13 + 1 kérdés, a 2/3-nak célozva

2014 június 19 1:49 du.20 hozzászólás

Miért fontos az embereknek, hogy mindig utáljanak valakit? 

Miért kell egy csoportnak kipécéznie egy embert, egy másik  csoportot, vagy egy fajt, vagy egy vallást, és aztán azt szapulni?

Minek alapján választják ki azt akit most épp nem szeretünk, akit most, és itt ütni kell, akár verbálisan, akár fizikálisan.

Miért kell félelemben tartani egy embert, egy csoportot, vagy egy fajt, vagy egy vallást?

Mi az értelme a gyűlöletnek?

Milyen ideológia az amelyik egy másik ember, vagy csoport megsemmisítésre irányul?

Milyen emberi elme kell ahhoz, hogy ilyen nézetek mentén hozzon létre egy eszmét?

Miért nem tudnak az emberek irigység nélkül élni?

Miért nem lehet elfogadni embertársainkat olyannak amilyenek?

Miért kell máson levezetni a minket ért sérelmeket?

Miért kell az embernek az embertől félnie?

Miért kell a politikának mindenbe beleavatkoznia?

Miért akar egy ideológia elnyomni egy másikat?

+1 Mi a jó, és a jó mindenkinek jó?

Kiss Eszter

20 hozzászólás

  • Avi ben Giora

    Mind a tizenhárom kérdésre egyetlen egy válasz adható. Mert azon hogy hatalmon tudj maradni egy nem demokratikus rendszer, minderre szüksége van.Félelemkeltés, a nem velük gondolkodók és más véleményen levők üldöztetése és kirekesztése, mind mind egy apró láncszeme a hatalmon maradáshoz. Ezt becézik ugy a mindennapi köznyelvben, hogy diktatúra.

  • „A CÖF szóvivői azt ígérik, a jelzések alapján azonnal reagálni fognak a hamis indulatokat keltők és a nemzeti összetartozást rombolók megnyilvánulásaira.”

    no comment, vagy, ha mégis, érdekesen képzelik el a nemzeti összetartozást…
    magam részéről: anyádat …..gasd, spicli lelkű cöf-féreg!

  • István

    Nemzeti összetartozás? Na szép. Amit szétvertek, azt már nem lehet összetartani.

  • kiss eszter: node, ami összetartozik, az összenő! ez a fidesz!

  • István

    Na ja, a szar a szarral, az valóban összenő

  • kiss eszter: akad egy másik mondás is: előbb-utóbb a szar elválik a májtól. a franc se tudja, ez mit jelent fiziológiailag, de mondják.

  • Horváth Béláné

    Ezer kérdés!
    Mikor és ki fog rá válaszolni, a hogyan se mindegy!

  • Horváth Béláné

    Igen lehetne folytatni a kérdések sorát, és az egyik legégetőbb, amit senki se válaszol meg, az az, hogy hogyan hagyhattuk, hogy mindez bekövetkezzen?

  • kiss eszter:
    Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,
    Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,
    Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,
    Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,
    Minden álmunk.

    R. Virágok közt veled lenni,
    Tudom, szép volna, kedvesem
    Virág sincsen, te sem vagy már,
    Miért hagytuk, hogy így legyen?
    Virágok közt veled lenni,
    Tudom, szép volna, kedvesem
    Virág sincsen, te sem vagy már,
    Nem ad választ ma senki sem!

    El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,
    El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,
    El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra,
    El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa,
    Sárga rózsa.

    talán ez az illés-dal némi választ ad.

  • István!

    A pont Nálad.

    És az újabb kérdésem:
    Ha elégedetlen vagy, akkor miért válsz passzivá, miért nem cselekszel?
    konkrétan, miért is nem mentek el az emberek nagy része szavazni, ez engem még mindig foglalkoztat és nem kicsit, hanem nagyon)

  • kiss eszter:
    hofival válaszolok: benne ülnek a szarban, mi már a szájukig ér, de fő elvük akkor is: ne mozogj, mert akkor hullámzik!

  • Avi ben Giora

    Ezért a dalért annó Bródi Jancsit becitálták a pártköztpontba és számon kérték tőle mi akar ez lenni. Az elvtársak vaciláltak, hogy ha most meghurcoljuk őket akkor magunkra szabadítjuk a fiatalokat. Nem tettek semmit csak betiltották a szereplésüket a székes fővárosban. Ugyan ezt csinálték a hatvanas években is az Utcán cimű szám szövegével.”bár tudnám, hova de hova de hova megyek…..na meg hova jutok. Jó negyven éve volt de ma is aktuális. A poén abban van hogy ezek a huggyos jóskák akik akkor még csak hátulkötős gatyában jártak és értelmi szintjük csak addig juott el, hogy obégattak ha betettek a gatyába vagy éhesek szomjasok voltak azok ugatnak ma és keverik a szart. Sajna a mai fiatal generácio nem olyan mint a miénk volt. Beszari hedonista és jól akar élni minden áron. De hogy tegyen is valamit azért hogy mindez megvalósuljon arra már lusta. Nem tüntet nem lázad sunyin helyezkedve igyekszik kedvező pozicióba kerülni. Tisztelet a kivételnek

  • Avi ben Giora

    Meggyőződésem, hogy a magyar bizonyos szempontból egy igen lusta nép. Hozzászokott ahhoz, hogy majd csak lesz valaki aki megoldja helyettem a problémát, és várja a sült galambot, mint Misi mókus a mannát a folyton termő fa alatt.

  • István

    Pontosan erről írtam Avi ben Gioranak, amikor a lustaságot emlegettem, és ettől a meggyőződésemtől nem tudnak eltántorítani.
    Emlékszel rá – mert nem volt oly rég -, hogy a taxisok mekkora balhét csináltak, amikor a benzin árát jócskán megemelték az Antall kormány idején. Most több száz ezer forintba került az átsárgítás, és egyebek beszerzése, plusz hozzájött a vizsgadíj, mert ugye arról senki se beszélt, hogy megváltozott az autó külseje, akkor újrázni kell a műszakit, még akkor is ha előtte, néhány hónappal az megvolt, amit persze nem ingyen csináltak meg, és erre meg se nyikkantak jóformán. Tudod mit mondok én erre? Megérdemlik.

  • Avi ben Giora

    Kedves Eszter!
    Tudod miért nem balhéznak most? Mert valóban megemelkedtek a költségeik, de van hozzá kiskapu. Nehogy azt gondold nincsenek meg ezeknek a maguk emberei csak ismerni kell őket. Megfelelő jat ellenében minden el van intézve, fele annyiért mint ha törvényesen járna el. És ezt a hatóság a kormány tudja éppen ezét csinálja. Ja kérem a munkanélküli, vagy kiskeresetü állami apartcsikoknak is kell adni némi koncot. Nem élek már több mint negyven éve arra de egyszer mikor arra jártam és ledöglött az autóm láttam és tapasztaltam amit tapasztaltam. Hivtam az ugynevezett sárga angyal autómentőjét. Nem telik el husz perc jön egy autómentő. Felcsévizi az autót a platóra utána kérdezi hova, hol az autószerelő? Mondom a klub már mint az autóklub szervizébe mert az osztrák tagságit figyelembe veszik és adnak ingyen segítséget. Autó le a platóról. Kiderült hogy csórikám saját szakállára csinál fuvarokat és semmi kapcsolta az autóklubbal, de nekik szállít persze jattért. A sok hülye meg sajnos bedül és már csak akkor amikor kész tények érik akkor van baj mert a muki nem ismer kecmect. Ha nem fizet valaki viszi a verdát. A yard a rendőrség? Nem nagyon veri bele az orrát amig nincs vér vagy sértett már mint tetlegesen. Ő nem avatkozik ilyenbe bele. Valahol az autómentősnek is joga van pénzt követelnie hiszen tett érte valamit, Hogy csaló? Na és! A rendőrségen is akad szépszámmal olyan akik megfelelő jat ellenében kiállítják az érvényes műszakit igazoló papirokat. Na ezért nem „oberkodik” a magyar. Balkánná lettünk. Mindent ellehet intézni kiskapuzással csak tudni kell kinél kell kopogatni.

  • Tegnap végleg bezárták a Józsefvárosi (kínai) Piacot, azt a valamit, amely valaha, úgy másfél évtizede még vita tárgyát képezte két cég-tulajdonos között a piac felügyetének megszerzése okán.
    Ez az élet-halál harc, Pintér Sándor – „szőkítésből” lett olajmilliomos és Tasnádi Péter vállalkozó – biztonsági-cég tulajdonosok – között zajlott. Utóbbiból előbbi hatósági kapcsolatai és eszközei révén, hamarosan profi börtöntölteléket faragott, mint főkapitány, aztán már I. Orbanisztán belügyminisztereként. Tasnádi még ma is ül, Pintér ma meg, még inkább belügyminiszter, mint valaha volt…

  • dongolo: valahogy úgy. a mókás az, hogy tasnádi az EGÉSZ biztonsági piac újrafelosztását kezdeményezte, nem csak a józsefvárosiét, mert túlzásnak tartotta, hogy annak java – de kollegális és egyéb kapcsolatai révén tán az egész (az összes leszerelt, nyugdíjba vonult főrendőr, érdekes módon, biztonsági céget alapított) közvetlenül vagy közvetve pintér kezében legyen. kettőjük harcának csak egyikük halála fog véget vetni. korántsem biztos, hogy az tasnádié lesz. amúgy felettébb érdekes, hogy a durcás őrzőcég, ami nem volt hajlandó levonulni, a komondor is pintér érdekeltségébe tartozik 🙂

  • István!
    Köszönöm a stílusos pontosítást…

  • Avi ben Giora !
    Azért ne essünk túlzásba, ezzel a „betiltással”.
    Magam is ama genrációba tatozom. Jártunk Illésre, Omegára, meg a többire is.
    Az Illés együttes nemcsak, hogy rendszeresen jászott de nagylemezei is megjelentek. Nekem is volt vagy kettő belőlük…
    Kár ezt az üldöztetési városi legendáriumot ennyire éltetni, mert a fele? – a tizede sem igaz… Nagyon jól megéltek ők is mint a többi beat zenekar, néha még külföldre is kijártak…
    Azt elismerem, hogy az ő tehetségükkel talán világhírre is szert tehettek volna, ha nem itt élnek… Ám, ha nem itt élnek – ki tudja – külön-külön lett volna e belőlük egyáltalán valaki ??? Na meg a koncertek helyszíneit pl fönn a várban valahol mégiscsak a rendszer biztosította.

    [Amúgy meg, Avi, ugyanott a kommentedben a mai fidSS gárdáról írt fejtegetésed minden betűjével egyetértek.]

  • Ui

    Jó lenne, ha végre valaki a történeti Intézet anyagaiból leközölné azokat a hatósági jelentéseket dokumentumokat, ahol ezek az úgynevezett betiltások realizálódtak. Itt lenne végre az ideje, hogy az utókor, így a mai generáció is ne csak hősi eposzokból tájékozodjék…