár csúcson.

  • pénz beszél kutya ugat, a DT is egy a „vállalkozók” közűl, akik akiket semmi más nem érdekel mint a profitja, a tőke szabad áramlásának „törvénye” nem csak magayrországon valahol Kanada-ban is pusztít csak most a rohadt politikusok az ontarioi kormányváltásról hazudoznak össze vissza annyi változás van ez 100%, hogy a tömegközlekedés ára 450%-kal emelkedett az összes költségek hasonlóan az utóbbi 24 évben a tömegközlekedés most vesz néhány új járművet jó olcsón és darabonként mialatt a bérek és fizetések be vannak fagyasztva de a biztosítás és a többi megy felfelé mint a fing amikor valaki sok babot eszik a Lázár az egy kiskaliberű lókupec és a DT megette ezt a gumicsontot, vagy csak azután lett édes gyereke a lázárnak, hogy a lap leírta amit leírt majd 2 hét műlva is érvényes lesz ugyanez a léprecsaló? vagy addigra elfelejtőpdik és az Origo meghalt a DT elment kapálni és a simlicska művek learattya amire már évek óta várt a lézernek azt sem szabad elhinni amit kérdez

  • Pesti Gúnár

    cornelius, Lázár nem hiába jár a csúcson, hanem azért, mert egy sötét bunkó, és mert a Vezérnek így pillanatnyilag éppen megfelel.

  • Pesti Gúnár

    Mellesleg én úgy vélem, hogy a DT tesz arra, hogy Lázár a szövetségesének nevezi, ellenben amíg Lázár fizet, ők szívesen telepítenek internetet akárhová, mert abban van a biznisz. Ha Szanyi kapitány fizetne, akkor a DT az ő szövetségese lenne.

  • no, ez érdekes lesz…minden háztartásba…szélessávú…aha. csodánkra fog járni egész európa. úgy kell ez, mint egy falat kenyér. juli néni már izgatottan várja. a pérókon egyenesen zabálni fogják!
    ugyan, mit fognak kezdeni az internettel olyan háztartásokban, ahol villany sincs? vagy van, de se vezetékes víz, se vezetékes gáz? vagy 70 feletti, meglehetősen iskolázatlan emberek élnek benne? vagy nincs pénzük számítógépre?
    minimálnyugdíj, közmunkabér, más se hiányzik oda, mint az internet.
    persze, ez a DT-nek jó kis falat lesz, de állam bácsi jó fizető!

  • Sajnos igaz a megállapítás: A Deutsche Telekom néhány forint-milliárdért „a vidék átfogó, informatikai fejlesztése” cserébe eladta az „Orgio”-t, amely ugyan nem a „legnagyobb internetes lap” volt, de egyke a legnagyobbaknak.(ihol a tudósítás: http://nol.hu/belfold/lazar-mintha-teljhatalma-lenne-1466151

    Ámde ezen nem köllene csodálkozni. Hiszen a szintén német „Adidas” simán eltűrte, hogy iskolába való kisgyerekek, napi 12 órába és éhbérért varrják azokat a cuccokat, melyet a német cég osztán óriási haszonnal tovább adott. Mindezt azért tehette, mert megalkudott egynéhány ázsiai despotátus főnökével, Európában és a Világ Civilizált részén pedig erről vagy nem tudtak semmit, vagy nem akartak tudni semmit!

    Nos, ehhöz képest az, hogy az ugyancsak német Deutsche Telekom ugyanezt teszi az Észak-Balkánon (leánykori neve: „Magyar Köztársaság”)sokkal „etikusabb”, lévén a nyereségéért cserébe csupán néhány ember (újságíró) egzisztenciális legyilkolásában köllött segédkeznie!

    Mint tudjuk: „Pecunia non olet!”.

    Bár ennek ellenére messziről bűzlik ez az egész … Rendszer … is!

  • Pesti Gúnár

    Mégis jó lesz az, mert már az origó is gleichschaltolva van, nem olvashatnak ottan a népek olyasmit, hogy Lázár szórja a közpénzt, hanem csak olyat, hogy kinyílott a pitypang, kivirult a rét, sárgarigó rikkant, víg dala szárnyal szét…

  • Van egy kis probléma a nagy falattal. Mármint a DT számára!
    Tegyük fel, hogy beruház, egy hatalmas vezetékhálózatba. A szolgáltató választás akkor is az embereken múlik, ugyanúgy ahogyan a televíziózás. Ott is vannak műholdas, meg vagy tizenöt fajta kábeles szolgáltató. A wifis szolgáltatókról nem is beszélve. Vagyis a piac nagyon eloszlik. A városokban amúgy is ott van, kiépített vezetékhálózatokkal, mégis az emberek vándorolnak egyik szolgáltatótól a másikig.

    Ahol viszont elmaradott az infrastruktúra, a kereslet túl kicsi a beruházás összegéhez képest, az okokat Ille leírta. Ebben szerintem vagy más üzlet van, vagy az egyéb üzleteit védi a Telekom amikor széttette a lábát, és lefeküdt a kormánynak.

  • kedves donom, a szolgáltatóválasztás esetében a kormány megtalálja a módját, hogy beszűkítse – tette ezt már nem egyszer, más területeken. szabad szolgáltatóválasztás, amikor azon dolgoznak, hogy beszűkítsék a csatornakínálatot is? ha meglesz a kormányzati internet, hamarosan követni fogja a korlátozott tartalom is. jelenleg 53 internet szolgáltató működik magyarországon. ezek kb. 75%-a lokális, egy pályázati kiírással simán kiiktatható. nyer, mondjuk, a MATÁV (az AT&T, vagy az UPC nem jó, mert külföldi tulajdonban van, esetleg nem engednek belenyúlni a tartalomszolgáltatási politikájukba), és máris szabad a pálya. észak-koreából meg tanulmányi utazásokat fognak szervezni orbanisztánba, hogy’ is kell az ilyesmit megfirkálni?

  • Szöveg afotóhoz :

    Sötétség délben

  • ˙
    Pedig már kezdem a németekben kellemesen csalódni…
    .

  • Nálunk a szolgáltató (DIGI) négy hónappal a választások előtt kivette a több mint száz adót, köztünk porno csatornákat tartalmazó kínálatából, a magyar nyelven alámondott független Euronews csatornát. A miértre nem lehetett választ kapni.

  • csillag ádám: de benne hagyta a bbc-t és a cnn-t, nem? igaz, hogy azok angolul beszélnek, így azután édes kevesen értik, de a lényeg: a duna-tv agylágyítása már eljut a messzi távolba is! na, ez a siker!
    a miért pedig selmecica féle: csak!

  • Csillag Ádám

    A diszlexiások kedvéért írjad nagy betűkkel, hogy csak az Euronews csatornát vették ki a programból, a többi kb. megmaradt, köztük a pornó csatornák is! Nálunk a PR Telekom az Eurosportot hagyta ki, kb 8 pornócsatorna megy, Kínai, Arab, stb., csatornákkal együtt! Szerencsére legalább 10 természet-tudomány csatorna maradt.
    ps.: Aki a BBC-t vagy a CNN-t megérti, annak az angolját külföldön is megértik! 🙂

  • ismét jót nevettünk vidéki fellépőnk, lélfai szilárd fergeteges poénjain! ráadásul, aki a BBC és CNN angolját megérti, az meglehetősen kevés. az egyik oxfordi, a másik amerikai angolt beszél, néha egymást sem értik 🙂

  • Pesti Gúnár
    2014 június 4
    3:11 du.

    Lázár nem feléttlenül sötét.
    Egy cinikus, hataloméhes, gátlástalan barom. De nem biztos, hogy sötét.

  • Most nem akarnék Veletek szemét lenni de az leszek :
    Tehát:
    Véleményem szerint az se teljesen komplett aki TV-csatornákért ( majdnem szennycsatornákat írtam hehe ) pénzt ad ki , mikor pedig ott lógnak az égen a satelliták , majdnem ezer ingyenesen nézhető csatornával.
    Megjegyzem MIND totálisan független .
    Na jó..nem mind mert van pár orosz is.
    De Kárpátok Géniuszától mindenképpen azok.

  • Pesti Gúnár

    Andy Mage: Lehetséges. Majd szemmel tartom.

  • Pesti Gúnár

    Ille Úr, ugyan nem vagyok naprakész a Magyar Telekom (leánykori nevén Matáv) tulajdonosi struktúrájából, de szerintem a Magyar Telekomból már csak a Magyar magyar.

  • Geyza
    2014 június 5
    2:49 du.: szerinted mi az oka,hogy a kedves vezető orránál fogva vezetheti a népet? elárulom: a sok birka csak NÉZNI tudja a sok független csatornát,de nem ÉRTI,pedig sokfelé jártamban észrevettem,hogy az ajtó és ablak helyén csak egy rongy van,de a szatellit antenna az ott virít a „házakon”

  • Nyizo !

    Ez balkáni jelenség. A birkanyájat az egész Balkánon egy-egy vezérszamár vezeti…

  • FORTIMBRAS
    2014 június 9
    8:07 de.: a megállapítás ez esetben sajnos sántít,nem is olyan szamár vezeti nálunk a nyájat,sajnos konzekvensen felépített terv szerint történnek a dolgok.Más magyarázat nincs ezekre: http://magyarvagyok.info/itt-az-ingyen-energia/ több energiánk van mint Kuwaitnak és mégis Paks2 kell nekünk? És ha valami balul üt ki,mondjuk egy száraz évben a Duna nem ad elég hűtővizet,vagy egy szivárgás miatt?
    Szerinted mer majd valaki magyar terméket venni? Persze hol lesz már akkor a mai rezsim?

  • Kedves Nyizo !

    Szerintem FORTINBRASNAK igaza van, amikor a Vezért szamárnak titulálja. (1 megj.: szegény szamarak!) 🙂

    Attól még, hogy a te szavaiddal; „konzekvensen felépített terv szerint történnek a dolgok”, még véletlenül sem egy zseniális gondolkodó, államférfi hatalmas szellemi termékét látjuk kibontakozni.
    Valójában ez egy skizofrén beteg gátlástalanul, illetve agyafúrt módon . k i f u n d á l t . s t r a t é g i á j a . kizárólag a saját logikája – tehát nem a társadalmi konstans – szerint épült, egy p s z i c h o p a t a . p r o g r a m.

    Nérók, Napoleonok, Hitlerek, Sztálinok, Kim Dzsong Un-ok és persze Orbánok is mindig voltak, és sajnos talán mindig is lesznek, akik tetteit sajnos csak az utókor, tehát nem a jelen birkanyája, képes az igazi, negatív „értékén” kezelni. Ezek . f e l i s m e r é s é h e z . történelmileg szükséges időbeli csúszás a kortárs társadalomnak (nemcsak a nemzeti belső közegnek) minden szempontból t r a g i k u s a n . s o k b a . kerül. Tisztelet az ilyen érák oly ritka, el és a megfojtott kortársi ellenzékének, a kor kisebbségének…

    Egy másik lapra tartozik annak, az ilyen elhivatott, megszállott által kedvezményezett rétegnek az eléggé le nem becsülhető történelmi szerepe és „értéke”, mely elit a saját jólfelfogott érdekében, a maga hatalma és anyagi csúcson tartásáért, az utolsó pillanatig maga előtt tolja egy adott időszak pszichopata terelőszamarát …

  • Mert, ami logikus, még nem feltétlenül igaz is.

  • A hortobágyi angolt pedig még Lengyelhonban sem értik! 🙂