Terror Monctonban: 3 halott rendőr, szabadlábon a lövöldöző

2014 június 5 2:25 du.13 hozzászólás

Szerda este 3 rendőrt megölt, kettőt pedig súlyosan megsebesített az a lövöldöző, aki még most is szabadlábon van és fegyverekkel, katonai egyenruhában járja a várost. Csütörtök reggel legalább három alkalommal látták a bújkáló gyilkost, aki lényegében az egész New Brunswick tartománybeli város életét leállította. Iskolák, üzletek és cégek zárva vannak, a hatóságok arrak kérik a helyieket, hogy mindenki maradjon otthonában, zárt ajtók mögött. A lövöldöző egy 24 éves, Justin Bourque nevú fehér férfi. Kommandós egyenruhát visel és karddal, lőszerrel, illetve késekkel látták a helyiek elsétálni Moncton egyik külvárosában. A hatóságok szerint csütörtök délután feltehetően a város északi részén lehet a gyanusított. „Egy felfegyverzett és rendkívül veszélyes ember van szabadlábon. Sajnos nem találjuk”–mondta Damien Theriault rendőr főkapitány.

Justin Bourque. Igy járja Monctont a sorozatgyilkos. Amennyiben monctoni olvasóink az utcán látják a fenti férfit, semmiképpen se közelítsék meg.

Justin Bourque. Igy járja Monctont a sorozatgyilkos.

A rendőrség hangosbemondókkal járja az utcákat és arra kérik a helyieket, hogy ne jöjjenek ki otthonaikból. David Alward New Brunswick-i kormányfő emlékeztette a lakosságot, hogy kisérje figyelemmel a rendőrség tájékoztatásait és utasításait.

Délután 13 órakor a rendőrség egy, a város szélén lévő rooming house-ot kerítettek be és mesterlövészek láthatók a környéken. A hatóságok szerint a város Pinehurt kerületében lehet Bourque, a Berry Mills Road, Killam Drive, Mountain Road és Evergreen Drive által behatárolt környéken.

„Ez egy roppant veszélyes helyzet”–mondta Roger Brown, a kanadai királyi lovasrendőrség szóvívője. „Legrosszabb rémálmainkat éljük át”–tette hozzá.

Összesen 70 ezren laknak Monctonban, így az atlanti térség egyik legnagyobb városa.

Stephen Harper, Kanada miniszterelnöke részvétét tolmácsolta a gyászoló családoknak. Thomas Mulcair, a baloldali Új Demokrata Párt elnöke csatlakozott a miniszterelnökhöz. Justin Trudeau, a Liberális Párt elnöke pedig elmondta, hogy imába foglalja Moncton városát.

A lőszerek okozta halálozások listáját az Egyesült Államok vezeti, de sajnos Kanada is harmadik helyen található ezen a lajstromon. A Statistics Canada szerint Kanadában minden 100 ezer emberből 0,49 a lőfegyverek miatt veszti el életét. Kanadát csak az USA és Svajc előzi meg e tekintetben.

 

13 hozzászólás

  • van e valami hír arról, mi az oka a tetteinek? az ilyen egyedek szoktak nyilatkozatokat tenni, hogy látták már az akármit és az…meg bármi le fogják lőni mint egy veszett kutyát de akkor sohasem tudjuk meg miért járnak ilyenek kétlábon és mi a bánatos izé a bajuk? amit másképpen nem látnak megoldhatónak…bizonyos, hogy szociológiai a gond és a társadalom termelte ki de a társadalom törődhetne azzal mit tett azért, hogy ilyenek kinőjenek mint a gaz és tegyék a hülyeségüket, és egy egyszerű kérdés az ilyen az miből él? biztos nem dolgozik mint esztergályos vagy szerszámkészító esetleg mint a Tim Horton nukleáris kávéreceptjén dolgozik

  • Christopher Adam

    Csak annyit lehet tudni Justin Bourque-ról, hogy a Facebook oldala tele van fegyveres fotókkal. A napokban azt irta, hogy látványosan akarja befejezni életét. Angolul: „go out with a bang.” Szélsőjobboldali, államellenes, anarchista nézeteket vall.

  • Christopher Adam

    Gondolom az orvlüvész helyett mesterlövészt akart írni!?

  • Christopher Adam

    igen, köszönöm. Javítva.

  • „SZABADSÁG !… TE SZÜLJ NEKEM RENDET!”
    ˙
    „Az amerikai szabadság egyik büszke szimbóluma az önvédelemhez való jog”. E maszlag alapján működik a szabad fegyvertartás intézménye is.
    Hál’isten, ennek megfelelően jogom van az ezzel a „szabadságjoggal” visszaélő beteges hajlamú, fegyvert tartó illetve, az e jogával visszaélő közönséges, agyament gyilkossal szemben is megvédeni önmagamat. De jó !!! Hurrá !!! )) 😀 ((
    Csak időben vegyem észre, amikor rám, vagy a gyermekemre céloz… – És mi van, ha ő a jobb céllövő..? … 🙁
    .

  • Málnaszőr, kihagytad a vállalkozás szabadságára épülő fegyvergyártás és a terjesztés szabadságát is.

  • Málnaszőr !
    Közben hova a fenébe tűntél ????

  • ˙
    Cristopher Aadam !
    Mi afenét vétettem azzal, hogy az amerikai szabadság rovására írtam a szabad fegyverviselés jogát ???
    Ezért még nem kéne eltüntetni a kibertérből, könyörgöm, amikor időnként még náci beszólásokat, az SS-t igenlő védőbeszédeket is benthagytok !
    .

  • Christopher Adam

    Dubois, mi a probléma? Minden komment automatikusan moderálásra vár, aztán átengedjük a szűrőn.

  • Christopher Adam

    FRISS HIR: A hajnali órákban a rendőrség élve elfogta a lövöldözőt. Letartóztatása alatt, Justin Bourque annyit mondott, hogy „befejeztem.” Összesen 30 óra után, végre kijöhettek a helyiek otthonaikból és visszaállítottak a város tömegközlekedését, ami több mint egy napja szünetelt.

  • A egesz, igy ahogy van sajnalatos, de legsajnalatossabb az, az, hogy megussza egy nehany evvel es rohogni fog a markaba. Elvegre Canadaban „demokracia” van. Igaz???

  • Szukits Rezső

    Én azért nem merném fasiszta, kirekesztő őrültek bűneit a demokrácia számlájára írni.
    A demokrácia nem bűntelen, a diktatúra pedig a bűn maga.

  • Szukits Rezső !

    Azért azt be kéne látniuk a demokráciára és szabadságra hivatkozóknak is – neked is – hogy ennek a szabad fegyvertartási komédiának, mert az, mese habbal, tehát semmi köze sincs az előbbi fogalmakhoz, de annál inkább a fegyvergyártók és fegyver-kereskedők különösen kiemelt, sőt preferált szabadságához…